De nedanstående villkoren tillämpas på användning av tjänsten Aktia Kort och de utgör avtalet mellan Kunden och Banken (senare Avtal).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "De nedanstående villkoren tillämpas på användning av tjänsten Aktia Kort och de utgör avtalet mellan Kunden och Banken (senare Avtal)."

Transkript

1 VILLKOR FÖR TJÄNSTEN AKTIA KORT De nedanstående villkoren tillämpas på användning av tjänsten Aktia Kort och de utgör avtalet mellan Kunden och Banken (senare Avtal). 1. DEFINITIONER Kund avser en person som laddar ner Tjänsten i sin mobila apparat och därmed ingår Avtalet med Banken. Kunden ska ha ett personligt betalkort utfärdat av Banken. Koder avser PIN-koden och Personlig kod. Betalplattform avser den elektroniska plattformen för Tjänsten, med vilken Kunden kan göra kontaktlösa betalningar med sitt kort enligt Betalkortets villkor som gäller Kunden och Banken. Betalkort avser ett betalkort som är kopplat till Tjänsten. Tjänsten avser tjänsten Aktia Kort. Banken avser Aktia Bank Abp, Fo-nummer , adress Mannerheimvägen 14, PB 207, Helsingfors, tfn , fax PIN-kod avser en kod som Kunden väljer och som används för att genomföra och skydda kontaktlösa betalningar och övriga ärenden som Kunden sköter i Tjänsten. Personlig kod avser en kod som Kunden väljer och använder för att identifiera sig via verifieringstjänsterna Verified by Visa/MasterCard Secure Code. Webbplats avser webbplatsen 2. TJÄNSTENS HUVUDEGENSKAPER Språket i Tjänsten är svenska eller finska. Kunden kan använda Tjänsten för följande ändamål: Använda Betalplattformen för kontaktlösa betalningar med Betalkortet inom ramen för de maximigränser som Banken fastställt för betalningarna. Följa upp transaktioner med Betalkorten och kontrollera det disponibla beloppet. Skicka ansökningar till Banken om ändring av egenskaperna för de Betalkort som är kopplade till Tjänsten, såsom till exempel meddelanden om spärrning eller öppnande av Betalkorten och om begränsning av Betalkortens användning på webben eller inom något visst geografiskt område. Betala med kort på webben så att hen identifierar sig via identifieringstjänsten Verified by Visa/MasterCard Secure Code. Använda övriga funktioner som vid var tid erbjuds som del av Tjänsten.

2 Tjänsten, innehållet i den och kommunikationen som gäller Tjänsten kan innehålla marknadsföring. Det är gratis att använda Tjänsten. Banken kan debitera Kunden för användning av Betalkortet och uppbära andra avgifter enligt villkoren som gäller Betalkortet. 3. AVTALETS IKRAFTTRÄDANDE OCH AKTIVERING AV TJÄNSTEN En Kund som loggar in i Tjänsten godkänner dessa villkor och förbinder sig att följa dem. Avtalet träder i kraft när Kunden har godkänt dessa villkor. Tjänsten aktiveras genom en kod som skickas till Kundens mobila apparat eller med Bankens nätbankskoder eller på något annat av Banken vid var tid fastställt sätt. 4. ATT ANSLUTA BETALKORTET TILL TJÄNSTEN Betalkortet ansluts till Tjänsten med hjälp av Bankens nätbankskoder eller på något annat av Banken vid var tid fastställt sätt. Banken har uteslutande rätt att godkänna eller inte godkänna att Kundens Betalkort ansluts till Tjänsten. Genom att ansluta Betalkortet till Tjänsten ger Kunden Tjänsten och Banken rätt att ta fram uppgifter till Betalplattformen om Betalkortets nummer och giltighetstid och övriga uppgifter som är nödvändiga för att förmedla betalningsuppgifter och för att Tjänsten ska fungera. 5. TJÄNSTENS TILLGÄNGLIGHET OCH TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR Kunden ansvarar för anskaffningen av, samt för anskaffnings-, underhålls- och driftskostnaderna för, den utrustning, de program och de datakommunikationsförbindelser hen använder samt för att utrustningen, programmen och datakommunikationsförbindelserna är säkra och fungerar, inkl. för att sk. brandväggar och skydd mot virus- och skadeprogram används och fungerar. Banken garanterar inte att Kunden kan använda Tjänsten med den utrustning och de program, inställningar, system och anslutningar som hen har till sitt förfogande. Banken kan utveckla och uppdatera Tjänsten. Banken kan publicera uppdateringar som Kunden ska ladda ner i sin mobila apparat för att kunna fortsätta att använda Tjänsten. Om Kunden underlåter att ladda ner uppdateringar kan det leda till att Tjänsten inte längre är tillgänglig eller att funktionerna i Tjänsten inte fungerar som de ska. Banken garanterar inte att Tjänsten är tillgänglig vid var tid. Banken kan enligt egen bedömning hindra Kunden från att använda Tjänsten till exempel under serviceavbrott. Banken kan meddela Kunden om driftsavbrott som beror på service- eller reparationsåtgärder på Webbplatsen eller i Bankens nätbank. Banken ansvarar inte för skador eller förluster som eventuellt orsakas Kunden till följd av driftsavbrott i Tjänsten. 6. SÄKER ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN Kunden skapar sin egen PIN-kod i samband med att hen registrerar sig som användare av Tjänsten. Kunden kan enligt egen bedömning välja om PIN-koden i fortsättningen alltid ska ges vid inloggning i Tjänsten. Kunden skapar sin egen Personliga kod med hjälp av Bankens nätbankskoder.

3 Av säkerhetsskäl får Kunden i sina Koder inte använda enkla nummerserier (t.ex eller 1111) eller andra koder som är lätta att gissa, såsom sitt födelsedatum eller födelseår. Kunden förbinder sig att endast använda Tjänsten i personligt (icke-kommersiellt) syfte förvara Koderna omsorgsfullt så att ingen kan missbruka Tjänsten (Koderna får till exempel inte överlåtas åt en tredje part, skrivas upp i en form som är lätt att identifiera eller förvaras i en mobil apparat) byta Koder genast när hen misstänker att Tjänsten används orättmätigt eller att en tredje part har fått kännedom om PIN-koden eller den Personliga koden inte låta någon tredje part använda Tjänsten förvara och skydda den mobila apparaten så att ingen tredje part kommer åt att använda Tjänsten använda den mobila apparaten på ett säkert sätt och sörja för säkerheten i program som laddas ner på den. 7. KUNDENS ANSVAR Kunden ansvarar personligen för användningen av Tjänsten och för betalningarna som gjorts med Kundens Betalkort via Tjänsten tills dess att Kunden har lämnat ett meddelande till Banken om att Betalkortet eller den mobila apparaten har försvunnit, hamnat i någon utomståendes händer eller använts orättmätigt. När Kunden märker att den mobila apparaten har försvunnit, hamnat i någon utomståendes händer eller använts orättmätigt ska hen utan dröjsmål meddela Banken detta. Banken spärrar Tjänsten efter att ha fått meddelandet, och användningen av Tjänsten förhindras då helt och hållet. Meddelande om spärrning av Tjänsten kan göras per telefon till nummer Om den mobila apparaten försvinner räcker det inte med att enbart spärra telefonabonnemanget som erbjuds av operatören för att skydda informationen i Tjänsten eller förhindra att den missbrukas. Om Kunden lägger märke till eller misstänker att någon utomstående har fått kännedom om PIN-koden eller den Personliga koden eller misstänker att Tjänsten används orättmätigt ska hen alltid omedelbart byta Koderna och utan dröjsmål ta kontakt med Banken för att få Tjänsten spärrad eller begränsa användningen av den. 8. AVTALETS UPPHÖRANDE OCH ÄNDRINGAR Avtalet gäller tills vidare. Kunden kan sluta använda Tjänsten och säga upp Avtalet när som helst genom att avinstallera applikationen från sin mobila apparat. Banken kan säga upp Avtalet och avsluta användningen av Tjänsten med en uppsägningstid på två (2) månader genom att meddela Kunden detta. Banken kan dessutom häva Avtalet och avsluta användningen av Tjänsten med omedelbar verkan om Banken har skäl att misstänka att Kunden har brutit mot Avtalet eller om Banken misstänker att Kundens mobila apparat eller Kunden på annat sätt utgör en risk för Tjänstens datasäkerhet. Banken kan, om Banken anser det vara befogat, förhindra att Kunden använder Tjänsten eller begränsa Kundens möjlighet att använda vissa av funktionerna i Tjänsten med omedelbar verkan.

4 Banken har rätt att när som helst ändra Avtalets villkor, funktionerna och innehållet i Tjänsten och kraven som ställs på apparater med vilka Tjänsten används. Förändringar i Avtalets villkor meddelas på Webbplatsen, i Bankens nätbank, i Tjänsten eller elektroniskt på annat varaktigt sätt. Väsentliga villkorsändringar (inkl. ändring av avgifterna som uppbärs för Tjänsten) meddelas en (1) månad innan ändringen träder i kraft. Som förutsättning för att fortsätta använda Tjänsten kan man kräva att Kunden godkänner de ändrade villkoren genom att mata in sin PIN-kod i Tjänsten eller genom någon motsvarande åtgärd. Banken har rätt att begränsa betalningarna som görs via Tjänsten genom att fastställa maximibelopp för dem. Banken kan när som helst och med omedelbar verkan ensidigt ändra dessa maximibelopp. Uppgifter om de vid var tid gällande maximibeloppen finns på Webbplatsen. När Kunden tar i bruk ett högre maximibelopp kan det förutsättas att Kunden matar in sin PIN-kod i Tjänsten eller gör någon motsvarande åtgärd för att garantera säkerheten i Tjänsten. 9. ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER Banken behandlar personuppgifter enligt vid var tid gällande lagstiftning. Den i personuppgiftslagen (523/1999) avsedda registerbeskrivningen finns tillgänglig på Webbplatsen. Banken behandlar Kundens personuppgifter enligt registerbeskrivningen. Såsom beskrivits i detalj i registerbeskrivningen kan Banken samla in och behandla uppgifter om Kunden och användningen av Tjänsten bland annat för kundservice och kundvård, produktion och utveckling av tjänster, direktmarknadsföring och riktade tjänster, riskhantering och rapportering till behörig myndighet. Kunden kan ge lokaliseringsuppgifter i Tjänsten. Då godkänner Kunden att Banken samlar in och behandlar lokaliseringsuppgifter för att erbjuda mervärdestjänster. I och med att Kunden använder Tjänsten godkänner hen den reklam som ingår i Tjänsten. Det kan vara fråga om Bankens reklam eller reklam för tredje part och den kan vara riktad. Riktad reklam grundar sig på uppgifter om användningen av Tjänsten, av vilka man kan skapa modeller för att rikta in reklamen enligt Kundens intresseområden, uppskattade demografiska uppgifter eller positionering. Banken överlåter inte användarens personuppgifter till den part för vars del reklam görs. Användaren kan om hen så önskar begränsa riktad reklam genom att ändra inställningarna i sin mobila apparat, såsom till exempel att återta lovet att meddela positioneringen. 10. ANSVARSBEGRÄNSNINGAR Tjänsten erbjuds i sådan form som den vid var tid har. Banken garanterar inte att Tjänsten kan användas utan avbrott eller att den är felfri. Banken ansvarar endast för direkt skada som orsakats Kunden till följd av att Banken agerat i strid med Avtalet. Banken ansvarar inte för några som helst indirekta eller andra medelbara skador eller förluster till följd av att Tjänsten används. Kunden har inte rätt till ersättning om hen inte anmäler felet till Banken inom en skälig tid från det att hen upptäckte felet eller borde ha upptäckt det. Kunden ska alltid vidta skäliga åtgärder för att begränsa skadan. Banken ansvarar inte gentemot Kunden för skador till följd av bristfälliga eller felaktiga uppgifter innehållet i betalningar eller andra åtgärder som Kunden gör med hjälp av Tjänsten

5 skador till följd av användande av Tjänsten eller den mobila apparaten i strid med Avtalet samt möjliga anvisningar eller bestämmelser skada till följd av att uppgifter försvinner, förändras eller fördröjs i något allmänt datanät eller i den apparat eller det datanät som Kunden äger, administrerar eller använder med stöd av avtal. Banken ansvarar inte gentemot Kunden för att information eller innehåll som Kunden lagt in i Tjänsten raderas eller försvinner från Tjänsten av orsaker som är oberoende av Banken. En avtalspart har inte rätt till ersättningar på grund av att detta Avtal upphör eller att Tjänsten avslutas. Banken ansvarar inte för andra tjänsteleverantörers produkter eller tjänster, och inte heller för skyldigheter som hör till andra tjänsteleverantörer. Banken ansvarar inte för eventuella skador eller besvär som orsakas Kunden till följd av att Tjänsten upphör att gälla. 11. FORCE MAJEURE Banken ansvarar inte för skada om Banken kan påvisa att uppfyllandet av dess förpliktelse förhindrats eller oskäligt försvårats av en sådan ovanlig och oförutsedd orsak som Banken inte skulle ha kunnat påverka och vars följder denne inte skulle ha kunnat undvika genom iakttagande av all aktsamhet. Banken svarar inte heller för skada om uppfyllandet av förpliktelserna med stöd av detta Avtal skulle stå i strid med Bankens skyldigheter enligt lag. Banken meddelar Kunden om force majeure så snart det skäligen är möjligt på Webbplatsen eller på annat ändamålsenligt sätt. 12. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER Upphovsrätter, varumärken och andra immateriella rättigheter som hör till Tjänsten tillhör Banken, någon annan tjänsteleverantör eller tredje part. Rätten till alla immateriella rättigheter förbehålls. Banken beviljar Kunden rätt att använda Tjänsten endast på ett sätt som motsvarar Avtalet, och Kunden får inte använda Tjänsten eller i övrigt agera på ett sätt som inkräktar på Bankens eller dess samarbetsparters immateriella rättigheter. Kunden förbinder sig att inte utan rättsinnehavarens skriftliga samtycke elektroniskt eller med användning av andra kommunikationskanaler publicera, kopiera, ställa till allmänt förfogande eller på annan sätt utnyttja skyddat material som finns i Tjänsten. 13. KOMMUNIKATION Banken svarar på Kundens eventuella frågor om och anmärkningar på Tjänsten (tfn ). Om Kunden har frågor eller anmärkningar som hänför sig till tjänster som erbjuds av andra parter svarar dessa på frågorna eller anmärkningarna. Banken ansvarar inte heller för att vidarebefordra frågor eller anmärkningar som hänför sig till andra parters tjänster. 14. TILLÄMPNING AV VILLKOREN Dessa villkor begränsar inte någon av parternas rättigheter eller skyldigheter enligt tvingande lagstiftning. Dessa villkor ändrar inte villkoren som gäller Betalkortet mellan Kunden och Banken. 15. ÖVERFÖRING AV AVTALET Banken kan överföra sina rättigheter och skyldigheter som baserar sig på detta Avtal till tredje part. Kunden har inte rätt att överföra sina rättigheter och skyldigheter som baserar sig på detta Avtal.

6 16. TILLSYNSMYNDIGHET Bankens affärsveksamhet övervakas av Finansinspektionen ( Snellmansgatan 6, PB 103, Helsingfors, tfn Bankens verksamhet övervakas i konsumentärenden också av konsumentombudsmannen ( Konkurrens- och konsumentverket, Broholmsgatan 12 A, PB 5, Helsingfors, tfn (växel). 17. LÖSANDE AV TVISTER UTANFÖR DOMSTOL Om en tvist som gäller Avtalet inte kan lösas genom förhandlingar mellan parterna, kan konsumenten hänföra ärendet till Försäkrings- och finansrådgivningen eller till Konsumenttvistenämnden. Innan ärendet hänförs till Konsumenttvistenämnden ska konsumenten ta kontakt med konsumentrådgivningen på magistraten ( Försäkrings- och finansrådgivningens adress är Porkalagatan 1, Helsingfors, info@fine.fi, tfn , Konsumenttvistenämndens adress är Tavastvägen 3, PB 306, Helsingfors, kril@oikeus.fi, tfn , LAGA FORUM OCH TILLÄMPLIG LAG Meningsskiljaktigheter som gäller detta Avtal behandlas vid Helsingfors tingsrätt eller vid underrätten på den i Finland bosatta svarandens hemort. En i Finland bosatt Kund har också rätt att väcka talan som gäller det här Avtalet vid underrätten på sin hemort. Om Kunden inte är bosatt i Finland behandlas meningsskiljaktigheterna i den tingsrätt inom vars domkrets Banken har sin hemort eller där den har sin huvudsakliga förvaltning. På detta Avtal tillämpas Finlands lag.

Folksams Kundportal för privatkunder

Folksams Kundportal för privatkunder 1 Folksams Kundportal för privatkunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för privatkunder (Kundportal) är en elektronisk

Läs mer

VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPEN NORDEA PAY 05.2016

VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPEN NORDEA PAY 05.2016 VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPEN NORDEA PAY 05.2016 Nordea Pay är en app som laddas ned på mobila enheter och förmedlas av Nordea Bank Finland Abp (nedan banken). Appen innehåller tjänster som banken tillhandahåller.

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

Folksams Kundportal för företagskunder

Folksams Kundportal för företagskunder 1 Folksams Kundportal för företagskunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för företag (Folksams Kundportal för företagskunder)

Läs mer

Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja

Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja 22.7.2013 Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja Särskilda avtalsvillkor för tjänsten Elisa Kirja 1. Allmänt Tjänsten Elisa Kirja (nedan Innehållstjänsten) är avsedd för konsumentkunder. Dessa

Läs mer

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-nätbeställningstjänst och Waltti webbshop

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-nätbeställningstjänst och Waltti webbshop 9.1.2019 Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-nätbeställningstjänst och Waltti webbshop 1. Allmänt Dessa användningsvillkor för nättjänster tillämpas på den Waltti-nätbeställningstjänst,

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. 1. Kreditgivarens identitet och kontaktuppgifter. 2. Beskrivning av huvuddragen i krediten

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. 1. Kreditgivarens identitet och kontaktuppgifter. 2. Beskrivning av huvuddragen i krediten Sida 1 (5) STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION 1. Kreditgivarens identitet och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Webbadress 2. Beskrivning av huvuddragen i krediten Typ av kredit Det

Läs mer

Speciella villkor för 1 (5) för tidsbundet konto

Speciella villkor för 1 (5) för tidsbundet konto Speciella villkor för 1 (5) Inlåningsränta Inlåningsräntan är fast under hela insättningsperioden. Beräkning och betalning av inlåningsränta Ränta beräknas från insättningsdagen till förfallodagen, exklusive

Läs mer

Brukskonto 1 (6) Särskilda och allmänna villkor 04.14

Brukskonto 1 (6) Särskilda och allmänna villkor 04.14 Brukskonto 1 (6) Särskilda villkor Definition av kontot Brukskonto är avsett för skötsel av dagliga bankärenden och omfattas inte av uttagsbegränsningar. Inlåningsränta Inlåningsränta på kontot: 0,00 %

Läs mer

Webbtjänsten administreras och underhålls av Folksam Skadeförsäkring Ab och tjänsterna erbjuds av Folksam.

Webbtjänsten administreras och underhålls av Folksam Skadeförsäkring Ab och tjänsterna erbjuds av Folksam. 1 (5) Folksams Kundportal för privatkunder Avtalsvillkor 16.9.2014 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för privatkunder (Kundportal) är en elektronisk

Läs mer

VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPLIKATIONEN NORDEA PAY PÅ IOS-ENHETER

VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPLIKATIONEN NORDEA PAY PÅ IOS-ENHETER VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV APPLIKATIONEN NORDEA PAY PÅ IOS-ENHETER 02.2017 Nordea Pay är en applikation som Nordea Bank AB (publ), filial i Finland (nedan banken) förmedlar. Applikationen laddas ned på

Läs mer

Avtalsvillkor för tillhandahållande av betaltjänster till abonnemangskunder

Avtalsvillkor för tillhandahållande av betaltjänster till abonnemangskunder Avtalsvillkor för tillhandahållande av betaltjänster till abonnemangskunder Innehåll 1. Villkorens tillämpningsområde... 4 2. Definitioner... 4 3. Tjänsteleverantör för betaltjänst... 4 4. Övervakningsmyndigheter...

Läs mer

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-webbtjänst

Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-webbtjänst Användningsvillkor för Vasa stads kollektivtrafiks Waltti-webbtjänst 1. Allmänt Dessa användningsvillkor tillämpas på Waltti-tjänsten (nedan Tjänsten), som produceras av Vasa stads kollektivtrafik (nedan

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012

Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012 Bruksvillkor för elektroniska konsumenttjänster 14.1.2012 1. Avtalsobjekt och parter 1.1. Genom detta avtal (nedan Bruksvillkor ) avtalar Kunden och Itella Posten Ab om användningen av den del av de webbtjänster

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

1 (5) Villkor för användningen av appen Nordea Wallet på Android-enheter Giltig till

1 (5) Villkor för användningen av appen Nordea Wallet på Android-enheter Giltig till 1 (5) 1. Tillämpning Nordea Wallet är en app som laddas ned på mobila enheter och förmedlas av Nordea Bank Abp (hädanefter banken ). Appen innehåller tjänster som banken tillhandahåller. För närvarande

Läs mer

Handelsbankens allmänna kortvillkor

Handelsbankens allmänna kortvillkor Innehåll 1. Tillämpningsområde 1 2. Definitioner 1 3. Kommunikation mellan Handelsbanken och kontohavaren 3 3.1. Rätten till information om villkoren och förhandsinformation under avtalsförhållandet 3

Läs mer

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB Allmänna villkor DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller för användning av DPOrganizer som är en programvara tillhandahållen av Beyano AB, org.

Läs mer

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER 1. ALLMÄNT PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER Dessa villkor (nedan dessa villkor eller villkoren ) gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss

Läs mer

Innehåll 1 (1) 20.5.2010. Betalsystem Pirjo Ilola

Innehåll 1 (1) 20.5.2010. Betalsystem Pirjo Ilola FINVOICE-FÖRMEDLINGSTJÄNST BESKRIVNING OCH VILLKOR Betalningsinstitut uppdat. 1 (1) Pirjo Ilola Innehåll 1 Allmänt... 1 2 Begrepp... 1 3 Varumärkena Finvoice och E-faktura... 3 4 Finvoice-förmedlingstjänst

Läs mer

HEIDELBERG SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV WEBBPLATS/ON-LINE SHOP

HEIDELBERG SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV WEBBPLATS/ON-LINE SHOP HEIDELBERG SVERIGE AB ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV WEBBPLATS/ON-LINE SHOP Vi ber er läsa igenom dessa allmänna villkor noggrant innan ni använder denna webbplats. Om ni inte godkänner dessa allmänna

Läs mer

LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER

LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER Version, 2019-06-27 1. Inledning Detta licensavtal ( Licensavtalet ) gäller för digitala läromedel och liknande tjänster och produkter som vid var tid tillhandahålls

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER 1 (5) Har getts 4.10.2018 Diarienummer VH/1890/00.01.02/2018 Giltighet 4.10.2018 - Tills vidare ANVÄNDARVILLKOR FÖR SKATTEFÖRVALTNINGENS OCH INKOMSTREGISTRETS GRÄNSSNITTSTJÄNSTER I II Användarvillkorens

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR NYHETSTJÄNSTEN FPLUS Sida 1 av 5

ANVÄNDARVILLKOR FÖR NYHETSTJÄNSTEN FPLUS Sida 1 av 5 2017-11-14 ANVÄNDARVILLKOR FÖR NYHETSTJÄNSTEN FPLUS Sida 1 av 5 1. BAKGRUND OCH TILLÄMPNING 1.1 Dessa användarvillkor ("Användarvillkoren") gäller för din användning av nyhetstjänsten fplus, inklusive

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

Intressentgruppstestning av inkomstregistret

Intressentgruppstestning av inkomstregistret Inkomstregisterenheten PB 5 00055 Inkomstregistret ANVÄNDARVILLKOR Intressentgruppstestning av inkomstregistret Har getts 13.2.2019 Diarienummer VH/674/02.10.01/2019 Giltighet Tills vidare 1 Allmänt Inkomstregistret

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

Den , ändrat , , ,

Den , ändrat , , , ANVÄNDARAVTAL FÖR WEBBTJÄNSTEN TIIRA.FI Den 28.3.2006, ändrat 27.9.2007, 15.11.2011, 26.4.2012. 16.8.2013, 28.11.2013 Vi rekommenderar att detta dokument skrivs ut. 1. Beskrivning av tjänsten Tiira.fi

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA 1. Allmänt Bayou AB ( Bayou ) tillhandahåller tjänsten Tyra ( Tyra ). Tyra är ett verktyg avsedd för förskola och föräldrar till barn i förskola ( Skolan ). Genom

Läs mer

1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Leverantörens eller tredje mans upphovsrätt.

1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Leverantörens eller tredje mans upphovsrätt. ANVÄNDARVILLKOR Dessa användarvillkor tillämpas vid användning av tjänsten ( Tjänsten ) som beställts av användaren ( Användaren ) från leverantören ( Leverantören ). Genom att påbörja användandet av Tjänsten

Läs mer

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben!

TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! Användarvillkor 1. GODKÄNNANDE AV VILLKOR Välkommen! TaxiPro24.se, är en tjänst för dig som vill optimera ditt åkeri med schemaläggning & passbokning via webben! TaxiPro24.se erbjuder dig som åkare en

Läs mer

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Sida: 0 av 5 Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Version 1.0 Sida: 1 av 5 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 1. Licens... 2 2. Immateriella rättigheter... 2 3. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Avtalsvillkor för Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs nättjänst Mitt Fennia. Gäller från 1.2.

Avtalsvillkor för Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs nättjänst Mitt Fennia. Gäller från 1.2. Avtalsvillkor för Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs nättjänst Mitt Fennia Gäller från 1.2.2014 1. Allmänt Dessa avtalsvillkor är en del av det avtal (härefter

Läs mer

1. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KONTO ÄNDRINGAR

1. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KONTO ÄNDRINGAR 1. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR KONTO Definitioner Följande definitioner har lagts till: - Nättjänst för betalkonto: En e-tjänst via vilken betalkontot kan administreras till exempel på nätet. Nedan används termen

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN

ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN ANVÄNDARVILLKOR ILLUSIONEN Välkommen till Illusionen! Tack för att du använder Illusionen som tillhandahålls av Fotboll 2000. Detta är villkoren för användning av denna webbplats och programvara, bilder,

Läs mer

PALAVER VILLKOR FÖR VÄRDAR

PALAVER VILLKOR FÖR VÄRDAR 1. ALLMÄNT PALAVER VILLKOR FÖR VÄRDAR Dessa villkor (nedan dessa villkor eller villkoren ) gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss

Läs mer

Avtal om kassakravskonto

Avtal om kassakravskonto Avtal 1 (5) Avtal om kassakravskonto Kontohavare: Kontonummer: BIC-kod: XX-bank Ab (IBAN xxx xxx) XXXXXXX 1 Syftet med avtalet 2 Kontovillkor I avtalet definieras de förfaranden och det ansvar enligt vilka

Läs mer

Avtalsvillkor för Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs nättjänst Mitt Fennia

Avtalsvillkor för Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs nättjänst Mitt Fennia Avtalsvillkor för Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs nättjänst Mitt Fennia Gäller från 1.9.2016 1 ALLMÄNT 1.1 Dessa avtalsvillkor är en del av det avtal (härefter

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget annat har avtalats, på gireringar och i villkoren

Läs mer

Användningsvillkor för tjänsterna i Nätverk

Användningsvillkor för tjänsterna i Nätverk Användningsvillkor för tjänsterna i Nätverk 30.9.2014 1. Avtalsobjekt och parter 1.1. Genom detta avtal (nedan Användningsvillkor ) avtalar Kunden och Posti Ab (Posti) om användningen av tjänsten Nätverk

Läs mer

Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor

Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor Användningsvillkor Datalagret för egna uppgifter på mina Kanta-sidor 24.10.2018 FPA, Kanta-tjänster Presentationsblad Utgivare och utgivningsdatum Kela, Kanta-tjänster 24/10/2018 Gjord av FPA, Kanta-tjänster

Läs mer

Villkor för användning av applikationen applikationen Siirto 1 (5)

Villkor för användning av applikationen applikationen Siirto 1 (5) applikationen Siirto 1 (5) Siirto är en tjänst som Nordea Bank Abp:s (nedan Nordea) förmedlar. Tjänsten laddas ned på mobila enheter och den innehåller tjänster som tillhandahålls av Nordea. Siirto används

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Finditys eller tredje mans upphovsrätt

ANVÄNDARVILLKOR. 1.1 Allt innehåll i Tjänsten, såsom grafik, bilder, logotyper och mjukvara omfattas av Finditys eller tredje mans upphovsrätt ANVÄNDARVILLKOR Dessa användarvillkor tillämpas vid användning av Findity AB:s, org. nr. 556838-8200, ( Findity ) tjänst sparakvittot.se ( Tjänsten ). Genom att använda tjänsten godkänner användaren (

Läs mer

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag

Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag Allmänna villkor för Alectas internetkontor för företag 1. Allmänt 1.1. Alectas internetkontor för företag ger företag som är kunder hos Alecta ( Företag ) en överblick över de anställdas försäkringsuppgifter

Läs mer

ASS 84, , Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

ASS 84, , Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Allmänna Villkor AlpinaScand Sarajevo 84, organisations nr. 802457-8620 ( ASS 84 ) driver webbplatsen http://www.alpinascandsarajevo84.se/ och därtill hörande sidor ( Webbplatsen ). Utförliga kontaktuppgifter

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2018-05-20 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE

Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE Behandling av kundernas personuppgifter vid FINE EU:s dataskyddsförordning (EU) 2016/679, artiklarna 13 och 14 För att bank-, försäkrings- och värdepappersärenden ska kunna behandlas behöver FINE och de

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen ALLMÄNNA VILLKOR FÖR SVENSKA SPELS MEDLEMSTJÄNSTER 1. ALLMÄNT 1.1 Detta avtal fastställer villkoren ( Allmänna Villkor ) för AB Svenska Spels ( Svenska Spel ) tillhandahållande av interaktiva tjänster

Läs mer

Certifikatbeskrivning. för Befolkningsregistercentralens servicecertifikat

Certifikatbeskrivning. för Befolkningsregistercentralens servicecertifikat Certifikatbeskrivning VARMENNEKUVAUS Dnr 798/617/16 2 (8) HANTERING AV DOKUMENT Ägare Upprättat av Saaripuu Tuire Granskat av Godkänt av Kankaanrinne Joonas VERSIONSHANTERING version nr åtgärder datum/person

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor

Allmänna avtalsvillkor 1 1 TILLÄMPNING OCH DEFINITIONER Oikoties allmänna leveransvillkor gäller Tjänster som Oikotie säljer till Kunden och som utgör en del av avtalet mellan Oikotie och Kunden. Med Kund avses en avtalspart

Läs mer

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT.

Ändring av priset för Tjänsten meddelas Kunden till den e-mailadress Kunden anmält till Trust-IT. 1. Avtalet och parterna 1.1 Om Tjänsten, 556538-4699 (Trust-IT), tillhandahåller en webbaserad tjänst som heter TimeOrganizer (Tjänsten). Det är en tidsrapporteringstjänst med GPSpositionering för både

Läs mer

Allmänna villkor Bredband

Allmänna villkor Bredband Allmänna villkor Bredband Dokument namn Allmänna villkor Bredband Dokumentnamn digitalt QS-EX-Allmänna villkor Bredband [SW] Säkerhetsklassning Public Skapad av City Network Hosting AB Skapad datum 2016-08-25

Läs mer

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket

Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket Villkor för användande av Postens funktion spåra brev och paket 1 Allmänt 1.1 Posten AB (publ), nedan kallat Posten, erbjuder företag och privatpersoner att ladda ner och använda Postens datorprogram med

Läs mer

AVTALSVILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV BETALTJÄNSTER TILL ABONNEMANGSKUNDER

AVTALSVILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV BETALTJÄNSTER TILL ABONNEMANGSKUNDER Närmare upplysningar om Telias tjänster fås på webbadressen telia.fi och vårt kundtjänstnummer 020 690 400 (lokalnäts- eller mobilsamtalsavgift) Innehåll 1. Villkorens tillämpningsområde 2. Definitioner

Läs mer

Dataskyddet tryggar dina rättigheter

Dataskyddet tryggar dina rättigheter Dataskyddet tryggar dina rättigheter Vem får samla in uppgifter om dig? Hur används dina uppgifter? Hur bevaras de? Vart överlåts dina uppgifter? Bevaka dina intressen DATAOMBUDSMANNENS BYRÅ I den här

Läs mer

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAUNALAHTIS MOBILA TELETJÄNSTER

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAUNALAHTIS MOBILA TELETJÄNSTER SÄRSKILDA VILLKOR FÖR SAUNALAHTIS MOBILA TELETJÄNSTER 1.6.2012 Allmänt och tillämpningsområde Dessa särskilda villkor för tjänsten tillämpas på de mobila teletjänster som Saunalahti tillhandahåller sina

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. Villkoren gäller användande av Tjänsten genom laddare på laddstationer anslutna till Mälarenergi Elnät AB.

ANVÄNDARVILLKOR. Villkoren gäller användande av Tjänsten genom laddare på laddstationer anslutna till Mälarenergi Elnät AB. ANVÄNDARVILLKOR Laddregion Mälardalens villkor: Abonnemang för laddning av elbil Gäller från och med 2018-05-25 Mälarenergi Elnät AB erbjuder bilister med elbilar utrustnings- och experttjänster samt betalningslösningar

Läs mer

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument

Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument Allmänna villkor Fastighetsägarna Dokument 1. Allmänt om Fastighetsägarna Dokument Fastighetsägarna Dokument är en tjänst avsedd för både företag och organisationer och fysiska personer som är näringsidkare.

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Dessa Allmänna villkor gäller i sin helhet vid bedömning. För leverantörer som enbart avser att beskriva sitt arbete med i Självskattningsenkäten

Läs mer

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster:

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: (gäller från och med den 1 december 2014) 1 ALLMÄNT 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fält Communications AB ( Fältcom ) tillhandahåller tjänster

Läs mer

Användarvillkor för Studerandes värld

Användarvillkor för Studerandes värld Användarvillkor för Studerandes värld 1. Allmänt Studerandes värld är en tjänst som produceras av Förlagsaktiebolaget Otava och som finns på webbadressen opiskelija.otava.fi. I fortsättningen används även

Läs mer

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten SRK/ /48/2017 Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten Avtalsvillkor 1. Avtalsparter Statsrådets kansli (nedan kunden) PB 23 00023 Statsrådet samt (nedan leverantören)

Läs mer

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01

Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 Allmänna villkor Allmänna användarvillkor för Yobeeda AB, http://www.yobeeda.com Senast ändrade 2014-07-01 De allmänna användarvillkoren ("Användarvillkor") finns tillgängliga på webbplatsen http://www.yobeeda.com

Läs mer

Användningstillstånd för testbruk av Geodataplattformens utvecklings- och utbildningsmiljö

Användningstillstånd för testbruk av Geodataplattformens utvecklings- och utbildningsmiljö Användningstillstånd för testbruk av 1 (6) Mttagande företag Mttagarens namn Mttagarens gatuadress Pstbx Pstanstalt Användningstillstånd för testbruk av Gedataplattfrmens utvecklings- ch utbildningsmiljö

Läs mer

Allmänna kortvillkor för privatkunder

Allmänna kortvillkor för privatkunder Allmänna kortvillkor för privatkunder Från och med den 25.3.2008 1 Tillämpningsområde och definitioner Dessa villkor tillämpas på de kort (kort) som Sampo Bank Abp (bank), beviljar sina kunder. Förutom

Läs mer

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN http://ledarskap.mindset.se 1. BAKGRUND 1.1 Ledarskapsportalen är ett internetbaserat utbildningsverktyg som tillhandahålls på webbplatsen http://ledarskap.mindset.se

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5

Innehåll. 1. Inledning Servicenivåer Ansvarsbegränsning Force Majeure... 5 Reglering av skada Innehåll 1. Inledning... 3 2. Servicenivåer... 3 3. Ansvarsbegränsning... 4 4. Force Majeure... 5 2 1. Inledning 1.1 Detta dokument, Reglering av skada ( Reglering av skada ), utgör

Läs mer

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR mypku Dessa allmänna användarvillkor ( Villkor ) anger de villkor som gäller mellan dig som användare ( Användaren ) och Nutricia Nordica Aktiebolag AB, org. nr. 556242-0348,

Läs mer

PALAVER INTEGRITETSPOLICY

PALAVER INTEGRITETSPOLICY PALAVER INTEGRITETSPOLICY 1. ALLMÄNT Denna integritetspolicy gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss eller vår ) tillhandahåller

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

MEDDELANDE OM DATASKYDD. Innehåll

MEDDELANDE OM DATASKYDD. Innehåll MEDDELANDE OM DATASKYDD Innehåll 1. INLEDNING... 1 2. REGISTERFÖRARENS UPPGIFTER... 1 3. FÖR VILKA ÄNDAMÅL BEHANDLAR VI DINA UPPGIFTER OCH VILKA LEGITIMA GRUNDER VILAR VI PÅ?... 1 4. VILKA PERSONUPPGIFTER

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

IDkollens Användarvillkor

IDkollens Användarvillkor IDkollens Användarvillkor Gäller från och med 2018-05-23 Tack för att du har valt IDkollen och ett extra stort tack för att du tar dig tid att noggrant läsa igenom våra användarvillkor. Vi vill börja med

Läs mer

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst Användning av PRI Pensionsgarantis webbtjänst PRI Pensionsgarantis kunder har möjlighet att utnyttja de webbtjänster som erbjuds på PRI Pensionsgarantis webbplats. För att kunna börja använda tjänsten

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren.

Dessa Användarvillkor avser det avtal som Kund tecknar med BASTA Online AB för användning av BASTA Projekthanteraren. Användarvillkor för BASTA Projekthanteraren A. Allmänt 1. Definitioner I dessa Användarvillkor skall nedan nämnda termer ha följande betydelser. Användarvillkor: Dessa Användarvillkor. Användare: Den som

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR EUROBETALNINGAR SOM FÖRMEDLAS INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR EUROBETALNINGAR SOM FÖRMEDLAS INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET Vid skillnader mellan olika språkversioner är de finskspråkiga villkoren avgörande. 1. Villkorens tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas, såvida inget annat har avtalats, på gireringar, betalningsanvisningar

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal 1 Personuppgiftsbiträdesavtal Parter Klubb Organisationsnummer Adress Postadress Nedan: ansvarig Bolag Organisationsnummer Adress Postadress Nedan: biträdet Kontaktperson: Telefonnummer: Mejladress: Kontaktperson:

Läs mer

Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet

Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet Allmänna villkor för förmedling av eurobetalningar inom eurobetalningsområdet Dessa allmänna villkor för förmedling av betalningar har utarbetats av Danske Bank på basis av modellvillkor utarbetade av

Läs mer

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst

Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst 1 (2) Avtal om PRI Pensionsgarantis webbtjänst Avtal avser behörighetsansvarig för företaget eller företagsgruppen och måste undertecknas av behörig firmatecknare på respektive företag eller annan person

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS)

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) 1 (6) Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) Detta personuppgiftsbiträdesavtal reglerar Personuppgiftsbiträdets behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 (5) BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 Inledning 2 Personuppgifter som behandlas Den här bilagan om behandlingen av personuppgifter ( Bilaga ) är en icke avskiljbar del av användningsvillkoren

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens identitet och kontaktuppgifter Kreditgivare Telefon E-post Webbadress Stockmann Oyj Abp Aleksanterinkatu 52, 00100

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET 1 (5) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRMEDLING AV EUROBETALNINGAR INOM EUROBETALNINGSOMRÅDET Dessa villkor är i kraft från och med 1.6.2010. Vid skillnader mellan olika språkversioner är de finskspråkiga villkoren

Läs mer

Användningstillstånd för testbruk av Geodataplattformens utvecklings- och utbildningsmiljö

Användningstillstånd för testbruk av Geodataplattformens utvecklings- och utbildningsmiljö Användningstillstånd för testbruk av 1 (5) Mttagande företag Mttagarens namn Mttagarens gatuadress Pstfack Pstanstalt Användningstillstånd för testbruk av Lantmäteriverket beviljar användningstillstånd

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

I samband med att du söker arbete hos oss och lämnar personuppgifter till oss.

I samband med att du söker arbete hos oss och lämnar personuppgifter till oss. INTEGRITETSPOLICY Din personliga integritet och säkerhet är viktig för oss. Den här integritetspolicyn förklarar hur IP-Only samlar in, behandlar och lagrar dina personuppgifter (i) inför försäljning,

Läs mer

Blogg.se användarvillkor

Blogg.se användarvillkor Blogg.se användarvillkor 1. Godkännande av användarvillkoren 1. Blogg.se (Life of Svea AB) tillhandahåller en plattform där användare kan skapa en blogg, blogga, samt även läsa andra bloggar. 2. För att

Läs mer

Huvudavtal NetBusiness

Huvudavtal NetBusiness AVTAL om NetBusiness Gäller från 2018-05-25 Detta avtal har ingåtts mellan följande parter Skanova AB (nedan kallad Skanova ) Org.nr 556446-3734 Box 3010 169 03 Solna (nedan kallad Operatören ) Org.nr:

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. GODKÄNNANDE.

ANVÄNDARVILLKOR. 1. GODKÄNNANDE. Senaste revision 2012-09-01 ANVÄNDARVILLKOR. Sport3x med webbadress www.sport3x.se 1. GODKÄNNANDE. 1.1 Sport3x administrerar Webbsida ("Sport3x") med adress www.sport3x.se och den tjänst som där tillhandahålls

Läs mer

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Dokumenttyp Datum. Sida Vår referens D-nr: 07-6365 2015-04-14 1 (5) Version C BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Användarvillkor för Ledningskollen.se Ledningskollen.se är en webbtjänst som syftar

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Victoria Behandlingscenter AB Integritetspolicy

Victoria Behandlingscenter AB Integritetspolicy Victoria Behandlingscenter AB Integritetspolicy Victoria Behandlingscenter AB (företaget) värnar om personlig integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Denna integritetspolicy förklarar

Läs mer