Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden 2014-08-21 62"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid Hjernet, kl Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Margaretha Eriksson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar (S) Britt Alderholm (M) Nils Holmberg (KD) Margareta Pettersson (S), tj ers för Bengt Nilsson (FP) Helena Vilhelmsson (C) Johan Lundqvist (NP) Övriga deltagande Kristina Nordström, enhetschef funktionsstöd, 55 Gunilla Gustafsson, enhetschef funktionsstöd, 56 Margareta Rosén, enhetschef Hagby Ängar, 57 Kristina Wahlstedt, enhetschef Hagby Ängar, 57 Gunilla Jansson, enhetschef HSR, 58 Jan Reuterhäll, kommunens upphandlare, 58 LG Persson, enhetschef vuxenenheten, Sara Lönnberg, rådgivare Alkohol- och Narkotikagruppen, 59 Michael Thor, rådgivare Alkohol- och Narkotikagruppen, 59 Veronica Wester, utvecklingsstrateg Risto Haapala, socialchef Annelie Gustafson, nämndsekreterare Utses att justera Justeringens Håkan Boman plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Annelie Gustafson Ordförande... Tom Rymoen Justerande... Håkan Boman ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖR SOCIALNÄMNDENS PROTOKOLL Ärende Paragraf Sidnr Övriga frågor och godkännande av dagordningen Halvårsbokslut Budget Daglig verksamhet Utökning av grundbemanning på Torget Nyckeltal Hagby Ängar Avtal avseende köp av korttidsplats Alkohol- och narkotikagruppen samt SMADIT Regionalt program för ehälsa Äldres behov i centrum, ÄBIC Ej verkställda beslut 2014, kvartal Delegationsbeslut Delgivningar 64 75

3 Socialnämnden Sn 52 Övriga frågor och godkännande av dagordningen Inga övriga frågor har inkommit innan socialnämndens sammanträde. att godkänna dagordningen.

4 Socialnämnden Sn 53 dnr 54/2014 Halvårsbokslut Socialchefen informerar om resultatet för halvåret Prognos Kommunfullmäktige fastställde i december 2013 en budgetram för socialnämnden på 193,2 mkr för år Prognosen per den sista juni för helåret 2014 pekar på en budgetavvikelse på -0,2 mkr i förhållande till budgetramen. Driftredovisning Per den sista juni prognosticerar socialförvaltningen en avvikelse på -0,2 mkr totalt sett. Det största underskottet med -1,2 mkr uppvisar hemtjänsten, där det är omfattningen av ärendena som har utökats mer än själva antalet, ytterligare en orsak till underskottet är att man inför 2014 underbudgeterat kostnaderna för personalens semester. Inom HSR-enheten är det anställningbidrag som upphört. Inom personlig assistans är det volymförändringar som förklarar underskottet. Mindre överskott bedöms för Tullbackagården till följd av något lägre personalkostnader, medan inom Hagby Ängar är situationen omvänd. Inom vård och omsorg bedöms lägre personalkostnader ge ett överskott. Lägre utbetalt försörjningsstöd under första halvåret bedöms ge ett överskott mot budget. Slutligen inom socialförvaltningen förväntas statliga prestationsersättningar ge ett överskott på 0,6 mkr. Personal Antalet anställda inom nämndens verksamhetsområden omräknat till årsarbetare uppgick den sista juni till 284 st mot 280 st i juni Under juni månad 2014 uppgick korttidssjukfrånvaron till 67 dagar och långtidssjukfrånvaron till 626 dagar. Investeringar Nämnden har för år 2014 en av kommunfullmäktige fastställd investeringsbudget 1,2 mkr. T o m juni har 0,4 mkr redovisats. Prognostiserad investeringsvolym uppgår till 1,2 mkr. Befolkningsutveckling Kommunens befolkning uppgår den 31 mars 2014 till , vilket är en minskning med sexton personer sedan årsskiftet. Socialnämnden tackar för informationen och lägger densamma till handlingarna.

5 Socialnämnden Sn 54 dnr 65/2014 Budget 2015 Socialchefen informerar om arbetet med budget 2015 och presenterar ett första arbetsmaterial som delas ut till ledamöterna. Nämnden för en dialog kring arbetet med budget 2015 och efterfrågar vissa kompletteringar inför beslut som ska tas i september. att ge socialförvaltningen i uppdrag att fortsätta titta på materialet som presenterats samt att ge socialförvaltningen i uppdrag att titta på vilka strukturella förändringar inom förvaltningen som kan genomföras för att uppnå en mer effektiv resursanvändning, vad det skulle innebära om man slog ihop verksamheter som finns inom och utanför förvaltningen samt vad det skulle innebära om man ej tillsatta de två enhetscheferna som föreslås i organisationsförändringen.

6 Socialnämnden Sn 55 dnr 67/2014 Daglig verksamhet Ansvarig enhetschef närvarar för att informera om den dagliga verksamheten på enheten för funktionsstöd. Under hösten önskar verksamheten under en provperiod testa att ha verksamhet från Centrumgården och Hagbygården under samma tak. Ansvarig enhetschef har letat efter en större lokal centralt för att samla verksamheterna, men detta har inte funnits. Vinsterna med att samla verksamheten är att det finns mer personal att tillgå och således större möjlighet till aktiviteter. Ledamöter framför att det är viktigt att lokalen är placerad så centralt som möjligt för det ger brukarna lättare att få kontakt med näringsidkare och dylikt. Socialnämnden vill även ha svar på vilka positiva effekter detta får för brukarna. att socialförvaltningen under hösten genomför en provperiod att ha verksamheten från Centrumgården och Hagbygården under samma tak. att verksamheten sedan redovisar fördelar samt nackdelar med detta för socialnämnden.

7 Socialnämnden Sn 56 dnr 92/2014 Utökning av grundbemanning på Torget 7 Ansvarig enhetschef närvarar för att föredra ärendet. Torget 7 är ett LSS-boende, bostad med särskild service för vuxna i form av serviceboende enligt 9:9 LSS. Målgruppen är personer med neuropsykiska/psykiska funktionsnedsättningar med behov av särskilt stöd och tillgång till personal dygnet runt. Boendet startade 2007 med fem boendeplatser och hade då en bemanning på 5 tjänster. En ständig volymökning av antalet brukare har skett genom åren och grundbemanningen har inte ökat i samma takt. Personalstaten på 6,50 tjänster är inte tillräcklig för att tillgodose 11 brukares behov av stödinsatser. En ökad bemanning har under året varit nödvändigt för att klara verksamheten och därav ett underskott i budgeten Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår socialnämnden besluta att utöka personalstaten på Torget 7 med 1.0 tjänst fr.o.m enligt förslag.

8 Socialnämnden Sn 57 Nyckeltal Hagby Ängar Ansvariga enhetschefer närvarar för att informera socialnämnden om verksamheten på Hagby Ängar. På Hagby Ängar finns idag 88 permanenta platser, 16 korttidsplatser samt 2 växelvårdsplatser. Verksamheten är uppdelad på åtta avdelningar i två huskroppar. Personalen på Hagby Ängar genomför under året många aktiviter för brukarna och firar årets alla högtider. Exempel på aktiviteter är logdans eller beställa hämtmat och sitta tillsammans och äta i samlingssalen. Detta är mycket uppskattat av såväl brukare och anhöriga som personalen. Socialnämnden tackar för informationen och lägger densamma till handlingarna.

9 Socialnämnden Sn 58 dnr 95/2014 Avtal avseende köp av korttidsplats Ansvarig enhetschef samt kommunens upphandlare närvarar för att föredra ärendet. I Örebro län finns en överenskommelse om samverkan vid in- och utskrivning av patienter i sluten vård samt betalansvar för utskrivningsklara patienter. Överenskommelsen delas ut till ledamöterna. När en brukare är utskrivningsklar från sjukhus och kommunen inte kan ta emot dem kan de vara tvungna att ligga kvar på sjukhuset till en kostnad av kr per dygn. När kommunen inte kan ta hem utskrivningsklara brukare som har behov av fortsatt omsorg beror det på att alla korttidsplatser är upptagna. För att kunna lösa dessa tillfällen har socialförvaltningen arbetat med att ta fram en lösning som dels är billigare än om de ligger kvar på sjukhus och som dels inte orsakar ett stop i vårdkedjan hos landstinget. Socialförvaltningen efterfrågar nu socialnämndens åsikt kring huruvida det är ok att köpa externa platser för detta ändamål. Socialnämnden för en dialog kring frågan. Ordförande beslutar om en ajournering. Socialnämnden ajourneras i 5 min. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. att ge socialförvaltningen i uppgift att genomföra en direktupphandling för ett ramavtal 1+1 år avseende köp av korttidsplatser. att socialförvaltningen redovisar resultatet av upphandlingen i nämnden för slutgiltigt ställningstagande.

10 Socialnämnden Sn 59 dnr 50/2014 Alkohol- och narkotikagruppen samt SMADIT Rådgivarna i Alkohol- och Narkotikagruppen (ANG) samt ansvarig enhetschef på socialförvaltningen närvarar. Socialnämndens ledamöter har fått ta del av en handlingsplan för ANG:s verksamhet och denna ska ses som en vägledning i det kommande arbetet. ANG ska under hösten börja arbeta med Samverkan mot alkohol och droger i trafiken (SMADIT). Verksamheten har sedan tidigare pågått i Örebro och Karlskoga men ska nu även komma igång i norra länsdelen. Syftet med SMADIT är att minska antalet påverkade förare på väg och att ge möjlighet för den som rapporterats för rattfylleri, ringa narkotikabrott, drograttfylleri och dopningsbrott för att ta itu med alkohol-, drogoch/eller dopningsproblematik samt att minska kostnader för vård, behandling och samhällets övriga kostnader. ANG efterfrågar en kontakt med politiker i kommunen. Frågan tas med till styrgruppens nästa möte. Johan Lundqvist (NP) framför att ANG enligt socialnämnden första beslut ska fokusera på barn och unga. Att arbeta med SAMDIT som riktar sig mot personer från 18 år och upp är en felprioritering utifrån det beslutet. Socialnämnden för en diskussion kring ANG:s uppdrag. Under diskussionen framkommer att ANG även ska ha ta ett helhetsgrepp om missbruksproblematiken och att SMADIT inryms i gruppens arbete. Fokus ska dock ligga på barn och ungdomar. Socialnämnden tackar för informationen och lägger densamma till handlingarna.

11 Socialnämnden Sn 60 dnr 86/2014 Regionalt program för ehälsa Utvecklingsstrateg föredrar ärendet. Kommunstyrelsen önskar ett yttrande från socialnämnden avseende förslag till Regionalt program för ehälsa I dialog och samverkan mellan Regionförbundet, länets kommuner och Örebro läns landsting utformas nu ett nytt regionalt program för ehälsa för tiden Syftet med det regionala programmet för ehälsa är att stärka och hålla samman ehälsoarbetet inom regionen. Programmet ska ge förutsättningar till: 1. Att arbeta utifrån gemensamma underlag för vägledning och styrning till kommunerna och landstinget i planering och satsning inom IT i hälso- och sjukvården och socialtjänsten. 2. Att länets kommuner och landsting arbetar gemensamt med införandet av den nationella ehälsostrategin. 3. Att bilda en gemensam styrning för realisering av det gemensamma ehälsoprogrammet. Socialförvaltningen gör bedömningen att kommunen bör ställa sig bakom det regionala programmet för ehälsa. Socialförvaltningen ser att programmet kan bidra till att brukare och anhöriga ges större möjlighet att delta i utformningen av det stöd och de insatser som de har behov av. ehälsoprogrammet kan även underlätta för vård- och omsorgspersonalen i det dagliga arbetet. att föreslå kommunstyrelsen ställa sig bakom förslag till Regionalt program för ehälsa

12 Socialnämnden Sn 61 dnr 59/2014 Äldres behov i centrum, ÄBIC Utvecklingsstrateg föredrar ärendet. U SOU 2008:51, Ett värdigt liv i äldreomsorgen riktas kritik mot svensk äldreomsorg för att ensidigt fokusera på medicinska och fysiska behov på bekostnad av de sociala, psykiska och existentiella behoven. Ett sätt att motverka detta är att arbeta utifrån en behovsstyrd verksamhet i likhet med lagstiftarens intentioner, dvs. självbestämmande och integritet. Utifrån detta har en arbetsmodell, Äldres behov i centrum (ÄBIC), tagits fram. För att Nora kommun ska kunna ta del av prestationsersättning för införande av ÄBIC krävs beslut från socialnämnden avseende införandet samt att kommunen har utbildat minst två processledare under Under 2014 har socialförvaltningen utbildat lokala processledare. Socialförvaltningen gör bedömningen att socialnämnden bör stödja utvecklingen av ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt. Socialförvaltningen vill med modellen ÄBIC utveckla arbetssättet kring dokumentation av äldres behov med användning av internationell klassificering av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa samt att säkerställa att brukarna ges möjlighet att vara delaktiga i utformningen av sina insatser. att införa ÄBIC under 2015.

13 Socialnämnden Sn 62 dnr 87/2014 Ej verkställda beslut 2014, kvartal 2 Enligt socialtjänstlagen 16 kap 6h ska socialnämnden till kommunfullmäktige lämna statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen som inte har verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut. Socialnämnden ska även lämna statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen som inte har verkställts på nytt inom tre månader från den dag då verkställigheten avbröts. Rapportering ska ske en gång per kvartal. Rapport för andra kvartalet 2014: Ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen: 0 Ej verkställda beslut enligt LSS: 0 att till kommunfullmäktige överlämna ovanstående rapport för kvartal

14 Socialnämnden Sn 63 Delegationsbeslut Protokoll arbetsutskottet Protokoll arbetsutskottet Protokoll arbetsutskottet Delegationsbeslut IFO, juni (dnr SN ) Delegationsbeslut IFO, juli (dnr SN ) Delegationsbeslut LSS och ÄO, juni (dnr SN ) Delegationsbeslut LSS och ÄO, juli (dnr SN ) Beslut om tillstånd enligt 8 kap. 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker (dnr SN ), Beslut om tillstånd enligt 8 kap. 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker (dnr SN ), Beslut om tillstånd enligt 8 kap. 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker (dnr SN ), Beslut om tillstånd enligt 8 kap. 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker (dnr SN ), Beslut om tillstånd enligt 8 kap. 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker (dnr SN ), att godkänna redovisningen och lägga densamma till handlingarna.

15 Socialnämnden Sn 64 Delgivningar Kommunfullmäktige 103/2014 Förslag till ny politisk organisation från och med Dnr SN Tillsyn av socialnämndens ansvar för äldres bedömda behov vid särskilt boende Tullbackagården, Nora Dnr SN Projektplan utredning LOV Dnr SN Cirkulär 14:31 Politiska partier inom vård och äldreomsorg Dnr SN BMB Inspektionsrapport Hagby Ängar Domar Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt 4 kap. 1 SoL Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap. 1 SoL Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt 4 kap. 1 SoL Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap. 1 SoL Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd.

16 Socialnämnden Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt 4 kap. 1 SoL Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt 4 kap. 1 SoL Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt 4 kap. 1 SoL. att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-25 77

Socialnämnden 2014-09-25 77 Socialnämnden 2014-09-25 77 Plats och tid Hjernet, 2014-09-24 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Kent Nilsson (S), 65-72, 75-78 Margareta Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-06 97 Plats och tid Hjernet, 2014-11-06 kl. 13.00-15.50 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Kent Nilsson (S) Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Margaretha Eriksson

Läs mer

Socialnämnden 2013-05-16 39

Socialnämnden 2013-05-16 39 Socialnämnden 2013-05-16 39 Plats och tid Hjernet, 2013-05-16 kl. 14.15-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-03-20 18 Plats och tid Hjernet, 2014-03-20 kl. 13.00-14.55 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S), tj ers Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Håkan Boman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2013-12-12 99 Plats och tid Hjernet, 2013-12-12 kl. 13.00-16.50 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S) tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Anna Pettersson (S) tj ers för

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-04-11 23 Plats och tid Hjernet, 2013-04-11 kl. 13.00-16.20 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S) tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

2014-04-24. Hjernet, 2014-04-24 kl. 13.00-16.15

2014-04-24. Hjernet, 2014-04-24 kl. 13.00-16.15 2014-04-24 30 Platsoch tid Beslutande Hjernet, kl. 13.00-16.15 Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Margaretha Eriksson (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl 2015-02-03 5 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-02-03 kl. 13.00-16.30 enligt bifogad närvarolista. ( Övriga deltagande Thomas Johansson, controller, 4 Veronica Wester, utvecklingsstrateg, 5-6 Elisabeth

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 37

Socialnämnden 2009-05-12 37 Socialnämnden 2009-05-12 37 Plats och tid Hjernet, 2009-05-12 kl 13.30 13.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-02-14 1 Plats och tid Hjernet, 2013-02-14 kl. 13.00-16.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Tid 08:30-10:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-02-26 Socialnämnden Plats och tid Bielkemässen, 2014-02-26, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum NORAKOMMUN 2014-02-06 1 Plats och tid Hjernet, kl. 13.00-15.25 Beslutande Ej beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen (S), tj ers för Ulla Karlsson (S)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS

Karl-Arne Larsson (C), ordförande. Kommunkontoret, Heby, 26 november 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 229-246 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Susanne Stambolidou-Tellebo (FP) Jan Plantin

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-12-16 22 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2014-12-16 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Hans Nordgren, FUB Kent

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-23

Socialnämnden 2013-10-23 245 Delegationsbeslut... 2 245 Delgivningar... 3 247 Tillstånd att servera alkohol till allmänheten... 4 248 Verksamhetsinformation... 5 249 Yttrande över förslag till samverkansorganisation för vissa

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten

Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl Ajournering, för lunch och gruppmöten 1 (12) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 9 oktober 2013 kl. 09.00 13.05 Ajournering,11.30-13.00 för lunch och gruppmöten Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Tanja Pålsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-01-20 1 Plats och tid Hjernet, 2009-01-20 13.30-15.10 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson (s) Lena Carlström (s) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 24 april 2018 kl. 08:30-11:45

Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 24 april 2018 kl. 08:30-11:45 1(47) Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 24 april 2018 kl. 08:30-11:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Politikern, stadshuset kl

Politikern, stadshuset kl 1(18) Plats och tid Räddningstjänstens sammanträdesrum kl 8.00-12.00 Politikern, stadshuset kl 13.00-14.30 ande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Karl-Erik Törner (S), tjg ersättare för Anne-Lie

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl. 09.00 12.10 Peter Johansson (M) Malin Sjölander (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2010-01-19 1 Plats och tid Räddningstjänsten, 2010-01-19 kl 13.00 13.45 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S)

Läs mer

Protokoll Socialnämnden SN 2014/109. Socialnämnden. Justeras: Plats och tid Åbytorp, klockan 16:30

Protokoll Socialnämnden SN 2014/109. Socialnämnden. Justeras: Plats och tid Åbytorp, klockan 16:30 Protokoll 2014-10-01 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Åbytorp, 2014-10-01 klockan 16:30 Beslutande Gunnel Kask S Ordförande Lars Malmberg S Sölve Persson S Agneta Eriksson S Mats Gullberg S Gun-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-11-15 84 Plats och tid Hjernet, 2011-11-15 kl. 13.00 14.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för Mats Björck (M) Nils

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-13:10 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 2015-02-26. Socialnämnden SN 2014/609. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-02-26 klockan 16:30

Protokoll 2015-02-26. Socialnämnden SN 2014/609. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-02-26 klockan 16:30 Protokoll 2015-02-26 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-02-26 klockan 16:30 Beslutande Gunnel Kask S Ordförande Margareta Engman M 1:e vice ordförande Carina Riberg MP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:30-15:00 Beslutande Janet Kling (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer