Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4"

Transkript

1 Utbildningsenheten Sektionen för antagning Studierektorer Studievägledare Studieadministrativa chefer Studieadministrativ personal vid inst, motsv Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4 TIDPLAN 16/4 - Sista anmälningsdag Anmälan till höstens kurser och program med sista anmälningsdag 16 april öppnade på antagning.se den 15 mars. 17/4 - Anmälningsstatistik Anmälningsstatistik per utbildning/institution kan tas ut på NyA-webben. Samlad statistik skickas från sektionen för antagning den 17 april. 7/5 - Sista dag att betala anmälningsavgift Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse är den 7 maj. 31/5 - Antagningstal Antagningstal läggs in på NyA-webben senast den 31 maj. 21/6 - Sista kompletteringsdag Sista kompletteringsdag är den 21 juni. Kompletterande handlingar laddas upp på antagning.se/mina sidor eller skickas till Antagningsservice, R 312, Stockholm. 12/7 - Urval 1 Första urvalet beräknas vara klart 12 juli. Sektionen för antagning meddelar via e-post när urvalet är klart och antagningslistor och statistik kan tas ut på NyA-webben. Ev. information som skickas från institutionen eller läggs ut på institutionens hemsida till antagna i urval 1 måste innehålla information om att antagningsbeskedet ska besvaras på antagning.se senast den 27 juli. Sektionen för antagning 1 (5) Rosenlundsgatan 4, Box 100, Göteborg

2 12/7 - Antagningsbesked med svarskrav Sökande får sitt antagningsbesked på antagning.se/mina sidor. Meddelande om att antagningsbeskeden finns att hämta där skickas per e-post juli. 13/7 - Sena anmälningar De utbildningstillfällen som i Gubas markerats med Tillåt sen anmälan öppnas för anmälan på antagning.se den 13 juli. Stängningsdatum kan läggas in på NyA-webben. 27/7 - Sista svarsdag Sista svarsdag är den 27 juli. Alla antagna och reservplacerade måste tacka ja till sin plats på antagning.se för att behålla sin plats. 2/8 - Urval 2 Urval 2 beräknas vara klart den 2 augusti. Sektionen för antagning meddelar via e-post när urval 2 är klart och antagningslistor och statistik kan sökas ut på NyA-webben. Antagningslistan efter urval 2 innehåller de antagna/reserver som tackat ja till den plats de fick i urval 1. Det är antagningslistan från urval 2 som gäller för antagning. 2/8 - Andra antagningsbeskedet Antagningsbesked efter urval 2 publiceras på antagning.se/mina sidor den 2 augusti. 3/8 Reservantagning kan påbörjas Reservantagningen på NyA-webben kan påbörjas den 3 augusti. Antagna förs över till Ladok fr o m den 6 augusti. 7/8 Betalningsinstruktioner till nyantagna med betalvillkor Betalningsinstruktioner skickas till nyantagna med betalvillkor via e-post 7 augusti. Sista dag att betala studieavgift eller styrka avgiftsbefrielse för antagna i den nationella antagningsomgången är den 22 augusti. v GU-konton När uppgifter om antagna förts över till Ladok startar processen för att skapa GU-konton för nya studenter. För antagna i urval 2 beräknas detta vara klart i v. 32. Handläggning av sena anmälningar Handläggning av sena anmälningar påbörjas efter urval 2. Sent anmälda antas/reservplaceras i efterantagningen. Efterantagning Efterantagningen startar i v. 32 och pågår så länge utbildningar hålls öppna för anmälan på antagning.se. Överföring av efterantagna från NyA till Ladok sker med start i v (5)

3 INFORMATION Antagningstal Antagningstalen läggs in i Gubas i samband med att ett utbildningstillfälle skapas eller på NyA-webben senast den 31 maj. Antagningstal ska anges för urval 1 och urval 2 för alla program, fristående kurser och kurser inom program som söks via antagning.se. Även planeringstal kan anges, planeringstalet används endast som information i NyA. Efterantagningstal ska läggas in på NyA-webben för alla utbildningar som ska vara öppna för sen anmälan. Efterantagningstal måste läggas in innan efterantagningen startar. Finns det inget efterantagningstal inlagt reservplaceras alla sent anmälda även om det finns lediga platser. Antagningstal 1 och 2 = det antal antagna man vill ha i urval 1 respektive 2, dvs planeringstal och ev. överintag sammanlagt. I urval 1 kan man ha ett högre överintag än i urval 2 om man av erfarenhet vet att många antagna i urval 1 inte tackar ja till sin plats och därför stryks i urval 2. Fler antagna får då ett tidigt besked och kan planera för sin studiestart. Efterantagningstal = totalt antal antagna inklusive efterantagna. Det kan vara samma antal som planeringstalet eller något högre om man vill ha ett överintag även i efterantagningen. Information i antagningsbesked Den information som antagna till en utbildning vid Göteborgs universitet får i sitt antagningsbesked måste vara kortfattad och generell. Där hänvisas till institutionens information om vad som gäller för registrering, kursstart, schema etc. Det är bra om så mycket information som möjligt läggs ut på institutionens hemsida. Sen anmälan efterantagning Göteborgs universitet provar inför ht 2018 en ny process för hantering av sena anmälningar. Alla utbildningar stängs för anmälan efter sista anmälningsdag 16 april. De utbildningar som ska vara möjliga att göra en sen anmälan till öppnas igen på antagning.se efter urval 1, den 13 juli. De utbildningar som i Gubas eller på NyA-webben har ett senare stängningsdatum än 17/4 kommer att öppnas för anmälan på antagning.se den 13 juli. Utbildningar kan vara öppna för sen anmälan om institutionen bedömer att alla platser inte kommer att fyllas av i tid sökande. Att en utbildning ska vara öppen för sen anmälan angavs i Gubas när utbildningstillfället skapades eller läggs in 3 (5)

4 på NyA-webben senast den 9 april. Efter den 9 april måste sektionen för antagning kontaktas om uppgifter om stängningsdatum ska ändras. När utbildningarna öppnats för sen anmälan den 13 juli kan stängningsdatum läggas in på NyA-webben av institutionspersonal. Utbildningar med högt söktryck, där man kan förutse att endast i tid anmälda kommer att antas, ska inte vara öppna för sen anmälan. Sent anmälda rangordnas i datumordning och antas i mån av plats. De som anmält sig sent antas eller reservplaceras i urvalsgrupp SA. Utbildningar som öppnats för anmälan den 13 juli ska vara öppna så länge det finns plats att anta någon mer sökande. All efterantagning ska göras via antagning.se/nya. Reservantagning När antagningsbeskeden efter urval 2 publicerats på antagning.se förs de antagna över till Ladok. Reservantagningen görs på NyA-webben. Reserver som antas förs över till Ladok när antagningen gjorts på NyA-webben och därefter kan registrering i Ladok göras. Om en reserv med betalvillkor tackat ja till erbjuden plats måste ni meddela studieavgifter@gu.se. Då skickas betalningsinstruktioner till den reservantagna via e- post. Det är först när betald studieavgift administrerats och betalvillkoret i Ladok har lyfts som registrering kan göras. På NyA-webben ges stöd för att kalla reserver i rätt ordning och från rätt urvalsgrupp, så att den beslutade fördelningen mellan urvalsgrupper bibehålls. Information om reservantagning på NyA-webben finns på NyA-sidan i medarbetarportalen och i den Studieadministrativa handboken. I första hand kallas reserver från urvalsgrupper med sökande som har anmält sig i tid. Reserver ska kallas i den ordning de står i reservlistan. Först när inga reserver finns i urvalsgrupp/-erna för i tid sökande får reserver kallas från urvalsgruppen för sent anmälda, SA. GU-konto Efter att antagningsresultatet efter urval 2 har förts över till Ladok skapas GUkonton för nya studenter. Studenten ska aktivera sitt GU-konto via sitt konto på antagning.se och kan därefter logga in på studentportalen. Studenter som saknar svenskt personnummer ska vända sig till ett servicecenter för hjälp med att aktivera sitt GU-konto. 4 (5)

5 Registrering Registrering sker på kurs, fristående eller inom program. Om en student har antagits med villkor, ska villkoren vara kontrollerade och uppfyllda och markeringen borttagen på studentens antagning i Ladok innan registreringen kan göras. Observera att betalvillkor endast kan lyftas av gruppen för studieavgifter. Sista dag att betala studieavgift eller styrka avgiftsfrihet för antagna i den nationella antagningsomgången är den 22 augusti. För att en student ska kunna registrera sig själv via Ladok på webb, måste studenten ha en antagning på kursen i Ladok, ev. antagningsvillkor vara borttagna och institutionen ha öppnat för webbregistrering. Om antagningen avser ett program måste minst ett kurstillfälle vara kopplat som inledande kurstillfälle till programtillfället för att studenterna ska kunna registreras på den inledande kursen och påbörja programstudierna. NyA-webben NyA-webben är ett webbgränssnitt där inloggningen sker via medarbetarkontot. På NyA-webben kan institutionspersonal ta fram aktuell anmälnings- och antagningsstatistik, epost- och adresslistor för anmälda och antagna samt se anmäldas anmälan och meriter. För att hantera reservantagning, lägga in antagningstal och administrera efterantagning (dvs ange stängningsdatum och efterantagningstal för utbildningar som är öppna för sen anmälan) krävs utökad behörighet. Blanketter för behörighet finns på Statistik Anmälnings- och antagningsstatistik från tidigare terminer finns på men kan också sökas fram på NyA-webben. Studieadministrativ handbok På Medarbetarportalen finns den studieadministrativa handboken för institutionspersonal med information om rutiner och regelverk kring utbildningsenhetens verksamhetsområden. ndbok/ Frågor För frågor om antagning och NyA-webben kontakta sektionen för antagning antagning@gu.se. För frågor om studieavgifter kontakta studieavgifter@gu.se. 5 (5)

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter 1 (5) 2010-10-22 Åsa Mäki 1:e byråsekreterare Studentavdelningen Sektionen för antagning och högskoleprov Kontaktpersoner enligt sändlista Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter Snabbstatistik

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför HT2016 Viktiga datum 15 april sista anmälningsdag Maj & juni kontrollbesked skickas ut 20 juni sista kompletteringsdag 12 juli antagningsbesked 1 skickas

Läs mer

Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben

Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben Utbildning Antagning till senare del av program i NyA-webben KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Kursledare: Katarina Warfvinge & Jenny Brandhill, Antagningsgruppen Agenda Tidplan Tid Introduktion 13:00-13:10

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2017 Viktiga datum 17 oktober sista anmälningsdag Oktober & november kontrollbesked skickas ut 1 december sista kompletteringsdag 8 december antagningsbesked

Läs mer

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Statistiker 010-470 03 90 torbjorn.lindquist@uhr.se PM Datum 2015-01-27 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress

Läs mer

Antagning och reservantagning. Antagning till kurs och program vid KI

Antagning och reservantagning. Antagning till kurs och program vid KI Antagning och reservantagning Antagning till kurs och program vid KI Anmälan Sökande i de nationella antagningsomgångarna skapar användarkonto och anmäler sig på antagning.se Internationella sökande skapar

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Senast uppdaterad inför NyA-leverans september 2014 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2016 Viktiga datum 15 oktober sista anmälningsdag November kontrollbesked skickas ut 9 december antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav! 18 december

Läs mer

Frågor och svar om reservantagning

Frågor och svar om reservantagning Frågor och svar om reservantagning 1. Frågor om tekniska problem (att saker inte syns eller att man inte kommer åt vissa funktioner). 1 2. Frågor som gäller strykningar och återbud... 2 3. Frågor som gäller

Läs mer

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Inger Ek Studievägledare Inger.ek@linkoping.se 013-20 70 48 Sista anmälningsdag är 15 april Du gör din webbanmälan på Antagning.se. Från den

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017 Fastställd av högskolestyrelsen 2015-11-30 Dnr: 1.2.3-2015/2936 1 (17) Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017 2 (17) Innehåll Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2016/2017...

Läs mer

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Följ de 10 stegen och skicka iväg din ansökan senast 18 april. Förnamn Efternamn Universitetslektor Fakulteten för humaniora och

Läs mer

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling

NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling 1(6) NyA-webben Nyheter och planerad vidareutveckling Uppdaterad inför NyA-leverans februari 2015 2(6) Syftet med dokumentet Syfte med detta dokument är att ge en kort information om de ändringar som gjorts

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ STYRDOKUMENT Dnr V 2014/181 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Universitetsstyrelsen Utbildningsenheten

Läs mer

NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet. ver

NyA. Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet. ver NyA Användarmanual för institutionspersonal Uppsala universitet ver. 111003 UPPSALA UNIVERSITET 2 (15) NyA vid Uppsala universitet Har du frågor om hur NyA fungerar eller om ditt användarkonto så kontakta

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet reviderad 2009-02-18, 2009-11-30, 2010-02-18, 2010-12-06, reviderad 2012-02-20 Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet 2/12 INNEHÅLL 1

Läs mer

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april.

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Så söker du kurs inom program inför höstterminen 2016 Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Informationen gäller dig som läser: o Förskollärarprogrammet o Grundlärarprogrammet

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ FÖR SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA.

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ FÖR SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA. ANTAGNINGSORDNING 2013-09-23 Högskolestyrelsen Dnr 748/2.1.1/2013 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ FÖR SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA. Med stöd av 2 kap 2 och 6 kap 3 högskoleförordningen

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016 Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2015/2016 Dnr: 62/12 Reviderad 2015-03-24 och ersätter antagningsordning från 2014-03-26 Innehåll

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid SLU

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid SLU STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2019.1.1.1-2361 Sakområde: Utbildning på grundnivå och avancerad nivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Utbildningsavdelningen Handläggare:

Läs mer

Bilaga till beslut Utbildning och forskningsadministrativa avdelningen FUFA 6, 2013

Bilaga till beslut Utbildning och forskningsadministrativa avdelningen FUFA 6, 2013 Bilaga till beslut Utbildning och forskningsadministrativa avdelningen F 6, 2013 KONSTFACK Kalendarium för antagningsarbetet 2014 Master: MASTERH14 Kandidat: 27KANDH14 Lärarutbildning/friståendekurs: HT2014

Läs mer

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016 1 15 januari 2016 Dnr STYR 2016/55 Institutioner utanför LTH med studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå Student och utbildning Ladokavdelningen Avd chef L Schmidt Registrering av studenter

Läs mer

Antagningsordning för Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2013/2014

Antagningsordning för Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2013/2014 1 Antagningsordning för Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2013/2014 Dnr: 62/12 Reviderad 2013-10-28 och ersätter antagningsordning från 2012-09-12 2 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. TILLTRÄDE/BEHÖRIGHET...

Läs mer

Antagningsordning GIH

Antagningsordning GIH Diarienummer: 40-355/11 Datum: 2013-12-05 Beslutad av HS 2013-12-05 Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22 00 Fax 08 402 22 80 www.gih.se info@gih.se 2(12)

Läs mer

Efter Tekniskt Basår 2016

Efter Tekniskt Basår 2016 Efter Tekniskt Basår 2016 Gör din anmälan på antagning.se 15 mars 15 april 2016 Sista kompletteringsdag för behörighet: 20 juni Urval 1 1a Antagningsbeskedet den 12 juli med svarskrav Sista svarsdag Tacka

Läs mer

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2015/2016

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2015/2016 Fastställd av högskolestyrelsen 2014-12-01 Dnr: MDH 2.1 591/14 1 (15) Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2015/2016 2 (15) Innehåll Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2015/2016...

Läs mer

Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval LUNDS UNIVERSITET HT 2016

Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval LUNDS UNIVERSITET HT 2016 1 Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval LUNDS UNIVERSITET HT 2016 2 NYA REGLER INFORMATION Nya regler Rutiner för sen anmälan Utbildningsnämnden vid Lunds universitet har beslutat att inför

Läs mer

Studiedeltagande * övar vi på idag

Studiedeltagande * övar vi på idag Studiedeltagande Studiedeltagande * övar vi på idag Innehåll Begreppen kurs, kurstillfälle och program, programtillfälle Antagningsregler Anta en student på en kurs inom program Återbud/Ta bort förväntat

Läs mer

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2013/2014

Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2013/2014 Fastställd av högskolestyrelsen 2012-12-03 Dnr: MDH 2.1-561/12 1 (14) Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2013/2014 2 (14) Innehåll Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2013/2014...

Läs mer

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar med reservantagning

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar med reservantagning Så fungerar reservantagning i NyA - för dig som jobbar med reservantagning Innehåll Syfte... 4 Bakgrund... 4 Vad är skillnaden från dagens sätt att göra reservantagning?... 5 Överföringar av uppgifter

Läs mer

Information. Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval

Information. Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval Information Om ansökan, behörighet, meritvärdering och urval 2 Nya regler information Information Bra att veta 3 Nya regler Bra att veta Nya rutiner för sen anmälan HT2015 Utbildningsnämnden vid Lunds

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret

Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret Antagningsordning för utbildning på grund och avancerad nivå Röda Korsets Högskola Studiestart läsåret 2017-2018 Dnr:: 62/2012 Antagningsordningen fastställd av Högskolenämnden 2012-09-12 och reviderad

Läs mer

Beslutad av högskolestyrelsen Dnr: MDH /13. Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2014/2015

Beslutad av högskolestyrelsen Dnr: MDH /13. Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2014/2015 Beslutad av högskolestyrelsen 2013-12-02 Dnr: MDH 2.1-600/13 Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2014/2015 2 (19) Innehåll Antagningsordning för Mälardalens högskola läsåret 2014/2015...

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i historia

Till studerande på kandidatprogrammet i historia Kansli HT Till studerande på kandidatprogrammet i historia Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du redan student,

Läs mer

Antagningsordning. Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan

Antagningsordning. Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan Beslutat av: Högskolestyrelsen Datum: 2008-02-15 Antagningsordning Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22

Läs mer

SVERIGEPAKET 4 26.3.2014. Att söka till högskolor och universitet i Sverige

SVERIGEPAKET 4 26.3.2014. Att söka till högskolor och universitet i Sverige SVERIGEPAKET 4 26.3.2014 Att söka till högskolor och universitet i Sverige TVÅ INFORMATIONSKÄLLOR www.studera.nu www.antagning.se Hur gör jag? STEG 1: Skapa konto Skapa ett konto på www.antagning.se OBS:

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen 2015

Antagning till högre utbildning höstterminen 2015 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare/ställföreträdande avdelningschef 010-4700305 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2015-08-12 Diarienummer Dnr

Läs mer

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet SISU StudieInformation vid Stockholms universitet Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet Support Post: Studentavdelningen Sektionen för utbildningsdokumentation Ladokgruppen Epost: ladok@su.se

Läs mer

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar praktiskt med reservantagning

Så fungerar reservantagning i NyA. - för dig som jobbar praktiskt med reservantagning Så fungerar reservantagning i NyA - för dig som jobbar praktiskt med reservantagning Innehåll Bakgrund... 4 Vad är skillnaden från dagens sätt att göra reservantagning?... 5 Överföringar av uppgifter mellan

Läs mer

Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa antagningsordning för läsåret 2013/2014 med följande ändring:

Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa antagningsordning för läsåret 2013/2014 med följande ändring: PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2012-12-03 Nr 4:2012 73 Reviderad antagningsordning för läsåret 2013 2014 Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa antagningsordning för läsåret 2013/2014 med följande

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet Dnr: 1-609/2013 Gäller fr.o.m. 2014-01-01 Fastställd av Konsistoriet 2013-12-02 Denna antagningsordning ersätter

Läs mer

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6)

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6) Sektionen för studieadministrativa system Ladokgruppen Ansökan om användarbehörighet i Ladok (studiedokumentationssystemet) En ansökan om behörighet fylls i. i Ansökan lämnas för påskrift till behörighetsansvarig

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Sida 1(16) Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Sida 2(16) 1 INLEDNING... 4 1.1 Författningstexter som reglerar antagning... 4 1.2 Beslutsordning... 4

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2016

Antagning till högre utbildning vårterminen 2016 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare/ställföreträdande avdelningschef 010-4700390 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2016-01-12 Diarienummer Dnr

Läs mer

EFTER TEKNISKT BASÅR ANMÄL DIG TILL DITT GARANTIPLATSPROGRAM

EFTER TEKNISKT BASÅR ANMÄL DIG TILL DITT GARANTIPLATSPROGRAM EFTER TEKNISKT BASÅR ANMÄL DIG TILL DITT GARANTIPLATSPROGRAM VIKTIGA DATUM HT2019 15 mars - Webbanmälan öppnar på antagning.se 15 april - Sista anmälningsdag (inte öppet för sen anmälan) 20 juni - Sista

Läs mer

Konstfacks antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Fastställd av högskolestyrelsen 2014-12-16 Gäller fr.o.m.

Konstfacks antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Fastställd av högskolestyrelsen 2014-12-16 Gäller fr.o.m. Konstfacks antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Fastställd av högskolestyrelsen 2014-12-16 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Innehåll 1. Inledning 3 2. Besluts- och delegationsordning

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå läsåret 2019/20

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå läsåret 2019/20 Utbildningsenheten Karin Åström Enhetschef PM 2018-11-22 Dnr V 2018/1139 Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå läsåret 2019/20 Bakgrund Enligt HF 2 kap 2 punkt 8 ska styrelsen

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen Beskrivning av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken

Antagning till högre utbildning höstterminen Beskrivning av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Antagning till högre utbildning höstterminen 2014 Beskrivning av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Antagning till högre utbildning höstterminen 2014. Beskrivning av antagningsomgångarna

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET GUDOK- Projektet 2011-04-29 Processer Huvudprocess - Grundutbildning Utbildning Forskning Syntax Processnivåer Aktörer Enskild process Samverkan Syntax enskild process Input 1 Styrande

Läs mer

FÖRESKRIFTER FÖR BETALNING AV STUDIEAVGIFTER

FÖRESKRIFTER FÖR BETALNING AV STUDIEAVGIFTER Bilaga 1 till beslut C 2013-0655 FÖRESKRIFTER FÖR BETALNING AV STUDIEAVGIFTER FÖR AVGIFTSSKYLDIGA STUDENTER VERSION 2014-02-06 Diarienr C 2013-0655. Föreskrifter om betalning av studieavgifter. Detta beslut

Läs mer

STUDIEADMINISTRATIVA REGLER FÖR HÄLSOUNIVERSITETETS UTBILDNINGAR HISTORISKT

STUDIEADMINISTRATIVA REGLER FÖR HÄLSOUNIVERSITETETS UTBILDNINGAR HISTORISKT STUDIEADMINISTRATIVA REGLER FÖR HÄLSOUNIVERSITETETS UTBILDNINGAR Fastställda av Hälsouniversitetets fakultetsnämnd 2000-11-08 med ändring 2003-11-26 HÄLSOTJNIVERSITETET Fakultetsnämnderi I högskoleförordningens

Läs mer

Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling

Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling Kansli S Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling Studenter som ska läsa termin 1-3 behöver inte anmäla sig till kurser, utan det skötes via s k gruppanmälan.

Läs mer

Informationsträff IT-design: Affärssystem och ekonomi och Systemdesign Kull HT 2016

Informationsträff IT-design: Affärssystem och ekonomi och Systemdesign Kull HT 2016 Informationsträff IT-design: Affärssystem och ekonomi och Systemdesign Kull HT 2016 Hur går det? Val inför hösten 2017 Termin 1 Affärssystem och ekonomi Systemdesign 35-39 ISGA90 Introduktion till IT-design

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2015. Analyser av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken

Antagning till högre utbildning vårterminen 2015. Analyser av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Antagning till högre utbildning vårterminen 2015 Analyser av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Antagning till högre utbildning vårterminen 2015. Beskrivning av antagningsomgångarna

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2015

Antagning till högre utbildning vårterminen 2015 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare 010-4700305 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2014-12-14 Diarienummer Dnr 1.1.1-134-2014 Antagning till högre

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen 2015

Antagning till högre utbildning höstterminen 2015 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Utredare 010-4700390 torbjorn.lindquist@uhr.se RAPPORT Datum 2015-07-14 Diarienummer Dnr 1.1.1-134-2015 Antagning

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2016

Antagning till högre utbildning vårterminen 2016 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist, Sara Brundell och Fredrik Lindström Utredare 010-4700390 torbjorn.lindquist@uhr.se RAPPORT Datum 2015-12-14 Diarienummer

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 18/770)

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 18/770) Antagningsordning för KMH - dnr 18/770 (2018-12-14) 1 (10) Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (dnr 18/770) Fastställd

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2014. Beskrivning av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken

Antagning till högre utbildning vårterminen 2014. Beskrivning av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare 010-4700305 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2014-03-21 Diarienummer 1.1.1-3903-2013 Postadress Box 45093

Läs mer

Ett eller två urval i de stora nationella antagningsomgångarna?

Ett eller två urval i de stora nationella antagningsomgångarna? Sveriges Universitets- 2015-06-25 och högskoleförbund Einar Lauritzen Ett eller två urval i de stora nationella antagningsomgångarna? SUHF har uppdragit åt mig att ta fram en tydligt formulerad fråga som

Läs mer

Efter Tekniskt basår Din anmälan till höstterminen 2018

Efter Tekniskt basår Din anmälan till höstterminen 2018 Efter Tekniskt basår Din anmälan till höstterminen 2018 Anmälan till HT2018 15 mars - Webbanmälan öppnar på antagning.se 16 april - Sista anmälningsdag (inte öppet för sen anmälan) 21 juni - Sista kompletteringsdag

Läs mer

Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet

Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet 1(5) Processbeskrivning samt villkor gällande utbildningsprogram på avancerad nivå vid Linköpings universitet Bakgrund Syfte Detta dokument syftar till att beskriva process och hanteringsordning av sökande

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet BESLUT 1 (18) Universitetsstyrelsen Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet Fastställd av universitetsstyrelsen den och gäller vid antagning till utbildning

Läs mer

Konstfacks antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Konstfacks antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Konstfacks antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Fastställd av högskolestyrelsen 2018-12-12 Gäller fr.o.m. 2019-01-01 och ersätter antagningsordning fastställd 2017-12-12. Innehåll

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ STYRDOKUMENT Dnr V 2017/938 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Publicerad Beslutsfattare medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Universitetsstyrelsen Ansvarig funktion Utbildningsenheten

Läs mer

Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen

Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen 2018-12-13 1 Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen Innehåll Läs detta först / Förutsättningar

Läs mer

Administrativa rutiner avseende anmälnings-

Administrativa rutiner avseende anmälnings- Administrativa rutiner avseende anmälnings- och studieavgifter Beslut: Rektor 2010-11-25 Revidering: 2011-05-27, 2013-01-14, 2014-04-07, 2017-05-15 Dnr: DUC 2010/1930/10 Gäller fr o m: 2017-08-15 Ersätter:

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR ÖREBRO UNIVERSITET UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ

ANTAGNINGSORDNING FÖR ÖREBRO UNIVERSITET UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ ORU 1.2.1-02200/2016 ANTAGNINGSORDNING FÖR ÖREBRO UNIVERSITET UTBILDNING PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Fastställd av: Styrelsen Datum: 2016-06-01 Med antagningsordning avses de föreskrifter som högskolan

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2015

Antagning till högre utbildning vårterminen 2015 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare 010-4700305 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2015-01-09 Diarienummer Dnr 1.1.1-134-2014 Antagning till högre

Läs mer

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Slutlig antagning Du ser ditt slutliga antagningsbesked via ansökningswebben. Du kommer till ansökningswebben genom att gå in på www.gymnasievalsjuhärad.se

Läs mer

Studieadministrativa riktlinjer

Studieadministrativa riktlinjer Studieadministrativa riktlinjer - med ansvarsförhållanden Beslutad av rektor 2009-06-01 Dnr 10-16/09 1 INNEHÅLL 1. Inledning 4 1.1 Allmänt 4 1.2 Anmälan 4 1.3 Ansvar 5 2. Tillträde/behörighet 6 2.1 Allmänt

Läs mer

Utdrag ur protokoll Högskolestyrelsen Möte nr 4:2013 MDH / Antagningsordningen revideringar inför läsåret 2014/2015

Utdrag ur protokoll Högskolestyrelsen Möte nr 4:2013 MDH / Antagningsordningen revideringar inför läsåret 2014/2015 Utdrag ur protokoll Högskolestyrelsen 2013-12-02 Möte nr 4:2013 MDH 2.1-600/13 154 Antagningsordningen revideringar inför läsåret 2014/2015 Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa antagningsordningen

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen Statistik i samband med första urvalet ht 2017

Antagning till högre utbildning höstterminen Statistik i samband med första urvalet ht 2017 Antagning till högre utbildning höstterminen 2017 Statistik i samband med första urvalet ht 2017 Antagning till högre utbildning höstterminen 2017 Statistik i samband med första urvalet ht 2017 Universitets-

Läs mer

Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna

Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2012-08-01 Revidering: 2012-10-22, 2013-11-06 Dnr: DUC 2012/1169/10 Gäller fr.o.m. 2013-11-06 Ersätter: Studieadministrativa

Läs mer

Antagning till högre utbildning, vårterminen Statistik i samband med första urvalet vt 2018

Antagning till högre utbildning, vårterminen Statistik i samband med första urvalet vt 2018 Antagning till högre utbildning, vårterminen 2018 Statistik i samband med första urvalet vt 2018 Antagning till högre utbildning vårterminen 2018 Statistik i samband med första urvalet vt 2018 Universitets-

Läs mer

Programinformation HT 2015 för

Programinformation HT 2015 för Programinformation HT 2015 för Statsvetarprogrammet, start H14, söker till termin 2 Anmälan till kurser inom program hösten 2015 görs via www.antagning.se. För att kunna söka kurser inom program måste

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

grundnivå och avancerad nivå

grundnivå och avancerad nivå Antagningsordning för tillträde till utbildning på grundnivå och avancerad nivå Typ av dokument Beslutad av Regler Universitetsstyrelse Beslutsdatum 2018-12-03 Dnr Dnr SU FV-1.3.1-3944-18 Giltighetstid

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

Antagning till högre utbildning, vårterminen Statistik i samband med första urvalet vt 2019

Antagning till högre utbildning, vårterminen Statistik i samband med första urvalet vt 2019 Antagning till högre utbildning, vårterminen 2019 Statistik i samband med första urvalet vt 2019 Antagning till högre utbildning vårterminen 2019 Statistik i samband med första urvalet vt 2019 Torbjörn

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen 2016

Antagning till högre utbildning höstterminen 2016 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Utredare 010-4700390 torbjorn.lindquist@uhr.se RAPPORT Datum 2016-07-15 Diarienummer Dnr 1.1.1-382-16 Antagning till

Läs mer

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grund- och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för tillträde till utbildning på grund- och avancerad nivå vid Luleå tekniska universitet Styrande dokument 1(11) Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen Beslutsdatum: 2019-02-19 Dokumenttyp: Regel Träder i kraft: 2019-02-19 Giltighetstid: tillsvidare Bör uppdateras före: 2020-02-31 Ev. dokument

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen 2014

Antagning till högre utbildning höstterminen 2014 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare 010-4700305 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2014-07-15 Diarienummer Dnr 1.1.1-134-2014 Antagning till högre

Läs mer

Lokal antagningsordning

Lokal antagningsordning Dnr: 2013/446-1.1 Lokal antagningsordning Beslutad av Universitetsstyrelsen 2013-12-12 Gäller från 2014-01-01 Beslutat av: Universitetsstyrelsen Beslutsdatum: 2013-12-12 Dnr: LNU 2013/446-1.1 Lokal antagningsordning

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2017

Antagning till högre utbildning vårterminen 2017 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Carina Hellgren Utredare/ställföreträdande avdelningschef 010-4700301 carina.hellgren@uhr.se RAPPORT Datum 2016-12-19 Diarienummer Dnr

Läs mer

UTBUDET AV PROGRAMKURSER VÅRTERMINEN 2018

UTBUDET AV PROGRAMKURSER VÅRTERMINEN 2018 Kansli S Till studerande på kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling Studenter som ska läsa termin 1-3 behöver inte anmäla sig till kurser, utan det skötes via s k gruppanmälan.

Läs mer

Förskollärarprogrammet. 210 hp

Förskollärarprogrammet. 210 hp Förskollärarprogrammet 210 hp studieort Uppsala Sökanvisningar och kursutbud vt 2016 Detta material vänder sig till dig som läser på förskollärarprogrammet och med studieort Uppsala. För dig som läser

Läs mer

Ansökan till svenska högskolor och universitet

Ansökan till svenska högskolor och universitet Ansökan till svenska högskolor och universitet 29.3.2017 TVÅ INFORMATIONSKÄLLOR www.studera.nu www.antagning.se Här ansöker du! STEG 1: Skapa konto Skapa ett konto på www.antagning.se OBS: OBS: Skapa konto

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet Dnr 1-745/

Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet Dnr 1-745/ Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet Dnr 1-745/2017 2017-10-16 Antagningsordning för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Karolinska Institutet

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil

Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil Kansli HT Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil Du som ska börja på termin 3 eller 4 ska anmäla dig till språkkurser, som kurs inom program via http://www.antagning.se/

Läs mer

Antagning till högre utbildning vårterminen 2017

Antagning till högre utbildning vårterminen 2017 Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Torbjörn Lindquist Analytiker/Statistiker 010-4700390 torbjorn.lindquist@uhr.se RAPPORT Datum 2017-01-03 Diarienummer Dnr 1.1.1-382-16

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

Antagning till högre utbildning höstterminen Analys av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken

Antagning till högre utbildning höstterminen Analys av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Antagning till högre utbildning höstterminen 2016 Analys av antagningsomgångarna och trender i antagningsstatistiken Antagning till högre utbildning höstterminen 2016 Analys av antagningsomgångarna och

Läs mer

Tidplan för studieadministrativa rutiner

Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan samt för inrapportering och uppföljning av resultat.

Läs mer

ANMÄLNINGS- OCH ANTAGNINGSSTATISTIK

ANMÄLNINGS- OCH ANTAGNINGSSTATISTIK ANMÄLNINGS- OCH ANTAGNINGSSTATISTIK En lägesrapport för Göteborgs universitet inför hösten 216 Katarina Borne/ Analys och utvärdering, Forsknings- och innovationskontoret PM: 216:7, Dnr V 216/788 GÖTEBORGS

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil

Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil Kansli HT Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil Du som ska börja på termin 3 eller 4 ska anmäla dig till språkkurser, som kurs inom program via http://www.antagning.se/

Läs mer

Anvisningar för anmälan till HIPPOLOG KANDIDATPROGRAM. 3 år, 180 högskolepoäng. inriktningar ridhäst, travhäst, islandshäst.

Anvisningar för anmälan till HIPPOLOG KANDIDATPROGRAM. 3 år, 180 högskolepoäng. inriktningar ridhäst, travhäst, islandshäst. Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap. Hippologenheten 2015-01-14 Anvisningar för anmälan till HIPPOLOG KANDIDATPROGRAM 3 år, 180 högskolepoäng inriktningar ridhäst, travhäst, islandshäst

Läs mer

2015-02-11. Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier. Rutiner och ansvar för utbildningsadministration

2015-02-11. Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier. Rutiner och ansvar för utbildningsadministration 2015-02-11 Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Rutiner och ansvar för utbildningsadministration Innehåll ANTAGNING OCH OMREGISTRERING... 3 Antagningstal... 3 Efterantagningstal...

Läs mer