TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kållekärrs skola kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kållekärrs skola kl"

Transkript

1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kållekärrs skola kl Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Ewa-Lena Svensson (fpl) Inger Johansen (fpl) tj ers Rune Olsson (ka) Roland Flyckt (sb) Dan Gustavsson (kd) Eva Lind (s) Gun Larssaon (s) tj ers Mikael Dunder (s) Lena Thörner (s) Jan-Anders Andersson, rektor på Kållekärrs skola, berättar om skolbiblioteksverksamheten och speciellt projektet Helvetesgapet. Lars Mattsson och Leif Runesson, Stiftelsen Tjörns Ishall, informerar om stiftelsens verksamhet för dagen och om önskemål för framtiden. Förvaltningschef Birgith Åhs Bibliotekschef Kerstin Krona Kultursekr Maria Bäckersten Fritidskons Kurt Dahlberg Allan Axelsson (m) ej tj ers Solveig Börjesson (m) ej tj ers Dennis Mattsson (sb) ej tj ers Laila Nilsson (kd) ej tj ers Cecil De Rosario (s) ej tj ers Mona Olausson (s) ej tj ers Cecilia Lennartsson (s) ej tj ers Eva Lind (s) Tid för justering Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman Ordförande Justerande Gjert Magnusson Eva Lind BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunhuset, kultur- och fritidskontoret Britt Öhman

2 2 KFN 14 BOKSLUT för år 2000 Förvaltningschefen presenterar bokslut 2000 för kultur-fritid-hamn. Bokslut för år 2000 läggs till handlingarna.

3 3 KFN 15 Dnr FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURFÖRENINGAR/ STUDIE-FÖRBUND ÅR 2001 Kultur- och fritidsnämnden disponerar kr till ändamålet bidrag till kulturföreningar och studieförbund. Detta innefattar även årligt bidrag till Bohusläns Teater. Kultur- och fritidsnämnden har att besluta om: Hur årets anslag skall fördelas mellan studieförbunden resp kulturföreningarna och Bohusläns Teater? Skall proportionerna från år 2000 behållas eller skall de ändras? Skall en del av anslaget till studieförbunden anslås till så kallade riktade bidrag? I så fall, hur stor del och till vilket ändamål? ( Det så kallade grundbidraget till studieförbunden betalas ut enligt gällande rekommendationer från folkbildnings- rådet). En sammanställning av kommunbidrag till studieförbunden år 2000 bifogas. Nämnden beslutar att bibehålla samma proportioner som förra året samt att anslå riktade bidrag till ändamålet kultur för barn och ungdom.

4 4 KFN 16 Dnr FÖRSLAG TILL KULTURPOLITISK STRATEGI FÖR VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Kommunerna i Västra Götalandsregionen har fått förslag till kulturpolitisk strategi för Västra Götalandsregionen för yttrande. Kultur- och fritidsnämnden har fått ärendet på remiss från kommunledningen. Tidigare behandling Kultur- och fritidsnämnden , 80 Tjänstemannaskrivelse från kultursekr, Maria Bäckersten.. Tjänstemannaskrivelsen godkänns som remiss till regionen (bilaga).

5 5 KFN 17 Dnr NY ÖVERSIKTSPLAN FÖR TJÖRN, ÖP 01 Kultur- och fritidsnämnden har fått förslag till ny översiktsplan för Tjörn, ÖP 01, för yttrande, från miljö- och byggnämnden. Tidigare behandling Kultur- och fritidsnämnden , 5. Nämndens synpunkter på förslaget till ÖP-01 är följande: Gränsdragningen för Svanviks industriområde, R9, bör följa länsvägen i SO riktning i stället för som på kartan med områden med särskilda rekommendationer. Gränsdragningen för Vallhamns industriområde bör gå runt Gunnersnäs berg så att det hamnar helt inom området för friluftslivet för värdefulla områden, RNI. I skrivningarna runt bevarandetankar i kulturvårdsminnesfrågor bör denna skärpas upp samtidigt som hela kulturminnesvårdsprogrammet aktualiseras förslagsvis med en arbetsgrupp av ledamöter från kultur- och fritidsnämnden samt miljö- och byggnämnden för utredande av framtida exploatering i känsliga kulturvårdsområden. Näst sista satsen i spalt ett på sidan 11 bör skrivas om eftersom innebörden är svårförståelig.

6 6 KFN 18 Dnr HAVSFESTIVAL I SKÄRHAMN Föreningen Havsfestivalen har för avsikt att genomföra en festival i Skärhamn den tredje helgen (fredag och lördag) i juli månad. Den tilltänkta platsen är gatubiten mellan Skärhamns båtcentrum Stefans sport och upp mot B&Ns förråd den nyutsprängda parkeringsplatsen. Festivalsarrangemangen kommer i viss mån att inskränka på en del parkeringsplatser inom området. Föreningen planerar att ha underhållning från scen med dans på fredagskväll, från ca Artister antas komma från närområdet och vara av karaktären visor, barnunderhållning och liknande. Eftersom det finns så lite utrymme i Södra hamnen, kommer föreningen inte att engagera någon som helst tivoliverksamhet. Föreningen planerar att de befintliga restaurangerna som finns i närområdet, övertar ansvaret för mat- och alkoholservering. Festivalen kommer eventuellt att bara serveras lättare mat, som smörgåser, godis, läsk och korv med bröd. Detta för att bl a minimera kostnader för vakter, staket och toaletter. Förenings förhoppning är att olika idrottsföreningar kan sköta barnaktiviteter av typ fiskdamm, bolltävlingar och liknande. De har även möjligheter att ha försäljningsstånd. Eftersom föreningen inte kommer att ha något tivoli, är det inte aktuellt med större elförsörjning än vad som behövs till scenen, respektive till kaffemaskiner och kyl/frys, dvs a ampere. Då el-bolaget tar ut en abonnemangsavgift för ett helt år för provisoriska ankopplingar, är vi tacksamma om kommunen kan ordna det, eftersom själva e- förbrukningen brukar kosta ca 250 kr. Eventuell vattenförsörjning vore dessutom önskvärd. Föreningen Havsfestivalen hoppas att Tjörns kommun ger ett positivt besked, så att föreningen kan gå vidare med planeringen av festivalen. Nämnden ser positivt på att en festival anordnas, med tonvikt på kulturella och lokala inslag. Nämnden önskar dock ytterligare information.

7 7 KFN 19 Dnr REVISIONSRAPPORT AVSEENDE TJÖRNS SEGELSÄLLSKAPS GAMLA KLUBBSTUGA Kultur- och fritidsnämnden har på remiss från kommunledningen fått ärende Revisionsrapport avseende Tjörns Segelsällskaps klubbstuga för yttrande. När Tjörns Segelsällskap (TSS) fick ett nytt klubbhus övergick den gamla klubbstugan 1999 i kommunens ägo. I samband med byggnationen av Nordiska Akvarellmuseet var det tvunget att flytta klubbstugan eftersom den låg alltför nära. Efter det att kultur- och fritidsförvaltningen fått ett muntligt uppdrag av kommunledningen att finna en lämplig förening som kunde ha nytta av lokalerna och som hade möjlighet att stå för kostnaderna i samband med flyttningen av klubbstugan. Ärendet diskuterades internt inom förvaltningen och bedömningen gjordes att Skärhamns IK hade de förutsättningar som behövdes för att överta klubbstugan och föreningen flyttade den till Röavallen. Kommunstyrelsen ändrade sig dock angående denna fråga och beslutade att kultur- och fritidsförvaltningen skulle sälja klubbstugan genom anbud. Efter anbuds-förfarande beslutade kultur- och fritidsnämnden att klubbstugan skulle gå till Sibräcka GoIF som lämnat det högsta anbudet. Skärhamns IK skickade därefter ett brev till kultur- och fritidsnämnden där föreningen yrkade ersättning på kr för kostnader i samband med flyttningen. Enligt Skärhamns IK kan även kostnader för polisbevakning i samband med flyttningen av klubbstugan tillkomma. Revisorerna konstaterar att formellt beslut avseende flytt av klubbstugan samt ersättning för flyttkostnader m m saknas. Kultur- och fritidsnämnden ser med tillfredsställelse att ärendet genomlyses av Tjörns kommuns revisorer. Inga politiska beslut fattades av kultur- och fritidsnämnden initialt, utan direktiv kom från dåvarande kommunledningen till förvaltningen. När ärendet kom till nämndens kännedom fattades dock beslut om ett anbudsförfarande vilket genomfördes. På nämndens möte ställdes också krav på att Skärhamns IK skulle styrka sina kostnader i samband med flyttningen av klubbstugan.

8 8 KFN 20 Dnr ANSÖKAN OM EXTRA ANLÄGGNINGSBIDRAG FRÅN SKÄRHAMNS IK Skärhamns IK ansöker om extra anläggningsbidrag för omläggning av golv i Röahallen. På grund av lukt- och mögelproblem, konstaterat av Stures Mögelhundsök AB, måste hallgolvet i Röahallen åtgärdas tidigare än beräknat. Idag är kr fonderade för detta ändamål. Begärda offerter på åtgärder ligger på kr exkl moms. Det är svårt att utföra arbetet med ideella insatser för att garantin på golvet skall gälla. Skärhamns IK ansöker därför om bidrag, eller förslag till ekonomisk lösning, till nytt golv i Röahallen. Skärhamns IK får ett bidrag på 50% av den faktiska kostnaden för föreningen, dock max kr. Ett villkor för bidraget är att Skärhamns IK erbjuder utomstående föreningar tid, i minst motsvarande omfattning som år 2000.

9 9 KFN 21 Dnr ANSÖKAN OM EXTRA ANLÄGGNINGSBIDRAG FRÅN RÖNNÄNGS FF Rönnängs FF missade att söka anläggningsbidrag för år 2000 till kiosk/omklädningsbyggnad. Kostnaden beräknas till ca kr och Rönnängs FF ansöker nu om ett tilläggsanslag för år 2001 till projektet. Rönnängs FF får ett bidrag på 50% av kostnaden, dock max kr, för att färdigställa kiosk/omklädningsbyggnad.

10 10 KFN ANSÖKAN FRÅN TJÖRNS RIDKLUBB OM OMDISPONERING AV MEDEL Tjörns Ridklubb anhåller om att få omdisponera kr av tidigare beviljade bidrag till ny manege. Omdisponeringen gäller följande: Säkerställande av anläggningen enligt rekommendationer av Ridsportförbundet och länsveterinären vid besiktning: Galler för fönstren i stallet Spiltgallren för breda måste tätas eller bytas Belysning runt anläggningen inte tillräcklig Vinterhagar 2001 Farliga sjukhagar måste göras om p g a säkerhetsskäl Gödselplattan Beordrat av brandinspektionen: Brandväggar kr kr kr kr kr kr kr Tjörns Ridklubb beviljas omdisponering av kr från medel till manege till ovanstående ändamål.

11 11 KFN 23 Dnr REPARATION AV UNDERMINERADE YTOR VID FÄRJELÄGET/ LÅNGKAJEN I ÅSTOLS HAMN Åstols Samhällsförening påpekar det stora behovet av reparation av ytor vid färjeläget/långkajen på grund av att de är underminerade. Eftersom ansökan berör handelshamnars verksamhet överlämnas ärendet till kommunstyrelsen.

12 12 KFN 24 Dnr MOTION OM ATT GÄSTHAMNEN I SKÄRHAMN SKA ARRENDERAS UT Vid kommunfullmäktiges sammanträde lämnade Birgitta Adolfsson (fpl) in en motion med följande lydelse. Skärhamns Båtförening har under de senaste åren arrenderat småbåtshamnen i Skärhamn. Detta med mycket bra resultat både ekonomiskt och driftmässigt. Nu har föreningen även visat intresse för att arrendera gästhamnen. FPL ser detta mycket positivt och menar att kommunen så snart som möjligt tar kontakt och börjar förhandla med Båtföreningen. Kultur- och fritidsnämnden har under våren 2000 på uppdrag av kommunledningen utrett frågan om utarrendering av småbåts-, gäst och handelshamnar inom Tjörns kommun. Ett antal frågeställningar har tillställts samtliga partigrupper i ett remissförfarande. Partigruppernas synpunkter har efter remisstidens utgång sammanställts av kultur- och fritidsnämndens hamngrupp som har utformat en policy i samstämmighet med remissvaren efter majoritetsprincipen (bilaga). Tidigare behandling Kultur- och fritidsnämndens beslut , 8 Kultur- och fritidsnämnden hänvisar till sitt beslut, , 73, där följande policy, enligt hamngruppens förslag, skall gälla vid utarrendering av gästhamnar: Gästhamnsverksamheten bedöms vara av så stort turistiskt och kommunalt intresse att dessa ska stanna inom kommunal verksamhet. Dessa kan initialt få kosta skattepengar för att upprätthålla och förbättra standard men ska på sikt vara självbärande. Reservation Inger Johansen (fpl) har kommit in med en skriftlig reservation.

13 13 KFN 25 DELEGERADE ÄRENDEN Delegationsbeslut enligt bilaga anmäls. Delegerade ärenden läggs till handlingarna.

14 14 KFN 26 INFORMATION TILL NÄMNDEN Kallelse till årsmöte från Bohuslän-Dalsförbundet av SLS (Svenska Livräddningssällskapet). Informationen noteras.

15 15 KFN 27 MEDDELANDE Protokollsutdrag, 18/01, från miljö- och byggnämnden ang Ansökan om bygglov för uppförande av konferens- och hotellbyggnad?? Yttrande angående ansökan om bygglov för uppförande av hus på Härön?? Förhandling MBL 11. Ärende: Fördelning av personaltimmar på biblioteket?? Protokoll och kallelse för Sibräcka föreningsråd?? Välkommen att delta i Språkkampen! Europeiska året för språk ?? Från cancerfonden: Gå riksmarschen för cancerforskningen och framtiden Meddelanden läggs till handlingarna.

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Bergabo i Rönnäng kl 18.00-19.45 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf, ej 94 Allan Axelsson (m) tj ers Ewa-Lena Svensson (fpl) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl

Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-11-20 1 Plats och tid Nordströmsgården och Säbygården kl 18.00-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lena Yngve (m)

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Moliendos musikhus och Kållekärrs skola kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Åstol kl 18.15-22.00 Blad Beslutande Övriga deltagande Rolf Nordfeldt (sb) ordf Christer Hermansson (fp) tj ers Ewa-Lena Svensson (fp) Alf Gustavsson

Läs mer

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 2 KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid möte 2000-02-21 att anslå 153 000 kr till Tjörns kulturföreningar och Bohusläns teater samt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Maritha Medin (m) Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Maritha Medin (s) Gjert Magnusson (s) Rune Olsson (ka) Dan Gustavsson (kd) Anna-Lena

Läs mer

Plats och tid Sibräcka GoIF:s klubbhus på Ekåsvallen kl

Plats och tid Sibräcka GoIF:s klubbhus på Ekåsvallen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2001-01-29 1 Plats och tid Sibräcka GoIF:s klubbhus på Ekåsvallen kl 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-8 Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 1-8 Britt Öhman. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.30 Beslutande Allan Axelsson (m) ordf Solveig Börjesson (m) t o m 1 Maritha Medin (s) Benita Nilsson (fpl)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl

Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Klädesholmens museum och Klädesholmens skola kl 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson

Underskrifter Sekreterare Paragraf 84-90 Britt Öhman. Ordförande. Gjert Magnusson. Justerande. Dan Gustavsson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 Plats och tid Fritidsgården i Blekets skola kl 18.00-20.10 Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Anna-Lena Yngve (m) Benita Nilsson (fpl) Rune

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 97-114 Britt Öhman. Ordförande Gjert Magnusson. Justerande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 97-114 Britt Öhman. Ordförande Gjert Magnusson. Justerande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Bergabo kl 18.00-20.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Håkan Malmsten (ka) tj

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kl 18.00-21.30 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson

Läs mer

Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen

Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-24 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50 Utses att justera John Sporrong Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset kl 18.15-21.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gjert Magnusson (s) ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Alf

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.00-20.45 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s) ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Bo Sören Sörensson (ka) George Strömbom

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-10-15 1 [8] Plats och tid Klädesholmens bibliotek, kl 17:00-18:50 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40

Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-09-29 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17.00-18.40 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 14.00-18.30 Blad Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Rigmor Friis (s) Inger Bengtson (s) Bert-Inge Nordberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kållekärrs fritidsgård, kl 18.00-20.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 1 [7] Plats och tid Hav & Logis konferenslokal, Röa, kl 17:00-19:00 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-09-24 1 Plats och tid Beslutande övriga deltagande Rimbo bibliotek, Rimbo Torsdag 24 september 2009 kl. 17,00-18.20 enligt bifogad närvarolista Adam Persson, idrottschef

Läs mer

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pia.Is och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:15 ' Beslutande! Stig Rådström (C), ordförande ; Linda Marie Carnper (S) Eva Nilsson (M) Stig

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10

Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Kultur- och fritidsnämnden 2009-08-31 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare: Utses att justera Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn Kl 17:00-20:10 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson (fp)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18.50 Ajournering 18.10-18.30 Beslutande Gun Friberg (S) Britt [nger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-04 1 [10] Plats och tid Sundsby säteri, kl 17:00-19:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf. Anders G Högmark (Moderaterna)

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-06-11 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Tjörns Golfklubb kl. 17:00 19:30 Utses att justera Tina Baudino Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Birgitta Wilhelmsson (S) 2 l Ioana Cimpoeru (S) och 25-26

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Birgitta Wilhelmsson (S) 2 l Ioana Cimpoeru (S) och 25-26 1(8) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 201 7-06-13 Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset l 7.00-19: 15 Ajournering 18.30-18.45 Beslutande Gun Friberg (S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-05-24 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 24 maj 2005 kl. 18.00-18.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande Gunlög

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-19 1 [12] Plats och tid Golfklubben, Rävlanda kl 17:00-19:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-10 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-10.25 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Barbro Axelsson (s) i stället

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-01-26 1 (12) Plats och tid Vetlanda museum, den 26 januari, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Maria Brihall,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35

Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-05-14 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Skärhamns IK:s klubblokal på Röahallen, kl 16.00-18.35 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Inger

Läs mer

RESULTATUPPFÖLJNING KULTUR-FRITID-HAMN Resultatuppföljning för tiden fram till föreligger. Kultur- och fritidsnämndens beslut:

RESULTATUPPFÖLJNING KULTUR-FRITID-HAMN Resultatuppföljning för tiden fram till föreligger. Kultur- och fritidsnämndens beslut: 2 KFN 41 RESULTATUPPFÖLJNING KULTUR-FRITID-HAMN 2001-04-30 Resultatuppföljning för tiden fram till 2001-04-30 föreligger. Resultatuppföljningen godkänns. 3 KFN 42 Dnr 00.069-808 VAL AV REPR TILL BARNKONVENTIONEN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2009-09-22 1 (9) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2009-09-22 kl.15.00 17.10. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson (s) Leif-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Fritidsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Fritidsnämnden Trelleborg3000, v 1.0, 2009-12-29 TRELLEBORGS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Innehåll 52. Ekonomisk översikt 2010-05-31 53. Hjärtstartare 54. Medborgarförslag 2010:11, Konstgräsplaner för alla fotbollsklubbar

Läs mer

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Pelle Ekholm kultur- och fritidschef sekr Emmelie Alvarsson 36 Jonas Pettersson 36 Marcus Blåder 37. Birgitta Ivarsson.

Pelle Ekholm kultur- och fritidschef sekr Emmelie Alvarsson 36 Jonas Pettersson 36 Marcus Blåder 37. Birgitta Ivarsson. Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-07 1 Plats och tid Kultur & Fritid kl 17.00-19.00 Beslutande Peter Eclund (KD) Christina Granath Friberg (S) Inge Fransson (FP) Birgitta Ivarsson (C) Susanne Johansson

Läs mer

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.00-18:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Maria Gottschalk (SD) Tore

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer