MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR"

Transkript

1 Blå Tråden Sidan 1/19 MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING

2 Blå Tråden Sidan 2/19 Ingress Denna verksamhetsplan kallad Blå Tråden syftar till att tydliggöra målen och strategierna för under perioden Blå Tråden skall fungera som instruktion för ledarna och avsikten är att verksamheten i lagen skall bedrivas i enlighet med våra antagna strategier och policies. Målsättning med denna verksamhetsplan förutom att alla medlemmar skall ha roligt i sin fotbollsvardag är att våra representationslag skall bestå till 80% av spelare fostrade i den egna ungdoms- och juniorverksamheten, samt att representationslagen skall ligga på minst division 3 nivå. Med detta övergripande sportsliga mål sätter vi större fokus på vilket sätt som vi utbildar barnen och ungdomarna i föreningen. Föreningen är en traditionsfylld förening med i dagsläget (2015) ca 750 medlemmar och som bildades Föreningen är grundad för medlemmarna och medlemmarnas bästa och bedriver sin dagliga verksamhet genom styrelsen, anställda och ideella ledare. Medlemmarna äger möjlighet att påverka föreningen genom årsmötet där styrelse för nästkommande år väljs. De äger också rätt att både påverka och verka inom föreningen genom att engagera sig i styrelsen, i lagen eller genom att på annat sätt bidra till en god utveckling i föreningen. Styrelsen i har därför ett antal viktiga uppgifter de kommande åren: 1. Skapa intresse och engagemang för att kunna få en bra styrelse. 2. Skapa bra arbetsvillkor för våra ledare och anställda och hjälpa dem i deras vardag. 3. Skapa en förståelse hos spelare, ledare och föräldrar om vikten av att bistå föreningen i dess strävan att utvecklas. 4. Verka för positiva sociala aktiviteter som knyter medlemmarna närmare varandra. Målsättningen måste vara att alla medlemmar måste känna: Fråga inte vad föreningen kan göra för dig, utan vad du kan göra för föreningen. Om vi skapar förståelse för detta, parallellt

3 Blå Tråden Sidan 3/19 med att vi skapar intäkter som kan möjliggöra fortsatt utveckling och möjlighet att underlätta de aktivas vardag, då har vi lyckats. Sammantaget kan poängteras att vi inom under våra drygt 100 år som förening byggt upp en mycket väl fungerande verksamhet, som dock står inför nya utmaningar. Det är allas vår uppgift att ta oss an dessa med engagemang och vilja för att säkerställa att föreningens kommande 100 år blir lika positiva som de tidigare.

4 Blå Tråden Sidan 4/19 Ungdom Ambitionen är att ha en anställd välutbildad Ungdomsansvarig. Denna person ansvarar för fotbollsverksamheten och skall verka ute på fotbollsplanen, för att sprida energi och kunskap hos föreningens ideella ledare och i hög grad bidra till att barn och ungdomar i får den bästa utbildningen som går att få. kommer att sträva efter att alla ledare, från yngsta knattelag och uppåt i åldrarna, genomgår utbildning så att får en hög kvalité på fotbollsträningen redan från början. Utbildningen kan vara både intern och/eller extern. Vi verkar för att ha minst ett lag i varje åldersklass på pojksidan och i vartannat på flicksidan. Strävan är att alla spelare spelar en match per helg. försöker anpassa antal lag därefter. De olika träningsgrupperna ska generellt sätt bestå av rena åldersklasser. Ibland kan det av sociala eller andra skäl finnas anledning till att ett barn behöver tillhöra en annan åldersgrupp än den som barnet skulle tillhört. Ungdomsansvarig i har beslutsrätt i dessa fall efter att ha diskuterat frågan med aktuella ledare och vårdnadshavare. Om beslut av någon anledning inte kan tas av den ungdomsansvarige skickas frågan till styrelsen för beslut. Möjlighet skall finnas att träna/spela med en äldre grupp under perioder för att stimulera spelarens utveckling. Den ungdomsansvarige i skall ha så bra koll på utvecklingen hos individerna för att kunna ta beslut i frågan om träning/match med äldre åldersgrupper. är i grunden en breddförening med plats för alla och därför har vi som målsättning att alla ungdomsspelare skall har ett lag att spela matcher i. Alla åldersgrupper, utom de yngsta, skall spela seriespel. Då det gäller deltagande i cuper kommer att avsätta en summa pengar till respektive lag utifrån hur många betalande medlemmar det finns i gruppen. Direktiv på träning, laguttagning med mera presenteras i denna verksamhetsplan. Den ungdomsansvarige har dessutom ansvar för ett bra samarbete med ledarna i junior- och seniorlag så att integrationen från ungdomsspelare till juniorspelare fungerar bra.

5 Blå Tråden Sidan 5/19 Allmänt för alla ungdomsledare/tränare. En bra ledare kännetecknas av att man har en relation till träningsgruppen så att den ser personen som ledare. Ledaren skall ha som målsättning att vara så välutbildad att han/hon kan utveckla, utbilda, leda laget och individerna. Ledaren skall också verka för att ett bra samarbete råder mellan spelare och ledare från olika åldersgrupper. Det är ledarens uppgift att se till att Blå Tråden blir verklighet för våra spelare. Vid olika frågeställningar och behov, kontakta Ungdomsansvarige. har målsättningen att fostra egna seniorspelare och spelare som går vidare i högre sammanhang, vi har också en målsättning att skapa goda samhällsmedborgare oavsett kvalitéer på fotbollsplanen. I detta har ungdomstränarna en viktig roll. Vi ser nivåanpassade träningar som ett bra led i att utveckla individerna utifrån deras förmåga. På så sätt ser vi till att alla utvecklas på bästa sätt efter förmåga. Alla barn och ungdomar skall ha en plats i oavsett hur duktig man är på att spela fotboll. Ledpunkter: Var klädd som en ledare vid alla träningar & matcher. Skapa och behåll en bra relation gentemot publik, funktionärer, motståndare och inte minst egna laget vid träningar och matcher. Skapa en bra relation med föräldrar. Regelbundna föräldramöten. Utbilda och utveckla sig själv som ledare/tränare. Se till så att minst en ledare i varje åldersgrupp är först på plats och sist därifrån vid varje samling med gruppen. Planera varje träning. Spelarna märker om du är oförberedd. Minst en ledare per åldersgrupp deltar i ungdomsledarträffar. En rekommendation är att vid temperaturer under -10 grader försöka hitta en alternativ inomhusträning eller i värsta fall ställa in träningen.

6 Blå Tråden Sidan 6/19 Pojkar / Flickor 3-4 år (Boll & Lek). Här har vi kul 1 timme i veckan med bollen som redskap och vårdnadshavare deltar i aktiviteten, vi ser gärna att denna aktivitet leds av ungdomar från föreningen. Boll & Lek tar uppehåll likt skollov.

7 Blå Tråden Sidan 7/19 Pojkar / Flickor 5-6 år (Knatteskolan). I denna ålder kliver man in i knatteskolan i. Utskick görs till alla barn i vårt upptagningsområde. Träningen skall endast vara lekinriktad. Få barnen tycka det är roligt med fotbollsträning/lek i. Lägg grunden till deras fortsatta fotbollsintresse. Ledare. En huvudtränare/ledare och hjälptränare/hjälpledare. På fotbollsplanen är en ledare på åtta fotbollsspelare att föredra. Träning. En gång i veckan på 60 minuter. Träningen bör bedrivas året runt antingen inomhus eller utomhus. Ta uppehåll likt skollov. Inriktning träning. Använd stationsträning vid många spelare. Träningstiden skall fyllas med bollekar. Endast sådant som spelarna tycker är roligt. Ha även med aktivitet med händerna och bollen. Smålagsspel, 2-2, 3-3, 4-4. Undvik kolonnövningar (köövningar). Ge mycket beröm. Ha kul! Matchning. Ingen matchning i knatteskolan.

8 Blå Tråden Sidan 8/19 Pojkar / Flickor 7-8 år. Träningen skall vara inriktad på individuell teknik. Uppmuntra och instruera spelarna genom att visa färdigheterna. Mycket träning utan motståndare. Träningen skall inriktas på trivsel och glädje och med bollen i centrum. Vikten av laganda och kamratskap är viktig, varför t.ex. ombyte inför träning och match bör ske gemensamt Ledare. En huvudtränare/ledare och hjälptränare/hjälpledare. På fotbollsplanen är en ledare på åtta fotbollsspelare att föredra. Jobba med enkla och få instruktioner i varje moment. Träning. 1-2 gånger/vecka och 60 minuter per gång. Träningen bör bedrivas året runt antingen inomhus eller utomhus. Inriktning träning. Använd stationsträning vid många spelare. Minst en ledare per station. Många bollkontakter, teknik- och bollbehandling, samt enkla övningar. En boll per spelare. Instruktionsträning för tema: Driva, skott, passning, mottagning samt finta och dribbla. Smålagsspel, 2-2, 3-3, 4-4. Jobba med instruktioner där. Undvik kolonnövningar (köövningar). Ge mycket beröm. Ha kul! Matchning. 5-manna spel. Ingen får spela match utan ha löst gällande avgifter. Ingen toppning i syfte att vinna matcher/serier/cuper får göras. Finns det flera lag i åldersgruppen, är det viktigt att inte ha fasta lag från vecka till vecka. Träningsflit ska vara en stark faktor vid laguttagning. Alla kallade spelare skall få spela en stor del av matchen. Låt spelaren prova på olika positioner. Låt spelarna ta egna beslut och styr dem inte så mycket under matchen. Serie. Att föredra är en serie med andra föreningar där det finns en eller flera hemma omgångar, detta ger möjlighet till att få en bra föräldragrupp som jobbar för laget och även börja bygga en lagkassa, 20% av nettointäkterna från kiosk och grill går till laget vid dessa tillfälle om man bemannar med föräldragruppen. Cuper. 7 år: Seriesystem enligt ovan är fullt tillräckligt. 8 år: Laget bör delta i en cup i södra Sverige och utan övernattning. Alla som tränar och vill får delta och spela lika mycket. En övernattning i klubblokal kan rekommenderas.

9 Blå Tråden Sidan 9/19 Pojkar / Flickor 9-10 år. Träningen skall vara mycket teknikinriktad. Uppmuntra och instruera spelarna att använda tricks för att lösa 1 mot 1 situationer. Enkla taktiska moment skall införas i matcher och på träning. Vikten av laganda och kamratskap är viktig, varför t.ex. ombyte inför träning och match bör ske gemensamt. Aktiviteter utanför fotbollsplanen är viktiga inslag som bör genomföras ett par gånger per år. Ledare. En huvudtränare/ledare och hjälptränare/hjälpledare. På fotbollsplanen är en ledare på åtta fotbollsspelare att föredra. Träning. Minst 2 gånger/vecka och minuter per gång. Träningen bör bedrivas året runt antingen inomhus eller utomhus. Inriktning träning. Använd stationsträning vid många spelare. Många bollkontakter, teknik- och bollbehandling, samt enkla övningar. En boll per spelare. Instruktionsträning för tema: Driva, skott, passning, mottagning samt finta och dribbla. Smålagsspel, 2-2, 3-3, 4-4. Undvik kolonnövningar (köövningar). Ge mycket beröm. Ha kul! Matchning. 7-manna spel. Ingen får spela match utan ha löst gällande avgifter. Ingen toppning i syfte att vinna matcher/serier/cuper får göras. Finns det flera lag i åldersgruppen, är det viktigt att inte ha fasta lag från vecka till vecka. Träningsflit ska vara en stark faktor vid laguttagning. Alla kallade spelare skall få spela en stor del av matchen. Låt spelaren prova på olika positioner. Låt spelarna ta egna beslut och styr dem inte så mycket under matchen. Serie. Från 9-års ålder deltar lagen i Skånes FF:s 7-manna serier. Cuper. 9 år: Laget bör delta i en eller två cuper i södra Sverige och utan övernattning. Alla som tränar och vill får delta och spela lika mycket. 10 år: Laget bör delta i en eller två cuper i södra Sverige och gärna med övernattning. Alla som tränar och vill får delta och spela lika mycket.

10 Blå Tråden Sidan 10/19 Pojkar / Flickor år. Träningen skall vara mycket teknikinriktad. Uppmuntra och instruera spelarna att använda tricks för att lösa 1 mot 1 situationer. Stimulera spelarna att vända, finta och passera motståndare. Enkla taktiska moment skall införas i matcher och på träning. Vikten av laganda och kamratskap är viktig, varför t.ex. ombyte inför träning och match bör ske gemensamt. Aktiviteter utanför fotbollsplanen är viktiga inslag som bör genomföras ett par gånger per år. Ledare. En huvudtränare/ledare och hjälptränare/hjälpledare. På fotbollsplanen är en ledare på åtta fotbollsspelare att föredra. Träning. Minst 2-3 gånger/vecka och minuter per gång. Träningen bör bedrivas året runt antingen inomhus eller utomhus. Gärna ett skadeförebyggande program i vecka före träning, t.ex. för knä. Spelarna bör uppmuntras att träna året runt med idrottsaktiviteteter. Samarbete med äldre åldersgrupper för extra träning för ambitiösa spelare. Inriktning träning. Använd stationsträning vid många spelare. Många bollkontakter, teknik- och bollbehandling. En boll per spelare. Instruktionsträning för tema: Nick, vändningar, driva, skott, passning, mottagning samt finta och dribbla. Passning, mottagning och vändning skall prioriteras. Smålagsspel, 2-2, 3-3, 4-4. Instruktioner i anfallsspelet (Spelbar, Spelavstånd, speldjup och spelbredd). Undvik kolonnövningar (köövningar). Ge mycket beröm. Ha kul! Matchning. 7-manna spel. Ingen får spela match utan ha löst gällande avgifter. Ingen toppning i syfte att vinna matcher/serier/cuper får göras. Finns det flera lag i åldersgruppen, är det viktigt att inte ha fasta lag från vecka till vecka. Träningsflit ska vara en stark faktor vid laguttagning. Alla kallade spelare skall få spela en stor del av matchen. Låt spelaren prova på olika positioner. Låt spelarna ta egna beslut och styr dem inte så mycket under matchen. Serie. Skånes FF:s 7-manna serier. Cuper år: Laget bör delta i två cuper i södra Sverige där en skall vara en s.k. övernattningscup. Alla som tränar och vill får delta och spela lika mycket.

11 Blå Tråden Sidan 11/19 Pojkar / Flickor år. Träningen skall vara mycket teknikinriktad. Spetsa och förfina tekniken. Se till att spelarna utför de tekniska färdigheterna på rätt sätt. Se till att de tar initiativ, vänder och dribblar. Taktiska moment skall införas i matcher och på träning. Vikten av laganda och kamratskap är viktig, varför t.ex. ombyte inför träning och match bör ske gemensamt. Aktiviteter utanför fotbollsplanen är viktiga inslag som bör genomföras ett par gånger per år. Ledare. En huvudtränare/ledare och hjälptränare/hjälpledare. På fotbollsplanen är en ledare på åtta fotbollsspelare att föredra. Träning. Minst 2-3 gånger/vecka och minuter per gång. Träningen bör bedrivas året runt antingen inomhus eller utomhus. Inslag av skadeförebyggande, snabba fötter och styrketräning t.ex. före en träning en gång i veckan. Spelarna bör uppmuntras att träna året runt med idrottsaktiviteteter. Samarbete med äldre åldersgrupper för extra träning för ambitiösa spelare. Inriktning träning. Använd stationsträning vid många spelare. Många bollkontakter, teknik- och bollbehandling. En boll per spelare. Instruktionsträning för tema: Nick, vändningar, driva, skott, passning, mottagning samt finta och dribbla, spelbar, press och markering. Passning, mottagning och vändning skall prioriteras. Smålagsspel, 2-2, 3-3, 4-4. Undvik kolonnövningar (köövningar). Instruktioner i anfallsspelet (Spelbar, Spelavstånd, speldjup, spelbredd och omställning). Instruktioner i försvarsspelet (försvarssida, press, understöd, markering, täckning och omställning). Snabbhetsträning ( Snabba fötter ). Ge mycket beröm. Ha kul! Matchning. 11-manna spel. Ingen får spela match utan ha löst gällande avgifter. Finns det flera lag i åldersgruppen, är det viktigt att inte ha fasta lag från vecka till vecka. Träningsflit och ambition skall vara en stark faktor vid laguttagning. Alla kallade spelare skall få spela en stor del av matchen. Låt spelarna ta egna beslut och styr dem inte så mycket under matchen. Serie. Skånes FF:s 11-manna serier eller 9-manna serier. Cuper år: Laget bör delta i två cuper i södra Sverige där en skall vara en s.k. övernattningscup med flera övernattningar. Alla som tränar och vill får delta.

12 Blå Tråden Sidan 12/19 Pojkar / Flickor år. Träna på att passera motståndaren individuellt och med hjälp av lagkamrater. Skapa chanser och göra mål. Överför teknik och färdighetsträning till matchlika och realistiska övningar som refererar till spelmodell och lagets taktik. Vikten av laganda och kamratskap är viktig, varför t.ex. ombyte inför träning och match bör ske gemensamt. Aktiviteter utanför fotbollsplanen är viktiga inslag som bör genomföras ett par gånger per år. Ledare. En huvudtränare/ledare och hjälptränare/hjälpledare. På fotbollsplanen är en ledare på åtta fotbollsspelare att föredra. Träning. Minst 4 gånger i vecka under försäsong, varav en är skadeförebyggande och styrketräning. 3 gånger i veckan under säsong. 90 minuter per gång. Träningen bör bedrivas året runt antingen inomhus eller utomhus. Spelarna bör uppmuntras att träna året runt med idrottsaktiviteteter. Samarbete med äldre åldersgrupper för extra träning för ambitiösa spelare. Inriktning träning. Många bollkontakter, teknik- och bollbehandling. En boll per spelare. Instruktionsträning för tema: Nick, vändningar, driva, skott, passning, mottagning samt finta och dribbla, spelbar, press och markering. Passning, mottagning och vändning skall prioriteras. Smålagsspel, 2-2, 3-3, 4-4. Undvik kolonnövningar (köövningar). Instruktioner i anfallsspelet (Spelbar, Spelavstånd, speldjup, spelbredd och omställning). Instruktioner i försvarsspelet (försvarssida, press, understöd, markering, täckning och omställning). Konditionsträning på fotbollsplanen, alltid med fotboll. Snabbhetsträning ( Snabba fötter ). Ge mycket beröm. Ha kul! Matchning. 11-manna spel. Ingen får spela match utan ha löst gällande avgifter. I samband med match prioriteras träningsflit och ambitionsnivå, alla som vill och tränar skall dock ha ett lag att spela matcher i. Träningsflit och ambition ska vara en stark faktor vid laguttagning. Alla kallade spelare skall få spela en stor del av matchen. Större träningsflit och ambition ger mer matchtid. Låt spelarna ta egna beslut och styr dem inte så mycket under matchen. Serie. Skånes FF:s 11-manna serier. Cuper år: Laget bör delta i två cuper, där en skall vara en s.k. övernattningscup med flera övernattningar och gärna i utlandet. Alla som tränar och vill får delta.

13 Blå Tråden Sidan 13/19 Junior och Seniorverksamhet På efterföljande sidor behandlas hur vi vill att verksamheten skall se ut för våra äldre ungdomar och seniorspelare. Där återkommer även riktlinjer för våra äldsta ungdomslag eftersom vi ser ett behov av att utveckla ett närmre samarbete när det gäller övergångar från ungdomsverksamhet juniorverksamhet seniorverksamhet för att på bästa sätt ta hand om våra spelare i framtiden. Juniorlag/U-lag med duktiga och välutbildade ledare. Ekonomi. Representationslag i minst Div 3 bestående av 80% egna produkter. Utbildningsbidrag går till att utbilda ledare i övre pojk/flick lagen och J/U. Utbildningsbidrag för spelare som går högre upp i seriesystemet.

14 Blå Tråden Sidan 14/19 Juniorlag Herr Juniorlaget får en nyckelroll där mycket utav grunderna fotbollstekniskt/taktiskt ska läggas, samt både ekonomiskt och resursmässigt. Ledarna här ska kontrakteras långsiktigt och spelarna ska bli mer utbildade och färdiga än vad som varit fallet tidigare. Samarbete med äldsta pojklag och A tränare blir viktigt för att slussa upp spelare som är längst komna. Ett J lag bör/ska minst ligga i Div 1. Försvarsspel: Arbetsområde Tränare Juniortränaren i har ansvar för att spelarna blir utbildade i..: Press, täckning och markering. (Positionsförsvar.) Överflyttning, centrering, uppflyttning och retirering. Omställningar från OFF till DEF. Anfallsspel: Djupledsspel. Spelvändningar. Posession vs Djupledsspel. Passningsspel Spelbarhet, spelavstånd, speldjup och spelbredd. Ledarskap: Rollacceptans att man har en viktig roll även om man ex. sitter på bänken. Jaget är viktigt och Laget är viktigt. Få ihop dessa. Det ska börja bli viktigt att vinna matchen, dock ej så att det går över styr. Skapa lustfyllda träningar så att gruppen tycker det är kul att komma ner på träning. Tränar du inte spelar du inte. Uppgifter Tränare Vara välplanerad till träning och match. Själv ansvara för kommunikation (med hjälp av Sportchef och Ungdomsansvarig) med de äldsta u- lagen samt A-laget. Möten med det äldsta U-laget minst 1 gång varannan månad. Möten med A-laget 1 gång per månad. Uppfylla de mål ovan inom Försvarsspel, Anfallsspel samt Ledarskap.

15 Blå Tråden Sidan 15/19 U-lag Dam U-laget får en nyckelroll där mycket utav grunderna fotbollstekniskt/taktiskt ska läggas, samt både ekonomiskt och resursmässigt. Ledarna här ska kontrakteras långsiktigt och spelarna ska bli mer utbildade och färdiga än vad som varit fallet tidigare. Samarbete med äldsta flicklag och A-tränare blir viktigt för att slussa upp spelare som är längst komna. Ett U lag bör/ska ligga i en bra serie utifrån hur damverksamheten i Skåne ser ut. Försvarsspel: Arbetsområde Tränare U-lagstränaren i har ansvar för att spelarna blir utbildade i..: Press, täckning och markering. (Positionsförsvar.) Överflyttning, centrering, uppflyttning och retirering. Omställningar från OFF till DEF. Anfallsspel: Djupledsspel. Spelvändningar. Posession vs Djupledsspel. Passningsspel Spelbarhet, spelavstånd, speldjup och spelbredd. Ledarskap: Rollacceptans att man har en viktig roll även om man ex. sitter på bänken. Jaget är viktigt och Laget är viktigt. Få ihop dessa. Det ska börja bli viktigt att vinna matchen, dock ej så att det går över styr. Tränar du inte spelar du inte. Skapa lustfyllda träningar så att gruppen tycker det är kul att komma ner på träning. Uppgifter Tränare Vara välplanerad till träning och match. Själv ansvara för kommunikation (med hjälp av Sportchef och Ungdomsansvarig) med de äldsta u- lagen samt A-laget. Möten med det äldsta flick-laget minst 1 gång varannan månad. Möten med A-laget 1 gång per månad. Uppfylla de mål ovan inom Försvarsspel, Anfallsspel samt Ledarskap.

16 Blå Tråden Sidan 16/19 Äldre pojklag Ålder år Dessa pojklag ska ha fokus på teknik i spelform samt vara välutbildade i sitt individuella försvarsspel. Samarbete med pojklag som åldersmässigt ligger i närheten av varandra samt J-laget är mycket viktigt. Försvarsspel: Arbetsområde Tränare års tränarna i har ansvar för att spelarna blir utbildade i..: Press, täckning och markering. Omställningar från OFF till DEF. Anfallsspel: Djupledsspel. Spelvändningar. Passningsspel teknik samt Spelbarhet, spelavstånd, speldjup och spelbredd. Finta/dribbla Ledarskap: Rollacceptans att man har en viktig roll även om man ex. sitter på bänken. Jaget är viktigt och Laget är viktigt. Få ihop dessa. Tränar du inte spelar du inte. Skapa lustfyllda träningar så att gruppen tycker det är kul att komma ner på träning. Uppgifter Tränare Vara välplanerad till träning och match. Själv ansvara för kommunikation med berörda lag. Kontakt/möten med J-laget. Uppfylla de mål ovan inom Försvarsspel, Anfallsspel samt Ledarskap.

17 Blå Tråden Sidan 17/19 Äldre flicklag Ålder år Dessa flicklag ska ha fokus på teknik i spelform samt vara välutbildade i sitt individuella försvarsspel. Samarbete med flicklag som åldersmässigt ligger i närheten av varandra samt U-laget är mycket viktigt. Försvarsspel: Arbetsområde Tränare års tränarna i har ansvar för att spelarna blir utbildade i..: Press, täckning och markering. Omställningar från OFF till DEF. Anfallsspel: Djupledsspel. Spelvändningar. Passningsspel teknik samt Spelbarhet, spelavstånd, speldjup och spelbredd. Finta/dribbla. Ledarskap: Rollacceptans att man har en viktig roll även om ex. sitter på bänken. Jaget är viktigt och Laget är viktigt. Få ihop dessa. Tränar du inte spelar du inte. Skapa lustfyllda träningar så att gruppen tycker det är kul att komma ner på träning. Uppgifter Tränare Vara välplanerad till träning och match. Själv ansvara för kommunikation med berörda lag. Kontakt/möten med U-laget. Uppfylla de mål ovan inom Försvarsspel, Anfallsspel samt Ledarskap.

18 Blå Tråden Sidan 18/19 Huvudtränare A-lag Arbetsuppgifter Fotbollssektion Herr och Dam Ansvarar för organisationen och truppen. Har det övergripande ansvaret för träningar och laguttagningar. 2-3 träningar per vecka och alla matcher. Tränare A-lag Bedriver träningarna efter direktiv från huvudtränaren. Är delaktig i planeringen för träningar och laguttagningar. 2-3 träningar per vecka och alla matcher. Lagledare A-lag Sköter allt administrativt arbete som laget kräver. Ansvarig för all material. 2 träningar per vecka och alla matcher. Målvaktstränare Utveckla målvakter i A och J/U lag. 2 träningar per vecka och en del matcher. Även ansvarig för målvaktsutbildningen i ungdomslag från och med 13 års ålder. Huvudtränare J/U-lag Ansvarar för organisationen och truppen. Har det övergripande ansvaret för träningar och laguttagningar. Tydlig planering för spelarna. 2-3 träningar per vecka och alla matcher. Mer fokus på individen än laget. Samordna spetsträning. Bra utbildad och tydlig ledare. Tränare J/U-lag (2 st om truppen överstiger 30 st) Bedriver träningarna efter direktiv från huvudtränaren. Är delaktiv i planeringen för träningar och laguttagningar. 2-3 träningar per vecka och alla matcher. Tydlig ledare med mycket energi. Lagledare J/U-lag (2 st om två lag) Sköter allt administrativt arbete som laget kräver. Ansvarig för all material. 2 träningar per vecka och alla matcher. Massör/Fys På plats en gång per vecka för massage för A och J/U lag. Hjälper huvudtränarna med fysträningar och rehab för skadade spelare i form av träningsprogram.

19 Blå Tråden Sidan 19/19 Ekonomi Det är styrelsens uppfattning att de ekonomiska resurserna behöver ökas i fotbollssektionen för att kunna ha högt utbildade ledare i denna verksamhet. Framförallt gäller detta i ungdomsgrupperna med spelare som är år. Styrelsen i

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen

MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING Uppdaterad: Godkänd av: Styrelsen 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 1/15 MÅL OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR SVEDALA IDROTTSFÖRENING 2017-2021 2012-03-09 Blå Tråden Sidan 2/15 Ingress Denna verksamhetsplan kallad Blå Tråden syftar till att tydliggöra

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0

Blå Tråden. Ungdomsfotbollen. Blå Tråden Ver 2.0 Blå Tråden Ungdomsfotbollen Blå Tråden 2012. Ver 2.0 1 Barn- och ungdomsverksamheten inom Rengsjö Sportklubb är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7

SPELARUTBILDNING ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 SPELARUTBILDNING 10-12 ÅR - SPELFORM 7 MOT 7 Mål: Spelarna ska fortsätta spela fotboll och utveckla sin teknik. Vi tar hänsyn till att spelarna i den här åldern kan genomgå en fysisk utveckling Strategi:

Läs mer

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden

Riktlinjer för. Slöinge GoiF:s. Ungdoms fotboll. den. Vita tråden Riktlinjer för Slöinge GoiF:s Ungdoms fotboll den Vita tråden INLEDNING Slöinge Gymnastik & Idrottsförenings ungdomsfotboll aktiverar pojkar o flickor i regelbunden fotbollsträning. Ungdomarna är uppdelade

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna.

Ungdomsverksamheten i Fanna BK år (9) 11 manna. Spelidé. Vi vill att FBK:s 11- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till att finna samarbeten, sträva efter individuell

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN

Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN Oskarshamns AIK UNGDOM VERKSAMHETSPLAN FOTBOLLSKOLAN ---------------------- SENIORFOTBOLL 1 INLEDNING Den övergripande målsättningen med vår verksamhetsplan är att den skall vara ett levande dokument som

Läs mer

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet

Söderköpings IK Barn och Ungdomsfotboll. Verksamhet 1 Tanken är - Att skapa ett fotbollsintresse för dom yngsta - Att detta intresse ska hålla i så länge som möjligt Verksamhet Söderköpings IK vill genom detta - Skapa en grogrund för föreningens framtid,

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden)

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) -BARN OCH UNGDOMSFOTBOLL- 6 18 ÅR GRUNDSTENAR I LAGBYGGET Glädje en av de starkaste drivkrafterna för att barnen ska fortsätta med sin idrott är att det är roligt. Rättvisa

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLAN ERIKSFÄLTS FF

SPELARUTBILDNINGSPLAN ERIKSFÄLTS FF SPELARUTBILDNINGSPLAN ERIKSFÄLTS FF Åldern 5-6 år Allmänt Ett huvudbegrepp att tänka på i verksamheten för 5-6 åringar är: LEK. Leken spelar en stor roll för den självbestämmande motivationen. Det betyder

Läs mer

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll

Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Riktlinjer för träningsverksamhet inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Mål och riktlinjer för IK Huge Fotboll och skall ses som ett minimikrav för den träningsverksamhet som bedrivs i

Läs mer

LIF-Ungdom. Policy - träningsinriktning. Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen

LIF-Ungdom. Policy - träningsinriktning. Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen LIF-Ungdom spelarutbildning Policy - träningsinriktning Ställ Er frågorna inför träningsplaneringen Hur många tränare är vi? Hur många träningspass? Vad ska vi träna på? Varför? Hur? Vilka instruktionspunkter

Läs mer

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING

SPELARUTBILDNINGSPLANEN SOM FÖLJER ÄR DET SOM VI ARBETAR MED I BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN GÄLLANDE TRÄNING/UTVECKLING 5. Spelarutbildningsplan 5.1 Barn- och Ungdomsfotboll Barn och ungdomsfotboll är kärnverksamheten i vår fotbollsförening. Ju bättre förutsättningar man kan erbjuda fotbollsintresserade barn- och ungdomar

Läs mer

Sammanfattning om lagets möte

Sammanfattning om lagets möte Sammanfattning om lagets möte Välkommen till fotbolls-säsong 2017! I torsdags samlades laget för att diskutera viktiga saker angående planeringen om den kommande säsongen och lagets funktion. Karin, Athan,

Läs mer

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll?

Köping FF P Nivåanpassning. Vad är fotboll? Köping FF P-02 2016 Nivåanpassning Nivåanpassning är när man anpassar nivån för individen till dennes nivå, dvs nivån på övningar vid träning och vid match går ut på att möta motståndare som är på ungefär

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Barnverksamheten i Fanna BK

Barnverksamheten i Fanna BK Barnverksamheten i Fanna BK 10-12 år. Spelidé. Vi vill att FBK:s 7- mannafotboll ska innehålla en bra mix mellan glädje, ambition och social gemenskap. På planen ska varje lag inom FBK uppmuntras till

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Spelarutbildningsplan

Spelarutbildningsplan Spelarutbildningsplan Spelarutbildningsplan Här följer rekommendationer och förslag till träningsmoment, d v s vad som ska prioriteras i träningen med barn och ungdomar. Att tänka på är att konditionsträning

Läs mer

Notvikens IK. Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen

Notvikens IK. Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen Notvikens IK Gula Tråden Utbildningsplan för ungdomsfotbollen Gula Tråden skall ses som en ledstjärna för NIK-fotbollens ungdomsverksamhet. Ett dokument som genom årlig utvärdering skall hållas uppdaterad

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET

VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET VERKSAMHETSDOKUMENT FOTBOLLSVERKSAMHET INLEDNING Boxholms IF har som mål att skapa så bra förutsättningar som möjligt för spelare och ledare som är motiverade att vara verksamma i föreningen. Det innebär

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 5-manna 8-9 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Från bredsida till cykelspark i krysset!

Från bredsida till cykelspark i krysset! Från bredsida till cykelspark i krysset! Riktlinjer för verksamheten inom Madesjö IF s ungdoms- och juniorfotboll. Sammanställt av Stefan Andersson Ålder 7-10 år Lek och lustbetonade övningar. Barnen ska

Läs mer

Den Röda Tråden. Mål och metoder. Upprättad i mars 2014 Revideras i oktober månad varje år

Den Röda Tråden. Mål och metoder. Upprättad i mars 2014 Revideras i oktober månad varje år Den Röda Tråden Mål och metoder Upprättad i mars 2014 Revideras i oktober månad varje år Syfte Den Röda Tråden är ett stöd- och styrdokument för Tierps IF Fotbolls verksamhet med syfte att beskriva målen

Läs mer

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1

Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 Förslag till Spelarutbildningsplan för barn och ungdomar i Mockfjärds BK 2012 Utgåva 1 V.2010.04a Inledning Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen

IF HALLBY FOTBOLL. IF Hallby Blå vägen ska vara ett styrande dokument som anger riktlinjerna för hela verksamheten inom föreningen. Innehållet och grundprinciperna i dokumentet är allmängiltiga för ungdomsfotbollen. Detta dokument är en utveckling

Läs mer

Barn- och ungdomspolicy

Barn- och ungdomspolicy Östra Ljungby/Stidsvig den 4 jan 2015 Barn- och ungdomspolicy Stidsvigs IF/Östra Ljungby IF GLÄDJE OCH KAMRATSKAP Vi strävar efter att alla barn och ungdomar ska få vara med på sina egna villkor och ha

Läs mer

Skellefteå den 14 november 2018

Skellefteå den 14 november 2018 Skellefteå den 14 november 2018 UNGDOMSVERKSAMHETEN Ungdomsverksamheten bedrivs mellan åldrarna 6-15 år. Modellen följer Fotbollsförbundets utvecklingsplan och har en tydlig målsättning att utveckla ungdomsfotbollen

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... sid 3 2. Vision sid 3 3. Mål.... sid 3 3.1 Ungdomsverksamheten. sid 3 3.2 Seniorverksamheten.. sid 3 4. Strategier sid 4 4.1

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Spelarutbildningsplan GIF Nike. Glädje Utveckling Tydlighet & respekt

Spelarutbildningsplan GIF Nike. Glädje Utveckling Tydlighet & respekt Spelarutbildningsplan GIF Nike Glädje Utveckling Tydlighet & respekt 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Mål... 3 GIF Nikes organisation... 4 Att vara tränare i GIF Nike... 4 Ytterligare krav

Läs mer

Morömodellen Utbildningsplan för Morön BK

Morömodellen Utbildningsplan för Morön BK 6-8 s Morömodellen 2014 6-8 Träningen ska genomsyras av lek och kärlek till bollen, allt ska vara roligt. Det är viktigt att lära barnen tycka om fotboll. Alla ska spela lika mycket och på olika platser

Läs mer

Så spelar vi 11 mot

Så spelar vi 11 mot Så spelar vi 11 mot 11 2017 Uppdaterad: 170127 1 Mer utvecklande spel Fokus på helhet Laget samverkar för att prestera Fr.o.m. 15 år är spelarna är mogna för att spela på fullstor plan och då med mer fokus

Läs mer

Så spelar vi 11 mot år 2017

Så spelar vi 11 mot år 2017 Så spelar vi 11 mot 11 15-16 år 2017 1 Mer utvecklande spel Fokus på helhet Laget samverkar för att prestera Fr.o.m. 15 år är spelarna är mogna för att spela på fullstor plan och då med mer fokus på roller,

Läs mer

Falköpings FK:s. verksamhetsidé

Falköpings FK:s. verksamhetsidé Falköpings FK:s verksamhetsidé Falköpings FK:s verksamhetsidé Vår verksamhetsidé är: Alla som vill spela fotboll är välkomna till FFK. Vår verksamhet skall bedrivas i en positiv anda och ett gott kamratskap.

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR

SPELARUTBILDNING ÅR 16-19 år Följa SvFF:s spelarutbildningsplan. Fortsätta att använda sig av Coerver och Funino! Träna för att prestera I den här fasen gör vanligtvis blivande elitspelare valet att satsa helhjärtat på fotbollen.

Läs mer

Så spelar vi 11 mot

Så spelar vi 11 mot Så spelar vi 11 mot 11 2017 Uppdaterad: 170404 1 Mer utvecklande spel Fokus på helhet Laget samverkar för att prestera Fr.o.m. 15 år är spelarna är mogna för att spela på fullstor plan och då med mer fokus

Läs mer

UNGDOMSFOTBOLLEN. Rengsjö Sportklubb

UNGDOMSFOTBOLLEN. Rengsjö Sportklubb 2019 2019-02-20 UNGDOMSFOTBOLLEN Barn- och ungdomsverksamheten inom är mycket viktig och att den sköts på rätt sätt är lika viktigt. Därför har klubben tagit fram ett särskilt dokument som vi kallar för

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA

UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA UTBILDNINGSPLAN FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN I SÄLEN/SÖRSJÖN/LIMA Inledning Sälen/Sörsjön/Lima är artistnamnet för ett samarbete i fotbollen mellan föreningarna Sälens IF och Lima IF. Sälens IF står för medlemsskapet

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 7-manna 10-11 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

Utvecklingsplan för HITTARPS IK:s ungdomsfotboll

Utvecklingsplan för HITTARPS IK:s ungdomsfotboll Utvecklingsplan för HITTARPS IK:s ungdomsfotboll Hittarps IK är en kamratförening som vill att verksamheten ska genomsyras av våra ledord kamratskap, kul och kvalitet. Vi arbetar efter ambitionen att utveckla

Läs mer

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år Sätt leken i centrum! Att göra träningen rolig och lekbetonad är det viktigaste när det handlar om att träna barn och ungdomar eftersom lek i olika

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i

UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i UTBILDNINGSPLANEN FÖR Spelare och Ledare i 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Utbildningsstege för ledare Planering Åldersgrupp 6 8 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 7 9 år ( Poolspel ) Åldersgrupp 10 11 år

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 3, 2012 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN... 5 2. MÅL OCH VISIONER...

Läs mer

Värdegrund för den gemensamma fotbollsverksamheten i Målsryds IF och Gånghesters SK.

Värdegrund för den gemensamma fotbollsverksamheten i Målsryds IF och Gånghesters SK. VÄGEN TILL MålGång Värdegrund för den gemensamma fotbollsverksamheten i Målsryds IF och Gånghesters SK. MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll.

Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll. Bidra till att öka antalet miljöer där barn och ungdomar får goda förutsättningar att lära sig spela och utvecklas med fotboll. Grundläggande förståelse för SvFF spelarutbildningsplan genom teori och praktik

Läs mer

Skellefteå den 3 mars 2016

Skellefteå den 3 mars 2016 Skellefteå den 3 mars 2016 UNGDOMSVERKSAMHETEN Ungdomsverksamheten bedrivs mellan åldrarna 6-15 år. Modellen följer Fotbollsförbundets utvecklingsplan och har en tydlig målsättning att utveckla ungdomsfotbollen

Läs mer

SPELMODELLER 7-16 år

SPELMODELLER 7-16 år SPELMODELLER 7-16 år 1-4-3-3 Spelmodell ( organisation) Spelsätt ( arbetssätt och individuella kvalitéer) Filosofi i match 7-12 år Träna för spela 13-16 år Träna för att tävla 17-19 år Träna för att vinna

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007

ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 1 ÖSTANSJÖ IF:s SPELARUTBILDNINGSPLAN/DEN GRÖN VITA TRÅDEN 2007 2 INLEDNING Den övergripande målsättningen med våra spelarutbildningsplan är att den skall vara ett levande dokument som regelbundet används

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM KURSMODUL 1:1

VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM KURSMODUL 1:1 VÄLKOMMEN TILL SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM KURSMODUL 1:1 2 SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNARUTBILDNING 3 TRÄNARUTBILDNING B UNGDOM Med ungdomar i fokus Ungdomars utveckling Beskrivning

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

RÖDA TRÅDEN I BERGDALENS IK

RÖDA TRÅDEN I BERGDALENS IK Borås 9/12-08 RÖDA TRÅDEN I BERGDALENS IK Målsättning med verksamheten i Bergdalens IK 2 Fotbollsskolan 3 PF / 7-8 år 4 PF/ 9-12år 5 PF/ 13-14år (11 och 9manna) 6 P F 15-16 ÅR och 17-18ÅR 7 Träningsinriktning

Läs mer

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år Utbildningsplan för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år TRÄNARENS ANSVAR Vi vill att ni, våra tränare, är väl förberedda när ni kommer till träningen. Vi förväntar oss att ansvarig tränare

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005 Träningskompendium 2005 Inledning...2 5 - mannafotboll...2 8 års lag...2 9 års lag...2 7 - mannafotboll...3 10 års lag...3 11 års lag...4 12 års lag...4 11 - mannafotboll...5 13 års lag...5 14 års lag...5

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

Datum Tveka aldrig att fråga om hjälp av andra ledare i föreningen! Ingen är stark nog att styra skeppet själv.

Datum Tveka aldrig att fråga om hjälp av andra ledare i föreningen! Ingen är stark nog att styra skeppet själv. 1 (8) Tungelsta IF Utbildningsplan Fotboll Tungelsta IF är en ideell förening som driver sina träningar och matcher för ungdomslagen med hjälp av föräldrar, syskon eller annan fotbollsintresserad person.

Läs mer

NIVÅ 1. Fotbollsglädje 6 9 år

NIVÅ 1. Fotbollsglädje 6 9 år NIVÅ 1 Fotbollsglädje 6 9 år Fysisk utveckling Inleds med en liten växtspurt, därefter en lugn period Ingen fysisk skillnad mellan flickor och pojkar Stort rörelsebehov och stora muskelgrupper är mer utvecklade

Läs mer

Riktlinjer för träningsupplägg: Nivå 1 Fotbollsglädje 6-9 år

Riktlinjer för träningsupplägg: Nivå 1 Fotbollsglädje 6-9 år Sigtuna IF Fotboll Spelarutbildningsplan i förenklad version som underlag för ledares planering av kortare period eller hel säsong Nivå 1 (ca 6-9 år) - Färdigheter att träna sid.2 - Mental utveckling sid.3

Läs mer

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Klubbidé att bedriva ungdomsfotboll med inriktning såväl på bredd som på långsiktig kvalitet. att föreningen ska ta ett aktivt ansvar för tjejernas utbildning och fostran.

Läs mer

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb

Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Falköpings Kvinnliga Idrottsklubb Klubbidé: att bedriva ungdomsfotboll med inriktning såväl på bredd som på långsiktig kvalitet. att föreningen ska ta ett aktivt ansvar för tjejernas utbildning och fostran.

Läs mer

Utbildningsplan. Norrala IF. Ungdom och Senior.

Utbildningsplan. Norrala IF. Ungdom och Senior. Utbildningsplan Norrala IF Ungdom och Senior. Spelets skeenden Spelets grundläggande idé är enkel. När det egna laget har bollen spelar laget anfallsspel och när motståndarna har bollen spelar laget försvarsspel.

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Sigtuna IF Fotboll. Nivå 2 (ca 9-12 år)

Sigtuna IF Fotboll. Nivå 2 (ca 9-12 år) Sigtuna IF Fotboll Spelarutbildningsplan i förenklad version som underlag för ledares planering av kortare period eller hel säsong Nivå 2 (ca 9-12 år) - Färdigheter att träna sid.2 - Mental utveckling

Läs mer

RIKTLINJER ÅBY IF BLÅ TRÅDEN. Åby IF:s Spelarutbildningsplan

RIKTLINJER ÅBY IF BLÅ TRÅDEN. Åby IF:s Spelarutbildningsplan RIKTLINJER ÅBY IF BLÅ TRÅDEN Åby IF:s Spelarutbildningsplan Utarbetad av Åby IF:s fotbollsgrupp och ledare. Fastställd av Åby IF:s styrelse 2014-03-20 1 RIKTILINJER FÖR ÅBY IF:S LEDARE En rekommendation

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

ungdomsfotboll Den röda tråden Den röda tråden

ungdomsfotboll Den röda tråden Den röda tråden ungdomsfotboll 1 Huvudmålen med Bjärreds IF s ungdomsfotboll Att träna och spela i Bjärreds IF skall vara ROLIGT. Teknik och spelförståelse är nyckelord Utbilda spelare utifrån deras egna förutsättningar

Läs mer

Kronängs IF. Den svartvita tråden

Kronängs IF. Den svartvita tråden 2013 Kronängs IF Den svartvita tråden Styrelsen Kronängs IF 2013-05-20 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Huvudprinciper Anfallsspel... 3 3. Huvudprinciper Försvarsspel... 4 4. Träning och matcher för olika

Läs mer

Nya Spelformer Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet

Nya Spelformer Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet Nya Spelformer 2019 Björn Eriksson Lotta Hellenberg Stockholms Fotbollförbund Svenska Fotbollförbundet Agenda Varför? Hur i Stockholm? Spelform för spelform Summering Frågor Varför Varför? Hur i Stockholm?

Läs mer

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll

Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Skurups AIF s policyplan för ungdomsfotboll Policyplanen är en tydlig riktlinje gällande ungdomsfotbollen i Skurups AIF. Den ska fungera som ett stöd och förhållningssätt för alla som är delaktiga i verksamheten

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

Skultorps IF. Gulatråden

Skultorps IF. Gulatråden Skultorps IF Gulatråden 2015 2017 Gulatråden är barn- och ungdomsverksamhetens styrdokument och innehåller riktlinjer och rekommendationer avseende föreningens värdegrund, verksamhetsidé och utbildning.

Läs mer