Barnsköterskeföreningen i Sverige. Verksamhetsberättelse för 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barnsköterskeföreningen i Sverige. Verksamhetsberättelse för 2014"

Transkript

1 Barnsköterskeföreningen i Sverige Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelse: Britt-Marie Bengtsson Ordförande/Kassör Göteborg Agneta Persson Vice Ordförande Malmö Rose-Marie Berghänel Sekreterare Göteborg Jaana Tiderman Vice Sekreterare Växjö Yvonne Sjögren Ord. Ledamot Hudiksvall Inger Holm Ord. Ledamot Stockholm Sussie Kostic-Navidi Ord. Ledamot Stockholm Viola Nilsson Suppleant Gällivare Anita Ågård Suppleant Gällivare Revisor: Monica Karlsson Ordinarie Göteborg Marita Severin Suppleant Stockholm Valberedning: Kathleen Schöneman (sammankallande) Göteborg Carina Kroon-Mouras Malmö Stina Larsson Umeå Webbansvariga: Rose-Marie Berghänel Göteborg Jaana Tiderman Växjö Utbildningsansvariga: Yvonne Sjögren Rose-Marie Berghänel Hudiksvall Göteborg Styrelsens och föreningens arbete: Möten: Styrelsen har under året haft 3 protokollförda styrelsemöten, samt 2 planeringsdagar. Föreningens nomineringsmöte och årsmöte hölls den 26-27mars 2014 i Sunderbyn Föreningen hade en utbildningsdag i Jönköping den 22 oktober

2 Medlemmar: Föreningen hade vid årsskiftet ca 236 medlemmar. Övrigt: Föreningen har en revisions firma CMK som sköter och redovisar föreningens ekonomi. En mycket tung och viktig arbetspost har härmed lyfts av kassörens uppdrag. Sekreteraren skriver alla protokoll och kontinuerligt uppdaterar medlemslistan, ser till att vår Hemsida är uppdaterad samt lägger in planerade utbildningsdagar. Sekreteraren är styrelsens kontakt med ombuden på våra sjukhus med aktuell information. Gör alla utskick skrivelser och utbildningsdagar till medlemmarna. Föreningens hemsida Facebook är ett nytt socialt forum sedan 2013 och nu ser vi att besöken ökar. För sidan ansvarar en styrelseledamot. Styrelsens medlemmar uppbär inga arvoden. Information om föreningen: På föreningens hemsida På hemsidan finns även information om föreningens mål och verksamhet, aktuell information och styrelsens medlemmar, olika kompendium från förläsare. Stadgar, årsmötesprotokoll, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan publiceras på hemsidan. Vår Facebook sida är ett diskussions forum för våra yrkesfrågor, här kan du ställa frågor till andra medlemmar och få svar. Barnsköterskeföreningens broschyr delas ut på informationsmöten och träffar. Utbildningsdagar: mars i Luleå 86 medlemmar + styrelse Barnsköterskeföreningens utbildningsdagar på Sunderbyns sjukhus i Luleå var mycket uppskattat. Vi möttes av ett strålande Norrland med snö, sol och minusgrader samt en otroligt fin omgivning, isen låg blank på fjärden. På utbildningsdagarna fick vi höra många bra föreläsare, de pratade bland annat om Kroppsspråkets betydelse i möten, en otroligt rolig och bra föreläsning där vi fick skratta riktigt mycket. Visst kände vi alla igen oss? Andra föreläsningar var Flygtransporter av barn, Att föda ett prematurt barn hemma långt ifrån sjukhus, en berättelse som gav många tankar om våra avstånd till våra sjukhus. En familj berättade om hur det var att vänta sitt andra barn, som slutade med att sonen föddes hemma på trägolvet i Randijaure, ca 20 mil från Sunederby sjukhus och ca 4 mil från närmaste hälsocentral, ca 2,5 månad för tidigt. Vi fick också en inblick i Barn som far illa. På eftermiddagen hörde vi Kulturkrockar i vården, visst lärde vi oss mycket av det som många av oss möter i sitt dagliga arbete. 2.

3 På kvällen samlades alla kursdeltagare på Kulturhuset ett underbart ställe med fin utsikt över Luleå. Här fick vi avnjuta en jättefin Italiensk buffé. Mätta och belåtna avslutade vi vår första dag. Vi hade 18 sponsorer! Ett rekord som lär bli svårt att slå. Sunderbyns sjukhus hade perfekta lokaler att ha sponsorer på. Besöken hos dem var mycket välbesökta av personal ifrån hela sjukhuset. Det var mycket nöjda sponsorer som åkte därifrån efter våra två dagar. Utvärderingarna visar på att föreläsningarna var mycket uppskattade. Engagerande föreläsare. Vi fick lära oss nya saker som vi aldrig tidigare hört. Det var många som kände yrkesstoltet och peppade efter dessa dagar. Arbetsgruppen har gjort ett fantastiskt arbete. Det vi fick till oss, var att det var lite för långa köer till lunchen. Men bra med fika raster och bensträckare där vi kunde besöka sponsorerna. Något som vi tar med oss till nästa år. Ett STORT TACK till vår arbetsgrupp och alla sponsorer på Sunderbyns sjukhus som gjorde våra dagar så minnesvärda. Föreningens nästa utbildningsdag gick av stapeln på Ryhovs sjukhus i Jönköping. Det var 76 medlemmar + styrelsen som deltog på denna dag. Vi möttes av arbetsgruppen som visade oss i styrelsen hur de hade tänkt sig dagen. Snart kom alla kursdeltagarna som visades runt bland våra sponsorer. Föreläsningarna var Syskonprojektet, hur arbetar man med syskonen till sjuka syskon? Palliativ vård en utmaning för barnsjukvården? En fantastisk föreläsning på hur svårt vi kan ha det inom sjukvården. Ett annat ämne var DIABIT nyheter inom diabetesvården inom barnsjukvården. Här fick vi till oss mycket intressanta nyheter. Nästa ämne var Överlevarna, vi räddar allt mer barn, hur ser deras framtid ut? Ett alltid lika aktuellt ämne. Utvärderingen visade att föreläsningssalen var jättefin, alla föreläsare höll tiderna, samt det bästa av allt inget tekniskt krångel med apparaturen. Fika och lunch var mycket bra, tid fanns att besöka sponsorerna. Dagen innehöll ämnen som engagerade oss barnsköterskor mycket eftersom vi är patienten närmast i vården. Ämnen som gav oss mycket tänkvärt att ta med oss hem. Alla hamnade vi nog i sockerfällan under dagen, då vi hade blivit sponsrade med massor av små godis. Arbetsgruppen har fungerat perfekt, med stöd ifrån några av oss i styrelsen. Ett STORT TACK till arbetsgruppen och sponsorer som ordnade denna fina dag. 3.

4 Under året planerades dessa utbildningsdagar: Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus i Göteborg kommer att ha föreningens Nomineringsmöte och Årsmöte samt utbildningsdagar mars 2015 Karlstad kommer att hålla en utbildningsdag den 22 okt 2015 Aktiviteter: Vi har arbetat med att göra föreningen tydligare genom att brevutskicken som görs har förbättrats med nya formulär med vår logga. Föreningen sprider vårt syfte/budskap på olika sätt, en reklam kasse har tagits fram som säljs för framtagnings pris på alla träffar och möten. Vi sprider också föreningens syfte genom vår broschyr. Föreningen har skrivit brev angående Barn utbildad personal i barnsjukvården. Föreningen driver yrkesfrågan vidare. Vi har under hösten uppvaktat Landsting med brev angående frågan hur arbetsgivaren ser på framtida yrkeskompetens inom barnsjukvård för att följa NOBABS riktlinjer och FN:s barnkonvention. Vi har fått in svar ifrån 13 Landsting Hälso-och sjukvård/ regioner. Alla anser att vår yrkeskår är mycket viktig och att vi har en mycket stor och gedigen kunskap i vårt arbete. Vi vill uppmärksamma behov av yrkeskompetens och utbildningsmöjligheter för våra barn/undersköterskor som arbetar med barn och ungdomar inom Landsting Hälso-och sjukvård. Föreningen har påbörjat en skrivelse till Utbildningsdepartementet angående utbildningar. Föreningen påverkar olika forum för att yrket ska finnas kvar och att utbildningar ska starta upp. Föreningen försöker att hålla sig uppdaterad på vad som händer, när det gäller barn/undersköterskans framtida utveckling i Sverige. Då många sjuksköterskor saknar barnkompetens idag, vilar mycket ansvar på oss barn/undersköterskor. Enligt arbetsgivaren har vi en specifik kompetens om barn/ungdomars utveckling, levnadsvillkor, bemötande och omvårdnad. Man ser också att vår yrkesgrupp i framtiden kommer att få ta över en del av sjuksköterskans arbetsuppgifter. Work shiftning. Föreningen har arbetat flitigt under året med vård och omsorgscollege. Under 2014 har föreningen arbetat vidare med att titta över hur många gymnasieskolor som har inriktning barnsjukvård Sverige. Föreningen har sett att det finns på fler skolor i södra än i norra delarna av landet. 4.

5 För att bevara utbildningen i våra skolor måste alla medarbetare på sina sjukhus påverka arbetsgivarna så att de anställer personal med barnkompetens. Då måste arbetsgivarna påverka skolorna att anordna utbildning barn/undersköterska med inriktning barnsjukvård. Föreningen ser att många arbetsgivare nu anställer personal utan barnkompetens. En styrelse medlem har deltagit i en arbetsgrupp i samarbete med arbetsgivaren och skola för att ta fram en ansökan om att anordna en yrkeshögskoleutbildning (YH) till specialiserad barnundersköterska i Göteborg. Föreningen hoppas nu på att ansökningarna skall gå igenom. Föreningen och många arbetsgivare har länge eftersökt en utbildning för barn/undersköterskor. Föreningen har också fått information att Värmland och Sundsvall har ansökt om YH utbildning Föreningen arbetar för att få en enhetlig utbildning i hela landet. Två styrelseledamöter har deltagit på en dialogdag tillsammans med politiker, arbetsgivare och kommunal inom västra Götalandsregionen. Ämnen som kom upp på mötet var dialog kring komptensförsörjning/kompetensutveckling 1. Vilka utmaningar står Västra Götalandsregionen inför när det gäller rekrytering av dagens barnsköterska/undersköterska/skötare. 2. Identifiera och prioritera vilka kompetensutvecklingsinsatser som behövs för den aktuella målgruppen. 3. Hur ser förutsättningarna ut för regionövergripande kompetensutvecklingsinsatser? Alla blev indelade i grupper där man pratade om hur arbetet har förändrats över åren, att alla yrkeskategorier behövs för att arbeta i team inom akutsjukvården. Alla var överens om att för att kunna utvecklas inom sitt yrke skall man ta tillvara all kompetens, det man vill bygga upp i regionen är uppgiftsväxling av arbetsuppgifter kring patienten. Det som diskuterades var om yrket håller på att dö ut. Arbetsgivarna och politikerna var eniga om att de vill ha en YH utbildning i Göteborg. Går inte den ansökan till YH utbildningen som är inlämnad igenom så vill de titta på möjligheten att göra en uppdragsutbildning för YH inom regionen. Man pratade också om att genomföra ett traineeprogram för barn/undersköterskor inom regionen. Mycket spännande dag som vi hoppas att alla regioner gör för att titta över yrket barn/undersköterska. Föreningens styrelseledamöter har varit till hjälp och stöttat i arbetsgrupperna som engagerat sig att anordna utbildningsdagar på sina sjukhus. Föreningen har uppdaterat lathunden som kan användas av arbetsgrupperna på de sjukhus som vill anordna utbildningsdagar. Föreningen arbetar med att förbättra kommunikationen till kontaktombuden. 5.

6 Rapporter: En dag i maj besökte två styrelseledamöter Ryhovs sjukhus för ett uppföljningsmöte med arbetsgruppen som skall anordna utbildningsdagen den 22 oktober. Chefen hade friställt nästan alla barnsköterskor den dagen och satt in sjuksköterskor vilket vi tackar för. Den 22 oktober blev dagen av med 85 nyfikna och engagerade barnsköterskor, dagen blev väldigt bra och uppskattad. I augusti gjord en styrelseledamot ett besök på Halmstad sjukhus och presenterade barnsköterskeföreningens bakgrund och vad vi gör? 18 intresserade personer var närvarande med många och bra frågor såsom vad var anledningen att vi startade och vad gör vi? Svarade att vi hade sett att våra tjänster konverterades till sjukskötersketjänster och att utbildningarna blev färre. Vad gör vi då, läste upp våra skrivelser till landsting och regioner. Natt personal hade också kommit in, även en mamma som var föräldrar ledig kom in och hade sitt lilla barn med vilket gav en guldkant på eftermiddagen. Den 26 september var en styrelsemedlem på NOBAB:s idé konferens i Stockholm. Dagen hade temat Barnets mognad och ålder hänger det ihop? Barnsköterskeföreningen var med som utställare med ett bord och presenterade föreningen och arbetet vi håller på med. Intresset var stort och det kom fram folk till vårt bord både ifrån Kommun o Landsting. Enligt nya patientlagen som kommer 2015 skall Barnen ha ett starkare inflytande över sin vård, en väldigt viktig fråga då man idag nästan alltid har samtal endast med föräldrar. En givande dag med mycket nya kontakter. Den 18 november besökte två styrelsemedlemmar arbetsgruppen i Karlstad som skall göra en utbildningsdag 22 oktober Det var många kända ansikten för oss, som ingick i arbetsgruppen. Mycket var redan gjort, som lokal, lunch och vad sponsorerna skulle stå. Det var bara ett tillstånd att sponsorerna fick stå där som saknades. De olika arbetsuppgifterna hade de fördelat i hela gruppen. Vi informerade om ekonomin och hur man söker sponsorer. De pratade med oss om föreläsare som gruppen redan hade tänkt ha med på utbildningsdagen, vi tyckte allt verkade mycket bra. 6.

7 Rundvandringen på avdelningarna var helt fascinerande, Karlstad har Europas finaste Neonatalavdelning. Hygien och smittskyddstänket var bara så bra. Personalen fick inte ha med sig sina väskor och mobiler in på avdelningen, miljön var tyst, inga höga ringsignaler utan alla hade sina dosor i fickorna. Föräldrarummen och IVA rummen för barnen var bara så genomtänkta, placeringar mittemot varandra. Tack för en riktigt trevlig dag hos er. Den 26 november var några styrelsemedlemmar inbjudna till Ryhov av chef och arbetsgruppen för återrapport av utvärderingen samt visning av alla foton som togs under utbildningsdagen. Vi började med gemensam lunch och småprat. Sedan visades ett bildspel sammansatt av alla foton som tagits under dagen. Filmen var mycket bra ihop satt med musik och text. Filmen skulle läggas ut på Ryhovs hemsida så alla kan ta del av utbildningsdagen. Vi redogjorde för utvärderingen, allt hade klaffat mycket bra. Tiderna hölls för föreläsarna, inget spring ut och in av deltagarna under föreläsningarna. Dom hade dörrvakter, mycket bra idé. Allt tekniskt hade fungerat perfekt. Rasterna fungerade mycket bra. Ni får gärna ordna en dag till. Trevligt bemötande. En fantastisk dag. Tack till alla som engagerat sig för att fixa denna fina dag. Frågor om vad vi i föreningen gjorde för vår yrkeskår var många. Kommer vi att ersättas? Där informerade vi om föreningens brev till alla landsting och vad de svarat oss. Mycket frågor om utbildning för våra grupper, informerade om omvårdnadslinjen på gymnasiet, samt YH utbildningar som finns och kommer i landet. Två av arbetsgruppen hade gått YH-utbilning i Växjö och tyckte den var toppen. Gruppen var nöjda med att fått lite mer information om föreningen arbete, de kunde nu lättare sprida vårt budskap om föreningen. Vi fick som avslutning en rundvandring på neonatal som hade det mycket lugnt och de andra fina barn avdelningarna på Ryhov. Arbetsgruppen tackade styrelsen för allt arbete vi lägger ner för vår yrkeskår. Sponsorer: Ett stort TACK till alla Sponsorer som har gett bidrag till våra utbildningsdagar under året som varit: SCA Hygiens products AB Libero( blöjor), AGA gas, Wygon AB, Nutricia Nordic AB, Infiniti Medical AB, Meddela Medical AB, Nestle Healt Sciense, Weleda AB, Semper, Promix textile product AB, BD Prenalytical systems, Windy, Partner Med, Wellspect healt care, Dräger medical AB, NG baby AB, Teva Sweden Dentstly I H AB, Infucare, Poli Med Scandic AS Norge och Norrlands landsting. 7.

8 8.

Barnsköterskeföreningen i Sverige. Verksamhetsberättelse för 2015

Barnsköterskeföreningen i Sverige. Verksamhetsberättelse för 2015 Barnsköterskeföreningen i Sverige Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelse: Britt-Marie Bengtsson Ordförande/Kassör Göteborg Agneta Persson Vice Ordförande Malmö Rose-Marie Berghänel Sekreterare Göteborg

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Du kan stötta ditt barn

Du kan stötta ditt barn Du kan stötta ditt barn Råd och stöd till barn och föräldrar inför undersökningar och behandlingar vid sjukhusbesöket Författare: Personal inom olika yrkeskategorier på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus Kvinnosjukvården. Våren 2015. för

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus Kvinnosjukvården. Våren 2015. för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus Kvinnosjukvården Våren 2015 för Vill Du skapa kontakt med barnsköterskor, undersköterskor på andra barnsjukhus? Har Du saknat riktad utbildning för Dig som arbetar

Läs mer

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet En del av Vård- och omsorgscollege Nationella Kompetensrådet NKR bildades 2010 och på initiativ

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ett attraktivt yrke i utveckling Lärares och skoledares löner ökar mer andras Under året har vi fortsatt med att jobba för höjda lärarlöner. I alla sammahang har vi påtalat att

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Rådslag om Vår Framtid

Rådslag om Vår Framtid Rådslag om Vår Framtid 27 maj 2013 Innehåll Rådslagets utformning...2 Anteckningar...3 Inkluderande förhållningssätt och kultur... 3 Öppna mötesplatser... 4 Sveriges Bästa Skola... 5 Bra Infrastruktur

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten TEMA MUSIK Utbildning av kultur- och aktivitetsinspiratörer (dag 3 av 3) Uppföljning Plats: Hotell Lappland, Lycksele Dag/tid: onsdag 27 maj kl 20.00

Läs mer

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress:

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress: Besöksadress: Brämhultsvägen 53, Borås Postadress: Televäxel: 033-616 10 00 Trainee sjuksköterska Besöksadress: Varbergsvägen 50, Skene Postadress: 511 81 Skene Televäxel: 0320-77 80 00 E-post: sas@vgregion.se

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 SEKTIONENS ORGANISATION Ordförande - Saime Civas (huvudskyddsombud Farsta, huvudförhandlare) Ledamot - Beatrice Kantén (studieorganisatör, informatör, webbredaktör, sekreterare,

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Samråd för hbtq-frågor

Samråd för hbtq-frågor !Infoga logotyp här Sida 1(6) Samråd för hbtq-frågor Datum: 2 oktober 2014 Tid: 09.00 12.00 Plats: Regionens hus, Norra Hamngatan 14, Göteborg Närvarande: Angelica Löwdin, FPES Annika Håkansson, kommittén

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus Vilka rättigheter har barn och ungdomar på sjukhus? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus 10 Jag har rätt till respekt Relationer, närhet och trygghet Barn skall bemötas med takt och förståelse och deras integritet

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

REVISORER/REVISORSUPPLEANTER är Claes-Håkan Jansson och Margareta Wigren resp Aina Myhrberg och Gun Grimsen.

REVISORER/REVISORSUPPLEANTER är Claes-Håkan Jansson och Margareta Wigren resp Aina Myhrberg och Gun Grimsen. 1 GÄVLE NÄMNDEMANNAFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 (gällande tiden 2010-03-30 2011-03-23) GÄVLE NÄMNDEMANNAFÖRENINGS STYRELSE HAR UNDER VERKSAMHETSÅRET BESTÅTT AV: Ordförande Margareta Pedersen-Ekström

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor.

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor. Hej och tack för ett trevligt föräldramöte! Jätteroligt att det var så många som kunde närvara vid detta möte. För er som hade förhinder tänkte jag sammanfatta lite vad vi gick igenom och vad vi kom fram

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2012-31 december 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande

Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande SEKO Postens råd i Posten Meddelande AB har under 2011 haft som en av sina aktiviteter att genomföra en landsomfattande

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

NATTVANDRARNA ANGELHOLM

NATTVANDRARNA ANGELHOLM Ingår i nätverket c Ängelholm 2Q_!4-02-12 ~l 1014-02- 14 KALLELSE ÅRSMÖTE MED NATIVANDRARNA ÄNGELHOLM SÖNDAGEN 2 MARS KL. 16:00 PLATS: HOTEL LILTON JÄRNVÄGsGATAN 29 VÄLKOMNA STYRELSEN Vi bjuder på fika

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Tecknologen AB - din resurs när det gäller tecken - Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Några tankar och förslag kring teckenkurser i samarbete med Tecknologen AB Håkan Ernklev 2013-09 1 Att planera,

Läs mer

Montessoripedagogiken. Regnbågen om barnet får välja själv

Montessoripedagogiken. Regnbågen om barnet får välja själv Regnbågen om barnet får välja själv Här möter personalen varje enskilt barn genom att lyssna på och läsa av vad barnet tycker och önskar. Barnen får själva välja sina aktiviteter och utvecklas i sin egen

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD VARFÖR JOBBAR DU PÅ CSK? JENNIE JÖNSSON, SJUK SKÖTERSKA, sedan drygt ett år på avd 112 medicinkliniken: På CSK kan man vidareutvecklas!

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Landstingsfullmäktige 27 november 2012. Eva Åkesdotter Goedicke Folkhälsostrateg/samordningsansvar barnrättsuppdraget Hälso- och sjukvårdsstaben

Landstingsfullmäktige 27 november 2012. Eva Åkesdotter Goedicke Folkhälsostrateg/samordningsansvar barnrättsuppdraget Hälso- och sjukvårdsstaben Landstingsfullmäktige 27 november 2012 Eva Åkesdotter Goedicke Folkhälsostrateg/samordningsansvar barnrättsuppdraget Hälso- och sjukvårdsstaben FN:s konvention om barnets rättigheter Folkrätt för barn

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Parkens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL. - Politiker & tjänstemän

INSPIRATIONSMATERIAL. - Politiker & tjänstemän INSPIRATIONSMATERIAL - Politiker & tjänstemän Hej! Det du nu har framför dig är Ung NU- projektets inspirationsmaterial Ett material du kan använda för att till exempel få ett barnrättsperspektiv i politiska

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken? 10 svar Visa alla svar Publicera analyser alexmhirschi@gmail.com Redigera detta formulär Sammanfattning Hur intressant var Palle Storms föreläsning? 5 7 70 % Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

LÖRDAG 23 februari 2008

LÖRDAG 23 februari 2008 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 23 februari 2008, kl. 10.00-17.15 24 februari 2008, kl. 09.00-16.00 Plats: Närvarande: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Gunilla Åström Jansson,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13. Förskolan Junibacken. Plats för egen logga/bild

Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13. Förskolan Junibacken. Plats för egen logga/bild BARN OCH UTBILDNING Förskoleverksamheten Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13 Förskolan Junibacken Plats för egen logga/bild 1 Innehållsförteckning: Normer och värden sidan 3 Utveckling

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Örnsköldsviks Diabetesförening (org.nr 889600-6734) lämnar härmed följande redogörelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsen har haft följande sammansättning: Lars

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Vårdförbundet avdelning Blekinge

Vårdförbundet avdelning Blekinge Vårdförbundet avdelning Blekinge Verksamhetsberättelse 20140101-20140507 Ledning och organisation Avdelningsstyrelse Avdelningsordförande Vice ordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. 2. En lista över saker som bör

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160211-160212 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Södra borg lokalavdelning februari 2015 (Sida 1 av 5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2014 Den 31 december 2014 hade föreningen 79 huvudmedlemmar och 34 familjemedlemmar/ stödjande = 113 Den 31 december 2013,

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska 6 MAJ 2011 Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska I förskolan i Enköpings kommun finns dag ett antal barn med ett eller i ibland flera modersmål. I läroplanen för förskolan,

Läs mer

Väntjänsten i Ödeshög

Väntjänsten i Ödeshög 1 (5) Väntjänsten i Ödeshög Verksamhetsberättelse för 2012 Medlemsantal Föreningen har under året haft 49 medlemmar Styrelse Ordförande: Anita Sandberg Sekreterare: Birgitta Blomqvist Övriga styrelseledamöter:

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

Kvalitetsredovisning för förskoleverksamheten i Storfors kommun ht 2013 - vt 2014

Kvalitetsredovisning för förskoleverksamheten i Storfors kommun ht 2013 - vt 2014 Bilaga 2 Välfärdsnämndens protokoll 2014-11-14 157 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamheten i Storfors kommun ht 2013 - vt 2014 Storfors kommun Lena Duvander 1 Innehåll: 1. Inledning sid 2 2. Verksamheter

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2015

Visita Norrland. Årsberättelse 2015 Visita Norrland Årsberättelse 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 35 25 00 Pedagogensväg 2, 831 40 Östersund T +46

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Styrelsen Ordförande Inger Kallings Vice ordförande Kerstin Pirard Sekreterare har alternerat mellan styrelsens medlemmar

Läs mer

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande)

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) (fastställda av SACO-S styrelse 2000-04-27) 1 SACO-S föreningen vid är en gemensam förening för de inom myndigheten anställda, som tillhör förbund anslutna till förhandlingskartellen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Djurskyddet Eskilstuna verksamhetsåret 2012

Verksamhetsberättelse för Djurskyddet Eskilstuna verksamhetsåret 2012 Verksamhetsberättelse för Djurskyddet Eskilstuna verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av Ordförande Maude Larsson Kassör Karin Zartmann Sekreterare Eirik Isene Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Några rader från ordförande. Det är så roligt att jobba i en styrelse där alla är engagerade och hjälper till. Även suppleanterna är med på varje styrelsemöte och är engagerade.

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp)

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp) Birgitta Larson 2003-02-28 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003 Närvarande: Förhindrade: Michael Cornell (c) Lisbeth Forsberg (kd) Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer