(Introd. 0:35) Som det är uttryckt hos profeten Jesaja 48:17. "Ja, man ropar där: Farao är förlorad, Egyptens konung! Han har förfelat sin tid.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(Introd. 0:35) Som det är uttryckt hos profeten Jesaja 48:17. "Ja, man ropar där: Farao är förlorad, Egyptens konung! Han har förfelat sin tid."

Transkript

1 Program Mosebok kap. 9: (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till 2.Mosebok kapitel 9, där Herren fortsätter att klargöra för Farao, att han borde släppa Israels folk - och att egyptens avgudar inte kan ge någon hjälp. Fram till detta kapitel har vi fått höra hur Farao förstockade och tillslöt sitt hjärta, för budskapet från Gud. Men nu får vi höra hur Herren förstockar faraos hjärta. När Farao ständigt nekar att erkänna Herren som Gud, och böja sig för honom och hans vilja - så har han därmed tvingat fram Guds ödeläggande kraft. Gud önskar att överösa oss med skurar av nåd ifrån höjden, och han vill frälsa oss - Men genom att vända honom ryggen, och stänga vårt hjärta kan vi vända välsignelsen till en förbannelse. Och det är det som sker med Farao. Som det är uttryckt hos profeten Jesaja 48:17. "Ja, man ropar där: Farao är förlorad, Egyptens konung! Han har förfelat sin tid." Även Farao hade tid, att söka Gud, och finna honom i sitt liv. Men han tillslöt sitt hjärta. Och genom Guds handlande med Farao och egyptens folk, avslöjar Gud, vad som bodde i Faraos hjärta. - Och vi har nu kommit till den 5 olyckan el. plågan. 2.Mos. 9: 1-7. "Därefter sade Herren till Mose: Gå till Farao och tala till honom: Så säger Herren, Hebreernas Gud: Släpp mitt folk, så att de kan hålla gudstjänst åt mig. Ty om du inte vill släppa dem, utan håller kvar dem längre, se, då skall Herrens hand komma med en mycket svår pest över din boskap på marken, över hästar, åsnor och kameler, över fäkreatur och får. Men Herren skall därvid göra en åtskillnad mellan Israeliternas boskap och egyptiernas, så att inget av de djur som tillhör Israels barn skall dö. Och Herren bestämde en tid och sade: I morgon skall Herren göra så i landet. Och dagen därefter gjorde Herren så, och all egyptiernas boskap dog.men av Israels barns boskap dog inte ett enda djur När Farao sände och hörde efter, se, då hade inte så mycket som ett enda djur av Israels boskap dött. Men Faraos hjärta var tillslutet, och han släppte inte folket." Man skulle ju tro, att när det nu kommit så långt, så skulle Farao bli imponerad över det som hände, och låta Israels barn fara. För det är helt tydligt att Gud ligger bakom denna plåga och att han griper in i kungens och folkets liv. När jag senhösten 1993, var i Kairo - så frågade en egyptiskt man mig om jag inte var intresserad av pyramiderna, kunga-gravarna och av att se alla balsamerade döda oxar, bl.a. Apis, den svarta oxen som tillbads i egypten. Time: 4:45.

2 När jag här, i 2Mos.kap.9, läser om hur all egyptens boskap dog, genom Herrens hand - så befinner sig plötsligt egypten i den situationen att dom tillber en död ko. I vers 7, kunde vi läsa att: Farao sände bud för att undersöka om dessa landsplågor även drabbade Gosen. För Mose had ju förkunnat att Herren skulle göra åtskillnad, på sitt folk och Faraos folk. Och även om svaret borde förundra Farao, så är det tydligt att förbittringen är större än förundringen. Och därmed tillsluter han sitt hjärta ännu mer. Gud kallar på människan. Gud förkunnar sanningen! Han önskar att vi skall lyssna till den ende sanne Gud. Han ber oss öppna dörren - men han tvingar ingen... Du kan tillsluta ditt hjärta för budskapet - eller du kan öppna hjärtats dörr - för fridsfursten Jesus... Time: 7:10. Sång: Kassett KTC 003. kutt:a/4 ca: 1:40. Time: 8:50. (1 og 2 vers + kor) "Öppna dörren..." ============================================================== 2. Mosebok 9:8-10. "Därefter sade Herren till Mose och Aron: Ta era händer fulla med sot ur smältugnen, och må sedan Mose strö ut det, upp mot himmelen, inför Faraos ögon, så skall av det bli ett dam över hela Egyptens land, och av det skall uppstå bulnader, som slår ut med blåsor, på människor och boskap i hela egyptens land. Då tog de sot ur smältugnen och strödde inför Farao, och Mose strödde ut det, upp mot himmelen Och det uppstod bulnder, som slog ut med blåsor, på männiksor och boskap." Mose skall kasta sot från de ugnar där Israels barn brände tegel. Vid dessa bedrövelsens ugnar hade Israels barn varit i träldom och utsatta för stora lidanden. Och sotet som kastas symboliserar de lidanden som Egyptierna har tillfogat Israels barn, vid dessa tegelugnar. - Sotet som kastas upp mot himmelen, vittnar mot Farao och hans folk. 11. "Och spåmånnen kunde inte hålla stånd mot Mose för bulnadernas skull, ty bulnader uppstod på spåmännen såväl som på alla andra egyptier." I allt som hade skett, hade Farao hela tiden haft egyptens spå-män och trollkarlar vid sin sida, som gav honom sina råd. De tre första tecknen klarade dom också att efterapa, så att även dom hade utfört detsamma som Mose och Aron. Men sedan från och med den fjärde plågan: kunde dom inte utföra tecknen - och nu i domen, blev även dom drabbade. Vi skall också lägga märke till, att detta är den första av plågorna - som drabbar människan, tillika med djuren. Och här vill jag bara som en liten parantes, nämna att i den engelska KING JAMES översättning, så använder den ordet: boskap när den talar om djuren som dog genom den femte plågan Men använder ordet "beast" dvs vilda djur, när det gäller den sjätte plågan, med bulnader som slog ut på människor och djur. Time: 11:45.

3 Och i vers 11, säjer den översättningen, att spåmännen kunde inte stå fram inför Mose på grund av bulnaderna. Och det hade ju att göra med att en egyptisk präst, måste vara ren, utan kroppslig lyte eller fläck, eller sjukdom. Och så drabbas dom av denna sjukdom, och kan inte längre göra tjänst i de egyptiska templen och inte heller stå fram inför människor. Egyptens spåmän befinner sig plötsligt i den situationen, att dom kan inte stå fram inför Mose och representera egyptens gudar, eftersom det är förbjudet för en egyptisk präst att tjänstgöra med en kroppslig defekt. Det är det som ligger i orden: Spåmännen kunde inte hålla stånd mot Mose - Dvs, spåmännen kunde inte stå fram inför Mose. Och därmed blir det nu en total stopp i egyptens falska avgudsdyrkan. TEMPLEN ÄR STÄNGDA - På OBESTÄMD TID. 12. "Men herren förstockade Faraos hjärta, så att han inte hörde på dem, som Herren hade sagt till Mose." Även om också Farao drabbats av blåsor och bulnader, så fort-sätter Gud, genom sin tjänare Mose att än en gång be Farao, att släppa Guds folk. Om och om igen har vi läst: Släpp mitt folk, så att dom kan hålla gudstjänst åt mig. Men Faraos hjärta har blivit allt hårdare. Det är skapelsens ordning - naturens lag, att Guds ord aldrig vender tomt tillbaka. Guds Ord är som solen. När den lyser på smör så smälter det. När det lyser på lera, så blir den hård. Och det sker något med oss, var gång vi hör Herrens ord. - Det är därför det är så alvarligt att höra Guds ord, utan att handla efter det. För man kan mitt i sin kristna bekännelse, bli hårdare i sitt hjärta. Förhärdas! Det är livsfarligt när vi bara håller det för sant, utan att i allt inrätta oss efter det. Vi har så rätt, så rätt i teorien - men är bara ordets hörare, och inte dess görare. Och då sker det som skedde med Farao, han blev förhärdad. Han ville inte böja sig och handla efter det som Gud befallde. Farao kände inte Gud, och ville inte heller lyssna till honom "Därefter sade Herren till Mose: Träd tidigt i morgon fram inför Farao och säg till honom: Släpp mitt folk, så att de kan hålla guds-tjänst åt mig. Annars skall jag nu sända alla mina hemsökelser over dig själv och över dina tjänare, och ditt folk, för att du må erfara att ingen är såsom jag på hela jorden. Ty jag har redan räckt ut min hand för att slå dig och ditt folk med pest, så att du skulle bli utrotat från jorden. Men jag skonade dig, just därför att jag ville låta min kraft bli uppenbarad för dig och mitt namn förkunnat på hela jorden." Gud vill genom att uppenbara sin kraft, ge Farao ännu en möjlighet att tänka om och släppa Israels barn. Och genom detta vill Gud också förkunna sitt namn över hela jorden. Och det kommer att ske, med eller utan Faraos samarbete. Gud har talat. Time: 16:25.

4 "Om du ytterligare lägger hinder i vägen för mitt folk och inte släpper dem, se, då skall jag i morgon vid denna tid låta ett mycket svårt hagel komma, sådant att dess like inte har varit i Egypten, allt från den dag dess grund blev lagt ända till nu. Så sänd nu bort och låt ta in din boskap och allt vad du annars har ute på marken. Ty alla människor och all boskap som då finns ute på marken och inte har kommit under tak, de skall träffas av haglet och bli dödade. Den av Faraos tjänare som nu fruktade Herrens ord, han lät sina tjänare och sin boskap söka skydd i husen." Normalt regnar det inte mycket i Egypten. Därför har Nilfolden en viktig funktion, för växtligheten. Men om det sällan var nederbörd, så säjer Gud, att nu skall dom få nederbörd, - men av en sådan typ, som dom helst ville vara förutan. Och här var egentligen frågan, om man trodde på Guds Ord eller inte: "låt ta in din boskap och allt vad du annars har ute på marken" - ljöd Herrens budskap! Många trodde inte på budskapet,och hamnade därmed under domen. Men de av Faraos tjänare som fruktade Gud, lät sina tjänare och sin boskap söka skydd inomhus. Dom hade alla möjligheten. Men det var, dom själva som måste bestämma om dom ville handla efter budskapet eller inte. Och den sanningen gäller lika starkt idag! 21. "Men de som inte brydde sig om Herrens Ord, han lät sina tjänare och sin boskap bli kvar ute på marken." Detta straff och denna plåga, riktade sig mot avguden Isis, fruktbarhetens och bördighetens gudinna, som härskade i luften Luftrummet, var det element Isis härskade över! Det hävdades att det var Isis tårar, som föll ner i Nilfloden och var därmed orsak till att Nilen flödade över sina bräddar och förorsakade den rika växtligheten. Og den sjunde plågan: HAGLET - riktade sig mot luftens gudinna Isis, och slår all gröda till marken utan att Isis kan hjälpa. Och vi bör lägga märke till att denna plåga drabbar inte bara djur och växtlighet men även människorna "Och Herren sade till Mose Räck din hand upp mot himmelen, så skall hagel falla över hela egyptens land, över människor och boskap och över alla markens örter i egyptens land. Då räckte Mose sin stav upp mot himmelen, och Herren lät det dundra och hagla och eld for ned mot jorden. Så lät Herren hagel komma över egyptens land. Och det haglade, och bland hagelskurarna flammade eld. Och haglet var så svårt, att dess like inte har varit i hela egyptens land från den tid det blev befolkat. Och i hela egyptens land slog haglet ned allt som fanns på marken, både människor och djur. Och haglet slog ned alla markens örter, och slog sönder alla markens träd. - Endast i landet Gosen, där Israels barn var, haglade det inte."

5 Time: 20:55. Nu gick det en skiljelinje, inte bara mellan Israels barn och egyptierna. Men också mellan egyptier och egyptier! För dom egyptier som hade lyssnat till budskapet och låtit varna sig - undgick domens ödeläggelse! Genom Bibelns budskap bringar Gud samma sanning i dag! DET KOMMER EN DOM! BERED DIG ATT MöTA DIN GUD! Och det är inte förståndigt att hasta vidare som om ingenting kommer att hända - Men det var likaväl det, som dom flesta gjorde på Noas tid. Och på samma sätt kommer det att vara när Kristus kommer som domaren. Många i egypten trodde inte inte Guds budskap. Och dom betalade själva priset för sin o-tro. Allt Gud ber dig om, är att tro hans Ord. Time: 22:02. Sång: Kassett KTC 101. kutt: A/6. ca: 2:58. Time: 25:00. (Hela sången) ============================================================= 2.Mos. 9: "då sände Farao och lät kalla till sig Mose och aron och sade till dem: Jag har syndat denna gång. Det är Herren som är rättfärdig. Jag och mitt folk har gjort orätt. Be till Herren, ty Hans dunder och hagel har varat länge nog. Så skall jag släppa er, och ni skall inte behöva bli kvar längre. Mose svarade honom: När jag kommer ut ur staden, skall jag räcka ut mina händer till herren. Då skall dundret upphöra och inget hagel skall komma mer, för att du må inse att landet är Herrens. Ändå vet jag att du och dina tjänare ännu inte fruktar för Herren Gud. Så slogs linet och kornet ned, ty kornet hade gått i ax och linet stod i knopp. Men vetet och spältet slogs inte ned, ty de är sensäd. Och Mose gick ut från Farao ut ur staden och räckte ut sina händer till Herren. Och dundret och haglet upphörde och regnet strömmade inte mer ned på jorden. Men när Farao såg att regnet och haglet och dundret hade upphört, framhärdade han i sin synd och tillslöt sitt hjärta, han själv liksom hans tjänare. Så förblev Faraos hjärta förstockat, och han släppte inte Israels barn, som Herren hade sagt genom Mose." (Time: 1.40) Den bekännelse som Farao nu kommer med, kan ju verkligen se lovande ut:jag har syndat - det är inte var dag man hör sådant Men det var inte tanken på evigheten som gripit Farao. Men nu var kornet och linen, förstört. Dvs, det gick ut över mat och kläder - och det betydde mycket för Farao och hans folk. - Men när det går upp för farao att faran är över, så framhärdade han i sin synd.(som det står i vers 34) Farao sörjde inte, mest över att han syndat mot Gud. Men han sörjde över dom konsekvenser hans synder gav. Time: 27:30.

6 Vi kan möta detsamma, i själavårdssamtalen idag. Människor som på grunad av synd i sitt liv, kommit i stora svårigheter och stort elände. Dom ställs inför det faktum att dom skall skörda, något av det dom sått. - Syndens frukt möter oss delvis, redan här i livet. Och nu vill man slippa att skörda det man har sått. Men man vill inte omvända sig. Man vill inte lämna det liv man lever i synden... Så när Gud hjälper - och nöden lättar, så framhärdar man i sina synder och tillsluter sitt hjärta. Farao tyckte nog han var smart. Än en gång hade han lurat Mose och Aron - Än en gång var faran avvärjd. Han trodde han skulle bedra Mose och Aron. Men det var ju djupast sett Gud han försökte bedraga. Stackars hjärta som är så förstockat av synden, att det klarar att bedraga sig själv. Det skedde med Farao... När problemen lättade - uppskjöt han sin omvändelse... Och så blev det för sent, som det stog i Jeremia 46:17. "Farao är förlorad,egyptens konung! Han har förfelat sin tid." Och med det säjer jag tack för denna gång! Herren vare med dig! Må hans välsignelse vila över dig - GUD är god! T i m e: 29:20.

Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35)

Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35) Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till det sjätte kapitlet i Andra Mosebok. Som innehåller JEHOVAs svar på Mose bön. Och Han förnyar och stadfäster Mose kallelse. Vi

Läs mer

Program 098. 2.Mosebok kapitel 7: 1-25. (Introd. 0:35)

Program 098. 2.Mosebok kapitel 7: 1-25. (Introd. 0:35) Program 098. 2.Mosebok kapitel 7: 1-25. (Introd. 0:35) Vi skall denna gång stanna inför 2.Mosebok kapitel 7, som handlar om Mose som av Gud, på nytt får besked att gå till Farao, med budskapet att han

Läs mer

Program 102. 2 Mosebok kap.11. + 12: 1-8. (Introd. 0:35)

Program 102. 2 Mosebok kap.11. + 12: 1-8. (Introd. 0:35) Program 102. 2 Mosebok kap.11. + 12: 1-8. (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till 2 Mosebok kapitel 11. där Mose förkunnar att de förstfödda i egypten skall dö, som den sista straffdom över egypten innan

Läs mer

(INTROD. O:35) Vi har kommit till 2.Moseboks tredje kapitel, där Gud presenterar sig som: "JAG ÄR"

(INTROD. O:35) Vi har kommit till 2.Moseboks tredje kapitel, där Gud presenterar sig som: JAG ÄR Program 094. 2. MOSEBOK. 3: 1-22. (INTROD. O:35) Vi har kommit till 2.Moseboks tredje kapitel, där Gud presenterar sig som: "JAG ÄR" Mose som växte upp i Faraos hov - och var i Egypten i 40 år, han har

Läs mer

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM?

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? Pingstkyrkan i Södertälje presenterar: Kan man vara kristen? - en predikoserie om grunderna i kristen tro VI TÄNKTE UTFORSKA LIVETS MENING TA CHANSEN GRUNDKURS

Läs mer

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann?

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? För det första så måste det givetvis till en ärlig vilja att själv ta del av det som sägs om Bibelns olika böcker. Att vilja läsa

Läs mer

FÖRSTA VECKAN I FASTAN. MÅNDAG 15 februari. Läsning 3 Mos 19:1 2, 11 18

FÖRSTA VECKAN I FASTAN. MÅNDAG 15 februari. Läsning 3 Mos 19:1 2, 11 18 FÖRSTA VECKAN I FASTAN MÅNDAG 15 februari Läsning 3 Mos 19:1 2, 11 18 Herren talade till Mose och sade: Tala till Israels barns hela menighet och säg till dem: Ni skall vara heliga, ty jag, Herren, er

Läs mer

Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig och dödlig människa, en varelse skapad av Gud.

Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig och dödlig människa, en varelse skapad av Gud. En god och nyttig undervisning för alla kristna människor, inte endast för barn och ungdomar, utan i hög grad även nyttig för de gamla, sammanställd som frågor och svar. Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig

Läs mer

Den smala vägen. Matteus 7:21 Inte alla som säger Herre, Herre till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja.

Den smala vägen. Matteus 7:21 Inte alla som säger Herre, Herre till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja. "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen Narrow Minded. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media och diagram och på så

Läs mer

Markus 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd.

Markus 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd. "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen med den Engelska titeln Unparadonable Sin. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder,

Läs mer

SPECIELL ANDLIG FÖDA FÖR SJÄLEN

SPECIELL ANDLIG FÖDA FÖR SJÄLEN 15:e läxan - Sabbaten den 11 april 2009 Vi ser det stora behovet av missionsverksamhet att förkunna sanningen inte endast i fjärran länder, utan till dem som är nära oss. I vår nära omgivning finns städer

Läs mer

Vilja lyckas. Rätt väg

Vilja lyckas. Rätt väg Vilja lyckas Rätt väg Till Fadern genom Mig Predikan av pastor Göran Appelgren Läsningar: Ps 23; Joh 14:1-11; SKR 538. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni. Thomas sade: Herre, vi vet inte

Läs mer

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273)

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer! (Joh 8:11) Det kommer ett starkt budskap från vår Herre

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

Sångpostillan - Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet

Sångpostillan - Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet Sångpostillan - Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet Bidrag från Bengt Pleijel 2009-10-21 Senast uppdaterad 2010-04-20 Bibelskolan.com Tjugoandra söndagen efter Trefaldighet FRÄLSNINGEN Låt oss be om

Läs mer

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium Ett Liv i Del 1 - Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 2 Kor 5:17 Ett Liv i är en serie av korta kurser arrangerade av Hestra Cafékyrka som utforskar

Läs mer

HEALING vs. GUDS HELANDE *(1) *(2) *(3) Bön *(4)

HEALING vs. GUDS HELANDE *(1) *(2) *(3) Bön *(4) www.theministryofhealing.se HEALING vs. GUDS HELANDE Finns det något så kallat "falskt helande" eller är allt helande bra och sant? Var kommer helandet ifrån? Vad är det för skillnad på healing (New Age)

Läs mer

Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith

Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith Lite surdeg syrar hela degen. Gal 5:9 Om du öppnar upp dörren och tillåter ett litet fel, kommer detta snart att förstoras. På grund av bristerna

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Innan Moses begärde audiens hos Egyptens kung för att begära

Innan Moses begärde audiens hos Egyptens kung för att begära 07 Tegel utan halm Innan Moses begärde audiens hos Egyptens kung för att begära Israels folks frihet, hade han och Aron haft ett sammanträde med Israels förtryckta ledare. Vid det här sammanträffandet

Läs mer

den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. i. När Gud beskriver sig själv med egna ord, så beskriver han sig själv så här:

den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. i. När Gud beskriver sig själv med egna ord, så beskriver han sig själv så här: Jona 3 (Vers 1-10) Jona i Nineve 1 HERRENS ord kom för andra gången till Jona. Han sade: 2 Stig upp och bege dig till Nineve, den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. 3 Då steg Jona

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

(Introd. 0:35) Och detta skedde på själva "höjden" av hans korta verksamhet.

(Introd. 0:35) Och detta skedde på själva höjden av hans korta verksamhet. Program 131. Markus 4: 1-41. (Introd. 0:35) På vår vandring "Vägen genom bibeln" har vi nu kommit til Markus kapitel 4. - där vi återfinner flera av Jesu liknelser och undret då Jesus stillar stormen.

Läs mer

Guds Ord kom till profeten William Marrion Branham:

Guds Ord kom till profeten William Marrion Branham: Guds Ord kom till profeten William Marrion Branham: Ta upp Din penna och skriv! En kväll, då jag sökte Herren, sade Den Helige Ande till mig att ta upp min penna och skriva. Då jag grep pennan för att

Läs mer

En ledare efter Guds hjärta

En ledare efter Guds hjärta En ledare efter Guds hjärta Ur Bibeln: Men jag skall låta en präst framträda åt mig, som blir bestående, en som handlar efter vad som är i mitt hjärta och min själ. Åt honom skall jag bygga ett hus som

Läs mer

Surat Al-Baqarah (Kon)

Surat Al-Baqarah (Kon) www.islamguiden.com 1 Surat Al-Baqarah (Kon) Källa: Amro Khaled http://www.amrkhaled.net/ Översättning till svenska: Syster Soona Surat Al-Baqarah (kon) Uppenbarades under Madina-perioden. Består av 286

Läs mer

(Introd. 0:35) I förra programmet läste vi om Elisabet och hennes man prästen Sakarias,som blev stum därför att han inte trodde Herrens Ord.

(Introd. 0:35) I förra programmet läste vi om Elisabet och hennes man prästen Sakarias,som blev stum därför att han inte trodde Herrens Ord. PROGRAM 183. LUKAS 1: 26-80. (Introd. 0:35) I förra programmet läste vi om Elisabet och hennes man prästen Sakarias,som blev stum därför att han inte trodde Herrens Ord. Och därför kunde han inte utlysa

Läs mer

2 e Trettondedagen. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

2 e Trettondedagen. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. 1/5 2 e Trettondedagen Psalmer: 236, L705 (Ps89), 246, 437, L724, 259 Texter: Jes 55:1-4, Upp 22:16-17, Joh 4:5-26 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. Låt oss be!

Läs mer

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Samtal om dopet undviks numera ofta. Det verkar som om man har gett upp när det gäller att bli enig om vad Bibeln lär om dopet. Är verkligen Bibeln

Läs mer

Ett budskap till icke muslimer

Ett budskap till icke muslimer www.konvertitguiden.com 1 Källa: www.kalamullah.com Översättning: www.konvertitguiden.com Ett budskap till icke muslimer I Allahs den Nåderikes, den Barmhärtiges namn Bästa läsare: Avsikten med detta budskap

Läs mer

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET.

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET. FREDAGS KHOTBA 28 FEBRUARI, 2014 BISMILAH AL RAHMAN AL RAHIM ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT VI TACKAR ALLAH OCH BER ALLAH SWT OM SKYDD OCH VÄGLEDNING PÅ DEN RÄTTA VÄGEN. OCH VI BER ALLAH

Läs mer

371 Herren är min herde, mig skall intet fattas, han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. (Psalt.

371 Herren är min herde, mig skall intet fattas, han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. (Psalt. 370 Jag vet att min förlossare lever. (Job 19:25) 372 1 Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig. Psalt. 23:4 373 Jag överlämnar mig i dina händer. Du befriar mig, Herre, du

Läs mer

Kasta ut nätet på högra sidan

Kasta ut nätet på högra sidan Kasta ut nätet på högra sidan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Ps 89:12-14; Joh 21:1-14; AC 10061:1,2. Se sista sidan!) Tidigt på morgonen stod Jesus på stranden, men lärjungarna visste inte

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att ställa er en fråga idag som du kan fundera en liten stund på med den som sitter bredvid dig. Och frågan är; vad innebär det att vara ödmjuk?

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING Vigselgudstjänst i Grytnäs församling Några ord på vägen Vi gläds mer er i era vigselplaner och vi tycker det är särskilt roligt att ni planerar att gifta er i Grytnäs

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker.

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker. Dopet i vatten Inledning Det är viktigt att läsa Bibeln och lära sig vad Gud vill säga till sitt folk. Jag tror på att noggrant studera Skriften så att man vet exakt vad Gud har för oss. Han säger att

Läs mer

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen.

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen. Dop av barn Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen. Präst medhjälpare kan framföra en hälsning med egna ord. Psalm Inledningsord och tackbön P I Faderns och Sonens och

Läs mer

Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan ske. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan ske. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras. Vigselgudstjänst Den ordning som finns här är en grundritual. Vid läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnen/namnet. Inledningsmusik - Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan

Läs mer

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har Illustration: En ung munk fick för första gången i ansvar att hålla i morgonandakten.

Läs mer

Mässa i påsknatten (B)

Mässa i påsknatten (B) Mässa i påsknatten (B) De som har tjänaruppdrag i gudstjänsten anländer i procession till den mörka kyrkan. Ett tänt böneljus bärs i processionen. Orgeln kan tas i bruk vid moment 4 (Påsklovprisning) eller

Läs mer

I dagens predikotext möter vi lärjungarna i väntan.

I dagens predikotext möter vi lärjungarna i väntan. 1 Tunadalskyrkan 13 05 12 Söndagen före pingst I väntans tider Apg 1:1-14 Att vänta på något och samtalen under väntetiden kan föra med sig många olika saker. Ett kan vara att man är överens om att man

Läs mer

(Introd. 0:35) Och från avslutnigen av förra programmet repeterar vi, dom två sista verserna vi läste, nämligen:

(Introd. 0:35) Och från avslutnigen av förra programmet repeterar vi, dom två sista verserna vi läste, nämligen: PROGRAM 162. 3 Mos. 13: 9-59. (B) (Introd. 0:35) I det förra programmet såg vi på dom 8 första verserna i 3 Moseboks 13 kapitel. Och på spetälskan som en illustration och bild av synden och "köttet" (Dvs,

Läs mer

B. Välsignelse inför skolstarten

B. Välsignelse inför skolstarten B. Välsignelse inför skolstarten De barn som skall börja skolan kan välsignas på våren strax före skolstarten på hösten. Välsignelsehandlingen leds av en präst en annan församlingsanställd. Välsignelsen

Läs mer

Program 125. 2 Mos. kap. 33 och 34. (Introd. 0:35)

Program 125. 2 Mos. kap. 33 och 34. (Introd. 0:35) Program 125. 2 Mos. kap. 33 och 34. (Introd. 0:35) Vi har nu hunnit fram till kapitel 33 i Andra Mosebok. Där vi möter Herrens befallnig till Israels barn, att dom skall dra vidare från Horebs berg. Och

Läs mer

Så Länge Det Är Dag Att arbeta innan mörket faller Predikan i Pingstkyrkan Lindesberg

Så Länge Det Är Dag Att arbeta innan mörket faller Predikan i Pingstkyrkan Lindesberg 19 april 2015 Så Länge Det Är Dag Att arbeta innan mörket faller Predikan i Pingstkyrkan Lindesberg Så länge det är dag måste vi göra hans gärningar som har sänt mig (Johannes evangelium 9:4a) Bibeltext

Läs mer

Berättelsen vi befinner oss i

Berättelsen vi befinner oss i Berättelsen vi befinner oss i Ola Wingbrant 2014-11-08 Introduktion Det känns roligt och inspirerande att få stå här igen. Att åter ha fått förtroendet. Jag som står här heter Ola Wingbrant och predikar

Läs mer

MÅNDAG 4 januari. Läsning 1 Joh 3:7 10

MÅNDAG 4 januari. Läsning 1 Joh 3:7 10 MÅNDAG 4 januari Läsning 1 Joh 3:7 10 Mina barn, låt ingen föra er vilse. Den som gör det rätta är rättfärdig, liksom Kristus är rättfärdig. Den som syndar är djävulens barn, ty djävulen har syndat ända

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Skapad för att Tillbe

Skapad för att Tillbe Skapad för att Tillbe Av: Johannes Djerf I onsdags så startade vi upp församlingens bibelskola. Vilket jag tycker är mycket spännande och jag hoppas även ni deltagare som var med kände det och med en förväntan

Läs mer

(Introd 0:35) Vi har nu kommit till 3 Mosebok kapitel 13. - Och därmed till ännu en ovanlig, eller speciell del av Skriften.

(Introd 0:35) Vi har nu kommit till 3 Mosebok kapitel 13. - Och därmed till ännu en ovanlig, eller speciell del av Skriften. PROGRAM 161. 3 MOS. 13: 1-8. (A) OBS! sluttid 29:50. Ta in tid... (Introd 0:35) Vi har nu kommit till 3 Mosebok kapitel 13. - Och därmed till ännu en ovanlig, eller speciell del av Skriften. Det gäller

Läs mer

Reformationsbibeln. Andra Moseboken. Svenska Reformationsbibelsällskapets översättning av den engelska auktoriserade. King James Version

Reformationsbibeln. Andra Moseboken. Svenska Reformationsbibelsällskapets översättning av den engelska auktoriserade. King James Version Reformationsbibeln Andra Moseboken Svenska Reformationsbibelsällskapets översättning av den engelska auktoriserade King James Version U t g i v e n 1 6 1 1, r e v i d e r a d 1 7 6 9 Samt i vissa delar

Läs mer

Kärleken till nytta. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!)

Kärleken till nytta. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!) Kärleken till nytta Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!) När någon bjuder dig på bröllop, ta då inte den främsta platsen vid bordet. Kanske någon

Läs mer

Genom Guds förbund med Abraham är vi frälsta

Genom Guds förbund med Abraham är vi frälsta Genom Guds förbund med Abraham är vi frälsta JESUS trons upphovsman och fullkomnare...låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom

Läs mer

Utjämningskatekesen Finska Missionssällskapet 2014

Utjämningskatekesen Finska Missionssällskapet 2014 Utjämningskatekesen Finska Missionssällskapet 2014 Innehåll: Utjämningens betydelse De tio utjämningsbuden Tro Utjämningens betydelse Det liv som Jesus utmanar till innehåller mycket mera än materiella

Läs mer

- En tid då brottsligheten eskalerar och människor inte känner sig trygga.

- En tid då brottsligheten eskalerar och människor inte känner sig trygga. Kära vänner, Vi lever i en tid av stress och oro. - En tid då brottsligheten eskalerar och människor inte känner sig trygga. Detta är en tid då Rasism och fiendskap människor emellan bara ökar. Krig och

Läs mer

Mannen och kvinnan. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: 1 Mos 1:24-2:3; Matt 19:3-6; ÄK 37, 200, HH 366. Se sista sidan!

Mannen och kvinnan. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: 1 Mos 1:24-2:3; Matt 19:3-6; ÄK 37, 200, HH 366. Se sista sidan! Mannen och kvinnan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: 1 Mos 1:24-2:3; Matt 19:3-6; ÄK 37, 200, HH 366. Se sista sidan!) Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin

Läs mer

Tag emot en sval hand på din heta och trötta panna

Tag emot en sval hand på din heta och trötta panna Kära surfare och nyfikenhetsupptäcktsvandrare! Tänk att Du orkat med att vandra ända hit! Förra vandringen var lite jobbig, eller hur? Vi talade om att Gud är ALLSMÄKTIG eller som det heter i den nya översättningen

Läs mer

Bibeln i korthet. Christian Mölks Bibelkommentarer

Bibeln i korthet. Christian Mölks Bibelkommentarer Bibeln i korthet Christian Mölks Bibelkommentarer Gud är evig och har alltid funnits i Fadern, Sonen och den helige Ande. Vid en väl vald tidpunkt valde Gud att ur intet skapa universum och alla levande

Läs mer

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 15, A. Sabbaten den 8 januari 2011. Bo Gå till abo

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 15, A. Sabbaten den 8 januari 2011. Bo Gå till abo Skatter i Torahn Bibelstudium nr 15, A Sabbaten den 8 januari 2011 Bo Gå till abo Torahtext: 2 Mos 10:1 13:16 Haftarah: Jer 46:13-28 Apostoliska skrifterna: Mark 4:1 5:43 Låt din barmhärtighet komma över

Läs mer

- Under några år så bodde jag och reste runt i Mellan Östern och Nordafrika.

- Under några år så bodde jag och reste runt i Mellan Östern och Nordafrika. Psalm 1 Två sätt att leva - Under några år så bodde jag och reste runt i Mellan Östern och Nordafrika. Vi denna tid så reste jag ibland runt i öknen. Solen var stekhet och man kände sig som om man kokade

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Sångpostillan - Första söndagen i Fastan

Sångpostillan - Första söndagen i Fastan Sångpostillan - Första söndagen i Fastan Bidrag från Bengt Pleijel 2009-02-17 Senast uppdaterad 2015-02-15 Bibelskolan.com Första söndagen i Fastan Invocavit Prövningens stund Låt oss be om nåden att med

Läs mer

Lyft din stav! Av: Johannes Djerf

Lyft din stav! Av: Johannes Djerf Lyft din stav! Av: Johannes Djerf Förra söndagen så pratade vi om hur Gud många gånger kastar om de korta och snabba vägarna i livet och istället leder oss in på den långa och många gånger osynliga vägen

Läs mer

Kyrkan och torah del 11

Kyrkan och torah del 11 Kyrkan och torah del 11 Ett rike av präster Sven Reichmann har kommit in på slutvarvet av sin uppmärksammade artikelserie om kyrkan och torah. I detta näst sista avsnitt behandlar han Israels kallelse,

Läs mer

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em.

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em. Jona Det är gött att Jona bok finns med i Bibeln. Det berättas om många män och kvinnor i Bibeln som upplever att Gud kallar dem och vill dra dem in i sitt uppdrag, men som inte tror på sig själva, Jeremia

Läs mer

(Introd: 0:35) Och kapitlet börjar med en bemärkning som är så typisk för Markus: Han bröt upp därifrån (Se: T.ex, Markus 9:30)

(Introd: 0:35) Och kapitlet börjar med en bemärkning som är så typisk för Markus: Han bröt upp därifrån (Se: T.ex, Markus 9:30) Program 138. MARKUS 10: 1-52. (Introd: 0:35) Vi har nu kommit till Markus evangeliums tionde kapitel, och skådeplatsen är än en gång Judeen och landet på andra sidan Jordan. Och inför detta textavsnitt

Läs mer

Evangeliet enligt Johannes

Evangeliet enligt Johannes Evangeliet enligt Johannes 1 Ordet blev människa 1 I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. 2 Det fanns i begynnelsen hos Gud. 3 Allt blev till genom det, och utan det blev

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Guds ljus leder hem. Av: Johannes Djerf

Guds ljus leder hem. Av: Johannes Djerf Guds ljus leder hem Av: Johannes Djerf Mitt minne är inte som det en gång var nu när man är 30 fyllda, men jag tror inte att jag har berättat här framifrån någongång om när jag och några vänner kom vilse

Läs mer

FJÄRDE VECKAN I FASTAN. MÅNDAG 7 mars. Läsning Jes 65:17 21

FJÄRDE VECKAN I FASTAN. MÅNDAG 7 mars. Läsning Jes 65:17 21 FJÄRDE VECKAN I FASTAN MÅNDAG 7 mars Läsning Jes 65:17 21 Så säger Herren: Se, jag vill skapa nya himlar och en ny jord, och man skall ej mer komma ihåg det förgångna eller tänka på det. Nej, ni skall

Läs mer

Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9

Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9 Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9 Titta upp, tala långsamt Inledning Du har fått en rejäl utmaning, ett kraft prov ska utföras. Det kommer behövas starka muskler

Läs mer

Bön som grund Av: Johannes Djerf

Bön som grund Av: Johannes Djerf Bön som grund Av: Johannes Djerf När man har gjort en sak väldigt länge, så pass länge att det blivit en god vana så tror jag att man ständigt behöver återkomma till varför man gör det och varför det är

Läs mer

K J S. King James bibeln på Svenska [ 2 Moseboken ] December 2014 Patrik Firat www.nyatestamentet.nu

K J S. King James bibeln på Svenska [ 2 Moseboken ] December 2014 Patrik Firat www.nyatestamentet.nu K J S King James bibeln på Svenska [ 2 Moseboken ] December 2014 Patrik Firat www.nyatestamentet.nu Kapitel 1 1 Dessa är nu namnen på Israels barn, som kom in till Egypten; var man och hans hushåll kom

Läs mer

Vad händer med det barn som dör i mammas mage eller utanför den?

Vad händer med det barn som dör i mammas mage eller utanför den? Vad händer med det barn som dör i mammas mage eller utanför den? Går han till himlen eller till helvetet? Av Christer Åberg På grund av att frågan har dykt upp ett antal gånger på apg29 och på grund av

Läs mer

MUHAMMAD I BIBELN. Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II. Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige

MUHAMMAD I BIBELN. Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II. Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige MUHAMMAD I BIBELN Av Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige Profetian i 5:e Moseboken Då Moses på Herrens befallning gick upp på berget Horeb, talade

Läs mer

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 45, A. Sabbaten den 13 augusti 2011. Va etchanan Bad jag @N"j't]a,w:

Skatter i Torahn. Bibelstudium nr 45, A. Sabbaten den 13 augusti 2011. Va etchanan Bad jag @Nj't]a,w: Skatter i Torahn Bibelstudium nr 45, A Sabbaten den 13 augusti 2011 Va etchanan Bad jag @N"j't]a,w: Torahtext: 5 Mos 3:23 7:11 Haftarah: Jes 40:1-26 Apostoliska skrifterna: Apg 3:1 5:42 O, HERRE, himmelens

Läs mer

Öga för öga, Tand för tand

Öga för öga, Tand för tand Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen av den Engelska titeln Eye for an Eye. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media

Läs mer

Soldater Skrift - Soldiers Scriptures. 11 Ikläden eder hela Guds vapenrustning, så att I kunnen hålla stånd emot djävulens listiga angrepp.

Soldater Skrift - Soldiers Scriptures. 11 Ikläden eder hela Guds vapenrustning, så att I kunnen hålla stånd emot djävulens listiga angrepp. Soldater Skrift - Soldiers Scriptures Efesierbrevet 6:10-18 10 För övrigt, bliven allt starkare i Herren och i hans väldiga kraft. 11 Ikläden eder hela Guds vapenrustning, så att I kunnen hålla stånd emot

Läs mer

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13 År 2012 Jag vill lära känna Kristus och kraften från hans uppståndelse., fil 3:9 EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos

Läs mer

Efter att Darius, medernas och persernas kung, hade intagit

Efter att Darius, medernas och persernas kung, hade intagit 06 Kunglig lag Efter att Darius, medernas och persernas kung, hade intagit Babylon, dödade han alla regeringsmedlemmarna utom en, nämligen gudsmannen Daniel. Sjuttio år tidigare hade han blivit förd som

Läs mer

Renovera med Guds ord

Renovera med Guds ord Renovera med Guds ord Nehemja kap.7-8 Av: Johannes Djerf Efter några söndagars paus så har vi åter igen kommit tillbaka till Nehemja bok. Där nu alla stenar sitter på sin plats runt muren, den sista dörren

Läs mer

24x7. TV för kropp, tanke och själ. LifeStyleTV gör livet till en helhet, med uppfriskande program dygnet runt.

24x7. TV för kropp, tanke och själ. LifeStyleTV gör livet till en helhet, med uppfriskande program dygnet runt. TV för kropp, tanke och själ 06 Kunglig LifeStyleTV gör livet till en helhet, med uppfriskande program dygnet runt. Vi erbjuder ett brett utbud av program som vill berika och inspirera till en mera aktiv

Läs mer

Bibelintro: Året var 1553 då den engelska Kungen, Edward den 6 låg dödligt sjuk.

Bibelintro: Året var 1553 då den engelska Kungen, Edward den 6 låg dödligt sjuk. Bibelintro: Året var 1553 då den engelska Kungen, Edward den 6 låg dödligt sjuk. - För att förhindra att hans halvsyster den katolska Maria skulle ta över tronen och där med göra England katolskt så skrevs

Läs mer

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11 Avigajl Förra söndagen sa jag att denna söndag skulle det handla om Avigail och de flesta av er såg ut som frågetecken. Och vem vet, det kanske ni kommer att göra idag också efter den här predikan. Jag

Läs mer

Striden i himlen och försoningen

Striden i himlen och försoningen Striden i himlen och försoningen GUDS KARAKTÄR IFRÅGASÄTTS Job 38:4-7 Hur var universums tillstånd vid jordens skapelse? (1 Mos 1:31) Vad är stjärnor en symbol för i Bibeln? (Upp 1:20) Jes 14:12-14 Vad

Läs mer

Lev inte under Lagen!

Lev inte under Lagen! "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen Don t Be Under the Law. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media och diagram och

Läs mer

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 INLEDNING Kärlek är något underbart! Säkert det finaste vi kan uppleva! Vi längtar alla efter att vara riktigt älskade och få bli överösta av någons uppmärksamhet.

Läs mer

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Jag har den stora förmånen att under vissa morgnar under dagens första timmar få titta på barnkanalen på tv med min äldsta dotter. Det

Läs mer

De tio jungfrurna Mark 4:9-12 Liknelsen med de tio jungfrurna Matteus 25:1-13

De tio jungfrurna Mark 4:9-12 Liknelsen med de tio jungfrurna Matteus 25:1-13 "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen med den Engelska titeln The Ten Virgins. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media

Läs mer

Instuderingsfrågor Kristendom och islam NV10B

Instuderingsfrågor Kristendom och islam NV10B Instuderingsfrågor Kristendom och islam NV10B - - - Läs sidorna 76 81 och 120 122 i läroboken (Religion1) Läs stencilerna Jesu sista vecka, Jesus skärper lagens bud och Islam Instuderingsfrågorna hittar

Läs mer

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong. 201 3 Timoteus- B Förlag står för portot Timoteus-Förlag AB SVARSPOST 20492032 545 20 Töreboda Så får du tag på almanackan för 2014 Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Läs mer

Frälsarkransandakt. av Martin Lönnebo

Frälsarkransandakt. av Martin Lönnebo Frälsarkransandakt av Martin Lönnebo 1 L = Ledaren A = Alla *Kort paus **Längre paus L I Faderns + och Sonens och den helige Andes namn. A Kristus, gå med oss. L Helige Ande, upplys vår väg. Vår Fader,

Läs mer

Skapad för att glädja Gud

Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud För två veckor sen så inledde vi vår temaserie Ett meningsfullt liv med att Peter

Läs mer

Kyrkan Jesu Uppståndelse Och Liv

Kyrkan Jesu Uppståndelse Och Liv Kyrkan Jesu Uppståndelse Och Liv PREDESTINATION RLJ-1221-SE JOHN S. TORELL 17 JANUARI 2010 DEL 13: ABRAHAMS FÖRBUND TAR SLUT DET SÖDRA RIKET 344 ÅR Det Södra kungariket varade 344 år och styrdes av 20

Läs mer