INLEDNING: ARBETSMATERIAL TILL METODBOKEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INLEDNING: ARBETSMATERIAL TILL METODBOKEN"

Transkript

1 ! INLEDNING: ARBETSMATERIAL TILL METODBOKEN Arbetsmaterial till Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun. Det finns ett värde i att lägga ner mycket tid och förberedelser till utveckling av god möteskultur. Om ni är en grupp som träffas ofta så går det att göra massor! Då kan gamla roller och maktfördelning brytas i gruppen. Ta ett steg i taget och pröva nya metoder flera gånger för att träna och anpassa till just er grupp. Om det fungerar, utse gärna en eller två personer som är ansvariga för att driva mötesprocessen. Det är bra att tänka på dig själv i din ledarfunktion, att du är som en aktiv motor som tar ansvar för att mötet ska rulla och fungera. Goda tips, så här gör du ett bra möte! Innan mötet: 1. Förbered mötet! Vad är syftet, vilka ska komma, vem fixar fika? Det viktigaste är att de som anordnar mötet är överens om syfte och upplägg. 2. Möblera för kreativitet! Val av lokal, möblering är viktig för delaktighet. Bäst är att alla kan ha ögonkontakt. Under mötet: 1. Utse en mötesledare! Mötesledaren har ansvar för att leda mötet framåt. Det får gärna vara någon annan än den som vet mest om sakfrågorna. Mötesledaren måste vara klar med syftet med mötet. 2. Gör en dagordning! Skriv upp det ni ska ta upp på tavlan eller på p a p p e r, även om det bara är några punkter. Ge varje punkt en ungefärlig tidsgräns. 3. Utse en tidshållare! Tidshållaren säger till innan en punkt drar över sin beräknade tid. 4. Utse en sekreterare. För anteckningar om ni bestämmer saker som ska göras. Skriv ner vem som ska göra vad och när det ska vara gjort och hur deltagarna får anteckningarna. 5. Låt alla presentera sig! Inled mötet med en runda där alla presenterar sig. Om ni är fler än 20, presentera er för de 2-3 personer som sitter närmast. 6. Börja och sluta mötet på utsatt tid! Använd sedan de metoder under mötet som passar just för er. Lycka till och ha kul! Möten är ju till för att man skall samarbeta och nå gemensamma mål.

2 1METOD: MATCHER Min. 10 pers min. Papper (A3), tuschpennor, Post-it lappar, Tidtagarur. I samband med ett u t v e c k l i n g s - arbete. Främja mötesklimatet. A k t i v e ra samtliga deltagare. Matcher består av tre moment, så kallade matcher. Metoden lämpar sig för möten med grupper som ska samarbeta i utveckling av något. Matcherna handlar om att få fram tankar om vad som är viktigt, gemensamt och enskilt, vilket är bra att ha med sig när man umgås i gruppen Frågeställningarna är till för att synliggöra deltagares tankar och åsikter. Ett sätt att lära känna varandra helt enkelt. Du delar upp deltagarna i ett antal grupper. Tre stycken matcher enligt nedanstående exempel gällande en grupp som exempelvis kan vara arbetslaget, fritidsgården, elevrådet, föreningen mm. Innan start så går ni igenom de övergripande spelreglerna och regler för varje match. Spelregler: Innan ni börjar, utse en: 1. Bordsvärd - ansvarar för rundor (se metod rundor). 2. Sekreterare- skriver. 3. Tidshållare ser till att ni håller tiden och att det inte blir för långa monologer. LENAS TIPS! Matcher ger också en bra grund till trygghet i gruppen. Det i sig förbättrar möjligheten att lyckas med det gruppen vill uppnå tillsammans. Tycker du att det verkar krångligt att komma igång? Börja då gärna med SLUTA- BÖRJA FORTSÄTTA. Match nr 1 Tvärtomövningen vad är viktigt i vårt arbetslag/på vår fritidsgård? (Speltid 15 minuter) A. Brainstorm- hur ska vi göra för att vårt arbetslag/fritidgård ska fungera så dåligt som möjligt? Skriv upp allt på ett A min B. Vänd påståendena till positivt min B. Gruppera ihop era lappar och sätt rubriker på ett A3 papper min Det här är gemensamma viktiga ord att bära med oss när vi samarbetar. Match nr 3 Ansvar (Speltid 10 minuter) A. Att ta ansvar - vad betyder det för mig? Prata två och två min C. Var och en pluppar 3 st pluppar (se metod pluppning) - på de påståenden som är viktigast för dig! Renskriv vad som var viktigt på ett eget A3, resultatet är nu gruppens ledord min Match nr 2 Viktigt i mitt liv just nu? Vad har vi gemensamt? (Speltid 10 min) A. Brainstorma själv vad som är viktigt för dig i ditt liv just nu, både privat och i jobbet. Skriv ned en sak per post- it lapp, totalt 5 saker min B. Gör en runda och skriv ihop era tankar på ett A3-papper min Nu har ni förtydligat ordets innehåll och berättat för varandra vad ordet ansvar innebär för er. Efter att ha genomfört matcher är det lämpligt att arbeta vidare med metoden Sluta - Börja - Fortsätta eller Projektplan.

3 2METOD: MINIDIALOGKAFÉ Min. 10 pers. 45 min. Papper (A3), tuschpennor, Färgpluppar, Tidtagarur, Talpinne. Fånga upp allas idéer. Strukturera och sålla bland förslag. Metoden är enkel att använda på exempelvis ett stormöte eller på ett föreningsmöte när man vill få igång utveckling eller fånga upp vad deltagarna brinner för eller arbeta fram förslag. Här följer ett exempel på ett tema som vi i Jönköping använde , för att driva och utveckla ungdomsinflytande på fritidsgård eller elevråd. Självklart väljer ni teman som passar syftet för ert möte: Möteshållaren delar först upp deltagarna i mindre grupper. Utse en bordsvärd som leder, en antecknare och en tidshållare i varje grupp min A. Det här får mig engagerad och får mig att vilja satsa på att utveckla ungdomsinflytandet i vår verksamhet. Syfte: Fånga allas idéer. 1. Tänk till själv i en minut min 2. Brainstorma genom att skriva förslag på post it lappar min 3 Sortera och dela in i rubriker min 4. Var och en pluppar 3 st pluppar (se metod pluppning ) på de viktigaste förslagen. Varför pluppade jag som jag gjorde gå en runda, någon antecknar min B. För att inhämta förslag från de andra grupperna byter alla bord utom bordsvärden. Nu är tvärgrupper bildade. C. Tvärgrupper - Berätta för varandra vad ni sa vid era bord. 10 min totalt per grupp/fördela tiden efter gruppmedlemmarna. Lyssna/håll tiden min D. Gå tillbaka till ert bord: har något nytt kommit fram? Anteckna i så fall det min E. Gruppredovisningsrunda. Varje grupp presenterar sitt resultat. Tid för presentationer bestäms av möteshållaren. Deltagarna gör sedan en rangordning (Se metod rangordning).

4 3METOD: SLUTA-BÖRJA-FORTSÄTT Min. 2 pers. Min. 20 min. Papper och penna. Vädra åsikter, utvärdera och gå vidare. MMetoden är väldigt enkel och kan användas på olika vis; när man ska planera framåt eller när man behöver utvärdera, se de bra saker som gruppen redan gör och vill fortsätta med samt vilka nya grepp man vill tillföra. Här ges också tid att ta upp sådant som deltagarna inte tycker man ska fortsätta med, eller sådant man tycker är direkt dåligt. Det är bra att ge tid till att prata av sig och skaka av sig negativa saker som tar onödig energi. Deltagarna tar gemensamt ansvar för att komma vidare på ett professionellt sätt. Du har ett A4 papper eller A3-papper med respektive text enligt nedanstående förslag: LENAS TIPS! Är ni fler än 6 deltagare, arbeta då gärna i grupper för att komma igång snabbare. F o r t s ä t t a Det här gör vi bra och det fortsätter vi med. B ö r j a Vad kan vi börja med? - Har vi en idé som vi vill genomföra? S l u t a Vad ska vi sluta med? Vad vill vi ta bort? Vad är vi inte nöjda med? 1. Tänk till själv ett par minuter. 2. Var och en skriver ner vad de tycker på post-it lappar, och sätter upp under respektive rubrik på bladen. 3. Varför skrev jag som jag gjorde? Använd metod rundan, (se metod rundan). Efter denna övning kan man om man vill fortsätta med metod projektplan.

5 4METOD: SWOT-ANALYS Min. 2 pers min. Papper och penna. Synliggöra för- och nackdelar. SW OT (Strength, Weakness, Opportunities and Threat). Detta är en metod som hjälper till att skapa en gemensam bild inför exempelvis ett utvecklingsarbete, genomförande av arrangemang mm. Metoden hjälper dig att se verksamhetens styrkor och svagheter men bidrar även till att du ser möjligheter och hinder. 1. Låt deltagarna svara på följande frågor, arbeta gärna i smågrupper. - Styrkor: Vad finns det för styrkor för att uppnå det ni vill göra? Svaghet: Vad finns det för svagheter som hindrar er att uppnå det ni vill göra? LENAS TIPS! Gläds åt de styrkor ni har, utveckla och använd dem! Möjligheter: Vad finns det för möjligheter i omvärlden (att samarbeta) utanför er verksamhet som hjälper er att nå det ni vill göra? Hinder: Vad är det som hindrar er från att uppnå det ni vill göra? 2. Låt grupperna redovisa sina SWOT-analyser. Vad kom ni fram till? 3. Om ni vill gå vidare: Välj tre saker som är viktiga och som ni vill göra bättre under frågan Styrkor. Välj tre saker som ni vill utveckla från frågan Svagheter. Välj ett par saker som ni vill arbeta vidare med under frågan Möjligheter. Välj ett par hinder som kan komma att bli ett problem under frågan Hinder och gör en plan för hur de kan undvikas.

6 5METOD: PRO J E K T P LA N Min. 2 pers. 20 min. Papper och penna. Klargöra ansvarsfördelning. Metoden används för att strukturera och synliggöra för alla vad som behövs göras för att genomföra eller uppnå det en grupp kommit fram till. Det är en bra metod för att arbetsfördela, exempelvis när man tillsammans ska genomföra olika aktiviteter eller förändra något. Efter ett möte är det lätt att låta saker och ting rinna ut i sanden. För att undvika det besvarar gruppen följande frågeställningar: Vad som ska göras? Varför det ska göras? Vilka är målgruppen? LENAS TIPS! Ta för vana att i slutet av ett möte summera för alla vad man kommit fram till och fördela ansvaret. Vem har ansvar för att det blir gjort? Hur ska det gå till? När ska det ske? Boka tid för nästa träff då var och en rapporterar vad som gjorts. Viktigt med uppföljning.

7 6METOD: GEMENSAM DAGORDNING 4-25 pers. Beroende på antal punkter som ni ska behandla. Papper, penna och klocka. Delaktighet i mötesinnehållet. Att forma dagordningen är en betydelsefull faktor om man vill få igång ett engagemang bland unga såväl som vuxna. Det är också ett verktyg att fördela makten under ett faktiskt möte, samt få kontroll på tiden så att alla punkter på dagordningen verkligen tas upp. Finns inte tid till en specifik punkt ska detta åtminstone vara tydligt - ingen punkt ska bara kunna försvinna vid mötets slut. 1. Gör en runda som tar upp aktuella punkter, eller så meddelar var och en vilka punkter man vill ta upp till den som bjudit in till mötet. 2. Kom överens om hur tiden och punkterna ska disponeras under er mötestid. 3. Utse mötesfunktionärer : Ordförande, sekreterare och tidshållare. 4. Den som lyfter en punkt är ansvarig för att hålla tiden och är ordförande över sin punkt. LENAS TIPS! Jag tycker den här metoden är bra då man vill att alla ska tänka till och förbereda sig inför ett möte, delaktighet omfattar även ansvar. 5. Det är fantastiskt svårt att stoppa mitt i ett resonemang och det är här en tidshållare behövs som har mandat från de andra att avbryta. 6. Drar en punkt över sin utsatta tid ska det vara tydligt att gruppen tycker det är OK, annars ska punkten föras vidare till nästa möte. Exempel på en gemensam dagordning. Ä r e n d e I n f o D i s k. B e s l u t T i d? Ve m? I n l e d n i n g s r u n d a 5 min a l l a Föregående mötes protokoll 10 min o r d f / s e k r Mötesfunktionärer (t ex ordf./sekr/tidhållare etc) 2 min o r d f / a l l a GEMENSAM DAGORDNING 10 min a l l a Punkt 1 x 10 min e v a Punkt 2 x 5 min a n n a Punkt 3 x 20 min k a l l e o s v A v s l u t n i n g s r u n d a 5 min a l l a Låt gärna den Gemensamma dagordningen sitta uppe på en tillgänglig plats eller på Internet tills nästa möte, så att man kan fylla i punkter till kommande möte och även se vad andra vill ta upp. Det är ett av många sätt att hålla dagordningen levande. Förklaring till mötesfunktionärer: Ordförande - fördelar ordet och för diskussionen framåt. Sekreterare - förtydligar beslut eller diskussion för protokollet vilket underlättar uppföljning. Tidshållare - håller ordning på tiden för inlägget, frågan och mötet så att de andra kan koncentrera sig på innehållet.

8 7METOD: PLU P P N I N G Min. 4 pers. Beroende på omfattning av förslag. Färggranna klisterlappar, papper och penna. Tydliggöra röstningsresultat. Metoden är ett mycket enkelt och effektivt sätt att genom pluppning prioritera eller rösta på olika förslag. Genom att använda sig av färggranna pluppar blir resultatet synligt för alla som är med under själva genomförandet, ett snabbt resultat. Att pluppa är ett snabbt och åskådligt sätt att göra en gemensam prioritering. Var och en får samma antal pluppar (små klisterlappar) att fördela bland olika alternativ eller förslag som gruppen tidigare arbetat fram. Hur många pluppar man får sätta på respektive alternativ eller förslag kommer gruppen överens om. Pluppning synliggör snabbt och enkelt resultat av gruppens åsikter och är ett objektivt underlag för fortsatt arbete.

9 8METOD: RANGORDNING Min. 4 pers. Beroende på omfattning av förslag. Post-it lappar, pennor, flera stora gärna färgade A3 blad. Prioritering av framkomna förslag. Den här övningen är bra att använda t.ex. när större investeringar ska göras eller vid beslut om mer kostsamma aktiviteter som gruppen vill genomföra, eller att helt enkelt prioritera olika frågor/förslag. Material: post-it lappar, pennor, flera stora gärna färgade A3 blad. 1. Utse en samtalsledare, som ser till att alla får prata samt någon som antecknar. 2. Alla i gruppen får brainstorma förslag på vad man ska köpa in. Det här gör man en och en. Förslagen skriver man på post-it lappar med ett förslag på varje post-it. 3. Alla förslag (post-it lappar) sätts upp på A3 bladet, gruppen sorterar nu dvs. sätter de post-it lappar som har samma förslag eller liknande förslag tillsammans. Samma som ovan gäller när man ska ge förslag på aktiviteter. 4. Sekreteraren skriver ner de förslag som har kommit upp på ett A3 blad. 5. Gruppen ska nu på ett demokratiskt sätt rangordna förslagen och samtalsledararen får nu en viktig roll att se till att alla får sin röst hörd och tala för sitt förslag. 6. Man kan använda sig av rundor vid varje förslag. Efter det röstar man ja eller nej för varje förslag. Det förslag som får flest röster kommer som nummer ett på listan för inköp, näst flest röster kommer tvåa osv.

10 9METOD: TÄNDSTICKAN Max. 25 pers. Beroende på antal deltagare. Tändsticksask. Presentation av deltagarna. Detta är en presentationsövning då man presenterar sig sammantidigt som man tänder en tändsticka. Den som ska presentera sig ska tända och hålla i stickan. Man får då prata till stickan har slocknat. Här gäller det att vara lite finurlig om man vill prata en längre tid. Den som presenterar sig har då focus på att försöka få tändstickan att brinna samtidigt som han/hon presenterar sig. Ej så pretentiös presentationsövning, men kul. Det som krävs är en tändsticksask och ett glas vatten där man kan slänga de utbrända stickorna.

11 10 METOD: REPET pers min, beroende på hur snabba deltagarna är. Repet är en presentationsmetod som är utmärkt att använda i en grupp som träffas för första g å n g e n eller inte är så vana vid varandra. Metoden lättar upp stämningen och lockar till många skratt. Repet ska knytas ihop, storleken ska vara som en rockring ungefär. Ett rep, hopprep, nätverkskabel eller liknande! Presentation av deltagarna. Stå i en ring och håll varandra i händerna. Här är det mest lämpligt att den som leder mötet startar. Repet ska hänga från högra sidan av halsen och snett ner över vänstra sidan av kroppen. Med det här utgångsläget ska nu den som startar krångla sig ur repet och få det över till nästa person som man har på sin vänstra sida. Under tiden som man ålar och har sig med repet ska man presentera sig själv. Klarar man att få över repet snabbt blir det en kort presentation, tar det lång tid blir det en lång presentation! LENAS TIPS! Vill du göra ett möte kul så rekommenderar jag denna metod. Känslan från övningen stannar lätt kvar under hela mötet. Lycka till, och ha en rolig stund. OBS! Man får inte under några omständigheter använda fingrar eller händer, man ska helt enkel åla sig ur med hjälp av kroppen.

12 11 METOD: TA L B O L L & TA L PI N N E 8-20 pers. Beroende på antal deltagare. Något som man kan skicka runt, exempelvis boll, pinne eller annan liten sak. Markör för att fördela ordet. Samt att främja mötesklimatet. Metoden markerar vem som har ordet och gör det lättare att genom en markör, exempelvis boll, pinne eller annan enkel sak få gruppens uppmärksamhet. Genom att använda en markör kan den som vanligtvis inte säger så mycket också tränas i att formulera sig utan att de som har högre status eller har talets gåva alltid pratar. Metoden gör också att deltagarna lär sig lyssna på alla. Markör används med fördel i samband med metoden rundor, men självklart kan markören användas bara för att markera vem som just nu har ordet. Den som leder mötet ser till att markören ges till den som ska prata.

13 12 METOD: RUNDOR 5-15 pers. Beroende på antal deltagare. Inga. Aktivera alla deltagare. Rundor är ett sätt att synliggöra alla i en grupp. Var och en får ordet en i taget. Avgränsa frågan, annars bli det lätt (speciellt i en stor grupp) att den som får ordet pratar på om vad som helst eller börjar svara på tidigare inlägg. Man går helt enkelt varvet runt och låter alla prata i tur och ordning. Under rundan är det bara den som har ordet som får prata. De andra ska inte kommentera vad som sägs. Frågor och kommentarer får man ta efteråt. Man kan från början bestämma en maxtid som varje person får prata under rundan. Det är okej att passa även om man helst ska få alla till att träna sig i att säga något. Exempel på olika rundor: Lena Tips: Genom rundor får man ofta fram sådant som man kanske inte skulle ha tänkt på annars, och får fler perspektiv på frågeställningar I n l e d n i n g s r u n d a : Personlig rapport alla berättar vad som är på gång just nu i deras arbete, förening eller verksamhet. Må- runda: Att inleda mötet med att låta alla berätta hur de mår, ökar förståelsen för varandra och skapar bra mötesklimat. Förslagsrunda: Efter en diskussion ger man var sitt förslag till beslut, utan argumentation. A v s l u t n i n g s r u n d a / u t v ä r d e r i n g s r u n d a : Det kan vara bra att avsluta mötet med en runda då alla har en möjlighet att säga hur de tycker mötet har gått. Något var kanske bra? Något kunde varit bättre? Hur kände de sig? Se det som en liten utvärdering. Tvärgrupps rundor: Om gruppen har svårt att komma igång eller känns för stor kan det vara bra att dela in deltagarna i mindre grupper. Genomför då rundor i de mindre grupperna och låt varje grupp sedan redovisa för varandra. Det är ett ytterligare moment och kräver lite mer tid men är en enkel och effektiv metod för att maximera allas delaktighet. Använd gärna Talpinne som markör för vem som har ordet.

14 13 METOD: BIKUPAN Min. 8 pers. Antal ämnen att diskutera avgör. Inga. Låta de tystas åsikter lyftas fram. Bikupan är en vanlig övning som går ut på att deltagarna, två och två eller tre och tre, diskuterar ett par minuter sinsemellan om en given fråga. Bikupa innebär att man under ett möte bryter av en stund/några minuter och låter deltagarna parvis diskutera en fråga så att det surrar i rummet. Deltagarna vänder sig helt enkelt mot sin granne i ett par minuter och surrar lite kring ämnet. Efteråt tar man tid till att prata öppet kring ämnet och på så sätt låta de som vill få komma till tals. Bikupor är en miniform av gruppdiskussion. De kan vara bra för att värma upp deltagarna och få dem att fundera lite på vad de själva tycker om en särskild fråga.

