Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Fredrikshovs gymnasium"

Transkript

1 Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

2 I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på samarbete, och vårt fokus är goda förberedelser för högre studier i Sverige och internationellt.

3 Fredrikshovs gymnasium erbjuder förstklassig utbildning med tydligt fokus på framtida studier och högskoleutbildning. Undervisningen sker med väl synliga och konkreta mål för varje program. Arbetspassens längd anpassas till de ämnen eleverna läser. Detta ger större möjlighet till djupare diskussioner och reflektioner. Syftet med denna arbetsmetod är att främja elevernas egna aktiva lärande, vilket leder till ökad förståelse och bestående kunskap. För att vidare utveckla en helhet i lärandet erbjuder vi även ämnesövergripande projekt. Varierande arbetsformer som dessa är till för att ta tillvara på elevernas mångsidiga erfarenheter. Pedagogiken som gymnasiet tillämpar baseras på olika arbetsmetoder. Eleverna arbetar individuellt, i klassrum och i grupp. En av de viktigaste är collaborative learning, som innebär att eleverna tillsammans utnyttjar sina kunskaper för att utvecklas och lära sig nya saker i samarbete med varandra. Detta kan ske exempelvis genom diskussioner i klassrummet, bloggande, forum på internet och chattrum. Problemlösning, debatter och studiegrupper är andra samarbetspojekt där gruppinlärning på detta sätt är aktuellt. Elevernas arbetsmiljö är en viktig del av studierna. Hos oss får eleverna inte bara trivsamma klassrum, utan även kompletterande grupprum. I grupprummen finns gemensamma ytor men också en egen arbetsplats för varje elev med modern utrustning för individuellt arbete. Skolan tillhandahåller även personlig dator eller Ipads för eleverna till sina studier. Fredrikshovs gymnasium förbereder eleverna för vidare studier och kommer att ha en internationell prägel. Fredrikshovs gymnasium har ett utvecklat samarbete med organisationer i såväl Sverige som internationellt, bland annat med Brighton College. Fyra fördelar med Fredrikshovs gymnasium Problem- och lösningsorienterad undervisning, som stimulerar kreativt tänkande, utvecklar reflektion och kommunikation samt bygger upp den intellektuella kompetensen. Estetiska möjligheter i det dagliga arbetet, vilket utvecklar elevens kulturella kompetens. Arbeten i grupp, som främjar den sociala och emotionella kompetensen. Eleverna får även arbeta gränsöverskridande i olika verksamheter och sammanhang för att ytterligare stärka kompetensen. Flertal olika aktiviteter som uppmuntrar och stimulerar till en aktiv och fysisk livsstil.

4 Ekonomiprogrammet Fredrikshovs gymnasium erbjuder ekonomiprogrammet, vilket är en bra utbildning för dig som är intresserad av entreprenörsskap och ekonomi. Utbildningen förbereder dig inte bara för ekonomiutbildningar på högskolenivå, utan även alla samhällsvetenskapliga högskoleutbildningar. Med andra ord är detta en bred utbildning som ger dig behörighet till vidare studier vid universitet och högskolor, både i Sverige och internationellt. Ekonomiprogrammet ger dig kunskaper om hur idéer blir till verklighet och stimulerar dig att ta initiativ till de spännande projekt du brinner för. Du skapar marknadsföringskampanjer, får inspiration till att starta eget och lär dig hur det går till att driva företag framgångsrikt. Det innebär att du får möjlighet att träna och utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet. Utbildningen lär dig företagsekonomi, redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation, samt även internationell ekonomi. Fördjupning sker inom ekonomi, entreprenörskap och internationella relationer. För att på bästa sätt varva teori med praktik på lektionerna kommer skolan att samarbeta med framstående högskolor och organisationer. Genom att ta in personer direkt från arbetslivet och låta dem hålla föreläsningar och föredrag, kommer du som elev få ta del av den senaste branschkunskapen inom ämnet. Till studierna får du som elev tillgång till egen dator eller Ipad. Vi erbjuder även individuella val av olika kurser, som ger dig tillgång till vissa kurser från Naturvetenskaps-, Samhällsvetenskaps- eller Estetiska programmet.

5 Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap Naturvetenskapsprogrammet vid Fredrikshovs gymnasium öppnar dörrarna för vidare, högre studier i Sverige och utomlands. Vi förbereder dig på bästa sätt genom en arbetsmetod som ger dig en gedigen, solid grund att utgå från. Utbildningen passar dig som är intresserad av biologi, fysik, kemi och matematik. Du får lära dig skriva vetenskapliga rapporter, genomföra spännande laborationer, delta i lärorika projekt och självklart även utveckla din förmåga till problemlösning och kritiskt tänkande. Skolan strävar efter samarbete med Karolinska Institutet och andra organisationer med likvärdigt, högt renommé. Genom att ta in personer direkt från arbetslivet och låta dem hålla föreläsningar och föredrag, kommer du som elev få ta del av den senaste branschkunskapen inom ämnet. Programmet är en högskoleförberedande utbildning som ger en bra utgångspunkt för vidare studier inom främst naturvetenskapliga och tekniska områden, men också även för studier inom andra områden. Skolan erbjuder tillgång till egen dator eller Ipad, vilket är ett stort hjälpmedel i undervisningen, exempelvis när det gäller laborationer på internet, grafräknare och mycket annat. Vi erbjuder även individuella val, som ger dig tillgång till vissa av kurserna från Ekonomi-, Samhällsvetenskaps- eller Estetiska programmet.

6 Estetiska programmet inriktning estetik och media Estetiska programmet finns med inriktningen estetik och media och passar dig som har intresse för kreativt uttryck och skapande med hjälp av modern teknik. Du kommer exempelvis att få jobba med fotografi, grafisk form, rörliga bilder, ljud och berättande inom digital kommunikation. Du får lära dig att förverkliga dina projekt och idéer och får samtidigt behörighet till fortsatta studier på högre nivå. Fördjupning erbjuds inom exempelvis TV, foto och animation, och du får goda möjligheter att utveckla ditt konstnärliga skapande med hjälp av professionell utrustning. För att på bästa sätt varva teori med praktik på lektionerna kommer skolan att samarbeta med framstående kulturinstitutioner och organisationer, bland annat dansskolan Base 23. Genom att ta in personer direkt från arbetslivet och låta dem hålla föreläsningar och föredrag, kommer du som elev få ta del av den senaste branschkunskapen inom ämnet. Som elev på Fredrikshovs gymnasium kommer du även att få gå på många spännande studiebesök och föreläsningar. Skolan erbjuder tillgång till egen dator eller Ipad, vilket är ett stort hjälpmedel i undervisningen, exempelvis när det gäller laborationer på internet, grafräknare och mycket annat. Ditt framtidsarbete riktas mot tidningar, filmer, TV och utställningar. Du får lära dig hur mediebranschen fungerar och hur arbetet går till professionellt. Sociala medier och hur medier påverkar samhället är också en viktig del i utbildningen. Vi erbjuder även individuella val av olika kurser, som ger dig tillgång till vissa kurser från Naturvetenskaps-, Samhällsvetenskaps- eller Ekonomiprogrammet.

7 Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap inriktning samhällsvetenskap Fredrikshovs gymnasium erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, vilket är en utbildning för dig som är intresserad av hur samhället fungerar och hur människor interagerar. Utbildningen erbjuder en bred grund för dig som vill studera vidare på högskolenivå. Samhällsvetenskapsprogrammet på Fredrikshovs gymnasium finns med två inriktningar. Inriktning beteendevetenskap är en linje för dig som vill veta hur människan och samhället drivs och utvecklas. Du får fördjupa dig i människors utveckling, beteende och socialisation, samt utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen. Inriktning samhällsvetenskap passar dig med intresse för historia, samhällskunskap, filosofi och religion. Du får fördjupa dig i politik, samhällets struktur och livsvillkor för människor i världen. Samhällsvetenskapsprogrammet ger en gedigen grund för fortsatta studier på högskola inom ämnen såsom kulturgeografi, statsvetenskap, informationsvetenskap, psykologi, nationalekonomi, politik och globalisering. Du får även kunskaper i lärande, ledarskap och kommunikation, samt hur individen, gruppen och ledaren påverkas och utvecklas i olika sammanhang. Studierna rör frågor som demokrati, kommunikation, ekonomi, historia, miljö och etik. Du får utveckla ett kritiskt tänkande och lära dig uttrycka samt framföra dina åsikter professionellt, i både tal och skrift. Du tränar upp din förmåga att analysera, att kritiskt granska, att söka, värdera fakta och information samt se samhällsfrågor och problem ur olika perspektiv. Du får lära dig diskutera, undersöka, ifrågasätta och argumentera. För att på bästa sätt varva teori med praktik på lektionerna kommer skolan att samarbeta med framstående högskolor och organisationer. Skolan strävar efter ett internationellt samarbete. Genom att ta in personer direkt från arbetslivet och låta dem hålla föreläsningar och föredrag, kommer du som elev få ta del av den senaste branschkunskapen inom ämnet. Som elev på Fredrikshovs gymnasium kommer du även att få gå på många spännande studiebesök och föreläsningar. Till hjälp för dina studier får du genom skolan tillgång till en personlig dator eller Ipad. Vi erbjuder även individuella val av olika kurser, som ger dig tillgång till vissa kurser från Naturvetenskaps-, Ekonomi- eller Estetiska programmet.

8 Fredrikshovs gymnasium, Manillavägen 32, Stockholm. Skolan är icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och utbildningen ska i första hand förbereda för vidare studier i teknikvetenskap och naturvetenskap men också i

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium För dig som vill arbeta med människor På Barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Programkatalog Uddevalla 2019 Öppet hus Torsdag 22 november UDDEVALLA GYMNASIEUTBILDNING 2019 NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör skillnad för världen redan

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi Ekonomi På görs flera studiebesök på lokala företag och domstolar och du får möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare! Du som söker EKONOMIPROGRAMMET väljer en studieförberedande utbildning inom

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) ska utveckla elevernas kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer.

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Program på Aspero Idrottsgymnasium

Program på Aspero Idrottsgymnasium ASPERO Program på Aspero Idrottsgymnasium Idrotten Alla elever på Aspero har idrott som individuellt val. Idrotten genomför vi som grenspecifik teknisk/taktisk träning, fysträning och idrottsteori. Vi

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14 Spyken 2011 Vår vision SPYKEN ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden! ÄR SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET PÅ SPYKEN NÅGOT FÖR DIG? Är

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Inriktningar - fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete Ekonomiprogrammet Inriktningar - ekonomi samt juridik IB-programmet - International

Läs mer

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2 Samhälle Rektor Helen Bejmar 2019-01-28 2 1 Agenda Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap / Utland Särskild variant Konst och

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV RIKSIDROTTSGYMNASIET EK EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR : 5 FÖR DIG SOM satsar på en internationell karriär på elitnivå inom snowboard. Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

Humanistiska programmet (HU)

Humanistiska programmet (HU) Humanistiska programmet (HU) Humanistiska programmet (HU) ska utveckla elevernas kunskaper om människan i samtiden och historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Pris i SEK för program Läsåret 2015/2016 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Kurser och kursupplägg Hösten 2015

Kurser och kursupplägg Hösten 2015 Kurser och kursupplägg Hösten 2015 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 15 november VARBERG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Ekonomi Juridik Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör dig redo

Läs mer

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING

VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING VAD DRÖMMER DU OM? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGANDE & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET BETEENDEVETENSKAP ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING HOTELL-

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Ditt kristna alternativ

Ditt kristna alternativ Ditt kristna alternativ Ett kristet gymnasium där du utvecklar ditt ansvarstagande och får ett internationellt perspektiv. REKTOR HAR ORDET HEJ, JAG HETER Helena Virsén och är rektor för Ansgargymnasiet.

Läs mer

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING Vad drömmer du om? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information & kommunikation ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

Läs mer

PROGRAM & INRIKTNINGAR

PROGRAM & INRIKTNINGAR PROGRAM & INRIKTNINGAR EKONOMI EKONOMI / JURIDIK ESTETISKA NYCIRKUS I SAMARBETE MED CIRKUS CIRKÖR HANDEL & ADMINISTRATION HANDEL & SERVICE MED 15 VECKOR PRAKTIK NATURVETENSKAPLIGA NATUR / NATUR-SAMHÄLLE

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger en spännande och stimulerande utbildning som förbereder

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014 Välkomna Informationskväll 24 september 2014 Ingrid Crabo, biträdande rektor Jan Liljegren, rektor En månad sedan... Upprop - album ...18 augusti 2014 Upprop - album Uppropet 9.00 Upprop - album Resan

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made SÖDERMALM Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium på Södermalm i Stockholm, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara seminarier, öppna redovisningar

Läs mer

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus

Ross Tensta gymnasium. Gymnasiet med det lokala och globala i fokus Ross Tensta gymnasium Gymnasiet med det lokala och globala i fokus På Ross Tensta gymnasium förbereder vi eleverna för en globaliserad värld som kännetecknas av förändring och utveckling. Detta sker genom

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL

ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL ANPASSAD UTBILDNING FÖR DIN SKULL UTBILDNINGSPROGRAM 2016 KUNSKAP TRYGGHET RESPEKT GEMENSKAP TOLERANS Här på Snitz Gymnasium har vi utvecklat ett arbetssätt för att kunna möta elever i behov av särskilt

Läs mer

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM ASPERO IDROTTSGYMNASIUM 2018/2019 Göteborg Träna och plugga på samma gång! Aspero skapar vinnare! Socialt, i idrotten och i studierna. Aspero är en unik skola. Alla elever är aktiva idrottare. Vi har höga

Läs mer

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet INNEHÅLL Din gymnasietid! 2 Cybergymnasiet Göteborg 3 Programutbud 5 Ekonomiprogrammet 6 Estetiska programmet 6 Naturvetenskapsprogrammet 7 Samhällsvetenskapsprogrammet 7 Teknikprogrammet 8 Preparandutbildning

Läs mer

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter har

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) 246 gymnasieskola 2011 (NA) Examensmål för naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier

Läs mer

Välkomna. till Nacka gymnasium. Samhällsvetenskapsprogrammet

Välkomna. till Nacka gymnasium. Samhällsvetenskapsprogrammet Välkomna till Nacka gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet Ekonomi & Samhälle Rektor Helen Bejmar Agenda Nacka gymnasium Mål för SA-programmet Uppläggning Inriktningar - Beteendevetenskap - Medier, information

Läs mer

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran i Sverige. I Stockholm, 1640, grundades en gymnasieskola,

Läs mer

Illustration: Mathias Larsson. Foto: Nils Svensson. Estetiska programmet

Illustration: Mathias Larsson. Foto: Nils Svensson. Estetiska programmet Illustration: Mathias Larsson Foto: Nils Svensson Estetiska programmet På Bryggeriets gymnasium läser du estetiska programmet med inriktning mot bild och form eller estetik och media. Du får dessutom profilera

Läs mer

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) ska utveckla elevernas kunskaper om ekonomiska samhällsförhållanden, om företagens roll och ansvar, om att starta och driva företag samt om det svenska rättssamhället.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Spyken Läsåret 2013/2014 Estetiska programmet Humanistiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Totalt 176 elever 82 elever 360

Läs mer

Estetiska programmet musik

Estetiska programmet musik Val till årskurs 2 Estetiska programmet musik Jag väljer musikfördjupning Jag väljer musikal Jag väljer musikproduktion Musik Du erbjuds fördjupad undervisning på två intrument/sång. Vi samarbetar även

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS.

DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. DU VET VAD DU GILLAR, VI VET VAD SOM KRÄVS. KALMAR Tidigare Östersjögymnasiet. 2003 SKOLAN GRUNDADES 95% ANDEL ELEVER SOM TRIVS VADÅ GILLAR OCH KRÄVS? Vi på Fria Läroverken är övertygade om att du får

Läs mer

Högskola/universitet

Högskola/universitet Högskola/universitet Vem kan läsa på högskolan? Måste jag vara smart? Måste jag ha gott om pengar? Måste jag börja läsa direkt efter gymnasiet? Hur fungerar det om jag har ett funktionshinder? februari

Läs mer

PEDAGOGIK. Ämnets syfte

PEDAGOGIK. Ämnets syfte PEDAGOGIK Pedagogik är ett tvärvetenskapligt kunskapsområde nära knutet till psykologi, sociologi och filosofi och har utvecklat en egen identitet som samhällsvetenskaplig disciplin. Ämnet pedagogik tar

Läs mer

Fakta och information om högskolan

Fakta och information om högskolan 2014-04-01 Fakta och information om högskolan Presentationsmaterial Varför läsa på högskola? En utvecklande tid med nya vänner Du lär dig lära och tänka kritiskt Lättare att få jobb Roligare jobb? Högre

Läs mer

Välkommen på. gymnasieinformation!

Välkommen på. gymnasieinformation! Välkommen på gymnasieinformation! Gymnasiet Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Våra profiler. Alla våra engelsklärare är mycket erfarna lärare med engelska som modersmål (native speakers).

Våra profiler. Alla våra engelsklärare är mycket erfarna lärare med engelska som modersmål (native speakers). Kunskap kommer först International IT College of Sweden (INIT College) är en friskola, men drivs utan vinstintressen. Det är ett privilegium att vara rektor för en sådan skola, eftersom man kan satsa mer

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna. Särvux. Välkommen till Särvux - en plats där du växer. Kom ihåg! Sista ansökningsdag. 1 maj. Trollhättan Y Vänersborg

Särskild utbildning för vuxna. Särvux. Välkommen till Särvux - en plats där du växer. Kom ihåg! Sista ansökningsdag. 1 maj. Trollhättan Y Vänersborg Särskild utbildning för vuxna Särvux Välkommen till Särvux - en plats där du växer Kom ihåg! Sista ansökningsdag 1 maj Trollhättan Y Vänersborg Kort om Särvux i Trollhättan och Vänersborg Särvux är för

Läs mer

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

För dig som vill vidare. Mycket vidare. För dig som vill vidare. Mycket vidare. 2013 Jag ska bli jurist och jobba med jämställdhetsfrågor För att veta vad man ska bli, så måste man förstå hur man ska bli det Jag vill jobba med finansiella lösningar

Läs mer

Samhällsprogrammet beteendevetenskap

Samhällsprogrammet beteendevetenskap Samhällsprogrammet beteendevetenskap Elever: Mina Vesterberg, Nora Nilcrants (SB16B) Filippa Levin Ahl, Olle Morsing (SB16A) Lärare: Sara Hillborg (Samhällskunskap och spanska) Niklas Hedman (Sociologi,

Läs mer

Gymnasiearbete för högskoleförberedande examen

Gymnasiearbete för högskoleförberedande examen Gymnasiearbete - introduktionstext september 2012 Gymnasiearbete för högskoleförberedande examen Syftet med den här texten är att ge övergripande information om och kommentarer till gymnasiearbetet för

Läs mer

Välkommen till Spyken och NA-programmet

Välkommen till Spyken och NA-programmet Välkommen till Spyken och NA-programmet Spyken 2011 Vår vision SPYKEN ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden! Förmågor för morgondagens samhälle okreativitet osjälvständighet

Läs mer

Kitas Gymnasium Ett aktivt val. www.kitas.se. Östra Larmgatan. ottninggatan. Stora Nygatan. Trädgårdsföreningen. Kungsportsavenyen.

Kitas Gymnasium Ett aktivt val. www.kitas.se. Östra Larmgatan. ottninggatan. Stora Nygatan. Trädgårdsföreningen. Kungsportsavenyen. n ottninggatan Östra Larmgatan www.kitas.se Stora Nygatan Trädgårdsföreningen Kungsportsavenyen Gamla Allén a rn Parkgatan Parkgatan Storgatan an Storgatan Kitas Gymnasium Ett aktivt val VälKoMMeN För

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

Statens skolverks författningssamling

Statens skolverks författningssamling Statens skolverks författningssamling ISSN 1102-1950 Skolverkets föreskrifter om vad som krävs för att en lärares kompetens ska vara relevant för vissa ämnen i gymnasieskolan; SKOLFS 2011:159 Utkom från

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten Engelska

Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten Engelska Kursbeskrivning utbud grundläggande kurser hösten 2016 E Engelska Undervisningen i kursen engelska inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå syftar till att eleven utvecklar kunskaper i engelska,

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 14/15 och 15/16 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

GUTEGYMNASIET. Gotlands fria gymnasieskola

GUTEGYMNASIET. Gotlands fria gymnasieskola GUTEGYMNASIET Gotlands fria gymnasieskola Anna och Jerry Engström Guteskolan AB Jerry är VD för Guteskolan AB och Anna är rektor för grundskolan. Vi har många års erfarenhet av att driva skola och utbildning

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Igelstavikens idrottsgymnasium

Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens gymnasium är Södertäljes kommunala Idrotts- och Hälsogymnasium. Här går elever som elitidrottar samtidigt som de vill ha en riktigt bra utbildning. Många av

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

NATURVETENSKAP FÖR LIVET?

NATURVETENSKAP FÖR LIVET? NATURVETENSKAP FÖR LIVET? Under terminen kommer din klass att medverka i ett forskningsprojekt. Ni kommer att arbeta med uppgifter som handlar om i samhället. Enkäten innehåller frågor om dig och dina

Läs mer

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola

Språkintroduktion. Dina studier. Vår skola Språkintroduktion fortsättning Språkintroduktion fortsättning är för dig som har kommit en bit på väg med din svenska. Du har till exempel läst Språkintroduktion nybörjare, något eller några år i grundskolan

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Uppsala Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

Kurser och kursupplägg Våren 2016

Kurser och kursupplägg Våren 2016 Kurser och kursupplägg Våren 2016 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram

4 årsprogrammen. Barn- och fritidsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet. Typ av program: Yrkesprogram 4 årsprogrammen har en utvecklingsstörning och behöver en anpassad utbildning som ger en god grund för ett arbete, en sysselsättning eller fortsatta studier inom folkhögskola. Vi lägger ner mycket kraft

Läs mer

Programkatalog. Trollhättan Öppet hus Lördag 24 november ESTETISK ESTETISK EKONOMI EKONOMI SAMHÄLL SAMHÄLL

Programkatalog. Trollhättan Öppet hus Lördag 24 november ESTETISK ESTETISK EKONOMI EKONOMI SAMHÄLL SAMHÄLL Programkatalog Trollhättan 2019 Öppet hus Lördag 24 november TROLLHÄTTAN GYMNASIEUTBILDNING 2019 ESTETISK ESTETISK EKONOMI EKONOMI SAMHÄLL SAMHÄLL Film & skådespeleri Design Ekonomi Juridik Samhäll Beteendevetenskap

Läs mer