Resultat av skolutvärdering vårterminen 2004

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resultat av skolutvärdering vårterminen 2004"

Transkript

1 1 Trollhättans Internationella Gymnasium Resultat av skolutvärdering vårterminen 2004 I 2004 års skolutvärdering fick eleverna i årskurs 1 och 2 ta ställning till elva påståenden på en skala från 1 till 5, där 1 motsvarar stämmer inte alls och 5 motsvarar stämmer helt. I och med att skalan är femgradig har eleverna inte tvingats ta ställning för eller emot påståendet utan har kunnat lägga sig i mitten på skalan, vilket bör ändras till nästa utvärderingstillfälle. Dessutom fick de i uppgift att ange det starkaste skälet att välja att gå på Thig resp att inte gå på Thig. 39 av 51 (76%) elever har besvarat enkäten. Nedan följer en redovisning av resultatet för de båda klasserna tillsammans. Någon särredovisning av varje klass kommer inte att göras. I redovisningen anges påståendet eleverna skall ta ställning till, var på skalan 1 5 eleverna bedömt påståendets överensstämmelse med verkligheten samt elevernas kommentarer till sin bedömning av påståendet. Vi arbetar projektinriktat Det är bra med småprojekt, men inte bra med stora, de blir för betygsgrundande! - Ja, det tycker jag att vi gör det och det tycker jag är väldigt bra. - Nja, har ju haft internationella möten men inte så mycket annars. - Ganska lite men det är bra för när vi gjorde det var det inte bra. - Nja, inte så mycket. - Om det betyder att vi inte jobbar på måfå, utan håller oss till olika projekt. - Jag tycker inte att vi jobbar så mycket med projektarbeten. - Till viss del: ex kulturella möten, den internationella dagen. - Det är bra, man lär sig mycket som man antagligen har nytta av i framtiden! - I vissa ämnen mkt blandat = bra. - Vi har ju inte gjort så många projektarbeten. - Det har väl hänt någon/några gånger. - Ibland, inte ofta. - Har bara haft ett. - O det behöver inte vara mer heller för jag tycker inte det flöt på så bra. - Tycker inte att det funkar kolla på hur det gick med sv/sh. - Men det är bra tycker jag, det blir för stora arbeten annars. - Förstår inte frågan. - Kan nog bli bättre, vet inte hur det utmärker sig här egentligen.

2 2 Jag har en klar uppfattning om hur det går för mig i skolan Lärarna är bra på att underrätta oss elever!!! - Ja det har jag väl lärarna brukar ju informera om hur det går. - Bra kontakt med lärare och mentor som förklarar hur det går. - Det känner man ju på sig rätt bra.. - Ser resultaten på prov osv. - Fler prat om betyg vore bra. - Vi har haft samtal med vissa lärare och sen har vi fått information på utvecklingssamtalet. - Det vore bra med betygssamtal. - Inte alla lektion/kurser. Har ej pratat med alla lärare. - Nåt ämne man kanske inte är riktigt säker på, men annars bra. - Inte riktigt, men jag hoppas att det går bra. - Jag ska ta reda på det. - Man frågar läraren. - I vissa ämnen ja andra nej. - Jag känner att det går bra, mycket bättre än förut tex. I nian. - Jag vet ungefär hur jag ligger till och vi får klara besked vid terminsslutet. - I en del ämnen går det bättre än vad jag trodde och tvärtom. - Jag vet ju ungefär var jag ligger för att jag vet hur jag lyckas på prov, men har inte fått reda på mycket utav lärarna. - Ja för det får man reda på av läraren. - Man får inte reda på hur man ligger till utav alla lärare. - I de flesta ämnen, men inte helt säkert i alla. - Lärarna skulle kunna berätta lite mer om hur det går i varje ämne o ungefär vad man kommer att få för betyg. - I vissa ämnen. - Jo, men man kan ta tag i lärarna och fråga om det är så. - Egentligen har jag det men vi får sällan reda på av läraren hur vi ligger till i helhetsbetyget. - Ligger förmodligen på gränsen, svårt att avgöra vad betyget kommer att bli. - Mycket bra i engelskspråkiga ämnen, dåligt i matematik. Jag känner av vår internationella inriktning i det dagliga arbetet i skolan Ja, för vi läser ju vissa ämnen på engelska osv. - Den märks ganska ofta. - Bör vara mer om själva det internationella. - På språklektionerna + Hi men inte annars.

3 3 - Lärarna pratar det språk de undervisar med på lektionerna tex. På engelska eller historia lektioner är det bara engelska som gäller. Lyssnar mycket på engelska men även de andra språken spanska tyska och franska. - Jag känner att det vi pratar om inte bara handlar om Sverige utan att lärarna försöker att beröra andra kulturer. - På historian känner man ju det eftersom att vi pratar engelska, annars tycker jag inte att det är så internationellt. - Vet ej, har aldrig tänkt på det, men man måste väll påverkas på något sätt! - Till viss del med engelskan också men för övrigt känns det som att vi är mer fokuserade på Sverige. - Vi brukar ofta komma in på sådant i all undervisning. - För dåligt, skulle vilja att vi diskuterade aktuella händelser i världen mer. - Att det är mycket språk och sånt. - Vi har alltid någon lektion på något annat språk. - För det mesta, främst språklektionerna o Historia. - Ja. Eftersom lärarna är infödda lärare och vi har mycket språk. - Eftersom det är mktt språk och engelska i andra ämnen. - Nej, det är bara när vi gör något speciellt. - Jag tycker vi ska ha fler språklektioner med de språk man valt. En gång i veckan är för lite. - Skulle vilja ha mer internationellt. - Men speciellt i Historia, religion och samhällskunskap. Dock lite för västerländskt. Jag tycker det är bra att vissa delar av undervisningen sker på engelska Man lär sig bättre själva språket då. - Bara bra. - Man lär sig mycket. - Jättebra! - Mycket viktigt och bra för då blir man stark i språket och ha det lättare för engelska och kan hjälpa mig mycket när jag söker jobb eller studera eller jobba utomlands. - Det är hur bra som helst! Man får en naturlig känsla för språket. - Jag tycker det är jättebra. Jag har lärt mig väldigt mycket engelska och kan det mycket bättre än mina kompisar som inte går här. - Det är bra men eftersom det inte är modersmål för många så kanske Historian borde vara lite lättare! - Det är bra eftersom vi lär oss mycket engelska men samtidigt är det ganska tufft. - Kanske mer? - Det var dels därför jag valde skolan. - Kunde vara mer engelska. - Det är jättebra om man vill plugga utomlands! - Det skulle gärna få vara mer.. =) - Det finns ord som man ej förstår. - Man lär sig otroligt mycket. - Man lär sig att prata mycket bättre då. - Absolut. Det är roligt, kunde vara mer. - Mycket bra, behövs i framtiden.

4 4 - Kan vara besvärligt ibland men man lär sig språket bättre. - Men jag tycker det skulle vara mer engelska redan ifrån början. - Man lär sig massor på det. - Jag tycker att alla ämnen borde vara på engelska. - Det är det bästa med hela skolan. Jag önskar flera temadagar i likhet med de vi haft (NTA, stresshantering, samlevnad, internationell festdag) Gärna, jag själv har en massa problem så det skulle vara skönt att ha mer sådant. - Nja, kanske det, vet inte riktigt. - Det är roligt & det stärker banden mellan elever &lärare. - Det är väldigt kul och lärorikt. Ett bra avbrott. - Det var bra faktisk, för jag har lärt mig mycket av de, mycket mer än vad vi kan lära oss på vanliga lektioner alltså om vi läser de som en del av kursen. Men ibland blir det tråkigt att lyssna på något som man inte tycker om eller inte intresserad och veta om dem. - Jag tycker de vi har haft har varit jättebra och vill gärna ha fler. - Det var kul med temadagar. Borde vara mer för de är bra avbrott i det jobbiga skolarbetet. - Det gör att vi elever bara kan slappna av under dessa dagar och vi har en rolig dag tillsammans! - Alltid ett trevligt avbrott från vardagen där man dessutom lär sig saker. - Det skulle vara kul. - Det är bra att få paus från vanliga lektioner. - Det känns stressigt att inte få den tiden att jobba på, men kul ändå. - Det är toppen. - Det var en kul och lärorik omväxling. - Det är ju trevligt när de är temadag, men jag tycker vi har ett perfekt antal temadagar. - Det är kul och intressant. - Inte så många att det krockar med kurserna. (Stjäl vår tid att arbeta med olika saker). - Det är roligt när man har lite annorlunda dagar och inte bara skolarbete. - Det är roligt och omväxlande. - Alltid kul med lite omväxling, i stället för att bara plugga, plugga! Man lär sig en hel del också! - Fast det har varit bra nu men det är ju alltid roligt med sådana dagar som omväxling. - Det är väldigt roligt och man lär sig mkt. - Det är alltid trevligt med variation och avbrott i vardagen. - Det är bra att ha sådana för då får man möjlighet att lära sig på andra sätt& inom andra områden. - Det har varit jättekul!

5 5 Jag har god kontakt med min mentor Ja, fast min mentor kan vara lite virrig o svår att få tag på. - Jajamensan. - Det är upp till mig. Vill jag prata eller fråga om något vet jag att mentorn finns där. - Ja, så där. Men jag kan inte säga att jag har så bra kontakt med mentorn, men om jag går och fråga om nåt/bär om hjälp med nåt så får jag det. - Tycker att vi har bra kontakt och jag kan komma och fråga om jag vill något. - Jag pratar inte mycket med min mentor men jag har inte behövt göra det. - Jag tycker min mentor är bra och jag känner att jag kan gå till mentorn om det är något. - Ja, ganska god men kanske mer god med min klassföreståndare. - Varför har man kontakt med sin mentor? - Vet inte riktigt. Vill jag något så är det bara att fråga så på så sätt har jag det. - Jag träffar honom vid utvecklingssamtalen. Jag har inte tyckt att jag har behövt att ha bättre kontakt med honom och jag tror att om jag skulle vilja ha bättre kontakt hade det inte varit svårt att få. - Träffar honom varje dag. - Lite svår att få tag på ibland. - Nja, kunde varit bättre. - Till och från. - Jag har bara min mentor 1 gång i veckan, men har inte ngt problem att prata med min mentor. - Min mentor är jättebra. Jag har goda möjligheter att påverka min utbildning Det har jag, vi elever får vara med o bestämma. - Det beror på mig. - Bör finnas fler valmöjligheter o vi bör få reda på mer om hur högskola fungerar. - Det är ju redan bestämt vad vi ska lära oss. - Ja, jag känner att jag har nu mycket bättre godare möjlighetr att påverka min utbildning, i jämförelse med möjligheterna jag hade i grundskolan. - Vi får väldigt ofta säga vad vi tycker är roligt och vad vi vill ha mer av. - Man kan ju inte välja så mycket. - I vissa ämnen kan vi påverka lite men det är inte mycket. - Får vara med och bestämma en hel del. - Inga valbara kurser. Förstår dock varför. - Har väl inte fått möjlighet än. - Jag kan ju påverka vad jag lär mig av det som erbjuds. - Ja, jag får ju välja vilka grejer jag får läsa i tvåan och trean. - Bra elevinflytande eftersom skolan är så liten.

6 6 - Ja! Men det är också bara i vissa ämnen tycker jag. - Jo, man kan bestämma med lärarna vad man ska göra. - Jag känner att jag har ett stort inflytande över min utbildning. - På vissa punkter kan man påverka mer än andra. Jag vågar framföra mina synpunkter Ja, givetvis. Jag gör alltid det. - Inte blyg, här behöver man inte skämmas. - Ja, jag känner att alla är respekterade och vi lyssnar och respekterar varandras åsikter. - Ja, jag känner mig säker vid framförande av både positiv och negativ kritik. Känner att lärarna tycker det jag säger är viktigt. - Ibland. - Självklart, om jag inte gör min röst hörd så kan jag ju inte påverka! - Är ganska blyg av mig. - För det mesta. - Ibland kan dom kännas mindre viktiga eller relevanta. - Ja, det gör jag. - Ja, det tycker jag. Elever och lärare tycker inte jag tar illa upp för att man säger vad man tycker. - Ja, men ibland vill man inte säga dem. - Det är klart! - Ja, jag vågar att framföra mina åsikter. Jag känner samhörighet med övriga elever Ja, det gör jag, vi är en härlig klass. - Helt ok klass. - Med mina klasskamrater är det bra men med resten av skolan nej. - Ja, för en stor del så har jag bra kontakt med andra elever i klassen och även med tvåor och treor. Jag tycker att alla är snälla och trevliga mot varandra, även med de i tvåan eller trean. Om jag behöver hjälp med nåt så är det ofta att alla är beredda att hjälpa mig. Och det händer kanske inte på de andra skolor som MÅG och Nisse tycker jag- så jag känner att vi har en samhörighet med varandra. Och det också beror på att vi inte är så många så vi har en större samhörighet här på våran skola än i de andra skolor. - En sådan klass som jag har nu har ja aldrig haft förrut. Ingen hierarki vilket är toppen. - Inte med alla. - Eftersom skolan är öppen så blir de flesta elever sådana också så; ja, det tycker jag. - Mest med de jag umgås med.

7 7 - Bara inom klassen, vet inte vad alla i trean heter. - Ok! - Jag känner inte alla så jättebra men de är inga problem. - Vissa personer tycker man om andra tycker man mindre om. De jag tycker mindre om har jag inte kontakt med. - Ja, alla känner alla och man kan prata med vem man vill. - Inte mer än jag känner att jag vill/behöver. - Ja, men med de i klassen. Inte så mycket på hela skolan. - Tycker det är sådär. De andra verkar inte ge så mycket av sig själva heller. Vart ska man börja? - Det känns som alla är bra kompis med varandra. Ingen utanför. - Vissa, vissa inte. - Speciellt med elevrådet. - Bara dem i klassen! Jag kände mig välkommen till Thig Nej, inte direkt. Av lärarna gjorde jag det men inte av 2:orna & 3:orna. - Ja, jag antar det. - Det var lite otäckt när man ej kände någon men det gick ju bra. - Det var en mycket trevlig start! - Ja. - Toppen lärare! - Det var bra. - Alla är vänliga. - Alla gjorde verkligen allt för att man skulle känna sig välkommen. - Jag förstod inte frågan, av lärare eller skolkamrater eller klasskamrater? - Jag kände mig välkommen, men jag kommer inte riktigt ihåg. - Fick komma och hälsa på och blev mycket väl omhändertagen av andra elever och lärare. - Alla välkomnade mig när jag sökte hit första gången och lärarna var jättetrevliga och började prata med oss precis som om de kände mig väl. - Skönt att gå här. - Ja, treorna gjorde ett bra jobb. Jag tycker att vi har bra lokaler Mycket fina. - Fräscha och luftiga. Dock bör det finnas fler uppehållsrum. - Ja, för vi har stora nya ljusa saler.

8 8 - En otrolig skillnad från tidigare skollokaler. Här finns ljus, små och stora utrymmen och det är mysigt. - Ja, de är fina och bra. - De är praktiska och fräscha. - Lagom stora lokaler, mycket hemtrevligt. - Lite små kanske. - Ljusa, fräscha. - Men mer smårum för enskilda studier önskas. - Tysta men små, för proven t.ex. - Ja, dom är stora och luftiga. - Dom är rena och fräscha. - Fräscha och fina. - Men! Känns inte kul att sitta i samma klassrum varje dag, hela tiden. Man tröttnar. - Lite enformiga. - Jo, men jag tycker inte om glasrutorna på klassrummen. Speciellt sal 1. - Jag vill ha lite mer färger, så man blir lite glad. - De är stora, rymliga och jättefina! - Lite trångt bara. Ange det starkaste skälet till att välja Thig. - Det är en bra utbildning. - Du blir inte osynlig. Du får chansen att stärka saker du kanske har svårare med. - Självkänslan utvecklas i den mindre miljön. - Bra stark utbildning som kan ge mig en större möjlighet att läsa vidare på Göteborgsuniversitetet. Språklärarna har språken som modersmål tex. Spanska så har spanskalärarinnan spanska som hemspråk. Också att en del av undervisningen är på engelska är det starkaste skälet. Som är nåt annorlunda men roligt och intressant men också att vi har lärare och elever från olika länder och kulturer och det gör det roligare. - En otrolig utbildning! - Mycket språk. Man lär sig mycket. - Utbildningen är bra o ger en stadig grund! - Trevlig mysig skola där man ser till elevernas behov. Man prioriterar eleverna i första hand så mycket som möjligt. - Vi är få och alla får den hjälp de vill ha. Det är en trygg miljö. - Skolan är lagom stor, man försvinner inte i mängden. - Liten skola. - Lärarna är engagerade och bryr sig om alla elever. - Avslappnad atmosfär, superlärare och en bra grund för arbete utomlands. En förståelse för andra kulturer. Man tar tillvara på elevers erfarenheter av andra kulturer. - Engelskan och? (oläsligt) och storleken. - Språkutveckling. - Bra språkundervisning. - Nära kontakt med lärarna. - Den internationella inriktningen/mysiga atmosfären. - Man får bättre kontakt med lärarna och man känner sig som hemma här. - Roligt, bra lärare liten skola. - Bra utbildning med mycket engelska.

9 9 - Litet. Lärare o elever känner varandra bättre. - Att det var mkt engelska (trodde iaf det innan jag kom hit, blev lite besviken) - Att man lär sig språk. - Lärarna ser dig, du kan inte försvinna i mängden. - Man får en mycket bra kunskap i alla ämnen. - Att man vill ha lektioner på engelska. - Bra utbildning & bra lärare + att en del är på engelska. - Hög kvalitet på undervisningen! - Ger en bra utbildning. - Att det finns lektioner på engelska. - Språket och om man gillar att plugga. - Bra utbildning bra engagerade lärare och utbildning på engelska. - Språklärarna kommer från det land de undervisar i. - Man får bra kontakt med lärare och andra elever. - Bra lärare, bra samhörighet i de små klasserna. - Undervisning på engelska. - Om man gillar att plugga ska man gå här annars INTE! - Man får en bra utbildning, det är litet. Ange det starkaste skälet att inte välja Thig. - Ibland kan det kännas isolerat, man tappar kontakten med många gamla klasskamrater. - Finns inget =). - Ingen kurrator. Ingen syo. -? -? - Tråkigt på rasterna. - Svagt språkintresse. - Har inget. - Stressigt o mkt att göra. - Finns ej många killar, he, he! Nämen det är ganska stressigt - Mkt läxor/prov måste vilja arbeta för sig. - Liten skola, ibland är lärarna för nära för bra koll på personer. - Det är stressigt (fast det är allt annat med). Blivit problem med utlandsresorna. Snyft. Vi är lite mobbade från dom andra skolorna. Har bara oss själva. - Det känns lite avlägset, typ lite instängt. - Det är en liten skola med högt tempo. - För lite folk (killar). - Svårt bedömningar med Betyg och så/ ibland kräver lärarna av oss än vad vi kan stressig känner jag också det är nästan alltid fullt med läxor, uppgifter, hemtentor och prov. - Gå inte här om du inte är villig att arbeta. - Det är jättejobbigt att gå på Thig. - Det är alldeles för hårt och stressigt!!! - Det är litet och man ser bara samma människor. - Kan bli för mycket språk ibland. - Isolerat från andra. - Lärarna ser dig, du kan inte försvinna i mängden. - För få killar. - Vill man inte plugga ska man inte välja Thig.

10 - Rekommenderar inte att välja Thig om man är skoltrött på grund av den höga studietakten. - Kan bli långtråkigt med liten skola. Det är en rolig känsla att få vara med på aktiviteter som ex. utmaningen & balen. - Enda anledningen är väl att det är ganska mycket att göra men det är det väl på de flesta linjer. - Det kan vara jobbigt. - Väldigt mycket plugg, starkaste skälet. - Om man är omotiverad och kanske skoltrött är det inget att rekommendera. - Ganska högt tempo, hinner inte riktigt med allt. - Det kan kännas tråkigt med så lite folk. - Det är en liten skola och man träffar inte andra från de andra skolorna. - Få elever. - Väldigt väldigt väldigt mycket plugg, ouppfyllda löften. - Inga egna val, det är litet. 10

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola?

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt, skicka ändå in blanketten!

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Hur tycker du skolan fungerar?

Hur tycker du skolan fungerar? Hur tycker du skolan fungerar? För att få veta mer om hur det fungerar i skolan vill vi ställa några frågor till dig som går i årskurs 9. Statistiska centralbyrån (SCB) och Göteborgs universitet genomför

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10 Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 9/ Grundskolor Ungdomsmottagningen Lönnen gör inför varje ny termin ett utskick till 19 grundskolor där vi erbjuder deras elever (i

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Utvärdering av projektet Flodagruppen

Utvärdering av projektet Flodagruppen Utvärdering Flodagruppen 1 Utvärdering av projektet Flodagruppen Elever och föräldrar Johan Heintz Handledare: Annika Hall Sveagatan 15 Kurator vid Dergårdens gymnasium, 413 14 Göteborg Lerum e-mail: johan.heintz@kulturverkstan.net

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan

Vi vill veta vad du tycker om skolan Vi vill veta vad du tycker om skolan 1 Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas psykiska hälsa

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Resultat Murgårdsskolan åk 8 våren 2015

Resultat Murgårdsskolan åk 8 våren 2015 Datum 2015-04-07 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Murgårdsskolan åk 8 våren 2015 2013 49 svarande av 79 elever 28 flickor och 21 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 62 % 2014 75 svarande av

Läs mer

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation?

2. Hur tycker du att stämningen i sjuan i stort har förändrats under året glädje, trygghet, gemenskap och kommunikation? 1. Hur tycker du att det har varit att gå i sjuan som helhet? Gör ett omdöme som handlar om rolighetsgraden (hur kul det har varit) och ett omdöme som handlar om hur du upplever ditt lärande (hur mycket

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Resultat Norrsätraskolan åk 5 våren 2015

Resultat Norrsätraskolan åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-08 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Norrsätraskolan åk 5 våren 2015 2012 13 svarande av 15 elever, 7 flickor och 6 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 87 % 2013 13 svarande av

Läs mer

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Detta var bra 333 Varierat program teori/övningar. Positiva och inspirerande ledare. Bra grupp: åldersblandat o könsfördelat. Öppenhet i gruppen.

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

ATT ANVÄNDA SPRÅK FÖR ATT LÄRA SIG OCH ATT LÄRA SIG ANVÄNDA SPRÅK

ATT ANVÄNDA SPRÅK FÖR ATT LÄRA SIG OCH ATT LÄRA SIG ANVÄNDA SPRÅK ATT ANVÄNDA SPRÅK FÖR ATT LÄRA SIG OCH ATT LÄRA SIG ANVÄNDA SPRÅK Liisa Suopanki Carin Söderberg Margaretha Biddle Framtiden är inte något som bara händer till en del danas och formges den genom våra handlingar

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni.

En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni. En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni. Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en-till-en-projektet och hjälper oss att förbättra

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING HÖSTTERMINEN 2004 SAMT VT 2004, HT 2003, VT 2003, HT 2002, VT 2002, HT 2001 & VT 2001 Sammanlagt har 290 elever av 319 fyllt i skolutvärderingen hösten 2004. Det ger

Läs mer

I vilken skolform/vilket program går barnet på adressetiketten? 2 Hur viktiga är följande aspekter för dig och ditt barn vid val av skola?

I vilken skolform/vilket program går barnet på adressetiketten? 2 Hur viktiga är följande aspekter för dig och ditt barn vid val av skola? Frågorna 1 7 ska besvaras utifrån ett specifikt barn och avse barnets nuvarande förhållanden. På enkätens framsida framgår vilket barn svaren ska gälla. 1 I vilken skolform/vilket program går barnet på

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Enhet: Tavestaskolan Samtliga elever grundskolan Svarsfrekvens: Antal 69 Andel% 96%

Enhet: Tavestaskolan Samtliga elever grundskolan Svarsfrekvens: Antal 69 Andel% 96% Enhet: Tavestaskolan Samtliga elever grundskolan Svarsfrekvens: Antal 69 Andel% 96% 1. Jag känner mig trygg i skolan. 100 100 100 100 100, 2. De andra eleverna är trevliga mot mig i skolan. 97 97 97 100

Läs mer

Tallbohovskolan besökte Frankrike

Tallbohovskolan besökte Frankrike Tallbohovskolan besökte Frankrike En grupp elever från Tallbohovskolan och Kulturskola i Järfälla har besökt Frankrike i slutet av november 2012. Syftet är att ungdomar med olika bakgrund möts i en skapande

Läs mer

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna

Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna. Rapport Sida 1 (17) Verksamhetsområde barn, ungdom och vuxna Rapport Sida 1 (17) 2015-01-05 Sida 2 (17) Brukarundersökning Ungdomens Hus 2014 En webbenkät genomfördes under november/ december 2014. 47 ungdomar på Ungdomens Hus svarade på enkäten. Betydligt färre

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Enkätresultat, Elever i åk 3, gymnasieskolor

Enkätresultat, Elever i åk 3, gymnasieskolor 1. TRIVSEL 1.1 Jag trivs med mina kamrater i skolan 4,22 4,51 4,08 4,16 1.2 Jag trivs med lärare och annan personal på skolan 1.3 Jag upplever att elever behandlas rättvist i skolan 1.4 Jag tycker att

Läs mer

Internationell studie om medborgaroch samhällsfrågor i skolan ICCS 2009 huvudstudie

Internationell studie om medborgaroch samhällsfrågor i skolan ICCS 2009 huvudstudie Internationell studie om medborgaroch samhällsfrågor i skolan ICCS 2009 huvudstudie Nationell elevenkät Skolverket 106 20 Stockholm International Association for the Evaluation of Educational Achievement

Läs mer

Resultat Jernvallsskolan åk 8 våren 2015

Resultat Jernvallsskolan åk 8 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Jernvallsskolan åk 8 våren 2015 2013 46 svarande av 50 elever, 17 flickor och 26 pojkar, tre har inte angett kön (enligt Procapita 6/2) dvs

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att

Först vill vi förklara några ord och förkortningar. i broschyren: impulsiv för en del personer kan det vara som att Hej! Du som har fått den här broschyren har antagligen ett syskon som har ADHD eller så känner du någon annan som har det. Vi har tagit fram den här broschyren för att vi vet att det inte alltid är så

Läs mer

Elevutvärdering 2015. Created at 10.03.2015 08:51

Elevutvärdering 2015. Created at 10.03.2015 08:51 Elevutvärdering 2015 Created at 10.03.2015 08:51 GRUNDUPPGIFTER (Kaikki) GRUNDUPPGIFTER (Kaikki) UNDERVISNING (Kaikki) 1. Undervisningen håller hög kvalitet. 2. Lärarna är professionella och kunniga. 3.

Läs mer

Hur var projektet att arbeta med engelsktalande länder? Forska, samla fakta, göra Book Creator böcker, göra presentationer.

Hur var projektet att arbeta med engelsktalande länder? Forska, samla fakta, göra Book Creator böcker, göra presentationer. Quiz name: Utvärdering engelskaprojekt engelsktalandeländer Date: 02/03/2016 Question with Most Correct Answers: #0 Total Questions: 14 Question with Fewest Correct Answers: #0 1. Hur var projektet att

Läs mer

Brukarundersökning Skogshyddan 2016

Brukarundersökning Skogshyddan 2016 Brukarundersökning Skogshyddan 2016 1. Hur gammalt är ditt/ert barn? 3. Mitt/vårt barn trivs i förskolan/familjedaghemmet 4. Mitt/vårt barn tycker det är roligt att gå till förskolan/familjedaghemmet 5.

Läs mer

Vår enkät kring vad ni tycker om appen Tinder har legat ute i fyra veckor och vi har fått in 44 svar. Här följer en sammanställning av era svar:

Vår enkät kring vad ni tycker om appen Tinder har legat ute i fyra veckor och vi har fått in 44 svar. Här följer en sammanställning av era svar: Vår enkät kring vad ni tycker om appen Tinder har legat ute i fyra veckor och vi har fått in 44 svar. Här följer en sammanställning av era svar: Tjejer som "swipar" höger (valt ut någon de är intresserad

Läs mer

Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015

Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Årsunda skola åk 5 våren 2015 2012 12 svarande av 17 elever, 6 flickor och 6 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 71 % 2013 20 svarande av

Läs mer

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM

TIMSS & PIRLS Elevenkät. Årskurs 4. Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! PIRLS/TIMSS Skolverket STOCKHOLM i k Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: TIMSS & PIRLS 2011 OBS! Vik och riv försiktigt! Elevenkät Årskurs 4 Skola: Elev: Klass: PIRLS/TIMSS Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 BARCODE j l Instruktioner

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

1 of 6 15/02/2007 23:26 Enkätresultat Enkät: Enkät 479896 Status: öppen Datum: 2007-02-15 23:26:10 Grupp: Aktiverade deltagare (5C1108 Tillämpad fysik, mekanik) Besvarad av: 7(58) (12%) Sidan besökt av:

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Patientenkät Väntrumsmilj

Patientenkät Väntrumsmilj Patientenkät Väntrumsmilj 1. I vilket väntrum sitter du? 1. I vilket väntrum sitter du? n A. Sunderby sjukhus 79 100 100 100 179 100 B. Kalix vårdcentral 0 0 0 0 0 0 C. Hortlax vårdcentral 0 0 0 0 0 0

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation

Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Demolektion moraliskt resonerande Lukas problemsituation Huvudtränare: David: huvudtränare Medtränare: Emese Deltagare: David, Nathanael, Robert, Julia, Mujje, Hassan 1 Planering innan lektionen: David

Läs mer

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle Resultat från Lupp-undersökningen, lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ung i Gävle Lupp, som står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken, är en enkätundersökning som

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen.

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. I boksamtalet vill jag att de andra i gruppen ska- ha ett mordiskt intresse, brinnande blick, öronen på skaft och

Läs mer

Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil.

Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil. Intervjuer Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 1. 20 år. Ca 10 min med bil. 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil. 3. 21 år. 5 min med bil. 4. 51

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag har sysslat med ja, först då

Läs mer

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken.

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Insparksutvärdering 2012 Skara studentkår SSK 68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Hur upplevde du insparken? (1 väldigt dålig 5 väldigt

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms 46 responses View all responses Publish analytics Summary Edit this form Nina Wormbs This version of Safari is no longer supported. Please upgrade to a supported browser. Dismiss Vilken kör gäller svaren?

Läs mer

Ungefär hur många gånger har du haft någon form av kontakt med UM under de senaste 12 månaderna? Räkna även med telefonkontakt, brev, mail?

Ungefär hur många gånger har du haft någon form av kontakt med UM under de senaste 12 månaderna? Räkna även med telefonkontakt, brev, mail? FSUM Sammanställning av enkät för Västernorrland 2011-10-25 Jag är kön Antal Procent Tjej 172 91.5 Kille 16 8.5 Annat 0 0.0 Vet ej 0 0.0 Summa 188 100% 6 observationer saknar värde i variabel kön Hur fick

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag

Målet. När jag började på Tuna var jag en liten blyg tjej. Jag var ganska missnöjd med klasserna för jag Målet Amanda Olsson 9b 1-13 Det känns som jag har sprungit ett maraton, ibland har det gått så lätt och ibland så tungt. Jag har varit så inne i allt så jag inte sett hur långt jag kommit, inte förrän

Läs mer

ATTITYDER TILL SKOLAN 2003 SKOLBARNSFÖRÄLDRAR

ATTITYDER TILL SKOLAN 2003 SKOLBARNSFÖRÄLDRAR ATTITYDER TILL SKOLAN 2003 SKOLBARNSFÖRÄLDRAR Fråga 1 Nedanstående fråga omfattar ett antal påståenden som förekommit i debatten om den svenska skolan. I vilken instämmer Du i vart och ett av dem? Påståenden

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2014 deltagare Filmkollo Utvärdering 2014 deltagare Filmkollo 209 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 Ja Nej Varför eller varför inte? Det är väldigt professionellt och man lär sig så mycket samtidigt

Läs mer

FÖR DIG SOM INTE HAR GÅTT I GYMNASIESKOLAN

FÖR DIG SOM INTE HAR GÅTT I GYMNASIESKOLAN 1 Vilken är din nuvarande sysselsättning? Går i gymnasieskolan, ÅRSKURS 1 Går i gymnasieskolan, ÅRSKURS 2 Går i gymnasieskolan, ÅRSKURS 3 Studerar på annan utbildning Arbetar Arbetar/studerar inom arbetsmarknadspolitisk

Läs mer

Tycker du att det stämmer att tjejer idrottar mer och att killar spelar mer data-/tvspel?

Tycker du att det stämmer att tjejer idrottar mer och att killar spelar mer data-/tvspel? Fritid Tycker du att det stämmer att tjejer idrottar mer och att killar spelar mer data-/tvspel? Lydia Ja, Jag tror att killar spelar mycket tv/ dataspel och tjejer sitter mer vid msn om de är vid datorn.

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Falköpings kommun Feriepraktik 2015 Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Total Period 1 Period 2 Period 3 Kille 42% 37,7% 41,4% 50% Tjej 58% 62,3% 58,6% 50% Svarande 138 69 29 40 Total Period 1 Period 2 Period

Läs mer

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Att våga tala - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Vad jag tänkte prata om... Vem är jag? Vad gör jag här? min bakgrund som talare Går det att lära sig att våga nåt?

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Resultat Teknikprogrammet åk 2, våren 2014

Resultat Teknikprogrammet åk 2, våren 2014 Datum 2014-03-12 Norum/Westerman-Annerborn KUN2014/61 Resultat Teknikprogrammet åk 2, våren 2014 2012: 6 elever av 6 svarade på enkäten, dvs 100 % (en har dock avstått på ett antal). OBS att ett litet

Läs mer

KURSUTVÄRDERING MATEMATIK I: 5B1115

KURSUTVÄRDERING MATEMATIK I: 5B1115 Amina Henaien Farrokh Atai 840717-0508 851103-7932 henaien@kth.se farrokh@kth.se KURSUTVÄRDERING MATEMATIK I: 5B1115 Vi har försökt genom denna utvärdering att ge er en sammanfattning och en kortfattad

Läs mer

Information om språkval - stödmaterial

Information om språkval - stödmaterial Information om språkval - stödmaterial Denna information om språkval riktar sig till lärare, rektorer samt studie- och yrkesvägledare i grundskolan. Texten är tänkt som ett stöd för den person/de personer

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 23 34,8 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0

Läs mer

En elev en dator, Botkyrka kommun sept Elevenkäten besvaras senast 11

En elev en dator, Botkyrka kommun sept Elevenkäten besvaras senast 11 En elev en dator, Botkyrka kommun sept. 2013. Elevenkäten besvaras senast 11 Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en till en projektet och hjälper oss att förbättra och utveckla

Läs mer

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA

MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Kursutvärdering moment 2, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (19/51) BRA (29/51) GANSKA BRA (2/51) INTE BRA Jag är nöjd med de regelbundna föreläsningarna och seminarierna,

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

Likabehandlingsplanen i kortversion

Likabehandlingsplanen i kortversion Likabehandlingsplanen i kortversion Augustenborgsskolan & Rosenholmsskolan Likabehandlingsplanen är skolans handlingsplan för att motverka diskriminering och kränkande behandling. Det är en plan som är

Läs mer

Sammanställning baserad på 49 besvarade enkäter från deltagare i Dansa utan krav! Jönköpings län. Utvärderingen besvarades anonymt.

Sammanställning baserad på 49 besvarade enkäter från deltagare i Dansa utan krav! Jönköpings län. Utvärderingen besvarades anonymt. Sammanställning baserad på 49 besvarade enkäter från deltagare i Dansa utan krav! Jönköpings län. Utvärderingen besvarades anonymt. Dansa utan krav! har pågått i Jönköpings län sedan våren 2014. Grupper

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer