SKAPA MARKNADENS VINNANDE INNOVATIONER GENOM ATT FÖRSTÅ DIN KONSTRUKTION BÄTTRE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKAPA MARKNADENS VINNANDE INNOVATIONER GENOM ATT FÖRSTÅ DIN KONSTRUKTION BÄTTRE"

Transkript

1 SOLIDWORKS SIMULATION SKAPA MARKNADENS VINNANDE INNOVATIONER GENOM ATT FÖRSTÅ DIN KONSTRUKTION BÄTTRE SIMULERING ÄR INTE LÄNGRE NÅGOT BARA FÖR SPECIALISTER "Tänk om?" Det är inspirationen som driver innovation och med SolidWorks simuleringsprogramvara eliminerar du riskerna och ersätter dem med en 3DEXPERIENCE-miljö som hjälper dig att testa dina nya idéer virtuellt, utveckla nya konstruktioner och snabba upp tiden till marknad för dina produkter.

2 SolidWorks Simulation gör det lätt för produktutvecklare att ställa och besvara komplexa och viktiga utvecklingsfrågor Med SolidWorks Simulation minskar du riskerna med att utforska nya och innovativa konstruktionslösningar och får ut produkter till marknaden snabbare med mindre prototypframtagning. Genom att förstå produktens prestanda tidigt i konstruktionsprocessen kan du undvika kostsam överkonstruktion och minska risken för garantiproblem. Denna kraftfulla uppsättning simuleringsverktyg är helt integrerad i SolidWorks-miljön, med sömlös funktionalitet för såväl konstruktörer som simuleringsexperter i alla steg av produktutvecklingen. Genom en kraftfull visualisering av resultat kan du studera de krafter som påverkar din konstruktion visa belastningar, förskjutningar, vätskehastighet, tryck och temperatur. Du kan beräkna mätdata för en godtycklig punkt, yta eller volym och sedan visa resultat i grafer och listor för alla typer av simulerar. SolidWorks Simulation tillhandahåller ett komplett utbud av verktyg för analys av struktur, mekanik och multifysik hos dina detaljer och sammanställningar, eller för att undersöka hydrodynamik och termiska flöden runt och genom din konstruktion. Som en del av SolidWorks svit av produktutvecklingslösningar som täcker konstruktion, simulering, hållbar konstruktion, teknisk kommunikation och datahantering är SolidWorks Simulation intuitivt, men ändå kraftfullt nog för att hantera de mest komplexa utvecklingsutmaningarna. Du kan förutse prestandan hos din konstruktion under verkliga driftsförhållanden för att utveckla, upptäcka potentiella problem och korrigera dem innan du skapar en prototyp, verktyg och sätter igång produktionen.

3 SOLIDWORKS SIMULATION PROFESSIONAL Utför virtuellt 3D-test av delar och sammanställningar för produktinnovation SolidWorks Simulation Professional ger dig en kraftfull virtuell testmiljö för sofistikerad simulering så att du kan bemöta utvecklingsutmaningar med komplexa belastningsscenarier och multifysiklösningar. Kontrollera din konstruktion med kraftfull strukturanalys Testa produkter gjorda med svetsade konstruktioner, tunnplåt och volymgeometri med mixad mesh Utveckla din konstruktion med kraftfull simulering för att förbättra produktprestanda. Utvärdera töjningar och påfrestningar mellan delar i kontakt, inklusive friktion Applicera lagerbelastning, krafter, tryck och vridmoment Optimera konstruktioner baserat på strukturella, mekaniska eller geometriska kriterier Använd förband eller virtuella fästen för att modellera skruvar, tappar, fjädrar och lager och dimensionera dem under tillämpade belastningar Låt dina fästelement från Toolbox översättas automatiskt till förband för snabb och exakt sammanställningsanalys Aktivera Trend Tracker och Design Insight-plottar för att belysa optimala konstruktionsförändringar medan du arbetar Utvärdera kritiska zoner i stora sammanställningar med submodellering Fastställ den strukturella inverkan av värmebelastningar på din konstruktion. Utvärdera komplexa problem tidigt i konstruktionscykeln med planstress, plantöjning och axisymmetrisk linjärt statisk analys Få tillgång till en omfattande materialdatabas med metallegenskaper och utmattningskurvor Förstå effekterna av temperatur på din konstruktion Studera värmeöverföring genom ledning, konvektion och strålning Ta hänsyn till isotropiska, ortotropiska och temperaturberoende materialegenskaper Fastställa de kombinerade belastningarna och deformationerna pga. strukturella och värmebelastningar Skapa virtuella prototyper av komplicerade maskiner med händelsebaserad rörelsesimulering. Analysera sammanställningars rörelse för processflöden och andra uppgifter med händelsebaserad simulering Definiera rörelsestudier baserade på modell- och sammanställningshändelser Utlös åtgärder med nya rörelsesensorer, tid, eller färdigställande av en tidigare uppgift Utvärdera egenskaper som manöverdonskrafter och ledbelastningar för rörelseoptimering Erhåll större kontroll av modellmanöverdon med servomotorer Studera hur cyklisk belastning inverkar på produktens livslängd Kontrollera ett systems förväntade livslängd eller ackumulerade skador efter ett specifikt antal cykler Importera historiska data från verkliga, fysiska tester för att definiera belastningen Simulera frekvens och knäckning i dina konstruktioner Uppskatta komponentlivslängden baserad på beräknade laster med utmattningssimulering. Studera hur vibration eller instabilitet kan förkorta utrustningens livslängd och orsaka oväntade fel Utvärdera effekterna av belastningsförstyvning på frekvens- och knäckningsrespons

4 SOLIDWORKS SIMULATION PREMIUM Få en bättre insikt i din konstruktions prestanda med en omfattande simuleringslösning SolidWorks Simulation Premium inkluderar alla funktionerna i SolidWorks Simulation Professional, plus ytterligare funktioner som kompositmaterial och kraftfulla analysverktyg för simulering av icke-linjär och dynamik. Analysera din konstruktion i den icke-linjära världen Enkel övergång mellan linjära och icke-linjära simuleringar för omfattande utvärdering Studera icke-linjära problem som innefattar stora förskjutningar och komplexa materialmodeller. Undersök deformeringar orsakade av överbelastningar, kontakt och flexibla material Fastställ restspänningar och permanenta deformeringar i metaller efter materialsträckning Studera icke linjär knäckning Undersök konstruktioner med hyperelastiska material som gummi, silikon och andra liknande egenskaper Utför en elastoplastisk analys för att studera plastisk deformation och sträckgränser Undersök krypeffekter och materialförändringar i samband med temperaturförändringar Testa egenskaperna hos din formsprutade plastdel med beaktande av spänningar och temperatur med SolidWorks Plastics Utför dynamiska analyser av enskilda delar och sammanställningar Plotta produktrespons jämfört med dynamiska laster. Simulera tidshistorik, stabil harmonisk belastning, responsspektrum och slumpmässiga vibrationer Studera belastning, deformationer och accelerationsvariationer med tiden, såväl som RMSoch PSD-värden Utför kollisionstester med de icke-linjära dynamiska funktionerna Simulera kompositmaterial Studera kompositskomponenter med flera lager för att undersöka effekterna av lagermaterial, tjocklek och riktning på produktprestanda Använd det revolutionerande användargränssnitt till att dynamiskt kontrollera och visa lagrens riktning Simulera konstruktioner med kompositmaterial inklusive styvhet och bristande lager. Fastställ den korrekta kompositsammansättningen och riktningen för arbetsbelastningar Använd sandwich- och grafit- eller karbonfiberkompositer, inklusive skumceller Hantera enkelt komplicerade problem med 2D-planförenklingsverktyget Skapa planspänning, plantöjning och asymmetrisk icke-linjär analys Lös komplexa kontaktproblem på en bråkdel av tiden utan att tappa i noggrannhet Skapa 2D-tvärsnitt av CAD-modeller i 3D utan modifikationer för analys Studera en hel klass av problem snabbt och enkelt med det nya 2D-planförenklingsverktyget.

5 SOLIDWORKS FLOW SIMULATION Intuitiv och kraftfull CFD-simulering för produktutvecklare Programvaran SolidWorks Flow Simulation är ett kraftfullt CFD-verktyg (Computational Fluid Dynamics) som tar bort komplexiteten ur flödesanalys och gör det enkelt att simulera vätskeflöden, värmeöverföring och vätskekrafter så att du kan undersöka påverkan av en vätska eller gasflöde på produktens prestanda. Utvärdera och optimera komplexa flöden Undersök komplexa flöden i och runt komponenter för att hitta turbulens och återcirkulationsproblem. Undersök komplexa flöden genom eller runt om delarna med parametrisk analys Anpassa din modell efter olika flödesvillkor, t.ex. tryckfall, för att uppnå konstruktionsmål Upptäck turbulens och återcirkulationsproblem med animerade flödesbanor Förstå flödet hos icke-newtoniska vätskor, t.ex. blod och flytande plast Utvärdera hur olika pumphjul och fläktar påverkar din konstruktion Inkludera sofistikerade effekter som porösa material, kavitation och luftfuktighet Minska risken för överhettning i dina konstruktioner Visualisera och förstå temperaturfördelning i och runt dina produkter Koppla flöde till värmeanalys och simulera konvektions-, lednings- och strålningseffekter Förhindra värmeproblem genom att inspektera temperaturfördelningen och värmeflöden. Tillämpa tids- och koordinatberoende villkor och värmekällor Hitta de bästa dimensionerna som uppfyller konstruktionens mål, t.ex. värmeväxlares verkningsgrad Erhålla värmekällors och kretskortslagerdefinitioner från EDA-värmeegenskaper Optimera värmeprestanda för dina kretskort och elektroniska komponenter Med den elektroniska kylmodulen kan du inkludera Joule-uppvärmningseffekt, simulera komponenter med två-resistors kompakt modell, med värmerörs kompakt modell och inkludera PCB-egenskaper för att utvärdera och förstärka kylningens verkningsgrad. Förutse och erhåll luftflöde och komfortparametrar i arbets- och boendemiljöer Använd modulen för kylning av elektronik för att optimera dina elektroniska komponenters värmeprestanda. HVAC-modulen inkluderar avancerad strålningsmodellering (t.ex. halvgenomskinligt material och våglängdsberoende strålningsegenskaper), komfortparametrar och en stor databas med byggnadsmaterial för att utvärdera gasrörelser, temperatur i arbets- och boendemiljöer och strålning. Studera värdefull information med kraftfulla och intuitiva visualiseringsverktyg Använd sektions- och ytplottar för att studera fördelningen av resultantvärden, inklusive hastighet, tryck, turbulens, temperatur och flöden Jämför vätskeflödesresultaten för olika konfigurationer med hjälp av jämförelseläget Mät resultat på en valfri plats med punkt-, yt- och volymparameterverktyget Grafiska resultatvariationer via SolidWorks-skisser Visa resultaten som en lista och exportera automatiskt data till Microsoft Excel Kommunicera dina CFD-resultat i 3D med edrawings Studera värmebeteenden hos belysningssystem med avancerade strålningsfunktioner i HVAC-modulen.

6 systemkrav SOLIDWORKS LÖSNING FÖR PRODUKTUTVECKLING SolidWorks programvara skapar en intuitiv utvecklingsmiljö med 3DEXPERIENCE som ger ökad produktivitet för konstruktions- och teknikresurser för att på ett snabbare och mer kostnadseffektivt sätt skapa bättre produkter. Ta del av SolidWorks fullständiga utbud av lösningar för konstruktion, simulering, miljövänlig konstruktion, teknisk kommunikation och datahantering på Windows 7 (x32 och x64) eller Windows 8 x64 2 GB RAM (minst) 5 GB hårddiskutrymme (minst) Grafikkort (certifierat rekommenderas) Intel - eller AMD -processor DVD eller Internet-anslutning via bredband Internet Explorer 8 eller senare Mer information finns på MER INFORMATION Om du vill veta mer om SolidWorks Simulation kan du besöka eller kontakta din lokala SolidWorks-återförsäljare. Våra 3DEXPERIENCE-lösningar fungerar i våra program som är anpassade för 12 olika branscher Dassault Systèmes, 3DExperience-företaget, tillhandahåller verksamheter och människor med virtuella universum som kan skapa hållbara innovationer. Det här är världsledande lösningar som förverkligar hur produkter konstrueras, produceras och stöds. Dassault Systèmes samarbetslösningar främjar social innovation, vilket ger ökade möjligheter för den virtuella världen att förbättra den verkliga världen. Gruppen skapar mervärde för över kunder i alla storlekar i alla branscher i över 80 länder. Mer information finns på Besök oss på 3DS.COM/SOLIDWORKS SolidWorks och edrawings är registrerade varumärken som tillhör Dassault Systèmes SolidWorks Corporation i USA och andra länder. Andra märken och produktnamn är varumärken som tillhör respektive ägare Dassault Systemes. Med ensamrätt. MKSIMDSSWE0713 Nord- och Sydamerika Dassault Systèmes 175 Wyman Street Waltham, Massachusetts USA Europa, Mellanöstern och Afrika Dassault Systèmes 10, rue Marcel Dassault CS Vélizy-Villacoublay Cedex Frankrike Lokalkontor Norra Europa +46(0) solidworksinfose@3ds.com

SOLIDWORKS SIMULATION SUITE

SOLIDWORKS SIMULATION SUITE SOLIDWORKS SIMULATION SUITE LÖSNINGAR FÖR 3D-KONSTRUKTION SIMULERINGSDRIVEN 3D-KONSTRUKTION OCH TEKNIK Tillverkare inom alla branscher har gjort virtuella 3D-simuleringar till ett värdefullt ingenjörsverktyg

Läs mer

SOLIDWORKS SIMULATION

SOLIDWORKS SIMULATION SOLIDWORKS SIMULATION FÅ STÖRRE KUNSKAP OM HUR DIN PRODUKT FUNGERAR MED VIRTUELL SIMULERING SOFISTIKERAD SIMULERING ÄR INTE LÄNGRE NÅGOT BARA FÖR SPECIALISTER Parallell utvecklingsprocess för välgrundade

Läs mer

PROCCESSLÖSNINGAR DESIGNER TILL ANALYTIKER Uppfinna. Utvärdera. Validera.

PROCCESSLÖSNINGAR DESIGNER TILL ANALYTIKER Uppfinna. Utvärdera. Validera. PROCCESSLÖSNINGAR DESIGNER TILL ANALYTIKER Uppfinna. Utvärdera. Validera. INNOVATION GENOM SIMULERINGS- DRIVEN KONSTRUKTION Innovation börjar alltid med att någon säger vad händer om? och varför inte?

Läs mer

SolidWorks Simuleringsprogramvara

SolidWorks Simuleringsprogramvara PRODUKTBESKRIVNING SolidWorks Simuleringsprogramvara DESIGNA BÄTTRE PRODUKTER Axialkolvmotor, Innovation Engineering, Inc. solutions SolidWorks Flow Simulation I SOLIDWORKS ÄR DET ENKELT ATT SIMULERA FLÖDE

Läs mer

DISTRIBUERAD DATAHANTERING Lagra, skydda och leverera viktig information

DISTRIBUERAD DATAHANTERING Lagra, skydda och leverera viktig information DISTRIBUERAD DATAHANTERING Lagra, skydda och leverera viktig information ELEKTRONISKA DATA SOM SKAPAS OCH BEHÖVS I EN ORGANISATION KAN SE UT PÅ MÅNGA SÄTT. Längst ned hittar vi typiska fildata som dokument

Läs mer

Test: Optimerad fallprovning med Dell, Intel och Altair

Test: Optimerad fallprovning med Dell, Intel och Altair Test: Optimerad fallprovning med Dell, Intel och Altair Fredrik Nordgren, M.Sc. M.E. (Master of Science in Mechanical Engineering), Applikationsingenjör, Altair Eric Lequiniou, Chef, High Performance Computing,

Läs mer

ECAD/CONNECTED PROCESS SOLUTIONS NÄR DET ÄR VIKTIGT ATT KONSTRUERA SMART

ECAD/CONNECTED PROCESS SOLUTIONS NÄR DET ÄR VIKTIGT ATT KONSTRUERA SMART ECAD/CONNECTED PROCESS SOLUTIONS NÄR DET ÄR VIKTIGT ATT KONSTRUERA SMART EN UPPKOPPLAD VÄRLD Produkterna vi använder blir ständigt mer komplexa och funktioner som en gång i tiden kändes som science fiction

Läs mer

SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS

SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS SOLIDWORKS TECHNICAL COMMUNICATIONS GER DIN TEKNISKA KOMMUNIKATION EN NY DIMENSION KRAFTFULLA MEN ENKLA LÖSNINGAR SOM HJÄLPER DIN VERKSAMHET ATT VÄXA Du lägger ned betydande mängder tid och pengar på att

Läs mer

Nyheter i Creo Simulate 2.0:

Nyheter i Creo Simulate 2.0: Nyheter i Creo Simulate 2.0: Nya beräkningsfunktioner: 1. Utökning av icke-linjära analyser: Efter att snyggt och intuitivt implementerat generell plasticering fortsätter PTC med att utveckla den icke-linjära

Läs mer

Kyllösningar. baserade på strängpressat aluminium 12,5 45 ~ 12,05 ` 0,15 R 1,5

Kyllösningar. baserade på strängpressat aluminium 12,5 45 ~ 12,05 ` 0,15 R 1,5 Kyllösningar baserade på strängpressat aluminium,5 45 ~,5 `,5 f f R,5 Lokal närvaro global kompetens Upptäck s breda sortiment av kyllösningar, där vi kombinerar mångårig expertis med de unika egenskaperna

Läs mer

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA

DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA PROGRAMVARA FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR LÄTT ATT ANVÄNDA MODULSYSTEM DEN KOMPLETTA PROGRAMVARAN FÖR DESIGN OCH TILLVERKNING AV TRÄTRAPPOR God avkastning på investeringen i form av minskade

Läs mer

SOLIDWORKS 2015 - Nyheter

SOLIDWORKS 2015 - Nyheter SOLIDWORKS 2015 är en spännande release, fullspäckad med nya funktioner och nya produktivitetsförbättringar som hjälper dig med nya och kraftfulla funktioner, prestandan ökar betydligt och en förbättrad

Läs mer

1. Allmän produktinformation... 3 1.1 Vad är Autodesk Product Design Suite?... 3. 1.2 Vilka är fördelarna med Autodesk Product Design Suite?...

1. Allmän produktinformation... 3 1.1 Vad är Autodesk Product Design Suite?... 3. 1.2 Vilka är fördelarna med Autodesk Product Design Suite?... Autodesk Product Design Suite 2013 FAQ Autodesk Product Design Suite 2013 är ett omfattande och prisvärt produktpaket för digitala prototyper. Verktyg för design, visualisering och simulering hjälper dig

Läs mer

ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ

ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ Praktiska råd för projektörer 5 MINUTERS LÄSTID ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD Den hårda konkurrensen i en osäker ekonomi kombinerat

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Den första 3D-utskrivna cykelramen i metall har tillverkats av Renishaw åt Empire Cycles

Den första 3D-utskrivna cykelramen i metall har tillverkats av Renishaw åt Empire Cycles Fallstudie utförd av produktavdelningen inom additiv tillverkning Den första 3D-utskrivna cykelramen i metall har tillverkats av Renishaw åt Empire Cycles Ramen har tillverkats additivt i titanlegering

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III är konstruerat för att inspektera komponenter både direkt i produktionsflödet och offline för stickprovskontroll.

Läs mer

INTELLIGENS TAGEN TILL SIN GRÄNS

INTELLIGENS TAGEN TILL SIN GRÄNS INTELLIGENS TAGEN TILL SIN GRÄNS eliminerar störningar, även inom TV-bandets gränser Lucas Vázquez Fotbollsspelare i Real Madrid C.F. och Spaniens landslag Ett nytt koncept för TV-antenn som eliminerar

Läs mer

Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori

Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori Vi presenterar Fluke VT02 Visual IR Thermometer Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori Visuell inspektion Inga fel kan identifieras med blotta ögat Traditionell IR-termometer Optimerad

Läs mer

Kapitel 1 Introduktion

Kapitel 1 Introduktion Kapitel 1 Introduktion ZoomText 9.1 är en kraftfull programlösning för synskadade. Innehåller två olika teknologier förstoring och skärmläsning ZoomText tillåter dig att se och höra allting som visas på

Läs mer

MBB. - När prestanda är avgörande...

MBB. - När prestanda är avgörande... lindab comfort MBB - När prestanda är avgörande... MBB - När prestanda är avgörande I och med lanseringen av marknadens första riktiga donlåda för korrekt injustering, MBB så sätter vi en ny standard för

Läs mer

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Tre nya modeller med bättre portabilitet,

Läs mer

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com

HTC Professional Floor Systems. HTC 80 id II. www.htc-floorsystems.com SE HTC Professional Floor Systems HTC 80 id II FÖRBÄTTRAD PÅ 8 OLIKA PUNKTER Se sid. 4 HTC 80 id II Finslipad in i minsta detalj. HTC s flaggskepp till stoftavskiljare, HTC 80 id II har fått en grundlig

Läs mer

M-Serien Eletta Flödesmätare Flödesmätare med hög noggrannhet för vätskor och gaser

M-Serien Eletta Flödesmätare Flödesmätare med hög noggrannhet för vätskor och gaser M-Serien Eletta Flödesmätare Flödesmätare med hög noggrannhet för vätskor och gaser Flödesmätare med flera funktioner för gaser och vätskor M3 Eletta M3 är den senaste versionen av M-serien. Med en nyutvecklad

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

EN DEL I UTVECKLINGEN AV ERA PRODUKTER

EN DEL I UTVECKLINGEN AV ERA PRODUKTER Formsprutar era produkter EN DEL I UTVECKLINGEN AV ERA PRODUKTER Om Företaget Weland Plastic är ett expansivt fullserviceföretag inom termoplaster, med egna resurser alltifrån idé till färdig produkt.

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

BIM FÖR INFRASTRUKTUR: ÄR VÄG- OCH VATTENBYGGNAD PÅ VÄG ATT BLI FÖRLEGAT?

BIM FÖR INFRASTRUKTUR: ÄR VÄG- OCH VATTENBYGGNAD PÅ VÄG ATT BLI FÖRLEGAT? BIM för infrastruktur: Är väg-och vattenbyggnad på väg mot utplåning? 1 BIM FÖR INFRASTRUKTUR: ÄR VÄG- OCH VATTENBYGGNAD PÅ VÄG ATT BLI FÖRLEGAT? Risker och möjligheter inom väg-och vattenbyggnad 10 MINUTERS

Läs mer

Triflex. Triflex 1. Dimensioner

Triflex. Triflex 1. Dimensioner Triflex Triflex 1 Triflex 1 dämparen utvecklades för vibrationsdämpning för medeltunga till tunga maskiner för att skydda maskiner och elektronik ifrån vibrationer. Konstruktionen av dämparen tillgodoser

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

SOLIDWORKS LÖSNING FRÅN KONSTRUKTION TILL TILLVERKNING

SOLIDWORKS LÖSNING FRÅN KONSTRUKTION TILL TILLVERKNING SOLIDWORKS LÖSNING FRÅN KONSTRUKTION TILL TILLVERKNING KONSTRUERA, VISUALISERA, KOMMUNICERA, VALIDERA, KOSTNADSBERÄKNA, TILLVERKA, INSPEKTERA, SAMMANSTÄLL, HANTERA OCH SÄLJ I EN ENDA MILJÖ I åratal har

Läs mer

LHE Ljusterapisystem. Med Mistral. arbetar man 200% snabbare än med en. Laser eller IPL

LHE Ljusterapisystem. Med Mistral. arbetar man 200% snabbare än med en. Laser eller IPL P LHE Ljusterapisystem Med Mistral arbetar man 200% snabbare än med en Laser eller IPL En komplett hudvårdslösning Mistral har kommit till Sverige och nu finns möjligheten för din klinik /salong att ta

Läs mer

DECO SIGMA 8: OPTIMERAD DESIGN EN VERKLIGT TEKNISK & EKONOMISK LÖSNING

DECO SIGMA 8: OPTIMERAD DESIGN EN VERKLIGT TEKNISK & EKONOMISK LÖSNING DECO SIGMA 8: OPTIMERAD DESIGN EN VERKLIGT TEKNISK & EKONOMISK LÖSNING Idealisk ergonomi, enkel åtkomst, bättre sikt och hantering, trumfkorten som uppmärksammas på marknaden. Lanserad med en kraftig reklaminsats

Läs mer

FluidSIM 3.5. Pneumatik Hydraulik

FluidSIM 3.5. Pneumatik Hydraulik FluidSIM 3.5 Pneumatik Hydraulik Högkvalitativ grund- och vidareutbildning Utmärkt programvara FluidSIM kan användas inom många olika områden; som ett naturligt verktyg för kursdeltagaren inom skola och

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Fordonsvågar. Robust vågbrygga av stål Ortotropisk konstruktion för lång livslängd

Fordonsvågar. Robust vågbrygga av stål Ortotropisk konstruktion för lång livslängd Fordonsvågar VTS200 Kraftig konstruerad för lång livslängd Robust för tuffa miljöer POWERCELL MTX Noggrann service låga underhållskostnader Låg profil ger ökad körsäkerhet Robust vågbrygga av stål Ortotropisk

Läs mer

En global koncern till din tjänst

En global koncern till din tjänst En global koncern till din tjänst Leroy-Somer har med hjälp av sina 10 000 medarbetare byggt upp ett globalt nätverk med 470 kunskaps- och servicecentra som kan erbjuda det tekniska och affärsmässiga stöd

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

En kort introduktion till. FEM-analys

En kort introduktion till. FEM-analys En kort introduktion till FEM-analys Kompendiet är framtaget som stöd till en laboration i kursen PPU203, Hållfasthetslära, och är en steg-för-steg-guide till grundläggande statisk FEM-analys. Som FEM-verktyg

Läs mer

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem

Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem MATRIX F2 Första intrycket är det som räknas: Frama Matrix F2 frankeringssystem Se framåt med smart frankering från Frama: Du kan förvänta dig mycket från den nya generationen Matrix. Mottagaren av dina

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

2012 2011 Undersökning av katastrofberedskap RESULTAT FÖR EMEA (EUROPA, MELLANÖSTERN OCH AFRIKA)

2012 2011 Undersökning av katastrofberedskap RESULTAT FÖR EMEA (EUROPA, MELLANÖSTERN OCH AFRIKA) 2012 2011 Undersökning av katastrofberedskap RESULTAT FÖR EMEA (EUROPA, MELLANÖSTERN OCH AFRIKA) INNEHÅLL Inledning........................................................................ 3 Metodik.........................................................................

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

VRF SYSTEM AIRSTAGE V-III. VRF-system för uppvärmning eller kyla. Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design

VRF SYSTEM AIRSTAGE V-III. VRF-system för uppvärmning eller kyla. Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design VRF SYSTEM Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design AIRSTAGE V-III VRF-system för uppvärmning eller kyla VRF System 22,4 KW AJY072LALBH 33,5 KW AJY108LALBH 28,0 kw

Läs mer

moduweb Vision Alla system är synliga vid snabb överblick att: visualisera, analysera, styra.

moduweb Vision Alla system är synliga vid snabb överblick att: visualisera, analysera, styra. moduweb Vision Alla system är synliga vid snabb överblick att: visualisera, analysera, styra. 2 Jag vill se hela bilden. moduweb Vision ger mig full åtkomst till installationen. Bekvämt och tydligt. Vill

Läs mer

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter NÖJD KUND LÖNSAMHET NÖJD MEDARBETARE AFFÄRSMODELLEN Det här är vad vi gör På Alten utvecklar och levererar vi teknik och IT- kompetens till världsledande

Läs mer

FÖR T S KLASSIG AVKOPPLING. Panasonic EP-MA59 Real Pro ULTRA

FÖR T S KLASSIG AVKOPPLING. Panasonic EP-MA59 Real Pro ULTRA FÖR T S KLASSIG AVKOPPLING Panasonic EP-MA59 Real Pro ULTRA REAL PRO ULTRA HÖJDPUNKTER EXAKT STYRNING MED JUNETSU-MASSAGE EXKLUSIV HELA 4.26 M² AV KROPPEN MASSERAS EXKLUSIV Anpassar sig helt efter dina

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

Material, form och kraft, F4

Material, form och kraft, F4 Material, form och kraft, F4 Repetition Kedjekurvor, trycklinjer Material Linjärt elastiskt material Isotropi, ortotropi Mikro/makro, cellstrukturer xempel på materialegenskaper Repetition, kedjekurvan

Läs mer

optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S

optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S POWER TRANSMISSION optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S underhållsfri Prestanda i toppklass Perfekt för kompakta drivsystem HÖG PRESTANDA DÄR ANDRA TAPPAR FART Den nya optibelt SUPER XE-POWER PRO M=S är en

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

Simulering av kontaktkrafter och nötning i transportörsystem för malm

Simulering av kontaktkrafter och nötning i transportörsystem för malm Simulering av kontaktkrafter och nötning i transportörsystem för malm John Nordberg 1, Martin Servin 1,2 1 UMIT Research Lab vid Umeå universitet 2 Algoryx Simulation 2011-08-25 Med stöd av ProcessIT Innovations

Läs mer

QUICK 42. Den optimala lösningen för kosmetiska och strukturella reparationer

QUICK 42. Den optimala lösningen för kosmetiska och strukturella reparationer SE E QUICK 42 Den optimala lösningen för kosmetiska och strukturella reparationer f Ö R L E D A N D E V E R S T Ä D E R Effektiva lösningar för ledande verkstäder Innovativa och värdehöjande lösningar

Läs mer

Viktiga moment i kursplanen

Viktiga moment i kursplanen Viktiga moment i kursplanen En process där eleverna medverkar aktivt genom att tillsammans bygga, experimentera, undersöka, ställa frågor och kommunicera ger en mängd fördelar. Flera exempel på aktiviteter

Läs mer

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 och Microsoft Dynamics CRM Online hösten 2013 Först ska du välja rätt arbetsområde försäljning,

Läs mer

CHESS Chemical Health Environment Safety System

CHESS Chemical Health Environment Safety System CHESS Chemical Health Environment Safety System Bureau Veritas En kort översikt 180 år av expertis inom kvalitet, hälsa och säkerhet, miljö och socialt ansvar "Att söka sanningen och berätta den utan rädsla

Läs mer

Sandgjutet Aluminiumgjutgods

Sandgjutet Aluminiumgjutgods Sandgjutet Aluminiumgjutgods Om oss: GAP är ett företag som erbjuder full kundservice; från design och utveckling av detaljen som ska gjutas, till leverans av färdigt bearbetade, målade och testade artiklar.

Läs mer

LEGO MINDSTORMS Education EV3

LEGO MINDSTORMS Education EV3 LEGO MINDSTORMS Education EV3 Framtiden tillhör de kreativa πr ROBOTAR OCH IT KREATIVITET SAMARBETE PROBLEMLÖSNING EV3 en evolution av MINDSTORMS Education! LEGO MINDSTORMS Education har bevisat att det

Läs mer

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk.

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt de nya utgåvorna...4 Tre sätt att köpa Windows...10 Uppgradering på en befintlig dator...12 Navigera i Windows 8...14 Sälja in Windows 8...18 Möt Windows 8.

Läs mer

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar SVENSKA www.smalley.com Spiralformade låsringar Vågfjädrar är Smalley Vad är Smalley Vad Företagets historia Smalley Steel Ring Company grundades 1918 och var från början en leverantör av kolvringar för

Läs mer

DELLS GUIDE TILL MOBILITET

DELLS GUIDE TILL MOBILITET DELLS GUIDE TILL MOBILITET SOM BÄRBARA DATORER SKA VARA. Du vill ha en bärbar dator som inte kompromissar. Du vill minska din inaktiva tid med system som klarar en hård dag på fältet. Du vill maximera

Läs mer

Triflex. Triflex 1. Dimensioner

Triflex. Triflex 1. Dimensioner Triflex Triflex 1 Triflex 1 dämparen utvecklades för vibrationsdämpning för medeltunga till tunga maskiner för att skydda maskiner och elektronik ifrån vibrationer. Konstruktionen av dämparen tillgodoser

Läs mer

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING 1 2 KOMPETENTA MEDARBETARE MED AVANCERAD MASKINPARK STARKA SKÄL ATT VÄLJA WERMLANDS TUNNPLÅT Framgångsrika industritillverkare kräver professionella partners.

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

REALTIDSÖVERVAKNING, KONTROLL, STYRNING OCH PROAKTIV BESLUTSHANTERING AV VATTENLEDNINGSNÄT

REALTIDSÖVERVAKNING, KONTROLL, STYRNING OCH PROAKTIV BESLUTSHANTERING AV VATTENLEDNINGSNÄT REALTIDSÖVERVAKNING, KONTROLL, STYRNING OCH PROAKTIV BESLUTSHANTERING AV VATTENLEDNINGSNÄT Michael Kamdem Tekniska verken i Linköping VA GIS Stockholm 2015-01-29 GIS Verktyg + hydrauliska modeller Primära

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

REI LUX. Sverige. PROFESSIONELLA TJÄNSTER FÖR MASTER Det modernaste 3D-stabilitetstestet. Säkerhet och ekonomi i kombination

REI LUX. Sverige. PROFESSIONELLA TJÄNSTER FÖR MASTER Det modernaste 3D-stabilitetstestet. Säkerhet och ekonomi i kombination REI LUX Sverige Säkerhet och ekonomi i kombination PROFESSIONELLA TJÄNSTER FÖR MASTER Det modernaste 3D-stabilitetstestet REI-LUX KÄRNKOMPETENS: STABILITETSMÄTNINGAR Exakta och omfattande mätningar av

Läs mer

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst egenskap SateLlite p100 Satellite p100 Njut av ny bild- och ljudteknologi när Toshibas bärbara dator Satellite P100 ger personligt anpassat digital innehåll med spets. Satellite P100 har kapacitet att

Läs mer

Skydda din process mot skador och stillestånd. Emotron M20 axeleffektvakt

Skydda din process mot skador och stillestånd. Emotron M20 axeleffektvakt Skydda din process mot skador och stillestånd Emotron M20 axeleffektvakt Din försäkring mot skador och stillestånd Emotron M20 axeleffektvakt hjälper dig att spara tid och pengar. Den skyddar pumpar och

Läs mer

Eurokod 3 del 1-2 Brandteknisk dimensionering av stålkonstruktioner

Eurokod 3 del 1-2 Brandteknisk dimensionering av stålkonstruktioner Eurokod 3 del 1-2 Brandteknisk dimensionering av stålkonstruktioner Peter Karlström, Konkret Rådgivande Ingenjörer i Stockholm AB Allmänt EN 1993-1-2 (Eurokod 3 del 1-2) är en av totalt 20 delar som handlar

Läs mer

Prelaq Energy Färgbelagd stålplåt med goda termiska egenskaper

Prelaq Energy Färgbelagd stålplåt med goda termiska egenskaper Prelaq Energy Färgbelagd stålplåt med goda termiska egenskaper Sänkta energikostnader och förlängd livslängd När du ska välja färgbelagd stålplåt till väggar och tak vill du ha ett hållbart material som

Läs mer

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR KONE ReNova Förbättrad säkerhet och tillgänglighet börjar med dörren Många driftsäkerhetsproblem för hissar är följden av föråldrade eller dåligt fungerande

Läs mer

Embedded systems at the ITM-

Embedded systems at the ITM- Embedded systems at the ITM- school Prof Mats Hanson Machine Design Mechatronics Divison ITM matsh@kth.se Tel 08-790 6309 1 1 Kandidat Master Civ. Ing. Söka - Behörighet Maskinteknik Design och produktframtagning

Läs mer

Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori

Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori Vi presenterar VT02 Visual IR-termometer Så avancerad att vi blev tvungna att skapa en ny kategori Ett felsökningsverktyg med en infraröd värmekarta. Mer än bara temperatur Med nya VT02 Visual IR-termometer

Läs mer

Henkel Levererar Lösningar

Henkel Levererar Lösningar Henkel Levererar Lösningar Henkel Partner till Bilindustrin Baserat på innovativa kemiska lösningar och erfarenhet, hjälper Henkel tillverkare att garantera en enastående kvalitet i en enkel och effektiv

Läs mer

3-D Skrivare. Individuellt arbete, produktutveckling 3. 1,5 högskolepoäng, avancerad nivå. Produkt- och processutveckling

3-D Skrivare. Individuellt arbete, produktutveckling 3. 1,5 högskolepoäng, avancerad nivå. Produkt- och processutveckling Akademin för Innovation, Design och Teknik 3-D Skrivare Individuellt arbete, produktutveckling 3 1,5 högskolepoäng, avancerad nivå Produkt- och processutveckling Innovation och produktdesign Mikael Knutsson

Läs mer

Toshiba EasyGuard i praktiken: tecra a5

Toshiba EasyGuard i praktiken: tecra a5 Toshiba EasyGuard i praktiken Toshiba EasyGuard i praktiken: tecra a5 Mobil produktivitet på en helt ny nivå. Toshiba EasyGuard innehåller funktioner som är speciellt utformade för att du som använder

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

PROGRAMMERING. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

PROGRAMMERING. Ämnets syfte. Kurser i ämnet PROGRAMMERING Ämnet programmering behandlar programmeringens roll i informationstekniska sammanhang som datorsimulering, animerad grafik, praktisk datoriserad problemlösning och användaranpassad konfiguration

Läs mer

LEANanalyser En helt ny generations analys- och visualiseringsverktyg

LEANanalyser En helt ny generations analys- och visualiseringsverktyg LEANanalyser En helt ny generations analys- och visualiseringsverktyg 2018-10-23 Din uppgift är att ta fram en analys som ska baseras på data från ett antal olika källor. Ska du fortsätta med Excel eller

Läs mer

Enkel. Kraftfull. Enastående.

Enkel. Kraftfull. Enastående. Enkel. Kraftfull. Enastående. Windows Vista Home Basic Ett säkrare och enklare Windows operativsystem för dina grundläggande behov på din hemdator. Från att titta på foton till att skriva e-post och surfa

Läs mer

Systemkrav. Artvise Kundtjänst

Systemkrav. Artvise Kundtjänst Systemkrav Artvise Kundtjänst Sida 2/6 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 System... 3 2 Artvise Kundtjänst Databas... 3 2.1 Systemkrav för databasserver... 3 2.2 System... 3 2.3 Programvara... 4

Läs mer

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Vad är Meridix Studio? Meridix Studio är ett verktyg som låter er analysera och följa upp er kommunikation via ett enkelt men kraftfullt

Läs mer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer Duron UV-system. Nya lampor på våra ursprungliga idéer WEDECO har varit kända för sina effektiva UVdesinfektionslösningar i nästan 40 år. Vertikalt arrangerade UV-lampor har använts framgångsrikt under

Läs mer

Datorbaserade beräkningsmetoder

Datorbaserade beräkningsmetoder Material, form och kraft, F10 Datorbaserade beräkningsmetoder Finita elementmetoden Beräkningar Strukturmekaniska analyser Kraft-deformation, inverkan av temperatur, egenfrekvens, buckling COSMOS/Works

Läs mer

Skydda dina virtuella system i tre steg

Skydda dina virtuella system i tre steg SOLUTION BRIEF: SKYDDA DINA VIRTUELLA SYSTEM I TRE STEG........................................ Skydda dina virtuella system i tre steg Who should read this paper Företag som vill ha hjälp med att hitta

Läs mer

LEANalyser för användare

LEANalyser för användare 2018-03-12 LEANalyser för användare Vikten av att kunna hantera Big Data har blivit allt mer uppenbar i takt med att större och mer varierade datamängder genereras via Internet, sensorer, appar och IT-system.

Läs mer

«Skapa en attraktiv och»

«Skapa en attraktiv och» Butikskommunikation Varuexponering Innovation & ny teknologi Butiksinredning «Skapa en attraktiv och» säljande butiksmiljö som stärker konsumentens köpupplevelse Vi arbetar hand i hand med både detaljhandel

Läs mer

CLX kättingtelfer INNOVATIVLASTHANTERING

CLX kättingtelfer INNOVATIVLASTHANTERING INDUSTRIKRANAR Kranar för KärnKraftverK HaMnKranar tunga lyfttruckar Service Service av verktygsmaskiner LYFTSYSTEM FÖR ARBETSSTATIONER CLX kättingtelfer INNOVATIVLASTHANTERING Konecranes clx Kättingtelfer

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

Brian Woltz, ägare och fysioterapeut, Parkway Physiotherapy

Brian Woltz, ägare och fysioterapeut, Parkway Physiotherapy Agenda Vårt företag är mycket bättre skyddat än tidigare. Windows Small Business Server 2011 Essentials har gjort oss trygga att utnyttja effektiva lösningar som fjärråtkomst utan att ge avkall på säkerheten.

Läs mer