Bygg varma, gedigna och beständiga hus med Leca Murblock

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygg varma, gedigna och beständiga hus med Leca Murblock"

Transkript

1 Leca Murblock Bygg varma, gedigna och beständiga hus med Leca Murblock

2 Eget hus bygger man kanske bara en gång i livet. Därför vill du säkert ha ett hus som är gediget, beständigt och underhållssnålt. Murade hus ger dig allt detta. Med Leca murblock och Leca Isoblock får du dessutom ett lättarbetat material med isolerande egenskaper. I den här broschyren berättar vi om några av fördelarna med Leca murblock och Isoblock. De goda egenskaper som Leca lättklinker har, byggs in i ditt hus och du får en klimatutjämnande stomme. Blocken används för alla typer av väggar, från grund till tak. De är okänsliga för fukt och mögel samt mycket säkra vid brand. Leca murblock är också ett utmärkt material i trädgården; t.ex. för garage, murar och uteplatser. Lycka till med ditt husbygge. Vi hoppas att du väljer vårt material till ditt nya hus.

3 Leca byggblock är beständiga och tåliga mot fukt, mögel och skadedjur. Med Leca Murblock får du lättklinkerns

4 alla goda egenskaper inbyggda i huset Leca murblock tillverkas av Leca lättklinker som binds samman med cement och vatten. Leca lättklinker, i sin tur, är finkornig, kalkfattig lera från Östergötland som bränns i roterande ugnar och får ett hårt skal med ett celluppdelat, luft-fyllt inre. Lättklinkern Varje kula Leca lättklinker har ett hårt skal och ett cellupp delat, luftfyllt inre. ger murblocken mycket goda egen-kaper som byggnads material. Blocken är starka och lätta att arbeta med De luftfyllda och hårda kulorna bidrar till att blocken har låg egenvikt och hög tryckhållfasthet i förhållande till sin vikt. En kubikmeter murblock väger ca 700 kg. Blocken kan bearbetas med standard - verktyg som är anpassade för materialet. Infästningar görs med exempelvis plastplugg. Du sågar, borrar och kapar Leca murblock med vanliga standardverktyg som är anpassade för materialet. Du får väggar som isolerar Luften som finns innesluten i varje lättklinkerkula ger murblocken isolerande egenskaper. Blocken kan användas i hela huset, från grund till tak. För ytterväggar kan du använda Leca Isoblock som dessutom har en kärna av isolermaterial. De ger en mycket god isolering och det krävs bara några få arbetsmoment för att få en färdig, välisolerad vägg. Det putsade murverket är lufttätt men ändå öppet för diffusion. Det be-tyder att väggen kan balansera fukten på ett naturligt sätt. Du riskerar inte att bygga för tätt och minskar risken för framtida fuktproblem. Du behöver inte oroa dig för fukt, frost eller mögel Murblocken är mycket tåliga och har använts i svenska hus i mer än 30 år. De är okänsliga för fukt och mögel. Dessutom är de frostbeständiga. Ytterligare en fördel är att materialet inte kan förstöras av skadedjur. Möss och insekter kan inte skada blocken eller gnaga sig in i ditt hus. Leca murblock ger dig Leca lättklinkerns goda egenskaper inbyggda i huset. Du får ett gediget och beständigt hus som drar låga kostnader för drift och underhåll.

5 Murverk av block byggs med få arbetsmoment och få ingående material. Du får ett klimatutjämnande och gediget hus, från grund till tak De vanligaste byggmetoderna är att bygga med lätt eller tung stomme. Lätt stomme består t.ex. av ett regelverk av trä plus isolering, plastskikt och en täck-ning av skivor eller trä. Värme från t.ex. solen tas upp av det tunga skiktet i väggarna......och avges när temperaturen sjunker. Stommen med Leca byggblock är klimatutjämnande. Heta dagar isoleras solens gassande strålar ute medan stommen vintertid kan användas som värmemagasin. Solvärme lagras i det tunga ytskiktet och avges jämnt och stabilt. Ytterligare en fördel är att stommen isolerar mot t.ex. trafikbuller. Lätt stomme byggs i flera lager med många olika material. Tung stomme består vanligtvis av murade väggar och elementbjälklag som ger många fördelar. Det krävs få arbetsmoment för att bygga en färdigt isolerad yttervägg med Leca Isoblock. Det ger få inbyggda material och goda möjligheter att kontrollera total kvaliteten. Bygg ytter- och innerväggar samt brandsäkra skiljeväggar Med blocken kan du mura både ytter- och innerväggar. De har god bärighet och kan från och med 120 mm tjocklek användas som bärande väggar. Skiljeväggar är också lämpliga att bygga med Leca murblock eftersom brandklassningen blir hög.

6 Puts en vacker yta, tålig mot väder och vind Leca murverk har mycket goda egenskaper som puts-bärare och det vanligaste sättet att ytbehandla ett hus byggt med Leca murblock är just att putsa det. Puts är ekonomiskt och ger en tålig och vacker yta som står sig i många år. Om du väljer att måla är det lämpligt att använda en cement- eller silikatfärg. Om du vill bygga ett hus med träfasad är det inga problem. Du kan montera väggpanel eller annat valfritt material utanpå murverket om du bara först tätar det med ett tunt putsskikt. Stänkputs (ädelputs) på grovputs och tunnputs. Putsade väggar är vackra väggar också inuti huset och på alla våningsplan Med bostadens innerväggar i Leca murblock bör du putsa på minst en sida för att få ljudisolering. Där - efter kan du måla direkt på blocken och putsen. Alla typer av puts passar ihop med blocken t ex KC-puts, kalk-puts eller gipsputs. Väggarna blir stabila vilket ger säkra infästningar för inredning, lampor och tavlor. Du behöver inte leta efter reglar utan kan fästa där det passar dig. Spritputs (ädelputs) på grovputs. Leca Silikatfärg direkt på murblock. Leca lättklinker, isolerande i grunden Tack vare att Leca lättklinker är ett isolerande och beständigt material kan du med fördel använda det i husets grund som återfyllning och mot utsidan av källarväggar. Lättklinkern ger effektiv dränering och suger inte upp fukt tack vare att kapillärkraften är liten. Leca Cementfärg direkt på murblock. Kakel direkt på putsad yta. Tapet på sandspackel och puts.

7 Källare eller källarlöst med Leca byg Bland våra produkter finns bjälklagselement, gjutna i lättklinkerbetong. Beställ gärna information om dem från oss. När du bygger hus rekommenderar vi dig att också bygga källare där det är möjligt. Källare är ett ekonomiskt sätt att få extra utrymmen för gillestuga, bastu, hobbyrum och förvaring. Under marknivån är det speciellt lämpligt att välja Leca murblock som byggnadsmaterial efter som blocken är isolerande och tåliga mot fukt och frost. Som dränering och tilläggsisolering på utsidan av väggen kan du använda Leca lättklinker. Leca murblock kan också användas för att mura kryprumsgrund, dvs. källarlöst. Dessutom har vi tre andra metoder för grundläggning av hus utan källare. Leca Kantelement för platta på mark Leca Kantelement är konstruerade så att man inte behöver gjuta någon kantförstyv-ning, dvs. den tjockare delen av gjutningen man normalt gör i betongplattans ytterkant. Elementen sparar kostnader för betong och kortar byggtiden eftersom de är snabba och rationella att montera. De isolerar också mot inträngning av kyla. Leca Kryprumsgrund Med Leca Grundbalk bygger du kryprumsgrund med prefabricerade element som går snabbt och lätt att montera. Kant-elementets värmeisolerande förmåga gör att du normalt inte behöver schakta ända ner till frostfritt djup. Som ett alternativ kan du mura kryprumsgrunden med Leca murblock. Kryprumsgrunden kan lätt kompletteras till varmgrund. Vi rekommenderar att du bygger källare där det är möjligt. Det ger extra utrymmen för hobbyrum, förvaring etc.

8 ger du hela huset, från grund till tak Med Leca Kantelement bygger du platta på mark. Metoden sparar kostnader för betong. Leca murblock kan användas för att mura kryprumsgrund. Det är en av de vanligare grundläggningsmetoderna. Leca Kryprumsgrund består av prefabricerade kantelement.

9 Här är några exempel på objekt där material från oss använts. Kontakta oss gärna om du vill ha mer information om objekten. Villa Bertilsson Leca Isoblock i ytterväggar, Leca murblock i källare och innerväggar. Ytskikt: Infärgad stänkputs. Arkitekt: Henry Andersson, Borås Byggdesign.

10 Villa Karlsson Leca Isoblock i ytterväggar, Leca massivblock i källare och innerväggar. Ytskikt: Infärgad spritputs. Arkitekt: Henry Andersson, Borås Byggdesign.

11 Villa Humlegården Leca Isoblock i ytterväggar. Leca massivblock i innerväggar. Ytskikt: Puts och målning respektive tegel. Bottenbjälklaget är ett Leca bjälklagselement. Arkitekt: Ord & Hus AB, Kivik

12 Ölandshus Leca Isoblock i ytterväggar Arkitekt: Neil Logan Konstruktör: Neil Logan och Hans Frode

13 Villa Norrängen Leca Isoblock i ytterväggar, Leca massivblock i kryprumsgrund och innerväggar. Arkitekt: Donzi Design, Margareta och Bo Linnell

14 Det är lätt att förlora sig i hustankar och glömma bort trädgården... Även om själva huset känns viktigast när du ska bygga vill vi inte missa chansen att ge dig några tips på hur du kan använda Leca lättklinker och murblock i trädgården. Med murblocken är det enkelt att bygga garage, uteplatser, grillar och trädgårdsmurar. Här är några idéer på vad du kan göra i din trädgård med Leca murblock. Läs mer i vår broschyr Ditt Hus och Din Trädgård. Grillen, byggd i Leca massivblock, kan utformas på många olika sätt. Blocken är helt obrännbara. Leca murverk är brandsäkert. Väljer du Leca Isoblock får du ett varmisolerat garage utan att behöva göra någon tilläggsisolering. Bästa sättet att ta hand om trädgårdsavfall är att kompostera det. Med Leca massivblock får du en tålig kompost som inte påverkas av frost, fukt eller skadedjur. Trädgårdsmurar kan göras på många olika sätt. Vitputsade för de tankarna till andra länder. Jordkällaren är gamla tiders skafferi. Den blir sval om sommaren och frostfri på vintern. Murningen av väggarna är enkel att göra.

15 Januari 2010 Med Leca Murverk och bjälklagselement får du ett gediget och beständigt hus med god inomhusmiljö. När du bygger hus kan du använda Leca lättklinker, murblock och element. Huset blir stabilt och tåligt. Blocken och bjälklagen gör huset klimatutjämnande. Det förbättrar boendekomforten och sänker kostnaderna för drift och underhåll. Vill du veta mer om våra produkter kan du beställa våra broschyrer som redovisar murblockens och murverkets egenskaper. Vi har också broschyrer om källarlös grundläggning, Isoblock samt en specialbroschyr som ger tips för ditt hus och din trädgård. Vill du ha råd och tips för ytbehandling av murverket finns en omfattande handbok att beställa. Den har producerats av Byggforskningsrådet och kan beställas från Svensk Byggtjänst. Handboken heter Murverkets yta, putsning och målning på murverk av betong och lättklinker. Trycksaksnumret är T19:1989. Saint-Gobain Byggprodukter AB, Weber, har ensamrätt till varumärket Leca och Leca logotypen i Sverige. Saint-Gobain Byggprodukter AB Box 707, Gårdsvägen Solna Tel: Fax:

Lättklinker. Tryggt, beständigt och miljövänligt FRITT FRÅN ISOCYANATER

Lättklinker. Tryggt, beständigt och miljövänligt FRITT FRÅN ISOCYANATER Lättklinker Finja Betong Lättklinker Tryggt, beständigt och miljövänligt FRITT FRÅN ISOCYANATER Allsidig produkt med många fördelar Lättklinkerblock är sedan många år ett etablerat och välkänt material

Läs mer

Weber Gårdshus. Ett stenhus med friggebodsmått och massor av möjligheter året om. Formgivare: Ernst Kirchsteiger

Weber Gårdshus. Ett stenhus med friggebodsmått och massor av möjligheter året om. Formgivare: Ernst Kirchsteiger Weber Gårdshus Ett stenhus med friggebodsmått och massor av möjligheter året om. Formgivare: Ernst Kirchsteiger 1 2 Weber Gårdshus Weber Gårdshus ett stort litet hus där den generösa takhöjden ger rikligt

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

Murverkskonstruktioner byggnadsteknisk utformning. Viktiga byggnadsfysikaliska aspekter:

Murverkskonstruktioner byggnadsteknisk utformning. Viktiga byggnadsfysikaliska aspekter: Murverkskonstruktioner byggnadsteknisk utformning Viktiga byggnadsfysikaliska aspekter: Värmeisolering (U-värde) Skapa lufttäthet Hindra utifrån kommande fukt Stoppa inifrån kommande fukt Förhindra kapillärsugning

Läs mer

Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare

Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare Augusti 2010 Att använda Ignucell Drain i arbeten för isolering och dränering av källare Ignucell Drains specialutvecklade konstruktion gör den till det bästa alternativet för de flesta typer av arbeten

Läs mer

Stenhus. I samarbete med

Stenhus. I samarbete med Stenhus I samarbete med Vi hjälper dig (att hitta) hem Att köpa ett nytt hus är en stor affär en av livets största. Detta ställer väldigt höga krav på oss som leverantör. Att vi håller vad vi lovar och

Läs mer

Lakka eko + 400 U-värde 0,16!

Lakka eko + 400 U-värde 0,16! Nyhet Marknadens bästa block! Lakkanbetoni.fi Lakka eko + 400 U-värde 0,16! Varför stenhus? Egentligen är det ganska lätt att definiera vad som krävs av ett hus eller bostad som är riktigt bra- ett gott

Läs mer

Isolera källare. KÄLLARE: Inifrån. Viktigt

Isolera källare. KÄLLARE: Inifrån. Viktigt KÄLLARE: Inifrån Isolera källare Det bästa sättet att tilläggisolera källaren är utvändigt. Genom att placera värmeisoleringen på utsidan blir källarväggen varm och torr, vilket är bra ur fuktsynpunkt.

Läs mer

LECA Garage. Grund och golv

LECA Garage. Grund och golv LECA Garage Grund och golv Grundläggning på icke tjälfarlig undergrund När du fått byggnadslov och igångsättningstillstånd får du börja bygga. Börja med att gräva en grop för att få reda på hur undergrunden

Läs mer

Evigheten En friggebodsdröm

Evigheten En friggebodsdröm Evigheten En friggebodsdröm Att bygga Evigheten fordrar en viss kunskapsnivå. Den här inspirationsbroschyren beskriver på ett övergripande sätt hur en variant av Evigheten kan muras, och kan med fördel

Läs mer

www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner!

www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner! www.valdahus.se Vår devis: Långsiktig hållbarhet kräver robusta konstruktioner! Den investerade kapital ger högre värdesättning i förhållande till hus byggda av konstruktioner i trä. Väggkonstruktionen

Läs mer

Produkter och system. för nybygge och renovering

Produkter och system. för nybygge och renovering Produkter och system för nybygge och renovering Weber enerfarenochkompetentsamarbetspartner Weber utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning Weber är ett företag

Läs mer

Produkter och system för nybygge och renovering

Produkter och system för nybygge och renovering Produkter och system för nybygge och renovering Weber en erfaren och kompetent samarbetspartner Weber utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system för bygg och anläggning Weber är ett företag

Läs mer

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar

Icopal FONDA för källarytterväggar. System FONDA. Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Icopal FONDA för källarytterväggar System FONDA Effektiv dränering och isolering av källarytterväggar Unika och säkra lösningar för din källaryttervägg Källarytterväggen den utsatta byggnadsdelen Fukt

Läs mer

Gårdsgrillen. Ernst Kirchsteiger har formgivit Gårdsgrillen. Du bygger den själv av material från Weber.

Gårdsgrillen. Ernst Kirchsteiger har formgivit Gårdsgrillen. Du bygger den själv av material från Weber. Gårdsgrillen Ernst Kirchsteiger har formgivit Gårdsgrillen. Du bygger den själv av material från Weber. 1 Ta vara på de vackra dagarna och ljumma sommarkvällarna. Flytta ut matlagningen och låt Gårdsgrillen

Läs mer

Leca Isoblock Light. Arbetsanvisning

Leca Isoblock Light. Arbetsanvisning Leca Isoblock Light Arbetsanvisning Inledning Leca Isoblock Light är ett sammansatt block med isolering av polyuretan mellan två Leca murblock. Isoleringen produceras i en specialbyggd maskin vilket innebär

Läs mer

Vi lever i en ny värld.

Vi lever i en ny värld. Vi lever i en ny värld. Spelreglerna är nya i byggbranschen. Under de senaste decennierna har branschen genomgått en revolutionerande förändring. Förr byggde man hela huset på plats. Nu tillverkar man

Läs mer

Så funkar ett hus Husets delar. Anders Lund, Ekocentrum

Så funkar ett hus Husets delar. Anders Lund, Ekocentrum Så funkar ett hus Husets delar Anders Lund, Ekocentrum Varför har vi hus? Klimatskydd. Möjliggöra inneklimat. Förutsättningar för olika funktioner. Klimatskydd i vilken miljö? Huset på flotten Ra miljövänligt

Läs mer

Weber Sortimentsöversikt. Vägleder dig i valet av ytputser/putsfärger

Weber Sortimentsöversikt. Vägleder dig i valet av ytputser/putsfärger Weber Sortimentsöversikt Vägleder dig i valet av ytputser/putsfärger Weber har en mängd olika mineraliska ytputser/ putsfärger baserade på kalk, hydraulisk kalk eller kalk och cement. Produkterna har olika

Läs mer

Leca Kryprumsgrund. Produktbeskrivning, projekterings- och monteringsanvisning

Leca Kryprumsgrund. Produktbeskrivning, projekterings- och monteringsanvisning Leca Kryprumsgrund Produktbeskrivning, projekterings- och monteringsanvisning Inledning Leca grundbalkar av Leca lättklinkerbetong på grundsulor skapar förutsättningar för ett fribärande bjälklag över

Läs mer

V Å T R U M. Jackon. våtrum. Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum.

V Å T R U M. Jackon. våtrum. Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum. Jackon våtrum Den professionella våtrumsskivan för kaklade rum V Å T R U M 2Jackon våtrum Inspiration och idéer Få inspiration och idéer till att använda Jackon våtrumsskiva. Följ steg för steg hur rummet

Läs mer

Puts på konstruktioner

Puts på konstruktioner Puts på konstruktioner av LECA Lättklinkerbetong Murverk och element System- och arbetsanvisning Innehållsförteckning Puts på konstruktioner av LECA lättklinkerbetong Puts på konstruktioner av LECA lättklinkerbetong

Läs mer

Weber Attefallshus. Ett stenhus av Leca Block på 25 m 2 för bra boende året om

Weber Attefallshus. Ett stenhus av Leca Block på 25 m 2 för bra boende året om Weber Attefallshus Ett stenhus av Leca Block på 25 m 2 för bra boende året om 1 2 Weber Attefallshus Weber Attefallshus är ett 25 m 2 stort stenhus med möjligheter till ett bra boende året om. Takhöjden

Läs mer

Värmekällaren. Grunden till ett sunt byggande PREFABRICERADE BETONGELEMENT. Version 201410

Värmekällaren. Grunden till ett sunt byggande PREFABRICERADE BETONGELEMENT. Version 201410 Värmekällaren Grunden till ett sunt byggande PREFABRICERADE BETONGELEMENT Version 201410 Grunden till ett sunt byggande Grunden till ett tryggt hus Värmekällaren byggs upp av tre delar: Termogrund, LK-

Läs mer

med Leca DSM byggblock av Leca lättklinker

med Leca DSM byggblock av Leca lättklinker Bygga garage med Leca DSM byggblock av Leca lättklinker Att bygga ett garage är att planera för, inte bara din bil utan även för de förrådsutrymmen du kan behöva. Bygger man med Leca DSM-byggblock är det

Läs mer

Siroc isoler-/kantelement

Siroc isoler-/kantelement Monteringsanvisning Siroc isoler-/kantelement G R U N D För gjutning av platta på mark till: Bostadshus Industrihallar Lantbruk TYPGODKÄNNANDE BEVIS 2306/77 12-2008 ersätter 03-2006 Jackon Siroc Isoler-/kantelement

Läs mer

Ytong - originalet. Ytong takbjälklag 200 mm. 300 mm Ytong Balk med 60 mm Multipor. Bärande: Ytong 200 mm. Icke bärande: Ytong 100 mm

Ytong - originalet. Ytong takbjälklag 200 mm. 300 mm Ytong Balk med 60 mm Multipor. Bärande: Ytong 200 mm. Icke bärande: Ytong 100 mm Ytong originalet Ytong - originalet Ytong var det första varumärket för lättbetong och tillverkades för första gången redan 1929 av Yxhultbolaget vid Hällabrottet i Kumla. Ytong är således originalet och

Läs mer

Leca Isoblock. Arbetsanvisning

Leca Isoblock. Arbetsanvisning Leca Isoblock Arbetsanvisning Inledning Leca Isoblock är ett sammansatt block med isolering av poly uretan mellan två Leca murblock. Isoleringen produceras i en specialbyggd maskin vilket innebär att murblocken

Läs mer

THERMODRÄN. Utvändig isolering och dränering av källarvägg

THERMODRÄN. Utvändig isolering och dränering av källarvägg THERMODRÄN Utvändig isolering och dränering av källarvägg 022018 THERMODRÄN ETT GENOMBROTT I KAMPEN MOT FUKT! Dagens klimatförändringar ställer höga krav på våra byggmaterial och byggmetoder. Husets källare

Läs mer

THERMODRÄN. Utvändig isolering och dränering av källarvägg

THERMODRÄN. Utvändig isolering och dränering av källarvägg THERMODRÄN Utvändig isolering och dränering av källarvägg 05-2016 THERMODRÄN ETT GENOMBROTT I KAMPEN MOT FUKT! Dagens klimatförändringar ställer höga krav på våra byggmaterial och byggmetoder. Husets källare

Läs mer

Varför bygga trähus eller trähus med puts när du kan bygga mycket lättare?

Varför bygga trähus eller trähus med puts när du kan bygga mycket lättare? Varför bygga trähus eller trähus med puts när du kan bygga mycket lättare? Undvik bekymmer och njut av att bygga nytt, bygga om eller bygga till med Ytong. ytong.tv Besök Ytong.tv idag och Bli inspirerad

Läs mer

Finja Cellplast isolerande produkter från grund till tak

Finja Cellplast isolerande produkter från grund till tak Cellplast Finja Betong Finja Cellplast isolerande produkter från grund till tak Vad är EPS? EPS är en förkortning av expanderad polystyren. Råmaterialet består av små polystyrenpärlor som innehåller pentan.

Läs mer

Gjut en platta på mark

Gjut en platta på mark http://www.viivilla.se/bygg-och-byggmaterial/gjut-en-platta-pamark.aspx?menu=41297&area=&noarea=0&category=&std=true Gjut en platta på mark Steg för steg ger vi dig här handfasta råd om hur du bygger din

Läs mer

Och som är snälla mot miljön och din hälsa. Ett murat och putsat byggande är för livet. Både för ditt eget och för vår planets.

Och som är snälla mot miljön och din hälsa. Ett murat och putsat byggande är för livet. Både för ditt eget och för vår planets. MURA REJÄLA STENHUS Mura för livet Våra villablock har länge använts för att bygga hållbara och säkra boenden, som står pall för väder och vind. Som effektivt stänger ute värme och kyla, som är trivsamma

Läs mer

Version OPM 3-15. Monteringsanvisning för fuktskyddsisolering

Version OPM 3-15. Monteringsanvisning för fuktskyddsisolering Version OPM 3-15 Monteringsanvisning för fuktskyddsisolering En varm och torr grund ger dig kvalitet i ditt boende. Utvändig isolering är bäst. Källarväggar bör man isolera utvändigt. Utvändig isolering

Läs mer

Knauf Fasadsystem. Aquapanel ventilerat med puts K N A U F AV S P F A S A D S Y S T E M. L I T E T S M Ä R K T Arkitektur 2012-03 K V A

Knauf Fasadsystem. Aquapanel ventilerat med puts K N A U F AV S P F A S A D S Y S T E M. L I T E T S M Ä R K T Arkitektur 2012-03 K V A Knauf Fasadsystem Aquapanel ventilerat med puts K N A U F F A S A D S Y S T E M K V A AV S P L I T E T S M Ä R K T Arkitektur 2012-03 Innehåll 4 5 6 7 8 9 10 11 Knauf Fasadsystem borgar för kvalitet Med

Läs mer

Leca Byggblock. Egenskapsredovisning

Leca Byggblock. Egenskapsredovisning Leca Byggblock Egenskapsredovisning Inledning Leca byggblock omfattar flera blocktyper som tillverkas i blockmaskiner. Från engelskan kommer varunamnet Leca: Light Expanded Clay Aggregates, som fritt översatt

Läs mer

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak

Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör. Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak Icopal Takpapp, Shingel, Takavvattning, Tillbehör Shingel och takpapp Kompletta system för yttertak 1 Kompromissa aldrig med takets kvalitet Innehåll Sida Icopal Shingel 3 Icopal Takpapp 4-5 Tillbehör

Läs mer

Leca Bjälklagselement Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning

Leca Bjälklagselement Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning Leca Bjälklagselement Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning Leca bjälklagselement används till botten-, mellan-, och takbjälklag i såväl bostäder, kontor, industri- som lantbruksbyggnader.

Läs mer

B U-värde (putsad vägg): 1,049 Vikt per block: 3,6 kg. B U-värde (putsad vägg): 0,649 Vikt per block: 3 kg

B U-värde (putsad vägg): 1,049 Vikt per block: 3,6 kg. B U-värde (putsad vägg): 0,649 Vikt per block: 3 kg B.06.300 U-värde (putsad vägg): 1,049 Vikt per block: 3,6 kg B.10.300 U-värde (putsad vägg): 0,649 Vikt per block: 3 kg B.15.300 - kommer under 2015 U-värde (putsad vägg): 0,462 Vikt per block: 4,5 kg

Läs mer

Leca Trädgårdsmurar. Allmänna anvisningar

Leca Trädgårdsmurar. Allmänna anvisningar Leca Trädgårdsmurar Allmänna anvisningar Leca Trädgårdsmurar Dränering och bärighet I våra exempel har förutsatts att återfyllningen kring muren är väl dränerad, samt att jordarten är tillräckligt bärig

Läs mer

B.06.300 U-värde (putsad vägg): 1,049 Vikt per block: 3,6 kg. B.10.300 U-värde (putsad vägg): 0,649 Vikt per block: 3 kg

B.06.300 U-värde (putsad vägg): 1,049 Vikt per block: 3,6 kg. B.10.300 U-värde (putsad vägg): 0,649 Vikt per block: 3 kg B.06.300 U-värde (putsad vägg): 1,049 Vikt per block: 3,6 kg B.10.300 U-värde (putsad vägg): 0,649 Vikt per block: 3 kg B.15.300 - kommer under 2015 U-värde (putsad vägg): 0,462 Vikt per block: 4,5 kg

Läs mer

Weber Sortimentsöversikt. Vägleder dig i valet av kalkbruk

Weber Sortimentsöversikt. Vägleder dig i valet av kalkbruk Weber Sortimentsöversikt Vägleder dig i valet av kalkbruk Kalkbaserad puts Fram till 1940-talet var nästan all puts kalkbaserad. Grundregeln vid renovering av dessa ytor är att använda det ursprungliga

Läs mer

Ombesiktning / Komplettering

Ombesiktning / Komplettering SE-QE-SD-720 728 Besiktningsprotokoll VD Ombes/ Kompl B12 Utg.4 2013-03-11 2010 Anticimex Ombesiktning / Komplettering Varudeklarerat är ett samarbete mellan Svensk Fastighetsförmedling och Anticimex Försäkringar

Läs mer

I avsnittet om grund och källare finns lösningar som används till många typer av byggnader.

I avsnittet om grund och källare finns lösningar som används till många typer av byggnader. Applikationer Grund och källare Grund och källare I avsnittet om grund och källare finns lösningar som används till många typer av byggnader. Dagens krav på grund och källares prestanda är hög. Alla redovisade

Läs mer

Husbyggnation med Träullit

Husbyggnation med Träullit Husbyggnation med Träullit Bygg med naturlagarna Naturliga och energieffektiva hus i mer än 65 år Träullit Hus har välisolerade, homogena ytterväggar med överlägsen värmelagringsförmåga och därmed lägre

Läs mer

LAMMIBLOCK FÖR MASSIVT BYGGANDE

LAMMIBLOCK FÖR MASSIVT BYGGANDE LAMMIBLOCK FÖR MASSIVT BYGGANDE KONTINUERLIG UTVECKLING GARANTERAR HÖGSTA KVALITET Fördel med att bygga ett LammiStenhus Att bygga ditt hus i betong är ett säkert val i tufft svenskt klimat. Betong är

Läs mer

Markfukt. Grupp 11: Nikolaos Platakidis Johan Lager Gert Nilsson Robin Harrysson

Markfukt. Grupp 11: Nikolaos Platakidis Johan Lager Gert Nilsson Robin Harrysson Markfukt Grupp 11: Nikolaos Platakidis Johan Lager Gert Nilsson Robin Harrysson 1 Markfukt Vad är markfukt? Skador/Åtgärder Källförteckning Slutord 2 Vad är markfukt? Fukt är vatten i alla sina faser,

Läs mer

Bygg säkert med cellplast

Bygg säkert med cellplast Bygg säkert med cellplast Smarta tips som lär dig använda cellplast på ett effektivt och säkert sätt. För dig som är byggare eller byggherre. EPS bygg isolering Beprövat isoleringsmaterial med många fördelar

Läs mer

Fuktsäkra putsade fasader

Fuktsäkra putsade fasader Fuktsäkra putsade fasader Vi har lösningen! Aquapanel Outdoor I ett villaområde utanför Malmö renoverar Malmö Mur och Puts AB fuktskadade fasader på tio villor byggda så sent som 1999. Sedan de gamla fasaderna

Läs mer

Hushållskomposter av Leca murblock

Hushållskomposter av Leca murblock Hushållskomposter av Leca murblock Allmänt Leca murblock är gjorda av brända lerkulor omgjutna och cement. Materialet är miljövänligt, isolerar, ventilerar och ruttnar inte. Det tål frukt och frost. Ska

Läs mer

Leca Kantelement. Projekteringsanvisning. Leca är ett registrerat varumärke av Saint-Gobain Byggprodukter AB, Weber

Leca Kantelement. Projekteringsanvisning. Leca är ett registrerat varumärke av Saint-Gobain Byggprodukter AB, Weber Leca Kantelement Projekteringsanvisning Rev. 201.09.26 201.0.21 Leca är ett registrerat varumärke av Saint-Gobain Byggprodukter AB, Weber Leca Kantelement Projekteringsanvisning Innehållsförteckning 1

Läs mer

RESARO AB RESAROSYSTEMET energi- och byggsystem RESAROELEMENTET

RESARO AB RESAROSYSTEMET energi- och byggsystem RESAROELEMENTET RESARO AB RESAROSYSTEMET energi- och byggsystem RESAROELEMENTET 1 2005-05-28 RESARO's pågående byggprojekt: VENDELSÖ Tvåplansvilla i souterräng. Del 2 Dörr- och fönsteröppningarna har en smyg på ca 100

Läs mer

BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM

BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM BEWi Insulation PRODUKTSORTIMENT MAGU BYGGSYSTEM BEWI Insulation har ett brett sortiment av isoleringsprodukter och erbjuder kompletta lösningar för isolerande fundament, väggar och tak. Vi säljer alla

Läs mer

JACKON KANTELEMENT Ì BOSTADSHUS Ì INDUSTRIHALLAR Ì LANTBRUK Ì GARAGE. jackon.se. Lätta lösningar för ett bättre klimat! 04-2015 ersätter 05-2011

JACKON KANTELEMENT Ì BOSTADSHUS Ì INDUSTRIHALLAR Ì LANTBRUK Ì GARAGE. jackon.se. Lätta lösningar för ett bättre klimat! 04-2015 ersätter 05-2011 JACKON KANTELEMENT Ì BOSTADSHUS Ì INDUSTRIHALLAR Ì LANTBRUK Ì GARAGE 04-2015 ersätter 05-2011 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Ì Ì Jackopor (EPS) eller Jackofoam (XPS) Ytskickt av fiberarmerad

Läs mer

Finja Betong. Putsade fasader. Vackra, trygga och beprövade

Finja Betong. Putsade fasader. Vackra, trygga och beprövade Fasad Finja Betong Putsade fasader Vackra, trygga och beprövade Iso-Fin Hässleholmsvägen, Vittsjö Iso-Fin Almvägen, Kristianstad Iso-Plus Stora Ursvik, Sundbyberg (ovan) Iso-Min Fogdevägen, Bagarmossen

Läs mer

Lokalt tryck, förankring för lyft, beständighet

Lokalt tryck, förankring för lyft, beständighet Lokalt tryck, förankring för lyft, beständighet Tomas Gustavsson TG konstruktioner AB 2017-06-08 Dimensionering för koncentrerade laster lokalt tryck SS-EN 1996-1-, 6.1.3 Lokalt tryck undersöks t.ex. vid

Läs mer

Bygga friggebod med Leca DSM byggblock av Leca Lättklinker

Bygga friggebod med Leca DSM byggblock av Leca Lättklinker Bygga friggebod med Leca DSM byggblock av Leca Lättklinker En friggebod rätt placerad kan ge huset och fastigheten nya möjligheter. Tillsammans med bostadshuset kan det ge en skyddad uteplats, odlingsyta,

Läs mer

Vem vill bo i en plastpåse? Det påstås ibland att byggnader måste kunna andas. Vad tycker ni om det påståendet?

Vem vill bo i en plastpåse? Det påstås ibland att byggnader måste kunna andas. Vad tycker ni om det påståendet? Lufttäta byggnader I exemplet diskuterar och förklarar vi varför det är bra att bygga lufttätt och vilka risker som finns med byggnader som läcker luft. Foto: Per Westergård Vem vill bo i en plastpåse?

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

LECA Isoblock. Arbetsanvisning

LECA Isoblock. Arbetsanvisning LECA Isoblock Arbetsanvisning Inledning LECA Isoblock är ett sammansatt block med isolering av polyuretan mellan två LECA murblock. Isoleringen produceras i en specialbyggd maskin vilket innebär att murblocken

Läs mer

Nyputsning Arbetsanvisning

Nyputsning Arbetsanvisning Nyputsning Arbetsanvisning Fasader och socklar Vid putsning ska fabrikstillverkade torrbruk användas såväl till grundning och grovputs som till ytputs. Tillsätt aldrig ytterligare bindemedel (Gullex eller

Läs mer

Fem sätt att hålla ditt hem varmt i vinter

Fem sätt att hålla ditt hem varmt i vinter Fem sätt att hålla ditt hem varmt i vinter Om du bor i ett dåligt isolerat hus vilket många av oss gör kan du spendera tusentals kronor extra i vinter på elräkningen. Tittar vi tillbaks lite i tiden på

Läs mer

Fuktsäkra konstruktioner

Fuktsäkra konstruktioner Fuktsäkra konstruktioner Fuktsäkra tak Fuktsäkra väggar Fuktsäkra grunder Relaterad information Kontaktpersoner Ingemar Samuelson Tel: 010-516 51 59 Fuktsäkra tak Taket skall leda bort regnvatten. Denna

Läs mer

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se

JACKON THERMOMUR. Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012. jackon.se JACKON THERMOMUR Foto: www.riisbygg.no TG 2156 Ì THERMOMUR 200 Ì THERMOMUR 250 Ì THERMOMUR 350 Ì THERMOMUR 350 SUPER 03-2015 ersätter 12-2012 jackon.se Lätta lösningar för ett bättre klimat! Vad gör byggsystemet

Läs mer

Renovering och tilläggsisolering

Renovering och tilläggsisolering Renovering och tilläggsisolering Renovering och tilläggsisolering av äldre bostäder Etterisolering og rehabilitering Renovering och tilläggsisolering Innehåll: Inledning... 3 Renovering... 4 Bostäder byggda

Läs mer

ALBA KANTELEMENT ARMERAT LÄTTKLINKERELEMENT SOM FÖRENKLAR GRUNDLÄGGNINGEN

ALBA KANTELEMENT ARMERAT LÄTTKLINKERELEMENT SOM FÖRENKLAR GRUNDLÄGGNINGEN ALBA KANTELEMENT ARMERAT LÄTTKLINKERELEMENT SOM FÖRENKLAR GRUNDLÄGGNINGEN Snabbt och enkelt Från bädd till platta med lät ALBA Kantelement är ett armerat lättklinkerelement som förenklat grundläggningen

Läs mer

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon.

GRUNDMUR. Jackon. Thermomur väggsystem. Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156. 12-2012 ersätter 10-2010. www.jackon. Jackon Thermomur väggsystem GRUNDMUR Det trygga, flexibla & energikloka byggsystemet TG 2156 12-2012 ersätter 10-2010 DET GENIALA THERMOMUR Jackon Thermomur får andra byggsystem att verka smått omoderna.

Läs mer

Putsade fasader. Vackra, trygga och beprövade

Putsade fasader. Vackra, trygga och beprövade Fasadputssystem Finja Betong Putsade fasader Vackra, trygga och beprövade Iso-Fin Hässleholmsvägen, Vittsjö. Iso-Fin Almvägen, Kristianstad Iso-Plus Stora Ursvik, Sundbyberg (ovan) Iso-Min Fogdevägen,

Läs mer

Sortiment och användning av Träullit

Sortiment och användning av Träullit Sortiment och användning av Träullit Bygg med naturlagarna Sortiment och användning Träullit består av två av världens äldsta byggmaterial trä och cement förenade som cementbunden träull Kombinationen

Läs mer

Finja Cellplast isolerande produkter från grund till tak

Finja Cellplast isolerande produkter från grund till tak Cellplast Finja Betong Finja Cellplast isolerande produkter från grund till tak Vad är EPS? EPS är en förkortning av expanderad polystyren. Råmaterialet består av små polystyrenpärlor som innehåller pentan.

Läs mer

Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering!

Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! Glöm allt du vet om spackling, slipning, målning och tapetsering! målade väggar och tak Våra penselmålade innertak passar också i badrummet. Våra innertak tillverkas i miljövänlig, slitstark, hårt sammanpressad

Läs mer

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Innehållsförteckning Förord 3 Vad är fukt? 4 Floor Screedry Konceptet 5 Floor Screedry Produkten 6 Floor Screedry Användning 7 Floor Screedry Utplacering 8 Utbildning

Läs mer

Renovering Arbetsanvisning

Renovering Arbetsanvisning Renovering Arbetsanvisning Renoveringsmetoder Välj alltid renoveringsmetod och material, som tål fortsatt underhåll utan att förstöra under laget. På K-märkta byggnader är det viktigt att behålla den befintliga

Läs mer

Hjälp vid MURNING. Bruksanvisning

Hjälp vid MURNING. Bruksanvisning Hjälp vid MURNING Bruksanvisning Allmänt Bindemedel delas in i hydrauliska och icke hydrauliska bindemedel. De hydrauliska härdar genom en reaktion med vatten och binder såväl i luft som i vatten. Ett

Läs mer

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR ICOPAL FASTLOCK Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR Enkla lösningar är oftast vackrast Med Fastlock kan du skapa moderna och spännande tak till uteplatsen, carporten eller

Läs mer

Putsning på Träullit Bygg med naturlragarn r a

Putsning på Träullit Bygg med naturlragarn r a Putsning på Träullit Bygg med naturlagarna Träullit har använts som putsbärande värmeisolering i mer än 60 år Materialet Träullit består av två av världens äldsta byggmaterial: trä och cement förenade

Läs mer

ALBA Kryprumsgrund. Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning

ALBA Kryprumsgrund. Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning ALBA Kryprumsgrund Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning Inledning ALBA grundbalkar av LECA lättklinkerbetong på grundsulor skapar förutsättningar för ett fribärande bjälklag över

Läs mer

Lättarbetat med Finjas kompletta torrbruksprogram

Lättarbetat med Finjas kompletta torrbruksprogram Torrbruk Finja Betong Lättarbetat med Finjas kompletta torrbruksprogram Finja har ett av marknadens mest kompletta torrbruksprogram Med säkerhet det mest färgstarka. Inte för skojs skull, utan för att

Läs mer

TEGEL LEVER LÄNGRE. Det vill du också göra TEGELINFORMATION.SE

TEGEL LEVER LÄNGRE. Det vill du också göra TEGELINFORMATION.SE TEGEL LEVER LÄNGRE Det vill du också göra TEGELINFORMATION.SE DET GÄLLER vår hälsa När vi bygger nytt eller renoverar, tänker vi mycket på om ekonomin är hållbar. Under de senaste åren har vi även uppmärksammat

Läs mer

Iso-Fin fasadputssystem tryggt och beprövat.

Iso-Fin fasadputssystem tryggt och beprövat. Fasadputssystem Finja Betong Iso-Fin fasadputssystem tryggt och beprövat. 2 Flexibelt fasadputssystem för alla typer av byggnader. Iso-Fin medger stor valfrihet ifråga om fasadens utseende. Karaktären

Läs mer

ALBA Kantelement. Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning

ALBA Kantelement. Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning ALBA Kantelement Produktbeskrivning Projekteringsanvisning Monteringsanvisning Inledning ALBA kantelement är idag ett inarbetat begrepp vid grundläggning med platta på mark på den svenska byggmarknaden.

Läs mer

Puts på murverk. Murverk Material, konstruktion, hantverk. Uppbyggnad av flerskiktsputs. Hantverksaspekter. Armering av puts

Puts på murverk. Murverk Material, konstruktion, hantverk. Uppbyggnad av flerskiktsputs. Hantverksaspekter. Armering av puts Murverk Material, konstruktion, hantverk Puts på murverk Uppbyggnad av flerskiktsputs Hantverksaspekter Armering av puts Material från föreläsningen har hämtats främst från Undvik misstag i murat och putsat

Läs mer

MONTERINGSANVISNING GRUND

MONTERINGSANVISNING GRUND MONTERINGSANVISNING GRUND Steg för steg ger vi dig handfasta råd om hur du bygger din egen grund. www.thuresson.se Innan du börjar De flesta byggnader kräver byggnadslov, konstruktionsritningar samt kontakter

Läs mer

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt

Ett utrymmessparande isoleringspaket. Snabbt och enkelt. Skyddar konstruktionerna. Hållbart, miljövänligt och tryggt Skivstorlek: 600 x 1200 mm Tjocklek: 30 mm Spont: helspont på alla kanter Ytbeläggning: aluminiumlaminat båda sidor av skivan SPU Sauna-Satu lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra

Läs mer

Murverk- Material, konstruktion, hantverk. Murverkets material - Tegel, murblock, kompletterande material

Murverk- Material, konstruktion, hantverk. Murverkets material - Tegel, murblock, kompletterande material Murverk- Material, konstruktion, hantverk Murverkets material - Tegel, murblock, kompletterande material Material: Tegel Råvaror: Lera normalt ishavslera 10-15000 år gamla Sand magrar leran Tillsatser:

Läs mer

Energisparande påverkan på innemiljön Möjligheter och risker

Energisparande påverkan på innemiljön Möjligheter och risker Energisparande påverkan på innemiljön Möjligheter och risker Svenska Luftvårdsföreningen 2006-04-06 Eva Sikander Energiteknik, Byggnadsfysik Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut Kan man utföra energisnåla

Läs mer

Energieffektiviseringens risker Finns det en gräns innan fukt och innemiljö sätter stopp? Kristina Mjörnell SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Energieffektiviseringens risker Finns det en gräns innan fukt och innemiljö sätter stopp? Kristina Mjörnell SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Energieffektiviseringens risker Finns det en gräns innan fukt och innemiljö sätter stopp? Kristina Mjörnell SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Stor potential för energieffektivisering I Sverige finns

Läs mer

Förfrågningsunderlag hus ver. 2

Förfrågningsunderlag hus ver. 2 Förfrågningsunderlag hus ver. 2 Måtten är inte hugna i sten utan kan ändras om det gör bygget billigare. Likaså om motsvarande byggmaterial finns med samma egenskaper så kan det räknas på, eller alternativ

Läs mer

Planerad inflyttning sker under Multihus parkeringshus, bostäder, kontor, vårdcentral, handel NCC Property Development Byggtid:

Planerad inflyttning sker under Multihus parkeringshus, bostäder, kontor, vårdcentral, handel NCC Property Development Byggtid: Det här är det tredje informationsbrevet från - Projekt Multihuset. Här berättar vi mer om projektet och ger dig information om de aktiviteter som pågår under de närmsta månaderna. Multihuset Det nya Multihuset

Läs mer

Leca Swimmingpool. För Pahléns poolutrustning. Revideringsdatum: 2015-06-23

Leca Swimmingpool. För Pahléns poolutrustning. Revideringsdatum: 2015-06-23 Leca Swimmingpool För Pahléns poolutrustning Revideringsdatum: 2015-06-23 1 2 Leca är ett registrerat varumärke av Saint- Gobain Byggprodukter AB, Weber Innehållsförteckning Pool av Leca Block 4 Introduktion

Läs mer

Weber Fasadsystem EF. Serpomin EF, Serposol EF.System- och arbetsanvisning.

Weber Fasadsystem EF. Serpomin EF, Serposol EF.System- och arbetsanvisning. Weber Fasadsystem EF Serpomin EF, Serposol EF.System- och arbetsanvisning. xx Ställning Illustrationen visar lämplig typ av ställning för fasadarbeten. Bomlaget ska vara minst 1 meter (5 plank) brett.

Läs mer

Hållbart Funktionellt Ekologiskt. Funktionella och moderna arenor där aktiva människor trivs. T3 Arena Luleå Hållbara sporthallar med Träullit

Hållbart Funktionellt Ekologiskt. Funktionella och moderna arenor där aktiva människor trivs. T3 Arena Luleå Hållbara sporthallar med Träullit T3 Arena Luleå Hållbara sporthallar med Träullit Funktionella och moderna arenor där aktiva människor trivs. www.traullit.se Hållbart Funktionellt Ekologiskt Träullit i sportanläggningar Ett värmetrögt

Läs mer

Gör det själv med betong

Gör det själv med betong Gör det själv med betong Förslag på inspiration former.nu styleroom.se betongkrukor.se betongformar.se ellasinspiration.se wsochcompany.se Betong som hobby Kokbok för betong Betong med guldkant Betong

Läs mer

Weber Sortimentsöversikt

Weber Sortimentsöversikt Weber Sortimentsöversikt Vägleder dig i valet av ytputser/putsfärger Weber har en mängd olika mineraliska ytputser/putsfärger baserade på kalk, hydraulisk kalk eller kalk och cement. Produkterna har olika

Läs mer

Energispartips. Tips och information från Norrenergi

Energispartips. Tips och information från Norrenergi Energispartips Tips och information från Norrenergi Energispartips för våra kunder Här presenterar vi några tips för dig som vill få ner din energianvändning. Kanske känner du igen vissa och andra är helt

Läs mer