TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(7) Normalt planförfarande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(7) Normalt planförfarande"

Transkript

1 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(7) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen Martin Schröder Tfn Fax Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för området norra Farsta strand Larsboda Drevviken i stadsdelen Larsboda ( lägenheter). FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden beslutar att programarbete påbörjas för området norra Farsta strand Larsboda Drevviken i stadsdelen Larsboda,. Ingela Lindh Magnus Andersson SAMMANFATTNING Intresset för nybyggnation inom stadsdelen Larsboda och framför allt utmed Drevvikens strand är stort och exploateringskontoret har fått in flera ansökningar om markanvisning för ny bostadsbebyggelse inom området. Under 2006 genomfördes ett visionsarbete för Larsboda arbetsområde som redovisade en ny sportanläggning på platsen där det idag ligger en stenkross. Visionsarbetet genomfördes på uppdrag av Farsta stadsdelsförvaltning. För att få en samlad helhetsbild av de utvecklingsmöjligheter som finns i stadsdelen föreslår stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret att genomföra ett programarbete för området norra Farsta strand Larsboda Drevviken. Programmet föreslås hur nya bostäder, verksamheter och publika miljöer och stråk kan bidra till att skapa en attraktiv och trygg stadsdel som kan skapa en kontinuitet i stadsbygden. Programmet föreslås omfatta två delar där en första del redovisar övergripande strukturer och utvecklingsmöjligheter och en andra del fokuserar på mer konkreta nybyggnadsmöjligheter. En första grov uppskattning visar att området kan rymma nya lägenheter. Programmet kommer att tas fram under våren 2007 och därefter redovisas gemensamt för stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Ett samråd kring programmet kan ske under hösten 2007 och detaljplaner för eventuella nya bostäder i området skulle kunna påbörjas kring årsskiftet 2007/2008. Bildmaterial: sid 6 områdesavgränsning. sid 7 fotografier från området. Bilaga: Farsta Strand Farsta sportcenter (vision för Larsboda arbetsområde, 2006).

2 2(7) UTLÅTANDE Syfte och mål Syftet med programarbetet är att genom ett samlat helhetsgrepp studera utvecklingsmöjligheterna för området. Målet är att skapa en bättre sammanhängande stadsbygd som rymmer nya bostäder och verksamheter, attraktiva publika miljöer samt att utveckla de kvaliteter och åtgärda de brister som finns i området. Bakgrund till programarbetet Under 2006 genomfördes ett visions- och utredningsarbete för Larsboda arbetsområde. Utredningen gjordes inom stadsdelsförnyelseprojektet med Farsta stadsdelsförvaltning som uppdragsgivare. I projektet medverkade också representanter från stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret, Stockholm Business Region, företagargruppen i Larsboda samt boenderepresentanter. Utredningen presenterade en satsning på en samlad sportverksamhet i arbetsområdet, något som skulle ge mervärden för företagarna och de boende i stadsdelen (se bifogad folder). I utredningen redovisades också mycket översiktligt möjligheter till nybyggnation av uppemot nya bostäder inom stadsdelen och utmed Drevvikens strand, norr om Nynäsvägen. Exploateringskontoret har fått många ansökningar om markanvisningar för nybyggnation av bostäder inom området och handelsträdgården Plantagen som ligger inom området, norr om Nynäsvägen, önskar utvidga sin verksamhet. För att få en samlad helhetsbild av de utvecklingsmöjligheter som finns i stadsdelen föreslår stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret göra en programstudie för området norra Farsta strand Larsboda Drevviken. Området idag Programområdet delas tydligt i en nordlig och en sydlig del genom Nynäsvägen. Vägen utgör en tydlig barriär i stadsdelen. Områdets olika delområden är utformade som ganska tydligt sammanhållna enklaver. Dessa är åtskilda genom grönområden men också p g a de topografiska förhållandena. De olika delområdena har olika användning. Strax norr om pendeltågstationen Farsta strand ligger stora skivhus på Filipstadsbacken och där intill radhusbebyggelse. Väster om Filipstadsbacken har byggnationen precis börjat av totalt 500 lägenheter utmed Ågesta Broväg. I arbetsområdet Larsboda finns flera olika typer av verksamheter, bl a tryckeri, kontor och småindustri/ hantverk. Området domineras dock av Skanskas stora stenkrossanläggning som kommer att avetableras inom de kommande åren och lämna en stor tom yta som är möjlig att utnyttja för ny bebyggelse. I norra delen av Larsboda arbetsområde, utmed Nynäsvägen, ligger Telias stora kontorskomplex. Telia har beslutat att koncentrera all sin verksamhet i Stockholm till Farstakontoren och här finns idag flera tusen yrkesverksamma. Verksamheten är den enskilt största arbetsgivare i området. Norr om Nynäsvägen ligger handelsträdgården Plantagen (f d Hortus). Öster om Plantagen ligger några enfamiljshus intill Drevvikens strand samt ett koloniområde. Intill Drevviken finns också ett område med ett 80-tal småstugor. Stugorna används som fritidshus och är mycket små med enkel standard.

3 3(7) I norra delen av programområdet ligger Farsta sjukhem samt viss flerbostadshusbebyggelse. Här finns också ett naturområde med en våtmark. Genom detta grönområde finns en gällande detaljplan som medger byggnation av en gata som skulle koppla trafikplatsen vid Nynäsvägen/Farstavägen med Sköndalsvägen. Gatan har aldrig byggts men skulle medge en direktkoppling mellan Farsta centrum och Sköndal. Gällande planer och tidigare ställningstagande Översiktsplan 99 Larsboda arbetsområde och området vid Telia anges som verksamhetsområde. Området söder resp väster om Mårbackagatan (kring vid Filipstadsbacken och utmed Ågesta Broväg) samt området vid Farsta sjukhem anges som tät stadsbygd. Övriga ytor som omfattas av programområdet; utmed Drevviken och området mellan Farsta sjukhem och Sköndal anges som natur och park. Strandskydd Delar av strandområdet invid Drevviken omfattas av strandskydd. Detaljplaner Området berörs av flera detaljplaner. Dessa anger i huvudsak den användning som idag är aktuell för respektive delområde. Området vid stugorna samt en del av naturområdet utmed Drevvikens strand är inte detaljplanelagt. Vision för Larsboda arbetsområde 2006 I regi av Farsta stadsdelsförvaltning genomfördes ett visions- och programarbetet för Larsboda arbetsområde under Arbetet var en del av det stadsdelsförnyelsearbete som Farsta stadsdelsnämnd och förvaltning jobbat med under de senaste åren och som resulterat i flera olika projekt. En viktig aspekt i visionsarbetet var att detta skulle inordnas i Söderortsvisionen och de programförklaringar som finns i denna. Visionen för Larsboda arbetsområde redovisade en samlad sportanläggning, på en del av den tomt som idag används som stenkross. Anläggningen föreslogs innehålla idrottsverksamheter som primärt är självbärande ekonomiskt, dvs inga kommunala medel skulle behövas för att etablera verksamheten. Idrotter som föreslogs var bl a tennis, badminton, bowling, utslagshall för golf samt klättervägg. Sportcentrat skulle utgöra en positiv funktion i stadsdelen och ge mervärden för både boende och yrkesverksamma i området. Sportcentrat ligger också strategiskt intressant intill goda kommunikationer med kollektivtrafik och bil vilket skulle ge centrat ett stort upptagningsområde i hela den sydöstra delen av stockholmsregionen. Programmet redovisade också ytor inom stadsdelen som skulle vara möjliga att bebygga med bostäder och verksamheter. En översiktlig beräkning visar att det skulle kunna rymmas upp till nya lägenheter i området samt industrimark om ca kvm för nya verksamheter. Visionen redovisades för Farsta stadsdelsnämnd. Stadsdelsnämnden beslutade i oktober 2006 att delvis godkänna den programhandling som redovisar ett nytt sportcenter samt läge för nya bostäder och verksamheter i stadsdelen. Nämnden avvisade förslaget till nya bostäder invid Drevviken då man menade att naturområdet behövs för friluftslivet.

4 Programarbete för norra Farsta strand Larsboda Drevviken 4(7) Stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret kommer gemensamt att driva programarbetet för området. Programhandlingen kommer att tas fram med hjälp av konsult, bekostad av exploateringskontoret. I samband med att programmet tas fram avses också samråd ske med inblandade parter. Det gäller bl a Farsta stadsdelsförvaltning, trafikkontoret, idrottsförvaltningen och Larsboda företagarförening. Programmet föreslås utgå från två huvudteman enligt nedan. Vision samband skapar en kontinuerlig och trygg stadsbygd Den övergripande visionen för programarbetet bör vara att skapa en attraktiv stadsdel som på ett tydligt sätt skapar en kontinuitet i stadsbygden. Idag är området ganska tydligt uppdelat i olika enklaver som inbördes har relativt dåliga och otrygga kopplingar till varandra. I visionsdelen bör ett resonemang föras kring hur stadsdelen kan upplevas mer attraktiv, vilka typer av boendeformer som kan komplettera befintliga samt hur en tryggare stadsbygd kan skapas. Vidare bör också områdets attraktiva förutsättningar, så som det vattennära läget och utmärkta kommunikationer med både pendeltåg, tunnelbana och Nynäsvägen beaktas. Dessa kvaliteter ska tillvaratas och utvecklas. I visionsarbetet bör också de idéer som togs fram i arbetet från 2006 avseende sportverksamheten arbetas in. De sportverksamheter som redovisades i det arbetet var s k kommersiella idrotter vilket innebär att det är idrotter som är självbärande och utövarna själva bekostar verksamheten. Verksamheten skulle alltså inte vara beroende av kommunala bidrag. Huruvida detta är en förutsättning, eller om staden kommer att bidar till en eventuell investering är än så länge en öppen fråga. Idrottsförvaltningen är vidtalad och kommer att vara en part i programarbetet. En satsning på Farsta strand och de delar som omfattas av programområdet tillsammans med den positiva kraft som Farsta centrum utgör för stadsdelarna i sydöstra Stockholm skulle ge tydligt fokus på denna del av söderort. Programområdet har också ett centralt och strategiskt läge i regionen till de omgivande kommunerna Huddinge, Haninge, Tyresö och Nacka. Förslag nya attraktiva bostäder, verksamheter och publika miljöer En andra del av programmet föreslås redovisa möjliga lägen för nya bostadsoch verksamhetsexploateringar. Utredningen ska ge förslag på hur förtätningar i befintliga strukturer kan göras. I programmet bör det också studeras om det är möjligt att bygga invid Drevvikens strand och hur en sådan bebyggelse då skulle kunna utformas. Programmet bör också studera hur man kan skapa attraktiva publika miljöer inom stadsdelen. Idag finns brist på allmänna ytor som upplevs som kvalitativa och självklara mötesplatser. I norra delen av programområdet ligger Hökarängsbadet som fungerar som en samlande punkt för de omkringliggande stadsdelarna. I programarbetet är det viktigt allmänhetens tillgång till de attraktiva delarna av området, framför allt utmed Drevvikens strand och Hökarängsbadet, består och förbättras jämfört med dagsläget.

5 Ägoförhållanden, Staden äger merparten av fastigheterna inom programområdet. Miljökonsekvenser 5(7) Programmets viktigaste miljöfrågor bedömer kontoret vara eventuell ny bebyggelses påverkan på grönområden och allmänhetens tillgänglighet till dessa. Om byggnation blir aktuellt utmed Drevvikens strand måste upphävande av strandskyddet och konsekvenser av detta utredas och konsekvensbeskrivas. Eventuella nya bostäder måste uppfylla gällande bullerkrav, vilket i lägena närmast Nynäsvägen måste studeras vidare. Preliminärt klarar man dock att bygga bostäder en bit från Nynäsvägen under förutsättning att bullervall och bullerplank uppförs utmed vägen. Planprocess och tidplan Programhandlingen avses tas fram under våren Därefter redovisas programhandlingen för stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Ett programsamråd kan genomföras under hösten Efter genomfört programsamråd kan programmet ligga till underlag för markanvisningar och vidare detaljplanering inom området. De första detaljplanerna för nya bostäder inom området skulle kunna startas kring årsskiftet 2007/2008. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret, tillsammans med exploateringskontoret är initiativtagare till programarbetet och är positivt till en områdesövergripande studie av stadsdelen. Genom detta arbetssätt kan staden skapa sig en helhetsbild av planeringsläget men också tillvarata möjligheter och åtgärda brister inom programområdet på ett mer samlat sätt. Möjligheten att skapa en attraktiv och mer sammanhängande stadsbygd för både boende, verksamhetsutövare och besökande i stadsdelen förväntas bli god. Vidare anser kontoret att denna typ av föregående områdesöversyn och programarbete inför fortsatt detaljplaneläggning av enskilda projekt ger vinster i form av en bredare samrådskrets där stadens intentioner för hela stadsdelens framtid blir tydlig. Handläggare Ärendet handläggs av Martin Schröder och Inger Elonsson.

6 Programområdets läge och omfattning. Avgränsningen är schematisk. 6(7)

7 7(7) Till vänster: Skivhus på Filipstadsbacken. Till höger: Radhus nedanför Filipstadsbacken Till vänster: Mårbackagatan ned mot Magelungsvägen. Till höger: Perstorpsvägen med Plantagen till höger. Till vänster: Forsån mot Drevviken. Till höger. Masonitstuga i stugområdet intill Drevviken.

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

PROGRAM FÖR LARSBODA STRAND M M I STADSDELARNA LARSBODA OCH FARSTA (700 LÄGENHETER)

PROGRAM FÖR LARSBODA STRAND M M I STADSDELARNA LARSBODA OCH FARSTA (700 LÄGENHETER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) Handläggare: Inge Almqvist Tfn 508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden PROGRAM FÖR LARSBODA STRAND M M I STADSDELARNA LARSBODA OCH FARSTA (700 LÄGENHETER) Förslag till beslut Nämnden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-05-22 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln

Läs mer

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-11-26 Handläggare: Katarina Borg Tfn 08-508 275 39 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Inger Elonsson 2003-04-19 Tfn 508 275 72 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för del av fastigheten Burmanstorp 1 i stadsdelen Farsta

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (5) 2014-11-28 Handläggare Marie Ekberg 08-508 266 10 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Nils Tunving Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Nils Tunving Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2017-01-10 Handläggare Nils Tunving 08-508 269 29 Till Exploateringsnämnden 2017-02-02 Markanvisning för parkeringshus till Stockholm Parkering AB och förråd till 24 Storage AB inom fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Markanvisning för industri inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Rågsved till Itex Rental AB

Markanvisning för industri inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Rågsved till Itex Rental AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för industri inom del av fastigheten Älvsjö

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB. Sida 1 (6) DNR E2014-00457 2014-03-03 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Skrubba 1:1 i stadsdelen Skrubba

Startpromemoria för planläggning av Skrubba 1:1 i stadsdelen Skrubba STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-03-08 Handläggare: Anna Åsell Tfn 08-50828245 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Skrubba 1:1 i stadsdelen Skrubba Förslag

Läs mer

Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef. Britta Eliasson Enhetschef

Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef. Britta Eliasson Enhetschef Dnr Sida 1 (6) 2017-10-16 Handläggare Nicole Roos 08-508 266 16 Till Exploateringsnämnden 2017-11-09 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 och Bäverstocken 1 i Rågsved till Ikano

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare Elsafemhundranio KB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare Elsafemhundranio KB. Sida 1 (6) 2015-03-23 Handläggare Emma Nilsson 08-508 264 68 Till Exploateringsnämnden 2015-04-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen 2008-09-10 Inger Elonsson Tfn 08-50827 572 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område norr om Björketorpsvägen, på del av fastigheten Grimsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Markanvisning för transformatorstation inom fastigheten Örby 4:1 i Högdalen till Affärsverket Svenska Kraftnät

Markanvisning för transformatorstation inom fastigheten Örby 4:1 i Högdalen till Affärsverket Svenska Kraftnät Dnr Sida 1 (7) 2014-01-27 Handläggare Katarina Johansson 08-508 264 20 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Markanvisning för transformatorstation inom fastigheten Örby 4:1 i Högdalen till Affärsverket

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Aspholmen 1 i Vårberg till Vårlöv KB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Aspholmen 1 i Vårberg till Vårlöv KB Sida 1 (6) 2014-09-03 Dnr E2014-01325 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2014-09-25 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Aspholmen 1 i Vårberg till Vårlöv KB Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt Dnr Sida 1 (7) 2015-12-15 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB. Sida 1 (7) DNR 2014-513-00457 2014-05-19 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Malin Sandström Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Malin Sandström Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (6) 2018-05-15 Handläggare Malin Sandström 08-508 265 83 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Programarbete för Centrala Skärholmen, del av Fokus Skärholmen, samt tidig markreservation för utredning

Läs mer

Markanvisning för drivmedelsstation till St1 Sverige AB inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal

Markanvisning för drivmedelsstation till St1 Sverige AB inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal Dnr Sida 1 (6) 2017-08-28 Handläggare Veronica Karlsson 08-508 266 93 Till Exploateringsnämnden 2017-10-12 Markanvisning för drivmedelsstation till St1 Sverige AB inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (7) 2017-10-12 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2017-11-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem Förslag till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal (handel).

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal (handel). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-08-12 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för kyrka med tillhörande samlingslokaler inom

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem.

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem. Kontaktperson Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 27146 josefine.idbrant@mk.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-01-25 Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

3. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden startar detaljplanearbete för del av fastigheten Riksby 1:3.

3. Exploateringsnämnden begär att stadsbyggnadsnämnden startar detaljplanearbete för del av fastigheten Riksby 1:3. Anna Haraldsson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 271 27 anna.haraldsson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-10-20 Markanvisning för byggvarhus inom del av fastigheten Riksby 1:3

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal Dnr Sida 1 (7) 2017-09-19 Handläggare Mattias Sjöberg 08-508 266 92 Till Exploateringsnämnden 2017-10-12 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheten Sköndal 1:19 i Sköndal med Stiftelsen Stora Sköndal

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB samt AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB samt AB Stockholmshem. TJÄNSTEUTLÅTANDE Victoria Zimmermann Grönros Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 58 Victoria.gronros@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Programarbete för Kista Äng samt markanvisning för studentbostäder inom del av

Programarbete för Kista Äng samt markanvisning för studentbostäder inom del av Lars Svensson Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 287 36 lars.ls.svensson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Programarbete för Kista Äng samt markanvisning för studentbostäder

Läs mer

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter)

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-07-12 Handläggare: Louise Heimler Tfn 08-508 273 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen i Rinkeby till Micasa Fastigheter i Stockholm AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-20 Handläggare Per-Eric S. Siljestam 08-508 275 37 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Akalla 4:1 vid Rinkeby Allé/Hjulstavägen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-14 Handläggare Michaela Jögi 08-508 276 24 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Förslag till beslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB Sida 1 (6) 2014-05-20 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB Förslag

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB Sida 1 (7) 2015-08-28 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gladan 3 mm i Stadshagen till Balder Sankt Göran AB Förslag

Läs mer

Utdrag ur områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg Godkänt SBN

Utdrag ur områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg Godkänt SBN Utdrag ur områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg Godkänt SBN 2007-09-06 5 1 Programprocessen Programområdet omfattar de fyra stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Bakgrund

Läs mer

Program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. Svar på remiss av programförslag. Reviderat utredningsbeslut.

Program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. Svar på remiss av programförslag. Reviderat utredningsbeslut. Dnr Sida 1 (9) 2014-06-04 Handläggare Per Olof Jägbeck 08-508 275 95 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Program för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. Svar på remiss av programförslag. Reviderat

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(7) Ytterstadsavdelningen Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(7) Ytterstadsavdelningen Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(7) Ytterstadsavdelningen Per Wilhelmsson 2006-05-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för Bromstens industriområde FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande Dnr Dnr E2013-513-01155 Sida 1 (6) 2014-10-20 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-11-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid kv Sicklingen i Gubbängen till Åke Sundvall Projekt AB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid kv Sicklingen i Gubbängen till Åke Sundvall Projekt AB. Per Olof Jägbeck Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR

Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR Dnr Sida 1 (6) 2015-11-09 Handläggare Monica Almquist 08-508 262 52 Till Exploateringsnämnden 2015-12-10 Markanvisning för kontor inom fastigheten Glädjen 9 i Stadshagen till Akademikerförbundet SSR Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (6) 2017-01-03 Handläggare Olga Holmström 08-508 265 35 Till Exploateringsnämnden 2017-02-02 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Markanvisning för idrottsändamål inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Riksby till Good to Great Tennis Academy. Utredningsbeslut

Markanvisning för idrottsändamål inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Riksby till Good to Great Tennis Academy. Utredningsbeslut Sida 1 (6) 2014-07-03 Handläggare Mattias Eriksson 08-508 264 32 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för idrottsändamål inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Riksby till Good to Great Tennis Academy.

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i KV Perstorp, Farsta

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i KV Perstorp, Farsta ÄRENDE NR 15 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2014-12-02 DNR 2014/1407-3.2.3 2014-11-14 HANDLÄGGARE Per Andrén Projektchef Tfn 08-737 21 85 Per.andren@familjebostader.com Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders

Läs mer

Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten Riddaren 23 på Östermalm till Stockholm Riddaren 23 Kommanditbolag

Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten Riddaren 23 på Östermalm till Stockholm Riddaren 23 Kommanditbolag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) DNR: E2017-01404 2017-04-25 Handläggare Koki Hjelmström 08-508 263 18 Till Exploateringsnämnden 2017-06-08 Markanvisning för centrumändamål inom fastigheten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB. Dnr Sida 1 (7) 2018-04-27 Handläggare Lisen Lans 08-508 265 23 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Läs mer

Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen till Skolfastigheter i Stockholm AB.

Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen till Skolfastigheter i Stockholm AB. Lars Fyrvald Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 263 61 lars.fyrvald@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för skola inom del av fastigheten Årsta 1:1 i Liljeholmen

Läs mer

Markanvisning för Studentbostäder inom fastigheten Kopiepennan 1 i Råcksta till Jonas Erik Fredrik & Fredrik Fastighetsutveckling

Markanvisning för Studentbostäder inom fastigheten Kopiepennan 1 i Råcksta till Jonas Erik Fredrik & Fredrik Fastighetsutveckling Sida 1 (7) 2014-02-13 E2013-513-00894 Handläggare Elisabeth Rosenberg 08-508 287 24 Till Exploateringsnämnden 2014-03-13 Markanvisning för Studentbostäder inom fastigheten Kopiepennan 1 i Råcksta till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Sjaelsö Sverige AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Sjaelsö Sverige AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-12-13 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-02-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

2013-01-15 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2013-511-00058

2013-01-15 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2013-511-00058 Gerd Comstedt Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 47 gerd.comstedt@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Intentionsavtal (tidig markreservation) avseende handelsetablering

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet)

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-19 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Markanvisning för nöjesfält inom fastigheten Djurgården 1:15 på Östermalm till Aktiebolaget Gröna Lunds Tivoli

Markanvisning för nöjesfält inom fastigheten Djurgården 1:15 på Östermalm till Aktiebolaget Gröna Lunds Tivoli Sida 1 (8) 2017-11-10 DNR: E2017-04001 Handläggare Koki Hjelmström 08-508 263 18 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för nöjesfält inom fastigheten Djurgården 1:15 på Östermalm till Aktiebolaget

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Farsta 2:1 i stadsdelen Larsboda (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Farsta 2:1 i stadsdelen Larsboda (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (13) 2015-05-08 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Farsta 2:1 i

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB Dnr Sida 1 (7) 2018-01-09 Handläggare Jenny Lindén 08-508 266 99 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (6) 2016-11-16 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2014-03-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter).

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter). Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-02-24 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom fastigheten

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER) Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-02-16 STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss.

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss. 009-09-8 DNR E009-5-0 Christer Fliesberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 6 0 christer.fliesberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-0- Detaljplan för fastigheten Linneduken

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem

Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (5) 2019-04-08 Handläggare Hannes Appelgren 08 508 266 77 Till Exploateringsnämnden 2019-05-23 Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks Gård 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 i Kärrtorp. Remiss.

Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks Gård 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 i Kärrtorp. Remiss. Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-04-10 Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-06-11 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för skol- och idrottsändamål inom fastigheten Medaljongen 3, Långbro 13:1 och Solberga

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder Dnr Sida 1 (8) 2017-11-09 Handläggare Edwin Björkefall 08-508 266 37 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta 2:1 invid Vinkelspegeln 4 i stadsdelen Fagersjö (ca lgh)

Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta 2:1 invid Vinkelspegeln 4 i stadsdelen Fagersjö (ca lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2018-17481 Sida 1 (9) 2018-05-21 Handläggare Heli Rosendahl Telefon 08-508 27 437 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom del av Farsta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017)

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017) Utlåtande 2018: RI (Dnr 123-2042/2017) Överenskommelse om exploatering med försäljning, för handel inom del av fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal med Axfood Sverige AB, projekt Sandåkravägen Genomförandebeslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Lövholmsvägen i Gröndal inom del av fastigheten Liljeholmen 1:1 till JM AB.

Markanvisning för bostäder vid Lövholmsvägen i Gröndal inom del av fastigheten Liljeholmen 1:1 till JM AB. Jan Hessel Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 94 jan.hessel@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-12-09 Markanvisning för bostäder vid Lövholmsvägen i Gröndal inom del av

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer