Världspremiär för 508 och 308 GT, nya motorfamiljer, lufthybriden 208 HYbrid Air, Quartz och Exalt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Världspremiär för 508 och 308 GT, nya motorfamiljer, lufthybriden 208 HYbrid Air, Quartz och Exalt"

Transkript

1 Peugeot på bilsalongen i Paris: Världspremiär för 508 och 308 GT, nya motorfamiljer, lufthybriden 208 HYbrid Air, Quartz och Exalt På den stundande bilsalongen i Paris visas förnyade 508 och sportiga 308 GT. Tre spännande konceptbilar - Quartz, Exalt och 208 HYbrid Air 2L - demonstrerar framtida formspråk, nya hållbara material och avancerad teknik. Peugeot 508 får ny självsäker design och exklusiv utrustning. Kraftfull BlueHDi 150 med låga 105 gram CO2/km, innebär prestandarekord i förhållande till förbrukning. Supersnålt och körglädje går hand i hand i fyra nya sportiga GT-versioner av Årets Bil 2014 Peugeot 308 och 308 SportWagon med 205 hästkrafter (bensin) respektive 180 hk (diesel). Konceptbilen Peugeot Quartz förevisar en distinkt och avancerad crossover som kombinerar spänning och effektivitet med en kraftfull plug inhybriddrivlina på 500 hk. Genombrottet är nära för Peugeots lufthybrid. Peugeot 208 HYbrid Air 2L är en vanlig 208 som byggts om till en 0,25-litersbil och drivs av bensin och komprimerad luft. Peugeot har en ledande ställning vad gäller effektiv bränslesparande teknik som kan implementeras i befintliga modeller. Konceptbilen Exalt i ny tappning. Karossen skiftar i grå stålfinish och övergår i bakpartiets särpräglade hajskinnstextil och interiören är uppbyggd av återvunnet papper. Hybrid på 340 hästkrafter. Peugeot är just nu inne i en fas med stark försäljning och hög produktionstakt. Ett modernt modellprogram går hand i hand med en intensiv teknikutveckling, framför allt på miljösidan. Genomsnittligt koldioxidutsläpp för Peugeots modeller är 111,2 g/km, jämfört med 115,1 g/km under PSA-koncernen står för de lägsta utsläppen av alla biltillverkare i Europa.

2 Världspremiär för Peugeot 508 i Paris Betydande förändringar i designen, flera nya motoralternativ och högre utrustningsnivå. Det är några av nyheterna i Peugeots stora mellanklassmodell 508 som börjar säljas i Sverige i början av nästa år. En välkommen nyhet för den svenska marknaden är 508 RXH med förbränningsmotor, BlueHDi 180 hk med EAT6 automat, som erbjuds parallellt med hybridversionen. Det var på Parissalongen som Peugeot 508 visades för allra första gången Sedan- och kombimodellerna kompletterades 2012 med fyrhjulsdrivna diesel-elhybriden RXH. Vad som från början var ett nischsegment växer fortfarande. Många uppskattar kombinationen av fyrhjulsdrivning och ändamålsenlig förhöjd kombikaross med robust framtoning. RXH sticker fortfarande ut med miljöprestanda och mångsidighet som förblir unik i bilvärlden. Peugeot, med modellerna 3008, 508 och RXH, intar andraplatsen över mest sålda hybrider i Europa. Peugeot 508 Hybrid4 kommer ned i en förbrukning på 3,3 l/100 km, vilket motsvarar 85 g CO2/km. Nya BlueHDi-motorerna introduceras Den starka imagebäraren 508 RXH HYbrid4 kompletteras nu av en modell med konventionell förbränningsmotor och drivlina. Genom att länka samman den högpresterande 2,0 BlueHDi 180 med den nyutvecklade sexväxlade automatlådan, EAT6, når modellen en bredare potentiell kundbas i segmentet. CO2-utsläppet är 119 g/km vilket motsvarar 4,6 l/100 km vid blandad förbrukning. Samma drivlina, 2,0 BlueHDi 180 EAT6, erbjuds till sedanen och kombiversionen, SW, och släpper då ut 111 gram CO2 per kilometer. Ytterligare ett Euro 6-godkänt motoralternativ med den nya tekniken, kvävereducerande selektiv katalytisk avgasrening med FAP partikelfilter, är BlueHDi 150 som är länkad till en manuell sexväxlad växellåda. Både sedan- och kombimodellen har klassens lägsta utsläpp i paritet till prestanda: 105 gram/km. På bensinsidan introduceras Euro 6-klassade bensinmotorn 1,6T 165 Stop&Start, som erbjuds med sexväxlad manuell eller sexväxlad automatlåda, EAT6. Motorn har ett koldioxidutsläpp från 129 g/km, att jämföra med föregångarens (1,6 Turbo 156) 144 g/km.

3 Design med stark karaktär Nya 508 utstrålar självsäkerhet och högre status. Fronten har fått ett bredare utseende och rättats upp en aning med ny motorhuv och högre stående grill. Lejonemblemet har flyttats från huven till att bli en central enhet i den krominfattade grillen, en tydlig hint till föregångarna i 5-serien. Det främre överhänget har förlängts något, 16 millimeter på sedan och SportWagon, 5 millimeter på RXH. Sedanen har fått en mer distinkt utformad bakre stötfångare som adderar 22 millimeter till det bakre överhänget. Förändringen ger en bättre balans i proportionerna. På högre utrustningsnivåer (RXH, GT & Allure) är det 100 procent LED-ljus: strålkastare, positionsljus, blinkers och dimljus. Övriga versioner har halogenstrålkastare, men LED i övrigt. Sedanmodellen har fått en omdesignad bakre stötfångare och nya mer horisontella baklampor och tydligare visuell signatur med de tre karaktäristiska röda klorna. Interiören har förnyats och blir renare med många av bilens funktioner samlade i en 7-tums pekskärm. I enlighet med Peugeots rådande innovativa interiördesign bidrar rensningen till en användarvänlig förarmiljö och större förvaringsutrymmen i mittkonsolen. Exklusivare materialval och högre finish höjer kvalitetskänslan samtidigt som fler utrustningsalternativ erbjuds. Bland dessa två nya system: Dödavinkelnvarnare och backkamera. Nya Peugeot 508 tillverkas i Rennes, Frankrike, för den europeiska marknaden och i Wuhan för Kina. I Sverige introduceras SportWagon (SW) och RXH samtidigt under våren Sedanmodellen kommer inte att lagerföras, men är beställningsbar. Priserna är ännu inte fastställda.

4 Årets Bil 2014 i två GT-utföranden: Bilglädje för entusiaster Peugeot 308 och 308 SportWagon Årets Bil 2014 är redan en försäljningssuccé med beställda bilar i Europa i slutet av augusti. På bilsalongen i Paris är det världspremiär för två sportiga versioner som riktar sig till bilentusiaster som vill uppleva ren körglädje; GT 205 med 1,6-liters bensinturbo på 205 hästkrafter och sexväxlad manuell växellåda gör på 7,5 sekunder. GT 180 med en 2,0-liters BlueHDi-diesel med 180 hästkrafter och sexväxlad automatlåda släpper ut endast 103 g CO2/km. Peugeot 308 GT drar omedelbart till sig uppmärksamhet. Lejonet huserar nu i grillen med tre horisontella ribbor på var sida om emblemet. De tekniska LED-strålkastarna kompletteras av blinkers vars ljusfrekvens rullar inifrån och ut. De är monterade ovanför luftintagen, som blivit större för att släppa in mer kylluft till motorn. GT-modellerna länkar samman en aerodynamisk och stilistisk renhet. Svartlackerade ytterbackspeglar och tonade rutor, exklusiva 18-tumsfälgar med räfflade ekrar och graverade motiv är exklusiva attribut. Sedd bakifrån gör 308 GT ett lika starkt intryck: svart diffusor och dubbla avgasrör. GTsignaturen syns i grillen, på bakluckan och på framskärmen. Magnetic Blue är en specifik kulör som påminner om den blå färg som brukade pryda franska historiska tävlingsbilar. Bilens flytande och redan dynamiska linjer förstärks genom en sänkning av karossen med 7 millimeter fram och 10 millimeter bak. 308 GT har alla starka egenskaper som standardmodellerna men utskiljer sig med sportig styling och prestanda, som gör att den riktar sig till krävande och entusiastiska kunder som söker exklusivitet och dynamik, säger Philippe Houy, produktchef Peugeot 308

5 Sporttemat fortsätter inuti bilen med gråsvart tak, röda sömmar på de skålade och Alcantara-klädda stolarna (Nappa-läder som tillval) samt på instrumentpanelen, dörrpanelerna, växelspaksknoppen och golvmattorna. Pedalerna och instegslisterna är av aluminium. Körställningen är fundamental i en sportig bil och ergonomin ter sig närmast idealisk med i- Cockpit, den kompakta ratten med GT-emblem som har generös justermån både i höjd och djup, och instrumenten samlade i det omedelbara synfältet. Motorer Euro 6 (5d/SW) GT 205 1,6 Turbo 205 hk/285 Nm, 6-vxl man,130/134 g CO2/km - 5,6/5,8 l/100 km - 4-cyl, turbo av Twin-Scroll-typ, direktinsprutning, Stop&Start - Vikt/effektförhållande 5,85 kg/hk (171 hk per ton) - Maximalt vridmoment varv/min km/h på 7,5 sekunder GT 180 2,0 BlueHDi 180 hk/400 Nm, EAT6 aut, 103/107 g CO2/km - 4,0/4,1 l/100 km - 4-cyl, 3:e gen common rail, nya förbränningsrum, höjd kompression 16,7:1, -7 kg vikt - Vikt/effektförhållande 7,3 kg/hk (136 hk per ton) km/h på 5:ans växel tar 5,5 sekunder Chassiets setup har modifierats för att klara extrema påfrestningar. Styvare fjädring (10 respektive 20 % beroende på modell) och hydrauliska bump stops bidrar till ökad kontroll och ser till att greppet inte går förlorat. 18-tumshjulen är skodda med Michelin Pilot Sport 3-däck. Även bromsarna har setts över för att klara ihållande krävande körning. Fram sitter flytande ok bromskivor i diametern 330 millimeter, bak 268 respektive 290 millimeter (SW). Både 5-dörrarsmodellen och SportWagon har urkopplingsbar ESP. Driver Sport Pack är standard: förstärkt avgasljud, röd instrumentdisplay som visar effekt, vridmoment, turbotryck och g-krafter, styvare styrning, snabbare gasrespons, rappare växlingar och rattpaddlar (EAT6). Peugeot 308 GT och 308 GT SportWagon får världspremiär på Parissalongen och försäljningsstarten i Sverige äger rum vid årsskiftet. Priserna är ännu inte fastställda.

6 Nya effektiva motorer för ökad körglädje PureTech 3-cylindrig bensinturbo Den nya motorn erbjuds i två versioner, 1,2 e-turbo 110 hästkrafter och 1,2 e-turbo 130 hästkrafter. Motorns kompakta och lätta uppbyggnad tillsammans med innovativa lågfriktionsmaterial ger låg förbrukning och sänkta utsläpp. Samtidigt är prestanda väl i nivå, eller till och med bättre, jämfört med motsvarande 4-cylindriga 2,0-litersmotor. Några fakta om PureTech-motorn: - Trots liten cylindervolym är uteffekten 80 kw per liter och vridmomentet 190 Nm per liter. - Direktinsprutningen jobbar med högt tryck, 200 bar, och hög precision. - Variabel ventilstyrning på in- och utsug. - Diamanthärdade komponenter som kolvtappar, kolvringar och ventillyftare minskar friktionen med 30 procent. - Jämfört med nuvarande fyrcylindriga motorer minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläpp med upp till 21 procent. - Peugeot 308 1,2T 110 Stop&Start med manuell femväxlad låda förbrukar endast 4,6 l/100 km vid blandad körning och släpper ut 105 gram CO2/km. - Peugeot 308 1,2 T 130 S&S med sexväxlad automatlåda förbrukar endast 4,9 l/100 km och släpper ut 114 gram CO2/km (manuell 6- vxl 4,6 l/100 km respektive 107 g). - Bättre prestanda jämfört med 1,6 Turbo 125, acceleration och segdragningsförmåga. - Den nya generationen turboaggregat har ett turbinhjul som snurrar varv/min och arbetar över ett brett register för bättre körbarhet: Max vridmoment 230 Nm vid varv/min och 95 procent finns tillgängligt mellan varv/min (130 hk). - PureTech-motorerna har genomgått rigorösa tester, mer än timmar i testbänk och testkörts i mer än 1,6 miljoner kilometer. - En ny sexväxlad automatlåda, EAT6 Aisin, erbjuds till 1,2 e-turbo 130 som alternativ till sexväxlad manuell. - Peugeot har tagit 121 patent på PureTech-motorn procent av motorns komponenter är modifierade/nya, övriga delar är gemensamma med den ej överladdade 1,2-litersmotorn miljoner euro har investerats i den nya motorfamiljen.

7 Peugeot Quartz framtidens sportiga crossover Konceptbilen Quartz, som får världspremiär på Parissalongen i oktober, visar upp en nytolkning i crossover-segmentet. Baserad på den skalbara EMP2-plattformen avslöjar formerna en kombination av suv och prestandabil. Invändigt återfinns innovativa material som bergarten basalt och digitalvävt tyg. Den vågade designen matchas av en plug in-hybrid på sammanlagt 500 hästkrafter. Peugeots crossovermodeller är väl etablerade på marknaden sedan Quartz Concept ger en hint om hur en framtida modell kan komma att se ut. Bilen förenar underdelen från en suv med en sömlöst utmejslad personbilskaross upptill. Kapaciteten hos den här bilen understryks av flera kraftfulla designelement. Fronten är 2,06 meter bred och har rejäla luftintag för motor- och bromskylning, effektiva LED-strålkastare och en grill, vars rutmönster skiftar beroende på betraktarens synvinkel. De generöst tilltagna hjulhusen rymmer specialkonstruerade 23-tumsfälgar där ekrarna fått kompositblad som optimerar luftflödet och kylningen av bromsarna. Saxdörrar och utfällbara trösklar Extremt korta överhäng innebär att så stor del som möjligt av den 4,50 meter långa karossen kommer passagerarna till godo. Motorn har förstås också en given plats under huven, försedd med rejäla slitsar för att öppna andningsvägarna ytterligare. Dörrarna är av saxtyp och b-stolpar saknas. Utfällbara tröskelsteg underlättar insteget. Quartz Concept är baserad på EMP2-plattformen (Peugeot 308) och uppbyggd kring en struktur av kompositmaterial på vilken karosspanelerna är fästa. Den övre delen ger intrycket av att vara gjord i ett enda stycke där de olika detaljerna skurits ut. Tunna metallbågar utgör taklinjen som tillsammans med glastaket övergår i två takspoilers med aerodynamisk design. Ett tvärsnitt skiljer två ytor från varandra: mineralgrå fram och mattsvart bak. Innovativa material Interiören består av en rad oväntade material, naturliga och återvunna, som skapar en spännande visuell upplevelse och känsla när man tar på dem. Den vulkaniska bergarten basalt används till mittkonsolen och symboliserar samtidigt Quartz starka och lätta egenskaper.

8 Basalt bildas när magman tränger upp ur jordskorpan och kyls av. Eftersom den har samma egenskaper världen över, underlättas anskaffningen vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv. I Quartz har basalten lämnats i sin råa form för att kontrastera mot de andra materialen. För första gången i ett fordon används en digitalt vävd textil. I en innovativ process kan stora och komplexa komponenter användas direkt när de kommer från maskinen och lämnar samtidigt inget avfall. Textilen är vävd med polyesterfiber framtagen av samma typ av återvunnen plast som används för att göra vattenflaskor. Även delar av betydande tjocklek kan processas för att bli mjukt, vilket minskar behovet av skum som normalt används. Golv, sidor och tak är klädda med svart läder medan stolarnas kontaktytor är av ljust gulbrunt garvat läder som hämtats från gamla möbler och kläder. Den exklusiva interiören kompletteras av dörrkarmar frästa ur ett block av kompositmaterial i en röd nyans. Ett mönster av linjer skapar en känsla av att vara i rörelse genom att ständigt skifta utseende. Fyra separata säten med synligt skelett och fyrpunktsbälte. Kompakt ratt och alla kontroller nära till hands är kännetecken för Peugeots förarorienterade och intuitiva i- Cockpit. Prestanda med miljöfokus En högpresterande drivlina matchar den utmejslade designen, totalt 500 hästkrafter i en laddhybrid där bensinmotorn kompletteras med två elmotorer. Bensinmotorn på 1,6 liter och 270 hästkrafter och 330 Nm i maximalt vridmoment är utvecklad av motorsportavdelningen Peugeot Sport. På framaxeln driver även en 85 kw stark elmotor. 400-voltsbatteriet laddas under retardation och assisterar den sexväxlade automatlådan med växlingarna. På bakaxeln sitter en lika stark elmotor. Antisladdsystemet hanterar bromskraftsfördelningen mellan de fyra hjulen för stabilitet och optimering av batteriladdningen. Det finns tre körlägen: ZEV har en räckvidd på 50 km med fulladdat batteri, Road-läget använder förbränningsmotorn och den främre elmotorn för maximal laddning, Race-läget utnyttjar kraften i motorn och båda elmotorerna. Diffbromsar fördelar drivkraften mellan hjulen individuellt beroende på grepp och får ut det mesta av chassiet. Markfrigången kan justeras mellan 300 och 500 millimeter med luftfjädringen. Funktionen styrs via ett optiskt system med kameror som läser av vägen och är kopplade till navigationssystemet för att förutse vägbanans karaktär. Peugeot Quartz bjuder på en körupplevelse som går utanpå konventionella prestandabilar. Responsen garanterar ren bilglädje i olika körförhållanden. Konceptbilen visar upp en ny infallsvinkel på en högklassig crossover-sportmodell från Peugeot.

9 0,25-litersbilen 208 HYbrid Air 2L nära verkligheten Peugeot möter dagens miljöutmaningar med innovativ och effektiv teknik. På Parissalongen visas en unik teknologi upp i Peugeot 208 HYbrid Air 2L - 0,2-litersbilen som drivs av bensin och komprimerad luft. Genombrottet blir verklighet inom en snar framtid, vilket befäster Peugeots ledande ställning. 208 HYbrid Air 2L Peugeot tillämpar sitt tekniska kunnande i flera spektra för sänkt bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. Viktminskning är ett område där det gjorts stora framsteg. På 208 och 308 har vikten sänkts med 110 respektive 140 kg i genomsnitt. På bilsalongen i Paris visar Peugeot upp konceptbilen 208 HYbrid Air 2L med syftet att ge en förhandsbild av tekniker som kan användas i en nära framtid. Målet var att mer än halvera förbrukningen för den redan effektiva bensindrivna standardmodellen 208 1,2 PureTech samtidigt att allt skulle kunna sättas i kostnadseffektiv industriell produktion före Exempel på vad som gjorts för att nå 2,0 liter per 100 kilometer: kg sänkt vikt till 860 kg - nya material; alternativa kompositmaterial samt aluminium och kolfiber - ny design på en rad komponenter, bland annat avgassystemet. - sidospeglarna har ersatts av kameror. - hybridsystem bensin/luft: komprimerad luft används för att assistera bensinmotorn vid bland annat start och acceleration. Bilen kan också köras i ett läge där den enbart drivs på luft (ZEV) och släpper då inte ut någon CO2. Trycket i lufttanken/tuben ökar under motorbroms och även under körning med energi från den trecylindriga motorn. - minskad friktion i bensinmotorn, olja med låg viskositet - optimering av kylluft - minskat luftmotstånd, takspoiler och omarbetad undersida av bilen för bättre luftflöde - smala, höga däck för lägre rullmotstånd

10 Tidningspapper, naket stål och hajtextil i Peugeot Exalt Konceptbilen Exalt visas upp i ny tappning. Karossen skiftar i grå stålfinish och övergår i bakpartiets särpräglade hajskinnstextil. Interiören är uppbyggd av återvunnet papper, mer specifikt de rosa affärstidningarna. Bakluckans finurliga öppningsmekanism gör det enkelt att plocka fram HYbrid-kick concept, en eldriven skoter. Bensinmotor från Peugeot Sport och eldrivning på bakhjulen ger 340 hästkrafter. Med Exalt vidareutvecklar Peugeot det designspråk som introducerades med supersportbilskonceptet Onyx, Visionen av en framtida sedanmodell gestaltar en blandning av balanserade, lokalt producerade och återvunna material. Peugeots 125-åriga bilhistoria är full av modeller som gjort stora avtryck under respektive tidsålder. Konceptbilen Exalt återupprättar märkets position och öppnar ett nytt kapitel. Vi går framåt, resolut och med tillförsikt.-maxime Picat, Peugeot CEO Laddhybridsystemet, HYbrid4, utvecklar sammanlagt 340 hästkrafter och drivningen sker på alla fyra hjulen. Den rekordstarka fyrcylindriga bensinturbomotorn på 1,6-liter och 270 hästkrafter (nära 170 hk/liter) är länkad till en sexväxlad automatlåda. På bakaxeln driver en 50 kw elmotor. Karossen mäter 4,70 meter och vilar på 20-tumshjul. Kupén rymmer fyra åkande och den stora bakluckan öppnas via en sinnrik saxupphängning (pantograf) som ger maximal öppningsvinkel. Konstruktionen gör det enkelt att plocka fram den ihopfällbara scootern, som är placerad under lastgolvet. HYbrid-kick concept är eldriven och kan ses som en räckviddsförlängare samtidigt som den är smidig i storstadskärnan. Peugeot har en unik position på marknaden med ett brett urval av två-, tre- och fyrhjuliga mobilitetslösningar. Genom att kombinera en eldriven scooter med vårt Exalt-koncept visar vi på möjligheterna för en integrerad och innovativ transportlösning i storstäder. Xavier Peugeot, produktdirektör

11 För att förbättra aerodynamiken täcks bakpartiet av en tekniskt strukturerad textil, Shark Skin. Det sänkta luftmotståndet bidrar till bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning. Luftmotståndsvärdet (SCx) är 0,6. Partiet är tydligt markerat med en skiljelinje precis bakom bakdörrarna och det bara stålet och det grå Shark Skin går ton i ton. Resultatet är en finish som märkbart skiljer sig från versionen som visades på bilsalongen i Peking tidigare i år. Inuti bilen är det nakna stålet synligt och kontrasterar mot mer exklusiva naturmaterial. Ebenholtsträet i konceptbilen som visades upp i Kina har i den europeiska versionen ersatts av Newspaper Wood ett trämaterial av återvunnet tidningspapper, och affärsdagstidningar mer specifikt, för att få den signifikanta rosa nyansen. Pure Blue är ett nytt friskluftssystem som renar luften med hjälp av bakterie- och svampdödande medel när bilen inte används. När bilen körs behandlar ett aktivt filter luften innan den kommer in i kupén och tar bort flyktiga organiska ämnen, VOC, och fina partiklar som kan vara skadliga att inandas. Foton till redaktionens fria förfogande finns på: Presskontakter Maria Lantz David Lilja Maria.lantz@peugeot.se david.lilja@peugeot.se Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i 160 länder med återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden utvidgar Peugeot sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin kompletteras nu av nya 308, som vunnit priset «Årets Bil 2014».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

2008 kompakt crossover för världsmarknaden

2008 kompakt crossover för världsmarknaden Peugeot på bilmässan i Genève: Premiär för 2008 och stark miljöbilsoffensiv Peugeot fortsätter sin offensiv med nya produkter och ny innovativ teknik. På bilsalongen i Genève premiärvisas 2008, ett breddat

Läs mer

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l :

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l : Nu är framtiden här. En sportbil med bokstavligt talat elektrifierande egenskaper. En unik drivlina som saknar motstycke. Sportig körupplevelse med blixtrande respons. Extremt innovativ design tar aerodynamiken

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

GM Europe. GM på Paris Bilsalong 2008 ÅTTA PREMIÄRER PLUS MILJÖPOSITIV BILTEKNIK

GM Europe. GM på Paris Bilsalong 2008 ÅTTA PREMIÄRER PLUS MILJÖPOSITIV BILTEKNIK GM Europe General Motors Europe AG Stelzenstrasse 4 P.O. Box CH-8152 Glattbrugg Switzerland GM på Paris Bilsalong 2008 ÅTTA PREMIÄRER PLUS MILJÖPOSITIV BILTEKNIK 5 världspremiärer: o Chevrolet Cruze o

Läs mer

Tio motoralternativ som alla klarar miljökraven i Euro 5 Nya snåla dieselmotorer ger 120 mils räckvidd Fyror och sexor med och utan turbo

Tio motoralternativ som alla klarar miljökraven i Euro 5 Nya snåla dieselmotorer ger 120 mils räckvidd Fyror och sexor med och utan turbo Pressinformation Motorer Nya turbodieslar toppar motorprogrammet Tio motoralternativ som alla klarar miljökraven i Euro 5 Nya snåla dieselmotorer ger 120 mils räckvidd Fyror och sexor med och utan turbo

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Premiär för nya Hyundai

Premiär för nya Hyundai Premiär för nya Hyundai En dynamisk filosofi. Tre elektriska tolkningar. hybrid laddhybrid el Räckvidd på el: Begränsad CO2: 79 g/km *) Räckvidd på el: >50 km CO2: 32 g/km *) Räckvidd på el: >250 km Inga

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

AMAROK V6 TDI text: Erik Gustafsson foto: Peter Gunnars

AMAROK V6 TDI text: Erik Gustafsson foto: Peter Gunnars EN STARK SEXA, TACK! PROVKÖRD AMAROK V6 TDI text: Erik Gustafsson foto: Peter Gunnars 14 TRANSPORTMAGASINET 03 2016 TRANSPORTMAGASINET 03 2016 15 Ny inredning, nya bekväma säten och en ny stark och kraftfull

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil

Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil 13.14/14.03.04/PL Vid utvecklingen av nya generationens bilar fokuserar Mazda på främst fyra områden: designtemat KODO Soul of Motion, Skyactiv-teknologi,

Läs mer

Saab 9-3 Griffin: Uppgraderad design, högre effekt, lägre utsläpp

Saab 9-3 Griffin: Uppgraderad design, högre effekt, lägre utsläpp 23 Februari 2011 Saab 9-3 Griffin: Uppgraderad design, högre effekt, lägre utsläpp Saab 9-3 Griffin ersätter det nuvarande 9-3-programmet 9-3 SportCombi som miljöbil - 119 g CO 2 /km och 180 hk Ny utformning

Läs mer

VINN EN PEUGEOT 508 HELA SOMMAREN*

VINN EN PEUGEOT 508 HELA SOMMAREN* ÖPPET HUS 23 24 MARS PROVKÖR & VINN EN 508 HELA SOMMAREN* NYA 508 Från 259.900 kr MARS 2019 NYA 508 KÖR FOSSILFRITT KAN TANKAS MED HVO** 508 BlueHDi 130 NEDC 3,8 l/100 km, CO 2 101 g/km WLTP 4,7 l/100

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

ÖPPET HUS JANUARI

ÖPPET HUS JANUARI ÖPPET HUS 27 28 JANUARI PEUGEOT 3008 SUV från 199.900 kr PEUGEOT NOW PRIVATLEASING 2.699 kr/mån, utan kontantinsats JANUARI 2018 PEUGEOT NOW PRIVATLEASING SUV BY PEUGEOT INKLUSIVE SERVICE, UTAN KONTA NTINSATS

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket Information Genève, den 4 mars 2008 - Design i detalj Saab 9-X BioHybrid: Utmanar konventionerna för kompaktbilar Uttrycksfull design för kompaktbilsegmentet Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem,

Läs mer

JAGUAR LANSERAR EN HELT NY, TEKNISKT AVANCERAD ALUMINIUMARKITEKTUR OCH PRESENTERAR SPORT CROSSOVER- KONCEPTBILEN C-X17

JAGUAR LANSERAR EN HELT NY, TEKNISKT AVANCERAD ALUMINIUMARKITEKTUR OCH PRESENTERAR SPORT CROSSOVER- KONCEPTBILEN C-X17 SEPTEMBER 2013 PRESSMEDDELANDE JAGUAR LANSERAR EN HELT NY, TEKNISKT AVANCERAD ALUMINIUMARKITEKTUR OCH PRESENTERAR SPORT CROSSOVER- KONCEPTBILEN C-X17 EN ÖVERSIKT Jaguar lanserar nästa generation inom lättviktsteknik

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

Nya prestandamöjligheter med bioetanol

Nya prestandamöjligheter med bioetanol Information Genève, 6 mars 2007 Världspremiär Saab BioPower 100 Concept: Nya prestandamöjligheter med bioetanol Första produktionsmotorn optimerad för ren bioetanol (E100) 300 hk med betydligt minskad

Läs mer

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>>

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> The new Kia 2 Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> Glöm gamla tankebanor, gör dig redo för nya tankesätt och upplevelser Här presenterar vi nya Kia pro_cee d GT, det seaste tillskottet i den populära

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

fiat DOBLO` Teknisk data

fiat DOBLO` Teknisk data fiat DOBLÒ Teknisk data FIAT Doblò Teknisk data BENSINMOTORER Antal cylindrar, position 4, rak, tvärställd fram Cylindervolym (cm 3 ) 1368 Utsläppsklass Euro 6 Kompressionsförhållande 11:01 Max effekt:

Läs mer

PEUGEOT 3008 SUV från kr

PEUGEOT 3008 SUV från kr PEUGEOT 3008 SUV från 199.900 kr PEUGEOT NOW PRIVATLEASING från 2.799 kr/mån inkl. service, utan kontantinsats 3008 GT-LINE PureTech 165 AUT Finansiera med NYA PEUGEOT EASY 1.699 kr/mån ÖPPET HUS 15 16

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

Peugeot visar ny generation av populära Partner Skåp och Tepee

Peugeot visar ny generation av populära Partner Skåp och Tepee Peugeot visar ny generation av populära Partner Skåp och Tepee På bilsalongen i Genève nästa vecka visar Peugeot upp robusta Partner Skåp och den flexibla personbilen Partner Tepee i ny tappning. Modellen

Läs mer

JUST NU AUTOMAT PÅ KÖPET

JUST NU AUTOMAT PÅ KÖPET JUST NU AUTOMAT PÅ KÖPET GÄLLER 2008, 308 & 3008 2008 CROSSOVER PureTech AUTOMAT 144.900 kr BlueHDi LÄGST FÖRBRUKNING I KLASSEN KOM OCH PROVKÖR: ÖPPET HUS 21 22 NOVEMBER NOVEMBER 2015 PEUGEOT 2008 & 3008

Läs mer

ÖPPET HUS NOVEMBER PREMIÄR. NYA PEUGEOT 308 från kr. PEUGEOT NOW PRIVATLEASING från kr/mån inkl. service

ÖPPET HUS NOVEMBER PREMIÄR. NYA PEUGEOT 308 från kr. PEUGEOT NOW PRIVATLEASING från kr/mån inkl. service ÖPPET HUS 25 26 NOVEMBER PREMIÄR NYA PEUGEOT 308 från 159.900 kr PEUGEOT NOW PRIVATLEASING från 2.449 kr/mån inkl. service NOVEMBER 2017 NYA PEUGEOT 308 Peugeot 308 har sålts i över 760 000 exemplar sedan

Läs mer

NYA CITROËN C4 CACTUS

NYA CITROËN C4 CACTUS NYA CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 12 december 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan Bensin, blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 3 Antal

Läs mer

PEUGEOT 308 GT 5D/SW

PEUGEOT 308 GT 5D/SW PEUGEOT 308 GT 5D/SW DYNAMISK OCH PERSONLIG 308-familjen har fått nya tillskott: Peugeot 308 och 308 SW finns nu i en spännande GT-version, som kommer att glädja bilälskare över hela världen. Med en stolt

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Nya Scaniamotorer gör skillnad, här och nu

Nya Scaniamotorer gör skillnad, här och nu PRESS RELEASE 8 april 2019 Nya motorer gör skillnad, här och nu Uppdaterade DC09- och DC13-program ger besparingar på upp till 2% Bygger på låg intern friktion, uppdaterade turboaggregat och smarta kringsystem

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-5 SportCombi 2.3t BioPower 210 hk SEK 290 900 Exteriör & Interiör: Carbon Grey SEK 7 500 Läderklädsel Griffin Sport 2-ton, Black/Grey K56

Läs mer

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning 02 Kia Optima Hybrid Världsrekord i bränsleförbrukning 7 ÅRS NYBILS- GARANTI 7 års nybilsgaranti Nybilsgaranti 7 år/15 000 mil. Giltig i EU (även Norge, Schweiz, Island och Gibraltar) och enligt lokala

Läs mer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Pressinformation Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Elbil med plug-in klarar 55 km helt utan avgasutsläpp E-Flex med diesel ökar räckvidden Dynamisk,

Läs mer

RENAULT KANGOO EXPRESS

RENAULT KANGOO EXPRESS RENAULT KANGOO EXPRESS Prislista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2012-09-03 Ändrad 2012-09-03 Nu med ännu lägre förbrukning! från 4,9 l / 100 km NYHET: Kangoo Express Maxi Dubbelhytt Alla rekommenderade

Läs mer

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 210 S&S Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 Mångsidig grävmaskin med anpassningsbar bredd för effektiv användning

Läs mer

Motor Bränsle Drivning Växellåda Utrustningsnivå

Motor Bränsle Drivning Växellåda Utrustningsnivå Produktfakta KONA Modellprogram Motor Bränsle Drivning Växellåda Utrustningsnivå 1.0 T-GDi Bensin Framhjulsdriven (2WD) Manuell, 6-växlad Life /Trend/Premium 1.6 T-GDi Bensin Framhjulsdriven (2WD) Automat,

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna.

Elegantare dekor och ny karossplåt tillhör de utvändiga nyheterna. Helt nya KABE 2009 Förnyad utvändig design på husvagnarna, nya snickerier i både husvagnar och husbilar, många nya husvagnsmodeller och en helt ny lite mindre Travel Master. Ja, nyheterna är verkligen

Läs mer

PEUGEOT 3008 SUV från kr. PEUGEOT NOW PRIVATLEASING kr/mån inkl. service, utan kontantinsats ÖPPET HUS MARS

PEUGEOT 3008 SUV från kr. PEUGEOT NOW PRIVATLEASING kr/mån inkl. service, utan kontantinsats ÖPPET HUS MARS PEUGEOT 3008 SUV från 199.900 kr PEUGEOT NOW PRIVATLEASING 2.699 kr/mån, utan kontantinsats ÖPPET HUS 24 25 MARS MARS 2018 AUT. PÅ KÖPET PÅ ALLA PEUGEOT SUV PEUGEOT AUTOMAT PÅ KÖPET Just nu får du automatisk

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

Demensföreningen på Åland

Demensföreningen på Åland Demensföreningen på Åland Information till medlemmarna 11 februari 2015 Inköp av parcykel typ Trident Pegasus I höstas väcktes i styrelsen en fråga om att föreningen skulle kunna köpa in en så kallad parcykel,

Läs mer

Stockholms Sportvagnsklubb. Tekniskt reglemente

Stockholms Sportvagnsklubb. Tekniskt reglemente Tekniskt reglemente SSK Klass 1 2015 2015-01-02 Utgåva 2 2 (7) TEKNISKT REGLEMENTE 2015 SSK KLASS 1 1 Ändringshistorik Nr Beskrivning Datum Utgåva 0 Från tidigare reglementsperiod: Ljudbegränsning: 95

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km PRESENTERAD AV AUTOGRUPPEN LUND PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr AUGUSTI 2015 NYA PEUGEOT 208 Väck din inre energi med nya 208.

Läs mer

PRESS INFO. Drivlinor för alla behov och applikationer. 4 september 2017

PRESS INFO. Drivlinor för alla behov och applikationer. 4 september 2017 PRESS INFO 4 september 2017 Drivlinor för alla behov och applikationer fyller löpande på sitt program med motorer Nya V8-generationen ger 7-10 procent i bränslebesparing s raka femcylindriga motorer nu

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km. Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr

PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km. Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr PREMIÄR NYA PEUGEOT 208 lägst förbrukning i klassen 3,0 l/100 km Nya 208 COOL Rek. lanseringspris 113.900 kr AUGUSTI 2015 NYA PEUGEOT 208 Väck din inre energi med nya 208. Nya 208 är en kompakt och sportig

Läs mer

DESIGN by ÖPPET HUS 1 2 JUNI

DESIGN by ÖPPET HUS 1 2 JUNI DESIGN by ÖPPET HUS 1 2 JUNI PEUGEOT 3008 SUV NOW Privatleasing 2.899 kr/mån JUNI 2019 HOS PEUGEOT KAN DU ALLTID PRIVATLEASA FULLT UTRUSTADE BILMODELLER PEUGEOT NOW PRIVATLEASING 208 ACTIVE PureTech 82

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

Kampanj-prislista Renault Trafic

Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanjmodeller HK Växellåda L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line 1.6 dci Single Turbo Inkl. manuell luftkonditionering, bränslevärmare, tidur samt genomlastninglucka

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS.

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. Skandinaviens mest nöjda bilägare i mellanbilsklassen kör Toyota Prius 2007-2010. - AUTOINDEX 2011 Hybridåret 2012. Smygpremiär 3 X Prius. Som Priusägare är du redan

Läs mer

Spännande nya modeller utökar 2009 års Cadillac-utbud

Spännande nya modeller utökar 2009 års Cadillac-utbud PRESSMEDDELANDE 2008-09-16 Spännande nya modeller utökar 2009 års Cadillac-utbud CTS Sport Wagon Cadillacs bäst säljande modellklass Escalade nu i ny Platinum Edition och inom en snar framtid i hybrid-version

Läs mer

NYA DS 3 PREMIÄRVISAD - SNYGGARE, TRENDIGARE OCH BÄTTRE.

NYA DS 3 PREMIÄRVISAD - SNYGGARE, TRENDIGARE OCH BÄTTRE. PRESSMEDDELANDE Spånga den 20 januari 2016 NYA DS 3 PREMIÄRVISAD - SNYGGARE, TRENDIGARE OCH BÄTTRE. Sedan lanseringen år 2010 har 390 000 kunder fallit för den snygga och trendiga modellen DS 3. Från Paris

Läs mer

Produktoffensiv i Peugeots läckra monter på bilsalongen

Produktoffensiv i Peugeots läckra monter på bilsalongen Produktoffensiv i Peugeots läckra monter på bilsalongen Efter ett framgångrikt 2011, med den näst högsta försäljningen genom tiderna (2 114 000 bilar), fortsätter Peugeot sin produktoffensiv. Märket presenterar

Läs mer

Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare

Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare Audi Sverige Eva-Maria Elstner Informationschef Tel: +46 70 766 65 35 E-mail: eva-maria.elstner@audi.se www.audi-mediaservices.com Södertälje, 20 september 2012 Nya Audi A3 Sportback en progressiv lättviktare

Läs mer

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Suzuki presenterar efterföljaren till sin bästsäljare den helt nya Swift. Med Swift lanserade Suzuki 1983 en modell som kommit att bli synonym med

Läs mer

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 NYA RENAULT KANGOO EXPRESS lista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. ALLTID STANDARD Luftkonditionering Bluetooth -radio

Läs mer

NYA LEXUS UX 250h EN NY STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN

NYA LEXUS UX 250h EN NY STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN UX 250h DESIGN DESIGN NYA LEXUS UX 250h EN NY STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN Helt nya Lexus UX utmanar allt som du tidigare upplevt i bilvärlden. Med sin djärva design och sofistikerade prestanda tar

Läs mer

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet.

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Husbilen som passar alla väder Den är snygg. Den är lättkörd. Den är ombonad. Den är helt ny. Cabbys nyutvecklade husbil har skapats runt tre grunder

Läs mer

Sverigepremiär för Peugeot 2008 kompakt, tuff och robust crossover

Sverigepremiär för Peugeot 2008 kompakt, tuff och robust crossover Sverigepremiär för Peugeot 2008 kompakt, tuff och robust crossover Nu är det premiär för nya Peugeot 2008 hos alla Peugeot-återförsäljare i landet. Efterfrågan har varit så stor i hela Europa att Peugeot

Läs mer

Audi A5 i uppgraderad version

Audi A5 i uppgraderad version Södertälje, 13 juli 2011 Audi A5 i uppgraderad version När de framgångsrika A5-modellerna nu uppgraderas erbjuder de, förutom ett designmässigt lyft, även nya tekniska lösningar, avancerade tillval och

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10.

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. Hållbarhet på väg. www.bmw.se När du älskar att köra HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. LEDANDE

Läs mer

renault trafic drive the change

renault trafic drive the change NYA renault trafic drive the change INNOVATIVA LÖSNINGAR FÖR DIN VARDAG DYNAMISKA OCH ROBUSTA LINJER, EN HELT NY INVÄNDIG DESIGN OCH INNOVATIVA LÖSNINGAR gällande såväl utrustning som motorer ger dig högsta

Läs mer

NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015

NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015 NISSAN NV200 SKÅP PRISLISTA 01.10.2015 CA-pris Moms Rekommenderat Motor Version Skjutdörr Lastvolym Växel CO 2 Totalvikt ex. moms 25 % cirkapris m³ låda (g/km) kg SEK SEK SEK 1.5dCi 90 hk EURO5b+ Comfort

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

Pressinformation. Opel GTC Concept förebådar nytt designspråk. Världspremiär på bilsalongen i Genève 2007

Pressinformation. Opel GTC Concept förebådar nytt designspråk. Världspremiär på bilsalongen i Genève 2007 Pressinformation Världspremiär på bilsalongen i Genève 2007 Opel GTC Concept förebådar nytt designspråk Kraftfullt och oväntat: Nytt designspråk i interiör såväl som exteriör Uppseendeväckande och elegant:

Läs mer

Liten bil i stor stad

Liten bil i stor stad BIL / PROVKÖRNING Liten bil i stor stad Lilla up! klarar stresstestet i småbilarnas huvudstad alldeles galant. Aldrig har Roms gränder och gator med kullerstenar och branta backar känts så enkla att erövra.

Läs mer

Nya Saab. SportCombi

Nya Saab. SportCombi 2012 Nya Saab SportCombi Upplev rymdteknik. Gör dig redo för lanseringen av nya Saab 9-5 SportCombi. Den erbjuder skandinavisk design och en kraftfull körupplevelse förstärkt av den senaste tekniken. Du

Läs mer

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar

Scania Citywide LF och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar PRESS info P11X02SE / Per-Erik Nordström 20 oktober 2011 och LE helt ny familj av stads- och förortsbussar Scania Citywide är en ny serie låggolvs- och lågentrébussar med en distinkt, vänlig formgivning

Läs mer

EVERY DAY NYA OPEL CROSSLAND X. i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL. Privatleasing från kr/mån Pris från kr

EVERY DAY NYA OPEL CROSSLAND X. i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL. Privatleasing från kr/mån Pris från kr ANNONS Hela denna bilaga är en annons från OPEL ANNONS A P R I L 2 0 1 9 O P E L, T H E F U T U R E I S E V E R Y O N E S EVERY DAY i s O P E L ÖPPET HUS 6 7 APRIL NYA OPEL Privatleasing från 2.199 kr/mån

Läs mer

TEKNISKA LASTBILAR Johan Ameen - Scania Ken V.G Martinsen - Iveco

TEKNISKA LASTBILAR Johan Ameen - Scania Ken V.G Martinsen - Iveco TEKNISKA LASTBILAR Johan Ameen - Scania Ken V.G Martinsen - Iveco TAKE CO 2 NTROL RIGHT HERE. RIGHT NOW. Hållbara Transporter Utmaningen och Scanias mål Johan Améen Regional Manager, Sales & Marketing

Läs mer

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 850 1992-94 1/5 Volvo 850 är en av våra största framgångar genom tiderna. Undersökningar visar att det är den bil som flest svenskar önskar sig. Inte undra på med en mängd utmärkelser, t.ex. Världens

Läs mer

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se

Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör. www.peugeot.se Återförsäljare PEUGEOT 2008 tillbehör www.peugeot.se gör din peugeot 2008 personligare När du ska välja utrustningsnivå till din nya Peugeot 2008 öppnar sig en hel värld av möjligheter. Ett perfekt läge

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan.

Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan. Nya Saab Den allra senaste tekniken. Made in Trollhättan. Saab har sina rötter i Sverige. Allt som omger oss påverkar utformningen av våra bilar. Idérikedomen i svensk teknik och design, naturen och årstidernas

Läs mer