Företagsprinciper Etik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företagsprinciper Etik"

Transkript

1 Företagsprinciper Etik Uppförandekod Syfte med uppförandekoden Uppförandekoden innehåller bindande normer och de förväntningar vi har på vårt dagliga uppförande för att uppnå ett etiskt uppförande i företaget. Dessa principer är bindande för alla styrelseledamöter, verkställande direktörer, chefer och medarbetare världen över. Chefer har ett särskilt ansvar att agera som förebilder. 01 Allmänna principer Kundfokus, lönsamhet, framsteg, ömsesidig rättvisa och förtroende samt ansvar är de värderingar som beskrivs i DB Groups affärsidé. De utgör kärnan i den här uppförandekoden. I våra mellanhavanden med kunder, affärspartner, medarbetare och ägare förpliktar vi oss att alltid agera rättvist och med integritet. Vi erbjuder våra kunder rese- och logistiktjänster som är säkra, miljömässigt och socialt ansvarsfulla och kostnadseffektiva. Vi har som mål att alltid uppfylla etiska principer i vårt uppförande på arbetet. I all verksamhet uppfyller vi gällande lagar, förordningar och normer, undviker intressekonflikter och visar respekt för seder, traditioner och sociala värderingar i de länder och kulturella grupper där vi verkar. Vi förväntar oss och uppmuntrar våra affärspartner att tillämpa liknande etiska principer själva på grundval av gällande lagar och vedertagna värderingar. Vi förväntar oss att de ska uppfylla dessa principer i våra affärsmässiga mellanhavanden.

2 02 Företagets sociala ansvar Vi är övertygade om att socialt ansvar är en avgörande faktor för vårt företags långsiktiga framgång och därmed en oumbärlig del av vårt företag. All vår verksamhet är därför bunden av vår skyldighet att vara en god samhällsmedborgare. Tillväxt och arbetstrygghet är viktiga faktorer för DB Groups framgång. Mänskliga rättigheter Barn- och tvångsarbete Lika möjligheter Samarbete Vi respekterar allmänt vedertagna mänskliga rättigheter. Vi förkastar barnarbete och alla former av tvångsarbete. De anställda i DB Group avspeglar mångfalden i samhälle, språk, kulturer och livsstilar. Vi respekterar och främjar denna mångfald, eftersom den är en garanti för vår närhet till samhället, våra kunder och vår öppenhet för nya idéer. Vi tolererar ingen diskriminering av personer, särskilt inte på grund av deras etniska bakgrund, religion, sexuella läggning, nationalitet, ursprung, politiska eller fackliga aktiviteter eller på grund av deras ålder, kön eller något funktionshinder. Vårt samarbete och våra mellanhavanden med varandra definieras av ömsesidig respekt, öppenhet och uppskattning. Vi samarbetar väl och säkerställer en positiv arbetsmiljö. Våra medarbetare spelar en avgörande roll för DB Groups framgång. DB Group bekräftar sitt ansvar gentemot alla medarbetare, att stödja dem och uppmuntra deras kontinuerliga utveckling. DB Group bekräftar rätten till föreningsfrihet och friheten att bilda intressegrupper. Vi står upp för skyddet av dessa rättigheter i alla våra affärsenheter världen över. Säkerhet Hälsa och säkerhet i yrkeslivet Att sätta våra medarbetares och kunders säkerhet främst ligger i hjärtat av koncernens värderingar och vi har för avsikt att arbeta tillsammans för att erbjuda en säker miljö. Genom förebyggande säkerhetsåtgärder på arbetsplatsen och goda arbetsförhållanden strävar vi efter att undvika risker för personer och främja och bevara hälsan hos våra medarbetare. Våra medarbetares säkerhet är ett centralt krav i vår företagsverksamhet. Säkerhet på arbetsplatsen ingår dock även i varje enskild medarbetares personliga ansvar. Risker ska undvikas genom ett förutseende, försiktigt och säkerhetsmedvetet uppförande. Eventuella brister i våra säkerhetsåtgärder på arbetsplatsen ska omedelbart rapporteras till den ansvarige chefen. Miljöskydd Vi har förpliktat oss att uppfylla principerna om hållbar förvaltning och miljöskydd som företagsvärdering. Vi kommer att vidta lämpliga åtgärder för att hantera den påverkan vår verksamhet har på miljön.

3 03 Alla medarbetares uppförande Alla medarbetare är skyldiga att uppfylla relevanta gällande regler på DB Group. Offentligt uppförande Sekretess Medarbetarna påverkar DB Groups offentliga anseende. Vi ska alltid uppföra oss på ett artigt, hövligt och serviceinriktat sätt gentemot alla våra kunder och affärspartner. All information om affärsverksamheten i DB Group som inte har offentliggjorts och som inte är offentlig betraktas som konfidentiell. Det innefattar information om tredje parter, t.ex. affärspartner, som görs tillgänglig för oss på grund av att vi arbetar för DB Group. Vi kommer inte att använda någon kunskap från interna företagsprocesser för privat vinning. Generellt vilar ansvaret för all företagskommunikation och kommersiell kommunikation med media och allmänheten hos koncernens talesperson. Undvikande av intressekonflikter Vi måste undvika situationer då personliga eller individuella ekonomiska intressen kolliderar med DB Groups eller våra affärspartners intressen. I konfliktsituationer får DB Groups intressen inte försvagas. Det påverkar inte möjligheten att förena familjeliv och karriär. Sekundära anställningar och investeringar i våra konkurrenter och/eller affärspartner får inte medföra en risk för intressekonflikt. Varje faktisk eller misstänkt intressekonflikt måste anmälas till medarbetarens chef. Inbjudningar och gåvor DB Group uppmuntrar sina anställda att delta aktivt i samhällslivet i form av offentliga myndigheter, klubbar och föreningar eller medborgargrupper, förutsatt att detta åtagande inte strider mot DB Groups legitima intressen. Det är tillåtet att ta emot och utfärda inbjudningar som anställd i DB Group, förutsatt att inbjudningarna är lämpliga och inte sker i förväntan om en otillbörlig motprestation eller annan fördel. Det ovanstående gäller också för mottagande eller beviljande av gåvor eller andra ersättningar eller fördelar av något slag.

4 04 Uppförande gentemot konkurrenter, myndighetstjänstemän och affärspartner DB Group uppfyller sina kunders, leverantörers och affärspartners behov och behandlar dem ärligt, ansvarsfullt och rättvist. Korruption Uppförande gentemot myndighetstjänstemän DB Group accepterar inte korruption och otillbörliga affärsmetoder av medarbetare eller tredje parter som har anlitats av oss. Vi erbjuder inte och tar inte emot mutor, privilegier eller fördelar som skulle kunna påverka en persons förmåga att fatta objektiva och rättvisa affärsbeslut. Generellt är alla gåvor av alla slag till medarbetare eller företrädare för offentliga myndigheter eller institut eller till dessa personers anhöriga förbjudna. Politiska partier Affärspartner Konsulter/agenter/mäklare Konkurrens- och kartellagstiftning Donationer/sponsring Generellt är gåvor, representation eller andra fördelar av vilket slag som helst till politiska partier, deras representanter eller innehavare av offentliga ämbeten eller kandidater till politiska ämbeten också förbjudna. Vi förväntar oss att våra affärspartner ska bedriva sin verksamhet i uppfyllande av de principer som beskrivs i detta dokument. Samarbetet med våra affärspartner kännetecknas av ett rättvist, pålitligt och stabilt partnerskap. All ersättning som betalas till konsulter, agenter och/eller mäklare måste vara lämplig i förhållande till de tjänster som utförs och får inte ge affärspartnern någon orättvis fördel. Vi uppfyller gällande konkurrensregler och ingår inga arrangemang eller avtal som påverkar priser och/eller villkor eller på något annat sätt innebär en omotiverad begränsning av den rättvisa konkurrensen. DB Group stöder utbildning och vetenskap samt områdena idrott, konst och kultur. Beviljandet av donationer måste alltid vara öppet och dokumenterat. Donationer får endast ges frivilligt och inte i förväntan av någon motprestation. Sponsringsåtgärder får inte utgöra ett dolt främjande av intressen. Vi betalar i princip inte ut några politiska eller religiösa donationer.

5 Skydd av företagstillgångar 05 Ansvar gentemot ägarna Verksamheten i DB Group definieras av ansvar och öppenhet gentemot våra ägare. Vårt arbete har bland annat som mål att skydda företagstillgångar och uppnå en hållbar ökning av företagets värde. Företagets tillgångar får i princip endast användas för företagssyften och måste hanteras med skälig omsorg. Företagets egendom får varken säljas eller lånas ut till tredje man eller användas för andra syften än företagets, oavsett egendomens skick eller värde, utan företagets uttryckliga samtycke. Alla medarbetare är skyldiga att alltid handla ärligt och med integritet och att skydda koncernens tillgångar under sitt arbete för DB Group. Bedrägeri, korruption eller annan brottslig handling kommer inte att tolereras. Misstänkta oegentligheter kommer att utredas i så stor utsträckning som är lagligen tillåten med uppfyllande av kraven på skydd av personuppgifter, och lämpliga åtgärder ska vidtas om tecken på oegentligheter upptäcks. Redovisning Insiderhandel Skydd av personuppgifter Alla företagets rapporter och dokument måste vara sanna och riktiga i alla väsentliga avseenden och uppfylla gällande normer samt innehålla en fullständig dokumentation av all relevant information. Medarbetarna har inte rätt att använda någon information som de tar emot under sitt arbete för DB Group och som inte är offentlig för att uppnå ekonomiska eller kommersiella fördelar för sig själva eller tredje man. Vi samlar in, bearbetar och använder personuppgifter endast i den mån detta är tillåtet enligt relevanta lagar och företagsdirektiv. Dokument som innehåller personuppgifter om medarbetare betraktas som konfidentiella, förvaras med omsorg och lämnas endast ut till godkända personer. Pengatvätt DB Group vidtar alla nödvändiga åtgärder för att förhindra pengatvätt inom sitt påverkansområde.

6 Efterlevnadsplikt 06 Efterlevnad av uppförandekoden DB Group ska implementera principerna i denna uppförandekod i alla affärsenheter världen över. Alla styrelseledamöter, verkställande direktörer, chefer och anställda i DB Group är skyldiga att uppfylla denna uppförandekod. Cheferna har ett särskilt ansvar för kommunikation och implementering av dessa riktlinjer. Alla anställda i DB Group är skyldiga att rapportera allvarliga åsidosättanden av lagar och/eller interna regler genom DB Groups system (Whistleblower) för lämnande av uppgifter. Skydd av uppgiftslämnaren Konsekvenser Vi tolererar inga åtgärder mot medarbetare som rapporterar sådana åsidosättanden. Varje åsidosättande av lagar och/eller interna regler kan komma att leda till arbetsrättsliga åtgärder eller disciplinära åtgärder. Grova åsidosättanden kan också leda till straffrättsligt åtal och/eller skadestånd. Mer information Mer information finns på Om du tvekar över något eller har frågor kan du kontakta din chef. Alternativt är du välkommen att kontakta Complianceavdelningen direkt. 07 Ikraftträdandedag Avtalat vid styrelsesammanträden i DB AG och DB ML AG den Gäller från och med den Förordning nr Version 2.0 Gäller för DB Group Publicerad av Deutsche Bahn AG Samordning Dr. Werner Grebe (CC) Telefon

RZ Gruppens Uppförandekod

RZ Gruppens Uppförandekod RZ Gruppens Uppförandekod Allmänt För att RZ Koncernen skall åtnjuta ett högt anseende som ett ansvarstagande Företagsgrupp, måste gruppens arbeten konsekvent bygga sin affärsverksamhet på integritet och

Läs mer

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida.

Uppförandekoden ska finnas tillgänglig på engelska och svenska på IVL:s hemsida. Vår uppförandekod IVL:s uppförandekod Allmänt IVL Svenska Miljöinstitutet AB (IVL) åtnjuter högt anseende som ett ansvarstagande företag. Det bygger på integritet och affärsverksamhet som är konsekvent

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

Vår uppförandekod. (Code of Conduct)

Vår uppförandekod. (Code of Conduct) Vår uppförandekod (Code of Conduct) 2012 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder gentemot omvärlden

Läs mer

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct)

Version 2.0, 2013-09-24. Uppförandekod. (Code of Conduct) Version 2.0, 2013-09-24 Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod Kalix Tele24 tillhandahåller telefonister till företag, myndigheter och organisationer inom ett mycket stort spektra av verksamheter.

Läs mer

Infranords uppförandekod

Infranords uppförandekod Uppförandekod Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartners, arbetsgivare och samhällsaktör. Uppförandekoden har beslutats av Infranords styrelse och

Läs mer

Infranord AB Box Solna Tel

Infranord AB Box Solna Tel Uppförandekod Infranord AB Box 1803 171 21 Solna Tel 010-121 10 00 www.infranord.se Infranords uppförandekod Infranords uppförandekod tydliggör hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare och samhällsaktör.

Läs mer

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS

ETISKA RIKTLINJER FÖRETAG I NORDIC CRANE GROUP AS KS/HMS Styrsystem Nordic Crane Group Dokumenttitel Etiske retningslinjer Utarbetat av/datum Cecilie Sandvik/10.10.11 Dokumenttyp Dokument Dok.nr 2-NCG-D80 Företagsnamn Nordic Crane Group AS Godkänt av

Läs mer

Semcon Code of Conduct

Semcon Code of Conduct Semcon Code of Conduct Du håller nu i Semcons Code of Conduct som handlar om våra koncerngemensamma regler och förhållningssätt. Semcons mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer

Läs mer

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct)

Mekonomen Groups uppförandekod. (Code of Conduct) Mekonomen Groups uppförandekod (Code of Conduct) 2014 01 01 Koncernchefens ord Mekonomen Group som företag växer fort och vi etablerar oss också successivt på nya marknader. Det innebär att hur vi uppträder

Läs mer

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR

EKONOMISKT OCH ORGANISATORISKT ANSVAR Code of Conduct Uppförandekoden definierar den gemensamma uppsättning av principer som alla medarbetare måste följa i det dagliga arbetet. Uppförandekoden vägleder hur vi arbetar tillsammans, med våra

Läs mer

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat:

Uppförandekod. Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: Uppförandekod Dokumentägare: Datum upprättat dokument: 2010 Datum senast reviderat: 2018-11-28 Innehåll Uppförandekod... 1 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Policy... 3 2.1 Etiska värderingar och affärsmässiga

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

UPPFÖRANDEKOD. Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. UPPFÖRANDEKOD Holtabs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. VÅR VISION: FÖRETAG OCH TEKNIK I VÄRLDSKLASS För att

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

Gunnebos uppförandekod

Gunnebos uppförandekod Gunnebos uppförandekod 2 VD:s introduktion Gunnebos vision är att bli en världsledande leverantör av en säkrare framtid. För att uppnå den visionen måste vi ta ett stort ansvar i alla delar av vår verksamhet,

Läs mer

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9 ETISKA RIKTLINJER ÍNDEX 03 Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4 Viktiga punkter om våra riktlinjer 6 Våra principer 8 Våra värden 9 Integritet 10 - Respektera våra kunder och affärspartner - Åtgärder

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter

För att uppfylla våra allmänna principer har vi definierat ett antal grundsatser som vi verkar efter Uppförandekod Det är viktigt för Sjöräddningssällskapet att alla medarbetare och frivilliga sjöräddare strävar åt samma håll och skapar förtroende. Därför arbetar vi efter en uppförandekod med regler och

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative.

Husqvarna Group rapporterar årligen om sitt hållbarhetsarbete i enlighet med riktlinjerna för Global Reporting Initiative. Uppförandekod Husqvarna Groups uppförandekod följer FNs Global Compacts principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption riktade till företag. Husqvarna Group stödjer FN Global Compact

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik

FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik FABEGES UPPFÖRANDEKOD Vår syn på ansvar, relationer och affärsetik SKAPA RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR 1 INNEHÅLL Vår uppgift 4 Vilka vi är 6 Nära våra kunder 7 Samhälle och miljö 8 Arbetsmiljö och medarbetare

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse Stena Metallkoncernens uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens uppförandekod 1 Bakgrund Den familjeägda Stena Metallkoncernen skapar arbetstillfällen och ger samhället mervärde genom att

Läs mer

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige

Uppförandekod. Ventus Norden Org nr: Högbergsgatan Stockholm. Uppförandekod Sverige V E N T U S N O R D E N O2 02 Innehållsförteckning 03 Inledning 03 Kunder och vårt arbete 03 Våra medarbetare 03 Arbetsmiljö 04 Särskilda riktlinjer för din tjänst 04 Språk och bemötande 04 Alkohol och

Läs mer

DB Schenker Compliance

DB Schenker Compliance DB Schenker Compliance VD har ordet DB Schenker är ett företag som är starkt engagerat i att implementera och följa de globala etiska regler och riktlinjer som finns inom affärsvärlden. I den här broschyren

Läs mer

Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet. Koncernens etiska regler

Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet. Koncernens etiska regler Oberoende Innovation Kvalitet Lyhördhet Koncernens etiska regler Jean-Louis PECH VD för ACTIA Group 1 Alltsedan den grundades har vår koncern vilat på och vuxit tack vare starka värderingar som säkerställer

Läs mer

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct

Erteco Rubber & Plastics AB. Uppförandekod - Code of Conduct Erteco Rubber & Plastics AB Uppförandekod - Code of Conduct Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Värderingar och affärsprinciper... 3 3. Medarbetare... 4 4. Marknad, kunder och leverantörer... 4 5.

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

Etiska riktlinjer. Goda rum

Etiska riktlinjer. Goda rum Etiska riktlinjer Goda rum Innehåll 1. Förståelse och användning av Moelvens etiska riktlinjer... 3 Syfte... 3 Vem omfattas av riktlinjerna?... 3 Gällande lagstiftning... 3 Personligt ansvar... 3 Ledaransvar...

Läs mer

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014.

Uppförandekod. Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Uppförandekod Denna uppförandekod fastställdes av Castellum AB (publ) styrelse den 22 april 2014. Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Dokumentägare... 2 3. Ansvar i externa relationer... 2 3.1. Lagar

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2017 Innehåll Om Magnolia Bostad...3 Om uppförandekoden...4 Affärsetik...5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor...6 Korruption...7 Intressekonflikter...7 Information och

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1

UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA. DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR OSS ANSTÄLLDA DIÖS UPPFÖRANDEKOD #enkla #nära #aktiva 1 UPPFÖRANDEKOD FÖR DIÖS ANSTÄLLDA För att skapa långsiktiga värden för ägare, hyresgäster, medarbetare, samarbetspartners och samhälle

Läs mer

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod

Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22. Stena Metallkoncernens Uppförandekod Antagen av Stena Metallkoncernens styrelse 2012-02-22 Stena Metallkoncernens innehåll BAKGRUND...3 Stena Metallkoncernens åtaganden... 4 Förhållande till kunder och andra aktörer... 4 Förhållande till

Läs mer

Metsos uppförandekod

Metsos uppförandekod Metsos uppförandekod Från VD Bästa kollega, Metso är ett stort globalt företag med över 12 000 anställda och verksamhet i mer än 50 länder. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans som ett team och delar

Läs mer

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Dokumenttyp Säkerhetsklass Ansvarig Författare Beslutsfattare Fastställd Policy Intern Compliance Nils Lansing Styrelsen 2013-12-05 POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Aros Kapital AB, 556669-3130 Sid

Läs mer

Svedabs uppförandekod

Svedabs uppförandekod Svedabs uppförandekod Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att verksamheten bedrivs i överensstämmelse med Sveriges och Danmarks internationella

Läs mer

Affärssed och etik för leverantörer

Affärssed och etik för leverantörer Affärssed och etik för leverantörer syfte och omfattning Vi räknar med att våra leverantörer, liksom våra underleverantörer, som en del av sitt åtagande att göra affärer med Veoneer kommer att implementera

Läs mer

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD

SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVEDABS UPPFÖRANDEKOD SVENSK DANSKA BROFÖRBINDELSEN SVEDAB AB Underlätta för Öresundsregionens tillväxt Svedabs uppdrag är att aktivt verka för en sund utveckling av Öresundsbrokonsortiet och se till att

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD

HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD HUSQVARNA-KONCERNENS UPPFÖRANDEKOD Code of conduct HANS LINNARSON, VD och koncernchef Husqvarna har under sin l ånga och tr aditionsrik a historia byggt upp et t mycket got t anseende som är ovärderligt.

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

SKF etiska riktlinjer. för leverantörer och underleverantörer

SKF etiska riktlinjer. för leverantörer och underleverantörer SKF etiska riktlinjer för leverantörer och underleverantörer SKF etiska riktlinjer för leverantörer och underleverantörer SKFs leverantörer och underleverantörer spelar en viktig roll i vår efterfrågekedja

Läs mer

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy

Dokumentnamn: Verksamhetspolicy Verksamhetspolicy Datum: 2018-03-27 Version: 01 Verksamhetspolicy Scandi Bulk ABs främsta ledord är att alltid vara en pålitlig partner. Vi ska alltid uppfylla de relevanta krav som ställs på oss. Det

Läs mer

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser.

bestämmelser uppmuntra att de följer dessa affärsetiska bestämmelser. SSABs affärsetiska bestämmelser SSAB-koncernens affärsetiska bestämmelser SSABs mål är att skapa mervärde för sina intressenter och bygga relationer baserade på respekt, ansvar och högklassighet med medarbetare,

Läs mer

Godkännande av Dunis affärsetiska policy

Godkännande av Dunis affärsetiska policy Godkännande av Dunis affärsetiska policy Duni som företag och dess medarbetare ska följa god affärssed och agera i enlighet med koncernens etiska normer och förväntningar. Denna affärsetiska policy anger

Läs mer

It s all about values

It s all about values Code Våra etiska of Conduct regler It s all about values FÖRORD Nordzuckers värdeord ligger till grund för våra etiska regler och utgör grundvalen i vår företagskultur. Medan värdena kan ge oss handledning

Läs mer

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD

Uppförandekod. Inledning. Tillämpning och efterlevnad. Av styrelsen fastställd uppförandekod Ägare: Ilija Batljan, VVD Av styrelsen fastställd uppförandekod 2012-03-05 Ägare: Ilija Batljan, VVD Uppförandekod Inledning Rikshem ska agera på ett ansvarsfullt sätt. Alla människors lika värde, den enskilda människans frihet

Läs mer

GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT

GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT CODE OF CONDUCT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. GENERELLT FÖRHÅLLNINGSSÄTT 2 1.1 FENA - Vår värdegrund 2 1.2 Varför ha en Code of Conduct? 2 1.3 RO-Gruppens Code of Conduct 2 2. AFFÄRSETIK 3 2.1 Schyssta affärsrelationer

Läs mer

Ifs Etikpolicy huvudprinciper

Ifs Etikpolicy huvudprinciper Ifs Etikpolicy huvudprinciper Etikpolicyn är beslutad av styrelserna i If-koncernen och gäller från 1 januari 2013. Den gås igenom årligen. 1 FÖRORD... 1 2 IFS GRUNDLÄGGANDE ETISKA PRINCIPER... 1 3 LAGAR

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB

UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB UPPFÖRANDEKOD Hako Ground & Garden AB INLEDNING Denna uppförandekod är i första hand ett verktyg och en vägledning för att beskriva och påverka Hako Ground & Gardens beteende och kultur. Det är våra gemensamma

Läs mer

BAKGRUND HÄLSA OCH SÄKERHET

BAKGRUND HÄLSA OCH SÄKERHET Uppförandekod 1. Bakgrund... 1 2. Hälsa och säkerhet... 1 3. Relationen till medarbetarna... 2 4. Affärsmetoder... 2 5. Respekt för männskliga rättigheter... 3 6. Samhälle... 3 7. Miljö... 3 8. Kommunikation

Läs mer

IRS KODEX. Uppförandekod inom Intelligent Repair Solutions Holding GmbH och företagets dotterbolag

IRS KODEX. Uppförandekod inom Intelligent Repair Solutions Holding GmbH och företagets dotterbolag IRS KODEX Uppförandekod inom Intelligent Repair Solutions Holding GmbH och företagets dotterbolag Kära medarbetare i IRS-gruppen! Det vi tänker innerst inne återspeglas också i de egna handlingarna utåt.

Läs mer

Uppförandekod Magnolia Bostad

Uppförandekod Magnolia Bostad Uppförandekod Magnolia Bostad 2019 Innehåll Om Magnolia Bostad... 3 Om uppförandekoden... 4 Affärsetik... 5 Mänskliga rättigheter och arbetsvillkor... 6 Information och kommunikation...7 Miljöansvar...

Läs mer

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01

Vår uppförandekod. Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14. Version 4 2013-08-01 Vår uppförandekod Fastställd av styrelsen för Humlegården Fastigheter AB 2013-08-14 1 Inledning De allra flesta företag har en fastställd uppförandekod, eller Code of Conduct som många kallar den. För

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Vår vision. Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Vår vision Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla medarbetare hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version

Uppförandekod Christian Berner Tech Trade AB (publ) Svensk version AB (publ) Svensk version - AB (CBTT) har som mål att vara ett av Nordens ledande teknikhandelsföretag, en teknik och kunskapsleverantör med spetskompetens. Koncernen ska bidra till ett hållbart samhälle

Läs mer

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com

Loomis AB UPPFÖRANDEKOD. Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com Loomis AB UPPFÖRANDEKOD Loomis AB, Vallgatan 11 plan 4, Box 902, 170 09 Solna Växeltelefonnummer: 08-522 920 00, www.loomis.com 2 av 5 Ramar för Loomis uppförandekod Loomis uppförandekod skall spegla våra

Läs mer

I. Våra affärsprinciper

I. Våra affärsprinciper Vår Code of Conduct Innehåll I. Våra affärsprinciper II. Hur Code of Conduct skall användas III. Midsonas fyra grundläggande principer IV. Respekt för mänskliga rättigheter V. Miljö VI. Personal VII. Antikorruption

Läs mer

fagerhult group Code of Conduct

fagerhult group Code of Conduct fagerhult group Code of Conduct Fagerhult Group Code of Conduct Vår globala närvaro ställer krav på att våra medarbetare och affärspartners tar ansvar för sig själva och för varandra. Vi har därför skapat

Läs mer

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD

AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD AHLSELLS UPPFÖRANDEKOD 1 Bakgrund Denna uppförandekod utgör grunden för hur vi arbetar. Genom att integrera hållbarhet i Ahlsells verksamhet är vi övertygande om vi skapar långsiktig nytta för såväl oss

Läs mer

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör.

Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Uppförandekod Sveaskogs uppförandekod tydliggör för alla anställda hur vi ska uppträda som affärspartner, arbetsgivare, medarbetare och samhällsaktör. Vår vision: Vi ska vara det ledande skogsföretaget

Läs mer

Uppförandekod / Code of Conduct

Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekod / Code of Conduct Uppförandekoden är Sono Sveriges policy när det gäller mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, arbetsmiljö, miljö och antikorruption Innehållsförteckning Förord 2 1 Allmänna

Läs mer

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4

Innehållsförteckning. Hälsning från VD och Koncernchef Oriolakoncernens värderingar... 4 Uppförandekod 1 Table of contents Innehållsförteckning Hälsning från VD och Koncernchef... 3 Oriolakoncernens värderingar... 4 Efterlevnad... 5 Vi följer lagen Vi undviker intressekonflikter och accepterar

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance

UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance UPPFÖRANDEKOD Version: 1.0 Datum: oktober 2011 Författare: Kathrin Aigner Avdelning: Group Compliance INLEDNING Monierkoncernen trorr på en värld där takens potential förverkligas för att göra människors

Läs mer

STATKRAFTS UPPFÖRANDEKOD. www.statkraft.com

STATKRAFTS UPPFÖRANDEKOD. www.statkraft.com STATKRAFTS UPPFÖRANDEKOD www.statkraft.com 2 STATKRAFTS UPPFÖRANDEKOD Innehåll Koncernchefen har ordet............... 3 Del I: Att förstå och tillämpa Statkrafts uppförandekod 1. Statkrafts förpliktelse................

Läs mer

Ahlsells Uppförandekod

Ahlsells Uppförandekod Ahlsells Uppförandekod 1 Bakgrund Ahlsells mål är att vara kunders och leverantörers självklara val när det gäller inköp och distribution av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter. Ahlsell strävar

Läs mer

ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT?

ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT? Code of Conduct ÄR DET LAGLIGT, RÄTTVIST OCH ETISKT? Att arbeta inom bank och försäkring innebär ett stort ansvar. Oavsett vilken roll vi har inom koncernen måste vi agera på ett sätt som inger förtroende

Läs mer

Uppförandekod. Have a safe journey

Uppförandekod. Have a safe journey Uppförandekod Have a safe journey Viktiga principer Saferoad ska verka i enlighet med sunda, etiska affärsmetoder, sätta höga krav på oss själva och på vår på verkan på miljön och samhället i stort. Vi

Läs mer

Uppförandekod. för Sjätte AP-fonden

Uppförandekod. för Sjätte AP-fonden Uppförandekod för Sjätte AP-fonden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 Grundläggande för Sjätte AP fondens syn på avkastning och ansvarsfulla investeringar... 3 Krav på affärspartners företag och fonder...

Läs mer

Uppförandekod (Code of Conduct)

Uppförandekod (Code of Conduct) Uppförandekod (Code of Conduct) Våra åtaganden Vår uppförandekod definierar hur vi alla arbetar i Kährs Groups verksamheter globalt och vi är stolta över den etiska affärssed som är etablerad inom bolaget.

Läs mer

Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning.

Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning. Information till Årsredovisning 2002, inkluderande Hållbarhetsredovisning. Sektionens innehåll: 1) SKFs Etiska riktlinjer 2) SKF-koncernens policy: Miljö, Hälsa och Säkerhet 1) SKFs Etiska riktlinjer För

Läs mer

Supplier Code of Practice. Swea Energi

Supplier Code of Practice. Swea Energi Supplier Code of Practice Swea Energi Innehåll Inledning 2 Hälsa & säkerhet 4 Anställning & mänskliga rättigheter 5 Miljöskydd 6 Mutor & korruption 7 Konfidentiell information 8 Dataskydd 9 Konkurrenslagstiftning

Läs mer

VD HAR ORDET. VD och koncernchef

VD HAR ORDET. VD och koncernchef UPPFÖRANDEKOD VD HAR ORDET Det är viktigt att vår omvärld kan lita på oss. Lita på vår professionalitet och integritet. Därför måste vi vara professionella i vårt handlande gentemot kunder, leverantörer

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side.

GROUP POLICIES. Uppförandekod. Always By Your Side. GROUP POLICIES Uppförandekod Always By Your Side. www.polygongroup.se Innehåll Introduktion 3 Affärsetik 4 Antikorruption och antitrust Medarbetare 5 Professionellt agerande Arbetsmiljö Tvångsarbete Barnarbete

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER

UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER UPPFÖRANDEKOD FÖR LEVERANTÖRER Ragn-Sellskoncernen 2 (5) Detta dokument är en lokal översättning av Ragn-Sells Code of Conduct for Supplier som antogs den 15 oktober 2018. Tänk på att det är den engelska

Läs mer

Allmänna bestämmelser för användande av applikationen SCA

Allmänna bestämmelser för användande av applikationen SCA Allmänna bestämmelser för användande av applikationen SCA Skydd av information Transportören är medveten om att även annan information än företagsrelaterad information, i synnerhet information avseende

Läs mer

DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION

DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION DATUM: 17 MARS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANTÖRS- DEKLARATION 1 / 4 Bästa leverantör! Sapa är en internationell och diversifierad industrikoncern. Sapas värderingar och principer för hållbar utveckling är

Läs mer

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod

Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Upplands Motor Holding AB Uppförandekod Beslutad av koncernledningen En god verksamhet med sunt förnuft Upplands Motors sätt att arbeta baseras på våra värderingar och den kultur som beskrivs i våra medansvarig-

Läs mer

1. Mål och principer. 2. Styrning och ansvar 2.3 PÅ ARBETET 2.1 IFS GRUNDLÄGGANDE ETISKA PRINCIPER 2.2 LAGAR OCH REGELVERK

1. Mål och principer. 2. Styrning och ansvar 2.3 PÅ ARBETET 2.1 IFS GRUNDLÄGGANDE ETISKA PRINCIPER 2.2 LAGAR OCH REGELVERK Ifs ETIKPOLICY 2018 1. Mål och principer Varför är etik ett viktigt område för If? Det korta svaret är, att det helt enkelt är rätt att göra rätt. Men det finns också starka affärsmässiga skäl. Hög etisk

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners EX CEL L EN CE I N H O T EL O W N ERS H I P & O P ERAT I O N S Stockholm, 2016-05-03 Version: 1.1 Pandox Fair Play Uppförandekod för Samarbetspartners Pandox AB (Publ.) Org.no. 556030-7885 Box 15, 101

Läs mer

Uppförandekod. Infinitas Learning Group Compliancehanteringssystem. Be safe with Compliance!

Uppförandekod. Infinitas Learning Group Compliancehanteringssystem. Be safe with Compliance! Uppförandekod Infinitas Learning Group Compliancehanteringssystem Be safe with Compliance! INNEHÅLL I UPPFÖRANDEKODEN FÖR INFINITAS LEARNING 1. Konkurrens på rättvisa villkor... 3 2 Korruptionsbekämpning...

Läs mer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer

POLICY. Uppförandekod för leverantörer POLICY Uppförandekod för leverantörer OM UPPFÖRANDEKODEN Denna uppförandekod gäller för leverantörer, och dess underleverantörer, till Sydskånes avfallsaktiebolag med dotterbolagen Sysav Industri AB samt

Läs mer

Uppförandekod för leverantörer

Uppförandekod för leverantörer April 2011 Uppförandekod för leverantörer INLEDNING Att bedriva affärsverksamhet med en högt ställda etiska krav är grundläggande för Sodexo. Därför har vi utvecklat denna Uppförandekod för att tydliggöra

Läs mer

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy

Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy Bilaga till Q0308, utgåva 1 Uppförandekod Socialt Ansvar Hållbarhetspolicy UTGÅVA 1, 2019 ERAB (ENTREPRENADREPARATIONER I ÖREBRO AB ORG. NR: 556476-2424) BESÖKS 0 Uppförandekod Kort version Inledning ERAB

Läs mer

SWEDEGAS Uppförandekod

SWEDEGAS Uppförandekod SWEDEGAS Uppförandekod 2018-03-08 Innehåll Uppförandekod för Swedegas som arbetsgivare, samarbetspartner och samhällsaktör samt för Swedegas leverantörer... 3 Vision... 3 Swedegas kärnvärden... 3 Framtid...

Läs mer

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder.

Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Uppförandekod 2 Den här uppförandekoden har godkänts av Cargotecs styrelse och innehåller riktlinjer för våra gemensamma arbetsmetoder. Vårt mål är att Cargotec ska vara den obestridda marknadsledaren

Läs mer

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners

Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Fair Play Uppförandekod för Affärspartners Pandox Excellence in hotel ownership & operations Denna Uppförandekod för Affärspartners antogs av styrelsen för Pandox Aktiebolag (publ) (Org.nr 556030-7885)

Läs mer

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad:

Aura Light Uppförandekod. Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: Senast reviderad: Aura Light Uppförandekod Riktlinjer avseende värderingar och etik Datum: 2016-07-08 Senast reviderad: Inledning I Aura Lights uppförandekod kan du läsa om våra etiska riktlinjer som utgör grunden för hur

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2016-06-10 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Hjärt-Lungfondens uppgift och vision... 1 2 Våra värdeord...

Läs mer

Våra etiska regler Uppförandekod

Våra etiska regler Uppförandekod Våra etiska regler Uppförandekod ABA Skol AB erbjuder det bästa inom bild- & lekmaterial, läromedel och skolmöbler till de viktigaste människorna i världen! Vi är ett företag som säljer bild-, förbruknings-

Läs mer

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS

UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS UPPFÖRANDEKOD FÖR ENTREPRENÖRER LEVERANTÖRER OCH KONSULTER TILL MARTINSONS 1. Inledning För oss på Martinsons är det naturligt att gå i utvecklingens första led. Vi är en föregångare inom det industriella

Läs mer

cy innehåll1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 poli

cy innehåll1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 poli af fä rs po e t lic is k y Sv er ig e af fä rs et isk po lic y Po lic y Ca rl sb er g innehåll 1.0 Mutor 2.0 Smörjningsbetalningar 3.0 Gåvor, måltider och förmåner 4.0 Donationer 5.0 Intressekonflikter

Läs mer

Resurskoncernens uppförandekod

Resurskoncernens uppförandekod Resurskoncernens uppförandekod Vår uppförandekod beskriver och vägleder oss i våra affärsrelationer. Med utgångs-punkt i våra värderingar Driv, Öppenhet, Innovation och Trovärdighet hjälper den oss i arbetet

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vår vision: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska vara landets största mäklarföretag. Det innebär att: Genom kunskap

Läs mer

DACHSER:s uppförandekod

DACHSER:s uppförandekod DACHSER:s uppförandekod 1. Inledning Grunden för all verksamhet hos Dachser är att vi följer juridiskt bindande bestämmelser på nationell och internationell nivå och att vi även följer sådana förpliktelser

Läs mer

Uppförandekod. Innehåll. 1. Bakgrund

Uppförandekod. Innehåll. 1. Bakgrund Uppförandekod (1-23) 2007-05-21 1(5) Uppförandekod Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Hälsa och säkerhet... 2 3. Relationen till medarbetarna... 2 4. Affärsmetoder... 2 5. Respekt för männskliga rättigheter...

Läs mer

UPPFÖRANDE KOD Uppdaterad 2018

UPPFÖRANDE KOD Uppdaterad 2018 UPPFÖRANDE KOD Uppdaterad 2018 STUDSVIKS UPPFÖRANDEKOD Studsvik är ett kunskapsintensivt serviceföretag på den internationella kärnteknikmarknaden. Med över 70 års erfarenhet åtnjuter Studsvik ett högt

Läs mer