Uppdaterad information om integritetspolicy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppdaterad information om integritetspolicy"

Transkript

1 Uppdaterad infrmatin m integritetsplicy Integritetsplicy Vi värnar m din ch våra webbplatsbesökares integritet. Vänligen läs igenm detta dkument nga eftersm den innehåller vår Integritetsplicy sm infrmerar dig m vad vi gör med dina persnuppgifter, avsett m vi tillhandahåller dig nyhetsuppdateringar eller använder dina persnuppgifter sm en del av statistiska undersökningar. Denna Integritetsplicy gäller för denna webbplats besökares persnuppgifter. Företaget sm är ansvarigt för dina persnuppgifter, i relatin till tillämplig dataskyddslagstiftning (inklusive, men inte begränsat till, den allmänna dataskyddsförrdningen (EU-förrdning (2016/679)) ( GDPR ), är British American Tbacc Sweden AB, adress Bx Stckhlm, Sverige ( BAT, vi, ss eller vår ) Vi kan ibland kmma att behöva göra ändringar av denna Integritetsplicy. Vi ber dig därför att besöka denna sida m du vill hålla dig uppdaterad eftersm vi publicerar alla ändringar här. Om du är missnöjd med någn del av vår Integritetsplicy kan du utnyttja dina legala rättigheter sm vi beskrivit nedan, när detta är relevant. 1) Infrmatin vi samlar in m dig Berende på relevanta mständigheter ch tillämpliga lkala lagar ch krav kan vi samla in alla eller delar av uppgifterna sm listas nedan: Namn; Ålder; Kntaktuppgifter; 2) Hur samlar vi in dina persnuppgifter? Vi samlar in dina persnuppgifter på tre huvudsakliga sätt: 1. Persnuppgifter sm du ger till ss; 2. Persnuppgifter sm vi får från andra källr; ch 3. Persnuppgifter sm vi autmatiskt samlar in. Persnuppgifter sm du ger till ss: Det finns flera sätt sm du kan dela din infrmatin med ss, inklusive: när du registrerar dig på vår hemsida när du kntaktar ss själv, vanligen genm telefn, epst eller via sciala media; ch/eller när vi kntaktar dig, antingen via telefn eller epst.

2 Persnuppgifter sm vi får från andra källr Vi kan kmma att söka efter mer infrmatin m dig från andra källr i allmänhet, inklusive från tredje parter. Persnuppgifter sm vi samlar in autmatiskt När du besöker vår webbplats samlar vi in teknisk infrmatin, inklusive den Internetprtklladress (IP-adress) sm används för att kppla upp din datr till Internet, webbläsartyp ch versin, tidszninställning, webbläsarplugintyper ch versiner, perativsystem ch plattfrm. Vi använder infrmatinen för statistiska rapprter ch kpplar inte denna till någn namngiven persn. Listan van anger de sätt sm vi kan samla in dina persnuppgifter på. Vänligen ntera att listan inte är uttömmande. En del av de persnuppgifter vi samlar in från dig behövs för att vi ska kunna fullfölja våra skyldigheter gentemt dig eller gentemt andra. Till exempel, när du registrerar dig för epstutskick behöver vi samla in din epstadress, ditt namn ch land för att vi ska kunna ta emt din begäran. Andra uppgifter kan behövas för att se till att vårt förhållande kan frtlöpa prblemfritt. Berende på vilken kategri av persnuppgift det gäller ch på vilka grunder sm vi behandlar den, m du avstår från att tillhandahålla ss uppgifterna kan vi i vissa fall inte ha möjlighet att möta din begäran. För detaljer kring vilka lagliga grunder sm vi använder ch behandlar dina persnuppgifter med, vänligen se avsnittet nedan sm heter Lagliga grunder för vår behandling av dina persnuppgifter. British American Tbacc Sweden AB samlar inte avsiktligen någn infrmatin m besökarna till denna webbplats sm är under artn år. Om British American Tbacc Sweden AB uppmärksammas m att ett barn har tillhandahållit någn infrmatin kmmer denna medelbart raderas från British American Tbacc Sweden AB:s register. 3) Varför samlar vi in dina persnuppgifter? Vi samlar in, använder ch delar med ss av dina persnuppgifter av ett antal skäl, inklusive: För att säkerställa att vi kan svara på förfrågningar ch för att kunna kntakta dig m du begär att vi gör detta Sm del av de undersökningar vi utför för statistiska syften För att administrera vår webbplats för interna syfte, inklusive felsöknings-, dataanalys-, test-, frsknings-, statistisk- ch undersökningssyften För att säkerställa effektiviteten i driften av mjukvara ch IT-tjänster sm vi har köpt (inklusive återställande av data efter katastrfer) För andra syften med ditt samtycke

3 4) Vem delar vi dina uppgifter med? Vi delar dina persnuppgifter främst för att kunna säkerställa att vi tillhandahåller dig de mest relevanta ch uppdaterade nyheterna, innehåll ch evenemang, eller för att säkerställa att vi snabbt kan besvara förfrågningar. Såvida du inte specificerar annat kan vi kmma att dela din infrmatin med följande grupper: Någn av enheterna inm BAT, där detta är nödvändigt ch i enlighet med lagar m överföring av data; Skatte-, revisins- ch andra myndigheter, när vi trr att lag eller annan författning kräver att vi delar dina uppgifter (till exempel, på grund av en förfrågan från en skattemyndighet eller i samband med en förmdad tvist) eller i syfte att förhindra bedrägeri eller för att verkställa eller skydda British American Tbaccs rättigheter ch egendmar eller dess dtterblag(s); eller för att skydda British American Tbaccs anställdas, tredjepartsagenters eller allmänhetens persnliga säkerhet; Tredjepartstjänsteleverantörer sm utför funktiner för vår räkning (inklusive externa knsulter, investeringsrelatinstjänstetillhandahållare ch prfessinella rådgivare såsm advkater, revisrer ch räkenskapsförare, tekniska supprtfunktiner ch IT-knsulter sm utför test- ch utvecklingsarbete på våra affärssteknlgiska system); Tredjeparts- ch utsurcade IT-leverantörer när vi har på plats lämpliga persnuppgiftsbiträdesavtal (eller liknande skydd); Om en BAT-enhet fusineras eller köps av en annan verksamhet eller blag i framtiden kan vi kmma att dela dina persnuppgifter med den nya ägaren av verksamheten eller blaget (ch meddela dig m delningen); ch Omständigheter kan uppkmma där, antingen av strategiska eller andra affärsskäl, British American Tbacc väljer att sälja, köpa, fusinera eller på annat sätt mrganisera verksamheter i vissa länder. Sådan transaktin kan invlvera delandet av dina persnuppgifter till ptentiella eller faktiska köpare, eller mttagandet av dessa från säljare. Det är British American Tbaccs praxis att söka lämpligt skydd för persnuppgifter i dessa typer av transaktiner. Vi varken delar, hyr ut eller säljer din infrmatin till tredje man för marknadsföringssyften. 5) Hur länge sparar vi dina persnuppgifter? Vi behåller inte dina persnuppgifter för längre tid än vad sm är nödvändigt utifrån de syften sm vi samlar in dem, såvida vi inte trr att lag eller annan författning kräver att vi lagrar dem (till exempel, på grund av en förfrågan från en skattemyndighet eller i samband med en förmdad tvist). När det inte längre är nödvändigt att behålla dina persnuppgifter kmmer vi radera persnuppgifterna vi har m dig från våra system.

