Uppföljningsmöte: Inspirations- och Festivaldagen 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljningsmöte: Inspirations- och Festivaldagen 2013"

Transkript

1 Sida 1 av 6 Uppföljningsmöte: Inspirations- och Festivaldagen 2013 Datum: Plats: Sammanträdesrummet, våning 1, Strandagat 8, Ronneby Närvarande: Närvarande, kansli: Förhinder: Tolk: Anita Sandberg, HSO Blekinge Ann-Christin Bernhardsson, Blekinge läns Bildningsförbund Leif Andersson, HSO Blekinge Lisbeth Karlsson, Ronneby Kommun Martin Eliasson, Karlshamns Kommun Peter Holmström, Karlskrona Kommun Pia Olsson, Sölvesborgs Kommun Daniel Broström Lilian Strigård Lena Nilsson, Olofströms Kommun Elisabeth Bäckström Mötets öppnande Anita Sandberg hälsar alla hjärtligt välkomna till mötet och HSO Blekinges nya lokaler och utdelar samtidigt en eloge till Martin Börjesson för allt ideellt arbete som lagts ned på flytten, inte minst inom målning och snickeri i de nya lokalerna. En utvärderingsenkät har skickats ut till utställare på Inspirations- och Festivaldagen 2013 och Lilian har sammanställt inkomna svar. Denna sammanställning delas ut på mötet, men biläggs även dessa mötesanteckningar. Lilian går igenom utvärderingen och vi konstaterar att av 12 frågor så får 8 av dem bättre än 3 i genomsnittsbetyg. Några betyg ligger till och med över 4 i genomsnittsbetyg. Endast två frågor får ett genomsnittsbetyg strax under 3 medan en fråga får genomsnittsbetyget 2. Denna sista fråga gällde vad de tyckte om att mässan var uppdelad på två olika våningsplan. Lilian går även igenom betygen för de andra frågorna, men detta finns också redovisat i bilagan med mötesanteckningarna.

2 Sida 2 av 6 Därefter lämnas ordet fritt. Pia berättar att hon la märke till att det fanns många besökare från Jämshögs folkhögskola och menar att detta nog inte varit möjligt om mässan varit en annan dag än just fredag. Lisbeth berättar att det tillgänglighetsarbete som utfördes av HSO Blekinge inför mässan (exempelvis uppmärkning av trappsteg, pelare, hiss) samt genomförandet av själva mässan haft den positiva effekten att Bygg & Fastighet genomfört tillgänglighetsarbeten på Bruket efter mässan, som exempelvis utjämning av trösklar! Lisbeth summerar att hon är mycket nöjd med mässdagen, men är öppen för att den här typen av mässor kanske bör ligga på ett och samma våningsplan. Lisbeth berättar att det annars är ett vanligt problem när man byter plats för en mässa att det tar några år innan platsen blir invand för besökare. En ny plats för kommande mässa är kanske Gallerian och torget i Ronneby? Peter gillar Bruket, men tror att det inte finns så många drop-in besökare just där. Skulle det gå att använda torget och Gallerian skulle man kunna nå sådana besökare. Även annat alternativ diskuteras som Wellness festivalen på sensommaren i Ronneby. Peter menar att man behöver fundera och bestämma sig för vilka målgrupper vi ska ha på mässan. Ska det vara personal, så passar vardagar bättre, men ska det vara gruppboende så passar exempelvis helger bättre. Ann-Christin är positiv till scenen på Bruket, som var perfekt för deras framträdande. Inhyrd ljudtekniker av HSO Blekinge gjorde ett jättebra arbete också för deras artister. Martin tycker att dagen fungerade jättebra. Utvärderingen som gjorts visar ju också på ett mycket bra resultat. Leif menar att föreningarna måste försöka väcka intresse för att få besökare, vilket inte är så lätt. På en mässa kanske det inte just den här gången finns så stort intresse för ens förening. Så är det för mindre föreningar. Aerocrine, Astma- och Allergiföreningen samt Barndiabetesfonden har rapporterat att de hade många besök under hela mässan. Pia tycker mässan var bra och väl genomförd. Det var en lättsam stämning hela dagen. En mer publik lokal kanske underlättar till spontanbesök. Pia tar upp problemet med att det är svårt att få folk att själva resa från Sölvesborg till Ronneby och förslag om anordnande av busstransport till och från mässan tas upp.

3 Sida 3 av 6 Ann-Christin frågar till ekonomin för mässan och Lilian meddelar att de medel vi blivit utlovade kommer att täcka kostnaderna vi haft. Att Ronneby Kommun inte tog någon hyra för Bruket gjorde att dagen blev billigare än vanligtvis. Denna hyreskostnad brukar annars delas mellan HSO Blekinge och Bildningsförbundet. Karlskrona Kommun och Landstinget har begärt att få redovisning före utbetalning av medel, medan övriga kommuner som beviljat medel redan betalat ut dessa. Lilian frågar om någon av mötesdeltagarna från övriga kommuner eller från Blekinge Bildningsförbund vill se en ekonomisk redovisning när denna är klar, för då går det givetvis bra och bara att säga till. Leif tycker att arbetsgruppen fungerat jättebra och att bussning av besökare låter som en bra idé. Leif funderar också på om vi inte ska bjuda in exempelvis en lärare från en vårdutbildning till arbetsgruppen för få åsikter så vi når deras elever och personal med något som de vill veta mer om, eller själva sprida kunskap om. Peter tar upp problemet med hur viktigt det är att de som får inbjudan till olika aktiviteter tänker på att sprida denna vidare. Det upplevs många gånger lättare att sprida en sådan inbjudan om den kommer i digital form. Unga grupper nås lättast genom IT. Peter tar också upp idén att ha lite reklam i radion inför nästa mässa. Lisbeth berättar om Ung i Ronneby. På frågan från Lilian om det finns intresse för en ny Inspirations- och Festivaldag i maj 2015 svarar alla deltagare på mötet: Ja. Gruppen fastställer några punkter inför nästa Inspirations- och Festivaldag 2015: Arbetsgruppen bör träffas redan i september Ansökan till kommunerna ska vara inkomna tidigt i november månad Lisbeth tar redan nu kontakt med Sofia Loell, Ronneby Handel och Intresseförening och hör sig för om gallerian och torget går att använda för nästa mässa. En aktivitetspärm för genomförande av mässan bör snarast arbetas fram på HSO Blekinge. Det hade underlättat om detta redan varit gjort för tidigare mässor. Ann-Christine frågar om HSO Blekinge är intresserade att medverka något i 2014 års Festival Spezial och får positivt svar från HSO Blekinge. Ann-Christine kommer att maila information till HSO Blekinge. Festival Spezial är planerad att äga rum några dagar i maj Anita frågar om även personer utan funktionsnedsättningar är välkomna till de aktiviteter som Peter brukar maila till HSO Blekinge och svaret är: Ja. Dock brukar det bara vara personer med funktionsnedsättning som kommer, men de skulle inte neka någon annan att komma in, svarar Peter.

4 Sida 4 av 6 Leif tackar för HSO Blekinges del för ett trivsamt arbete i gruppen och hoppas att vårt jobb får återverkning i samhället. Anita tackar för visat intresse och avslutar därefter mötet. Vid mötesanteckningar Lilian Strigård Kommentar tillagda efter mötet: Tyvärr glömdes det bort att framföra de positiva omdömen som kommit till HSO Blekinge angående medverkan av de två Arvsfondsprojekt som deltog på mässan: I3 och Makt i Media. Vi glömde också redovisa att det var direktsändning från mässan i radion och att den fanns omnämnd i Blekinge läns tidning, Sydöstran och Commersen.

5 , bilaga 1 Sida 5 av 6 Utvärdering IFD-enkät Statistiken ovan är framställd av de svar som inkommit på vår enkät. Analys avgenomsnittsbetyg: 8 av frågorna fick bättre än 3 i genomsnittsbetyg 1 av frågorna fick 3 i 2 av frågorna fick knappt 3 samt 1 av frågorna fick 2 i genomsnittsbetyg. Den fråga som fick högst betyg handlade om hur det var att hitta till mässan, näst bäst betyg fick bemötandet av arrangörerna för mässan och 3:e bästa betyg fick information i inbjudan till mässan. Att det fanns två entréer in till mässan gjorde det svårt att räkna antal besökare, men vi kunde se att vi det här året vänt trenden så att även många yngre besökte mässan. Ljudet är alltid en känslig fråga och extra svårt var det att finna lösning till den här mässan som fanns uppdelad på två plan och dessutom utomhus. Jag har satt en liten * efter placeringen på den här frågan för att komma ihåg att påminna om att åsikterna skiljer sig åt. Två utställare med bord placerade precis intill varandra, där tyckte den ena utställaren att ljudet var väl högt, medan den vid bordet intill tyckte ljudet var för svagt. Utvärderingar från artister och vi som genomförde mässan finns inte med i statistiken ovan, men vi var rörande överens om att han utförde ett utmärkt arbete. Sämst genomsnittsbetyg 2,0 fick vi på frågan vad de tyckte om att mässan var uppdelad på två våningar. Näst sämst genomsnittsbetyg (2,77) fick lokalerna, men där vi ändå kunde finna kommentarer som att de var bättre än på Ron för två år sedan. Att mässan var förlagd till en fredag eftermiddag fick genomsnittsbetyg 2,85.

6 , bilaga 2 Sida 6 av 6 Enkätfrågor 1) Tycker Du att inbjudan som Du fick innehöll lagom med information om mässan? 2) Var det lätt för Dig som utställare att hitta till mässan? 3) Gick det bra för Dig att finna en parkeringsplats? 4) Var det lätt för Dig att hitta någonstans där Du kunde äta i samband med mässan? 5) Hur blev Du bemött av arrangörerna för mässan? 6) Mässan var i år förlagd till en fredagseftermiddag. Vad tycker Du om att använda fredag för en mässa? 7) Vad tyckte Du om lokalerna som mässan var i? 8) Vad tyckte Du om att mässan inomhus var uppdelad på två våningsplan? 9) Hur tyckte Du ljudet fungerade under mässan? 10) Hur fungerade det med en konferencier (presentatör) under mässan? 11) Vad tycker Du om innehållet i mässan med avseende på kulturutbudet (föreläsning, musik, bok- och filmpresentation)? 12) Upplever Du att mässan gav Dig något tillbaka?

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Företagsklimatet i Blekinge län 2018

Företagsklimatet i Blekinge län 2018 Företagsklimatet i 018 Om undersökningen i Deltagande företag Antal anställda Bransch Handel 1 Bygg 17 9% 31% % 4% 8% Inga 1-5 -5-50 4% 51-100 Fler än 100 Industri Tjänster till företag Transport Besöksnäring

Läs mer

Företagsklimatet i Ronneby kommun 2017

Företagsklimatet i Ronneby kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Hur många är ni i gruppen? Vi brukar vara mellan 5 till 9 deltagare per gång. Hur ofta träffas ni? Vi har träffats 3 till 4 gånger per termin.

Hur många är ni i gruppen? Vi brukar vara mellan 5 till 9 deltagare per gång. Hur ofta träffas ni? Vi har träffats 3 till 4 gånger per termin. Inspirationshäfte -Föräldrastödsgrupper Vad är en föräldrastödsgrupp En föräldrastödsgrupp är en grupp där föräldrar till barn med allergisjukdom kan träffas för att utbyta erfarenheter, lära av varandra

Läs mer

En kulturfestival som sätter fokus på kultur och eget skapande för barn, unga och vuxna med särskilda behov.

En kulturfestival som sätter fokus på kultur och eget skapande för barn, unga och vuxna med särskilda behov. En kulturfestival som sätter fokus på kultur och eget skapande för barn, unga och vuxna med särskilda behov. 12-20april 2016 Konstnärliga uttryckssätt är viktigt för alla! Alla människor har rätt att ta

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Företagsklimatet i Ronneby kommun 2018

Företagsklimatet i Ronneby kommun 2018 Företagsklimatet i kommun 2018 De privata företagen i sysselsätter 5925 personer. Det ger varje år skatteintäkter på 1,5 miljarder. Det motsvarar 10769 förskoleplatser eller 64977 förlossningar. www.foretagensvalfardsavtryck.se

Läs mer

Länsbygderådet Blekinge Protokoll

Länsbygderådet Blekinge Protokoll Länsbygderådet Blekinge Protokoll Art: Årsstämma för Länsbygderådet Tid: Tisdagen den 21 april 2009 Plats: Kreativum, Karlshamn Öppning Ordföranden Bengt Grönblad inleder Länsbygderådets årsstämma med

Läs mer

Medborgardialog Sjöbo bibliotek

Medborgardialog Sjöbo bibliotek Medborgardialog Sjöbo bibliotek 1 Hur gammal är du? Namn Antal % Yngre än 15 11 13,8 16-20 4 5 21-30 4 5 31-40 9 11,2 41-50 11 13,8 51-60 18 22,5 61-70 13 16,2 71-80 7 8,8 Äldre än 80 3 3,8 Total 80 100

Läs mer

Företagsklimatet i Karlskrona kommun 2017

Företagsklimatet i Karlskrona kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 De privata företagen i kommun sysselsätter 16700 personer. Det ger varje år skatteintäkter på 3,4 miljarder. Det motsvarar 24000 förskoleplatser eller 6600 sjuksköterskor.

Läs mer

Styrelsens verksamhetsplan 2015-16

Styrelsens verksamhetsplan 2015-16 Styrelsens verksamhetsplan 2015-16 Övergripande - långsiktig inriktning på verksamheten Blekinge Läns Bildningsförbund skall vara folkbildningens träffpunkt i Blekinge för diskussioner om gemensamma aktiviteter

Läs mer

Fritid 2016. Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora

Fritid 2016. Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora Fritid 2016 Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning www.ronneby.se/uppleva-gora Innehåll Bad, vattengympa, simning 4 Bussresor 5 Bandy 5 Danser för vuxna 6 Dans för alla åldrar 6 Filmvisning

Läs mer

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI

BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI Välkommen till... 2017 BORÅS FIRST HOTEL GRAND FREDAG 24 FEBRUARI 2017 Ett HR-event på First Hotel Grand Fredagen den 24 februari arrangeras HR-Dagen 2017 på First Hotel Grand i Borås. Då hoppas vi att

Läs mer

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1 Hej! Här kommer en kort rapport om hur Korvfestivalen synts i digitala och sociala kanaler under första kvartalet samt fokus på i mars och själva festivalen. Korvfestivalens synlighet i Google under Q1

Läs mer

Svar Graf Procent Antal. Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt antal svar 49. 1 2 3 4 5 Totalt antal svar

Svar Graf Procent Antal. Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt antal svar 49. 1 2 3 4 5 Totalt antal svar Bjuvskalaset (Slutförda: Besökte Du Bjuvs kalaset? Svar Graf Procent Antal Fredag 65% 32 Lördag 82% 40 Söndag 35% 17 Inte alls 4% 2 Totalt 49 Vad tyckte du om följande? 1=inte nöjd 5=jätte nöjd Artistutbudet

Läs mer

Fritid 2014. Fritidsaktiviteter för dig med funktions nedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora

Fritid 2014. Fritidsaktiviteter för dig med funktions nedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora Fritid 2014 Fritidsaktiviteter för dig med funktions nedsättning www.ronneby.se/uppleva-gora Innehåll Bad, vattengympa, simning 4 Bussresor 5 Danser för vuxna 6 Dans för alla åldrar 6 Filmvisning på Bruket

Läs mer

Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre?

Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Birgitta Wästberg, utvärderare, dr med vet, chefsarbetsterapeut Skånes

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5) 2018-04-14 Sid 1 (5) Plats och tid Ronneby Brunn 14 april 2018 kl 13:30 15:45 Beslutande: Lars-Åke Brincner, ordförande Gert Karlsson, kassör Lisbeth Nygaard Karlsson, sekreterare Peter Olsson Leif Sundahl

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(9) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 30 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Ingrid

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING Heldag i en kommun Årjäng 12-02-01 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Årjäng Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Företagsamheten 2017 Blekinge län

Företagsamheten 2017 Blekinge län Företagsamheten 2017 Blekinge län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Betydelsen av lokalt företagsklimat

Betydelsen av lokalt företagsklimat Betydelsen av lokalt företagsklimat Företagen i och deras 4229 anställda bidrar tillsammans med 1,1 miljarder i skatt varje år. Om alla företagen med minst en anställd i anställer en person till genererar

Läs mer

Fritid 2013. Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora

Fritid 2013. Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora Fritid 2013 Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning www.ronneby.se/uppleva-gora Innehåll Bad, vattengympa, simning 4 Bussresor 5 Danser för vuxna 6 Dans för alla åldrar 6 Drama 7 Filmvisning

Läs mer

På uppdrag av ordföranden kallas till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden. Se bifogad dagordning och bilagor

På uppdrag av ordföranden kallas till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden. Se bifogad dagordning och bilagor Kallelse Datum 1(1) På uppdrag av ordföranden kallas till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden Tid: 10:00-15:00 2016-12-16 Kaffe från 9:30 Gemensam lunch kl 12:00 Plats: Ronneby Kulturcentrum Ärenden

Läs mer

Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten

Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten 2012 Stöd- och aktivitetsenheten är en sammanslagning av de tidigare enheterna socialpsykiatriska

Läs mer

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag.

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag. Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer Helene Engström Innehåll Om nätverk...7 Nätverka med vem?...10 Nätverka lagom...12 Var hittar jag nätverk?... 15 Professionella affärsnätverk...16 Nätverka internationellt...22

Läs mer

Individuell plan enligt LSS

Individuell plan enligt LSS Individuell plan enligt LSS Blekinge län 2005 2006:1 2 Förord Individuell plan enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, är ett sätt att underlätta samverkan på den enskildes

Läs mer

Vä lfä rdstäppet Blekinge lä n

Vä lfä rdstäppet Blekinge lä n Blekinge län Vä lfä rdstäppet Blekinge lä n Inledning Välfärdsutredningen som presenterades i slutet av förra året lanserade ett förslag till vinstbegränsning för välfärdsföretag. I praktiken innebär förslaget

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer

ENKÄT 2013 SAMVERKAN

ENKÄT 2013 SAMVERKAN ENKÄT 2013 SAMVERKAN "Jag kämpar och tänker inte ge upp!" Rapport Autism- och Aspergerföreningen Distrikt Göteborg Lindhultsganan 23 41674 GÖTEBORG 073-822 30 03 goteborg@autism.se 1 Sammanfattning Föreningen

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) KFF Kansli Greenroom. Tommy Cedervall (fp) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) KFF Kansli Greenroom. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-11-19 1(15) Plats och tid KFF Kansli Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e

Läs mer

Medborgardialog Rådhustorget

Medborgardialog Rådhustorget Medborgardialog Rådhustorget Dialogen har genomförts i form av en webenkät och en synpunktskarta. Totalt har det kommit 106 svar. Sammanställning av enkätsvar Enkäten har funnits tillgänglig på Umeå kommuns

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Vad tycker patienterna?

Vad tycker patienterna? Vad tycker patienterna? En enkät kring hur Helsingborgs Fysios patienter upplever tillgänglighet bemötande behandling Helsingborgs Fysio AB november 2011 1 Helsingborgs Fysio bemannas av sju privatpraktiserade

Läs mer

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 Den här ekorren Kurre längtar efter sommar, sol, värme och färska nötter att käka. Ha en trevlig sommar önskar redaktionen och Kurre. Hanna BABBEL

Läs mer

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET

KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2010 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET KURSUTVÄRDERING EFTER ANDRA UTBILDNINGSTILLFÄLLET 2 KOMPETENTA ANORDNARE, RESTEN AV LANDET De 349 föreningarna som tackade ja i mobiliseringsfasen har inbjudits att delta vid projektets andra utbildningsdag.

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

Sofia Svanhnström

Sofia Svanhnström Uppföljning av morgon- och eftermiddagsverksamheten för skolelever Vårdnadshavarna - (N = 11614) Sofia Svanhnström 6.5.2011 Bästa anordnare av morgon- och eftermiddagsverksamhet! Utbildningsstyrelsen genomförde

Läs mer

Fritid 2015. Fritidsaktiviteter för dig med funktions nedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora

Fritid 2015. Fritidsaktiviteter för dig med funktions nedsättning. www.ronneby.se/uppleva-gora Fritid 2015 Fritidsaktiviteter för dig med funktions nedsättning www.ronneby.se/uppleva-gora Innehåll Bad, vattengympa, simning 4 Bussresor 5 Danser för vuxna 6 Dans för alla åldrar 6 Filmvisning på Bruket

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07

Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07 Protokoll Styrelsemöte 2014/15:07 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Gula rummet, Villa Medici Närvarande ledamöter Johanna Börjesson, ordförande Alexandra Sahlström, vice ordförande

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING Budget- och skuldrådgivning. Inledande kommentarer

BRUKARUNDERSÖKNING Budget- och skuldrådgivning. Inledande kommentarer Sida (9) 4--2 BRUKARUNDERSÖKNING 4 Inledande kommentarer Denna undersökning rör budget- och skuldrådgivning, vilket är en verksamhet inom enheten för ekonomiskt bistånd. Resultatet från årets undersökning

Läs mer

De frågor där svaren anges i skalan 1 6 syftar 1 på Mycket missnöjd och 6 på Mycket nöjd. Ålder. Vilken studieform har du?

De frågor där svaren anges i skalan 1 6 syftar 1 på Mycket missnöjd och 6 på Mycket nöjd. Ålder. Vilken studieform har du? Studentbarometer - Lärandemiljö ht 21 Antal utskickade enkäter 882 Antal besvarade enkäter 1996 (svarsfrekvens 22,68%) Antal öppnade enkäter 2466 Antal svar via e-post 736 Antal svar via Mina Sidor 126

Läs mer

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014

PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 PSYKIATRIVECKAN PROGRAM 6-12 OKTOBER 2014 Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, (H)järnkoll samt Kommun- och Landstingspsykiatrin i Blekinge. PSYKIATRIVECKAN 2014,

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström.

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström. FSO STYRELSEMÖTE NR 5 2017 Onsdag 10 Maj 2017 Kl: 15.00 Föreningshuset i Oskarshamn Närvarande: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Hans Tedesjö Krister Ekström Lena Jönsson Sophie Eriksdotter Forsman Walter

Läs mer

Hej arrangör. Frågor? Via skolval2018.se kan du få svar och kontaktuppgifter till oss.

Hej arrangör. Frågor? Via skolval2018.se kan du få svar och kontaktuppgifter till oss. ARRANGÖRSHÄFTE Hej arrangör Vad roligt att er skola är anmäld till Skolval 2018 och vad kul att just du är arrangör. Er skola kommer genom Skolval ge eleverna chansen att ta ställning och rösta på ett

Läs mer

Välkomna! Du har inte misslyckats förrän du slutar försöka

Välkomna! Du har inte misslyckats förrän du slutar försöka Välkomna! Du har inte misslyckats förrän du slutar försöka Föreningskunskap - en del av distriktsutvecklingen Idrotten måste vara klokt organiserad. Utan organisation och målmedveten, osjälvisk ledning

Läs mer

Utvärdering Sunnerboskoj Sommaren Sammanlagt 25 personer deltog i enkäten som bestod utav 8 frågor

Utvärdering Sunnerboskoj Sommaren Sammanlagt 25 personer deltog i enkäten som bestod utav 8 frågor Utvärdering Sunnerboskoj Sommaren 2016 Sammanlagt 25 personer deltog i enkäten som bestod utav 8 frågor Fråga 1. Hur många gånger har du/dina barn besökt Sunnerboskoj i sommar? Sunnerboskoj har i sommar

Läs mer

Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015

Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015 Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015 Information om utbildningsdagen kom ut i tid. Instämmer... Helt 75 98,7 Delvis 1 1,3 Inte alls 0 0 Innehållet i utbildningsdagen motsvarade dina förväntningar.

Läs mer

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 2 svar, 9% Kunskaper och bedömning 2 Medelvärde 9 2, 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 1 2 7, 7 27 1 2. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Protokoll Ungdomsrådet , kl

Protokoll Ungdomsrådet , kl 1 (5) Peter Carlsson Ungdomsrådet Kommunstyrelseförvaltningen 382 80 Nybro Protokoll Ungdomsrådet, kl. 14.45 16.15 Närvarande: Moa Erlandsson, ordförande Emilia Norén Agnes Gustafsson Ester Klintviol Max

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

MONTERPAKET ELMIA POLYMER 2015. ELMIA POLYMER 2015, JÖNKÖPING 21 24 APRIL.

MONTERPAKET ELMIA POLYMER 2015. ELMIA POLYMER 2015, JÖNKÖPING 21 24 APRIL. MONTERPAKET ELMIA POLYMER 2015. När man inreder sin monter är det viktigt att tänka igenom vilka mål man har med sitt mässdeltagande. Elmia har tillsammans med mässexperterna på Fairlink tagit fram tre

Läs mer

Genomförandet av mätningen 2010

Genomförandet av mätningen 2010 Genomförandet av mätningen I sammanställningen redovisas resultaten från den enkät som genomfördes vid Socialförvaltningens Alkohol- och drogsektion under. Enkäten ska hädanefter utföras årligen. Enkäten

Läs mer

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall Norrköping 00 05 16 1(5) PROTOKOLL UK 2/00 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 12 maj 2000 Plats Deltagare First Hotel Strand, Sundsvall Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank (frånvaro p g a sjukdom)

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 2013-10-07 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 7 oktober 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2015 Bygglov, Arvidsjaurs kommun Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2015 Bygglov, Arvidsjaurs kommun Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun Utvärdering Kund-/brukarundersökning 2015 Bygglov, Arvidsjaurs kommun 2015-02-23 Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun 1(6) Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun Bakgrund Arvidsjaurs miljö-

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2014 Pelle Fors-tävlingen Det var ju meningen att vi skulle arrangerat spelmanstävlingen som kallas Pelle Fors-tävlingen i vintras i samband med Midvintertonfestivalen

Läs mer

Minnesanteckningar från SUF-mötet den 10 januari 2013

Minnesanteckningar från SUF-mötet den 10 januari 2013 Minnesanteckningar från SUF-mötet den 10 januari 2013 Frånvarande: Anika, Tarja, Marie, Lotta, Ingrid, Adriana och Maria. 1. Nu är nya e-postlistan kompletterad med barnpsykolog Ingela Helling. 2. Laila

Läs mer

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Stockholm 15 16 november 2007 Utvärdering Motsvarade konferensen 1-10 dina förväntningar? 0 ---------------------------------------------/-------- ------------10 Sammanfattning

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö Individ och familjeomsorg samt funktionshinder Angereds råd för funktionshinderfrågor Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2019-02-13 Tid: Kl. 15:00-16:30 Plats: Angereds Torg 14, 4 vån. Lokal: Fotö Närvarande

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30-15.20 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson(s) Leif Johansson (s) Juhani Kujansivu (s) Kersti Rydelius

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

kompetenscentrum Blekinge Utbildning för personal inom äldre- och handikappomsorgen i Sölvesborgskommun

kompetenscentrum Blekinge Utbildning för personal inom äldre- och handikappomsorgen i Sölvesborgskommun Blekinge kompetenscentrum Forskning och utveckling inom hälsa, vård och omsorg. Landstinget Blekinge i samverkan med länets kommuner Utbildning för personal inom äldre- och handikappomsorgen i Sölvesborgskommun

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 20-28

Underskrifter Paragrafer 20-28 Protokoll - Kommunala handikapprådet Sida 1 av 6 Tid och plats 7 oktober 2014 kl. 15.30 18.15, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Patric Åberg (M) ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2014 Bygglov Arvidsjaurs kommun. 2014-05-09 Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2014 Bygglov Arvidsjaurs kommun. 2014-05-09 Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun Utvärdering Kund-/brukarundersökning 2014 Bygglov Arvidsjaurs kommun 2014-05-09 Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun 1(6) Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun Bakgrund Arvidsjaurs miljö- och

Läs mer

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011.

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Närvarande: Jan-Olov Andersson biträdande rektor, Magnus Thim arbetslag 4, Jenny Björklund arbetslag 5, Kristina Olsson arbetslag 3, Gerle Ekelund 7A, Lucas

Läs mer

Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1)

Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1) Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1) Datum 2015-10-08 Vår referens Sofia Sjödin Utredningssekreterare sofia.sjodin@malmo.se Tjänsteskrivelse Ansökan från Transfer Syd GYVF-2015-3852

Läs mer

Gymnasiedagarna 2006 UTSTÄLLARRAPPORT. Gymnasiedagarna. var utställarna tycker om Gymnasiedagarna Undersökningen

Gymnasiedagarna 2006 UTSTÄLLARRAPPORT. Gymnasiedagarna. var utställarna tycker om Gymnasiedagarna Undersökningen UTSTÄLLARRAPPORT Gymnasiedagarna 2006 Detta är en rapport som redovisar var utställarna tycker om. Undersökningen är en totalundersökning. 70 utställare har ingått i undersökningen som gjorts med telefonintervjuer.

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Socialnämnden Brukarundersökning hemtjänsttagare med daglig hjälp november 2009 Sammanfattning

Läs mer

Protokoll nr 6. Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga

Protokoll nr 6. Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga Protokoll nr 6 Sammanträde med styrelsen för Göinge TrädgårdsSällskap den 18 aug. 2014 Plats: hos Christel Andersson, Vanneberga Närvarande: Förhinder: Kerstin Sjörén, ordförande Anette Härbst, kassör

Läs mer

UTBILDNINGAR KRISTIANSTAD 2016

UTBILDNINGAR KRISTIANSTAD 2016 UTBILDNINGAR KRISTIANSTAD 2016 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid 10 Sid 11 Sid 12 Sid 13 Sid 14-15 Sid 16 UTBILDNINGAR 2016 ÅRSPLAN INTRODUKTION ARBETSMILJÖ FÖR PERSONLIGA

Läs mer

Kund-/brukarundersökning 2010, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2010 Bygglov Arvidsjaurs kommun

Kund-/brukarundersökning 2010, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2010 Bygglov Arvidsjaurs kommun 1(6) Utvärdering Kund-/brukarundersökning 2010 Bygglov Arvidsjaurs kommun 2010-06-10 Sara Lindgren, Arvidsjaurs Kommun Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun 2(6) Arvidsjaurs miljö- och byggenhet

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10.

för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10. Dagordning för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Biblioteks- och kulturnämnden 2006-08-22. Tjg ersättare för Björn O Svensson, c

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Biblioteks- och kulturnämnden 2006-08-22. Tjg ersättare för Björn O Svensson, c RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby kl 18.00 20.20 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Jusuf Nepola, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter Bowin, v Ann-Kristin

Läs mer

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2013-03-05 Adelöv Framtidsgrupp Datum 2013-03-05 Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Adelövs skola Ingemar Karlsson Kjell Persson Uno Ljungberg Eva Engström Kristina Karlsson Gunilla Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År 5 - Våren Kunskaper och bedömning 9 9 svar, % Medelvärde 7 0,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 5 9 0, 00 9 5, 55,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,

Läs mer

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2018 Bygglov, Arvidsjaurs kommun Monika Hornig-Breitbach, Arvidsjaurs Kommun

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2018 Bygglov, Arvidsjaurs kommun Monika Hornig-Breitbach, Arvidsjaurs Kommun Utvärdering Kund-/brukarundersökning 2018 Bygglov, Arvidsjaurs kommun 2018-05-29 Monika Hornig-Breitbach, Arvidsjaurs Kommun 1(6) Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun Bakgrund Arvidsjaurs

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

Minnesanteckningar utbildning Eva Looström, Planeringsledare för Ungdomsfullmäktige Göteborg.

Minnesanteckningar utbildning Eva Looström, Planeringsledare för Ungdomsfullmäktige Göteborg. Minnesanteckningar utbildning Eva Looström, Planeringsledare för Ungdomsfullmäktige Göteborg. Elevråd 7-9 Bollebygdskolan 13.30-15.30+ några till intresserade, 22 st elever. Peter Erdman, Johan Norbelie,

Läs mer

Onsdag den 20 mars Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl

Onsdag den 20 mars Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (11) Tid och plats Ledamöter Onsdag den 20 mars 2013 13.00-16.05 Fågelviksalen Mötet ajourneras för gruppmöten kl. 14.35-15.30 Martin Oscarsson (MP) ordförande Håkan Svenneling (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur och hälsa, Blekinge - kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre?

Kultur och hälsa, Blekinge - kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Kultur och hälsa, Blekinge - kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Lund 24 sept 2014 Birgitta Wästberg, utvärderare, chefsarbetsterapeut Skånes

Läs mer

4 Informationsmöten i framtiden. Torsdagen Inför mässan Kl 15,30 Torsdagen Uppföljning av mässan Kl 15,30

4 Informationsmöten i framtiden. Torsdagen Inför mässan Kl 15,30 Torsdagen Uppföljning av mässan Kl 15,30 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-02- 11 Tid kl 15,30 17,00 Plats Sysport Utmarksvägen 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Norrbackaskolan. Elever År 3 - Våren 2012

Norrbackaskolan. Elever År 3 - Våren 2012 Elever År - Våren 7 svar, 0% Kunskaper och bedömning. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 7 0 7 Medelvärde,,,,7. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 7 7 7,7,7,7,.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas styrelse.

Kallelse till sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas styrelse. KALLELSE 2016-02-08 Till Högskolestyrelsens ledamöter Kallelse till sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas styrelse. Tid: Måndagen den 15 februari 2016 kl. 10:00 15:00. Plats: Utsikten (rum J4228),

Läs mer

Tid Onsdagen den 26 januari 2000. SVEMO kansli, Norrköping

Tid Onsdagen den 26 januari 2000. SVEMO kansli, Norrköping Norrköping 00 01 27 1(6) PROTOKOLL UK 1/00 Sammanträdesdata Tid Onsdagen den 26 januari 2000 Plats Deltagare SVEMO kansli, Norrköping Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank (frånvaro p g a sjukdom)

Läs mer

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006 Brukarundersökning Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer