HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik"

Transkript

1 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Emma Berg student Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Tobias Persson student Jessika Rosenberg T/A-personal 7-10, 12-19a Henrik Smederöd student Jesper Svensson lärare Övriga närvarande Martina Johansson sekreterare Magnus Jonsson labledare CC 7, 10 Håkan Pettersson labledare MPE 8, 9 Frånvarande Nicholas Wickström lärare Madeleine Holgersson student Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 11, 12, 19a, 14, 16, 7, 10, 17, 18, 8, 9, 15, 13 Information enligt MBL 19 genomfördes De fackliga företrädarna framförde synpunkter på ärendena 5, 12 och Fastställande av agendan Agendan fastställdes med tillägg av punkterna 19a) Kvalitetsdialog 10 juni 2. Utseende av justeringsperson Emma Bergh utsågs till justeringsperson. 3. Fastställande av föregående mötes protokoll Protokollet från /16 fastställdes. 4. Uppföljning av fattade beslut HEISyr. Magnus Jonsson föredrar arbetsgruppens förslag under ärende 7. Tjänster. Tjänsterna som inrättades vid förra mötet är utlysta. Rumsvärdar. Förslag finns på två studenter som skulle kunna vara rumsvärdar för laborationssalarna för datornätverksteknik. Studentrepresentant till styrgruppen för CNAP. Demokratiskt val kommer att ske. Arbetsmiljö. Arbetsmiljörond har genomförts i D-huset. Förvaringsrum för nollegrejer behövs. Kylning installeras på D5 under sommaren. Webben. www2 där personalens personliga webbsidor ligger stängs inte 1/7 som tidigare annonserats utan kommer att vara igång ett tag till.

2 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 2(7) 5. Meddelanden Branschråd 30/5. Deltagarna fick se enkäten från Svenskt näringsliv som Högskolan fick mycket beröm för. Sektionen arbetar vidare med att utveckla en verksamhet med fadderföretag. UTEXPO. Ett antal stipendier delades ut. Deltagarna på branschrådet besökte IDEs montrar vilka gav ett mycket bra intryck. Masterhanteringsråd. Rådet har gjort en noggrann genomgång av kursplaner, utbildningsplan och följebrev inför utvärderingen av masterprogrammet. Rådet framförde synpunkter på att progressionen inte var tillräckligt tydlig detta ledde till att några små förändringar gjordes i utbildningsplan och kursplaner. TEMPUS-projektet. Sektionen har haft besök från Ryssland genom TEMPUSprojektet. Besök på bland annat UTEXPO. Shanghai Institute of Technology. En delegation kommer på besök 16/6. KK-miljöer. Högskolans ansökan gick inte vidare i KK-stiftelsens urvalsprocess. KK-stiftelsen besöker Högskolan till hösten för en dialog. Halmstad Science Park. Invigning 30/5. Jubileumsfesten 30/5. Bra väder, bra underhållning, bra stämning en bra fest. Kursvärdering via webben. Sektionens kursvärderingar görs fr.o.m. läsperiod 4 via internet. Från och med nästa läsperiod kommer studierektorerna att föredra kursvärderingarna för IDE-rådet. Statistik över antal sökande och antagna inför ht Progression inom grundnivå omfattning i hp. Utbildningsnämnden rekommenderar att det ska finnas 30 hp inom progressionsnivå på grundnivå på de program som ger en kandidatexamen. CLU. Utbildningsnämnden beslutar att inrätta CLU som ett femårigt projekt fr.o.m. 1 juli Utbildningsnämnden beslutar vidare att föreslå att Bertil Gustafsson utses som föreståndare för CLU:s verksamhet till en omfattning om minst 75 % under denna tid. Utseende av UN:s representanter i Jämårådet och Miljörådet. Utbildningsnämnden beslutar att utse Magnus Larsson som nämndens representant i Jämårådet. Utbildningsnämnden beslutar att utse Lars-Erik Widahl till nämndens representant i Miljörådet. Förslag till en ny Yrkeshögskola Förslaget har framkommit eftersom näringslivet saknar bra kompetens från gymnasieskolans yrkesutbildningar. Avsikten är att myndigheten Yrkeshögskolan ska bildas den 1 juli 2009 och att KY-myndigheten i Hässleholm läggs ner. Yrkesutbildningarna ska vara på minst två år, varav ¼ ska vara APU. Kortare utbildningar inom högskolan kan flyttas över till Yrkeshögskolan och ekonomiska resurser kan komma att flyttas från högskolorna till Yrkeshögskolan. Magnus Larsson och Jonas Bäckman bevakar frågan för SET och IDE.

3 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 3(7) 6. Studenternas punkt Föredragande: Studenterna 7. HEISyr Föredragande: Magnus Jonsson Kommer studenterna på IT-forensik och informationssäkerhet att hamna på samma våningsplan som ingenjörerna? Finns beslut om att de ska sitta på D5. En del magisterstudenter kommer att flytta över till F-huset. Kursvärderingarna. Smidigt att svara - skulle gå att klämma in ett par frågor till. Resultaten kommer att återkopplas till sektionsstyrelsen. UTEXPO. Lite dålig stämning bland studenterna under UTEXPO p.g.a. bristande information etc. Sektionen måste ge bättre information om UTEXPO till studenterna eftersom det är ett obligatoriskt moment i Examensarbetet. Frågan tas upp i IDE-rådet. Förslaget är väl förankrat hos labledarna, rektor och forskningsnämndernas ordföranden. De fackliga representanterna hade inga synpunkter vid MBL. Sektionens fyra forskningsmiljöer går samman till en forskningsmiljö. Den nya forskningsmiljön benämns EIS (Halmstad Embedded and Intelligent Systems Research) och har sitt fokus på inbyggda system för intelligenta applikationer. Mål som motiverar sammanslagningen är: - att skapa en stark kreativ forskningsmiljö med gemensamma projekt - att skapa bättre förutsättningar att attrahera långsiktig extern finansiering - att effektivare utnyttja personella resurser och labresurser - att skapa en välfungerande gemensam forskarutbildning - att skapa en bra bas för utbildning på grundnivå och avancerad nivå och för möjligheten att få rättighet att examinera på forskarnivå. En styrgrupp för EIS bildas. Styrgruppen består av labbledarna samt sektionschef. Sektionschefen utser ordförande för gruppen, antingen en av de fem nämnda ledamöterna eller genom att lägga till en sjätte medlem. Genom att labbledarna har ansvar för både grundutbildning och forskning finns det en naturlig integrering med grundutbildningen. Styrgruppen har dock inget direkt ansvar för grundutbildningen. Styrgruppen ansvarar för genomförandet av strategin för EIS, samordning av de olika delmiljöerna samt att lämpliga forum för samordning skapas. Styrgruppen rapporterar till sektionsstyrelsen och IDE-rådet. Styrgruppen får i uppdrag att ta fram en strategi för grundutbildningen. När styrgruppen gjort sitt arbete så rapporteras detta till sektionsstyrelsen som utser en ny strategigrupp, bestående av bland annat lärare och studenter, som arbetar vidare med förslaget. Styrgruppen, IDE-rådet och sektionsstyrelsen för en dialog gällande medelsfördelning och forskningsstrategi. Sammanslagningen till en forskningsmiljö träder i kraft Styrgruppen träder formellt i kraft samma dag. forts

4 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 4(7) forts 7. HeiSyr forts 8. Ämnet matematik Föredragande: Håkan Pettersson 9. Lektorstjänst i matematik Föredragande: Håkan Pettersson Från och med hösten 2008 kommer EIS att lämna ett gemensamt underlag till forskningsnämnderna inför deras fördelning av basanslag. När det gäller medlen från FNTN aktualiseras frågan om den interna fördelningen inom miljön. Det är lämpligt att de kriterier som FNTN idag använder också kommer till användning internt inom EIS. Det innebär bl.a. att delmiljöer som utvecklas väl inte skall riskera att få väsentligt mindre tilldelning från ett år till nästa. Det innebär vidare att bl.a. publicering, forskarexamination och externa medel särskilt prioriteras samt att en del av medlen används för särskilt angelägna satsningar, inkluderande samarbeten mellan delmiljöerna. Det bör framhållas att den modell för medelstilldelning som FNTN f.n. tillämpar prioriterar bildandet av större forskningsmiljöer, varför formeringen av EIS i sig bör medföra fördelar vad gäller tilldelning till miljön som helhet. Nuvarande organisation inom IDE med de fyra labbmiljöerna med resp. labbledare förändras ej. Styrgruppen för EIS skapas endast för att samordna forskningen, medan IDE-sektionens IDE-råd kvarstår som rådgivande ledningsorgan. Det är främst de disputerade inom ämnet som arbetat med kompetensförsörjningsplanen. Karl-Johan Bäckström har undersökt med labbledarna vilken matematikkompetens som finns på övriga labb. Jan-Olof Johansson och Karl-Johan Bäckström kommer snart att lämna sina tjänster med pension. Lärarutbildningen ska ha kvar sin matematikutbildning. Detta leder till att ämnet har ca tjänstetimmar undervisning. Med befintlig lärarpersonal kan tjänstetimmar bemannas. Av de tjänstetimmarna kan Mats Andreasson förordnas på 600, externa specialister inom Magisterprogrammet i finansiell matematik på 400, eventuellt kan Antanas Verikas och Ulf Holmberg involveras i matematikundervisningen på 500 tt. Nyrekrytering av lektor bidrar med tt. Sektionen inrättar en tjänst som lektor i matematisk statistik om 100 %. Tjänsten finansieras av forskning och grundutbildning, ca 50 % från vardera. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

5 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 5(7) 10. Lektorstjänst i datorteknik Föredragande: Magnus Jonsson 11. Betygskala 12. Checklista för kursplaner Föredragande: Martina Johansson En av de främsta anledningarna till tjänsten är att en person vid labbet sagt upp sig och att en annan är nära pension. Området behöver förstärkas. Sektionen inrättar en tjänst som lektor i datorteknik om 100 %. Tjänsten finansieras av KK-profilen CERES och grundutbildningen, ca 50 % från vardera. Tjänsten tillträds eller snarast därefter. Tjänsten är en tillsvidareanställning. IDE-rådet anser att viktigt att ett eventuellt beslut om en övergång till en ny betygskala fattas i Utbildningsnämnden. Sektionen följer Utbildningsnämndens riktlinjer angående betygskalor. För utbytesstudenter ger examinator en kompletterande information i en femgradig målrelaterad betygskala. Information till personalen ges på kollegiet i augusti. Bilaga 12 Checklistan och arbetsgången för arbetet med sektionens kursplaner fastställs enligt bilaga. Checklistan förmedlas till personalen på kollegiet i augusti. På ett av mötena i höst sker en avstämning av hur arbetet fungerar och eventuella förändringar som behöver göras Smärre förändringar av kursplaner sker enligt de gamla rutinerna. 13. Kursplaner, fastställande Föredragande: Martina Johansson Följande kursplaner fastställs efter ändringar: DT2002 Datautvinning från digitala lagringsmedia 7,5 hp DT2003 Introduktion till IT-forensik 7,5 hp JU2018 Juridik med IT-rätt 7,5 hp Följande kursplan återremitteras och fastställs på delegation av sektionschef: SA2003 Kriminologi och IT-relaterad brottslighet 7,5 hp 14. Inrättande av nya program inför lå 2009/10 IDE-rådet är överens om att sektionen inte ska starta några nya utbildningar läsåret 2009/10. Förändringar av befintliga program kan fortfarande ske. Inga nya program inrättas vid sektionen till lå 2009/10. Start av program som utvecklas nu blir tidigast ht 2010.

6 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 6(7) 15. Examinatorlista 2007/08 och 2008/09 Bilaga 15 fastställer följande examinatorslistor: - MI-lab gällande läsåret 2007/08 enligt bilaga - MI-lab gällande läsåret 2008/09, läsperiod 1-2, enligt bilaga - MPE-lab gällande läsåret 2007/08 enligt bilaga - MPE-lab gällande läsåret 2008/09 enligt bilaga Följande examinatorslistor fastställs på delegation av sektionschefen: - MI-lab gällande läsåret 2008/09, läsperiod CC-lab gällande läsåren 2007/08 och 2008/09 - IS-lab gällande läsåren 2007/08 och 2008/ Utvecklingsmedel till kursen Konstruktion av inbyggda och intelligenta system Föredragande: Jörgen Carlsson Kursen ligger mellan teknikkurserna och examensarbetet. Utvecklingen är viktig för hela sektionen eftersom den labutrustning som tas fram för kursen även kommer att användas i andra kurser. Sektionen avsätter kr för val av samt sammanställning och utprovning av utvecklingsplattform för labbar (processor, operativsystem, bibliotek, editor, kompilator, debugger, kameramodul), kr för inköp av hårdvara samt tid för utveckling/anpassning av 5 labbar, ca 40 timmar per lab. Labcheferna för CC-lab och IS-lab fördelar utvecklingstimmarna mellan sig. I möjligaste mån ska övertid undvikas. Labcheferna för CC- och IS-lab utser en projektledare. 17. Mötestider höstterminen Nästa sektionsstyrelsemöte - planering kl kl kl Följande ärenden tas upp vid nästa möte: - Hållbar utveckling mål - Val av ny sektionschef och -styrelse för perioden Adjunktstjänst inom datornätverksteknik - Underlag till utbildningsutbudet helt klart. SKALL fungera som underlag till utbildningskatalogen. Utbildningsnämnden fattar beslut 30/9. - Samtliga kursplaner för vt 2009 fastställs (de som inte redan är klara).

7 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 7(7) 19. Övrigt a) Kvalitetsdialog 10 juni Kvalitetsrådet kommer till Sektionen den 10/6 kl för dialog kring tre frågor: - Sektionens arbete med Högskolans profilering. - Sektionens hantering av utbildningsfrågan då forskningen dominerar. - Genomgång av sektionens beskrivning av det interna kvalitetssystemet. deltar. Veronica träder in som ställföreträdande sektionschef. Studenterna avtackades med en present. Vid protokollet Justeras Martina Johansson, sekreterare Magnus Larsson, ordförande Emma Bergh, student

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Olga Torstensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Jörgen Carlsson Veronica Gaspes Madeleine Holgersson Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Henrik

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7.

MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Ullrika Sellman student Marcus Thulin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Närvarande ledamöter Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande student T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Vivekanandan Mahadevan student Eva Nestius T/A-personal Bertil Nilsson lärare Jesper Svensson lärare Olga

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student 1-8, 10, 15 Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Icke närvarande Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard (DE-magister) Magnus Jonsson Kristina Kunert (DE-magister) Magnus Larsson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Emma Bergh Jörgen Carlsson Håkan Fasth Veronica Gaspes Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Michel Thomsen Marcus Thulin Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Närvarande ledamöter Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Hoai Hoang Bengtsson Magnus Hållander Eric Järpe Daniel Möller Eva Nestius

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-05-20 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-05-19 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Frånvarande: Övriga närvarande: Ole

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-09-27 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23.

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Sara Hammarström Magnus Hållander Henrik Johansson Eric Järpe Eva Nestius Pontus Wärnestål Björn Åstrand lärare student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2012 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2012 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2012 sid 1(10) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Malin Bornhager lärare Peter Eliasson student Eric Järpe lärare Jessika Rosenberg T/A-personal Mattias

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2009 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-04-14

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2009 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-04-14 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2009 sid 1(9) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2011 sid 1(11) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-02-25

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2011 sid 1(11) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-02-25 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2011 sid 1(11) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande student T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 7/2011 sid 1(9) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik Christian Wallfors

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 7/2011 sid 1(9) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik Christian Wallfors HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 7/2011 sid 1(9) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Mattias Runevad Olga Torstensson Christian Wallfors Nicholas Wickström ordförande

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-01-19

Sektionsstyrelsen 2012-01-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-01-19 Datum 2012-01-19 Tid Kl. 9-12 Plats Q 436 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2010 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2010-03-22 Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister, 1-8, 12-14 Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Knut-Martin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg lärare 6-17 Magnus Jonsson lärare Linda Knudsen student Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Maria Åkesson

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg 3-15 Annette Böhm 9-15 Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Knut Lindgård Jessika Rosenberg Maria Åkesson Övriga närvarande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2012 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2012-02-15

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2012 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2012-02-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2012 sid 1(10) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Malin Bornhager Peter Eliasson Eric Järpe Jessika Rosenberg Michel Thomsen Björn Åstrand ordförande lärare student

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student Veronica Gaspes lärare 1-13a Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Michel

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson 1 (6) Tid: Kl. 9.00-11.15 Plats: Högskolan i Borås, B 431 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson Frånvarande: Anita Eriksson Jörgen Dimenäs Karin Remse Maria Ferlin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lasse Hörnäs Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Henrik Barth Jonas Bäckman Erika Friskt punkt 9 Bengt Hjort Marie Mattsson Christel Sjunnesson

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2008 1 (7) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-09-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08 Tid 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Anne-Marie Brodén Cumtell Anna Lena Enmark Romulo Gaspes Veronica Nilsson Katarina Norén Johan

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-02-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-02-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-05-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-05-10 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) Tid 09.00 12.30 Plats Närvarande ledamöter Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Bangsgaard Christian Enmark Romulo Nilsson Kristina Norén Johan Persson Birgitta

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-11-05 kl. 13.00 17.00 E 212 Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt, ordf Sandra

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr HÖGSKOLAN I HALMSTAD Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring 2008-04-01 av Beslut av rektor 2007-11-19, Dnr 10-2007-2019 Allmänna utgångspunkter Dessa riktlinjer ingår i högskolans

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-10-26

Sektionsstyrelsen 2012-10-26 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-10-26 Datum 2012-10-26 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Q436 Lisbeth Ranagården,

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-08-29 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL 1(5) Närvarande Ledamöter: Christian Lindfors extern ledamot, ordf. Sam Aston extern ledamot Catarina Coquand dekanus Jeanette Eriksson Yuanji Cheng Lutfi Zuta studentrepresentant Hampus Magnusson studentrepresentant

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 7/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-11-09 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-11-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Anders Nelson,

Läs mer

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Protokoll från sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Tisdagen den 8 maj, klockan 13:00 16:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt)

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt) KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 NR.2013:7 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Martín Ávila, lektor Magnus Bärtås, professor Kenneth

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-09-10

Sektionsstyrelsen 2012-09-10 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-09-10 Datum 2012-09-10 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson:

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Agnes Nagy ledamot via Skype Malin Bengtsson ledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare Paragrafer:

Läs mer

Efter Bologna Högskoleförordningen

Efter Bologna Högskoleförordningen Efter Bologna Högskoleförordningen: Utbildningen delas in i 3 nivåer; grund-, avancerad och forskarnivå 1 poäng blir 1 juli 2007 1,5 högskolepoäng, 1 läsår = 60hp Alla kursplaner, utbildningsplaner och

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/6 1(5)

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/6 1(5) HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-09-06 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 Närvarande ledamöter: Anna Bergelin, tom 10 AnneCharlotte Berggren Kajsa Christensson

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07

PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07 PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07 Närvarande: Ledamöter: Bahram Moshfegh, ordförande, företrädare för

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(5) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Göran Hägg Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Ann-Charlotte

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Jonas Bäckman Jennie Wagnemark

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2009 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2009-04-16 Sektionsstyrelsesammanträde 2009-04-16 Närvarande ledamöter: Ole Olsson, ordförande 4-8, 20-23 Cecilia Ahlman Nöbbelin

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats2007-09-11, kl. 13.15 15.15, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A.. 7 Ändrade beslutsregler för nämndens utvecklingsmedel 8 Ändrat

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Forsknings- och utbildningsnämndens kvalitetsprogram Fastställt av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2014/159.

Forsknings- och utbildningsnämndens kvalitetsprogram Fastställt av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2014/159. Forsknings- och utbildningsnämndens kvalitetsprogram 2015-2018 Fastställt av forsknings- och utbildningsnämnden 2014-12-04, dnr L 2014/159. Dnr: L 2014/159 2014-12-04 Forsknings- och utbildningsnämndens

Läs mer

Forskningsplattformen Lärande i Samverkan

Forskningsplattformen Lärande i Samverkan 00 88 291 88 Forskningsplattformen Lärande i Samverkan Informationsmöte 21 juni 2017 00 88 291 88 Bakgrund s forskningsmiljöer och -plattformar 11 Forskningsmiljöer 3 Forskningsplattformar (HiS, MoLab,

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum Tid: Onsdag den 25 november kl 09:00-15:00 Plats: 55:311, hus Tor Närvarande ledamöter Elisabeth Björklund, företrädare för lärarna Peter Gill, företrädare för lärarna (till kl 12.00) Göran Fransson, företrädare

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, C 728

Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(8) Tid: Kl 08.30-14.30 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Roland 5-21 Bergquist,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-12-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare Sid 1 (6) Närvarande: Thomas Brännström, ordförande Bo Carlberg Tor Ny Silvana Naredi Thomas Grundström Ellinor Salander Renberg Solveig Wållberg Jonsson Gunnar Tiger Berit Kriström Roger Karlsson Sofia

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Lunds universitet. Övriga närvarande: Jeffrey Armstrong personalsamordnare 190

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Lunds universitet. Övriga närvarande: Jeffrey Armstrong personalsamordnare 190 LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Björn Regnell professor

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-05-09 Tid Måndag den 9 maj klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Datum: 2016-12-13 Tid: 9.00 12.00 Lokal: Närvarande: Pulsens konferenslokaler, Borås Ann-Sofie Axelsson Marika Eriksson Thomas Johansson Lill Langelotz Claes Lennartsson

Läs mer

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS PROTOKOLL UBIT 2015/4

HÖGSKOLAN I BORÅS PROTOKOLL UBIT 2015/4 Utskottet för utbildningar inom bibliotek, Sammanträdesdag 1(5) Tid: Kl. 09.00 11.30 Plats: C 430 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Gunnarsson, Mikael (ordförande) Dolatkhah, Mats (suppleant) Hallqvist,

Läs mer

Tid: Kl Övriga: Helena Mansikka 1-5 Per Knubbe 1-3. Lennart Boo 6-7 Johan Drotz 6-7. Ordförande

Tid: Kl Övriga: Helena Mansikka 1-5 Per Knubbe 1-3. Lennart Boo 6-7 Johan Drotz 6-7. Ordförande 1 (6) Tid: Kl 13.00-16.10 Plats: Högskolan i Borås, Textilhögskolan, Rum 534 Närvarande ledamöter: Lars Hallnäs ordförande Ulf Kihlander extern representant Kajsa Gunve Eriksson lärarrepresentant Kine

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2009 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2009-03-13 Sektionsstyrelsesammanträde 2009-03-10 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-11-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-11-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Data- och Elektroteknik 2004-09-30 2004-10-01 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Data- och Elektroteknik 2004-09-30 2004-10-01 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Mathias Ahlsund Cecilia Anderberg Magnus Jonsson Linda Knudsen Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

Tid: Kl Högskolan i Borås, D861. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman

Tid: Kl Högskolan i Borås, D861. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, D861 Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Jan Isberg suppleant Peter Ahlström ledamot Carl-Johan Rydman studentledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2011-05-27 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Åsa Abelin lärare (t o m 17) Staffan Larsson lärare ( f o

Läs mer

Tid: Kl Högskolan i Borås, Tornrummet. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman

Tid: Kl Högskolan i Borås, Tornrummet. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Jan Isberg suppleant 1-6 samt 8-9 Peter Ahlström ledamot Carl-Johan Rydman studentledamot Britt-Lis

Läs mer

G-EIS. Genusperspektiv på inbyggda intelligenta system inriktning hälsoteknik. VINNOVA 1 april 2009

G-EIS. Genusperspektiv på inbyggda intelligenta system inriktning hälsoteknik. VINNOVA 1 april 2009 G-EIS Genusperspektiv på inbyggda intelligenta system inriktning hälsoteknik,, VINNOVA 1 april 2009 EIS Halmstad Embedded and Intelligent Systems Research Affärsidé : Samverkande inbyggda system för intelligenta

Läs mer

Protokoll fört i NÄLU augusti 2013

Protokoll fört i NÄLU augusti 2013 Sida: 1/6 Protokoll fört i NÄLU 21- augusti 2013 Deltagare Ordförande Ingrid Carlgren Lärarrepresentanter LU Lars Berggren Lena Eskilsson Bo-Anders Jönsson Extern ledamot LU Lotta Bergman H-fak S-fak,

Läs mer