Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef"

Transkript

1 Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bild 1 Herr ordförande, bästa aktieägare, mina damer och herrar. Bild 2 Holmens rörelsereresultat för 2005 blev mnkr och i stort sett oförändrat jämfört med resultatet för Orderläget var starkt för alla produkter och priset på tidningspapper höjdes med cirka 4 % samtidigt som volymerna steg. Tillsammans var detta ändå inte tillräckligt för att kompensera de kraftiga kostnadsökningarna på energi och andra insatsvaror. Bild 3 Marknaden för tidningspapper växte med drygt 1 % i Europa. Utvecklingen i Tyskland och det för Holmen särskilt betydelsefulla Spanien var mycket glädjande. I Spanien steg efterfrågan på tidningspapper med hela 17 %. En viktig faktor har varit gratistidningarna vars upplagor ökade kraftigt i hela Europa ifjol. Utvecklingen är också intressant därför att dessa tidningar hittar många nya och ofta unga läsare som på lite sikt kan bli läsare av betalda tidningar. Bild 4 Efterfrågan på färskfiberkartong i Europa växte med 3 % under förra året. Det får anses vara en god siffra med tanke på den stabilitet som normalt kännetecknar marknaden. En stor andel av denna tillväxt kom i östra Europa. 1(8)

2 Kartongmarknaden påverkades av den omfattande finska arbetsmarknadskonflikten men med lageruppbyggnad och minskad export lyckades vi tillverkare tillgodose det mesta av behovet i Europa. Jag går nu över till att mer i detalj kommentera verksamhet och resultat inom respektive affärsområde: Bild 5 Holmen Paper noterade successivt ökad efterfrågan på tidningspapper. De fyra brukens sammanlagda produktion och leveranser steg med 2 % jämfört med Utvecklingen för MF Journal, färgat tidningspapper och telefonkatalogpapper var fortsatt mycket god. Det nya, bestrukna journalpapperet från Wargön och den bestrukna kvaliteten från Madrid mottogs väl på marknaden. Bild 6 Holmen Papers rörelseresultat ökade med 150 mnkr till 637 mnkr som ett resultat av att priset på tidningspapper höjdes från årsskiftet 2004/2005. Den fulla effekten av prishöjningarna motverkades av betydande kostnadsökningar för energi och övriga insatsvaror samt en negativ valutapåverkan. Bild 7 Under året var det naturligtvis stort fokus på verksamheten och projektet i Spanien. I enlighet med planen började den nya maskinen PM 62 producera papper i slutet av Kapaciteten vid fullt intrimmad drift är drygt ton per år och investeringen har uppgått till knappt 3 mdkr. Den spanska tidningspappersmarknaden har haft en god utveckling. Under 2005 var det främst gratistidningar och direktreklam som stod bakom den kraftiga tillväxten men även betalda tidningar utvecklas väl. 2(8)

3 Bild 8 Strategin är att Holmen ska bli den ledande leverantören av tidningspapper till Sydeuropa från anläggningen i Madrid. Tack vare den nya maskinen stärks vår position på dagspressidan i södra Europa och målet är att säkerställa en marknadsandel kring 10 % i hela Europa. I år beräknas maskinen, vars produktion uteslutande är returfiberbaserad, producera ton standard tidningspapper. Bild 9 Eftersom tidningspapper från Braviken och Hallsta i ökad omfattning kommer att försörja norra Europa får vi genom Madrid-brukets produktion och leveranser ett nav i norra och ett i södra Europa med kortare transportavstånd till respektive marknader. Nu, mina damer och herrar, tänker vi visa en kort film som spelades in för några dagar sedan på vårt bruk i Madrid. Huvudrollsinnehavare är Holmen Papers VD Arne Wallin och platschefen i Madrid, Anders Öquist. **FILM** ** FILM** Bild 10 Som Arne Wallin konstaterade i filmen kan vi glädjas åt ett projekt som löpt väl och jag vill ta tillfället att framföra ett tack till alla anställda som bidragit till framgången. 3(8)

4 Bild 11 Iggesund Paperboards rörelseresultat minskade med cirka 180 mnkr till 626 mnkr. Nedgången beror på högre kostnader för insatsvaror och lägre produktion och leveranser än under Stort arbete har under året lagts ner på att stabilisera och utveckla produktionen och under sista kvartalet slogs produktionsrekord. Holmens kartongverksamhet påverkades av den finska arbetsmarknadskonflikten som tog bort ungefär sju veckors produktion vid finska bruk. Eftersom drygt 1/3 av den europeiska kapaciteten för solid- och falskartong är finsk blev påverkan på dessa produktområden stor. Bild 12 Till våra två kartongbruk förstärktes orderingången påtagligt när konflikten inleddes och följden blev långa leveranstider för de flesta kartongprodukter under större delen av året. Under hösten annonserade Iggesund Paperboard prishöjningar på falskartong. Tyvärr kunde dessa inte genomföras vilket känns mycket otillfredsställande med tanke på de kraftiga kostnadsökningar vi tvingats acceptera. Iggesund Paperboards ställning som kvalitetsledare inom solidkartong kommer att ta ytterligare ett steg framåt efter den investering på 400 mnkr i en maskinombyggnad som beslutades i slutet av året. Bild 13 Utvecklingen för Iggesund Timber har varit positiv och rörelseresultatet steg till 13 mnkr jämfört med 5 mnkr Förbättringen beror främst på ökad produktion och leveranser. 4(8)

5 Bild 14 Trävarumarknaden stärktes något, vilket gjorde det möjligt för oss att genomföra vissa prishöjningar, om än från låga nivåer. Bild 15 Holmen Skogs rörelseresultat blev 537 mnkr och minskningen om cirka 50 mnkr jämfört med 2004 års resultat förklaras av lägre avverkning i egen skog och sänkta marknadspriser för virke i södra Sverige, främst som följd av stormen. Bild 16 I övrigt blev följderna av januaristormen över Sydsverige begränsade för Holmens del. Endast en mindre del av vårt skogsinnehav ligger i närheten av det stormdrabbade området. Tidigt flyttade avverkningsresurser till det stormdrabbade området och regelbundna virkestransporter på järnväg mellan Nässjö där den här bilden är tagen och Hallstavik gjorde att vi kunde säkerställa vedleveranserna till bruket. Den tilltagande knappheten och de stigande priserna på energi har gjort att diskussionen om biobränslen från skogen tagit ny fart. Vår uppgift är att se till att skogens bränslepotential utnyttjas maximalt samtidigt som industrin får sin råvara. Ett säkert kort för samtliga inblandade parter är ökad tillväxt i skogen som ger ökade volymer för såväl skogsindustriprodukter som bränsleanvändning. Utredningar visar på en potential om 30 % högre produktionstakt om 30 år. 5(8)

6 Bild 17 Skogsmaskinen på den här bilden omges av både prima virke ämnat för skogsindustrin och grenar, toppar samt andra vedrester som kan användas till biobränsle. Det vore olyckligt om vi genom subventioner började använda prima virke för produktion av olika energislag istället för framställning av våra skogsindustriprodukter. Bild 18 Ökad produktion och högre försäljningspris gjorde att Holmen Krafts rörelseresultat steg till 301 mnkr, att jämföra med 2004 års resultat om 178 mnkr. I 2005 års rörelseresultat ingår ett resultat på 58 mnkr i samband med försäljning av kraftnät. Elkostnadsökningarna är annars ett stort bekymmer för oss. Av koncernens svenska behov på 4,3 TWh produceras 1,5 TWh internt och resterande del köps på marknaden. Genom långsiktiga leveransavtal som tecknades i början av året har vi till och med år 2015 säkrat ungefär 75 % av den köpta andelen el. Vi förvärvade också vissa mindre krafttillgångar genom att öka delägandet i ett vattenkraftverk. Bild 19 Samtidigt driver vi projekt för energibesparing vid alla våra enheter för att på olika sätt minska påverkan av det höga elpriset. För att långsiktigt påverka elprisutvecklingen deltar vi tillsammans med ett 15-tal andra elintensiva företag i BasEl, ett utvecklingsbolag för ny elgenerering. Målet är att öka utbudet av el på den svenska marknaden och därmed sätta press på priset. 6(8)

7 Bild 20 Som ett led i vårt ledarskaps- och personalarbete genomförde vi under 2005 en medarbetarundersökning. Resultatet föll väl ut. Vi kan konstatera att det över hela linjen blev en förbättring jämfört med motsvarande undersökning två år tidigare. Detta är en viktig sporre till fortsatta insatser inom HR-området. I vår hållbarhetsredovisning Holmen och omvärlden kan man läsa om bland annat detta. Har ni, ärade aktieägare, inte redan gjort det så ta gärna ett exemplar i entrén. Bild 21 Vi kan också notera att Holmen under året upptagits på tre företagsindex med speciell inriktning mot hållbarhet; FTSE4Good /footsieforgood/, Storebrand SRI och Global 100. Att komma med i index av det här slaget är en bekräftelse på att företaget bedöms agera ansvarsfullt ur ekonomiska, miljömässiga och sociala aspekter. Bild 22 Jag vill nu kommentera återstoden av Kapacitetsutnyttjandet för tidningspapper beräknas bli fortsatt högt och priset höjdes vid årsskiftet. Tidningspapperspriset i Europa sätts för ett år i taget. Kartongmarknaden är åter normal och volymmässigt väntas den visa fortsatt stabilitet. Visst pristryck uppåt råder på produkterna, men det är osäkert om de kraftiga kostnadsökningarna kan föras vidare i form av högre priser. Trävaror är med ökat byggande inne i en positivare fas än tidigare med vissa möjligheter till prishöjningar. 7(8)

8 På vedsidan är virkesmarknaden svår att förutspå som en fortsatt effekt av stormen. Några dramatiska förändringar är dock inte förväntade. Om inget oförutsett inträffar kommer Holmens kostnader för el att fortsätta öka, detta trots en stor andel prissäkringar. Bild 23 Till sist visar jag här ett antal områden inom vilka vi bedriver aktiviteter för att öka lönsamheten. Alla faktorer är viktiga men jag vill gärna lyfta fram vårt inköpsprojekt som vi fäster stor vikt vid internt. Som följd av de kostnadsökningar vi tvingas leva med fick inköpsverksamheten förnyat fokus under 2005, då vi beslutade se över hela inköpsprocessen. Genom bättre samordning och ett tuffare förhållningssätt ska vi pressa våra kostnader för inköp. Efter ett antal år av höga investeringar kommer vi nu att minska takten och koncentrera oss på att fullt nyttja den potential till resultatförbättring som finns. Bild 24 Med det avslutar jag mitt anförande och återlämnar ordet till ordföranden. 8(8)

* Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr.

* Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr. * Periodens resultat

Läs mer

Bolagsstämmoanförande 5 april 2005, Magnus Hall, VD och koncernchef

Bolagsstämmoanförande 5 april 2005, Magnus Hall, VD och koncernchef 1(15) Bolagsstämmoanförande 5 april 2005, Magnus Hall, VD och koncernchef Bild nr 1 Herr ordförande, bästa aktieägare, mina damer och herrar Bild nr 2 2004 var ett år då marknaden för Holmens huvudprodukter

Läs mer

Kvartal Januari-juni Mkr

Kvartal Januari-juni Mkr DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2002 Kvartal Januari-juni Mkr 2-02 1-02 2002 2001 Nettoomsättning 4 027 3 938 7 965 8 213 Rörelseresultat 616 743 1 359 1 366 Resultat efter finansiella poster 572 705 1 277

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 317 (motsvarande period 1999: 1 778) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 2 508 (andra kvartalet:

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

Presentation. Delårsrapport Januari-september Magnus Hall VD och koncernchef. 12 november, 2008

Presentation. Delårsrapport Januari-september Magnus Hall VD och koncernchef. 12 november, 2008 Presentation Delårsrapport Januari-september 28 Magnus Hall VD och koncernchef 12 november, 28 1 The Group Holmen Paper Newsprint & magazine paper sales Share of profit capital Iggesund Paperboard Paperboard

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER Januari-september Mkr

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER Januari-september Mkr DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 Kvartal Januari-september Mkr 3-02 2-02 2002 2001 Nettoomsättning 3 996 4 027 11 961 12 312 Rörelseresultat 716 616 2 075 2 275 Resultat efter finansiella poster 676

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 Mkr Nettoomsättning 3 865 4 010 11 876 11 961 16 081 Rörelseresultat 587 609 1 831 2 075 2 713 Resultat efter finansiella poster 532 551 1 664 1 953 2 564 Resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 1 809 (motsvarande period 1999: 1 158) Mkr. Resultatet för andra kvartalet var 986 Mkr jämfört med 823

Läs mer

* Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var fortsatt bra och Holmen Papers orderläge var starkt. Priserna höjdes vid årsskiftet.

* Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var fortsatt bra och Holmen Papers orderläge var starkt. Priserna höjdes vid årsskiftet. DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2001 SAMMANFATTNING * Rörelseresultatet uppgick till 703 Mkr jämfört med 641 Mkr första kvartalet 2000 exklusive överlåtna verksamheter. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 SAMMANFATTNING KONCERNEN Resultatet efter finansiella poster uppgick till 2 166 (motsvarande period 2000: 1 770*) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 857 Mkr jämfört

Läs mer

Priserna var stabila för såväl tidnings- och journalpapper som för kartong.

Priserna var stabila för såväl tidnings- och journalpapper som för kartong. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2001 SAMMANFATTNING * Rörelseresultatet uppgick till 1 366 Mkr (motsvarande period 2000: 1 186 Mkr exkl. jämförelsestörande poster och överlåtna verksamheter). Rörelseresultatet

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 7 787 (januari-juni 2003: 8 011) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 7 787 (januari-juni 2003: 8 011) Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2004 Mkr 2-04 1-04 2-03 2004 2003 2003 Nettoomsättning 3 884 3 903 4 010 7 787 8 011 15 816 Rörelseresultat 456 534 609 990 1 244 2 338 Resultat efter finansiella poster 403

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare,

Herr ordförande, ärade aktieägare, Herr ordförande, ärade aktieägare, Ett år går fort. Det är idag nästan exakt ett år sedan jag tillträdde som VD och koncernchef för Holmen. Det har varit ett spännande och intensivt år, där jag fått möjligheten

Läs mer

Vinsten per aktie uppgick till 17,2 (14,8) kr. Avkastningen på eget kapital var 9,0 (8,0) %.

Vinsten per aktie uppgick till 17,2 (14,8) kr. Avkastningen på eget kapital var 9,0 (8,0) %. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2006 Mnkr Nettoomsättning 4 830 4 521 4 235 18 592 16 319 Rörelseresultat 590 610 570 2 303 1 967 Resultat efter skatt 369 382 397 1 459 1 256 Vinst per aktie, kr 4,4 4,5 4,7 17,2 14,8

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999 Sammanfattning

Läs mer

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING Resultatet efter finansiella poster (exklusive jämförelsestörande poster och överlåtna verksamheter) uppgick till 2 914 (2000: 2 194) Mkr. Motsvarande resultat för

Läs mer

* Styrelsen föreslår en utdelning om 69 (11) kronor per aktie, varav 9 kronor utgör ordinarie utdelning och 60 kronor utgör extrautdelning.

* Styrelsen föreslår en utdelning om 69 (11) kronor per aktie, varav 9 kronor utgör ordinarie utdelning och 60 kronor utgör extrautdelning. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 741 (1999: 2 409) Mkr. I resultatet ingår jämförelsestörande poster om 2 023 Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003 1(5) Bilder, Göran Lundins anförande VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar. Bild 1 Vid föregående års bolagsstämma

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare!

Herr ordförande, ärade aktieägare! Herr ordförande, ärade aktieägare! Det är ingen hemlighet att Holmen befinner sig i en utmanande situation inom några av våra verksamhetsområden. Samtidigt har vi, trots finanskrisens intåg 2008 och därpå

Läs mer

Delårsrapport. Januari-september 2009. Resultatet efter skatt för januari-september 2009 uppgick till 781 (januari-september 2008: 371) Mkr.

Delårsrapport. Januari-september 2009. Resultatet efter skatt för januari-september 2009 uppgick till 781 (januari-september 2008: 371) Mkr. Delårsrapport 2009 Mkr Nettoomsättning 4 387 4 496 4 591 13 412 14 291 19 334 Rörelseresultat* 442 372 64 1 229 767 1 051 Resultat efter skatt 280 256-24 781 371 642 Resultat per aktie, kr 3,3 3,0-0,3

Läs mer

Skandinaviens största sågverk

Skandinaviens största sågverk Bravikens sågverk Rapport Nr:01 Juni 2008 Om byggandet av Skandinaviens största sågverk i Norrköping Skandinaviens största sågverk Holmen investerar drygt en miljard kronor i det som kommer att bli Skandinaviens

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999

DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999 Sammanfattning

Läs mer

MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern med SCA

MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern med SCA MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern

Läs mer

Holmen AB (publ) Box 5407 114 84 STOCKHOLM. Tel 08-666 21 00 Fax 08-666 21 30 E-post info@holmen.com www.holmen.com

Holmen AB (publ) Box 5407 114 84 STOCKHOLM. Tel 08-666 21 00 Fax 08-666 21 30 E-post info@holmen.com www.holmen.com 2005 Holmen AB (publ) Box 5407 114 84 STOCKHOLM Tel 08-666 21 00 Fax 08-666 21 30 E-post info@holmen.com www.holmen.com Organisationsnummer 556001-3301 Säte Stockholm Holmen i korthet 2,7 miljoner ton

Läs mer

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004 Mkr 1-04 4-03 1-03 2003 Nettoomsättning 3 903 3 940 4 001 15 816 Rörelseresultat 534 507 635 2 338 Resultat efter finansiella poster 492 462 581 2 126 Resultat efter skatt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004 Mkr Nettoomsättning 3 824 3 884 3 865 11 611 11 876 15 816 Rörelseresultat 535 456 587 1 525 1 831 2 338 Resultat efter finansiella poster 478 403 532 1 373 1 664 2

Läs mer

Resultat per aktie blev 8,4 (12,0) kr. Avkastningen på eget kapital var 4,2 (6,4) procent.

Resultat per aktie blev 8,4 (12,0) kr. Avkastningen på eget kapital var 4,2 (6,4) procent. 4-1 3-1 4-9 21 29 Nettoomsättning 4 747 4 25 4 659 17 581 18 71 Rörelseresultat 625 383 392 1 596 1 62 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster * 361 383 392 1 332 1 62 Resultat efter skatt 176 216

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 8 002 (januari-juni 2004: 7 787) mnkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 8 002 (januari-juni 2004: 7 787) mnkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 2005 Mnkr 2-05 1-05 2-04 2005 Nettoomsättning 4 201 3 801 3 884 8 002 7 787 15 653 Rörelseresultat 449 364 460 813 1 032 1 952 Resultat efter finansiella poster 387 307 407 694

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma

VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma Bilder, Göran Lundins anförande 1(5) VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma 2004-03-30 Bild 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Vid fjolårets bolagsstämma

Läs mer

Stort engagemang och handlingskraft är viktigt för Holmen, vilket jag gärna vill understryka ytterligare genom denna redovisning.

Stort engagemang och handlingskraft är viktigt för Holmen, vilket jag gärna vill understryka ytterligare genom denna redovisning. 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Så var det dags att summera 2010, som för stora delar av Holmens verksamhet varit ett mycket starkt år. Undantaget utgjordes av tryckpappersverksamheten

Läs mer

Förslag på dagordning

Förslag på dagordning Förslag på dagordning Syfte med detta samråd Presentation av Holmen Förutsättningar Teknik Tidplan Lagstiftning Genomgång av specifika förutsättningar för respektive delprojekt Frågestund Fika Koncernen

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar!

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Idag ska vi sammanfatta och lägga år 2009 till handlingarna. Ett år då Holmen firade 400 år, men också ett år som kom att präglas av den globala

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till (januari-juni 2002: 7 965) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till (januari-juni 2002: 7 965) Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2003 Mkr Nettoomsättning 4 010 4 001 8 011 7 965 16 081 Rörelseresultat 609 635 1 244 1 359 2 713 Resultat efter finansiella poster 551 581 1 132 1 277 2 564 Resultat efter skatt

Läs mer

Bokslutsrapport för 2008

Bokslutsrapport för 2008 Mkr Nettoomsättning 5 043 4 591 5 073 19 334 19 159 Rörelseresultat* 284 64 1 039 1 051 2 843 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster 284 362 482 1 412 2 286 Resultat efter skatt 271-24 341 642

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid Holmens bolagsstämma

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid Holmens bolagsstämma Herr ordförande, ärade aktieägare Bild 1 För Holmen blev 2001 ett mycket bra år. Rörelseresultatet blev drygt 3 miljarder kronor, om man bortser från gjorda nedskrivningar, vilket för nuvarande enheter

Läs mer

Räcker Skogen? Per Olsson

Räcker Skogen? Per Olsson Räcker Skogen? Per Olsson Affärsområden Råvaruinriktade Produktinriktade Produktion och kapacitet Holmen Paper 8 pappersmaskiner 1 940 000 ton tryckpapper/år Iggesund Paperboard 3 kartongmaskiner 530 000

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa,

Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa, 1 Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa, kostnadseffektiva och inte minst hållbara produkter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 2005

DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 2005 DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 2005 Mnkr 3-05 2-05 3-04 2005 Nettoomsättning 4 082 4 201 3 824 12 084 11 611 15 653 Rörelseresultat 590 449 568 1 403 1 600 1 952 Resultat efter finansiella poster 530

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003 Mkr Nettoomsättning 4 001 4 120 3 938 16 081 Rörelseresultat 635 638 743 2 713 Resultat efter finansiella poster 581 611 705 2 564 Resultat efter skatt 389 436 499 1 959

Läs mer

Resultatet efter skatt blev (2 186) Mkr. Avkastningen på eget kapital var 13,7 (16,0) procent.

Resultatet efter skatt blev (2 186) Mkr. Avkastningen på eget kapital var 13,7 (16,0) procent. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2002 Mkr Nettoomsättning 4 120 3 996 16 081 16 655 Rörelseresultat 638 716 2 713 2 446 Resultat efter finansiella poster 611 676 2 564 2 294 Resultat efter skatt 436 510 1 959 2 186

Läs mer

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003 BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003 Mkr 4-03 3-03 2003 2002 Nettoomsättning 3 940 3 865 15 816 16 081 Rörelseresultat 507 587 2 338 2 713 Resultat efter finansiella poster 462 532 2 126 2 564 Resultat efter skatt

Läs mer

Herr ordförande, bäste aktieägare

Herr ordförande, bäste aktieägare Herr ordförande, bäste aktieägare Holmen har sedan en tid befunnit sig i ett omfattande förändringskede. Vid sådana tillfällen är det viktigare än någonsin att skapa sig en tydlig identitet och riktning

Läs mer

Holmen i korthet AFFÄRSOMRÅDEN: PRODUKTER AFFÄRSOMRÅDEN: RÅVAROR HOLMEN PAPER IGGESUND PAPERBOARD HOLMEN TIMBER HOLMEN SKOG HOLMEN ENERGI

Holmen i korthet AFFÄRSOMRÅDEN: PRODUKTER AFFÄRSOMRÅDEN: RÅVAROR HOLMEN PAPER IGGESUND PAPERBOARD HOLMEN TIMBER HOLMEN SKOG HOLMEN ENERGI AFFÄRSVERKSAMHET / HOLMEN I KORTHET Holmen i korthet AFFÄRSOMRÅDEN: PRODUKTER HOLMEN PAPER Produkter: Tryckpapper för magasin, produktkataloger, direktreklam, böcker och dagstidningar. Kunder: Magasin-,

Läs mer

SCA Årsstämma 2006 Jan Åström

SCA Årsstämma 2006 Jan Åström SCA Årsstämma 2006 Jan Åström VD och Koncernchef 1 Agenda Ledande konsumentvaruoch pappersföretag Utveckling 2005 Strategiska styrkefaktorer 2 Globalt konsumentvaru- och pappersföretag Skogsindustriprodukter

Läs mer

Helsingborg: 2003-06-11

Helsingborg: 2003-06-11 Helsingborg: 2003-06-11 Nedan följer svar på allmänna frågor vi fått in i samband med vårt Nyhetsbrev (nr 11), samt delaårsrapport (Q1), Frågorna har vi fått via email och är ställda av våra aktieägare.

Läs mer

Innehåll. Året i korthet. Året i korthet 1 VDs kommentar 2 Holmen i korthet 4 Strategi 6

Innehåll. Året i korthet. Året i korthet 1 VDs kommentar 2 Holmen i korthet 4 Strategi 6 Innehåll Året i korthet 1 VDs kommentar 2 Holmen i korthet 4 Strategi 6 Holmen Paper 12 Iggesund Paperboard 14 Holmen Timber 16 Holmen Skog 17 Holmen Energi 18 Tillverkning 20 Holmen i din vardag 22 Aktien

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni 2009 uppgick till (januari-juni 2008: 9 700) Mkr. Resultatet efter skatt blev 501 (395) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni 2009 uppgick till (januari-juni 2008: 9 700) Mkr. Resultatet efter skatt blev 501 (395) Mkr. Mkr Nettoomsättning 4 496 4 529 4 826 9 025 9 700 19 334 Rörelseresultat* 372 415 257 787 704 1 051 Resultat efter skatt 256 245 124 501 395 642 Resultat per aktie, kr 3,0 2,9 1,5 6,0 4,7 7,6 Avkastning

Läs mer

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson Presentation ti från årsstämma 2012 Roger Johansson VD och koncernchef 1 2 Koncernledning BE Group 2011 Viktiga steg framåt 3 Ett ledande stålservicebolag med verksamhet i 10 länder Sverige g Finland Estland

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-juni 2010 uppgick till 312 (januari-juni 2009: 501) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-juni 2010 uppgick till 312 (januari-juni 2009: 501) Mkr. Kvartal Januari-juni Helår 2-1 1-1 2-9 21 29 29 Nettoomsättning 4 227 4 4 4 496 8 628 9 25 18 71 Rörelseresultat 268 32 372 588 787 1 62 Resultat efter skatt 133 178 256 312 51 1 6 Resultat per aktie,

Läs mer

Koncernens nettoomsättning uppgick till (2004: ) mnkr.

Koncernens nettoomsättning uppgick till (2004: ) mnkr. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2005 Mnkr 4-05 3-05 4-04 2005 2004 Nettoomsättning 4 235 4 082 4 042 16 319 15 653 Rörelseresultat 570 590 352 1 973 1 952 Resultat efter skatt 397 371 249 1 256 1 275 Vinst per aktie

Läs mer

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef VD:s anförande 3 maj 2007 Per Lindberg VD & koncernchef Billerud 2006 Resultatutvecklingen har vänt Stark marknad under hela 2006 Fortsatt kostnadsökning Prisökningar > ökning av rörliga kostnader Besparingarna

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Två viktiga händelser för Holmen under 2011 illustreras i bilderna här ovan:

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Två viktiga händelser för Holmen under 2011 illustreras i bilderna här ovan: 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Två viktiga händelser för Holmen under 2011 illustreras i bilderna här ovan: Invigningen av vårt nya, moderna och storskaliga sågverk i Braviken

Läs mer

Innehåll. Skog för många generationer. 4 Lokal närvaro. 9 Oss skogsägare. 11 En långsiktigt. 13 Klimatsmarta produkter.

Innehåll. Skog för många generationer. 4 Lokal närvaro. 9 Oss skogsägare. 11 En långsiktigt. 13 Klimatsmarta produkter. äx ed ss Innehåll 4 Skog för många generationer För att förstå vår samtid och ta ut riktningen för framtiden behöver vi förstå historien. Holmens historia sträcker sig mer än 400 år tillbaka och har alltid

Läs mer

TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 3:e KVARTALET 2017

TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 3:e KVARTALET 2017 TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 3:e KVARTALET 217 Teknikföretagens konjunkturbarometer för 3:e kvartalet omfattar bedömningar från 534 företag. Försäljningen uppgår sammanlagt till 615 Mdr SEK, varav 8 % säljs

Läs mer

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02 Fjärde kvartalet 21 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-2-2 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen ökade med 1 procent till 864 MSEK (786) - Hög komponentandel har bidragit med 8 MSEK inom Nolato

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

EBITDA och rörelseresultat signifikant högre i Q än i Q trots oförändrade marknadsutmaningar.

EBITDA och rörelseresultat signifikant högre i Q än i Q trots oförändrade marknadsutmaningar. PRESSMEDDELANDE Poznań, den 13 november 2015 EBITDA och rörelseresultat signifikant högre i Q3 2015 än i Q2 2015 trots oförändrade marknadsutmaningar. Arctic Paper koncernens finansiella resultat påverkades,

Läs mer

Skogskonferens i Linköping 31 mars 2011 Stora Enso Bioenergi, Peter Sondelius

Skogskonferens i Linköping 31 mars 2011 Stora Enso Bioenergi, Peter Sondelius Skogskonferens i Linköping 31 mars 2011 Stora Enso Bioenergi, Peter Sondelius Bioenergi nationellt och regionalt Stora Enso Stora Enso Bioenergi Hållbarhet för biobränsle i Stora Enso Sammanfattning 2011-03-31

Läs mer

TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 1:A KVARTALET 2014

TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 1:A KVARTALET 2014 TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 1:A KVARTALET 14 Teknikföretagens konjunkturbarometer för första kvartalet omfattar bedömningar från 57 företag. Försäljningen uppgår samman taget till 587 Mdr SEK, varav 78

Läs mer

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef "En starkare, lättare och mer hållbar värld" Tillsammans med våra kunder kommer vi gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

VIRKESBÖRSENS. Kvartalsjämförelse Q1 2018

VIRKESBÖRSENS. Kvartalsjämförelse Q1 2018 VIRKESBÖRSENS Kvartalsjämförelse Q1 2018 1 OM RAPPORTEN Vi på Virkesbörsen verkar för en mer transparent och effektiv virkesmarknad. Varje kvartal sammanställer vi därför en rapport som jämför hur det

Läs mer

Ole Terland. VD s anförande vid bolagsstämma 2013

Ole Terland. VD s anförande vid bolagsstämma 2013 Ole Terland VD s anförande vid bolagsstämma 2013 Året som gick vår försäljning Vallviks Bruk levererade 207 000 ton barrsulfatmassa 8000 ton tallolja 77 000 MWh bark 128 000 elcertifikat 12 000 utsläppsrätter

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Orderingången ökade med 11 % till 23,3 mkr (21,0 mkr) Orderstocken ökade med 23 % till 21,7 mkr (17,6 mkr) Omsättningen

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-juni 2011 uppgick till 672 (januari-juni 2010: 312) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-juni 2011 uppgick till 672 (januari-juni 2010: 312) Mkr. 2-11 1-11 2-1 211 21 21 Nettoomsättning 4 787 4 721 4 227 9 58 8 628 17 581 Resultat före avskrivningar* 88 864 586 1 672 1 214 2 583 Rörelseresultat* 492 558 268 1 5 588 1 332 Resultat efter skatt 32

Läs mer

Stockarydsterminalen Infrastruktur i samverkan ger positiva miljövinster

Stockarydsterminalen Infrastruktur i samverkan ger positiva miljövinster Stockarydsterminalen Infrastruktur i samverkan ger positiva miljövinster 2013-05-22 Per-Henrik Evebring Stormen Gudrun 2005 ställde Skogsindustrin inför nya utmaningar. Varför en järnvägsterminal i Stockaryd?

Läs mer

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 12 28-4-24 Årsstämma 27 ett mycket bra år 13 28-4-24 Årsstämma 1 Agenda Resultat i siffror Socialt och miljömässigt engagemang Våra verksamheter Tillväxtmöjligheter Atlas

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2008

Delårsrapport januari-september 2008 Kvartal Mkr Nettoomsättning 4 591 4 826 4 637 14 291 14 086 19 159 Rörelseresultat 64 257 642 767 1 804 2 843 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster* 362 320 642 1 128 1 804 2 286 Resultat efter

Läs mer

Billerud. Bolagstämma Aula Magna 3 maj. Peter Davidson, t f VD

Billerud. Bolagstämma Aula Magna 3 maj. Peter Davidson, t f VD Billerud Bolagstämma 2005 Aula Magna 3 maj Peter Davidson, t f VD 1 Billerud i korthet Renodlat förpackningspappersföretag Ledande position inom valda segment av kraftpapper och wellråvara Nettoomsättning

Läs mer

Välkommen till årsstämma 2009

Välkommen till årsstämma 2009 Välkommen till årsstämma 2009 1 /2009-03-24 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar. Som ni förhoppningsvis alla har märkt så bär vår stämma en viss prägel av det jubileum som vi firar

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2012

Delårsrapport januari-mars 2012 Delårsrapport januari-mars 212 1-12 4-11 1-11 211 Nettoomsättning 4 778 4 63 4 721 18 656 Resultat före avskrivningar och värdeförändring 789 729 864 3 24 Rörelseresultat* 56 41 558 1 98 Resultat efter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ROTTNEROS ÅRSSTÄMMA 2015

VÄLKOMMEN TILL ROTTNEROS ÅRSSTÄMMA 2015 VÄLKOMMEN TILL ROTTNEROS ÅRSSTÄMMA 2015 ROTTNEROS ÅRSSTÄMMA 2015 Per Lundeen INNEHÅLL Kort om Rottneros Utvecklingen 2014 Marknaden Första kvartalet 2015 Agenda 500 3 KORT OM ROTTNEROS 4 ROTTNEROSKONCERNEN

Läs mer

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011 SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport Tertial 3: Nettoomsättningen är 415 Mkr (617) Bruttovinsten uppgick till 41 Mkr (67) Rörelseresultat (EBIT) exkl. intressebolag 6 (-10) Rörelseresultatet

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Summering av 2011 Ännu ett stabilt år med ökat fokus på att expandera verksamheten Ett starkt resultat - Jämförbar nettoomsättning* ökade med 8% i lokala valutor - Jämförbart

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

Året i korthet. Sammanfattning

Året i korthet. Sammanfattning Året i korthet Glädjen stod högt i tak vid Holmen Paper Madrid strax efter midnatt den 13 november då den nya maskinen provkörts och för första gången tillverkat papper. Under 2005 noterades fortsatt god

Läs mer

O D U K T I N R I K TA D

O D U K T I N R I K TA D Årsredovisning 2009 Innehåll VD-ord 1 Året i korthet 2 Holmen i korthet 4 Affärsidé, strategi och mål 6 Holmen Paper 12 Iggesund Paperboard 16 Holmen Timber 20 Holmen Skog 22 Holmen Energi 24 Tillverkning

Läs mer

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR PRESSRELEASE Poznań den 1 mars 2013 ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR Arctic Paper S.A., en av Europas ledande tillverkare av bokpapper

Läs mer

Delårsrapport januari-mars (sammandrag)

Delårsrapport januari-mars (sammandrag) Delårsrapport januari-mars 2008 (sammandrag) 1 Ahlstrom Abp BÖRSMEDDELANDE 2008-04-25 08.30 Delårsrapport januari mars 2008 Kraftig ökning av omsättningen under första kvartalet Denna rapport är ett sammandrag

Läs mer

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 Efter ännu ett utmanande år för pappersindustrin redovisar Arctic Paper små men viktiga förbättringar. För 2014 gäller fortsatt starkt fokus på ekonomi och marknadsaktiviteter.

Läs mer

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen 2011 Nettoomsättning 106 miljarder SEK 44 000 anställda och försäljning i mer än 100 länder Världens tredje största hygienföretag TEN och Tork är ledande

Läs mer

Skogsindustriernas utmaningar

Skogsindustriernas utmaningar Skogsindustriernas utmaningar Carina Håkansson, vd Skogsindustrierna 6/2 2014 Skogsindustriernas uppdrag är att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft fördelaktiga politiska och marknadsmässiga villkor

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 2014 Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen Ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag Nettoomsättning: 93* miljarder SEK Idag 44 000 medarbetare Försäljning i cirka 100 länder

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

barometer 4:E kvartalet 2015

barometer 4:E kvartalet 2015 Teknikföretagens barometer 4:E kvartalet 15 Teknikföretagens konjunkturbarometer för fjärde kvartalet bedömningar från 541 företag med en omsättning på 591 Mdr SEK varav 78 procent säljs på export. Svag

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Sammandrag Efterfrågan på Gevekos viktigaste marknader minskade under 1996. Koncernens fakturering minskade med 13% till 856 (982) Mkr. Rörelseresultatet efter planenliga avskrivningar

Läs mer

3 Divisioner 2,0 15% 23,7. 57% Board Andel av nettoomsättning** 39% Paper Andel av nettoomsättning** 4% Solutions Andel av nettoomsättning**

3 Divisioner 2,0 15% 23,7. 57% Board Andel av nettoomsättning** 39% Paper Andel av nettoomsättning** 4% Solutions Andel av nettoomsättning** VD:s anförande Världsledande förpackningsföretag Nettoomsättning 2018 cirka 23,7 Mdr SEK Antal anställda 4 500 Rörelseresultat 2018* cirka 2,0 Mdr SEK 8 EBITDA-marginal 2018* 15% Produktionsenheter Beetham

Läs mer

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Verkställande direktörens anförande Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Vår Vision VÄRLDSLEDANDE LEVERANTÖR AV EN SÄKRARE FRAMTID 29 april 2012, page 2 Vår Mission Vi arbetar för en säkrare värld

Läs mer

ÅRSREDOVISNING MED HÅLLBARHETSREDOVISNING

ÅRSREDOVISNING MED HÅLLBARHETSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING MED HÅLLBARHETSREDOVISNING 2013 Innehåll Styrelsen och verkställande direktören i Holmen Aktiebolag (publ), organisationsnummer 556001-3301, får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Återigen tillväxt och lönsamhet. Orderstocken rekordhög.

Återigen tillväxt och lönsamhet. Orderstocken rekordhög. Hexatronic Scandinavia AB (publ) Kvartalsrapport 1 för perioden 1 september 2010 till 30 november 2010 Återigen tillväxt och lönsamhet. Orderstocken rekordhög. Försäljningsansträngningar inom båda bolagets

Läs mer

Händelser som präglade året

Händelser som präglade året Årsstämma 2014 Färs & Frosta Sparbank Arena i Lund den 28 april Lars Renström VD och koncernchef Händelser som präglade året Fortsatt osäkerhet i världsekonomin Ökande efterfrågan inom varvsindustrin Fortsatt

Läs mer

TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 2a KVARTALET 2019

TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 2a KVARTALET 2019 TEKNIKFÖRETAGENS BAROMETER 2a KVARTALET 19 Teknikföretagens konjunkturbarometer för 2:a kvartalet omfattar bedömningar från 543 företag. Försäljningen uppgår sammanlagt till 743 Mdr SEK, varav 82 % säljs

Läs mer

Årsstämma i Bravida Holding AB

Årsstämma i Bravida Holding AB Årsstämma i Bravida Holding AB Stockholm 10 maj 2017 Mattias Johansson Stockholm 3 maj 2016 Mattias Johansson, vd och koncernchef a Vd och koncernchef 2015 Verksamhet och sammanfattning av 2015 Jerker

Läs mer