15 14 METOD: AKTIVT LYSSNANDE Ingen gräns. 5 min. Inget. Uppmuntra lyssnandet. Tränar deltagarna i att lyssna utan att avbryta och att faktiskt lyssna på vad den andra säger utan att vara fokuserad på vad man själv ska säga. Öva dig på att lyssna utan att avbryta. Dela upp er två och två, berätta något; exempelvis vad som gör dig glad, varför du tycker det är viktigt att engagera sig osv. Låt deltagare 1 prata om något ämne ett par minuter. Under tiden lyssnar deltagare 2 och får inte tala. När två minuter är slut återberättar deltagare 2 vad den hört och sedan byter man roller och gör övningen igen. Efter övningen reflekterar hela gruppen hur det kändes att lyssna och inte tala. Som ledare kan du tala om att man inte ska vara rädd för tystnaden som uppstår när den andre pratar och att ge den som talar tid. Fyll inte på med egna ord utan ge var och en tid att välja sina egna ord.

16 15 METOD: LOVEBOMBING Min. 4 pers min. Inga. Främja mötesklimat. Iden här övningen lär man sig att se positiva sidor hos varandra samt att ge varandra uppskattning. Metoden ska användas i en grupp som känner varandra sedan tidigare. Det kan vara bra t.ex. för att få bort en negativ stämning, eller bara för att få en positiv kick. Är stämningen så dålig att någon vägrar att se något positivt hos någon annan fungerar inte övningen. Någon allmän förödmjukelse är inte okej. Detta är en runda där var och en vänder sig till sin granne till vänster och berättar något som hon/han uppskattar hos denne. Alternativt går man laget runt och alla säger något positivt om var och en.

17 16 METOD: BRAINSTORMING Min. 2 pers. Beroende på antal teman. Inget. Släppa loss kreativiteten så att alla idéer kommer fram. Brainstorm sker i syfte att få fram många idéer från deltagarna. Brainstorming ska gå snabbt. Här gäller kvantitet, inte kvalité. Den som för dagen leder samlingen säger ett ord, ett påstående eller ställer en fråga som gruppen får associera fritt kring. Om ni är en stor grupp delar du upp deltagarna i mindre grupper och låter deltagarna skriva sina idéer på post-it-lappar (en ide på varje lapp) så kan varje grupp redovisa sina olika idéer. Om ni inte är så många kan ni använda er av ett stort blädderblockspapper där man skriver ner alla deltagarnas idéer. Uppmana deltagarna att kasta ur sig alla tänkbara förslag. Det finns inget fel eller för dumt. Alla kan bidra och om du antecknar på blädderblocket kan du se till att hålla tempot högt. Man får inte låta deltagarna kommentera varandras förslag innan allt är uppskrivet. Antingen genomför man brainstorming på tid eller så sätter man stopp när förslagen börjar sina eller när man har fått ihop ett visst antal förslag. Man kan använda ordet KATT för att komma ihåg reglerna kring idéstormen: K r e a t i v t låt fantasin flöda! A k t i v t stanna inte upp förrän det är klart! Te m p o snabbt ska det gå! Tokigt inga hämningar finns! Efter en brainstorming som är till för att släppa loss kreativiteten kan det passa bra att diskutera vidare vilka idéer ni kan använda eller vilka som behöver utvecklas vidare. Då kan ni använda er av metoden pluppning eller rangordning och sedan gå vidare med metoden projektplan. Metoderna beskrivs i a r b e t s m a t e r i a l e t.

18 17 METOD: FYRA HÖRN Min. 12 pers. Beroende på antal frågeställningar. Ett rum. Värdera åsikter. Fyra hörn går ut på att ta ställning och göra ett val. Ledaren formulerar ett påstående och ger deltagarna fyra valmöjligheter. Varje hörn i rummet står för ett svar, vilket ledaren på förhand formulerat. Tänk på att du som ledare måste tala om att det inte finns något Rätt eller Fel svar innan ni startar. E x e m p e l v i s : Varför ska ungdomar ha inflytande i samhället? Ett hörn För att det är en rättighet Ett hörn För att ungdomar är resurser i samhället Ett hörn - För att lära demokratins spelregler Lena Tips: Det är viktigt att du som ledare talar om att i denna metod finns det inget Rätt eller Fel innan ni börjar. Ett hörn Öppet hörn 1. När deltagarna hör alla alternativ ställer de sig i det hörn som de tycker stämmer bäst just nu. I det fjärde hörnet ställer sig de deltagare som inte tycker att något av de tre andra förslagen p a s s a r. Här kanske någon t.om. har ett annat/eget förslag! 2. Låt deltagarna i varje hörn förklara för varandra varför de står där de står. Låt sedan ett par personer från varje hörn kort berätta för de andra hur de tänkte. Ge därefter deltagarna möjlighet att byta hörn.

19 18 METOD: LINJEN Min. 8 pers. Beroende på antal frågor. Linjen är en värderingsmetod som kan användas i olika sammanhang, men det krävs golvutrymme. Den är en bra igångsättare för att ta ställning i olika frågor, eller så kan den användas som en snabb temperaturmätare samt som utvärdering. Något som illustrerar en linje, penna, papper. Värdera ett förslag i gruppen. Markera en linje på golvet där ena änden markerar Ja, jättemycket!, den andra änden markerar Nej inte alls! Tänk på att också markera var mitten är med ett föremål så att ingen kan vara helt neutral utan lite mer åt jättemycket eller lite mer åt inte alls. Deltagarna tar ställning till olika frågor genom att ställa sig någonstans på linjen. När alla är klara får några av deltagarna tala om hur de tänkte när de valde att ställa sig på just den positionen de valt. Deltagarna kan ha samma orsaker för att ställa sig på olika platser på linjen och de kan även hamna på samma plats av olika orsaker. Används linjen som en utvärdering ska man skriva upp de olika motiveringarna.

20 @LÄNKTIPS: HÅLL DIG INFORMERAD Läs mer på nätet om ungas inflytande och delaktighet Här kan du hitta information och lästips Jönköpings kommuns barn- och ungdomspolitiska handlingsprogram Ungdomsstyrelsen Regeringens webbplats för Dialog Värdegrund Barnombudsmannen Nationella nätverket för ungas inflytande (NUNI) DemokratiAkademin Fritidsforum Landsorganisationen för Sveriges ungdomsorganisationer Sveriges ungdomsråd Sveriges kommun och Landsting Rädda barnen Folkhälsoinstitutet Skolverket

Vi spelar roll Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun

Vi spelar roll Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun Metodbok_Layout 09-01-22 23.06 Sida 1 Vi spelar roll Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun Metodbok_Layout 09-01-22 23.06 Sida 2 Skriven

Läs mer

Vi spelar roll Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun

Vi spelar roll Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun Vi spelar roll Metodhandbok för fritidsledare, ledare och coacher i arbetet med ungas inflytande i Jönköpings kommun Hej! I din hand håller du en liten bok med stor betydelse! Det du nu håller i din hand

Läs mer

➊ Nu börjar cirkeln! Presentationsrunda

➊ Nu börjar cirkeln! Presentationsrunda ➊ Nu börjar cirkeln! Det är viktigt att cirkeldeltagarna känner att starten blir bra. Ett sätt kan vara att göra starten lite mjuk, till exempel genom att börja fråga hur de olika deltagarna fick höra

Läs mer

INTERAKTIVA WORKSHOPÖVNINGAR

INTERAKTIVA WORKSHOPÖVNINGAR INTERAKTIVA WORKSHOPÖVNINGAR INLEDNING INTERAKTION: SAMVERKAN, SAMSPEL ELLER ÖMSESIDIG PÅVERKAN? Vad betyder det att något är interaktivt? Det är lite av ett modeord och många vill använda det. Många gånger

Läs mer

Behåll, utveckla, avveckla, övrigt

Behåll, utveckla, avveckla, övrigt Avsluta Oavsett om det är en kort aktivitet eller en verksamhet som pågår under en längre tid så är det viktigt att regelbundet stämma av vad deltagarna tycker och koppla tillbaka till de syftet, mål och

Läs mer

Att göra ett bra jobb

Att göra ett bra jobb Att göra ett bra jobb kort sammanfattning Kartläggningsstöd för att ta fram kompetensutvecklingsbehovet inför ENTRIS 2.0 Att göra ett bra jobb kort sammanfattning bygger på häftet Att göra ett bra jobb

Läs mer

Tips för bra möten. Appendix III

Tips för bra möten. Appendix III Appendix III Tips för bra möten Hur vi utformar våra möten är avgörande för att lyckas behålla våra medlemmar men är ändå viktigare när en ny medlem kommer till ett allra första möte. Vi har bara en chans

Läs mer

Är det några som inte känner varandra i gruppen är det bra att hitta ett sätt att presentera deltagarna. Här kommer några förslag:

Är det några som inte känner varandra i gruppen är det bra att hitta ett sätt att presentera deltagarna. Här kommer några förslag: Allmänna pedagogiska tips För dig som ska leda en grupp och söker inspiration eller variation följer här några tips som kan vara användbara för att börja ett möte eller utbildningstillfälle, värma upp

Läs mer

Process 1: Drömscenario! Fråga: Vad vill vi ha inflytande över? Presentera frågeställningen, skriv tydligt upp den på whiteboarden.

Process 1: Drömscenario! Fråga: Vad vill vi ha inflytande över? Presentera frågeställningen, skriv tydligt upp den på whiteboarden. Process 1: Drömscenario! Fråga: Vad vill vi ha inflytande över? Presentera frågeställningen, skriv tydligt upp den på whiteboarden. Syftet med processen är att få fram så mycket idéer som möjligt, som

Läs mer

Vem bestämde. mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar. Av Dan Ahnberg Studieförbundet Bilda Sydöst

Vem bestämde. mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar. Av Dan Ahnberg Studieförbundet Bilda Sydöst Vem bestämde mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar Av Dan Ahnberg Studieförbundet Bilda Sydöst Vem bestämde mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar Värderingar och

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Att höra barn och unga

Att höra barn och unga Att höra barn och unga Barn och unga under 18 år har rätt att höras i frågor som handlar om dem. Vuxna, så som beslutsfattare, vårdnadshavare och rektorer, har en skyldighet att ta de ungas röster på allvar.

Läs mer

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se VÄRDERINGSÖVNINGAR Värderingsövningar är ett pedagogiskt sätt att träna sig i att stå för en åsikt och ett bra sätt att inleda samtal i frågor som saknar givna svar. Deltagarna ges tillfälle att tänka

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

Det finns en del tomma rutor där det är fritt fram att fylla på med egna idéer och upptäcker. Lycka till som utbildare!

Det finns en del tomma rutor där det är fritt fram att fylla på med egna idéer och upptäcker. Lycka till som utbildare! En liten verktygslåda med metoder för utbildaren Här nedan följer en liten övningsbank kring pedagogiska verktyg & metoder som ni bidragit till. Övningarna är indelade i följande kategorier: Presentationsövningar

Läs mer

18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN!

18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN! 18 STEG FÖR HUR DU SKAPAR EFFEKTIVARE MÖTEN! En viktig hörnsten i ett företag är att ha en bra möteskultur. Det har skrivits spaltmil om hur man ska tänka när man har ett möte. Nu har vi sammanfattat en

Läs mer

IDÉ ACTION! Exempel på planering. Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se

IDÉ ACTION! Exempel på planering. Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se IDÉ ACTION! Exempel på planering Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se Om workshopen Idé->Action! handlar om att uppleva känslan i kroppen av att

Läs mer

SKOLAN & NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR. Dags att prata om: Ett samtalsmaterial för föräldrargrupper

SKOLAN & NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR. Dags att prata om: Ett samtalsmaterial för föräldrargrupper Dags att prata om: SKOLAN & NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Ett samtalsmaterial för föräldrargrupper Detta samtalsmaterial är framtagen inom Attentions projekt Min Skola med medel från Allmänna

Läs mer

En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel

En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel 1 Samtalsmodell för bokcirkel Läsning och livstolkning Livstolkning är något vi håller på med hela tiden: Vi försöker

Läs mer

Tema: Alla barns lika värde och rätt att bli lyssnad till DET VAR EN GÅNG...

Tema: Alla barns lika värde och rätt att bli lyssnad till DET VAR EN GÅNG... Tema: Alla barns lika värde och rätt att bli lyssnad till DET VAR EN GÅNG... Det var en gång... Alla barn är lika mycket värda. De har rätt att tänka hur de vill och säga vad de tycker. Samhället och vuxenvärlden

Läs mer

Lösa konflikter som orsakar skada

Lösa konflikter som orsakar skada Lösa konflikter som orsakar skada Definitionen av konflikt är en meningsskiljaktighet eller dispyter i vilken de inblandade parterna upplever att deras behov eller intressen hotas. Det finns öppna konflikter

Läs mer

Processledarmanual. Landsbygd 2.0

Processledarmanual. Landsbygd 2.0 Processledarmanual Landsbygd 2.0 Historien bakom Landsbygd 2.0 Landsbygdens invånare blir äldre, färre och dummare... Knappast! Men vi måste bli bättre på att ta vara på alla lantisars tankar och ideér.

Läs mer

Fundera på, samtala Fundera på, samtala

Fundera på, samtala Fundera på, samtala 2 Min egen berättelse Att skriva min berättelse var som en upptäcktsresa i mig själv. Det var inte alltid lätt. Ibland var det jättetungt, om jag ska vara ärlig, men det kändes alltid meningsfullt. Jag

Läs mer

Vad innebär för dig att vara lycklig? Hur var det när du var lycklig, beskriv situationen? Hur kändes det när du var lycklig, sätt ord på det?

Vad innebär för dig att vara lycklig? Hur var det när du var lycklig, beskriv situationen? Hur kändes det när du var lycklig, sätt ord på det? Vad innebär för dig att vara lycklig? Hur var det när du var lycklig, beskriv situationen? Hur kändes det när du var lycklig, sätt ord på det? Finns det grader av lycka? ICF s 11 färdigheter Etik och

Läs mer

Konsten att leda workshops

Konsten att leda workshops Konsten att leda workshops Förbättra din kommunikation, prestation och ledarskap. www.lacinai.se 1 Några grundbultar: I ett seminarium är målet satt liksom innehållet I en workshop är målet satt, men innehållet

Läs mer

ENKLA STEG FÖR ETT LYCKAT EVENEMANG BROSCHYR FÖR UNGA ARBETSGRUPPER

ENKLA STEG FÖR ETT LYCKAT EVENEMANG BROSCHYR FÖR UNGA ARBETSGRUPPER TRE ENKLA STEG FÖR ETT LYCKAT EVENEMANG BROSCHYR FÖR UNGA ARBETSGRUPPER S O M A R B E T A R M E D E V E N E M A N G I A N G R A N S T R Ö M 2 0 1 6 INLEDNING Denna broschyr riktar sig till unga arbetsgrupper

Läs mer

Lathund Fokusgrupps Teknik

Lathund Fokusgrupps Teknik Lathund Fokusgrupps Teknik Bra att tänka på när man formulerar frågan Börja med orden "Vad är viktigt för att " för att lägga fokus på det som verkligen är viktigt i frågan. Därefter beskrivs ett önskeläge

Läs mer

För att få ett riktigt bra möte är det viktigt att förbereda sig. Här följer tre saker som är bra att tänka på:

För att få ett riktigt bra möte är det viktigt att förbereda sig. Här följer tre saker som är bra att tänka på: Bättre möten Elevrådets möten är en naturlig plats för medlemmarna att träffas. Om mötestekniken blir lika naturlig kommer ni att bli effektivare, mer inkluderande och dessutom ha ännu roligare! I det

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Presentationsteknik. Ökad försäljning Inspirerande ledarskap Starkare samarbeten

Presentationsteknik. Ökad försäljning Inspirerande ledarskap Starkare samarbeten Presentationsteknik Ökad försäljning Inspirerande ledarskap Starkare samarbeten Disposition för olika syften Målformulering Att planera en presentation utan att först sätta upp mål är som att kasta pil

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Tips för en bra redovisning

Tips för en bra redovisning Tips för en bra redovisning Hej på er! Jag heter Antoni och jag får människor att bli bättre på att tala och samtala. Kommunikation alltså. Jag tänkte bjuda på några enkla och effektiva tips på hur du

Läs mer

Studiehandledning till

Studiehandledning till Studieguide Studiehandledning till Glöd scouting på kristen grund Studieguiden är framtagen av equmenia och Studieförbundet Bilda för att scoutledare ska få hjälp att samtala och arbeta med innehållet

Läs mer

Vägledning till samtalsledaren. Teoritext

Vägledning till samtalsledaren. Teoritext Teoritext Vad är facilitering? Ordet facilitera kommer från latinets facilis som betyder att underlätta. Det som underlättas är en grupps väg från A till B - det vill säga processen - fram till det mål

Läs mer

Johanna, Yohanna. -lärarhandledning Tage Granit 2004

Johanna, Yohanna. -lärarhandledning Tage Granit 2004 Johanna, Yohanna -lärarhandledning Tage Granit 2004 Syfte Syftet med lärarhandledningen är att skapa olika sätt att bearbeta filmen och teaterföreställningens tema; mobbing och utanförskap. Genom olika

Läs mer

kan och vill påverka i min förening!

kan och vill påverka i min förening! kan och vill påverka i min förening! Varför? På Riksidrottsmötet (RIM) 2009 togs beslut, efter motion från Skåneidrotten, att SISU Idrottsutbildarna skulle ta fram ett studie- och utbildningsmaterial för

Läs mer

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide MEDBORGARDIALOG - en liten guide Medborgardialoger i Orsa kommun - en liten guide Infoavdelningen, Janne Bäckman, december 2010 Vad är en medborgardialog? Det är helt enkelt ett sätt att prata med människor

Läs mer

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR 2 VAD ÄR VERDANDI? VAD ÄR VERDANDI? 3 TRÄFF 1 Medlemsutbildning för barn och ungdomar Detta är en version av förbundets medlemsutbildning

Läs mer

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL RAOUL 2015 SKOLMATERIAL Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet, civilkurage och alla människors lika värde. Inför denna dag erbjuder vi på Raoul Wallenberg

Läs mer

Handledning för 12-stegsinspirerade samtalsgrupper. utifrån Olle Carlssons bok 12 steg för hopplösa Livsförändring på djupet

Handledning för 12-stegsinspirerade samtalsgrupper. utifrån Olle Carlssons bok 12 steg för hopplösa Livsförändring på djupet Handledning för 12-stegsinspirerade samtalsgrupper utifrån Olle Carlssons bok 12 steg för hopplösa Livsförändring på djupet Handledning för 12-stegsinspirerade samtalsgrupper utifrån Olle Carlssons bok

Läs mer

Värsta hälsan typ. Foto: Filip Lendahls

Värsta hälsan typ. Foto: Filip Lendahls Foto: Filip Lendahls Ett diskussionmaterial för elever, föräldrar och personal utifrån rapporten Barns och ungdomars hälsa i Kronobergs län 2006 Välkommen till Värsta! Barns och ungdomars hälsa är en viktig

Läs mer

Leva församling. Samtalsfrågor och goda råd till dig som håller i webbkursens samlingar

Leva församling. Samtalsfrågor och goda råd till dig som håller i webbkursens samlingar Leva församling Samtalsfrågor och goda råd till dig som håller i webbkursens samlingar Roligt att du upptäckt kursen! Vi hoppas att den kommer ge dig och er som tittar och lyssnar ett bra och inspirerande

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Studieguide för RPG:S POLICYPROGRAM SAMHÄLLSFRÅGOR

Studieguide för RPG:S POLICYPROGRAM SAMHÄLLSFRÅGOR Studieguide för RPG:S POLICYPROGRAM SAMHÄLLSFRÅGOR Som stöd för att samtala i grupper om RPG:s policyprogram har Studieförbundet Bilda tagit fram en enkel studieguide med förslag på några samtalsfrågor

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Vägledning till samtalsledaren. En guide i sju steg till facilitering

Vägledning till samtalsledaren. En guide i sju steg till facilitering till facilitering till facilitering Denna guide är tänkt som en förklaring och ett enkelt verktyg till att leda ett bra samtal om interkulturella frågor i Kompetensverkstaden. Syftet är att du lättare

Läs mer

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Upplägg av dagen. Presentationsövning

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Upplägg av dagen. Presentationsövning Nya tankar om meningsfulla föräldramöten Bo Hjalmarsson och Maria Lindborg hösten 2011 Upplägg av dagen Vi presenterar och resonerar kring Tematiska föräldramöten Ni kommer att få prova på delar av materialet

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

Tro på dig själv Lärarmaterial

Tro på dig själv Lärarmaterial sidan 1 Författare: Eva Robild och Mette Bohlin Vad handlar boken om? Den här boken handlar om hur du kan få bättre självkänsla. Om du har bra självkänsla så blir du mindre stressad. I boken får du tips

Läs mer

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Utdrag 1 Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Nackdelen med det konventionella utvecklingssamtalet är att det lägger all tonvikt på relationen chef medarbetare. Det är inte ovanligt att

Läs mer

Erik står i mål Lärarmaterial

Erik står i mål Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Boken handlar om Erik som är fotbollsmålvakt. Idag ska de spela match. Hans pappa är tränare och vill gärna att laget ska vinna. I bilen dit

Läs mer

Att skapa bra stämning i ett arbetslag.

Att skapa bra stämning i ett arbetslag. PULS, Rune Olsson AB www.pulsro.se sid 1 Att skapa bra stämning i ett arbetslag. Ett arbetsschema för en Kick-off. 1 Under en kick-off går arbetsgruppen igenom hela arbetsförloppet så att alla blir klara

Läs mer

5 MINUTER. 3 minuter tänk på tre saker som du har gjort bra den senaste tiden (veckan, dagen etc).

5 MINUTER. 3 minuter tänk på tre saker som du har gjort bra den senaste tiden (veckan, dagen etc). 5 MINUTER Denna övning tränar självkännedom. Klocka Övningen passar framförallt för barn från 10år. Avsätt 5 minuter i slutet av en lektion. Mät tiden. 3 minuter tänk på tre saker som du har gjort bra

Läs mer

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet?

B. Vad skulle man göra för att vara bättre förberedd inför en lektion i det här ämnet? Studieteknik STUDIEHANDLEDNING Syftet med dessa övningar är att eleverna själva ska fördjupa sig i olika aspekter som kan förbättra deras egen inlärning. arna görs med fördel i grupp eller parvis, och

Läs mer

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN

FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN S V E R I G E S A R K I T E K T E R FOTO: ISTOCK MENTORBANKEN INLEDNING Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i profession och som person. Mentorskapet innebär att

Läs mer

Diskussionsmaterial till Landslagets fotbollsskola 2009. Handledning. Nolltolerans

Diskussionsmaterial till Landslagets fotbollsskola 2009. Handledning. Nolltolerans Handledning Vi hoppas att materialet ska stimulera både dig som ledare och barnen i din grupp att tillsammans hitta på egna ledstjärnor som passar er grupp. I en barnkulturgrupp är alla barn med och alla

Läs mer

TIPS & TRIX. Praktiska tips för att träna dig själv och andra i ett motiverande ledarskap

TIPS & TRIX. Praktiska tips för att träna dig själv och andra i ett motiverande ledarskap TIPS & TRIX Praktiska tips för att träna dig själv och andra i ett motiverande ledarskap 1 mod subst. ~et ORDLED: mod-et 1 förmåga att handla utan fruktan för följder vanl. för ett gott syfte och med insikt

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR!

VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! VÄLKOMNA SÅ VÄLKOMNAR NI NYA MEDLEMMAR! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Hur arbetar vi med vår värdegrund? Praktiska tips och övningar.

Hur arbetar vi med vår värdegrund? Praktiska tips och övningar. Till dig som är chef Hur arbetar vi med vår värdegrund? Praktiska tips och övningar. Vilja och våga på jobbet Vår värdegrund pekar ut riktningen framåt i det stora, men kan också vara till hjälp i det

Läs mer

VÄGVISAREN SAMARBETSÖVNINGAR. SYFTE Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra.

VÄGVISAREN SAMARBETSÖVNINGAR. SYFTE Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra. VÄGVISAREN Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra. Den här övningen går ut på att en elev ska styra den andre eleven som blundar och samtidigt går runt i rummet. 1. Dela upp eleverna

Läs mer

Boken om SO 1 3. Provlektion: Om demokrati och hur möten, till exempel klassråd, genomförs och organiseras.

Boken om SO 1 3. Provlektion: Om demokrati och hur möten, till exempel klassråd, genomförs och organiseras. Boken om SO 1 3 Boken om SO 1 3 är elevernas första grundbok i geografi, samhällskunskap, historia och religion. Provlektion: Om demokrati och hur möten, till exempel klassråd, genomförs och organiseras.

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

Människan är större. Samtalshandledning för studiecirkeln. Kerstin Selen

Människan är större. Samtalshandledning för studiecirkeln. Kerstin Selen Människan är större Samtalshandledning för studiecirkeln Kerstin Selen Människan är större en bok för samtal om livet Skåne Stadsmission har med bidrag av författare, fotografer och illustratörer skapat

Läs mer

Carina Riström

Carina Riström FRIENDS ÖVNINGSBANK BARKARÖ SK Carina Riström 2017-03-07 Detta dokument är en övningsbank från Friends Oavsett om du är van att arbeta med övningar som ett komplement till den ordinarie verksamheten eller

Läs mer

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Bakgrund till barns brukarmedverkan Några kommuner från Västernorrlands län har tillsammans med Allmänna Barnhuset och 33

Läs mer

Diskussionsmaterialet i workshoppen består av tre delar: a. Utgångsläget b. Vår nya inriktning c. Så blir vi Socialdemokraterna framtidspartiet

Diskussionsmaterialet i workshoppen består av tre delar: a. Utgångsläget b. Vår nya inriktning c. Så blir vi Socialdemokraterna framtidspartiet Syftet med workshopen är att deltagarna ska få göra hela resan som ligger bakom inriktningen Socialdemokraterna framtidspartiet. De ska också få möjlighet att reflektera kring vad den innebär för dem själva

Läs mer

Övningar. till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet

Övningar. till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet Övningar till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet 2 / 10 Innehåll 1. Övningar en inledning 1.1. Cirkeldiskussion 1.2. Fyra hörn 1.3. Finanskrisen 1.4. Sortera 1.5. Stå upp för dina rättigheter

Läs mer

Drogpolicy i föreningen

Drogpolicy i föreningen Målet med att arbeta med detta material är att ni ska ta fram en drogpolicy för er förening. På sista sidan finns en förtryckt mall där ni bara kan föra in det ni har beslutat om, men det går också lika

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Skolan förebygger 2 101201

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Skolan förebygger 2 101201 Nya tankar om meningsfulla föräldramöten Skolan förebygger 2 101201 Program för dagen Bakgrund till Tematiska föräldramöten Vikten av bra relationer skola hem Dialogspelet Självvärdering kvalitetssäkring

Läs mer

Studiehandledning. Riktlinjer för god njursjukvård

Studiehandledning. Riktlinjer för god njursjukvård Studiehandledning Riktlinjer för god njursjukvård Välkommen till......en studiecirkel om våra riktlinjer Det här är en studiehandledning som kan användas för att planera och hålla i en studiecirkel kring

Läs mer

Metodhäfte: Rekrytera vuxen

Metodhäfte: Rekrytera vuxen Metodhäfte: Rekrytera vuxen Innehållsförteckning Sexstegsmetoden Mina nätverk 4 Engagemang 5 Steg 1 5 Steg 2 Steg 7 Steg 4 7 Steg 5 7 Steg 8 Föräldramöte Förberedande möte Under föräldramötet Följ upp

Läs mer

Görs bäst i grupp om minst 16 personer men fungerar även med färre. Tiden ökar med 15 minuter om man väljer att gå vidare med fortsättningen.

Görs bäst i grupp om minst 16 personer men fungerar även med färre. Tiden ökar med 15 minuter om man väljer att gå vidare med fortsättningen. Värderingsmetod Pedagogisk personal Övrig personal Fsk Gsk Gy Från 20 minuter 8-16 personer Fyra hörn Fyra hörn är en övning som används för att komma igång med diskussioner och för att synliggöra åsikter

Läs mer

Bygg och utveckla ett ledarteam för kreativ barnverksamhet

Bygg och utveckla ett ledarteam för kreativ barnverksamhet Bygg och utveckla ett ledarteam för kreativ barnverksamhet Detta arbetsmaterial är ursprungligen framtaget för en Promiseland-konferens i församlingen Willow Creek i USA. Det är skrivet av Lori Salomo,

Läs mer

Hålla igång ett samtal

Hålla igång ett samtal Hålla igång ett samtal Introduktion Detta avsnitt handlar om fyra olika samtalstekniker. Lär du dig att hantera dessa på ett ledigt sätt så kommer du att ha användning för dem i många olika sammanhang.

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Varje elev skriver ner så många förslag som den kan komma på. Samla förslagen på blädderblock. (välj ålder som ligger ca 2 år över

Varje elev skriver ner så många förslag som den kan komma på. Samla förslagen på blädderblock. (välj ålder som ligger ca 2 år över Jämställdhet och betygsskillnader Storyline Nyckelfrågor Aktiviteter Gruppering Material Resultat 1. Tonåringarna Vilka ord tror ni vi kan använda för att beskriva 17-åringar? Varje elev skriver ner så

Läs mer

- att uttrycka sina åsikter i tal och skrift, till exempel i en debattartikel.

- att uttrycka sina åsikter i tal och skrift, till exempel i en debattartikel. Denna lektion är hämtad från Svenska Direkt 8 av Cecilia Peña och Lisa Eriksson. Svenska Direkt är ett basläromedel i svenska och svenska som andraspråk för åk 7-9, som tar fasta på att språk uppstår i

Läs mer

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN INNEHÅLL 1 Så här använder du diskussionskorten 2 Vad är dialog? 3 Förbättra din förmåga att lyssna 4 Förberedelser inför att föra en diskussion 5 Exempel ur manuset för

Läs mer

DIGIBAROMETER. Workshop om digital mognad

DIGIBAROMETER. Workshop om digital mognad Workshop om digital mognad Digibarometern För att få en bra start på digitaliseringsarbetet behöver organisationen hitta sin startposition, det vill säga beskriva hur långt man har kommit i sin digitala

Läs mer

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt sidan 1 Författare: Tomas Dömstedt Vad handlar boken om? Lukas är orolig för att Jonna är på fest utan honom. Han skickar ett antal sms till henne men får bara ett enda svar. Lukas kan inte slappna av

Läs mer

Extramaterial till skola och förskola

Extramaterial till skola och förskola Extramaterial till skola och förskola Hej! För tredje året i rad lanserar vi Snällkalendern en julkalender med uppmaningar om att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har tagit fram Snällkalendern

Läs mer

Innehåll. Kreativitet en introduktion 7 Varför vara kreativ på jobbet? 8. Öka kreativiteten hur gör man det? 10 Människor 11 Miljö 19 Metod 25

Innehåll. Kreativitet en introduktion 7 Varför vara kreativ på jobbet? 8. Öka kreativiteten hur gör man det? 10 Människor 11 Miljö 19 Metod 25 Innehåll Förord 5 Kreativitet en introduktion 7 Varför vara kreativ på jobbet? 8 Öka kreativiteten hur gör man det? 10 Människor 11 Miljö 19 Metod 25 Kreativa möten 27 Idédiamanten en strukturerad metod

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

V.A.T lärstilstest och studieteknik

V.A.T lärstilstest och studieteknik Namn Mål och syfte V.A.T lärstilstest och studieteknik o Ökad motivation till skolarbete. o Ökad självinsikt o Ökad kunskap om studieteknik o Ökad insikt om egna behov för bäst lärande. Förslag till ämne

Läs mer

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN INNEHÅLL 1 Så här använder du diskussionskorten 2 Vad är dialog? 3 Förbättra din förmåga att lyssna 4 Förberedelser inför att föra en diskussion 5 Exempel ur manuset för

Läs mer

8. Allmänt om medarbetarsamtal. Definition

8. Allmänt om medarbetarsamtal. Definition 8. Allmänt om medarbetarsamtal Definition En förberedd regelbundet återkommande dialog mellan chef och medarbetare syftande till att utveckla verksamhet och individ och som präglas av ömsesidighet. (A

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

En workshop om workshops

En workshop om workshops En workshop om workshops Idégenerering i grupp, Suniweb 2014 Processen i korthet Att vara i nuet Att ta fram hållbara kreativa idéer är en process och alla steg i processen är viktiga. Det är även viktigt

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Vad är delaktighet för dig?

Vad är delaktighet för dig? Vad är delaktighet för dig? Inspiration till samtal om delaktighet, självbestämmande och inflytande Detta häfte bygger på rapporten Vad är delaktighet för dig? ett delprojekt i satsningen för en evidensbaserad

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT

FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT Varför en studiecirkel? FRÅN KUNSKAP TILL HET DEBATT Studiecirklar har länge bedrivits inom S-kvinnor. Kunskap och lärande är en viktig del av kvinnors frigörelse, därför är studiecirkeln en utmärkt klubbverksamhet.

Läs mer

Arbetsbeskrivning ÖN.notebook. February 05, 2015

Arbetsbeskrivning ÖN.notebook. February 05, 2015 Arbetsbeskrivning ÖN.notebook February 05, 2015 ön 1 Brevet 1. Inledning 2. Innehåll 3. Avslut Arbetsgång: Diskutera i basgruppen vilka argument man kan lägga fram för att få mer pengar. Sätt dig och skriv

Läs mer

Bland sådant som kan vara särskilt relevant för årskurs 1-6 tar utställningen till exempel upp:

Bland sådant som kan vara särskilt relevant för årskurs 1-6 tar utställningen till exempel upp: Varför ska vi besöka utställningen Sveriges Historia? Utställningen behandlar tiden från år 1000 till vår egen tid och gestaltar varje århundrade i från varandra olika scenbilder. Genom utställningen löper

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer