Verksamhetsplan Beslut. Bilagd verksamhetsplan antas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Beslut. Bilagd verksamhetsplan antas."

Transkript

1 I I N S P E K T I O N E N Verksamhetsplan 2018 Beslut Bilagd verksamhetsplan antas. Detta beslut har fattats av Lottcrunspektionens st\'relse, ordföranden Per Måkansson, samt ledamöterna Camilla Rosenberg, generaldirektör, Hennk Berggren, Britta Ahnmé Kågerman och Hakan Wall efter föredragning av avdelningschefen för verksamhetsstöd Ulrika Bingmark i närvaro av Bilaga: Verksamhetsplan (1) Box 199 Telefon: registrator@lotteriinspektionen.se Org. nr: Finningevägen 54 B Fax:

2 I N S P E K T I O N E N Verksamhetsplan Målbild LI har ett högt förtroende hos aktörer och spelare Lotteriinypektionens rillståndsgivning ska vara kvalitetsinriktad till nytta för aktör och spelare. Tillståndsgivningen ska säkerställa ett varierat spelutbud och ska prioritera sociala sk^ ddshänsyn. LI har en effektiv tillsjön med god kvalité En effektiv tillsyn bidrar till en laglig, sund och säker spelmarknad med medvetna spelare. 2. Utmaningar för Utgångsläget I september 2015tillsatteregeringen en utredning med uppdrag att lämna förslag till en ny spebreglering (dir. 2015:95). Utredningen överlämnade sitt betänkande (SOU:2017:30) den 31 mars Regeringen beslutade den 21 december 2017 om lagrådsremissen En omreglerad spelmarknad. Kn ny spellag föreslås. Den nya regleringen ska utformas som ett licenssystem. Bestämmelserna föreslås träda ikraft den 1 januari Det ska enligt lagrådsremissen bli möjligt att ansöka om licens till den nya spelmyndigheten frän och med den 1 juli Lotteriinspektionen måste förbereda organisationen för bet\'dande förändringar inom alla verksamhetsområden inför en omställning. Detta kommer kräva omprioritering av resurser under året. 2.2 På europanivå Den rådatide trenden i Huropa är att spelanordnare ansöker om tillständ/licens i varje land där de \till erbjuda spel. Spelmarknaden blir alltmer global. Även den svenska spelmarknaden går i den riktningen. 1(9) Box 199 Telefon: registrator@lotteninspektionen.se Org. nr: Finningevägen 54 B Fax: www. lotteri inspektion en, se

3 I N S P E K T I O N E N Detta ställer krav pä myndigheten och dess samarbete med andra spelmyndigheter i Europa, vilket utvecklas. Både Svenska Spel och ATG har internationella samarbeten genom de tillstånd som är utfärdade av regeringen. Lotteriinspektionen har under 2017 genomfört en kardäggning av dessa samarbeten och har i sina slutsatser kommit fram till att det fmns behov av en mer utförlig återrapportering från aktörerna, och en bättre samverkan med de andra ländemas tillsynsmyndigheter. Lotteriinspektionen måste också kontinuerligt följa upp rutinerna kring det spel som sker från utiandet. 2.3 Åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Mot bakgrund av att EU i maj 2015 antog det ^ärde pcnningt\^ättsdirektivet beslutade riksdagen om vissa ändringar i lagen (2009:62) om åtgärder mot penningt\'^ätt och finansiering av terrorism (pennmgtvättslagen). Genom direktivet ut\tidgades tillämpningsområdet så att i princip alla tillhandahållare av speltjänster nu omfattas av penningtvättsreglema. Lagändringarna trädde i kraft den 1 augusti Den nya regleringen innehåller en rad administjrativa bestämmelser som de verksamhetsutövare som omfattas av reglerna ska följa. Dessa gäller exempelvis krav på upprättande av riskbedömning, åtgärder för kundkännedom, rapportering, dokumentation, interna regler, utbildning av anställda samt krav på att varje medlemsland ska upprätta ett centralt register av vilket det ska framgå vem eller vilka som äger och kontrollerar ett företag eller en juridisk person. Åtgärder som vidtas ska vara riskbaserade, \nlket mnebär att dc ska stå i proportion till de risker för penmngtvätt och finansiering av terrorism som verksamheten är utsatt för. Under 2018 kommer ett omfattande arbete med att registrera ombud att genomföras. Antalet ombud beräknas vara mellan st^xken. Ansökan om registrering från anordnaren ska ha kommit in till Lottcriiiispektionen senast den 2 februari I samband med ansökan om registrering gör inspektionen en lämplighetsprövning. Vidare ska inspektionen ut\'"ärdera och besluta om uppdatering behöver göras av 2017 års riskbedömning. 2(9) Box 199 Finningevägen 54 B Telefon: Fax: registrator@lotteriinspektionen.se viaaaft/.lotte njnspektionen.se Org. nr:

4 N S P E K T I D N E N 2.4 Illegalt spel Lotteriinspektionens verksamhet ska enligt regleringsbrevet bidra till ett minskat utbud av illegal spel- och lotteriverksamhet. Lotteriinspektionen för en ständig dialog med bl.a. åklagarkamrama, Rkobrottsmyndigheten, Skatteverket och Polismyndigheten för att i samverkan minska den illegala spelmarknaden i Sverige. Lotteriinspektionen kommer att satsa ytterhgare pä att utveckla samverkan med polis och andra rättsvärdande myndigheter för att motverka illegalt spel. En förhoppning är att samverkansinsatser kan riktas än mer mot de stora aktörerna pä den illegala spelmarknaden i Sverige. I lögsta förvalmingsdomstolen beslutade i oktober 2017 att inte meddela prövningstillständ i två mål rörande t\^ä vitesförelägganden avseende främjande av utom landet anordnade lotterier. Lotteriinspektionen kommer under året att i ännu högre utsträckning inrikta tillsynen på efterlevnaden av främjandeförbudet. 2.5 Matchftxning Under de senaste åren har problemet med uppgjorda matcher, särskilt sådana som är kopplade till vadhållning pä sport, blivit en alltmer uppmärksammad fråga. Frågan diskuteras ofta inom EU:s olika institutioner. Det är nödvändigt att berörda organisationer i Sverige samarbetar och utbyter information för att minska problemen. Detta sker delvis redan på både formell och informell basis; genom samarbete mellan idrottsorganisationer, ansvariga departement, spelbolag, tillsynsmyndigheter och polis. Samarbetet kan dock förbättras och bli mer etablerat. Ett sätt att uppnå detta är att anta en nationell handlingsplan mot matchfixning. 1.otteriinspcktionen kommer att delta i utarbetandet av en plattform, nationellt och internationellt, för att öka kunskapen inom området. 2.6 Sociala skyddshänsyn och riskminimering (SI<R1M) ].otteriinspckuonens kontroll- och tillsynsverksamhet ska enligt regleringsbrevet leda till en hög säkerhet i all spel- och lotteriverksamhet. Myndigheten ska ha särskilt fokus på åtgärder som kan bidra till att 3(9) Box 199 Finningevägen 54 B Telefon: Fax: registratorsblatteriinspektionen.se Org. nr:

5 I N S P E K T I O N E N minimera risken för att spel och lotterier ger upphov tdu sociala skadeverkningar. Genom funktionen sociala skyddshänsyn och riskminimering (SKRIM) utvecklas detta arbete särskilt och på ett proaktivt sätt. Detta sker bland annat genom kontinuerhg uppbyggnad av kunskap kring spelberoende och skyddsändamål i nätv^erkande och samverkan med andra myndigheter och organisationer. Lotteriinspektionen har också en kontinuerlig omvärldsbevakning där en av delarna består i att delta vid möten och seminarier såväl nationellt som internationellt. Det är fortsatt angeläget att Lotteriinspektionens arbete med att motverka sociala skadeverkningar sker på ett proaktivt sätt. 3. Organis ations s tyrning 3.1 Intern st^'^rning och kontroll Med en god intern styrning och kontroll kan både avsiktliga och oavsiktiiga fel förhindras och oegentligheter och andra former av bedrägligt beteende begränsas. Den interna styrningen och kontrollen ska säkra att verksamheten uppfyller verksamhetskraven, följer lagar, förordningar och andra regler samt lämnar en tillförlitlig redo\dsning och rättvisande rapportering av verksamheten. 3.2 Regelefterlevnad myndigheten Myndigheten ska alltid eftersträva att ha en rättssaker verksamhet som utförs effektivt och med god kvalitet. Under året införs nya regler för alla myndigheter. Bland annat införs en ny dataskyddsförordning och ny förvaltningslag. Myndigheten kommer att behöva förändra interna rutiner och processer för att kunna följa dessa. Det kommer kräva både rid och resurser för att genomföra dessa förändringar. 4. Övergripande mål De övergripande målen är under 2018 är; skydd av spelaren, regelefterlevnad, omställning till licensmarknad och organisationsstyrning. 4(9) Box 199 Finningevägen 54 B Telefon: Fax:0152-B5D 180 registrator(a!otteriinspektionen.se vvww.lotteriinspektionen.se Org. nr:

6 I N S P E K T I O N E N 4.1 Prioriterade områden De områden som ska prioriteras 2018 ska rymmas inom de övergripande målen för verksamheten. Lotteriinspektionens prioriterade områden ska avspegla de behov av särskilda insatser som finns på spelmarknaden. Det kan t.ex. handla om nya företeelser som behöver utredas och kontrolleras eller särskilda områden där kontroll av olika anledningar är nödvändigt. 5(9) BQX 199 Telefon: r8gistrator@lotteriinspektionen.se Org. nr: Finningevägen 54 B Fax:

7 N S P E K T I O N E N Övergripande mål och prioriterade områden 2018 Regelefterlevnad Ptioriterat område Strategi Mått/ målnivå Åtgärder mot penningt\'-ätt Följa upp aktöremas riskbedömningar gällande pcmiingtvatt, att interna rutiner är dokumenterade och genomförda, samt kontrollera aktörernas arbete med kundkännedom. LämpHghetspröva alla spelombud i samband med registrering. Göra en översyn och vid behov uppdatera Lotteriinspektionens riskbedömning för penningtvätt och finansiering av terrorism. Internadonellt samarbete Under 2017 har en kardäggning av de mternationella samarbeten som Svenska Spel och ATCT har utförts. Lotteriinspektionen kommer under 2018 se över vilka av förslagen som ska genomföras för att stärka tillsvnen på detta oinråde. Riskbedömning* Q1-Q4 R3 K2 Q1-Q2 R4 1*C2 Åtgärder mot illegalt spel och Under 2018 ska samverkan med andra myndigheter vidareutvecklas. Främjande av lotterier som Q1-Q4 R2 K2 olagligt främjande bedrivs utan tillstånd i Sverige ska tillsynas och lämpliga åtgärder göras. 6(9) Box 199 Telefon: registratorplotteriinspektianrn se Drg, nr: Finningevägen 54 B Fax: uvww.lotteriinspektionen.se

8 N S P E K T I O N E N Skydd av spelaren Prioriterat område Strategi Mått/ målnivå Riskbedömning Informera om vilka aktörer Oka medvetenheten hos allmänheten om vilka aktörer som har toistånd till spel i Sverige och står Q1-Q2 Rl K3 som har tillstånd i Sverige under Lotteriinspektionens tillsyn. Informera och öka kunskapen om riskerna med illegalt spel. Utveckla samverkan med andra Utveckla samverkan med andra myndigheter och aktörer för att nå ett bättre resultat utifrån vårt Q1-Q4 R3 K2 myndigheter uppdrag att skydda spelaren/konsumenten. Samverkan ska ske med bl. a. Konsumentverket, Folkhälsomyndigheten och den informella nationella plattformen mot matchfixning. Vidaretveckla metod för SICRIM Utveckla metoden för ett riskbaserat förhållningssätt kopplat mot sociala sky^ddshänsyn. Q1-Q2 Rl K2 *Risk och konsekvenshedömningen definieras enligt föliaiide: Risktyp Risk som motiverar kontrollen Konsekvensnivå Konsek\'ens för kontrollens risktyp Rl R2 R3 R4 Spelaren Hder skada socialt och ekonomiskt (spclnussbruk) Spelaren blir lurad gciiotn manipuhition (bedragen) Spel används för pennlngn-^ätt ochfinansieringav organiserad brottslighet eller terrorism Kl jésé^é^^^ lé-mvcket negativ konsekvens >i4tthhlmm^mti É K2 ^^^^^ Negativ konsekvens K3 ^ibim IpNågot negativ konsekvens ^BJJ!l 8 HJ(Jj Spelaren lider skada p.g.a. oavsiktli^^a felaktij>hcrcr i spel eller ouppsåtug felaktig hantering K4 Ej påvisbar konsekvens 7(9) Rnx 199 Telefon: D15P-fi5n 100 registratortailotteriinspektionen.se Org. nr: 90910D-33ia Finningevägen 54 B Fax;

9 N S P E K T I O N E N Omställning till licensmarknad Prioriterat otnråde Strategi Mått/ målnivå Beredskap för licenshantering. Förbereda myndigheten för en omställning till en licensmarknad. Q1-Q4 Kommunikation mför ny reglering. Förbättta myndighetens omvärldsanalysarbete. Kompetenshöjning. Ta fram plan för kommunikation till berörda aktörer och intressenter inför en ny reglering samt för intern kommunikation. Genomföra strukturerad omvärlds analys med återkoppling till alla medarbetare. Tar sikte på faktainhämtning, bevakning, analys och statistik. Utbilda medarbetare för att möta den nya licensmarknaden i bl.a. itillsynsarbete,projektarbete och ekonomi. Ql Q2 Q1-Q4 Intern stj^ning och kontroll Målbild Strategi Mått/målnivå Den interna styrningen och kontrollen ska säkra att verksamheten uppfyller vcrksamhetskraven, följer lagar, förordningar och andra regler samt lämnar en tillförlitlig redovisning och rätt\tisande rapportering av verksamheten. Ge bra förutsättningar för att styra och leda Lotteriinspektionen genom uppföljning av övergripande processer. ^MUHfc' Fortsatt kontroll enligt aktivitetslista med fokus på risker om en händelse inträffar enligt riskbedömningsmodell som tar sikte på hög konsekvens för verksamheten. Slutrapport november 8(9) Box 199 Telefon: reg i stratoro lotteri inspektionen.se Org. nr: Finningeyagen 54 B Fax: wvw.iotteriinspektionen.se

10 I N S P E K T I O N E N Myndighetens regelefterlevnad Målbild Strategi Mått/målnivå Myndighetens verksamliet ska vara effektiv och genomföras med god kvalitet samt följa gällande regelverk. Myndigheten ska genomföra nödvändiga förändringar i interna processer och rutiner samt förändringar i myndighetens it-system för att uppf^'lla kraven för ny dataskyddsförordning och ny förvaltningslag. Juni 9(9) Box 199 Telefon: D15P-R5G100 registratorialotteriinspektionen se Org. nr: Finningevägen 54 B Fax: wv;w. lotteri i nspektionen.se

Spel inspek tionen. Verksamhetsplan (1) Beslut. Bilagd verksamhetsplan antas.

Spel inspek tionen. Verksamhetsplan (1) Beslut. Bilagd verksamhetsplan antas. 2019-01-16 1(1) Verksamhetsplan 2019 Beslut Bilagd verksamhetsplan antas. Detta beslut har fattats av Spels styrelse, ordföranden Per Håkansson, samt ledamöterna Camilla Rosenberg, generaldirektör, Britta

Läs mer

Beslut om Lottcriinspektionens verksamhetsplan 2015

Beslut om Lottcriinspektionens verksamhetsplan 2015 , - y ^ L O T T E R N S P E K T I D N E N 2015-01-20 Diarienummer; 14Li5166 Beslut om Lottcriinspektionens verksamhetsplan 2015 Beslut - Bilagda verksamhetsplan för Lotteriinspektionen 2015 antas. Detta

Läs mer

Spelinspektionen. Ny spelmarknad. Ny spelinspektion.

Spelinspektionen. Ny spelmarknad. Ny spelinspektion. Spelinspektionen Ny spelmarknad. Ny spelinspektion. 2 I juni 2018 röstade Sveriges riksdag igenom regeringens proposition om en omreglerad spelmarknad. Beslutet innebar att spelmonopolet avskaffades och

Läs mer

MED OSS BLIR ALLA VINNARE

MED OSS BLIR ALLA VINNARE EnEN PRESENTATION MED OSS BLIR ALLA VINNARE Med oss blir alla vinnare All långsiktigt framgångsrik spelreglering kräver en ändamålsenlig tillståndsgivning och en effektiv tillsyn. I Sverige är det Lotteriinspektionen

Läs mer

Lotteriinspektionens författningssamling

Lotteriinspektionens författningssamling Lotteriinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Lotteriinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Lotteriinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism;

Läs mer

Lotteriinspektionens föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism;

Lotteriinspektionens föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; LIFS 2018:11 Lotteriinspektionens föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; beslutade den X 2018. Lotteriinspektionen föreskriver 1 följande med stöd av

Läs mer

Anmälan om svar på remiss En omreglerad spelmarknad, SOU 2017:30

Anmälan om svar på remiss En omreglerad spelmarknad, SOU 2017:30 PM 2017: RI (Dnr 110-896/2017) Anmälan om svar på remiss En omreglerad spelmarknad, SOU 2017:30 Fi2017/01644/OU Remiss från Finansdepartementet Remisstid den 4 augusti 2017 Borgarrådsberedningen föreslår

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2015-08-31 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Kommittédirektiv. Nya regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dir. 2014:140

Kommittédirektiv. Nya regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dir. 2014:140 Kommittédirektiv Nya regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Dir. 2014:140 Beslut vid regeringssammanträde den 30 oktober 2014 Sammanfattning En särskild utredare ska lämna förslag

Läs mer

Lotteriinspektionens författningssamling

Lotteriinspektionens författningssamling Lotteriinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Lotteriinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism;

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; beslutade

Läs mer

KONSEKVENSUTREDNING med anledning av ett förslag till nya föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

KONSEKVENSUTREDNING med anledning av ett förslag till nya föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 2012-12-18 KONSEKVENSUTREDNING med anledning av ett förslag till nya föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Bakgrund Det tredje penningtvättsdirektivet, Europaparlamentets

Läs mer

En omreglerad spelmarknad

En omreglerad spelmarknad En omreglerad spelmarknad SOU 2017:30 Utredningsdirektivens utgångspunkter i sammandrag Regleringen ska bygga på ett licenssystem Aktörer utan licens ska utestängas Spelandet ska inte öka och skadeverkningar

Läs mer

Spelmarknad I FÖRÄNDRING

Spelmarknad I FÖRÄNDRING Spelmarknad I FÖRÄNDRING INNEHÅLL Spelmarknad i förändring... 4 Om myndigheten... 7 Lotteriinspektionen expanderar... 8 Historik Reglering av spel om pengar... 10 Olika spelformer... 12 Förhindra illegalt

Läs mer

Varning och sanktionsavgift vadhållning på deltagare under 18 år

Varning och sanktionsavgift vadhållning på deltagare under 18 år 1(5) Legolas Invest Ltd Vincenti Buildings 28/19 Strait Street VLT 1432 Valetta Varning och sanktionsavgift vadhållning på deltagare under 18 år Beslut (att meddelas den 22 augusti 2019 kl. 08.00) 1. meddelar,

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Lotteriinspektionen

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Lotteriinspektionen 1^ REGERINGEN Regeringsbeslut 2014-12-22 LOTTERIINSPEKTIONEN Ink. 2014-12-29 Dnt: Fi2014/4555 (delvis) Finansdepartementet Lotteriinspektionen Box 199 64523 Strängnäs Regleringsbrev för budgetåret avseende

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2009:92) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; SFS 2017:675 Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 22 juni

Läs mer

Kent Madstedt juni 2016

Kent Madstedt juni 2016 Kent Madstedt juni 2016 Betänkande av 2015 års penningtvättsutredning Ytterligare åtgärder mot PENNINGTVÄTT OCH FINANSIERING AV TERRORISM fjärde penningtvättsdirektivet samordning ny penningtvättslag m.m.

Läs mer

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till föreskrifter vid en licensmarknad

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till föreskrifter vid en licensmarknad Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till nya föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till nya föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Kommittédirektiv. Centrala marknadsfrågor vid omregleringen av spelmarknaden. Dir. 2018:47. Beslut vid regeringssammanträde den 7 juni 2018.

Kommittédirektiv. Centrala marknadsfrågor vid omregleringen av spelmarknaden. Dir. 2018:47. Beslut vid regeringssammanträde den 7 juni 2018. Kommittédirektiv Centrala marknadsfrågor vid omregleringen av spelmarknaden Dir. 2018:47 Beslut vid regeringssammanträde den 7 juni 2018. Sammanfattning AB Svenska Spels anpassning till den omreglerade

Läs mer

Kommittédirektiv. Främjandeförbudet i lotterilagen. Dir. 2014:6. Beslut vid regeringssammanträde den 23 januari 2014

Kommittédirektiv. Främjandeförbudet i lotterilagen. Dir. 2014:6. Beslut vid regeringssammanträde den 23 januari 2014 Kommittédirektiv Främjandeförbudet i lotterilagen Dir. 2014:6 Beslut vid regeringssammanträde den 23 januari 2014 Sammanfattning Snabba insatser från statens sida och verkningsfulla sanktioner vid överträdelser

Läs mer

Skåne läns författningssamling

Skåne läns författningssamling Skåne läns författningssamling 12FS 2017:22 01-10:17 Utkom från trycket den 29 november 2017 Länsstyrelsen i Skåne läns föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Läs mer

Lotteriinspektionen 2014

Lotteriinspektionen 2014 Lotteriinspektionen 2014 Innehåll Generaldirektörens förord...4 Nyckeltal år 2014...5 Den svenska spelmarknaden...8 Om oss...9 Organisation...9 Resultaträkning...10 Balansräkning...11 Antal tillstånd/kontroller/anmärkningar...

Läs mer

Har företaget verkliga huvudmän som har skatterättslig hemvist utomlands? Ja Om ja, hur många? Om ja, vilket land/vilka länder?

Har företaget verkliga huvudmän som har skatterättslig hemvist utomlands? Ja Om ja, hur många? Om ja, vilket land/vilka länder? OBS! Formuläret ska ej besvaras! 1 Information om företagets verksamhet Frågan avser verkliga huvudmän för det företag som är föremål för denna periodiska rapportering. Med verklig huvudman avses samma

Läs mer

Remissvar 1(5) - Förslagen innebär att regleringen blir teknikneutral och på så sätt omfattas även nya spelformer automatiskt av tillämpningsområdet.

Remissvar 1(5) - Förslagen innebär att regleringen blir teknikneutral och på så sätt omfattas även nya spelformer automatiskt av tillämpningsområdet. Remissvar 1(5) Finansdepartementet 103 33 Stockholm En omreglerad spelmarknad (SOU 2017:30) Fi2017/01644/OU 1 Sammanfattning Skatteverket har inga invändningar mot att förslagen i betänkandet genomförs.

Läs mer

Kortfattad information om penningtvättslagen

Kortfattad information om penningtvättslagen Kortfattad information om penningtvättslagen Innehåll Vad är penningtvätt?... 2 Vad är finansiering av terrorism?... 2 Penningtvättslagen... 3 Vilka delar av spelsektorn omfattas?... 3 Ny spellag... 4

Läs mer

Yttrande över Finansinspektionens ändrade föreskrifter (FFFS 2009:1) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Yttrande över Finansinspektionens ändrade föreskrifter (FFFS 2009:1) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Varning och sanktionsavgift vadhållning på deltagare under 18 år

Varning och sanktionsavgift vadhållning på deltagare under 18 år 1(6) ComeOn Sweden Ltd Level 3 Spinola Park SPK1000 St Julian s Varning och sanktionsavgift vadhållning på deltagare under 18 år Beslut (att meddelas den 22 augusti 2019 kl. 08.00) 1. meddelar, med stöd

Läs mer

Yttrande över Länsstyrelsen i Västra Götalands läns förslag till ändring i föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Yttrande över Länsstyrelsen i Västra Götalands läns förslag till ändring i föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Den nya penningtvättslagen. World Trade Center 19 maj 2017

Den nya penningtvättslagen. World Trade Center 19 maj 2017 Den nya penningtvättslagen World Trade Center 19 maj 2017 Program 12.40 Finansdepartementet, Jonas Karlsson - Den nya penningtvättslagen 13.45 Finanspolisen, Ole Petersen - Granskning och rapportering

Läs mer

Föreskrifter och riktlinjer för intern styrning och kontroll på Universitetskanslersämbetet

Föreskrifter och riktlinjer för intern styrning och kontroll på Universitetskanslersämbetet BESLUT 1(7) Avdelning Ledningskansliet Handläggare Agnes Ers 08-563 086 63 agnes.ers@uka.se Föreskrifter och riktlinjer för intern styrning och kontroll på Universitetskanslersämbetet Bakgrund Syftet med

Läs mer

Bakgrund till riksdagens mål

Bakgrund till riksdagens mål datum: 2012-06-07 dnr: 33-2011-0039 rir 2012:15 Bakgrund till riksdagens mål Bilaga 1 till granskningsrapport RiR 2012:15 Staten på spelmarknaden når man målen? bakgrund till riksdagens mål Bilaga 1 Bakgrund

Läs mer

En omreglerad spelmarknad

En omreglerad spelmarknad En omreglerad spelmarknad SOU 2017:30 Kanalisering Viktigast av allt utan kanalisering misslyckas reformen De utländska spelbolagen är redan här. Även om de gärna vill ha en svensk licens är man inte beredd

Läs mer

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till nya föreskrifter (LIFS 2017:2) om registrering av ombud

Yttrande över Lotteriinspektionens förslag till nya föreskrifter (LIFS 2017:2) om registrering av ombud Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Har företaget gränsöverskridande verksamhet i Sverige (filial, ombud) Ja Om ja, i vilket land ligger moderbolaget? Nej

Har företaget gränsöverskridande verksamhet i Sverige (filial, ombud) Ja Om ja, i vilket land ligger moderbolaget? Nej Exempel på frågeformulär periodisk rapportering enligt de nya penningtvättsföreskrifterna OBS! Exempelformuläret ska ej besvaras! Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2017-04-11 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering

Läs mer

Införande av vissa internationella standarder i penningtvättslagen

Införande av vissa internationella standarder i penningtvättslagen YTTRANDE 1 (5) Finansdepartementet Finansmarknadsavdelning Enheten för bank och försäkring 103 33 Stockholm Införande av vissa internationella standarder i penningtvättslagen Fi2014/2420 Sammanfattning

Läs mer

Förslag till ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Förslag till ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 2013-09-09 R E M I S S P R O M E M O R I A FI Dnr 13-6295 Förslag till ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Revisionsrapport. Lantmäteriverket - Skydd mot mutor och annan otillbörlig påverkan. Sammanfattning

Revisionsrapport. Lantmäteriverket - Skydd mot mutor och annan otillbörlig påverkan. Sammanfattning Revisionsrapport Lantmäteriverket 801 82 Gävle Datum Dnr 2008-03-19 32-2007-0781 Lantmäteriverket - Skydd mot mutor och annan otillbörlig påverkan Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Remissexemplar 2011-07-08 Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN Föreskrifter om ändring i Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS

Läs mer

Konsekvensutredning av föreskrifter om det nationella självavstängningsregistret

Konsekvensutredning av föreskrifter om det nationella självavstängningsregistret Konsekvensutredning av föreskrifter om det nationella självavstängningsregistret Beskrivning av problemet och vad man vill uppnå Den nu föreslagna spelregleringen bygger på ett licenssystem, vilket innebär

Läs mer

Beskrivning av myndighetens allmänna handlingar

Beskrivning av myndighetens allmänna handlingar Datum 2019-01-08 1(5) Beskrivning av myndighetens allmänna handlingar Enligt 4 kap. 2 offentlighets- och sekretesslagen (OSL) ska varje myndighet upprätta en beskrivning av myndighetens allmänna handlingar.

Läs mer

Remissyttrande över Spellicensutredningens betänkande En omreglerad spelmarknad, SOU 2017:30 (dnr Fi2017/01644/OU)

Remissyttrande över Spellicensutredningens betänkande En omreglerad spelmarknad, SOU 2017:30 (dnr Fi2017/01644/OU) Finansdepartementet 103 33 STOCKHOLM Remissyttrande över Spellicensutredningens betänkande En omreglerad spelmarknad, SOU 2017:30 (dnr Fi2017/01644/OU) Allmänna synpunkter Lotteriinspektionen anser att

Läs mer

Allmänna råd till Lotteriinspektionens föreskrifter LIFS 2014:2

Allmänna råd till Lotteriinspektionens föreskrifter LIFS 2014:2 ^ "^"^^^lnspektianen Allmänna råd till Lotteriinspektionens föreskrifter LIFS 2014:2 1(9) registrator@lotteriinspektionen.se Orq. nr 209100-3310 Fax; 0152-650 180 www.lotteriinspektionen.se NSPEKTONEN

Läs mer

Folkhälsomyndigheten. Lotteninspektionen Handläggare Vårt ärendenummer Jessika Spångberg Strängnäs

Folkhälsomyndigheten. Lotteninspektionen Handläggare Vårt ärendenummer Jessika Spångberg Strängnäs er, Folkhälsomyndigheten Lotteninspektionen Handläggare Vårt ärendenummer Jessika Spångberg 03861-2017 645 23 Strängnäs Ert ärendenummer 17Li2701 Datum 2017-12-12 Sida 1(5) Folkhälsomyndighetens remissyttrande

Läs mer

Tillämpningsområde och definitioner

Tillämpningsområde och definitioner 2013-xx-xx Fastighetsmäklarinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; beslutade den X xxxx 2013. Fastighetsmäklarinspektionen föreskriver 1 följande med stöd

Läs mer

Kommittédirektiv. Översyn av lotterilagen. Dir. 2004:76. Beslut vid regeringssammanträde den 19 maj 2004.

Kommittédirektiv. Översyn av lotterilagen. Dir. 2004:76. Beslut vid regeringssammanträde den 19 maj 2004. Kommittédirektiv Översyn av lotterilagen Dir. 2004:76 Beslut vid regeringssammanträde den 19 maj 2004. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare tillkallas med uppdrag att se över lagstiftningen

Läs mer

Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Förslaget föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2015-02-24 Närvarande: F.d. justitierådet Lennart Hamberg samt justitieråden Kristina Ståhl och Agneta Bäcklund. Införande av vissa internationella standarder

Läs mer

Tillsyn över efterlevnaden av spellagen

Tillsyn över efterlevnaden av spellagen 1(27) Tillsyn över efterlevnaden av spellagen 2(27) Innehåll 1 Inledning... 5 1.1 Bakgrund... 5 1.2 Uppdraget... 5 1.3 Genomförande och avgränsningar... 6 2 Verksamhetsplan och prioriteringar... 6 3 Genomförda

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (6) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om riskbaserade rutiner enligt penningtvättslagstiftningen och kundkännedom - dokumentation och bevarande. Prövning

Läs mer

Kommittédirektiv. Omreglering av spelmarknaden. Dir. 2015:95. Beslut vid regeringssammanträde den 24 september 2015

Kommittédirektiv. Omreglering av spelmarknaden. Dir. 2015:95. Beslut vid regeringssammanträde den 24 september 2015 Kommittédirektiv Omreglering av spelmarknaden Dir. 2015:95 Beslut vid regeringssammanträde den 24 september 2015 Sammanfattning En särskild utredare ges i uppdrag att lämna förslag till en ny spelreglering,

Läs mer

UTARBETNINGEN AV RAPPORTERINGSSKYLDIGAS RISKBEDÖMNING

UTARBETNINGEN AV RAPPORTERINGSSKYLDIGAS RISKBEDÖMNING ANVISNING 1 (5) Basservice, rättsskydd och tillstånd Näringstillsyn UTARBETNINGEN AV RAPPORTERINGSSKYLDIGAS RISKBEDÖMNING 1 Allmänt om riskbedömning Den rapporteringsskyldigas riskbedömning Riskbaserad

Läs mer

Föreläggande att göra rättelse

Föreläggande att göra rättelse 2017-02-15 Exchangehuset Hatam Naji AB FI Dnr 15-12948 att. Verkställande direktör (Anges alltid vid svar) Gustav Adolfs torg 2 252 25 Helsingborg Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (6) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om kundkännedom - grundläggande åtgärder. Prövning av om fastighetsmäklaren har uppfyllt sin skyldighet att uppnå

Läs mer

Svebicos remissvar på En omreglerad spelmarknad SOU 2017:30. Dnr Fi2017/01644/OU

Svebicos remissvar på En omreglerad spelmarknad SOU 2017:30. Dnr Fi2017/01644/OU Svebicos remissvar på En omreglerad spelmarknad SOU 2017:30. Dnr Fi2017/01644/OU Bakgrund Svebico, Sveriges bingoarrangörers centralorganisation, representerar samtliga bingohallar som har tillstånd till

Läs mer

Diarienummer 18Li8848 Årsredovisning Årsredovisning (35)

Diarienummer 18Li8848 Årsredovisning Årsredovisning (35) 1(35) Innehållsförteckning 1 Resultatredovisningen... 5 1.1 Spelmarknaden... 5 1.2 Verksamhetsområde tillstånd och tillsyn... 7 1.2.1 Verksamhetsgrenen kontroll och tillsyn... 8 1.2.2 Verksamhetsgrenen

Läs mer

Regeringens styrning av Svenska Spel

Regeringens styrning av Svenska Spel datum: 2012-06-07 dnr: 33-2011-0039 rir 2012:15 Regeringens styrning av Svenska Spel Bilaga 7 till granskningsrapport RiR 2012:15 Staten på spelmarknaden når man målen? bakgrund till riksdagens mål Bilaga

Läs mer

Kommittédirektiv. En delegation mot överutnyttjande av och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen. Dir. 2016:60

Kommittédirektiv. En delegation mot överutnyttjande av och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen. Dir. 2016:60 Kommittédirektiv En delegation mot överutnyttjande av och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen Dir. 2016:60 Beslut vid regeringssammanträde den 30 juni 2016 Sammanfattning En kommitté i form av

Läs mer

Arbetet med intern kontroll inom KSK och förslag till tidplan för upprättade av intern kontrollplan under 2006

Arbetet med intern kontroll inom KSK och förslag till tidplan för upprättade av intern kontrollplan under 2006 1(6) Styrelsen för konsult- och service Arbetet med intern kontroll inom KSK och förslag till tidplan för upprättade av intern kontrollplan under 2006 1. Syftet med den interna kontrollen Intern kontroll

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (8) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om kundkännedom - skärpta åtgärder och kundkännedom - dokumentation och bevarande. Prövning av om fastighetsmäklaren

Läs mer

Ansökan om verksamhetsstöd för drift av Antidiskrimineringsbyrån Uppsala

Ansökan om verksamhetsstöd för drift av Antidiskrimineringsbyrån Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hansen Gro Datum 2017-10-13 Diarienummer KSN-2017-3394 Kommunstyrelsen Ansökan om verksamhetsstöd för drift av Antidiskrimineringsbyrån Uppsala Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSSTOLENS 1 (5) meddelad i Stockholm den 25 januari 2019 SÖKANDE Legolas Invest Ltd Ombud: 1. Advokat Ola Wiklund c/o Hansen Advokatbyrå Hovslagargatan 5 B 111 48 Stockholm 2. Advokat

Läs mer

Verksamhetsåret 2013

Verksamhetsåret 2013 Verksamhetsåret 2013 Innehåll Generaldirektörens förord...4 Året i korthet...5 Mål i regleringsbrevet...6 Spelmarknaden...7 Skyddsändamål och riskminimering...9 Mål och resultat av verksamheten...10 Uppdrag...

Läs mer

Åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 1 Vad är penningtvätt och finansiering av terrorism? Penningtvätt är när man försöker få pengar som kommer från brottslig verksamhet att omvandlas

Läs mer

3.4 Förslag till nya allmänna råd om att söka tillstånd att driva bank- och finansieringsrörelse eller ge ut elektroniska pengar

3.4 Förslag till nya allmänna råd om att söka tillstånd att driva bank- och finansieringsrörelse eller ge ut elektroniska pengar undantag från tillståndsplikt. Finansinspektionen föreslår därför en ändring som innebär att en registrerad betaltjänstleverantör ska lämna motsvarande information vid en ändring av ägarföretaget och dess

Läs mer

Vid årsskiftet byter vi namn till Spelinspektionen. Läs mer om namnbytet och vår nya logotyp.

Vid årsskiftet byter vi namn till Spelinspektionen. Läs mer om namnbytet och vår nya logotyp. Från: Katarina Abrahamsson Skickat: den 20 december 2018 10:14 Till: Besmin Masso Kopia: Katarina Abrahamsson Ämne: Remiss av förslag till föreskrifter om

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Lotteriinspektionen

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Lotteriinspektionen Regeringsbeslut III 2-04-21 Fi/01562/UR Finansdepartementet Lotteriinspektionen Box 199 64523 Strängnäs Regleringsbrev för budgetåret avseende Lotteriinspektionen Riksdagen har beslutat om Lotteriinspektionens

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva februari 2006 6:1 REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Inledning 1 Syftet Detta reglemente syftar till att säkerställa att såväl den politiska som den professionella

Läs mer

Kammarkollegiets författningssamling

Kammarkollegiets författningssamling Kammarkollegiets författningssamling ISSN 1402-5345 (tryck) ISSN 1654-9325 (pdf) Utgivare: Gabriella Loman, Kammarkollegiet Fastighetsmäklarinspektionens föreskrifter KAMFS 2013:5 om åtgärder mot penningtvätt

Läs mer

RISKBEDÖMNINGAR. Den allmänna riskbedömningen 1 (6)

RISKBEDÖMNINGAR. Den allmänna riskbedömningen 1 (6) 1 (6) RISKBEDÖMNINGAR Som verksamhetsutövare ska du göra både en riskbedömning av din egen verksamhet och en riskbedömning av varje enskild kund. Den allmänna riskbedömningen Du som verksamhetsutövare

Läs mer

Polismyndigheten

Polismyndigheten REMISSYTTRANDE Vår referens: 2018/11/010 Er referens: A491.029/2018 1 (5) 2018-12-07 Polismyndigheten Via e-post till: elisabeth.borg@polisen.se Polismyndighetens förslag till föreskrifter om rapportering

Läs mer

Tematisk tillsyn om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Tematisk tillsyn om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism PM 1 (5) Emil Cargill-Ek 08-580 069 06 Tematisk tillsyn om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (Reviderad version) Tillsynsprojektet I juni 2015 beslutade Fastighetsmäklarinspektionen

Läs mer

Miljömål och handlingsplan Handlingsplan Diarienummer: Reg 1.2 1(5) Box 139 Finningevagen 54 B Strängnäs

Miljömål och handlingsplan Handlingsplan Diarienummer: Reg 1.2 1(5) Box 139 Finningevagen 54 B Strängnäs N S P E K T I D N E N Miljömål och handlingsplan 2016-2018 1(5) Box 139 registrator@lotteriinspektionen.se www.lotteri inspektionen.se Org. nr: 202100-3310 I N S P E K T I O N E N 2017-06-12 Diarienummer;

Läs mer

Penningtvätt, finansiering av terrorism - Hur berör det Dig som kund hos oss?

Penningtvätt, finansiering av terrorism - Hur berör det Dig som kund hos oss? Penningtvätt, finansiering av terrorism - Hur berör det Dig som kund hos oss? Martin Johansson LR Revision & Redovisning Sverige AB Penningtvätt och finansiering av terrorism Penningtvätt förutsätter att

Läs mer

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den som ska fylla i bilaga A Ange anledning till att du fyller i bilaga A Sökande fysisk person Ingår i styrelsen i sökanden Ingår i ledningen i sökanden

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; Utkom

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (Ju 2014:18) Dir.

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (Ju 2014:18) Dir. Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (Ju 2014:18) Dir. 2016:43 Beslut vid regeringssammanträde den 2 juni 2016 Utvidgning

Läs mer

RUTIN FÖR REGISTRERINGSLOTTERIER

RUTIN FÖR REGISTRERINGSLOTTERIER RUTIN FÖR REGISTRERINGSLOTTERIER Innehållsförteckning REGISTRERINGSLOTTERIER... 1 Registreringslotteri... 1 Hantering av personuppgifter... 1 Lotterier som inte kräver licens eller registrering... 1 Nykvarns

Läs mer

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Kulturförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd 2019-03-27 KN 2019/364 Handläggare: Harald Lindkvist Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Ärendebeskrivning

Läs mer

Lotteriinspektionens författningssamling

Lotteriinspektionens författningssamling Lotteriinspektionens författningssamling Utgivare: Johan Röhr, Lotteriinspektionen, Box 199, 645 23 Strängnäs. ISSN Lotteriinspektionens föreskrifter om ansökan om licens; LIFS 2018:1 Utkom från trycket

Läs mer

2016-02-09 Diarienummer 15Li5480 Årsredovisning 2015. Årsredovisning 2015 1(52)

2016-02-09 Diarienummer 15Li5480 Årsredovisning 2015. Årsredovisning 2015 1(52) 1(52) Innehållsförteckning 1 Året i korthet... 5 2 Spelmarknaden... 7 3 Resultatredovisning... 9 3.1 Verksamhet kontroll och tillsyn... 9 3.1.1 Prioriterade områden... 10 3.1.2 Årets tillsyn i siffror...

Läs mer

Åtgärder mot penningtvätt förändringsarbete och nya utmaningar. Thomas Grahn Senior Advisor Thomas Grahn AML Consulting

Åtgärder mot penningtvätt förändringsarbete och nya utmaningar. Thomas Grahn Senior Advisor Thomas Grahn AML Consulting Åtgärder mot penningtvätt förändringsarbete och nya utmaningar Thomas Grahn Senior Advisor Thomas Grahn AML Consulting Agenda Åtgärder mot penningtvätt (AML) och finansiering av terrorism (CFT) ökat fokus

Läs mer

Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 2013-11-12 BESLUTSPROMEMORIA Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism FI Dnr 13-6295 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

Regler och riktlinjer för intern styrning och kontroll vid KI

Regler och riktlinjer för intern styrning och kontroll vid KI Riktlinjer Dnr: 1795/2009-010 2009-06-01 Sid: 1 / 9 Universitetsförvaltningen Ledningskansliet Regler och riktlinjer för intern styrning och kontroll vid KI Riktlinjerna är fastställda av konsistoriet

Läs mer

Informationsträff Kommersiellt onlinespel och vadhållning

Informationsträff Kommersiellt onlinespel och vadhållning Informationsträff Kommersiellt onlinespel och vadhållning 2019-04-02 Spelinspektionen ska verka för en sund och säker spelmarknad och värna intäkter till det allmänna. Och verka för goda förutsättningar

Läs mer

Föreläggande att göra rättelse

Föreläggande att göra rättelse 2017-02-15 Najnawa Exchange EF FI Dnr 15-12953 att. A (Anges alltid vid svar) Ystadsgatan 6 214 24 Malmö Föreläggande att göra rättelse Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel

Läs mer

Tillsyn av penningöverföring, valutaväxling och kontanthantering

Tillsyn av penningöverföring, valutaväxling och kontanthantering Tillsyn av penningöverföring, valutaväxling och kontanthantering AUGUSTI 2015 augusti 2015 Dnr 15-7266 INNEHÅLL Sammanfattning 3 Finansinspektionens tillsyn av penningöverföring, valutaväxling och kontanthantering

Läs mer

Varning och sanktionsavgift integration Spelpaus

Varning och sanktionsavgift integration Spelpaus Datum 2019-04-17 Diarienummer 19Si59 1(7) AG Communications Ltd 135, High street, 1549, Sliema SLM Malta Varning och sanktionsavgift integration Spelpaus Beslut (att meddelas den 23 april 2019 kl. 08.00)

Läs mer

Revisionsrapport Karolinska Institutet Stockholm

Revisionsrapport Karolinska Institutet Stockholm Revisionsrapport Karolinska Institutet 171 77 Stockholm Datum Dnr 2009-03-19 32-2008-0736 Karolinska Institutets årsredovisning 2008 Riksrevisionen har granskat Karolinska Institutets (KI:s) årsredovisning,

Läs mer

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande

Beslutet/domen har vunnit laga kraft. Fastighetsmäklarinspektionens avgörande Beslutet i webbversion 1 (5) Saken Tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen (2011:666), fråga om kundkännedom - grundläggande åtgärder. Prövning av om fastighetsmäklaren har uppfyllt sina skyldigheter att

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Lotteriinspektionen

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Lotteriinspektionen Regeringsbeslut III 5 Finansdepartementet 2016-12-14 Fi2016/04490/OU (delvis) Lotteriinspektionen Box 199 64523 Strängnäs Regleringsbrev för budgetåret avseende Lotteriinspektionen Riksdagen har beslutat

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsens i Stockholms läns allmänna föreskrifter om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism; beslutade den 18 december 2009 (dnr

Läs mer

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden

BILAGA A. - fysisk person som omfattas av prövningen enligt 4 kap. spellagen (2018:1138) ver 1.2. Uppgifter om sökanden ver 1.2 Uppgifter om sökanden Sökandes namn Uppgifter om den som ska fylla i bilaga A Ange anledning till att du fyller i bilaga A Sökande fysisk person Ingår i styrelsen i sökanden Ingår i ledningen i

Läs mer

Samma krav gäller som för ISO 14001

Samma krav gäller som för ISO 14001 Förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter Relaterat till motsvarande krav i ISO 14001 och EMAS De krav som ställs på miljöledningssystem enligt EMAS är samma som ingår i ISO 14001. Dessutom

Läs mer

Informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster

Informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster Informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster Betänkande av Utredningen om genomförande av NIS-direktivet Stockholm 2017 SOU 2017:36 Sammanfattning Bakgrund I juli 2016 antog Europaparlamentet

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av

Läs mer

Stadsledningskontorets system för intern kontroll

Stadsledningskontorets system för intern kontroll Bilaga Stadsledningskontorets system för intern kontroll Inledning I dokumentet redovisas de grundläggande lagarna och reglerna som styr den interna kontrollen samt en definition av begreppet intern kontroll

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Remiss från Justitiedepartementet - Kamerabevakning i brottsbekämpningen - ett enklare förfarande (SOU 2018:62) STK

Tjänsteskrivelse. Remiss från Justitiedepartementet - Kamerabevakning i brottsbekämpningen - ett enklare förfarande (SOU 2018:62) STK Malmö stad Stadskontoret 1 (5) Datum 2018-10-26 Vår referens Per-Erik Ebbeståhl Avdelningschef Per-Erik.Ebbestahl@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss från Justitiedepartementet - Kamerabevakning i brottsbekämpningen

Läs mer