4 6) Hur håller vi dina persnuppgifter säkra? Vi är måna m att skydda din infrmatin. Därför har vi vidtagit lämpliga åtgärder sm syftar till att förhindra behörig åtkmst till ch missbruk av dina persnuppgifter. Vi värnar m att vidta alla rimliga ch lämpliga steg för att skydda de persnuppgifter sm vi har m dig från missbruk, förlust ch lvlig åtkmst. Vi gör detta genm att ha på plats ett urval av lämpliga tekniska ch rganisatriska åtgärder, inklusive krypteringsåtgärder ch planer för återställande av data efter katastrfer. Tyvärr finns det alltid en risk när man skickar infrmatin över Internet. Du skickar infrmatin över Internet helt ch hållet på din egen risk. Även m vi gör vårt bästa för att skydda dina persnuppgifter kan vi inte garantera säkerheten för din data sm överförs över Internet ch vi garanterar inte säkerheten för någn infrmatin, inklusive persnuppgifter, sm du överför till ss över Internet. Om du misstänker missbruk eller förlust av eller behörig åtkmst till dina persnuppgiftger, låt ss veta det medelbart. Vänligen förmedla din misstanke genm att i första hand kntakta ss på inf_se@bat.se eller enligt de uppgifter sm finns under Kntakta ss på webbplatsen ch vi kmmer att undersöka ärendet ch uppdatera dig så snart sm möjligt m nästa steg. 7) Dina rättigheter Du har ett antal rättigheter i förhållande till de uppgifter vi har m dig. Vi har angett dessa nedan. Rätten att göra invändningar Denna rätt ger dig möjligheten att invända mt att vi behandlar dina persnuppgifter när vi gör detta av följande anledningar: För att det är i vårt berättigade intresse att behandla persnuppgifterna För att möjliggöra att vi kan utföra en uppgift av allmänt intresse eller för ffentliga myndigheter; För vetenskapliga, histriska, frskningsrelaterade eller statistiska ändamål. Rätten att återkalla samtycke När vi har erhållit ditt samtycke för behandlingen av dina persnuppgifter för vissa aktiviteter, kan du återkalla detta samtycke när sm helst ch vi kmmer att upphöra med att använda din data för det syftet såvida vi inte anser att det finns en annan legal grund sm berättigar vår frtsatta behandling av dina uppgifter för detta syfte, vilket vi i så fall infrmerar dig m. Registrerades förfrågningar m tillgång Du kan när sm helst fråga ss m en kpia av den infrmatin sm vi har m dig ch begära att vi rättar, uppdaterar eller raderar sådan infrmatin. Om vi tillhandahåller dig tillgång till infrmatinen kmmer vi inte att begära betalt för detta såvida det inte är tillåtet enligt lag.

5 Om du begär ytterligare kpir av infrmatinen från ss kan vi kmma att ta ut en rimlig administratinsavgift. När vi har rätt att göra så kan vi kmma att neka din förfrågan. Om vi nekar din förfrågan kmmer vi alltid meddela dig varför. Rätten till radering Du har nrmalt rätten att begära att vi raderar dina persnuppgifter under vissa mständigheter. Nrmallt föreligger denna rätt när: Uppgifterna inte längre behövs; Du har återkallat ditt samtycke till att vi använder dina persnuppgifter ch det finns ingen annan giltig anledning för ss att frtsätta; Uppgifterna har behandlats lagligen; Det är nödvändigt att uppgifterna raderas för att vi ska kunna säkerställa efterlevnad av våra skyldigheter enligt lag; eller Du invänder mt behandlingen ch vi kan inte påvisa tvingande berättigade skäl för vår frtsatta behandling. Vi får endast avslå din förfrågan m radering i begränsade fall ch vi kmmer alltid att meddela dig vår anledning för att göra detta. När vi bemöter giltiga förfrågningar m radering av data kmmer vi ta alla rimliga åtgärder för att radera relevant data. Rätten att begränsa behandling Du har rätten att begära att vi begränsar behandlingen av dina persnuppgifter i vissa fall, till exempel m du bestrider krrektheten av de persnuppgifter vi har m dig eller m du invänder mt vår behandling av dina persnuppgifter för våra berättigade intressen. Om vi har delat dina uppgifter med tredje part kmmer vi meddela dem m begränsningen såvida inte detta är möjligt eller skulle medföra en prprtinell ansträngning. Vi kmmer, naturligtvis, meddela dig innan vi tar brt en begränsning av behandling av dina persnuppgifter. Rätten till rättelse Du har rätt att begära att vi rättar felaktiga eller fullständiga persnuppgifter sm vi har m dig. Om vi har delat dessa persnuppgifter med tredje part kmmer vi meddela dem m rättelsen såvida inte detta är möjligt eller skulle medföra en prprtinell ansträngning. Du har även rätten att begära uppgift m de tredje parter sm vi har delat med ss de felaktiga eller fullständiga persnuppgifterna till. När vi trr att det är skäligt att vi inte gdkänner din förfrågan kmmer vi förklara våra skäl för detta beslut.

6 Rätten till dataprtabilitet Du har rätt att överföra dina persnuppgifter mellan tjänsteleverantörer i vissa fall. I praktiken betyder detta att du kan överföra de uppgifter vi har m dig till en annan tredje part. För att kunna möjliggöra detta för dig tillhandahåller vi dig din data i ett allmänt använt ch maskinläsbart frmat så att du kan överföra uppgifterna. Alternativt kan vi direkt föra över uppgifterna åt dig. Rätten att lämna klagmål Du har rätten att lämna klagmål hs din lkala tillsynsmyndighet vilket är Datainspektinen i Sverige. Du kan kntakta dem på följande sätt: Telefn: E-pst: datainspektinen@datainspektinen.se Fax: Pstadress: Datainspektinen Bx Stckhlm Om du önskar utöva någn av dessa rättigheter, återkalla samtycke till behandlingen av dina persnuppgifter (där samtycke är den legala grunden för vår behandling av dina persnuppgifter), vänligen kntakta ss, i första hand på inf_se@bat.cm eller genm att använda Kntakta ss -frmuläret på vår webbplats. Vänligen ntera att vi kan kmma att behålla en kpia av din kmmunikatin med ss för att hjälpa ss lösa de frågr sm du lyfter. 8) Vem är ansvarig för behandlingen av dina persnuppgifter? British American Tbacc Sweden AB är ansvarigt för behandlingen av dina persnuppgifter. Om du har några kmmentarer eller förslag gällande detta Integritetsskyddmeddelande, vänligen kntakta ss, i första hand på inf_se@bat.cm eller genm att använda Kntakta ss -frmuläret på vår webbplats. Vi tar persnlig integritet på allvar ch kmmer återkmma till dig så snart sm möjligt. 9) Hur lagrar vi ch överför dina uppgifter internatinellt? Dina persnuppgifter kan kmma att överföras utanför Eurpeiska eknmiska samarbetsmrådet till de typer av rganisatiner sm beskrivs i avsnitt 4 van. Vi vill säkerställa att dina persnuppgifter lagras ch överförs på ett sätt sm är säkert. Därför överför vi endast persnuppgifter utanför Eurpeiska eknmiska samarbetsmrådet eller EES (dvs. EU:s medlemsstater tillsammans med Nrge, Island ch Lichtenstein) när det görs i enlighet med dataskyddslagstiftning ch medlen för överföringen säkerställer lämpliga skyddsåtgärder i förhållande till dina persnuppgifter, till exempel: Genm ett kncernavtal mellan BAT-företagen, sm inkrprerar de gällande standardavtalsklausulerna sm antagits av Eurpeiska Kmmissinen för överföringen av persnuppgifter av persnuppgiftsansvariga inm EES till persnuppgiftsansvariga ch persnuppgiftsbiträden i jurisdiktiner utan tillräckliga dataskyddslagar;

7 Genm ett dataöverföringsavtal med en tredje part, sm inkrprerar de gällande standardavtalsklausulerna sm antagits av Eurpeiska Kmmissinen för överföringen av persnuppgifter av persnuppgiftsansvariga inm EES till persnuppgiftsansvariga ch persnuppgiftsbiträden i jurisdiktiner utan tillräckliga dataskyddslagar; eller Genm att överföra dina uppgifter till en rganisatin sm har anmält sig till EU-USA Privacy Shield överenskmmelsen för överföringen av persnuppgifter från rganisatiner i EU till rganisatiner i USA eller annan mtsvarande överenskmmelse i förhållande till andra jurisdiktiner; eller Genm att överföra dina persnuppgifter till ett land där Eurpeiska Kmmissinen har antagit ett beslut m adekvat skyddsnivå avseende det landets skydd för persnuppgifter genm dess lagstiftning; eller När det är nödvändigt för att ingå eller fullgöra ett avtal mellan ss själva ch en tredje part ch överföringen sker i dina intressen för kntraktets syfte (exempelvis m vi behöver överföra persnuppgifterna till en förmånsleverantör sm finns utanför EES); eller När du har samtyckt till överföringen. När vi överför dina persnuppgifter utanför EES ch när landet eller territriet i fråga inte vidmakthåller adekvat dataskyddsnivåer kmmer vi vidta alla rimliga åtgärder för att säkerställa att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt ch i enlighet med denna Integritetsplicy. 10) Lagliga grunder för vår behandling av dina persnuppgifter Det finns ett antal lika sätt sm gör att vi kan lagligen behandla dina persnuppgifter. Vi beskriver dessa endan. Rättslig skyldighet Vi har en laglig skyldighet att se till att vi inte marknadsför våra tbaksprdukter till persner under 18 år. Vi måste genmföra kntrller för åldersverifiering för att uppfylla denna skyldighet. När användningen av dina uppgifter sker för våra berättigade intressen När vi får använda dina persnuppgifter när det är i våra intressen att göra detta, ch dessa intressen inte övervägs av ptentiella men för dig. Vi gör bedömningen att vår användning av dina persnuppgifter faller inm ett antal av våra berättigade intressen, inklusive men inte begränsat till: För att hjälpa ss att bättre förstå våra webbplatsbesökare ch för att tillhandahålla mer relevant infrmatin ch tjänster till dem;

8 För att säkerställa att vår webbplats fungerar sm den ska; För att hjälpa ss att hålla våra system säkra ch förhindra behörig åtkmst eller cyberattacker. Vi gör bedömningen att inga av aktiviteterna sm beskrivs i denna Integritetsplicy är till men för dig på någt sätt. Du har dck rätt att invända mt vår behandling av dina persnuppgifter på denna grund. När du har samtyckt till vår behandling av dina persnuppgifter Vi får behandla dina uppgifter när du har samtyckt till detta specifikt. För att ditt samtycke ska vara giltigt: Ska det ha getts frivilligen, utan att vi på någt sätt utövat påtryckning på dig; Du har rätten att veta vad du samtycker till så vi kmmer säkerställa att vi ger dig tillräckligt med infrmatin; Du kmmer endast mbes att samtycka till en sak i taget, vi kmmer därför undvika att baka ihp samtycken så att du inte vet exakt vad det är du gdkänner; ch Du behöver genmföra en psitiv ch bekräftande handling när du ger ss ditt samtycke vi kmmer trligen tillhandahålla en checkruta för dig att kryssa i så att detta krav uppfylls på ett tvetydigt sätt. När du registrerar dig på vår hemsida kmmer vi begära specifika samtycken för att tillåta att vi behandlar dina uppgifter på vissa sätt. Om vi begär ditt samtycke för någt ytterligare i framtiden kmmer vi tillhandahålla dig tillräcklig infrmatin så att du kan avgöra m du vill samtycka eller inte. Du har rätten att återkalla ditt samtycke när sm helst. När användningen av dina persnuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra våra skyldigheter i vårt avtal med dig Vi får använda dina persnuppgifter när det är nödvändigt för ss att göra så för fullgörandet av vårt avtal med dig. Vi kmmer exempelvis behöva samla in din epstadress för ss att kunna tillhandahålla dig med epstutskick sm du begär. När behandlingen är nödvändig för ss att fullgöra våra rättsliga skyldigheter Utöver våra kntraktuella skyldigheter gentemt dig har vi ckså andra rättsliga skyldigheter sm vi behöver säkerställa efterlevnad av ch vi får använda dina persnuppgifter när vi behöver göra detta för att säkerställa efterlevnad av dessa andra rättsliga skyldigheter.

9 Ckie Plicy 'Ckies' är små datafiler sm skickas till din webbläsare från en webbserver ch sm lagras på din enhets hårddisk. Referenser i dessa villkr m användning av ckies inkluderar även andra medel för autmatisk åtkmst eller lagring av infrmatin på din enhet. När du fick åtkmst till webbplatsen tg du emt ett meddelande sm infrmerade dig m användningen av ckies på denna webbplats. Vi var tvungna att använda ss av en ckie för att visa dig det meddelandet. Om du frtsätter att använda hemsidan kmmer ytterligare ckies att placeras på din enhet sm beskrivs i tabellen nedan. Genm att frtsätta använda hemsidan efter att vi har visat dig meddelandet till dig gdkänner du användningen av ckies såsm beskrivet i denna Ckie Plicy. Vi kan kmma att använda ss av web beacns sm är transparenta bildfiler på webbplatser ch sm används för att mnitrera din resa genm British American Tbacc-kncernens webbplatser. Annars använder inte vi själva ckies på denna webbplats. Vissa verktyg ch visst innehåll i sidrna för Media ch Investerare tillhandahålls av (ch i vissa fall hstas även av) tredjepartsleverantörer. När du får åtkmst till detta innehåll, kan sådana tredjepartsleverantörer placera kakr på din datr eller mbila enhet. Vi tillåter följande tredje parter att placera ckies på denna webbplats: Ckie/teknlgi Syfte Inaktivera/aktivera denna ckie Namn _ga _gat _utma _utmb _utmc _utmz Ckie/teknlgi Syfte Ggle Analytics Dessa ckies används för att samla in infrmatin m hur du ch andra besökare använder vår webbplats, vilket vi använder för att förbättra den. Dessa ckies samlar in infrmatin i annymiserad frm, inklusive antalet besökare på vår webbplats, varifrån besökare kmmer till webbplatsen ch vilka sidr de har besökt. För att avregistrera sig från att övervakas av Ggle Analytics från samtliga webbplatser, vänligen besök: Ggle Analytics Opt-ut Brwser Add-n Utgång Persistent ckie: 2 år från placering/uppdatering Persistent ckie: 10 minuter från placering/uppdatering Persistent ckie: 2 år från placering/uppdatering Persistent ckie: 30 minuter från placering/uppdatering Sessinsckie: slutet av webbläsarsessinen Persistent ckie: 6 månader från placering/uppdatering Hemsctt System Denna ckie används för att minnas, under en användarsessin endast, en användares epstntisinställningar efter att denne har registrerat sig eller lggat in hs relevant del av webbplatsen för att ändra dessa inställningar.

10 Inaktivera/aktivera denna ckie Namn hsid Ckie/teknlgi Syfte Inaktivera/aktivera denna ckie Namn ckiemessage Denna ckie används för att, endast under en användarsessin, kmma ihåg en användares epstntifikatinsinställningar efter att denne har registrerat sig eller lggat in hs relevant del av webbplatsen för att ändra dessa inställningar. Inaktivera ckies sm kmmer från hsprd.investis.cm -dmänen i webbläsaren. Vänligen besök Hur man inaktiverar ckies i din webbläsare för ytterligare infrmatin m hur man inaktiverar denna ckie. Utgång Sessinsckie: slutet av webbläsarsessinen Den här webbplatsen Denna ckie används för att lagra m en användare har sett ckiemeddelandet på denna webbplats. Inaktivera ckies sm kmmer från -dmänen i webbläsaren. Utgång Persistent ckie: 2 år från placering/uppdatering För mer infrmatin m ckies, inklusive hur du kan blckera ckies i din webbläsare, vänligen besök Ggle Analytics Den här webbplatsen använder Ggle Analytics, en webbanalystjänst från Ggle Inc. ( Ggle ). Ggle Analytics använder så kallade ckies, små textfiler sm lagras på användares datrer ch sm tillåter en analyses av hur de använder webbplatsen. Infrmatinen sm genereras av ckien m användningen av webbplatsen av användarna är vanligen överförd till en Ggle server i USA där den lagras. IP-annymisering har aktiverats på denna webbplats så att IPadressen av Ggles användare krtas ned till förmån för medlemsstater i EU eller Eurpeiska eknmiska samarbetet. Endast i undantagsfall kmmer den fullständiga IP-adressen överföras till en Ggle server i USA ch krtas ned där. Å webbplatsperatörens vägnar kmmer Ggle använda infrmatinen för att utvärdera användarnas användning av webbplatsen, kmpilera rapprter på webbplatsaktiviteter ch för ytterligare syften sm är relaterade till användningen av webbplatsen ch Internatanvändningen för att tillhandahålla tjänster till webbplatsperatören. IP-adressen sm din webbläsare tillhandahåller sm del av Ggle Analytics kmmer inte kpplas samman med annan Ggle data. Du kan ckså förhindra Ggle från att samla in datan sm genereras av dessa kakr genm att placera en så kallad "pt-ut ckie" på din datr här kan du lära dig m hur du implementerar detta. Lär dig mer m Ggle Analytics integritetsplicy här.

Integritetspolicy Bokförlaget Nona

Integritetspolicy Bokförlaget Nona Integritetsplicy Bkförlaget Nna 1. Inledning På Bkförlaget Nna AB (Bkförlaget Nna) värnar vi m din persnliga integritet. Den 25 maj 2018 trädde dataskyddsförrdningen i kraft vilket innebär att dina rättigheter

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

INTEGRITETSPOLICY. Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster INTEGRITETSPOLICY Vi på Damaskus Maskinskydd värnar m dig ch din persnliga integritet. Det är viktigt för ss att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till ss. Vi behandlar därför dina persnuppgifter

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ADJURE AB

INTEGRITETSPOLICY ADJURE AB INTEGRITETSPOLICY Vi på ADJURE värnar m dig ch din persnliga integritet. Det är viktigt för ss att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till ss. Vi behandlar därför dina persnuppgifter på

Läs mer

Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster INTEGRITETSPOLICY ALFA NEON AB (556352-4908) samt övriga blag sm ägs av ALFA GROUP HOLDING AB (556502-5185) Vi på Alfa Nen värnar m dig ch din persnliga integritet. Det är viktigt för ss att du ska känna

Läs mer

Vi rekommenderar att du läser igenom integritetspolicyn för varje webbplats du besöker

Vi rekommenderar att du läser igenom integritetspolicyn för varje webbplats du besöker I detta dkument finns länkar till webbplatser sm underhålls av tredje part sm är ansvarig för dess innehåll. Eli Lilly and Cmpany varken kntrllerar, har inflytande över eller rekmmenderar denna webbplats

Läs mer

Integritetspolicy för givare

Integritetspolicy för givare Integritetsplicy för givare Vi vill ge dig full insyn i hur vi behandlar dina persnuppgifter ch hur du kan skydda din integritet. Varje individ har sin egen uppfattning ch syn på sin integritet. För att

Läs mer

Integritetspolicy. Senast uppdaterad i maj Vårt sekretessåtagande. Vi ska

Integritetspolicy. Senast uppdaterad i maj Vårt sekretessåtagande. Vi ska Integritetsplicy Senast uppdaterad i maj 2018 Vårt sekretessåtagande Vi ska se till att dina persnuppgifter lagras säkert ch knfidentiellt inte sälja dina uppgifter till tredje part ge dig sätt att när

Läs mer

Plus500CY Ltd. Säkerhets- och cookie policy

Plus500CY Ltd. Säkerhets- och cookie policy Plus500CY Ltd. Säkerhets- ch ckie plicy Säkerhets- ch Ckie Plicy Denna webbplats drivs av Plus500CY Ltd. ("vi, ss eller vår"). Det är vår plicy att respektera infrmatinssekretess ch enskildas integritet.

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER - SÄKERHETSCENTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER - SÄKERHETSCENTER BILAGA 2 INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER - SÄKERHETSCENTER Inledning När du använder Svensk Handel Säkerhetscenter ( Tjänsten ) kmmer Svensk Handel AB, ( Svensk Handel, vi, vår eller

Läs mer

Danske Banks sekretessmeddelande

Danske Banks sekretessmeddelande Danske Banks sekretessmeddelande Danske Bank A/S är ett finansinstitut sm erbjuder dig finansiell rådgivning ch därmed relaterade tjänster. I detta sekretessmeddelande redgör vi för hur vi behandlar dina

Läs mer

Rockpanel / ROCKWOOL AB ( ROCKWOOL ) vill säkerställa din integritet online.

Rockpanel / ROCKWOOL AB ( ROCKWOOL ) vill säkerställa din integritet online. Sekretessplicy Rckpanel / ROCKWOOL AB ( ROCKWOOL ) vill säkerställa din integritet nline. Det är därför sm ROCKWOOL har regler, Binding Crprate Rules (BCRs), för dataskydd sm ska följas av alla blag sm

Läs mer

Integritetspolicy Optimized Portfolio Management Stockholm AB (Bolaget) Antagen av styrelsen den 22 maj 2018

Integritetspolicy Optimized Portfolio Management Stockholm AB (Bolaget) Antagen av styrelsen den 22 maj 2018 Integritetsplicy Optimized Prtfli Management Stckhlm AB (Blaget) Antagen av styrelsen den 22 maj 2018 1 1 Begrepp ch definitiner 1.1 Behandling: en åtgärd eller kmbinatin av åtgärder beträffande Persnuppgifter

Läs mer

Ändamål och rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter.

Ändamål och rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter. GDPR Infrmatin ch behandling av persnuppgifter Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av Wahlströms Bil AB Org. nr 556383 1659, med adress Södra Industrigatan

Läs mer

Vi samlar enbart in personuppgifter direkt från den registrerade.

Vi samlar enbart in personuppgifter direkt från den registrerade. Integritetsplicy På AniCura är din persnliga integritet vår absluta priritet ch AniCuras behandling av sker helt i enlighet med dataskyddsförrdningen GDPR. Denna integritetsplicy förklarar hur vi behandlar

Läs mer

Vi samlar enbart in personuppgifter direkt från den registrerade.

Vi samlar enbart in personuppgifter direkt från den registrerade. Integritetsplicy På AniCura är din persnliga integritet vår absluta priritet ch AniCuras behandling av sker helt i enlighet med dataskyddsförrdningen GDPR. Denna integritetsplicy förklarar hur vi behandlar

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter Version

Information om behandling av personuppgifter Version Sida 1 (8) Infrmatin m behandling av persnuppgifter Versin 2.0 2018-08-10 Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av ÖBAB Örebr Bilblag AB, rg.nr 556308-6247, adress

Läs mer

INTEGRITETSSKYDDSPOLICY

INTEGRITETSSKYDDSPOLICY INTEGRITETSSKYDDSPOLICY Xbrane Bipharma AB Xbrane Bipharma värnar m sina anställdas, kunders, leverantörer, aktieägare ch andra intressenters persnliga integritet. Därför är det viktigt att de persnliga

Läs mer

Integritetspolicy Personuppgifter som vi behandlar om dig Ändamål för behandling av dina personuppgifter

Integritetspolicy Personuppgifter som vi behandlar om dig Ändamål för behandling av dina personuppgifter Integritetsplicy Be-Ge Persnbilar AB, rg.nr: 556061-4298 (vi, vår) integritetsplicy beskriver hur vi hanterar dina persnuppgifter i enlighet med den Eurpeiska Dataskyddsförrdningen (GDPR). Din integritet

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Sida 1 (7) Infrmatin m behandling av persnuppgifter Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av Möller Bil Sverige AB, 556298-7510, Bx 248, 751 06 Uppsala, 0771-66

Läs mer

Policy avseende integritet och marknadsföring. Information om behandling av personuppgifter

Policy avseende integritet och marknadsföring. Information om behandling av personuppgifter Sida 1 (9) Plicy avseende integritet ch marknadsföring Infrmatin m behandling av persnuppgifter Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av Björnhammarvarvet AB.

Läs mer

NORD FONSKOMMISISON AB INTEGRITETSPOLICY. Antagen av styrelsen i Nord Fondkommission AB

NORD FONSKOMMISISON AB INTEGRITETSPOLICY. Antagen av styrelsen i Nord Fondkommission AB NORD FONSKOMMISISON AB INTEGRITETSPOLICY Antagen av styrelsen i Nrd Fndkmmissin AB 1 1 PERSONUPPGI FTS ANSVAR 1.1 Denna integritetsplicy förklarar hur Nrd Fndkmmissin AB ( Blaget ), rganisatinsnummer 556832-1342,

Läs mer

SEKRETESSPOLICY. 1. Vad är personuppgifter?

SEKRETESSPOLICY. 1. Vad är personuppgifter? Plicyn reviderades senast: den 16 april 2018 SEKRETESSPOLICY Vi, Bridgestne Eurpe NV/SA, ett företag bildat enligt belgisk lag, med huvudkntr på Kleine Klsterstraat 10, 1932 Zaventem, Belgien ch med företagsnummer

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Sida 1 (9) Infrmatin m behandling av persnuppgifter Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av Cityverkstaden, 556195-3877, Rattgatan 2, Bx 2402, 650 02 Karlstad,

Läs mer

Sammanfattning av ändamål, laglig grund och gallringsfrister

Sammanfattning av ändamål, laglig grund och gallringsfrister Sammanfattning av ändamål, laglig grund ch gallringsfrister Ändamål Prvkörning av frdn. Prspekt sm mttagit ffert, i syfte att behandla fferten Prspekts sm mttagit ffert, i syfte att marknadsföra. Persnuppgifter

Läs mer

Avsluta vår användning av personuppgifter för marknadsföring. Personuppgifter som användare lämnar ut till andra användare

Avsluta vår användning av personuppgifter för marknadsföring. Personuppgifter som användare lämnar ut till andra användare Integritetsplicy (GPDR) Denna Integritetsplicy gäller medelbart för nya medlemmar ch från ch med den 25 maj 2018 för befintliga medlemmar. Denna Integritetsplicy ersätter alla tidigare versiner. Innehåll

Läs mer

Fredells Byggvaruhus Integritetspolicy

Fredells Byggvaruhus Integritetspolicy Gäller fr..m. 2018-05-25 Fredells Byggvaruhus Integritetsplicy Vi värnar m din persnliga integritet ch vill erbjuda en så hög nivå sm möjligt av dataskydd. Vår integritetsplicy förklarar hur vi samlar

Läs mer

SEKRETESSPOLICY. 1. Vad är personuppgifter?

SEKRETESSPOLICY. 1. Vad är personuppgifter? Plicyn reviderades senast: 31 januari 2018 SEKRETESSPOLICY Bridgestne Eurpe NV/SA, ett företag bildat enligt belgisk lag, med huvudkntr på Kleine Klsterstraat 10, 1932 Zaventem, Belgien ch med företagsnummer

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter, GDPR

Information om behandling av personuppgifter, GDPR 1 Infrmatin m behandling av persnuppgifter, På värnar vi m en hög nivå av skydd för våra kunders persnliga integritet. Därför vill vi infrmera dig m en viktig ch psitiv förändring kring hur vi framåt får

Läs mer

INFORMATIONSSÄKERHETSPOLICY

INFORMATIONSSÄKERHETSPOLICY INFORMATIONSSÄKERHETSPOLICY Inm Hälsinglands Utbildningsförbund ska varje behandling av persnuppgifter ske med hänsyn till den enskildes persnliga integritet ch rättssäkerhet. Ovanstående plicy är antagen

Läs mer

Dataskyddsbeskrivning Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ

Dataskyddsbeskrivning Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ 1 (10) 25.1.2018 Dataskyddsbeskrivning Undervisningssektrns Fackrganisatin Innehållsförteckning: 1. Inledning 2 2. Ändamålen med behandlingen av persnuppgifter 3 3. Dessa persnuppgifter behandlar vi 4

Läs mer

Policy för personuppgiftshantering i Brf Näsbyallé

Policy för personuppgiftshantering i Brf Näsbyallé Plicy för persnuppgiftshantering i Brf Näsbyallé Antagen av styrelsen för Brf Näsbyallé 2018-10-08 Inledning ch syfte Syftet med denna plicy är att säkerställa att Brf Näsbyallé hanterar persnuppgifter

Läs mer

Danske Finance Ab:s sekretessmeddelande

Danske Finance Ab:s sekretessmeddelande :s sekretessmeddelande Företagskunder är ett finansieringsblag sm erbjuder kundanpassade finansieringslösningar för lika förvärv. I detta sekretessmeddelande redgör vi för hur vi i egenskap av persnuppgiftsansvarig

Läs mer

Subway -koncernen Sekretessmeddelande till Franchisetagare och Utvecklingsagenter (Development Agent, DA )

Subway -koncernen Sekretessmeddelande till Franchisetagare och Utvecklingsagenter (Development Agent, DA ) Subway -kncernen Sekretessmeddelande till Franchisetagare ch Utvecklingsagenter (Develpment Agent, DA ) Subway -kncernen ( vi eller ss eller vår ) bryr ss m våra franchisetagares ch utvecklingsagenters

Läs mer

Policy för personuppgiftshantering 2018 Antagen av styrelsen för PRO i Tullinge vid styrelsemötet Version 1.

Policy för personuppgiftshantering 2018 Antagen av styrelsen för PRO i Tullinge vid styrelsemötet Version 1. Plicy för persnuppgiftshantering 2018 Antagen av styrelsen för PRO i Tullinge vid styrelsemötet 180605. Versin 1. Inledning ch syfte t med denna plicy är att säkerställa att PRO Tullinge hanterar persnuppgifter

Läs mer

Därför behandlar vi dina personuppgifter Vi behandlar dina personuppgifter för följande ändamål och med stöd av följande lagliga grunder:

Därför behandlar vi dina personuppgifter Vi behandlar dina personuppgifter för följande ändamål och med stöd av följande lagliga grunder: Integritetspolicy Skyddet för dina personuppgifter är viktigt för Kroppefjäll Bed&Breakfast (nedan Kroppefjäll B&B). I integritetspolicyn kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka

Läs mer

Danske Finance Ab:s sekretessmeddelande

Danske Finance Ab:s sekretessmeddelande :s sekretessmeddelande Privatkunder är ett finansinstitut sm erbjuder kundanpassade finansieringslösningar för lika förvärv. I detta sekretessmeddelande redgör vi för hur vi i egenskap av persnuppgiftsansvarig

Läs mer

Registerbeskrivning. Svensk-Österbottniska Samfundet r.f. & Harry Schaumans stiftelse. EU:s dataskyddsförordning, 2016/679. Registerförare 23.5.

Registerbeskrivning. Svensk-Österbottniska Samfundet r.f. & Harry Schaumans stiftelse. EU:s dataskyddsförordning, 2016/679. Registerförare 23.5. Registerbeskrivning Svensk-Österbttniska Samfundet r.f. & Harry Schaumans stiftelse EU:s dataskyddsförrdning, 2016/679 Registerförare 23.5.2018 1045136-6 Rådhusgatan 17 a 13 inf@samfundet.fi www.samfundet.fi

Läs mer

1. Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

1. Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? Innehåll Integritetspolicy... 2 1. Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?... 2 2. Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?... 2 3. Vilka personuppgifter samlar

Läs mer

Sjömarkens integritetspolicy

Sjömarkens integritetspolicy Sjömarkens Isolering AB och övriga koncernbolag värnar om din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs din rätt till integritet och vårt åtagande att skydda dina personuppgifter. Sjömarkens Isolering

Läs mer

Samlat sekretessmeddelande

Samlat sekretessmeddelande Samlat sekretessmeddelande INTRODUKTION Detta meddelande gäller Paysafe Grup plc ch dess kncernföretag, sm ibland använder firmanamn inklusive Paysafe, paysafecard, Paylutin, Fans, Skrill ch NETELLER.

Läs mer

131 sidor. Den nya integritetslagen trädde i kraft i kraft den 25.5.

131 sidor. Den nya integritetslagen trädde i kraft i kraft den 25.5. 131 sidr Den nya integritetslagen trädde i kraft i kraft den 25.5. 1- Medlemmar I Finlands Jägarförbund Svenska Österbttens distrikt, till kännedm Några större förändringar i vårt medlemsregister kmmer

Läs mer

Rödfärgarna. Rödfärgarnas integritetspolicy. Gäller fr.o.m

Rödfärgarna. Rödfärgarnas integritetspolicy. Gäller fr.o.m s integritetspolicy Gäller fr.o.m. 2018-05-25 På värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (t.ex. skulle vi aldrig sälja dina personuppgifter till ett annat

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB

PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB 1 1 ALLMÄNT 1.1 Inledning Din integritet är viktig för Claesson Konsult & Värdering i Borås AB ( Claesson ) och Claesson är angelägna om att

Läs mer

Hantering av personuppgifter i föreningen I samma båt samassa veneessä rf.

Hantering av personuppgifter i föreningen I samma båt samassa veneessä rf. Hantering av persnuppgifter i föreningen I samma båt samassa veneessä rf. Kntaktuppgifter till föreningen via webblänken nedan (persnregisteransvarigas uppgifter) http://www.samebat.fi/kntaktuppgifter/?lang=sv

Läs mer

CCS Healthcare AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

CCS Healthcare AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Plum personuppgiftspolicy 1. Personuppgiftsansvarig CCS Healthcare AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Nedan finner du Bolagets kontaktuppgifter. CCS Healthcare AB, 556335-4439

Läs mer

Malltext Tredjepart- /Samarbetsavtal HSA och SITHS

Malltext Tredjepart- /Samarbetsavtal HSA och SITHS Malltext Tredjepart- /Samarbetsavtal HSA ch SITHS Malltext Tredjepart-/Samarbetsavtal HSA ch SITHS Versin 1.2 HSA ch SITHS Förvaltning 2016-11-30 Allmänt Detta dkument är framtaget sm hjälp för de rganisatiner

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY WILDO SWEDEN AB

PERSONUPPGIFTSPOLICY WILDO SWEDEN AB PERSONUPPGIFTSPOLICY WILDO SWEDEN AB 1 (8) 1. ALLMÄNT 1.1. Inledning 1.1.1. Din integritet är viktig för Wildo Sweden AB ( Wildo ) och Wildo är angelägna om att de personuppgifter som samlas in om dig

Läs mer

SEKRETESSMEDDELANDE FÖR KANDIDATER. Gällande: 1 januari 2019

SEKRETESSMEDDELANDE FÖR KANDIDATER. Gällande: 1 januari 2019 CrsTek Grup-företagen (sammantaget CrsTek, vi, ss eller vår ) respekterar din sekretess ch är skyldiga att behandla dina persnuppgifter på ett rättvist ch transparent sätt i enlighet med alla gällande

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY Användning av webbsida/cookies

INTEGRITETSPOLICY Användning av webbsida/cookies INTEGRITETSPOLICY Användning av webbsida/cookies Rollco AB Version 2.0, uppdaterad den 15 november 2018 1 INLEDNING Vi, ROLLCO AB ( Bolaget ), använder cookies på vår webbsida och samlar därigenom in vissa

Läs mer

Leverantörskvalificering

Leverantörskvalificering siemens.cm Leverantörskvalificering Siemens AB Bäste leverantör, Kvalitet, miljö ch arbetsmiljö värderas högt på Siemens. Ni sm leverantör till ss bidrar aktivt till vårt gemensamma arbete att till Siemens

Läs mer

Denna webbplats använder även cookies, se avsnitt "Hur använder vi cookies" nedan.

Denna webbplats använder även cookies, se avsnitt Hur använder vi cookies nedan. INTEGRITETSPOLICY Vi på Resebemanning värnar om din personliga integritet och tar frågor om dataskydd på största allvar. Nedan finner du vår allmänna integritetspolicy som täcker hemsidan, kandidatdatabasen

Läs mer

VISITA. GDPR = General Data Protection Regulation = Dataskyddsförordningen

VISITA. GDPR = General Data Protection Regulation = Dataskyddsförordningen GDPR @ VISITA GDPR = General Data Prtectin Regulatin = Dataskyddsförrdningen INNEHÅLLSFÖRTECKNING GRUNDLÄGGANDE GDPR ÄNDAMÅL LAGLIG GRUND TRANSPARENS RÄTTIGHETER SKYDDS- VIKTIGA LÄNKAR ÅTGÄRDER VAD ÄR

Läs mer

Information om vår hantering av dina personuppgifter

Information om vår hantering av dina personuppgifter Information om vår hantering av dina personuppgifter Denna policy informerar dig om hur Insamlingsstiftelsen Forget behandlar personuppgifter som lämnas in till oss, eller personuppgifter som samlas in

Läs mer

Integritetspolicy. Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter? Hur använder vi personuppgifter?

Integritetspolicy. Vad är personuppgifter och vad är en behandling av personuppgifter? Hur använder vi personuppgifter? Integritetspolicy Vi värnar om din integritet och strävar efter att personuppgifter alltid hanteras på bästa sätt och i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. Vi står också under tillsyn av Sveriges

Läs mer

Hyresgästföreningens integritetspolicy

Hyresgästföreningens integritetspolicy Hyresgästföreningens integritetspolicy Din personliga integritet Hyresgästföreningen respekterar din integritet och vill att du ska känna dig helt trygg i hur vi behandlar dina. Den här informationen är

Läs mer

Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk

Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk SID 1 (6) Bilaga 4A Säkerhetskrav Förfrågningsunderlag Systemdrift ch Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk 105 35 STOCKHOLM. Telefn 08-508 29 000. Fax 08-508 29 036. Org. nr 212000-0142

Läs mer

1 ALLMÄN DATASKYDDSPOLICY FÖR TRIS Tjejers Rättigheter i Samhället ( TRIS ) behandlar alltid dina personuppgifter med den respekt som situationen

1 ALLMÄN DATASKYDDSPOLICY FÖR TRIS Tjejers Rättigheter i Samhället ( TRIS ) behandlar alltid dina personuppgifter med den respekt som situationen 1 ALLMÄN DATASKYDDSPOLICY FÖR TRIS Tjejers Rättigheter i Samhället ( TRIS ) behandlar alltid dina personuppgifter med den respekt som situationen kräver. Denna policy riktar sig till dig som vi har en

Läs mer

DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER

DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER DATASKYDDSPOLICY FÖR HAGMANS NORDIC AB - FÖRETAGSKONTAKTER 1 ALLMÄNT Hagmans Nordic AB, 556071-4890, Förläggarevägen 2, 511 72 Fritsla ( vi eller Hagmans ) värnar om din integritet. Denna dataskyddspolicy

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY för Webcap i Sverige AB

INTEGRITETSPOLICY för Webcap i Sverige AB INTEGRITETSPOLICY för Webcap i Sverige AB 1. ALLMÄNT 1.1 Vi på Webcap tar din personliga integritet på stort allvar och en hög nivå av dataskydd är alltid prioriterad. Denna integritetspolicy förklarar

Läs mer

Lantmännens integritetspolicy och information om cookies

Lantmännens integritetspolicy och information om cookies 1 (5) Inledning Lantmännen ekonomisk förening och Aspen behandlar personuppgifter om dig som besöker och använder våra webbplatser, mobilapplikationer och plattformar i sociala medier ( digitala kanaler

Läs mer

INTEGRITETSSKYDDS-POLICY Version

INTEGRITETSSKYDDS-POLICY Version INTEGRITETSSKYDDS-POLICY Version 2018-05-24 Avseende behandling av personuppgifter inom N.A. Gruppen AB (Moderbolaget) 556575-1186 Tehran Grill AB 556409-7912 Raw Sushi & Grill Restaurang Sverige AB 556504-8500

Läs mer

CHECKLISTA FÖR NYA MEDARBETARE VID ONKOLOGI-PATOLOGI

CHECKLISTA FÖR NYA MEDARBETARE VID ONKOLOGI-PATOLOGI 2014-09-25 CHECKLISTA FÖR NYA MEDARBETARE VID ONKOLOGI-PATOLOGI Krav för inträde till institutinen Grund för vistelse ch typ av finansiering (sida 2) Dkument till HR-enheten på Z1:00 (sida 2) Närmaste

Läs mer

12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter

12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter 1 Avsnitt 1 Insyn och villkor 12. Klar och tydlig information och kommunikation samt klara och tydliga villkor för utövandet av den registrerades rättigheter 1. Den personuppgiftsansvarige ska vidta lämpliga

Läs mer

Integritetspolicy Privatläkarna

Integritetspolicy Privatläkarna Integritetspolicy Privatläkarna Privatläkarna är ett företag etablerat i Sverige, och som sådant, följer vi tillämplig dataskyddslagstiftning i Sverige, vilket inkluderar dataskyddsförordningen (GDPR)

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER För Civil Rights Defenders är skyddet av mänskliga rättigheter viktigare än något annat. Detta inkluderar skyddet av enskilda individers integritet och personuppgifter,

Läs mer

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3.

2. Information som FläktWoods samlar in FläktWoods kan komma att samla in och behandla följande information för de syften som anges nedan i punkt 3. INTEGRITETSPOLICY 1. Generellt 1.1 [FläktWoods **] (nedan benämnda "FläktWoods", "vi", "oss", "vår") bryr oss om din integritet. Denna integritetspolicy ("Integritetspolicy") beskriver hur vi använder

Läs mer

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? MBe 2018-05-23 Integritetspolicy Gäller från och med den 25 maj 2018 Inledning Svensk Scenkonst och Svensk Scenkonst Servicebolag AB (nedan kallad Svensk Scenkonst) värnar om den personliga integriteten

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Box 194 52 SE-104 32 Stockholm Sweden Visiting address: Solnavägen 4 Tel: +46 (0)8 464 00 00 www.mekonomenbilleasing.se Så här behandlar vi dina personuppgifter På Mekonomen billeasing värnar vi om din

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER?

INTEGRITETSPOLICY VAD ÄR PERSONUPPGIFTER OCH VAD ÄR EN BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER? INTEGRITETSPOLICY Vi på ConEra värnar om dig som kund, vilket bland annat innebär att vi hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. I denna integritetspolicy beskrivs

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Box 195 42 SE-113 65 Stockholm Sweden Visiting address: Solnavägen 4, plan 10 Tel: +46 (0)8 464 00 00 www.mekonomen.com D 1(5) Så här behandlar vi dina personuppgifter Vi värnar vi om din personliga integritet

Läs mer

Integritetspolicy SYFTE & BAKGRUND PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR. Örebro BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Integritetspolicy SYFTE & BAKGRUND PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR. Örebro BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Integritetspolicy BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP) och tydliggör regler och riktlinjer för kunder, partners och

Läs mer

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Denna Integritetspolicy publicerades 2018-05-22 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Definitioner 3. Varför Behandlar vi dina Personuppgifter? 4. Vilka Personuppgifter

Läs mer

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI GÖTEBORGS MILJÖVETENSKAPLIGA CENTRUM, GMV,

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI GÖTEBORGS MILJÖVETENSKAPLIGA CENTRUM, GMV, KOMMUNIKATIONSSTRATEGI GÖTEBORGS MILJÖVETENSKAPLIGA CENTRUM, GMV, VID CHALMERS OCH GÖTEBORGS UNIVERSITET FASTSTÄLLD: 2011-05-19 1 INNEHÅLL 1.Kmmunikatinsstrategins syfte, mfattning ch gränser... 3 2.Övergripande

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Syfte. Bakgrund. Vilka uppgifter behandlar vi och varför? Energiråd Nordens behandling av personuppgifter

INTEGRITETSPOLICY. Syfte. Bakgrund. Vilka uppgifter behandlar vi och varför? Energiråd Nordens behandling av personuppgifter INTEGRITETSPOLICY Energiråd Nordens behandling av personuppgifter Syfte Vi på Energiråd Norden AB (nedan Energiråd Norden ) värnar om din personliga integritet och vi vill göra vårt yttersta för att du

Läs mer

Scouternas riktlinjer för personuppgiftsbehandling i insamlingsarbetet

Scouternas riktlinjer för personuppgiftsbehandling i insamlingsarbetet Scouternas riktlinjer för personuppgiftsbehandling i insamlingsarbetet Allmänt Din personliga integritet är viktig för Scouterna och något vi vill värna om. Scouterna följer GDPR, den nya dataskyddsförordningen,

Läs mer

TÄVLINGSFÖRORDNING: "SPECIAL DAYS 2019"

TÄVLINGSFÖRORDNING: SPECIAL DAYS 2019 TÄVLINGSFÖRORDNING: "SPECIAL DAYS 2019" ARTIKEL 1 - INLEDNING Företaget POINT S DEVELOPMENT, SAS med ett kapital på 418 000 eur, registrerat på RCS Lyn: 491 028 627 00025, med säte på 9 rue Curie 69006

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR WEBBPLATSEN

INTEGRITETSPOLICY FÖR WEBBPLATSEN INTEGRITETSPOLICY FÖR WEBBPLATSEN RAOUL WALLENBERG ACADEMYS PERSONUPPGIFTSBEHANDLING NÄR DU ANVÄNDER VÅR WEBBPLATS. 1. INSAMLING AV INFORMATION Raoul Wallenberg Academy ("vi" eller "oss") värnar om skydd

Läs mer

Integritetspolicy. Omfattning. Typ av Data och Insamlingsmetoder

Integritetspolicy. Omfattning. Typ av Data och Insamlingsmetoder Integritetspolicy I denna Integritetspolicy ("Policy") tillhandahåller vi, Qualcomm Incorporated och våra dotterbolag (tillsammans "vi", "oss" eller "vår") information om hur vi samlar in, använder, behandlar

Läs mer

SEKRETESSPOLICY FÖR INTRESSEFÖRETAG, KOLLEGOR OCH UTFÖRARE

SEKRETESSPOLICY FÖR INTRESSEFÖRETAG, KOLLEGOR OCH UTFÖRARE Dcument C SEKRETESSPOLICY FÖR INTRESSEFÖRETAG, KOLLEGOR OCH UTFÖRARE Välkmmen till Adecc Sweden AB (556447 2677) med tillhörande dtterblag ch varumärken (dvs Adecc/Mdis/Badench & Clark). Vi ser fram emt

Läs mer

Integritetspolicy Policy Kunder

Integritetspolicy Policy Kunder Integritetspolicy Policy Kunder Vår målsättning är att du ska känna dig säker på att din personliga integritet respekteras och att dina personuppgifter behandlas korrekt. Vi tar ansvar för att personuppgifter

Läs mer

För att kunna tillhandahålla och administrera ditt användarkonto

För att kunna tillhandahålla och administrera ditt användarkonto INTEGRITETSPOLICY 1 ALLMÄNT 1.1 Tasteline ägs av, och är en bifirma till, MatHem i Sverige AB, 556775-7264, ( Tasteline ). Vi respekterar och värnar om din personliga integritet. Vi vill att du ska känna

Läs mer

Integritetspolicy. Vilka personuppgifter behandlar HomeQ?

Integritetspolicy. Vilka personuppgifter behandlar HomeQ? Integritetspolicy HomeQ Technologies AB, org. nr 559062-1925, ( vi eller HomeQ ) värnar om din integritet. Denna integritetspolicy beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter när du använder vår webbplats

Läs mer

Dataskyddspolicy för Svensk Hypotekspension AB i enlighet med dataskyddsförordningen (EU (2016/679)

Dataskyddspolicy för Svensk Hypotekspension AB i enlighet med dataskyddsförordningen (EU (2016/679) Dataskyddspolicy för Svensk Hypotekspension AB i enlighet med dataskyddsförordningen (EU (2016/679) Gäller från 2018-05-25 Den här policyn beskriver hur Svensk Hypotekspension AB (SHP) behandlar personuppgifter.

Läs mer

TÄVLINGSREGLER FÖR «LUCKY DAYS 2019»

TÄVLINGSREGLER FÖR «LUCKY DAYS 2019» TÄVLINGSREGLER FÖR «LUCKY DAYS 2019» ARTIKEL 1 FÖRORD Företaget POINT S DEVELOPMENT, SAS med ett aktiekapital på 418 000 eur, inskrivet i handels- ch blagsregistret för Lyn : 491 028 627 00025, med huvudkntr

Läs mer

Du kan alltid kontakta oss vid frågor om integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till

Du kan alltid kontakta oss vid frågor om integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till Vi värnar om den personliga integriteten Vi vill att alla våra kunder ska känna sig trygga med att vi hanterar deras personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt. I alla sammanhang där personuppgifter eller

Läs mer

Uttalande från styrelsen för Caperio Holding med anledning av Advanias offentliga kontanterbjudande

Uttalande från styrelsen för Caperio Holding med anledning av Advanias offentliga kontanterbjudande Pressmeddelande 27 april 2017 Uttalande från styrelsen för Caperi Hlding med anledning av Advanias ffentliga kntanterbjudande De berende styrelseledamöterna 1 för Caperi Hlding rekmmenderar enhälligt aktieägarna

Läs mer

Global Invests dataskyddspolicy

Global Invests dataskyddspolicy Global Invests dataskyddspolicy (Global Invest) värnar skyddet av den enskildes rättigheter och personuppgifter. Den här dataskyddspolicyn beskriver hur vi samlar in, använder, lagrar och delar personuppgifter.

Läs mer

Samråd om översynen av EU:s handikappstrategi

Samråd om översynen av EU:s handikappstrategi Samråd m översynen av EU:s handikappstrategi 2010 2020 Omkring 80 miljner människr i EU har en funktinsnedsättning. De stöter fta på hinder sm gör att de inte kan leva sm andra. EU vill få brt hindren

Läs mer

Rutin för domänvalidering. Verifiering av organisationer och ombud

Rutin för domänvalidering. Verifiering av organisationer och ombud Rutin för dmänvalidering Verifiering av rganisatiner ch mbud Rutin för dmänvalidering - verifiering av rganisatiner ch mbud.dc SITHS Plicy Authrity Innehåll Dkumentets syfte... 2 Dkumentets målgrupp...

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Bakgrund Safir Assurans AB tillhandahåller försäkringskonsultationer och förmedling av försäkringar. Inom ramen för vår verksamhet behandlar vi personuppgifter,

Läs mer

Behandling av personuppgifter innefattar all hantering av personuppgifter såsom insamling, registrering och lagring.

Behandling av personuppgifter innefattar all hantering av personuppgifter såsom insamling, registrering och lagring. EMG EDUCATIONS MEDIA GROUPS INTEGRITETSPOLICY Avseende Happy Students Senast uppdaterad: 2017-[10]-[06] EMG Educations Media Group AB, org.nr 556652-1653, ( EMG, Vi eller Oss ), är ansvarig för behandlingen

Läs mer

Integritetspolicy. Varifrån får vi dina personuppgifter?

Integritetspolicy. Varifrån får vi dina personuppgifter? Integritetspolicy Serneke Allanit AB ( Serneke Allanit, vi, våra och oss ) värnar om din integritet. I denna integritetspolicy informerar vi därför dig om hur vi behandlar dina och vilka rättigheter du

Läs mer

Temporents Integritetspolicy. Komprimerad information

Temporents Integritetspolicy. Komprimerad information Temporents Integritetspolicy Komprimerad information Allmänt För oss på Temporent är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter.

Läs mer

Att ta emot internationella gäster på Vilda

Att ta emot internationella gäster på Vilda Att ta emt internatinella gäster på Vilda Visst är det häftigt, att ni ska få skapa årets lägerupplevelse tillsammans med scuter från ett helt annat land? Att ha internatinella scutgäster är rligt, spännande

Läs mer

Med hjälp av innehållsförteckningen nedan kan du lätt navigera till de avsnitt som är av särskilt intresse:

Med hjälp av innehållsförteckningen nedan kan du lätt navigera till de avsnitt som är av särskilt intresse: Gäller fr.o.m. 2018-05-25 PFM RESEARCH INTEGRITETSPOLICY GDPR (Generala Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen.

Läs mer

Processbeskrivning fakturahantering

Processbeskrivning fakturahantering ST 2013/288-1.1 Prcessbeskrivning fakturahantering Beslutat av Charltte Byström Gäller från 2013-06-12 Innehåll Fakturahantering LNU 3 Fakturahantering 3 Prccessbeskrivning 4 Rller/ansvar 4 Arbetsmment

Läs mer

Anmälan om förändring inom ägar- och ledningskretsen

Anmälan om förändring inom ägar- och ledningskretsen Anmälan m förändring inm ägar- ch ledningskretsen Enligt 2 kap. 5 b skllagen (2010:800) ska enskilda huvudmän anmäla förändringar i den krets av persner sm avses i 5 a till den sm gdkänt den enskilde sm

Läs mer

VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN OM DIG?

VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN OM DIG? Denna policy börjar att gälla från och med den 25e Maj 2018. Vesivek AB, 556043-6118, Kalmarleden 40, 746 37 Bålsta ( Vesivek AB, vi, oss eller vår ) är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.

Läs mer

Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP).

Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP). Integritetspolicy BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Denna policy har upprättats för Alfred Nobel Science Park AB (fortsättningsvis kallat ANSP). SYFTE & BAKGRUND Din integritet är viktig och vi behandlar dina

Läs mer

Allmänna Villkor (AV) för kurser inom EcoEducateserien, miljöutbildning på nätet

Allmänna Villkor (AV) för kurser inom EcoEducateserien, miljöutbildning på nätet Allmänna Villkr (AV) för kurser inm EcEducateserien, miljöutbildning på nätet Preduct AB (556465-8189) 2017-01-01 Detta avtal utgör avtalet sm gäller för tjänsten EcEducatemiljöutbildningar på nätet ch

Läs mer