Projektbeskrivning hösten 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektbeskrivning hösten 2014"

Transkript

1 Projektbeskrivning hösten 2014 Introduktion Nordic Song Festival kan sommaren 2015 fira en födelsedag! Festivalen hölls för första gången 2014, i idylliska Strömsbruk, Hälsingland, och var en stor succé. Såväl organisatörer som elever var mycket positiva till både projektet och festivalens resultat. År 2015 utökar festivalen, och hålls både i Strömsbruk, som detta projekt avser, samt i Askov, på Askov Højskole i Danmark. Nordic Song Festivals vision är att på sikt vidga festivalen så att alla de nordiska länderna omfattas. Under hösten 2014 bildades den ideella föreningen för festivalen 1, med en styrelse bestående av viktiga kapaciteter från Danmark, Norge och Sverige, samt representanter från vitt skilda sidor av närings- och kulturlivet. Styrelsen arbetar för närvarande med en rad åtgärder för att etablera Nordic Song Festival både som rörelse och varumärke, för att både attrahera och behålla investerare, och för att bli ett bärande kunskaps- och utvecklingscenter för nordisk sång. Initiativtagare och konstnärlig ledare för Nordic Song Festival är den svensk-danska sopranen Gitta-Maria Sjöberg, som har och har haft en imponerande karriär både på Operan i Köpenhamn och på den internationella operascenen. Gitta-Maria har i hela sitt liv haft en passion för den nordiska sången och hon har utvecklat både festivalens visioner och konstnärliga innehåll. Hon säger: Den nordiska sången, den nordiska tonen genljuder i oss alla - och denna måste vi vårda! Jag vill skapa en plats där vi kan träffas runt sången och allt som binder oss samman som "nordbor". Samtidigt vill jag också bygga broar mellan dåtidens nordiska toner och nästa generation av sångtalanger, kompositörer och artister. Med visioner som både fokuserar på utbildning, forskning och artistuppträdanden har Nordic Song Festival redan väckt stort intresse bland både äldre och yngre sångare, bland kulturpolitiker, stiftelser och sponsorer, konstnärer och festivalpubliken. Vi hoppas att 2015 blir året då festivalen på allvar blir känt för att sammanföra några av Skandinaviens finaste sångare, att stödja ungdomar som sjunger såväl som pianotalanger och stärka både äldre och nya nordiska toner. 1 Nordisk Sångfestival Ideell Förening, organisationsnummer

2 Nordic Song Festival Den första nordiska sångfestivalen öppnades sommaren 2014 i den lilla mellansvenska staden Strömsbruk i Hälsingland. Trots begränsade medel var festivalen en stor succé med nöjda arrangörer, glada sång- och piano-elever och en djupt berörd publik. Festivalveckan bjöd på sångkonst på högsta internationella nivå liksom samvaro mellan publik och deltagare med sång och konst som gemensamt fokus. Under 2015 expanderar festivalen i Strömsbruk. Både antalet elever och konserter blir fler och ett projekt för barn och ungdomar tillkommer. Festivalens målgrupper är: Unga sång- och pianostudenter Lärare inom musik Publik från hela norden med intresse för nordisk kultur och sång Övriga målgrupper: alla som har intresse av nordisk sång, men inte har möjlighet att resa till Strömsbruk. Denna målgrupp nås via sociala medier, genom att dela kunskap och så småningom också genom sändningar/broadcasts av konserter mm från festivalveckan. Festival veckan På Nordic Song Festival kommer unga sång- och pianostudenter dagligen att undervisas av några av Skandinaviens bästa sång coacher såväl som av en kroppsterapeut, en regissör och en väletablerade pianist. Genom dagliga öppna masterclasses kommer de unga sång- och pianotalangerna att undervisas i scenisk gestaltning, i sångteknik, uttal och musikaliska tolkningar och pianisterna särskilt i konsten att balansera mellan ackompanjemang och solistiskt spel.

3 Utöver detta bjuds festivalbesökaren på nordisk mat, konstutställning med nordiskt tema, sånglekar och andra sångaktiviteter för barn liksom olika lokala arrangemang, som arrangeras i samarbete med lokala eldsjälar. Varje kväll kommer någon av nordens ledande solister och körer hålla konserter. En av konserterna kommer att vara elevkonsert. Tre kärnområden Nordic Song Festival har tre kärnområden: forskning, utbildning och scenkonst. Forskning: Festivalen stödjer forskning i nordisk sång, både ren akademisk forskning och ett bredare konstnärligt forskningsarbete som sker på konstens premisser. Med forskning följer dokumentation och vidareutveckling av sångtraditionen och nya nordiska vokalverk, som kommer att berika såväl festivalen som Norden från sommaren 2015 och framåt. Utbildning: Ett antal begåvade unga sångare och pianister - 18 totalt - kommer att delta i festivalen som studenter. De kommer att undervisas i master classes och skapa en konsert under festivalen tillsammans med regissören Mette Borg. De unga sångarna och musikerna kommer därmed att vara "ambassadörer" för den nordiska sången när de åker tillbaka till sina länder med förnyad repertoar och större teknisk förmåga. Scenkonst: Den danska dramaturgen Mette Borg kommer under festivalen iscensätta en serie konserter både med elever och med några av dagens stora artister. Det är önskvärt att bryta med den traditionella konsertformen och skapa nya, dramatiska universum för sången att utvecklas i. Foto från parken, som är central i Strömsbruk, med en konsert i Jussi Björling pavillion.

4 Barn- och ungdomsprogrammet Nordic Song Festival samarbetar 2015 med danska Goldschmidts akademi, som är en fri musikskola för tre socialt utsatt områden i Köpenhamn. Musikskolans kör, med cirka 20 barn från vitt skilda kulturella, sociala och etniska bakgrunder, kommer till Strömsbruk sommaren 2015 där de gör en serie workshops med lokala barnkörer och med områdets asylbarn. Tillsammans avslutas detta projektet med en konsert där de bland annat framför två nyskrivna, nordiska sånger skrivna av danska kompositören Matti Borg. Utöver detta kommer den norska musikpedagogen Hanne Bæverfjord dagligen göra aktiviteter för de barn som deltar på festivalen, både körbarn och barn från publiken. Aktiviteterna kommer att präglas av nordiska sånglekar/ nordiska barnsångs-aktiviteter. NORDBRUK, en pool för barn och ungdomars initiativ i Norden, Nordiska Ministerrådet, har redan beviljat till denna del av festivalen. Dock saknas fortfarande medel innan projektet kan förverkligas på önskad nivå. Visioner Nordic Song Festival önskar att sätta fokus på våra unika nordiska identiteter och gemenskap med hjälp av fördjupning av nordisk sång och musik. stödja unga, talangfulla sångare och musiker med att få kännedom om den nordiska sångrepertoaren. stödja unga nordiska sångares och musikers utveckling genom ökad kompetens, nätverksbyggande och genomförande.

5 skapa ny nordisk vokalkonst stödja bevarandet av äldre nordisk vokalkonst skapa en årligt återkommande Nordic Song Festival i Strömsbruk skapa en rad en verksamheter i alla de nordiska länderna verka för att nordiska sånger och sångtraditionen bevaras genom fördjupning, kompetensutveckling och framföranden. PR, dokumentation och kunskapsdelning marknadsföringsstrategi (off/online) En lokal PR-byrå med erfarenhet i både lokal och internationell marknadsföring har anlitats för att skapa uppmärksamhet kring Nordic Song Festival i relevanta medier i hela Norden. Projektet dokumenteras på flera plattformar: * Pressematerial, invitation/information till externa medier * Kontinuerliga uppdateringar på relevanta sites i och utanför organisationen * Insamling av information på bakgrund av deltagarnas upplevelser, erfarenheter och reflektioner. Projektet kunskapsdelas på flera plattformar: * Genom en rapport, som publiceras och tillgängliggörs på olika organisationers forum * Genom tillhandahållande av gemensamma uppfattningar hos deltagarna i utbytet och därigenom etablera en skara av kunskapsambassadörer. * Genom omnämnande/artiklar på/i alternativa/etablereda medier. Festivalen har en hemsida och en facebooksida, och i skrivandes stund dras en strategi upp rörande online marknadsföring. Markedsföringsplanen här är en skiss som utarbetats i detalj utifrån festivalens ekonomiska förmåga våren 2015.

6 Om Strömsbruk Det vacka Strömsbruk är geografiskt beläget i centrum av Hälsingland. Strömsbruk är en liten by med ett par hundra invånare. Byn har tidigare varit en industriort med invånare. Den lilla byn har trots sin storlek, fina möjligheter att hysa en kulturell begivenhet av denna storlek; byns vandrarhem har 75 sängplatser, byn har en fin konsertsal, en kyrka, en bygdegård, en utomhus parkpaviljong med goda konsertmöjligheter samt en rad andra utmärkta faciliteter. I området finns det många övernattningsmöjligheter, restauranger, konstgallerier och en helt fantastisk natur med både sjöar, skog, strand och hav. Strömsbruk har en stark sångtradition, eftersom en av Svergies största sångare, Jussi Björlings far föddes i Strömsbruk. Därför hålls årligen en konsertserie i konsertsalen Strömshall med stor uppbackning av den lokala publiken. Då Gitta-Maria Sjöberg 2010 besökte byn för första gången, blev hon djupt betagen av platsen. Hennes mångåriga vision om att skapa en nordisk sångfestival fick plötsligt nytt liv, och sedan dess har en lång rad av nordens ledande kulturpersonligheter stöttat upp runt projektet.

7 Samarbetspartners Nordic Song Festival samarbetar med: Askov Højskole i Danmark, så som tidigare nämnts, som organiserar sin festival, Augusti 2015, i samarbete med Nordic Song Festival. Den lokala, internationellt erkända bildkonstnären Nils Olof Hedenskog, ställer ut på festivalen med en nordisk touch. Hela bygden runt Strömsbruk: turistinformationer, vandrarhem, journalister, krögare och andra bärande krafter i samhället. Fiber Optic Valley, som forskar i användningnen av fibernät för att optimera sändningar, livestreaming och möjlighet för att skapa konserter över geografiska avstånd. Transition World, som den 16:e maj 2015 genomför ett stort event i DR KoncertHuset. Nordic Song Festival har möjlighet att medverka som konstnärlig samarbetspartner i projektet som ska sändas ut till stora delar av världen. Organisation Nordic Song Festival Ideell Förenings styrelse består af följande personer: Kjeld Boye-Møller, ordförande. Har tidigare varit medlem av styrelsen för Ørestadsselskabet I/S, ledare av stora projekt så som Øresundsforbindelsens danska tillblivelse och DR byen med DR KoncertHus. Bente Dahl, vice ordförande. Medlem av verkställande utskottet i Föreningen Norden, ordförande för projektstödskommitté för musik i Statens Kunstfond, mångårig politisk karriär särskilt inom nordisk kulturpolitik, tidigare musikskoleledare. Gitta-Maria Sjöberg, konstnärlig ledare. Dansk-svensk operasångerska (sopran) med internationell karriär, aut. sångpedagog. Anna-Lena Laurin, svensk tonsättare. Kåre Bjørkøy, professor i sång vid Trondheim Universitet, Norge. Mogens Steinrud, försäljningschef vid Steinway flyglar i Skandinavien. Mette Borg, dansk dramaturg och regissör.

8 Årets konstnärliga program har följande deltagare( med förbehåll för ändringar): Lärare: Hillevi Martinpelto - SE Kåre Bjørkøy N Matti Borg - DK Mats Jansson SE Mette Borg - DK Artister: Piia Komsi - FI Hanna Wåhlin - SE Alexander A. Norh - N Henrik Kilhamn - SE Krister St Hill - SE Mats Jansson - SE Gitta-Maria Sjöberg - SE/DK Iris Bergcrantz Trio - SE Vokalgruppen "Åkervinda" - SE Kjell Lönnå och kören - SE Nordanstigs Manskör - SE Föredragshållare: Gunilla Flinck - SE Mette Borg - DK Gitta-Maria - SE Kåre Bjørkøy - N Anna-Lena Laurin - SE Matti Borg - DK Thomas von Wachenfeldt - SE Johan Sundberg - SE Därtill budgeteras med 12 sångstuderenda och sex pianister som elever på festivalen. Info: All kontakt i förbindelse med denne projektbeskrivelse ombedes sändas till Stine C på mail: stinerejnholdt@gmail.com eller på tlf Nordic Song Festival Ideell Förening har organisationsnummer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

DRAKAMÖLLAN NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP

DRAKAMÖLLAN NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP DRAKAMÖLLAN NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP Drakamöllan en kraftkälla för skapande Dagens samhälle bjuder på ett överflöd av kommunikation, ett konstant brus och krav på tillgänglighet. Som kontrast

Läs mer

Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015

Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015 Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015 Ordföranden har ordet 2015 var ett intressant år! Göteborgs Pianofestival hyllade speciellt tonsättaren Alexander Skriabins musik med fantastiska unga

Läs mer

Göteborgs Pianofestival

Göteborgs Pianofestival Program Göteborgs Pianofestival 16-21 augusti 2016 Varmt välkomna till 5:e upplagan av Göteborgs Pianofestival! Pianisten Ha-Young Sul tog initiativ till festivalen 2010 sedan dess har vi bara växt och

Läs mer

Internationell Körfestival i Göteborg

Internationell Körfestival i Göteborg Internationell Körfestival i Göteborg Marknadsföra Göteborg som kultur- och turiststad En folkrörelse många sångare och lyssnare i hela världen Ett spännande evenemang för alla göteborgare Varför Göteborg

Läs mer

SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN

SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN 17-18 JUNI 2014 SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN är ett musikläger för barn och unga med syftet att bygga broar mellan kulturer

Läs mer

Hälsingestämman

Hälsingestämman Hälsingestämman 2016 1 För tredje året i rad stämmer vi till möten på Stenegård i Järvsö och kallar det Hälsingestämman! Under en vecka i juli har vi åter flätat samman traditionella evenemang som Moläta,

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

DRAKAMÖLLAN NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP

DRAKAMÖLLAN NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP DRAKAMÖLLAN NORDISKT FORUM FÖR KULTUR OCH VETENSKAP vår vision är att göra Drakamöllan till en mötesplats och plattform för forskare och vetenskapsmän från teknik till humaniora, för konstnärer, kulturarbetare,

Läs mer

Välkommen till Manifestum!

Välkommen till Manifestum! Välkommen till Manifestum! Manifestum är stadd i utveckling Manifestum grundades sommaren 2010 av ca 35 sångare med gedigen manskörserfarenhet. Körens ledstjärna under de första 4 verksamhetsåren var att

Läs mer

Ansökan; Bottenvikens Skärgårdsfest i Piteå 2014 (21-24/8) Bottenvikens Skärgårdsfest i Piteå en arena och mötesplats för hela Bottenviken.

Ansökan; Bottenvikens Skärgårdsfest i Piteå 2014 (21-24/8) Bottenvikens Skärgårdsfest i Piteå en arena och mötesplats för hela Bottenviken. Ansökan; Bottenvikens Skärgårdsfest i Piteå 2014 (21-24/8) Bottenvikens Skärgårdsfest i Piteå en arena och mötesplats för hela Bottenviken. Bakgrund; PiteUnika ekonomisk förening med 36 medlemsföretag

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

inspiration JUBILÉUMSKONSERT I KLASSISK MUSIK. Sibelius IDUNTEATERN, UMEÅ FREDAG 1 DECEMBER KL OCH LÖRDAG 2 DECEMBER 2017 KL 19.

inspiration JUBILÉUMSKONSERT I KLASSISK MUSIK. Sibelius IDUNTEATERN, UMEÅ FREDAG 1 DECEMBER KL OCH LÖRDAG 2 DECEMBER 2017 KL 19. JUBILÉUMSKONSERT I KLASSISK MUSIK. Finlands 100 åriga självständighet hyllas med ETT EVENEMANG I VÄRLDSKLASS inspiration Sibelius MED NAZIG AZEZIAN & JUSSI MAKKONEN IDUNTEATERN, UMEÅ FREDAG 1 DECEMBER

Läs mer

LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016

LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016 LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016 DANS Felix Luttinger Namn: Felix Luttinger, Uppsala Född: 1998 Felix har dansat i sex år inom framförallt break- och streetdance. För Felix har dansen en stor

Läs mer

Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen.

Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen. Fåglarnas Färd Konstnärlig ledare: Talat Samawi Grupp: International Akito Company Mål: Den här ansökan från International Akito Company i Västra Götalandsregion, som heter "Fåglarnas Färd" och avser genom

Läs mer

~ Gävleborg Ankom

~ Gävleborg Ankom Ankom 2016-11- 1 7 1(7) För åtgärd w,~ För kännedom Uppdragsöverenskommelse 2017 REGION GÄVLEBORG Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävleborg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & utveckling av Nordic City Network 2.0

Verksamhetsplan 2019 & utveckling av Nordic City Network 2.0 Verksamhetsplan 2019 & utveckling av Nordic City Network 2.0 Nuläge och behov Under 2019 har NCN ett unikt momentum att vidareutveckla sin vision, verksamhet och org. Det finns en önskan om att utgå mer

Läs mer

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett Stjärnskotten Vägen från ung supertalang till vuxen stjärna är inte alltid rak. De i dag 23-åriga Sarah Jarosz, Sierra Hull och Rebecca Lovell alla med mandolinen som huvudinstrument slog igenom redan

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Fyrisgården är en ideell förening som anordnar fritidsaktiviteter med mera för alla åldrar. Verksamheten

Läs mer

Nordisk vä rldsutstä llning Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder!

Nordisk vä rldsutstä llning Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder! Nordisk vä rldsutstä llning 2020 Nu börjar vi arbetet med en världsutställning av Nordic City Network:s medlemsstäder! Introduktion Nordic City Network har under flera år arbetat med att utforska den nordiska

Läs mer

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning - 11-07 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning RUS och RUD

Läs mer

Art s Birthday MENY BOKA BILJETTER. Boka eller köp biljetter

Art s Birthday MENY BOKA BILJETTER. Boka eller köp biljetter MENY Boka eller köp biljetter BOKA BILJETTER Art s Birthday Gå igenom förråd, gamla lådor och se om du har kvar dina gamla favoritkassetter. Ta med dem hit så får vi höra hur Umeå låter! Det blir också

Läs mer

Gävle Symfoniorkester

Gävle Symfoniorkester Uppdragsöverenskommelse 2016 Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävle borg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande överenskommelse om regionalt uppdrag för år 2016. Grund för överenskommelsen

Läs mer

Förslagen som kom ifrån de tre diskussionsfrågorna blev till fem huvudrubriker :

Förslagen som kom ifrån de tre diskussionsfrågorna blev till fem huvudrubriker : Förslagen som kom ifrån de tre diskussionsfrågorna blev till fem huvudrubriker : Nätverkande/samarbete i länet Ämnesrelaterat samarbete Samspel i länet Fortbildning Samarbete med andra kulturaktörer 118

Läs mer

KOP nätverket för konst och publikfrågor

KOP nätverket för konst och publikfrågor KOP nätverket för konst och publikfrågor På uppdrag av Kultur Skåne, Region Skånes kulturnämnd Utförd under år 2012 Anna Lönnquist, Ystads konstmuseum Innehåll Bakgrund... 1 KOP- nätverket för konst och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 2 BAKGRUND Riksteatern verksamhetsplanerar Riktesteatern verksamhetsplanerar är ett projekt som startade hösten 2012. På kongressen 2011 fattades beslut om att hela Riksteaterns

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

KUNSKAPSSTEGE FÖR POPSÅNG

KUNSKAPSSTEGE FÖR POPSÅNG KUNSKAPSSTEGE FÖR POPSÅNG vid Musikinstitutet Kungsvägen Elevens självutvärdering och mål Arbetsgrupp: Minna-Liisa Tammela, Emmi Skaag, Emma Raunio, Anne Carlsson INLEDNING Alla har sin egen röst. Vi popsånglärare

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden.

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden. KFUK-KFUM Idéförklaring Kampanj 2011 Arbetsdokument senast uppdaterad 2011-03-07 Bakgrund och syfte Kampanjidén för KFUK-KFUM utgår från verksamhetsidén: Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan

Läs mer

Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor.

Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor. Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor. Umeå Musikskolas utåtriktade verksamhet Läsåret 2013-2014 Musikskolans lärare och elever är en viktig del av Umeås kulturliv, och syns ofta

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Konstepidemin utökar!

Konstepidemin utökar! Konstepidemin utökar! Konstepidemin i Göteborg har nu existerat i 20 år. Förutom att vara en arbetsplats för 100-talet konstnärer som verkar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, drivs också

Läs mer

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 17 december 2012 203.8.3-444/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet

Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Kultur för alla? Om tillgänglighet, interaktion och integritet Auktionsverket Kulturarena 12 13 november 2015 Vad behövs för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet?

Läs mer

Kulturfakta.

Kulturfakta. Page 1 of 7 Subscribe Past Issues Tra Nyhetsbrev från Kulturanalys Norden View this email in your browser Kulturfakta Välkommen till Kulturanalys Nordens nyhetsbrev Kulturfakta. Här lyfter vi fram nyheter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012 i Östergötland den 27 oktober 2012 Deltagare Emma Palmkvist, 24 år, Linköping Ellinor Sundberg, 19 år, Finspång Mimmi Rosell, 24 år, Mjölby Diana Jonsson, 21 år, Åtvidaberg Emma Petersson, 18 år, Åtvidaberg

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

fungera som kunskapsöverföring och arbetspraktik och verka som en brygga mellan kulturer och sociala verkligheter.

fungera som kunskapsöverföring och arbetspraktik och verka som en brygga mellan kulturer och sociala verkligheter. Projektbeskrivning Projektetsnamn: Berätta! Sökande: De Ungas Sommarakademi på Konstepidemin, Göteborg Kontaktperson: Sofia Åhrman, projektledare 0708-144104, sofia@konstepidemin.se, Adress: Konstepidemin,

Läs mer

Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler för Folk och kultur 2019

Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler för Folk och kultur 2019 Kultur och fritidsnämnden 2018-10-15 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2018:170 Sara Nordlund 016 710 3270 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015

Skapande skola- projekt 2014-2015 Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTET? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i Teater Eksems skapande skola- projekt.

Läs mer

OM VÄRDSKAP. konsten att få människor att känna sig välkomna

OM VÄRDSKAP. konsten att få människor att känna sig välkomna OM VÄRDSKAP konsten att få människor att känna sig välkomna 1 Tänk dig en värld där alla känner sig väntade och välkomna. En värld där barn, vänner, främlingar, gäster, kunder och medarbetare vågar och

Läs mer

Hörlursfestivalen 2012, lördag 7:e juli, 12 timmar non-stop

Hörlursfestivalen 2012, lördag 7:e juli, 12 timmar non-stop Hörlursfestivalen 2012, lördag 7:e juli, 12 timmar non-stop Lokalt & Internationellt / Sollefteå Västernorrland & Världen LAB gallery / Föreningen Like Now!, Storgatan 129, 88140 Sollefteå, Västernorrland,

Läs mer

Man börjar från noll,

Man börjar från noll, Man börjar från noll, & själva skapandet blir centrum Borta är alla invanda professionella mönster & förväntade arbetssätt - vägen, inte målet, blir det som bär den djupaste meningen Sedan är jag övertygad

Läs mer

Kulturförening i Rasbo Rasbo pastorat. arrangerad av:

Kulturförening i Rasbo Rasbo pastorat. arrangerad av: UPPLANDS RASBO-RASBOKIL ORGELDAGAR 2012 under Kulturveckan 3-12 augusti 2012 mästarklasser och konserter på XVIII-talets Strand-orgel i Rasbokils Kyrka & symfoniska Allénorgel i Rasbo Kyrka mästarklass

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i skapande skola- projekten. Susanna har

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

LÅT JULEN GÖRA SKILLNAD

LÅT JULEN GÖRA SKILLNAD LÅT JULEN GÖRA SKILLNAD I Afrika finns det miljontals människor som saknar det kapital de behöver för att utveckla sina företag och därmed bidra till den lokala ekonomiska utvecklingen. Mer än 15 procent

Läs mer

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8)

Innehåll. Kontantstöd kulturföreningar. Remiss Förslag nytt bidragsreglemente 2020 UPN2019/ (8) Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd kulturföreningar Innehåll Kontantstöd kulturföreningar... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns kulturpolitiska vision... 2 2 Verksamhetsstöd...

Läs mer

Nordiskt samarbete. Nordens invånare om nordiskt samarbete. En opinionsundersökning i Finland, Danmark, Island, Norge och Sverige

Nordiskt samarbete. Nordens invånare om nordiskt samarbete. En opinionsundersökning i Finland, Danmark, Island, Norge och Sverige Nordiskt samarbete Nordens invånare om nordiskt samarbete. En opinionsundersökning i Finland, Danmark, Island, Norge och Sverige Nordiskt samarbete, Nordens invånare om nordiskt samarbete. En opinionsundersökning

Läs mer

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 Centrala Älvstaden Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 sammanfattning Vision Älvstaden, antagen av kommunfullmäktige i Göteborg den 11 oktober 2011. Se bilaga. Vision Älvstaden

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram våren 2017

Musik vid LiU. Generalprogram våren 2017 Musik vid LiU Generalprogram våren 2017 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla vårens alla konserter i ett behändigt format. Varmt välkommen och mycket nöje! För mer information och frågor,

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 föreläsningar för vuxna Tisdagen den 24 september kl 18.30 Kärlek, svek och längtan tre unga kvinnoliv kring förra sekelskiftet Marianne Söderberg Marianne Söderberg

Läs mer

Ansökan om projektbidrag

Ansökan om projektbidrag KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-04-23 KFN-2015/122.387 1 (3) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Workshops. Ljungby Berättarfestival Erbjudande

Workshops. Ljungby Berättarfestival Erbjudande Workshops Ljungby Berättarfestival 2018 Erbjudande I år bjuder Ljungby Berättarfestival på ett späckat workshop-program med både lokala, nationella och internationella kursledare. Årets workshops berör

Läs mer

Ett nytt sätt att se på Falköping Sveriges första Cittaslow har börjat värdesätta sin särart och identitet

Ett nytt sätt att se på Falköping Sveriges första Cittaslow har börjat värdesätta sin särart och identitet Ett nytt sätt att se på Falköping Sveriges första Cittaslow har börjat värdesätta sin särart och identitet Allt är klätt i vitt denna vackra januaridag i Falköping, Sveriges hittills enda Slow City. Eller

Läs mer

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN

KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN KOMMUNIKATIONS- PLATTFORM ANTAGEN AV FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-02-28 KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Svenska Aikidoförbundet 2 OM KOMMUNIKATIONS- PLATTFORMEN INNEHÅLL: SYFTE: Syftet med den här kommunikationsplattformen

Läs mer

NORDENS BISKOPS-ARNÖ S-746 93 Bålsta. Tel. +46 (0)171 826 70. E-post: exp.biskops-arno@folkbildning.net

NORDENS BISKOPS-ARNÖ S-746 93 Bålsta. Tel. +46 (0)171 826 70. E-post: exp.biskops-arno@folkbildning.net NORDENS BISKOPS-ARNÖ S-746 93 Bålsta. Tel. +46 (0)171 826 70. E-post: exp.biskops-arno@folkbildning.net Till de nordiska författarföreningarna Författarseminarier vid Nordens Biskops Arnö 2009 Biiskops

Läs mer

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer:

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer: Välkommen att delta i denna enkätundersökning! Denna enkät är avsedd att kartlägga nuläget inom regionens arbetslivsmuseer/industrihistoriska föreningar för att ge ett bra underlag för NAV:s fortsatta

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

Evenemangsstrategi för Eskilstuna kommunkoncern

Evenemangsstrategi för Eskilstuna kommunkoncern Kommunstyrelsen 2015-01-14 1 (12) Kommunledningskontoret KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 Evenemangsstrategi för Eskilstuna kommunkoncern Fastställd av Eskilstuna kommunfullmäktige 2014-11-27

Läs mer

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24 Jönköping 2015-01-24 Agenda 10:00-10:15 Välkomna. -fika, agenda, mål & syfte Olof 10:15-10:30 Säsongen 2015, kalender och planering Patrik 10:30-11:00 Vad är BMW Cup och för vem Lars Åke 11:00-11:30 Genomgång

Läs mer

Artister för miljön. Redovisning av interrimsstyrelsens förslag till verksamhetsbeskrivning

Artister för miljön. Redovisning av interrimsstyrelsens förslag till verksamhetsbeskrivning Artister för miljön Redovisning av interrimsstyrelsens förslag till verksamhetsbeskrivning Bakgrund Med den mängd människor vi är och kommer att bli på jorden, i kombination med det nuvarande sättet att

Läs mer

NY MUSIK GÖTEBORG våren 2016

NY MUSIK GÖTEBORG våren 2016 NY MUSIK GÖTEBORG våren 2016 NY MUSIK GÖTEBORG - våren 2016 Sedan hösten 2014 har vi, ett antal arrangörer av ny musik i Göteborg, träffats för att diskutera hur vi tillsammans kan arbeta för att sprida

Läs mer

Ingeborg Axner-Franzén, flöjt Jan-Åke Jönsson, gitarr Olov Franzén, cello

Ingeborg Axner-Franzén, flöjt Jan-Åke Jönsson, gitarr Olov Franzén, cello Olov Franzén, cello är en dynamisk och spännande konstellation mellan tre sinsemellan mycket olika musikpersonligheter. Flöjt, gitarr, cello och ibland sång figurerar i sällsamma möten och kombinationer.

Läs mer

Enligt preliminärt snabbprotokoll från kongressen

Enligt preliminärt snabbprotokoll från kongressen Enligt preliminärt snabbprotokoll från kongressen RIKSTEATERNS STRATEGISKA PLAN 2011-2015 Vision Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse för alla överallt. Verksamhetsidé Riksteatern är en folkrörelse

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Malmöinitiativet - skapa möten mellan Pensionärer Poliser och Ungdomar (PPU) i samtliga stadsdelar i Malmö Stad

Tjänsteskrivelse. Malmöinitiativet - skapa möten mellan Pensionärer Poliser och Ungdomar (PPU) i samtliga stadsdelar i Malmö Stad Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (2) Datum 2015-01-30 Vår referens Jeanette Lebedies Nord Utvecklingssekreterare jeanette.lebedies-nord@malmo.se Tjänsteskrivelse Malmöinitiativet - skapa möten

Läs mer

8 Intentionsförklaring Västsvenska turnerande sommarteatern DNKS150293

8 Intentionsförklaring Västsvenska turnerande sommarteatern DNKS150293 8 Intentionsförklaring Västsvenska turnerande sommarteatern DNKS150293 Arbetsutskottets förslag Driftnämnden kultur och skola ställer sig positiva till teaterns planerade utveckling avseende Västsvenska

Läs mer

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 3 april 2013 3.8.3-225/2013 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande över

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson kulturvara Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson Välkommen till Karta x 2 Vara kommun 16 000 invånare - varannan på landsbygd - var fjärde i Vara Tillverkn/Jordbruk Tillverkningsindustri Jordbruk Låg utbildningsnivå

Läs mer

Norrbotten international choir festival ansökan om bidrag till Singing people together. Ärendebeskrivning LULEÅ KOMMUN. Kulturnämnden

Norrbotten international choir festival ansökan om bidrag till Singing people together. Ärendebeskrivning LULEÅ KOMMUN. Kulturnämnden Kulturnämnden 2012-04-26 37 30 Kulturnämndens arbetsutskott 2012-04-11 34 26 Dnr 2012.78 86 Norrbotten international choir festival ansökan om bidrag till Singing people together Ärendebeskrivning Music

Läs mer

Projektbeskrivning och Utvecklingsplan

Projektbeskrivning och Utvecklingsplan Projektbeskrivning och Utvecklingsplan Löparakademins tioveckorsprogram 2016 Om Löparakademin Löparakademin är en ideell organisation vars övergripande ändamål är att öka samhörighet och integration genom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar.

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar. Göteborg 130915 Nyhetsbrev Änggårdsbacken September Nu känns det som att hösten är på väg. Det har varit många fina dagar i september och kanske blir det även några i oktober? Vi har ju haft en fantastisk

Läs mer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Kulturrådet beslutar att anta följande

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Bikupan period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014.

Kvalitetsarbete för förskolan Bikupan period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. Kvalitetsarbete för förskolan Bikupan period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Kulturpolitiskt program

Kulturpolitiskt program 1/8 Beslutad när: 2018-06-19 115 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: - Gäller för: Kommunfullmäktige KFN/2017:215-003 Gäller fr o m: 2018-06-26 Gäller t o m: 2021-12-30 Dokumentansvarig: Uppföljning: Alla

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Handbok för arrangörer

Handbok för arrangörer Handbok för arrangörer Arrangörshandbok - omslag.indd 1 2014-09-17 15:56:31 Handbok för arrangörer hur gör man om man vill arrangera en föreställning eller konsert? Vare sig du är en erfaren arrangör eller

Läs mer

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet 2010.11.30 Journalnr 2009-5294 VÄGEN, en musikal om Malmköping SAMMANFATTNING De positiva effekter projektet har givit oss är följande, utan inbördes

Läs mer

Jag kallar er vänner. Joh 15:15 En vägledning till församlingar som söker vänner i andra länder

Jag kallar er vänner. Joh 15:15 En vägledning till församlingar som söker vänner i andra länder Jag kallar er vänner Joh 15:15 En vägledning till församlingar som söker vänner i andra länder 1 Biblisk grund Den missionssyn som vuxit fram i Svenska Missionskyrkan när det gäller relationen till kyrkor

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

Några avgränsningar har valts för handlingsplanen. Stadsbyggnadskontoret antas vara huvudaktör och platsutveckling står i fokus för arbetet.

Några avgränsningar har valts för handlingsplanen. Stadsbyggnadskontoret antas vara huvudaktör och platsutveckling står i fokus för arbetet. Handlingsplan Inledning Handlingsplanen är en del i den Master Class om urbana gemenskaper, aktivism och medborgardeltagande som hållits inom Nordic City Network under hösten/vintern 2015/2016. Handlingsplanens

Läs mer

AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN

AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN LETS TAKE THE TRAIN Olle Kilström André Robsahm Joel Lind INNEHÅLLSFÖRTÄCKNING Affärsidé 2. Syfte 2. Nyttoaspekt 2. Mål 2. Organisation 3. Marknad 3. Marknadsföring 3. Konkurrens

Läs mer

K.L. Photography. Fotograf Kimmo Lång Modell-Porträtt-Familje-Bröllop-Barn-Dop Reklam- Produkt

K.L. Photography. Fotograf Kimmo Lång Modell-Porträtt-Familje-Bröllop-Barn-Dop Reklam- Produkt K.L. Photography Fotograf Kimmo Lång Modell-Porträtt-Familje-Bröllop-Barn-Dop Reklam- Produkt Om, K.L. Photography och fotografen Kimmo Lång Fotografering handlar om att fånga ögonblicket. Att vara med

Läs mer