Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad"

Transkript

1 LK/ PROTOKOLL 1 (6) HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Christina Wahrolin (S) Kommuner: Arvika, Sten Fransson (S) Eda, Catarina Jansson (KD) Filipstad, Britt-Marie Wall (S) Forshaga, Bertil Hagelin (S) Grums, Frank Lassen (S) Hagfors, Dennis Byberg (M) Hammarö, Margareta Ivarsson (C) Kil, Eva Hammar (MP) Kristinehamn, Lars Johansson (S) Munkfors, Eric Henriksson (S) Storfors, Ingrid Resare (S) Torsby, Åke Gustavsson (S) Årjäng, Lotta Wignell (C) Ersättare I tjänsten Justering Filipstad, Anita Johansson (M) Storfors, Birgitta Hagström (C) Jan Hultbäck, tf. divisionschef Hälsa, Habilitering och Rehabilitering (HHR) Ingela Svensson tf. verksamhetschef Hjälpmedelsservice Johanna Orre, nämndsekreterare sekreterare Utsågs Sten Fransson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 17 LK/ Föredragningslistans godkännande Föredragningslistan godkändes med följande tillägg: 24 Rapporter 18 Inkontinenshjälpmedel Ulla Anesäter, verksamhetschef för rehabiliteringen i Arvika och ansvarig för landstingets inkontinensfrågor informerade om hur försörjningen av inkontinenshjälpmedel ser ut.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND 2 (6) Division hälsa, habilitering och rehabilitering (HHR) ansvarar för frågan sedan år Det finns idag en styrgrupp inom området, där representanter från landstinget och samtliga Värmlands kommuner ingår, samt en sortimensgrupp. Statsbidraget ligger på 86 kr/ invånare, vilket ger totalt ca 23,5 miljoner kronor. Det har tagits fram ett för Värmland gemensamt vårdprogram och år 2006 gjordes en gemensam upphandling, vilket gav större förhandlingsutrymme och minskade kostnaderna. Även förskrivarutbildningen för inkontinensskydd är gemensam för kommunerna och landstinget. Statsbidraget delas 50/50 mellan kommer och landsting enligt ett gammalt avtal, men sedan 2007 har kostnaden för landstinget ökat till 58 %. Det finns ett behov av en gemensam syn inom området och minskade kostnader. De senaste två åren har verksamheten inkontinenshjälpmedel gått med en miljon kronor i underskott, som statsbidragen inte täcker. Redan då inkontinenshjälpmedel etablerades som ett av landstingets verksamhetsområden diskuterades frågan om det var lämpligt att införa inkontinenshjälpmedel som ett av Hjälpmedelsnämndens ansvarsområden, och gällande avtal går nu ut i mars Nämnden beslutade att ge arbetsutskottet i uppdrag att inleda en process och utreda förutsättningarna för att i framtiden lyfta in inkontinenshjälpmedel som ett av nämndens ansvarsområden. 19 Landstingsprojekt angående högkostnadsskydd Tf. divisionschef Jan Hultbäck informerade om det landstingsprojekt som pågår gällande ett eventuellt högkostnadsskydd för landstingets hjälpmedel. Han poängterade noga att detta endast kommer till arbetsutskottets kännedom som ett informationsärende. Ett eventuellt högkostnadsskydd för landstingets hjälpmedel är inget som nämnden ska ta ställning till eller kommer att påverkas av. De hjälpmedel som kan förskrivas både av kommuner och landsting är bortplockade från högkostnadsskyddet. Ajournering för kaffe. Utdrag T.f verksamhetschef Hjälpmedelsservice Ingela Svensson 20 LK/ Borttagande av trehjulig cykel från riktlinjerna för förskrivning av hjälpmedel Enligt beslut i Hjälpmedelsnämnden kan trehjuliga cyklar förskrivas enligt gällande riktlinjer Efter att brukaren bedömts tillhöra målgruppen och bedömts klara att hantera en trehjulig cykel får brukaren själv bekosta sin cykel genom att hyra den av Hjälpmedelsservice.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND 3 (6) Frågan om trehjuliga cyklar har varit föremål för diskussioner i verksamheterna och i nätverket för hjälpmedelsfrågor och det finns ett starkt önskemål om att de bör tas bort ur riktlinjerna och inte längre ska tillhandahållas som hjälpmedel. Det finns flera skäl till detta önskemål och detta är en sammanfattning av dessa: - I nämndens policy framgår det att man ska tillhandahålla hjälpmedel som fordras för att brukaren själv eller med stöd av annan ska kunna tillgodose grundläggande behov i vardagen. Aktiviteter som anses nödvändiga i vardagen ska prioriteras. Det innebär i praktiken att hjälpmedel för primära behov såsom äta, kommunicera, personlig hygien och förflyttningar inomhus prioriteras före hjälpmedel för aktiviteter utanför bostaden. - Varje enskild förfrågan från brukare skall bedömas och beslutas. Varje enskilt tillfälle skall då journalföras, oavsett utgången av bedömningen. Detta innebär en inte oansenlig arbetsinsats av förskrivaren. En insats som då göres på bekostnad av annat. - Det faktum att man gör en bedömning och förskrivning men att brukaren ändå finansierar sitt hjälpmedel själv genom en hyreskostnad gör att ansvarsfrågan i relation till förskrivningen blir oklar. - Trehjuliga cyklar framförs i trafiken och att relativt sällan göra en bedömning av brukarens syn, hörsel, kognitiv förmåga, balans etc är svårt och ett stort ansvar och en kompetens och resurs