INNEHÅLL. Presentation Strategiska vägval Målgrupper och marknader Profilbärare Slutord

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLL. Presentation Strategiska vägval Målgrupper och marknader Profilbärare Slutord"

Transkript

1

2 INNEHÅLL Presentation Strategiska vägval Målgrupper och marknader Profilbärare Slutord

3 PRESENTATION N DET HÄR ÄR SVÄRDSKLOVA V Ö Vi älskar Nyköpings skärgård! Här i närheten av Trosa och Nyköping, hittar du vår lilla pärla. Vi har varit en självklarhet för många Nyköpingsbor och turister de senaste somrarna. Här kan du njuta av en fantastisk havsutsikt på restaurangen följt av flera alternativ till övernattning. Men du kan även besöka oss för ett dopp i havet, för att leka med barnen vid strandkanten eller bara för en glass i vårt café. S Här erbjuds du även att förlänga semestern, då genom att köpa loss ett fritidshus eller tomtmark på området. Har du funderat på att bo i Nyköping kan detta bli ditt paradis. Det finns många saker att göra i Nyköping stad men önskar du att avnjuta östkustens vackra natur så är Svärdsklova det enda riktiga alternativet. Välkommen hit för en riktig sommar! 1. Reception boendeuthyrning Reception house rental 2. Camping Camp 7. Badplats Beach 8. WC/Dusch WC/Shower Bergsgruppens affärsidé är att sälja fritidhus och tomtmark på Svärdsklovas område under år. (Totalt ca 80 småhus) Genom att förädla både natur och byggnader samt att initiera verksamheter på området som delar våra egna målgrupper gör vi området attraktivare att bo i för framtida husköpare. En kvalitativ restaurang med fantastisk service kan därför agera som hjärtat i Svärdsklova och bidra positivt till utvecklingen. 3. Vandrarhem Hostel 4. Gästhamn Marina 5. Restaurang Restaurant 6. Café och bageri Café and bakery 9. Parkering Parking 10. Lekplats Playground 9 4

4 HUR ALLTING BÖRJADE Strategiska vägval Svärdsklovas historia började året 1939 då ASEA byggde ett semesterhem för sina anställda. Man gav möjlighet för dessa att några veckor på sommaren få chans till semester vid havet. Efter att tiden gick fick svenskarna råd att semestra på andra och nya sätt. Svärdsklova såldes senare till Nyköpings kommun år 2000 som i sin tur arrenderade ut området. År 2010 sålde kommunen vidare området till Bergsgruppen. Det var många kandidater i upphandlingen men Bergsgruppen med Rydbergs Bygg och arkitekterna SandellSandberg i spetsen hade bästa utvecklingsplaner. Efter det att Bergsgruppen köpt Svärdsklova har Skärgårdsdestinationen utvecklats kraftigt. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Blixtöppning: Restaurang, stugor och camping snabbrenoveras. Hela naturområdet får en rejäll förädling. Vi driver allt i egen regi. Ny arrendator tar över boendeuthyrningen och camping. Stenugnsbageriet och caféet startar efter ytterliggare renovering. Gästhamnen renoveras, öppnar och får färjetrafik. Ny grafisk profil och hemsida. Premiär för lyckad musikunderhållning - AFTER SEA. Uteserveringen dubbleras i storlek för att klara den stora efterfrågan. MAJ 2010 JULI 2010 VINTERN Bergsgruppen köper Svärdsklova efter stor upphandling. Stort fokus på att få ut det nya varumärket. Julbord Vi hittar arrendator till området. Kraftig renovering av restaurangen sker. Kännedomen om Svärdsklova börjar sprida sig. Gästhamn får nya bryggor. Omfattande underhåll av skog och mark.

5 STRATEGISKA VÄGVÄL VI VÄLJER VÄG Förslag: Ny arrendator för restauarangen och bageriet. AFTER SEA-Succén fortsätter. Utveckling av gästhamn, båtmack och miljöstation. Nytt större, helrenoverat kök för att klara efterfrågan. Montage av markiser över uteterrras för att förlänga kvällar och säsong. En utomhusbar byggs. Förslag: Minnilivsbutik/deli-butik öppnas. Vi påbörjar byggnation av nya hus på området. Hela området är det självklara valet för Nyköpingsbor på sommaren. Restaurangens goda rykte lockar även matintresserade från resten av mellansverige och turister från Nordeuropa Den lyckade Svärdsklova-dagen intitieras. AFTER SEA-Succén fortsätter. Förslag: Takterass byggs på restauarangen. Glasseria och rökeri startas. VA-ledning dras till området. Restaurangens goda rykte lockar nu även stora matintresserade grupper från både Stockholm och Norrköping. Bara fantasin sätter gränserna för vad som har hänt tills dess.

6 MÅLGRUPPER OCH MARKNADER PRIORITERADE MÅLGRUPPER B2B (Business-to-business) Företag som arrangerar möten och events WHOPS (Wealthy Healthy Older People) Gott om både tid och pengar DINKS (Double Income No Kids) Unga individualister med höga krav ACTIVE FAMILY Umgås och uppleva Målgruppen attraheras av aktiviteter och platser som triggar nytänkande, kunskapsutbyte och utveckling. Naturnära miljöer med personligt och varmt värdskap - gärna med matupplevelser som en del av aktiviteterna. Därför väljer B2B-Målgruppen Svärdsklova: Den vackra naturen lämpar sig för kreativt tänkande och stimulerar till samarbete. En härlig bensträckare från konferensen kan vara badaktiviteter, båtutflykter & spännande annorlunda matupplevelser. De är vitala och friska, ofast äldre par med utflugna barn. Typiskt för WHOPs är att de har ett starkt intresse för kultur och natur. Deras nyfikenhet gör att de vill upptäcka och lära sig nya saker. Därför väljer WHOPs Svärdsklova: Främsta anledningen till att de vill komma till Svärdsklova är för att uppleva naturen. Soft adventure som vandring i skärgårdsmiljö: klippor, bebyggelse i kombination med kulturella sevärdheter: Ta del av lokal mat. Söker äktheten, det genuina. Typiskt för DINKs är att de ofta är dagens eller morgondagens beslutsfattare och redan idag uppfattas som ledare och opinionsbildare av sina vänner. De är invidualister, noggranna med sin identitet och image. DINKs använder resandet som en del av sin postionering. Därför väljer DINKs Svärdsklova: Närhet till storstäder som Stockholm. Söker aktiva upplevelser i en unik skärgårdsmiljö, tex paddla kajak. Mat och utbud av restauranger är viktigt. Typiskt för Active Family-resenärerna är att de har ett starkt intresse för kultur, naturupplevelser och olika sportaktiviteter. Under semestern vill de umgås och uppleva saker med familj och vänner. De värdesätter stort utbud av aktiviteter där hela familjen kan delta. Därför väljer Active Family-resenärerna Svärdsklova: Upptäcka natur och djurliv på ett enkelt och säkert sätt: meta från klippor/brygga, upptäcka nya öar i skärgården, paddla kajak, båtutflykter.

7 MÅLGRUPPER OCH MARKNADER PRIORITERADE MARKNADER PRIMÄR HUVUDMARKNAD IDAG Nyköping, Oxelösund, Trosa och de små samhällen i närområdet tex. vålarö, Risö och Sjösa. Viktig som bas för att hålla volymen uppe. PRIMÄR HUVUDMARKNAD 2020 Vi ser en köpstark gästökning från Stockholm och Södertälje. De vill komma ifrån storstadspulsen, testa något nytt men vill hålla sig inom en timmes bilfärd. PRIMÄR HUVUDMARKNAD idag PRIMÄR HUVUDMARKNAD 2020 SEKUNDÄR UTVECKLINGS- MARKNAD SEKUNDÄR UTVECKLINGSMARKNAD Den potentiella marknaden för Svärdsklova är nordeuropa med framförallt Tyskar och Holländare som målgrupp. Det finns många bilister som är på väg till Stockholm och stannar till längs utflyktsvägen i Sörmland.

8 PROFILBÄRARE NÄRHETEN AKTIVITETERNA MATEN SKÄRGÅRDEN EN TYDLIG SKÄRGÅRDSDESTINAITON GENOM FYRA PROFILBÄRARE Genom att kontinuerligt fortsätta arbeta med dessa starka profilbärare, i både affärsutvecklingen av området och i all kommunikation, så skapas en unik besöksdestination i Sörmland. En skärgårdsdestination som blir ett alternativ till dem etablerade skärgårdområdena i Stockholm, Östergötland och på västkusten.

9 PROFILBÄRARE SKÄRGÅRDEN SVÄRDSKLOVA - HAVETS PÄRLA! - Anne Asp, recension på Facebook NYKÖPINGS VACKRASTE SKÄRGÅRD Det är ingen hemlighet att vi tycker att Svärdsklovas skärgård är den finaste vi har i Nyköping - och det är vi inte ensamma om! Varje dag får vi höra hur vackert gästerna tycker att det är här. Ett par seglare har t.o.m gått så långt att kalla östkusten en av världens vackraste skärgårdar. Svärdsklova har i alla fall en unik natur som vi vill att många ska få uppleva. Tallar, klippor, stränder, skog och underbart vatten som skvalpar precis utanför restuarangen.

10 PROFILBÄRARE AKTIVITETERNA UPPLEV SKÄRGÅRDEN PÅ RIKTIGT Svärdsklova är en plats för avkoppling, men avkoppling innebär för många också roliga aktiviteter och evenemang. På Svärdsklova vill vi därför att det ska finnas mycket att välja på. I dagsläget erbjuder vi bland annat uthyrning av kajaker, strandbad och härliga stigar att motionera på. Vi har under många kvällar annordnat After Sea på restaurangen och även en marknad på våren vilken har varit väldigt uppskattad. Aktiviteterna är en profilbärare som det finns stor möjlighet att bygga vidare på detta. Vi hoppas att Svärdsklovas gäster har mer att välja på i framtiden oavsett om det gäller musik, teater, marknader, uthyrning eller fysiska aktiviteter.

11 PROFILBÄRARE NÄRHETEN HAV MÖTER LAND En stor fördel med Svärdsklova skärgårdsdestination är att man kan ta sig hit med både bil, båt, färja och buss. På så sätt är det en lättillgänglig plats för alla att uppleva. Vi visar ofta upp Svärdsklova som en destination i skärgården avsett för båtägarna, men minst lika viktigt för oss är det att locka skärgårdsälskarna utan båt. Detta skapar unika möjligheter att locka köpstarka gäster ifrån t.ex Stockholm. Alla har rätt till en fantastisk sommar i Svärdsklova!

12 PROFILBÄRARE MATEN - SVÄRDSKLOVAS HJÄRTA Svärdsklova Restaurang är en unik plats med vacker utsikt och härlig atmosfär. Restaurangen är den plats som lockar flest besökare till området och är vad dem flesta förknippar Svärdsklova med. Viktigt är att både service och mat håller den kvalité som våra prioriterade målgrupper förväntar sig. Ytterligare ett steg i rätt riktning för att tillfredställa våra målgrupper var att starta ett stenugnsbageri. Det finns även stora möjligheter att utveckla nya affärsområden på området som t.ex glasseria, deli eller rökeri. Ytterligare exempel på affärsmöjligheter kan vara matförsäljning till närliggande Segelklubben eller varför inte skapa en Svärdsklova-öl eller en Svärdsklova-snaps? Möjligheterna är många, ni sätter gränserna. MATEN

13 Vi hoppas att denna information har hjälpt till att förtydliga Bergsgruppens vision om vad vi vill göra med skärgårdsdestinationen Svärdsklova. Samt att det skapar intresse för vidare diskussion och att vi har samsyn om dess framtid. Viktigt för oss är att samarbeta med duktiga entreprenörer som delar vårt synsätt och att våra verksamheter kan komplettera varandra. SLUTORD

14

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias.

Double Income No Kids Resandet är en del av livsstilen. Ställer höga krav på tjänster och produkter och att destinationens löften infrias. VÅRA MARKNADER En sammanfattning av den globala resenären i respektive internationell marknad som Tourism in Skåne arbetar mot, samt planerade marknadsföringsaktiviteter för 2015 MÅLGRUPPER DINKs Double

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen:

Antagen av kommunstyrelsen: Strategi för besöksnäringen i Nykvarns kommun Antagen av kommunstyrelsen: 2017-01-31 Innehållsförteckning Inledning och bakgrund... 2 Turism och besöksnäring... 2 Sverige som besöksmål... 2 Nykvarn som

Läs mer

men många slåss om uppmärksamheten.

men många slåss om uppmärksamheten. Svensk turismnäring Det går bra nu! men många slåss om uppmärksamheten. POSITIONSTEMAN Utgångsläget Historic and charming and also contemporary and evolving. Depth, heat, vitality. Storbritannien Keep

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

Vänersborg - lokala värden

Vänersborg - lokala värden Vänersborg - lokala värden Inledning Vi är två ungdomar som under fyra veckor har sommarjobbat för Vänersborgs kommun med Agenda 21 och folkhälsa. Som projektarbete har vi genom en enkätundersökning valt

Läs mer

Gästundersökning 2016

Gästundersökning 2016 Gästundersökning 2016 Under nio sommarveckor 2016 har 27 ungdomar samlat in mer än 2 000 enkätsvar via onlinetjänsten SurveyMonkey. Syftet med undersökningen är att få en bättre bild av vem våra besökare

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Foto: Tomas Utsi/imagebank.sweden.se VERSION 1.0 DEN GLOBALA RESENÄRENS BILD AV SVERIGE INLEDNING Foto:

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen:

Antagen av kommunstyrelsen: Strategi för besöksnäringen i Nykvarns kommun Antagen av kommunstyrelsen: 2014-12-01 Innehållsförteckning Besöksnäringen en allt viktigare näring... 2 Hållbar tillväxt för företag och destinationer...

Läs mer

Karlskrona Vision 2030

Karlskrona Vision 2030 Karlskrona Vision 2030 Attraktiva livsmiljöer Vi ska ta vara på våra unika miljöer med skärgården, staden och landsbygden. Karlskrona ska sjuda av aktivitet och ha ett kreativt och öppet kulturliv med

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål. Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking 1 Foto: Simon Paulin/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3 Associationer till Sverige...4 Kännedom,

Läs mer

Nytt ärendehanteringssystem Public 360 AKK2016/ Besöksplan. Kommunstyrelsen. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner

Nytt ärendehanteringssystem Public 360 AKK2016/ Besöksplan. Kommunstyrelsen. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Nytt ärendehanteringssystem Public 360 AKK2016/399-9 Besöksplan Kommunstyrelsen Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunstyrelsen Datum: 2016-11-29 219/2016 För revidering

Läs mer

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük

Pine Bay. BBCG Construction - Akbük Pine Bay BBCG Construction - Akbük Pine Bay Pine Bay har det bästa läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och berg åt andra. Komplexet ligger

Läs mer

VARUMÄRKET BÅSTAD & BJÄREHALVÖN. Tillsammans skapar vi en stark bild av Båstad och Bjärehalvön

VARUMÄRKET BÅSTAD & BJÄREHALVÖN. Tillsammans skapar vi en stark bild av Båstad och Bjärehalvön VARUMÄRKET BÅSTAD & BJÄREHALVÖN Tillsammans skapar vi en stark bild av Båstad och Bjärehalvön INLEDNING ETT FRAMGÅNGSEXEMPEL: ÅRE DESTINATION FRAMGÅNGSFAKTORER:» Skapa VÄRDE för besökarna (i detta fall

Läs mer

DESTINATIONSDAGEN 2014 STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN

DESTINATIONSDAGEN 2014 STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN DESTINATIONSDAGEN 2014 STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN DET GÅR BRA FÖR UPPSALA UPPSALA VÄXER 2030-250 000 2050-350 000 Näringslivet växer Låg arbetslöshet Bostäder byggs Det nya hållbara Uppsala Utmaningar

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

STANNA I ESS Projektidé Bakgrund

STANNA I ESS Projektidé Bakgrund STANNA I ESS Projektidé Projektet STANNA I ESS stärker Stiftelsen Wanås Utställningar (nedan betecknad SWU) och hela dess närområde till att bli ett mer attraktivt turistmål. Till Wanås kommer en stor

Läs mer

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan.

Resor, attraktioner & utmaningar. Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! www.upplevsverigemassan. Resor, attraktioner & utmaningar Äntligen får Stockholm och Sverige en riktig rese- och upplevelsemässa! Upplev Sverige är helt klart intressant. Vi har fokus på möten, privatresor och evenemang. De senare

Läs mer

SOUTH EAST SWEDEN BIKE ROUTE. En växlande cykelupplevelse. Varumärket Sydostleden

SOUTH EAST SWEDEN BIKE ROUTE. En växlande cykelupplevelse. Varumärket Sydostleden SOUTH EAST SWEDEN BIKE ROUTE En växlande cykelupplevelse Varumärket Sydostleden Förord Sydostleden är Sveriges kungsled på cykel. En hållbar destination med värdskap, natur- och kulturupplevelser som berikar

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Nya planer för norra Europas största båthamn. Björlanda kile vision 2015.

Nya planer för norra Europas största båthamn. Björlanda kile vision 2015. Nya planer för norra Europas största båthamn. Björlanda kile vision 2015. På Grefab har vi två tydliga, övergripande uppgifter. Genom att erbjuda båtplatser, och den service som hör till, ska vi hjälpa

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

UpplevRoslagen.se, du också! Med hopp om ett givande samarbete! Carina Gustavsson, grundare UpplevRoslagen.se

UpplevRoslagen.se, du också! Med hopp om ett givande samarbete! Carina Gustavsson, grundare UpplevRoslagen.se I maj 2011 lanserades Roslagens första affärsdrivna destinationssajt, UpplevRoslagen.se. I dagsläget är det Roslagens enda flerspråkiga destinationssajt, välj polska, kinesiska, spanska, eller vad du vill.

Läs mer

FALUN BORLÄNGE GAGNEF LUDVIKA SMEDJEBACKEN SÄTER. Visit Södra Dalarna

FALUN BORLÄNGE GAGNEF LUDVIKA SMEDJEBACKEN SÄTER. Visit Södra Dalarna FALUN BORLÄNGE GAGNEF LUDVIKA SMEDJEBACKEN SÄTER Visit Södra Dalarna Större, synligare och slagkraftigare Tillsammans har vi en uppsjö av attraktiva besöksmål, välkända varumärken, populära arrangemang,

Läs mer

SÖDERSLÄTTSPARTIET. Visioner för turismen

SÖDERSLÄTTSPARTIET. Visioner för turismen SÖDERSLÄTTSPARTIET Visioner för turismen 1 TRE KONKRETA ÅTGÄRDER Centrumplanering Söderslättspaket Smygehuk Småskaligheten i Trelleborgs centrum måste lyftas fram. Vi vill göra Östergatan till en förlängd

Läs mer

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen

STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen STRATEGISK PLAN för utveckling av Besöks- och Turismnäringen i Norra Bohuslän - för företagen inom branschen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1 Rollfördelning 2 Vision 4 Vad är en hållbar besöks- och turismdestination

Läs mer

Marknadsprofil 2009 Danmark

Marknadsprofil 2009 Danmark Marknadsprofil 2009 Danmark Sammanfattning Ekonomi och befolkning Danmark har 5,5 miljoner invånare och en åldersfördelning som liknar Sveriges. Precis som i resten av världen har Danmark märkt av finanskrisen.

Läs mer

12 hotellrum/familj-sviter, som på 3 6 års sikt ökar till drygt 100 hotellrum/--sviter

12 hotellrum/familj-sviter, som på 3 6 års sikt ökar till drygt 100 hotellrum/--sviter VOLYMER Krog, saluhall och yachting lounge, samt serveringsterrasser och utomhus-servering Fantastisk havsutsikt, sol från morron till sen kväll, och förberett för gråväder-dagar Saluhall: Restaurang:

Läs mer

20% Sköna. Art Garden Spa Family Edition. premiärrabatt. Ta med hela familjen på ett härligt och roligt sommarbesök på Art Garden Spa.

20% Sköna. Art Garden Spa Family Edition. premiärrabatt. Ta med hela familjen på ett härligt och roligt sommarbesök på Art Garden Spa. 20% premiärrabatt på våra familjepaket när du besöker oss under v. 26 28. Art Garden Spa Family Edition Ta med hela familjen på ett härligt och roligt sommarbesök på Art Garden Spa. Family Edition Spaupplevelser

Läs mer

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Dagens besöksservice Möten mellan människor uppskattas mest av besökare vid sidan av själva reseanledningen.

Läs mer

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük

Green Park Village. BBCG Construction - Akbük Green Park Village BBCG Construction - Akbük Green Park Village Green Park Village har ett utmärkt läge i ett pittoreskt och lugnt område i Akbük med fantastisk havsutsikt åt ena hållet och tallar och

Läs mer

TanumStrand en bohuslänsk pärla vid strandkanten.

TanumStrand en bohuslänsk pärla vid strandkanten. TanumStrand en bohuslänsk pärla vid strandkanten. Vid Skageracks strandkant med skärgården precis utanför ligger TanumStrand en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar. Här genomsyras vistelsen

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester

Svenska reserapporten. Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Svenska reserapporten 2014 Swebus undersökning av svenskarnas sommarsemester Resultat i korthet * Svenskarna spenderar nästan hela sin semester i Sverige * Semestrandet inom Sverige ökar kraftigare än

Läs mer

Bilden av Göteborg som destination i de skandinaviska länderna 2016

Bilden av Göteborg som destination i de skandinaviska länderna 2016 Bilden av Göteborg som destination i de skandinaviska länderna 2016 MÅNGA OLIKA BILDER SAMSPELAR I DESTINATIONENS IMAGE RESULTAT 2001 0CH 2006: EN VÄNLIG OCH VARM STAD FAST LITE FÖR LAGOM OCH LUGN EN NY

Läs mer

Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin

Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin Bilaga 2 Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin Definitioner: Turism omfattar människors aktiviteter när de reser till och vistas på platser utanför sin vanliga omgivning för kortare tid

Läs mer

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT

RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT RUTTFÖRSLAG FÖR EN VECKAS SEGLING NORR OCH SÖDER FRÅN SPLIT 7 DAGAR SÖDER UT: Dag 1 - Trogir Vi rekommenderar er att segla norr ut er under första dag till staden Trogir. Trogir är en riktig pärla och

Läs mer

Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020. Foto: Sofia Ernerot

Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020. Foto: Sofia Ernerot Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020 Foto: Sofia Ernerot Foto: Sofia Ernerot Populärversion av Strategi för besöksnäringen södra Småland 2013-2020 Illustrationer: Sarahs

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Bad & motion för alla

Bad & motion för alla Medley är en tävlingsgren inom simningen där man simmar alla de fyra simsätten. Medleys huvudkontor Dalvägen 14, 169 56 Solna Tel 08-503 82 700, Fax 08-503 82 701 E-post: info@medley.se Samtliga anläggningar

Läs mer

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism

Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Bilaga Marknadsplan 2016 Västerbottens Turism Marknadsbeskrivningar Några av de faktorer vi tittar på vid val av marknader är gästnattsvolymer, tillväxtpotential, dygnsutlägg samt marknadens kännedom om

Läs mer

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Sökande: Wetlandi event Strandviksvägen 2 294 77 Sölvesborg Kontaktpersoner: Håkan Lorentzson Ägare 0735 314 314 Tobias Delfin Turistsamordnare Bromölla kommun 0709-171 254 Medfinansiär: Wetlandi event,

Läs mer

Rapport. Varumärkesundersökning. Tomelilla kommun

Rapport. Varumärkesundersökning. Tomelilla kommun Rapport Varumärkesundersökning Tomelilla kommun 216-12-1 Innehåll Sid: Om undersökningen 3 Sammanfattning 7 Tomelilla 12 Kännedom och helhetsintryck 13 Associationer och attityder 21 Österlen 29 Kännedom

Läs mer

R E LTIDSAKADEMIN SVENSKT M STERSKAP GULD. 10 år av passion för. En officiell guide och läsupplevelse som ger besökaren det bästa av Höga Kusten

R E LTIDSAKADEMIN SVENSKT M STERSKAP GULD. 10 år av passion för. En officiell guide och läsupplevelse som ger besökaren det bästa av Höga Kusten ÅR LTIDSAKADEMIN SVENSKT M STERSKAP GULD M A G A S I N H Ö G A 2 0 1 8 K U S T E N 10 år av passion för Höga Kusten > En officiell guide och läsupplevelse som ger besökaren det bästa av Höga Kusten I S

Läs mer

Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. www.aventyrsservice.se

Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. www.aventyrsservice.se Oförglömliga Äventyr & Event under fyra årstider i Högbo Bruk. 2, Register & presentation. När jag grundade Äventyrs Service 2005 var min ambition att kunna vakna upp på morgonen och känna äntligen en

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST

METROPOLEN ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST RESA TILL ISTANBUL STADEN DÄR ÖST MÖTER VÄST Istanbul metropolen vid Bosporen är gräns och smältdegel på samma gång. Här tycks Europa möta Asien inför en slutgiltig kraftmätning. Öst mot väst. Ur denna

Läs mer

Interaktiva workshops och företagsspel med Greenhat People som gör konferensen engagerande

Interaktiva workshops och företagsspel med Greenhat People som gör konferensen engagerande Interaktiva workshops och företagsspel med Greenhat People som gör konferensen engagerande En nyligen genomförd undersökning av mer än 1,500 deltagare slog fast att konferensbesökare kommer ihåg 4 av 20

Läs mer

Borgsjö Hembygdsgård och kyrka

Borgsjö Hembygdsgård och kyrka Borgsjö Hembygdsgård och kyrka Gästundersökning 2008 Mitt Sverige Turism 2008 1 Innehåll Metod 3 Hembygdsgården fångar upp genomfartsresenärer 3 Samtliga turister 3 Varifrån kom besökarna? 4 Tidigare besök

Läs mer

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/417/01 2018-06-18 1 (3) Kommunstyrelsen Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 Förslag till beslut Föreslagen Besöksnäringsstrategi antas Sammanfattning av ärendet I samband

Läs mer

Hans Geijer/Johnér/VisitSweden. Ulf Huett Nilsson/imagebank.sweden.se. Niclas Ström/imagebank.sweden.se

Hans Geijer/Johnér/VisitSweden. Ulf Huett Nilsson/imagebank.sweden.se. Niclas Ström/imagebank.sweden.se Hans Geijer/Johnér/VisitSweden Ulf Huett Nilsson/imagebank.sweden.se Niclas Ström/imagebank.sweden.se Urban Nature Urban Experiences in Sweden Swedish Lifestyle Cultural Experiences in Sweden Natural

Läs mer

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Eriksöre Anläggningen ligger fantastiskt vackert i direkt anslutning till Kalmarsund och dess vackra stränder inbjuder till

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Det är viktigast för svensken på semestern

Det är viktigast för svensken på semestern Det är viktigast för svensken på semestern Om undersökningen En webbenkät har i samarbete med Mind Research skickats ut till urval av SJ Prio-medlemmar i: - Stockholm - Göteborg - Malmö - Karlstad - Linköping

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Svartviks Industriminnen

Svartviks Industriminnen Svartviks Industriminnen Gästundersökning 2008 Mitt Sverige Turism 2008 1 Innehåll Metod 3 Svartvik fångar upp genomfartsresenärer 3 Samtliga turister 3 Varifrån kom besökarna? 4 Tidigare besök 4 Hur fick

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1

Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1 Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1 Besö ksenkä t Lysekil, Hävets Hus öch Käpärutstä llningen Juli 2014 Förutsättningar: En person frågades ut

Läs mer

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner

STRATEGISK PLATTFORM. För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner STRATEGISK PLATTFORM För en växande, lönsam och hållbar besöksnäring i sydöstra Skåne: Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Foto denna sida: Elise Nilsson Foto omslag: Cecilia Smitt, Carolina

Läs mer

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden

KONFERENSGUIDE. Hylte kommun 2014. Konferens på landsbygden KONFERENSGUIDE Hylte kommun 2014 Konferens på landsbygden Söker du en konferensanläggning med aktiviteter i naturskön miljö? Eller en plats som erbjuder en lugn och avspänd atmosfär? Boka din konferens

Läs mer

CITY HOTELL ESKILSTUNA

CITY HOTELL ESKILSTUNA CITY HOTELL ESKILSTUNA 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 1 2013-11-13 16:32 562-3548_City Hotell_folder_125x250.indd 2 2013-11-13 16:32 CITY HOTELL ESKILSTUNA Övernatta hos oss när du är i Eskilstuna!

Läs mer

I den nationella kolumnen kommer information från den nationella strategin för besöksnäringen, Vision 2020.

I den nationella kolumnen kommer information från den nationella strategin för besöksnäringen, Vision 2020. Förord I strategiarbetet vill vi ta vara på tidigare arbetet och även se till så att den kommande strategin synkas med dessa. Upplägget är indelat i nationellt, regionalt och lokalt. I den nationella kolumnen

Läs mer

Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand

Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand Khanom en av de bäst bevarade hemligheterna i Thailand Njut av den lugnande och vackra kuststaden Khanom som ännu inte blivit upptäckt som turistdestination. Staden är belägen i södra Thailand och är en

Läs mer

Brf Ljugarn BRF LJUGARN / INFORMATION BRF LJUGARN / SITUATIONSPLAN HAVET, 100 M POOL VÄLKOMMEN TILL LJUVLIGA LJUGARN PARKERING Gotland är speciellt. Denna Sveriges största ö ger besökaren en härligt

Läs mer

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING

AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING AVKOPPLANDE FAMILJECAMPING Jogersö är en lugn familjecamping vid Sörmlands största havsbad i Trappviken. Njut av en dag på sandstranden med bryggor och hopptorn eller roa dig med våra aktiviteter som kajakpaddling

Läs mer

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen!

KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR. 14 - i solen! KLASSRESAN SOL, HAV & VENTYR 14 - i solen! 9A från Länna skola utanför Norrtälje En vecka i maj hade vi på Hostal San Miguel i Nerja besök av klass 9A från Länna skola utanför Norrtälje. De hade jobbat

Läs mer

Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Sverige. Hamnen i Båstad

Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6. Vandra i Sverige. Hamnen i Båstad Kust till kust leden, Skummeslövsstrand Torekov 3 nätter Sida 1 av 6 Vandra i Sverige Hamnen i Båstad Bjärehalvön, 3 nätter Skummeslövstrand Torekov, 2 vandringsdagar Leden på Bjärehalvön ingår i Skåneleden

Läs mer

Fina seglingsvatten för Meginjollar i Sverige Mikael Stenström (CLVII Plums)

Fina seglingsvatten för Meginjollar i Sverige Mikael Stenström (CLVII Plums) Fina seglingsvatten för Meginjollar i Sverige Mikael Stenström (CLVII Plums) Misterhults skärgård, S:t Annas och Harstenas skärgård, sjön Fegen, norr om Varberg, Vendelsöarna, runt Kållandsö i Vänern Plums

Läs mer

Marknadsprofil 2009 Finland

Marknadsprofil 2009 Finland Marknadsprofil 2009 Finland Sammanfattning Ekonomi och befolkning Finland har 5,3 miljoner invånare, andelen äldre, 65+, ökar. Enligt Finlands banks prognos för 2009-2011 krymper Finlands ekonomi kraftigt

Läs mer

Sandviken. Huvudresultat Attitydundersökning 2014

Sandviken. Huvudresultat Attitydundersökning 2014 Sandviken Huvudresultat Attitydundersökning 2014 Disposition presentation 9/4 2014 Metod 2 Varumärkesmodell 4 Associationer till Sandviken 7 Sevärdheter/attraktioner 11 Kännedom om Sandviken 14 Identitet

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 6. Vad tycker panelen om skärgårdsutveckling. December 2009. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 6. Vad tycker panelen om skärgårdsutveckling. December 2009. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 6 Vad tycker panelen om skärgårdsutveckling December 2009 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Inledning Piteå skärgård består av ca 500 öar som tillsammans bjuder på en specifik

Läs mer

Visionen om BROHUSPARK. -en park för dina sinnen 2012-01-13

Visionen om BROHUSPARK. -en park för dina sinnen 2012-01-13 Visionen om BROHUSPARK -en park för dina sinnen 2012-01-13 N Helsingborg Landskrona Lund BROHUSPARK Lomma Alnarp Brohusparks placering 2 Malmö Köpenhamn Vår vision I en stor ny stadsomvandling kommer de

Läs mer

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse!

Smaka! Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Smaka! I din hand håller du presentkortet Smaka på Norrköping. Här får du välja bland spännande menyer tillagade av prisbelönta kockar i en inspirerande miljö du väljer själv er smakupplevelse! Med presentkortet,

Läs mer

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten)

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR BESÖKSNÄRINGEN Nyköpings mål 2017 är en stark besöksnäring med en turismomsättning på 1,4 miljarder kr. Nyköpings

Läs mer

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking

Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Den globala resenärens bild av Sverige som land och resmål Resultat från Visit Swedens Brand Tracking Foto: Clive Tompsett/Iimagebank.sweden.se 1 Foto: Lina Roos/Iimagebank.sweden.se Innehåll Inledning...3

Läs mer

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé

Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vykort från Cucao, Isla de Chiloé Vi längtade ut till havet Océano Pacífico där vi trodde att vi kunde idka lite beach walking, dvs. vandring på stranden. Har man en gång provat detta vill man alltid tillbaka.

Läs mer

UFC 120 London UFC 120

UFC 120 London UFC 120 London UFC 120 London Åk till London för UFC 120 med Ciceron och FIghtplay och upplev MMA-världens största organisation live i en av världens mest dynamiska storstäder! London är staden som har allt, mat,

Läs mer

Uppsala till tio i topp bland sommarstäder! Sex förslag för att göra det möjligt till 2014

Uppsala till tio i topp bland sommarstäder! Sex förslag för att göra det möjligt till 2014 Uppsala till tio i topp bland sommarstäder! Sex förslag för att göra det möjligt till 2014 Hårda fakta Uppsala först som 52:a bland Sveriges sommarstäder, långt efter städer som Motala och Örebro. Nästan

Läs mer

PORT DU SOLEIL. sängar på våra stora terrasser och känn havsbrisen svalka i värmen.

PORT DU SOLEIL. sängar på våra stora terrasser och känn havsbrisen svalka i värmen. PORT DU SOLEIL Sushi, Grill & Riviera Club För tredje sommaren i rad slår Sveriges största sommarsuccé upp portarna nere i Göteborgs hamn. Med samma stora restaurang och klubb levererar vi en internationell

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

BAKGRUNDEN TILL VARUMÄRKET SVERIGES NATIONALPARKER

BAKGRUNDEN TILL VARUMÄRKET SVERIGES NATIONALPARKER BAKGRUNDEN TILL VARUMÄRKET SVERIGES NATIONALPARKER Syftet med Sveriges nationalparker är att bevara våra olika landskapstyper i sitt naturliga tillstånd. Naturen ska vara bevarad och opåverkad av människan

Läs mer

LAPPETORP VID HAVET BO I NYKÖPINGS VACKRA SKÄRGÅRD

LAPPETORP VID HAVET BO I NYKÖPINGS VACKRA SKÄRGÅRD LAPPETORP VID HAVET BO I NYKÖPINGS VACKRA SKÄRGÅRD Skärgårdsliv på Lappetorp. 13 kilometer nordost om Nyköping ligger Lappetorp. Här bygger vi en levande skärgårdsmiljö med nya permanenthus. Området består

Läs mer

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Projektet har bl.a. bidragit till att en vacker lekstuga blivit verklighet på Laxön. Projektägare: Destination Älvkarleby, ideell förening Projektledare: Sanna

Läs mer

Rapport: Svenska reserapporten 2017

Rapport: Svenska reserapporten 2017 Rapport: Svenska reserapporten 2017 Juni 2017 Älskade svenska sommar! Semester hemma i Sverige ökar Det främsta resmålet för svenskarnas sommarsemester är varken Thailand eller Spanien. Det är Sverige

Läs mer

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM Ydre kommun Ydre är en av Sveriges minsta kommuner med en befolkning på ca 4000 personer, vilket samtidigt kanske är den

Läs mer

Nu bygger vi Nya Slottsholmen

Nu bygger vi Nya Slottsholmen Nu bygger vi Nya Slottsholmen En unik målpunkt Nu byggstartar Björn Ulvaeus och ALM Equity projektet Slottsholmen med restaurang och konferens i kombination med exklusiva bostadslägenheter, marina och

Läs mer

3 företag som trappar upp under sommaren Senast uppdaterad

3 företag som trappar upp under sommaren Senast uppdaterad 3 företag som trappar upp under sommaren 2013-06-18 Senast uppdaterad 2013-06-18 Sommaren förknippas ofta med ledighet och vila men för många egenföretagare ser det annorlunda ut. Driftig.nu har varit

Läs mer

varför nöja sig med fyra väggar när du kan få åtta.

varför nöja sig med fyra väggar när du kan få åtta. Tipi semesterstugor i boltenhagen göhren åhus mönsterås/oknö varför nöja sig med fyra väggar när du kan få åtta. Våra Regenbogen Tipi stugor Koppla av i våra åttakantiga Tipi stugor. Packa upp väskan och

Läs mer

Välkommen till Outdoor Dalarna

Välkommen till Outdoor Dalarna Välkommen till Outdoor Dalarna Rättvik 11 juni, 2018 2018-06-25 visitdalarna.se Agenda Omvärld, målgrupp & nuläge Nuläge & framtid Dalarnas outdoor-områden - Skating Dalarna - Vandringslyftet - Leisure

Läs mer

e s.tevikradl bi:otof

e s.tevikradl bi:otof Foto: bildarkivet.se Nederländerna Storlek: 41 256m 2 Som Skåne & Småland Befolkningstäthet: 406 pers/km 2 Sverige resp Kronobergs Län 25 pers & 22 pers./km 2 17 miljoner Nederländerna Liberal nation -

Läs mer

Med åtta hörn. Utan kanter.

Med åtta hörn. Utan kanter. 06 Tipi semesterstugor i boltenhagen göhren Med åtta hörn. Utan kanter. våra regenbogen tipi stugor Koppla av i våra åttakantiga Tipi stugor. Packa upp väskan och känn dig som hemma direkt. Du får 39 välplanerade

Läs mer

ANCIENT PLAYGROUND kreta by

ANCIENT PLAYGROUND kreta by ANCIENT PLAYGROUND kreta by SLÄPP FÖRÄLDRARNE LOSS. I byn Almirida har vi hittat ett ställe långt från massturism och charterkänsla. Här ligger vårt hotell Langley Resort Almirida Bay mitt i en olivlund,

Läs mer

Tillsammans skapar vi. Vision 2030 Storfors framtid

Tillsammans skapar vi. Vision 2030 Storfors framtid Tillsammans skapar vi Vision 2030 Storfors framtid VISION? Hur får vi ett bra liv för boende, besökare och företagare i Storfors kommun? Hur tar vi tillvara och utvecklar hela vårt geografiska område?

Läs mer

Huset du inte trodde fanns

Huset du inte trodde fanns Huset du inte trodde fanns Gevärssmedjan Välkommen in välkommen hem RINDÖ HAMN PÅ FACEBOOK Gilla vår Facebook-sida så får du tips på aktiviteter, veta mer om vad som händer på området och annat skoj. Vi

Läs mer

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021

UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 UPPLEVELSER OCH ÄVENTYR AUGUSTI 2020 JULI 2021 Rena din själ där ren möter säl Seskarö Strandby Släpp vardagen i samma stund som du kör över bron till Seskarö. Ta in skogen, havet och friden. Kör vägen

Läs mer