FRO Grundstadgar 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRO Grundstadgar 2014"

Transkript

1 FRO Grundstadgar 2014 sid 1 (8) FRO Grundstadgar 2014 Fastställda av FRO Riksstämma Ändamål 1.1 Frivilliga radioorganisationen (FRO) är en frivilligorganisation - enligt förordning om frivillig försvarsverksamhet - för sambandsintresserade. 1.2 FRO har till allmän uppgift att främja samhällets krisberedskap och det militära försvaret genom frivilliga insatser. 1.3 FRO har till uppgift att genom föreningsverksamhet främja intresset för FRO att informera om samhällets krisberedskap och det militära försvaret att genomföra utbildning och träning för ledningsstöd och sambandstjänst att rekrytera och utbilda medlemmar för avtalsteckning för befattningar i samhällets krisberedskap och i Försvarsmakten att genom tekniska studier och övningar utveckla medlemmarnas kunskap inom områdena sambandstjänst, elektronik och informationsteknik att efter överenskommelse upprätta och betjäna sambandsnät, samt i vissa fall ställa sambandsmateriel till förfogande. att bedriva ungdomsverksamhet 1.4 FRO bedriver sin verksamhet i samverkan med myndigheter, uppdragsgivare och andra frivilligorganisationer. 1.5 FRO är partipolitiskt obundet. 1.6 FRO är neutralt i etniska och religiösa frågor och tar ställning mot diskriminering i alla former. 2 Organisation 2.1 FRO indelas i förbund. Indelning fastställs av centralstyrelsen. 2.2 Inom förbund kan avdelningar organiseras med geografisk omfattning enligt förbundsstyrelses beslut. 3 Allmänna bestämmelser 3.1 Verksamhetsåret omfattar tiden från 1 januari till 31 december. 3.2 Stadgar för förbund skall i protokollfört beslut godkännas av centralstyrelsen och i huvudsak följa de normalstadgar som beslutats av riksstämman. 3.3 Stadgar för avdelning skall i protokollfört beslut godkännas av förbundsstyrelse och i huvudsak följa de normalstadgar som beslutats av riksstämman. 3.4 Vid riksstämma och centralstyrelsens sammanträden skall protokoll föras.

2 FRO Grundstadgar 2014 sid 2 (8) 4 Medlemskap 4.1 Svenska medborgare samt utländska medborgare bosatta i Sverige kan bli medlemmar i FRO. Den som inte fyllt 18 år skall ha målsmans medgivande. Den som inte fyllt 15 år får enbart deltaga i verksamhet av icke-militär art. Ansökan om medlemskap ställs till förbundsstyrelse som får bifalla eller avslå ansökan. Den som blivit utesluten ur ett förbund kan inte bli medlem i annat förbund i FRO Uppgifter på medlemmar insändes till centralstyrelsen, som skall föra centralt medlemsregister. 4.2 Medlem i FRO tillhör normalt det förbund där medlemmen är folkbokförd. Undantag får förekomma, men medlemskap i mer än ett förbund tillåts inte. 4.3 Medlemsavgift betalas till det förbund medlemmen tillhör. Medlemmar som tillhör samma hushåll kan betala gemensam, reducerad avgift. Varje individ betraktas dock som enskild medlem. Förbundsstämma kan besluta om särskild engångsavgift (ständigt medlemskap) för såväl senior som familj där någondera parten är senior. Förbundsstämma beslutar om ålder för ständigt medlemskap samt storlek på engångsavgiften. Förbundet erlägger central medlemsavgift under den tid medlemskapet består. Förbundsstämma beslutar om avgiftens storlek för såväl enskilt medlemskap som för hushåll. Central del av medlemsavgiften beslutas av riksstämman. Avgiften skall vara betald senast 1 mars innevarande verksamhetsår. Medlem som då inte betalat medlemsavgift anses ha utträtt ur FRO. 4.4 Stödjande medlemskap kan erhållas av svensk förening, svenskt företag eller enskild svensk medborgare. Stödjande medlem tillhör inte något förbund, utan administreras av centralstyrelsen. 4.5 Medlem som gjort mycket betydelsefulla insatser för FRO kan av riksstämman utses till hedersmedlem. Förslag till hedersmedlem skall göras som motion eller proposition till ordinarie riksstämma. Hedersmedlem är befriad från medlemsavgift men har i övrigt samma status som övriga medlemmar. 4.6 Medlem som önskar utträde ur organisationen ska meddela detta till förbundsstyrelse. 4.7 Förbundsstyrelse, eller i undantagsfall centralstyrelsen efter samråd med med berört förbund, får besluta om uteslutning av medlem som anses olämplig att tillhöra FRO. Medlem som kommer ifråga för uteslutning ska av förbundsstyrelsens ordförande beredas tillfälle att yttra sig, innan beslut fattas i ärendet. Överklagande av beslut som fattats av förbundsstyrelse kan ske till centralstyrelsen. 4.8 Tidigare utesluten medlem kan beviljas återinträde endast av centralstyrelsen och efter hörande av dels det förbund som tidigare uteslutit medlemmen, dels det förbund som vill anta vederbörande som medlem.

3 FRO Grundstadgar 2014 sid 3 (8) 5 FRO Riksstämma 5.1 FRO Riksstämma är högsta beslutande instans inom FRO. 5.2 Ordinarie riksstämma hålls vartannat år (jämna år) senast 30 juni på tid och plats som bestäms av centralstyrelsen. 5.3 Extra riksstämma hålls om centralstyrelsen beslutar om det eller minst en tredjedel av förbunden gör framställan om det till centralstyrelsen 5.4 Förbund, avdelning, eller enskild medlem som vill få ärende behandlat på riksstämma, skall inlämna skriftlig motion om detta till centralstyrelsen senast 31 januari ordinarie riksstämmoår. 5.5 Centralstyrelsen skall skriftligen kalla till ordinarie eller extra riksstämma senast sex veckor före stämman. Med kallelse skall följa föredragningslista, propositioner, motioner med centralstyrelsens yttrande samt valberedningens förslag. 5.6 Riksstämman består av representanter för förbunden. Varje ledamot har en röst. Riksstämman är beslutför om minst hälften av dess ledamöter är närvarande. Varje förbund utser ledamöter och ersättare grundat på antalet medlemmar vid utgången av det verksamhetsår som föregår riksstämman. Antalet ledamöter och ersättare bestäms av antalet medlemmar i förbundet enligt nedanstående tabell Antal medlemmar Antal ledamöter 5.7 Ledamöter och ersättare skall vara medlemmar i de förbund de representerar samt valda av förbundsstämman. Till ledamot eller ersättare i riksstämman får inte väljas ledamot i centralstyrelsen eller revisor/revisorsersättare. 5.8 Valda representanter för förbund tillhör riksstämman under tiden från ett valtillfälle till nästa valtillfälle. Uppgifter om ledamöters och ersättares namn och adress sänds snarast efter val till centralstyrelsen. 5.9 Medlemmar i FRO som inte är ledamöter i riksstämman har yttranderätt men inte rösträtt Representanter för samverkande myndigheter och organisationer samt utanför FRO stående personer i övrigt får, efter beslut av centralstyrelsen, delta i riksstämman med yttranderätt men utan rösträtt Riksstämman får endast besluta i ärenden på föredragningslistan. Om riksstämman så beslutar får överläggning äga rum i annan fråga Röstning sker öppet. Val sker dock med slutna sedlar om någon ledamot begär det Röstning med fullmakt är inte tillåten.

4 FRO Grundstadgar 2014 sid 4 (8) 5.14 Riksstämmans beslut fattas med enkel röstövervikt. För ändring av grundstadgarna och upplösning av FRO gäller bestämmelser enligt 10 och Vid lika röstetal gäller ordförandens mening. Vid val avgörs dock frågan genom lottning Vid ordinarie riksstämma skall följande ärenden förekomma: Val av ordförande för stämman. Val av sekreterare för stämman Ordförande och sekreterare ska vara medlemmar i FRO men behöver inte vara ledamöter i stämman Val av två justerare, tillika rösträknare, som tillsammans med stämmans ordförande ska justera stämmans protokoll. Justerarna ska vara ledamöter i stämman Justering av röstlängd och fråga om stämman är beslutför Fråga om stämman blivit behörigen kallad Centralstyrelsens berättelse över verksamheten under föregående två verksamhetsår Revisorernas berättelse över föregående två verksamhetsår Fastställande av verksamhetsberättelser och balansräkningar Fråga om ansvarsfrihet för centralstyrelsen för föregående två verksamhetsår Ärenden som centralstyrelsen förelagt stämman Ärenden som tagits upp av förbund, avdelning eller enskild medlem enligt Beslut om central del av medlemsavgifter samt budget för nästkommande två verksamhetsår Val av centralstyrelse t o m nästa ordinarie riksstämma Centralstyrelsens ordförande Sex ledamöter Två ersättare Valbar är endast den som nominerats enligt Val av revisorer Val av två revisorer med ersättare. En revisor och en ersättare skall vara auktoriserade revisorer och behöver inte vara medlemmar i FRO. Valbar är endast den som nominerats enligt Val av valberedning Val av två ledamöter med mandattiden fyra år Val av två ersättare med mandattiden två år.

5 FRO Grundstadgar 2014 sid 5 (8) 5.17 Vid extra riksstämma skall de ärenden förekomma som är anledningen till att kalla stämman samt övriga ärenden för ordinarie riksstämma i tillämplig utsträckning. Om fyllnadsval förrättas vid extra riksstämma och beredning inför val enligt punkt 6.4 av tidsskäl inte har kunnat genomföras, är direktnominering av kandidater tillåten. 6 Valberedning 6.1 Valberedningen består av fyra ledamöter och två ersättare. 6.2 Mandattiden är fyra år för ledamot och två år för ersättare. Val av ledamöter och ersättare ska ske vid riksstämma. Ledamöter och ersättare i central-styrelsen är inte valbara. 6.3 Valberedningen är beslutför om minst tre ledamöter eller ersättare är närvarande vid sammanträdet. Ersättare inträder i den ordning de valts. Protokoll skall föras. 6.4 För att kunna väljas till befattningar enligt krävs att vederbörande kandidat är medlem i FRO (med undantaget i ) samt har nominerats enligt följande: Kandidater ska anmälas till valberedningen senast 12 veckor före ordinarie riksstämma. Kandidaten ska genom förslagsställarens försorg vara tillfrågad och ha accepterat nomineringen. Valberedningen sammanställer förslagen och sänder sammanställningen på remiss till förbunden för yttrande. Remiss ska utsändas 10 veckor före ordinarie riksstämma. Valberedningen kan under remisstiden nominera ytterligare kandidater. Efter remissen sammanställer valberedningen det förslag som ska föreläggas riksstämman. Förslaget jämte en sammanställning på övriga nominerade sänds senast 7 veckor före riksstämma till centralstyrelsens ordförande samt till samtliga nominerade kandidater. När detta fullgjorts är nomineringen avslutad. Undantag: Om det inför stämman på grund av extraordinära omständigheter såsom dödsfall, sent återtagen kandidatur pga. sjukdom etc. uppstår en situation med ingen eller otillräckligt antal förhandsnominerade, får kompletterande nominering ske vid stämman. Anmärkning: Kandidat som nominerats till befattning som centralstyrelsens ordförande, men som inte väljs av stämman, kvarstår som nominerad även till befattning som ledamot och ersättare. Nominerad ledamot som inte väljs, kvarstår som nominerad även till befattning som ersättare.

6 FRO Grundstadgar 2014 sid 6 (8) 7 Centralstyrelsen 7.1 Centralstyrelsen är organisationens verkställande och förvaltande organ. 7.2 Centralstyrelsen har sitt säte i Stockholm och består av: Centralstyrelsens ordförande Sex ledamöter Två ersättare Ersättare inträder i styrelsen i den ordning de valts av riksstämman. 7.3 Centralstyrelsen utser inom sig vice ordförande samt kassaförvaltare. 7.4 Centralstyrelsen får vid behov adjungera ytterligare ledamot (ledamöter) med yttranderätt men inte rösträtt. 7.5 Centralstyrelsen skall besluta om arbetsordning för den centrala verksamheten. Av denna skall delegeringar och befogenheter framgå. 7.6 Centralstyrelsen sammanträder på kallelse av sin ordförande och är beslutför när minst hälften av de valda ledamöterna är närvarande. 7.7 Om minst tre ledamöter begär det är centralstyrelsens ordförande skyldig att sammankalla centralstyrelsen. 7.8 All omröstning sker öppet. 7.9 Beslut fattas med enkel röstövervikt. Vid lika röstetal gäller ordförandens mening. Beslut i fråga rörande uteslutning av medlem skall stödjas av minst hälften av de valda ledamöterna I beslut anses den röstberättigade ledamot ha deltagit, som varit närvarande vid sammanträdet och som inte låtit anteckna avvikande mening till protokollet (reservation) Vid centralstyrelsens sammanträden skall protokoll föras. Av protokollet skall framgå vilka som varit närvarande. Protokollet skall bestyrkas av sammanträdets ordförande Centralstyrelsen ska verka för föreningens ändamål enligt dessa stadgar verkställa riksstämmans beslut handha föreningens angelägenheter och leda dess arbete förvalta medel och besluta om användning av dessa följa och stödja verksamheten i förbund och avdelningar fastställa stadgar för förbund ansöka om och fördela statsbidrag samt förvalta dem enligt myndigheters anvisningar besluta om tid och plats för ordinarie och extra riksstämma bereda de ärenden som skall behandlas av riksstämman

7 FRO Grundstadgar 2014 sid 7 (8) föreslå riksstämman budget för egna medel för vart och ett av nästkommande två verksamhetsår. bemyndiga firmatecknare för FRO utfärda anvisningar för förbunds- och avdelningsledningar utse representanter för FRO i samverkande organisationer avge verksamhetsberättelser i övrigt tillvarata föreningens intressen. 8 Regional och lokal ledning 8.1 Förbund Verksamhet inom förbund leds av en förbundsstyrelse vald av förbundsstämma Förbundsstadgar ska följa normalstadgar för förbund och vara godkända av centralstyrelsen Förbundsstyrelse arbetar enligt förbundets stadgar samt anvisningar från centralstyrelsen, i nära samarbete med regionala myndigheter, frivilligorganisationer och uppdragsgivare Förbundsstyrelse kan utse ansvarig för verksamhet utöver den som bedrivs i formella avdelningar. Det kan vara för ett geografiskt område eller för en viss typ av verksamhet. Formellt drivs verksamheten av förbundet och den ansvarige kan inrikta sig på att skapa bra verksamhet. Verksamhetsansvarig ska utses i samråd med medlemmarna som deltar i verksamheten. Verksamheten ska redovisas i förbundets verksamhetsberättelse. 8.2 Avdelning Verksamheten inom avdelning leds av en avdelningsstyrelse vald av avdelningsstämma Avdelningsstadgar ska följa normalstadgar för avdelning och vara godkända av förbundsstyrelsen Avdelningsstyrelse arbetar enligt avdelningens stadgar samt anvisningar från förbundsstyrelsen, i nära samarbete med lokala myndigheter, frivilligorganisationer och uppdragsgivare.

8 FRO Grundstadgar 2014 sid 8 (8) 9 Medelsförvaltning och revision Räkenskaper för egna medel skall vara avslutade senast den 31 januari året efter verksamhetsåret. För avslutande och revision av räkenskaper som avser bidrag från myndigheter gäller de bestämmelser myndigheten utfärdat. 10 Ändring av grundstadgarna För ändring av dessa grundstadgar fordras antingen att två tredjedelar av de röstberättigade vid en ordinarie riksstämma är eniga om beslutet eller enkel majoritet vid två på varandra följande riksstämmor, varav en kan vara extra riksstämma. 11 Upplösning Förslag till upplösning av FRO kan väckas av centralstyrelsen eller av förbund genom förslag till riksstämman. För bifall krävs att centralstyrelsens utlåtande varit bifogat till föredragningslistan för stämman samt att beslut fattas med minst två tredjedels majoritet vid två på varandra följande riksstämmor, varav minst en ordinarie. Vid eventuell upplösning av FRO skall sista riksstämman besluta om disposition av de tillgångar som tillhör FRO.

FRO Grundstadgar 2018

FRO Grundstadgar 2018 FRO Grundstadgar 2018 sid 1 (8) FRO Grundstadgar 2018 Fastställda av FRO Riksstämma 2018 1 Ändamål 1.1 Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation - enligt Förordningen (1994:524)

Läs mer

Stadgar för FRO Stockholm

Stadgar för FRO Stockholm Bilaga 1 till Proposition 2 Förb.stadgar2011mmm 110130 Stadgar för FRO Stockholm 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 FRO Stockholm (ett förbund inom Frivilliga Radioorganisationen FRO) är en sammanslutning av

Läs mer

Stadgar för FRO Sollefteå 231

Stadgar för FRO Sollefteå 231 Stadgar för FRO Sollefteå sid 1(5) Stadgar för FRO Sollefteå 231 Fastställda vid avdelningsstämman 2011-02-05 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 FRO Sollefteå (av Frivilliga Radioorganisationen FRO) är en sammanslutning

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

Kriskommunikatörerna/Criscom

Kriskommunikatörerna/Criscom 1 (9) S T A D G A R för Kriskommunikatörerna/Criscom Förbundet bildat den 25 oktober 1975 Stadgarna antagna vid förbundsstämman den 10 mars 2007 Godkända av Svenska Försvarsutbildningsförbundets Överstyrelse

Läs mer

Försvarets Personaltjänstförbund. Stadgar. Antagna vid stämman 2018

Försvarets Personaltjänstförbund. Stadgar. Antagna vid stämman 2018 1 Försvarets Personaltjänstförbund Stadgar Antagna vid stämman 2018 Stadgar för Försvarets Personaltjänstförbund antagna vid Försvarets Personaltjänstförbunds stämma 2018 2 Ändamål 1 Försvarets personaltjänstförbund

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING med särskild kompetensinriktning S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING med särskild kompetensinriktning S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING med särskild kompetensinriktning S T A D G A R för... förening Föreningen bildad den... Stadgarna antagna vid... föreningens stämma...och godkända av... den... och av Svenska

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Förbundsstadgar Innehåll 1 Förbundet, dess namn och säte... 2 2 Förbundets ändamål...

Läs mer

S T A D G A R. Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund

S T A D G A R. Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund Bohuslän-Dal S T A D G A R för Bohuslän-Dals Försvarsutbildningsförbund Förbundet bildat den 24 mars 2001 genom sammanslagning av Bohusläns FBU förbund bildat den 7 februari 1914 och Västgöta Dals FBU

Läs mer

STADGAR FÖR. Södra Lapplands Försvarsutbildningsförening

STADGAR FÖR. Södra Lapplands Försvarsutbildningsförening STADGAR FÖR Södra Lapplands Försvarsutbildningsförening med ungdomsavdelning Föreningen kommuniceras som Södra Lapplands Försvarsutbildningsförening (fd Lycksele FBU-föreningen) bildades NIL Stadgarna

Läs mer

Luftvärnsförbundet en del av Försvarsutbildarna STADGAR. För. Luftvärnets befälsutbildningsförbund. Förbundet bildat den 30 november 1995

Luftvärnsförbundet en del av Försvarsutbildarna STADGAR. För. Luftvärnets befälsutbildningsförbund. Förbundet bildat den 30 november 1995 2007-02-01 Sida 1 (7) Luftvärnsförbundet en del av Försvarsutbildarna STADGAR För Luftvärnets befälsutbildningsförbund Förbundet bildat den 30 november 1995 av Stockholms Luftvärnsförening bildad den 13

Läs mer

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Stockholm/Sollentuna 25-26 maj 2013. Brottsofferjoure

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

STADGAR. antagna 8 maj 2011

STADGAR. antagna 8 maj 2011 STADGAR antagna 8 maj 2011 1 2 Stadgar för Njurförbundet Antagna 8 maj 2011 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

GRUNDSTADGAR. FÖR SVENSKA FÖRSVARSUTBILDNINGSFÖRBUNDET (Försvarsutbildarna)

GRUNDSTADGAR. FÖR SVENSKA FÖRSVARSUTBILDNINGSFÖRBUNDET (Försvarsutbildarna) GRUNDSTADGAR FÖR SVENSKA FÖRSVARSUTBILDNINGSFÖRBUNDET (Försvarsutbildarna) (Antagna av 2006 års Riksstämma att gälla från 30 juni 2006) UPPGIFT 1 Svenska Försvarsutbildningsförbundet är en frivillig försvarsorganisation,

Läs mer

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar i förbundet är njursjuka, njurdonatorer,

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand)

Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand) Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand) (Antagna den 12 oktober 1943 med ändringar till och med den 20 februari 2017) (Godkända av Sverof 2017-02-05) (Godkända av Försvarsutbildarna i Stockholm

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för regionförening inom Brottsofferjouren Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Regionstadgar Innehåll 1 Föreningens namn, säte och organisation... 2 2

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Stadga för Riksförbundet Sveriges lottakårer

Stadga för Riksförbundet Sveriges lottakårer Stadga för Riksförbundet Sveriges lottakårer Gäller från och med 2016-11-20 Innehållsförteckning Kapitel 1 Ändamål, s. 2 Kapitel 2 Medlemmar, s. 2 Kapitel 3 Verksamhet, s. 3 Kapitel 4 Riksstämma, överstyrelse

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar. För Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Stockholm/Sollentuna maj 2015.

Stadgar. För Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Stockholm/Sollentuna maj 2015. Stadgar För Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Stockholm/Sollentuna 30-31 maj 2015. 1 FÖRBUNDET, DESS NAMN OCH SÄTE Förbundet är en organisation av ideella

Läs mer

Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland

Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland 2013-11-21 Sida 1 (5) Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland 1.kap Ändamål FMK Södermanland är en ideell förening med verksamhet inom trafiksäkerhet, trafikmiljö och konsumentfrågor. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

SVERIGES FRANCHISETAGARE

SVERIGES FRANCHISETAGARE stadgar för SVERIGES FRANCHISETAGARE (802433-3828) Reviderade 2006, 2011 och 2014 1 Stadgar för Sveriges Franchisetagare 1 Firma och säte Föreningens firma är Sveriges Franchisetagare och har sitt säte

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Stadgar för föreningen Avfall Sverige Fastställda den 31 maj Senast reviderade den 20 maj 2014.

Stadgar för föreningen Avfall Sverige Fastställda den 31 maj Senast reviderade den 20 maj 2014. STADGAR Stadgar för föreningen Avfall Sverige Fastställda den 31 maj 1947. Senast reviderade den 20 maj 2014. 1 Firma Föreningens firma är Avfall Sverige. 2. Ändamål Föreningens ändamål är att tillvarata

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

Stadgar för lokal förening i

Stadgar för lokal förening i Stadgar för lokal förening i Brottsofferjourernas Riksförbund Reviderad vid Riksstämman i Strömstad 2009 Brottsofferjourernas Riksförbund Bondegatan 40 100 61 STOCKHOLM Telefon: 08-644 88 00 Fax: 08-644

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

STADGAR FASTSTÄLLDA

STADGAR FASTSTÄLLDA STADGAR FASTSTÄLLDA STADGAR VATTENFALLS IDROTTS- OCH FRITIDSFÖRBUND 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbund är en sammanslutning av föreningar som finns till för dig som arbetar inom Vattenfallskoncernen.

Läs mer

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. fastställda den 14 september 2009 1 ! " Vår förening vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella inslag är en naturlig del av verksamheten, där våra medlemmar utvecklas till självständiga

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl

Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Stadgar för Föreningen Sveriges Brandbefäl Allmänna bestämmelser 1 Föreningen Sveriges Brandbefäl har till uppgift: att främja utvecklingen av samhällets skydd mot olyckor, kriser samt extraordinära händelser

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

Stadgar. för. Stockholms Dövas Ungdomsråd

Stadgar. för. Stockholms Dövas Ungdomsråd Stadgar för Stockholms Dövas Ungdomsråd Reviderad vid årsmötet den 15 mars 2013 Stadgar för Stockholms Dövas Ungdomsråd 1. RÅDETS NAMN Ungdomsrådets namn är Stockholms Dövas Ungdomsråd. 2. MÅLGRUPP Stockholms

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är en bransch- och näringspolitisk organisation för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a: - verka

Läs mer

Stadgar för B-Tränarnas Riksförbund. 1 Förbundets namn. 2 Förbundets ändamål. 3 Förbundets organ. 4 Anslutning till huvudorganisation

Stadgar för B-Tränarnas Riksförbund. 1 Förbundets namn. 2 Förbundets ändamål. 3 Förbundets organ. 4 Anslutning till huvudorganisation 1 Förbundets namn Stadgar för B-Tränarnas Riksförbund Förbundets namn är B-Tränarnas Riksförbund (BTR) 2 Förbundets ändamål Förbundet har till ändamål att främja medlemmarnas intressen i gemensamma frågor.

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Stadgar för Gefle Ölsellskaps

Stadgar för Gefle Ölsellskaps för s En ideell förening med hemort i Gävle kommun. Organisationsnummer: 885002-2024 Styrelsen 2019 Bildad den na fastställs av årsmöte den 6e februari 2019,

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad 2015 08 13 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn och säte Föreningens namn är föreningen Shed i Malmö. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Antagna av Förbundsstämman 2008

Stadgar för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Antagna av Förbundsstämman 2008 Stadgar för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Antagna av Förbundsstämman 2008 1 Namn och karaktär 1.1 Förbundets namn är Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. 1.2 Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft är en ideell intresseorganisation

Läs mer

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län.

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län. Stadgar 2009-04-29 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är den bransch- och näringspolitiska organisationen för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a:

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund. Förbund, distrikt och föreningar

Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund. Förbund, distrikt och föreningar Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund Förbund, distrikt och föreningar Antagna av förbundsstämman den 26 mars 2010 Reviderade av förbundsstämman den 12-13 oktober 2013 Sidan 1 av 14 Gemensamma stadgar

Läs mer

STADGAR FÖR FLYGVAPENFRIVILLIGAS RIKSFÖRBUND

STADGAR FÖR FLYGVAPENFRIVILLIGAS RIKSFÖRBUND 2019-01-01 Sida 1 (9) STADGAR FÖR FLYGVAPENFRIVILLIGAS RIKSFÖRBUND Styrelsens säte: Stockholm Organisationsnummer: 802009 3541 Stadgarna antogs av Riksförbundsstämman 2018 samt fastställdes att gälla fr.o.m.

Läs mer

Riksförbundets stadgar

Riksförbundets stadgar Riksförbundets stadgar Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Strömstad 16-17 maj 2009. 1 Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna

Läs mer

Stadgar Umeå Cheerleadingförening

Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn, m.m. 2 Syfte 3 Beslutande organ 4 Verksamhets- och räkenskapsår 5 Firmateckning 6 Stadgeändring

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

NORMALSTADGAR för SÄLLSKAPET TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS KRETSAR OCH SPECIALGRUPPER enligt beslut vid årsmöte i Linköping

NORMALSTADGAR för SÄLLSKAPET TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS KRETSAR OCH SPECIALGRUPPER enligt beslut vid årsmöte i Linköping NORMALSTADGAR för SÄLLSKAPET TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS KRETSAR OCH SPECIALGRUPPER enligt beslut vid årsmöte i Linköping 2013-10-20 1...-kretsen/specialgruppen är en krets inom Sällskapet Trädgårdsamatörerna

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

FLYGVAPENFRIVILLIGA STADGAR

FLYGVAPENFRIVILLIGA STADGAR FLYGVAPENFRIVILLIGA STADGAR REGION SYD Datum 2018-01-01 UPPGIFT Sida 1 (9) 1.1. FVRF Region Syd, FVRF-S, skall såsom ingående i frivillig försvarsorganisation, FVRF, bedriva verksamhet som tjänar totalförsvaret.

Läs mer

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation)

Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) Stadgar för Norden, svensk förening för nordiskt samarbete (Föreningen Norden i kommunikation) 1. Föreningens syfte Norden, svensk förening för nordiskt samarbete, har till ändamål att på alla områden

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr

STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr STADGAR för Nedre Norra Motorcykel- och Snöskoter förbundet Org. nr 882000-6271 Antagna av ordinarie SDF-årsmöte 2017-02-26, samt godkända av Svemo. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Nedre Norra Motorcykel-

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer