Nyhetsbrev. Borlänge Gymnastikklubb. Över 100 barn stod i kö till våra grupper innan terminsstart HT 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev. Borlänge Gymnastikklubb. Över 100 barn stod i kö till våra grupper innan terminsstart HT 2013"

Transkript

1 Hej alla gymnaster, föräldrar, tränare och övriga medlemmar! Som ett led i att föra klubben framåt och öka kontakten mellan styrelse, ledare och aktiva tänker vi försöka komma ut med ett nyhetsbrev ett par gånger om året. Där vi informerar lite om vår verksamhet i stort och vad vi jobbar med i styrelsen. Så här kommer vårt första nyhetsbrev med lite information om vad som hänt och vad som är på gång i klubben. Vi hoppas det blir en stunds intressant läsning. Styrelsen Över 100 barn stod i kö till våra grupper innan terminsstart HT 2013 Händelserik höst Det har varit en händelserik höst för Borlänge Gymnastikklubb med start av nya grupper, tävlingar med fina placeringar, läger, storsatsning på utbildning och ett hårt arbete med att dra in pengar för att förnya klubbens redskapspark Att det finns ett stort intresse för gymnastik och vår klubb var inte att ta miste på när våra grupper redan innan terminsstart var fulla och ett hundratal barn och ungdomar stod i kö för att få en plats i någon av våra grupper Parkouren får fäste i BGK Under våren 2013 körde vi parkour för några på prov. Vi bestämde oss för att fortsätta med en grupp, 13 år och uppåt, till hösten Det blev en enorm succé och det efterfrågades också en grupp för yngre. Vi har nu även utbildat två av parkourdeltagarna till ledare och hoppas även kunna få en grupp för yngre till hösten En redskapsgymnastikgrupp för vuxna (16 år och uppåt) startades också i höstas. Ett tiotal modiga tjejer har tränat tillsammans på söndagkvällarna och de hoppas på att bli fler. Inga förkunskaper krävs utan var och en tränar på sin egen nivå. Under vårterminen 2014 startade vi också ytterligare en barngrupp i Tjärnaängskolan för 6-8-åringar. Nya grepp i hallen skapar gemenskap i klubben Nya grepp spar pengar Nytt för i år är att vi valt att slå ihop träningstiderna för våra truppgymnaster och vår parkour grupp, detta för att spara pengar på dyra hallhyror. Resultatet blev en hall som formligen kokar av liv. Här samsas nästan 40 stycken killar och tjejer varje måndag för 2 timmars träning. Det tränas styrka, volter, hopp i olika former.

2 Grupperna lär också av varandra och dessutom lär ungdomarna känna varandra trots att de utövar olika former av gymnastik. Naturligtvis ställer det en hel del krav på både gymnaster och ledare när det gäller disciplin, något som samtliga verkar klara galant. Vill du hjälpa oss att ge fler barn i Borlänge chansen att utöva gymnastik genom att bli ledare? Satsning på utbildning Att våra ledare har rätt kunskap för att träna våra barn och ungdomar är viktigt och vi har därför satsat hårt på att ge så många som möjligt av våra ledare en bra utbildning. Under hösten har alla våra huvudledare och nästan samtliga av våra hjälpledare geomgått Svenska Gymnastikförbundets baskurser. Några har även hunnit med att gå fortsättningskurser Då ska du maila oss på borlange.gk@telia.com Förutom välutbildade ledare vill vi inom Borlänge Gymnastikklubb ha en väl genomtänkt röd tråd genom verksamheten. Under 2013 har några av våra duktiga tränare gjort ett gediget jobb med att arbeta fram en utbildningsstege. Den spänner från familje- och barngymnastik till tävlingsgymnastik på hög nivå och innehåller tydliga mål för vad man ska uppnå i de olika stadierna. De har även jobbats fram underlag med förslag på övningar mm för ledarna så att de på så sätt får hjälp med att planera sin verksamhet i i linje med det mål som finns i utvecklingsstegen Handlar du på nätet? Denna utvecklingsstege presenterades teoretiskt på en ledareträff och sen fick ledarna öva på den mer praktiskt när vi i oktober höll en intern ledarutbildning i kombination med ett tvådagarsläger för tävlingsgymnasterna. Vi hade en ganska stor uppslutning av både ledare och gymnaster och det blev en väldigt uppskattad satsning, som vi hoppas kunna återkomma med kommande höst. Då kan både du och vi som förening tjäna pengar! När du skall handla på nätet skall du alltid gå via: ymnasikklubb Där finns över 230 kända nätbutiker som ger en rabatt på ditt köp hos dem. Några Exempel på butiker som finns anslutna är: CDON, Ellos, Hotels.com, Bokus.com, inkclub, Svenska Spel och Scandic, Denna rabatt betalas tillbaka i riktiga pengar och delas mellan dig och din förening! samt Hur mycket man får framgår tydligt vid varje butik. Du som handlar betalar samma låga pris som vanligt. Du bestämmer om du vill skänka din del av ersättningen till föreningen eller om du vill ha den utbetald på ditt konto. Johanna Katrin instruerar en ung gymnast i en inledande övning för att så småningom klara momenten i barr.

3 Fina tävlingsresultat Under HT 13 och VT14 har våra tävlingsgymnaster varit ute och representerat oss i både Truppgymnastik och Kvinnlig Artistiskgymnastik (kallas även AG). Först ut var Fetmats cup i Falun där deltog Truppgymnasterna med ett lag från yngsta gruppen, UT-gruppen och hamnade på en femteplats. I Bjursås tog den äldre gruppen, RMgruppen, hem segern i sin klass och UT kammade hem en efterlängtad silvermedlalj. På Vasacupen i Hedemora hamnade RM på en femteplats och UT gick vidare och fick slutligen brons. RM gymnasterna nöjda silvermedaljörer i Falu Klockan. Den 15 februari gick trupptävligen Faluklockan av stapeln. Borlänges trupplag stod för jättefina prestationer. RM slutade på en andra plats och UT, som nu gått upp en åldersklass och blivit RT, slutade på en sjätteplats. Den 29 mars styrde truppgymnasterna siktet mot Järvallamästerskapen i Sandviken och även den här gången presterade de båda lagen bra. RT gruppen slutade på en 5:e plats och RM knep ett silver. Samma dag deltog AG i Vårdroppen i Leksand och genom ett guld och ett brons satte de Borlänge GK på Sveriges AG karta. Stort grattis till Ella Pettersson och Leah Katrin! Lyckliga AG gymnaster slutade som 1:a och 2:a 27 april var det åter igen dags för våra Truppgymnaster att tävla i Bjursås. Bjurrecupen stod då på programmet. RT laget stötte på hård konkurrens och slutade på en sjätte placering. RM klassen hade tyvärr dåligt med anmälda lag så de var bara två lag som slogs om första placeringen. Borlänges RM lag slutade denna dag på andra plats. Vårterminens sista tävling för AG gymnasterna hölls den 3 maj. Då deltog det i Sportringen och i konkurrens med 20 andra gymnaster tog Borlänge GK en fin andra plats. Väldigt roligt att våra duktiga AG-gymnaster kommit igång så fint med sina tävlingar. Vi ser med spänning fram mot nästa säsong. Förturs anmälan Den 30 maj är sista dagen att göra en förtursanmälan. Genom att göra det behåller ni er plats i gruppen till höstterminen Anmälan görs via hemsidan borlangegk@telia.com

4 Läger och drömmen om en hall Att inte få träna i en hall byggd för gymnastikträning ger förstås helt andra förutsättningar för våra gymnaster att lära in nya moment så förutom det interna lägret som hölls i samband med ledarutbildningen i oktober så har vi haft ytterligare ett dagsläger. Vid detta tillfälle i januari hyrde vi specialhallen på Lugnetområdet i Falun. En fantastisk möjlighet för gymnasterna att få träna på de lite svårare övningarna med stora skumgummigropar att landa i. Groparna minimerar skaderisken och får gymnasterna att våga utmana sig själva. En dröm för alla gymnastikklubbar! Försäljning, Älvstädning och fondpengar Under våren 2013 gjordes en grundlig inventering av klubbens redskap. Det konstaterades att en hel del redskap var i behov av renovering samt att vissa nyinköp var absolut nödvändiga. Denna ramp ökar också våra möjligheter att arrangera egna tävlingar på hemmaplan, vilket skulle vara ett lyft för både gymnaster och förening. Bland annat saknades en tillräcklig ramp till truppgymnasternas tumblinggolv och en dubbelbarr till den nystartade AG-gruppen. Eftersom klubbens ekonomi inte var tillräcklig för att tillgodose dessa behov beslutade vi att göra en hårdare satsning på försäljning än tidigare. Tack vare ert enorma arbete med försäljning samt att vi tilldelades kr från Rolf Ericsons jubileumsfond kunde vi lagom till jul köpa hela den ramp till tumblinggolvet, som krävs för att vi ska kunna fortsätta utveckla våra gymnaster. Försäljningen har fortsatt nu under våren och AG kommer därmed att kunna köpa in något av de redskap de behöver för sin fortsatta utveckling. Dessutom har vi ansökt om pengar hos Idrottslyftet och beviljats kronor som är öronmärkta för inköp av ytterligare redskap. Riktigt kul då det här är pengar som kommer alla våra gymnaster till nytta. I slutet av augusti deltog vi även i Älvstädningen som arrangeras av Svenska Naturskyddsföreningen och Fortum. Ett gäng glada föräldrar och gymnaster arbetade under en förmiddag med att plocka skräp efter stranden av Dalälven. I det stora hela blev det en ganska trevlig förmiddag som också gav en extra slant i respektive lagkassa. Vi kommer även i år att delta i Älvstädningen som blir någon gång i slutet av augusti. Då har vi valt att ge samtliga tävlingsgrupper en egen sträcka att städa och pengarna de städar ihop går in i lagkssan. Det är ett ganska enkelt sätt att tjäna in en peng att lägga på träningsläger eller liknande. Ett glatt gäng redo att städa älvstranden.

5 . Här visar ett gäng små monster upp sina färdigheter. Årets uppvisning en succé!!! En gammal fin tradition i Borlänge Gymnastikklubb den årliga uppvisningen som arrangeras i slutet av vårterminen. Där deltar så gott som samtliga grupper och visar upp stolt upp de färdigheter de skaffat sig under det gångna året. Varje uppvisning har ett eget tema som gymnaster och lokal följer genom klädsel och dekor. I år var temat fantasi, vilket gav stort utrymme för just fantasi. Som de mest fantastiska varelser äntrade gymnasterna golvet. Vi fick se allt från små söta Peter Pan och Tingeling figurer till skrämmande Zombies. Foto: Lars Dafgård När man ser alla dessa barn, ungdomar och vuxna utöva alla sorter av gymnastik så förstår man vilket enormt intresse det finns och varför. De fullkomligt sprudlar av glädje och energi. De yngsta gymnasterna leker sig fram bland hinderbanor och kullerbyttor medan de äldre bygger på övningarna och visar upp hisnande volter och imponerande styrka och de ser ut att njuta av varen da sekund. Årets uppvisning blev en succé med så gott som fullsatta läktare, verkligen roligt att se. Är ditt barn trygg i gymnastikhallen? Vi i styrelsen tycker att det är viktigt att arbeta för att alla barn och ungdomar känner sig trygga i gymnastikhallen. Vi vill därför lyfta fram ett antal frågor och skaffa oss förutsättning att arbeta med dem. Men för att det ska lyckas behöver vi er hjälp! Under våren kommer vi påbörja arbetet genom att ta fram en enkät som vi sedan kommer att lämna ut i grupperna. Tävlingsgrupperna kommer få ut denna redan innan sommaruppehållet och övrig grupper får den höst. Vi hoppas ni hjälper oss att ta tempen på klubben genom att svara på denna enkät.

6 Styrelsen har ordet Ja då har vi knåpat ihop vårt första nyhetsbrev! Hoppas det varit intressant läsning även om det blev lite längre än det var tänkt från början. Men det har ju också hänt en del i vår klubb. Vi i styrelsen är ganska färska och de av oss som varit med längst är inne på sitt tredje år. Det har varit år av ganska kraftiga motvindar och det har krävts en hel del kraft och mod att vända runt den här skutan. Ett arbete som inte alltid varit lätt men som varit nödvändigt och otroligt lärorikt. Under två år har vi jobbat stenhårt med ekonomi, föreningsstruktur, ledarkontakt och med att skapa delaktighet. Vi är inte i mål men nu äntligen börjar vi känna att vi har fått skutan på rätt kurs och att vi faktiskt börjar få lite vind i seglen. Men vi behöver vara flera för att navigera rätt även i framtiden och det är där ni föräldrar kommer in i bilden. Vi behöver ER! Vi behöver er kunskap, era idéer och era visioner för att bli ännu bättre. Ni behövs som bollplank, som en länk mellan gymnaster och styrelse eller som en resurs under en dag, som engagerad förälder helt enkelt. Vi har inga krav på stora antaganden, för oss är allt bättre än inget. Men om alla bidrar med lite blir det så mycket bättre i slutänden. Just nu söker vi föräldrar i tävlingsgrupperna som kan ansvara för en grupp vid årets älvstädning. I tid handlar om ett par timmar en kväll där du som ansvarig får lite information från Naturskyddsföreningen och Fortum, och slutligen en förmiddag tillsammans med andra föräldrar och barn. En uppgift som alla kan klara av utan någon större insats men som är ovärderlig hjälp för oss. Så fundera om det här är något du känner att du skulle kunna hjälpa till med och hör av dig till ditt barns tränare. Styrelsen

Information till föräldrar i SGA

Information till föräldrar i SGA Information till föräldrar i SGA Om föreningen Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) har idag ca. 1200 aktiva medlemmar och ca. 45 grupper med ca.70 välutbildade ledare. Vi är idag Sandvikens största barn-

Läs mer

Alla kan gympa så kommer du igång!

Alla kan gympa så kommer du igång! Alla kan gympa så kommer du igång! Vad är Alla kan gympa? Alla kan gympa är Gymnastikförbundets verksamhet för personer med funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller

Läs mer

Härnösands gymnastikklubb

Härnösands gymnastikklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SAMT BUDGET OCH PLAN Verksamhetsåret 2017 Viktiga händelser Året 2017 har varit ett år fullt av gymnastik för gymnasterna i. Rekryteringen in till föreningen i de yngre åldrarna

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013.

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Årsberättelse Göteborgs Turnförening 2013 Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleanter Robert

Läs mer

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik Ordförande har ordet Ännu en termin har gått till ända. Mycket kul har vi hunnit med även denna terminen. Vi har varit delaktiga i karnevalståget. Ett

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 BGKs verksamhet I vår klubb vill vi erbjuda Gymnastik för alla och visa att man kan vara gymnast vare sig man vill nå toppen, ha gymnastik som ett komplement till annan idrott eller

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Inledning VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2013 Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 100 år, 2014! Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse GF Vasa Gymnastik

Verksamhetsberättelse GF Vasa Gymnastik Verksamhetsberättelse 2015-2016 GF Vasa Gymnastik Verksamhetsåret 2015-07-01-2016-06-30 Styrelsen Styrelsen har bestått av Ordförande Jessica Pettersson Sekreterare Maria Landqvist Kassör Lina Landqvist

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

LEDARE I FRIIDROTTSSKOLAN

LEDARE I FRIIDROTTSSKOLAN LEDARE I FRIIDROTTSSKOLAN Handledning för dig som ska leda utbildning för klubbens ledare Du som ska utbilda ledarna i er klubbs friidrottsskola har en spännande uppgift framför dig. Om du följer nedanstående

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F. SAMMANFATTNING

VERKSAMHETSPLAN 2011 MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F. SAMMANFATTNING VERKSAMHETSPLAN 2011 SAMMANFATTNING Gymnastik är en form av idrott, som alla har nytta av att hålla på med. Gymnastiken ger en god kroppskontroll, är utvecklande av motoriken samt dynamisk och mångfacetterad.

Läs mer

Utvärdering Vasa Gymnastik VT 16. Författare: Jessica Pettersson, Maria Landqvist och Sara Eriksson

Utvärdering Vasa Gymnastik VT 16. Författare: Jessica Pettersson, Maria Landqvist och Sara Eriksson Utvärdering Vasa Gymnastik VT 16 Författare: Jessica Pettersson, Maria Landqvist och Sara Eriksson 1 Inledning Föreningen Vasa Gymnastik har under terminen haft 4 aktiva grupper med barn mellan åldrarna

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 76. Ordförande har ordet!

HERMES NYTT Nr Årgång 76. Ordförande har ordet! Ordförande har ordet! Då har vi klarat av årets uppvisning i Enskedehallen den 14 maj. Entusiastisk publik och gymnaster som hejade fram när deras egna tränare framträdde som Superwomen. Av tradition delar

Läs mer

Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening

Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening Vad är kvinnlig artistisk gymnastik? (AG) En individuell sport med redskapen bom, barr, hopp och fristående. Det finns obligatoriska moment som ska finnas med i en

Läs mer

Tävlingskalender Trupp Region Uppsvenska 2013

Tävlingskalender Trupp Region Uppsvenska 2013 Tävlingskalender Trupp Region Uppsvenska 2013 1 Ver. 2 VT2013 Särskilda bestämmelser för truppverksamheten GF Uppsvenska Uppsvenskas tävlingsbestämmelser utgår från Sv.GF tävlingsbestämmelser med vissa

Läs mer

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING

SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING SÄLJGUIDE SÅ LYCKAS DU MED DIN FÖRSÄLJNING HEJ! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när er webbutik ska öppna och försäljningen

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb

Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb Välkommen som ledare i Sigtuna Märsta Gymnastikklubb Introduktion SMGK Sigtuna Märsta Gymnastikklubb (SMGK) bildades år 1962, då under namnet Märsta Gymnastikklubb. Efter 40-års jubiléet lades namnet Sigtuna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Gymnastikföreningen Astra 2017-2018 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant (Askultant Rickard Karlsson Fredrik Öhrling Linda

Läs mer

Föräldramöte FTG HT

Föräldramöte FTG HT Föräldramöte FTG HT2017 2017-09-11-17 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är Truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Hur kan du stötta föreningen?

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS

VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS VERKSAMHETSPLAN 2018 FÖR STOCKHOLM TOP GYMNASTICS Med stora satsningar och investeringar i ny hall, nya redskap och fler personal blir målet för verksamhetsåret 2018 att fortsätta den konsolidering av

Läs mer

Täby GF kopplat till Gymnastiken vill

Täby GF kopplat till Gymnastiken vill Täby GF kopplat till Gymnastiken vill I enlighet med gymnastiken vill och nya utvecklingsmodellen färgkodar vi vår verksamhet så att den kan översättas till de nya etiketterna enligt nedan. Utvecklingsmodellen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Sida 2 (5) Verksamhetsberättelse för Brunflo Gymnastikförening 2009 Brunflo gymnastikförenings årsmöte 2009 hölls i kvarterslokalen i Brunflo båthamn den 3 mars. Vid mötet deltog

Läs mer

Enebybergsgymnasterna Vill

Enebybergsgymnasterna Vill Enebybergsgymnasterna Vill Riktlinjer samt handlingsplaner 2016-2017 www.enebybergsgymnasterna.nu Facebook: Enebybergsgymnasterna 1(7) reviderad 2016-09-03 EG = Engagemang och Glädje! Genom vårt motto

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen Nättraby Allmänna Idrottssällskap redovisar följande verksamhetsberättelse för 2018 Styrelsens sammansättning har varit enligt nedan: Ordförande: Vice ordförande Sekreterare:

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening VERKSAMHETSPLAN Höganäs Gymnastikförening 2011 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 Inledning Under 2011 är den övergripande och långsiktiga målsättningen och visionen för föreningen att gymnaster och ledare stannar

Läs mer

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM

KÕJÕ NYTT HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR SISTA ANMÄLNINGSDAGEN FÖR HÖSTTERMINEN ÄR LÖRDAG DEN 16 AUGUSTI 2008 KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM KÕJÕ KI AIKIDO STOCKHOLM 2008 07 20 Årsgång 9, utgåva 35 KÕJÕ NYTT Erik Tingsborg leder Leo Spolander runt i rummet med ett stadigt grepp. HAR DU HAFT EN SKÖN SOMMAR När du läser detta har du kanske kommit

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2015 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyllde 100 år 2014. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2013

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2013 Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2013 Sida 1 av 8 1. Allmänt Föreningens ändamål, att öka rörelseglädjen och kunskapen om olika aktiviteter och motionens positiva inverkan på människor

Läs mer

2014-01-17. Värmdö Truppcup 2014 PM 1. Tävlingsdatum: 7-8 juni 2014. Vilken dag respek.ve klass går meddelas e2er anmälnings.dens utgång.

2014-01-17. Värmdö Truppcup 2014 PM 1. Tävlingsdatum: 7-8 juni 2014. Vilken dag respek.ve klass går meddelas e2er anmälnings.dens utgång. Värmdö Truppcup 2014 PM 1 Tävlingsdatum: 7-8 juni 2014 Vilken dag respek.ve klass går meddelas e2er anmälnings.dens utgång. Välkommen till Värmdö Truppcup 2014 Värmdö truppcup genomförs i år för första

Läs mer

Föräldramöte FTG VT /08

Föräldramöte FTG VT /08 Föräldramöte FTG VT2017 2017-02-06/08 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Arbetsgrupper Det här är

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013

Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Utvärdering av gruppledarutbildning, ACT Att hantera stress och främja hälsa VT 2013 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under våren 2013. Deltagarnas

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö. Hotell Blå Blom kl

Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö. Hotell Blå Blom kl Bildandemöte Gymnastikföreningen Wermdö Hotell Blå Blom 2019-06-18 kl. 19.00 Föredragningslista 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd/närvarolista. 3. Val av ordförande och sekreterare för

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

Sala Gymnastikförening/Gymmix

Sala Gymnastikförening/Gymmix Gunilla Pettersson Veronica Forssberg Till ytan Västmanlands största kommun Ca 23 000 invånare, liten stadskärna, stor landsbygd. Nära hälften av Salas invånare lever på landsbygden och i tätorterna runt

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

21 oktober 2009. NetCity, Forskarvägen 1, Örebro. Processledning och dokumentation: David Dahlström david.dahlstrom@sisuorebro.t.se alt 070-66 33 797

21 oktober 2009. NetCity, Forskarvägen 1, Örebro. Processledning och dokumentation: David Dahlström david.dahlstrom@sisuorebro.t.se alt 070-66 33 797 21 oktober 2009 NetCity, Forskarvägen 1, Örebro och dokumentation: alt 070-66 33 797 En klubb för alla - Bred för bredden - Bredd för spetsen SYFTE Syftet med denna kväll är att titta på nuläge, framtid,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Täby Gymnastikförening Org. nr 816000-3409 2013-07-01 2014-06-30

Verksamhetsberättelse för Täby Gymnastikförening Org. nr 816000-3409 2013-07-01 2014-06-30 1 Verksamhetsberättelse för Täby Gymnastikförening Org. nr 816000-3409 2013-07-01 2014-06-30 Allmänt Täby Gymnastikförening (Täby GF) har under verksamhetsåret bedrivit en framgångsrik gymnastikverksamhet

Läs mer

Utmaning. Ultimate 13+ Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning ultimate 13+!

Utmaning. Ultimate 13+ Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning ultimate 13+! Utmaning Ultimate 13+ Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning ultimate 13+! Alla kan vara med! Lagledaren (en ledare för er gympagrupp)

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 2014

GYMNASTIKSPELEN 2014 Vid varje Gymnastikspel lanseras en ny cool t-shirt. Har du tips på hur årets Gymnastikspelströja ska se ut? Kom med dina idéer senast den 28 februari. Maila sydost@gymnastik.se t-shirten 2012 Sidan 2

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Borås Gymnastikallians. Borås Gymnastiksällskap, IK Ymer Gymnastik och Athena IK

Borås Gymnastikallians. Borås Gymnastiksällskap, IK Ymer Gymnastik och Athena IK Borås Gymnastikallians Sjuhäradshallen är nu ombyggd för gymnastik och handikappidrott. Det har blivit en förstaklassig hall med gropar och redskap som alltid är på plats. Borås Gymnastiksällskap, IK Ymer

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen

VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen GYMNASTIKFÖRBUNDET SKÅNE TELEFON Lingvallen 0431-20107 Lingvägen 19 262 61 Ängelholm E-POST skane@distrikt.gymnastik.se HEMSIDA www.gymnastik.se/skane

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim MAJ. Spanienläger USM MWB-cup

Månadsbrev - Järfälla konstsim MAJ. Spanienläger USM MWB-cup Månadsbrev - Järfälla konstsim MAJ Spanienläger USM MWB-cup Månadsbrev Vi är redan halvvägs in i juni men här kommer nu äntligen maj månadsbrev! Bättre sent än aldrig! ;-) Ta en kopp te och sätt er i soffan

Läs mer

Så här funkar det! 7. 8. information skickas till slutkunds mailadress och slutkund sätter enkelt in betalningen på kontot som tillhör er.

Så här funkar det! 7. 8. information skickas till slutkunds mailadress och slutkund sätter enkelt in betalningen på kontot som tillhör er. I samarbete med: Så här funkar det! 1. 2. 3. 4. Gå in på TeamStyle.org och registrera er förening eller skolklass. Ni får då en unik inloggning för kontakt personen på TeamStyle.org. Därifrån sköts sedan

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

I detta nummer: - Rapport från Gymmixlägret - Motionsgrupp i Mesta - Gula gruppen på utflykt - Opalerna, en av våra trupper - Juluppvisning i

I detta nummer: - Rapport från Gymmixlägret - Motionsgrupp i Mesta - Gula gruppen på utflykt - Opalerna, en av våra trupper - Juluppvisning i I detta nummer: - Rapport från Gymmixlägret - Motionsgrupp i Mesta - Gula gruppen på utflykt - Opalerna, en av våra trupper - Juluppvisning i sporthallen 17 december - Krumelurgymnast och Krumelurledare

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16. Författare: Carl Planthaber

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16. Författare: Carl Planthaber Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16 Författare: Carl Planthaber 1 Inledning Föreningen Vasa Gymnastik har under terminen haft fem aktiva grupper med barn mellan åldrarna 6 och 12 år. Under terminen har föreningen

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2016

VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR UPPSALA GYMNASTIKFÖRENING 2016 Inledning Uppsala Gymnastikförening är en ideell förening som fyller 102 år 2016. Föreningen har en stor bredd med aktiviteter för livets alla skiftningar

Läs mer

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017 Vasa Gymnastik Gymnastutvärdering 2016/2017 1 Varför en undersökning Under vårterminen genomfördes en undersökning för våra gymnaster. Undersökningen görs i syftet att bibehålla god kontakt med föreningen

Läs mer

BLI EN DEL AV CHEER INFINITY ATHLETICS

BLI EN DEL AV CHEER INFINITY ATHLETICS BLI EN DEL AV CHEER INFINITY ATHLETICS 2018 2019 INFINITYS HISTORIA Oändliga möjligheter, oändliga drömmar, oändlig gemenskap och glädje. Det var vår vision när vi startade och gav namn till Cheer Infinity

Läs mer

Föräldramöte FTG VT /28

Föräldramöte FTG VT /28 Föräldramöte FTG VT2018 2018-02-26/28 AGENDA Det här är Trosagymnasterna Vad är truppgymnastik? Gymnastikförbundet Vår strategi Trupperna Tävlingsgymnasten i FTG Träningsregler Arbetsgrupper Det här är

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Skolbrottning - Rekrytering

Skolbrottning - Rekrytering Skolbrottning - Rekrytering Handledning för klubbar Inledning 2007 upprättade s (SBF) Sportkommitté en handlingsplan för att öka antalet brottare i Sverige. En av punkterna i handlingsplanen var att starta

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Medlemsmöte 14 oktober 2018

Medlemsmöte 14 oktober 2018 Träning och Tävling 1. Ska vi ha all slags träningsverksamhet (som den Krister beskrivit idag)? Starta med ännu yngre? Fokus på äldre ungdomar? Ska vi profilera oss mot visst håll? Löparförening/Arenafriidrott/både

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014

GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Sidan 1 GYMNASTIKSPELEN 3-4/5 2014 Innehållsförteckning Sida 2 Allmän information 3-4 Gymnastikspelscupen 5 Gympakampen 6 Föreningsmixen 7 Gyllene Hatten 8 GympaKidz uppvisning 9 KARL-OSKAR 10 Prova-på

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NYHETSBREV NR 1, 2013 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Nu finns alla grupper för golfkul, knatte och junior 12-21 år upplagda på på hemsidan. Där kan ni också se tider och dagar för respektive grupp.

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 77

HERMES NYTT Nr Årgång 77 Ordförande har ordet! Snart slut på det här året och våra grupper har tränat på trots att det blev några inställda träningar för gruppen som tränar i Gustav Vasa/ Enskedehallen pga att det skulle målas

Läs mer

GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ

GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ GYMNASTIKSPELEN 7 APRIL 2018 TELEBORGSHALLEN VÄXJÖ 2 Allmän information: - När åldern anges som t.ex. 10 år och yngre, gäller det året man fyller 10 år. - Kallelsen skickas via mail och finns på hemsidan

Läs mer

Shotokan Karateklubb

Shotokan Karateklubb Shotokan Karateklubb Helsingborg Shotokan Karate Do MOTION SJÄLVFÖRSVAR TÄVLING Vad är karate? Karaten är svår att beskriva med några få ord. Man kan säga att det är en gammal stridskonst som har utvecklats

Läs mer

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling Gymnastikförbundets Utbildningskrav Tävling From 1 juli 2011 Utbildningsstruktur Nedan beskrivs utbildningsstrukturen för Gymnastikförbundets tävlingsdiscipliner. Baskursen är gemensam för alla barn- och

Läs mer

Studs. Gefle Gymnastikförening

Studs. Gefle Gymnastikförening Studs DOCUMENT INDEX 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Studs projektet... 4 2.1 Genomförd aktivitet... 4 2.2 Ekonomisk redovisning och tidsåtgång... 5 2.3 Lärdomar... 6 3. Övningar... 7 3.1 Trampett... 7 3.2

Läs mer

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2014

Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2014 Älvkarleby Gymnastikförening Verksamhetsberättelse för 2014 Sida 1 av 8 1. Allmänt Föreningens ändamål, att öka rörelseglädjen och kunskapen om olika aktiviteter och motionens positiva inverkan på människor

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för 852000-4519 Verksamhetsåret 2014 Sida 1 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Styrelsen har under året bestått av Ida Larsson, ordförande Peter Ramstedt, vice ordförande Mats Månsson,

Läs mer