Klockrike hembygdsförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klockrike hembygdsförening"

Transkript

1 Klockrike hembygdsförening Verksamhetsberättelse fjortonde verksamhetsåret 2009 Förtroendevalda Styrelse Gustav Berry, ordförande (avgick 12 maj 2009) Joacim Larsius, tf ordförande (från 20 maj 2009) Kjell Alsetun, kassör och sekreterare Karin Wiesner, vice sekreterare Håkan Lessel Revisorer Ordinarie: Bo Arvidsson och Kjell Svensson Ersättare: Vakant Valberedning Helene Oscarsson, sammankallande, och Gerd Mellberg Medlemmar 31 december 2009 hade hembygdsföreningen 95 medlemmar. Medlemsavgiften 2009 var 30 kronor. Verksamhet Styrelsemöten Styrelsen har haft fyra protokollförda möten: 17 februari, 20 maj, 13 augusti och 10 december. 60-årsjubileum för Harry Martinsons Vägen till Klockrike Söndag 1 februari 2009 arrangerade föreningen 60-årsjubileum för Harry Martinsons Vägen till Klockrike med en lyckad och välbesökt konsert med Pär Sörman, Stjärnhov, som framförde programmet Luffare, en dramatiskmusikalisk vandring på vägen till Klockrike. Harry Martinsons roman "Vägen till Klockrike" fanns i bokhandeln första gången 2 december Pär Sörman sjunger och berättar till gitarr, concertina och munspel. Förutom texter av Harry Martinson ingår sånger och dikter av Gustaf Fröding, Martin Nilsson, Dan Andersson, Salvatore Quaismodo, Öyvind Sund, Olle Adolphsson och Nils Ferlin. Publiken uppgick till ca 100 personer och konserten lockade många utsocknes besökare från både Motala, Linköping och andra orter, många köpte skivor. Pär Sörman har tackat för att vi annonserade så omfattande att så många kom. Årsmöte Årsmötet ägde rum lördag 28 februari med 19 medlemmar närvarande. Gustav Berry omvaldes som ordförande av årsmötet men avgick 12 maj. Joacim Larsius nyvaldes av årsmötet till ledamot i styrelsen. Joacim Larsius Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

2 har efter att Gustav Berry avgått inom styrelsen valts till mötesordförande vid styrelsens sammanträden när han varit närvarande. Vid årsmötet berättade Gerd Mellberg om tankarna bakom bygdekommittén som var föreningens namn vid bildandet. Då var syftet att verka för bygdens natur och kultur, både historiskt och i nutid. Helene Oscarsson anförde vid årsmötet att det är viktigt att hembygdsföreningen har en verksamhetsprofil. Gustav Berry föreslog vid årsmötet att föreningen behandlar frågan om inriktning och policy för verksamheten vid lämpligt tillfälle. Efter årsmötesförhandlingarna underhöll Sven-Inge Pettersson & Lasse Ström, kända från Radio Roxen, med programmet Te' dä' språk vi älsker - ett program med bondkomiska slängar - prat, sång och dragspel. Publiken om 45 personer trivdes denna soliga eftermiddag i Klockrikegården. Harry Martinson-sällskapets årshögtid För att markera att Harry Martinsons roman Vägen till Klockrike fyllt 60 år förlade Harry Martinsonsällskapet sin årshögtid med 100-talet deltagare för första gången till Klockrike, 8 10 maj 2009, med Klockrike hembygdsförening som lokal samverkanspartner. På fredagskvällen inleddes årshögtiden i Klockrikegården med visning av filmen Vägen till Klockrike från 1953 med efterföljande kaffe och samtal om filmen. På lördagens morgon välkomnade Motala kommunfullmäktiges ordförande Nils- Ingvar Graan deltagarna från Harry Martinson-sällskapet till Motala kommun förutom välkomstord av Harry Martinson-sällskapets ordförande Åke Widfeldt. Under lördagens förmiddag genomförde Sällskapet sitt årsmöte. Särskilt högtidlig och uppmärksammad var utdelningen av det nyinstiftade Klockrikestipendiet om kronor, med anledning av Sällskapets 25-årsjubileum, till den kinesisk-svenske poeten och översättaren Li Li, Bromma, som enligt juryns motivering verkar i Harry Martinsons anda. Rune Liljenrud, stipendiejuryns sekreterare, presenterade pristagaren varefter Li Li berättade om sig och sitt arbete. Han hade dagen till ära skrivit en dikt om Klockrike som han läste upp. Klockrikestipendiet ska i fortsättningen delas ut till Harry Martinsons minne vartannat år. Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

3 Deltagarna vid årshögtiden beundrade fondväggen på scenen i Klockrikegården som målarmästare Olof (Olle) Petersson, Klockrike, född 1894, gett en konstnärlig utformning Lördagen bjöd vidare på fyra intressanta föreläsningar: Professor Martin Kylhammar; "Världsmedborgare utmanas: Harry Martinson, J. M. G. Le Clézio och världskriserna". Göran Bäckstrand presenterade en nyutkommen Harry Martinson-antologi på spanska. Den unga August-pristagaren Ronja Boije, Helsingfors, presenterade Li Kans poetik om lyrik och helig enfald. Martinsons 80-årsjubilerande debutdiktsamling Spökskepp (1929) presenterades av Semir Susic. Peter Pehrzanders bildspel Harry Martinson i dikt och bild och Ett solvarv i Midsommardalen, Håkan Lessels boksamling av Harry Martinsons Vägen till Klockrike samt en fotoutställning om luffare i Klockrike visades under dagen. Lördagen avslutades med en förnämlig musikstund i den anrika talsgården Brunneby med utsikt över Göta kanal med värdskap av Bettina Kjellin. Sångaren, musikern och kompositören Martin Bagge och Östgötamusikens Blåsarkvintett har ett både spännande och långvarigt musicerande tillsammans. Redan 1997 inleddes samarbetet, då med en turné kring C.M. Bellmans sånger. Längre fram byggdes repertoaren ut med Bagges tonsättningar av Harry Martinsons dikter och Taubevisor, allt i kombination med klassisk instrumentalmusik framförd av blåsarkvintetten. Denna kväll erbjöds ett brett program som både anknyter till 1700-talsmiljön på Brunneby och Harry Martinson. På repertoaren fanns en "Klockrikessvit" av Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

4 Lillebror Söderlundh med insprängd recitation av Harry Martinsons dikter. Andra verk som framfördes var Frans Danzis blåsarkvintett, musik från talet med doft av Mozart. Sångaren, musikern och kompositören Martin Bagge (född 1958) har gjort sig känd som stiltrogen 1700-tals-interpret med C.M. Bellman som specialitet. Med sin citrinchen, en replik på nationalskaldens eget lutinstrument har han numera hela Norden och Tyskland som sitt arbetsfält. Allmänheten var välkommen att delta i föreläsningar och konserten under lördagen. Vid den efterföljande högtidsmiddagen i Restaurang Bettina överlämnade Sällskapet en litografi av Gunnar Brusewitz till Kjell Alsetun för allt arbete han för hembygdsföreningens räkning nedlagt för att genomföra Sällskapets årshögtid. På söndagen arrangerade Sällskapet en bussutflykt till södra Östergötland med Göran Bergengren, Slästorp, filosofie hedersdoktor vid Linköpings universitet 2002, som kunnig guide. Bl.a. besöktes Åsbo där de kända författarna Per Atterbom och Carl Sandburg hade sina rötter. Uppehåll gjordes även i Svanshals vid Tåkern och guiden redogjorde för hur Tåkern blev en fågelsjö. Sällskapet delade ut Vägen till Klockrike tröjor till medlemmar som varit med sedan Sällskapet bildades, bland annat Camilla Odnoff, tidigare landshövding i Blekinge som var mötesordförande vid Sällskapets årsmöte på lördagen. Karin Wiesner har överlämnat en tröja till Sonja Glimstedt Hall, Linköping, som inte kunde närvara vid årshögtiden. Årshögtiden blev ett mycket lyckat och uppskattat arrangemang som uppmärksammades med flera artiklar i lokalpressen och ett längre inslag i Sveriges Radio Östergötland med intervju av Martin Bagge där han också framförde en visa tillsammans med Östgöta blåsarkvintett. Årshögtiden genomfördes med ekonomiskt stöd av Motala kommun, Regionförbundet Östsam samt Folkuniversitetet. Sällskapets sekreterare Rune Liljenrud har tackat Klockrike hembygdsförening för samarbetet före och under årshögtiden. Sällskapets styrelse liksom 100-talet deltagare uppskattade det lokala engagemanget för genomförandet av årshögtiden. Årshögtiden, i synnerhet utdelandet av det nyinstiftade Klockrikestipendiet till poeten Li Li och konserten med Martin Bagge och Östgöta blåsarkvintett, har fått mycket positiv respons och stor uppmärksamhet i Radio Östergötland och i lokalpressen. Ett evenemang av detta slag betyder mycket för Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

5 marknadsföring av Klockrike och som inkomstkälla både för de ideella föreningarna och besöksnäringen och då närmast Nääs kurs och konferens, Vandrarhemmet Glasbruket och Kullagården där deltagarna hyrde nattlogi. Byggnadsföreningen Klockrikegården serverade Sällskapet lunch och kaffe. Vid liknande större evenemang i framtiden där flera Klockrikeföreningar är involverade är det lämpligt att under planeringen ordna gemensamt funktionärsmöte för att samordna de ideella insatserna för att på bästa sätt tillmötesgå gästerna och gagna Klockrikebygden. Besök av gymnasieklass Måndag 18 maj besöktes hembygdsföreningen av en klass i svenska, årskurs 2, från Platengymnasiet i Motala. Klassens lärare Ingegerd Lindaräng från Vadstena hade bett eleverna att i förväg läsa Harry Martinsons Vägen till Klockrike. Besöket var en direkt följd av att Ingegerd Lindaräng hade läst om Harry Martinson-sällskapets årshögtid i pressen. Förra året hade hon arrangerat en utflykt till Klockrike gamla kyrkogård men då utan att i förväg kontakta någon på orten. Vid studiebesöket visades flygfoton på filmduk från vägen från Motala till Klockrike och över Klockrike. Ett ljudband med intervju och sång med Martin Bagge i Radio Östergötland spelades upp. Utvalda avsnitt av filmen Vägen till Klockrike från 1953, som Harry Martinson-sällskapet skänkt en CD-kopia av, visades. Efter filmen bjöds besökarna på förtäring med hembakat bröd och te eller cider. Både elever och lärare visade sin uppskattning av det mottagande de fått och innehållet i besöket. Motala kommunfullmäktige i Klockrike Då Motala kommunfullmäktige förlade sitt sammanträde 25 maj i Klockrike blev det ett ypperligt tillfälle att visa företrädarna för Motala kommun Järnvägsparken som många Klockrikebor har deltagit i skapadet av med stöd av Bygdepeng 2 om kronor. Att kommunens parkenhet utförde de markarbeten som behövdes och sådde gräs på området innan arbetsgruppens arbete påbörjades var en förutsättning för skapandet av Järnvägsparken. Nu fick vi visa resultatet och det visade sig senare ge ingångar till positiva samtal med flera av de förtroendevalda vid andra tillfällen. Flera av dem besökte senare invigningen av Järnvägsparken 29 juli. 700-årsminne av Helge Björn Onsdag 10 juni besökte arkeolog Mattias Schönbeck, Länsstyrelsen Östergötland, Helge Björns holk i Klockrike i syfte att inventera offerkällan från 1300-talet och dess skick samt uttala sig om hur den får och bör underhållas. Markägare Håkan Lessel och hans son Clas deltog i samtalet och de kom överens med Mattias Schönbeck om att det behövs två nya grindar för besökare. Clas Lessel har därefter tillverkat och monterat två nya grindar så att besökare lätt kan komma in till Helge Björns holk från Ängsvägen. Materialet till grindarna har bekostats av länsstyrelsen. Den första grinden Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

6 till vänster längst ner vid Ängsvägen är en självstängande grind. För att komma till holken går man igenom den första hagen och sedan finns ytterligare en grind nära holken på höger sida. Håkan Lessel har lovat att sätta upp en skylt som varnar besökare för baggen som kan finnas i hagen. En tillfällig namnskylt sattes upp vid Helge Björns holk i slutet av juli i samband med invigningen av Järnvägsparken för att besökare skulle hitta fram. Det behövs en ny hänvisningsskylt vid Ängsvägen och en informationsskylt vid Helge Björns holk. Vid Klockrikevägen finns sedan tidigare en informationsskylt som hembygdsföreningen placerat där. Skyltarna bör kompletteras med en karta och vägbeskrivning utöver den befintliga texten. Den risiga busken som växte i Helge Björns holk klipptes bort av Kjell Alsetun dagen innan 700-årsminnet av Helge Björn högtidlighölls. Källans stensättning syns nu mycket bättre och holken ser prydligare ut. Söndag 22 november arrangerade hembygdsföreningen i samverkan med Klockrike kyrkoråd 700-årsminne av Helge Björn, lokalhelgon i Klockrike, med besök vid Helge Björns holk och Klockrike gamla kyrkogård. Helge Björn förolyckades före jul 1309 på hemväg från Klockrike kyrka till prästgården i Brickstad. Han dyrkades lokalt som helgon och ca 100 år efter hans död flyttades hans kvarlevor till domkyrkan i Linköping. I Klockrike finns som minne efter honom (bröd)stenarna i kyrkan, kyrkoruinen och Helge Björns holk. Trots kyligt regnväder samlades 12 personer vid Helge Björns holk för att högtidlighålla 700-årsminnet av Helge Björn. Håkan Lessel och Kjell Alsetun berättade kort om holken. Föreläsare Anders Fröjmark, universitetslektor i historia, Kalmar högskola, delgav sin tolkning och sina reflektioner beträffande det lokala helgondyrkandet av Helge Björn. Efter besöket vid Helge Björns holk värmde kaffe som serverades i Klockrikegården av Ulla-Britt Andersson, Helena Jansson och Karin Wiesner som bakat och skänkt kaffebrödet. Kjell Alsetun visade fotografier från Helge Björns holk samt av hans gravsten i Linköpings domkyrka som fotograf Leif Cronegren tagit. Med temat Mirakler och helgonkult föreläste Anders Fröjmark om medeltidens helgonkult i ett större perspektiv med utgångspunkt från berättelserna om Helge Björn. Följande frågor belystes: Vad betydde helgonkulten för de troende under medeltiden? Vilket intresse hade man från stiftskyrkans sida? Hur såg vägen till helgonförklaring ut? Anders Fröjmark framhöll i sin föreläsning den stora betydelsen av helgon under medeltiden då det varken fanns läkare eller hälsovård för gemene man. Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

7 En person som blev sjuk kunde vända sig till ett helgon med tillbedjan att bli botad och för detta måste personen lämna en offergåva till kyrkan. Detta registrerades av en kyrkoskrivare. En hel del av dessa skrifter finns bevarade och Anders Fröjmark berättade om sjuka i t.ex. Flistad och Brickstad som bett Helge Björn om hjälp. I Linköping dyrkades Hermansson som helgon och prästerna i domkyrkan tyckte inte om konkurrensen från Helge Björn. De såg till att Helge Björns stoft flyttades från Klockrike till domkyrkan. Detta till synes som en ärobetygelse men kanske den verkliga men dolda avsikten var att Helge Björn skulle bli bortglömd vilket också blev fallet. Anders beklagade denna tolkning som kanske är mindre smickrande än att Helge Björn flyttades för att domkyrkan skulle få tillgång till de gåvor som offrades till honom. De närmare 40 åhörarna visade stort intresse och många frågor ställdes. Som tack för sin intressanta föreläsning fick Anders Fröjmark en Brunnebykasse. Folkuniversitetet betalade arvode och reseersättning. Det historiska högtidlighållandet av 700-årsminnet av Helge Björn uppmärksammades av Anna Maria Lilljebjörn från Hällestad, som är aktiv i Östgöta medeltidsgille, som hört av sig och ställt frågor om Helge Björn som hon skulle berätta om för övriga i gillet. Kyrkoherde K G Widelius, Klockrike, har i en beskrivning av Klockrike socken 1945 skrivit följande om Helge Björn: "Helge Björns död skall ha timat Hans åminnelse vördades och dyrkades länge i Klockrike. Han blev ansedd såsom ett helgon och man har säkerligen i offerkällan Helge Björns holk ägnat honom helgonkult, ehuru han aldrig blev av påven kanoniserad. Men att någon slags beatificatio ägt rum någon tid efter hans död i samband med en translatio av stoftet från Klockrike till Linköpingsdômen är troligt. Det är ej många socknar som kunna stoltsera med äran att ha ägt ett eget lokalhelgon. Han benämndes sedermera alltid Sancte Bero. Sancte Beros grav återfinnes i S:t Nielses gravkor, där en mycket nött gravsten (ca 2 dm från nordvästra pelaren) angiver platsen för lokalhelgonets vilorum. Den på klingande latinsk hexameter avfattade inskriptionen lyder: "Hoc mausoleo tua pausant ossa locata Bero, volente Deo, de Clockarike levata In laudem Christi vires et opes posuisti. Sic, dum vixisti, servire Deo studuisti." Jag (Kyrkoherde K G Widelius) vill söka tolka dess mening: Helige Bero! Ditt stoft vila nu fått, från Klockrike hämtat och upphöjt. - Väl så den Högstes behag och vilja har varit Att Christum få tjäna i all din tid din möda och id och alla krafter Du ägnat." Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

8 Namngruppen En arbetsgrupp som under ledning av Gerd Mellberg samlar namn på platser, tegar, vägar mm. i Klockrike startade 27 januari. Namngruppen hade tre sammankomster under våren och fyra under hösten. Söndag 24 maj gjorde Namngruppen en utflykt till Skälstena, som är tre gränsstenar där Klockrikes, Ljungs och Flistads socknar möts, med Hans Nilsson, Mörby, som guide, samt Helge Björns holk med Håkan Lessel, Klockrike Norrgård, som guide. Namngruppen har fått en karta med fastighetsbeteckningar samt en lista med alla adressplatser av Lantmäteriet, Motala kommun. 18 juli deltog Karin Wiesner och Kjell Alsetun i visning av Bygdeband i Hällaskolan i Borensberg. Bygdeband är en kommersiell webbaserad bygdekista med information om bygdehistoria och platser i Sverige. Bygdeband bygger på att hembygdsföreningar, enligt avtal med Sveriges hembygdsförbund, publicerar sin lokalhistoriska information om platser. Namngruppen har valt att bygga upp en egen webbaserad hembygdsbok, Samverkan med studieförbund Arbetarnas bildningsförbund, ABF, har varit samarbetspartner för Namngruppen och vid föreningens kulturarrangemang under året förutom vid Harry Martinson-sällskapets årshögtid och 700-årsminne av Helge Björn då Folkuniversitet var medarrangör. Klockrike byråd Representanter för hembygdsföreningen har deltagit i nätverket Klockrike byråd där Klockrikeföreningar och intresserade Klockrikebor samverkar för utveckling av Klockrike. Flera medlemmar i hembygdsföreningen deltog i den arbetsgrupp inom byrådet som under 2009 iordningställde en informations- och rastplats på f.d. banvaktarstugetomten i Klockrike. Karin Wiesner har varit sammankallande i arbetsgruppen och fört anteckningar kontinuerligt. Mikael Thorstensson och Magnus Johansson bör framhållas särskilt då de har tillverkat de informationstavlor som utgör grundstommen i informations- och rastplatsen. Gunnar Malm hjälpte dem att resa tavlorna. Informationstavlorna och Vägen till Klockrike-tavlan kom på plats med gemensamma krafter lördagen 23 maj lagom till att Motala kommunfullmäktige besökte Klockrike på måndagen därefter. Mikael Thorstensson och Magnus Johansson har tillsammans med kamrater även lagt ner ett stort arbete för att renovera den vattenkälla med ett vattenrör som blivit ett fint konkret och äkta minne från tiden då järnväg Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

9 fanns i Klockrike som tillsammans med nyanlagd järnvägsräls och en dressin på den gamla banvallen blivit en attraktion för besökare. Platsen har efter omröstning på Bystämma 28 mars 2009 fått namnet Järnvägsparken. Invigningen av Järnvägsparken onsdag 29 juli blev välbesökt av närmare 200 personer och mycket lyckad. Det var varmt och soligt. Hamburgare, korv och kaffe rönte stor uppskattning och kunde avnjutas till vacker musik och sång av Mikael Rylander. Patrick och Peter Berry spelade fiol och säckpipa. Landshövding Björn Eriksson var på bästa humör trots en smärre fotskada och förrättade fyra invigningar, nämligen av Vägen till Klockrike -tavlan, Järnvägsparken, det av Motala kommun skänkta bordet med bänkar samt familjeträdet som landshövdingen planterade, som även det hade skänkts av kommunen. Landshövdingen delade ut tröjor med Vägen till Klockrike -märket till fyra av de nio barn födda 2008 och 2009 boende i Klockrike som var särskilt inbjudna med anledning av att antalet invånare i Klockrike församling hade ökat för fjärde året i rad 2008, med tillsammans 45 personer under dessa fyra år. Barntröjorna skänktes av Motala kommun, Klockrike CAD-Ritningar, Tuna Tand Teknik AB samt Prylhandeln i Brunneby. Bildningsnämndens ordförande Magnus Byman påpekade i sitt tal vid överlämnandet av Motala kommuns gåva, ett bord med bänkar i lärkträ, det positiva i att Klockrikes befolkning ökat och han utlovade att skolan får vara kvar. Motala kommun har till synes blivit mer välvilligt inställd till Klockrike. Klockrikes marknadsföring och aktiva påverkan samt befolkningsökningen i Klockrike församling har varit bidragande faktorer för denna utveckling. Landshövding Björn Eriksson fick en vindflöjel i form av en polis som minnesgåva från Klockrikeborna. Vindflöjeln är en replik, tillverkad av Mikael Thorstensson, av ett original, som Håkan Lessel äger, tillverkat av Karl-August Ode, född 1875, som levde i en stuga som hette Katerinedahl vid vägkorsningen mot Löparehem söder om Klockrike kyrka fram till Björn Eriksson uttryckte sin uppskattning av gåvan och lovade att placera den på sitt lantställe i Ydre. Vid invigningen av Järnvägsparken sålde Klockrike hembygdsförening andelar i "Vägen till Klockrike"-tavlan, nya röda Vägen till Klockrike -knappar, vykort och tröjor samt lotter. Försäljningen av Klockrike-material gick hyfsat men oordning rådde. Det var för få funktionärer som hjälpte till med försäljningen av främst lotter. Luffarvandring Besökare till Klockrike och Järnvägsparken inbjuds till Luffarvandring i Klockrike stationssamhälle och Klockrike kyrkby. Hela Luffarvandringen tar ca 60 minuter men man kan välja att vandra delar av slingan, t ex besöka Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

10 Rhododendrondalen och/eller Helge Björns holk. En karta på en av informationstavlorna i Järnvägsparken visar den föreslagna vandringsslingan för besökaren. Skötselavtal för Järnvägsparken Klockrike hembygdsförenings årsmöte 28 februari respektive Klockrike byråd 16 mars beslutade ansöka om att skötselavtalet för Järnvägsparken, som Klockrike byråd tecknat med Motala kommun, överförs till Klockrike hembygdsförening med anledning av att Klockrike byråd inte uppfyller det villkor om ansvarsförsäkring som finns i avtalet. Klockrike hembygdsförening har en ansvarsförsäkring i och med att hembygdsföreningens årsmöte 28 februari beslutat att ansöka om medlemskap i Östergötlands hembygdsförbund och Sveriges hembygdsförbund. Efter att ha fått anslutningen till Sveriges hembygdsförbund bekräftad i brev skickade Kjell Alsetun 13 maj ett e-brev till Marie Kristoffersson, parkoch naturchef, Motala kommun, med ansökan om överföring av skötselavtalet. 4 augusti bekräftade Marie Kristoffersson i ett e-brev att notering har gjorts i skötselavtalet att det övertagits av Klockrike hembygdsförening. Kanelbullens dag - presentation för (ny)inflyttade Lördag 3 oktober arrangerade Klockrike byråd för tredje gången Kanelbullens dag för (ny)inflyttade och gamla Klockrikebor. Det kom inte så många som förra året, få barnfamiljer deltog. 29 vuxna och 8 barn kom för att äta kanelbullar och prata med varandra och ha en trevlig eftermiddag. Till barnen fanns godis och ballonger. Representanter för hembygdsföreningen presenterade föreningen och dess verksamhet både muntligt och på papper samt sålde Klockrike-material. Samverkan med Nätverket Företagarna i Klockrike Nätverket Företagarna i Klockrike har beviljats projektstöd från Leader Folkungaland där det ingår samarbete med hembygdsföreningen inom projektets ram. Karin Wiesner har föreslagit att ett lämpligt samarbete vore att producera en Klockrike-broschyr tillsammans innehållande både information om Klockrike och om företagarna. En Luffarvandring med informationstavlor har föreslagits med utgångspunkt från Järnvägsparken. Ytterligare en karta bör sättas upp på en av informationstavlorna samt information om övernattning, matställen osv. som finns i Klockrikes omnejd. Östergötlands och Sveriges hembygdsförbund Lördag 31 januari deltog Kjell Alsetun och Karin Wiesner i Östergötlands hembygdsförbunds årliga Januarikonferens i Wallenbergssalen, Östergötlands länsmuseum, Linköping. Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

11 Årsmötet 2009 beslutade att ansluta Klockrike hembygdsförening till Östergötlands och Sveriges hembygdsförbund. En ansvars- och olycksfallsförsäkring som omfattar medlemmarnas ideella arbete i t ex Järnvägsparken ingår i medlemsavgiften i Sveriges hembygdsförbund. Lördag 24 oktober deltog Kjell Alsetun i Östergötlands hembygdsförbunds ordförandekonferens i Nykyrka. Ekonomi Årsmötet beslutade höja medlemsavgiften år 2010 till 50 kr, delvis på grund av att hembygdsföreningen ska betala medlemsavgift till hembygdsförbundet om 11 kr per medlem. För övriga uppgifter om föreningens ekonomi hänvisas till den ekonomiska berättelsen. Försäljning av Vägen till Klockrike material Pikétröjor med Vägen till Klockrike -märket i marin, ljusblått, beige, svart och vitt i storlekarna S-XXXL samt barnstorlekar finns att köpa. Pris 160 kr/st för vuxen och 100 kr/st för barn. Hembygdsföreningen har Klockrike-almanackor med gamla fotografier från Klockrike, Vägen till Klockrike tröjor, vykort, dekaler och -knappar, med nål eller magnet till försäljning. Motala kommunbygderåd har under 2009 använt en del av sin bygdepeng för att göra ett bildspel med bland annat flygfoton över Motala kommuns landsbygd med av bygdeföreningarna utvalda objekt. Fotograf är Leif Cronegren och pilot Robert Wiesner, båda från Klockrike. Fotografering har skett över hela kommunen. Om tillstånd för spridning till allmänheten lämnas av Försvarsmakten efter granskning kan fotona användas bl.a. som vykortsmotiv. Försvarsmaktens tillstånd har erhållits för de två flygfoton som Klockrike hembygdsförening tryckt upp som vykort för försäljning. Försäljning av hembygdsföreningens Klockrike-material har bl a skett vid Harry Martinson-sällskapets årshögtid fredag-söndag 8-10 maj, Uffes Revy måndag 18 maj, Motala kommunfullmäktiges sammanträde i Klockrike måndag 25 maj, nationaldagsfirandet lördag 6 juni i Klockrikegården på morgonen och i Rhododendrondalen på eftermiddagen, midsommarfirande midsommarafton 20 juni vid Klockrikevallen, Loppis vid Tororp Västergård söndag 16 augusti samt Bymarknad i Klockrikegården söndag 27 september. Gåvor och inköp Hembygdsföreningen fick 10 mars 2009 ett större kassaskåp från Tingsrätten i Motala i gåva under förutsättning att vi hämtade det själva. Det är placerat i källaren i Klockrikegården. Ett mindre antal stolar, både med karm och utan, en hård soffa och två databord har inköpts till låg kostnad från tingsrätten som efter nedläggning har flyttat från Tingshuset i Motala. Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

12 Slutord Harry Martinson-sällskapets årshögtid 8 10 maj med filmvisning, utdelning av Klockrikestipendiet och föreläsningar i Klockrikegården samt konsert och högtidsmiddag i Brunneby gård var en av 2009 års höjdpunkter för Klockrike hembygdsförening jämte 60-årsjubileum för Harry Martinsons Vägen till Klockrike med en lyckad och välbesökt konsert med Pär Sörman 1 februari och landshövding Björn Erikssons invigning av Järnvägsparken i juli på uppdrag av Klockrike byråd men med omfattande medverkan av medlemmar i Klockrike hembygdsförening. Det på året avslutande historiska högtidlighållandet av Helge Björns 700- årsminne visar på bredden i föreningens verksamhet där dåtid och nutid finns sida vid sida för att i möjligaste mån uppfylla föreningens ändamål som det uttrycks i stadgarna 1: Föreningen.. skall verka för bygdens kultur och naturnära utveckling. Att Posten gav oss Klockrikebor tillbaka vår egen postadress Klockrike från 1 april 2009 betyder att vi åter får använda vårt vackra och väl kända ortsnamn i vår adress. Ett särskilt tack riktas till Lotta Claesson Melin som hjälper styrelsen med uppbörd av medlemsavgifter, värvar nya medlemmar och säljer många almanackor, vykort, knappar mm. samt inte minst med många bra idéer. Styrelsen konstaterar att Gustav Berrys förslag vid årsmötet 2009 att föreningen skulle behandla frågan om inriktning och policy för föreningens verksamhet vid lämpligt tillfälle inte har verkställts. Samtidigt är det så att ett förslag till verksamhetsplan årligen upprättas av styrelsen och behandlas på årsmötet. Inriktningen för verksamheten kan därmed sägas prövas och beslutas årligen. Det hindrar inte att frågan om övergripande inriktning och policy för föreningens verksamhet kan behandlas vid lämpligt tillfälle på annat sätt. En sådan prövning kan med fördel göras i en arbetsgrupp som också ges i uppdrag att se över om det behövs någon form av stadgeändring för föreningen. Föreningens stadgar har vad styrelsen känner till aldrig ändrats förutom namnet på föreningen. Uppdraget att bereda frågan om inriktning och policy för föreningens verksamhet samt göra en översyn av föreningens stadgar kan hänskjutas till en särskild arbetsgrupp eller ges till styrelsen. Styrelsen lämnar frågan till årsmötet för beslut om vägval. Styrelsen hoppas på förstärkning då vi är så få ledamöter. De av oss som står i tur att avgå lämnar våra platser till årsmötets förfogande. Klockrike 21 mars 2010 Joacim Larsius Kjell Alsetun Karin Wiesner Håkan Lessel Klockrike hembygdsförening, Verksamhetsberättelse av (12)

Klockrike hembygdsförening

Klockrike hembygdsförening Klockrike hembygdsförening Styrelsemöte torsdag 10 december 2009 kl 19:00 i Klockrikegården Närvarande: Karin Wiesner, Håkan Lessel och Kjell Alsetun 1 Mötet öppnas Vi hälsar varandra välkommen. Joacim

Läs mer

Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården

Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården ---- www.hembygd.klockrike.se Klockrike hembygdsförening Förslag till Dagordning årsmöte onsdag 18 juni 2014 kl. 18 1. Mötet öppnas

Läs mer

"Te' dä' språk vi älsker"

Te' dä' språk vi älsker Årsmöte lördag 28 februari 2009 Klockrikegården ---- Efter årsmötet och kaffeservering "Te' dä' språk vi älsker" - ett program med bondkomiska slängar - prat, sång och dragspel Sven-Inge Pettersson Lasse

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd onsdag 13 maj 2009

Minnesanteckningar Klockrike byråd onsdag 13 maj 2009 Minnesanteckningar Klockrike byråd onsdag 13 maj 2009 Plats: Klockrikegården Närvarande: Helena och Janne Jansson, Ulla-Britt Andersson, Lotta Claesson Melin, Annika Nord, Erik Öhman, Kristina Berry, Karina

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2014 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009

Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009 Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009 Plats: Klockrikegården Närvarande: Kjell Alsetun, Ulla-Britt Andersson, Lena Berglert, Gustav Berry, Jan Gyllenhammar, Janne och Helena Jansson,

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Västlands Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse 2014

Västlands Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse 2014 Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen 2014 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23

Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23 Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23 Plats: Klockrikegården Närvarande: Janne och Helena Jansson, Erik Öhman, Annika Nord, Gustav Berry, Kjell Alsetun, Karin Wiesner och Mikael Thorstensson (8

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2012 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Ewa Höglind hälsar välkommen till konstituerande möte för den nya styrelsen för Klockrike hembygdsförening.

Ewa Höglind hälsar välkommen till konstituerande möte för den nya styrelsen för Klockrike hembygdsförening. Klockrike hembygdsförening Protokoll fört vid styrelsemöte tisdag 6 april 2010 kl 19:00 i Klockrikegården Närvarande: Ewa Höglind, Karin Wiesner, Joacim Larsius, Birgit Ohlsson, Martin Henriksson, Lena

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning STADGAR Antagna vid årsmötet 24 mars 2013 Innehållsförteckning 1 Namn, verksamhetsområde... 3 2 Hembygdsrörelsens grundsyn... 3 3 Hembygdsrörelsens ändamål... 3 4 Hembygdsförenings organisation... 3 5

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Bystämma Lördag 5 april 2008 kl Klockrikegården

Bystämma Lördag 5 april 2008 kl Klockrikegården Bystämma Lördag 5 april 2008 kl 15.00 Klockrikegården www.byrad.klockrike.se Förslag till dagordning vid Klockrike Bystämma lördag 5 april 2008 1. Bystämman öppnas 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2016 i PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE Tid: Lördagen den 12 mars 2016, klockan 12.00 15.00 Plats: Närvarande: Föreläsningssalen, R64, Karolinska sjukhuset, Huddinge Enligt närvarolista

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Årsmöte för Föreningen Långörasläkten

Årsmöte för Föreningen Långörasläkten PROTOKOLL (det justerade protokollet finns i FLS arkiv) Möte Årsmöte för Föreningen Långörasläkten Datum Söndagen den 26 juli 2009 Plats Långören Närvarande: ett hundratal medlemmar 1 Efter 20 minuters

Läs mer

Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan

Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan Stadgar för Hembygdsföreningen Facklan Antagna vid Hembygds- och Studieföreningen Facklans bildande. Ändrade vid årsmöte den 9 mars 2014. 1. Namn och verksamhetsområde Hembygdsföreningen Facklan, nedan

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Plats: Vänkretslokal på Tidagatan i Tidaholm Tid: Lördagen den 18 februari 2012, kl. 15.00 Närvarande: Årsmötesordföranden, 6 styrelseledamöter,

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN

SVENSKA TURISTFÖRENINGEN SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Sydvästra Skåne ÅRSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2017 Styrelsen för Svenska Turistföreningen Sydvästra Skåne får härmed avge följande berättelse för verksamheten under år 2017.

Läs mer

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND

STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND STADGAR FÖR INDUSTRIHISTORISKA FÖRENINGEN I VÄSTERÅS ANSLUTEN TILL SVERIGES HEMBYGDSFÖRBUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde 2 Föreningens grundsyn 3 Industrihistoriska föreningens ändamål

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2018 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Styrelse och övriga befattningshavare Styrelseledamöter: Ordförande Vice ordförande, Broschyransvarig, Utställningsadministratör, Medlemskontakter

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2014 Föreningen Lästringebygden 2015-01-22 Verksamhetsberättelse för år 2014, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013

KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013 ÅRSMÖTESPROTOKOLL KATARINA SKOLGILLE 14 maj 2013 Lokal: Sjölins Ek gymnasium, Mäster Mikaels gata 10 Stockholm. 1/ Åldermannen, Göran Wendin, öppnade Katarina Skolgilles 83:e årsmöte och hälsade alla årsmötesdeltagare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Förslag till DAGORDNING vid Årsmöte med Piteå Socialdemokratiska förening 2007-02-19. 1 Mötet öppnas. 2 Godkännande av kallelse

Förslag till DAGORDNING vid Årsmöte med Piteå Socialdemokratiska förening 2007-02-19. 1 Mötet öppnas. 2 Godkännande av kallelse Förslag till DAGORDNING vid Årsmöte med Piteå Socialdemokratiska förening 2007-02-19 1 Mötet öppnas 2 Godkännande av kallelse 3 Godkännande av dagordning 4 Val av presidium a) Ordföranden b) Sekreterare

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Årsmöte för Landöns byalag

Årsmöte för Landöns byalag Årsmöte för Landöns byalag Datum: Tid: 16:00 Plats: Klubbstugan, Landöns hamn 1 Mötets öppnande Ellinor Thim hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat 2 Val av mötesordförande Årsmötet beslutade

Läs mer

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner Medlemsbrev 2:2012 Efter en kall vinter och vår så går vi nu mot en skön sommartid för rekreation och njutning. Sommaren är också en tid då vår Domkyrka erbjuder ett rikt och varierat utbud. Domkyrkokaplan

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Järfälla Civilförsvarsförening

Järfälla Civilförsvarsförening Protokoll fört vid JÄRFÄLLA CIVILFÖRSVARSFÖRENINGS FÖRENINGSSTÄMMA 2013-03-19 Före stämmans öppnande gavs en presentation av säkerhetsproblematiken vid utbyggnad av järnvägen mellan Barkarby och Kallhäll

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Föreningen Lästringebygden

Föreningen Lästringebygden Stadgar för Föreningen Lästringebygden Namn och verksamhetsområde Föreningens namn är Föreningen Lästringebygden. Föreningen är medlem i Södermanlands hembygdsförbund och därigenom ansluten till Sveriges

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen 2017 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Virestads Hembygdsförening. http://nya.hembygd.se/virestad. Arkiv 2011

Virestads Hembygdsförening. http://nya.hembygd.se/virestad. Arkiv 2011 Arkiv 2011 Verksamhetsberättelse 2011 för Virestads Hembygdsförening Styrelsen: Ordförande Harry Eriksson, Sedingehult Vice Ordförande Magnus Björkman, Kvarnatorp Kassör Ingvar Johansson Virestad Sekreterare/

Läs mer

Hannäs SockenFörening

Hannäs SockenFörening SockenFörening Verksamhetsberättelse för 2017/2018 SockenFörening är en ideell förening som bildades år 2002, och föreningens säte är, i Åtvidabergs kommun. Föreningens syfte är att med ekonomiska medel

Läs mer

Verksamhetsplan Askerödgården

Verksamhetsplan Askerödgården 2015-07-05, Intagan - Hålleröd Verksamhetsplan Askerödgården Verksamhetsplan 2015-2017 Innehåll 1. Inledning 2. Ledning och samordning 3. Prioriterade åtgärdsområden 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

1 Hembygdsföreningens ordförande Gunni Sjöö hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat.

1 Hembygdsföreningens ordförande Gunni Sjöö hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. BREVENS BRUKS HEMBYGDSFÖRENING Protokoll fört vid Brevens bruks Hembygdsförenings årsmöte lördagen den 16 april kl 14,00 år 2016. Lokal: Hembygdsgården Närvarande: 34 medlemmar 1 Hembygdsföreningens ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Välkommen till uppdateringen av vårt medlemsregister och den nya BygdeBanken

Välkommen till uppdateringen av vårt medlemsregister och den nya BygdeBanken http://www.helasverige.se/enkat/index.php Sida 1 av 1 Lösenord Logga in Välkommen till uppdateringen av vårt medlemsregister och den nya BygdeBanken Fyll i det lösenord du fått i brevet från Hela Sverige

Läs mer

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015

Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 DAGORDNING 2 (8) Vid PRO Skarpnäcks årsmöte tisdagen den 10 mars 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Parentationer (en tyst minut) 3. Fråga om mötet har behörig kallas 4. Fastställande av dagordning 5. Val av

Läs mer

EUROPA NOSTRA SVERIGE

EUROPA NOSTRA SVERIGE EUROPA NOSTRA SVERIGE Organisationen Europa Nostra (Vårt Europa), bildades 1963 i syfte att internationellt uppmärksamma och värna om det gemensamma europeiska kulturarvet. Europa Nostra är en paraplyorganisation

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2015 Föreningen Lästringebygden 2016-01-09 Verksamhetsberättelse för år 2015, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings styrelsemöte 2014-03-24 Plats: Naturskolan i Ire Närvarande: Hans Erlandsson Anna Erlandsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Bengt Eriksson Göran Åstrand 1

Läs mer

VERKSAMHETEN 2012. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Fest- och stugkommittén. Fornminneskommittén. Revisorer. Revisorsuppleanter.

VERKSAMHETEN 2012. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Fest- och stugkommittén. Fornminneskommittén. Revisorer. Revisorsuppleanter. VERKSAMHETEN 2012 Styrelsen och kommittéerna har haft följande sammansättning: Ordförande Roger Axell Kassör Lennart Dannebro Vice ordförande Brita Belfrage Sekreterare Soija Holgersson Ordinarie ledamöter

Läs mer

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española 1 - Föreningens namn Föreningens officiella namn är Region XX Pura Raza Española (XX P.R.E.) På spanska är föreningens namn XX 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

Rö Hembygdsförening Sida 1 (7)

Rö Hembygdsförening Sida 1 (7) Rö Hembygdsförening Sida 1 (7) STADGAR FÖR RÖ HEMBYGDSFÖRENING Antagna av konstituerande mötet 2011-09-15, ändrade genom beslut på årsmötet 2012-02-23. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föreningens namn, verksamhetsområde

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf- sällskapets årsmöte 9/8 2014 Plats: Stallet på Mårbacka Närvarande: ett femtiotal av sällskapets medlemmar samt ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman, Herta

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap.

På torsdag är det en Träffpunkt då Lena och Pelle Hellsing berättar med ord och bild om Island ett annorlunda landskap. Veckobrev November 2017 Vecka 44 Pilgrimsorden för Huskvarna kyrkogård Imorgon onsdag 1/11 11.00 återinviger vi Pilgrimsorden, denna gång på Huskvarna kyrkogård. Välkommen med till en liten Allhelgonavandring

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Hannäs Sockenförening Anteckningar från styrelsemöte

Hannäs Sockenförening Anteckningar från styrelsemöte Hannäs Sockenförening Anteckningar från styrelsemöte 2018-04-11 Sida: 1(2) Närvarande Öppna mötet Dagordning Ekonomi Gåvor Stöd Årets Hannäsbo Styrelse Jerrebrant, Monika Jerrebrant Johnsson, Palmberg,

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2010

Verksamhetsberättelse för 2010 Verksamhetsberättelse för 2010 Helsingborg Verksamhetsberättelse för 2010 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamöter Dan Karlsson Ann-Christine Malmgren Tomas Nordström Lillebil Pettersson Åke

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2015 med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2015 med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2015 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 Sundhultmon i Ovansjöbygden. Längst till vänster syns Kung- Bengtstugan, Mellby och sedan de centrala delarna av Sundhultmon. I bakgrunden skymtar hoppbackarna och Cuba Arena.

Läs mer

Svenska Pastafarikyrkan

Svenska Pastafarikyrkan Svenska Pastafarikyrkan Standardstadgar lokal församling 1 Församlingens Namn Församlingens namn är [Föreningens Namn]* 2 Föreningen har sitt säte i [Ort] 3 Föreningsform Församlingen är en ideell förening.

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Kjell Svensson och Lena Berglert har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Lill Thorstensson som revisorersättare.

Kjell Svensson och Lena Berglert har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Lill Thorstensson som revisorersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2008 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001 på initiativ av föreningen Klockrike bygdekommitté. Klockrike bygdekommitté har senare bytt namn till

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nykterhetsfolkets länsarkiv i Halland, verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Nykterhetsfolkets länsarkiv i Halland, verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för i Halland, verksamhetsåret 2010 Styrelse och funktionärer Ordförande Barbro Maijgren Vice ordförande Olle Nilsson Sekreterare Bengt Lindqvist Kassör Allan Berg Ledamot Asta Berg

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Norrköping 2015-04-07 Välkommen till årsmöte för Riksteatern Östergötland, Mån 20 april 2015 klockan 18.00 Plats: Östgötateatern, Teatertorget 1, Norrköping Praktiskt Handlingar till årsmötet bifogas.

Läs mer