Hej alla ledare i IFK Lindesberg!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hej alla ledare i IFK Lindesberg!"

Transkript

1 Hej alla ledare i IFK Lindesberg! Detta underlag är framtaget för att underlätta för er ledare och för er planering. Det är inte heltäckande men beskriver många punkter i korta drag. Behöver ni ytterligare information eller har förslag på förbättringar av detta dokument, vänd er till kansliet. På kansliet finns kontaktuppgifter till ledare, ansvariga mm (på väggen, foton med uppgifter). Där finns även ett fack per lag där info från kansli m.fl. hamnar, glöm inte kolla och tömma ert fack med jämna mellanrum! Mvh Styrelsen IFK Lindesberg Org.nr: Fritidsbyn, Fotbollsgatan 11 ifk.lindesberg@telia.com BG: Lindesberg

2 Ledare Laget.se är vår hemsida som vi använder för administration och kommunikation. Varje lag förväntas ha uppdaterade uppgifter på laget.se både gällande ledare, laget och era spelare. Detta är viktigt av flera anledningar, dels för att IFK Lindesberg betalar en medlemsavgift till centralorganisationen för varje spelare, dels för fakturering av våra egna medlemsavgifter, försäkringar, informationsspridning m.m. Ny spelare är enklast om de registrerar sig själva via vår hemsida: På så sätt kommer alla obligatoriska uppgifter med. För de föräldrar som redan finns med i systemet med annat barn krävs inloggning för att registrera ett till barn. Har dom inte lösenordet är det bara att ange sin mailadress och trycka på Glömt lösenord. Det är viktigt att ni rapporterar in närvaron från träningar och matcher på laget.se så snart som möjligt då föreningen har två rapporteringstillfällen under året. Närvaro genererar pengar till föreningen. Behöver ni hjälp med hur laget.se fungerar, kontakta kansliet. Det finns även manualer att få. Meddela kansliet samtliga ledare i laget och deras roller (tränare, administrativa, lagföräldrar), glöm inte meddela om någon tillkommer eller slutar. Detta för att kansliet ska skicka rätt information till rätt person. Fr.o.m. det år spelarna fyller 12 år förväntas ni ha uppdaterade uppgifter på fogis.se. Behöver ni hjälp med hur fogis.se fungerar, kontakta kansliet. Det finns även manualer att få. Ungdomslagen förväntas ha föräldramöte åtminstone på våren. Utse lagföräldrar som kan hjälpa till med arbetet kring laget. Vi rekommenderar starkt varje lag att ha en eller flera administratörer/lagföräldrar som tar hand om eventuell försäljning, kör- och tvättlistor, caféteriaansvar mm. Ta alltid närvaro (namn och personnummer på alla deltagare) på möten för intjänande av SISU-poäng till föreningen. Kansliet kan visa/hjälpa dig med information och inrapporteringen till SISU. Som ledare får du en klubboverall. Skulle du välja att inte fortsätta som ledare efter första året får du själv stå för kostnaden för overallen (faktureras). Därefter får du en ny overall vart 5:e år. Prata med kansliet angående overaller.

3 Varje lag får ett skåp för bollar, matchställ, sjukvårdsväska och annat lagspecifikt material mm. Skåpet ska ha hänglås och nyckelkopia eller kod ska finnas i kansliet. Nycklar till klubbhus, konstgräshallen mm kvitterar ledare ut i kansliet. Är det något ni saknar, behöver eller undrar över, vänd er till kansliet! Material Västar, konor, käppar, popup-mål, koordinationsstegar mm delas av alla lag. Lämna tillbaka dessa saker på sin plats i god ordning efter att ni använt dem. Alla lag ska ha tillgång till egna bollar, medicinväska samt matchställ. Om det saknas eller något är trasigt av lagspecifikt eller gemensamt material meddela kansliet eller materialansvarig så får vi se över vad som eventuellt ska köpas in. Var rädd om utrustningen och glöm inte samla in alla bollar efter match/träning. Särskilda regler för vissa material: Benskyddstejp, Coachtejp, Liniment och Kylspray är endast seniorlag. Efter avslutad huvudsäsong ska en ansvarig för varje lag göra en inventering av det lagspecifika materialet och lämna in till kansliet. Detta ligger till grund för inköp och eventuell omfördelning av material i syfte att allt är i ordning till nästa säsongsstart. Kansliet skickar ut inventeringsformulär när det är dags. Medlems- & spelaravgifter Alla spelare ska betala medlems- och spelaravgift, kansliet fakturerar samtliga spelare. Varje enskild spelare ska ha betalat medlems- och spelaravgift för att denne ska tillåtas delta i serie-, cup- eller poolmatch. Detta innebär att om ett lag inte kan få ihop tillräckligt antal spelare till en match pga. att vissa spelare inte betalat medlems- och spelaravgift (och det inte finns andra spelberättigade spelare att låna) så ska matchen ställas in. För de spelare som har svårt att betala hela beloppet för avgifterna vid ett tillfälle är det tillåtet att komma överens om en avbetalningsplan. I sådana fall tillåts spelaren att delta i match förutsatt att avbetalningen påbörjats. Nya spelare som tillkommer efter augusti månad, dvs i slutet av huvudsäsongen, betalar endast medlemsavgift för innevarande år.

4 Medlems- och spelaravgiften beslutas styrelse i samband med budgetförslag. Kansliet tillhandahåller aktuell information om detta. Dessa avgifter går bl.a. till: Resor och transport för våra ideella ledare. Försäkringar, licenser, träning/match 1-7ggr/vecka. Tävlingskostnader för seriespel, domare, cuper m.m. Kansli och klubblokal samt konstgräshallen, lokalhyror m.m. Utbildning av tränare och ledare samt domare. Material (bollar, konor, matchställ, västar m.m.). Alla ledare har fritt medlemskap, såväl operativa som administrativa. Upp t.o.m. 12 års ålder, exklusive bollskolan, får varje spelare ett litet kit när medlems- och spelaravgiften är betald, det kan t ex vara en boll och en vattenflaska. OBS: Vid åldersblandade grupper så gäller fortfarande 12 år som gräns, vilket innebär att de som är upp t.o.m. 12 år i laget får detta kit och de som är över 12 år får inte det. Knattelagen har ett eget startkit som delas ut när avgiften är betald. Planer & Hallar Varje vår och höst skickar kansliet ut förfrågningar till samtliga lag om vilka tider ni vill träna. Utifrån era önskemål försöker vi lösa det så bra det går för alla lag. Ibland kallar vi till möte för att gemensamt komma fram till bästa lösningen. Match går före träning, matcher annonseras på vår anslagstavla och på laget.se (titta i kalendern på föreningens hemsida för att få en samlad bild av alla aktiviteter i alla lag) i god tid, liksom träningstider. Vänligen respektera när någon plan är avstängd. Om alla planer är fullbokade får ni dela plan med annat lag de tillfällena. Observera att endast rena skor och bollar får användas i konstgräshallen, dvs se till att inte jord, gräs och annan smuts släpas in!

5 Match/Domare Ledare är ansvariga för att anmäla sitt lag till den serie eller poolspel som de ska spela i. Detta sker oftast i februari/mars. Mail kommer från föreningen. Kansliet ordnar plan och domare (efter att ni meddelat dag och tid) och lagets ledare kallar motståndarlaget. Kontaktuppgifter till ledare i andra föreningar finns i FOGIS och i mailutskick från förbundet. För de matcher som förbundet inte tillsätter domare ordnar kansliet domare. Ni ska meddela kansliet era hemmamatcher (och ändringar av hemmamatcher) senast 1 vecka innan matchdag. Detta för att ingen match ska missas och ni står utan domare. Maila gärna kansliet alla era matcher när de är bokade och sen återkoppla 1 vecka innan matchstart för att säkerställa domare och plan. För att lagen ska veta var de ska byta om så finns det en pärm på kansliet med A4 skyltar med olika föreningars namn och med våra egna lags namn. Om dessa inte redan sitter på omklädningsrummen hämtar ni aktuella skyltar och sätter upp. Då vet alla vilka omklädningsrum respektive lag ska använda. Självklart lämnar ni tillbaka skyltarna efter match. Spelarförteckning, domarkvitto mm ska lämnas till kansliet omgående. Att sms:a in resultatrapportering (för de lag det gäller, info kommer från kansliet) ansvarar hemmalagets ledare för. Cuper & distriktsverksamhet Föreningen bekostar cuper/träningsläger för ungdomslag (undantaget knattelagen) med max 2 000:- totalt per säsong. Föreningen bekostar cuper/träningsläger för seniorlag med max 4 000:- totalt per säsong. Outnyttjad cup-peng sparas inte från år till år. Förslag på cuper och distriktsverksamhet anslås i klubbhuset. Spelare som vill prova på distriktslagsspel står själva för avgiften för Intersportlägret ( prova på lägret ) då man är 13 år, samt första samlingen i ordinarie distriktsverksamhet (14 år, Grillska lägret). Blir man därefter kallad till vidare samlingar står klubben för halva kostnaden vid respektive tillfälle.

6 Cafeteria & klubblokal Cafeterian ska vara öppen och bemannad när man har hemmamatch, det ansvarar hemmalaget för. Alla ungdomslag (utom knattelagen) får tilldelade jourveckor (efter schema) då man den aktuella veckan ansvarar för cafeterian vid seniormatch samt att det är städat och fint i klubbhuset. Under huvudsäsong har man daglig bemanning gällande jourvecka (eftermiddag vardagar), och under övriga året har man ett pass per vecka (torsdag). Samtliga lag förväntas städa efter sig, det gäller omklädningsrum, konstgräshall, planer, gemensamma utrymmen mm. Manualer finns för både cafeteria och jourvecka på vår hemsida och vid vårt kansli. OBS larmet slår på kl. 22:00 Vid poolspel ansvarar arrangerande lag själva för cafeterian och klubbhuset. Varje lag utser en ansvarig gällande cafeterian och jourvecka, meddela kansliet vilka personer och kontaktuppgifter. Möten/Träffar Varje vår har vi en kick-off för ledare & styrelse, där närvaro är obligatorisk. Varje höst (efter avslutad huvudsäsong) har vi avslutningar. Vid behov kommer föreningen kalla till andra möten som t ex planeringsmöten för hall/grästider mm. Kom på mötena, det är er chans att lyfta era åsikter och att påverka verksamheten. Det är vi medlemmar som är föreningen! Utbildning Föreningen önskar att alla tränare ska vara utbildade enligt svenska fotbollförbundets riktlinjer. Föreningen står för utbildningskostnaden. Kontakta kansliet för mer information. Ni som har spelare som är intresserade av att bli domare, kontakta kansliet. I regel är utbildningarna på våren (både grundutbildning och fortbildning). Man kan bli juniordomare ifrån ca 13 års ålder och seniordomare från ca 16 års ålder.

7 Reseersättning Reseersättning har man rätt till gällande en ledarbil per match. Reseersättningsblankett skall alltid fyllas i och redovisas senast månaden efter resan, prata med kansliet. Försäljning/Lagjobb/Lagkassa IFK Lindesberg har ett återkommande föreningsjobb där man säljer rabatthäften med rabatter som gäller olika företag i Lindesberg. Detta är en mycket viktig inkomstkälla för föreningen. Från det år man fyller 8 t o m det år man fyller 16 förväntas man sälja 8 rabatthäften var per säsong, de spelare som är över 16 år förväntas sälja 4 rabatthäften var per säsong. OBS: Man kan inte returnera häften som kvitterats ut. Det finns en möjlighet att köpa sig fri från detta föreningsjobb genom att betala in 400 kr istället. Rabatthäftena brukar delas ut i maj av kansliet till lagets kontaktperson gällande försäljning och redovisas löpande. Alla intäkter från denna försäljning går till föreningen. Från det år man fyller 12 t o m det år man fyller 16 förväntas man även utföra andra försäljningar under huvudsäsong som styrelsen beslutar. Seniorlagen förväntas hjälpa till på olika jobb i föreningens namn, ca 6 10 st. per säsong. Om problem uppstår med inbetalning/redovisning i samband med försäljningar trots upprepade försök att lösa det tillsammans med de aktuella personerna kan du som ledare alltid söka hjälp hos kansliet. Vill ni göra ett eget lagjobb t ex genom att sälja saker som newbody, salami, Ullmax etc., kontakta då kansliet. 10% av förtjänsten går då till föreningen, resten till lagkassan. Skaffar ni en ny sponsor till föreningen (inte en befintlig) går 10% av första inbetalningen till lagkassan. Lagkassan betalas aldrig ut som kontanta medel utan ska användas till laget.

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2018 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-09) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter:

EKONOMI. Medlemsavgifter: Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: SÄSONGEN 2016 EKONOMI Medlemsavgifter: Enskild medlem 200 kr Familjemedlemskap 450 kr Träningsavgifter: U6 (-10) 200 kr 5-manna 500 kr 7-manna 700 kr 9-manna 900 kr 11-manna 1100 kr Medlems och träningsavgifter

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 CHECKLISTA TINGSRYD UNITED FC 2010-05-03 1(5) CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 Gäller seriespelande lag HEMMAMATCHER Bjud in bortalaget. Stäm av matchdag, tid samt tröjfärg. Ring domarna. Vid ev. byte dag/tid

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

LATHUND FÖR LAGLEDARE

LATHUND FÖR LAGLEDARE Sigtuna IF är en ideell förening där varje sektion och lag i princip skall bära sig själv, ledningsmässigt såväl som kostnadsmässigt. Som lagledare är det en hel del att känna till och tänka på utöver

Läs mer

Mall för föräldramöte

Mall för föräldramöte Mall för föräldramöte Information om vad det innebär att vara med i en förening Föreningslivet öppet för alla Föreningslivet är ideellt Föräldrar och kontaktpersoner är viktiga i föreningen Medlemmarna

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

VAIF i praktiken: A Ö

VAIF i praktiken: A Ö VAIF i praktiken: A Ö Här finns praktiskt information över rutiner hos oss i VAIF. Nedan riktar sig till aktiva och intresserade inom Knatte /Ungdoms och Seniorverksamheten. Välkomna vi är mycket glada

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Skoghalls IBK Pojkar P08. Föräldramöte inför säsongen 17/18

Skoghalls IBK Pojkar P08. Föräldramöte inför säsongen 17/18 Skoghalls IBK Pojkar P08 Föräldramöte inför säsongen 17/18 Dagordning Inledning Presentation av organisationen kring laget Policy Medlemsavgifter 2017/18 Träningstider och upplägg Gruppindelning Poolspel,

Läs mer

Uppstart säsongen 2018/2019 Tjörns Ishall

Uppstart säsongen 2018/2019 Tjörns Ishall Uppstart säsongen 2018/2019 Tjörns Ishall 2018-09-02 Johan Ahlström Tränare Joakim Alfredsson Ass. Tränare Joakim Bohman Materialförvaltare/Ass. Tränare Emanuel Johansson Webmaster/Ass. Tränare Magnus

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24

Protokoll Föräldramöte F04 Innebandy: 2015-09-24 Närvaro 11st: Maria Artursson (Meja), Marina Lindgren (Malva), Mikael Lundkvist (Maja), Chrille Robertsson (Linn R), Evelina Lindgren (Tilda), Roger Rantatalo (Moa), Anna Sjögren (Vanessa), Göran Wikman

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt

Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt Så spelar vi 7-mannafotboll 2017 Jämna matcher Konstruktivt och bra spel Alla skall få vara med Så många som möjligt-så länge som möjligt Inom JHFF spelas det 7-manna fotboll när man är 10-12 år. Syftet

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Inom JHFF och SvFF spelas det 11 mot 11 från 15 år och uppåt. Innehåll Allmänt... 3 Spelares behörighet...

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

Kompendium Föräldrar 2015

Kompendium Föräldrar 2015 Kompendium Föräldrar 2015 Bra att veta Ansvarsområden inom ungdomsfotbollen: Kanliet, Pelle Andersson: Material Johan Mellstam: Fogis, Licenser, Medlemsregister & Kiosk Hemsida/Lagsidor: Karin Wiklund

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Så spelar vi 11-mannafotboll 2017 Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Allmänt Tävlingen arrangeras av Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) i samarbete med Kompisligan. Ansvariga för

Läs mer

AVGIFTER. Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550: i tvättavgift

AVGIFTER. Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550: i tvättavgift VÄLKOMNA AVGIFTER Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550:- + 425 i tvättavgift Deltagaravgift Deltagare i fotbollsskolan betalar bara medlemsavgift

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30 Föräldramöte HCDALEN Team 08 U10 2017/2018 Lördag 16/9 2017 Klocka: 09:30 2017-09-25 1 Agenda Information om ledarstab Avgifter Hemmavinsten / 1966klubben Föräldragrupp Träningar Cuper Information om kiosk

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen Så här fungerar föreningen Innehåll Vem ska läsa detta 4 1 Bele Barkarby IF 5 1.1 Bele Barkarby IF Alliansförening...5 1.2 Bele Barkarby Innebandy...5 Enkla regler...5 Uppträdande...6 Föräldrar...6 2 Hur

Läs mer

Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna!

Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna! Välkommen som förälder i IFK Eskilstuna! IFK Eskilstuna allmänt: År 1897 bildades IFK Eskilstuna, eller egentligen IFK VII, Sjunde kretsen av Idrottsföreningen Kamraterna. IFK Eskilstuna är en ideell förening

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Detta dokument ska ge er ledare inom våra föreningar information om ishockyverksamheten.

Detta dokument ska ge er ledare inom våra föreningar information om ishockyverksamheten. PHC / SAIK Ledarinformation Detta dokument ska ge er ledare inom våra föreningar information om ishockyverksamheten. Lagets uppbyggnad - Varje lag ska minst ha en lagledare, tränare, materialare, föräldragrupp.

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016 FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05 24 februari 2016 Mötets agenda Tränargruppen Träning och matcher Administration och kommunikation Ekonomi och sponsring Klädbeställning Trivselaktiviteter 1 VIK:s vision Så många som

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Föräldramöte F-03 19/3 2014 VÄLKOMNA!

Föräldramöte F-03 19/3 2014 VÄLKOMNA! Föräldramöte F-03 19/3 2014 VÄLKOMNA! Agenda Kort personlig presentation (Namn, far/mor till ) Läget i truppen Allmänt kring YIS Ledaruppställning Kommunikation Allmänna tankar och målsättningar Träningar

Läs mer

Föräldramöte IFK Kungälv P12

Föräldramöte IFK Kungälv P12 Föräldramöte IFK Kungälv P12 Agenda 1. Presentation av trupp och ledare 2. Träningar försäsong 3. P12 och P14 - samarbete 4. Seriespel 5. Cuper 6. Våra åtaganden mot klubben 7. Ekonomi 8. laget.se 9. Föräldrar

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel...

Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Så spelar vi Fotboll 11 mot 11 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Inom JHFF och SvFF spelas det 11 mot 11 från 15 år och uppåt. Innehåll Allmänt... 3 Spelares behörighet...

Läs mer

LSK- MANUALEN Utgåva 1

LSK- MANUALEN Utgåva 1 LSK- MANUALEN 2011 Utgåva 1 Linghems sportklubb Fotbollsektionen 469 21-3 Anläggningen 440 28 77-7 7-manna 98 62 94-7 Cupfond 384081-6 Spelarfond 384026-1 Post till fotbollssektionen: Linghems SK Fotbollssektionen

Läs mer

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Spelarmapp I denna mapp hittar Du all nödvändig information om föreningsavgifter, om jourveckor, vad Du får som medlem i föreningen samt olika åtagande.

Läs mer

Trängstider

Trängstider Agenda ledarträffen Presentation av deltagarna Kort info om föreningen Träningstider, nycklar, förhinder Närvarokort, Ibis Sammandrag och Seriespel Utrustning Ekonomi Medlemsavgift Domarkvitton Utbildning

Läs mer

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Så spelar vi 7-mannafotboll 2016 Bättre förutsättningar Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Inom JHFF spelas det 7-manna fotboll när man är 10-12 år. Syftet är att skapa bättre

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Föräldramöte Lerkils IF P07

Föräldramöte Lerkils IF P07 Föräldramöte Lerkils IF P07 170225 Innan vi börjar Vi använder oss av enbart laget.se för kommunikation med föräldrar (http://www.laget.se/lerkilp07) Får ni information av oss via denna sida? Vi skulle

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Handbok för ledare

SKELLEFTEÅ IBK. Handbok för ledare Handbok för ledare 2016-11-18 SKELLEFTEÅ IBK Ett samlat dokument för ledare med regler och rutiner som gäller för lag och ledare inom Skellefteå IBK och dess ungdomssektion. Skellefteå IBK Bildad: 1985

Läs mer

Så spelar vi fotboll 9 mot 9

Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så spelar vi fotboll 9 mot 9 Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Bra och utvecklande spel... Vi spelar 9 mot 9 i åldrarna 13 14 år. I syfte att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL

TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL 2013 TÄVLINGSBESTÄMMELSER & LEDARMANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 Allmän information 3-4 11-manna 5 7-manna 6 5-manna 7 Checklista för 5-manna-sammandrag 8 Information angående 7- och 5-mannadomare Allmänt

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen

Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen Föräldramöte - Onsala BK P-07 Säsongen 2015 2015-04-29 Agenda Agenda 1. Onsala BK:s värdegrund, ledstjärnor och policys 2. Onsala BK P07:s målsättningar 3. Träningar, matcher och övriga aktiviteter 4.

Läs mer

Lathund för dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Lathund för dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Lathund för dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 A ADRESSLISTA Det är bra om varje spelare får en lista över telefonnummer till ledare, kansli, lagkamrater i början av varje säsong.

Läs mer

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1 Föräldramöte 2016-04-04 Säsongen 2016 Nykvarns Sportklubb 1 Agenda 1. Ledare 2. Spelartrupp och Målsättning 2016 3. Träning 4. Träningsmatcher 5. Sammandrag och Cup 6. Informationskanal laget.se 7. Klubbkläder

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt

Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Så spelar vi Fotboll 7 mot 7 Konstruktivt och bra spel Ge alla möjlighet till utveckling Så många, så länge i så bra miljö som möjligt Inom JHFF spelas det 7 mot 7 när man är 10-12 år. Syftet är att skapa

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse?

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? Träff 1: Föreningskunskap 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? 3. Vilka personer arbetar i en styrelse? 4. Vad gör en ordförande, en kassör, en sekreterare och en

Läs mer

Information samt minnesanteckningar från. Föräldramöte P-08 15/2 2017

Information samt minnesanteckningar från. Föräldramöte P-08 15/2 2017 Information samt minnesanteckningar från Föräldramöte P-08 15/2 2017 Agenda 18.00 18:05 - Välkomna - kaffe 18.05 18:45 - Information inför säsongen 18.45 18:55 - Övriga frågor 18.55 - Slut Pojkar -08 Ledarstaben:

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Föreningsträdet Min förening Handledning Aktiva 15 år Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2017/18

Domarkommittén PM för domare 2017/18 Domarkommittén PM för domare 2017/18 PM för domare gällande säsongen 2017/18 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser och dess bilagor gäller. Detta PM beskriver

Läs mer

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012

Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet. 5-mannalag 2012 Bra saker att tänka på vid start av lagverksamhet 5-mannalag 2012 I. Organisation Tränare, lagledare och kassör. o Tränare, två eller flera o Lagledare, t.ex. registrera *närvaro i MyClub o Kassör, hantera

Läs mer

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014 Föräldramöte IFK Skoghall P03 14 april 2014 Dagordning Presentation Föreningsinformation medlems/träningsavgift Zeroprojektet Organisation ledare, målvaktsträning, kioskansvarig Allergier Overaller Information

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Info. Tränare/lagledare. Laget.se huvudkanal för anmälningar och information

Info. Tränare/lagledare. Laget.se huvudkanal för anmälningar och information F0506-2016 Info Tränare/lagledare Anders Ihs Jessica Erixon Sture Lomakka Anders Lindqvist Jonas Jonasson Laget.se huvudkanal för anmälningar och information Notiser via email och SMS Facebook-grupp endast

Läs mer

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter PROFIXIO MANUAL Detta är en manual för hur du som domare gör för att använda Profixio som är vårt program för resultatrapportering. I Profixio hittar du även en kalender med dina matcher, dina domarkollegors

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

POLICY. Riktlinjer och principer för ungdomsledare och spelare i Vetlanda innebandyförening

POLICY. Riktlinjer och principer för ungdomsledare och spelare i Vetlanda innebandyförening POLICY Riktlinjer och principer för ungdomsledare och spelare i Vetlanda innebandyförening 2013-2014 Kontakter Det här är en ledare i VIB Är medlem i VIB Ska alltid tänka på att det är Vetlanda IB som

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

AGENDA. 13.00 Kick off öppnas Presentation av deltagare Gäst. Juniorverksamheten Statusläge respektive representationslag Tränare

AGENDA. 13.00 Kick off öppnas Presentation av deltagare Gäst. Juniorverksamheten Statusläge respektive representationslag Tränare Lerkils IFs 2015 AGENDA 13.00 Kick off öppnas Presentation av deltagare Alla Gäst Ekonomi Robert J Material Peter W Kansliet Håkan Å Juniorverksamheten Robert B Statusläge respektive representationslag

Läs mer

Syfte. Ledord. I Gnosjö IF vill vi att ledare ställer upp bakom följande

Syfte. Ledord. I Gnosjö IF vill vi att ledare ställer upp bakom följande DEN GULSVARTA SAMMANFATTNING Syfte med den gulsvarta tråden är att skapa en gemensam syn på hur vår verksamhet bedrivs. Det är ett levande dokument som anpassas för den tid vi lever i och den verksamhet

Läs mer

Så spelar vi 9-mannafotboll 2017

Så spelar vi 9-mannafotboll 2017 Så spelar vi 9-mannafotboll 2017 Lagom stor plan... Lagom många spelare... Bättre och mer utvecklande spel... Syftet med 9-manna är att skapa bättre förutsättningar för att spela fotboll på ett utvecklande

Läs mer

Täby FK Manual för lagadministration 2015

Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 1 Täby FK Manual för lagadministration 2015 Sida 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Lagledare och administratör 2.1 Säsongsplanering 2.2 Föräldramöte 2.3 Närvarokort 2.4 Hantering av nya spelare

Läs mer

Föräldramöte KIF P

Föräldramöte KIF P Föräldramöte KIF P06 2017-03-19 Ledare 2017 Tränare: Fredrik Kron Erik Gräns Johan Lindvall Oskar Sigfridson Övrig föräldrahjälp: Mia Lundberg Angela och Andreas Emanuelsson Maria Sigfridson Representant(er)

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen

Ledarguiden. Så här fungerar föreningen Så här fungerar föreningen Dokumentnamn: Innehåll Vem ska läsa detta 4 1 Bele Barkarby IF 5 1.1 Bele Barkarby IF Alliansförening... 5 1.2 Bele Barkarby Innebandy... 5 Enkla regler... 5 Uppträdande... 6

Läs mer

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc.

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Säsongen 2016 Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Ekonomi Styrelsen informerar Övergripande Resonemang Alla i

Läs mer

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda:

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda: IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte 2017-09-19 Frejknuten 19.00 21.00 Närvarande: Styrelsen + Ledare Agenda: 1. Presentation styrelse & agenda 2. Alliansförening Mats H 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik

Läs mer

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet

Vår vision: Mjölby IBK ska vara den mest attraktiva idrotts-klubben i Mjölby Kommun! Välkommen till vår verksamhet Välkommen till säsongen 2017 2018 Välkommen till vår verksamhet Nu är det återigen hög tid att starta upp en ny säsong för våra innebandyälskande medlemmar och även för er som fortfarande inte har vågat

Läs mer

Manual laget.se. 1. Glömt lösenordet

Manual laget.se. 1. Glömt lösenordet Manual laget.se 1. Glömt lösenordet... 1 2. Komma till redigera/admin-läge... 2 3. Lägga in aktiviteter... 2 4. Lägga in spelare och föräldrar... 2 5. Skicka gratis grupp-sms... 3 6. Skicka kallelse till

Läs mer

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Detta är en introduktion till hur man använder SportAdmin som tränare och lagledare. Läs mer om SportAdmin på www.sportadmin.se Lagledare och tränare har rättigheter

Läs mer

BBK HF riktlinjer för föreningsåtaganden

BBK HF riktlinjer för föreningsåtaganden BBK HF riktlinjer för föreningsåtaganden säsongen 2015/2016 Innehåll BBK HF riktlinjer för föreningsåtaganden...1 säsongen 2015/2016...1 1. Allmänt...3 2. Generella lagåtaganden till föreningen...3 2.a.

Läs mer

I detta dokument finns information som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag.

I detta dokument finns information som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Att starta ett lag i Västerås IBS Ungdom! Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I detta dokument finns information som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även om arbetet

Läs mer

Ulricehamns IFK P-04

Ulricehamns IFK P-04 Ulricehamns IFK P-04 Föräldramöte 2015-04-14 Lars, Zoran, Barbro, Wendy, Linda och Mimmi Ulricehamns IFK P-04 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong Träningstider

Läs mer

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2013 Information Tävlingsbestämmelser Regler Information Anmälan Görs i receptionen på Korpen Collegium. Anmälan är fullständig först när anmälningsavgiften är betald hos. (För receptionens öppettider

Läs mer

P03 Föräldramöte

P03 Föräldramöte P03 Föräldramöte 150318 Agenda Året som Gick Målsättning 2015 Ledarstab / Web Säsong 2015 Kompis och trivselregler Årets Uppgifter Övrigt Ekonomi 2014 Vi hade en Tuff Vår, med en grupp som inte riktigt

Läs mer

LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB

LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB 111 2010-04-12 1 LAGLEDARPÄRM - JÄRNA SPORTKLUBB 1. Presentation av JSK 2. Användnings område av klubbloggan, typsnitt m.m 3. Kommunikation inom Järna Sportklubb 4. Närvarokort aktivitetsbidrag 5. Medlemskap

Läs mer

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher.

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. 26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. Bra gemenskap/alla får vara med Bra tränare, förklarar bra Kul med många matcher Peppar varandra Flamsigt på träningarna ibland

Läs mer

IFK Umeå fotbolls Policydokument. DEL 2 - Rutiner

IFK Umeå fotbolls Policydokument. DEL 2 - Rutiner IFK Umeå fotbolls Policydokument DEL 2 - Rutiner FÖRORD I detta dokument beskrivs IFK Umeå Fotbollssektions Rutiner. I arbetet med att ta fram rutinerna har diskussioner förts med ledare, styrelse, föräldrar

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Direktiv för Grön nivå 7-9 år års utgåva Gäller från 1 juli 2016

Stockholms Innebandyförbund Direktiv för Grön nivå 7-9 år års utgåva Gäller från 1 juli 2016 Stockholms Innebandyförbund Direktiv för Grön nivå 7-9 år 2016 års utgåva Gäller från 1 juli 2016 Direktiv 2016/2017 Grön nivå 7-9 år Klasser/indelning Knatteligan spelas i klasserna Flickor/Pojkar -08

Läs mer

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel

Välkommen till Blå nivå. -organiserat seriespel Välkommen till Blå nivå -organiserat seriespel Framtaget av Stockholms Innebandyförbund för ledare, föreningar, spelare och föräldrar, Stockholm 2017 Foto: Stockholms Innebandyförbund och Per Wiklund Tack!

Läs mer