som man kan ifrågasätta om en kommuns rehabiliteringsenhet ska förväntas att tillhandahålla. Trehjuliga cyklar finns att köpa i cykelhandeln men kostar mera än en tvåhjulig. Det finns i flera fall möjlighet att dela upp kostnaden på olika sätt vilket bör underlätta inköp även om kostnaden är högre. Man kan också se att den aktuella målgruppen också kan komma ifråga för bedömning för en enklare eldriven rullstol av skotermodell vilket bör göra att man inte helt tar bort möjligheten för att få sitt hjälpmedelsbehov tillgodosett. Frågan har kommunicerats med handikappförbunden Värmland och med anledning av det ovan angivna kan man se att det finns en rimlighet i förslaget. Man har en del ideer gällande hanteringen av de cyklar som kommer åter till Hjälpmedelsservice och erbjuder sig att föra en fortsatt dialog om detta. Hjälpmedelsnämnden beslutade att riktlinjen Trehjuliga cyklar tas bort och därmed också möjligheten att förskriva dessa samt att förklara denna paragraf omedelbart justerad.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND 4 (6) Utdrag T.f verksamhetschef Hjälpmedelsservice Ingela Svensson 21 LK/ Borttagande av förbränningsmotordrivna rullstolar från riktlinjer för förskrivning av hjälpmedel Förbränningsmotordrivna rullstolar, det vill säga fyrhjuligt terrängfordon kan förskrivas enligt de gällande riktlinjerna Dessa förskrivs och finansieras av Hjälpmedelsservice. De har funnits i två olika modeller. Den ena som är en traditionell fyrhjulig motorcykel, i vårt fall av märket Yamaha, och en annan modell kallad ATC, som är framtagen av ett företag som heter Woodstar. Den senare är mera avancerad i sin konstruktion och som möjliggjort att personer med mycket nedsatt kraft och balans har kunnat förflytta sig självständigt. Woodstar finns inte längre kvar som tillverkare av detta hjälpmedel och det finns således inte någon praktisk möjlighet att förskrivas längre. Efter att bedömningen gjorts så lånar brukaren hjälpmedlet men landstinget är fortsatt ägare. Brukaren är skyldig att hålla fordonet försäkrat och bekosta service efter leverantörens rekommendationer. Även övriga driftskostnader inklusive reparationer bekostas av brukaren själv. För att brukaren ska få hjälpmedlet förskrivet måste han/hon också genomgå en kurs för att få förarbevis. Från början när dessa hjälpmedel blev förskrivningsbara var regelverket mera generöst hållet men allteftersom tiden gått har kriterierna förändrats. Det krävs idag bl.a. att boendemiljön ska vara sådan att förflyttningsbehovet inte kan tillgodoses av en eldriven rullstol. Utvecklingen av de eldrivna rullstolarna har inneburit att de klarar av de flesta förekommande fallen. Detta har gjort att det inte förskrivits några fyrhjulingar på de senaste åren. Vid en jämförelse som gjorts tidigare av Landstinget i Västmanland var Värmland det enda landsting som hade fyrhjuling som förskrivningsbart hjälpmedel. Frågan har kommunicerats med handikappförbunden Värmland och med anledning av det ovan angivna kan man se att det finns en rimlighet i förslaget. Hjälpmedelsnämnden beslutade att riktlinjen Förbränningsmotordrivna rullstolar tas bort och därmed också möjligheten att förskriva dessa samt att förklara denna paragraf omedelbart justerad.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND 5 (6) Utdrag T.f verksamhetschef Hjälpmedelsservice Ingela Svensson 22 LK/ Tillägg av förskrivare gällande riktlinje Samtalsapparater Enligt tidigare beslut i Hjälpmedelsnämnden är hjälpmedelskonsulent förskrivare av samtalsapparater ISO-kod Landstinget, Hjälpmedelsservice, har kostnadsansvar för de hjälpmedel som ingår inom riktlinjen. Förfrågan har kommit från logopeder bland annat på Vuxenhabiliteringen med önskemål att även leg. logoped skulle kunna vara förskrivare inom riktlinjen. Logopeder undersöker och behandlar personer som har problem med språket, talet eller rösten. De har kompetens att för aktuell persongrupp bedöma behov, välja samtalsapparat, prova ut, instruera, träna och följa upp. Logopederna är därmed lämpliga att förskriva samtalsapparater. Sedan tidigare är leg. logoped förskrivare av röstgeneratorer och röstförstärkare. Handläggningstiden för personer med behov av samtalsapparater skulle förkortas, om förskrivning görs av logoped, som i många fall är den som upptäcker behovet. I dagsläget måste logopeden remittera personen vidare till hjälpmedelskonsulent på Hjälpmedelsservice för förskrivning av samtalsapparater. Hjälpmedelsnämnden beslutade att riktlinjen Samtalsapparater kompletteras med leg. logoped som förskrivare samt att förklara denna paragraf omedelbart justerad. 23 Hjälpmedelsnämndens kommande sammanträden hösten Förslag till innehåll Ordförande Annétthe Zettergren bad nämnden att komma med förslag på innehåll till nämndens sammanträden under hösten Följande förslag diskuterades: - Längre rapportering gällande den policy nämnden har, antal hjälpmedel som förskrivs och de projekt som drivs gällande till exempel jämställd vård (23 september) - Information om Fritt Val (23 september)

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I VÄRMLAND 6 (6) - Seminarium gällande kognitiva hjälpmedel (9 december) - Lärdomar som dras kring vad som händer runt om i Värmland under mandatperioden - Nya perspektiv På vilket sätt ska nämnden delta vid nästa möte? 24 Rapporter T.f verksamhetschef för Hjälpmedelsservice Ingela Svensson återgav en del av det innehåll som diskuterats i samband med en nätverksträff för verksamhetschefer runt om i Sverige, bland annat Fritt Val, patientsäkerhet, demografi och Regionfrågan. Ingela Svensson gick även igenom den gemensamma beredskap som finns på helgerna för brukare som då inte kan tillgodose sina behov. Budget för beredskapen är ca kronor och verksamheten håller idag beräknad budget. Ordföranden Annétthe Zettergren avslutade dagens möte och önskade ledamöterna en skön sommar, med återseende i september. Vid protokollet Johanna Orre Justeras Annétthe Zettergren Sten Fransson

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Förslag Strategisk plan Barns hälsa och uppväxtvillkor (fd Den sårbara familjen)

Förslag Strategisk plan Barns hälsa och uppväxtvillkor (fd Den sårbara familjen) Sida 1(7) Vård, omsorg, folkhälsa och Nya perspektiv Arbetsgruppen Sårbara familjen Datum 2015-09-14 Förslag Strategisk plan Barns hälsa och uppväxtvillkor (fd Den sårbara familjen) Region Värmland - kommunalförbund

Läs mer

2009-09-15 HJ-HJM09-022

2009-09-15 HJ-HJM09-022 1 (3) Trehjuliga eldrivna rullstolar som samhällsbetalt hjälpmedel. Bakgrund I oktober 2008, 94 tog Landstingsfullmäktige beslut om Åtgärdsplan för en ekonomi i balans. Berörda nämnder gavs i uppdrag att

Läs mer

Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland

Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Sekretariatet, Administrativa staben 1,0 1 (5) Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Landstinget i Värmland och Arvika-, Eda-, Filipstads-, Forshaga-,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 08.00 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande (M) Jonas Ås (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare)

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Plats och tid Kalkningsförbundets kontor 12:45-15:00 Beslutande Ej närvarande Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson, Hagfors Gerd Karlsson, Arvika Bengt-Olov Persson, Filipstad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-03-10 LK/110023 Plats Brage, Landstingshuset torsdag 10 mars kl. 09:00-11:55 Närvarande Presidiet Övriga ledamöter Ersättare I tjänsten

Läs mer

Lokalt företagsklimat Värmland 2016

Lokalt företagsklimat Värmland 2016 Lokalt företagsklimat Värmland 2016 Om undersökningen Intervjuperiod januari-april 2016 Genomfört av Demoskop på uppdrag av Svenskt Näringsliv Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer Antal

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, vån 2, stadshuset kl 13:00 14:15 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl

Läs mer

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065)

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065) FÖRBUNDSORDNING Region Värmland - kommunalförbund har tillkommit som ett led i ett fördjupat samarbete mellan kommunerna och landstinget i Värmland för att stärka den demokratiska förankringen i utvecklingsarbetet

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Protokoll 2012-11-26

KOMMUNFULLMÄKTIGE Protokoll 2012-11-26 1 (9 Plats och tid Stadshuset Hagfors, Plenisalen, kl 19:00-20:35 Beslutande Sven Lundin (C) tj ers Celal Aslan (C) tj ers Karl Persson (SD) Anna Hammar (V) Lilian Nilsson (M) Ann-Christine Janhagen Olsén

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 15 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s)

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND FACKLIGA STUDIER Våren 2012 ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND Uppdaterad 2012-02-09 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan Information kring fackliga studier våren 2012 3 Facklig introduktion

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

RAPPORT Länsstyrelsen Värmland, 651 86 Karlstad 054 19 70 00 Länsstyrelsen Värmland Lex Sarah Värmlands län

RAPPORT Länsstyrelsen Värmland, 651 86 Karlstad 054 19 70 00 Länsstyrelsen Värmland Lex Sarah Värmlands län RAPPORT Länsstyrelsen Värmland, 65 86 Karlstad 54 9 7 Länsstyrelsen Värmland Lex Sarah i Värmlands län En uppföljning av de missförhållanden inom äldre- och handikappomsorgen som anmälts år Sociala enheten

Läs mer

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik www.pwc.se Revisionsrapport Eda kommun Lena Brönnert Lars Näsström Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik En samgranskning av Landstinget i Värmland och

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 31-38

Hjälpmedelsnämnden 31-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-12 Hjälpmedelsnämnden 31-38 Tid: Tisdagen den 12 juni kl.09:00-15:00 Plats: Kungsbacka närsjukhus, sammanträdesrum Tjolöholm Ledamöter Bengt Eliasson (fp) Berit von

Läs mer

11 900 med kompetens i välfärden saknas i norra Mellansverige år 2030

11 900 med kompetens i välfärden saknas i norra Mellansverige år 2030 11 900 med kompetens i välfärden saknas i norra Mellansverige år 2030 I norra Mellansverige kommer det år 2030 att saknas runt 11 900 år 2030 med kompetens som efterfrågas inom välfärden. Bara inom vården

Läs mer

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40)

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40) 1(11) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 24 november 2014 kl. 13:00 Plats Kalmarsalen, Glasverandan, Skeppsbrogatan Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande...

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 11-23 Maria Hjärtmyr Varav sekretess 23. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Plats och tid Ljusdalssalen 8:30-11:40 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S) ordf Maria Andersson (S), Birgitta Ek (S) Per Gunnar Larsson (S), Mona Wandel (SRD) Annasara Svanteson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C)

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C) PROTOKOLL 1 (5) FOLKHÄLSO- OCH TANDVÅRDSUTSKOTTET Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Folktandvården Filipstad Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15 2011-02-21 1 (7) 10-15 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-09.55 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Vilka är lokalpolitikerna i Värmlands län?

Vilka är lokalpolitikerna i Värmlands län? POLITIKER PER LÄN 2012 Vilka är lokalpolitikerna i Värmlands län? Hur nöjda är medborgarna? 1 2 Korta fakta - Värmland Sveriges Kommuner och Landsting har i den här rapporten, som är baserad på SCB-statistik,

Läs mer

Grupper och kurser 2016

Grupper och kurser 2016 Barn- och ungdomshabiliteringen Landstinget i Värmland Grupper och kurser 2016 1 På Barn- och ungdomshabiliteringen arrangerar vi flera grupper och kurser. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med

Läs mer

Kristina Saxerud (V) 46-47

Kristina Saxerud (V) 46-47 Kommunstyrelsen 2011-04-11 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, klockan 17.07-18.44 med ajournering för allmänhetens frågestund klockan 17.09-18.02. Ledamöter Björn-Olov Hallberg (S) ordförande

Läs mer

Gert Raiml (V) Susanna Göransdotter (V) Eva Hallonsten Wikström (FP) Oscar Karlsson (SIV)

Gert Raiml (V) Susanna Göransdotter (V) Eva Hallonsten Wikström (FP) Oscar Karlsson (SIV) Minnesanteckningar 1 (8) Hälso- och sjukvårdsberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-04-27 LK/150040 Plats Lokal Rigel, landstingshuset, Karlstad, kl. 9-15 Närvarande

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, vån 2, stadshuset kl 13:00 15:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ...

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ... PROTOKOLL 1 (5) 21-27 Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Styrelsemöte nr 5 2009-12-07 1 [9] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Beslutande Lars Thorsson (M), ordf Rosita Runegrund (KD) Mona-Lisa Dahlberg (S), v ordf Övriga närvarande

Läs mer

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Minnesanteckningar Demokratiberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt 2014-05-28 LK/140050 Plats Närvarande I tjänsten Ej närvarande Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Malin Berglund (M),

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2016-03-08 09:00-10:55 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet PROTOKOLL 1 (6) Ledningsenheten Justeringsdatum 2006-10-30 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson 2006-10-17 FU 5/06 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 17 oktober kl.

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M)

Diarienr. 1. Val av justerare Helen Billström (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-04-19 Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Sammanträde 2016-04-26 klockan 17:00 /Yrkeshögskolan/ Ärende Tid Diarienr Förslag 1. Val av justerare Helen Billström

Läs mer

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 15-23 Tid: 2003-02-17 kl. 14:00 15:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Läs mer

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Ett nyhetsblad från Smittskydd Värmland Nr 2 2012. Handhygienens dag 4 maj, läs mer på sidan 5

Ett nyhetsblad från Smittskydd Värmland Nr 2 2012. Handhygienens dag 4 maj, läs mer på sidan 5 Ett nyhetsblad från Smittskydd Värmland Nr 2 2012 Handhygienens dag 4 maj, läs mer på sidan 5 Innehåll Följsamhetsmätning till basala hygienrutiner 2 Gonorré ökar 2-3 Bra resultat i PPM-VRI 3 Infektionsverktyget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

2015-12-.z 1 Protokoll

2015-12-.z 1 Protokoll Ar ~, _ I ', 2015-12-.z 1 Protokoll Sammanträdesdatum 2015-11-23 Sammanträde Hjälpmedelsråd Närvarande: May-Louise Nilsson (video), Eva Hård (video), Maria Lindström, Ingela Adbo, Elisabeth Edvinsson,

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Grupper, kurser och informationstillfällen HT 2016 och VT 2017

Grupper, kurser och informationstillfällen HT 2016 och VT 2017 Landstinget i Värmland Grupper, kurser och informationstillfällen HT 2016 och VT 2017 1 arrangerar grupper, kurser och informationstillfällen. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med habiliteringen,

Läs mer

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-13 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.15 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2016-02-18

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2016-02-18 Kommunala Handikapprådet Protokoll I~ l HEDEMORA -~.- KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30-16.00 Ledamöter Lars Westlund (S), kommunstyrelsen,

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Therese Nyström Karlsson studerande. Olof Lindh Olof Lindh ANSLAG/BEVIS. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Therese Nyström Karlsson studerande. Olof Lindh Olof Lindh ANSLAG/BEVIS. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2009-10-15 118 Plats och tid Sammanträdesrum Garvaren, röd klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, (S) ordförande Kerstin Svensson, (S) vice ordförande Hans Forssell, (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Plats och tid SÄS Skene, sjukvårdskansliet klockan 08:30-11:10 Beslutande S Hanne Jensen ersätter Peter Rosholm, Västra Götalandsregionen M Madeleine Ekman-Boldizar, Västra

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro PROTOKOLL 1 (5) TEKNIKUTSKOTTET Plats Universitetssjukhuset i Örebro Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Thomas Olsson (C) ersättare för Malin Hall (M) Åsa Johansson

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

YTTRANDE 1(2) 2014-12-10 LJ 2014/920. Förvaltningsnamn Avsändare

YTTRANDE 1(2) 2014-12-10 LJ 2014/920. Förvaltningsnamn Avsändare YTTRANDE 1(2) 2014-12-10 LJ 2014/920 Förvaltningsnamn Avsändare Regionfullmäktige Motion: Afasihus i Jönköpings län I en motion till Landstingsfullmäktige föreslår Kjell Ekelund, Mona-Lisa Hagström Svensson

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(17) Beredningen för vård och rehabilitering 2008-05-13 Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, Östersund, plan 2, 2008-05-13 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Alvi Berglund (s) Siw Lundkvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Valnämnden 2014-11-26 1 (9) Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Ingrid Årdh-Strid (S), vice ordförande Einar Holmquist (S)

Valnämnden 2014-11-26 1 (9) Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Ingrid Årdh-Strid (S), vice ordförande Einar Holmquist (S) Valnämnden 2014-11-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 november 2014 kl. 14.00 16.10 Beslutande Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Ingrid Årdh-Strid (S), vice ordförande

Läs mer

Länsrapport 2012 Värmlands län. Kommunernas del ANDT-förebyggande arbete

Länsrapport 2012 Värmlands län. Kommunernas del ANDT-förebyggande arbete Länsrapport 2012 Värmlands län Kommunernas del ANDT-förebyggande arbete 4.1. 1. Kommunens namn Kommun: Årjäng Arvika Eda Filipstad Forshaga Grums Hagfors Hammarö Karlstad Kil Kristinehamn Munkfors Säffle

Läs mer

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 En sammanfattning av årsredovisningen DET EKONOMISKA RESULTATET För femtonde året i rad hade kommunen ett positivt resultat. Överskottet var 5,9 miljoner kronor och berodde

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-06-08, kl 1000-1530 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

Värmlands län Rapport från Företagarna oktober 2013

Värmlands län Rapport från Företagarna oktober 2013 Värmlands län Rapport från Företagarna oktober 2013 Innehåll Inledning... 3 Sammanfattning i korthet... 3 Så är Årets Företagarkommun uppbyggd... 4 Så gjordes undersökningen... 5 Nationell utveckling...

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden i Värmland Styrdokument för förskrivning av hjälpmedel

Hjälpmedelsnämnden i Värmland Styrdokument för förskrivning av hjälpmedel Hjälpmedelsnämnden i Värmland Styrdokument för förskrivning av hjälpmedel Beskrivning av vad som styr inriktningen av vilka hjälpmedel som tillhandahålls och riktlinjerna för förskrivning inom Hjälpmedelsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Teknik- och fritidsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Teknik- och fritidsnämndens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Gillbergarummet, Städet, tisdagen den 29 mars 2016 kl 14:00-15:10 Ajourneringar - ande Ledamöter Mikael Norén (S), Ordförande Andreas Alerfors (M), 1:e vice ordförande, tjg ers Thomas

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-02-20 1 (23) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Gerd Axelsson (fp) ers för Lisbeth Öjstrand

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT. Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 1 SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum Blå, tisdagen den 17 augusti 2010 kl 13:15 14:45 Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

Utskottet för lärande 2015-10-12

Utskottet för lärande 2015-10-12 1 Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ellös F-6 skola 2015-10-12 kl 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 3 Hälsön 2015-10-12 13:00-16:30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer