SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Britt Olsson, sekreterare Sune Tidlund 53 Utses att justera Kira Berg Runa Petersson Tid för justering Kommunhuset kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande. Britt Olsson. Jonny Bengtsson. Kira Berg Runa Petersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Kommunkansliet Underskrift. Britt Olsson

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(17) KF 50/2007 Meddelanden 1. Redovisning av anslagen för oförutsedda ändamål: Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget Återstår årets början : : :- Till Kf:s förfogande för särskilda ändamål Anslag från Anslaget Återstår årets början : : :- 2. Länsstyrelsens beslut att till ny ersättare i kommunfullmäktige efter Daniel Loftby, m, utse Malin Bjälesjö, m 3. Länsstyrelsens beslut att till ny ersättare i kommunfullmäktige efter Susann Malmqvist, s, utse Agneta Malmqvist, s.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(17) Den valde Kommunkansliet Personalkontoret KF 51/2007 Dnr 2007/ Ny ersättare i kommunfullmäktige efter Daniel Loftby, m Länsstyrelsen i Kalmar län har översänt protokoll, daterat över ny sammanräkning enligt vilken Malin Bjälesjö, m, utsetts till ny ersättare i kommunfullmäktige efter Daniel Loftby, m. s beslut beslutar notera att ny ersättare efter Daniel Loftby, m, blir Malin Bjälesjö, m.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(17) Den valda Kommunkansliet Personalkontoret KF 52/2007 Dnr 2007/ Ny ledamot efter Susann Malmqvist som ersättare i kommunfullmäktige Länsstyrelsen i Kalmar län har översänt protokoll, daterat över ny sammanräkning enligt vilken Agneta Malmqvist, s, utsetts till ny ersättare i kommunfullmäktige efter Susann Malmqvist,s. s beslut beslutar notera att ny ersättare efter Susann Malmqvist, s, blir Agneta Malmqvist, s.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(17) Regionförbundet i Kalmar län KF 53/2007 Dnr 2007/ Årsbokslut 2006 för Regionförbundet i Kalmar län Regionförbundet i Kalmar län ombildades fr o m 2003 till samverkansorgan (kommunförbund) enligt lagen 2002:34 om samverkansorganen i länen. I samband därmed ändrades förbundsordningen bl a avseende beslutsorgan. I stället för fullmäktige finns numera enbart en förbundsstyrelse (direktionen enligt KL 3 kap 23 ) som beslutande församling. Detta innebär att ansvarsfrihet beviljas av medlemmarna (kommunerna och landstinget). Förbundet har med skrivelse översänt verksamhetsberättelse och revisionsberättelse för år 2006 med hemställan om ansvarsfrihet. Revisor Sune Tidlund redovisar vid dagens sammanträde revisorernas iakttagelser, upprättad revisionspromemoria och revisionsberättelse. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 190/07 Kommunstyrelsen 72/07 s beslut godkänner årsredovisningen och beviljar för sin del styrelsen för Regionförbundet i Kalmar län ansvarsfrihet för år 2006.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(17) Samordningsförbundet Ekonomikontoret Socialkontoret KF 54/2007 Dnr 2007/ Årsredovisning för år 2006 Samordningsförbundet i Kalmar län Samordningsförbundet i Kalmar län har översänt årsredovisning och revisionsberättelse med de sakkunnigas rapport för år Ur lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser mellan allmän försäkringskassa, länsarbetsnämnd, kommun och landsting 26 citeras: Revisionsberättelse ska lämnas till styrelsen, förbundsmedlemmarna och Arbetsmarknadsstyrelsen. Förbundsmedlemmarna ska var för sig pröva frågan om styrelsen ska beviljas ansvarsfrihet och om skadeståndstalan ska väckas. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 191/07 Kommunstyrelsen 8/07 s beslut godkänner årsredovisningen och beslutar för sin del bevilja styrelsen för Samordningsförbundet i Kalmar län ansvarsfrihet för år 2006.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(17) Motionärerna KF 55/2007 Dnr 2007/ Motion inlämnad av kristdemokraterna om en musikskola i framkant Fullmäktigeledamöterna Åke Nilsson och Lennart Davidsson, båda kd, har lämnat in en motion, daterad , till kommunfullmäktige om musikskolans villkor och framtid. Motionärerna anser att förutsättningar för musikskolans verksamhet inte är den bästa sedan vissa lokalförändringar vidtagits med anledning av förändringar inom gymnasiet. I motionen yrkas att en förutsättningslös utredning görs dels av möjligheterna att tillskapa en musikskola i Valhall, dels att organisatoriskt överföra musikskolan till kultur- och fritidsförvaltningen. beslutade 3/2007 att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Arbetsutskottet beslutade att remittera motionen vidare till utvecklingschef Lars-Erik Rönnlund, barn- och utbildningsnämnden samt kultur och fritid för en förutsättningslös utredning enligt beslut 90/ I utredningen har även skrivelser från musikskolans personal och Hultsfreds kommuns ungdomsorkestrar lämnats där det framförs att Valhall skulle kunna vara ett kulturhus med musikskola. Arbetsutskottet beslutade 207/ att ge barn- och utbildningsnämnden och utvecklingschefen i uppdrag att inkomma med yttrande över motionen som komplettering till tidigare beslut 90/07. Barn- och utbildningsnämnden har överlämnat beslut 31 där nämnden vidhåller sitt tidigare beslut 57/ att lösningen med om- och tillbyggnad av Hultsfreds gymnasium innefattade en lösning av musikskolans behov. Förslaget var väl genomarbetat och barn- och utbildningsnämnden ställde sig bakom. Barn- och utbildningsnämnden anser dessutom att musikskolan bedriver en pedagogisk verksamhet och ska därför samorganiseras

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(17) med nämndens övriga verksamheter. Barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom utredningen som gjorts av Lars-Erik Rönnlund, barn- och utbildningsnämnden samt kultur och fritid och föreslår att motionen ska anses vara besvarad. Utvecklingschef Lars-Erik Rönnlund och kultur- och fritidschef Christina Brandt lämnar yttrande där man inleder med en sammanfattning (som även finns med i utredningen) om hur kommunen redan tidigare fattat beslut i denna fråga på ett antal olika plan: - 28 augusti 2006 tog fullmäktige beslut om en totalrenovering av Hultsfreds gymnasium inkluderat lokaler baserat på att musikskolan lokaliserades till Hultsfreds gymnasium (se även protokoll från fullmäktige 30 oktober 2006). - En gemensam chefstjänst för musikskolan och gymnasiets estetiska program är inrättad. - En utbyggnad av gymnasiet görs delvis för att skapa plats åt musikskolan i B-huset (Hela utbyggnaden är budgeterad till 8MSEK). - Anpassning av lokalerna i B-huset bl.a. för musikskolans verksamhet är planerad. - En utbyggnad av förråd anslutet till stora scenen på Valhall har skapats särskilt för musikskolans verksamhet. - Barn- och utbildningsnämnden har vid upprepade tillfällen inspekterat B-husets lokaler, samtalat med berörda parter och kommit fram till att nuvarande organisation och fysiska placering är den mest lämpliga för att trygga musikskolans framtid. I yttrande framförs även följande punkter som också ingår i utredningen: - Mot bakgrunden av att underlaget för musikskolan (grundskoleelever) minskar med ca 50 % (1 000 elever) framtill 2012 är det mycket tveksamt om musikskolan kommer att kunna ha den omfattning som man har idag både ekonomiskt, personellt och i % -ell nyttjandegrad av lokaler. Samordning är därmed nödvändigt. - Samnyttjande av lokaler, samarbete med andra kommuner och enheter är en nödvändighet för att kommunen ekonomiskt skall klara att hålla den höga ambition som man vill ha med epitetet musikkommunen. - Att i första hand (men inte den enda) samordna resurserna med gymnasiet som är den andra kommunala enhet som också rör sig inom estetiska ämnen förefaller naturligt. - Valhalls konferenslokaler behöver få återgå till att vara öppna lokaler bokningsbara för föreningar och andra organisationer.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(17) Även om utredningen behandlar kostnader till viss del så är det svårt att kalkylera kostnader för musikskolans eventuella placering i Valhall eftersom förutsättningarna varierat kraftigt. Men eftersom utredningen konstaterat att hyresgäster vill vara kvar och Valhall behöver sina allmänna ytor till att vara just allmänna, så bör kalkylen baseras på en utbyggnad. I utredningen för utbyggnad av gymnasiet kalkylerades ett pris på kronor per kvm, vilket torde vara vägledande. Till detta bör sedan redan tagna kostnader på gymnasiet vara med, ljudisolering av rum samt eventuellt behov av ytterligare vaktmästeri och rektor. Yttrandet avslutas med att vad som framförts i yttrandet, i utredningen och med barn- och utbildningsnämndens beslut föreslås motionen vara besvarad. Kommunstyrelsen beslutade 73/ att genom den utredning som skett och de yttrande som lämnat ska motionen anses vara besvarad. Åke Nilsson, kd, lämnade en reservation mot beslutet enligt nedan: g vidhåller att en mer oberoende roll skulle vara gynnsam för musikskolan och för kommunens musikliv i ett bredare perspektiv. Samma syfte skulle förmodligen också gynnas av en satsning på t ex Valhall som platsen för kommunens musik-/kulturskola. Viljan finns uppenbarligen inte att ens utreda Valhall som alternativ och i det stycket är inte beredningen av motionen fullständig. Mot den här bakgrunden reserverar jag mig mot beslutet att anse motionen besvarad. Beredning 3/07 Kommunstyrelsens arbetsutskott 90/07, 207/07, 236/07 Barn- och utbildningsnämnden 31/07 Kommunstyrelsen 73/07 Yrkanden Åke Nilsson och Lennart Davidsson, båda kd, yrkar återremittering av ärendet. Bo Bergman och Tommy Rälg, båda s, yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(17) Propositionsordning Ordförande ställer först proposition på om ärendet ska avgöras idag eller om det ska återremitteras och finner att ärendet ska avgöras idag varvid omröstning begärs. Omröstningsproposition -röst för bifall till avgörande idag. -röst för återremiss. Omröstningsresultat Vid omröstningen, som redovisas i särskild omröstningslista, avgavs 32 ja-röster, 4 nej-röster och 4 som avstår. Ärendet ska avgöras idag. s beslut beslutar att genom den utredning som skett samt de yttranden som lämnats anses motionen vara besvarad. Reservation Åke Nilsson, Lennart Davidsson och Lars Eriksson, samtliga kd, reserverar sig mot beslutet till förmån för Åke Nilssons tidigare reservation i kommunstyrelsen 73/

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(17) AB Hultsfreds Bostäder Ekonomikontoret KF 56/2007 Dnr 2007/ Anhållan från AB Hultsfreds Bostäder om kommunal borgen för byggnadskreditiv AB Hultsfreds Bostäder anhåller om kommunal borgen för byggnadskreditiv med ett belopp om kronor gällande nyproduktion av flerbostadshus i kv Lammet, Hultsfred. Den begärda borgen är utöver den redan beslutade borgensram som togs i kommunfullmäktige 111/ Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 241/07 Kommunstyrelsen 68/07 s beslut beslutar godkänna kommunal borgen till ett belopp av kronor utöver den redan beslutade borgensramen som togs i kommunfullmäktige 111/06.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(17) Kultur och fritids Ekonomikontoret KF 57/2007 Dnr 2007/ Förändring av investeringar inom befintlig investeringsbudget, kultur och fritid Kultur- och fritidschef Christina Brandt har tillsammans med fritidskonsulent Tommy Carlsson översänt en skrivelse om förändring av investeringar inom befintlig investeringsbudget I investeringsbudgeten för 2007 finns 150 tkr för inköp av ny skurmaskin till fritidsanläggningen Hagadal i Hultsfred. På grund av stora problem med den nuvarande bottensugen till bassängen vill man renovera den gamla skurmaskinen och använda anslagna medel till följande - 80 tkr till ny bottensug till bassängen i Hagadal - 40 tkr till inköp av ny rehabmaskin i Hagadal - 30 tkr till besöksmätningsutrustning inom fritidsverksamheten Totalsumman i investeringsbudgeten berörs inte av detta utan det är en omprioritering av investeringsbehoven. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 239/07 Kommunstyrelsen 69/07 s beslut godkänner omprioriteringen inom befintlig investeringsbudget för kultur- och fritidsförvaltningen.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(17) Samtliga förvaltningar KF 58/2007 Dnr 2007/ Förslag på nya taxor för kopiering och laminering Inköpsschef Michael Leijonhud har lämnat förslag till nya taxor för kopiering och laminering för att skapa en enhetlig taxa oavsett var kopieringen utförs. Prisnivåerna är framtagna med hänsyn till de självkostnader som är. Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 240/07 Kommunstyrelsen 70/07 s beslut godkänner förslag till taxor för kopiering och laminering. Taxorna ska gälla samtliga kommunala verksamheter och oavsett var kopieringen sker.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(17) Samtliga förvaltningar Ekonomikontoret KF 59/2007 Dnr 2007/ Förenklade direktiv för driftbudget 2008 och plan , investeringsbudget och plan Ekonomichef Mats Stenström har överlämnat förenklade direktiv inför budgetarbetet: Kommunens invånarantal beräknas minska med 100 per år. Invånarantalen den 1 november antas därför bli , och och den 31 december , och för åren 2007 till Avsättning för ökade löner görs med 3,5 procent per år. Skatteunderlagsutvecklingen beräknas enligt Sveriges Kommuner och Landstings prognos anpassad till löneökningstakten. När det gäller övriga kostnader ska generellt ingen uppräkning för år 2008 göras. Kostnader för varor och tjänster med avtalade prisindex räknas upp för år 2008 enligt respektive index. Avgifter för renhållning räknas inte upp. Avgifter för VA budgeteras till kostnadstäckning vid en försåld volym av 775 tusen kubikmeter vatten. Endast indexerade övriga intäkter räknas upp för år Maxtaxor räknas upp efter förändringar av taxeunderlaget för år För kommande prognosberäkning för åren räknas övriga kostnader upp med 2,0 procent per år och intäkter anpassade till kostnads- och löneutveckling. Ramen 2008 och framåt för barn- och utbildningsnämnden minskas med 5 mkr utöver volymförändringar och ramen för socialnämnden ökar med 5 mkr. Volymförändringar för barn- och utbildningsnämnden räknas in i ram. På kommunstyrelsens sammanträde redogjorde kommunchefen Sven Carlsson för ett förslag till tillägg om att 2,4 mkr ska räknas in som befarade prishöjningar. Kommunstyrelsen beslutade att godkänna förslaget som tillägg till tidigare förslag.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(17) Beredning Kommunstyrelsens arbetsutskott 229/07 Kommunstyrelsen 67/07 s beslut godkänner förslag till förenklade direktiv för driftbudget 2008 och plan samt investeringsbudget och plan , daterat med tillägget för befarade prishöjningar 2,4 mkr. I direktiven har ej hänsyn tagits till de diskussioner om hemsjukvården som förs med Landstinget.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(17) NÄRVARO-/RÖSTNINGSLISTA Fullmäktigeledamot Närvarande 55 Bo Bergman, s Agneta Malmqvist, s x x x Per-Inge Pettersson, c x x Hans Holmdahl, s x x Elaine Sanchez, v x x Jonny Bengtsson, s x x Åke Bergh, m x x Lars Rosander, c - Åke Nilsson, kd x x Silva Andersson, s x x Tommy Aronsson, s x x Pia Rydh, v x x Gunilla Aronsson, c x - - Ingela Gustavsson, m x x Maria Knutsson, s x x Arne Fäldt, s x x Lennart Davidsson, kd x x Bo Fransson, c x x Tommy Rälg, s x x Kira Berg, s x x Carl-Johan Pettersson, SD - Torbjörn Wirsenius, fp x x Dicka Brännkärr, v x x Pär Edgren, m x x Mattias Wärnsberg, s x x Lars Lundgren, c x - -

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17(17) NÄRVARO-/RÖSTNINGSLISTA Fullmäktigeledamot Närvarande Carola Nilsson, s x x Stig Andersson, s x x Fredrik Karlsson, c x x Lars Eriksson, kd x x Ingrid Rosén, v x x n Kennmark. s x x Sture Persson, m x x Edgar Hofvergård, s x x Ivan Gunnarsson, c x - - Agneta Bergman, s x x Konny Bogren, s x x DraganVujasinovic, v x x Sivert Bergström, c x x Anita Bergh, m x x Eréne Öberg, s x x Runa Petersson, kd x - - Lennart Michanek, Mp - Bengt Nilsson, s x x Elisabeth Löfkvist, c - Vakant, SD - Närvarande 40 av 45

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.20 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Silva Andersson

Läs mer

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson

Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta Sigfridsson, Erik Sandberg. Stig Andersson Ivan Gunnarsson 1(12) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.35 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Margaretha Helander, Birgitta

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström 1(12) Plats och tid Missionskyrkan i Järnforsen, Hultsfred kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Tommy Rälg Ivan Gunnarsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Tommy Rälg Ivan Gunnarsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Bygdegården i Vena, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Tommy Rälg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Arne Fäldt

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson

Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda Lindgren och Marika Hjelm, kulturinslag. Gunilla Abrahamsson Ivan Gunnarsson Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bygdegården i Vena, Hultsfred kl. 18.30-21.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Amanda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Christel

Läs mer

Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson. Kommunhuset , kl 08 Underskrifter Paragrafer. Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson

Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson. Kommunhuset , kl 08 Underskrifter Paragrafer. Tommy Aronsson Ivan Gunnarsson Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.10 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses

Läs mer

Lennart Beijer Lars Lundgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Beijer Lars Lundgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Lennart

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare 1(24) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-21.40 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Stig Andersson

Läs mer

Skeppet i Målilla, Hultsfred kl Erene Öberg Jonny Sigvardsson Kommunhuset, Hultsfred , kl 14.00

Skeppet i Målilla, Hultsfred kl Erene Öberg Jonny Sigvardsson Kommunhuset, Hultsfred , kl 14.00 1(13) Plats och tid Skeppet i Målilla, Hultsfred kl. 18.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Hanna Rotelius Utses att justera

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid DackeStop, Virserum, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stålhagsskolans samlingssal, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Bolaget, Virserum 27 maj 2019 kl Se särskild närvarolista

Bolaget, Virserum 27 maj 2019 kl Se särskild närvarolista Plats och tid Bolaget, Virserum 27 maj 2019 kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Emma Oscarsson, sekreterare Joakim Ivarsson, samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Silva Andersson Sture Persson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Sture Persson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Lena

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-14.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Tomas Söreling, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v Per-Inge

Läs mer

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius...

Tomas Söreling, s Torbjörn Wirsenius, fp Tommy Ejnarsson, v Åke Nilsson, kd Pia Rydh, v. Tomas Söreling Torbjörn Wirsenius... 1(15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-15.50 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson,s Per-Inge Petterson, c Kira Berg, s

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, Rosenfors den 27 oktober 2003 klockan. 18.30-21.10 Beslutande Se särskild närvarolista sid 9-10 Övriga deltagande Magnus Blomberg

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 09.00-11.30 Beslutande Kira Berg, s 92 Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Arne Fäldt, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Pia Rydh Gunilla Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Pia Rydh Gunilla Nilsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(21) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Pia Rydh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Vena Bygdegård, Hultsfred kl. 17.00-18.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Agneta Goth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sture Persson Agneta Bergman. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sture Persson Agneta Bergman. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17:00-20.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Mats Stenström, ekonomichef

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 16.00 18.00 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Ove Klingstedt, s Ingela Gustafsson, m Lars-Olof Jönsson,

Läs mer

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer......

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer...... Plats och tid Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Anders Andersson, KD Britt Idensjö, sekreterare Carl-Johan

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-01-17. Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-01-17. Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.30 16.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Eréne Öberg, s Fredrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-15.45 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Eva Didriksson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Ingrid Rosén,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Dackestop, Virserum, Hultsfred kl Magnus Blomberg, sekreterare. Tommy Rälg Lars Rosander

Dackestop, Virserum, Hultsfred kl Magnus Blomberg, sekreterare. Tommy Rälg Lars Rosander Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Dackestop, Virserum, Hultsfred kl. 18.30-20.50 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Tommy Rälg

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Pia Rydh Fredrik Karlsson. Kommunhuset kl Underskrifter Paragrafer

Pia Rydh Fredrik Karlsson. Kommunhuset kl Underskrifter Paragrafer 1(13) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 18.30-20.15 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Pia Rydh

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Se särskild närvarolista. Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare 1(19) Plats och tid Medborgarhuset i Rosenfors, Hultsfred kl. 18.30-21.40 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl

Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl. 19.00-21.35 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Hultsfreds gymnasium, Hultsfred 23 april 2018 kl. 18.30-19.55 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Emma Oscarsson, sekreterare Felicia Kurjenkallio, dataskyddsombud

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Konserthallen, Metropol, Hultsfred kl Agneta Bergman Sture Persson Kommunhuset , kl

Konserthallen, Metropol, Hultsfred kl Agneta Bergman Sture Persson Kommunhuset , kl 1(20) Plats och tid Konserthallen, Metropol, Hultsfred kl. 17.00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Tid för justering

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M)

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M) Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 29 september 2014 kl.18.30-19.30 Beslutande Einar Holmqvist (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) ej 104 Gusten Mårtensson

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 16.00-18.35 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Henric Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 16.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Tommy Ejnarsson, v Konny Bogren, s Lennart Beijer, v Åke Bergh, m Torbjörn Wirsenius,

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare

Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl Se särskild närvarolista. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.10 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Johan Sandell, sekreterare

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2017-04-27 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 20.35 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 9 19 Utses

Läs mer

Kommunfullmäktige (14)

Kommunfullmäktige (14) Kommunfullmäktige 2016-01-25 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18:30-19:00 Beslutande Se bifogad närvarolista (bilaga 1) Övriga närvarande Marie Johansson, sekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen i kommunhuset, Hultsfred 26 april 2016 kl. 08:30-12.40 Beslutande Lars Rosander, C ej 88 Åke Nilsson, KD ej 88 Åke Bergh, M ej 88 Tommy Rälg, S Lena Hasting, S Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(19) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 13.30-14.45 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola Nilsson,

Läs mer

Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v

Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic, v 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman, s Allan Seger, s Conny Bogren, s Christel Rudiger-Karlsson, s Ove Engqvist, s Tommy Ejnarsson, v Dragan Vujasinovic,

Läs mer