ÖVERLÅTELSEHANDLING AV APPORTEGENDOM MELLAN KARLEBY STAD OCH KARLEBY HAMN AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖVERLÅTELSEHANDLING AV APPORTEGENDOM MELLAN KARLEBY STAD OCH KARLEBY HAMN AB"

Transkript

1 ÖVERLÅTELSEHANDLING AV APPORTEGENDOM MELLAN KARLEBY STAD OCH KARLEBY HAMN AB (7)

2 ÖVERLÅTELSEHANDLING AV APPORTEGENDOM Den här överlåtelsehandlingen för apportegendom (nedan "Överlåtelsehandling") har uppgjorts mellan följande parter: Överlåtare: Karleby stad, FO-nummer Adress: PB 43, Karleby (nedan Överlåtare ) Mottagare: Karleby hamn Ab, FO-nummer Adress: Stamhamnsvägen 59, Karleby (nedan Mottagare ) 1. BAKGRUND OCH SYFTE Enligt 2 a i kommunallagen ( /626) ska en kommun som sköter uppgifter enligt kommunallagen i ett konkurrensläge på marknaden överföra skötseln av uppgifterna till ett aktiebolag, ett andelslag, en förening eller en stiftelse (bolagiseringsskyldighet). Ändringen av kommunallagen som nämns ovan trädde ikraft den 1 september Eftersom Överlåtaren, innan den här lagen trädde i kraft, har skött om hamnaffärsverksamheten som egen verksamhet i form av statligt affärsverk i ett konkurrensläge på marknaden, måste Överlåtaren som följd av ändringen av kommunallagen ( ) senast i slutet av år 2014 överföra skötseln av uppgiften till ett aktiebolag, ett samfund eller en stiftelse eller ordna verksamheten på annat sätt. I samband med bolagiseringsskyldigheten som nämns ovan har Överlåtaren för sin del beslutat att bolagisera hamnaffärsverksamheten som Karleby stads hamnaffärsverk skött om. Mottagaren har grundats för att förverkliga detta ändamål. Med den här Överlåtelsehandlingen bolagiseras Överlåtarens hamnaffärsverksamhet (nedan "Affärsverksamhet") till Mottagaren genom att överföra Affärsverksamheten till Mottagaren. Denna överföring täcker Överlåtarens hela drivna hamnaffärsverksamhet i konkurrensläge på marknaden och i överlåtelsen ingår inga andra än de ovannämnda verksamheter inom ramen för lagens bolagiseringsskyldighet eller verksamheter som direkt stöds därav. Överlåtaren överlåter Affärsverksamheten som apport till den ägande Mottagaren som verksamhetsöverlåtelse som avses i 52d i lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet. Mot den här apporten får Överlåtaren rätt att teckna nya aktier som emitteras i Mottagarens verksamhet. På motsvarande sätt står Mottagaren med den här Överlåtelsehandlingen till svars för skulder och ansvar i anknytning till Affärsverksamheten i enlighet med villkoren i den här Överlåtelsehandlingen och förbinder sig att fortsätta utöva den överförda Affärsverksamheten såsom tidigare och i minst lika stor utsträckning efter det att överlåtelsen förverkligats i det syfte som berättigar till mervärdesskatteavdrag (MomsL 19 a ). 2. Överlåtelseobjektet Överlåtelseobjektet är Överlåtarens statliga affärsverk i form av affärsverksamhet som producerar hamntjänster i Karleby hamn och all egendom och alla tillgångar, skulder, ansvar samt skyldigheter i anknytning till detta, om inte specifika delar av Affärsverksamheten som står som överlåtelseobjekt uttryckligen har avtalats att lämnas utanför. 2(7)

3 Affärsverksamheten innefattar således speciellt de poster som beskrivs nedan: (a) Maskiner, anläggningar och byggnader (Annan Anläggningstillgång) Till Affärsverksamheten hör alla fasta maskiner och anläggningar i anknytning till hamnkomplexet, såsom till exempel hamnens bryggor, järnvägar, brygg- och lagerfält och hamnbassänger samt övriga maskiner och inventarier såsom kranar och tunga fordon (Annan Anläggningstillgång). Annan anläggningstillgång, dvs. produktionsmedel och sedvanliga inventarier som används i hamnkomplexets hamnverksamhet, som hör till Affärsverksamheten finns listade enligt de mest väsentliga delarna i bilaga 2 (a). Till den del som Annan Anläggningstillgång innefattar egendom som anses omfattas av överlåtelseskatt, konstateras speciellt att den överlåtande egendomen redan innan kommunallagen trädde ikraft i huvudsak varit i direkt användning i Överlåtarens hamnaffärsverksamhet som avses i lagen och kommer i motsvarande användning för Mottagaren efter överlåtelsen. (b) Byggnaderna Till Affärsverksamheten hör alla byggnader, såsom lager-, fabriks-, förvaltningsoch produktionsbyggnader samt terminalbyggnader i anknytning till hamnkomplexet, såsom mer specifikt beskrivs i bilaga 2(a) och som markerats på kartan över hamnområdet i bilaga 2 (b). Till den del som Byggnaderna innefattar fast egendom som anses omfattas av överlåtelseskatt, konstateras speciellt att den överlåtande egendomen redan innan kommunallagen trädde ikraft i huvudsak varit i direkt användning i Överlåtarens hamnaffärsverksamhet som avses i lagen och kommer i motsvarande användning hos Mottagaren efter överlåtelsen. (c) Aktier och andelar Kiinteistö Oy Port Handlings aktier, som hör till Affärsverksamheten och som finns i Överlåtarens balansräkning i anknytning till hamnaffärsverket (nr [ ]/[ ] st motsvarande [ ] % av aktiekapitalet), överförs till Mottagaren. (d) Immateriella rättigheter Till Överlåtelseobjektet hör alla registrerade och oregistrerade immateriella rättigheter i anknytning till Affärsverksamheten, såsom varumärken, domain-namn, know-how, kunduppgifter samt andra handlingar och uppgifter i anknytning till Affärsverksamheten som behövs för att utöva Affärsverksamheten. De immateriella rättigheterna finns till sina väsentligaste delar listade i bilaga 2 (d). (e) Finansieringstillgångar; garantier och säkerheter Till Överlåtelseobjektet hör alla finansieringstillgångar, såsom till exempel hamnaffärsverkets saldo på kontokuranträkningen samt lånefordringar, resultatregleringar och försäljningsfordringar i anknytning till Affärsverksamheten. Olika bankgarantier och säkerheter av entreprenörer i olika investeringsprojekt i anknytning till Affärsverksamheten, som specificeras i bilaga 2 (e) (värde per ), överförs till Mottagaren. (f) Avtal 3(7)

4 Till Överlåtelseobjektet hör alla avtal i anknytning till Affärsverksamheten. Avtalen i anknytning till Affärsverksamheten finns till sina väsentligaste delar listade i bilaga 2 (f). (g) Myndighetstillstånd och -godkännanden Alla ikraftvarande och anhängiga myndighetstillstånd och -godkännanden som behövs för utövandet av Affärsverksamheten, och som finns listade i bilaga 2 (g), överförs till Mottagaren, förutsatt att myndigheterna godkänner de ifrågavarande överlåtelserna. (h) Skulder och ansvar Till mottagaren överförs ansvaret för alla skulder, ansvar, förbindelser och skyldigheter baserade på lagen eller på avtal i anknytning till Affärsverksamheten, oberoende av vad ansvaret baserar sig på eller när det uppstått, förutom till den del som man uttryckligen avtalat annat om i punkt 3 (b). Mottagaren ansvarar på så sätt även för skatter och andra offentligrättsliga avgifter och skulder i anknytning till Affärsverksamheten. Skulderna överförs till Mottagarens redovisning på Överlåtelsedagen såsom de är efter att de redovisats enligt god redovisningssed. Överlåtelsens slutliga objekt (tillgångar och skulder som överförs) bestäms utgående från situationen den enligt fastställda bokföringsvärden. Överlåtelseobjektets slutliga bilagor om egendoms- och skuldbelopp upprättas före den Förutom det ovannämnda hör hamnverksamhetens personal till Överlåtelseobjektet. Personalen överförs till Mottagaren som så kallade gamla arbetstagare såsom man noggrannare avtalat om i punkt Poster som inte omfattas av överlåtelsen Poster som inte omfattas av överlåtelsen av Affärsverksamheten anges nedan: (a) Land- och vattenområden Överlåtelseobjektet innefattar inte land- eller vattenområden, utan marken (råmark) och vattenområdena stannar i Överlåtarens ägo, dock som så att Mottagaren får, på basis av ett separat hyresavtal som finns i bilaga 3 (a), användningsrätt till dessa. (b) De poster som stannar på Överlåtarens ansvar Enligt den här Överlåtelsehandlingen överförs inte ansvaret för det ansvar och de skulder som nämns i bilaga 3 (b) till Mottagaren. 4. Apportegendomens värde och värdering Värdet på apportegendomen som ska överlåtas bestäms enligt skillnaden mellan tillgångar och skulder som ska överföras per (nedan "Nettoapport") och som värderats med avseende på Affärsverksamheten enligt god redovisningssed. 5. Vederlag Mottagaren har genom beslut av aktieägaren beslutat att den höja aktiekapitalet genom aktieemission och emittera stycken nya aktier. Aktiernas teckningspris är totalt minst euro, varav euro tecknas till aktiekapitalet och minst euro avsätts till fonden för inbetalt fritt eget kapital. Nettoapportens värderade värde per (7)

5 är således euro. Aktierna erbjuds för teckning till Mottagarens enda aktieägare, dvs. till Överlåtaren. Överlåtaren tecknar de ovannämnda aktierna genom att överlåta Affärsverksamheten som apport till Mottagaren. Till den del som Nettoapportens slutliga värde överstiger Nettoapportens ovannämnda värderade värde per , ska den överstigande delen avsättas till fonden för inbetalt fritt eget kapital. Aktiernas slutliga teckningspris preciseras då periodiseringar och specifikationer som krävs för utredning av Nettoapportens exakta belopp har gjorts före den i Överlåtarens bokföring och bokslut den Ägande- och besittningsrätten Ägande- och besittningsrätten till Affärsverksamheten överförs på överlåtelsedagen den kl , och från och med då ska Mottagaren utöva Affärsverksamheten för egen räkning ( Överlåtelsedag ). Mottagaren avsäger Överlåtaren från allt ansvar gällande Affärsverksamheten från och med Överlåtelsedagen. 7. Skaderiskens övergång Skaderisken för överlåtelseobjektet överförs till Mottagaren på Överlåtelsedagen kl Mottagaren ansvarar för försäkringen av egendomen som hör till Affärsverksamheten från och med Överlåtelsedagen. 8. Mervärdesskatten för fastighetsinvesteringarna Överlåtaren har under åren gjort fastighetsinvesteringar i byggnader som hör till Affärsverksamheten och i anläggningar som tjänar användningen av byggnaderna, för vilka man har gjort mervärdesskatteavdrag som avses i mervärdesskattelagen. Rättigheten och skyldigheten att granska de avdrag som avses i mervärdesskattelagen överförs från Överlåtaren till Mottagaren med den här Överlåtelsehandlingen. Överlåtarens utredning av mervärdesskatten för fastighetsinvesteringar som avses i 209 l i mervärdesskattelagen finns med som bilaga De privaträttsliga och offentligrättsliga avgifterna i anknytning till Affärsverksamheten Mottagaren har från och med Överlåtelsedagen rätt att besluta över de privaträttsliga och offentligrättsliga avgifterna gällande hamnverksamheten och debitera vederbörande för dessa. Affärsverksamhetens privaträttsliga och offentligrättsliga avgifter på Överlåtelsedagen finns mer ingående listade i bilaga Affärsverksamhetens skick och Överlåtarens ansvar Mottagaren har haft möjlighet att bekanta sig med och Mottagaren har bekantat sig med Affärsverksamheten samt med de förbindelser och skyldigheter i anknytning till denna och godkänner samt tar emot överlåtelseobjektet i det skick som det är på Överlåtelsedagen. Till mottagaren överförs från och med Överlåtelsedagen ansvaret för alla skulder, ansvar, förbindelser och skyldigheter baserade på lagen eller på avtal i anknytning till Affärsverksamheten, 5(7)

6 oberoende av vad ansvaret baserar sig på eller när det uppstått, förutom till den del som man uttryckligen avtalat annat om i punkt 3 (b). I händelse av att någon enskild skuld, rättighet, skyldighet, enskilt avtal, myndighetstillstånd, ansvar eller överföring av skyldighet förutsätter godkännande av tredje part och godkännande inte fås, bär Överlåtaren och Mottagaren solidariskt ansvar för skulden, avtalet, rättigheten, ansvaret eller skyldigheten, dock som så att i förhållandet mellan avtalsparterna är det Mottagaren som ansvarar för dessa och som även får ta del av de kommande fördelarna. Avtalsparterna är medvetna om att överföringen av myndighetstillstånd till Överlåtaren förutsätter myndigheternas godkännande. Överlåtaren strävar efter att bidra till att de ikraftvarande myndighetstillstånden och de anhängiga tillståndsansökningarna i anknytning till Affärsverksamheten överförs till Överlåtaren. Om godkännande av överföringen av myndighetstillstånd som beviljats Överlåtaren och/eller Överlåtarens tillståndsansökningar inte beviljas, förbinder sig Mottagaren att följa villkoren för de myndighetstillstånd som beviljats Överlåtaren tills dess att Överlåtaren har beviljats ersättande myndighetstillstånd för Affärsverksamheten. 11. Personal Mottagaren övertar hela personalen i anknytning till Affärsverksamheten i sin tjänst som gamla arbetstagare på tidigare kollektivavtalsvillkor från och med Överlåtelsedagen, med beaktande av lagstiftningens bestämmelser gällande överlåtelse av rörelse. I bilaga 11 (a) finns en lista på arbetstagare som överförs och exakta uppgifter om varje arbetstagares centrala löne- och arbetsvillkor. För tydlighetens skull konstaterar vi att de arbetstagare som redan gått i pension inte ingår bland personalen som överförs och att ansvaret för eventuella pensionskostnader, i anknytning till de som redan är i pension, stannar hos Överlåtaren. Semesterersättningen och semesterpenningen för de intjänade semesterdagarna fram till Överlåtelsedagen samt sparad ledighet och andra motsvarande belopp och bikostnader därav samt andra sådana arbetsgivarkostnader i samband med Affärsverksamheten som baserar sig på tiden före överföringen av Affärsverksamheten och som är obetalda på Överlåtelsedagen, ingår till sitt fulla belopp i de skulder som överförs på Mottagaren som beskrivs i punkt 4 (Apportegendomens värde och värdering). Semesterersättningarnas och semesterpenningarnas belopp, såsom även andra arbetsgivarkostnader, bestäms i enlighet med tillämpade lagar och kollektivavtal. Överlåtaren och Mottagaren har innan Överlåtelsedagen skött om de lagenliga förhandlingsskyldigheterna med personalen gällande överföringen av affärsverksamheten. Mottagaren kommer separat överens om personalavtalet i bilaga 11 (b) med personalen som överförs. Personalavtalet definierar mer ingående vilka arbetsvillkor som tillämpas på personalen och tar även i beaktande att arbetstagarna övergår från kommunalt arbetsförhållande till ett arbetsförhållande i enlighet med arbetsavtalslagen. 6(7)

7 12. Underteckningar Denna Överlåtelsehandling har uppgjorts i två (2) identiska kopior, en (1) för vardera avtalsparten. Karleby den 31 december 2014 KARLEBY STAD KARLEBY HAMN AB [ ] [ ] BILAGOR Bilaga 2 (a) Annan anläggningstillgång, inkl. byggnaderna Bilaga 2 (b) Karta över de byggnader som hör till affärsverksamheten på hamnområdet Bilaga 2 (d) Immateriella rättigheter Bilaga 2 (e) Garantier och säkerheter (per ) Bilaga 2 (f) Väsentliga avtal Bilaga 2 (g) Myndighetstillstånd och -godkännanden Bilaga 3 (a) Hyresavtal för land- och vattenområden Bilaga 3 (b) De poster som Överlåtaren ansvarar för Bilaga 8 Utredning av fastighetsinvesteringarnas mervärdesskatt Bilaga 9 Privaträttsliga och offentligrättsliga avgifter Bilaga 11 (a) Personalen och dess centrala löne- och arbetsvillkor Bilaga 11 (b) Personalavtal 7(7)

Karleby Hamn / bolagisering

Karleby Hamn / bolagisering Stadsfullmäktige 90 17.11.2014 Karleby Hamn / bolagisering FGE 90 639/00/01/00/2010 Stadsstyrelsen 10.11.2014 546 Stadsfullmäktige har 29.9.2014 ( 73) för affärsverket Karleby Hamns del godkänt principerna

Läs mer

Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 106 1 (7) 30.10.2012. Värdering av kapitalplaceringar i dotterbolag

Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 106 1 (7) 30.10.2012. Värdering av kapitalplaceringar i dotterbolag 1 Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 106 1 (7) 30.10.2012 Värdering av kapitalplaceringar i dotterbolag 1 Begäran om utlåtande Staden A (nedan sökanden) har bett kommunsektionen ge ett utlåtande

Läs mer

1.9.2015. Avtal och ekonomisk utredning gällande upplösningen av samkommunen

1.9.2015. Avtal och ekonomisk utredning gällande upplösningen av samkommunen 1 (6) 1.9.2015 EVTEK-kuntayhtymä Avtal och ekonomisk utredning gällande upplösningen av samkommunen 1. Allmänt EVTEK-kuntayhtymäs uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens

Läs mer

Samkommunens uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens tillgångar samt ansvar och åtaganden

Samkommunens uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens tillgångar samt ansvar och åtaganden Kommunstyrelsen 332 25.08.2014 Kommunfullmäktige 79 01.09.2014 Upplösning av samkommunen EVTEK Kommunstyrelsen 25.08.2014 332 Beskrivning EVTEK-kuntayhtymä Samkommunens avtalskommuner samt andelarna av

Läs mer

Magnasense Technologies Oy

Magnasense Technologies Oy Bokslut 1.5.2013 30.4.2014 Balansboken skall bevaras till den 2024 30.4. Adress Hermiankatu 6-8 H FO-nummer: 2336219-4 33720 Tammerfors Säte Tammerfors 1 /11 Bokslut för perioden 1.5.2013-30.4.2014 Innehåll

Läs mer

Antal anställda i genomsnitt under räkenskapsperioden 30 26 Antal anställda i slutet av räkenskapsperioden 32 26

Antal anställda i genomsnitt under räkenskapsperioden 30 26 Antal anställda i slutet av räkenskapsperioden 32 26 Moderbolagets NOTER Noter till resultaträkningen: 1.1 1.1 31.12.2012 1) Omsättning Hyror 136 700 145,50 132 775 734,25 Ersättningar för nyttjande 205 697,92 128 612,96 Övrig avkastning på fastigheten 59

Läs mer

RESULTATRÄKNING Överskott/underskott - 2 000

RESULTATRÄKNING Överskott/underskott - 2 000 1 (9) 1 Bokföring av RAY-understöd Penningautomatunderstöden redovisas i bokslutet utifrån användningsändamålet enligt följande: 1. De understöd som beviljats för verksamheten i allmänhet (Ay) redovisas

Läs mer

Noter till resultaträkningen: 1.1 31.12.2014 1.1 31.12.2013

Noter till resultaträkningen: 1.1 31.12.2014 1.1 31.12.2013 14 Finlands Universitetsfastigheter Ab KONCERNENS NOTER Noter till resultaträkningen: 1.1 31.12.2014 1.1 31.12.2013 1) Omsättning Hyror 139 199 578,93 137 267 442,47 Ersättningar för nyttjande 416 079,10

Läs mer

om ombildning av Finlands skogscentrals affärsverksamhetsenhet till aktiebolag Det aktiebolag som ska bildas och överlåtelsefullmakt

om ombildning av Finlands skogscentrals affärsverksamhetsenhet till aktiebolag Det aktiebolag som ska bildas och överlåtelsefullmakt Lagförslag 1. Lag om ombildning av Finlands skogscentrals affärsverksamhetsenhet till aktiebolag I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 Det aktiebolag som ska bildas och överlåtelsefullmakt Skogscentralens

Läs mer

Av optionsrätterna betecknas 375.000 med signum 2006A, 375.000 med signum 2006B, 375.000 med signum 2006C och 375.000 med signum 2006D.

Av optionsrätterna betecknas 375.000 med signum 2006A, 375.000 med signum 2006B, 375.000 med signum 2006C och 375.000 med signum 2006D. 1 (5) STOCKMANN OYJ ABP:S OPTIONSRÄTTER 2006 Stockmann Oyj Abp:s styrelse (styrelse) har vid sitt möte den 8.2.2006 beslutat att för Stockmann Oyj Abp:s (bolag) ordinarie bolagsstämma den 21.3.2006 föreslå

Läs mer

DELEGATIONEN REKOMMENDATION 2 Bilaga 1 (5) FÖR KONKURSÄRENDEN

DELEGATIONEN REKOMMENDATION 2 Bilaga 1 (5) FÖR KONKURSÄRENDEN DELEGATIONEN REKOMMENDATION 2 Bilaga 1 (5) FÖR KONKURSÄRENDEN 1.9.2004 FÖRTECKNING ÖVER X AB:S TILLGÅNGAR OCH SKULDER DAGEN DÅ BOET FÖRSATTES I KONKURS, 0.0.2004 I TILLGÅNGAR sid. euro 1 Bestående aktiva

Läs mer

Statrådets förordning

Statrådets förordning Statrådets förordning om uppgifter som ska tas upp i små- och mikroföretags bokslut I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 kap. 6 i bokföringslagen (1336/1997), sådan den lyder i lag

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

1. Vilka av följande områden beskriver närmast stiftelsens ändamål?

1. Vilka av följande områden beskriver närmast stiftelsens ändamål? Stiftelsens verksamhet 1. Vilka av fölnde områden beskriver närmast stiftelsens ändamål? utdelning av stipendier produktion av information eller utbildning främnde av kultur produktion av tjänster verksamhet

Läs mer

Lag om ändring av lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet

Lag om ändring av lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet RSv 172/1995 rd- RP 177/1995 rd Riksdagens svar på regeringens proposition med förslag till ändring av de stadganden angående omstruktureringar av företag som ingår i lagen om beskattning av inkomst av

Läs mer

K Ö P E B R E V. SÄLJA RE As. Oy Kirkkonummen Masalanniitty, c/o YIT Rakennus Oy, PB 36, Helsingfors (nedan Säljare)

K Ö P E B R E V. SÄLJA RE As. Oy Kirkkonummen Masalanniitty, c/o YIT Rakennus Oy, PB 36, Helsingfors (nedan Säljare) Kommunstyrelsens 2.11.2015 förslag till kommunfullmäktige 16.11.2015 K Ö P E B R E V SÄLJA RE As. Oy Kirkkonummen Masalanniitty, 0601113-0 c/o YIT Rakennus Oy, PB 36, 00621 Helsingfors (nedan Säljare)

Läs mer

Stadsstyrelsen 102 14.04.2014 Stadsstyrelsen 117 05.05.2014 Stadsfullmäktige 63 14.05.2014. Bolagisering av hamnen 226/00.01.

Stadsstyrelsen 102 14.04.2014 Stadsstyrelsen 117 05.05.2014 Stadsfullmäktige 63 14.05.2014. Bolagisering av hamnen 226/00.01. Stadsstyrelsen 102 14.04.2014 Stadsstyrelsen 117 05.05.2014 Stadsfullmäktige 63 14.05.2014 Bolagisering av hamnen 226/00.01.00/2012 STST 102 Beredning: huvudbokförare Tamara Liimatainen Med stöd av Europeiska

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om Forststyrelsens bokföring, bokslut, särskilda bokföring och särskilda bokslut I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 33 4 mom., 41 och 43 i lagen om Forststyrelsen

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 107/2013 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av 30 i mervärdesskattelagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING I denna proposition föreslås att mervärdesskattelagen

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i årsredovisningslagen (1995:1554); SFS 2000:73 Utkom från trycket den 7 mars 2000 utfärdad den 24 februari 2000. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 att 4

Läs mer

2014-11-03. Rådek KB ett revisions och redovisningsföretag i Södermanland. Rådek KB ett revisions och redovisningsföretag i Södermanland

2014-11-03. Rådek KB ett revisions och redovisningsföretag i Södermanland. Rådek KB ett revisions och redovisningsföretag i Södermanland Inget personligt ansvar Enklare att planera och se skattemässiga effekter Lägre beskattning vid höga uttag (utdelning) Upplevs som mer seriöst Personalvårdsförmåner kan nyttjas Enklare förfarande vid sjukdom

Läs mer

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014):

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014): 1(5) FÖRESKRIFT Nr 53/15 Dnr 1189/54/2015 Giltighetstid 2.7.2015-31.12.2023 LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKAN OM UTBETALNING AV STÖD FÖR UTVECKLINGSPROJEKT, FÖRETAGSSTÖD FÖR LANDSBYGDEN OCH VERKSAMHETSPENNING

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

3A. Utredning om det överlåtande bolagets tillgångar och skulder. Utredning om det överlåtande bolagets tillgångar, skulder och eget kapital

3A. Utredning om det överlåtande bolagets tillgångar och skulder. Utredning om det överlåtande bolagets tillgångar, skulder och eget kapital Utredning om det överlåtande bolagets tillgångar, skulder och eget kapital samt om de omständigheter som påverkar värderingen av dessa, om den inverkan som fusionen planeras få på det övertagande bolagets

Läs mer

Fullmäktige , BILAGA 9. Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt PB HNS FO

Fullmäktige , BILAGA 9. Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt PB HNS FO Fullmäktige 13.6.2012, BILAGA 9 KÖPEBREV Parterna i fastighetsaffären Säljare Köpare Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt PB 100 00029 HNS FO-567535-0 Raseborgs stad FO-0131297-0 PB 58

Läs mer

RP 111/2017 rd. Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2018 och avses bli behandlad i samband med den.

RP 111/2017 rd. Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2018 och avses bli behandlad i samband med den. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av 30 i mervärdesskattelagen och 32 i i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA

Läs mer

Kommunala arbetsmarknadsverket Promemoria 1 (5) 2.12.2008. Anvisningar om arbetstidsbanker. 1 Målen för systemet med arbetstidsbanker

Kommunala arbetsmarknadsverket Promemoria 1 (5) 2.12.2008. Anvisningar om arbetstidsbanker. 1 Målen för systemet med arbetstidsbanker Kommunala arbetsmarknadsverket Promemoria 1 (5) Anvisningar om arbetstidsbanker 1 Målen för systemet med arbetstidsbanker 2 Vad är en arbetstidsbank? 3 Införande av en arbetstidsbank 4 Lokalt avtal om

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Enen Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Brf Enen Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Enen 4 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Brf Enen 4 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Brf Enen 4, får härmed avge årsredovisning för 2015. Allmänt om verksamheten Föreningen

Läs mer

Esbo stad Protokoll 128. Fullmäktige 21.10.2013 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 128. Fullmäktige 21.10.2013 Sida 1 / 1 Fullmäktige 21.10.2013 Sida 1 / 1 4126/02.05.06/2013 Stadsstyrelsen 267 30.9.2013 128 Beviljande av stadens proprieborgen till Kiinteistö Oy Espoon Toimitilat för ett lån för ombyggnad och tillbyggnad

Läs mer

16.1.2015 UTLÅTANDE OM ÄNDRING AV BOKFÖRINGSANVISNINGARNA OM PATIENTFÖRSÄK- RINGSANSVAR

16.1.2015 UTLÅTANDE OM ÄNDRING AV BOKFÖRINGSANVISNINGARNA OM PATIENTFÖRSÄK- RINGSANSVAR Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 108 1 (5) 16.1.2015 UTLÅTANDE OM ÄNDRING AV BOKFÖRINGSANVISNINGARNA OM PATIENTFÖRSÄK- RINGSANSVAR 1 Begäran om utlåtande Sjukvårdsdistrikten A och B (nedan sökandena)

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG FÖR BOLAGSSTÄMMAN ANGÅENDE EMISSION AV OPTIONSRÄTTER

STYRELSENS FÖRSLAG FÖR BOLAGSSTÄMMAN ANGÅENDE EMISSION AV OPTIONSRÄTTER 1/6 STYRELSENS FÖRSLAG FÖR BOLAGSSTÄMMAN ANGÅENDE EMISSION AV OPTIONSRÄTTER Styrelsen föreslår att bolagsstämman berättigar styrelsen att emittera optionsrätter till nyckelpersoner vid Stockmann-koncernen

Läs mer

Beslut. Lag. om ändring av universitetslagen

Beslut. Lag. om ändring av universitetslagen RIKSDAGENS SVAR 60/2012 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av universitetslagen och till lag om införande av en lag om ändring av universitetslagen Ärende Regeringen

Läs mer

Bryggeri Ab Bock - Wasa Lemlandsvägen Lemland Fo nr: Balansbok

Bryggeri Ab Bock - Wasa Lemlandsvägen Lemland Fo nr: Balansbok Bryggeri Ab Bock - Wasa Lemlandsvägen 1865 22610 Lemland Fo nr: 1972533-5 Balansbok 1.1.2016 31.12.2016 Innehållsförteckning Denna balansbok för perioden 1.1.2016 31.12.2016 innehåller: Bokslut: Resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Ahlstrom Abp ( Ursprungliga Bolaget ) FO-nummer: 1670043-1 PB 329, 00101 Helsinfors

Ahlstrom Abp ( Ursprungliga Bolaget ) FO-nummer: 1670043-1 PB 329, 00101 Helsinfors Det här dokumentet (inklusive eventuella bilagor) är en inofficiell översättning av originaldokumentet som har uppgjorts på finska. Ifall av avvikelse mellan den finska och den svenska versionen ska den

Läs mer

ARSREDOVISNING RINGARLAN AB

ARSREDOVISNING RINGARLAN AB ARSREDVISNING 2010-05-01-2011-04-30 RINGARLAN AB FÖRVAL TNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Ringärian AB får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2010-05-01 till och med 2011-04-30. Bolagsuppgifter Bolagets

Läs mer

REKOMMENDATION R10. Pensioner. Juni 2019

REKOMMENDATION R10. Pensioner. Juni 2019 REKOMMENDATION R10 Pensioner Juni 2019 1 Innehåll Denna rekommendation ska tillämpas vid redovisning av pensioner. Rekommendationen gäller för redovisningsskyldiga enligt lag (2018:597) om kommunal bokföring

Läs mer

65. Utlåtande om behandlingen av anslutningsavgifter i kommunernas och samkommunernas

65. Utlåtande om behandlingen av anslutningsavgifter i kommunernas och samkommunernas Bokföringsnämndens kommunsektion, 31.3.2004 65. Utlåtande om behandlingen av anslutningsavgifter i kommunernas och samkommunernas bokföring Bokföringsnämndens kommunsektion har på eget initiativ beslutat

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Sveriges ingenjörer och Civilekonomerna Stockholm 180314 Malmö 180322 Göteborg 180327 Mirja Hjelmberg 0723-530282 Dokumentationen utges i

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om statsunderstöd till allmännyttiga sammanslutningar och stiftelser för främjande av hälsa och social välfärd I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen

Läs mer

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter.

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter. BILAGA 1 BOLAGSORDNING för Ålands Skogsindustrier Ab 1 Bolagets firma är Ålands Skogsindustrier Ab. 2 Bolagets hemort är Finström. 3 Föremålet för bolagets verksamhet är att bedriva industriell bearbetning

Läs mer

Årsredovisning för Testbolaget AB

Årsredovisning för Testbolaget AB Årsredovisning för avseende perioden 2016-01-01-2016-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad representant för () intygar dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för Barnens Framtid

Årsredovisning för Barnens Framtid 1 Årsredovisning för Barnens Framtid 802467-1573 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Barnens Framtid 3 Org.nr 802467-1573 Ekonomisk översikt Ekonomisk översikt 2017 2016 Verksamhetsintäkter 416 501 736

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. *+ for AB Maleviks Villasamhälle. Org.nr

ÅRSREDOVISNING. *+ for AB Maleviks Villasamhälle. Org.nr ÅRSREDOVISNING *+ for AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd. Rapportering av ekonomisk information till statsredovisningen

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd. Rapportering av ekonomisk information till statsredovisningen Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter för rapportering av ekonomisk information till statsredovisningen (S-koder). Beslutade den

Läs mer

INTENTIONSAVTAL. om köp av affärsverksamhet i anknytning till Karleby stads kraftverk mellan. Fortum Power and Heat Ab. och

INTENTIONSAVTAL. om köp av affärsverksamhet i anknytning till Karleby stads kraftverk mellan. Fortum Power and Heat Ab. och INTENTIONSAVTAL om köp av affärsverksamhet i anknytning till Karleby stads kraftverk mellan Fortum Power and Heat Ab och Karleby stad för under bildning varande bolags räkning Karleby den 3 juni 2009 MERILAMPI

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Årsredovisning. BRF Kummelnäs Gård

Årsredovisning. BRF Kummelnäs Gård 1(10) Årsredovisning BRF Kummelnäs Gård Styrelsen för BRF Kummelnäs Gård får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Om inte annat särskilt anges,

Läs mer

ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998

ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998 ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998 Ålandsbanken Abp:s ordinarie bolagsstämma har 20.03.1998 (vissa villkor ändrade 18.03.1999 och 16.03.2000) beslutat om en emission av optionsrätter enligt följande

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2006 , Brf Fiskaren 32 1(6) Styrelsen för BrfFiskaren 32 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Dannemora Mineral AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-03-17--2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. limehåll förvaltningsberättelse resultaträkning

Läs mer

Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner

Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner Avtal i enlighet med hälso- och sjukvårdslagen om produktion av primärvårdens tandläkarjourtjänster till hälso- och sjukvårdens samkommuner 1 Bakgrunden till avtalet 2 Avtalsparter 3 Avtalets syfte Sedan

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Du ska som revisor granska årsredovisningen för Zingo Djurvård AB för 2014. Bolaget ägs av Lisen Krall som tidigare drev företaget som enskild näringsidkare.

Läs mer

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag

Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag Ombildning av enskild näringsverksamhet till aktiebolag JUSEK, Civilingenjörerna och Civilekonomerna 2018-03-14 Mirja Hjelmberg Dokumentationen utges i informationssyfte och är av generell karaktär och

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(9) Ideonfonden AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Hedmans Fjällby i Åre Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

1/5 STOCKMANN OYJ ABP:S OPTIONSRÄTTER 2010

1/5 STOCKMANN OYJ ABP:S OPTIONSRÄTTER 2010 1/5 STOCKMANN OYJ ABP:S OPTIONSRÄTTER 2010 Stockmann Oyj Abp:s styrelse (styrelsen) har vid sitt möte den 11.2.2010 beslutat föreslå för Stockmann Oyj Abp:s (bolaget) ordinarie bolagsstämma som hålls den

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Beställaransvarslagen. Beställarens ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft

Beställaransvarslagen. Beställarens ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft Beställaransvarslagen Beställarens ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft Lagen om beställarens utredningsskyldighet och ansvar vid anlitande av utomstående arbetskraft (1233/2006) ålägger den

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

SFS 1995:1560. Lagen (1995:1560) om årsredovisning i försäkringsföretag. 1 kap. Inledande bestämmelser

SFS 1995:1560. Lagen (1995:1560) om årsredovisning i försäkringsföretag. 1 kap. Inledande bestämmelser SFS 1995:1560 Lagen (1995:1560) om årsredovisning i försäkringsföretag 1 kap. Inledande bestämmelser Normgivningsbemyndigande 4 Regeringen eller, efter regeringens bemyndigande, Finansinspektionen får

Läs mer

Bilaga 4 a Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Bilaga 4 a Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Bilaga 4 a Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Allmänna redovisningsprinciper Räddningstjänstförbundet tillämpar Kommunallagen (KL), Lagen om kommunal redovisning (KLR) samt rekommendationer

Läs mer

Leif Malmborg Aktiebolagstjänst. presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag

Leif Malmborg Aktiebolagstjänst. presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag Leif Malmborg Aktiebolagstjänst presenterar Från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag Hur får du använda aktiekapitalet Fördelar/nackdelar; enskild firma - handelsbolag - aktiebolag Formalia

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2013. Allmänt om verksamheten

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Kirseberg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Gäller fr.o.m. 01.1. 2013 Nedanstående avtalsvillkor tillämpas mellan Banken och Kunden vid hanteringen av e- som kunden sänder och/eller mottar via en elektronisk

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2003 ASVH Service AB Styrelsen för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003. Förvaltningsberättelse Verksamhet ASVH Service

Läs mer

Finansministeriets föreskrift

Finansministeriets föreskrift FINANSMINISTERIET Helsingfors 19.1.2016 TM 1603 VM/23/00.00.00/2016 Finansministeriets föreskrift om scheman för bokföringsenheternas bokslut och de uppgifter som ska ingå i bilagorna till bokslutet Finansministeriet

Läs mer

Centralhandelskammarens Bedömningsgrunder för AHM-provet mäklarnämnd

Centralhandelskammarens Bedömningsgrunder för AHM-provet mäklarnämnd Uppgift 1 Tillämplig lag: Lagen om förmedling av fastigheter och hyreslägenheter a) Ett uppdragsavtal ska sättas upp skriftligen eller elektroniskt så att uppgifterna inte kan ändras ensidigt och så att

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2015 Nr 110 Nr 110 LANDSKAPSLAG om landskapets fastighetsverk Föredragen för Republikens President den 4 december 2015 Utfärdad i Mariehamn den 10 december 2015 I enlighet med

Läs mer

UTLÅTANDE OM BOKFÖRING AV UNDERSTÖD FÖR KOMMUNSAMMANSLAGNINGAR

UTLÅTANDE OM BOKFÖRING AV UNDERSTÖD FÖR KOMMUNSAMMANSLAGNINGAR UTLÅTANDE 66 1(5) Bokföringsnämndens kommunsektion 31.8.2004 UTLÅTANDE OM BOKFÖRING AV UNDERSTÖD FÖR KOMMUNSAMMANSLAGNINGAR 1 Motiveringar till utlåtandet År 2005 sker fler kommunsammanslagningar än tidigare

Läs mer

Kreditinstitutens bokslut

Kreditinstitutens bokslut Finansiering och försäkring 2014 Kreditinstitutens bokslut 2014, 1:a kvartalet De inhemska bankernas finansnetto var oförändrat under första kvartalet 2014 De inhemska bankernas finansnetto uppgick till

Läs mer

Övergång till K2 2014-11-25

Övergång till K2 2014-11-25 Övergång till K2 Övergång till K2 1 Innehåll Introduktion 1 Det första året med K2 2 Korrigering i ingående balans 2 Tillgångar, skulder och avsättningar som inte får redovisas 2 Tillgångar, skulder och

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg Årsredovisning för Föreningen Social Omsorg 802006-9251 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Föreningen Social Omsorg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad

Läs mer

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008

Finnvera Abp. Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Finnvera Abp Tabelldel för ekonomisk översikt 1.1. 30.6.2008 Resultaträkning för koncernen Not 1-06/2008 1-06/2007 Ränteintäkter 55 450 51 183 Ränteintäkter från utlåning 42 302 38 888 Räntestöd som styrts

Läs mer

+ 22 % mervärdesskatt 2 027,30 Avdragbar skatt, räknas inte till anskaffningsutgiften Anskaffningen totalt ,30

+ 22 % mervärdesskatt 2 027,30 Avdragbar skatt, räknas inte till anskaffningsutgiften Anskaffningen totalt ,30 Allmän anvisning om avskrivningar enligt plan 27.9.1999 Bilaga 1 Exempel på beräkning av anskaffningsutgiften för anläggningstillgångar Exempel 1 Dator 4 900,00 Tilläggsminne 2 200,00 Skivminne 2 600,00

Läs mer

Årsredovisning. Brf Mälarglimt

Årsredovisning. Brf Mälarglimt Årsredovisning för Brf Mälarglimt Räkenskapsåret 2010 Brf Mälarglimt 1(9) Styrelsen för Brf Mälarglimt får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse Fastighet Raderkniven

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Sundsvalls Golfklubb Org nr 889200-5383 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 1(1) 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 Nettoomsättning 1 9 224 641 8 680 668 Summa intäkter 9 224 641 8 680 668 Rörelsens kostnader Drift 2,3-6 010 197-4 902 006 Löpande

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Nr 89 257. Bilaga 1 KONCERNRESULTATRÄKNING

Nr 89 257. Bilaga 1 KONCERNRESULTATRÄKNING Nr 89 257 KONCERNRESULTATRÄKNING Bilaga 1 I Kalkyl över kreditinstitutsverksamhet och investeringstjänster 1 Ränteintäkter Räntekostnader Finansnetto Intäkter från investeringar i form av eget kapital

Läs mer

Årsredovisning. Brf Hylte Ferieby

Årsredovisning. Brf Hylte Ferieby Årsredovisning för Brf Hylte Ferieby Räkenskapsåret 2012 Brf Hylte Ferieby 1(9) Styrelsen för Brf Hylte Ferieby får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Föreningens

Läs mer

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x Tax Inkomstdeklaration 4 2011 Handelsbolag Tillgångar på blankett 200 Text Kassa och bank BAS 2010 19xx 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x 204 Kundfordringar

Läs mer

FÖRESKRIFT Nr 306.2 Dnr 44/420/98 1 (5)

FÖRESKRIFT Nr 306.2 Dnr 44/420/98 1 (5) 1 (5) NOTER TILL BOKSLUTET I noter till bokslutet skall redovisas följande: Noter angående upprättandet av bokslutet I noterna skall ingå en beskrivning av redovisningsprinciperna för upprättande av sammanslutningens

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd

Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets cirkulärserie över föreskrifter och allmänna råd Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd till förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag Beslutade

Läs mer

Redovisat eget kapital i balansräkningen. 2011 Bengt Bengtsson

Redovisat eget kapital i balansräkningen. 2011 Bengt Bengtsson Redovisat eget kapital i balansräkningen 2011 Bengt Bengtsson Redovisat eget kapital i balansräkningen Företagets skuld till ägaren Skillnaden mellan företagets tillgångar och skulder brukar benämnas företagets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2005:1170 Utkom från trycket den 23 december 2005 utfärdad den 15 december 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

BILAGOR Exempel på bokföring av försäljningar Exempel på bokföring av inköp Exempel på bokföring av tagande i eget bruk Exempel på bokföring av

BILAGOR Exempel på bokföring av försäljningar Exempel på bokföring av inköp Exempel på bokföring av tagande i eget bruk Exempel på bokföring av BILAGOR Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Bilaga 5 Bilaga 6 Exempel på bokföring av försäljningar Exempel på bokföring av inköp Exempel på bokföring av tagande i eget bruk Exempel på bokföring av gemenskapsinterna

Läs mer

Resultaträkning/kommunen. Finansieringsanalys/kommunen. Belopp i tkr NOT 2003 2002 2001

Resultaträkning/kommunen. Finansieringsanalys/kommunen. Belopp i tkr NOT 2003 2002 2001 Resultaträkning/kommunen Belopp i tkr NOT Verksamhetens intäkter NOT 1 142 626 135.383 134.026 Verksamhetens kostnader NOT 1-635 228-619.231-570.550 Avskrivningar -26 518-25.691-24.651 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

Åtgärder vid årsskiftet i anknytning till sammanslagning av församlingar

Åtgärder vid årsskiftet i anknytning till sammanslagning av församlingar Åtgärder vid årsskiftet i anknytning till sammanslagning av församlingar Maija-Liisa Hietakangas Vid strukturreformen kan man upplösa församlingar och bilda en ny församling av dessa ansluta en eller flera

Läs mer

VARULAGER OCH LAGERFÖRÄNDRING

VARULAGER OCH LAGERFÖRÄNDRING VARULAGER OCH LAGERFÖRÄNDRING Omsättningstillgångar är tillgångar som är avsedda att överlåtas som sådana eller i förädlad form eller att förbrukas. Vad som räknas som en omsättningstillgång varierar från

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Monumentet

Bostadsrättsföreningen Monumentet Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Monumentet får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2007-31 december 2007 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda

Läs mer