Före driftsättning ska denna bruksanvisning läsas igenom i sin helhet och alla instruktioner beträffande drift och säkerhet måste noggrant beaktas!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Före driftsättning ska denna bruksanvisning läsas igenom i sin helhet och alla instruktioner beträffande drift och säkerhet måste noggrant beaktas!"

Transkript

1 Övervakningskamera med bildminne Denna bruksanvisning har publicerats av Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Straße 1, Hirschau/ Tyskland. Ingen återgivning (inklusive översättning) är tillåten av bruksanvisningen utan tillverkarens skriftliga godkännande. Förbudet gäller hela dokumentet såväl som delar därav och inkluderar t.ex. kopiering, mikrofilmning och lagring i elektroniska medier. Bruksanvisningen återspeglar de tekniska specifikationer som var gällande vid tryckningen. Vi förbehåller oss rätten att ändra de tekniska och fysiska specifikationerna. Denna bruksanvisning hör till produkten. Den innehåller viktig information om driftsättning och användning av produkten. Vänligen ha detta i åtanke när du överlåter den till tredje part. Spara därför bruksanvisningen för framtida bruk! Innehållsförteckning med sidnummer finns på sidan. Kära kund, Tack för att du köpte denna produkt. Före driftsättning ska denna bruksanvisning läsas igenom i sin helhet och alla instruktioner beträffande drift och säkerhet måste noggrant beaktas! Produkten uppfyller kraven för alla de gällande europeiska och nationella riktlinjerna. Dess CE-konformitet har betygats och dokumentation som styrker det finns tillgänglig hos tillverkaren. För snabbt svar på dina frågor om teknik använd -adressen nedan. Tyskland: tfn: / fax: / tbk@conrad.de mån-tor: 08:00-16:30 fre: 08:00-14:00 Innehållsförteckning Inledning Avsedd användning Anslutning och kontroller Säkerhets- och riskinstruktioner Leveransomfång Placering Montering Anslutning

2 Batteridrift Grundinställningar Inspelningsfunktion Uppspelningsfunktion Bildsökningsfunktion Underhåll och rengöring Bortskaffande Felsökning Tekniska data Avsedd användning Användningsområdet för övervakningskameran omfattar bildövervakning av objekt. Den används till övervakning och skydd av kritiska områden (affärsövervakning och övervakning av entréer etc.) Övervakningskameran är avsedd för anslutning till videoingången hos en PAL- eller NTSCapparat eller en videospelare. Bilderna kan också spelas in direkt i övervakningskamerans permanent inbyggda bildminne och kan spelas upp senare på en lämplig monitor. Det går att justera bildintervallerna. Bilderna kan spelas in i kameran oavbrutet eller först då rörelser registreras i bilden. Det är därför mycket enkelt att ställa in en långtidsinspelning. Bilderna spelas in med datum- och tidsangivelse. Vid ett senare tillfälle är det därför lätt att göra en utvärdering av bilderna. Menyn på bildskärmen förenklar användningen av produkten. Minnet kan spelas in tills slutet eller i följd. Vid oavbruten inspelning spelas de först inspelade bilderna över, när bildminnet är fullt. Beakta att du kan bli åtalad om du håller personer under observation och spelar in dem utan deras kännedom och godkännande med denna kamera. Övervakningskameran är bara godkänd för anslutning till den medföljande nätadaptern. Du kan också driva kameran utan nätförsörjning med 4 batterier eller ackumulatorbatterier (typ AA). Övervakningskameran och nätadaptern är inte vattentäta och lämpar sig därför endast för användning i torra rum inomhus. Övervakningskameran lämpar sig inte för användning i industrimiljö. Annan användning än den ovan beskrivna kan leda till skada på produkten och innebär risk för kortslutning, brand, elektriska chocker etc. Ingen av produktens delar kan ändras eller modifieras! Säkerhetsinstruktionerna måste alltid följas! Anslutning och kontroller

3 (Utvikningsblad) A Kameralins B Batterifack C Strömbrytare D Manöverpanel E Stativfäste F Video-cinch-ledning G Nätadapter H Stativ med fästmaterial Manöverpanelen (D) består av följande delar 1 Ljusdisplay indikerar de aktiverade inställningsmenyerna 2 Omkopplare för bildformat och minnesfunktion 3 Meny -knapp för inställningsmenyer och för att lämna läget (EXIT) 4 Videoutgång Bildsignalen går ut genom den här utgången, vilken också tjänar som anslutning för videocinch-kabeln (F). 5 Knapp för tillbakaspolning (rewind) med inställningsfunktion (-) 6 Uttag för drivspänning Uttag för nätadapterns lågspänningskontakt. 7 Strömindikator 8 Knapp för snabb framspolning (fast forward) med inställningsfunktion (+) 9 Play -knapp för uppspelning, paus och inställningsfunktion 10 REC -knapp för stopp, inspelning och inställningsfunktion 11 Lysdiod för indikering av uppspelningsfunktionen 12 Lysdiod för indikering av inspelningsfunktionen Säkerhets- och riskinstruktioner

4 Skador som orsakats av att man underlåtit att iaktta föreskrifterna i bruksanvisningen gör att garantin inte gäller. Vi frånsäger oss ansvaret för alla följdskador! Vi har ingen skadeståndsskyldighet för personskador eller skador på egendom som orsakats av felaktig användning eller underlåtenhet att iaktta säkerhetsföreskrifterna! I dessa fall blir garantin ogiltig! Kameran lämnade fabriken i perfekt säkerhetstekniskt skick. För att bevara den i detta skick och för säker användning, måste användaren följa säkerhetsinstruktionerna och varningarna ( Varning! och Observera! ) i denna bruksanvisning. Följande symboler måste iakttas: En triangel som innehåller ett utropstecken indikerar viktig information i denna bruksanvisning som noggrant måste följas. Blixtsymbolen i en triangel varnar för elektrisk chock eller då det finns risk för försämring av apparatens elektriska säkerhet. Hand -symbolen indikerar speciell information och speciella råd för kamerans användning. Kan bara användas i torra inomhuslokaler. Säkerhetstransformatorer Nätadaptern har Skyddsklass II (dubbel eller förstärkt isolering). Som strömkälla till nätadaptern kan bara ett vägguttag 230 V ~ 50 Hz i det kommunala elnätet användas. Försök aldrig att driva apparaten med någon annan spänning. Försäkra dig om att alla elektriska anslutningar och anslutningskablar mellan kamerasystemets utrustning och andra apparater följer riktlinjerna och att kopplingen överensstämmer med instruktionerna i bruksanvisningen. I industrilokaler måste branschorganisationens säkerhetsföreskrifter för elektrisk utrustning iakttas. I skolor, utbildningslokaler, hobby- och gör det själv -verkstäder måste användningen av produkten ske under uppsikt av tekniskt utbildad personal. Följ också säkerhetsföreskrifterna och bruksanvisningarna för de apparater som är anslutna till produkten. Rådgör med en tekniskt utbildad person om du har några frågor om hur produkten fungerar, dess säkerhet eller anslutning.

5 Rör aldrig vid nätadaptern med blöta eller fuktiga händer. Risk för dödlig elektrisk chock föreligger! Dra aldrig i nätadapterns ledning. Ta alltid ut nätadaptern ur uttaget genom att hålla i dess hölje och för den utåt. Av säkerhetsskäl ska alltid nätadaptern avlägsnas från vägguttaget vid åskväder. Vid produktens montering måste du försäkra dig om att anslutningskablarna inte kläms eller skadas av vassa kanter. Byt aldrig ut skadade anslutningskablar själv. Istället ska du ta ur nätadapterna från eluttagen och ta med dem till en teknisk verkstad. Om du bedömer att det inte längre är säkert att använda apparaten, stäng omedelbart av den och skydda den från oavsiktligt användande. Dra ur sladden från eluttaget! Det är inte längre säkert att använda apparaten om: -det finns synliga skador på produkten. -då produkten inte längre fungerar -efter långvarig förvaring under ogynnsamma förhållanden -efter hård transport Sätt aldrig produkten i drift direkt efter att den har flyttats från ett kallt till ett varmt rum. Vatten som kondenseras kan då i värsta fall förstöra den! Vänta därför tills den har fått rumstemperatur! Elektriska apparater måste förvaras utom räckhåll för barn. Försäkra dig om att ventilationen vid produkten är tillräcklig. Undvik tung mekanisk påfrestning, höga temperaturer, starka vibrationer eller mycket fuktiga förhållanden som kan skada apparaterna. Placera alltid produkten på ett stabilt underlag. Försäkra dig om att den inte kan falla ner och skada någon. Kamerasystemet kan inte ersätta mänsklig övervakning av barn eller människor i behov av vård etc., bara komplettera sådan övervakning. Låt inte emballaget ligga framme efter uppackningen. Det kan bli en farlig leksak i händerna på barn. Följ också bruksanvisningarna för de anslutna apparaterna.

6 Leveransomfång Övervakningskamera med permanent integrerat bildminne Nätadapter Video-cinch-ledning Stativ/vägghållare med fästmaterial Bruksanvisning Placering Leta upp en lämplig monteringsplats där det önskade objektet kan övervakas. Ett lämpligt monteringsställe har följande egenskaper: Så dammfritt som möjligt Lite vibrationer God luftcirkulation Att det finns ett eluttag i närheten (vid långvarig drift) Kameran och nätadaptern är inte vattentäta. Montera kameran på ett torrt ställe (t.e.x. ett vattenfast hölje etc.). Montering Innan du borrar eller skruvar i skruvarna måste du försäkra dig om att det inte finns några elektriska kablar, rör eller ledningar i murverket som kan komma till skada. Uppsättning av vägghållaren: Leta upp en lämplig monteringsplats (om möjligt med vägguttag i närheten) Skruva i vägghållaren med de medföljande skruvarna på en lämplig vägg eller på en lämplig hyllavsats. Använd plugg om det skulle behövas. För in vägghållarens stativgänga (H) i kamerans gängade hål (E) och skruva ihop dem. Rikta kameran rätt och skruva i sidoskruven hårt. Kameran bör inte riktas mot starkt solljus eller mot starka lampor/ljuskällor, för det kan leda till överexponering. Anslutning Anslut nätadapterns lågspänningskontakt (G) till kamerans spänningsuttag (6). Anslut nätadaptern till ett lämpligt vägguttag. Kameran är nu klar att användas.

7 Anslut video-cinch-kabeln (F) till kamerans videoutgång (4) som visas i bilden och koppla den till en lämplig monitor eller tv med video-cinch-ingång. För att undvika felkoppling som kan skada apparaten, ska videokontakten (gul) bara kopplas till en video-cinch-ingång. Om du inte är säker på hur du ska koppla rätt bör du kontakta vår tekniska support eller någon annan tekniskt utbildad person. Endast därtill avsedda cinch-ledningar kan användas som förlängningssladdar. Att använda andra olämpliga ledningar kan leda till tekniska fel. Längden på ledningarna ska vara så kort som möjligt. Batteridrift Övervakningskameran kan också drivas med batterier eller ackumulatorbatterier under korta perioder. Detta möjliggör drift utan anslutning till elnätet. Vid batteridrift eller då batterier är isatta får inte övervakningskameran anslutas till nätadaptern. Batterierna kan läcka och förstöra produkten. Gör på följande sätt för att sätta i batterier/ackumulatorbatterier. Ta bort nätadaptern (G) från kameran Öppna det främre batterilocket. För det nedåt i pilens riktning som visas på bilden. Sätt nu i fyra LR6-batterier (AA) i batterifacket. Se till att polerna sitter åt rätt håll enligt markeringarna i batterifacket. Stäng batterifacket i motsatt ordning. Grundinställningar Övervakningskameran spelar in bilderna med datum och tidsangivelse. Du kan också ställa in bildupplösningen, bildkvalitén, inspelningsfunktionen, inspelningshastigheten och rörelsekänsligheten. Därför ska du välja några parametrar i inställningsmenyn innan du använder kameran första gången. Anslut kameran till en monitor eller en tv som beskrivs i kapitlet Anslutning. Ställ in omkopplaren (2) överst på kameran på bildformatet för gällande färgsystem. NTSC = det nordamerikanska färgbildsformatet 60 Hz, PAL= det europeiska färgbildsformatet 50 Hz Sätt på monitorn eller tv n och välj ingången till vilken övervakningskameran är ansluten (Oftast AV ). Sätt på övervakningskameran med strömbrytaren (C) till ON-läget. Strömindikatorn (7) tänds.

8 Efter aktiveringen utför kameran alltid ett systemtest. Efteråt slår kameran automatiskt över till inspelningsläget (indikator 12 tänds). Tryck på STOP -knappen (10) för att avsluta inspelningen. Indikatorn (12) släcks. MENU -knappen (3) öppnar inställningsmenyn. Inställningsmenyn (SETUP) visas på skärmen. Indikatorn (1) visar menyläget. SETUP VER XXXX DATE : 2005 / 05 / 08 TIME : 14 : 00 : 00 RECORD RESOLUTION : 640 x 480 IMAGE QUALITY : HIGH Total Pictures = 2000 RECORD MODE : MOTION CAPTURE RATE : 1 FPS MOTION SENSITIVE : 50 <SEARCH PLAYBACK...> Press [EXIT] to exit Setup menu Du kan välja inställningar för de enskilda menypunkterna med knapparna (9) och (10). Den menypunkt som är vald för tillfället markeras med en ram. Ändra parametrarna med knapparna - (5) och + (8). De enskilda menypunkterna förklaras i detalj nedan. DATE datuminställning (år / månad / dag) TIME tidsinställning (timme / minuter / sekunder) RECORD RESOLUTION bildupplösning (320x240 eller 640x480) IMAGE QUALITY bildkvalité HIGH = hög kvalité, färre bilder MEDIUM = medelkvalité, mer bilder LOW = låg kvalité, många bilder Total Pictures högsta antal bilder som kan spelas in RECORD MODE inspelningsfunktion CONTINUE = oavbruten bildinspelning MOTION = bilderna spelas bara in då rörelser registreras CAPTURE RATE bildernas inspelningshastighet t.e.x. 8 FPS = frames per second / 10SEC = en bild var tionde sekund MOTION SENSITIVE Rörelsekänsligheten vid inspelningen. Ett kontrolldiagram kommer fram vid inställningen. Inställningsområdet sträcker sig från 1 (känsligt) till 99 (okänsligt). Du kan enkelt kontrollera inställningskänsligheten genom att röra dig i bilden

9 SEARCH PLAYBACK (t.e.x. med din hand). När kontrolldiagrammet har nått inställningsnivån spelas en bild in. Ändrar till uppspelningsfunktionen. Du kommer till detta läge genom att trycka på knappen 8 (+). För att lämna inställningsmenyn ska du trycka på EXIT -knappen (3). Inspelningsfunktion Välj minnesläge på kamerans baksida. Ställ in den undre omkopplaren (2) till den önskade minnesfunktionen. Full stop = Inspelningen avslutas när minnet är fullt. Overwrite = När minnet är fullt spelas de först inspelade bilderna över och raderas därigenom. När man sätter på övervakningskameran slår den automatiskt över till inspelningsläget. Denna funktion kan stoppas och omstartas med REC - knappen (10). Indikatorn (12) visar att inspelningen pågår. Du kan se på den senaste bilden på en ansluten monitor. De förinställda parametrarna visas på skärmen tillsammans med bilden. Den nedersta raden visar följande information: MD 640x480 / Hi % MD /CNT Förinställd inspelningsfunktion (motion / continue); visas bara vid bildinspelning. 640x480 Förinställd bildupplösning (640x480 eller 320x240 pixels) Hi Förinställd bildkvalité (Hi, MEDIUM, LOW) 190 variabelt antal inspelade bilder 93.4 % fritt minne i %; när minnet är fullt visar displayen FULL eller LOOP i överskrivningsläget. Uppspelningsfunktion De inspelade bilderna sparas i det integrerade minnet med datum och tidsangivelse. När man går till uppspelningsfunktionen lyser ibland bara strömindikatorn (7). Tryck på STOP -knappen (10) eller MENU -knappen (3) för att avsluta respektive aktiva funktion. För uppspelning ska PLAY -knappen (9) tryckas ner.

10 De inspelade bilderna spelas nu oavbrutet upp. Det finns flera kommandofunktioner. Varje knapptryckning växlar mellan uppspelning och paus. Stoppar uppspelningen. Varje knapptryckning i uppspelningsläget ökar den snabba framspolningens hastighet (fast forward) ett steg. Efter den högsta hastigheten börjar det om med den lägsta hastigheten igen (x1/x2/x4/x8/x16/x1 ). Varje knapptryckning i pausläget växlar en bild framåt. Varje knapptryckning i uppspelningsläget ökar tillbakaspolningens hastighet (rewind) ett steg. Efter den högsta hastigheten börjar det om med den lägsta hastigheten igen (x1/x2/x4/x8/x16/x1 ). Varje knapptryckning i pausläget växlar en bild bakåt. Bildsökningsfunktion Bildsökningsfunktionen gör det möjligt att söka efter bilder efter att tid och datum angivits. Det integrerade minnet genomsöks och går till den önskade tidpunkten. Gör på följande sätt för att använda denna funktion: Gå till inställningsmenyn med hjälp av MENU -knappen (3). Med hjälp av knapparna (9) och (10) ska du sedan välja den nedersta raden [SEARCH PLAYBACK ] och bekräfta genom att trycka + (8). Sökningsmenyn visas. SEARCH MENU FROM: YYYY / MM / DD HH : MM : SS 2005 / 05 / : 30 : 20 < PLAYBACK > Press [EXIT] back to setup menu Du kan välja parametrar med knapparna (9) och (10). Det aktuella inställningsområdet markeras med en ram. Ändra parametrarna med knapparna - (5) och + (8). För att påbörja sökningen välj menypunkten <PLAYBACK > med knapparna (9) och (10). Uppspelningen börjar vid den angivna tidpunkten. Sökfunktionen fungerar bara när den angivna tidpunkten finns tillgänglig i minnet. Om inte parametrarna definierats börjar sökningen vid en slumpvist utvald punkt. Underhåll och rengöring

11 Bortsett från att utsidan behöver rengöras ibland är övervakningskameran absolut underhållsfri. Kameran ska bara rengöras med en ren, torr trasa eller borste. Använd inte rengöringsmedel med slipmedel eller som innehåller bensin, alkohol eller liknande ämnen. Höljet kan då korridera. Ångorna är dessutom farliga för hälsan och explosiva. Inte heller ska skarpkantade verktyg såsom skruvmejslar, metallborstar etc. användas vid rengöringen. Bortskaffande När övervakningskameran och nätadaptern har blivit obrukbara ska de slängas i enlighet med gällande lagföreskrifter. Felsökning När du köpte övervakningskameran fick du en produkt som har tagits fram enligt det senaste tekniska kunnandet och som är mycket säker att använda. Problem och tekniska fel kan emellertid alltid uppstå. Därför ges här nedan en beskrivning på hur du kan eliminera möjliga tekniska fel. Följ alltid säkerhetsinstruktionerna noggrant! Fel Ingen bild. Inget ljud. Flimrande bild. Bilden som återges på övervakningsmonitorn är för liten. Bilden löper. Möjlig orsak Kameran är inte påslagen. Kameran har ingen strömförsörjning. Lysdioden för pågående drift lyser inte upp, och det är möjligt att inte nätadaptern sitter i vägguttaget. Tomma batterier? Kameran spelar bara in bilder utan ljud. Stark belysning eller strålkastare i kamerans detekteringsområde. Övervakningsmonitorn är inte korrekt inställd (bildbredden). Bildformatet är felaktigt inställt på kameran. Använd omkopplaren (2) för inställning av NTSC och PAL. Ställ in denna på PAL i Europa. Övervakningsmonitorn är inte korrekt inställd (vertikal bildinhämtning).

12 Dålig, mörk bild. Ljuset är inte tillräckligt för en bra inspelningskvalité. Sökfunktionen visar en annan tid än den som skrevs in. Tidpunkten som söks finns inte registrerad. Andra reparationer än de som beskrevs här ovan får bara utföras av en auktoriserad elektriker. Tekniska data Driftspänning 12 V DC (nätadaptern) 4,8 6 VDC (4 x AA batterier/ackumulatorbatterier) Strömförbrukning 170 ma Bildsensor 1 / 4 Färg-CMOS-sensor Objektiv F2,0 / f3,7 Videoformat PAL/NTSC omställningsbart Signal/brusförhållande <46 db Automatisk 1/60 ~ 1/ s bländarstyrning Ljus/vitbalans Automatisk Utgångsnivå för video 1 Vp-p / 75 Ohm Anslutningsuttag för video Cinch Bildupplösning VGA (640 x 480) QVGA (320 x 240) Bildkvalité Hög, medium, låg Inspelningsfunktioner Spelar bara in vid registrering av rörelse eller oavbruten inspelning Inspelningsintervaller 10s/5s/3s/2s/1 FPS/2 FPS/4 FPS/6 FPS/ 8 FPS/MAX 15 FPS (bara med 320 x 240) Minne 64MB integrerat flashminne Uppspelningsfunktioner Snabb framåtspolning/ tillbakaspolning /x1/x2/x4/x8/x16 Paus / enkel bild Vikt 120 g Mått (LxBxD) 100 x 70 x 37 (mm) Nätadaptern Driftspänning Utgångsspänning 230 V ~ / 50 Hz 12 V DC / 300 ma

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen!

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen! Översatt från engelska av Elisabeth Gustavsson Universaltermostat UT 100 Bruksanvisning Artikelnummer 615910 Denna bruksanvisning hör till produkten. Den innehåller viktig information om driftsättning

Läs mer

För att bevara instrumentet i detta skick och för säker användning måste du som användare alltid följa instruktionerna i denna bruksanvisning!

För att bevara instrumentet i detta skick och för säker användning måste du som användare alltid följa instruktionerna i denna bruksanvisning! Universalladdare P400-LCD 100% återvunnet papper, klorfri blekning Denna bruksanvisning har publicerats av Voltcraft, 92240 Hirschau/ Tyskland. Tel 0180/586 582 723 8 Copyright 2006 av Voltcraft Ingen

Läs mer

För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning!

För att bevara apparaten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa instruktionerna i denna bruksanvisning! Vecko-timer 100% återvunnet papper, klorfri blekning Den här bruksanvisningen har publicerats av Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Straße 1, 92240 Hirschau/ Tyskland. Ingen återgivning (inklusive översättning)

Läs mer

Spara denna användarmanual för framtida bruk! På sid. 2 finns en innehållsförteckning med motsvarande sidnummer.

Spara denna användarmanual för framtida bruk! På sid. 2 finns en innehållsförteckning med motsvarande sidnummer. ANVÄNDARMANUAL Övervakningskamera med bildminne Art.nr: 75 09 50 Conrad Electronic Denna manual hör till denna produkt. Den innehåller viktig information rörande installation och användning. Du bör noga

Läs mer

GPS-mottagare med bluetooth Version 05/06 CE Bruksanvisning Artikelnr. 98 97 87

GPS-mottagare med bluetooth Version 05/06 CE Bruksanvisning Artikelnr. 98 97 87 GPS-mottagare med bluetooth Version 05/06 CE Bruksanvisning Artikelnr. 98 97 87 Föreskriven användning Produkten kan motta och tolka GPS-signalen. Via en trådlös bluetooth-anslutning blir denna data tillgänglig

Läs mer

Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A

Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A Temperatur- och fuktregulator Bruksanvisning version 02/06 Artikelnummer: 198571 FOX 301A Avsedd användning Regulatorn används för att registrera och visa temperatur från -55 till + 99,9 C och det relativa

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning Med 120 sekunders MP3 och 45 sekunders CD skakminne Läs alltid igenom bruksanvisningen innan du börjar använda spelaren.. Öppna aldrig spelaren då risken finns för

Läs mer

Digital Ljudnivåmätare SL-50 Bruksanvisning www.voltcraft.de Artikelnummer: 10 06 77

Digital Ljudnivåmätare SL-50 Bruksanvisning www.voltcraft.de Artikelnummer: 10 06 77 Digital Ljudnivåmätare SL-50 Bruksanvisning www.voltcraft.de Artikelnummer: 10 06 77 Avsedd användning Ljudnivåmätaren är ett digitalt mätinstrument för mätning av ljudnivån i enheten decibel (db). Ljudnivåmätaren

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

15154 DigitalTrådlös Backkamera med delad skärm svsteld med 12VAdapter. Manual / Installationsguide

15154 DigitalTrådlös Backkamera med delad skärm svsteld med 12VAdapter. Manual / Installationsguide 15154 DigitalTrådlös Backkamera med delad skärm svsteld med 12VAdapter Manual / Installationsguide Vad finns i lådan? - Digital trådlös monitor - Trådlös backkamera med anslutningskabel - Hållare 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Bruksanvisning Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Svensk manual V.130328-1 V1.1 1 Innehållsregister Meny Sidnummer Produktbeskrivning 3 Medföljande innehåll 3 Översikt 4 Börja använda Zoomax Batteri

Läs mer

Home STAR Reseväderstation Bruksanvisning Artikelnummer 646000

Home STAR Reseväderstation Bruksanvisning Artikelnummer 646000 Home STAR Reseväderstation Bruksanvisning Artikelnummer 646000 Avsedd användning Reseväderstationen visar tid, datum, temperatur, luftfuktighet, väderprognos och månfas. Den har också en integrerad larmfunktion.

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

Digitalt Monitor-Endoskop. Bruksanvisning. Ver 1.01. web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 0709-66 78 96

Digitalt Monitor-Endoskop. Bruksanvisning. Ver 1.01. web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 0709-66 78 96 Digitalt Monitor-Endoskop Bruksanvisning Ver 1.01 1 Digitalt Monitor-Endoskop... 1 Bruksanvisning... 1 ALLMÄN INFORMATION... 3 VIKTIG INFORMATION Innan du använder produkten bör du läsa följande instruktion.

Läs mer

Trådlös 2,4 GHz bärbar Baby Monitor Denver SC15 Bruksanvisning Var vänlig läs hela bruksanvisningen noga innan du börjar använda din Baby Monitor.

Trådlös 2,4 GHz bärbar Baby Monitor Denver SC15 Bruksanvisning Var vänlig läs hela bruksanvisningen noga innan du börjar använda din Baby Monitor. Trådlös 2,4 GHz bärbar Baby Monitor Denver SC15 Bruksanvisning Var vänlig läs hela bruksanvisningen noga innan du börjar använda din Baby Monitor. Innehåll och funktioner Funktioner KAMERA: 1. Antenn 2.

Läs mer

SVENSKA. Beskrivning av monitor. 1. TFT/LCD skärm 2. På/AV indikator 3. PÅ/AV knappen 4. Knappen för val av kanal

SVENSKA. Beskrivning av monitor. 1. TFT/LCD skärm 2. På/AV indikator 3. PÅ/AV knappen 4. Knappen för val av kanal Beskrivning av monitor 1. TFT/LCD skärm 2. På/AV indikator 3. PÅ/AV knappen 4. Knappen för val av kanal Kanalval Tryck på knappen för att växla mellan mottagna kanaler 5. Knappen för Färg, Svart/vitt 6.

Läs mer

Kikare med digitalkamera Bruksanvisning Version 02/08 Artikelnummer: 671439

Kikare med digitalkamera Bruksanvisning Version 02/08 Artikelnummer: 671439 Kikare med digitalkamera Bruksanvisning Version 02/08 Artikelnummer: 671439 Avsedd användning Produkten används som en vanlig kikare, t.ex. för att titta på djur och natur. Det går att överföra bilderna

Läs mer

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010. Art Nr. 1-3058

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010. Art Nr. 1-3058 Användarmanual Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010 Art Nr. 1-3058 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Garantin upphör att gälla om skador har tillkommit som resultat av att bruksanvisningen inte har följts! Vi tar inget ansvar för följdskador!

Garantin upphör att gälla om skador har tillkommit som resultat av att bruksanvisningen inte har följts! Vi tar inget ansvar för följdskador! Bruksanvisning Djupmätare med ekolod Användning Djupmätaren med ekolod används för att mäta vattendjup från 0.8 m till 36 m. Vattnets djup eller föremål under vattnet kan bestämmas genom långtidsmätningar

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 KONVEKTORELEMENT INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 VAR VÄNLIG SPARA DESSA INSTRUKTIONER VARNING: LÄS DENNA ANVÄNDARMANUAL NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. VARNING VARNING: ELEMENTET FÅR INTE ANVÄNDAS

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT. PTC 04

Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT.   PTC 04 Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT PTC 04 www.gelia.se 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Läs igenom bruksanvisningen noga innan fläkten används. 2. Kontrollera att nätspänningen har samma värde som anges på typskylten

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT OLJEFYLLT MINI-ELEMENT HN NR. 3552 INSTRUKTIONER VIKTIGT! Läs noga igenom instruktionerna före användning och spara dem för framtida referens. Fig. 1 Förberedelse för användning Fig. 2 Sätt i kontakten

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

Öronmärkesscanner UHF eller LF

Öronmärkesscanner UHF eller LF Original bruksanvisning Art: 9057019 & 9057020 Öronmärkesscanner UHF eller LF Myrangatan 4 745 37 Enköping - Tlf. 010-209 70 50 order@p-lindberg.se www.p-lindberg.se Öronmärkesscanner, UHF-modell Art.

Läs mer

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LÄS OCH FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER NOGA Keelers litiumladdare och handtag Läs detta instruktionsavsnitt noga innan du använder din Keelerprodukt.

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 B R U K S A N V I S N I N G Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 Följ allltid nedanstående säkerhetsföreskrifter vid användning av massagedynan,

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

örslista1. Innehållslista 1. Säkerhetsanvisningar...(2) 2. Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll

örslista1. Innehållslista 1. Säkerhetsanvisningar...(2) 2. Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll örslista1. Innehållslista 1. Säkerhetsanvisningar...(2) 2. Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll 3. Generell karaktäristik och funktioner...(5) 4. Anslutning...(7) 1) Anslutning till strömkälla

Läs mer

Infraröd termometer IR-270H Bruksanvisning Artikelnr: 12 20 03

Infraröd termometer IR-270H Bruksanvisning Artikelnr: 12 20 03 Infraröd termometer IR-270H Bruksanvisning Artikelnr: 12 20 03 Version 05/06 CE Avsedd användning Produkten är batteridriven och används till beröringsfri temperaturmätning på föremål eller ytor. En inställbar

Läs mer

Kabellös laddningsplatta

Kabellös laddningsplatta Kabellös laddningsplatta sv Bruksanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 14220AB4X5IX 2019-03 Kära kund! Med din nya laddningsplatta laddar du din Qikompatibla apparat mobiltelefoner, surfplattor eller liknande

Läs mer

Zoomax Snow handhållen läskamera

Zoomax Snow handhållen läskamera Zoomax Snow handhållen läskamera Bruksanvisning V3.4 Tillverkare: Zoomax Leverantör: LVI Low Vision International Zoomax Snow - Bruksanvisning Sidan 1 av 17 Innehåll Beskrivning...3 Tillbehör...3 Allmänna

Läs mer

Fickanemometer. Bruksanvisning

Fickanemometer. Bruksanvisning Fickanemometer Bruksanvisning Inledning: Vi gratulerar dig till köpet av anemometern i fickformat. Denna innovativa produkt ger dig viktig information för alla utomhusaktiviteter när det gäller vindhastigheten,

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Contura 3 Svensk bruksanvisning 1 Stopplatta 2 Påmatare/Resthållare 3 Vagnlås 4 Vred för skivtjocklek 5 Vippströmbrytare (temp/kont drift) 6 Uppsamlarbricka 7 Typskyllt 8 Kabelvinda 9 Nätsladd 10 Matarvagn

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok Bluetooth-högtalare med NFC-teknik Användarhandbok Bäste kund, Tack för att du köpt en IRC-produkt. Vi är mycket glada att du har valt en av våra produkter. Vi är säkra på att du kommer att ha mycket glädje

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Bruksanvisning. Trådlöst kopplingsuttag FS20ST

Bruksanvisning. Trådlöst kopplingsuttag FS20ST Sidan 1 Bruksanvisning Trådlöst kopplingsuttag FS20ST Artikelnummer: 623004 Denna bruksanvisning avser denna produkt, och innehåller viktig information om driftsättning och handhavande. Spara därför denna

Läs mer

BRUKSANVISNING Vägguttagsprovare med RCD-test E

BRUKSANVISNING Vägguttagsprovare med RCD-test E BRUKSANVISNING Vägguttagsprovare med RCD-test 42.9060E EAN: 5706445114009 Vägguttagsprovare med RCD-test sid 1 Allmänt Den här bruksanvisningen innehåller både information och varningstext som är nödvändig

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

MEMO Timer Bruksanvisning. Artikel nr /500155/500160/ Rev B SE

MEMO Timer Bruksanvisning. Artikel nr /500155/500160/ Rev B SE MEMO Timer Bruksanvisning Artikel nr. 500150/500155/500160/500165 Rev B SE Användning MEMO Timer räknar ner inställd tid med hjälp av lysande punkter i en tidpelare. När alla punkter har slocknat är tiden

Läs mer

minipocket Bruksanvisning Hearing Systems

minipocket Bruksanvisning Hearing Systems minipocket Bruksanvisning Hearing Systems Innehåll Din fjärrkontroll 4 Komponenter 5 Knapplås 6 Parkoppla hörapparater 7 Funktionsöversikt 11 Övrig information 13 Rengöring 13 Byta ut batteriet 14 Felsökning

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen

Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom den är liten och lätt.

Läs mer

Markant 01 Markant 05

Markant 01 Markant 05 Markant 01 Markant 05 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Strömbrytare (temp/kont drift) Vred för skivtjocklek Stopplatta Kabelvinda Typskylt Positionsplatta Matarvagn bestående av 7a Fingerskydd

Läs mer

Lumitester PD-20. Användarmanual. Innehållsförteckning

Lumitester PD-20. Användarmanual. Innehållsförteckning Innehållsförteckning Lumitester PD-20 Användarmanual Tack för att du har valt Lumitester PD-20. Hela användarmanualen måste läsas innan produkten används, för att garantera en säker och korrekt användning.

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

Digital Varvtalsmätare Testo 460. Bruksanvisning

Digital Varvtalsmätare Testo 460. Bruksanvisning Digital Varvtalsmätare Testo 460 Bruksanvisning Snabbguide till Testo 460 1. Skyddshölje 2. Fototransistor 3. Display 4. Kontrollknappar 5. Batteriutrymme Grundinställningar Stäng av instrumentet > tryck

Läs mer

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Manual Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Viktiga säkerhetsföreskrifter Plocka aldrig isär, laga eller förändra denna maskin. Service måste utföras av utbildad servicepersonal. Förändringar

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

Kalenderangivelse (veckodag, datum och månad) Alarm snooze funktion Tidzonsinställning Temperaturangivelse i grader Celsius LED bakgrundsljus

Kalenderangivelse (veckodag, datum och månad) Alarm snooze funktion Tidzonsinställning Temperaturangivelse i grader Celsius LED bakgrundsljus Radiostyrt projektorklocka med digital termometer Instruktion Introduktion Gratulerar till Ert val av projektorklocka med radiostyrd DCF-77 tidsangivelse. Produkten är enkel att använda. Läs anvisningen

Läs mer

Digital diktafon med röststyrning

Digital diktafon med röststyrning VR-260 150336 Digital diktafon med röststyrning Manual Svenska SÄKERHETSINSTRUKTIONER OBS! Ändringar och modifieringar som inte är godkända av Teknikmagasinet resulterar i att garantin upphör. Om det skulle

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino Användarmanual Great Northern Popcorn - Little Bambino För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Skivspelare TT01 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa anvisningar.

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 9 Filmläge Filmning...

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

VATTENKOKARE WK-2015SC

VATTENKOKARE WK-2015SC VATTENKOKARE WK-2015SC ANVÄNDARMANUAL 1 Läs denna användarmanual noggrant innan vattenkokaren tas i bruk. Manualen innehåller viktig information för vattenkokarens användning och underhåll. SYMBOLER I

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Så här använder du panelen... 4 Strömförsörjning... 5 Lägen... 6 Lägesknappen... 7 Filmläge Filmning...

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

FH FH

FH FH BA H AG N O. : 2 4 6 3 3 8 8 6 BA H AG N O. : 2 4 6 2 9 6 7 2 ( C H ) FH-106145.3 FH-106145.4 Swedish Tack för att du har valt en av våra produkter. Läs igenom instruktionerna noga innan du använder produkten,

Läs mer

Läs igenom hela bruksanvisningen innan produkten används för första gången och fäst stor vikt vid anvisningarna om användning och säkerhet!

Läs igenom hela bruksanvisningen innan produkten används för första gången och fäst stor vikt vid anvisningarna om användning och säkerhet! Digital lödstation Bruksanvisning Version 12/05 Artikelnummer: 58 85 00 ST50-D 50W 58 86 00 ST80-D 80W Denna bruksanvisning har publicerats av Conrad Electronic GmbH. Ingen återgivning (inklusive översättning)

Läs mer

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S Handbok Sladdlös skruvdragare SFAA0360S SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att arbetsbelysningen

Läs mer

HRA Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning.

HRA Svensk Bruksanvisning. Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. HRA-1600 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. Vad roligt att du köpt en av våra produkter! Visste du att...

Läs mer

Vänligen läs noga igenom denna instruktionsmanual och förvara den på säker plats.

Vänligen läs noga igenom denna instruktionsmanual och förvara den på säker plats. SWE Färg-TFT Backkamerasystem Vänligen läs noga igenom denna instruktionsmanual och förvara den på säker plats. Instruktionsmanualen innehåller viktig information rörande användning av denna utrustning.

Läs mer

Bruksanvisning. LumiTest. Ljusdetektiven

Bruksanvisning. LumiTest. Ljusdetektiven Bruksanvisning LumiTest Ljusdetektiven Innehållsförteckning 1: Produktbeskrivning 3 2: Aktivering 3 3: Ljusstyrka och kontrastmätning 3 4: Ljusmätning 4 5: Finmätning 4 6: Mätning med nålspetsen 4 7: Rengöring

Läs mer

CLOVER 5 Elektroniskt förstoringsglas Användarguide. Rev D

CLOVER 5 Elektroniskt förstoringsglas Användarguide. Rev D CLOVER 5 Elektroniskt förstoringsglas Användarguide Rev D Skötsel Bokmärket är inte definierat. Innehåll Fel! Snabbstart 3 Översikt 3 Användarlägen 5 Tillbehör 8 Batteri och laddning 9 Skriv stativ 15

Läs mer

Hörselskydd med radio och Bluetooth

Hörselskydd med radio och Bluetooth Originalbruksanvisning Art: 9051394 Hörselskydd med radio och Bluetooth Myrangatan 4 745 37 Enköping Tel. 010-209 70 50 www.p-lindberg.se order@p-lindberg.se Hörselskydd med radio och Bluetooth Art. 9051394

Läs mer

Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05. Art.nr: 57 16 50. Avsedd användning

Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05. Art.nr: 57 16 50. Avsedd användning ANVÄNDARMANUAL www.conrad.com Solljusdriven husnummerslampa Version 06/05 Avsedd användning Art.nr: 57 16 50 Säkerhetsföreskrifter Denna produkt är tänkt att användas för att lysa upp husnumret. Under

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare DVB-T FTA17 Digital Terrestrial Mottagare Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare LÄS DETTA FÖRST! Användar manualen hjälper Er att bli bekant med installationen

Läs mer

Innehållslista 1.Säkerhetsanvisningar...(2) 2.Generell del...(3) 1) TV apparat

Innehållslista 1.Säkerhetsanvisningar...(2) 2.Generell del...(3) 1) TV apparat Bruksanvisning Innehållslista 1.Säkerhetsanvisningar...(2) 2.Generell del...(3) 1) TV apparat 2) Fjärrkontroll 3.Generell karaktäristik och funktioner...(9) 4.Anslutning...(10) 1) Anslutning till strömkälla

Läs mer

Registrera din produkt och få support på TCP320/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på  TCP320/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome TCP320/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs de här instruktionerna. Följ samtliga instruktioner. Använd

Läs mer

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2)

Lampa (Bulb) Dimmer (om sådan finns) Laddning platta Tillbehör Fjärrkontroll (pebble2) Manual till Bulb 2 För att följa texten skall ni ha manualen som följer med produkten, där finns bilderna som texten nedan hänvisar till. Angivna sid nummer i texten nedan hänvisar till den bifogade manualen

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TSS Tovenco Support System Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ...

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ... Användarmanual HVA / HVM Din återförsäljare U_SE Rev. 080915 1. Allmänt. HVA/HVM hetvattenautomat Vi gratulerar till ert val av en hetvattenautomat HVA/HVM. Läs igenom bruksanvisningen innan du använder

Läs mer

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket

Artikelnummer: BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise. funktionsverket Artikelnummer: 151310 BRUKSANVISNING SimplyWorks Energise funktionsverket SÄKERHETSINSTRUKTIONER Din säkerhet och säkerheten för människor runt omkring dig, är av största vikt. Läs dessa säkerhetsinstruktioner

Läs mer

1 PRODUKT BESKRIVNING... 2 2 GENERELLA SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 3 UPPSTART... 7 4 ANVÄNDNING... 9 5 FELSÖKNING... 10 6 SERVICE OCH UNDERHÅLL...

1 PRODUKT BESKRIVNING... 2 2 GENERELLA SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 3 UPPSTART... 7 4 ANVÄNDNING... 9 5 FELSÖKNING... 10 6 SERVICE OCH UNDERHÅLL... 1 PRODUKT BESKRIVNING... 2 1.1 ANVÄNDNING...2 1.2 KOMPONENTER...2 1.3 GENERELL BESKRIVNING...3 1.4 TEKNISK DATA FÄRGPUMP...3 1.5 BESKRIVNING AV...4 2 GENERELLA SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 2.1 ANVÄNDARE...5

Läs mer

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Bruksanvisning ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Läs instruktionerna noggrant innan du använder apparaten. POSITION OCH BESKRIVNING AV KONTROLLER 1. LED-display Svenska 2. Standby/stopp Radio på/av 3. sänk volym

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning för LCD-soldator (skärm) S Passande till: SR 140 Duo Digital, SR 220 Duo Digital, SR 330 Duo Digital, MPPT 165 Duo Digital, MPPT 250 Duo Digital, MPPT 350 Duo Digital V 1.47 Bråten Vitsand 406, 685 94

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-1

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-1 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 Internet: www.labkotec.fi Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46

Läs mer

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 SV 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 SÄKERHET OCH INSTALLATION 5 RF-exponeringsvarning 5 Viktig varningsinformation om batteri 6 ÖVERSIKT 6 Kompatibilitet med Bluetooth-enhet 6 Kontroller

Läs mer

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01

Utseende. 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp _ SWE 01 Utseende 3 2 1 1.Lins 2.Inspelningsknapp 3.Fotograferingsknapp SWE 01 13 4.Micro-USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Batteriströmknapp 6.Sida upp-knapp 7.Strömknapp 8.OK-knapp 9.Sida ner-knapp 10.LCD 11.Ljus

Läs mer

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Brödrost Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner 1. Läs instruktionerna innan du använder apparaten och spara dem för framtida

Läs mer

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE PORTABEL MP3 / CD-SPELARE MANUAL Art nr: 080315 FÖRKLARING AV KNAPPAR 1. Display 2. Uttag för batterieliminator 3. Recharge switch 4. ESP / Sök katalog (gäller endast MP3 uppspelning) 5. Batterilucka 6.

Läs mer

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare.

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. LMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggd

Läs mer

RADIOMOTTAGARE RGBW SOM STYR EN GEMENSAM ANOD FÖR LED-strip

RADIOMOTTAGARE RGBW SOM STYR EN GEMENSAM ANOD FÖR LED-strip TELECO AUTOMATION SRL - Via dell Artigianato, - 0 Colle Umberto (TV) ITALIEN TELEFON: ++9.0.5 FAX: ++9.0.5 - www.telecoautomation.com Det här dokumentet tillhör Teleco Automation Srl som förbehåller sig

Läs mer