Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD)"

Transkript

1 Plats och tid Kommunförvaltningen, Renens sammanträdesrum kl Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare Carina Dagbro, verksamhetschef Paula Norberg, Vårdförbundet Camilla Hedlund, insynsråd Max Bohman, verksamhetschef Ulla Stenlund, individ- och familjeomsorgschef Utses att justera Bernth Lindgren Paragrafer: 2-19 Justeringens tid och plats Onsdagen den 26 januari kl, Underskrift Sekreterare... Aina Sjölin Ekman Ordförande... Britt-Inger Lundmark Justerande... Bernth Lindgren BEVIS Skol- och omsorgsutskottets protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget tas ned Protokollet förvaras på kanslienheten, Norsjö Underskrift... Aina Sjölin Ekman Utdragsbestyrkande

2 Dagordning 2 Dagordningen godkänns med följande tillägg: - Tillsynsärende - Beslutsattestant

3 KS-11/ Tilläggsanslag - Personligt ombud PO, personligt ombud är en kommunal verksamhet som delvis finansieras med statsbidrag. Verksamheten startades i liten skala (25 %) Från och med är verksamheten 50 %. Verksamheten riktar sig till personer över 18 år med psykiska funktionshinder och som har ett omfattande och långvarigt socialt handikapp som medför stora hinder för ett fungerande vardagsliv. Personerna har också komplexa behov av vård, stöd och service och har kontakt med socialtjänst, primärvåd och/eller den specialiserade psykiatrin utan krav på diagnos, samt andra myndigheter. Personligt ombud ska vara en möjlig insats för personer som finns på hem för vård eller boende liksom för personer med psykiska funktionshinder och missbruk (s.k. dubbeldiagnos) Handkappomsorgen avser att utöka tjänsten som personligt ombud med 25 % till en kostnad av totalt kronor. Statsbidrag är beviljat med kronor. Sålunda är kronor ofinansierat och kräver extra anslag. Personliga ombudets tjänst blir då totalt 75 % från Länsstyrelsen vill ha besked om vilket beslut kommunstyrelsen fattar i ärendet och från vilket datum eventuell utökning sker. Skrivelse från handikappomsorgen, (bilaga). Kommunfullmäktiges beslut Tilläggsanslag beviljas med kronor. Utökning av tjänsten till 75 % sker från och med

4 KS-11/ Tilläggsanslag för 2011 Nytt assistansärende Eftersom ett nytt assistansärende har inkommit äskar handikappomsorgen om tilläggsanslag med kronor för år Skrivelse från Eva Nyström Edefjäll, (bilaga). Kommunfullmäktiges beslut Tilläggsanslag beviljas med kronor.

5 KS-11/ Begäran om tilläggsanslag för ID 7130 Solbacka Vid socialnämnden inlämnade Enhetschef Ellinor Lindahl, Solbacka, en skrivelse angående arbetssituationen på Solbacka och begärde ett tilläggsanslag för 2011 för en ökning av personalstyrkan med 3 årsarbetare. Nämnden beslutade återremittera ärendet till socialförvaltningen för vidare utredning enligt vid nämnden givna direktiv. Socialnämnden beslutade att ge verksamhetsledningen i uppdrag att kortsiktigt lösa de problem som finns på Solbacka inom ramen för tillgängliga medel. Nämnden vill även att verksamhetsledningen beskriver möjligheter att lösa situationen på Solbacka genom ett helhetsgrepp sett över hela äldreomsorgen. Socialnämnden beslutade att hänskjuta frågan till det ansvariga utskottet i kommunstyrelsen efter årsskiftet. Skrivelse, budgetäskande för ID 7130 Solbacka, aktbilaga. Socialnämnden Kompletterande uppgifter, bilaga Socialnämnden Uppdra till verksamhetsledningen att se över äldreomsorgen.

6 KS-11/ Tilläggsanslag Nuddissystem Hösten 2009 fick skolchefer och skolpolitiker i Västerbottens län vid några tillfällen information från Malå kommun om Nuddissystemet. Systemet bygger på en timtaxa utifrån verkligt nyttjad tillsynstid i barnomsorgsgrupp för det enskilda barnet. I Malå har detta system tillämpats från 1993 med goda erfarenheter. Region Västerbotten och kommunerna i länet genomförde under tiden en förstudie om förutsättningarna att införa Nuddis i alla kommuner i Västerbotten. Malå kommun ansvarade för arbetet med förstudien. Utbildnings- och kulturförvaltningen har utifrån de förändrade förutsättningar som gäller för taxor i barnomsorgen gjort en utredning som föreslår en förändring till timtaxa i barnomsorg och skolbarnsomsorg samt införande av ett nytt registreringssystem för närvaro inom barnomsorg och skolbarnsomsorg. Utbildnings- och kulturnämnden beslutade att föreslå kommunfullmäktige att bevilja tilläggsanslag med kronor för investering och införande av Nuddissystem i Norsjö kommuns fritidshems- och förskoleverksamhet under Ärendet var upp i kommunstyrelsens arbetsutskott och där beslutade man att avvakta med beslut tills den nya organisationen har trätt i kraft samt att ärendet tas upp för behandling i kommunstyrelsen senast Utbildnings- och kulturnämnden Skrivelse från utbildnings- och kulturkontoret , aktbilaga. Reviderad skrivelse från utbildnings- och kulturkontoret , bilaga. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunfullmäktiges beslut Tilläggsanslag beviljas med kronor.

7 KS-11/ Riktlinjer för barnomsorgstaxa Förskoleansvarig Anette Lidén har upprättat förslag till nya riktlinjer för barnomsorgstaxan. Utbildnings- och kulturnämnden Rev. underlag, bilaga Förslag nya taxor barn- och skolbarnomsorg, bilaga 1 och 2. Riktlinjer, bilaga Utbildnings- och kulturnämnden Nya taxor och riktlinjer enligt bilaga 1 antas.

8 KS-11/ Erbjudande om stöd att bli en hälsofrämjande skola Skolan är i dag Sveriges största arbetsplats. För att bygga grunden till ett gott lärande och en god hälsa bland barn och unga är förskolan och skolan därför en viktig plats för hälsofrämjande arbete. Nu kan för-, grund- och gymnasieskolorna i södra Lappland bli först i länet att påbörja arbetet med att skapa världens bästa skola utifrån de kriterier som finns för hälsofrämjande skola. Nu erbjuds kommunen att under en tvåårsperiod få stöd med hälsofrämjande utveckling vid kompetensutvecklingsdagar. Västerbottens Läns Landstings skrivelse (bilaga). Tacka ja till erbjudandet.

9 KS-11/ Interkommunal ersättning för förskola och grundskola 2011 Det ska varje år fastställas interkommunala ersättningar vid mottagande av elever från andra kommuner. Interkommunala ersättningar. Fastställa interkommunala ersättningar vid mottagandet av elever från andra kommuner.

10 KS-11/ Val till Folkhälsorådet samt till arbetsgrupp för folkhälsan Skol- och omsorgsutskottet har fått i uppdrag att utse politiker till folkhälsorådet samt till arbetsgruppen för folkhälsan för tiden Skol- och omsorgsutskottets beslut Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

11 KS-11/ Revidering av reglemente för Pensionärs- och handikapprådet Eftersom en ny organisation trätt i kraft från och med måste en revidering göras av reglementet för pensionärs- och handikapprådet. Reglemente för Pensionärs och handikapprådet (bilaga). Kommunfullmäktiges beslut Reglementet för pensionärs- och handikapprådet antas.

12 KS-11/ Brukarrådet Socialnämnden har beslutat att brukarråden avvecklas i sin nuvarande form från och med Den ska ersättas med boende- /anhörigträffar där politiker inbjuds. Ansvarig och sammankallande är respektive enhetschef för de olika boendena. Socialnämnden Socialnämnden Återrapport sker till skol- och omsorgsutskottet i junisammanträdet.

13 KS-11/ Inrättande av 1.0 socialsekreterare och 0.35 socialpedagog Individ- och familjeomsorgen anser att arbetstyngden har ökat och önskar inrätta totalt 1.35 anställning. Socialnämnden Inga förändringar görs i dagsläget. Ny översyn av arbetsmiljön görs senast vid halvårsskiftet.

14 KS-11/ Barnomsorg tidig morgon eller natt enligt särskilda skäl Utbildnings- och kulturnämnden har delegerat till förskolerektor Anette Lidén att godkänna tillfällig barnomsorg tidig morgon eller natt enligt särskilda skäl under en övergångstid. Förutsättningen är att en lösning rent praktiskt går att ordna. Delegationen gäller till dess att skol- och omsorgsutskottet tar annat beslut. Skrivelse från Anette Lidén (bilaga) Utbildnings- och kulturnämnden (bilaga). Delegationen gäller för Anette Lidén tills annat beslut tas.

15 KS-11/ Förslag till modernisering av verksamhetssystem Ett förslag till att införa en moderniserad version av vårt verksamhetssystem för elevregistrering samt en ny lärplattform informerades utbildnings- och kulturnämnden Förvaltningen planerar för införande av statistikmodul samt koppling mellan schemamodul och verksamhetssystem. Den nya webbaserade versionen kommer att innebära en förbättrad service gentemot föräldrar, elever och personal. Utbildnings- och kulturnämnden beslutade att uppdra till utbildnings- och kulturchef Max Bohman att driva frågan i budgetarbetet 2011 och i samverkan med IT-enheten göra en projektplan för genomförande samt återuppta ärendet vid nämndens sammanträde i december. Utbildnings- och kulturnämnden Utbildnings- och kulturnämnden Ärendet överlämnas till verksamhetschefen för fortsatt utredning.

16 KS-11/ Uppföljning av arbetsmiljöåtgärder Vid sammanträde , redovisades en sammanställning av investeringsärenden för utbildnings- och kulturnämndens verksamhetsområde. Nämnden beslutade att glädjande notera förbättringar från tekniska förvaltningen i ett gemensamt arbete med underhållsarbete och arbetsmiljöfrågor. Utbildnings- och kulturchef fick i uppdrag att till nämndens sammanträde i december särskilt beakta larmsituationen på Norsjöskolan samt återrapportera ärendet. Utbildnings- och kulturnämnden beslutade att uppmana kommun styrelsen att prioritera arbetsmiljöarbetet utifrån utarbetad modell samt att uppdra till ansvarig verksamhetschef att starta arbetet med att se över larm- och låssituationen på Norsjö kommuns skolor. Prioritering av arbetsmiljöåtgärder, aktbilaga. Utbildnings- och kulturnämnden Utbildnings- och kulturnämnden Sammanställning underhållsåtgärder 2010, aktbilaga Utbildnings- och kulturnämnden Uppmana teknik och fritid att återrapportera arbetsmiljöåtgärder två gånger/år till skol- och omsorgsutskottet.

17 KS-11/ Finansiering 2010 samt begäran om omföringar för budgetåret 2011 Kraven på den statliga rektorsutbildningen har skärpts så tre av rektorerna går skolledarutbildningen. Utbildningen är ungefär 1 dag i veckan vilket gör 60 % i frånvaro för de tre rektorerna. Därför önskas fortsatt finansiering av utvecklingsledaranställningen med 60 %. Utbildnings- och kulturnämnden Ärendet återremitteras för vidare utredning.

18 KS-11/ Tillsynsärende Socialstyrelsen har i tre beslut daterade avrapporterat den tillsyn som gjorts på kommunens HVB-boenden i kommunen. Två som drivs med kommunen som huvudman och ett som drivs av ett privat företag. I besluten framkommer att Socialstyrelsen i vissa avseenden inte anser att verksamheten lever upp till lagstiftningen och dess intentioner. Det påpekas även andra brister i verksamheten som tillsynsmyndigheten kräver skall åtgärdas. Rutiner och riktlinjer från boendena och utbildningsplaner för anställda samt åtgärder som är gjorda eller planeras att åtgärdas i arbetsmiljöfrågan redovisas vid sammanträdet av individ- och familjeomsorgschef Ulla Stenlund. Beslut från Socialstyrelsen, aktbilaga. Socialnämnden Socialnämnden Socialnämnden Skol- och omsorgsutskottets beslut Ärendet lämnas till kommunstyrelsen utan eget yttrande.

19 KS-11/ Beslutsattestant/ersättare samt ansvarsområde för ID 7935, 7936, 7937 och 7929 Kommunstyrelsen har att utse beslutsattestanter samt fastställa ansvarsområde för ID 7935 Läkemedelsgenomgångar, 7936 Demensvård/även vård i livets slut, 7937 Kost och nutrition och 7929 Erhållna stimulansmedel för sociala innehållet. Som beslutsattestant för ID 7935 Läkemedelsgenomgångar utses Kristina Holmström med Carina Dagbro som ersättare. Ansvarsområde fastställs till 450. Som beslutsattestant för ID 7936 Demensvård/även vård i livets slut utses Kristina Holmström med Carina Dagbro som ersättare. Ansvarsområde fastställs till 460. Som beslutsattestant för ID 7937 Kost och nutrition utses Kristina Holmström med Carina Dagbro som ersättare. Ansvarsområde fastställs till 460. Som beslutsattestant för ID 7929 Erhållna stimulansmedel för sociala innehållet utses Kristina Holmström med Carina Dagbro som ersättare. Ansvarsområde fastställs till 460.

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Björnen kl. 08.30 12.05 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd)

Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.30-12.00 Beslutande Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd) Övriga deltagande

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Renen kl. 08.30 11.40 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl 08.00-15.30 Bernth Lindgren, ordförande (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden (1/16) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Karin Nordén, (c) tjänstgörande ersättare Stig Selin, (s), 75, 77 Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden Sammanträdesdatum 1/19 2004-06-02 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-16.45 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s)

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunförvaltningen, kl. 08.00-15.45 Beslutande Johan Broström tjänstgörande ersättare för Bernth Lindgren, (kd) Sofi Fransson, (c) Magnus Eriksson, ordförande (s) Stig Salomonsson tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Isak Frohm (S), ordförande Bertil Morén (V) vice ordförande Monica Holmström (S) Lennart Holm (FP) Bertil Näslund (KD)

Isak Frohm (S), ordförande Bertil Morén (V) vice ordförande Monica Holmström (S) Lennart Holm (FP) Bertil Näslund (KD) 1(23) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.30-15.30 Beslutande Övriga deltagande Isak Frohm (S), ordförande Bertil Morén (V) vice ordförande Monica Holmström (S) Lennart Holm (FP) Bertil Näslund

Läs mer

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum (1/17) 2005-09-26 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl.11-14.45 Lars Brännström (kd),

Läs mer

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP)

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunkontoret tisdag den 1 mars kl. 08:30-15:10 Beslutande Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) Övriga deltagande Ingela

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Folkets hus onsdag kl enligt bifogad närvarolista. Bodil Granström, assistent

Folkets hus onsdag kl enligt bifogad närvarolista. Bodil Granström, assistent Social- och utbildningsutskottet 2013-10-09 1 Plats och tid Beslutande Folkets hus onsdag 2013-10-09 kl 15.10--15.40 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Bodil Granström, assistent Utses att justera

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden 2004-02-11 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-12-15 Sid 1(10) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden Sammanträdesdatum 2005-06-09 Plats och tid Kommunförvaltningen, lokal Älgen, kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Magnus Eriksson, tjänstgörande vice ordförande (s) Sofi Fransson,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande 1(7) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Orsaskolan, sal D:23, 2019-02-21 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S), vice ordförande Carina

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl ,

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl , VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, tisdagen den 23 april 2013, kl. 08.00 09.00, 12.00 14.30. Beslutande Bengt Ivan Lidqvist Willy Nilsson Petra Jonsson, 106-108, Gunnar

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-05-24 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 24 maj 2011 kl 13:30 16:00 Beslutande Övriga närvarande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-06-05 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08:30 10:45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente Rev Rev , 3 Rev , 11

PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente Rev Rev , 3 Rev , 11 1 (6) PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente. 2004-02-23 7 Rev 2007-04-23 18 Rev 2011-02-14, 3 Rev 2015-03-16, 11 Reglemente för Kultur- och utbildningsnämnden. 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet 2014-02-18 Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 6-9 6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 7 Bldandet av en regional utvecklingsenhet

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Plats och tid Västängsgården, klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner (mp)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 10 april 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-81 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

2011-11-16 1 (10) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30

2011-11-16 1 (10) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30 2011-11-16 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30 ande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Anna-Greta

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Utgivare: Kommunledningsenheten Gäller från: 2011-01-01 Antagen: KF 334/2010, Rev KF 78/2011 Reglemente för Socialnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess verksamhet gäller

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05 16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 14.27-14.36 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 16.00-20.25 Deltagande Beslutande Gert Franzen (c), ordfärande Jaan Kello (m) Anna Johansson (m) Rune Larsson (m) Benkt-Eric

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Björn Björnsson (M), tjg ers Sven Carlson (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Jan Lilja (S), tjg ers

Björn Björnsson (M), tjg ers Sven Carlson (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Jan Lilja (S), tjg ers Sammanträdesdatum 1(8) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 20.20 Paragrafer 1 6 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Sophia Nybell (C) Eva Hiort (M) Björn Björnsson (M), tjg ers

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Motion om vikariehanteringssystem - svar... 75 59 Delårsbokslut per 31 augusti 2017... 77 60 Klämdagar 2018... 78 61 Skyddskommittén i Mullsjö kommun...

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 47-52 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Reglemente Fritids- och kulturnämnden

Reglemente Fritids- och kulturnämnden Reglemente Fritids- och kulturnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Upprättad Beslutsinstans Reglemente fritids- och Reglemente Kf 2017-06-19, 108 Kommunfullmäktige kulturnämnden REGLEMENTE FÖR FRITIDS- OCH

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 30 november 2016 kl. 08:15 12:30

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 30 november 2016 kl. 08:15 12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 30 november 2016 kl. 08:15 12:30 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Sigbritt Persson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-12-17 2 SN 169 Dnr 143.07 700 Lägesbeskrivning skolprojektet Socialpedagog Anders Liljekvist, socialsekreterare Annalena Löfgren, familje-och ungdomspedagog Mikael Jeansson och IFO-chef

Läs mer