PiteåPanelen. Dialogmöte Lokala Medborgarlöften. Postadress: Piteå Besöksadress: Stadshuset, Svartuddsv. 1 Webbadress:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PiteåPanelen. Dialogmöte Lokala Medborgarlöften. Postadress: 941 85 Piteå Besöksadress: Stadshuset, Svartuddsv. 1 Webbadress: www.pitea."

Transkript

1 PiteåPanelen Dialogmöte Lokala Medborgarlöften

2 Dialogmöte om trygghets- och brottsförebyggande frågor För närvarande pågår ett pilotprojekt i 13 kommuner i Sverige som leds av Statens offentliga utredningar i linje med genomförandet av den nya Polismyndigheten. Piteå är en av dessa kommuner där polisen ska utveckla samverkan med kommunen och andra aktörer samt stärka dialogen med medborgarna. Utifrån ett antal källor ska polismyndigheterna försöka jobba fram en lokal problembild, som ska resultera i Lokala Medborgarlöften. Medborgarlöften innebär att aktiviteter ska vidtas som ska minska den lokala problembilden. Polisen tillsammans med Piteå kommun bjöd in PiteåPanelen till ett dialogmöte den 14 oktober där trygghets- och brottsförebyggande frågor låg i fokus. Antal personer som närvarade var 12 stycken. Dialogträffen genomfördes via gruppdiskussioner med utgångspunkt från följande fokusområden: Narkotika/droger Inbrott och stöld Våld i offentlig miljö och Våld i nära relationer Trafiksituationer Till respektive fokusområde ställdes följande frågor: Vad är du mest orolig/otrygg för? Hur kan polisens tillgänglighet öka? Här nedanför presenteras vad som framkom i de olika fokusområdena. 1. Narkotika/droger Man önskar att polisen var mer synliga på stan, att polisen stör /kontrollerar de som finns i drogkretsarna. Vad är du mest otrygg/orolig för? Man är orolig över utvecklingen av narkotika och droger, att det används mer och att det är lättare att få tag i. (i jämförelse med alkoholanvändningen). Finns en oro för de hundar som missbrukarna har, att de kan skada andra personer. Finns en oro att det förekommer personer som är narkotikapåverkad på uteställen, vilket resulterar i att vissa väljer att inte gå dit. Framkom många synpunkter om att man bör arbeta förebyggande bland ungdomarna och försöka fånga upp dessa i ett tidigt skede och att tillsammans med andra aktörer ser till att de får den information och hjälp de behöver.

3 Skolan: All skolpersonal bör få utbildning och information för att lättare kunna fånga upp ungdomar på väg in i ett missbruk. Gäller både högstadiet och gymnasiet. Föräldrar: Föräldrar till elever på högstadiet och gymnasiet tycker man bör få utbildning för att kunna upptäcka om deras barn är på väg in i ett missbruk. Önskemål finns också om att informera föräldrarna om hur de ska prata/informera sina barn om faran med droger (utan att det blir skrämseleffekt, du kommer att hamna på en parkbänk ). Andra aktörer: Önskemål om information till eleverna (ex, före detta missbrukare) för att få dem att förstå riskerna med narkotika och droger. Polisen: Informerar företag om möjligheten till att genomföra stickprover(drogtester) på sina anställda. Jobbar mer aktivt på krogen då det finns personer som är påverkade och även säljer narkotika. Önskan finns att vi gör fler genomsökningar i skolan. Inte bara gymnasiet utan även högstadieskolorna. Synas mer på stan 2. Inbrott och stöld Vad är trygghet för dig och hur kan vi skapa det? Att ha en synlig polis på stan i fotpatrull och synlighet i byarna runt Piteå lyftes främst fram som trygghetsskapande. När det händer något ska polisen komma. Finns delade meningar om vad trygghet är, en del menar att man kan fixa detta själv genom lås, belysning, kamera och larm medan andra menar att trygghet för dem är att inte behöva låsa dörren eller att man inte ska behöva tänka på hur man ska skydda sig hela tiden. Att få ha sina saker ifred och grannsamverkan var andra faktorer som lyftes fram. Vad är du mest otrygg med? Majoriteten av paneldeltagarna fruktade mest för att råka ut för inbrott i sitt hus. Att utsättas för inbrott i ens hem, att ha haft okänt folk hos sig upplevs som kränkande och otryggt. Framkom också synpunkter kring otryggheten kring ungdomar på glid med frågan; Hur ser vi till att våra ungdomar inte blir en av dem som gör inbrott. För att skapa trygghet tyckte paneldeltagarna att olika aktörer kan göra olika saker i samhället: Vaktbolag kan genom sina ronder i samhället skapa trygghet. Polisen kan skapa trygghet genom att utreda brott Kommunen kan skapa trygghet genom att tillhandahålla bra belysning på offentliga platser.

4 Övriga faktorer som kan bidra till att skapa trygghet i samhället är: Vem gör vad i det förebyggande arbetet med ungdomar? Idag upplevs det som att olika aktörer som har med samhällsarbetet att göra tittar i sitt eget sugrör och jobbar med sin tårtbit, man saknar samverkan mellan de olika aktörerna. Områdessamverkan skulle kunna vara en modell där skola, socialtjänst, psykiatri och polis med fler samverkade i ett område där samverkansgruppen blir det sammanhållande kittet. Alla medborgare kan göra mer om de haft kunskap om envarsgripande, nödvärnsrätten och nöd. Skulle medborgarna ha mer kunskap om detta skulle det kunna innebära att fler vågade ta egna initiativ oftare! 3. Våld i offentlig miljö och Våld i nära relationer Man vill se fler poliser kvällstid vid södra hamn och badhusparken, helt enkelt i de kvarter där det händer mest. Fler Poliser synliga även i byar t.ex. med polismålad husbil (gjordes för något år sedan i Piteå älvdal), prata med bybor etc. Utökad belysning (även vintertid!) på gång & cykelvägar, mindre buskage, t.ex. från Annelundsområdet och upp emot Nygatan. Ökad polisiär närvaro och synlighet speciellt på kvällstid, det skapar trygghet! Vad är du mest orolig/otrygg för? Vad gäller frågan om man tror att våld i offentlig miljö har ökat i Piteå så är man av lite olika uppfattning. Någon tror att våldet har ökat en annan tror att våldet har minskat med åren. Det man dock är överens om är att våldet blivit grövre än förr. Finns en klar oro för grövre brottslighet med tillhyggen, vapen, droger, mc-gäng osv. Många äldre tycker att det är otäckt att gå ut på kvällen efter klockan 18.00, speciellt på zonområdet i Piteå. Är viktigt att polisen är tidigt ute genom att förebygga grövre brottslighet och ligor. Är zonområdet ett område som Polisen skall jobba mer mot? Kanske, men även andra aktörer då det gäller trygghetsvandringar och utökad belysning. Polisen bör fokusera mer på att prata med de boende på zonområdet, där den upplevda tryggheten är större. Springande/joggande poliser vill man se i Piteå! Detta skapar trygghet i offentliga miljöer, t.ex. på Grisberget. Man ska se att det är poliser som kommer genom att dessa skall bära någon form av reflexväst där det står Polis. För att göra den offentliga miljön tryggare tycker man att krögarna bör ta ett större ansvar när det gäller exempelvis överservering. Föräldrar ska också ta ett större ansvar för sina ungdomar fler föräldrar synliga på stan.

5 Varför inte upprätta en form av frizon för A-lagare och missbrukare där de kan hålla till. Detta borde göra Piteå tryggare samt lättare för polisen att arbeta. Funktionshindrade är en grupp som är väldigt utsatta när det gäller våld/utnyttjande i nära relation. De anmäler i mindre grad samt är så pass beroende av sina nära och kära. Våld i nära relationer är ett svårarbetat område både för Poliser samt för medborgare i stort. Dessa brott är svåra att se och upptäcka samt väldigt skambelagda, många tar tillbaka sin polisanmälan. Ett förslag är att polisen via Facebook kan öppna upp för meddelandekanalen, genom denna skulle nog anmälningsbenägenheten till ovanstående brott öka. Någon tyckte att man i skolans veckobrev kan nå ut med information till föräldrar om våld i nära relation. Värdegrund till både vuxna och barn i skolmiljöer samt mer information om beteenden. Unga kan lära av varandra, få tag på en tonåring som själv levt med våld i nära relationer och låt personen i fråga informera skolklasser men även hänvisa till BUP, socialtjänst och polis. Vad gäller omhändertagandet och vården om barn och kvinnor som far illa i hemmen så måste landstinget och kommunen ta sitt ansvar! Inte endast erbjuda akut vård, utan en längre rehabiliteringsplan på lång sikt! 4. Trafiksituationer Det är viktigt men polisiär synlighet i trafiken för att det ska råda en bra laglydnad. Hastighetsövervakning är ett viktigt inslag och det är av vikt att polisen är lyhörd över var det behövs och att man med små insatser kan få stora förändringar. Förnyade insatser för att upprätthålla ordningen krävs också. Vad är du mest otrygg med? Trafiksituationen vid Svedjan, efter Havsbandsvägen, en avfart för lastbilstrafiken bör gå att anordna. Sikten efter timmerleden är dålig när man kommer ner från E4, södra infarten Piteå. Sommartid är det mycket störande körning i och omkring MAX i centrala Piteå. Otrygghet över att utländska lastbilar som kommer efter de svenska vägarna inte har samma goda standard som de svenska och att det fuskas med kör- och vilotider för att konkurrera ut svenska åkare som följer regelverk. Skyltning över lag är i mycket dåligt skick innan det åtgärdas kan det vara svårt att se och förstå viss skyltning i kommunen. All teknik som finns i bilarna och som folk använder i bilarna gör att vi har mindre uppmärksamhet på trafiken. Ett vanligt fel/beteende bland chaufförer är att man håller för lite avstånd till framförvarande fordon. Polisen bör ha en enkel trafikinformation till nyankomna invånare. Polisen svarar för övervakning och synlighet och kommunen tar sitt ansvar vad gäller skyltning och uppmärkning av gator.

6 5. Hur kan polisens tillgänglighet öka? Möjlighet att få kontakt med polisen tycker man är för krångligt. Svarstiden att komma fram på är för lång och ringer man på 112 så hänvisas man till trots att det är ett pågående brott. Man vet helt enkelt inte vart man ska vända sig. Man efterfrågar dels bättre svartider samt tydlighet om vad som gäller, vilka telefonnummer som man ska ringa och vid vilka tillfällen. Man tycker att det råder viss okunskap både hos allmänheten och hos SOS alarm om vad, när och hur numren sak användas. En idé för att lättare komma i kontakt med polisen och kunna komma med tips var att man skulle kunna göra detta via mail, men hur detta ska genomföras hade man ingen lösning på. 6. Övrigt Paneldeltagarna fick också möjlighet att framföra andra synpunkter som de tycker är viktiga i polisens arbete samt intressanta områden att fortsätta samtala kring och dessa var: Anhörigkonsult, är viktigt med samverkan Angående narkotika framförde man synpunkt om Case Management och CM Ett förslag som framkom var att en landstingsrepresentant inbjuds till nästa möte av detta slag. 7. Synpunkter kring dialogträffen Paneldeltagarna tyckte dialogträffen var bra och trevligt att tillsammans få Brain storma och att det var intressant att få vara delaktiga i polisens arbete. En del tyckte att det skulle ha kunnat genomföras på ett litet annorlunda sätt, att man först fick besvara en webbenkät och att man sedan hade en gemensam djupdykande dialog. En del tyckte också att fler aktörer borde ha varit med under dialogmötet. Människan i balans och inte så mycket pengar i balans (Citat av en paneldeltagare)

Ett tryggare Piteå ett samverkansavtal mellan polisen och Piteå kommun

Ett tryggare Piteå ett samverkansavtal mellan polisen och Piteå kommun Ett tryggare Piteå ett samverkansavtal mellan polisen och Piteå kommun Brottsförebyggande arbete i Piteå Samhället har allt att vinna på minskad brottslighet och ökad trygghet. Därför behövs ett planerat

Läs mer

för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun

för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun 2019-01-30 Diarienummer: Ks2016/0193.074 Handlingsplan för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun Gäller från: 2019-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommundirektören Utarbetad av: Säkerhetssamordnare,

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun träffar följande överenskommelse avseende samverkan

Läs mer

Medborgarlöfte Essunga 2019

Medborgarlöfte Essunga 2019 Vårt löfte till Dig Polisen och Essunga kommuns gemensamma medborgarlöfte för 2019 är att förebygga och förhindra bruk av droger i skolmiljö, i trafiken och på övriga offentliga platser samt att förebygga

Läs mer

Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum

Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum BILAGA 3 Åtgärdsplan Kungsholmen inklusive Samverkansforum I samtliga forum ingår uppdraget att rapportera till TSR Kungsholmens trygghets- och säkerhetsråd (TSR) Syfte Utveckla en hög kvalitet i det trygghetsskapande

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE med bilaga : Handlingsplan för 2017

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE med bilaga : Handlingsplan för 2017 SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE 2017-2018 med bilaga : Handlingsplan för 2017 Överenskommelse Vara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Polisens nya arbete. Sifoenkät 2017

Polisens nya arbete. Sifoenkät 2017 Polisens nya arbete Sifoenkät 2017 Du är en av cirka 8 000 personer som slumpmässigt har blivit utvald att delta i Brottsförebyggande rådets undersökning i samarbete med Sifo. En likadan enkät gick ut

Läs mer

Reviderad handlingsplan 2018

Reviderad handlingsplan 2018 1 Samverkansöverenskommelse Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg 2017-2018 Reviderad handlingsplan 2018 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg,

Läs mer

Uppföljning Medborgarlöfte i Piteå 2015 Mellan lokalpolisområde Piteå älvdal samt Piteå kommun

Uppföljning Medborgarlöfte i Piteå 2015 Mellan lokalpolisområde Piteå älvdal samt Piteå kommun Uppföljning Medborgarlöfte i Piteå 2015 Mellan lokalpolisområde Piteå älvdal samt Piteå kommun Inledning Metoden Medborgarlöfte är en del av det nationella brottsförebyggande och trygghetssakapande arbetet

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-21, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Sven Rydén, ordförande Klas Nordh, 2:e vice ordförande] Lisbeth Sjöström

Läs mer

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Datum Dnr Dpl 2010-11-17 Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Närvarande under kvällen fanns representanter från Lilla

Läs mer

Medborgarlöftet - enkät Överkalix. Slutrapport. Antal svar: 53

Medborgarlöftet - enkät Överkalix. Slutrapport. Antal svar: 53 Överkalix Slutrapport Antal svar: 53 Den här undersökningen har totalt 53 respondenter och en svarsfrekvens på 0%. Undersökningen utfördes från 2018-10-17 till 2018-11-20. Den här rapporten visar resultaten

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Bakgrund I februari 2007 beslutade Rikspolisstyrelsen om nationella direktiv angående samverkan mellan Polismyndigheter

Läs mer

Handlingsplan. för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun. Diarienummer: Ks2016/ Gäller från:

Handlingsplan. för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun. Diarienummer: Ks2016/ Gäller från: Diarienummer: Ks2016/0193.074 Handlingsplan för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun Gäller från: 2016-06-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: s ledningsrupp Utarbetad av: Brottsförebyggande

Läs mer

Interpellation: Förekomsten av narkotika på alla Umeås högstadieskolor, Elmer Eriksson (M)

Interpellation: Förekomsten av narkotika på alla Umeås högstadieskolor, Elmer Eriksson (M) Sida 1 av 5 98 Diarienr: KS-2018/00304 Interpellation: Förekomsten av narkotika på alla Umeås högstadieskolor, Elmer Eriksson (M) Beslut Efter ytterligare inlägg av Elmer Eriksson, Moa Brydsten, Jan Hägglund,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun 2012-2013 Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Bakgrund I januari 2008 presenterade Rikspolisstyrelsen en handlingsplan kallad Samverkan

Läs mer

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011.

Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 2006 2011. Redovisning av brottsutvecklingen i Fisksätra år 26 211. I denna redovisning används tre olika källor: - Brå:s rapport: Lokala poliser Hinder och möjligheter med lokala poliskontor - Statistik på polisanmälda

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Information Polismyndigheten i Stockholms län 2013-05-06 - Västerorts polismästardistrikt Västerortspolisen informerar: Dörrknackning i Södra Järva blev mycket uppskattad Ett brottsförebyggande projekt

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 6 Dnr KS/2017:359

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 6 Dnr KS/2017:359 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-01-08 1 (2) Sida 6 Dnr KS/2017:359 Handlingsplan och medborgarlöfte i enlighet med överenskommelse mellan Mjölby kommun och Polismyndigheten

Läs mer

BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008

BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008 Brottsförebyggande rådet Datum 2008-01-18 Handläggare Annika Wågsäter projektledare BRÅ Er Referens Vår Referens BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDETS VERKSAMHETSPLAN 2008 Det övergripande målet för det brottsförebyggande

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2013-04-17 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Brottsförebyggande projekt mot inbrott i Södra Järva Sedan i början av 2012 har Polisen

Läs mer

Rutin mot droger. Sektor utbildning. Antaget av sektor utbildnings ledningsgrupp 2015-08-17

Rutin mot droger. Sektor utbildning. Antaget av sektor utbildnings ledningsgrupp 2015-08-17 Rutin mot droger Sektor utbildning Antaget av sektor utbildnings ledningsgrupp 2015-08-17 Sida: 2 (7) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1. Syfte... 3 1.2 Ansvar... 3 2. Definition av droger... 3

Läs mer

Brottsförebyggande rådets åtgärdsplan

Brottsförebyggande rådets åtgärdsplan Brottsförebyggande rådets åtgärdsplan FÖR STRÖMSTADS KOMMUN 2017 ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN INLEDNING En ny överenskommelse om samverkan mellan polis och kommun görs varje år sedan 2010. Samverkansöverenskommelsen

Läs mer

Aktivitetsplan för UmeBrå

Aktivitetsplan för UmeBrå Aktivitetsplan för UmeBrå 2019 2020 Om UmeBrå UmeBrå är Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd. UmeBrå styrgrupp består av representanter från kommunen, polisen och landstinget. Styrgruppen

Läs mer

Uppföljning medborgarlöfte 2017 i Lomma kommun

Uppföljning medborgarlöfte 2017 i Lomma kommun Uppföljning medborgarlöfte 2017 i Lomma kommun När vi tittar tillbaka på 2017 kan vi konstatera att Lomma kommun än en gång har blivit Sveriges tryggaste kommun. Flera faktorer har påverkat detta. Bra

Läs mer

Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg. Handlingsplan För det Brottsförebyggande arbetet

Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg. Handlingsplan För det Brottsförebyggande arbetet Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg Handlingsplan 2019 För det Brottsförebyggande arbetet 2 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd Handlingsplan 2017 Köpings brottsförebyggande råd Köpings kommun Rapporten skriven av: William Wikström Antagen av: Brå-Köping. 2017-03-08 8 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se/bra

Läs mer

Samverkansavtal och handlingsplan för år 2013

Samverkansavtal och handlingsplan för år 2013 Samverkansavtal och handlingsplan för år 2013 För brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete i Gullspångs kommun Samverkan mellan Gullspångs kommun och Polismyndigheten i Västra Götalands län, Polisområde

Läs mer

Förlängning av samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för

Förlängning av samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Carina Börjesdotter Datum 2015-11-09 Diarienummer KSN-2015-2027 Kommunstyrelsen Förlängning av samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta

Läs mer

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd

Handlingsplan Köpings brottsförebyggande råd Handlingsplan 2016 Köpings brottsförebyggande råd Köpings kommun Rapporten skriven av: William Wikström Antagen av: Brå-Köping. 2016-06-02 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se/bra

Läs mer

Trygghetsvandring. Västermovägen på Brattberget. 17 oktober 2013 2014-01-08

Trygghetsvandring. Västermovägen på Brattberget. 17 oktober 2013 2014-01-08 Västermovägen på Brattberget 17 oktober 2013 2014-01-08 Innehåll 1 Bakgrund 2 1.1 Trygghetsundersökning... 2 2 Trygghetsvandring 3 2.1 Metod... 3 2.2 Trygghetsvandring kring Västermovägen på Brattberget...

Läs mer

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 2017-10-31 Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2017-12-18 246 Vallentuna kommun ska vara en trygg och säker kommun för människor och företag att bo, leva och växa i. Detta

Läs mer

Handlingsplan 2016/2017. Samverkansavtal mellan Polismyndigheten i Västra Götalands län, Polisområde Skaraborg och Karlsborgs kommun

Handlingsplan 2016/2017. Samverkansavtal mellan Polismyndigheten i Västra Götalands län, Polisområde Skaraborg och Karlsborgs kommun Handlingsplan 2016/2017 Samverkansavtal mellan Polismyndigheten i Västra Götalands län, Polisområde Skaraborg och Karlsborgs kommun AVTAL Karlsborgs kommun och Polismyndigheten i Västra Götaland, Polisområde

Läs mer

Våga se! Våga höra! Våga agera! Marie Louise Arendt Säkerhetschef Vellinge kommun

Våga se! Våga höra! Våga agera! Marie Louise Arendt Säkerhetschef Vellinge kommun Våga se! Våga höra! Våga agera! Marie Louise Arendt Säkerhetschef Vellinge kommun En vanlig dag i Vellinge stiger 34 003 personer upp på morgonen går 8 100 personer till sin arbetsplats i kommunen inpendlar

Läs mer

Ansvarig för genomförande och uppföljning är säkerhetssamordnaren.

Ansvarig för genomförande och uppföljning är säkerhetssamordnaren. Handlingsplan 2019 1. Trygghetsvandringar följa brottsutvecklingen i syfte att identifiera särskilt brottsutsatta platser. Dessa platser prioriteras vid arbetet med trygghetsvandringar i BRå s regi. utifrån

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i. Åtvidabergs kommun

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i. Åtvidabergs kommun Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Polismyndigheten och ÅKF: 2017:14 Dnr: ATVKS 2019-00147 168 Antagen: Kommunstyrelsen 131, 2017-10-04 Reviderad: Kommunstyrelsen 77, 2019-04-03

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2013-03-27 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Om några månader kommer studentens lyckliga dagar men redan i mars börjar de första

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (8) Datum Dnr, Oxelösunds kommun 2016-01-24 KS.2015.144 Diarienr (åberopas) Handlingsplan 2016-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan Oxelösunds

Läs mer

Samverkansöverenskommelse Polisen och Åre kommun

Samverkansöverenskommelse Polisen och Åre kommun Samverkansöverenskommelse en och Denna samverkansöverenskommelse syftar till att säkra ett långsiktigt och hållbart brottsförebyggande arbete mellan myndigheten och, med gemensamma fokusområden och mål

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse Skara kommun och Lokalpolisområde Västra Skaraborg 2017-2018 Ersätt med datum Samverkan för ökad trygghet Skara kommun och Polismyndigheten Region Väst, Lokalpolisområde Västra

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Svalövs kommun verksamhetsåren 2017 till 2019

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Svalövs kommun verksamhetsåren 2017 till 2019 1(5) Datum 2017-06-20 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Svalövs kommun verksamhetsåren 2017 till 2019 Denna överenskommelse är Svalövs kommuns och polisens gemensamma åtgärdsplan för åren

Läs mer

Ungdomar och trygghet. i Ljungby kommun. våren 2012

Ungdomar och trygghet. i Ljungby kommun. våren 2012 Ungdomar och trygghet i Ljungby kommun våren 2012 En sammanställning av gruppintervjuer med ungdomar i Ljungby kommun Bakgrund och genomförande Trygghetsundersökningen genomförs för att vi ska få en bild

Läs mer

Probleminventering och åtgärdsplan utifrån samverkansöverenskommelsen mellan Trollhättans Stad och Polisområde östra Fyrbodal 2017

Probleminventering och åtgärdsplan utifrån samverkansöverenskommelsen mellan Trollhättans Stad och Polisområde östra Fyrbodal 2017 atrollhättans Stad Probleminventering och åtgärdsplan utifrån samverkansöverenskommelsen mellan Trollhättans Stad och Polisområde östra Fyrbodal 2017 Bakgrund Trollhättans Stad och polisområde östra Fyrbodal

Läs mer

Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun år Innehåll och uppföljning

Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun år Innehåll och uppföljning Samverkansöverenskommelse och medborgarlöfte för Sölvesborgs kommun år 2018 Innehåll och uppföljning 1 Samverkansområden 2017-2020 Trygghetsvandringar Våld i nära relation Trygghetsmätningar Minska tillgång

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse mellan Borås Stad och Polismyndigheten, Lokalpolisområde Borås Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten, lokalpolisområde Borås, träffar följande överenskommelse

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Med hösten kommer fler ovälkomna besök! Glädjande har antalet bostadsinbrott legat på en ovanligt

Läs mer

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun Handlingsplan 2015 Samverkansöverenskommelse mellan Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun ÖVERENSKOMMELSE Grästorps kommun och Polisområde Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2014-08-11 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Inbrottstjuvar använder sig av nya metoder I semestertider brukar det vara fler inbrott

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2014-04-09 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Projekt MärkDNA Under 2014 pågår ett brottsförebyggande projekt i Södra Järva. Arbetet

Läs mer

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott!

Ett tryggt Halland att leva och bo i. Att förebygga. inbrott! Ett tryggt Halland att leva och bo i Att förebygga inbrott! Under 2010 anmäldes omkring 20 000 bostadsinbrott i Sverige, ca 700 av dem skedde i Halland. Inbrott i bostaden står för en procent av alla anmälda

Läs mer

Undrar vad de gör ikväll? Till dig som är tonårsförälder i Sundbyberg

Undrar vad de gör ikväll? Till dig som är tonårsförälder i Sundbyberg Undrar vad de gör ikväll? Till dig som är tonårsförälder i Sundbyberg 1 Fokus barn och unga vad gör vi? Tillsammans med er föräldrar och andra vuxna har vi i Sundbybergs stad ett ansvar för att våra barn

Läs mer

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Överenskommelse som gäller från 2018-03-03 är löpande och kan sägas upp av båda parter. Överenskommelsen syftar till att tillsammans

Läs mer

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen

Åtgärder för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen för minskad brottslighet och ökad trygghet i Skärholmen Dessa åtgärder bygger bland annat på problembilder från kartläggningar i Skärholmen som Svenska Bostäder och SDF Skärholmen har genomfört under 2007.

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19

Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19 2 Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Landskrona 2018/19 Denna överenskommelse är Landskrona stads och lokalpolisområde

Läs mer

Samverkansöverenskommelse gällande brottsförebyggande arbete för ökad trygghet och minskad brottslighet i Tomelilla Kommun

Samverkansöverenskommelse gällande brottsförebyggande arbete för ökad trygghet och minskad brottslighet i Tomelilla Kommun Samverkansöverenskommelse gällande brottsförebyggande arbete för ökad trygghet och minskad brottslighet i Tomelilla Kommun 2016-2020 Bakgrund Denna samverkansöverenskommelse är avsedd att gemensamt för

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2013-11-08 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Stort intresse för Grannsamverkan Hörsalen på huvudstationen i var mer än fullsatt

Läs mer

Medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete

Medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete Medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete 1 Medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete En presentation av polisens medborgarlöfte och brottsförebyggande arbete tillsammans med kommunen och länsstyrelsen

Läs mer

Trygghetsmätning 2011. Polismyndigheten i Skåne

Trygghetsmätning 2011. Polismyndigheten i Skåne Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Skåne 1 Bakgrund Under flera år har polismyndigheten i Skåne regelbundet genomfört trygghetsmätningar, som i kombination med annan relevant information utgör en

Läs mer

Grannsamverkan mer än en app eller facebookgrupp

Grannsamverkan mer än en app eller facebookgrupp Nyhetsbrev 3 2015 Grannsamverkan mer än en app eller facebookgrupp Varför ska vi ha Grannsamverkan? Svaret är att vi tillsammans vill minska brottsligheten i vårt bostadsområde. Att Grannsamverkan har

Läs mer

Handlingsplan Trygg och säker

Handlingsplan Trygg och säker 1/7 Beslutad när: 2016-05-30 121 Beslutad av Kommunfullmäktige Diarienummer: KS/2016:215-003 Ersätter: Gäller fr o m: 2016-05-30 Gäller t o m: 2018-12-30 Dokumentansvarig: Uppföljning: 2018 Säkerhetschef

Läs mer

Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda. Göteborg Trygghetsundersökning Torslanda

Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda. Göteborg Trygghetsundersökning Torslanda Göteborg Trygghetsundersökning 2017 Torslanda Innehåll Sammanfattning s.3 Om undersökningen s.4 Bakgrund och syfte Målpopulation Genomförande Fakta om respondenterna s.5 Resultat s.8 Trygghet Övriga frågekategorier

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 170 KS/2018:123

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 170 KS/2018:123 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-11-05 1 (2) Sida 170 KS/2018:123 Motion om trygghetsarbete vid Mantorps station - svar Bakgrund Tobias Josefsson (L) och Kristin Kellander

Läs mer

Sammanställning av trygghetsenkät

Sammanställning av trygghetsenkät 2017-10-04 Sid 1/6 Sammanställning av trygghetsenkät 1. Bakgrund Enkäten låg ute på Lysekils kommuns hemsida under september 2017. Flera kommunikationsinsatser gjordes under tiden via sociala medier, både

Läs mer

BRA information till alla ledare/anställda i KSS

BRA information till alla ledare/anställda i KSS KSS handlingsplan för akuta situationer som kan uppkomma under våra aktiviteter: En akut situation kan innebära många olika saker. Det kan vara en kränkning som sker mellan unga under pågående aktivitet

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Information Polismyndigheten i Stockholms län - Västerorts polismästardistrikt Västerortspolisen informerar: Brottförebyggande insats i Södra Järva Under april och maj månad genomfördes en brottsförebyggande

Läs mer

1. Strängnäs kommun tillsammans med Polismyndigheten avger medborgarlöften 2017.

1. Strängnäs kommun tillsammans med Polismyndigheten avger medborgarlöften 2017. TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Annica Strandberg Tel. 0152-291 63 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:9-106 2017-01-09 1/2 Medborgarlöfte Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. Strängnäs

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Östergötlands län och Motala kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Östergötlands län och Motala kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Östergötlands län och Motala kommun 1. Inledning Denna samverkansöverenskommelse syftar till att formalisera och ytterligare utveckla samarbetet mellan

Läs mer

Piteå kommun Trygghetsundersökning 2016

Piteå kommun Trygghetsundersökning 2016 Piteå kommun Trygghetsundersökning 2016 Polisområde Norrbotte, Region Nord 2016-05-04 RAPPORT 2 (10) Piteå kommun Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 SYFTE... 4 3 PROBLEMOMRÅDEN... 4 4 RESULTAT... 5 4.1 Utemiljö...

Läs mer

Enkät om medborgarlöftesarbete (exempel)

Enkät om medborgarlöftesarbete (exempel) Enkät om medborgarlöftesarbete (exempel) Viktig information I enkäten används följande begrepp. Medborgarlöftesarbete Detta inkluderar allt arbete kopplat till medborgarlöften, exempelvis operativt arbete

Läs mer

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Överenskommelsen bygger på fem steg... 3 Inledning...

Läs mer

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun Dokumenttyp Plan Dokumentansvarig Brottsförebyggande rådet Fastställd 2010-01-28 1 (8) Version 1 Senast reviderad Diarienummer 2009/45 180 Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun 2 (8)

Läs mer

Samverkansöverenskommelse

Samverkansöverenskommelse Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten, Dorotea kommun, Lycksele kommun, Sorsele kommun, Storumans kommun, Vilhelmina kommun och Åsele kommun Del 1 2017 2018 VILHELMINA KOMMUN VUALTJEREN TJIELTE

Läs mer

Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen

Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen Gunilla Henningsson Social resursförvaltning, enheten för trygghetsfrämjande och brottsförebyggande Jag kommer berätta om

Läs mer

Kartläggning av trygghet och brott i Lysekils kommun

Kartläggning av trygghet och brott i Lysekils kommun 2016-11-01 Sid 1/7 Kartläggning av trygghet och brott i Lysekils kommun Del 1- rapport Inledning Denna kartläggning är en första överblick över brotts- och trygghetssituationen i Lysekils kommun. Kartläggningen

Läs mer

ETT TryggaRE halmstad. samarbete mellan halmstads kommun och polismyndigheten i hallands län

ETT TryggaRE halmstad. samarbete mellan halmstads kommun och polismyndigheten i hallands län ETT TryggaRE halmstad samarbete mellan halmstads kommun och polismyndigheten i hallands län Foto: Lars Hedelin/RIKSPOLISSTYRELSEN. Halmstad ska vara en trygg kommun att bo och leva i. Därför samarbetar

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Brottsförebyggande strateg Ola Åkesson Tyresö kommun Vem är Ola Åkesson brottsförebyggande strategen? Vad gör en brottsförebyggande strateg? Mitt huvuduppdrag är att jobba med trygghet och brottsförebyggande

Läs mer

Lokala medborgarlöften i Lund 2015

Lokala medborgarlöften i Lund 2015 2015-04-21 Lokala medborgarlöften i Lund 2015 Kvartalsrapport 1 1. En tryggare trafiksituation Inventera trafikskyltarna i området samt tydliggöra vilka regler som gäller för fotgängare och cyklister i

