Kommunalt pensionärsråd 27 september 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunalt pensionärsråd 27 september 2016"

Transkript

1 1 (8) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Jessica Johnsson SN (L), Margareta Svanström FN (M) 43-56, Margareta Bergström PRO Vallentuna, Elisabeth Feldt PRO Össeby, Bo Schylander RPG, Lilian Lundström SPF Seniorerna, Mona Beck Andersson SPF Seniorerna Ersättare Övriga närvarande Maine Gräns PRO Vallentuna, Hjördis Petersen PRO Össeby, Ulf Almgren RPG, Carl Lindhé SPF Seniorerna, Terhi Berlin, tf avdelningschef för verksamhetsstöd Helena Jernberg, verksamhetschef för hemtjänsten Anna-Maria Valladolid, projektledare Fredrik Sandell, trygghetssamordnare Henrik Enskär, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Bergström PRO Vallentuna Kommunkansliet Underskrifter Sekreterare Henrik Enskär Ordförande Björn Furugren Beselin Justerande Margareta Bergström BEVIS

2 2 (8) FÖREDRAGNINGSLISTA Innehåll 43 Val av justerare Fastställande av dagordning Rapport från FOU Nordost Seniorum Information från socialförvaltningen Presentation av ny chef för hemtjänst samt information om avdelningens verksamhet avseende Socialstyrelsens undersökning angående personalkontinuitet Utvärdering av projektet med nattillsyn Information om revidering av pensionärsrådets reglemente Färdtjänst och turbundna resor Otrygga Äldre Tryggare Vallentuna Pensionärskollo Halkskydd för pensionärer Rapport från fritidsnämnden Flyktingvän Information om fler Träffpunkter i kommunen Rapport från nämnderna Ändring av tid för nästa sammanträde... 8

3 3 (8) 43 Val av justerare Margareta Bergström PRO Vallentuna utses att justera protokollet. 44 Fastställande av dagordning Pensionärsrådet fastställer dagordningen enligt följande: Val av justerare Fastställande av dagordning Föregående protokoll Information från socialförvaltningen Presentation av ny chef för hemtjänst samt information om avdelningens verksamhet avseende Socialstyrelsens undersökning angående personalkontinuitet Rapport från FOU Nordost Seniorum Utvärdering av projektet med nattillsyn Information om revidering av pensionärsrådets reglemente Färdtjänst och turbundna resor Otrygga Äldre Pensionärskollo Halkskydd för pensionärer Rapport från fritidsnämnden Flyktingvän Information om fler träffpunkter Rapport från nämnderna Ändring av tid för nästa sammanträde Föregående protokoll Elisabeth Feldt PRO Össeby noterade det Hjördis Petersen gick in som ersättare för henne rådets sammanträde och ska därmed stå som beslutande. Vidare noterade Elisabeth att det stod fel i 40 under Socialnämnden fjärde stycket. Det ska stå följande kontaktpolitiker till Träffpunken. Sekreteraren rättar till detta i protokollet. 46 Rapport från FOU Nordost Seniorum Bo Schylander (RPG) rapporterade följande från FoU Nordost Seniorum: Våld i nära relationer Bo undrar varför inte Vallentuna nätverket som handlar om våld i nära relationer bland äldre Prata om döden Det finns mycket bra material om hur man pratar om döden som är tillgänglig för bl.a. förvaltningen. E-hälsa Bo lyfter frågan med utvecklingen med digitalisering av vården och att vissa äldre inte är bekväma med detta.

4 4 (8) Lillian Lundström SPF informerade om att det finns en webbsida där man får en bra överblick över landstingens verksamhet som heter 47 Information från socialförvaltningen Terhi Berlin, utredare på socialförvaltningen, kom och informerade om följande: Ny chef för socialförvaltningen Mojgan Alimadad har tillträtt som ny chef för socialförvaltningen den 15 september. Trygg hemgång Projektet kommer att höra till Väsbygården. Tanken är att personer som har blivit utskrivna från sjukhus och som är i behov av hemtjänst 25 tim/mån eller mer ska kunna få ett intensivt stöd under de första 14 dagarna hemma för att sedan förhoppningsvis kunna leva mer självständigt. Projektet är tänkt att starta med insatser hos kunder före årsskiftet och just nu pågår praktiska förberedelser hos alla socialförvaltningens avdelningar. Pilotprojekt TES - tidsregistrering Pilotprojektet med att mäta utförd tid hos hemtjänstkunder påbörjas under november 2016 hos en grupp i den kommunala hemtjänsten samt en privat hemtjänstutförare. Kunden har en klisterlapp innanför ytterdörren. Personalen håller sin telefon mot lappen som registrerar att man kommit till just den kunden. Personalen knappar in vilken/vilka insatser som ska utföras. När personalen åker från kunden håller man telefonen mot klisterlappen igen. Ett sätt att jämföra beviljad och utförd tid för att se att kunderna får den tid de är beviljade. 48 Presentation av ny chef för hemtjänst samt information om avdelningens verksamhet avseende Socialstyrelsens undersökning angående personalkontinuitet Helena Jernberg som är ny chef för hemtjänsten presenterar sig för rådet och svarar på frågor rörande peronalkontinuteten och att Vallentuna kommun inte har svarat på den undersökning som Socialstyrelsen har skickat ut. Kommunen har inte deltagit i mätningen av personalkontinuitet på grund av att det hade krävt helt manuell hantering hos alla hemtjänstens kunder under två veckor. Med det nya tidrapporteringssystemet kommer det dock att bli lättare att kunna besvara liknande undersökningar framöver. Helena berättade även om hur hemtjänsten är organiserad med fyra olika geografiska områden. Avdelningen har 100 medarbetare och 550 kunder. Handling 1. SPF Seniorernas skrivelse ang. förfrågan från Socialstyrelsen angående personalkontinuitet inom hemtjänsten. 49 Utvärdering av projektet med nattillsyn Terhi Berlin, utredare på socialförvaltningen, rapporterade för rådet hur det går med projektet med nattillsyn med hjälp av webbkamera. Pilotprojektet för tillsyn startade i Oktober Tre kameror har varit placerade på prov hos kunder som bor i centrala Vallentuna.

5 5 (8) Under den tiden har kunderna uttryckt att de varit nöjda, att det är en extra trygghet att personalen kan kika in hos dem och att det är skönt att slippa vakna av att personalen kommer in i rummet. Personalen loggar in med säker inloggning, och kan endast logga in under de timmar som kameran är öppen, dvs mellan 22:00 och 06:00. Personalen utför tillsynen genom att de loggar in via Ipad och kan se hur det ser ut hemma hos kunden. Detta sker vid med kunden överenskomna tidpunkter. Även personalen har tyckt att det fungerat bra. Projekttiden förlängs till och med ny utvärdering under februari Nattkamera erbjuds forsatt till kunder. 50 Information om revidering av pensionärsrådets reglemente Kommunfullmäktiga fastställde revidering av reglementet för pensionärsrådet I samband med pensionärsrådets sammanträde lämnade rådet in ett förslag om revidering av rådets reglemente till kommunstyrelsen. Pensionärsrådet har även lämnat in synpunkter på det förslag som gick upp till kommunstyrelsen. Rådet anseratt de inte har givits möjlighet att samråda med kommunstyrelsen som har berett ärende samt att kommunstyrelsen inte har lyssnat på vad rådet har att säga. Rådet är djupt missnöjda med hur ärendet har hanterats. Anteckning Margareta Bergström (PRO Vallentuna) önskar tillägga att de är mycket besvikna på kommunledningen för att de inte har blivit inbjudna till någon form av samråd. Bo Schylander (RPG) önskar tillägga att de är mycket besvikna på att de inte blev inbjudana till ett samråd i samband med att ärendet återremitterades till kommunstyrelsen. Då borde de olika organisationerna ha givits möjlighet att lägga fram sina synpunkter på förslaget innan beslut fattades. Elisabeth Feldt (PRO Össeby) stödjer Margaretas och Bos yttranden och är mycket besviken på beslutet samt hur ärendet har hanterats. Handling Revidering av reglemente för det kommunala pensionärsrådet 2. Reglemente för kommunala pensionärsrådet 3. KPRs svar på förslag till reglementesändringar 51 Färdtjänst och turbundna resor Pensionärsrådet önskar att en undersökning av nöjdhet av färdtjänsten i kommunen genomförs Vidare beslutade rådet att: Representanterna från pensionärsorganisationerna som sitter i rådet kommer överens om att någon av dem kontaktar Birgitta Karlsson angående kallelsen till seminariet och att de sedan tar kontakt med Anna-Maria Valladolid.

6 6 (8) Margareta Bergström (PRO Vallentuna) har fått höra att många upplever det som att färdtjänsten inte riktigt fungerar som den ska. Det är svårt att beställa en körning och det händer att de kör till fel plats. Rådet önskar en redogörelse över vad som gäller rörande detta och vem som ansvara för vad. Landstinget ansvarar för färdtjänsten. Man kan ringa direkt till Färdtjänsten om man har klagomål. Kommunen beviljar turbundna resor till och från dagverksamhet/daglig verksamhet, i vissa fall till växelboende och i enstaka fall från korttidsboende. Anteckning Mona Beck Andersson (SPF) menade att förvaltningen skulle kunna fråga några av de som använder färdtjänsten om de är nöjda med tjänsten. Rådet kom fram till att det kanske går att sammanställa en liten undersökning på ett sådant material. Anna-Maria Valladolid, projektledare, informerade rådet om att kommunens funktionshinderråd ska gå på ett seminarium som behandlar detta ämne. Birgitta Karlsson som sitter i det rådet är kallande och seminariet kommer att äga rum den 27 oktober. 52 Otrygga Äldre Många äldre upplever otrygghet och blir fast i sina hem. Rådet vill veta om det finns en uppskattning hos kommunen om hur många äldre som upplever detta samt vad kommunen gör för att dessa inte ska känna sig otrygga. Fredrik Sandel, trygghetssamordnare, rapporterade att kommunen genomför regelbundna undersökningar för hur kommunens invånare känner avseende trygghetsasspekten. Undersökningarna är dock inte riktade till olika åldersgrupper, men det går att sortera resultatet utifrån olika åldersspann. Utifrån dessa undersökningar går det bl a att dra slutsatsen att det som de allra flesta är rädda för över alla ålderskategorier är att drabbas av någon form av våldsbrott. Bland äldre går det även att se att rädslan för att råka ut för en trafikolycka är något högre än bland övriga respondenter. 53 Tryggare Vallentuna Pensionärsrådet beslutar att komma in med en skrivelse till trygghetsamordnaren med synpunkter om vad rådet önskar lägga till under en eventuell punkt som skulle handla om äldre. Fredrik Sandel, trygghetssamordnare, pressenterar kommunens om handlingsplanen Tryggare Vallentuna som fastställdes av kommunstyrelsen Vad som framgår av handlingsplanen är att många vill se en ökad synlighet av polisen i kommunen samt bättre belysning. Margareta Bergström (PRO Vallentuna) anser att handlingsplanen även bör innehålla en punkt som handlar om äldre. Handling 1. Förslag till handlingsplan för Tryggare Vallentuna Pensionärskollo

7 7 (8) Pensionärsrådet önskar att socialförvaltningen tar reda på hur det fungerar i andra kommuner som t.ex. Norrtälje kommun med pensionärskolloverksamhet och om det är möjligt att genomföra något liknande i Vallentuna kommun. Bo Schylander (RPG) berättade för rådet om att det finns något som kallas för pensionärskollo som bedrivs i Norrtälje kommun. Pensionärer erbjuds att mot en avgift få åka iväg tillsammans med andra på kollo med olika aktiviteter. BO undrar om detta är möjligt att genomföra i Vallentuna kommun. 55 Halkskydd för pensionärer Pensionärsrådet önskar information om hur och när utlämningen kommer att ska lämnas ut så fort det är klart Socialförvaltningen håller på/kommer att köpa in 200 par halkskydd i två olika storlekar. Halkskydden ska delas ut på Träffpunkten till personer över 65 år. Vid utdelningen kommer man att få instruktioner för hur halkskydden ska användas. Resultatet ska sedan följas upp och återrapporteras till nämnden. Rådet önskar få mer information om hur och när utlämningen kommer att ske. 56 Rapport från fritidsnämnden Fritidsnämnden - Margareta Svanström (M) Berättade att: Kultur- och fritidsförvaltningen har haft en workshop om kulturutbudet för äldre. 57 Flyktingvän Anna-Maria Valladolid, projektledare, berättade för rådet om att projektet med flyktingvän i Vallentuna som ska möjliggöra möten som bidrar till att öka kontakten mellan nya och gamla invånare. Människor från olika länder möts, utbyter erfarenheter och får förståelse för varandras olika kulturer. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för ett ömsesidigt utbyt, där det svenska språket också får en viktig roll. 58 Information om fler Träffpunkter i kommunen Björn Furugren Be Björn Furugren Besselin KS (C) berättade för rådet att socialnämndens målsättning är att ha fler träffpunkter i kommunen. Träffpunkten i Kårsta kommer at öppnas i slutet av november i skolbiblioteket och kommer att vara öppet två timmar i veckan. Vidare planeras för fler mindre Träffpunkter för närboende bl a på Korallen, Väsbygården och i Brottby 59 Rapport från nämnderna Socialnämnden - Björn Furugren Beselin (C) Berättade att: Socialnämnden har beslutat att upprätta en samrådsgrupp med förvaltningen och representanter från pensionärsorganisationerna som finns representerade i pensionärsrådet. Samråd kommer att ske

8 8 (8) minst två gånger per år och en utvald tjänsteman på förvaltningen kommer att vara samordnade och även den som skickar ut kallelse till mötena. Margareta Bergström (PRO Vallentuna) önskar att alla 3 PRO föreningarna inbjuds. 60 Ändring av tid för nästa sammanträde Pensionärsrådet fastställer sammanträdesdatum enligt följande: Kommunens pensionärstråd: kl

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 20 maj 2019

Kommunala Pensionärsrådet 20 maj 2019 Plats och tid Granbyrummet, Vallentuna. Kl. 13.00-14.55. ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Jessica Johnson SN (L) 27-35, Sven-Olof Ekström BMN (S), Anneli Vuojärvi KN (M), Margareta Svanström

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014

Kommunalt pensionärsråd 4 september 2014 1 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.00-15.30 ande Gunnel Orselius-Dahl KS (FP), ordförande, Ewa Thorin MSN (M), Anne Spetz KN (C), Ulf Lundström SN (S), Margareta Bergström, PRO

Läs mer

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 VALLENTUNA KOMMUN Kommunalt pensionärsråd 1 (6) 19 mars 2015 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta Svanström FN (M),

Läs mer

Samrådsmöte KPR och socialförvaltningen

Samrådsmöte KPR och socialförvaltningen SID 1/5 Samrådsmöte KPR och socialförvaltningen Tid: Torsdag 29 augusti 2017, kl. 14:00-16:00 Plats: Tärningen, Socialförvaltningen Anmälan i receptionen på Torggatan 11, 1 tr. Närvarande: Pensionärsorganisationerna:

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP)

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) Bengt

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 09 juni 2016

Kommunalt pensionärsråd 09 juni 2016 1 (5) Plats och tid Stångberga Vårdboende, Vallentuna. Kl 13.00-14.55 Innan sammanträdet möts rådet upp kl 11.30 för en visning av vårdboendet. ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Svar på motion (S) om Äldreombud 7 SN

Svar på motion (S) om Äldreombud 7 SN Svar på motion (S) om Äldreombud 7 SN 2017.076 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2017-06-12 DNR SN 2017.076 TERHI BERLIN SID 1/2 UTREDARE 08-587 854 58 TERHI.BERLIN@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl Pensionärsrådet 2010-02-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunhuset, Tuna torg 1, Vallentuna Torsdagen den 11 februari kl. 13.15-15.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Politiskt valda

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN 2017.038 108 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-04-11 38 Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd (SN 2017.038)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Väsbysalen, Kl 17.30-19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis

Läs mer

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/

Protokoll. Administrativa enheten. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Barbro Eriksson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, vård- och omsorg, Dalavägen kl 10:00 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Roger Brodin

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (21) Plats och tid Frösundarummet, 08.30-12.45 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C), ordförande, Maya Mallo (M), Ing-Marie Elfström (S) Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Vildana Zorlak,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Ing-Marie Elfström (S), Jessica Johnson (L) ersätter Vakant plats

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Ing-Marie Elfström (S), Jessica Johnson (L) ersätter Vakant plats 1 (1) Plats och tid Tärningen kl 08:30-16:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Ing-Marie Elfström (S), Jessica Johnson (L) ersätter Vakant plats Övriga närvarande Mojgan Alimadad

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv

Bengt Edling, SPF/KOM Maine Gräns, PRO Vallentuna Berit Jacobsson, PRO Kårsta. Inger Kjellerby-Åberg, anhörigkonsulent, socialförv Pensionärsrådet 2008-05-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 8 maj 2008 kl. 13.00 15.00 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-09 60 Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet (KS 2019.025) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS!

SOCIALNÄMNDEN OBSERVERA TID OCH PLATS! K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-12-13 OBSERVERA TID OCH PLATS! Socialnämnden kommer även att få en rundtur på Väsbygården i anslutning till sammanträdet och julbordet (separat inbjudan till julbordet har

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare

Torsdagen den 5 mars, kl i Dynamiken, Bollegården. Gun Bodén (pro) John Henriksson, omsorgschef Elisabeth Hulter, nämndsekreterare Tid och plats Torsdagen den 5 mars, kl 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 1-13 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand (spf) Gun Bodén (pro) Hannu

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 15.00 17.40 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Vice ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing-Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Mojgan Alimadad (Socialchef),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid: Pensionärernas Hus kl. 18.00-20.00 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordförande Arne Karlsson (KD), ordförande Göran Hammarlund (FP) Christer Påhlson (S) Lise-Lotte

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-05-26 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet

Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Pensionärsrådet PROTOKOLL Protokoll från sammanträde i pensionärsrådet Tid och plats Fredagen den 22 mars 2013 kl. 13.00-15.45 Lokal: Konferensrum Frösjön, Kommunledningskontoret Ledamöter Ingrid Jerneborg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl Karlsborgs kommun Sida 14 Paragrafer nr 24-38 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 20 juni 2016, kl13.30-15.30 Beslutande Leif Andersson, ordfårande Lars-Inge Wiberg, vice ordförande Börje Hermansson

Läs mer

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG

Ingvar Öhrn, SPF/KOM Margareta Bergström, PRO Marianne Tomaszewski, Kårsta PRO Bengt-Olof Andersson, SPF/Attunda Leif Nilsson, RPG Pensionärsrådet 13 september 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna torsdagen den 13 september kl. 13.00 15.00. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 16 00 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson, SPF

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Förvaltningshuset, Tallåsenrummet 13:15-14:45 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Ingegerd Pettersson, PRO Ingvar Pettersson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (1) Plats och tid Bällstarummet kl 18:30-20:55 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Gillis Weingarth (M) Monica Emilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 14 Godkännande av ärendelista... 18 15 Presentation av samhällsbyggnadschefen... 19 16 Föregående sammanträdesprotokoll... 20 17 Önskemål om fler bänkar utmed gångvägen runt Mullsjön... 21 18

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

GISLAVEDS. KOM MUN Kommunala pensionärsrådet. / Ekström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

GISLAVEDS. KOM MUN Kommunala pensionärsrådet. / Ekström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Sammanträdesrum Plats och tid Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30 - Il.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Bengt Petersson, socialnämnden Ingvar Holmén, PRO Yngve Svensson, PRO Erland Alexandersson,

Läs mer

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe""":"1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe:1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstensson M), ordfärande Jarl Graf SPF) Gunnar Westman SPF) Kent Svanström PRO) Doris Lehtipalo PRO)

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning Kallelse/föredragningslista 2015-11-11 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2015-11-30 Plats och tid: Kallade: Underrättade: Vid förhinder: Kommunhuset,

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG 2011-05-10 8 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Pia Wårdsäter (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Urban Blomster

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Frösundarummet, 18.30-19.40 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20.00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

Reglemente för kommunala pensionärsrådet

Reglemente för kommunala pensionärsrådet Reglemente för kommunala pensionärsrådet Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 19 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Pensionärsrådet Giltighetstid Tills

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott

Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 1 (1) Plats och tid Bällstarummet kl 15:00-16:00 Beslutande närvarande Elwe Nilsson (M) (ordförande), Per-Olof Björkman (L) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) (2:e vice ordförande), Nicklas Steorn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-06-02 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-11-24 Vapengränds äldreboende, kl. 09.30 12.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf.

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2016-11-16 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.30 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Kristina Fogwall Bjurström

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 5 Onsdag 28 november 2018 kl.08:30-12:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 5 Onsdag 28 november 2018 kl.08:30-12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 5 Onsdag 28 november 2018 kl.08:30-12:00 Utses att justera Justeringens plats och tid Eva Lindblom Förvaltningsbyggnaden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, Kl 18.30-20.10 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Tärningen kl 08:30-11:45 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande), Anna Frisell (M) (vice ordförande), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Mojgan Alimadad (Socialchef),

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Kommunfullmäktige POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2016-05-30 74 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente... 3

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla) Maj-Britt Haker (SPF) Solveig

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Björn Furugren Beselin (C) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2016-05-17 Tid och plats 18:30 Bällstarummet Övriga kallade Vildana Zorlak, Monika Fernlund, Inger Jakobsson, Terhi Berlin, Maria Svanberg, David Gyllenstråle Björn Furugren Beselin

Läs mer