Arkivbeskrivning för bildningsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arkivbeskrivning för bildningsförvaltningen"

Transkript

1 Arkivbeskrivning för bildningsförvaltningen Inledning Denna arkivbeskrivning har upprättas med avsikt att beskriva hanteringen av allmänna handlingar enligt 4 kap. 2 offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) och 6 Arkivreglemente för Trelleborgs kommun fastställd av kommunfullmäktige Arkivbeskrivningen ska fungera som ett sökhjälpmedel och ge en överblick av dels myndighetens organisation och verksamhet, dels ge en överblick i de allmänna handlingar som myndigheten har tillgång till. I och med detta ska beskrivningen ge allmänheten och personal en mer heltäckande bild av organisation och verksamhet än till exempel tillgängliga diarier. Datum Blanketten ifylld av (namn) Nämndsekreterare Myndighet/förvaltning Bildningsförvaltningen Beskrivning av arkivorganisation Kontaktuppgifter för att få upplysningar om myndighetens allmänna handlingar, deras användning och sökmöjligheter Arkivansvarig Arkivredogörare Nämndsekreterare Administratörer förskola och grundskola Administratörer - gymnasieoch vuxenutbildning Administrativ chef Calle Karlsson Ansvarsområde Administration Administration Administration 1 (6)

2 Arbetsuppgifter för arkivansvarig: Känna till bestämmelser och anvisningar som rör arkivvård. Bevaka arkivlagens och kommunens arkivreglers tillämpning. Bevaka arkivfrågorna i budgetarbete och övrig planering. Bevaka arkivfrågorna vid organisationsförändringar och liknande. Utarbeta gallringsanvisningar i samråd med arkivmyndigheten. Informera berörd personal om arkiv. Samråda med kommunens arkivarie och arkivredogörare. Arbetsuppgifter för arkivredogörare: Känna till bestämmelser och anvisningar som rör myndighetens arkivvård. Vårda myndighetens/förvaltningens handlingar. Hålla handlingarna tillgängliga enligt offentlighetslagstiftningen. Biträda när gallringsanvisningar (gallringsfrister) ska utarbetas. Verkställa beslutad gallring. Se till att arkivbildningen sker enligt dokumenthanterings - och gallringsplanen. Förbereda avlämning av handlingar till kommunarkivet. Samråda med den arkivansvariga och kommunens arkivarie i arkivfrågor. Beskrivning av organisationens arbetsuppgifter och hur de har förändrats Historik och utveckling (tillkomst och upphörande) Under mandatperioderna och ansvarade skolnämnden för verksamheten för barn från 0-16 år, d.v.s. förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, förskoleklass, grundskola och obligatorisk särskola. Under samma perioder ansvarade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden för gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Ny politisk organisation från 2011 Kommunfullmäktige beslutade den 6 december 2010, 24, att fastställa en ny politisk organisation för Trelleborgs kommun fr.o.m. den 1 januari Bildningsnämnden övertog ansvaret för all den verksamhet som de två tidigare nämnderna, skolnämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, ansvarade för d.v.s. förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, förskoleklass, grundskola och grundsärskola samt för gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild 2 (6)

3 utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Verksamhet Bildningsnämnden ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet vilket avser förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning Organisationsförändringar Bildningsförvaltningen bildades och ersatte de två tidigare verksamheterna skolförvaltningen och gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som upphörde Mer information om organisationsförändringar finns under rubriken Historia och utveckling. Nuvarande organisation Bildningsförvaltningen leds av en förvaltningschef. Verksamheten är uppdelad i olika skol- och förskoleområden. Förskoleverksamheten leds av en verksamhetschef för förskolan och varje förskoleområde leds av en förskolechef. Grundskoleverksamheten leds av en verksamhetschef för grundskolan och varje skolområde leds av en rektor. Gymnasie- och vuxenutbildningen leds av en verksamhetschef. Verksamheten är uppdelad i fem rektorsområden, tre områden för gymnasieprogrammen på Söderslättsgymnasiet, ett rektorsområde för vuxenutbildningen och ett område för gymnasiesärskolan. Varje rektorsområde leds av en rektor. Bildningsförvaltningen består även av en central enhet med en avdelning för administration, ekonomi, system och personal. Bilagor: (organisationsschema) Bildningsförvaltningens organisationsschema Här kan du hitta handlingar Register, förteckningar eller andra sökmedel till myndighetens allmänna handlingar. Diarium Trelleborgs kommun använder sig av W3D3 som är ett ärende- och dokumenthanteringssystem för registrering av allmänna handlingar, 3 (6)

4 handläggning av ärenden och administration av sammanträden. Nämndssekreteraren administrerar sammanträden och skapar kallelser och protokoll utifrån arbetsdokument och tjänsteskrivelser som anmälts till sammanträden. Registratorn lägger upp nya ärenden och flödar dem till ansvarig handläggare samt registrerar inkomna och upprättade handlingar. Beskrivning av information som förvaras i IT-system Elevadministrationen hanteras med ett administrativt IT-stöd/ verksamhetssystem, Extens. Genom webbtjänsten, Dexter, kan vårdnadshavare få ett konto med inloggning för att t.ex. ansöka om plats för sina barn i förskola, pedagogisk omsorg eller i fritidshem, få platserbjudande när det är aktuellt, lämna eller förändra inkomstuppgifter, säga upp plats. Genom Dexter kan elever i grundskolan och gymnasieskolan och deras vårdnadshavare få tillgång till klass- och grupplistor. De kan även få tillgång till det egna barnets resultat när det gäller nationella prov och definitivsatta och låsta betyg. Vårdnadshavare till elever på 6-9/7-9-skolorna kan följa elevernas närvaro. Gymnasieelever får tillgång till sina studieplaner, betyg och grupplistor. Individuella utvecklingsplaner (förkortas IUP) hanteras med ett eget ITstöd/verksamhetssystem, Unikum. Vårdnadshavare får inloggning för att ta del av sina barns IUP. Unikum används för förskolan, fritids och grundskolan. Gymnasiet använder ett frånvarosystem, Vklass. Lärarna använder detta bland annat för att registrera elevernas närvaro, lämna skriftliga omdömen och registrera frånvarohantering. Systemet synkroniseras med Extens och Time Edit nedan. Gymnasiet och vuxenutbildningen använder ett schemaprogram, TimeEdit, som är publikt. Grundskolan använder schemaprogram, Novachem. Skolhälsovården använder ett särskilt IT-stöd/verksamhetssystem för sin journalhantering, PMO 4 (6)

5 Bildningsnämndens verksamheter använder kommunens övergripande personaladministrativa system, ekonomiadministrativa system och fakturahanteringssystem samt incident- och skaderapporteringssystem, Flexite, för anmälan om risker, tillbud och skador. För personal som ingår i kommunens administrativa nätverk finns Microsoft Outlook för kommunikation via e-post. Personalen i bildningsförvaltningen har tillgång till ett särskilt intranät, First Class, med eget e-post- och konferenssystem, där information och handlingar läggs ut. Active directory, AD, är systemet som hanterar inloggning på skolnät, administrativa nätet och det trådlösa nätverket samt genererar hemkataloger till användarna. Arkivförvaring (närarkiv, dokumentskåp) Av bildningsnämndens dokumenthanterings - och gallringsplan framgår vilken handling som avses, om handlingen ska bevaras eller gallras, hur sortering ska ske, var förvaring ska ske och hur länge handlingen ska förvaras. Administrativ chef har ansvar för att handlingar överlämnas till förvaltningens arkiv i enlighet med upprättad dokumenthanterings - och gallringsplan. Samtliga handlingar förvaras i låsta arkivskåp. Sekretesshandlingar förvaras i bestämda arkivskåp. Det finns ett närarkiv för handlingar på central förvaltningsnivå på Johan Kocksgatan 4. Det finns även närarkiv på samtliga skolor. Vissa handlingar förvaras också på förskolorna. För slutförvaring överlämnas handlingar av arkivombud i enlighet med upprättad dokumenthanterings - och gallringsplan till det centrala kommunarkivet. Dokumenthanteringsplan Dokumenthanterings - och gallringsplan antas av bildningsnämnden och revideras vid behov. Dokumenthanteringsplanen är uppdelad efter verksamhetsområde. 1. Styrelse/nämnd för utbildning 2. Förskoleverksamhet 5 (6)

6 3. Grundskola 4. Särskola 5. Gymnasieskola 6. Gymnasial lärlingsutbildning 7. Det kommunala ansvaret för uppföljande studie- och yrkesorientering 8. Vuxenutbildning 9. Elevhälsa -särskilda insatser 10. Övriga skolrelaterade verksamheter Här kan du läsa handlingar och söka i databaser Tekniska hjälpmedel som enskilda själva kan få använda hos myndigheten för att ta del av allmänna handlingar. Även webbtjänster som myndigheten använder (t ex sociala medier) På kommunens webbplats under flik/meny Barn och utbildning, finns mer information. Beskrivning av gallringsregler När gallring ska ske redovisas i dokumenthanteringsplanen. Sökingångar till arkivet och myndighetens handlingar. Dokument Beslut (datum) Dokumenthanteringsplan för bildningsförvaltningen Revidering pågår. Vilka bestämmelser om sekretess tillämpar myndigheten vanligen Vissa uppgifter i de handlingar som finns inom bildningsförvaltningens verksamheter omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Det kan till exempel vara handlingar med uppgifter om barn och elever, vissa personalhandlingar och handlingar i upphandlingsärenden. Personuppgiftslagen inskränker också publicering av olika personuppgifter. 6 (6)

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden ARKIVBESKRIVNING FÖR Barn- och utbildningsnämnden Antaget av Barn- och utbildningsnämnden Antaget 2018-05-09 55 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Administrativ chef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 2, 2013-02-26 INNEHÅLL INLEDNING... 3 1 MYNDIGHETENS ARKIVORGANISATION...

Läs mer

Innehållsförteckning 2 (7)

Innehållsförteckning 2 (7) 2 (7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Arkivbeskrivning för barn och utbildningsnämnden... 3 1. Barn och utbildningsnämndens organisation och verksamhet... 3 2. Arkivansvar inom barn och

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad I denna serie har även utkommit Att planera, utföra och drifta arkivlokaler

Läs mer

Barn och utbildningsnämndens organisation och verksamhet. Viktigare handlingsslag inom myndigheten

Barn och utbildningsnämndens organisation och verksamhet. Viktigare handlingsslag inom myndigheten Barn och utbildningsnämndens organisation och verksamhet Viktigare handlingsslag inom myndigheten Gäller från den 1 januari 2016. Upprättad 2015-12-01. Till de viktigare handlingsslagen inom nämndens

Läs mer

Upprättande av arkivbeskrivning

Upprättande av arkivbeskrivning FÖRESKRIFTER OM Upprättande av arkivbeskrivning Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2017-03-20 60 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Arkivreglemente. Styrdokument

Arkivreglemente. Styrdokument Arkivreglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2012-02-29, 27 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: - 2 Innehållsförteckning Arkivreglemente...

Läs mer

Tjänsteskrivelse, och arkivbeskrivning för socialnämnden, har varit utsända.

Tjänsteskrivelse, och arkivbeskrivning för socialnämnden, har varit utsända. Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-04-14 45 Arkivbeskrivning för socialnämnden SN-2016/94 Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden beslutar att anta Arkivbeskrivning för socialnämnden.

Läs mer

Arkivreglemente för Vännäs kommun Dnr 2011/

Arkivreglemente för Vännäs kommun Dnr 2011/ Kommunledningskontoret Antaget av kommunfullmäktige 1(6) Arkivreglemente för Vännäs kommun Dnr 2011/112-004 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för kommunfullmäktige och kommunens myndigheter.

Läs mer

Arkivbeskrivning för utbildningsnämnden

Arkivbeskrivning för utbildningsnämnden Styrdokument Kanslienheten, Stöd & Process 2016-04-13 Britta Strömberg 08-590 974 02 Dnr Britta.Stromberg@upplandsvasby.se UBN/2016:45 Arkivbeskrivning för utbildningsnämnden Nivå: Nämndspecifikt styrdokument

Läs mer

Arkivreglemente för Köpings kommun

Arkivreglemente för Köpings kommun REGLEMENTE 1 (6) Arkivreglemente för Köpings kommun Antagen av kommunfullmäktige 2010-12-20, 116 Förutom arkivlagens och arkivförordningens bestämmelser om arkivvård gäller följande reglemente för den

Läs mer

Lathund om hur man gör en arkivbeskrivning:

Lathund om hur man gör en arkivbeskrivning: Lathund om hur man gör en arkivbeskrivning: Enligt både offentlighets- och sekretesslagen (kap.4, 2) och arkivlagen ska varje myndighet upprätta en beskrivning av myndighetens allmänna handlingar. I arkivlagen

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR ORSA KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR ORSA KOMMUN ARKIVREGLEMENTE FÖR ORSA KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2003-09-22, 64 Reviderat av kommunfullmäktige 2007-11-26, 74 Reviderat av kommunfullmäktige 2019-05-27, 30 Förutom bestämmelserna i arkivlagen

Läs mer

Arkivreglemente för Staffanstorps kommun

Arkivreglemente för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 1.4 [1] Antaget av kommunfullmäktige 126/14 2014-KS-124 Arkivreglemente för Staffanstorps kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1991:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning INSTRUKTION DATUM DNR SARK 2017:9 HANDLÄGGARE MAGDALENA NORDIN VERKSAM BESKRIVNING Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning Enligt både offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen ska varje

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR HEDEMORA KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 1991-12-18, med senaste ändring 2012-06-19.

ARKIVREGLEMENTE FÖR HEDEMORA KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 1991-12-18, med senaste ändring 2012-06-19. ARKIVREGLEMENTE FÖR HEDEMORA KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 1991-12-18, med senaste ändring 2012-06-19. Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

Ansvarig myndighet (enligt Arkivreglemente för Växjö kommun 1 Tillämpningsområde)

Ansvarig myndighet (enligt Arkivreglemente för Växjö kommun 1 Tillämpningsområde) Centralförvaltningen OMSORGSFÖRVALTNINGEN ARKIVBESKRIVNING Datum 2010-10-04 Fastställd av: Förvaltningschef Ann-Christin Norlander Ersätter Arkivbeskrivning för omsorgsnämnden i Växjö kommun, upprättad

Läs mer

Arkivbeskrivning INNEHÅLL OCH ANSVARSFÖRDELNING. Koncernkontoret. Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning

Arkivbeskrivning INNEHÅLL OCH ANSVARSFÖRDELNING. Koncernkontoret. Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning Koncernkontoret Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning Dokumentslag: Styrande Datum: 2016-04-22 Dokumenttyp: Instruktion Version: 2.2 Arkivbeskrivning INNEHÅLL

Läs mer

Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun

Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2016-xx-xx xx Innehållsförteckning 1. Tillämpningsområde...3 2. Syfte...3 3. Vad är arkiv?...3 4. Arkivansvar...3 5. Redovisning

Läs mer

Arkivreglemente för Bollnäs kommun Bilaga: Kommentarer och förklaringar.

Arkivreglemente för Bollnäs kommun Bilaga: Kommentarer och förklaringar. Arkivreglemente för Bollnäs kommun Bilaga: Kommentarer och förklaringar. Antaget av kommunfullmäktige den 23 juni 2008, 224. 1. Tillämpningsområde Utöver de bestämmelser som anges i arkivlagen och arkivförordningen

Läs mer

Arkivreglemente för Kristianstads kommun

Arkivreglemente för Kristianstads kommun -1-2014 Arkivreglemente för Kristianstads kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-10-14 158 att gälla från 2014-11-01. Ersätter nr 452 Inledning Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska

Läs mer

regel plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regler för hantering av barn- och utbildningsnämndens allmänna handlingar ...

regel plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regler för hantering av barn- och utbildningsnämndens allmänna handlingar ... plan policy regel regler för hantering av barn- och utbildningsnämndens allmänna handlingar program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

ATT UPPRÄTTA ARKIVBESKRIVNING. en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen. Version 3, 2013-02-26

ATT UPPRÄTTA ARKIVBESKRIVNING. en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen. Version 3, 2013-02-26 ATT UPPRÄTTA ARKIVBESKRIVNING en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 3, 2013-02-26 INNEHÅLL 1 BESKRIVA ALLMÄNNA HANDLINGAR OCH ARKIV... 3 1.1 ARKIVBESKRIVNING

Läs mer

Moment 4: Att upprätta en arkivbeskrivning och en dokumenthanteringsplan

Moment 4: Att upprätta en arkivbeskrivning och en dokumenthanteringsplan Moment 4: Att upprätta en arkivbeskrivning och en dokumenthanteringsplan OSL Utlämnande Överklagan Registrering Tillgänglighet Hantering Redovisning TF Grundlag Allmän handling Utlämnande ArkF Skrivmateriel

Läs mer

A R K I V R E G L E M E N T E FÖR ORUST KOMMUN med kommentarer

A R K I V R E G L E M E N T E FÖR ORUST KOMMUN med kommentarer Antagen av Kommunfullmäktige 1992-11-12/13 150 (KS/1992:140) Sid 1 (7) A R K I V R E G L E M E N T E FÖR ORUST KOMMUN med kommentarer Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförteckningen (SFS

Läs mer

Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, dock senast i juni månad året efter det att ny mandatperiod inletts.

Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, dock senast i juni månad året efter det att ny mandatperiod inletts. Föreliggande dokument är antaget av kommunfullmäktige 1992-10-22, 135. Dokumentet är reviderat av kommunfullmäktige 2006-06-20, 76 samt reviderat och fastställt på nytt 2011-05-24, 63. Dokumentet ska fastställas

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR ÖSTERSUNDS KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR ÖSTERSUNDS KOMMUN Sida 1 (5) ARKIVREGLEMENTE FÖR ÖSTERSUNDS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2016-02-11, 12 att gälla från och med den 1 januari 2016. Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS

Läs mer

Svedala Kommuns 4:06 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 4:06 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Arkivreglemente för Svedala kommun antaget av kommunfullmäktige 2017-03-15 38 Gäller från 2017-04-01 Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446)

Läs mer

Reglemente för arkiv

Reglemente för arkiv Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2019-06-17 Ansvarig: Kanslichef Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst vart 4:e år Reglemente

Läs mer

ATT UPPRÄTTA ARKIVBESKRIVNING. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

ATT UPPRÄTTA ARKIVBESKRIVNING. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad ATT UPPRÄTTA ARKIVBESKRIVNING en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad I denna serie har även utkommit Att planera, utföra och drifta arkivlokaler Att fastställa arkivansvar

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Arkivreglemente ÖFS 2010:1 Fastställd av Kommunfullmäktige 1991-12-16, 156 Historik: Kommunfullmäktige1995-12-11, 200, 2000-08-14, 69, 2006-11-27, 98, 2010-04-12, 51 (Dnr

Läs mer

Arkivreglemente för Uddevalla kommun

Arkivreglemente för Uddevalla kommun Blad 1 Arkivreglemente för Uddevalla kommun Antaget av kommunfullmäktige den 11 februari 1992, 30 med revidering antaget av kommunfullmäktige 2008-05-10, 286. Med kommentarer Ersätter tidigare reglemente

Läs mer

Arkivreglemente för Strängnäs kommun

Arkivreglemente för Strängnäs kommun Arkivreglemente för Förutom de i arkivlagen (SFS:1990:782) och arkivförordningen (1991:446) antagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den kommunala arkivvården inom följande reglemente med stöd av

Läs mer

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen KS-2016/222

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen KS-2016/222 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Lisbeth Rye-Danjelsen 2016-03-08 KS-2016/222 Kommunstyrelsen Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen KS-2016/222 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsens verksamhet

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsens verksamhet ARKIVBESKRIVNING 1 (8) Arkivbeskrivning för kommunstyrelsens verksamhet Beskrivning av myndighetens allmänna handlingar Fastställd: Kommunstyrelsen, 2019-04-09 68 Omfattar: Kommunstyrelsens verksamheter

Läs mer

forskningens behov Detta reglemente skall gälla även för de aktiebolag som kommunen äger ensam.

forskningens behov Detta reglemente skall gälla även för de aktiebolag som kommunen äger ensam. Sida 1/8 Arkivreglemente för Kungsbacka kommun Förutom de i arkivlagen (AL; SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den kommunala arkivvården inom

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR LUNDS KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR LUNDS KOMMUN 1(7) ARKIVREGLEMENTE FÖR LUNDS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 23 april 2015, 78 och ersätter tidigare arkivreglemente, fastställt den 29 februari 1996, 22 Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782)

Läs mer

Tjörns kommuns författningssamling

Tjörns kommuns författningssamling Tjörns kommuns författningssamling Verksamhetsområde: Kommunstyrelsen Författning: Arkivreglemente Beslut: KF 9, 2002-02-04 Dnr 01.273-003 ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen

Läs mer

S Arkivreglemente för Hässleholms kommun

S Arkivreglemente för Hässleholms kommun www.hassleholm.se S Arkivreglemente för Hässleholms kommun Innehåll Tillämpningsområde (1 och 2a AL)... 2 Definitioner... 2 Arkivbildningens syfte (3 AL)... 2 Myndighetens arkivansvar (4 AL)... 2 Arkivmyndigheten

Läs mer

Kommunal Författningssamling Taxa

Kommunal Författningssamling Taxa Kommunal Författningssamling Taxa 2012 Nr 2 Arkivreglemente för Kungälvs kommun Gäller fr.o.m. den 1 maj 2012 Ersätter KFS 2003 Nr 19.1 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80 00 vx FAX 0303-132

Läs mer

Arkivreglemente för Götene kommun

Arkivreglemente för Götene kommun 1(6) Arkivreglemente för Götene kommun Upprättad: 2016-11-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27, 18 Att gälla från och med 2017-04-01. Bilaga: Tillämpningsanvisningar till arkivreglemente för Götene

Läs mer

Reglemente för arkiv

Reglemente för arkiv Reglemente för arkiv Reviderat av kommunfullmäktige 2019-04-17, 33 Dnr: LKS 2019-000042 Fastställt av kommunfullmäktige 2015-12-17, 136 (LKS 2015-000398) Lysekils kommun, 453 80 Lysekil Tel: 0523-61 30

Läs mer

Arkivvården inom Håbo kommun

Arkivvården inom Håbo kommun REGLEMENTE FÖR Arkivvården inom Håbo kommun Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2016-09-26 96 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare Kommunarkivarie Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

Arkivreglemente. Antagen av kommunfullmäktige

Arkivreglemente. Antagen av kommunfullmäktige Arkivreglemente Antagen av kommunfullmäktige 2010-05-31 99 ARKIVREGLEMENTE FÖR VIMMERBY KOMMUN Samtidigt som detta arkivreglemente träder i kraft upphör arkivreglemente fastställt 2006-03-27, 42 att gälla.

Läs mer

Antaget av KF 73/2015 Gäller fr o m Ersätter tidigare arkivreglemente, antaget av KF 88/92, reviderat KF 116/95.

Antaget av KF 73/2015 Gäller fr o m Ersätter tidigare arkivreglemente, antaget av KF 88/92, reviderat KF 116/95. LIDNESBERGS KOMMUN Författningssamling KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE Antaget av KF 73/2015 Gäller fr o m 2015-05-14 Ersätter tidigare arkivreglemente, antaget av KF 88/92, reviderat KF 116/95. Förutom de i

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Laholms kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Laholms kommun STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-05-14 DNR: 2017 000418 Antagen av KF den 24 april år 2018 44 Gäller från och med den 25 april år 2018 tillsvidare Riktlinjer för hantering av arkiv i Laholms kommun 1 Nämndernas

Läs mer

Arkivreglemente för Kristianstads kommun. 1 Omfattning (1-2 AL, 2 kap 3 offentlighets- och sekretesslagen SFS 2009:400)

Arkivreglemente för Kristianstads kommun. 1 Omfattning (1-2 AL, 2 kap 3 offentlighets- och sekretesslagen SFS 2009:400) ARKIVREGLEMENTE 2017 1 (7) Arkivreglemente för Kristianstads kommun Antaget av kommunfullmäktige 2017-10-17 221 att gälla från 2017-11-01. Ersätter reglemente antaget 2014-10-14 158 att gälla från 2014-11-01.

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad SKN 875/15 Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad 7.1.1 Placera och administrera information om barn och elever Antagen av skolnämnden 2015-12-09 Gäller från och med 2016-01-01 7.1. Förskola,

Läs mer

Arkivreglemente Mjölby kommun

Arkivreglemente Mjölby kommun Arkivreglemente Mjölby kommun Antagen av kommunfullmäktige 2007-08-28 57, reviderad 2015-11-17 137 Dokumentansvarig: Kommunchef ARKIVREGLEMENTE... 3 Tillämpningsområde... 3 Arkivansvar... 3 Arkivmyndighet...

Läs mer

ARKIVBESKRIVNING FÖR SKOLNÄMNDEN I KRISTINEHAMNS KOMMUN

ARKIVBESKRIVNING FÖR SKOLNÄMNDEN I KRISTINEHAMNS KOMMUN Skolförvaltningen Daana Kaipainen, 0550-88 250 daana.kaipainen@kristinehamn.se ARKIVBESKRIVNING Datum 2015-05-18 Antagen av skolnämnden 2015 ARKIVBESKRIVNING FÖR SKOLNÄMNDEN I KRISTINEHAMNS KOMMUN Enligt

Läs mer

Riktlinjer till reglemente för den kommunala arkivvården

Riktlinjer till reglemente för den kommunala arkivvården 1 (8) Typ: Riktlinje Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: KS 2015-03-10, 61 Uppdateras: 2017 Riktlinjer till reglemente för den kommunala arkivvården Innehållsförteckning 1. Krav på arkivvård

Läs mer

Arkivreglemente. Antagen av kommunfullmäktige

Arkivreglemente. Antagen av kommunfullmäktige Arkivreglemente Antagen av kommunfullmäktige 2011-10-31 Arkivreglemente 2011-09-12 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för kommunfullmäktige och kommunens myndigheter. Med myndighet avses kommunstyrelsen

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige , 99 Dnr: KS 2017/160

ARKIVREGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige , 99 Dnr: KS 2017/160 ARKIVREGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 99 Dnr: KS 2017/160 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll Förord...

Läs mer

Grästorps kommun Offentlighet och arkivering. Granskningsrapport. KPMG 2002-11-06 Antal sidor: 6

Grästorps kommun Offentlighet och arkivering. Granskningsrapport. KPMG 2002-11-06 Antal sidor: 6 ering KPMG Antal sidor: 6 Innehåll 1. Inledning 1 1.1 Revisionsmål 1 2. Genomförande 1 3. Resultat 2 3.1 Kommunstyrelsen som arkivmyndighet 2 3.1.1 Kommunens arkivstruktur 2 3.1.2 Arkivrutiner 2 3.1.3

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-2045/14 Sida 1 (9) 2014-06-02 SSA 2014:07 Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Närvarande från bolaget: Anne Tawastman

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUN ARKIVREGLEMENTE FÖR HÄRRYDA KOMMUN Gällande från den 26 februari 2018 Fastställt av kommunfullmäktige den 26 februari 2018, 31 Arkivreglemente för Härryda kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782)

Läs mer

Arkivreglemente för Arkivemölla kommun

Arkivreglemente för Arkivemölla kommun 1(6) 2018-01-01 Arkivreglemente för Arkivemölla kommun Utöver bestämmelserna i arkivlagen (1990:782) gäller inom Arkivemölla kommun följande regler meddelade med stöd av 16 arkivlagen; 1 Tillämpningsområde

Läs mer

Arkivfrågor när en myndighet startar

Arkivfrågor när en myndighet startar Avdelningen för offentlig informationshantering Tillsynsenheten GENERELL RÅDGIVNING 1 (6) Arkivfrågor när en myndighet startar Planera för arkivfrågor när en myndighet bildas Reglerna som styr arkivområdet

Läs mer

Arkivbeskrivning. Myndighetens tillkomstår (och ev. föregångare) Datum för arkivbeskrivning

Arkivbeskrivning. Myndighetens tillkomstår (och ev. föregångare) Datum för arkivbeskrivning Ansvarig: Kanslichef Antagandedatum: 2018-02-13 32 Börjar gälla: 2018-03-01 Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Arkivbeskrivning Myndighetens namn Kommunstyrelsen Myndighetens tillkomstår 1971-01-01 (och ev.

Läs mer

Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:1

Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:1 Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:1 Reglemente för hantering av arkiv i Österåkers kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2018-10-22, KF 7:20 Dnr: KS 2018/0114 Ersätter författningssamling

Läs mer

Arkivbeskrivning för gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner

Arkivbeskrivning för gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Styrdokument Nämndsekreterare 2016-09-28 Timmie Aspelin 08-590 97 Dnr Fax 08-590 733 40 FRN/2014:10 timmie.aspelin@upplandsvasby.se Arkivbeskrivning för gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i

Läs mer

20. Arkivreglemente för Västerviks kommunkoncern ändring Dnr 2017/

20. Arkivreglemente för Västerviks kommunkoncern ändring Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 35 (59) 2018-02-26 Kf Ks 26 20. Arkivreglemente för Västerviks kommunkoncern ändring Dnr 2017/369-003 Västerviks kommuns arkivreglemente reviderades senast 1995.

Läs mer

Reglemente för hantering av allmänna handlingar. Beslutat av kommunfullmäktige i Vaxholms stad , 79

Reglemente för hantering av allmänna handlingar. Beslutat av kommunfullmäktige i Vaxholms stad , 79 Reglemente för hantering av allmänna handlingar Beslutat av kommunfullmäktige i Vaxholms stad 2012-12-17, 79 2 av 9 Innehåll 1 Tillämpningsområde...3 2 Ansvarsfördelning för arkivbildning och arkivvård...3

Läs mer

Föreskrifter om arkivvården i Knivsta kommun

Föreskrifter om arkivvården i Knivsta kommun Föreskrifter om arkivvården i Knivsta kommun KS-2016/223 Fastställd av kommunfullmäktige 2016-05-25 93 Dokumentet ersätter dokumentet Arkivorganisation beslutat av kommunchefen 2008-12-17 1 Tillämpning

Läs mer

2013-05-15. Arkivbeskrivning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost

2013-05-15. Arkivbeskrivning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost 2013-05-15 Arkivbeskrivning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost Denna arkivbeskrivning, upprättad enligt 6 arkivlagen (SFS 1990:782) och 7 arkivreglemente för Göteborgs Stad. Den har till uppgift

Läs mer

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse: Revidering av arkivbeskrivning

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse: Revidering av arkivbeskrivning TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2012-11-09 DNR BUN 2012.304 EMELIE HALLIN SID 1/2 NÄMNDSEKRETERARE 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse:

Läs mer

Bilaga 97 KF Arkivreglemente för Karlsborgs kommun. Reglemente. Kommunfullmäktige 2017-MM-DD

Bilaga 97 KF Arkivreglemente för Karlsborgs kommun. Reglemente. Kommunfullmäktige 2017-MM-DD KARLSBORGS KOMMUN Bilaga 97 KF 170 2017-11-27 KARLSBORGS KOMMUN 2017-10- 1 6 Onr l5t - 2o~t- Arkivreglemente för Karlsborgs kommun Dokumenttyp: Reglemente Diarienummer: Beslutande: Kommunfullmäktige Antaget:

Läs mer

Arkivreglemente för Skara kommun

Arkivreglemente för Skara kommun 1(6) Beslutad av Skara kommun Kommunfullmäktige 151 2015-11-30 Arkivreglemente för Skara kommun Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller

Läs mer

- rätten att ta del av allmänna handlingar, - behovet av information för rättskipningen och förvaltningen, - forskningens behov.

- rätten att ta del av allmänna handlingar, - behovet av information för rättskipningen och förvaltningen, - forskningens behov. Utöver det som föreskrivs i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) gäller bestämmelserna i detta reglemente, meddelat med stöd av 16 arkivlagen. 1 Arkivverksamhetens syfte (Arkivlagen

Läs mer

Arkivreglemente för Motala kommun

Arkivreglemente för Motala kommun Kommunal författningssamling Arkivreglemente för Motala kommun Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 13/KS 0244 Datum: 2013-12-16 Paragraf: Reviderande instans: Kommunfullmäktige

Läs mer

Målet för Trosa kommuns arkivverksamhet är

Målet för Trosa kommuns arkivverksamhet är 1 (5) Antaget av fullmäktige den 7 februari 2001 10 ARKIVREGLEMENTE MED TILLÄMPNINGSANVISNINGAR för TROSA KOMMUN Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den

Läs mer

ARKIVBESKRIVNING FÖR KULTUR- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

ARKIVBESKRIVNING FÖR KULTUR- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN ARKIVBESKRIVNING FÖR KULTUR- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Vår beteckning: KUN/2018:10-004 Enligt offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen ska varje myndighet upprätta en beskrivning av myndighetens allmänna

Läs mer

Varje myndighet är en egen arkivbildare och svarar för vården av sitt arkiv enligt arkivlagen och på det sätt som framgår av detta arkivreglemente.

Varje myndighet är en egen arkivbildare och svarar för vården av sitt arkiv enligt arkivlagen och på det sätt som framgår av detta arkivreglemente. Arkivreglemente för Landstinget i Kalmar län Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) antagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den landstingskommunala arkivvården inom

Läs mer

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, 0531-526013 lina.radegard@bengtsfors.se ARKIVBESKRIVNING Antagen av Kommunstyrelsen 1(7) Arkivbeskrivning för c:\users\annsan\appdata\local\microsoft\windows\temporary

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 ARKIVREGLEMENTE FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antaget av fullmäktige 2000-05-15, 52 Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård

Läs mer

Arkivreglemente för Helsingborgs stad

Arkivreglemente för Helsingborgs stad DNR:738/2010 SID 1(5) Arkivreglemente för Helsingborgs stad Utöver bestämmelserna i arkivlagen (1990:782) gäller inom Helsingborgs stad följande regler meddelade med stöd av 16 arkivlagen. 1 Tillämpningsområde

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Kf 1996-12-17, 225 Blad 1(6) KOMMUNALT ARKIVREGLEMENTE Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den kommunala arkivvården

Läs mer

Servicenämnden handlingar

Servicenämnden handlingar Servicenämnden handlingar 2017-09-12 Kallelse Sida Servicenämnden 2017-09-12 1(2) Box 153 301 05 Halmstad 035-13 70 00 direkt@halmstad.se Plats: Gullbrannagården Sammanträdesdatum: 2017-09-12 Tid: 13:00

Läs mer

Arkivbeskrivning för Landsarkivet i Uppsala

Arkivbeskrivning för Landsarkivet i Uppsala Dnr ULA 16-2012/12407 Arkivbeskrivning för Landsarkivet i Uppsala Organisation och arbetsuppgifter Landsarkiven var regionala statliga arkivmyndigheter med det särskilda ansvaret för den statliga arkivverksamheten

Läs mer

Arkivreglemente för Skövde kommun

Arkivreglemente för Skövde kommun Arkivreglemente för Skövde kommun Beslutad av kommunfullmäktige 26 november 2018, 155. Dnr KS2017.0051 Innehåll 1 Arkivreglemente med tillämpningsanvisningar för Skövde kommun... 3 2 Tillämpningsområde

Läs mer

Katrineholms kommuns författningssamling

Katrineholms kommuns författningssamling Kommunstyrelsens handling nr 37/2008 Katrineholms kommuns författningssamling Arkivreglemente med tillämpningsföreskrifter Nr 6.01 Antaget av kommunfullmäktige 1992-06-22, 143 Ändring av kommunfullmäktige

Läs mer

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173 Styrande dokument Arkivreglemente för Oskarshamns kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2016-12-12, 173 Gäller från och med 2016-12-16 Ersätter "Arkivreglemente för Oskarshamns kommun" som fastställdes

Läs mer

Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun

Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun Styrdokument Stöd & Process 2016-07-13 Karin Pettersson 08-590 979 65 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2016:48/ karin.pettersson@upplandsvasby.se Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun Nivå:

Läs mer

Riktlinjer till reglemente för den kommunala arkivvården

Riktlinjer till reglemente för den kommunala arkivvården 1 (8) Typ: Riktlinje Giltighetstid: Tills vidare Version: 1.0 Fastställd: KS 2012-10-23, 266 Uppdateras: 2014 Riktlinjer till reglemente för den kommunala arkivvården Innehållsförteckning 1. Krav på arkivvård

Läs mer

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen KS

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen KS Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen 26 KS 2017.110 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-03-16 42 Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen (KS 2017.110) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

ARKIVBESKRIVNING OCH DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET SÖDRA ROSLAGEN Sophia Dahlgren

ARKIVBESKRIVNING OCH DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET SÖDRA ROSLAGEN Sophia Dahlgren ARKIVBESKRIVNING OCH DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET SÖDRA ROSLAGEN 2017-12-06 Sophia Dahlgren Innehåll Tillämpningsområde... 2 Ansvar för arkivbildning och arkivvård...2 Kommunarkivet...

Läs mer

Anvisning om dokumenthantering vid KTH

Anvisning om dokumenthantering vid KTH ANVISNING Gäller från och med 2013-04-03 Anvisning om dokumenthantering vid KTH Gäller fr o m 2008-06-01 Reviderad 2013-04-03 Anvisningen grundar sig på: Syfte Tryckfrihetsförordningen (1949:105) Offentlighets-

Läs mer

Arkivreglemente för Bollnäs kommun

Arkivreglemente för Bollnäs kommun KOMMUNSTYRELSEN Arkivmyndigheten i Bollnäs kommun Line Rudwall RAPPORT Datum 2018-06-25 Sida 1(10) Referens KS 2018-00175 003 Arkivreglemente för Bollnäs kommun Antagen av kommunfullmäktige den 23 juni

Läs mer

Arkivregler för Uppsala kommun

Arkivregler för Uppsala kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hallgren Richard Håkansson Sara Jonsson Sven Datum 2017-01-26 Diarienummer KSN-2016-2175 Kommunstyrelsen Arkivregler för Uppsala kommun Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument ARKIVREGLEMENTE

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument ARKIVREGLEMENTE Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument ARKIVREGLEMENTE ANTAGET AV: Kommunfullmäktige DATUM: 2017-12-14, 223 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2017 12-14 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING: Kanslichef

Läs mer

Sammanställning av inkomna svar i enkät om arkivvård i Gävle kommun.

Sammanställning av inkomna svar i enkät om arkivvård i Gävle kommun. Sid 1 (8) Rapport Dnr 17/KS504 2017-11-23 Lars Harbe Telefon 076 518 75 93 lars.harbe@gavle.se Sammanställning av inkomna svar i enkät om arkivvård i Gävle kommun. 1. Ansvar Nämnderna ska enligt kommunfullmäktiges

Läs mer

Arkivbeskrivning. Gäller från och med Barn & Utbildning. Datum Ärendenr

Arkivbeskrivning. Gäller från och med Barn & Utbildning. Datum Ärendenr Barn & Utbildning Datum 2018-05-29 Ärendenr 2018-000108 0004 Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2018-05-28, BUN 66 Arkivbeskrivning Gäller från och med 2018-06-01 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se

Läs mer

Örebro Stadsarkiv Arkivreglemente för Örebro kommun

Örebro Stadsarkiv Arkivreglemente för Örebro kommun Örebro Stadsarkiv Arkivreglemente för Örebro kommun Gäller från 2008-06-10. Uppdaterad 2016-03-07. Arkivreglemente för Örebro kommun antaget av kommunfullmäktige den 28 maj 2008. Örebro kommuns arkivreglemente

Läs mer

Policy för personuppgifter externt Barn- och utbildningsförvaltningen

Policy för personuppgifter externt Barn- och utbildningsförvaltningen Policy för personuppgifter externt Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-07-04 1 Innehåll: Gemensamma riktlinjer för alla behandlingar Barnomsorg Grundskola Gymnasieskola Vuxenutbildning Kultur Föreningsverksamhet

Läs mer

INFORMATION TILL SKOLPERSONAL. Molntjänster. och digitala verktyg i förskola och skola

INFORMATION TILL SKOLPERSONAL. Molntjänster. och digitala verktyg i förskola och skola INFORMATION TILL SKOLPERSONAL Molntjänster och digitala verktyg i förskola och skola Molntjänster för effektivare kommunikation Användningen av molntjänster ger dig som personal i förskola och skola möjligheter

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad SKN 875/15 Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad 7.2.1 Ta emot Antagen av skolnämnden 2015-12-09 Gäller från och med 2016-01-01 7.2. Grundskola Verksamhetsområde 7.2. Grundskola Process

Läs mer

Arkivreglemente Hässleholms kommun

Arkivreglemente Hässleholms kommun www.hassleholm.se Arkivreglemente Hässleholms kommun Diarienummer: KLK 2017/463 Fastställt den: 2017-11-27 240 Fastställt av: Kommunfullmäktige För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För uppföljning

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola

Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 9.3-1341/2014 Sida 1 (6) 2014-04-22 SSA 2014:01 Hantering av allmänna handlingar hos Herrängens skola Närvarande från herrängens skola: Philip Olsson

Läs mer

Arkivföreskrifter för Kils kommun

Arkivföreskrifter för Kils kommun KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUT 2015-03-26, 56 Arkivföreskrifter för Kils kommun Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och arkivförordningen (SFS 1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den

Läs mer

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget )

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget ) KOM M UNLEDNING Marie-Louise Johansson, 0485-880 18 marie-louise.johansson@borgholm.se 1(10) för Borgholms kommun Antaget av kommunfullmäktige 2017-12-18 195 (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget

Läs mer