Läs mer

Samverkansavtal mellan polis och kommun 2013-2014

Samverkansavtal mellan polis och kommun 2013-2014 ~pmmunstyrelsens handling nr 63/2012 Polismyndigheten i söderman~ands vän _ Katrineholms kommun ~ Samverkansavtal mellan polis och kommun 2013-2014 Avtalande parter Polismyndigheten Södermanland och Katrineholms

Läs mer

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet

Trygghetsvandring. i Vilstaområdet i Vilstaområdet 7 november 2012 Innehåll 1 Bakgrund 5 2 Vad är en trygghetsvandring? 6 2.1 Metod... 6 2.2 Trygghetsvandring i Vilstaområdet... 6 2.3 Reaktioner efter vandringen... 6 3 Vilstaområdet 7

Läs mer

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2015-01-05 Diarienummer KSN-2014-1450 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 Förslag

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Vi är glada att kunna presentera månadsbrevet i ett nytt format. Varje utskick inleds med övergripande

Läs mer

Handlingsplan 2014 2015

Handlingsplan 2014 2015 Handlingsplan 2014 2015 Samverkan Polismyndigheten i Jönköpings län och Sävsjö Kommun Antagen i kommunfullmäktige den 22 juni 2009, 55 Reviderad av kommunstyrelsen 2014-01-07 11 I januari 2008 presenterade

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2014-10-07 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Ett begynnande höstmörker breder ut sig allt mer över dygnets timmar. I samband med

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Information Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Västerortspolisen informerar: Lite råd inför sommaren Snart kommer den efterlängtade sommarledigheten. En del av oss tar dagen

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2014-02-07 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Information om MärkDNA - projekt Att märka sina värdeföremål är av största vikt för

Läs mer

Brå rapport 2013:21. Enkäter. Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11

Brå rapport 2013:21. Enkäter. Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11 Enkäter Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11 1 Enkät till närpolischefer 1. a) Skriv ditt namn. b) Skriv din chefstitel. Till exempel närpolischef, områdeschef eller liknande.

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Lite råd inför sommaren Snart kommer den efterlängtade sommarledigheten. En del av oss tar dagen

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (9) Datum 2016-01-24 (reviderad) Diarienr (åberopas) Dnr, Oxelösunds kommun KS.2015.144 Handlingsplan 2017-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan

Läs mer

Uppföljning av medborgarlöften Linköpings kommun år Polisens och kommunens arbete med medborgarlöften följs upp tertialsvis

Uppföljning av medborgarlöften Linköpings kommun år Polisens och kommunens arbete med medborgarlöften följs upp tertialsvis Uppföljning av medborgarlöften Linköpings kommun år 2018-2019 Polisens och kommunens arbete med medborgarlöften följs upp tertialsvis Löfte Skäggetorp Aktivitet Tertial 1 2019 Aktivitet Tertial 2 2019

Läs mer

Information till skolor

Information till skolor Information till skolor Många föräldrar känner en oro för sina barns skolväg. Det leder ofta till att barnen skjutsas ända fram till dörren. Detta beteende skapar kaotiska trafiksituationer runt skolan,

Läs mer

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Om att vara ung & leva med skyddade personuppgifter

Om att vara ung & leva med skyddade personuppgifter Jag vill veta Om att vara ung & leva med skyddade personuppgifter www.jagvillveta.se 14 17 år Den här broschyren är till för dig som är ung och lever med skyddade personuppgifter. Brotts offermyndigheten

Läs mer

Medborgarlöften. Fördjupad samverkan med medborgarna i centrum.

Medborgarlöften. Fördjupad samverkan med medborgarna i centrum. Medborgarlöften Fördjupad samverkan med medborgarna i centrum. 1 23 har blivit 1 polismyndighet Den 1 januari 2015 blev 21 polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium

Läs mer

Plan vid hot och våld Ådalsskolan

Plan vid hot och våld Ådalsskolan Plan vid hot och våld Ådalsskolan 2014-09-08 Sida 1 av 8 Innehåll Syfte... 3 Styrdokument... 3 Avgränsning... 3 Definitioner... 3 Ansvar... 3 Polisanmälan... 4 Bryt den akuta situationen.... 4 Våld eller

Läs mer

Är du bortrest eller är du på jobbet?

Är du bortrest eller är du på jobbet? Är du bortrest eller är du på jobbet? Nu är vi inne i sommar- och semestertider då många av oss reser bort och lämnar våra bostäder. Med hjälp av statistik och tidigare erfarenheter vet vi att någon tyvärr

Läs mer

Hearing 20 april Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Hearing 20 april Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Hearing 20 april 2018 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Innan vi startar Eftersom det är strategier vi pratar om gäller den hela stadsdelsområdet. Strategin bryts sedan ner i handlingsplaner för varje stadsdel.

Läs mer