BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)"

Transkript

1 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sessionsalen kl Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran Larsson (C) Bo Lindqvist (V), tjg ers. Rolf Hagmann (SD) Lars-Anders Espert (SD) Christer Karlberg (M) Ersättare Tommy Andersson (SD) Tore Nilsson (SD) Thord Persson (M) Alit Kaja (FP) Övriga närvarande Evert Olsson, bygglovsarkitekt ( 90-92) Johan Rönnborg, miljöstrateg ( 90-91) Peter Wencel, förvaltningsjurist/sekreterare Utses att justera Philip Maughan Justeringens plats och tid Medborgarhuset den 22 oktober 2015 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Peter Wencel Ordförande Justerande Carl-Olof Landgren Philip Maughan ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Medborgarhuset, förvaltningens arkiv Underskrift _ Peter Wencel

2 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (12) 90 Val av justerande samt bestämmande av plats och datum för justering Enligt företaget upprop beslutar miljö- och byggnämnden att utse Philip Maughan (V) att jämte ordförande justera dagens protokoll. Justeringen kommer att äga rum den 22 oktober 2015 på kommunkansliet

3 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (12) 91 Luftrapport MBN/2015:00925 Sammanfattning Burlövs kommun ligger i en storstadsregion och i eller i närheten av kommunen finns betydande infrastruktur i form av stora vägar, järnvägar och verksamheter som Malmö hamn och industrier, vilket bidrar till den luftkvalitet som råder i kommunen. Enligt miljöbalkens 5:e kapitel och förordningen om luftkvalitetsnormer har kommunen ett ansvar att kontrollera att gällande miljökvalitetsnormer följs. Därtill har kommunen och länsstyrelsen antagna miljömål för luft som kommunen strävar efter att nå. Till skillnad från miljökvalitetsnormerna är miljömålen inte juridiskt bindande. I Burlövs kommun sker kontrollen av miljökvalitetsnormerna genom mätningar, beräkningar och objektiv skattning. Luftkvaliteten rapporteras årligen till naturvårdsverket. Förslag till beslut att godkänna Luftrapport 2014 att förändra mätprogramet enligt förslag, till en budgetkostnad på ca 90 tkr. Nämnden tackar för en mycket intressant föredragning. att godkänna Luftrapport 2014 att förändra mätprogramet enligt förslag, till en budgetkostnad på ca 90 tkr.

4 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (12) 92 Bygglov för första etappen av utbyggnaden på fastigheten Kronetorp 1:1 Förvaltningen redogör utförligt för ärendet avseende bygglov för första etappen av utbyggnaden på fastigheten Kronetorp 1:1. Nämndens ledamöter uttalar sitt stora gillande över den klara och gedigna föredragningen. Vidare uttrycker nämndens ledamöter sin bestämda uppfattning om att nämndens beslut från tidigare i år, vari nämnden beslutat om yttersta restriktivitet i fråga om beviljande av bygglov med avvikelser från detaljplan, gäller oförändrat. Nämnden tackar för informationen.

5 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (12) 93 Förvaltningen informerar Förvaltningen informerar om att det till något av de kommande nämndsammanträdena väntas ärenden om dels ett större bygglov för 20 hus på Strandängen, dels ett annat ärende om bygglov för 29 hus på Vallhusen. Mark- och miljödomstolen har i beslut 19 oktober i ärende om Lillevångens moduler avslagit en ansökan om inhibition från grannar som motsatt sig att modulerna trots upphävd bygglov färdigställts och skulle tas i bruk. Nämnden tackar för informationen.

6 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (12) 94 Delegationsbeslut Föreligger lista med delegationsbeslut för perioden Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att godkänna redovisningen av delegationsbeslut enligt lista för och att lägga delegationsbesluten till handlingarna. Håkan Dahlgren (M) väcker fråga om man, när nu läsplattor införs, inte skulle kunna göra hela akter tillgängliga via e-mötesappen så att ledamöterna skulle kunna ta reda på mer själva och slippa efterfråga mer information kring delegationsbesluten. Förvaltningen uttalar att det inte går att koppla ihop systemen tekniskt sett och att en manuell uppladdning skulle omfatta en orimlig arbetsinsats men att frågan skall undersökas ytterligare varefter förvaltningen återkommer. att godkänna redovisningen av delegationsbeslut enligt lista för och att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

7 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (12) 95 Samråd med anledning av utredningskrav i tillstånd till miljöfarlig verksamhet avseende spillvatten, Nordic Sugar AB. MBN/2014:00648 Sammanfattning Miljö- och byggnämnden har anmodats att yttra sig över Nordic Sugar ABs prövotidsredovisning avseende temperatur för kylvattenutsläpp till Kalinaån. Nordic Sugar AB yrkar att villkor för temperatur i utgående kylvatten till Kalinaån, villkor 4 i tillståndet, ska få följande lydelse: Temperaturen i utgående kylvatten till recipient får inte överstiga temperaturen i inkommande kylvatten med mer än 26 C. Temperaturdifferensen avser timmedelvärden och skall uppfyllas för 95% av alla mätvärden under ett kalenderår. Det finns invändningar mot detta. Föreligger förslag till yttrande till miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen. Förslag till beslut att avge yttrande enligt upprättat förslag till Miljöprövningsdelegationen, Länsstyrelsen Skåne. att avge yttrande enligt upprättat förslag till Miljöprövningsdelegationen, Länsstyrelsen Skåne.

8 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (12) 96 Kontroll och tillsynsplan , inkl Livsmedelstillsyn- Uppföljning tillsynsplan. MBN/2015:00104 Uppföljning av miljö- och byggavdelningens verksamhet sker till miljö- och byggnämnden kvartalsvis genom en redovisning av antalet utförda tillsyns och kontrollbesök, ansökningar/anmälningar, ansökningar om bygglov, beslutade bygglov, samt beslutade slutbevis/slutbesked relaterat till antalet planerade/förväntade i tillsynsplanen för Vad gäller bygglovsverksamheten sker en jämförelse med föregående år. Under perioden januari-september 2015 har område Miljö uppnått 6o % av förväntat totalresultat (340 av 565 tillsynsinsatser). Rekryteringen av vikarierande miljöinspektörer under sommar och höst har lett till ett starkt tredje kvartal. Även om det budgeterade antalet tillsynsinsatser kanske inte nås för 2015, så bör bokslutet for 2015 bli starkare än för Område Bygg har under motsvarande period betydligt fler bygglovsansökningar/anmälningar jämfört med jan-sep Antalet klagomålsärenden har också ökat, medan antalet OVK-ärenden och antalet slutbesked minskat. Under hösten kommer bygglovsarkitekten att gå ner i arbetstid och rekrytering av vikariepersonal pågår. En av byggnadsinspektörerna övergick hastigt till annan tjänst inom kommunen i september. Denna vakans behöver fyllas snarast möjligt. Förslag till beslut att lägga verksamhetsuppföljningen till handlingarna. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att lägga verksamhetsuppföljningen till handlingarna. att lägga verksamhetsuppföljningen till handlingarna.

9 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (12) 97 Internbudget och Verksamhetsplan 2015 för Miljö- och byggnämnden. UR 3 MBN/2015:00001 Sammanfattning Beräknat ekonomiskt utfall för Miljö- och byggnämndens verksamhet under 2015 beräknas till + 66 tkr eftersom inte några ansökningar om stadsbildsanslag inkommit. Förslag till beslut Miljö- och byggnämnden föreslås besluta att godkänna förslaget till uppföljningsrapport att överlämna rapporten till kommunstyrelsen. att godkänna förslaget till uppföljningsrapport att överlämna rapporten till kommunstyrelsen.

10 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (12) 98 Delgivningar A. Dom från Mark och miljödomstolen ( Bygglov för ändrad användning av industrilokal till HVB hem - MBN/2015:00063) B. Beslut från Länsstyrelsen ( Bygglov för ändrad användning av industrilokal till HVB hem - MBN/2015:00063) C. Sammanträdesprotokoll - Rådet för funktionshinderfrågor (MBN/2015:00930) D. Sammanträdesprotokoll- Kommunala pensionsrådets protokoll (MBN/2015:00344) E. Policy för jämställdhet och mångfald och protokollsutdrag ( Policy för jämställdhet och mångfald MBN/2015:00342) F. Prokollsutdrag 92 Uppföljningsrapport inklusive delårsrapport från Kommunfullmäktige (Internbudget och Verksamhetsplan 2015 för Miljö- och byggnämnden MBN/2015:00001) G. Protokollsutdrag 104 från Kommunfullmäktige och sammanträdestider (Sammanträdestider för Miljö- och byggnämnden och utskott 2016 MBN/2015:00931) Nämnden lägger delgivningarna till handlingarna.

11 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (12) 99 Kurser och konferenser Inga kurser presenterades vid utskottet. Inga kurser presenterades vid nämnden.

12 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (12) 100 Övriga frågor Frågor väcktes om: Kebabvagn vid Lommavägen som nu tydligen väntas öppna livsmedelsaffär i de bakomvarande containrarna, varvid Lars-Anders Espert (SD) yrkar att förvaltningen skall genomföra tillsynsåtgärder av verksamheten. Råttor i kommunen, vid bl.a. Norregatan och i Burlövs Egnahem. Grannar har observerat bl.a. hur utfodring av fåglar på någon tomt drar till sig råttor. Solkrämer på solarier i Arlöv, där olika frisörer bedöms olika, då en får sälja en viss kräm medan någon annan inte får det. Torngatan 5, som nu är ute på grannehörande. Misstänkt bilskrotverksamhet med nattsvetsningsarbete vid Bolagsgatan som ger upphov till störande ljusbågar nattetid. På Hasselvägen byggs det på en våning på en befintlig byggnad och fråga är om det finns giltigt bygglov. Hur det går med verkställandet av nämndens beslut av den , 41, om kartläggning av Burlövs kommuns och miljö- och byggnämndens medlemskap i luft- och vattenförbund m.m., varvid Håkan Dahlgren (M) yrkar att nämndens beslut verkställs snart. Tältet på Sockerbruket. Hur det fungerar med nämndkallelser på läsplattor, vilket visar sig fungera för de flesta. Intresserade av det kostnadsfria studiebesöket på Barsebäcks kärnkraftverk ombeds att till nästa sammanträde i nämnden när förhoppningsvis fler är närvarande ta med sina almanackor för att hitta en lämplig dag. Efter överväganden avseende nästa års sammanträdestider bedöms det vara ett för stort avstånd mellan sammanträdet i april och juni, särskilt som junisammanträdet brukar vara kortare, i följd av vilket det behövs ett sammanträde i maj. att utöver beslutade sammanträden sätta in ett sammanträde i miljö- och byggnämnden tisdagen den 17 maj och i miljö- och byggutskottet tisdagen den 3 maj.

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-28 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.20 Beslutande Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-18 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.40 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Göran Kihlstrand (C), tjg

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17:00-18.10 Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl. 18.30 19.45 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson (MP) Pertti

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan (V) Håkan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30-20.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Philip Maughan (V), ordf. Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-10 Sida 1 (14)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-10 Sida 1 (14) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-10-10 Sida 1 (14) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 21.45 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen kl. 18:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen kl. 18: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-19 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19.10 Lars-Olle Olsson (S), ordförande Bo Lindquist (V) tjg. ers för Philip Maughan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-05-13 Sida 1 (8) Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset kl. 18.30 20.35 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30

Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (4) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (4) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-9:30 Katja Larsson, ordförande Sara Stanojevic

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50. Uno Törringer (C) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-09-12 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Andréette Bengtsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen kl. 18:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen kl. 18: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-31 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19.10 Lars-Olle Olsson (S), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-11-12 Sida 1 (15) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:15 Inger Borgenberg, ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-01-19 Sida 1 (9) Plats och tid Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 18.35 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Sven Sonesson (M), ers.

Läs mer

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05

Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Planutskott Sammanträdesdatum 2016-04-18 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00-10:05 Katja Larsson (S), ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 25 juni 2015 kl 9.00 10.25. Beslutande Anders Burman (S), ordförande Erik Grähs (V),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-12 Sida 1 (16) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.50 Beslutande Petra Ekström (S), tjg ers Zita Petersson (S), tjg ordf Ove

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Lilla Sess kl. 18:00-19:35. Petra Ekström (S) Anders Dahlberg (SD) Tore Nilsson (SD)

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Lilla Sess kl. 18:00-19:35. Petra Ekström (S) Anders Dahlberg (SD) Tore Nilsson (SD) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess kl. 18:00-19:35 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan Dahlgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-04-16 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 21:20 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-08 Sida 1 (9) Plats och tid Medborgarhuset i Arlöv, Konfer, kl. 18:00-19.00 Beslutande Övriga närvarande Inger Borgenberg, S, ordförande Bo Lindquist, V, 1e vice

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Till miljö- och byggnämndens sammanträde Onsdagen den 2 april 2008, kl. 14.00 Grums kommunhus, sammanträdesrummet Bruket Socialdemokratiska partigruppen har gruppmöte i

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-05-03 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Till miljö- och byggnämndens sammanträde Onsdagen den 3 december 2008, kl. 13.00 Grums kommunhus, sammanträdesrummet Bruket OBS TIDEN! Socialdemokratiska partigruppen har

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Beredningsrummet MSBN 2016-12-20, kl. 09:00-10:30 ande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Peder Wiklund (c), ordförande Gunilla Pettersson

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Anne Carlqvist Fors Kari Räihä Katarina Odell Krister Eklund Emma Ode Cecilia Hedlund Lars Bohman

Anne Carlqvist Fors Kari Räihä Katarina Odell Krister Eklund Emma Ode Cecilia Hedlund Lars Bohman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-10-19 Sida 1(8) Plats och tid Kommunalhuset Utsikten 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors Kari Räihä Katarina Odell Krister Eklund Emma Ode Cecilia Hedlund

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-06-20 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 9:00-11:15 Beslutande Lars-Erik Wollmér (S), ordförande Carl-Olof Landgren (S) Lars Johnson (M) Sven Sonesson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 Sida 1 (16) Plats och tid Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-20:30 Beslutande Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ulla Jinneland

Läs mer

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD)

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD) 1 (13) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-10-02 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Staffan Malm (M) Övriga närvarande: Mats

Läs mer

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv 1(13) Plats och tid ande Ledamöter Torsdagen den 15 augusti 2013, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (M) Niels

Läs mer

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD)

Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20. Ingvar Olsson (SD) Rolf Hagmann (SD) Valnämnd Sammanträdesdatum 2017-01-19 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:20 Hans-Åke Mårtensson (S), ordf Andréette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.45 Carl-Olof

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 77-85 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 Beslutande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Mats Waldemarsson Jesper Hansen André Sommén Claes Olsson Erdem

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 68

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 68 68 Plats och tid Björnekullasalen, 2008-04-23, kl. 18.30 20.45 ande Sandberg, Ronny (s), ordf 64-72 Malm, Arne (c), vice ordf 64-72 Bresman, Lennart (m) 64-72 Wahlström Håkan (s) 64-72 Cronbring, Ulf (s)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.35 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Ärenden: BUN au 102 Internbudget 2011 driftbudget BUN au 103 Ansökan om tillfällig utökning av förskoleplats vid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-06-16 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-06-16 Samhällsbyggnadsnämnden 1(13) Tid och plats 2014-06-16 - i Kommunhuset klockan 14.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Martin Gustavsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Erkki Ekman (FP) -

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-25 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-18:50 Inger Borgenberg (S), ordf. Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 2016-10-18 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 29 (40) Plats och tid Kommunhuset, Hjälmaren Vingåker, tisdag den 12 mars kl 17,10 18.10 Beslutande ledamöter Robert Davidsson (C), ordförande Roger Larsson (M), Vice ordförande Leif Skeppstedt (S) Pierre

Läs mer

Anne Carlqvist Fors Katarina Odell Torbjörn Linell Krister Eklund Cecilia Hedlund Emma Ode

Anne Carlqvist Fors Katarina Odell Torbjörn Linell Krister Eklund Cecilia Hedlund Emma Ode SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-09-21 Sida 1(12) Plats och tid Utbildningslokalen, Västra Storgatan 10, Hallsberg 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors Katarina Odell Torbjörn Linell Krister

Läs mer

Göran Kihlstrand (C) Alit Kaja (L) Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Göran Kihlstrand (C) Alit Kaja (L) Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-12-11 Plats och tid Lilla Sess 18:00-18:45 1 Beslutande Lars-Olle Olsson (S), ordf. 116-120, 123-130 Philip Maughan (V) 116-128, 130, tjg ordf. 121 122 Håkan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-02-23 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, kl. 9:00-11:40 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Kent Wollmér (S), tjg

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1 (13) Plats och tid B-rummet, Medborgarhuset,Arlöv kl. 18.30 19.45 Beslutande Jan Hansson(S), ordförande Bo-Arne Hansson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-02-05 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00-19.00 Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Till miljö- och byggnämndens sammanträde Onsdagen den 11 juni 2008, kl. 14.00 Grums kommunhus, sammanträdesrummet Bruket Socialdemokratiska partigruppen har gruppmöte i

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden 2018-03-15 Blad 1 A() Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Strömsund, rum Björken Information 09.00 11.25 Sammanträde 11.25 11.45 Lars Andreasson, (S), ordförande Magnus Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL 2013-09-18. Alf Wahlgren, PwC Mattias Wikner 93-98. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 93-108 Alf Wahlgren. Ordförande...

PROTOKOLL 2013-09-18. Alf Wahlgren, PwC Mattias Wikner 93-98. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 93-108 Alf Wahlgren. Ordförande... TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborgs kommuns revisorer PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-18 Plats och tid Bruna Salongen, 15.30 17.00 Beslutande Övriga deltagare Lena Näslund, ordförande Irene Persson Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 118-127 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö, Jesper Hansen Christer Persson Mats Waldemarsson Claes Olsson André

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 30 augusti 2011, kl 10,00-12,00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Pettersson, ordförande Mayvor Larsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Valön (7:an), torsdag , kl. 08:15-12:20, 13:15-13:45

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Valön (7:an), torsdag , kl. 08:15-12:20, 13:15-13:45 1 Plats och tid Centrumhuset, Valön (7:an), torsdag 2015-05-21, kl. 08:15-12:20, 13:15-13:45 Beslutande Anne-Marie Petersson Sten-Inge Kedbäck Peter Lanzén Raymond Johansson ej 112 Hans Pettersson Dan

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2014-06-11 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Lilla Intiman, klockan 13.00 13.55 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Sara

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer