Innehållsförteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehållsförteckning"

Transkript

1 1

2 2 Innehållsförteckning Moodboard varor... 3 Moodboard inredning... 4 Vad jag ska sälja, min målgrupp och vart butiken ska ligga... 5 Prissättning, konkurrenter, min affärside... 6 Layout kläder... 7 Layout smink... 8 Hur och vad jag ska sälja, marknadsföring...9 Mitt butiksnamn, logga Varuexponering. 11 Skyltar och skyltfönster Arbetskläder, firmabil..13 Visitkort, marknadsplan...14 Öppningsannons...15 VIPkväll inbjudan...16

3 3

4 4

5 5 I min butik ska jag sälja kläder och sminkartiklar som man ser på min första moodborad. Jag tänker lägga mest tyngd på sminkavdelningen och vara en bra återsäljare för känt och högklassat smink t.ex. MAC smink, Benifit, Urban Decay och massvis av andra varumärken som gör en tjejs vardag lite mer speciell. Kläderna jag ska sälja kommer vara väldigt billigt men ändå fina och köpvärda. De kommer vara lite mer som en kringprodukt. Så om vi säger att jag köper ett nytt jättefint läppstift och ska på en fest nästa vecka och ser en perfekt topp men man är lite osäker på om budgeten kommer hålla med tanke på priset på läppstiftet, då kommer min butik ha ett rimligt pris, en tröja som kanske kostar ca kr i en annan butik kostar istället runt kr i min butik. Då tjänar jag lite extra pengar och min kund blir ännu nöjdare än vad hon var innan hon hittade tröjan. Jag tänker mig att jag ska ha ett relativt brett sortiment och eftersom att jag ska sälja många olika sminkmärken så kommer sortimentet även vara djupt. För många olika företag kan ha snarlika produkter bara att förpackningen är olika. Min målgrupp är tjejer mellan 12 och 35, det är oftast mellan de åldrarna man är sminkintresserad så man känner att man skulle kunna lägga lite extra pengar på det. Det är enkelt för tjejer i dessa åldrar att hitta kläder i en butik som säljer i storlekarna xs, s, m, l och xl, så det kommer min butik att erbjuda. Men jag kommer också ha en affär som det är lätt att hitta i så att även en partner, pappa eller broder ska kunna hitta en present i min butik. Jag trivs här i Sandviken så jag skulle helst ha butiken här, men med tanke på att de flesta butiker här har ganska ofta stängt så väljer jag att placera ut min butik i Gävle. Där är det mycket folk och många kommer ifrån t.ex. Sandviken och Valbo dit för att just shoppa så jag skulle få relativt många kunder, mina öppettider kommer vara så att de passar alla i min målgrupp. På vardagar kommer jag ha öppet 10-20, det gör så att det är lätt att komma in till min butik om man har en lång lunch eller om man jobbar till hyfsat sent på eftermiddagarna kommer man ändå att hinna in en sväng till mig. Även skolungdomar som tar bussen från Sandviken hinner till min butik om de slutar vid 4. På helgerna kommer jag ha öppet lite kortare, på lördagar och söndagar har jag öppet då har mina kunder oftast ledigt så de är förmodligen inte lika tidsbesatta och hinner ändå in till min butik.

6 6 De flesta av mina sminkvaror kommer vara viktiga i mitt företag och de ligger mellan 200 och 500kr, jag kommer vara väldigt ensam i mitt område som säljer dessa produkter så jag kommer inte att sänka mina priser, alltså jag kommer ha det priset som företagsmärket säger till mig att jag ska ha. Dock finns ju alltid alternativet att beställa saker ifrån internet men jag har kikat där och det blir ändå dyrare att beställa för att ungefär alla webbshoppar som är återförsäljare till de stora märkena som jag kommer sälja har en fraktkostnad. Fraktkostnaden på dessa hemsidor är olika höga och låga men det finns ändå en kostnad och därför tror jag att många kommer föredra att gå till min butik istället. För går man till min butik kan man prova produkterna och känna lite på den så man bygger en ännu större kärlek till den produkt man är intresserad av. Som jag sa är mängder av webbshoppar mina konkurrenter men min största konkurrent är förmodligen USA. Många av märkena jag kommer sälja har egna specifika butiker i USA, alltså det finns en stor MAC butik, en stor Benifit butik osv. Det finns givetvis inte bara en utan det finns många men såna finns inte här i Sverige, det finns en MAC och en Bobby Brown i Stockholm och sedan finns det ju Make Up Store lite här och var, det finns också en i Gävle men jag kommer ändå att sälja det märket. En annan relativt stor konkurrent är ju kicks, men kicks säljer de mesta dyra produkter på deras hemsida och där är det fraktavgift, man kan också välja att hämta ut i affär men jag har provat det och jag känner att min butik är ett bättre alternativ. Klädaffärer finns det ju gott om överallt, jag kommer inte att sälja några dyra märken på kläderna och jag kommer sänka priserna på dessa så att man kan köpa både smink och kläder utan att få ångest efteråt. Min affärside för min butik: Fashion By Paschen är den perfekta tjejbutiken då vi erbjuder all materiell lycka en tjej behöver, fest eller vardag allting finns. Du som kund kan välja båda dyra och billiga alternativ men ändå få ut det bästa av butiken.

7 7 Förklaring på våning 1. KLÄDER Alla svarta bord är möbler där man kan lägga kläder på. Jag tänkte ha t-shirts och byxor på borden. På gardinstängerna som ska föreställa klädhängare. På dessa ska jag ha klänningar och kjolar på, alltså saker som kan vara lite längre och som man vill se hela plagget av. De ljusblåa bänkarna är tänkt att vara en kassadisk och som man ser så är det även en stol där så att kassören har någonstans att sitta om det inte är några kunder i affären. Glasbordet bredvid kassadisken och det runda bordet borta i hörnet är mer tänkt för accessoarer, alltså smycken, miniväskor eller kuvertväskor. Alltså accessoarer som är små men ändå relativt användbara och lättsålda. Garderoberna är provhytter och en soffa bredvid som en t.ex. kompis kan sitta och vänta. De två bänkarna vid dörren är egentligen inte nödvändiga, jag tänker inte ha några varor på dem eftersom att stöldrisken är väldigt stor. De stora fönstren kommer jag använda som skyltfönster och trappen går upp till sminkavdelningen i min butik.

8 8 Förklaring rum2. SMINK Alla svarta hyllor som man ser lite här och var är till smink av massa olika slag. Längst upp i det vänstra hörnet finns det en vit byrå, den är annorlunda för där finns det sminkborttagning i olika märken och form. Det finns också en svart byrå som skiljer sig ifrån de andra, den är uppe i det högra hörnet. I den byrån ska det finnas sminkborstar och andra applikationsverktyg man kan använda till smink och skönhetssaker. Man ser två stycken vita bord stå uppe på varandra i det högra hörnet längst ner, det kommer inte se ut som två bord när själva affären är klar på riktigt, men nu får det duga. Där ska jag ha det dyraste märket i min butik, jag vet tyvärr inte nu vilket märke det är. De runda borden tänker jag lägga ut mest sålda produkter eller om vi säger att det börjar bli höst så ställer jag fram lite mer mörka läppstift och ögonskuggspaletter. På det viset kan mina kunder bli mer inspirerade och föreställa sig en fin look med en specifik produkt, det underlättar väldigt mycket om jag har en ganska okunnig kund som inte vågar be om hjälp. Jag har också fyra stora fönster ut dels så att folk ifrån gatan kan se att det är två våningar i butiken men också så att det inte ska kännas dystert och instängt för mina kunder. Sedan trappen som man ser längst ner i hörnet som går till första våningen i min butik.

9 9 Jag vill att mina kunder ska uppfatta min butik som prydlig, välorganiserad och jag ska uppfattas som trevlig och kunnig. Min personal kommer ha ett stort krav på att de alltid ska ha ett trevligt humör och vara kunniga. För att jobba i min butik är det ett måste att ha kunskap om olika sminkprodukter och vilken färg man ska ha av foundation beroende på vilken hudton man har. Jag ska jobba väldigt mycket på att få ett bra rykte om min butik och även kämpa med bra marknadsföring. Jag kommer lägga in lite annonser i dagstidningarna men eftersom att jag har en ung målgrupp så är det inte många som läser tidningen. Då måste jag såklart tänka längre, jag kommer ha en facebooksida och ett instagramkonto så att man kan känna sig uppdaterad om butiken får in en ny produkt eller om det blir någon rea eller liknande. På min facebooksida kommer jag specificera mig mycket på rabatter och lite mer viktiga saker, alltså typ om jag ska ha en klubbkväll, reor eller om jag behöver tips på nya produkter som jag kan köpa in till min butik. Alltså kommer facebooksidan vara lite mer viktig än vad mitt instagramkonto kommer vara. Men eftersom att det är fler ungdomar som bläddrar igenom instagramflödet så kommer jag också marknadsföra mig där, där kommer jag visa mer om jag har fått in påfyllning av en produkt eller om jag har eller ska införskaffa en helt ny produkt.

10 Detta är min egengjorda logga och mitt företagsnamn. Jag hade lite svårt att komma på mitt namn men tillslut fick det bli ett kort och simpelt namn men som ändå passar in på företaget. Jag tänkte först ha något namn som riktar sig till sminket men eftersom att jag även har kläder i min butik så gick inte det bra. Anledningen till min logga är att jag ville ha den lite speciellt och personlig så jag satte dit ett läppstift istället för ett i, jag kände att det var lite häftigt och det speglade den största delen utav min butik rätt bra ju. Jag ville ha en ganska ren logga utan massa plotter, jag ville ha en svart logga eftersom att jag har svart och vitt i min butik. Läppstiftet ville jag helst att det skulle vara rosa med svart underdel men det fanns ingen bra bild på ett sådant så jag tog det bästa jag hittade och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Den lilla detaljen By Paschen kom fram efter att jag hade gjort själva loggan. Så nu är mitt företag ännu mer unikt och personligt än vad det var tidigare, eftersom att en del av företagsnamnet faktiskt är mitt efternamn och vi är bara ungefär 16 stycken Paschen i Sverige. 10

11 Min varuexponering har jag tänkt ska vara relativt enkel. På övervåningen, sminkvåningen, tänker jag sortera mina produkter märkes vis. Alltså på en hylla ska jag ha MACprodukter, en annan Benifit osv. När jag gör på det viset är det enkelt att hitta den produkt man är ute efter, om vi säger att jag vill ha en Maybelline New York mascara kan jag gå till den hyllan och hämta den. Istället för att gå omkring i hela butiken och bara se förvirrad ut. Jag har även skrivit tidigare att jag vill ha min butik enkel så att vem som helst kan komma in där och hitta något fint. Min exponering ska även vara prisplacerad. Alltså att mina billigaste märken ska vara längst bak, eftersom att jag vill tjäna så bra med pengar som möjligt. På bottenvåningen, klädvåningen, tänker jag också göra det enkelt för kunden. Jag tänker ha klänningar och kjolar på ett ställa och alla tröjor av olika slag lite här och var i butiken. På min klädvåning kommer jag lägga mest tyngd på tröjor. Långbyxor kommer jag utesluta helt, på sommaren och våren kommer jag sälja shorts och året om även klänningar och kjolar. Men som sagt så kommer jag lägga störst tyngd på överdelar, både stickat, linnen, crop tops beroende på vilken årstid det är. Accessoarer som väskor och smycken kommer vara nära ingången så att det inte de varorna försvinner bland alla kläder. Det blir lätt att se dem då och även om det inte var meningen att man skulle köpa något av de sakerna så är det enkelt att få med sig en liten väska hem ändå. För det första man ser när man kliver in i en butik kommer man lätt ihåg. 11

12 Jag vill inte att min butik ska vara full av massa skyltar av olika slag utan jag tänker ta lite inspiration av Vila och Vero Moda på klädplanen och inte ha så mycket skyltar. En klädhäst med de populäraste varorna och har en liten skylt där det står att det är de bäst sålda varorna just för tillfället. Sedan vid trappen upp till övervåningen ska jag ha en fin skylt där det står MAKEUP på så att jag skyltar med att det finns smink på övervåningen. Sedan på övervåningen ska jag ha en lika dan skylt vid trappen som det står CLOTHES på så att man kommer ihåg att det finns kläder på bottenvåningen. Men på sminkvåningen ska jag också skylta med vilket märke som finns på vilken hylla. Jag tänker inte ha några stora skyltar men någon fin skylt lite så som skyltarna som man ser på min varuexponering på sida 11. Mitt skyltfönster ska vara relativt simpelt. Jag ska försöka få fram förstoringar i plast av de produkter som är mest efterförfrågade och sedan sätta dem i mitt skyltfönster. Jag har ju två stycken men jag tänker ha samma koncept på båda fönstren. Eftersom att mina sminkvaror är mer värd i mitt företag än mina kläder och accessoarer. På bilderna nedan ser man två exempel på skyltfönster första visar bara att det är smink jag vill ha i mitt fönster. Sedan det andra visar mer hur jag vill ha det uppställt i mitt skyltfönster, men inte med skor såklart. 12

13 13 På bilderna ovan ser man min ide för mig och mina anställdas arbetskläder. Den vita tröjan är en crop top, nästan som en magtröja, men den ska ändå vara ganska lång så att man inte ser magen utan den slutar där byxorna börjar. Byxorna måste också vara högmidjade så att man inte ser magen. Jag vill att min personal ska ha fina arbetskläder som är moderna men jag vill ändå inte att man ska visa för mycket kropp eftersom att det kan tolkas som att min personal inte är bra förebilder för yngre tjejer. Får jag en anställd som är lite större än alla andra och inte känner sig bekväm i en kortare tröja så kommer jag självklart att ge henne dispens till att ha en längre tröja men ändå en vit med företagsloggan på. Uppsatt hår ser väldigt professionellt ut när man arbetar i en butik tycker jag så därför ska mina anställda även ha det. Har jag en anställd som är korthårig måste hon självklart inte ha uppsatt hår. Vad mina anställda ska ha för skor på sig tänker inte jag bestämma, det får vara valfritt. Alla har olika fötter och fötterna kan tåla olika mycket så varje individ får bestämma själv vilka skor hon vill ha. Jag vill inte ha en firmabil för att jag känner att det inte är nödvändigt men jag tänker trycka företagsloggan på min privata bil för att ge lite marknadsföring. Vill mina anställda också ha loggan på deras bil kan jag fixa det år dem. Men jag tänker inte ha något krav på det.

14 14 Detta är mitt företags visitkort. Det är väldigt enkelt men jag har ändå med det som är viktigt på ett visitkort. Jag har med vem som är VD, jag har med kontaktuppgifter och vart butiken ligger. Något mer behöver man inte ha på ett visitkort tycker jag. Min marknadsplan kommer ju se väldigt lika ut året om, speciellt på sminkvåningen, men på klädvåningen kan det ske lite ändringar ifrån sommar till vinter. Men jag kommer inte ändra lika mycket som de vanliga klädaffärer utan jag kommer mest bara köpa in shorts till sommaren och stickade tröjor på hösten. Crop tops, klänningar, kjolar och vanliga T-shirts och linnen kommer jag alltid att ha i min butik. Juli Shorts och solglasögon kommer vara väldigt efterfrågat. Rosa/korallfärgade läppstift och rouger, ta in extra mycket av det och ha lite extra många varianter på Crop tops. Augusti Skolan börjar igen och många vill börja ha långärmade T-shirts så att de känner sig bekväma i skolan och Nude-färgade läppstift så att man inte ser alldeles för överfixad i skolan. Även vanliga T-shirts kommer sälja bra denna månad eftersom att det fortfarande är ganska varmt ute. September Hösten börjar krypa sig fram och koftor kommer att vara en storsäljare, eftersom att det är mellan stickade tröjor och T-shirt väder så är koftor helt perfekt. Mörkare läppar och rouge börjar komma till användning mer nu och även ljusare foundations eftersom att sommarbrännan börjar tina bort och man måste byta till en ljusare foundation. Oktober Hösten är här och nu börjar folk köpa stickade tröjor av alla dess slag. Tjockare koftor och Collegetröjor är också något som är väldigt populärt denna tid på året. Vinröda eller bärfärgade läppar är perfekt till denna månad. November Vintern börjar komma och tjockare stickade tröjor säljs fortfarande bra. Många börjar köpa julklappar redan nu så lite dyrare smink börjar säljas mycket, fina ögonskuggspaletter, läppstift och rouger säljs både till julklappar och så att man själv kan vara fin i juletider och på nyårsafton. Ta in lite finare klänningar som man kan ha på högtiderna i december månad som man köper redan nu för att kunna ha råd med alla förberedelser inför firandena.

15 Min öppningsannons är väldigt simpel men speglar ändå min butik väldigt bra eftersom att jag nämner att det är den perfekta tjejbutiken och det tycker jag att den är eftersom att man kan hitta allt en tjej behöver för att känna sig perfekt både till vardags och fest. Sedan har jag nämnt lite lätt vad vi säljer i butiken och även vart butiken ligger. Min sista mening välkommen in önskar oss i personalen gör så att man blir lite extra sugen på att gå till butiken eftersom att vi i personalen verkar väldigt trevliga. 15

16 Under min VIPkväll kommer mina gäster att få mingla tillsammans, äta och dricka gott, få unika erbjudanden och även kunna få en perfekt sminkning. Jag kommer sätta upp en selfiestation där mängder av härliga bilder kommer knäppas. Till min VIPkväll kommer jag först och främst bjuda in kändisar som bor här i trakten och såna som jag vet är intresserad av vad jag har i min butik. Har jag fått någon stamkund i min butik kommer jag givetvis bjuda in henne också eftersom att är hon en stamkund så är hon en stor del av min butik. 16

Madeby; FridaDahlberg

Madeby; FridaDahlberg Madeby; FridaDahlberg Innehållsförteckning Sida Moodboards/Insperationsark 3/4 Sortiment 5 Målgrupp 5 Butikens plats 5 Priser 5 Konkurrenter 5 Affärsidé 5/6 Lokalens layout 6 Marknadsföring 7 Butikens

Läs mer

Cinderella. Innehållsförteckning

Cinderella. Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sida Framsida. 1 Insperationsark.. 2 Moodboard 3 Affärside.. 4 Sortiment... 4 Målgrupp.. 4 Butikens läge & lokal.. 5 Öppningstider 5 Prissättning.. 6 Konkurrenter 6 Marknadsföring.

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn MOULIN ROUGE Street Dance 11-14 Forts, Elin Svarta jeans, oversize t-shirt (killmodell) de ska INTE vara färgglada färger och tröjan ska ha tryck. Bandana till håret samma

Läs mer

AFFÄRSIDÉ & BAKGRUND BRANDY MELVILLE

AFFÄRSIDÉ & BAKGRUND BRANDY MELVILLE STOCKHOLM AFFÄRSIDÉ & BAKGRUND Brandy Melville är ett Italienskt varumärke med vintage detaljer med inspiration från livsstilen i L.A. Tanken är att kvinnor i alla åldrar ska kunna handla deras produkter.

Läs mer

Nr Vara Antal Storlekar Beskrivning Ord.försäljningspris (total) SEK ink 1 T-shirt, barn Sverige, märke: Clique 100 kr

Nr Vara Antal Storlekar Beskrivning Ord.försäljningspris (total) SEK ink 1 T-shirt, barn Sverige, märke: Clique 100 kr Nr Vara Antal Storlekar Beskrivning Ord.försäljningspris (total) SEK ink 1 T-shirt, barn 1 130-140 Sverige, märke: Clique 100 kr 2 Långärmad tröja, dam 6 S Svarta 8 M märken: Zeze, Cecil 5 L 8 XL 3 XXL

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Grafisk Profil. Jeans in Business

Grafisk Profil. Jeans in Business Grafisk Profil Jeans in Business Grafisk desig och layout GRUPP 8 Mariell Arvidsson Madelene Bergling Ida Eklöf Kristina Jönsson Ameli Olsson Innehållsförteckning 4 Koncept 5 Logotyp 6 Jeans 7 Broderat

Läs mer

Joana startar eget ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR CARITA ANDERSSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Joana startar eget ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR CARITA ANDERSSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CARITA ANDERSSON ORDFÖRSTÅELSE privata hem (s 6, rad 1), hemma hos familjer, inte företag sällan (s 6, rad 3), nästan aldrig, inte ofta envis (s 7, rad 7), ger inte upp uppdrag

Läs mer

KOSTYM Dance Collection

KOSTYM Dance Collection KOSTYM Dance Collection Show Dance 8-10, Alma Svalöv Glittriga och coola kläder. Hår: Stort och lockigt hår. Skor: Vita eller svarta Tåspets, Cecilia Dansstudion fixar: Blå klänning (Alice) Vit tyllkjol

Läs mer

Busis kommer + rep (kom föreställnings-klara) FÖRESTÄLLNING - Busis hämtas på baksidan ca kl: slut ca kl: 17.00

Busis kommer + rep (kom föreställnings-klara) FÖRESTÄLLNING - Busis hämtas på baksidan ca kl: slut ca kl: 17.00 GOD MOVES KULTUREN 2018 I DATUM & TIDER I INFO BUSIS I BILJETTER I MAT I EXTRA-HJÄLP I KLÄDER I KONTAKT I DATUM OCH TIDER REP: FREDAG 18 MAJ kl: 15.00-15.45 kl: 15.45-16.45 kl: 16.45-17.30 kl: 17.30-18.00

Läs mer

KOSTYM BOMBAY AIRLINES

KOSTYM BOMBAY AIRLINES KOSTYM BOMBAY AIRLINES HOUSE 13+, Erika (Flygarbetare) Svarta byxor och svart tröja (heltäckande). Resväska Dansstudion fixar: 7 arbetsvästar+ rekvisita Skor: Sneakers Hår: Bort från ansiktet SHOW DANCE

Läs mer

Våren 2010. Storlek 42-52

Våren 2010. Storlek 42-52 Våren 2010 Storlek 42-52 Se alla möjligheter Ett stort program som bygger på massor av möjligheter att variera sin garderob med enkla medel. Tunikor och lediga jackor i asymetriska skärningar som matchas

Läs mer

KOSTYM Dance Collection

KOSTYM Dance Collection KOSTYM Dance Collection Show Dance 8-10, Alma Svalöv Glittriga och coola kläder. Hår: Stort och lockigt hår. Skor: Vita eller svarta Tåspets, Cecilia Dansstudion fixar: Blå klänning (Alice) Vit tyllkjol

Läs mer

munnen Rouge Välj färg i harmoni med läppstift och ögonskuggor. Applicera inte för nära ögonen, eftersom det är lätt att se svullen ut.

munnen Rouge Välj färg i harmoni med läppstift och ögonskuggor. Applicera inte för nära ögonen, eftersom det är lätt att se svullen ut. foundation Grunden Se till att ansiktet är helt rengjort och att fuktkräm är applicerad över hela ansiktet. För att färger och skuggor ska se naturliga ut bör du lägga din makeup i dagsljus. Välj en foundation

Läs mer

En lite sötare produktkatalog

En lite sötare produktkatalog En lite sötare produktkatalog Välkommen till Gamla stans polkagriskokeri! På en kullerstensklädd gata i Gamla stan i Stockholm ligger vårt polkagriskokeri. Hit kommer du för att dofta, smaka och handla

Läs mer

Klädinfo nr 2 till NM 2015

Klädinfo nr 2 till NM 2015 Klädinfo nr 2 till NM 2015 Enfärgad klänning i 50- tals stil i någon utav färgerna rosa, lila, mintgrön, turkos, blå eller gul. Färgerna skall vara mera åt det karamellfärgade hållet i nyans, blir det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn MOULIN ROUGE Street Dance 11-14 Forts, Elin Svarta jeans, oversize t-shirt (killmodell) de ska INTE vara färgglada färger och tröjan ska ha tryck. Bandana till håret samma

Läs mer

EXPONERA DITT VARUMARKE I RATT KANALER

EXPONERA DITT VARUMARKE I RATT KANALER EXPONERA DITT VARUMARKE I RATT KANALER MALMÖMÄSSAN 26 & 27 APRIL 2 Mikael Johansson, Sales Executive T 031 89 41 05, mikael.johansson@easyfairs.com Med hundratals utställare och en mässa som växer varje

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Bidrag till tävlingen Bästa vara

Bidrag till tävlingen Bästa vara Haganässkolan, Älmhult Erik Nilsson tel. 070-574 97 18 Vår affärsidé: Att skapa snyggt designade kökstillbehör där funktion och kvalité står i centrum. Bidrag till tävlingen Bästa vara Bakgrund ES Design

Läs mer

KOSTYM & TIDER NACKA DANS & TEATERS VÅRSHOWER I BOO FOLKETS HUS Årets tema: Magi, Flygande mattor, förtrollade skor och andra magiska ting

KOSTYM & TIDER NACKA DANS & TEATERS VÅRSHOWER I BOO FOLKETS HUS Årets tema: Magi, Flygande mattor, förtrollade skor och andra magiska ting KOSTYM & TIDER NACKA DANS & TEATERS VÅRSHOWER I BOO FOLKETS HUS Årets tema: Magi, Flygande mattor, förtrollade skor och andra magiska ting Information om kostym är sorterat efter föreställningsdag. Hitta

Läs mer

Facit till Textilslöjd 2 Arbetsbok

Facit till Textilslöjd 2 Arbetsbok FACIT Facit till Textilslöjd 2 Arbetsbok Till dig som använder detta facit Sidnumren hänvisar till sidan i boken. På en del frågor står det "Elevernas egna svar". Det beror på att man kan svara på olika

Läs mer

BY CAROLINE. Dags att skapa!

BY CAROLINE. Dags att skapa! BY CAROLINE Dags att skapa! Att ha skapat kläder själv är en underbar känsla, men många hindras av obegriplig sömnadsterminologi och bristfälliga instruktioner. Men med ett symönster från Threads by Caroline

Läs mer

Kläder till barnklasserna

Kläder till barnklasserna Kläder till barnklasserna Arnbergs kommer att stå för en del av kläderna och ni står för en del. Arnbergs kläderna kommer att finnas på plats på Nöjesteatern under lördagen och söndagen. Ni tar med det

Läs mer

Kläder till barnklasserna

Kläder till barnklasserna Kläder till barnklasserna Arnbergs kommer att stå för en del av kläderna och ni står för en del. Arnbergs kläderna kommer att finnas på plats på Nöjesteatern under lördagen den 10/5 vid er första repetition.

Läs mer

Kundundersökning 2017, Umedalens bibliotek

Kundundersökning 2017, Umedalens bibliotek Kundundersökning 2017, Umedalens bibliotek 1. Jag är: Man 25 24,8 Kvinna 74 73,3 Annan 2 2 2. Min ålder: - 25 år 26 25,7 26-45 år 36 35,6 46-65 år 20 19,8 66 år - 19 18,8 2 av 9 3. Tid för mitt besök:

Läs mer

grafisk produktion Grafisk profilpärm

grafisk produktion Grafisk profilpärm Grafisk profilpärm Förord Nacke är, som logotypen antyder på, ett företag som jobbar med grafisk produktion. Mer specifikt kan det vara omslagsdesign, fotografering, logotypdesign, webbdesign etc. Hit

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn

Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn Kostym- Moulin Rouge & Sommarbarn MOULIN ROUGE Street Dance 11-14 Forts, Elin Svarta jeans, oversize t-shirt (killmodell) de ska INTE vara färgglada färger och tröjan ska ha tryck. Bandana till håret samma

Läs mer

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag.

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag. Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer Helene Engström Innehåll Om nätverk...7 Nätverka med vem?...10 Nätverka lagom...12 Var hittar jag nätverk?... 15 Professionella affärsnätverk...16 Nätverka internationellt...22

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING prislista 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING A4-papper (budget)... 1 A4-papper (digital)... 2 A4-papper (offset)... 3 Affischer... 4 Almanackor... 5 Banderoller... 6 Block (budget)... 7-9 Block (digital)... 10-12

Läs mer

FOOTSOUL BY JOBI. Vår & sommar

FOOTSOUL BY JOBI. Vår & sommar FOOTSOUL BY JOBI Vår & sommar 2018 Skinnsneaker Softsole 8.0 Art: 28110 Färg: ljusblå Snyggt ELLER SKÖNT? Visst vore det dumt att behöva välja mellan snyggt eller skönt på fötterna? Det behöver du inte!

Läs mer

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund!

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund! Träffen Ett filmmanus av Linda Åkerlund Linda Åkerlund Skapat datum: Kamomillgången 15 25 oktober 2015 61145 Nyköping Version 8 070-5883143 Slutmanus 151102 INT. SEBASTIANS VARDAGSRUM -KVÄLL Sebastian,

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Från fotbollsplan till affärsplan

Från fotbollsplan till affärsplan Från fotbollsplan till affärsplan Berättelsen om Newbody PRODUKTION Newbody AB, Göteborg 2011 Telefon 031-709 56 50 TEXT Dahn Renholm ILLUSTRATIONER och GRAFISK FORM Ulf Swerin Tryckt på miljövänligt papper

Läs mer

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear.

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear. SMILA BLUE LABEL Generös komfort Upp till storlek 4XL Slitstark väv Tvätt 85 i grader samt industritvätt Detaljer som ökar din funktion på jobbet Välj 2 plagg fritt! Endast 499:- Mixa och matcha modeller

Läs mer

2. Innehållsförteckning

2. Innehållsförteckning 1. Sammanfattning Marknadsföring betyder oerhört mycket för MQ. De sattsar allt på utomhusreklam som ger ett stort intryck istället för att sprida ut reklamen. De börjar förbereda sina kampanjer långt

Läs mer

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn.

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn. Ni kommer att få arbeta en och en. Vi kommer att jobba med detta på Affärsutveckling- och ledarskapskursen på måndag eftermiddag och varannan onsdag morgon. Jag kommer också ge er feedback på sådana uppgifter

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Lawinett Mode AB i konkurs

Lawinett Mode AB i konkurs Diverse smycken från Gemin, mm 3301-001 Avslut: 12:25 Kläder från Bohème Kjol, tunika mm. St. s-xl, ca 20st 3301-002 Avslut: 12:26 2 Kläder från Hedvig, Jascha profil. St. s xl, ca 12 st 3301-003 Avslut:

Läs mer

Trendguide Vår-sommar 2011 - MODEBUTIKERNA -

Trendguide Vår-sommar 2011 - MODEBUTIKERNA - Trendguide Vår-sommar 2011 - MODEBUTIKERNA - Välkommen till Modebutikernas trendguide för säsongen: vår-sommar 2011 Sportigt, romantiskt, klassiskt & modernt ger en omväxlande garderob! METROPOLIS Vår-sommar

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

OM DEN GRAFISKA PROFILEN

OM DEN GRAFISKA PROFILEN INNEHÅLL Om den grafiska profilen 3 Logotyp 4 Grafiskt element 5 Profilfärger 6 Typsnitt 7 Block och kuvert 8 Profilkläder och visitkort 9 Måttband och pappkasse 10 Lastbil 11 Hemsida 12 Annons 13 Lanseringsannons

Läs mer

FL & Company AB med butiksnamn Jumpers i

FL & Company AB med butiksnamn Jumpers i Skinnjacka Solid storlek L, brun 0624-001 Avslut: 10:00 Skinnjacka Solid storlek M, brun 0624-002 Avslut: 10:01 Skinnjacka Solid storlek M, brun 0624-003 Avslut: 10:02 Skinnjacka Solid storlek S, brun

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial Människans möte med den mänskliga kroppen Ett pedagogiskt studiematerial Inledning I dag så påverkas vi medvetet och omedvetet av yttre ideal. Ofta så glömmer vi bort att ställa frågan till oss själva

Läs mer

Meåfors. Meåfors Getgård

Meåfors. Meåfors Getgård Getgård En bit utanför Ramsele ligger den lilla byn. Där har Tove och Urban en gård där de tillverkar getost i olika former. De gör Vit Caprin som är traditionell för Västernorrland och uppfanns i grannbyn.

Läs mer

Vårt boende efter byte - Vi blev SÅ nöjda!

Vårt boende efter byte - Vi blev SÅ nöjda! Utlandsvfu Gran Canaria - 2017 Jag valde att ta chansen och göra min sista vfu i San Agustin på Gran Canaria. Jag sökte i god tid eftersom San Agustin för mig var lite av enda alternativet då jag reste

Läs mer

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig en-ord Ett-ord Plurar Adjektiv Adjektiv + Substantiv Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. Jag är en stor man. Jag äter ett stort äpple. Jag äter stora äpplen. Jag är en liten man. Jag äter ett

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

Vardagslyx i äkta New England stil

Vardagslyx i äkta New England stil Vardagslyx i äkta New England stil Känslan av tidlös amerikansk östkust är påtaglig precis intill den stora flodens utlopp i havet, mitt i staden. Det blir på något sätt självklart att det är här vita

Läs mer

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går?

Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Har du koll på energi kostnaderna hemma eller springer den bara iväg varje månad och du har absolut ingen koll på vart det går? Vår ide är en E-pad som får dig att hålla koll på kostnaderna. Den räknar

Läs mer

Önskestad Västerås 2010

Önskestad Västerås 2010 Önskestad Västerås 2010 Ovanför dig ser du fyra flaggor som barn och unga på en fritidsgård i Västerås har tillverkat. Idén är att låta politiker och er stadsbor få ta del av deras åsikter och röster.

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

GARDEROBSDRÖMMAR. 3.990: (Tidigare ord. pris 5.490: ) Vilken garderob drömmer du om?

GARDEROBSDRÖMMAR. 3.990: (Tidigare ord. pris 5.490: ) Vilken garderob drömmer du om? GARDEROBSDRÖMMAR Vilken garderob drömmer du om? 3.990: (Tidigare ord. pris 5.490: ) PAX ÅNSTAD garderob med skjutdörrar folie/högglans vit, B150 D66 H236 cm. TACK VARE DIG HAR VI SÄNKT PRISET MED UPP TILL

Läs mer

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE!

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! SMILA TRIKÅ NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! Snygg på jobbet www.smila-workwear.se NY HÖG KVALITATIV TRIKÅ KOLLEKTION FRÅN SMILA I MÅNGA SKÖNA FÄRGER! Syftet med vår

Läs mer

FÖRENINGSPROFIL. Klubberbjudanden för vecka 15. VÄLKOMMEN TILL SPORTRINGEN! Vardagar Lördagar Söndagar

FÖRENINGSPROFIL. Klubberbjudanden för vecka 15. VÄLKOMMEN TILL SPORTRINGEN! Vardagar Lördagar Söndagar FÖRENINGSPROFIL 2019 Klubberbjudanden för vecka 15 VÄLKOMMEN TILL SPORTRINGEN! Vardagar 07-18 Lördagar 10-15 Söndagar 12-16 klubb.pitea@sportringen.se SAIK s KLUBBVECKA KLUBBVECKAN 2019 Prova ut och beställ

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V 2014 ÄNTLIGEN ORDNING i garderoben KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014 Kontakt: press.sto@ikea.com ÄNTLIGEN ORDNING I GARDEROBEN KOMPLEMENT: ny garderobsinredning

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 1 Av Emil Volden Innehållsförteckning Moodboard produkter........sida 3 Moodboard inredning... sida 4 Sortiment....sida 5 Målgrupp.....sida 5 Butikens lägge....sida 5 Pris sättning..... sida 5 Konkurrenter,....sida

Läs mer

Vardagsstöd. Anna Sjölund Utvecklingsledare Behandlingshemmet Vårberget www.varberget.se

Vardagsstöd. Anna Sjölund Utvecklingsledare Behandlingshemmet Vårberget www.varberget.se Vardagsstöd Anna Sjölund Utvecklingsledare Behandlingshemmet Vårberget www.varberget.se Nedsatt problemlösningsförmåga Vad krävs för att kunna besvara frågan: Vad behöver du hjälp med? - Förmåga att se

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

DET TEXTILA ÅTERBRUKETS KULTURHISTORIA

DET TEXTILA ÅTERBRUKETS KULTURHISTORIA DET TEXTILA ÅTERBRUKETS KULTURHISTORIA Anneli Palmsköld Filosofie doktor i etnologi Forskningsassistent Institutet för folklivsforskning vid Nordiska museet En undran Vad gör du med trasiga lakan, handdukar,

Läs mer

Stugan vid sjön ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ANNA HANSSON ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Stugan vid sjön ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ANNA HANSSON ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ANNA HANSSON ORDLISTA kängor (sida 5, rad 1) tjocka, stora skor skilt sig (sida 5, rad 7) separerat, inte längre gift myren (sida 7, rad 2) blöt mark där man kan sjunka ner tall

Läs mer

Sol och vår ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ÅSA ÖHNELL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Sol och vår ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ÅSA ÖHNELL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ÅSA ÖHNELL ORDLISTA otrogen (sida 6, rad 10) träffat andra kvinnor (eller män) efterlyste (sida 6, rad 16) sökte efter, frågade efter, kanske på teve och i tidningar inte råd

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

7. vissa 8. annorlunda 9. få. 4. Användbara ord. 1. sig 2. på 3. till 4. igen 5. på mig 6. att 7. någon 8. till MÅL 2. 1.

7. vissa 8. annorlunda 9. få. 4. Användbara ord. 1. sig 2. på 3. till 4. igen 5. på mig 6. att 7. någon 8. till MÅL 2. 1. Svenska 6 - SVAR MÅL 1 1. Användbara ord 1. växla 2. ändrar sig 3. byta 4. ändra 5. förändra 6. byta 7. växlar 8. ändra dig 9. växlar 10. ändra 2. Användbara ord 1. mig att 2. om 3. ha 4. på 5. om 6. på

Läs mer

FÖRENINGSPROFIL. Klubberbjudanden för vecka 9. VÄLKOMMEN TILL SPORTRINGEN! Vardagar Lördagar Söndagar

FÖRENINGSPROFIL. Klubberbjudanden för vecka 9. VÄLKOMMEN TILL SPORTRINGEN! Vardagar Lördagar Söndagar FÖRENINGSPROFIL 2019 Klubberbjudanden för vecka 9 VÄLKOMMEN TILL SPORTRINGEN! Vardagar 07-18 Lördagar 10-15 Söndagar 12-16 klubb.pitea@sportringen.se SAIK s KLUBBVECKA För P/F -08 och äldre KLUBBVECKAN

Läs mer

www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och

www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och www.kronfonster.se Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och Fabriksförsäljning av fönster, dörrar och uterum VI kommer från Småland. Från Stenriket som Vilhelm Moberg skrev. I stenriket

Läs mer

[Innehåll] Sida 2, Sida 3 - Persona Sida 4, Sida 5 - Persona Walk-Through Sida 6 - Reflektioner

[Innehåll] Sida 2, Sida 3 - Persona Sida 4, Sida 5 - Persona Walk-Through Sida 6 - Reflektioner [Innehåll] Sida 2, Sida 3 - Persona Sida 4, Sida 5 - Persona Walk-Through Sida 6 - Reflektioner [Rune Tennesmed] [Göran Hultgren] Profil Kön Ålder Arbete/roll [Kund] [Man] [46 år] [Sågverksoperatör] Personlighet

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer.

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. För jubilarer är vi alla i Kviltföreningen Rikstäcket. För 30 år sedan startades föreningen och många mil tråd har förbrukats sedan dess.

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

Medborgardialog Sjöbo bibliotek

Medborgardialog Sjöbo bibliotek Medborgardialog Sjöbo bibliotek 1 Hur gammal är du? Namn Antal % Yngre än 15 11 13,8 16-20 4 5 21-30 4 5 31-40 9 11,2 41-50 11 13,8 51-60 18 22,5 61-70 13 16,2 71-80 7 8,8 Äldre än 80 3 3,8 Total 80 100

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är Man 17 19,5 Kvinna 63 72,4 Annan 7 8 Min ålder yngre än 25 år 19 21,8 26 45 år 25 28,7 46 65 år 23 26,4 äldre än 65 20 23 Tid för mitt besök 8 13 9 10,3 13 17

Läs mer

Material om hållbar klädkonsumtion

Material om hållbar klädkonsumtion Material om hållbar klädkonsumtion Lo får ett uppdrag är ett pedagogiskt material som riktar sig till elever i första klass. Boken kan läsas av eleverna själva eller som högläsningsbok. I slutet av boken

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning HandsOn 1 Innehållsförteckning Kapitel 1 - Jag och företagsamhet Sid Välkommen! 3 Personlighetsträdet 4 Varumärken 5 Styrkor och svagheter 6 Framgång 7 Intervjua en förebild 8 Min företagsprofil 9 Företagsord

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 Snart får vi känna marken under fötterna och även doppa tårna HANTVERKSKAMMAREN HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 EVENEMANG Nu är det dags för medeltidsdagen igen, 3:e juni. Jag kommer inte

Läs mer

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY

ÅRETS ARTÈGOEVENT! GALA SHOW INSPIRATION WORKSHOP MIDDAG PARTY ÅRETS ARTÈGOEVENT! Inspireras av en unik Artègoshow med internationella topstylister. Ta chansen att vidareutbilda dig i olika workshops Upplev fantastiska Rom med Artègokollegor från hela världen. Vi

Läs mer

2000 kvm Inredning Trädgård Café

2000 kvm Inredning Trädgård Café 00 000 kvm Inredning Trädgård Café Tel 08-8 www.fullero.nu 89 Spara denna tidning Gäller hela våren och sommaren Gamla Uppsala KUDDFODRAL Signalkuddar 0*0 cm olika motiv 9kr/st STOL FODRAL * cm Enfärgad

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Sveriges största klädbytardag 16 april 2016

Sveriges största klädbytardag 16 april 2016 Sveriges största klädbytardag 16 april 2016 Ordna en Klädbytardag under Sveriges största Klädbytardag lördag 16 april. Föreningskretsar, medlemmar, folkbibliotek, skolor, privatpersoner kan vara med och

Läs mer

NJ s Dofter och Ting AB i konkurs

NJ s Dofter och Ting AB i konkurs Larmbåge med larmknappar 0471-001 Avslut: 13:00 Butiksställ 0471-002 Avslut: 13:01 1 Trottoarpratare 0471-003 Avslut: 13:02 Hyllor 2 styck, ej innehåll 0471-004 Avslut: 13:03 Allt i hyllorna 0471-005 Avslut:

Läs mer