KONTAKTER KONTAKTLÅDOR & MONTERINGSSYSTEM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KONTAKTER KONTAKTLÅDOR & MONTERINGSSYSTEM"

Transkript

1 KONTAKTER KONTAKTLÅDOR & MONTERINGSSYSTEM FRÖLUNDA DATA GER DIG NYA MÖJLIGHETER

2

3 Det är viktigt med kontakter. Mycket i våra liv styrs av vår förmåga att kunna använda någon form av kontakter. Det kan vara allt ifrån ljusknappar till larm och dörröppnare. Men det finns dessutom andra typer av kontakter, som hjälper dem som av olika skäl har svårt att kommunicera med sin omvärld. T.ex. kan man använda manöverkontakter till datoranvändning, stänga av och sätta på elektroniska apparater, spela in och spela upp ljud och mycket, mycket annat. Syftet med detta häfte Det finns väldigt många olika typer av kontakter. Med detta häfte vill vi visa i så väl bild som text på några av våra populäraste alternativ, och på vilket sätt de skiljer sig från varandra. Vi har därför valt att presentera ett utdrag av vårt fulla sortiment, och vår förhoppning är att det kan visa på bredden av vad vi har att erbjuda. Naturligtvis har vi även många andra hjälpmedel, vilka man kan hitta via vår hemsida:

4 Jelly Bean Twist & Big Red Twist Art: F8521-tw / F2018-tw Dessa manöverkontakter är uppföljarna till de populära Jelly Bean och Big Red. Skillnaden är att det numera går att byta färg på locken. Båda kontakterna anslutes i ett vanligt 3.5 mm uttag. Det går därför att använda dem med alla vanliga kontaktlådor. Taktil och auditiv återkoppling gör att användaren både hör och känner av när en kontakt aktiveras. Big Red har en kontaktyta på 125 mm, och Jelly Bean har en kontaktyta på 62mm. Färgerna som medföljer är: röd, blå, gul och grön. Jelly Beamer Twist Art: F1298-tw Trådlös variant av Jelly Bean bestående av sändare och mottagare med max 10 m räckvidd, och fyra lock i olika färger. Denna lösning är främst avsedd för personer med nedsatt rörlighet. Mottagaren kopplas in i valfri kontaktanpassad enhet, som exempelvis en leksak eller dator, och sändaren är inbyggd i själva kontakten. Detta gör att denna kontakt är lämplig att användas för styrning av t. ex. larm, samtalsapparater och omgivningskontroll. Eftersom varje Jelly Beamer har en unik sändarindikator som parar ihop mottagare och sändare går det utmärkt att använda flera Jelly Beamer samtidigt i samma rum, utan att de stör ut varandras signaler. Både sändare och mottagare kräver 2 st AA-batterier vardera. Specs Switch Art: F2063 Denna kontakt tillhör de allra minsta och är främst avsedd för att kunna ge stöd till brukare med begränsad rörelseförmåga. Med sin ringa storlek (34 mm) är den tillräckligt liten för att man skall kunna bära den med sig, men det vanligaste är att den monteras, t.ex. på ett skrivbord, monteringsarm eller en rullstol. Dessutom medföljer tre olika typer av hållare till kontakten: vanlig storlek, kompakt variant samt en som har ett justerbart spänne som gör det möjligt att fästa kontakten runt föremål. Till skillnad från Jelly Bean och Big Red finns Specs Switch inte i twist -variant, men går att beställa i färgerna röd, grön, gul, blå och svart.

5 Joggle Switch Art: F1044 / F1102 Användare med nedsatt kraft i armar och händer kan ha svårigheter att använda traditionella kontakter för att styra en dator. För dessa individer, och även för dem som trycker för mycket eller för hårt, är Joggle Switch ett utmärkt alternativ. Den här robusta kontakten är nämligen justerbar, så att tryckmotståndet kan ställas in efter eget behov. Genom att vrida på kontaktens överdel i små steg ändrar man enkelt tryckmotståndet från lätt till trögt. Kontakten har en standard 3.5 mm anslutning och finns i färgerna röd, gul, grön och blå samt i två olika storlekar: 62 mm och 125 mm. BIGmack Art: F8550-multi Med en BIGmack kan du spela in upp till 2 minuter långa meddelanden som sedan spelas upp med ett enkelt knapptryck. Den går dessutom att sammankoppla med batteridrivna redskap eller leksaker för att styra dessa och ge direkt positiv förstärkning. Med sin stora 125 mm aktiveringsyta är BIGmack ett utmärkt val för personer med synnedsättning eller någon form av fysisk nedsättning, som är i behov av en större träffyta. Det medföljer dessutom fyra lock i färgerna röd, blå, gul och grön som enkelt går att byta mellan efter eget behov. LITTLEmack Art: F1281-multi Med en LITTLEmack kan du spela in upp till 2 minuter långa meddelanden som sedan spelas upp med ett enkelt knapptryck. Den går dessutom att sammankoppla med batteridrivna redskap eller leksaker för att styra dessa och ge direkt positiv förstärkning. Med sin vinklade hållare och 62 mm aktiveringsyta passar LITTLEmack perfekt för montering och rekommenderas för användare som kan kontrollera lite mindre träffytor. Det medföljer dessutom fyra lock i färgerna röd, blå, gul och grön som enkelt går att byta mellan efter eget behov.

6 BIG Step-by-Step Art: F1186-multi Detta är en talapparat kombinerat med kontakt. Med BIG Step-by-Step kan man spela in flera olika meddelanden, som sedan går att spela upp genom att klicka på kontaktytan. Vid ett tryck spelas det första meddelandet upp och trycker man igen spelas nästa meddelande upp. Dessutom finns en repetitionsfunktion som gör att samma meddelande kan spelas upp vid varje tryck. En inspelningstid på hela 2 minuter gör det möjligt att spela in många olika meddelanden. BIG Step-by- Step har en 125 mm kontaktyta och lämpar sig därför bäst för användare som är i behov av en stor träffyta. Fyra lock medföljer i färgerna röd, blå, gul och grön som enkelt går att byta efter eget behov. LITTLE Step-by-Step Art: F1303-multi Detta är en mindre variant av BIG Step-by-Step. Den har samma inspelningstid och funktioner, men skiljer sig på så sätt att dess kontaktyta endast är 62 mm och sitter på en vinklad hållare. Därför rekommenderas den för användare som kan kontrollera lite mindre träffytor. Hållare till kontakter Art: F / F Denna typ av hållare är främst anpassad för Jelly Bean och finns med ett eller två hål. Hållarna är utformade i ett frigolitmaterial med en gummilist under som gör att hållaren inte glider omkring på underlaget. De har en lätt lutning som ger bra stöd för handen. Storleken för en kontakt är 19x20 cm och för två kontakter 19x34 cm. Genom att placera kontakten i en hållare blir den lättare att hantera och ligger still på sin plats.

7 Toykit Art: F1244 TOYKIT är ett hjälpmedel för tuggträning. Genom att bita på en tuggdyna skickas en signal till datorn som kan ersätta t.ex. musklick eller (via kontaktlåda) tangentbordsklick. TOYKIT har utvecklats för att ge ökad motivation till att träna käkmuskulaturen, genom att ge ett mer intellektuellt stimulerande alternativ till traditionell tuggträning. Genom att använda TOYKIT kan man utnyttja datorn både som återkoppling för den som tränar och för att registrera mängden träning. En brukarhandledning och metodhandbok medföljer, som innehåller nödvändig information för träningens genomförande. Där kan man bl.a. hitta förslag på lämpliga träningsprogram/spel och en mer ingående förklaring av själva träningsmetoden. HelpiBox kontaktlåda Art: F / F Med Helpibox kan man ansluta manöverkontakter till datorn. Den är en praktisk, lätthanterlig och billig kontaktlåda som finns i två olika utföranden för 2 respektive 16 kontakter. HelpiBox 2 används lämpligen för styrning med 1- eller 2-kontaktsfunktion, medan HelpiBox 16 kan ha upp till 8 kontakter för tangenter och 8 kontakter för musstyrning. Båda versionerna ansluts via USB utan krav på extra drivrutiner. Bläckfisken USB kontaktlåda Art: F2023 Bläckfisken USB är en kontaktlåda för anslutning av kontakter till datorn. Den har 7 ingångar för kontakter med liten 3.5 anslutning, så som t.ex. Jelly Bean, Big Red och Spec Switch. Det går att ställa in vilka funktioner kontakterna skall ge och alla inställningar lagras i lådan så att den enkelt kan flyttas mellan olika datorer. Det går även att spara inställningar till filer i datorn och på så sätt snabbt ladda in nya, färdiga inställningar anpassade för de program som ska användas för tillfället. Programmet behöver inte finnas i användarens dator för att Bläckfisken skall fungera, och det krävs inga drivrutiner. Kontaktlådan ansluts via datorns USB-port.

8 Joybox med Joysim Art: F1033-usb JoyBox är en typ av kontaktlåda med utökade möjligheter för kontaktstyrning av tangentbord och mus. Från början utvecklades den för att ge funktionshindrade möjlighet att spela datorspel, men efterhand har den kompletterats med allt fler funktioner. JoyBox fungerar som en 4-knappars spelkontroll. Den kalibreras i kontrollpanelen och kan därefter användas som en helt vanlig speljoystick. Joybox levereras tillsammans med programvaran JoySim. Dessa två kan tillsammans simulera mus och tangentbord. Vid simulering av tangentbord uppfattar datorn kontakttryckningar exakt som om det vore en tangent på tangentbordet som trycktes ner och släpptes upp. Upp till 8 olika kontakter kan kopplas till Joybox. Ingångarna som sitter på framsidan är standard 3.5 mm som passar till bland annat Big Red, Jelly Bean och Specs Switch. JoyBox är CE-märkt och fungerar utan särskilda drivrutiner. Ansluts via datorns USB-port. Powerlink 3 reläbox Art: F1206 PowerLink 3 är en enkel styrbox som kan användas för många ändamål. Några användningsområden är träning av orsak/verkan, utprovning av styrorgan, deltagande i arbete eller för omgivningskontroll. Med PowerLink 3 kan man styra exempelvis en radio, lampa, leksak, hårtork, elverktyg eler olika köksredskap. Powerlink 3 har fyra alternativa styrmetoder: växlande - där ett tryck sätter på en apparat och nästa stänger av, direkt - där apparaten är påslagen så länge som knappen hålls nedtryckt, och tidsstyrt i antingen 1-60 sek eller 1-60 min. Styrboxen har en inbyggd IR-mottagare och kan styras med en trådlös speciell sändare, AirLink. PowerLink kan även styras med hjälp av kontakter. JellyBean, fotpedal eller sug/blås är ett par exempel som kan kopplas in med sladd eller en 3,5 mm anslutning. Inlärningseffekten vid orsak/verkanträning ökar om PowerLink 3 styrs med exempelvis en BigMack eller Step-by-Step. Brukaren får då både auditiv och visuell feedback.

9 IntegraSwitch Art: F1275 IntegraSwitch är en manöverkontakt som styrs med munnen. Den består av ett styrdon med munstycke och kan exempelvis användas som ett substitut för vanlig datormus. Munstycket placeras i munnen, och genom att antingen suga och blåsa kan användaren styra två olika funktioner. Med små rörelser kan munstycket röras i sidled, vilket förflyttar muspekaren på skärmen. IntegraSwitch är anpassad för att monteras på en monteringsarm, som t.ex. Magic Arm. Tips! Det är vanligt att våra kunder beställer IntegraMouse som är en paketlösning där både IntegraSwitch och en monteringsarm ingår. Monteringsarm Slim Armstrong Art: F8552 En flexibel och anpassningsbar monteringsarm som är ledad på tre ställen, kan vridas 360 grader och har en teleskoparm som kan dras ut upp till 50 cm. Slim Armstrong har ett kraftigt klämfäste som fäster enkelt på bordskanten och på runda eller fyrkantiga rör, t. ex. bordsben eller rullstolar. Monteringsarmen tål en belastning på upp till 2,5 kg. Du kan också dela på Slim Armstrong och bara använda en eller två leder. Med Slim Armstrong följer en liten triangulär platta för att montera Jelly Bean. Monteringsarm Universal Mounting System Art: F2067 Flexibel och anpassningsbar monteringsarm för exempelvis en-kontakter. Armen är ledad på tre ställen, kan vridas 360 grader och har en teleskoparm som kan dras ut upp till 50 cm. Inställningen justeras enkelt genom ett handtag som låser alla leder samtidigt. Kraftigt klämfäste som fäster enkelt på bordskanten, på runda och fyrkantiga rör t ex bordsben eller rullstol. Monteringsarmen tål en belastning på upp till 2,5 kg. Men stor triangulär platta för att montera Big Red.

10 Monteringsarm Magic Arm Art: F1254 Magic Arm är en monteringsarm som är lätt att justera och kan monteras i stort sett i vilken position som helst. Denna unika monteringsarm gör det möjligt att montera olika kontakter (t.ex. Jelly Bean, Bid Red, Specs Switch, m.fl) i valfri position. Den justerbara armen är kopplad till det hållbara fästet som man skruvar fast i exempelvis ett bord eller en rullstol. Att låsa armen i rätt position gör man genom att skruva på ett hjul. Magic arm levereras med både runda och rektangulära fästplattor, som förenklar monteringen av olika kontaktlösningar. I utsträckt läge är längden på armen 52 cm. Den kan bära upp en totalvikt av 2.26 kg. Monteringsarm Manfrotto Flexarm Art: F1206 En flexibel monteringsarm som designats för att kunna användas med ett Super Clamp-fäste för kontaktlösningar. Flexarm kan hålla uppe fastmonterade plattor och själva armen kan enkelt justeras och låsas i olika positioner utan att man behöver skruva på rattar eller fästen. Super Clamp är ett speciellt anpassat fäste för kontakter och medföljer vid köp av Manfrotto Flexarm. Dimensioner: 1.3 cm i diameter och 55 cm lång. Monteringssystem SensiTrac Art: F1214 Sensitracs patenterade vacumteknik gör att denna fästplatta ligger still på plana ytor, trots att det lätt går att flytta på den när så behövs. Utrustningar som skall monteras på Sensitrac basplatta bör dock inte vara större än 15 x 15 cm. Om detta inte räcker till rekommenderar vi att att man köper till ett extra tillägg till basplattan, som ger stöd för ännu större produkter.

11 Monteringssystem SensiTrac vinkelstöd Art: F1214-jvs Denna fästplatta är ställbar i 5 olika vinklar och försedd med glidfäste samt gummistöd, vilket gör att t.ex. ett tangentbord ligger fast utan att kunna vicka sidledes. Sensitrac är ett monteringssystem som har tagit fram en patenterad lösning som vaccumfäster basplattan mot underlaget. Detta ser till att anordningen hålls på plats, men att man med en enkel rörelse kan flytta den vid behov. Glidfästet gör det dessutom lättare att byta ut den monterade utrustningen. Monteringssystem SensiTrac Flipper Art: F1214-a Sensitrac Flipper är ett monteringssystem som går att justera 180 i ett led för att kunna underlätta för brukare med begränsad rörelsekapacitet. Som med alla Sensitrac system erbjuder det patenterade vaccumfästet att basplattan sugs fast vid underlaget. Detta gör att anordningen står stabilt, men trots detta är enkel att förflytta. Fästet är speciellt anpassat för att hålla uppe manöverkontakter, som exepelvis Jelly Bean, Big Red och Specs Switch, men kan även anslutas till andra enklare kommunikationshjälpmedel. Monteringssystem SensiTrac - med justerbar arm Art: F1214-ja Sensitracs justerbara arm är speciellt framtagen för kunna vinklas 360 och på så sätt underlätta för brukare med begränsad rörelsekapacitet. Den justerbara armen kan roteras i alla vinklar och själva fästplattan kan ställas in vertikalt med sin underkant ända ner mot bordsskivan. Detta underlättar för brukare som har svårt för att lyfta handen från underlaget.

12 F R Ö LU N DA DATA F Ö R S Ä L J N I N G A B L å n g e d r a g s v ä g e n 4 8, VÄ S T R A F R Ö LU N D A Tel: Fax: w w w.frolundadata.se

INFORMATION OM TRACKBALLS & ANDRA STYRDON

INFORMATION OM TRACKBALLS & ANDRA STYRDON INFORMATION OM TRACKBALLS & ANDRA STYRDON FRÖLUNDA DATA GER DIG NYA MÖJLIGHETER Alla kan använda dator! Datormöss och tangentbord är inte anpassade för alla. För den som har begränsad rörelseförmåga, eller

Läs mer

Manöverkontakter sortiment för Abilia Sverige

Manöverkontakter sortiment för Abilia Sverige Manöverkontakter sortiment för Abilia Sverige Pikobutton 30 mm Picobutton 50 mm Pikobutton 30 Röd ISOkod 240918 / Art.nr 451000 PikoButton 30 är den rejäla manöverkontakten med en snygg design. Den är

Läs mer

HÅLLARE & STATIV. funktionsverket

HÅLLARE & STATIV. funktionsverket HÅLLARE & STATIV funktionsverket Individanpassat monteringssystem Funktionsverkets monteringssystem är flexibelt och kan enkelt anpassas efter dina specifika behov. 1 Välj hållare utifrån vad det är som

Läs mer

BIGmack. Användarvägledning. Ett hjälpmedel för träning och kommunikation med ett talat meddelande

BIGmack. Användarvägledning. Ett hjälpmedel för träning och kommunikation med ett talat meddelande Användarvägledning BIGmack Ett hjälpmedel för träning och kommunikation med ett talat meddelande Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Tel. 08-768 25 00 Fax. 08-792 49 49 Innehållsförteckning

Läs mer

Instruktioner och förslag till användning av. BIGmack communicator och LITTLEmack communicator

Instruktioner och förslag till användning av. BIGmack communicator och LITTLEmack communicator BIGmack och LITTLEmack levereras med fyra olika utbytbara lock. Dessa kan skruvas loss moturs sedan kan ett annat lock skruvas fast medurs. På det fastsatta locket skall alltid ett genomskinligt Snap lock

Läs mer

Bruksanvisning Bläckfisken USB

Bruksanvisning Bläckfisken USB Bruksanvisning Bläckfisken USB Kontaktanslutning till datorer och pekplattor Tel/Fax.: 013-712 70 Östra Harg Torpängen 585 91 Linköping E-post: info@hargdata.se Hemsida: www.hargdata.se Innehållsförteckning:

Läs mer

Switch Driver 4. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software

Switch Driver 4. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Switch Driver 4 Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Innehåll ATT ANVÄNDA PROGRAMVARAN SWITCH DRIVER... 3 SWITCH DRIVER ANSLUTNING... 4 USB JOYSTICK KALIBRERING... 4 TESTFUNKTION...

Läs mer

Manual. En Joystickmus för styrning av datorer. 671210 Point-it! USB. 671212 Point-it! USB Kula

Manual. En Joystickmus för styrning av datorer. 671210 Point-it! USB. 671212 Point-it! USB Kula Manual En Joystickmus för styrning av datorer 671210 Point-it! USB 671212 Point-it! USB Kula Innehållsförteckning INLEDNING... 3 INSTALLATION... 3 MONTERING... 3 ANSLUTA POINT-IT! TILL DATOR... 3 BESKRIVNING...

Läs mer

Instruktioner och förslag till användning av. BIGmack communicator och LITTLEmack communicator. BIGmack LITTLEmack

Instruktioner och förslag till användning av. BIGmack communicator och LITTLEmack communicator. BIGmack LITTLEmack Instruktioner och förslag till användning av BIGmack communicator och LITTLEmack communicator BIGmack LITTLEmack Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Tel. 08-768 25 00 Fax. 08-792

Läs mer

LITTLE Step-by-Step. BIG Step-by-Step

LITTLE Step-by-Step. BIG Step-by-Step Bruksanvisning LITTLE Step-by-Step Art.nr 462533 BIG Step-by-Step Art.nr 462541 Rev B SE Inledning LITTLE Step-by-step och BIG Step-by-step är talande manöverkontakter med möjlighet för att läsa in flera

Läs mer

Jelly Beamer Röd, Gul, Blå och Grön Art nr. 462 026

Jelly Beamer Röd, Gul, Blå och Grön Art nr. 462 026 Bruksanvisning Jelly Beamer Röd, Gul, Blå och Grön Art nr. 462 026 Introduktion Jelly Beamer trådlös manöverkontakt ger dig möjlighet att styra traditionella manöverkontaktstyrda apparater med två enkla

Läs mer

BRUKSANVISNING för LITTLE Step-by-Step röd, blå, gul och grön BIG Step-by-Step röd, blå, gul och grön

BRUKSANVISNING för LITTLE Step-by-Step röd, blå, gul och grön BIG Step-by-Step röd, blå, gul och grön BRUKSANVISNING för LITTLE Step-by-Step röd, blå, gul och grön Art.nr.: 462533 BIG Step-by-Step röd, blå, gul och grön Art.nr.: 462541 Version 300709 Innehållsförteckning: Inledning... 2 Batteri /Strömförbrukning...

Läs mer

BIGmack. Bruksanvisning. 462107 BIGmack - röd, blå, gul och grön

BIGmack. Bruksanvisning. 462107 BIGmack - röd, blå, gul och grön Bruksanvisning BIGmack 462107 BIGmack - röd, blå, gul och grön Abilia AB, Kung Hans väg 3, Sollentuna, Box 92, 191 22 Sollentuna, Sweden Phone +46 (0)8-594 694 00 Fax +46 (0)8-594 694 19 info@abilia.se

Läs mer

Big och Little Mack Enkla och robusta samtalsapparater för tidig kommunikation Användningstips och metoder

Big och Little Mack Enkla och robusta samtalsapparater för tidig kommunikation Användningstips och metoder Big och Little Mack Enkla och robusta samtalsapparater för tidig kommunikation Användningstips och metoder Användbara hjälpmedel för många olika ändamål, beroende på brukarens förmåga och behov. Gör det

Läs mer

Omgivningskontroll. Jenny Jansson 2013-03-20. KLOK Kommunikation Larm Omgivningskontroll Kognition

Omgivningskontroll. Jenny Jansson 2013-03-20. KLOK Kommunikation Larm Omgivningskontroll Kognition Omgivningskontroll Jenny Jansson 2013-03-20 KLOK Kommunikation Larm Omgivningskontroll Kognition IR-styrning I det här materialet presenteras olika hjälpmedel som gör det möjligt att styra olika elektriska

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING MultiSwitch 2 kontaktlåda med USB. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING MultiSwitch 2 kontaktlåda med USB. funktionsverket Artikelnummer: 145685 BRUKSANVISNING MultiSwitch 2 kontaktlåda med USB funktionsverket Om MultiSwitch 2 MultiSwitch 2 är en kontaktlåda som ansluts via USB till din dator. Du kan koppla in upp till sex

Läs mer

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn.

n-abler är lämplig för alla åldersgrupper med motoriska svårigheter och för dem som arbetar långa perioder vid datorn. n-abler Trackball Produktbeskrivning n-abler Trackball är särskilt utformad för datoranvändare med begränsad handkontroll, motoriska svårigheter, dålig hand-öga-koordination, begränsad fingerfärdighet,

Läs mer

Instruktioner och förslag till användning av. BIG Step-by-Step communicator och LITTLE Step-by-Step communicator

Instruktioner och förslag till användning av. BIG Step-by-Step communicator och LITTLE Step-by-Step communicator Instruktioner och förslag till användning av BIG Step-by-Step communicator och LITTLE Step-by-Step communicator BIG Step-by-Step LITTLE Step-by-Step Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information

Läs mer

Monteringssystem för Rullstol & Bord

Monteringssystem för Rullstol & Bord Monteringssystem för Rullstol & Bord Artnr: 102381 Daessy Rullstolsfäste Mycket stabilt sidofällbart rullstolsfäste för montering av samtalsapparater på elrullstol och manuell rullstol. Snabbfäste på det

Läs mer

MONTERINGSLÖSNINGAR FÖ R SURFPLATTO

MONTERINGSLÖSNINGAR FÖ R SURFPLATTO MONTERINGSLÖSNINGAR FÖR SURFPLATTOR OCH FÖR SMARTA TELEFONER HÅLLARE FÖR SURFPLATTOR Alla hållare tål en belastning på 2,25 kg Hållare med sugkoppsfäste och justerbar arm. För montering på släta ytor.

Läs mer

Omgivningskontroll och larm. Team Omgivningskontroll, Kommunikationsteamet Hjälpmedel Västerbotten

Omgivningskontroll och larm. Team Omgivningskontroll, Kommunikationsteamet Hjälpmedel Västerbotten Omgivningskontroll och larm Team Omgivningskontroll, Kommunikationsteamet Hjälpmedel Västerbotten IR-styrning I det här materialet presenteras hjälpmedel som gör det möjligt att styra olika elektriska

Läs mer

J-Pad. Specifikationer

J-Pad. Specifikationer AlternativA J-Pad J-Pad är ett unikt, mycket intuitivt joystickgränssnitt som ger användaren full switchtillgång till alla ipad- funktioner - inklusive appar, musik & media, ibooks, foto och video, skärmtangentbord

Läs mer

Manual Grid Pad Pro 17

Manual Grid Pad Pro 17 Manual Grid Pad Pro 17 Skötsel av din Grid Pad När den inte används, förvara din Grid Pad säkert utan att några hårda föremål vilar eller trycker mot skärmen. Rengöring Pekskärmen rengörs med en ren mikrofibertrasa.

Läs mer

Instruktioner och förslag till användning av. Step-by-Step communicator med nivåer. Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information

Instruktioner och förslag till användning av. Step-by-Step communicator med nivåer. Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Step-by-Step med nivåer levereras med fyra olika utbytbara lock. Dessa kan skruvas loss moturs sedan kan ett annat lock skruvas fast medurs. På det fastsatta locket skall alltid ett genomskinligt Snap

Läs mer

Manual Grid Pad Eye 11

Manual Grid Pad Eye 11 Manual Grid Pad Eye 11 Skötsel av din Grid Pad När den inte används, förvara din Grid Pad säkert utan att några hårda föremål vilar eller trycker mot skärmen. Rengöring Pekskärmen rengörs med en ren mikrofibertrasa.

Läs mer

italk2 Instruktioner och förslag till användning av Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information

italk2 Instruktioner och förslag till användning av Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Instruktioner och förslag till användning av italk2 Kontakta gärna RehabCenter AB för ytterligare information Tel. 08-768 25 00 Fax. 08-792 49 49 e-mail: info@rehabcenter.se Innehållsförteckning Innehåll

Läs mer

Upptäck något bättre. Mount'n Mover monteringssystem. mountnmover.com

Upptäck något bättre. Mount'n Mover monteringssystem. mountnmover.com Upptäck något bättre Mount'n Mover monteringssystem mountnmover.com "Med Mount'n Mover har jag förvandlat min rullstol till ett rullande stativ. Jag kan fokusera på att ta vackra foton och inte vara upptagen

Läs mer

alea technologies Manual Grid Pad Eye 13

alea technologies Manual Grid Pad Eye 13 alea technologies Manual Grid Pad Eye 13 Skötsel av din Grid Pad När den inte används, förvara din Grid Pad säkert utan att några hårda föremål vilar eller trycker mot skärmen. Rengöring Pekskärmen rengörs

Läs mer

HÅLLARE & STATIV. funktionsverket

HÅLLARE & STATIV. funktionsverket HÅLLARE & STATIV funktionsverket Hållare Individanpassat monteringssystem Funktionsverkets monteringssystem är flexibelt och kan enkelt anpassas efter dina specifika behov. 1 Välj hållare utifrån vad det

Läs mer

Sortiment AKK-hjälpmedel (Alternativ och Kompletterande Kommunikation)

Sortiment AKK-hjälpmedel (Alternativ och Kompletterande Kommunikation) Kommunikationsböcker och bokstavstavlor Bokstavstavla Bokstavstavlan på bilden kan laddas ner från vår hemsida: www.vll.se/hjalpmedel - Hjälpmedelssortiment Kommunikation Leverantör: Hjälpmedel Västerbotten

Läs mer

Quha Zono. Bruksanvisning

Quha Zono. Bruksanvisning Quha Zono Bruksanvisning 2 Strömbrytare / signallampa USB-port Förtöjnings spår Välkommen att använda Quha Zono datormusen! Den här bruksanvisningen beskriver produktens egenskaper och hur du använder

Läs mer

Switch Driver 5. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software

Switch Driver 5. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Switch Driver 5 Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Innehållsförteckning Att använda programvaran Switch Driver... 3 Installera programvaran Switch Driver... 4 Kontaktanslutning...

Läs mer

BRUKSANVISNING Kontaktlåda USB funktionsverket

BRUKSANVISNING Kontaktlåda USB funktionsverket Artikelnummer: 651202 BRUKSANVISNING Kontaktlåda USB funktionsverket Om Kontaktlåda USB Kontaktlåda USB är en programmerbar inmatningsenhet som kan användas med upp till sex trådbundna kontakter. Alla

Läs mer

n-abler PRO STYRKULA Handledning

n-abler PRO STYRKULA Handledning Underhåll n-abler PRO har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler PRO STYRKULA För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

Ingående delar. I ditt paket av IDEA-SOLO ingår följande delar. Kamerasystem. Väska för att transportera IDEA-SOLO

Ingående delar. I ditt paket av IDEA-SOLO ingår följande delar. Kamerasystem. Väska för att transportera IDEA-SOLO Ingående delar I ditt paket av IDEA-SOLO ingår följande delar. Kamerasystem Väska för att transportera IDEA-SOLO Handkontroll, ett alternativ för zoomning istället för tangentbord, eller då kameran används

Läs mer

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna

ARBETSLAMPOR NOVA. Nätdrivna ARBETSLAMPOR NOVA Nätdrivna Scangrip Area Lite CO är en 360 rundstrålande arbetsbelysning som ger dig stora användningsområden och många tillfällen att använda då den både är kraftfull med sina 4000 Lumen,

Läs mer

B r u k s a n vi s ni n g Manöverkontakter

B r u k s a n vi s ni n g Manöverkontakter Manöverkontakter Bruksanvisning Introduktion Specialkontakter används till att styra datorer, rullstolar,kommunikationshjälpmedel, omgivningskontroll och andra tekniska hjälpmedel som är vanliga i ett

Läs mer

Huvudmus till Compact Rolltalk Tracker Pro

Huvudmus till Compact Rolltalk Tracker Pro Bruksanvisning Huvudmus till Compact Rolltalk Tracker Pro Art.nr.: 105 660 Rev D SE Innehåll Detta följer med produkten... 3 Installera Tracker Pro... 4 Anslutning av Tracker Pro... 4 Montera Tracker Pro...

Läs mer

A. Datorn från grunden

A. Datorn från grunden A-1 A. Vad är en dator? En dator är en apparat som du kan utföra en mängd olika uppgifter med t.ex: Skriva och läsa e-post, lyssna på musik, titta på film, spela spel. De olika uppgifterna utförs av program

Läs mer

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall Underhåll n-abler STYRKULA n-abler styrkula har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

SAMTALSAPPARATER. funktionsverket

SAMTALSAPPARATER. funktionsverket SAMTALSAPPARATER funktionsverket Samtalsapparater ISO-kod 222109 SmoothTalker Inbyggd turtagning och samarbetsläge 5 meddelandelägen Sekvensläge - används när du behöver spela in ett eller flera meddelanden

Läs mer

Big och Little Step-byStep Enkla och robusta samtalsapparater för tidig kommunikation Användningstips och metoder

Big och Little Step-byStep Enkla och robusta samtalsapparater för tidig kommunikation Användningstips och metoder Big och Little Step-byStep Enkla och robusta samtalsapparater för tidig kommunikation Användningstips och metoder Användbara hjälpmedel för många olika ändamål, beroende på brukarens förmåga och behov.

Läs mer

260 g 20 sek Ett meddelande. 260 g 75 sek Ett meddelande för ett tryck, olika meddelanden

260 g 20 sek Ett meddelande. 260 g 75 sek Ett meddelande för ett tryck, olika meddelanden Big Mack 1 13 Ca 20 sek diameter 400g?. One-step 1 6,5 diameter (7,5 som högst) 260 g 20 sek eller med ansluten kontakt eller med ansluten kontakt & Frölunda data & Frölunda data Robust, enkel, Robust,

Läs mer

Hjälpmedel som kan underlätta om det är svårt att hantera vanlig mus.

Hjälpmedel som kan underlätta om det är svårt att hantera vanlig mus. Hjälpmedel Styrsätt Sortimentsöversikt pekdon/datormöss Hjälpmedel som kan underlätta om det är svårt att hantera vanlig mus. Här visas de hjälpmedel som i första hand finns att förskriva från Centrum

Läs mer

Tobii C12. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Tobiis C12 och ögonstyrningen CEye. Habilitering & Hjälpmedel

Tobii C12. Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Tobiis C12 och ögonstyrningen CEye. Habilitering & Hjälpmedel Tobii C12 Grunderna för hur du kommer igång och arbetar med Tobiis C12 och ögonstyrningen CEye. Habilitering & Hjälpmedel Förord Detta du nu håller i din hand är inte en komplett manual utan en kortfattad

Läs mer

Eluttag / Kabelgenomföring. Theofils sortiment av eluttag och kabelgenomföring

Eluttag / Kabelgenomföring. Theofils sortiment av eluttag och kabelgenomföring Eluttag / Kabelgenomföring Theofils sortiment av eluttag och kabelgenomföring Mobilladdare Induktionsladdare för smartphone Mobilladdare för smartphone som borras in i bordsskivan med ett 80 mm hål. Borrdjup

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

PM-fästen. Pedestal Mounts

PM-fästen. Pedestal Mounts PM-fästen Pedestal Mounts Set: Justerbara PM-Fästen Fyrkantig monteringsplatta Kombinera färdiga set med lösa delar och skapa din egen unika konstrutkion efter behov. Vinkeln mellan PM-fästets delar kan

Läs mer

FlyBot. Copyright Sagitta Pedagog AB

FlyBot. Copyright Sagitta Pedagog AB FlyBot FlyBot är en flyplansmodell med fyra lysdioder, en tuta och en motor som driver propellern. Här lär du dig att programmera DC-motorns fart och riktning. 41 Robotfakta LED-kort På LED-kortet sitter

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se

ANVÄNDARMANUAL. Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se ANVÄNDARMANUAL Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se ÖVERSIKT NÄSTA HÅL AV/PÅ Håll in i 5 sek. FÖREGÅENDE HÅL Ladda här Tlink har endast 3 knappar. Uppdateringar kan

Läs mer

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVNING ] [ Detta smarta skärmtangentbord med virtuella musklicksfunktioner och ljuduppspelningsfunktion möjliggör snabb skrift

Läs mer

n-abler PRO JOYSTICK Handledning

n-abler PRO JOYSTICK Handledning Underhåll n-abler PRO har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler PRO JOYSTICK För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

MINIX NEO A1+ Användar Manual

MINIX NEO A1+ Användar Manual MINIX NEO A1+ Användar Manual 1 Produkt information Tack för att du har köpt en MINIX NEO A1+ MINIX NEO A1+ är en trådlös air mouse + tangentbord som kombinerar alla de kapaciteter av en vanlig mus och

Läs mer

Programmera Kontaktlåda USB i Android

Programmera Kontaktlåda USB i Android Programmera Kontaktlåda USB i Android Med programvaran för Android kan du göra så att ett tryck på din kontakt ger dig: klick och svep över skärmen multimediakommandon musrörelser och musklick spelkommandon

Läs mer

Installation i hemmet

Installation i hemmet Installation i hemmet Här är en uppdaterad installationsanvisning. Du skall använda dig av denna och inte av den som går att ladda ner från NAOs hemsida. Den visar nämligen hur man gör då man använder

Läs mer

Kompatibilitet. Installation

Kompatibilitet. Installation n-abler PRO Trackball Produktbeskrivning n-abler Pro Trackball är särskilt utformad för datoranvändare med begränsad handkontroll, motoriska svårigheter, dålig hand-öga-koordination, begränsad fingerfärdighet,

Läs mer

Meteor 1.0. När man startat Meteor möts man av huvudmenyn:

Meteor 1.0. När man startat Meteor möts man av huvudmenyn: Meteor 1.0 Meteor är spelet för dig som vill träna upp din förmåga att hantera mus, pekskärm eller manöverkontakter. Du gör det genom att skjuta ner meteorer, rymdskepp eller ballonger. Spelet har en tävlingsdel

Läs mer

Perkins Smart Brailler Manual

Perkins Smart Brailler Manual Perkins Smart Brailler Manual Denna manual kommer att introducera grundläggande funktioner och hantering av produkten. Skrivhuvudet Läsplatta Spak för att lossa pappret On/off-knapp Anslutning för strömadapter

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

NoteLocker NoteCart NoteCase. Säker och flexibel förvaring och uppladdning av elektronisk utrustning

NoteLocker NoteCart NoteCase. Säker och flexibel förvaring och uppladdning av elektronisk utrustning NoteLocker NoteCart NoteCase Säker och flexibel förvaring och uppladdning av elektronisk utrustning 2 Innehåll NoteLocker 4 Flexibel förvaring och uppladdning av bärbara datorer, ipods, mobiltelefoner

Läs mer

TAGTOOL Användarmanual

TAGTOOL Användarmanual TAGTOOL Användarmanual Tagtool är ett verktyg för att skapa grafiska illustrationer och animationer i realtid, för projektion på fasader, scener och liknande. Tagtool kontrolleras av två personer samtidigt;

Läs mer

n-abler JOYSTICK Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall

n-abler JOYSTICK Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall Underhåll n-abler joystick har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler JOYSTICK För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15

Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15 Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15 Användarmanual 1.0 Introduktion Tack för att du väljer Strong SRT ANT 15 DVB-T antenn. Denna antenn har speciellt designats till användning för att mottaga jordiska

Läs mer

geoliner 480 / 482 Fyrhjulsmätinstrument för personbilar, med CCD-teknik & Windows

geoliner 480 / 482 Fyrhjulsmätinstrument för personbilar, med CCD-teknik & Windows geoliner 480 / 482 TM Fyrhjulsmätinstrument för personbilar, med CCD-teknik & Windows geoliner 480 Användarvänlig... geoliner 480 Avancerad hjulinställningsutrustning den senaste tekniken. Levereras med

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

CleverTouch S- serien. CleverTouch C- serien ü ü ü ü ü. CleverTouch Plus ü ü ü ü ü ü ü. CleverTouch Fusion

CleverTouch S- serien. CleverTouch C- serien ü ü ü ü ü. CleverTouch Plus ü ü ü ü ü ü ü. CleverTouch Fusion Högupplöst interaktivitet Välj Clevertouch, marknadsledaren inom större interaktiva pekskärmar* med storlekar från 32 till 84. Den senaste tekniken är integrerad med skärmen och ger möjlighet till multitouch

Läs mer

Flex - delkomponenter

Flex - delkomponenter Den här broschyren ger en översikt av Flexarmsystemets delkomponenter samt Flexarm tillbehör från Jysk Handi: Hållare Armar Beslag Monteringskomponenter Tillbehör Loc-Line Flexarm från Jysk Handi levereras

Läs mer

Manöverkontakter och stativ

Manöverkontakter och stativ Hjälpmedelscentrum utbildar Manöverkontakter och stativ Kursansvarig hjälpmedelskonsulenter och hjälpmedelstekniker Inger Åckander Juha Goman Michael Larsson John Franzén Höst 2017 1 HJÄLPMEDELSCENTRUM

Läs mer

Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad botten lås 3) ipad topp lås 4) Keyboard 5) Funktionsknappar 6) Bluetooth LED 7) Laddning LED 8) Av / på & Bluetooth anslutningsknapp 9) USB-laddning 5V/DC 1 5 3 8

Läs mer

Anpassning av Windows XP

Anpassning av Windows XP Anpassning av Windows XP Grunderna för hur du som arbetsterapeut ändrar inställningar i Windows XP för att öka tillgängligheten. Habilitering & Hjälpmedel Att komma igång För att komma åt de inställningar

Läs mer

Teckentavlor. Inställning av styrsätt med programvalsratten

Teckentavlor. Inställning av styrsätt med programvalsratten 1 THOT THOT fungerar som ett tangentbord till datorn. I stället för att trycka på tangenter, används ett styrorgan, som flyttar en ljuskägla över THOT tavlan och väljer ut önskad ruta. Varje ruta kan innehålla

Läs mer

EPILEPSI OCH LARM. Vi jobbar med hjälpmedeldet handlar om människor. Se mer: www.abilia.no

EPILEPSI OCH LARM. Vi jobbar med hjälpmedeldet handlar om människor. Se mer: www.abilia.no EPILEPSI OCH LARM ABILIA SKRÄDDARSYR KOMPLETTA LÖSNINGAR Vi har många års erfarenhet och en rad hjälpmedel inom området. Ta gärna kontakt med oss så hjälper våra konsulenter och tekniker till att hitta

Läs mer

The wellness mouse. Ont i axlar eller nacke? Prova the wellness mouse!

The wellness mouse. Ont i axlar eller nacke? Prova the wellness mouse! The wellness mouse The wellness mouse Ont i axlar eller nacke? Prova the wellness mouse! Mousetrapper är ett hälsosamt musalternativ som förebygger musarm och andra problem som kan uppstå vid arbete med

Läs mer

GEKA PLÅT & PROFILSTÅLSAXAR HYDRACROP S / SD

GEKA PLÅT & PROFILSTÅLSAXAR HYDRACROP S / SD HYDRACROP S / SD SD-modell med stort gapdjup Hydrauliska maskiner med två separata cylindrar för stans- resp. klippenheter. Maskinen har bl. a fotpedal med dubbla lägen och ett hydraulsystem som gör det

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

MyTobii P10. Lathund kring de vanligaste funktionerna i själva styrsystemet i ögonstyrningsutrustningen P10 från MyTobii. Habilitering & Hjälpmedel

MyTobii P10. Lathund kring de vanligaste funktionerna i själva styrsystemet i ögonstyrningsutrustningen P10 från MyTobii. Habilitering & Hjälpmedel MyTobii P10 Lathund kring de vanligaste funktionerna i själva styrsystemet i ögonstyrningsutrustningen P10 från MyTobii Habilitering & Hjälpmedel Innehåll Innehåll... 1 Förord... 2 Att starta styrsättet...

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 25 AP Art.: 90 42 827 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan

Läs mer

Följande program utvecklades av BITTECH. De flesta såldes via Elevdata, Frölunda Data och VetaMer. De finns inte längre till försäljning.

Följande program utvecklades av BITTECH. De flesta såldes via Elevdata, Frölunda Data och VetaMer. De finns inte längre till försäljning. Programvaror utvecklade av BITTECH under åren 1990 till 2004 Följande program utvecklades av BITTECH. De flesta såldes via Elevdata, Frölunda Data och VetaMer. De finns inte längre till försäljning. Meteor

Läs mer

INDI - INVÄNDIG DIAGONALLYFT

INDI - INVÄNDIG DIAGONALLYFT INDI - INVÄNDIG DIAGONALLYFT SÄKERHET BADRUM KÖK TRÖSKLAR/KILAR STÖDHANDTAG GARAGE Nyhet! Nu finns Indi med automatisk öppning och stängning av luckorna INDI är en lättmanövrerad diagonallyft för montering

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska Kom igång med din SMART Board Det praktiska Nu när ni fått er nya SMART Board på plats och ni vill börja använda den finns det ett par steg som man bör göra först för att få allt att fungera. I denna guide

Läs mer

KYLIN 250 MANUAL. Tack för att du valt en Kylin 250 från Skycraft.se

KYLIN 250 MANUAL. Tack för att du valt en Kylin 250 från Skycraft.se KYLIN 250 MANUAL Tack för att du valt en Kylin 250 från Skycraft.se Det är en rent tekniskt avancerad modell du nu har införskaffat dig, men med ett relativt enkelt användargränssnitt. Vi tror att du efter

Läs mer

MagniLink Vision. - möjligheternas system

MagniLink Vision. - möjligheternas system MagniLink Vision - möjligheternas system MagniLink Vision MagniLink Vision steget före MagniLink Vision har utformats för dig som användare, efter dina villkor för att du ska få uppleva en serie läskameror

Läs mer

TELESKOPISKA ARBETSREDSKAP

TELESKOPISKA ARBETSREDSKAP TELESKOPISKA ARBETSREDSKAP ETT STEG FÖRE Stege som stege? Inte i Telesteps värld. Sedan starten 1996 har vi alltid tänkt lite annorlunda och det har tagit oss till en ledande position på marknaden. Med

Läs mer

Skapa en komplett och fungerande arbetsplats.

Skapa en komplett och fungerande arbetsplats. Skapa en komplett och fungerande arbetsplats. Tänk lite längre. Du kryper in under bordet där kablarna har trasslat ihop sig. Sladdarna hänger som lianer från din dator där den står på golvet och bara

Läs mer

Prislista tillbehör. serie[t] bord 2-5 serie[f] bord 6-9 serie[e] bord 10-12 rezon skärmsystem 13-14 zonit skärmsystem 15-17

Prislista tillbehör. serie[t] bord 2-5 serie[f] bord 6-9 serie[e] bord 10-12 rezon skärmsystem 13-14 zonit skärmsystem 15-17 Prislista tillbehör! serie[t] bord 2-5 serie[f] bord 6-9 serie[e] bord 10-12 rezon skärmsystem 13-14 zonit skärmsystem 15-17 2 serie[t] serie[t] box för elutrustning Uppkopplingsdon för arbetsplatser Placeras

Läs mer

Programmera Kontaktlåda USB i Mac

Programmera Kontaktlåda USB i Mac Programmera Kontaktlåda USB i Mac Med programvaran för Mac kan du göra så att ett tryck på din kontakt ger dig: text, kortkommandon och macron musrörelser, musklick och scroll multimediakommandon starta

Läs mer

The wellness mouse. Ont i axlar eller nacke? Prova the wellness mouse!

The wellness mouse. Ont i axlar eller nacke? Prova the wellness mouse! The wellness mouse The wellness mouse Ont i axlar eller nacke? Prova the wellness mouse! Mousetrapper är ett hälsosamt musalternativ som förebygger musarm och andra problem som kan uppstå vid arbete med

Läs mer

PRODUKTKATALOG. Här finns samlat produktblad på alla de bord och övriga produkter som ger förutsättningarna för en bra pack- eller monteringsplats.

PRODUKTKATALOG. Här finns samlat produktblad på alla de bord och övriga produkter som ger förutsättningarna för en bra pack- eller monteringsplats. PRODUKTKATALOG Här finns samlat produktblad på alla de bord och övriga produkter som ger förutsättningarna för en bra pack- eller monteringsplats. ARBETSBORD STANDARD Arbetsborden levereras med en 27 mm

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Trygg hjälp när hörseln inte räcker till

Trygg hjälp när hörseln inte räcker till Trygg hjälp när hörseln inte räcker till Sinnesro för dig och dina nära och kära Säkerhet, självständighet och sinnesro skänker livskvalitet och det är något som du förtjänar när du blir äldre. Det är

Läs mer

Oktober 2006. Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ

Oktober 2006. Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ Oktober 2006 Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte i din i din bil bil UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ Elrullstolen som förvandlas till ett framsäte i din bil Nu kan Du som kör elrullstol

Läs mer

BRUKSANVISNING SmoothTalker

BRUKSANVISNING SmoothTalker BRUKSANVISNING SmoothTalker 1 Sätt i batteriet Ta bort skruven från undersidan av enhetens batterilock. Sätt i ett 9V-batteri och sätt sedan på batterilocket igen. Om du inte ska använda SmoothTalker under

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 2 (16) Innehåll 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

Vi har barnasinnet kvar!

Vi har barnasinnet kvar! REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. Vi har barnasinnet kvar! 140916 / 070601 AKTIVT SITTANDE MED STORA MÖJLIGHETER Många barn

Läs mer

Solo + Standard och HD. Nordic. SOLO manual version 20090811 4

Solo + Standard och HD. Nordic. SOLO manual version 20090811 4 Solo + Standard och HD Nordic SOLO manual version 20090811 4 1 SOLO från Nordiceye finns i 2 olika modeller. För att påverka miljön i varje form har vi valt att skriva denna manual i kombination av de

Läs mer

Kortfattad Bruksanvisning

Kortfattad Bruksanvisning Kortfattad Bruksanvisning IC-F4SR Apparatens framsida AV/PÅ, volymvred PTT- (sändnings-) tangent UPP/NER tangenter för byte av selektivton (även val av öppen trafik) Tangentbordslås Tangent för Monitor

Läs mer

BI OMODUL PRODUKTKATALOG. Sveriges mest prisvärda stålskorsten!

BI OMODUL PRODUKTKATALOG. Sveriges mest prisvärda stålskorsten! BI OMODUL PRODUKTKATALOG Sveriges mest prisvärda stålskorsten! 1 » Systemet Biomodul var väldigt enkelt att bygga och blev väldigt snyggt «Jonas A, nöjd kund 2 Biomodul Sveriges mest prisvärda skorsten!

Läs mer

Rullningslisten. Klicka på rullningslistpilar (pil upp eller pil ner) 1 för att förflytta dig i önskad riktning, en liten bit i taget.

Rullningslisten. Klicka på rullningslistpilar (pil upp eller pil ner) 1 för att förflytta dig i önskad riktning, en liten bit i taget. Rullningslisten Om informationen i fönstret inte ryms på skärmen skapas automatiskt en rullningslist i fönstrets högra kant. Med rullningslisterna kan du snabbt och enkelt flytta dig i fönstret 1 Klicka

Läs mer

Varje produkt är noga utformad för att understryka och bli en del av budskapet.

Varje produkt är noga utformad för att understryka och bli en del av budskapet. SPENNARE GUIDEN 1 jodå, spennare fortsätter att skapa en ny standard för portabla displaysystem. I den här broschyren hittar du nya tekniska lösningar som går hand i hand med prisbelönt design. Varje produkt

Läs mer