Verksamhetsberättelse Några valarbetare från Stockholm som kom ner till Göteborg för att hjälpa till i omvalet till regionfullmäktige.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2011. Några valarbetare från Stockholm som kom ner till Göteborg för att hjälpa till i omvalet till regionfullmäktige."

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2011 Några valarbetare från Stockholm som kom ner till Göteborg för att hjälpa till i omvalet till regionfullmäktige. Västra Göteborgs Socialdemokratiska Stadsdelskrets 2011

2 1(4) Verksamhetsberättelse för Västra Göteborgs Socialdemokratiska Stadsdelskrets 2011 Enligt stadgarna för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt skall stadsdelskretsarna anpassas efter den organisation med stadsdelsnämnder som kommunen beslutat om. Från och med den 1 januari 2011 har partidistriktet därför delats in i 10 stadsdelskretsar och Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborgs stadsdelskretsar bildar stadsdelskretsen för Västra Göteborg. Medlem i stadsdelskretsen är den som bor i stadsdelen och är medlem i någon förening eller klubb som är ansluten till partidistriktet. Interimstyrelse De tre i kretsen ingående föreningarna Tynnered, Södra skärgården och Älvsborg tillsatte vardera 3 ledamöter att utgöra interimstyrelse med uppgift att förbereda kretsens bildande. Från Tynneredsföreningen var det Harald Sterner, Ingvar Svensson och Gunn Sjögren, från Södra skärgården John Granqvist, Kjell-Åke Lans och Linda Lindfors och från Älvsborg Gert Bohlin, Jane Åberg och Thomas Åsberg. Det första styrelsemötet var den 20 december Ingvar Svensson blev vald som ordförande i interimstyrelsen och Jane Åberg blev vald som sekreterare. Därefter hade interimstyrelsen ytterligare 2 styrelsemöten och ett medlemsmöte i interimskretsens regi den 19 januari med Göran Johansson inbjuden gäst. Stadsdelskretsen för Västra Göteborg startade sin verksamhet i och med sitt första årsmöte den 16 mars I samband med att kretsen bildades tillsköt kretsarna för Södra Skärgården och Älvsborg vardera 5000 kronor till den nybildade kretsens kassa.. Kretsens styrelse har bestått av Ordförande Sören Björkman Vice ordförande Ulla-Karin Näslund Sekreterare tillika Studieorganisatör Jane Åberg Kassör Gert Bohlin Vice sekreterare Ingvar Svensson Anneli Schagerström Kjell-Åke Lans Linda Lindfors Thomas Åsberg Revisorer Revisorssuppl eanter Inger Blixt Ingemar Svanberg Harald Sterner Agneta Johansson Styrelsens sammanträden Styrelsen har under året haft 7 protokollförda sammanträden i Älvsborgsföreningens lokal på Långedragsvägen 20. Stadsdelsnämndens ordförande Anette Bernhardsson har deltagit vid flera tillfällen.

3 2(4) Kretsens medlemsantal Kretsen har under året haft 242 medlemmar. De i kretsen ingående föreningarna har tillsammans haft 174 medlemmar. Föreningar inom kretsen Södra Skärgårdens socialdemokratiska förening Tynnereds socialdemokratiska förening Älvsborgs socialdemokratiska förening Första Maj Första maj firades sedvanligt med avmarsch från Järntorget till Götaplatsen. Leif Pagrotsky var årets Förstamajtalare Omvalet till Västra Götalandsregionen den 15 maj Eftersom valresultatet till regionfullmäktige 2010 underkändes fick den nybildade kretsen som en första utmaning att omedelbart engagera sig i valrörelsen. Tillsammans med Askim-Frölunda-Högsbokretsen hyrde vi en husbil som fungerade som en ambulerande valstuga. Huvudsakligen fanns husbilen dagtid på Frölunda Torg, men i samband med dörrknackning i olika områden parkerades bilen där och utgjorde samlingspunkt för de engagerade dörrknackarna. Förutom våra egna medlemmar så deltog politiker från såväl riksdagen, regionen och kommunen. Vi fick också besök av politiker från övriga landet som ville ställa upp och hjälpa till. Flera medlemmar var också aktiva i telefonkampanjen som ägde rum i Målarnas hus. Medlemsmöten Måndagen den 31 januari Göran Johansson, som var med i partiets valberedning för att föreslå ny partiordförande, deltog vid ett möte med de gamla stadsdelskretsarna i Frölunda Kulturhus. Mötet arrangerades efter initiativ av kretsens interimstyrelse. Onsdagen den 16 mars Årsmöte för bildande av stadsdelskretsen i Älvsborgs församlingshem. Biträdande kommunalrådet Robert Hammarstrand inledde ett samtal om skolans roll och utformning i samhället och i den nya stadsdelsorganisationen Onsdagen den 4 maj Frank Andersson, ersättare i regionstyrelsen, entusiasmerade oss medlemmar inför omvalet till regionfullmäktige. Mötet arrangerades tillsammans med Askim-Frölunda-Högsbokretsen på Frölunda Kulturhus. Torsdagen den 26 maj Möte tillsammans med SDN-gruppen för att diskutera förutsättningarna inför arbetet med stadsdelsnämndens Mål- och inriktningsdokument. Mötet, som ägde rum på Frölunda Kulturhus samlade ett 25-tal medlemmar. Mötet inleddes av SDN-ordförande Anette Bernhardsson. Därefter delade vi in oss i grupper med olika inriktning: Äldre, Fritid och kultur, Ungdom och Barn och de närvarande SDN-ledamöterna som var med i grupperna fångade upp vad som sades för att föra det vidare i SDN-gruppens arbete Måndagen den 3 oktober Möte med riksdagsman Leif Pagrotsky, som talade under rubriken Håller världsekonomin på att krascha? Måste Grekland lämna euron eller gå i konkurs? Mötet arrangerades tillsammans med Askim-Frölunda-Högsbokretsen på Frölunda Kulturhus.

4 3(4) Studier Kretsen har inte bedrivit någon egen studieverksamhet under året, men vi har uppmanat våra medlemmar att delta i Tynneredsföreningens studiecirkel Vart är vi på väg? som är inriktad på att rädda ekosystemen och vår framtid på jorden, att skapa en ny förståelse. Motioner till Partidistriktets årsmöte Kretsstyrelsen har behandlat 8 motioner som inkommit från Södra Skärgårdens och från Tynnereds socialdemokratiska förening. Hållbar stadsutveckling i Göteborg Rotavdrag i hållbar stadsutveckling Strukturen hos de kommunala bostadsbolagen Kompetensutveckling av kommunens personal när det gäller det svenska språket. Badbarn Rikstäckande media Äldreboende Spårvägstunnel under Nya Allén Skäretbryggan Hemsida Kretsen har ännu inte fått ordning på sin hemsida, men Tynneredsföreningen har på sin hemsida också presenterat kretsen aktiviteter. Vi räknar med att vi skall ha igång en fungerande hemsida under våren SDN-gruppens rapport De tidigare stadsdelsnämnderna Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg har slagits samman till en ny stadsdelsförvaltning Västra Göteborg med ca invånare. Vi vill erbjuda invånarna en livskraftig och hälsosam miljö att växa upp, bo, arbeta och åldras i. Vi har inrättat flera olika råd som sammanträder regelbundet och där politiker deltar. Vi har Pensionärsråd. Funktionshinderråd, Ungdomsforum, Skärgårdsdialog och Samhällsutvecklingsråd. I Samhällsutvecklingsrådet vill vi ta till vara på de nya möjligheterna till ett utökat samarbete mellan de samhällsbyggande nämnderna för att uppnå en bättre service och en smidigare hantering av planärenden, byggärenden och trafikfrågor. Tillsammans med Askim-Frölunda-Högsbo, har vi ett brottsförebyggande råd. För att skapa intresse och öka inflytandet arbetar vi med öppna förmöten där medborgarna är välkomna med sina synpunkter på aktuella frågor. Till Nämndmötena är alla välkomna att lyssna. Aktuella frågor är: Byggnationen på Opaltorget med fokus på gemensamhetsboende för äldre och studentbostäder. Parkering, för boende i skärgården, på Saltholmen. Utökning av platser i förskolan för att uppnå full behovstäckning. Tillsammans med Askim-Frölunda-Högsbo kommer vi att till våren öppna ett Nattis. Att få fler elever som går ut Grundskolan med godkända betyg. Vi har påbörjat ett arbete med att erbjuda hemtjänst på vårdtagarens hemspråk.

5 4(4) Våra politiker i SDN Västra Göteborg Anette Bernhardsson, Ordförande Tore Kristiansson, Marianne Lindfors, Pa Mbye, Liz Silke, Ersättare John Granqvist, Ersättare Jane Åberg, Ersättare Jakob Yalgin, Ersättare Slutord Året började med diskussioner om vem som skulle efterträda Mona Sahlin som partiordförande sedan hon aviserat sin avgång. Den extra partikongressen i mars skulle utse ny partiledare och valberedningen arbetade under stort hemlighetsmakeri. Det blev en avvaktande politisk situation i Sverige och alla väntade på vem som skulle bli partiledare för landets största parti. Det kändes som att vi var på gång igen med Håkan Juholt som nyvald partiordförande och Carin Jämtin som partisekreterare. Höstens alla turer med vår nyvalde ordförande blev dock en stor besvikelse och slutade i januari 2012 med hans avgång. Stefan Löfven valdes av partistyrelsen till ny ordförande och våra opinionssiffror har i skrivande stund stigit till 32,5 %. Vi räknar nu med att det går att vända den negativa bilden av partiet och åter bygga upp förtroendet för vårt parti och dess ledning. Regionvalet 2011 (nyvalet) blev en stor framgång för oss med fem nya mandat även om det var ett lågt valdeltagande. Fördelen med omvalet var att regionpolitiken hamnade i blickpunkten på ett helt annat sätt än vid en vanlig valrörelse. Kretsen fick en omedelbar start genom att samordna arbetet i valrörelsen och medlemmar från alla föreningarna var engagerade i både dörrknackning och i Valhusbilen. Kretsen har också tillsammans med SDN-gruppen initierat arbetet med Mål- och Inriktningsdokumentet inför Vi ser nu fram med tillförsikt mot ett aktivt år 2012 då vi skall fortsätta bygga upp vår verksamhet tillsammans med stadsdelsföreningarna. År 2013 är det partikongress i Göteborg och år 2014 är det val både till EU-parlamentet och till kommun, region och riksdag. Då skall vi vara rustade och vara med och arbeta för att återigen få en socialdemokratisk regering och socialdemokratisk ledning i både regionen och kommunfullmäktige. Göteborg den 13 mars 2012 Sören Björkman Ulla-Carin Näslund Jane Åsberg Gert Bohlin Ingvar Svensson Annelie Schagerström Kjell-Åke Lans Linda Lindfors Thomas Åsberg

6 BoKSLUT FOR 2011 vasrm cbg SocIALDEMoKRATISKA STADSDELSKRETS Organisations nummer: Balansrikning f6r tiden 2011-{ IngiendeTillgingar 0{ Kassa Plusgiro lnventarier suml rn Skulder Eget lgpital lgssa Inventader Skuld ' 0,00 lc 0,00 lc O00 Kr 0,00 lc Q00 Kr lj$iende Tillgingar Kassa Plustgiro Inventader Skulder Eget Kapital Kassa Skuld Inventarier Kr 8913,00 Kr 32685, ,00 Kr 8913,00 Kr 0,00 K 0,00 l(r 89{3,00 Kr 3[-12-m'o I 000 Kr 0,00 l(r 000 Kr ResuftaEtikning f6r tiden {11^ InEktEr mi1 lntlkter 2010 ( Medlemsavgifter Fester& mtiten Lokalen Hyra Utitiktadverksamhet Dlverse Arets resultat Underskott 23200,00 Kl 475,00 Kr ,00 Kr Medlemsavg Arb.kom Fester& mdten LokalenHyra Diverse Arets resultat Underskott 0,00 tc ( Kostnader 2011 Kostnader 2010 Medlemsavg Arb.kom Fester& m6ten LokalenHyra Avgifter- Porto Utitiktadverksamhet Studier Uppvaktningar Diverse Arrets resultat Overskofi 639,00 Kr 3438,00 Kr 3098,00 Kr 16398,00 Kr 199,00 Kr 8913,00 l(r 32685,00 Kr 23n2,00 Medlemsavg Arb.kom Fester& moten LokalenHyra Avgifter- Porto Uppvaktningar Diverse Areb resulht Overskott - 0,00 l(r O00 Kr Ingemar Svanberg Jtt* U Inger Blixt?rlou4 Krokelyckan G6febergsvligen

7 REVISIONSBERJiTTELSE Undertecknade, utsedda att ganska V?istra Gdteborgs Socialdemokratiska Stadsdels Krets riikenskaper och ftirvalfiring ftir verksamhets6ret 2011, far efter fullgiort uppdrag intyga att riikenskapernabefinner sig i god ordning, att inkomster och utgifter iir styrkta med hithdrande allegat, attvikonstaterar befintligheten av i balansreikningen upptagna tillgangar. De vi inte fimnit anledning till anmeirkningar, vill vi ftiresli att styrelse och kasstir beviljas ansvarsffiet fth den tid revisionen omfattar \ Gritebory i februari 2A1,2 ( \ Inger Blixt Ingemar Svanberg ( t G&lebergsvdgen Krokelyckan

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015.

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015. Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna 13-14 april 2007 0ch reviderad senast 18 april 2015. 1 Stadsdelskretsens uppgift Stadsdelskretsen ansvarar för: -opinionsbildning

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2013 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Årsmöte Dis-Bergslagen

Årsmöte Dis-Bergslagen Årsmöte Dis-Bergslagen Söndagen den 28 februari 2010 kl. 14.00 Culturen, Västerås. Förslag till dagordning: 1. Mötet öppnas. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två personer, tillika

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar 1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Den socialdemokratiska föreningen ansvarar för opinionsbildning för partiet, dess idéer och politik

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 FÖRENINGEN NORDEN SKÅNEDISTRIKTET Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsen för Föreningen Norden, lämnar följande redogörelse för verksamheten år 2012. Styrelse Ulla Stenow ordförande Ängelholm Sonja Svensson

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte 2016-03-05 Sjögestad motell, Vikingstad 1 Mötets öppnande Ordförande Janne Andersson öppnar mötet och hälsar alla hjärtligt välkomna. 2 Justering

Läs mer

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat Stadgar för Bohusläns partidistrikt Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte 2007-10-20 kompletterat 2013-03-23 1. Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: Utåtriktad opinionsbildning

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11

Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 Piratpartiet årsmöte 2015-02-11 1. Mötet förklarat öppet. 2. Genomgång av röstlängd. Röstlängd enligt följande: Anton Nordenfur, Yuxuan Chen, Martin Åbom, Henrik Wallin, Tobias Jernér (tom punkt 11), Johannes

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område.

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område. RÖTT = strykning GULT = ändring/tillägg Arbetarekommunen ansvarar för opinionsbildning för partiets idéer och politik inom Norrköpings kommun kommunikation med väljare inom Norrköpings kommun valorganisationen

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

GÖTEBORGS SOCIALDEMOKRATISKA PARTIDISTRIKTS SENIORUTSKOTT

GÖTEBORGS SOCIALDEMOKRATISKA PARTIDISTRIKTS SENIORUTSKOTT GÖTEBORGS SOCIALDEMOKRATISKA PARTIDISTRIKTS SENIORUTSKOTT VERKSAMHETSRAPPORT 2016 Seniorutskottet Har under året bestått av följande personer: Christina Holmqvist ordförande Bernt Sabel vice ordförande

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

STADGAR AV SNIT ERITREANSKA FÖRENINGEN

STADGAR AV SNIT ERITREANSKA FÖRENINGEN STADGAR AV SNIT ERITREANSKA FÖRENINGEN Artikel 1. FÖRENINGENS NAMN, SÄTE OCH SYMBOL 1.1 Föreningens namn är Snit Eritreanska Förening i Göteborg och omnejd. 1.2 Föreningens säte är Göteborg. 1.3 Föreningens

Läs mer

Stadgar för. kretsar i Stockholms län

Stadgar för. kretsar i Stockholms län Stadgar för kretsar i Stockholms län Stadga för kretsar inom Moderaterna i Stockholms län Antagna vid förbundsstämma den 13 maj 2017. Godkända av partistyrelsen den 16 juni 2017. 1 Ändamål Kretsen är ett

Läs mer

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund

Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg. ansluten till. Villaägarnas Riksförbund Föreningsstadgar för Villaägarna i Åtvidaberg ansluten till Villaägarnas Riksförbund Sidan 1 av 6 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaägarna i Åtvidaberg är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun. Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016

Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun. Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016 Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016 Verksamhetsberättelse för Moderaterna i Lunds kommunskrets Verksamhetsåret 2015 Styrelsen På Lundakretsens årsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl (M)ötesplatsen. Moderaterna i Trelleborg

Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl (M)ötesplatsen. Moderaterna i Trelleborg Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl 18.00 (M)ötesplatsen Moderaterna i Trelleborg Förslag till föredragningslista Verksamhetsberättelse 2015 Bokslut 2015 Förslag till Budget 2016 Revisionsberättelse 2015

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: - utåtriktad

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från styrelsemöte fredagen den 21 februari 2014 Mötet ägde rum i Konsthallen, Borgmästaregatan 17 i Karlskrona klockan 10-14.30. Närvarande: Landstinget

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

Djurens partis stadgar

Djurens partis stadgar Djurens partis stadgar 1. Namn och syfte Partiets namn är Djurens parti. Djurens parti är en politisk organisation vars syfte är att kraftfullt verka för djurens intressen genom att ta politiskt mandat

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN Kapitel 1 Ändamål 1 Södertälje Arbetarekommunen är socialdemokraternas huvudorganisation i Södertälje och sammansluter alla inom kommunen verksamma

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Stadgar för Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF)

Stadgar för Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) Stadgar för Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) Antagna vid årsmötet 2000-03-29 Reviderade i sin helhet vid årsmötet 2011-03-30, samt 7-8, 2013-12-10, Ytterligare revidering 2 & 8, 2017-03-28 1 Kristianstads

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Biskopsgårdens socialdemokratiska förening och krets Mötet öppnades av styrelsens ordförande Christer Gustafsson.

Årsmötesprotokoll för Biskopsgårdens socialdemokratiska förening och krets Mötet öppnades av styrelsens ordförande Christer Gustafsson. Årsmötesprotokoll för Biskopsgårdens socialdemokratiska förening och krets 2010 Datum: Den 21:a februari 2010 Tid: 16.00 19.00 Lokal: Solglimten, Klarvädersgatan 1 1 Mötet öppnades av styrelsens ordförande

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FÖR POSK I GÖTEBORGS STIFT Årsmötet äger rum lördagen den 21 april 2018 kl. 12.00 i Carl Johans församlingshem, Carl Johans kyrkoplan 1, Göteborg Program 12.00 Föredrag av biskop

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. 93 Protokoll Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. Närvarande: Karin Wakeham, David Örbring, Bo Magnusson och Åsa Colliander

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Rapport för verksamhetsperioden 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll Verksamhetsberättelse..2 Resultat- och balansräkning.4 Revisionsberättelse.5 Stadgar..6

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ÅRSMÖTE för 2014 på Lilis Tallrik i Dalby 2015-03-23. Närvarande: 27 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Kurdiska Socialdemokratiska Föreningen i Göteborg Verksamhetsberättelse 2014

Kurdiska Socialdemokratiska Föreningen i Göteborg Verksamhetsberättelse 2014 Kurdiska Socialdemokratiska Föreningen i Göteborg Verksamhetsberättelse 2014 ksfg.se Styrelsens sammansättning Reger Shafik... ordförande... avgående Saleh Sharafi... ordinarie... 1 år kvar Najat Farza...

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst Mötet konstaterade att årsmötet utlysts i behörig ordning. 2 Val av ordförande vid stämman Maria

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Stadgar för AHN Nerja

Stadgar för AHN Nerja Stadgar för AHN Nerja Antagna G92302595 1. Namn Föreningens namn är Asociación Hispano-Nórdica de Nerja (här kallad föreningen). Föreningen bildades år 2001 och styrs av nedanstående stadgar, bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2019

Årsmöteshandlingar 2019 Årsmöteshandlingar 2019 19 februari 2019 Årsmöteshandlingar 2019 Förslag till dagordning Verksamhetsberättelse 2018 Ekonomisk redogörelse Revisionsberättelse Förslag från valberedningen Styrelsens yttrande

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Den här redovisningen med bifogat signerat granskningsintyg ska lämnas till Lidköpings kommun senast 1 juni 2016.

Den här redovisningen med bifogat signerat granskningsintyg ska lämnas till Lidköpings kommun senast 1 juni 2016. REDOVISNING AV Lidköpings kommun Syftet med kommunalt partistöd är enligt 2 kap 9 i kommunallagen äatt stärka de politiska partiernas ställning i den kommunala demokratin. Denna redovisning ska ge en rättvisande

Läs mer

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg Årsstämma Elmia 08-09-2017 2017/08/04 08:56 Kallelse till Förbundsstämma 2017 Riksförbundet Mobil Fritid (RMF). Härmed kallas samtliga medlemsföreningar och klubbar till den årliga Förbundsstämman. Plats:

Läs mer