STRIDSVÄSTSYSTEM 2008-

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STRIDSVÄSTSYSTEM 2008-"

Transkript

1 M STRIDSVÄSTSYSTEM Bruksanvisning

2 Systembeskrivning Stridsvästsytem 2008 är ett system som ger den enskilda soldaten möjlighet att på ett ändamålsenligt sätt medföra sin personliga utrustning. Den har många möjligheter att anpassa väst och fickor till befattning, uppgift och klimat. Systemet är konstruerat för att sitta tajt och bekvämt på kroppen. Västen finns i två storlekar. Systemet kan bäras som väst med ryggficka och kan enkelt, utan att ta av magasinsfickor, göras om till gördel. Strl 1 Strl 2

3 Delar Systemet Systemet är tillverkat av flamskyddat material. Väst Västen finns i 2 storlekar; 1 för soldater under 170 cm och som väger under 65 kg och 2 för övriga soldater. Västen har fästband för fickor på fronten och på ryggfickan. Västen kan bäras som väst eller som gördel. I ryggfickan kan ett vätskesystem placeras. Västen stängs med blixtlås eller med T-fästen. Front strl. 1 Front strl. 2 Rygg strl. 1 Rygg strl. 2

4 Benämningar Fästband Resåröglor Ok Bröstdel T-fäste Fäste för namnskylt Vänster front Höger front Vapenremsfäste Ryggficka Fästband Fästläpp Bälte Ryggrem Okrem Långt T-fäste Bälte Bältesjusterare Monteringsband Säkringsband

5 Delar Flerbruksficka mellan (1 st) I denna ficka med lock och elastisk kroköppning kan Ni bära enmanskök och lite förplägnad. Magasinsficka (3 st) Fickan är anpassad för plastmagasin, har ett lock som är lätt att öppna och har lågt skuren front så du snabbt kan få ut magasinen. Det finns plats för 2-3 magasin. 1 magasin kan säkras bakom resåren i fickans rygg. Locket stängs med elastisk kroköppning. Handgranatficka (3 st) Alla typer av handgranater passar i denna ficka. Flerbruksficka stor (2 st) Denna ficka med blixtlås kan användas till förplägnad, hörselskydd, kläder, batterier och andra småsaker. Dumpficka (2st) Denna ficka med blixtlås kan användas för att tillfälligt förvara allt det du inte vill gå och bära i händerna; hörselskydd, handskar, försvarsladdning, ammunitionsaskar etc. Men den är huvudsakligen till för att dumpa tomma magasin i under strid. Fickan förvaras normalt upprullad nederst på västen. Den kan rullas upp brett eller smalt. Med ett snabbt ryck så rullas fickan ut och är klar att användas. Fickan kan även användas som ryggväska på västen för att förvara lite kläder och förplägnad i. Enkelmagasinsficka (6 st) En ficka för ett magasin. Magasinet kan antingen säkras med det elastiska snöret eller med locket med kroköppning. Runt fickan sitter ett elastiskt band som håller magasinet på plats om ingen annan säkring används. Denna ficka är också utmärkt att bära radio i.

6 Ryggväska 08 Ryggväska Ytterfacken har vardera ett blixtlåsstängt innerfack i nättyg som passar till anteckningsmateriel mm. Ytterfacken har fästband för extra fickor och kardborrebandsplatta Öppningar för kablar eller vätskesystemets slang i toppen av ryggväskan. En port för kabel i nederkant på varje sida Dra ut kabeln i nederdelen av säcken och fäst micken på axelkudden. Kabeln till handmickrotelefonen träs ut i ryggväskans nedre del och micken fästs på axelkudden Ryggväskan har bärhandtag, i överdelen och på ena sidan av säcken och sidospännband som också fungerar som axelband Axelkuddarna som har bröstband och fäste för handmikrotelefon kan stoppas in bakom ryggplattan Ryggväskan kan monteras på stridsväst -08

7 Konfigurationer av väst 1. Väst. Stabil och med störst bärförmåga. 3. Väst med långt T-fäste. Lättare och smidigare än med bälte. 4. Väst med långt T-fäste utan ryggficka. Smidigaste och lättaste västen. 2. Väst utan ryggficka. (X- eller H-rygg) Stor bärförmåga med luftig rygg. 5. Väst med T-fästen. Stabil, lätt och smidig. Ni kan montera en magasinficka mitt fram, över blixtlåsen och sätta spännet i sida/på ryggen. Västen kan stängas med blixtlås eller med T-fäste.

8 Konfigurationer av gördel 6. Gördel med ryggficka. (X- eller H-rygg) Stabil med integrerat vätskesystem. 8. Gördel utan bälte med långt T- fäste (X- eller H-rygg). Lättast, luftigast och smidigast. 9. Bälte med bältesjusterare. 7. Gördel (X- eller H-rygg). Stabil och luftig. Bältet kan bäras nedanför gördel eller väst. Ni kan även montera ihop fronten och flytta spännet till sida och trä gördeln över huvudet. Gördeln kan stängas med blixtlås eller med T-fäste.

9 Justering Justering av gördel 1. Ta på dig fältskjorta, kroppsskydd och byxor. 2. Ta loss bältet och grundjustera det så att det sitter tajt när bältesjusteraren är helt åtdragen. Justering av väst 1. Ta den justerade gördeln och fäll upp bröstdelen och fäst den i oket i lämpligt fästband. 3. Sätt tillbaka bältet och ta på gördeln utan ryggficka. 4. Be en kamrat att spänna upp ryggremmarna och spänn själv upp okremmarna så gördeln hamnar i den höjd du vill ha den. TIPS: När du sitter i fordon kan det vara lagom att ha nederdelen på gördeln justerad så den hamnar i höjd med naveln. 2. Ta på västen och kontrollera att den sitter bra. Justera vid behov.

10 Montering Montering av bröstdel 1. Lossa bröstdelen och dra upp den ur innerfickan. 5. Trä kardborrefästet under säkringsbandet och fäst ihop kardborrebanden. 2. Öppna spännet och tryck det genom hålet. 3. Öppna kardborrefästet och trä det genom lämpligt fästband på oket. 6. Trä bandet och axelkudden genom kanalen och stäng spännet. 7. Kontrollera att det sitter säkert genom att dra i oket och bröstdelen.

11 Montering Montering av ryggficka 1. Kontrollera att ryggremmarna är justerade i rätt längd för dig (sidan 9). 2. Trä fästremmarna med kardborreband genom lämpligt fästband på okets ryggdel (det övre för normal rygg och det nedre för riktigt lång rygg). 4. Kontrollera att det sitter säkert genom att dra i oket och ryggfickan. 5. Nu kan du lossa ryggremmarna och vid behov trä dem genom banden på insidan av ryggfickan. Detta gör att ryggväskan sitter tajtare mot kroppen. Fäst därefter ryggremmarna i samma position som tidigare. 3. Öppna ryggfickan och stick in fästremmarna med kardborreband in i öppningen i ryggfickan och fäst dem på kardborrebanden i ryggfickan. 6. Trä fästläppen med karborreband runt bältet eller det långa T-fästet och fäst ihop kardborrebanden så ryggfickan sitter tajt. Lättare att trä vikt kardborreband. Öppna upp fickan och fäst kardborrebanden. Tryck in fästbanden.

12 Montering Montering av vätskesystem 1. Lossa vätskepåsen från höljet. 4. Trä slangen över axeln eller ner under armen. a. Ut genom toppen på ryggfickan och under banden eller i kanalen på oket. 2. Stoppa in vätskepåsen i ryggfickan med skruvöppningen genom hålet. b. Ut genom sidan i nederdelen av ryggfickan och under banden på fronten på västen. 3. Skruva fast locket i skruvöppningen. Tillse att det skruvas ihop hårt och att skruvringen ligger helt parallellt med locket annars läcker det. Det skall vara en liten distans mellan lock och fäste när locket är stängt.

13 Montering Montering av vapenrem 1. Trä vapenremmen under vapenremsfästret på oket. Montering av T-fäste (5 st)/ långt T-fäste (1 st) 1. Stick in ena sidan av T-fästet under fästbandet på västen. 2. Vik den andra sidan av T-fästet och tryck in det under fästbandet på västen. 2. Trä remmen genom spännet och in under fästbanden eller i kanalen på oket. 3. Tryck till T-fästet så att det ligger platt. 3. Trä ut remmen i mitten av kanalen eller i nederdelen av den. 4. Dra i T-fästet för att kontrollera att det sitter säkert. 5. T-fästet kan även fästas på insidan av västen. 4. Justera längden på vapenremmen. 5. Kontrollera att vapenremmen sitter säkert genom att dra i den.

14 Montering Montering av fickor med invik 1. Monteringsbanden flätas fast och änden viks sedan in i kanalen på fickan. 5. Fortsätt ytterligare en gång och trä monteringsbanden under nästa säkringsband på fickans baksida och sedan under fästbanden på västen igen. 2. Bestäm i vilken höjd på västen du vill att fickan skall sitta. Trä monteringsbanden på fickan genom fästbandet på västen så fickan hamnar i önskad höjd. 6. När du har flätat dig ner till botten av fickan så skall monteringsbanden träs under säkringsbandet en sista gång och sedan vikas in i kanalerna. Detta är mycket viktigt om fickan skall sitta ordentligt fast. 3. Trä därefter monteringsbanden under översta säkringsbandet på fickans baksida. 4. Nu trär du monteringsbanden genom nästa fästband på västen/plattan. 7. Kontrollera att monteringsbanden flätats igenom västens fästband och fickans säkringsband. Dra fickan i alla riktningar och tillse att den sitter stadigt fast.

15 Montering Montering av dumpfickan. 1. Trä monteringsbanden på fickan genom det fästband på västen där du önskar placera toppen av fickan. 7. Fästbandet i toppen på dumpfickan används för att montera ytterligare fickor. 3. Trä därefter monteringsbanden under säkringsbandet på fickans baksida. 4. Fäst alla kardborreband på monteringsbanden mot kardborrebanden på fickans baksida. Montering av dumpfickan som ryggficka. 1. Fäst toppen av dumpfickan i toppen av oket. 2. Fäst nederdelen av dumpfickan på nederdelen av västens ryggficka. Tillse att du trätt fästbanden genom. säkringsbanden så dumpfickan sitter säkert. 3. Kontrollera att dumpfickan sitter säkert genom att dra i den Kontrollera att monteringsbanden flätats igenom plattformen. Dra fickan i alla riktningar och kontrollera att den sitter ordentligt fast.

16 Diverse Dumpficka upprullad brett och smalt. Stridssjukvårdsväska fäst med I-fästen på västen. Innerfickor i västen. Sidodragning av väst och gördel med bälte- bra vid uppgång ur isvak, över fönsterkarmar, när man ligger och skjuter etc. Ryggremmar dras genom spännet och sedan tillbaks. Säkras i resåren med kardborreband. Upprullningsänden tar bort änden på remmar som hänger och slänger. Lock på enkelmagasinsfickan.

17 Begränsningar Långa T-fästet och bältet får INTE användas till säkring. 1. T-fästet sitter inte så stabilt i västen att det går att användas för att säkra en soldat som t.ex lutar sig ut genom ett fönster. 2. Bältet är säkrare, men spännet är inte så starkt att det går att använda västen för att säkra sig i farliga lägen. Spännet kan öppna sig.

18 Montering Montering av I-fäste 1. Ta I-fästet med remmen helt utdragen ur spännet Trä in remmen på den plats I- fästet skall vara monterad 6. Justera längden på remmen 7. Fäst kardborrbanden mot varandra (förhindrar remmen att glida) 2. Remmen skall dras under fästbandet på plattformen (väst/gördel etc.) i den riktning som det monterade spännet skall peka när det är klart 4. Dra remmen genom den främre (del mot mitten av spännet) genomföringen i spännet 8. Kontrollera att I-fästet sitter fast genom att dra i spännet 9. Montera de övriga spännena som du behöver 10. Fäst väskan eller ryggsäcken i spännena och kontrollera att alla spännen sitter på rätt plats 5. Dra remmen vidare genom genomföringen i den bakre delen av spännet

19 Ryggväska Bärande av ryggväska 08 Ryggväskan kan bäras på flera sätt: 1. Som ryggsäck (rekommenderas med radio) 5. Dra fram bärremmarna från ryggväskan och knäpp dem runt magen a. Dessa remmar kan också sättas ihop med T-fästen som man kan montera på sidan av västen 6. För att använda ryggväskan kan Ni göra på följande sätt: a. Öppna spännet på midjebandet b. Lossa spännet på ena axeln 2. Monterad på SV I handen 4. Som axelväska c. Dra fram ryggväskan så den landar på ena knät Bärande på SV Montera I-fästena så de matchar axelremmarna på ryggväskan 2. Stoppa in axelkuddarna bakom ryggkudden på ryggväskan och stäng kardborrebandet i toppen 3. Ta på västen 4. Fäst spännena från axelremmarna på ryggväskan i I-fästena i. Nu kan du jobba i ryggväskan d. Vid behov öppna även spännet på andra axeln om du vill ta loss ryggväskan och t.ex lägga den på marken 7. Ryggväskan kan bäras som axelväska a. Håll ryggväskan på bröstet och fäst ena spännet b. Kasta bak ryggväskan och ta tag i den andra axelremmen och fäst den i det andra I-fästet

Ryggsäckssystem 2012

Ryggsäckssystem 2012 Ryggsäckssystem 2012 Bruksanvisning Produktdata Ryggsäck Stort, löstagbart lock som väl täcker säcken Höjbart lock som kan anpassas till olika volymer. Stort topplocksfack. Hållare för hjälm eller kläder.

Läs mer

Tutorial - Ryggsäckskort av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Ryggsäckskort av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Ryggsäckskort av Bi för Skrotboken Så här ser det färdiga ryggsäckskortet ut. Detta behöver du 1 cardstock eller mönsterpapper 12 x 12 1 cardstock eller mönsterpapper

Läs mer

VIKTIGT! SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Bär ditt barn trygt

VIKTIGT! SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Bär ditt barn trygt VIKTIGT! SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Bär ditt barn trygt Läs igenom instruktionerna innan du börjar använda din Caboo DX sjal. Vi ber deg speciellt om att läsa säkerhetsanvisningarna som är till för att du

Läs mer

Kavajmått Halsomkrets

Kavajmått Halsomkrets Kavajmått Halsomkrets Mät runt nedre delen av halsen. Ha ett finger mellan måttbandet och halsen. Axelbredd Mät mellan yttersta punkterna på axeln. Ett bra riktmärke är sömmarna på skjortans kant. Mät

Läs mer

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING my baby carrier BRUKSANVISNING SVENSKA Integrerat huvudstöd VIKTIGT! SPARA BRUKS- ANVISNINGEN SÅ ATT DU HAR DEN TILL HANDS OM DU SKULLE BEHÖVA DEN IGEN! Integrerad ryggförlängning... > VARNINGAR VARNING:

Läs mer

VIKTIGT: SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK

VIKTIGT: SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK A B D C E F SV VIKTIGT: SPARA FÖR FRAMTIDA BRUK Allmänna säkerhets- och användingstips: Säkerhet Läs användningsinstruktioner och se på bilderna innan du börjar använda bärsjalen. Det följer med speciella

Läs mer

FÖRHANDSUTGÅVA 1(12) DRAFT

FÖRHANDSUTGÅVA 1(12) DRAFT Skarvskåp BUDI-1S-RSP-UNI-X-SE07 ARBETSINSTRUKTION 1. Introduktion 2 Allmänt 3 Satsinnehåll 4 Kabelförsegling med foamtape 5 INSTALLATION 6 Kabelpreparering 7 Kabelmontage i delbar SEAL-BLOCK 8 Kabelmontage

Läs mer

MONTERING TILLBEHÖR BINGO EVOLUTION

MONTERING TILLBEHÖR BINGO EVOLUTION medemagruppen Ver. 6-0-05 Ser.nr från: 053688 medemagruppen MONTERING TILLBEHÖR BINGO EVOLUTION Montering tillbehör Sufflett Fäste för handbåge / bord Handbåge Bord Bålstöd Huvudstöd / Huvudstöd låg modell

Läs mer

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15

7:2 HÖFTBÄLTE 10 8:1 MONTERING AV SUPPORTSERIEN 11 9:1 BORD 12 10:1 MONTERING I BIL 13 11:1 VRIDPLATTA 14 12:1 UNDERHÅLL & GARANTI 15 1 Produkten är endast avsedd att användas som en bilbarnstol producerad av. SENAST UPPDATERAD 2014-01-08 Vi gratulerar dig till ditt val av bilbarnstol Zitzi Carseat Pro. Det är en säkerhetsstol att växa

Läs mer

BRUKSANVISNING. Innehåll:

BRUKSANVISNING. Innehåll: Art.nr. BR301-19, utgåva 1-2001-02-09 BRUKSANVISNING Innehåll: Sid:punkt: 1:1 Exempel på frågeställningar gällande sittställningen 2:1 Viktiga punkter att tänka på vid anpassning 2:2 Prova justeringsmöjligheterna

Läs mer

- Alla delar skall passa perfekt med varandra, tvinga aldrig ihop dem.

- Alla delar skall passa perfekt med varandra, tvinga aldrig ihop dem. Duo Premium VARNING! Läs Noga - Spara alltid manualen för framtida användning. - Får endast användas av vuxen. - Lämna inte ditt barn utan tillsyn i vagnen och låt inte sitt barn leka med vagnen. - Barnet

Läs mer

Svensk. Instruktioner för montering

Svensk. Instruktioner för montering Svensk Instruktioner för montering Plocka ur alla separata delar ur kartongen, lägg dem på golvet och kolla så att alla delar som nämns i monteringsinstruktionerna finns med. Det tar ungefär 40 min att

Läs mer

Montering för första gången (steg 1-2)

Montering för första gången (steg 1-2) ROLLI PREMIUM, MONTERINGSANVISNING Montering för första gången (steg 1-2) Rulla ut taket. Håll fast frontröret och drag in markispåsen i förtältsskenan Rulla upp taket på röret, fäste det hoprulade taket

Läs mer

*Förvara denna manual på en säker plats för ev framtida behov.

*Förvara denna manual på en säker plats för ev framtida behov. R60 EN 957 Viktig Säkerhetsinformation *Förvara denna manual på en säker plats för ev framtida behov.. Det är viktigt att läsa igenom hela manualen före montering och för säker användning. Ägaren ansvarar

Läs mer

Bruksanvisning. Babyfix ECE R44 / 04. Babyskydd. Godkänd enligt grupp 0+ för barn som väger upp till 13 kg. Testad och godkänd enligt

Bruksanvisning. Babyfix ECE R44 / 04. Babyskydd. Godkänd enligt grupp 0+ för barn som väger upp till 13 kg. Testad och godkänd enligt Bruksanvisning Babyfix Babyskydd Godkänd enligt grupp 0+ för barn som väger upp till 13 kg Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information Tack för att du har valt ett babyskydd från Axon Kids.

Läs mer

Bruksanvisning. Paddan

Bruksanvisning. Paddan Bruksanvisning Paddan Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av sitthörnan Paddan. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

- PÅ/AV - JUSTERA. - PAUS (låst) - LJUD AV. - Larmindikator

- PÅ/AV - JUSTERA. - PAUS (låst) - LJUD AV. - Larmindikator NU-ambulansen Ambulansinstruktion Förenklad användarmanual till: LUCAS 2 Bröstkompressionssystem - PÅ/AV Manöverpanel: - JUSTERA - PAUS (låst) - AKTIV (kontinuerligt) LUCAS ger kontinuerliga kompressioner.

Läs mer

LUCAS 2 Bröstkompressionssystem

LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Godkänd av: Datum: Sida: 195 LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Följande instruktion gäller främst för 2. Vid användning av gamla får pausas om patienten ej är intuberad vid ventilation, se riktlinje kap

Läs mer

Njut av vandringen med rätt ryggsäck

Njut av vandringen med rätt ryggsäck Att välja rätt ryggsäck Sida 1 av 5 Njut av vandringen med rätt ryggsäck För att göra din vandring njutbar behöver du en ryggsäck som sitter fint, inte skaver och som är praktisk. Idag finns det obegränsat

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Förvara denna bruksanvisning i bilen för framtida referens. Manual. Comfy Child De Luxe. Bruksanvisning för Barnstol model Comfy Child De Luxe

Förvara denna bruksanvisning i bilen för framtida referens. Manual. Comfy Child De Luxe. Bruksanvisning för Barnstol model Comfy Child De Luxe Förvara denna bruksanvisning i bilen för framtida referens. Manual Comfy Child De Luxe Bruksanvisning för Barnstol model Comfy Child De Luxe S rubruksanvisning MYCKET VIKTIGT! ATT LÄSAS OMEDELBART Läs

Läs mer

VIKTIGT! VID UPPLADDNING, FÅR STRÖMMEN INTE SÄTTAS PÅ FÖRÄN LADDAREN ÄR KOPPLAD TILL STOLEN.

VIKTIGT! VID UPPLADDNING, FÅR STRÖMMEN INTE SÄTTAS PÅ FÖRÄN LADDAREN ÄR KOPPLAD TILL STOLEN. VIKTIGT! VID UPPLADDNING, FÅR STRÖMMEN INTE SÄTTAS PÅ FÖRÄN LADDAREN ÄR KOPPLAD TILL STOLEN. VID FÖRSTA UPPLADDNING SKALL BATTERIET LADDAS I 24 TIMMAR. NÄR BATTERIET HÅLLER PÅ ATT BLI URLADDAT HÖRS DET

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING MO036A N-HNS (Husnodskåp) N-HNS (HUSNODSKÅP) Innehållsförteckning Produktbeskrivning Tekniska data ODF Skarvmodul Kablagehantering Kabel/tub/fiberhantering Övrigt Installation Prep.

Läs mer

NOVIPro TELESKOPSTEGE

NOVIPro TELESKOPSTEGE NOVIPro TELESKOPSTEGE TELESKOPSTEGE AV ALUMINIUM, 3,20 M SP typkontrollsnr SC2299-12 Godkänd enligt: SS 2091 Tillverkad enligt: EN 131-1:2007 Tack för att du bestämde dig för att köpa vår produkt! Vi gör

Läs mer

Bruksanvisning Vicair Academy Back Ryggsystem

Bruksanvisning Vicair Academy Back Ryggsystem 2006-05-22 Bruksanvisning Vicair Academy Back Ryggsystem Återförsäljare: Invacare AB Box 66, Fagerstagatan 9-163 91 Spånga Tel:08-761 7090 Fax: 08-761 8108 e-mail: sweden@invacare.com, www.invacare.se

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

Bruksanvisning för Ryggsträckare insportline Verge

Bruksanvisning för Ryggsträckare insportline Verge Bruksanvisning för Ryggsträckare insportline Verge 1 Reservdelslista Listan visar alla delar som visas i figuren på nästa sida. Obs att det mesta är redan monterat. Beteckning Namn Beteckning Namn 01 Ram

Läs mer

HANDHAVANDEINSTRUKTION VETEK VIBRA SUPER 2

HANDHAVANDEINSTRUKTION VETEK VIBRA SUPER 2 HANDHAVANDEINSTRUKTION VETEK VIBRA SUPER 2 Innehåll: Säkerhetsinformation 1 Översikt 2 Uppackning 3 Montering 4-5 Tryckknappshantering 6 Övningar 7-12 Kopplingsschema. El stycklista. 13 Underhåll och felmeddelanden

Läs mer

Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Laddning av batteri... 5 Säkringar... 5 Manöverbox... 6 Armstöd... 6

Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Laddning av batteri... 5 Säkringar... 5 Manöverbox... 6 Armstöd... 6 Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Inbromsning av rullstol...4 Nödbromsning...4 Låsa bromsen...4 Omkoppling till körning...4 Lossa bromsen...4 Omkoppling till frikopplat läge...4 Laddning

Läs mer

Flo-tech PT-selar Monteringsanvisning TRANSPORT I FORDON UNDERHÅLL ANVÄNDNINGSBEGRÄNSNINGAR UTBILDNING KOMPATIBILITET

Flo-tech PT-selar Monteringsanvisning TRANSPORT I FORDON UNDERHÅLL ANVÄNDNINGSBEGRÄNSNINGAR UTBILDNING KOMPATIBILITET INSTRUKTIONER FÖR ANVÄNDNING OCH VÅRD OBS! Läs följande anvisningar noga före montering. Denna produkt bör monteras av en erfaren förskrivare eller tekniker. Detta dokument innehåller viktig information

Läs mer

Nexus 100. Nexus Behållare för bägare

Nexus 100. Nexus Behållare för bägare Nexus 100 & Nexus Behållare för bägare ANVÄNDARMANUAL OCH INSTALLATIONSINSTRUKTIONER VIKTIGT! SE TILL ATT ALL RELEVANT PERSONAL LÄSER MANUALEN INNAN ANVÄNDNING OCH ATT ÄVEN KOPIA GES TILL PERSONAL INBLANDAD

Läs mer

Gratulerar till ditt köp av EasyStand magician 7000 ståhjälpmedel!

Gratulerar till ditt köp av EasyStand magician 7000 ståhjälpmedel! Art.nr. BR701-4, utgåva 2-2000-09-22 Gratulerar till ditt köp av EasyStand magician 7000 ståhjälpmedel! För att Ni ska kunna använda Er EasyStand till fullo är det mycket viktigt att Ni läser igenom denna

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzone ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo

Instruktionsbok. Kidzone ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Instruktionsbok Kidzone Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Framåtvänd med bilens bälte 15-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information

Läs mer

Så här gör du! Bära Barn ringsjal

Så här gör du! Bära Barn ringsjal Så här gör du! Bära Barn ringsjal 2005 Bära Barn Gammal visdom i ny design Från nyfödd till minst 3 år Alla åldrar Så här börjar du Instruktioner för alla, oavsett barnets ålder. 1. Trä in sjaländen genom

Läs mer

BR utg. 2 Anatomic SITT AB

BR utg. 2 Anatomic SITT AB Innehållsförteckning Användning av sitsen Skötsel- och tvättråd Montering av sits Montering av sits med fästremmar Placering Justering av bålstödsbredden Handtag (tillbehör) Rekonditionering Återvinning

Läs mer

Manual NitroClean automatisk poolrobot

Manual NitroClean automatisk poolrobot Manual NitroClean automatisk poolrobot Grattis till ditt köp av den automatiska poolroboten NitroClean. NitroClean är enkel att använda och underhåller din pool utan någon ansträngning. Genom att följa

Läs mer

2ME KOMBIVAGN BREMEN

2ME KOMBIVAGN BREMEN 2ME KOMBIVAGN BREMEN Tack för att ni har valt en Kombivagn från Scandinavian Baby Alliance Läs igenom och spara denna manual för säkrare användning av produkten. Denna produkt är testad och godkänd enligt

Läs mer

KORTINFORMATION SCOOTER,

KORTINFORMATION SCOOTER, S Bruksanvisning KORTINFORMATION SCOOTER, MODELL.363-3-HJULS MODELL.364-4-HJULS Vi gör människor rörliga. Innehållsförteckning Förord... 3 Tändningsnyckel... 4 Laddning av batteri... 4 Säkringar... 5 Huvudsäkringar...5

Läs mer

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning.

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. BRUKSANVISNING Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. Om inte alla anvisningar följs, kan allvarliga personskador eller sakskador uppstå. Spara anvisningen för ev. framtida

Läs mer

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder. 0+ 0-13 kg 0-12 m Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 !! Tack för att du har valt BeSafe izi Sleep BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda

Läs mer

OBSERVERA: Innan du monterar motorn på antennmasten ska du koppla motorn till kontrollenheten med kontrollkabeln och utföra funktionen i paragraf 7.

OBSERVERA: Innan du monterar motorn på antennmasten ska du koppla motorn till kontrollenheten med kontrollkabeln och utföra funktionen i paragraf 7. INSTRUKTIONSMANUAL ANTENNROTATIONSMOTOR OBSERVERA: Läs noga igenom alla SÄKERHETSFÖRESKRIFTER i denna manual samt all övrig information rörande säkerhet, installation och användning som medföljer både

Läs mer

MANUAL LADDSTOLPE LS3

MANUAL LADDSTOLPE LS3 Sida 1 A Väggmonterad B Nergrävd med plastfundament C Med bottenplatta bultad i betong D Nergrävd med jordankare Se sid 5 Se sid 8 Se sid 8 Se sid 11 665/965/1095 1300 1316 1300 Golv/ marknivå Sida 2 204

Läs mer

Vedklyv, turbo Bensinmotor

Vedklyv, turbo Bensinmotor Bruksanvisning Art. 9051051 Vedklyv, turbo Bensinmotor Vedklyv, turbo Art. 90 51 051 Beskrivning: Vedklyv med 6,5 HK 4-takts bensinmotor med mekanisk matning. Användning: Utrustningen får endast användas

Läs mer

Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1

Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1 Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1 "Box Position Mät ut med hjälp av pinnen: lite mer än axelbrett mellan fötterna, pinnen ska gå i linje med fotens inre sida och axelns yttre sida. Aktiv Sidoböjning

Läs mer

Vertikal Screen-Zip. Nordic Light ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING

Vertikal Screen-Zip. Nordic Light ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING -Zip INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att

Läs mer

Bruksanvisning. Centrifugalspridare, 23 liter. Art

Bruksanvisning. Centrifugalspridare, 23 liter. Art Bruksanvisning Art. 9053255 Centrifugalspridare, 23 liter Centrifugalspridare- Art. 9053255 Beskrivning: Centrifugalspridare med 23 liters behållare. Användning: För spridning av exempelvis gödning, salt

Läs mer

Instruktionsbok. www.besafe.eu ECE R44/04. ECE R44/04 universal 15-36 kg. Överrensstämmer med reviderad standard: Testad och godkänd

Instruktionsbok. www.besafe.eu ECE R44/04. ECE R44/04 universal 15-36 kg. Överrensstämmer med reviderad standard: Testad och godkänd Instruktionsbok S www.besafe.eu Överrensstämmer med reviderad standard: ECE R44/04 Testad och godkänd ECE R44/04 universal 15-36 kg E4 04443713 Tack för att du har valt BeSafe izi Up X2! Det är mycket

Läs mer

Nyckeln till att din kostym ska passa bra är att du är noga i det här steget. Att ta måtten är enkelt men du behöver följande:

Nyckeln till att din kostym ska passa bra är att du är noga i det här steget. Att ta måtten är enkelt men du behöver följande: Nyckeln till att din kostym ska passa bra är att du är noga i det här steget. Att ta måtten är enkelt men du behöver följande: Måttband. Har du inget? Skriv ut måttband på www.tailoret.se. En kompis. Mät

Läs mer

Så här gör du! Bära Barn knytsjal

Så här gör du! Bära Barn knytsjal Så här gör du! Bära Barn knytsjal 2005 Bära Barn Gammal visdom i ny design Från nyfödd till minst 3 år Alla åldrar Så här knyter du bära-barn-sjalen Knytinstruktioner för alla, oavsett barnets ålder 1.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ATT BYTA DISPLAY

INSTRUKTION FÖR ATT BYTA DISPLAY Ver. 1.1 Art.Nr 81003 INSTRUKTION FÖR ATT BYTA DISPLAY Detta är en instruktionsanvisning för att byta Displayen. Läs igenom instruktionen, titta på bilderna och planera ditt arbete innan du börjar. Vid

Läs mer

Telit RS900 Biltelefon Installationsmanual

Telit RS900 Biltelefon Installationsmanual Telit RS900 Biltelefon Installationsmanual Innehåll: 1 Biltelefon kit... 3 2 Installationsdiagram... 5 3 Biltelefonens layout... 6 4 Förbered placering av telefonens utrustning... 7 4.1 Planera telefonens

Läs mer

Beemoo Kombivagn. Tack för att ni har valt en Barnvagn från Scandinavian Baby Alliance

Beemoo Kombivagn. Tack för att ni har valt en Barnvagn från Scandinavian Baby Alliance beemoo BARNVAGN BERLIN Beemoo Kombivagn Tack för att ni har valt en Barnvagn från Scandinavian Baby Alliance Läs igenom och spara denna manual för säkrare användning av produkten. Denna produkt är testad

Läs mer

Widetech WA Portabel split

Widetech WA Portabel split Widetech WA-12000 Portabel split DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation och underhåll 6 Energibesparingstips

Läs mer

Ett litet kompendium för att börja Omskapa.

Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Det här kompendiet får inte spridas vidare utan att fråga The Wardrobe om lov. Maila till info@the-wardrobe.se om du har frågor eller vill sprida detta vidare.

Läs mer

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. 0+ 0-13 kg 0-12 m Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 GRupp Vikt Ålder 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Tack för att du har valt BeSafe izi Go BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt

Läs mer

Zitzi Sharky INNEHÅLL. Plats för etikett! BRUKSANVISNING

Zitzi Sharky INNEHÅLL. Plats för etikett! BRUKSANVISNING 16:1) Sammanfattning/Efterkontroll Fortsätt kontinuerligt att utföra efterkontrollerna som anges under respektive punkt. Kontrollera regelbundet att alla skruvar är ordentligt åtdragna. Kontrollera regelbundet

Läs mer

Montering. Packa upp maskinen. Däck Montera de bakre hjulen med hjälp av vingmuttrarna

Montering. Packa upp maskinen. Däck Montera de bakre hjulen med hjälp av vingmuttrarna Monteringsanvisningar för: 9689995/BZ7C och 9689996/BZ4C utrustade med något av följande aggregat: 96899945 TRD6B Tunnel Ram-aggregat 96899946 TRD7B Tunnel Ram-aggregat 96899950 CD6B Combiaggregat Montering

Läs mer

BRUK BRUKSANVISNING SANVISNING Micro panthera panthera

BRUK BRUKSANVISNING SANVISNING Micro panthera panthera BRUKSANVISNING Micro panthera Innehåll Avsett ändamål s 2 Inställningar s 3 Underhåll s 6 Säkerhet s 7 Avsett ändamål Panthera Micro är en rullstol för dom allra minsta. Vi har gjort allt som är möjligt

Läs mer

Bruksanvisning och monteringsanvisning. Susanne

Bruksanvisning och monteringsanvisning. Susanne Bruksanvisning och monteringsanvisning Susanne Denna bruksanvisning ger information om montering, säkerhetsmeddelande och rekonditioneringsanvisningar av sitsen Susanne. Genom att läsa igenom och följa

Läs mer

Door View Cam. Modell: G63R9A

Door View Cam. Modell: G63R9A Door View Cam Modell: G63R9A Ladda det medföljande batteriet. Börja med att ladda upp batteriet fullständigt. Det finns i förpackningen tillsammans med adaptern och åtdragningsmuttern. Anslut det till

Läs mer

Framåtvänd. Instuktionsbok ECE R44 04. 2-3 15-36 kg 4-12 år

Framåtvänd. Instuktionsbok ECE R44 04. 2-3 15-36 kg 4-12 år Framåtvänd Instuktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 2-3 15-36 kg 4-12 år 1 ! Tack för att du valt BeSafe izi Up FIX BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda ditt barn

Läs mer

Gitarrdelar.SE. Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Innehållsförteckning

Gitarrdelar.SE. Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Innehållsförteckning Byggbeskrivning Gitarrdelars LP-kit. Gitarrdelar.SE Innehållsförteckning Limma kropp och hals...2 Montera översadel...3 Montera Mekaniken...4 Montera stränghållare...6 Montera stallet...9 Stränga upp och

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Vibro Max Art Nr 555 260

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Vibro Max Art Nr 555 260 Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Vibro Max Art Nr 555 260 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION 1 DELÖVERSIKT 2 UPPACKNING 3 MONTERING 4-5 INSTÄLLNING AV DATORN 6 TRÄNINGSÖVNINGAR

Läs mer

Beställningsunderlag för bälten och selar

Beställningsunderlag för bälten och selar Beställningsunderlag för bälten och selar Leverantör: HEA Medical 1(5) Fästmetod för höftbälten Trekant och sölja (Lev artikelnummer slutar med - A1) Bandlås med lock (Lev artikelnummer slutar med A2)

Läs mer

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 1 20 21 2 5 3 4 Bakåtvänd montering Monteringsanvisning 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39 40

Läs mer

Beställningsunderlag för bälten och selar

Beställningsunderlag för bälten och selar Beställningsunderlag för bälten och selar everantör: HEA edical 1(7) Följande selar är ett urval av HEA s sortiment, för övriga bälten/selar, se HEA s hemsida. Fästmetod för höftbälten Trekant och sölja

Läs mer

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning

Läs mer

Support serien. Tvättbara i 60 º

Support serien. Tvättbara i 60 º Support serien Vi har nu tillverkat Support serien sedan början av 90-talet, vilket har gett oss stor kunskap kring positioneringsproblematik. Vi är nu mycket stolta att kunna presentera Support Pro, som

Läs mer

Carrot III INNEHÅLL 3:1 BRUKSANVISNING. Bilbarnstolen Carrot III ger barnet en säker och komfortabel resa.

Carrot III INNEHÅLL 3:1 BRUKSANVISNING. Bilbarnstolen Carrot III ger barnet en säker och komfortabel resa. 3:1 BRUKSANVISNING Produkten är endast avsedd att användas som en bilstol. Om önskemål Art.nr. BR201204-01, utgåva 2-2012-06-04 Carrot III Tillverkare: RehaNorm Bingen GmbH Am Ockenheimer Graben 50 55411

Läs mer

Stretchprogram varje övning ca 30sekunder Stretcha nacke

Stretchprogram varje övning ca 30sekunder Stretcha nacke Stretchprogram varje övning ca 30sekunder Stretcha nacke Stretcha nacke Övning 1 Stå upprätt som på bilden och rulla med huvudet från den ena sidan till den andra och känn hur du stretchar ut nacken. Stretcha

Läs mer

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1.

FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. FF-17 Förförstärkarlåda, sida 1. Varför rekommenderas 3 mm oljehärdad board ( masonit )? (I texten nedan bara kallad board.) Det är ett isolerande material, så man riskerar inga elektriska överslag och

Läs mer

Instruktioner för Sköldpaddan

Instruktioner för Sköldpaddan Instruktioner för Sköldpaddan Vaggställning Mage mot mage Den lätta och enkla bärselen! Massor av möjligheter passar alla storlekar vuxna och barn Det finns inget underbarare än att bära sitt barn! På

Läs mer

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning ATV spruta Art.: 90 15 552 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar

Läs mer

Träningsbok. Sommar Tillhör:

Träningsbok. Sommar Tillhör: Träningsbok Sommar 2013 Tillhör: Mina mål Vecka 28 Lätt löpning, 30 min eller minuter Upphopp, 3 x 10 st eller x st Armhävningar, 3 x 10 st eller x st Situp s, 3 x 20 st eller x st Utfallsteg, 2 x 10 st

Läs mer

Såhär sätter du upp trumsetet.

Såhär sätter du upp trumsetet. Såhär sätter du upp trumsetet. Se till att ha en oöm och styv matta under trummorna. Den gör att bastrumma och hihat inte glider iväg när man spelar samtidigt som man skyddar golvet. Den dämpar också ljudet

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Instruktionsbok Kidzofix Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Isofix size C/R3 Framåtvänd

Läs mer

91755 HANDDOCKOR TILL SAGAN OM RÖDLUVAN GARNKVALITÉ MASKTÄTHET GARNALTERNATIV HÖJD BREDD

91755 HANDDOCKOR TILL SAGAN OM RÖDLUVAN GARNKVALITÉ MASKTÄTHET GARNALTERNATIV HÖJD BREDD 91755 SOFT COTTON Version 1 91755 HANDDOCKOR TILL SAGAN OM RÖDLUVAN GARNKVALITÉ MASKTÄTHET GARNALTERNATIV HÖJD BREDD GARNÅTGÅNG VIRKNÅL TILLBEHÖR DESIGN & TEXT ÖVERSÄTTNING Soft Cotton (100 % Bomull. Ca

Läs mer

S... Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide. Vers. 1.00

S... Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide. Vers. 1.00 S........ Guldmann vårdsäng - Hjälparens Guide Vers. 1.00 Innehåll 1.00......... Guldmann vårdsäng........................................... 3 2.00......... Säkerhet.....................................................

Läs mer

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se Mei Tai bärsele www.kolmarken.se Vad är en Mei Tai? En Mei Tai (MT) är ett mellanting mellan en bärsjal och en bärsele. Det är en modern variant av ett gammal kinesiskt bärdon. Mei betyder att bära på

Läs mer

STYRKETRÄNING / Benböj. Steg 1. Assisterad benböj

STYRKETRÄNING / Benböj. Steg 1. Assisterad benböj ÖVNINGSBANK STYRKA STYRKETRÄNING / Benböj Steg 1. Assisterad benböj håll blicken rakt fram. Stolt och rak hållning i ryggen. Stå axelbrett med fötterna vinklade ca 15 utåt. Ha tyngden på hälarna genom

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

Kombiapparat MF 3.3 Behandlingsapparat med tre funktioner

Kombiapparat MF 3.3 Behandlingsapparat med tre funktioner Art nr. 125018 Kombiapparat MF 3.3 Behandlingsapparat med tre funktioner Detta är en multifunktionsapparat som kombinerar funktionerna; Galvan (GV), Brusher (BR) och D arsonval (Högfrekvens (HF)). Apparaten

Läs mer

Barn i bil Så skyddar du ditt barn

Barn i bil Så skyddar du ditt barn Barn i bil Så skyddar du ditt barn Information på svenska 1 2 VARNING! Barn ska aldrig sitta på plats med krockkudde! Det gäller alla som är kortare än 140 cm. Den kraft som utvecklas kan vara förödande.

Läs mer

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Fönstermarkis. Nordic Light DA22 - DA32 - DA42 - DA46 - VS24 - VS34 - VS44 - BC26

INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING. Fönstermarkis. Nordic Light DA22 - DA32 - DA42 - DA46 - VS24 - VS34 - VS44 - BC26 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Fönstermarkis Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera

Läs mer

PLE PLE EGENSKAPER. Dimensioner. Åkrörelse. Hastighet. Acceleration. Driftstemperatur ANVÄNDNINGSOMRÅDEN. PLE max. 6 m fribärande

PLE PLE EGENSKAPER. Dimensioner. Åkrörelse. Hastighet. Acceleration. Driftstemperatur ANVÄNDNINGSOMRÅDEN. PLE max. 6 m fribärande PLE 24 20 16 12 8 4 0 0 PLE användningsområden 67 PLE mått 68 PLE modeller 69 PLE dimensioner 71 PLE delar 72 PLE montering 73 PLE artikelnummer 76 last/(kg/m) invändig höjd/(mm) 118 115 80 50 30 16 7

Läs mer

VIKTIGT! VID UPPLADDNING, FÅR LADDAREN INTE SÄTTAS I VÄGGEN FÖRRÄN LADDAREN ÄR KOPPLAD TILL STOLEN.

VIKTIGT! VID UPPLADDNING, FÅR LADDAREN INTE SÄTTAS I VÄGGEN FÖRRÄN LADDAREN ÄR KOPPLAD TILL STOLEN. VIKTIGT! VID UPPLADDNING, FÅR LADDAREN INTE SÄTTAS I VÄGGEN FÖRRÄN LADDAREN ÄR KOPPLAD TILL STOLEN. VID FÖRSTA UPPLADDNING SKALL BATTERIET LADDAS I 24 TIMMAR. NÄR BATTERIET HÅLLER PÅ ATT BLI URLADDAT HÖRS

Läs mer

Löpvagnen har en fjäderbelastad låstapp för att man ska kunna öppna porten utan motor. Ett dragsnöre kommer att fästas i löpvagnens låstapp senare.

Löpvagnen har en fjäderbelastad låstapp för att man ska kunna öppna porten utan motor. Ett dragsnöre kommer att fästas i löpvagnens låstapp senare. 1 Montering av motor Ta fram Löpvagnen (Svart eller blå) och studera dess funktion. Skjut in löpvagnen med den rundade sidan först in I spåret på kedjeprofilen. Skjut fram löpvagnen så att den klickar

Läs mer

Förbereda maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Montera satsen. Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare. Montera baklamporna

Förbereda maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Montera satsen. Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare. Montera baklamporna Lampsats eller lampkopplingssats T4240-klippare Modellnr 02844 Modellnr 02845 Form No. 3415-721 Rev A Monteringsanvisningar Förbereda maskinen 1. Parkera maskinen på en plan yta. Figur 1 g196985 2. Koppla

Läs mer

Stretcha nacke. Stretcha armar. Stretcha kroppen för Innebandy

Stretcha nacke. Stretcha armar. Stretcha kroppen för Innebandy Stretcha nacke Stretcha nacke Övning 1 Stå upprätt som på bilden och rulla med huvudet från den ena sidan till den andra och känn hur du stretchar ut nacken. Stretcha armar Stretcha underarmarna Sätt dig

Läs mer

Information till dig som skadat axeln

Information till dig som skadat axeln Information till dig som skadat axeln Arbetsterapi och Fysioterapi Viktigt att tänka på: Minska svullnad i hand och arm Lägg armen och handen i högläge när du vilar Knyt handen kraftigt och sträck sedan

Läs mer

Upprättad: / RK Utgåva: 02 Reviderad: Sida: 1 av 22 OI06H-4004 SR 590. Handhavandeinstruktion SR 590 Svetsvisir

Upprättad: / RK Utgåva: 02 Reviderad: Sida: 1 av 22 OI06H-4004 SR 590. Handhavandeinstruktion SR 590 Svetsvisir Sida: 1 av 22 Handhavandeinstruktion SR 590 Svetsvisir Sida: 2 av 22 Allmän information Sundströms svetsvisir SR 590 används tillsammans med Sundströms batteridrivna fläktar SR 500/SR 700 är avsedd för

Läs mer

I det här Tränarpasset bjuder vi på Lilla programmet, ett 30-minuterspass från Träna med kroppen fysisk grundträning för ungdomar.

I det här Tränarpasset bjuder vi på Lilla programmet, ett 30-minuterspass från Träna med kroppen fysisk grundträning för ungdomar. 1 https://tranarpasset.com/2016/06/28/trana-med-kroppen/ TRÄNA MED KROPPEN Sommar betyder ofta lov från ordinarie träningsaktiviteter och då kan det vara bra med ett pass som kan genomföras precis var

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop

Vattenfelsbrytare esystop 150317 sida 1 av 2 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av magnetventil i systemet se separat blad

Läs mer

FX TYPHOON 12 BRUKSANVISNING --- SÄKERHETSINSTRUKTIONER ---

FX TYPHOON 12 BRUKSANVISNING --- SÄKERHETSINSTRUKTIONER --- FX TYPHOON 12 BRUKSANVISNING --- SÄKERHETSINSTRUKTIONER --- Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SPECIFIKATIONER 1 1.1. Egenskaper 1 2. GENERELLA INSTRUKTIONER 1 2.1. Säkerhetsregler 2 3. ANVÄNDNINGS INSTRUKTIONER

Läs mer

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING

MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING MONTERINGSANVISING EDGE MODULFÖRVARING 1. BÖRJA MED ATT BESTÄMMA VAR PUSH-TO-OPEN FUNKTIONEN SKA VARA Varje modul är försedd med sk. push-to-open. Detta betyder att du trycker på dörren för att den ska

Läs mer

Bruksanvisning RÖRELSEVAKT

Bruksanvisning RÖRELSEVAKT Bruksanvisning RÖRELSEVAKT 2016-09-19 Rev 2.0 1 Innehåll Rörelsevaktens funktion... 3 Koppla bort treminutersfördröjningen... 3 Komma igång (batteribyte)... 4 Placering av rörelsevakten.... 6 Placeringstips...

Läs mer

Netti III 74324A 040622

Netti III 74324A 040622 B R U K A R M A N U A L 2 0 0 4 Netti III 74324A 040622 1. INTRODUKTION Netti III är en komfort rullstol producerad för både inom- och utomhusanvändning. Den har genomgått test hos TÜV Product Service

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

HKTS30SAT-2. Två Satellit högtalare. Designed to Entertain. Bruksanvisning Svenska

HKTS30SAT-2. Två Satellit högtalare. Designed to Entertain. Bruksanvisning Svenska HKTS30SAT-2 Två Satellit högtalare Bruksanvisning Svenska Designed to Entertain. Harman Kardon HKTS30SAT-2 Inledning Tack för att du köpt Harman Kardon HKTS30SAT-2 högtalarpar, med vilket du kan uppleva

Läs mer