Våra kärnvärden din trygghet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Våra kärnvärden din trygghet"

Transkript

1

2 Våra kärnvärden din trygghet JUPP är en förkortning av våra kärnvärden; Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Dessa värden är viktiga för oss och vi jobbar ständigt med dem, till och med när vi rekryterar nya medarbetare. JUPP är bra verktyg för oss att arbeta efter. Och en stor trygghet för dig som kund. Jordnära Vi vill arbeta nära våra kunder, med korta beslutsvägar och en stor lyhördhet. Utvecklande Vi ska vara nyskapande, flexibla och ständigt förbättra oss. Vi vill ha en engagerad personal, som vi ger möjligheter att utvecklas. Personliga Vi vill ha en förtroendefull dialog med våra kunder, byggd på ärlighet. Vi eftersträvar långa relationer, med både kunder och leverantörer. Vi tror också på god kommunikation inom företaget. Pålitliga Du ska känna dig trygg när du anlitar Lambertsson. Vi står för god affärsetik, hög kompetens och god planering. Vi håller vad vi lovar och gör rätt från början.

3 Smarta lösningar för ditt byggprojekt Lambertsson Sverige AB, som ingår i Peabkoncernen, är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantör inom bygg- och industrilösningar. Med vår kunskap och erfarenhet kan vi hjälpa dig med att få alla bitar på plats, från minsta skruvdragare till marknadens största kranar. Vi ger dig helt enkelt kraften och musklerna för ditt byggprojekt. Kortare byggtider, bättre kontroll över kostnaderna och smidigare processer är bara några av fördelarna med att anlita oss. På Lambertsson är vi verkligen experter på vad vi gör. Våra anställda är specialister inom sitt specifika område, vilket garanterar ett utfört arbete av högsta kvalitet. En annan styrka är vårt kundorienterade arbetssätt. Ett nytt projekt inleds med ett uppstartsmöte, där vi tillsammans med dig som kund analyserar projektet. Därefter gör vi upp en plan, anpassad efter dina behov. Rätt lösning till rätt ekonomi, med andra ord. En filosofi som visat sig vara framgångsrik.

4 Division Rental

5 Division Rental vi fixar helheten Inom vårt affärsområde Rental erbjuder vi helhetslösningar som skapar hög säkerhet och effektivitet. Vi har ett brett sortiment av maskiner för uthyrning, till exempel betongslipare och markvibratorer, anpassade efter olika förhållande. Vi kan sy ihop den totala arbetslösningen för dig, eller så kan du hyra en skruvdragare i en timme. Det är alltid dina behov som styr. Vi hyr även ut personal för montagearbeten och ställningsbyggen. Vi på Lambertsson vill att det skall flyta på för dig, stopp i arbetet är aldrig roligt. Därför är vår grad av service mycket hög. Till exempel har vi serviceverkstäder på alla depåer, vilket innebär att vi kan ge en snabb service. Den utförs av vår välutbildade personal, som alltid är uppdaterad med den senaste utbildningen. Skulle en maskin gå sönder under hyrtiden gäller fri service. Och självklart får du en annan maskin under tiden. Service handlar också om logistik. Vi levererar och hämtar maskinerna, var och när du vill.

6 Division El

7 Division El med från start till mål Inom division El kartlägger vi ditt behov av byggkraft, från projektets början till slut. Vi bistår med beräkningar, dimensionering, leverans och montage. Vi utför för- och färdiganmälan direkt till nätägare samt har kontakt med energileverantören. Dessutom har vi personal på plats för att säkerställa driften. Våra uppdrag varierar, både i omfattning och när det gäller geografisk spridning. Vi kan agera elkonsult och installatör vid stora anläggningar, event och vägbelysningentreprenader. Vid komplexa projekt, till exempel tunnelbyggen, erbjuder vi helhetslösningar som kraftförsörjning och betongvärme/kyla. Vi arbetar också mycket med energioptimering, som i längden verkligen lönar sig. Vi har genom åren varit en del av många spännande och intressanta projekt. Bland annat har vi levererat allt inom bygg och el för Sveriges Radios Musikhjälpen.

8 Trafikanordningar

9 Trafikanordningar Lambertsson utför kostnadseffektiva lösningar avseende Trafikanordningar och Skyltning. Vi erbjuder en helhetslösning inom trafikanordningar samt uthyrning av TA-materiel till alla typer av jobb, stora som små. I vårt sortiment finner ni TMA-bilar, trafikbuffert, barriärer, koner, skyltar m.m. Upprättande av TA-planer Trafikanordningar Uthyrning av material och utrustning Nyuppsättning av Trafikskyltar Textning av skyltar TMA Hänvisningsmärken och symboler Vakt och Lots Vi värnar om en tryggare arbetsmiljö i trafiken Vi ordnar dina TA-planer, avstängningar och textar dina skyltar!

10 Bodar och moduler

11 Region Modul bodar och moduler för alla behov Med lång erfarenhet, och alltid med utveckling i centrum, erbjuder vi en av marknadens modernaste arbetsplatser. Våra bodar och moduler är miljöeffektiva och flexibla. Och de kan anpassas efter specifika krav och behov. Till exempel har Lambertsson tillsammans med kunder, arkitekter och utvalda leverantörer utvecklat ett nytt premium-bodsystem för att möta marknadens krav och önskemål. Några av Premium-bodarnas produktegenskaper är lägre energiförbrukning med upp till 40%. Dessutom är den invändiga arbetsmiljön förbättrad genom en ljusare, yttre takbeklädnad för minskat solvärmepåslag och ökad kostadseffektivitet genom förbättrad yteffektivitet. Vi kan leverera nyckelfärdiga bodar, fullt utrustade efter dina önskemål. Vi tillhandahåller även planskisser, bygglovshandlingar, service och ett kundanpassat informationssystem. Det enda du behöver göra är att flytta in!

12

13 Glacell en av sveriges ledande solcellsleverantörer Med ökande miljöproblem och stigande energipriser blir solenergi allt viktigare för såväl småhusägare som för kommunala och privata fastighetsförvaltare och energibolag. Solenergi vinner i längden och är ett självklart val inom en rad olika användningsområden. Solstrålningen kan användas för att generera både värme och elektricitet och det sker med minimal miljöpåverkan och inom vissa områden till en överlägsen ekonomi. Glacell är både entreprenör och återförsäljare av material med ledande kvalitetsvarumärken. Med våra nyckelfärdiga solcellspaket kan du producera din egen el med hjälp av solens energi. Du minskar ditt behov av köpt el, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. Vi erbjuder dig en komplett solenergilösning med allt från dimensionering, till val av solcellsproducent och till slut installerar vi produkterna åt dig genom våra egna elektriker och lämnar dessutom 25 års garanti. Resultatet blir sänkta driftkostnader med solceller och det kan i sin tur öka värdet på din fastighet. Det finns inga rörliga delar i installationen, den är helt tyst och underhållet kan du överlåta till oss. Besök gärna Glacells hemsida på:

14

15 Keep Out håller tjuven borta Varje år stjäls det byggmaterial och verktyg för hundratals miljoner från våra byggarbetsplatser. För att stoppa detta har vi sytt ihop ett säkerhetssystem, Keep Out. I Keep Out ingår alla delar som försvårar för tjuven. Det blir helt enkelt inte värt risken att ens försöka. För dig som byggare är det däremot värt massor. Visst ser du fram emot att kunna minimera självrisker? Tänk att slippa tappa tempo på grund av att stå utan verktyg och maskiner. Och tänk att kunna räkna hem en större vinst vid efterkalkylen. Keep Out övervakar och larmar på hela bygget, från containrar och bodar till minsta handverktyg. Systemet är flexiblet och möjligheterna till individuella lösningar är stora. Det enda man behöver tänka på är att aldrig låna ut sitt ID06-kort. Ett ID06-kort kan också användas för att registrera anställdas och leverantörers närvaro på en byggarbetsplats, genom en så kallad elektronisk personalliggare. Systemet är enkelt kortet dras mot en tillfälligt monterad registreringsbox. Sedan 1 januari 2016 gäller nämligen en ny lag om elektroniska personalliggare inom byggbranschen. De ska minska svartarbete och skapa en sundare konkurrens. Lagen innebär att byggherren är skyldig att föra ett digitalt närvaroregister över all arbetskraft på bygget. Registret ska kunna visas för Skatteverket. Ge vår lösning några minuter och du kommer att sova gott hela natten! Keep Out Support:

16 Depå Verksamhet Adress Telefon Borlänge El Lagergatan Eskilstuna Kjulavägen Förslöv Rental, El och TA Margretetorpsvägen Gävle El Upplandsgatan Göteborg, Högsbo JA Wettergrens Gata Göteborg, Lindome Lindomevägen Halmstad Rental, El och TA Svarvaregatan Helsingborg Rental, El och TA Grustagsgatan Jönköping Rental, El och TA Gnejsvägen Kalmar Franska vägen Karlskrona Gullbernavägen Karlstad Sågverksgatan Kiruna El Maskinvägen Kristianstad Rental, El och TA Industrigatan Linköping Rental, El och TA Tyttorpsgatan Luleå El Traktorvägen 3C Lund Rental, El och TA Skiffervägen Malmö Rental, El och TA Staffanstorpsvägen Norrköping Rental, El och TA Importgatan Nyköping El och Rental Spelhagsvägen Skövde Norregårdsvägen Stockholm, Jordbro Silovägen Solna Dalvägen 10A Sollentuna Bergkällavägen Sundsvall El Lärlingsvägen Södertälje Lännockvägen Umeå El Norra Obbolavägen Uppsala Verkstadsgatan Västerås Rental, El och TA Tunbytorpsgatan Växjö Illervägen Örebro Osmundgatan Örnsköldsvik El Sjögatan

17

18

19

20

KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE KOLL &KONTROLL ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE NY LAG NYA MÖJLIGHETER! Från och med 1 januari 2016 är det lag på att varje byggarbetsplats ska vara utrustad med elektronisk personalliggare. Det låter kanske

Läs mer

BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER

BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER TILLFÄLLIGA LOKALER EFTERSOM DU BEHÖVER GÅ IN IBLAND Behöver du temporärt tak över huvudet? Kanske tillfälliga kontor under en byggperiod? Eller sanitära stationer på

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

Flygt Rental, för tillfälliga pumplösningar. Vi hyr ut allt du behöver för att flytta vatten snabbt

Flygt Rental, för tillfälliga pumplösningar. Vi hyr ut allt du behöver för att flytta vatten snabbt Flygt Rental, för tillfälliga pumplösningar Vi hyr ut allt du behöver för att flytta vatten snabbt 1 3 2 5 4 Pumparna, rören och autom Hos oss kan du hyra extra pumpkapacitet när du behöver den, där du

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna.

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01. DET HÄR ÄR LAGEN DEN 1 JANUARI 2016 träder

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC I samarbete med: WANGESKOG WHC HYRCENTER TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01.

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Snabbkurs i solceller!

Snabbkurs i solceller! Snabbkurs i solceller! En solcellsanläggning saknar helt rörliga delar som slits, kärvar eller går sönder. Detta gör att anläggningen behöver minimalt med service samtidigt som driftsäkerheten är oslagbar.

Läs mer

8 steg. till underverk

8 steg. till underverk 8 steg till underverk Gör underverk för dig själv, miljön och plånboken Det är inte riktigt så svårt som det låter att skapa en bra arbetsmiljö, spara bränsle och öka produktiviteten - samtidigt. Det handlar

Läs mer

ClubAktuellt 3 DECEMBER - 21 DECEMBER

ClubAktuellt 3 DECEMBER - 21 DECEMBER ClubAktuellt 3 DECEMBER - 21 DECEMBER Nytt Club Aktuellt och nya erbjudanden! När vi nu går in i årets sista månad kan vi konstatera att det har varit ett händelserikt år. Jimmy kling Marknadsföringschef

Läs mer

Solkraft. Solceller och värmepump ger noll värmekostnad. Projekt i partnerskap:

Solkraft. Solceller och värmepump ger noll värmekostnad. Projekt i partnerskap: Solkraft Solceller och värmepump ger noll värmekostnad Projekt i partnerskap: Glöm alla värmekostnader Låt solen ge energi till värme och varmvatten Solceller producerar den el du behöver för värme och

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

ATA Traffic Safety Solutions

ATA Traffic Safety Solutions ATA Traffic Safety Solutions www.ata.se facebook.se/atatrafik youtube.com/user/atatrafik twitter.com/atatrafik issuu.com/atatrafik Index ATA Traffic Safety Solutions ATA Infra ATA Tech ATA Proactive ATA

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Välkommen till den moderna arbetsplatsen Solna Utmärkt skyltläge mot Frösundaleden och Svetsarvägen. Yta: 1 005 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Fräsaren 10 Sidan 1 (6) Planlösning Högst

Läs mer

fjärrvärme & miljö 2015

fjärrvärme & miljö 2015 fjärrvärme & miljö 2015 Fastighetsägarna Sverige Fjärrvärmens låga klimatpåverkan lyfts ofta som en av produktens främsta styrkor. Denna rapport visar, när vi granskar 60 fjärrvärmeleverantörer runt om

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Lokal utmot Svetsarvägen. Lokalen görs iordning efter önskemål till mycket modern standard. Yta: 900 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (7) Om lokalen Den trevliga kontorslokalen

Läs mer

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE.

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. Vårt varumärke är så mycket mer än en logotyp och det vi bygger. Det är summan av de förväntningar och känslor som väcks när man tänker på oss vad som förväntas av oss,

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Trevliga lokaler mitt i Solna Business Park. Här kan ni vara med och skapa ett modernt, trivsamt kontor. Yta: 1 500-3 000 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (8) Om lokalen

Läs mer

Statligt Ramavtal - Möbler och inredning. Matting. Delområde - Möbler för arbete och förvaring. Input interiör Stockholm AB 556475-1492

Statligt Ramavtal - Möbler och inredning. Matting. Delområde - Möbler för arbete och förvaring. Input interiör Stockholm AB 556475-1492 Statligt Ramavtal - Möbler och inredning Delområde - Möbler för arbete och förvaring Matting Input interiör Stockholm AB 556475-1492 Avropsproduktlista nr 2 - Avtalsnummer 96-73-2014:005 Input interiör

Läs mer

solenergi Tim Holmström EE1B, el och energi kaplanskolan, skellefteå

solenergi Tim Holmström EE1B, el och energi kaplanskolan, skellefteå solenergi Tim Holmström EE1B, el och energi kaplanskolan, skellefteå innehållsförteckning kort historia utvinning energiomvandlingar miljövänlighet användning energikällans framtid kort historia På solenergiteknik.se

Läs mer

VÄ L k o m m e n t i L L

VÄ L k o m m e n t i L L VÄLkommen till välkommen! NACKA TRÄ, EN FLEXIBEL PARTNER MED HÖG FIXAR ATTITYD Ibland uppstår situationer som kräver andra lösningar än normalt. Vår storlek och vår inriktning på långsiktiga relationer

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

BYGGER PÅ NÄRA SAMARBETE

BYGGER PÅ NÄRA SAMARBETE EFFEKTIV AVFALLSHANTERING BYGGER PÅ NÄRA SAMARBETE BÄTTRE UTFALL FRÅN DITT AVFALL DET FINNS MÅNGA FÖRDELAR MED ATT VARA LOKAL SÅ LÄNGE DU OCKSÅ ÄR GLOBAL SITA Sverige är ett av landets ledande företag

Läs mer

Mekonomen Bilverkstad ett vinnande koncept

Mekonomen Bilverkstad ett vinnande koncept Mekonomen Bilverkstad ett vinnande koncept ÄR DU BEREDD ATT SATSA PÅ NÅGOT NYTT? Mekonomen är ett av Sveriges starkaste varumärken. År efter år topprankar vi i olika undersökningar. Det är naturligtvis

Läs mer

EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE.

EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE. SVIVLAR HEAVY DUTY EN LITE NÄRMARE SLANGSERVICE. Arboga Boden Borlänge Borås Enköping Eslöv Gällivare Gävle Göteborg Backa Strand Göteborg Hisingen Göteborg Sävenäs Göteborg Åbro Hallstahammar Halmstad

Läs mer

Gör det enklare att vara proffs

Gör det enklare att vara proffs Gör det enklare att vara proffs Det är det personliga handslaget som skiljer oss från mängden. MED AHLSELL SOM LEVERANTÖR FÅR DU: En trygg partner. Tillgång till marknadens bredaste ortiment via en kontaktperson,

Läs mer

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov.

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Typ Kontor Storlek 500-1015 kvm Adress Englundavägen 9-11 Område Solna/Solna

Läs mer

KVALITET DESIGN FUNKTION. Fastighetsboxen som tål det mesta även att tittas på

KVALITET DESIGN FUNKTION. Fastighetsboxen som tål det mesta även att tittas på DESIGN KVALITET FUNKTION Fastighetsboxen som tål det mesta även att tittas på KVALITET Vi har tillverkat Sveriges tuffaste klädskåp sedan 1920 Nu tillverkar vi våra fastighetsboxar med samma kompromisslösa

Läs mer

Byggbranschen i samverkan; Tre projekt under 2016

Byggbranschen i samverkan; Tre projekt under 2016 Byggbranschen i samverkan; Tre projekt under 2016 Under 2016 har vi verkat i 10 år och inriktar oss nu på tre huvudspår ; Politisk påverkan, Attitydprojektet Ren Byggbransch samt kommunikationssamordning

Läs mer

Fjärrvärme Ängelholm. Informationsmöte med konsumenter 10 oktober 2012

Fjärrvärme Ängelholm. Informationsmöte med konsumenter 10 oktober 2012 Fjärrvärme Ängelholm Informationsmöte med konsumenter 10 oktober 2012 Agenda Fjärrvärme i Ängelholm Ny prismodell i Ängelholm Pris 2013 och prisutveckling 2014 Filbornaverket Kundsidorna Tävling! Om värmen

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

Kanta-tjänster för stora och små, gamla och unga

Kanta-tjänster för stora och små, gamla och unga Kanta-tjänster för stora och små, gamla och unga Elektroniska recept Patientdataarkivet Du kan använda Kanta-tjänsterna oberoende av var i Finland du bor. Inom både den offentliga och den privata hälso-

Läs mer

NU KÖR VI! TILLSAMMANS.

NU KÖR VI! TILLSAMMANS. NU KÖR VI! TILLSAMMANS. TILL ALLA FOTBOLLSFARSOR, KARATEMAMMOR OCH CURLING- FÖRÄLDRAR. Visst är det viktigt att stötta sitt barns fritidsintresse. Men behöver man verkligen skjutsa barnen med bilen hit

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också!

Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också! Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också! Tillsammans är vi starka Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja med ett 30-tal butiker. Som Stjärnurmakare blir du en del av en gemenskap

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 6 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Tänk dig att du tar ett morgondopp i en klar sjö, hör fåglarna kvittra på skogspromenaden eller blickar upp mot en klarblå himmel. Vi vill att den natur som vi har idag

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan

FLEET MANAGEMENT. Full kontroll på fordonsflottan FLEET MANAGEMENT Bastjänster Full kontroll på fordonsflottan Full kontroll på fordonsflottan När du vill spara tid och pengar samt värna om miljön använder du Fleet Management från Datatronics, ett internetbaserat

Läs mer

BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER

BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER TILLFÄLLIGA LOKALER BODAR FÖR FLEXIBLA BEHOV EFTERSOM DU BEHÖVER GÅ IN IBLAND Behöver du temporärt tak över huvudet? Kanske tillfälliga kontor under en byggperiod? Eller

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET

FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET FIBERNÄT STEGET TILL SNABBARE OCH STÖRRE FRIHET C4 Energi Fibernät C4 Energi leverar fiberkabel till de som vill ha ett snabbt, framtidssäkrat och öppet nät. Nätet växer kontinuerligt och allt fler ges

Läs mer

Adress Englundavägen 7

Adress Englundavägen 7 Ljus lokal i utmärkt läge Typ Storlek 695 kvm Adress Englundavägen 7 Område Solna/Solna Business Park Lokalbeskrivning Den lediga lokalen ligger i Solna Business Park, den dynamiska företagsparken med

Läs mer

Specialister på solvärme och flexibla värmesystem

Specialister på solvärme och flexibla värmesystem www.svesol.se Specialister på solvärme och flexibla värmesystem KATALOG 32 FASTIGHET Svesol Värmesystem AB katalog nr 32/fastighet www.svesol.se 1 Stora system spar mer Ju högre förbrukning av varmvatten

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2016-01-26 Fastighetsbeteckning: Hötofta 18:22 Adress/ort: Norra Hötoftavägen 174, Vellinge Besiktigad av (certnr): Caspar Skog (5449) Företag:

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

ANVISNINGAR Grävning i allmän mark

ANVISNINGAR Grävning i allmän mark ANVISNINGAR Grävning i allmän mark 2014-04-29 Rev 2015-06-25 INLEDNING Allmän mark används till anläggningar som är till nytta för kommunens innevånare. På ytan finns t ex gator, vägar och parker, och

Läs mer

HUS Vi bygger på era Villkor!

HUS Vi bygger på era Villkor! HUS Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger våra hus på dina villkor helt och hållet. Du har en husdröm vi förverkligar den med hjälp av dina skisser, samt våra erfarna säljare och

Läs mer

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla COMPARE-IT COMPARE-IT COMPARE-IT är ett innovativt företag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och smarta hemlösningar. Företaget

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2016-03-22 Fastighetsbeteckning: Klagshamn 42:31 Adress/ort: Ängavångsvägen 5, Klagshamn Besiktigad av (certnr): Caspar Skog (5449) Företag:

Läs mer

www.julklappskortet.se

www.julklappskortet.se www.julklappskortet.se Varför Julklappskortet? Svårt att välja rätt julklapp? Vi har över 100 produkter från kända varumärken att välja bland. Snabbt och Säkert Vi har marknadens snabbaste leverans till

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

Våra tjänster. Dina nyttigheter.

Våra tjänster. Dina nyttigheter. Våra tjänster. Dina nyttigheter. FYRA ÖRE PER LITER. Mer kostar det inte att få det viktigaste livsmedel vi har levererat ända in i ditt hem. Dygnet runt. Året om. Allt vatten du behöver. Som kund till

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Om fransmännen köpt delar av sin byggutrustning så kanske Frihetsgudinnan varit lite friare.

Om fransmännen köpt delar av sin byggutrustning så kanske Frihetsgudinnan varit lite friare. Säljer & återköper allt till din byggetablering Om fransmännen köpt delar av sin byggutrustning så kanske Frihetsgudinnan varit lite friare. Ett byggbolag som satsar på rätt mix av hyrd och köpt utrustning

Läs mer

Din kompletta servicepartner

Din kompletta servicepartner Din kompletta servicepartner Installation Service Support Om oss ELPM AB grundades 1988. Då erbjöd vi service på drivmedelsanläggningar, men genom årens lopp har vi skaffat en bred och gedigen erfarenhet

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

Electrolux Professional. Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad

Electrolux Professional. Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Electrolux Professional Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Produkt- och installationskostnaden Vi har alltid varit före vår tid är en minimal del av den totala livscykelkostnaden För oss

Läs mer

Energirapport med smarta tips

Energirapport med smarta tips Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 2016-04-14 Fastighetsbeteckning: Tännforsen 13 Adress/ort: Yrvädersgatan 35, Ödåkra Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444) Företag: Eklund &

Läs mer

Elons vitvaror Kampanj i fem steg

Elons vitvaror Kampanj i fem steg Elons vitvaror Kampanj i fem steg Steg 1: Affisch i trappuppgång Steg 2: Brev till ordförande Steg 3: Avtal till ordförande Steg 4: Affisch i trappuppgång Steg 5: Brev och folder till medlemmar Skrolla

Läs mer

SMARTA TIPS. husbil, van eller inredda skåpbil. till din. www.jaghyrminhusbil.com

SMARTA TIPS. husbil, van eller inredda skåpbil. till din. www.jaghyrminhusbil.com 20 till din SMARTA TIPS husbil, van eller inredda skåpbil www.jaghyrminhusbil.com Världen är precis som en bok, den som inte har rest har bara läst första sidan..com 20 till din SMARTA TIPS husbil, van

Läs mer

När du fått en skada på ditt hus

När du fått en skada på ditt hus När du fått en skada på ditt hus Sidan 2 Du har säkert en del funderingar, till exempel om vad som händer nu. Med den här broschyren hoppas vi kunna ge dig svar på de vanligaste frågorna. Så här går det

Läs mer

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1400-3350 kvm Adress Svetsarvägen 6-8 Område Solna/Solna

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

Plattsättning Kakel & Klinker Inredning

Plattsättning Kakel & Klinker Inredning Plattsättning Kakel & Klinker Inredning 2 HALMSTAD KAKELHUS VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD KAKELHUS! Att välja Halmstad Kakelhus är att välja kvalitet. Och med kvalitet menar vi allt, från själva produkterna

Läs mer

Nyhetsbrev Sommar 2008

Nyhetsbrev Sommar 2008 VRETMASKIN S E R V I C E, K V A L I T E T O C H S A M A R B E T E - V A R J E G Å N G! Nyhetsbrev Sommar 2008 Glad sommar! 2008-07-01, Nummer 3 Äntligen sommar och äntligen värme igen! Vi på Vretmaskin

Läs mer

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in Äldreboende Information till dig som snart ska flytta in Skellefteå kommuns äldreboende är till för dig som behöver socialt stöd, omsorg och vård och av olika skäl inte längre kan bo kvar hemma. Att flytta

Läs mer

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström Eget val hemtjänsten Information utgiven i april 2011 i Karlskrona Fotograf Matz Arnström INNEHÅLLSFÖRTECKNING Eget val i hemtjänsten Sid 3-5 Vad ingår i de olika alternativen? Sid 6 Valbara hemtjänstalternativ

Läs mer

KLOKT KEMVAL ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ

KLOKT KEMVAL ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ ARBETA HÅLLBART OCH FÖRBÄTTRA DIN ARBETSMILJÖ Hantering och användande av kemprodukter kan på grund av slarv och bristande kunskap leda till olyckor med allvarliga arbetsskador som följd. Ri Ri Mycket

Läs mer

HP teknisk programvarusupport

HP teknisk programvarusupport HP teknisk programvarusupport HP Technology Services avtalstjänster Teknisk information HP teknisk programvarusupport erbjuder omfattande fjärrsupporttjänster för HP:s programvaruprodukter och utvalda

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN.

VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN. VÅR VÄG VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN. I över 20 år har CMT utvecklat lastbilsflak som gör transporter mer effektiva. Vi hjälper åkerier att få ut så mycket som möjligt av varje körning. Vi är specialister

Läs mer

Stockholm den 8 april 2014

Stockholm den 8 april 2014 R-2014/0296 Stockholm den 8 april 2014 Till Finansdepartementet Fi2013/207 Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 18 februari 2014 beretts tillfälle att avge yttrande över promemorian Minskat svartarbete

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

STARTSKOTTET! Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Start: 3 februari - Målgång: 20 mars

STARTSKOTTET! Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Start: 3 februari - Målgång: 20 mars STARTSKOTTET! Kickstarta det nya året med en aktivitetstävling tillsammans med dina kollegor! Start: 3 februari - Målgång: 20 mars Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Bättre hälsa och

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL HAVSNÄRA I FRÖSAKULL I attraktiva Frösakull, vid havet nära Tylösand kommer A-hus att uppföra 15 villor. Förutom den idylliska miljö som kännetecknar Frösakull lockar också närheten

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Så bidrar du till en inkluderande arbetsmiljö Checklistor för diskrimineringslagens sju diskrimineringsgrunder

Så bidrar du till en inkluderande arbetsmiljö Checklistor för diskrimineringslagens sju diskrimineringsgrunder Så bidrar du till en inkluderande arbetsmiljö Checklistor för diskrimineringslagens sju diskrimineringsgrunder Vi är varandras arbetsmiljö Därför har vi alla ett gemensamt ansvar för att skapa en trygg

Läs mer

REINVENTING IT. Kostnaden för datorerna är 50 procent lägre jämfört med nya. Sveriges största återförsäljare av återanvända IT-produkter.

REINVENTING IT. Kostnaden för datorerna är 50 procent lägre jämfört med nya. Sveriges största återförsäljare av återanvända IT-produkter. REINVENTING IT Eskilstuna kommun Kostnaden för datorerna är 50 procent lägre jämfört med nya. Inrego Sveriges största återförsäljare av återanvända IT-produkter. Smartare hyra Hyr skoldatorer från 85:-

Läs mer

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Stöd i vardagen, expertis för dina behov Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation 2 Fastigo Fastigo 3 Välkommen till en arbetsgivarorganisation byggd för dina behov. Det var en sådan

Läs mer

Personalliggare i byggbranschen

Personalliggare i byggbranschen Personalliggare i byggbranschen LAG FRÅN 1 JANUARI 2016 FÖR EN SUND OCH SÄKER BYGGBRANSCH ID06 OBLIGATORISK ID- OCH NÄRVAROREDOVISNING 2 ID06-systemet Att försvåra svartarbete och övrig ekonomisk brottslighet

Läs mer

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR Vi gör det enklare och lönsammare att driva bostadsrättsförening. HÄR ÄR DU I GODA HÄNDER DET HÄNDER SÅ MYCKET I ETT HUS Hus är en långsiktig investering. Den växer med tiden.

Läs mer

Nettoprislista. Anbudsområde G Arbetsstolar

Nettoprislista. Anbudsområde G Arbetsstolar Nettoprislista Anbudsområde G Arbetsstolar Arbetsstolar Välkommen till Informa Vårt sortiment Ingen annan produkt påverkar din arbetsdag så som arbetsstolen. Våra arbetsstolar är framtagna för alla kroppar,

Läs mer

Vi hyr ut allt du behöver FÖR. Xylem Rental tar vattnet förbi problemet

Vi hyr ut allt du behöver FÖR. Xylem Rental tar vattnet förbi problemet Vi hyr ut allt du behöver FÖR EN LYCKAD FÖRBIPUMPNING Xylem Rental tar vattnet förbi problemet Vi är proffs på förbipumpning från planering, till installation och drift Är det dags att serva pumparna i

Läs mer

BOBAROMETERN Delrapport: Svenskar om att byta till större boende

BOBAROMETERN Delrapport: Svenskar om att byta till större boende BOBAROMETERN Delrapport: Svenskar om att byta till större boende augusti 2005 Bobarometern - augusti 2005 1 Välkommen till Bobarometern Innehållsförteckning Sida Bobarometern är en undersökning från Svensk

Läs mer

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassett Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassetter Dags för stambyte? Att riva gamla schakt är både dyrt och tidskrävande. Med

Läs mer

FÖR NÄSTA GENERATIONS CHAUFFÖRER. För en ny generations truckförare

FÖR NÄSTA GENERATIONS CHAUFFÖRER. För en ny generations truckförare FÖR NÄSTA GENERATIONS CHAUFFÖRER För en ny generations truckförare HUNDRA ÅR I TANKARNA Shell har funnits längs de svenska och europeiska vägarna i mer än hundra år. Under den tiden har vi haft förmånen

Läs mer

BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM

BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM BEWI Insulation har ett brett sortiment av isoleringsprodukter och erbjuder kompletta lösningar för isolerande fundament, väggar och tak. Vi säljer alla

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Struktur och principer för valfrihetssystem för hemtjänst och hemsjukvård.

Struktur och principer för valfrihetssystem för hemtjänst och hemsjukvård. Sida: 1 (7) Struktur och principer för valfrihetssystem för hemtjänst. Struktur och principer för valfrihetssystem för hemtjänst.... 1 1. Inledning... 2 2. Utgångspunkter för införandet... 2 3. Förberedelser

Läs mer

Så här går det till rent praktiskt

Så här går det till rent praktiskt 3 Så här går det till rent praktiskt För att göra det enklare för dig att ta ställning till Stadsnät har vi delat upp informationen i tre delar. 1 2 3 Del ett handlar om fördelarna med Stadsnät och varför

Läs mer