VÄGLEDNING PERSONCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄGLEDNING PERSONCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version:"

Transkript

1 VÄGLEDNING PERSONCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version:

2 Vägledning för ansökan Certifiering av personer

3 Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB SBSC dok Välkommen till SBSCs personcertifiering Denna information riktar sig till dig som tänker ansöka om certifikat hos oss på SBSC. Vi certifierar personer inom ett flertal områden men förfarandet vid ansökan är detsamma oavsett vilket certifikat din ansökan avser. Närmare information om hur examinationen går till hittar du i Vägledning för examination. Om du inte redan har denna vägledning så E-postar vi den till dig. SBSCs bestämmelser för certifiering av personer finns i skriften Certifieringsbestämmelser certifiering av personer som du kan hämta på vår webbplats. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller behöver hjälp med din ansökan.

4 Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB SBSC dok Ansökan Ansökan om certifikat gör du på SBSCs webbplats under valet certifiering/ansöka. För att kunna fylla i ansökan behöver du förutom ditt personnummer också ett kundnummer. Kundnumret får du av oss på SBSC. Om du inte tidigare har ansökt om certifikat så kontakta oss, antingen per telefon eller via E-post info@sbsc.se. För att komma vidare i ansökan måste du acceptera (bocka i rutan) certifieringsvillkoren som framgår av tillhörande certifieringsbestämmelser. Dessa finns också tillgängliga på SBSCs webbplats. Vi rekommenderar att du läser dessa innan du fortsätter din ansökan. När vi mottagit din ansökan får du inom några dagar en mottagningsbekräftelse där vi bekräftar att vi åtar oss uppdraget. På mottagningsbekräftelsen hittar du också de uppgifter som du lämnade på ansökan. Kontrollera uppgifterna och vill du ändra något så kontaktar du oss. Certifieringsavgiften faktureras i samband med mottagningsbekräftelsen. Förhandsgranskning Vi rekommenderar dig att så långt det är möjligt själv kontrollera att samtliga krav kan vara uppfyllda innan ansökan insändes till oss. Vi står naturligtvis till förfogande för att sva ra på frågor om vår tillämpning av kraven. De tolkningar vi gjort finns publicerade på vår webbplats Vi kan, mot särskild avgift, utföra en förhandsgranskning av om vissa av kraven är uppfyllda. Innan du skickar in ansökan meddelar du oss att du önskar förhandsgranskning. Även i detta fall ska kompletterande handlingar insändas till SBSC. Kontakta oss för närmare uppgifter om vilka krav som omfattas av förhandsgranskningen. Du får också information om kostnaden för denna. Kompletterande handlingar Förutom ansökan behövs ytterligare underlag för att vi ska kunna avgöra om kraven är uppfyllda. Kontakta oss för närmare uppgifter om vilka handlingar som fordras för din ansökan. Dessa handlingar insänds normalt i efterhand som komplettering till ansökan. Tänk på att alltid ange det ärendenummer som du hittar på mottagningsbekräftelsen så att vi vet till vilken ansökan dina handlingar hör. Om du inte skickat in kompletterande handlingar inom 12 månader från det att ansökan registrerades eller att kraven inte uppfyllts inom denna tidsperiod kan SBSC avsluta ansökan. Ansökan kan naturligtvis också avslutas på din egen begäran. Någon återbetalning av certifieringsavgiften görs inte. Granskning Vi utvärderar om du uppfyller de krav som finns angivna i tillämpad norm. Om vi finner att ett eller flera krav inte är uppfyllda meddelar vi dig så att komplettering eller justering kan göras. Utfärdande av certifikat När du avlagt examination med godkänt resultat och om SBSC, med ledning av kompletterande handlingar, bedömt att samtliga krav i tillämpad norm är uppfyllda utfärdar SBSC ett certifikat. Certifikatet

5 Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB SBSC dok ges normalt en giltighetstid om fem år räknat från närmaste årsskifte efter det att certifikatet utfärdats. För några enstaka normer gäller andra regler. Kontakta oss för närmare uppgifter. Recertifiering (förlängning) När giltighetstiden närmar sig sitt slut kommer vi att avisera detta till dig och samtidigt fråga om du önskar behålla ditt certifikat för en ny period. Du meddelar oss dina önskemål så återkommer vi med besked. Tillvägagångssätt framgår också av särskild vägledning. Avgifter På vår webbplats finns prisuppgifter för våra tjänster. Priserna hittar du under valet certifiering/avgifter. Certifieringsavgift I denna ingår normalt allt fram till certifikat utfärdas. I certifieringsavgiften ingår även avgift för examination samt två omprov samt licensavgift för det kalenderår då ansökan gjordes. Någon återbetalning av hela eller delar av certifieringsavgiften görs inte även om ansökan avslutas utan att certifikat utfärdats. Certifieringsavgiften faktureras i samband med vår mottagningsbekräftelse. Avgift för förhandsgranskning Här ingår granskning av om de krav som omfattas av förhandsgranskning är uppfyllda. Avgiften faktureras i samband med vår mottagningsbekräftelse. Om kraven är uppfyllda och du vill fullfölja din certifiering faktureras du för resterande del av certifieringsavgiften. Licensavgift För att få åberopa certifikatet och använda certifieringsmärket betalar du en årlig avgift. I denna avgift ingår den administration och kontroll som SBSC anser nödvändig för att certifikatet ska kunna upprätthållas. För certifikat som utfärdas år efter det kalenderår då ansökan gjordes faktureras licensavgift i proportion till resterande del av utfärdandeåret. Avgiften för kommande år faktureras i januari varje år under certifikatets giltighetstid. Avgiften återbetalas inte för certifikat som dragits in under den period som avgiften avsett.

6 Vägledning vid recertifiering och uppgradering Certifiering av personer

7 Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB SBSC dok Välkommen till SBSCs personcertifiering Denna information riktar sig till dig som tänker kvarstå med certifikat hos oss på SBSC för ytterligare en tidsperiod. Vi certifierar personer inom ett flertal områden men förfarandet vid recertifiering och uppgradering är detsamma oavsett vilket område som avses. SBSCs bestämmelser för certifiering av personer finns i skriften Certifieringsbestämmelser certifiering av personer som du kan hämta på vår webbplats. Där finns villkor, åtaganden mm som gäller också för recertifiering och uppgradering. I denna vägledning vill vi informera dig om hur det i detalj går till så att vi tillsammans når till ett nytt certifikat på enklast och tidseffektivaste sätt. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller behöver hjälp. Information Vi kommer att avisera till dig i god tid före ditt certifikat går ut. Sedan kommer vi att informera om vilka kompletteringar vi behöver för att kunna besluta om ett nytt certifikat. Ansökan För recertifiering och uppgradering behövs ingen ansökan. Vi sänder dig information om vad som gäller i samband med recertifiering och uppgradering och vid ett positivt gensvar från dig så påbörjar vi de nödvändiga aktiviteterna. Du har naturligtvis möjlighet att när som helst avbryta certifieringen genom att meddela oss detta men vi fortsätter handläggningen av recertifieringen och uppgraderingen om vi inte hör av dig. Din ursprungliga ansökan om certifiering innebär att du som sökande och som innehavare accepterar de förutsättningar som gäller för certifieringen samt som certifikatsinnehavare fullföljer de åtagande som finns i den vid ansökningstillfället gällande certifieringsbestämmelsen. Här ingår även ett accepterande av ändrade villkor och förutsättningar. Ny förbindelse behöver således inte tecknas på. Kompletterande handlingar Vissa av de handlingar som du tidigare har skickat in i din ursprungliga ansökan behöver uppdateras. Om du inte skickat in kompletterande handlingar inom 12 månader från det att recertifieringen påbörjats eller att kraven inte uppfyllts inom denna tidsperiod kan SBSC avsluta ärendet. Du kan naturligtvis också själv begära att certifieringen avbryts. Någon återbetalning av avgiften görs inte om certifieringen avbryts.

8 Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB SBSC dok Kontakta vår certifieringsingenjör om det finns några oklarheter. Underlag för bedömning Det underlag vi behöver vid recertifiering och uppgradering begärs in företrädesvis i samband med den årliga kontrollen sista året på det gällande certifikatet. Närmare information om hur det går till och vad den omfattar får du av SBSCs certifieringsingenjör. Granskning Vi utvärderar om du uppfyller de krav som finns angivna i tillämpad norm. Om vi finner att ett eller flera krav inte är uppfyllda meddelar vi dig så att komplettering eller justering kan göras. Utfärdande av certifikat När vi har bedömt att samtliga krav i tillämpad norm är uppfyllda så utfärdar SBSC ett nytt certifikat. Certifikatet görs normalt giltigt dagen efter det tidigare certifikatets giltighetstid och ges normalt en giltighetstid om fem hela år. För några enstaka normer gäller andra regler. Kontakta oss för närmare uppgifter. Avgifter På vår webbplats finns prisuppgifter för recertifiering och uppgradering. OBS! priset för recertifiering och uppgradering finns under Info I avgifterna ingår normalt allt fram till nytt certifikat utfärdas. I avgifterna ingår även avgift för examination på våra ordinarie examinationstillfällen (tre tillfällen ingår i avgiften). Licensavgift för återstående tid av det kalenderår då certifikat utfärdas tillkommer. Någon återbetalning av hela eller delar av avgiften görs inte även om ärendet avslutas utan att nytt certifikat utfärdats. Avgifter för recertifiering och uppgradering faktureras några månader efter vår avisering dock senast i samband med att vi meddelar nytt certifikat Övrigt För övrig vägledning i samband med certifiering hänvisas du till vår Vägledning för ansökan Personer.

VÄGLEDNING LEDNINGSSYSTEM Ansökan. Version:

VÄGLEDNING LEDNINGSSYSTEM Ansökan. Version: VÄGLEDNING LEDNINGSSYSTEM Ansökan Version: 2016-03 - 04 Vägledning för ansökan Certifiering av ledningssystem för kvalitet (SS-EN ISO 9001:2008) Certifiering av miljöledningssystem (SS-EN ISO 14001:2004)

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

Vägledning för Personcertifiering. Version:

Vägledning för Personcertifiering. Version: Vägledning för Personcertifiering Version: 2018-09-12 1 Ansökan... 2 2 Komplettera din ansökan... 2 3 Examination... 2 4 Granskning... 2 5 Beslut om utfärdande av certifikat... 3 6 Under certifikatets

Läs mer

Vägledning för Företagscertifiering. Version:

Vägledning för Företagscertifiering. Version: Vägledning för Företagscertifiering Version: 2018-09-12 1 Ansökan... 2 2 Komplettera din ansökan... 2 3 Revision... 2 4 Granskning... 2 5 Beslut om utfärdande av certifikat... 3 6 Under certifikatets giltighetstid...

Läs mer

CERTIFIERINGSBESTÄMMELSER Certifiering av företag. Version: 2016-05-11

CERTIFIERINGSBESTÄMMELSER Certifiering av företag. Version: 2016-05-11 CERTIFIERINGSBESTÄMMELSER Certifiering av företag Version: 2016-05-11 Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB SBSC dok 120762003 Införda ändringar Bilaga 1 och 2 Innehållsförteckning 1 Omfattning...3

Läs mer

Certifieringsregler för. Pannoperatörer. RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification

Certifieringsregler för. Pannoperatörer. RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification Certifieringsregler för Pannoperatörer RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2019-01-17 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en oberoende tredjepart att personen

Läs mer

Administrativa regler

Administrativa regler 1 ( 7 ) Innehållsförteckning 0. Inledning 1. Ansökan; förbindelser 2. Granskning 3. Beslut om certifiering; certifikat 4. Certifieringsmärke 5. Uppföljning 6. Ändrade förhållanden 7. Allvarlig anmärkning

Läs mer

Personcertifiering Administrativa regler C22

Personcertifiering Administrativa regler C22 C22 utgåva 2, 2010-10-18 www.nordcert.se Dok.nr: C22 sid 1/7 Innehållsförteckning 0. Inledning 1. Bedömning före ansökan 2. Ansökan; förbindelser 3. Nordcerts granskning 4. Beslut om certifiering; certifikat

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Certifierad låsmästare Enligt SSF 1049, utgåva 1. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Certifierad låsmästare Enligt SSF 1049, utgåva 1. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Certifierad låsmästare Enligt SSF 1049, utgåva 1 Version: 050710032 Datum: 2016-11-08 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt om

Läs mer

CERTIFIERINGSBESTÄMMELSER CE Certifiering av produkter Byggproduktdirektivet 89/106 EEG system AC 1 Version: 2013-06-05

CERTIFIERINGSBESTÄMMELSER CE Certifiering av produkter Byggproduktdirektivet 89/106 EEG system AC 1 Version: 2013-06-05 CERTIFIERINGSBESTÄMMELSER CE Certifiering av produkter Byggproduktdirektivet 89/106 EEG system AC 1 Version: Införda ändringar Avsnitten 5.8, betalning av faktura utsänd av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör brandlarm Enligt SBF 1007:5. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör brandlarm Enligt SBF 1007:5. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör brandlarm Enligt SBF 1007:5 Version: 010761140 Datum: 2017-09-05 Allmänt Vägledningen är till för dig som ansökt om certifikat för Behörig ingenjör brandlarm. Vägledningen

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör inbrottslarm Enligt SSF 1016, utgåva 1. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör inbrottslarm Enligt SSF 1016, utgåva 1. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör inbrottslarm Enligt SSF 1016, utgåva 1 Version: 010763106 Datum: 2017-08-16 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig Ingenjör Vattensprinkler Enligt SBF Version:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig Ingenjör Vattensprinkler Enligt SBF Version: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig Ingenjör Vattensprinkler Enligt SBF 1018-3 Version: 2016-03-04 Allmänt Vägledningen är till för dig som ansökt om certifikat för Behörig ingenjör Vattensprinkler. Vägledningen

Läs mer

Besiktningstekniker fordonskontroll

Besiktningstekniker fordonskontroll Besiktningstekniker fordonskontroll Certifikat som besiktningstekniker visar DIN kompetens inom området och vald behörighetsklass. Fordonskategorier Fordon som omfattas av 4 kap. 2 a 1 p. fordonslagen

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande Enligt SBF 2017:1. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande Enligt SBF 2017:1. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande Enligt SBF 2017:1 Version: 170058011 Datum: 2017-09-25 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör CCTV Enligt SSF 1062, utgåva 2 Version: 080420023 Datum: 2018-09-01 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt om

Läs mer

INFORMATION OM CERTIFIERING AV LOKALVÅRDARE ENLIGT PRYL. Svenska Special Certifieringar AB SSC S C. Utgåva 5 2005-08-10

INFORMATION OM CERTIFIERING AV LOKALVÅRDARE ENLIGT PRYL. Svenska Special Certifieringar AB SSC S C. Utgåva 5 2005-08-10 INFORMATION OM CERTIFIERING AV LOKALVÅRDARE ENLIGT PRYL Svenska Special Certifieringar AB SSC S C Utgåva 5 2005-08-10 Inledning Varför ska man bli certifierad? Det är det bästa sättet att visa att man

Läs mer

VÄGLEDNING PRODUKTCERTIFIERING Ansökan enligt system 1b Version: 2014-09-09

VÄGLEDNING PRODUKTCERTIFIERING Ansökan enligt system 1b Version: 2014-09-09 VÄGLEDNING PRODUKTCERTIFIERING Ansökan enligt system 1b Version: Införda ändringar: Referens till ny certifieringsbestämmelse SS-EN ISO/IEC 17067:2013 samt mindre uppdateringar. Välkommen till SBSCs produktcertifiering

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör Vattensprinkler Enligt SBF 1018:4. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör Vattensprinkler Enligt SBF 1018:4. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör Vattensprinkler Enligt SBF 1018:4 Version: 120051037 Datum: 2018-01-11 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt

Läs mer

Konsoliderad version av

Konsoliderad version av Konsoliderad version av Styrelsens för ackreditering och teknisk kontroll (SWEDAC) föreskrifter och allmänna råd (STAFS 2007:11) om ackreditering av organ som certifierar personer Ändring införd t.o.m.

Läs mer

Maskinsäkerhetsspecialist

Maskinsäkerhetsspecialist Certifieringsregler för Maskinsäkerhetsspecialist RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2017-10-17 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en oberoende tredjepart att

Läs mer

Tjänstebeskrivning för certifiering av. Rekrytterare

Tjänstebeskrivning för certifiering av. Rekrytterare Tjänstebeskrivning för certifiering av Rekrytterare DNV GL Headquarters, Veritasveien 1, P.O.Box 300, 1322 Høvik, Norway. Tel: +47 67 57 99 00. www.dnvgl.com Reviewed by: Valid for: Revision: No.: Victoria

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör Gassläcksystem Enligt SBF 1001:3. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör Gassläcksystem Enligt SBF 1001:3. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Behörig ingenjör Gassläcksystem Enligt SBF 1001:3 Version: 010766087 Datum: 2018-01-11 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt om

Läs mer

Sakkunniga inom brandskydd

Sakkunniga inom brandskydd Certifieringsregel för Sakkunniga inom brandskydd -Behörighet N -Behörighet K RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2019-10-09 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från

Läs mer

Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)

Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) Certifieringsregel för Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) BAS-P för planering och projektering BAS-U för utförandet av ett byggnadseller anläggningsarbete RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering

Läs mer

VÄGLEDNING EXAMINATION Brandprojektör Enligt SBF 2004:1. Version: Datum:

VÄGLEDNING EXAMINATION Brandprojektör Enligt SBF 2004:1. Version: Datum: VÄGLEDNING EXAMINATION Brandprojektör Enligt SBF 2004:1 Version: 140302011 Datum: 2017-03-23 Vägledning för dig som ansökt om certifiering Denna vägledning är till för dig som ansökt om certifikat för

Läs mer

Auktorisation Ventilationsföretag

Auktorisation Ventilationsföretag Auktorisation Ventilationsföretag Fastställda anvisningar och kriterier Antagna 2017-01-31 Dessa anvisningar anger kraven för auktorisation av entreprenadföretag som tillhandahåller tjänster rörande ventilationstekniska

Läs mer

Certifieringsregel för. Brunnsborrare. - Behörighet B. RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification

Certifieringsregel för. Brunnsborrare. - Behörighet B. RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification Certifieringsregel för Brunnsborrare - Behörighet AB - Behörighet B RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2017-11-24 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en oberoende

Läs mer

SPCR 179. RISE Research Institutes of Sweden AB Certification SPCR

SPCR 179. RISE Research Institutes of Sweden AB Certification SPCR SPCR 179 ignature_1 Certifieringsregler för Tillsatsanordningar till taxametrar som omfattas av STAFS 2012:5 RISE Research Institutes of Sweden AB Certification SPCR 179 2019-03-28 2 Abstract These certification

Läs mer

Besiktningstekniker fordonskontroll

Besiktningstekniker fordonskontroll Besiktningstekniker fordonskontroll Certifikat som besiktningstekniker visar DIN kompetens inom området och vald behörighetsklass. Fordonskategorier Fordon som omfattas av 4 kap. 2 a 1 p. fordonslagen

Läs mer

Certifikat för flygledarelever och flygledare

Certifikat för flygledarelever och flygledare 1 (5) Utfärdad: 29.1.2013 Träder i kraft: 1.2.2013 Giltighetstid: tills vidare Rättsgrund: Denna luftfartsföreskrift har utfärdats med stöd av 45, 46, 119 och 120 i luftfartslagen (1194/2009) med beaktande

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

SBF 1007:5 Norm Behörig ingenjör brandlarm

SBF 1007:5 Norm Behörig ingenjör brandlarm Norm Behörig ingenjör brandlarm Förord Ju tidigare en brand upptäcks, desto enklare är branden att begränsa och släcka. En anläggning för brandlarm är ett viktigt system som upptäcker begynnande bränder.

Läs mer

Sakkunnig funktionskontrollant (OVK)

Sakkunnig funktionskontrollant (OVK) Certifieringsregel för Sakkunnig funktionskontrollant (OVK) -Behörighet N -Behörighet K RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2017-11-24 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande

Läs mer

Certifieringsregler för entreprenadbesiktningsmän Entreprenadbesiktningar inom bygg-, anläggnings- och installationsbranschen

Certifieringsregler för entreprenadbesiktningsmän Entreprenadbesiktningar inom bygg-, anläggnings- och installationsbranschen 2015-03-06 Sida 1(5) Certifieringsregler för entreprenadbesiktningsmän Entreprenadbesiktningar inom bygg-, anläggnings- och installationsbranschen 1. Allmänt 1.1 Certifiering av besiktningsman utförs av

Läs mer

Miljörevisor/-revisionsledare

Miljörevisor/-revisionsledare Certifieringsregel för Miljörevisor/-revisionsledare RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2019-02-2 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en oberoende tredjepart

Läs mer

Certifiering. En kvalitetssäkring av bostadsrättsföreningar

Certifiering. En kvalitetssäkring av bostadsrättsföreningar Certifiering En kvalitetssäkring av bostadsrättsföreningar Se till att er bostadsrättsförening blir kvalitetssäkrad Nu går det att få nöjda och trygga medlemmar samtidigt som ni i styrelsen får ett bevis

Läs mer

Tullverkets författningssamling

Tullverkets författningssamling Tullverkets författningssamling ISSN 0346-5810 Utgivare: Chefsjuristen Ylva Ehrnrooth, Tullverket, Box 12854, 112 98 Stockholm Föreskrifter om ändring i Tullverkets föreskrifter och allmänna råd (TFS 2000:20)

Läs mer

Anvisningar till anso kan om fo retagscertifikat

Anvisningar till anso kan om fo retagscertifikat Anvisningar till anso kan om fo retagscertifikat Introduktion Många av köldmedierna som används i kyl-, värmepump- och luftkonditionerings aggregat innehåller fluorerade växthusgaser (köldmedier). Användandet

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Byggprojektledare (BPL)

Byggprojektledare (BPL) Certifieringsregler för Byggprojektledare (BPL) RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2018-10-05 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en oberoende tredjepart att

Läs mer

Maskinsäkerhetsspecialist

Maskinsäkerhetsspecialist Certifieringsregel för Maskinsäkerhetsspecialist RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2019-05-21 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en oberoende tredjepart att

Läs mer

Besiktningsman Lagerinredningar

Besiktningsman Lagerinredningar Certifieringsregel för Besiktningsman Lagerinredningar Förnyelse av certifiering RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2019-02-2 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från

Läs mer

Sakkunnig avseende kulturvärden (KUL)

Sakkunnig avseende kulturvärden (KUL) Certifieringsregel för Sakkunnig avseende kulturvärden (KUL) -Behörighet N -Behörighet K RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2017-11-24 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande

Läs mer

Avgifter i Miljöbyggnad

Avgifter i Miljöbyggnad Avgifter i Miljöbyggnad För att certifiera en byggnad enligt Miljöbyggnad erläggs registreringsavgift, granskningsavgifter, certifieringsavgifter och eventuella kompletterande avgifter. Avgifterna är anpassade

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

Handbok för bedömare. Stödjande dokument Handbok (15) Dnr/Beteckning TSG

Handbok för bedömare. Stödjande dokument Handbok (15) Dnr/Beteckning TSG Version 2017-03-08 02.00 Dnr/Beteckning TSG 2017-752 Upprättad av: Lena Eriksson Bothin Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för flygcertifikat 1 (15) för bedömare

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om godkännande av gåvomottagare vid skattereduktion för gåva; SFS 2011:1269 Utkom från trycket den 13 december 2011 utfärdad den 1 december 2011. Enligt riksdagens 1 beslut

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

Konsoliderad version av

Konsoliderad version av Konsoliderad version av Styrelsens för ackreditering och teknisk kontroll (SWEDAC) föreskrifter och allmänna råd (STAFS 2007:12) om ackreditering av organ som certifierar produkter Ändring införd: t.o.m.

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om medicinska undersökningar m.m; (konsoliderad elektronisk utgåva)

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om medicinska undersökningar m.m; (konsoliderad elektronisk utgåva) Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om medicinska undersökningar m.m; (konsoliderad elektronisk utgåva) beslutade den 15 mars 2013. Ändringar införda t.o.m. TSFS 2018:18. Den konsoliderade

Läs mer

InsureSecs regelverk 1 (9)

InsureSecs regelverk 1 (9) InsureSecs regelverk 1 (9) Definitioner Anknuten Anslutet företag Anställd Disciplinnämnden Företag Företagsavtalet Förmedlare Förmedlaravtalet Förmedlarregistret Försäkringsförmedlare InsureSec InsureSecs

Läs mer

Certifiering av pannskötare

Certifiering av pannskötare [presentation title] via >Insert >Header & Footer Certifiering av pannskötare Pannoperatörscertifiering Detta är ett helt nytt begrepp som aldrig används i Sverige. Fram tills denna föreskrift träder i

Läs mer

BILAGA 5 - Fö reskrifter fö r Sambiömbud Versiön: 1.0.1

BILAGA 5 - Fö reskrifter fö r Sambiömbud Versiön: 1.0.1 BILAGA 5 - Fö reskrifter fö r Sambiömbud Versiön: 1.0.1 Innehåll 1 Inledning... 2 Om detta dokument... 2 Samverkan... 2 2 Sambiombudets tekniska tjänst... 5 3 Tillitsgranskning av Sambiombud... 5 Initiala

Läs mer

ANSÖKAN OM FÖRETAGSCERTIFIKAT ENLIGT SFS 2007:846, MED ÄNDRING SFS 2009:382 OCH EG 303/2008

ANSÖKAN OM FÖRETAGSCERTIFIKAT ENLIGT SFS 2007:846, MED ÄNDRING SFS 2009:382 OCH EG 303/2008 ANSÖKAN OM FÖRETAGSCERTIFIKAT ENLIGT SFS 2007:846, MED ÄNDRING SFS 2009:382 OCH EG 303/2008 Ansökan avser kylarbeten i kategori Företag Postadress Postnr och ort Kontaktperson Organisationsnr Telefon E-postadress

Läs mer

SYMC. Certifiering av yrkes- och miljöhygieniker. Tolkningsdokument för certifiering och recertifiering. Innehållsförteckning. Version 5: 2006-09-25

SYMC. Certifiering av yrkes- och miljöhygieniker. Tolkningsdokument för certifiering och recertifiering. Innehållsförteckning. Version 5: 2006-09-25 SYMC Svensk Yrkes- och Miljöhygienisk Certifiering Swedish Occupational and Environmental Certification Board Version 5: 2006-09-25 Certifiering av yrkes- och miljöhygieniker Tolkningsdokument för certifiering

Läs mer

Kravspecifikation för erhållande av certifikat för säkerhetsbesiktning och årlig driftkontroll av medicinska gasanläggningar.

Kravspecifikation för erhållande av certifikat för säkerhetsbesiktning och årlig driftkontroll av medicinska gasanläggningar. Samrådsgruppen för 2017-09-16 1(5) Medicinska gasanläggningar* Kravspecifikation för erhållande av certifikat för säkerhetsbesiktning och årlig driftkontroll av medicinska gasanläggningar. 1. Bakgrund

Läs mer

...(Postadress) (Faktureringsadress) (Organisationsnummer)

...(Postadress) (Faktureringsadress) (Organisationsnummer) SAMARBETSAVTAL Certifiering av gymnasiala handelsutbildningar Parter:... SKOLAN)...(Postadress)...... (Faktureringsadress)...... (Organisationsnummer) Handelsrådet Organisationsnummer: 802407-6468 Certifierat

Läs mer

Inledning. Upphandlingsrättsliga principer

Inledning. Upphandlingsrättsliga principer Inledning Offentlig upphandling är en process för inköp av varor, tjänster och entreprenader som görs av offentlig sektor och som regleras av Lagen om offentlig upphandling (LOU). Syftet med reglerna är

Läs mer

ASS 84, , Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

ASS 84, , Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Allmänna Villkor AlpinaScand Sarajevo 84, organisations nr. 802457-8620 ( ASS 84 ) driver webbplatsen http://www.alpinascandsarajevo84.se/ och därtill hörande sidor ( Webbplatsen ). Utförliga kontaktuppgifter

Läs mer

Kontrollansvarig (KA)

Kontrollansvarig (KA) Certifieringsregel för Kontrollansvarig (KA) - Behörighet N - Behörighet K RISE Research Institutes of Sweden AB Certifiering - Certification 2017-11-24 2 Förord Certifiering innebär bestyrkande från en

Läs mer

Instruktion för att hämta personligt certifikat med Internet Explorer m.fl.

Instruktion för att hämta personligt certifikat med Internet Explorer m.fl. Instruktion för att hämta personligt certifikat med Internet Explorer m.fl. För att kunna logga in till Skandias internettjänst behöver du ett personligt certifikat. Så här gör du för att hämta ett certifikat

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

Domännamn registreringspolicy

Domännamn registreringspolicy Domännamn registreringspolicy DEFINITIONER Denna policy för registrering av domännamn ( Registreringspolicyn ) antar de termer som definieras i Regler och Villkor och/eller ADR-reglerna. SYFTE OCH OMFATTNING

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om medicinska undersökningar m.m;

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om medicinska undersökningar m.m; Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om medicinska undersökningar m.m; beslutade den 15 mars 2013. Ändringar införda t.o.m. 2015:30. Den konsoliderade elektroniska utgåvan kan innehålla fel.

Läs mer

INFORMATION OM CERTIFIERING AV PARK- OCH UTEMILJÖARBETARE ENLIGT SFU. Svenska Special Certifieringar AB SSC S C. Utgåva F 2005-08-15

INFORMATION OM CERTIFIERING AV PARK- OCH UTEMILJÖARBETARE ENLIGT SFU. Svenska Special Certifieringar AB SSC S C. Utgåva F 2005-08-15 INFORMATION OM CERTIFIERING AV PARK- OCH UTEMILJÖARBETARE ENLIGT SFU Svenska Special Certifieringar AB SSC S C Utgåva F 2005-08-15 Inledning Vill man ha högsta kvalitet på ett kunskapsprov skall det ske

Läs mer

Så här använder du handboken

Så här använder du handboken Så här använder du handboken I denna handbok beskrivs steg för steg hur du ansöker om en licens för EUmiljömärket i enlighet med gällande krav. Följande symboler används genomgående: = Viktig information.

Läs mer

STADGAR för Energigas Sveriges auktorisationsnämnd för prövning av behörighet som besiktningsman för energigassystem med högst 4 bars tryck.

STADGAR för Energigas Sveriges auktorisationsnämnd för prövning av behörighet som besiktningsman för energigassystem med högst 4 bars tryck. Sidan 1 av 5 STADGAR för Energigas Sveriges auktorisationsnämnd för prövning av behörighet som besiktningsman för energigassystem med högst 4 bars tryck. Fastställda av Energigas Sveriges Säkerhets- och

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 17 december 2018. Villkoren gäller för beviljade

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Certifieringsregler för VIM-märkning av värmeisoleringsprodukter SPCR 151

Certifieringsregler för VIM-märkning av värmeisoleringsprodukter SPCR 151 Certifieringsregler för VIM-märkning av värmeisoleringsprodukter SPCR 151 SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut SP Swedish National Testing and Research Institute Certifiering SPCR 151 Oktober

Läs mer

PERSONLIG CERTIFIERING AV ACADEMIC TUTOR

PERSONLIG CERTIFIERING AV ACADEMIC TUTOR PERSONLIG CERTIFIERING AV ACADEMIC TUTOR Certifieringssystem som utvecklats inom PROCERTU projektet (Translation into Swedish from the original in English) Sida 1 till 7 INNEHÅLL INLEDNING DEL 1 - KRAV

Läs mer

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)

Specialistläkarmottagning vid Myalgic Encefalomyelitis/ Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS) Ansökan för Vårdgivare med huvuduppdrag 1. Rehabilitering långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och för utmattningssyndrom eller 2. Planerad specialiserad neurologisk rehabilitering Specialistläkarmottagning

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9 SITHS i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Sid 1/9 Innehållsförteckning Förutsättningar för att hantera Självdeklarationen i Easy... 3 1. Hantera Självdeklarationen i Easy... 4 2. Dokumenthantering...

Läs mer

NORM SBF 2013:1. Instruktör Heta Arbeten

NORM SBF 2013:1. Instruktör Heta Arbeten NORM SBF 2013:1 Brandskyddsföreningen På gång Produktionsenheten Instruktör Heta Arbeten Förord I denna norm används begreppet Heta Arbeten för brandfarliga heta arbeten som utförs på en tillfällig arbetsplats.

Läs mer

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Manual 3.1 Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Nyhet 2014-09-30 - Registrera räkning: Välj den del av Särskilt Tandvårdsstöd som räkningen avser. Även patienter med intyg om N-tandvård eller F-tandvård

Läs mer

Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen.se ( Förfarandereglerna )

Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen.se ( Förfarandereglerna ) Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen.se ( Förfarandereglerna ) (I händelse av konflikt ska den svenska versionen av Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande

Läs mer

Administrativa villkor

Administrativa villkor Sida 1 (5) Administrativa villkor Datum 2010-01-20 Referenser Beskrivning Upphandlingsform Alingsås kommun upphandlar kostförsörjningen för grundskolan, gymnasiet, äldreomsorgens egna boenden samt barn-

Läs mer

Europeiska yrkeskortet Manual för yrkesutövare

Europeiska yrkeskortet Manual för yrkesutövare Europeiska yrkeskortet Manual för yrkesutövare 28 september 2018 Version 1 Europeiska kommissionen GD GROW R2 Europeiska yrkeskortet MANUAL Europeiska yrkeskortet MANUAL Dokumentversioner Datum Version

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Ansökan om. Produktcertifiering av en Byggprodukt

Ansökan om. Produktcertifiering av en Byggprodukt Företag: Ansöker certifiering av en byggprodukt enligt nedan Produkt: Avsedd användning: Märkning p - märkning Annat: t Typgodkännande enligt BBR OBS för ansökan certifiering för CE-märkning (byggproduktdirektivet

Läs mer

INTERNATIONELLA HANDBOLLFÖRBUNDETS REGLEMENTE FÖR BYTE AV NATIONSFÖRBUND 2013-05-30

INTERNATIONELLA HANDBOLLFÖRBUNDETS REGLEMENTE FÖR BYTE AV NATIONSFÖRBUND 2013-05-30 Bilaga 4 INTERNATIONELLA HANDBOLLFÖRBUNDETS REGLEMENTE FÖR BYTE AV NATIONSFÖRBUND 2013-05-30 Huvudregel 1 1. Alla handbollspelare är underställda IHF:s reglemente för byte av nationsförbund samt de tilläggsbestämmelser

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Vi informerar om certifiering för fordonsbesiktningstekniker

Vi informerar om certifiering för fordonsbesiktningstekniker Sida 1 av 7 Vi informerar om certifiering för fordonsbesiktningstekniker Certifiering Vid godkänd kompetensbekräftelse enligt TSFS 2017:53 utfärdas personligt certifikat av NDT Training Center. NDT Training

Läs mer

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Utfärdande av SITHS-kort Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Identifiera kort att byta ut... 2 3. Utfärda SITHS-kort... 3 3.1 Förutsättningar... 3 3.2

Läs mer

Vägledning för Gruppcertifiering

Vägledning för Gruppcertifiering Svenska PEFC ek för Vägledning för Gruppcertifiering PEFC SWE 004:3 VER 1.2 2011 2016 Innehåll 1. Introduktion... 3 2 Scope... 4 3 Skogsbrukscertifiering i grupp... 4 3.1 Paraplyorganisation för skogsbrukscertifiering

Läs mer

Bilaga L MODERBOLAGSGARANTI

Bilaga L MODERBOLAGSGARANTI Bilaga L MODERBOLAGSGARANTI Denna moderbolagsgaranti ( Moderbolagsgarantin ) har utfärdats av Skanska AB (publ), org. nr 556000-4615, och Wallfast AB, org. nr 556399-8474 (gemensamt och var för sig Borgensmännen

Läs mer

FÖRSLAG Transportstyrelsens föreskrifter om teknisk utrustning hos redovisningscentraler för taxitrafik;

FÖRSLAG Transportstyrelsens föreskrifter om teknisk utrustning hos redovisningscentraler för taxitrafik; FÖRSLAG 2016-01-18 Transportstyrelsens föreskrifter om teknisk utrustning hos redovisningscentraler för taxitrafik; beslutade den [DATUM ÅR]. [XX] Utkom från trycket den [DATUM ÅR] VÄGTRAFIK Transportstyrelsen

Läs mer

Förrådsväggar. Förråds- och stängsellösningar för skydd och säkerhet

Förrådsväggar. Förråds- och stängsellösningar för skydd och säkerhet Förrådsväggar Förråds- och stängsellösningar för skydd och säkerhet G5 Nät 4 G5 Plåt 6 G4 Nät 8 G4 Plåt 10 G3 Nät 12 G300 Nät 14 Produktcertifikat 16 Tillbehör 17 State of the art manufacturing. Garantell

Läs mer

Regler för certifiering av brunnsborrningsföretag Kravdokument

Regler för certifiering av brunnsborrningsföretag Kravdokument Regler för certifiering av brunnsborrningsföretag Kravdokument Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Omfattning... 1 2.1 Allmänna krav... 1 3 Krav på ledningssystem för kvalitet och miljö... 2 4 Märkning...

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Senast uppdaterad 2015-09-23

Senast uppdaterad 2015-09-23 Senast uppdaterad 2015-09-23 Manual- projekt 1 Starta ett projekt 2 Lägga till information om projektet 4 Bygga upp en mapp-struktur 6 Lägga till en produkt från systemet 8 Lägga till en egen produkt 10

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis;

Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och behörighetsbevis; Transportstyrelsens föreskrifter om kompletterande bestämmelser för certifikat, auktorisationer och ; beslutade den DATUM ÅR. Transportstyrelsen föreskriver följande med stöd av 2 förordningen (1994:1808)

Läs mer

InsureSecs Regelverk för förmedlare samt

InsureSecs Regelverk för förmedlare samt InsureSecs Regelverk för förmedlare samt företag Definitioner Anslutet företag ( Företagsanslutning ) Disciplinnämnden Företag Företagsavtalet Förmedlare Förmedlarregistret Försäkringsförmedlare Försäkringsförmedlarföretag

Läs mer

Utfärdande av HCC. Utbyte av SITHS CA v3 på kort som kan hantera SITHS CA v1

Utfärdande av HCC. Utbyte av SITHS CA v3 på kort som kan hantera SITHS CA v1 Utfärdande av HCC Utbyte av SITHS CA v3 på kort som kan hantera SITHS CA v1 Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Identifiera kort att byta ut... 2 3. Utfärda nytt HCC till befintligt SITHS-kort... 3 3.1 Förutsättningar...

Läs mer

Varför licensiering och certifiering av klottersanerare och klottersaneringsföretag?

Varför licensiering och certifiering av klottersanerare och klottersaneringsföretag? Varför licensiering och certifiering av klottersanerare och klottersaneringsföretag? Kvalitetssäkrad klottersanering efterfrågas av beställare. Det förekommer många lycksökare i klottersaneringsbranschen

Läs mer

Plan för hantering av kommunal borgen för. Götene kommun

Plan för hantering av kommunal borgen för. Götene kommun Plan för hantering av kommunal borgen för Götene kommun Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2011-10-24, KF 224 Diarienummer: 07/KS232 1) Utgångspunkt och syfte Ingåendet av borgen är ingen

Läs mer