Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 foto: jonatan fernström SÅ HITTAR DU HIT! På ena sidan skolan ligger ett lugnt och vackert naturområde där du kan promenera omkring på rasterna. På den andra sidan finns Angereds torg med alla sina affärer och caféer. Skolan är lätt att nå med buss eller spårvagn, bara en dryg kvart från Drottningtorget. Spårvagnslinjerna 4, 8 och 9 går direkt hit, liksom bussarna 40 och 74. Vår adress är: Grepgatan 1, Box 53, Angered Kom gärna hit och besök oss. Välkommen! VILL DU VETA MER? Då är du alltid välkommen att ringa eller besöka vår hemsida:

2 VÄLKOMMEN TILL ETT GYMNASIUM MED DINA PASSIONER PÅ SCHEMAT! Angeredsgymnasiet är en annorlunda skola. Vi arbetar med glädje och lust. Här får du ägna dig åt ditt största intresse, eller passion som vi kallar det, under din skoltid. Du utvecklar dina personliga talanger samtidigt som du skaffar dig en bra gymnasieutbildning. Passioner kan vara allt från musik, teater, dans till dataspelsprogrammering, skateboard eller boxning. Ja, bara du vet vilka dina drömmar, intressen och passioner är. På Angeredsgymnasiet får du möjlighet att utveckla dem. Din passion kombinerar du med ett av våra gymnasieprogram. Vi har ett stort utbud av program som alla gör dig behörig till högskola. På Angeredsgymnasiet är vi övertygade om att elever som har roligt i skolan också får mycket bättre studieresultat. Och här väntar tre riktigt roliga år. Välkommen till en skola med passioner på schemat!

3 IDROTTSPASSIONER Vi har flera olika idrotter bland våra passioner. Oavsett passion så har vi modern utrustning och duktiga instruktörer. Passionerna kombinerar du med något av våra program. FOTBOLL DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Denna passion är för dig som älskar fotboll och själv spelar. Här kommer du att få tillfälle att utvecklas inom fotbollen och samtidigt få en bra utbildning. Du tränar tre pass fotboll i veckan. Syftet är att förbättra dina praktiska färdigheter och fördjupa dina teoretiska fotbollskunskaper. Passionen Fotboll sker utifrån fyra områden: teknik, fysik, mental träning och spelförståelse. Du får bland annat undervisning i massage, idrottsmedicin och ledarskap. Träningarna bedrivs på gräsplan bredvid skolan och i en närliggande inomhushall. RIDNING DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Älskar du hästar och ridning? Då är naturligtvis detta din passion. Här kommer du att få tillfälle att utvecklas inom ridningen och samtidigt få en bra utbildning. Du rider cirka tre pass i veckan. Syftet är att förbättra dina praktiska färdigheter och fördjupa dina teoretiska kunskaper. Du läser dessutom kurser i massage, idrottsmedicin och ledarskap. Passionen Ridning sker utifrån fyra områden: teknik, fysik och mental träning. Ridträningen bedrivs i det närbelägna ridhuset och dess vackra omgivningar. BOXNING DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Tycker du att ögonblicket när du står i en ring med boxhandskar på händerna och tittar in i ögonen på din motståndare är livets höjdpunkt? Då är boxning din passion. Här kommer du att få tillfälle att utvecklas inom boxningen och samtidigt få en bra utbildning. Du tränar cirka tre pass i veckan. Syftet är att förbättra dina praktiska färdigheter, fördjupa din kunskap och dina mentala färdigheter som boxare. Du läser dessutom kurser i massage, idrottsmedicin och ledarskap. Passionen Boxning sker utifrån fyra områden: teknik, fysik, mental träning och förståelse av sporten. INNEBANDY DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Passionen för dig som älskar att slita och svettas i gymnastikhallar med en innebandyklubba i handen. Du tränar cirka tre pass i veckan. Syftet är att förbättra dina praktiska färdigheter och fördjupa dina teoretiska innebandykunskaper. Du läser dessutom kurser i massage, idrottsmedicin och ledarskap. Kursen sker utifrån fyra områden: teknik, fysik, mental träning och spelförståelse.

4 LITE BLANDADE PASSIONER För dig som är data-, media- och teknikintresserad har vi flera spännande passioner. Vi har även ett par passioner vi kallar juridik och business, som du kan läsa mer om här. MEDIA LIVE DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Vill du jobba med direktsänd TV i framtiden? Här får du arbeta med ett eget riktigt TV-program, som tar upp alla frågor som intresserar ungdomar i din egen ålder. Det är du och dina passionskompisar som gör inslagen och fyller programmet med innehåll. Genom regelbundna TV-sändningar blir du en viktig del av skolans ansikte utåt. Du får bland annat lära dig digital videoredigering, olika kommunikationsmodeller, intervjuteknik och digitalt skapande. När direktsändningen startar säger du till dina kompisar att bänka sig framför TV:n. GAMER DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Är du intresserad av spelprogrammering? Då är gamer något för dig. Under 3 år kommer du lära dig att programmera i språk som PHP, Java och C++. Du kommer att få göra animationer och spel i Flash och Director (Shockwave). Målet är att du ska kunna utveckla spel och program för Internet och även självständiga program. För att bli en bra programmerare skall du även känna till olika operativsystem och nätverkslösningar, vilka ingår i det passionerade intresset gamer. JURIDIK DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Vill du jobba som polis, advokat, åklagare, domare eller som företagsjurist? Juristyrket har många möjligheter. Juridik är ett fascinerande område, vilket inte minst antalet filmer och TV-program som utspelar sig i den miljön visar. Väljer du juridik som passion kommer du att få dyka ner i en spännande värld av kriminalgåtor, avtalsskrivningar, lagar och förordningar. Du kommer att vara väl förberedd för att senare läsa juridik på universitetet. Dessutom kommer du att vara väl förberedd på vuxenlivet. Kan du juridik ligger du steget före. BUSINESS DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Är du intresserad av handel, ekonomi, försäljning och att göra affärer är business din passion. Du kommer att få prova på att starta och driva ett eget företag. Tillsammans med dina företagspartners får du utveckla en gemensam affärsidé, lära dig hur man tjänar pengar och samarbeta med etablerade företag inom olika branscher runt om i Göteborgsområdet. Du kommer att möta kunder, leverantörer och personal samt att delta i styrelsemöten, bolagsstämmor och mässor. På köpet för du en unik praktik inför framtida arbetsliv och högre studier.

5 STILPASSIONER Älskar du styling, mode, fitness med mera har vi passionerna för dig. Här har du möjlighet att leva ut dina kreativa sidor, samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning. PERSONLIG STIL OCH DESIGN HANTVERKSPROGRAMMET Älskar du att styla dig själv och andra? Är du intresserad av mode och trender? Då är Personlig stil och design passionen för dig. Personlig stil och design är Sveriges enda gymnasieutbildning i sitt slag. Här lär du dig allt om de senaste make up- och stiltrenderna för att kunna arbeta som stilsättare, stylist eller make up artist inom modevärlden, TV, film, teater och reklam. Du läser kurser i bland annat färganalys, hud- och kropps-vård, manikyr, kläddesign och stilhistoria. På denna passion kommer du att lära dig hur du kan förstärka och framhäva den personliga stilen och utveckla dina kreativa sidor. TEXTIL, MODE OCH DESIGN HANTVERKSPROGRAMMET Är mode och kläder ditt största intresse och din passion? Här kan du utveckla dig som klädskapare med känsla för trender och design. Du får lära dig att skapa och sy dina egna och andras kläder. Här kommer du verkligen att få utlopp för din kreativitet. Varje år visar du upp dina kreationer på modevisningar som du och dina klasskamrater arrangerar. Du kommer att få lära dig materialkunskap, datoriserad mönsterkonstruktion, småföretagande och mycket annat. Framförallt kommer du att tillbringa mycket tid vid symaskinen i sysalarna. FITNESS, MODE OCH DESIGN Styling, mode, hälsa och träning är dina främsta intressen och din passion i livet. Här väntar några spännande år när du får lära dig mycket om personligt välbefinnande och utseende. Mycket träning väntar, men också kost- och näringslära. Dina träningspass gör du i skolans välutrustade gym där duktiga instruktörer leder träningen. Styling och design får du lära dig i skolans skönhetssalong och sömnadsateljé. Du kommer att lämna skolan i mycket god form och med en bra grund för en framtid inom klädskapande, hälso- eller skönhetssektorn.

6 SCENPASSIONER Här på Angeredsgymnasiet har alltid dans, musik, teater och media varit naturliga inslag. Du som brinner för att stå på scen har flera spännande passioner att välja mellan. NY MUSIK Det här är passionen för dig som brinner för musik och vill spela, sjunga och komponera på skoltid. Här genomför du konserter, skivinspelningar och videoproduktioner. På Ny Musik blir du inspirerad, lär dig framträda inför publik och bygger upp självförtroendet som musiker. För att bli antagen måste du klara två olika praktiska prov där du spelar eller sjunger. Men du behöver inte kunna läsa noter, det får du lära dig här. MUSIKER Passionen vänder sig till dig som vill bli professionell musiker. Här ställs det höga krav på dig som elev, eftersom vi vet hur tuff musikbranschen är. Du kommer att ha individuella lektioner på ditt huvudinstrument och tillsammans med de andra eleverna spela ihop i olika band. Replokalerna och studion kommer att vara som ditt andra hem under din gymnasietid. ARTIST Passionen för dig som tänker satsa på en karriär som sångare och artist. Undervisningen är inriktad mot sång och dans. En stor del av tiden ägnas åt att stå på scen och framföra musik av olika slag, ofta tillsammans med eleverna på musikerinriktningen. Du läser även kurser som gör dig förberedd för livet som artist när du lämnar skolan. POP OCH ROCK HANDELS-, NATURVETENSKAPS- OCH SAMHÄLLS- VETENSKAPSPROGRAMMET Har du musik som främsta hobby? Musiklektionerna kommer till största delen att handla om att spela och sjunga i band. Du kommer att få pröva på att spela olika instrument och lära dig att skapa musik med hjälp av datorer. Till denna utbildning söker du på ditt slutbetyg från grundskolan och gör alltså inte något inträdesprov. DANCE HANDELS-, NATURVETENSKAPS- OCH SAMHÄLLS- VETENSKAPSPROGRAMMET Du älskar dans. Detta är passionen för dig som har ett brinnande dansintresse och vill utveckla dina kunskaper. Du lär dig grunderna i olika dansstilar såsom streetdans, jazzdans eller funk. Du får också använda din egen kreativitet, göra egna danser och uppträda på scenen. STREETJAZZ & PERFORMANCE Din passion är dans och du älskar att stå på scen. Vi vill ge dig en grundläggande dansteknik till det senaste inom streetjazzen. Tillsammans sätter vi ihop föreställningar och shower där din förmåga och kreativitet får synas. Du läser även dansteori för att du ska få en bred danskunskap. Efter utbildningen kan du söka vidare till högre dansutbildningar både i Sverige och utomlands. TEATER Teater är din passion. Här vill vi ge dig en bred kunskap av teatern som konstform. Undervisningen består av kurser som tillsammans ger en bra grund inom skapande ämnen: scenisk gestaltning, röst, rörelse, scenografi, kostym, ljus, smink och sceniskt ledarskap. Här ska du upptäcka och utveckla din personliga talang, både i grupp och individuellt. Under dina år här kommer du att ingå i flera teaterprojekt som spelas upp inför publik. FILM, TV & JOURNALISTIK DENNA PASSION KAN DU KOMBINERA MED: Vill du jobba med Film eller TV i framtiden? Som journalist eller med själva tekniken bakom. Då är mediascenen din passion. Angered är det enda gymnasiet i Sverige där du får göra och sända direktsänd TV. Här får du leva ut din kreativitet och göra TV, film och såpa. Utbildningen lägger stor vikt vid såväl innehåll som teknik. Du kommer att göra flera projekt tillsammans med skolans andra inriktningar. Du kommer att jobba under realistiska förutsättningar och känna av pulsen i en studio under direktsändning.

7 ADRENALINPASSIONER Vi har passionerna för dig som älskar hög fart och spänning. Här kan du utveckla dina personliga talanger samtidigt som du läser en gymnasieutbildning som ger behörighet till högskolan. EXTREMSPORT (BMX/KLÄTTRING/KANOT) Vill du att livet ska vara en utmaning? Mår du som bäst när du svettas och adrenalinet pumpar i kroppen? Då är extremsport helt klart din passion. Här kommer du under dina tre år få utveckla och utmana dig själv många gånger. Vi har en egen klättervägg, men kommer även att tillbringa en stor del av tiden på bergväggarna i Utby. Med BMX får du utveckla dig både i skog och ramp. Här väntar några spännande och krävande år. Men stor vikt ligger vid att bygga upp ditt säkerhetsmedvetande. Säkerheten är viktigast inom all extremsport. Alla våra instruktörer är välutbildade och mycket erfarna. INLINES Älskar du att rusa fram över asfalten, eller kasta dig ut i rampen på ett par inlines? Då är naturligtvis inlines passionen för dig. Kärnan i inriktningen inlines är individuell talangutveckling. Syftet är att förbättra och finslipa dina talanger och fördjupa dina teoretiska kunskaper. Träningen är uppbyggd så att du, tillsammans med din handledare, får träna de delar som är viktiga för att nå ditt mål på inlines. SKATEBOARD Är det bästa i livet när du känner adrenalinkicken efter ett lyckat genomfört trick? För dig med skateboard som passion erbjuder vi en utbildning där skate finns med som en naturlig del under hela din gymnasieutbildning. Kärnan i passionen skateboard är individuell talangutveckling. Syftet är att förbättra dina praktiska färdigheter och fördjupa dina teoretiska skateboardkunskaper. Här får du möjligheten att utveckla och finslipa dina talanger. Skateträningen är uppbyggd så att du, tillsammans med din handledare, får träna de delar som är viktiga för att nå ditt mål med brädan. Du som lever för skateboard ska definitivt söka hit.

8 PROGRAM PÅ ANGEREDSGYMNASIET SÅ HÄR PLUGGAR DU PÅ ANGEREDSGYMNASIET HANDELS- OCH ADMINISTRATIONS- PROGRAMMET Programmet för dig som vill arbeta inom handeln eller med tjänsteproduktion. Här får du lära dig grunderna i att driva eget företag. Efter utbildningen kan du jobba i affär eller som försäljare, ekonomiassistent, speditör, receptionist, kanslist eller sekreterare. Men du kan också studera vidare. Under utbildningen får du lära dig hela produktionskedjan: ta ansvar för design, teknik, kvalitet, marknadsföring och ekonomi. Kunskaper i språk, informationsteknik samt förståelse för andra kulturer är också viktiga inslag i utbildningen. NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Tänker du läsa vidare efter gymnasiet är detta en perfekt förberedelse. Här får du en bred kunskapsgrund och får lära dig att se sammanhang, både inom och mellan ämnen i teori och verklighet. Du kommer att göra fältstudier och olika experiment samt studera teoretiska och matematiska modeller, något som ofta används när naturvetenskapliga fenomen ska beskrivas. Under utbildningen tränar du din kreativitet och fantasi samt utvecklar din samarbetsförmåga. Du får lära dig arbeta med ett vetenskapligt förhållningssätt. och att uttrycka dig i tal och skrift. Språket är viktigt att kunna när du ska redovisa och förklara dina resultat. SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET Här får du utveckla din förmåga att tolka, förstå och förklara det som händer i samhället. Du studerar samhällets organisation och konflikter och tränas i att angripa olika problem på ett vetenskapligt sätt. Under utbildningen får du lära dig historia och internationella förhållanden. Du lär dig förstå vår nutid vilket samtidigt ger dig beredskap för att vara med och påverka vårt framtida samhälle. Litteraturoch språkstudier ger dig kunskaper om människors liv och förståelse för andra kulturer. Träning i att uttrycka dig i tal och skrift är också en viktig del av utbildningen. Här får du möta, uppleva och analyser olika typer av konstnärliga verksamheter. Du får utveckla din förmåga att kommunicera via bild, musik, ljud och rörelse samt öka din förståelse för dina egna och andras kulturuttryck och värderingar. Den kulturhistoriska bredden i utbildningen stärks genom nära samverkan mellan estetiska ämnen och övriga ämnen i programmet. Du får en god förberedelse för fortsatta studier och för lärande i arbetslivet såväl inom det estetiska som andra verksamhetsområden. Antagning till estetiska programmet sker genom att grundskolebetygen kombineras med ett intagningstest. HANTVERKSPROGRAMMET Hantverk lär du dig främst genom egna och andras erfarenheter, ofta under mycket lång tid. Programmet varvar teori med praktik och förbereder dig för ett fortsatt lärande inom hantverket. Den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del som ökar ditt kunnande inom det hantverksområde du valt. Under utbildningen får du lära dig hela produktionskedjan: ta ansvar för design, teknik, kvalitet, marknadsföring och ekonomi. Kunskaper i språk och informationsteknik. Förståelse för andra kulturer: liksom kännedom om internationella föreskrifter och överenskommelser är också viktiga inslag i utbildningen. YRKESDANSPROGRAMMET Du som vill bli professionell dansare väljer det specialutformade Yrkesdansprogrammet. Det gör dig kvalificerad att söka anställning inom danskompanier inriktade på modern dans eller redo att söka till vidareutbildning vid danshögskolor såväl i Sverige som utomlands. Efter Yrkesdansprogrammet har du även allmän behörighet till andra högskole- och universitetsutbildningar. Förutom de obligatoriska kärnämnena tränar och läser du nutida dans och klassisk balett tillsammans med bland annat jazzdans, scenisk produktion och kontaktimprovisation. Till Yrkesdansprogrammet söker du som redan har förkunskaper i dans. Antagning sker efter intagningsprov. PROJEKTBASERAT Ditt passionerade intresse har en central plats i skolan. Varje elev ska utifrån lust och engagemang få ägna sig åt sitt speciella intresseområde. Här får du en stor självständighet och ett eget ansvar för din utveckling. Men självklart har du alltid en lärare eller handledare vid din sida. PROJEKTBASERAT LÄRANDE Hos oss arbetar du med arbetsuppgifter i längre sammanhängande projekt där olika ämnen/kurser ingår. Du är aktiv och tar själv ansvar för inlärningen. Utgångspunkterna för studierna är oftast verklighetsbaserade situationer. Detta gör dina studier meningsfulla och utvecklar din förmåga till problemlösning. Utifrån dessa verklighetsbaserade situationer formulerar du och din grupp frågor som utgör grunden för vad ni skall lära er. BASGRUPPSARBETE Basgruppen består av 8-11 studerande. Basgruppen träffas varje vecka, tillsammans med en handledare. Handledarens uppgift är att underlätta, stödja och stimulera samarbetet och vägleda gruppen genom de aktuella kurserna och projekten. Syftet med arbetet i basgruppen är att ge stimulans till personlig utveckling med ökad förmåga att lyssna och fungera tillsammans med andra i arbetslivet. SJÄLVSTUDIER En bärande del i utbildningen är att du själv ska styra ditt lärande, reflektera över ditt tänkande och söka kunskap på det sätt som passar dig bäst. Att ta ansvar för din egen inlärning är ett viktigt mål i utbildningen och ger dig en god förberedelse inför vidare studier. FÖRELÄSNINGAR, LEKTIONER, SEMINARIER Föreläsningar, lektioner och seminarier används för att: ~ introducera ett projekt ~ sammanfatta ett visst ämnesområde ~ underlätta bearbetning av svårtillgängliga ämnesområden ~ väcka intresse för ett ämnesområde ~ belysa aktuell forskning/debatt inom ett ämnesområde. Seminarier används på olika sätt. Målsättningen är att väcka frågor och diskussion kring basgruppens arbete samtidigt som man tränar muntligt framträdande. RESURSTILLFÄLLEN Vid resurstillfället har du möjlighet att få hjälp av handledare och lärare med bearbetning av frågor som uppstår i basgruppsarbetet. FÄRDIGHETSTRÄNING Vid behov får du tillfälle att träna extra inom olika ämnesområden. UTVECKLINGSSAMTAL Förutom den kontinuerliga kontakten med din handledare sker utvecklingssamtal varje termin. Syftet med dessa samtal är att ge handledning som kan hjälpa dig att uppnå dina studiemål.

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 Sid 1 Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 ESTETISKA PROGRAMMET LOKAL INRIKTNING: ARTIST Programmål och programstruktur

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Förslag till specialutformade program och passioner på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007

Förslag till specialutformade program och passioner på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 1 2005-03-03 Sid 1 Förslag till specialutformade program och passioner på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 Utdrag ur informationsbroschyr Angeredsgymnasiet är en annorlunda skola. Vi arbetar

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION PROGRAM 2017/ 2018 Känner du till Odenplansgymnasiet sedan tidigare? Skolan grundades 2012 och ligger på Surbrunnsgatan 66 vid Odenplan. Vi är en förhållandevis liten skola med drygt 200 elever, vilket

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen 1 Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen Balett Att utveckla dansen som sceniskt uttryck Att utveckla en baletteknik som möjliggör en yrkeskarriär som dansare Att skapa insikt och förståelse

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2019/2020

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2019/2020 INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2019/2020 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens gymnasium

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: TEATER Ämnet teater behandlar skapande och gestaltande arbete samt hur olika sceniska uttrycksmedel kan kombineras för att kommunicera med en publik. Ämnet handlar om teater som konstform samt om att gestalta

Läs mer

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation

PRO GRAM KATA LOG ESTETISK ESTETISK ESTETISK SAMHÄLL SAMHÄLL. Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation KARLSTAD GYMNASIEUTBILDNING 2015/2016 SAMHÄLL SAMHÄLL Dans Musikal Design & Konst Beteendevetenskap Medier, information & kommunikation PRO GRAM KATA LOG Estetisk FOLKUNIVERSITETETS GYMNASIUM för innovation

Läs mer

Unika utbildningar för unika ungdomar

Unika utbildningar för unika ungdomar Unika utbildningar för unika ungdomar Välkommen till Frejagymnasiet! Frejagymnasiet är gymnasiesärskolan för dig som trivs på en mindre, tryggare och mer individanpassad skola. Här kan du läsa utbildningar

Läs mer

FRI KONST INRIKTNING PROFILER

FRI KONST INRIKTNING PROFILER På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och formgivning samt estetik och media. Du får dessutom profilera din utbildning mot foto och film, bild och form, serieteckning

Läs mer

Ditt kristna alternativ

Ditt kristna alternativ Ditt kristna alternativ Ett kristet gymnasium där du utvecklar ditt ansvarstagande och får ett internationellt perspektiv. REKTOR HAR ORDET HEJ, JAG HETER Helena Virsén och är rektor för Ansgargymnasiet.

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasieskola Gymnasiesärskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen Acting/Voice Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft. Kursens syfte är att utveckla den studerandes röst och röstteknik för scen, för undervisningssituationer och

Läs mer

Vill du ha världens roligaste jobb?

Vill du ha världens roligaste jobb? Gymnasial utbildning i pedagogik Jobb direkt efter examen! Vill du ha världens roligaste jobb? Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt arbete Midsommarkransens gymnasium Världens viktigaste

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar.

information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning ...några av våra inriktningar. information från oss på Smedingeskolan till dig som ska välja inriktning. välj coolt! inriktning...några av våra inriktningar. Fotboll Vi vill vara den bästa skolan för dig! Välkommen till Smedingeskolan

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

Förordning om särskilda programmål för gymnasieskolans nationella program

Förordning om särskilda programmål för gymnasieskolans nationella program SKOLFS 1999:12 Utkom från trycket den 1 februari 2000 Senaste lydelse av Förordning om särskilda programmål för gymnasieskolans nationella program utfärdad den 4 november 1999. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör

VÄRNHEMSSKOLAN. Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör VÄRNHEMSSKOLAN Hantverksprogrammet Florist Mode & design Hår, makeup och styling Hantverk, konsthantverk och design Frisör HANTVERKSPROGRAMMET Hantverksprogrammet På hantverksprogrammet hittar du många

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2018/2019

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2018/2019 INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2018/2019 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens gymnasium

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

projektkatalog KULTURSKOLAN

projektkatalog KULTURSKOLAN KULTURSKOLAN projektkatalog 2015 Korta och långa projekt eller enstaka tillfällen Samtliga projekt är kopplade till ett eller flera mål i Lgr 11 Erfarna pedagoger inom respektive konstart Skräddarsydd

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du gillar

Läs mer

Lidingö gymnasiesärskola

Lidingö gymnasiesärskola Lidingö gymnasiesärskola Välkommen till gymnasiesärskolan på Lidingö Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för dig som studerar hos oss. Det gör vi genom att ta vara på din lärstil och utgå från dina

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Kunskap förändrar 2011

Kunskap förändrar 2011 Kunskap förändrar 2011 Estetiskt program med inriktningen Bild och Form (designprofil) Estetiskt program med inriktningarna Dans, Musik och Teater (musikalprofil) Liten skola med personlig atmosfär Folkuniversitetets

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Välkommen att se vad vi gör läsåret !

Välkommen att se vad vi gör läsåret ! Uttryck 2018-2019 Välkommen att se vad vi gör läsåret 2018 2019! Film & Musikgymnasiet är en liten skola som drivs helt utan vinstintresse. Huvudman är Studiefrämjandet i Östergötland och vi har funnits

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater NA Naturvetenskapsprogrammet Om du söker till naturvetenskapsprogrammet så får du en bred högskoleförberedande utbildning. Utbildningen passar särskilt bra om du efter gymnasiet vill läsa vidare inom de

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Illustration: Mathias Larsson. Foto: Nils Svensson. Estetiska programmet

Illustration: Mathias Larsson. Foto: Nils Svensson. Estetiska programmet Illustration: Mathias Larsson Foto: Nils Svensson Estetiska programmet På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och form eller estetik och media. Du får dessutom profilera

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK ES SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK MUSIK MUSIKAL BILD OCH FORM STUDIEFÖRBEREDANDE Estetiska

Läs mer

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad Estetiska programmet Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad 8 profiler Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Filmare, Fotograf, Konstnär & Designer, Artist & Musiker, Musikproducent Kulturama.se Sveriges

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5)

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5) Information om Elevens val läsåret 2017-2018 (sid 1-5) Undervisningen i Elevens val syftar till att fördjupa och bredda elevernas kunskaper i ett eller flera ämnen och följer målen i ämnenas kursplaner.

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Kursmål och kostnader för respektive kurs

Kursmål och kostnader för respektive kurs Bilaga 4 Kursmål och kostnader för respektive kurs Mål för Allmän kurs Vårt mål är att oavsett din bakgrund, förutsättningar och intressen, skapa bästa möjliga villkor för studier och kunskapsutveckling.

Läs mer

Idunskolans lokala pedagogiska planering för gymnasiesärskolan. Läsåret 2015/2016 och 2016/2017

Idunskolans lokala pedagogiska planering för gymnasiesärskolan. Läsåret 2015/2016 och 2016/2017 Idunskolans lokala pedagogiska planering för gymnasiesärskolan Läsåret 2015/2016 och 2016/2017 Språk och kommunikation en i ämnesområdet språk och kommunikation ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Hantverksprogrammet VIRGINSKA

Hantverksprogrammet VIRGINSKA Hantverksprogrammet VIRGINSKA Vi står för kunskap, kvalitet och visioner För dig som vill ha en utbildning till ett speciellt yrke samtidigt som du läser de gymnasiegemensamma ämnena som till exempel

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

SÖDERTÖRN IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET

SÖDERTÖRN IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET SÖDERTÖRN IT TEKNIK IT DESIGN IT MUSIK IT-PROGRAMMET UTMÄRKT PENDLARLÄGE. Flemingsberg är väl trafikerat med både bussar och tåg. Bussarna till Huddinge sjukhus eller Södertörns högskola stannar precis

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Restaurang & livsmedel

Restaurang & livsmedel Om skolan Nyköpings Strand Utbildningscentrum driver i dag Nyköpings Hotell- och Restaurangskola. Skolan har sedan 1994 bedrivit Hotell- och Restaurangutbildning. Nu går vi vidare och utvecklar skolan

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Anmälan av gymnasieutbildning till gymnasiesamverkansavtalet. Utbildning: Hantverksprogrammet - Hår & make up Stylist

Anmälan av gymnasieutbildning till gymnasiesamverkansavtalet. Utbildning: Hantverksprogrammet - Hår & make up Stylist Förvaltningsledningen Åke Hallberg Anmälan av gymnasieutbildning till gymnasiesamverkansavtalet Utbildning: Hantverksprogrammet - Hår & make up Stylist 1. Sammanfattning Hantverksprogrammet syftar till

Läs mer

LÄS OM ALLA VÅRA OLIKA PROGRAM OCH SPECIALARE! OM HÅBO KOMMUNS BÄSTA SKOLA DET HANDLAR OM DEJ, SA DOM TÄVLA I UNGA FORSKARE DRIVA ETT EGET FÖRETAG

LÄS OM ALLA VÅRA OLIKA PROGRAM OCH SPECIALARE! OM HÅBO KOMMUNS BÄSTA SKOLA DET HANDLAR OM DEJ, SA DOM TÄVLA I UNGA FORSKARE DRIVA ETT EGET FÖRETAG GRATISTIDNING OM HÅBO KOMMUNS BÄSTA SKOLA DET HANDLAR OM DEJ, SA DOM TÄVLA I UNGA FORSKARE DRIVA ETT EGET FÖRETAG www.bcjf.habo.se LÄS OM ALLA VÅRA OLIKA PROGRAM OCH SPECIALARE! BARN- OCH FRITIDS E-post

Läs mer

Humanistiska programmet (HU)

Humanistiska programmet (HU) Humanistiska programmet (HU) Humanistiska programmet (HU) ska utveckla elevernas kunskaper om människan i samtiden och historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN Är du en kreativ person som är intresserad av mode och kläder? Då är Fashion

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST

ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST ESTETISKA PROGRAMMET SKATEBOARD FOTO & FILM SERIETECKNING FRI KONST Lina Benatti B2A ESTETISKA PROGRAMMET GY-GEMENSAMMA ÄMNEN Svenska 1 Svenska 2 Svenska 3 Matematik 1b Engelska 5 Engelska 6 Samhällskunskap

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Kursens namn: Bild LOK... 2 Kursens namn: Datorkunskap... 3 Kursens namn: English drama and music LOK... 4 Kursens namn: Idrott LOK...

Kursens namn: Bild LOK... 2 Kursens namn: Datorkunskap... 3 Kursens namn: English drama and music LOK... 4 Kursens namn: Idrott LOK... Bild LOK... 2 Kursens namn: Datorkunskap... 3 Kursens namn: English drama and music LOK... 4 Kursens namn: Idrott LOK... 5 Kursens namn: Klasstimme LOK... 6 Kursens namn: Livskunskap LOK... 7 Kursens namn:

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FASHION DESIGN Är du en kreativ person som är intresserad av mode och kläder? Då är Fashion Design rätt utbildning

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer

Studera till lärare! Umeå School of Education Umeå universitet

Studera till lärare! Umeå School of Education Umeå universitet Studera till lärare! Umeå School of Education Umeå universitet www.use.umu.se 1 Grundlärarprogrammet fritidshem, 180 hp...6 Grundlärarprogrammet förskoleklass och åk 1-3, 240 hp... 8 Grundlärarprogrammet

Läs mer

Ekonomi/ Business and management/ Social science/ Estetiska/ Frisör/ Hudvård/ Stylist/ Textil design/ Introduktion/ Gymnasiesärskola/

Ekonomi/ Business and management/ Social science/ Estetiska/ Frisör/ Hudvård/ Stylist/ Textil design/ Introduktion/ Gymnasiesärskola/ Ekonomi/ Business and management/ Social science/ Estetiska/ Frisör/ Hudvård/ Stylist/ Textil design/ Introduktion/ Gymnasiesärskola/ 2018/2019 Unik på Nic! Nicolaiskolan bubblar av kreativitet, skapande,

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst På det treåriga Skådespelarprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö utbildas skådespelare till teater,

Läs mer

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Välkommen till Öppet hus på Danderyds Gymnasium måndagen den 28/11 är skolan för dig som vill gå en teoretisk utbildning och kombinera det med studier inom ett särskilt intresseområde.

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val

Grundskolans. Elevens Val Grundskolans Elevens Val 2018-19 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17 Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17 ÖPPET HUS för blivande sjuor och deras målsmän på Österslättsskolan, med kort inledning på Stadsteatern Torsdagen den 18 februari kl 18.30 20.00 VISION Österslättsskolan

Läs mer

FÖR DIG SOM INTE HAR GÅTT I GYMNASIESKOLAN

FÖR DIG SOM INTE HAR GÅTT I GYMNASIESKOLAN 1 Vilken är din nuvarande sysselsättning? Går i gymnasieskolan, ÅRSKURS 1 Går i gymnasieskolan, ÅRSKURS 2 Går i gymnasieskolan, ÅRSKURS 3 Studerar på annan utbildning Arbetar Arbetar/studerar inom arbetsmarknadspolitisk

Läs mer

Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap. Södra Latins gymnasium

Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap. Södra Latins gymnasium Gymnasieskolan som förenar kultur och vetenskap Södra Latins gymnasium Program Estetiska programmet: Inriktning Bild och formgivning, Dans, Teater Individuellt alternativ: Inriktning Bild och formgivning

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val

Grundskolans. Elevens Val Grundskolans Elevens Val 2019-20 Textilslöjd (SL) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer