Nummer Kundtidningen för dig som vill veta. Ingenting är omöjligt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nummer 1 2010. Kundtidningen för dig som vill veta. Ingenting är omöjligt"

Transkript

1 Nummer Kundtidningen för dig som vill veta Ingenting är omöjligt

2 Alltransport förvärvar Allslam Alltransport fortsätter sin offensiv och köper nu även Allslam AB som komplement till verksamheten inom dotterbolaget Sanero AB. Allslam grundades 1990 av Lars och Åke Holm som hade tidigare erfarenhet inom sug- och spolbilsyrket. Företaget sysslar med bl a sanering och kontroll av oljecisterner, rörinspektion med videokamera, sugning av vätskor samt torrsugning och högtrycksspolning. Allslam sysselsätter 8 årsanställda, äger 6 st fordon och 2 st växlarenheter. Omsättningen 2008 var 9 miljoner kr. Bland kunderna kan nämnas Arla Fods, NCC, Tekniska Verken, Stångåstaden m fl. Kunderna består även av ett betydande antal privatpersoner. Köpet av Allslam stämmer väl in med Alltransports positionering av slam och sug i de västra delarna av länet, säger Alltransports VD Peter Nilsson. Företaget har stor potential. Carl Falkenberg och Per Ericson, på PiR in Sweden som arbetar med ägarförändring i små och medelstora företag, har hjälpt parterna att genomföra affären. Onninen Nytt spännande uppdrag Alltransport har slutit ett 3-årsavtal med start 1 februari med kunden Onninen AB. Uppdraget innefattar dragning från centrallager i Örebro för leverans till butiker och Onninens kunder i Alltransports distributionsområde. Onninen AB säljer VVS-material, VA, kyl, telecom, gas, elnät och belysning.

3 Alltransport förvärvar Avfallstransporter i Vadstena Som ett led att stärka vår expansion i Västra Östergötland förvärvar vi nu verksamheten i Avfallstransporter i Vadstena. Avfallstransporter har som huvudnäring att hyra ut container för avfallshantering och transporter för företag och verksamheter i Västra Östergötland. Bolaget bildades 1977 av Per-Arne och Bo-Göran Gustafsson. Per-Arne kommer att dra sig tillbaka men Bo-Göran kommer att vara kvar i verksamheten. I köpet ingår 100-talet containrar och 2 st liftdumperbilar. Möjligheterna för att öka våra marknadsandelar och bredda vår verksamhet stärks i och med förvärvet. Våra tidigare, liknande förvärv av Allslam i Linköping och LA Container ger positiva effekter för våra övriga verksamheter. Vi kan bibehålla sysselsättningen och hittar nya affärsmöjligheter. Ny organisation Under hösten 2009 har ett arbete med att skapa en ny organisation på Alltransport pågått. Nuvarande organisation med tre affärsområden och deras transportplaneringar har från och med den 1 november 2009 förändrats. I den nya organisationen kommer transportplaneringen att brytas ur respektive affärsområde och bilda en egen funktion. Transportplaneringsgruppen arbetar gemensamt mot samtliga affärsområden, men respektive transportplanerare behåller sin ursprungliga huvudinriktning mot det gamla affärsområdet. Ledningsgruppen är övertygad om att förändringarna kommer att vara lyckosamma. Det handlar inte bara om omorganisation utan om att kunna ta del av lärandet och trygga en kvalificerad transportplanering. Kompetens är inte bara en enskild egenskap utan på en arbetsplats måste den ses i ett större sammanhang. Transportledarna kommer att lära sig av varandra oberoende av tidigare tillhörighet till affärsområde och den samlade kompetensen kommer att gemensamt utnyttjas inom Alltransport. semestrar och övrig frånvaro. Den nya organisationen kommer inte att påverka kommunikation och arbetssätt mot kunder och delägare. I samband med omorganisationen skedde en omlokalisering av transportplanerarna. Den nya Transportplaneringen kommer att placeras i Linköping på Ottargatan och i Norrköping på Gustav Adolfsgatan. I Norrköping har den gamla expeditionsytan renoverats om till ett öppet kontorslandskap där transporplanerarna samlas. Renoveringen av lokalerna tog ca 6 veckor och blev färdig under vecka 45. Det operativa ansvaret för den nya gruppen ligger hos Mikael Roos. För information kontakta respektive AO-chef eller VD, Peter Nilsson. Omorganisationen ska också ge bättre förutsättningar för samarbeten över gränserna för att minska sårbarhet vid sjukdom,

4 Ullstämma i Linköping Nu när solens strålar börja värma har vi påbörjat arbetet med exploateringsområdet Ullstämma i Linköping. I utkanten av Linköping nära ett gammalt vackert eklandskap ligger Ullstämma. Redan idag har området bostäder och tack vare ett politiskt beslut för något år sedan sätter man nu åter spaden i marken för att göra plats för fler hushåll. Skanska är huvudentreprenör för projektet och Alltransport är underentreprenör med helhetsansvar för schaktarbetena på platsen. Genom att erbjuda ett upplägg där vi tar betalt för utfört arbete istället för arbetad tid och även ta stort ansvar för själva projektet med en samordnare på plats fick Alltransport förtroendet att utföra uppdraget kubik mark ska schaktas bort från arbetsplatsen och ton kross ska istället först transporteras och sedan spridas som grund för det nya bostadsområdet. Alltransport har som sagt helhetsentreprenaden för markarbetena och kommer att göra allt underarbete för vägar och gator samt gräva alla rör och ledningar i marken. I dagsläget sysselsätter bygget en till tre lastbilar för Alltransport. Vi har även en nyinköpt 40-tons bandmaskin på plats tillsammans med ytterligare tre maskiner. Vid de intensivaste perioderna som beräknas ligga under sommar och höst 2010 samt en etapp efter nyår 2011 räknar vi med betydligt större arbetsinsatser. Arbetet planeras att slutföras i juni Sanero på underhållsmässan Under vecka 10 pågick Underhållsmässan i Göteborg och Alltransports dotterbolag Sanero var givetvis där. Besökarna bjöds på mässans godaste popcorn och hade möjlighet att inspireras och få en titt i företagets rykande färska sugbil som levererades av DISAB direkt till mässan.

5 Utdrag ur artikel från Trucking Scandinavia nr Text: Jens Fältskog. Foto: Niclas Sandberg. Kv Lyckan i Norrköping Trångt som när hela dagis samlats i sandlådan, är det när Transportstyrelsen ska få en ny och flott byggnad mitt inne i centrala Norrköping. Dagarna före jul fick ordet julrusch sin verkliga betydelse när Alltransport körde den sista schakten innan storhelgerna. Detta samtidigt som övriga entreprenörer drog igång med husgrunden. Sex meter under marknivån och med lera och stark kyla att kämpa emot! När Trucking hälsar på börjar den stora schakten på omkring kubikmeter närma sig slutet. Det är bara några dagar till julafton och med endast en väg ut och in från området är det riktigt trångt när lastbilarna ska kryssa ut mellan bilburna julshoppare. Den här dagen rullar åtta bilar på huvudschakten och fyra kör ut detaljschakt och återkommer med grus till grundläggningen som äntligen kommit igång. - I början behövde vi fler bilar och några trailers men nu börjar det bli för trångt. Släp är inte att tänka på här men vi kör fyraxlat så mycket som möjligt för att få med några extra ton, säger Peter Wilhelmsson, entreprenadchef från Alltransport som ansvarar för schakten. Gamla rester Ett kvarter bort från arbetsplatsen ligger Drottninggatan där alla stora butiker finns samlade och ingen kan undgå den stora kratern som för inte så länge sedan var en jättelik parkeringsplats. Egentligen skulle den stora fastigheten, som ska rymma butiker, parkeringsplatser och Transportstyrelsens nya huvudkontor, redan ha börjat byggas. Om det inte var det här med vad Norrköpingsborna sysslade med för sisådär år sedan. - Arkeologerna lovade att de skulle vara klara i augusti. Nu är det juletid och vi är inte ens klara med schakten, säger Peter Wilhelmsson. PEAB är huvudentreprenör och platschefen Jan Drott kan ändå konstatera att man hunnit jobba in mycket förlorad tid. I dagsläget ligger jobbet trots allt inte mer än sju-åtta veckor efter tidsplanen. - Nu är kylan ett problem. Det påverkar gjutningen av grunden och vi måste täcka marken med mattor så tjälen inte sätter sig. En dag frös det hos betongfabriken här i stan så vi fick hämta i Linköping, säger Jan Drott när vi pratar med honom igen en vecka in på året. Pressad tidsplan Eftersom transportstyrelsen fått löfte om att kunna flytta in under våren 2011, förstår vem som helst att tidspressen är stor. Mycket måste hända samtidigt. I ett hörn jobbar Mats Petersson fortfarande med en bit av huvudschakten. Mitt i gropen håller två gubbar från Havator på att lossa grundpelare med en 65-tons Faunkran och på en annan kant sitter Joel Åhlén och finlirar med grunden. Samtidigt rullar lastbilarna ständigt ut och in med schaktmassor och nytt fyllnadsmaterial. Kort sagt aktiviteten är otrolig och det gället att samarbeta för att få verksamheten att flyta. Om ett drygt år får vi se resultatet av allt slit när Transportstyrelsens stora organisation fyller de kvadratmer stora lokalerna.

6 Alltransport startar pelletsförsäljning Alltransport fortsätter att växa och kompletterar nu sin verksamhet med försäljning och distribution av SCA Bio- Norr pellets. Pellets tillverkas av återvunnen trädråvara. Vilket i praktiken innebär att man använder det spån som blir över vid kapning av virke. - Vi kom i kontakt med pellets av den anledningen att vi sedan länge kör trävaror åt bland annat SCA. Vi hade redan distributionsnätet och pelletsen stämmer väl in på Alltransports miljötänk. Tanken på att sälja något som har ett slutet kretslopp* och utan att belasta miljön med fler transporter tilltalade oss, berättar marknadschefen Olof Kånge. Vår absoluta konkurrensfördel är den snabba leveransen. Kunden får sin pellets dagen efter beställning och det kan ingen av våra konkurrenter matcha. - På det här sättet säkrar vi ett flertal arbetstillfällen och får ett bättre resursutnyttjande, konstaterar Olof Kånge. * Pellets görs av återvunnen trädråvara, eldas och bildar koldioxid som gör att nya träd växer och kan användas som trädråvara. Nu startar Alltransport försäljning och distribution av pellets i hela Östergötland och norra Småland. Kunderna kan även själva hämta pellets på företagets tre terminaler i Norrköping, Linköping och Åtvidaberg. Vi hanterar både pall, 600 kg säckar och bulk.

7 Nya uppdrag för Sanero Nu i vinter har vi fått en ny typ av uppdrag för våra torrsugar nämligen SNÖ- RÖJNING. Det är ett effektivt men kostsamt användningsområde. Vi har sugit rent Siemens turbinverkstad m 2, vi har även sugit bolltält, växthus samt hela Hageby centrum. Vi har nyligen haft två väldigt intressanta uppdrag. Det ena är åt Forsmark där kärnreaktortaket har så hög strålning att personal ej får befinna sig på detta. Vi suger det genom att ha en kran med en jibb på som är fjärrstyrd så vi kan styra sugningen från ett tak bredvid det aktuella taket. Anledningen till att man använder torrsugning är den stora volym snö som kommit, vilket innebär att trycket på taken blir så stort att snön måste bort till vilket pris som helst. Det andra uppdraget är åt banverket. För den påläste så har banverket enorma problem med växlar som fryser ihop. Sanero suger rent växlarna tillsammans med personal som bilar bort isen. Det finns många växlar i stockholms stad, så det är ett stort jobb. Trycket på våra torrsugar har varit enormt från januari och framåt och detta är givetvis kul. Special-uppdrag för Allslam Den 26 juni 2009 utbröt en brand i en lägenhet i studentbostaden Flamman i Linköping. När brandsläckningsarbetet var klar lämnades ca 10 vädringsluckor på taket öppna för att vädra ut lukten. I februari i år befann sig en snöskottare på taket och upptäckte, då han sjönk ned till midjan i snö, att luckorna fortfarande var öppna. En stor del av vinden var följdaktligen snöfylld. Allslam fick då det ganska omfattande uppdraget att suga ut snön från vinden. Det visade sig också att eftersom luckorna stått öppna sedan juni så hade det även regnat in en hel del. När det sedan blev kallt bildades det stora isklumpar i spånet på vinden. Följden kan eventuellt innebära mer jobb för Allslam när klumparna börjar tina i vår.

8 Huvudkontor Alltransport i Östergötland AB, Box 6003, Norrköping, Tel , Fax , Besöksadress: Gustav Adolfsgatan 21 Grafisk produktion: Per Lagman Platskontor Alltransport i Östergötland AB Ottargatan Linköping Tel Fax Platskontor Sanero AB Slottsgatan Norrköping Tel Fax Platskontor Fallmans Åkeri AB Bäckgatan Åtvidaberg Tel Fax Terminal & Lager Alltransport i Östergötland AB Ståthögavägen 48, Teknikhuset Norrköping Tel Fax

Företagspresentation 2010. Alltransport. - Vi skapar framtidens transporter

Företagspresentation 2010. Alltransport. - Vi skapar framtidens transporter Företagspresentation 2010 Alltransport - Vi skapar framtidens transporter Affärsområden - Tank & Miljö - Fjärr & Distribution - Bygg & Anläggning Anställda Ca 140 aktiva åkare/maskinägare som också är

Läs mer

Nummer 2 2009. Kundtidningen för dig som vill veta. Ingenting är omöjligt

Nummer 2 2009. Kundtidningen för dig som vill veta. Ingenting är omöjligt Nummer 2 2009 Kundtidningen för dig som vill veta Ingenting är omöjligt Alltransport förvärvar Sanero AB Genom förvärvet av Norrköpingsföretaget Sanero, som kommer att drivas som ett självständigt dotterbolag,

Läs mer

Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg

Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg Produktion av pellets, briketter och träpulver vid Brikett- Energis fabrik i Norberg BrikettEnergi AB Norberg 2004 BrikettEnergis fabrik i Norberg startades 1983 med enbart framställning av briketter.

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

AT-News. Nummer. Ingenting är omöjligt Sveriges största volymbilar Återvinna på hög nivå Vasalopp mitt i sommaren. Kundtidningen för dig som vill veta

AT-News. Nummer. Ingenting är omöjligt Sveriges största volymbilar Återvinna på hög nivå Vasalopp mitt i sommaren. Kundtidningen för dig som vill veta Ingenting är omöjligt Sveriges största volymbilar Återvinna på hög nivå Vasalopp mitt i sommaren 2 Nummer AT-News Kundtidningen för dig som vill veta Vi skapar framtidens transporter 2010 Pelikanen ligger

Läs mer

OnRoads transportnätverk är det fjärde största i Sverige och täcker från norr till söder.

OnRoads transportnätverk är det fjärde största i Sverige och täcker från norr till söder. OnRoad OnRoad OnRoad grundades 2005 och transporterar del- och helpartigods över hela Sverige. Det ägas av åtta företag som oavsett storlek och omsättningen har lika stor del i företaget. Nätverket länkas

Läs mer

SÅ HÄR FUNGERAR ÅKERISÄCKENKONCEPTET

SÅ HÄR FUNGERAR ÅKERISÄCKENKONCEPTET INNEHÅLL ÅKERISÄCKEN... 3 VARFÖR ÅKERISÄCKEN?... 4 SORTERA FÖR MILJÖN... 5 ÅKERISÄCKAR... 6 KÄRL... 7 CONTAINRAR... 8 9 FARLIGT AVFALL... 10 MATERIALLEVERANS...11 SUGBILSTJÄNSTER... 12 HÖGHÖJDSLYFT...

Läs mer

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner.

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner. Tips och råd om mottagnings förhållanden till ett förråd/ en silo Det finns flera leverantörer och modeller av pellets förråd och pellets silo på marknaden. Undersök i första hand om det finns något som

Läs mer

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson

Praktikrapport. Ingenjörsinriktad yrkesträning. Olof Rydman. Allbygg i Höganäs AB. Annika Mårtensson Praktikrapport Kurs: Ingenjörsinriktad yrkesträning Namn: Olof Rydman Företag: Allbygg i Höganäs AB Handledare: Annika Mårtensson Presentation av företaget Allbygg i Höganäs AB är ett byggföretag som huvudsakligen

Läs mer

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes

I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes www.satilabygg.se Arvet efter Albert i Högelid I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg

Läs mer

Vårt ord håller hela vägen

Vårt ord håller hela vägen Vårt ord håller hela vägen Vår KundWEBB förenklar din vardag Ett förtroende byggt av pålitlighet, kompetens och kapacitet Med hjälp av AkkaFRAKTs KundWEBB kan du minska tiden du lägger på administration

Läs mer

ett åkeri som tar ansvar

ett åkeri som tar ansvar ett åkeri som tar ansvar Oskarsson & Nilsson Åkeri AB Ett företag som går framåt Oskarsson o Nilsson Åkeri AB startades redan 1966 av Bengt-Olof Nilsson och XXX Oskarsson och blev snabbt ett pålitligt

Läs mer

Bygg & Anläggning. Betong Tunatorp Container- och avfallstransporter Kranbilar och lyfttjänster Entreprenad Tippbilar

Bygg & Anläggning. Betong Tunatorp Container- och avfallstransporter Kranbilar och lyfttjänster Entreprenad Tippbilar Välkommen till Alwex affärsområde Bygg & Anläggning en verksamhet fylld av produkter och tjänster! Här ryms allt från tillverkning och transport av betong, lyft- och krantjänster, maskiner och entreprenad,

Läs mer

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Januari - Mars 2012 Arenastaden med Friends Arena i Solna är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. De tre bolag som utvecklar stadsdelen Arenabolaget

Läs mer

Din kompletta avfallspartner inom byggavfall

Din kompletta avfallspartner inom byggavfall Din kompletta avfallspartner inom byggavfall Sortera 020 15 16 17 Sortera grundades 2006. Visionen var att skapa en avfallsentreprenör som satte kunden i centrum och fokuserade på att hjälpa denne att

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

ett starkt lyft för framtiden

ett starkt lyft för framtiden ett starkt lyft för framtiden För att ge våra kunder en förstklassig service arbetar vi kontinuerligt med bland annat teknik och utbildning. Vi tar hänsyn till önskemål, går igenom rutiner och utvärderar

Läs mer

Det innebär exempelvis att krav ställts på utsläppsnivåer för maskinparken, energiförbrukningen, kemikalieanvändningen och sophanteringen.

Det innebär exempelvis att krav ställts på utsläppsnivåer för maskinparken, energiförbrukningen, kemikalieanvändningen och sophanteringen. Förnybar energi till 50 000 hushåll Vinden är en oändlig resurs att ta vara på. Den energin som får håret på ditt huvud att svalla, löven att rassla och trädkronor att vaja omvandlar vi till el. El som

Läs mer

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus!

Hallstahem. En härlig höst! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015. Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! för oss som bor i Hallstahem Nummer 3 September 2015 MittNyttigt Hallstahem Hallstahem 70 år Välbesökt cirkus! Den 16 juni var det jubileumscirkus i Hallstahammar. De många besökarna fick uppleva en riktig

Läs mer

KVD Kvarndammen. Ratos kapitalmarknadsdag 2012-03-15 Ulrika Drotz-Molin VD KVD Kvarndammen

KVD Kvarndammen. Ratos kapitalmarknadsdag 2012-03-15 Ulrika Drotz-Molin VD KVD Kvarndammen KVD Kvarndammen Ratos kapitalmarknadsdag 2012-03-15 Ulrika Drotz-Molin VD KVD Kvarndammen 1 KVD i korthet 2011 Grundades: Huvudkontor: Anställda: Anläggningar: Auktionsobjekt: Omsättning: Bruttoförsäljningsvärde:

Läs mer

Upptäck möjligheterna i Skandinaviens största hamn

Upptäck möjligheterna i Skandinaviens största hamn Upptäck möjligheterna i Skandinaviens största hamn En ny hamnterminal på 22 hektar ska byggas i Göteborgs Hamn. Hur mycket fyllnadsmaterial kommer att behövas? Gör ingenjörstestet på goteborgshamn.se/quiz

Läs mer

Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB

Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB Miljöpolicy för Sandvikens Sotarverktyg Försäljnings AB Vi ska i vår verksamhet eftersträva att i minsta möjliga grad belasta den yttre miljön. Detta ska vi åstadkomma genom att: - så långt det är möjligt

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem...

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... Vi levererar el och värme till människor och företag - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... 100% förnybar Du får enbart förnybar energi hos oss (sol, vind, vatten, biobränsle). Lokala Drygt100

Läs mer

Källängs Kontrollhönseri

Källängs Kontrollhönseri Källängs Kontrollhönseri Särtryck ur tidningen Fjäderfä nr 4-2010. Denna tidning, och årsprenumerationer, kan beställas på: tel 018-34 62 54 e-post: elisabeth@secher.pp.se eller på www.fjaderfa.se/prenumerationer

Läs mer

Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten

Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten Min dag med Per-Erik Jakobsson den f.d. brandmannen som numera är enhetschef för serviceenheten Per-Erik snart 60 år har i många år jobbat med att bygga upp kommunförrådet och sedan en omorganisation 2007

Läs mer

Containrar för uthyrning - företag

Containrar för uthyrning - företag Containrar för uthyrning - företag Täckta containrar T8 Täckt container. Utkörning och hemtagning av liftdumper. Tömning på plats av baktömmande lastbil. Plastluckor fram som är lätta att öppna och stänga.

Läs mer

VÅR ERFARENHET DIN FÖRDEL

VÅR ERFARENHET DIN FÖRDEL VÅR ERFARENHET DIN FÖRDEL I STÄNDIG UTVECKLING 2006 bestod ÖPE av fyra anställda. 2007 hade antalet anställda ökat till 14 personer. 2008 var personalstyrkan 20 personer och på Vinkelgatan i Norrköping.

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Månadsbrev april I detta nummer kan ni läsa om hur det gick på grilldagen, öppningsdagen och annat som hänt efter det. Det kommer en del uppmaningar och slutligen en inbjudan till jippo från en ny sponsor.

Läs mer

Stockholm Årsta Kombiterminal

Stockholm Årsta Kombiterminal Stockholm Årsta Kombiterminal Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Sveriges modernaste logistikcenter Strategiskt läge. Centralt i Stockholm Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Gods vill helst åka

Läs mer

Välkommen till Söderlindhs

Välkommen till Söderlindhs Välkommen till Söderlindhs Söderlindhs AB är ett innovativt företag som etablerades 1993. Vi arbetar bland annat med underhåll av spill- och dagvattenledningar som är förlagda i både mark och fastighet.

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

VATTENBLÄNK PÅ SKOLGÅRDEN Uggleskolan den 7 oktober 2004

VATTENBLÄNK PÅ SKOLGÅRDEN Uggleskolan den 7 oktober 2004 VATTENBLÄNK PÅ SKOLGÅRDEN Uggleskolan den 7 oktober 2004 På Uggleskolan i Södra Sandby blev spännande planer verklighet. Här byggdes ett vattenblänk med tillhörande minibäck, genom att tillvarata en naturlig

Läs mer

Fyll ut och isolera med cellbetong, helt utan sand!

Fyll ut och isolera med cellbetong, helt utan sand! Lätta tak! Lätta bjälklag! Blanda enkelt utan sand! Fyll ut stora hålrum! Lätt att hantera! Fyll ut och isolera med cellbetong, helt utan sand! Isolera lätt allt från krypgrunder och badrum till hålrum

Läs mer

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG OLSSONS ÅKERI Under alla år har Volvo varit och är alltjämt den största uppdragsgivaren. På senare tid har även SCA kommit in som en stor kund. Vår huvudsysselsättning

Läs mer

Till dig som inte drömmer om betong...

Till dig som inte drömmer om betong... Till dig som inte drömmer om betong... ... men som kanske borde göra det. Betong är ett framtidsmaterial med en flertusenårig historia. Det är ett robust och hållbart byggmaterial med många fördelar, inte

Läs mer

Samtliga veckans ord v VECKANS ORD v 35 (+ omprov v 37)

Samtliga veckans ord v VECKANS ORD v 35 (+ omprov v 37) Samtliga veckans ord v 35-42 VECKANS ORD v 35 (+ omprov v 37) bytesdjur ett djur som äts av ett annat djur mossa växer över stenar och trädrötter promenera kan vara skönt att göra i skogen barrskog skog

Läs mer

BETONGELEMENT ENTREPRENAD MARK & MUR STÖDMURAR NATURLIG KVALITET. VA-sySTEM FABRIKSBETONG

BETONGELEMENT ENTREPRENAD MARK & MUR STÖDMURAR NATURLIG KVALITET. VA-sySTEM FABRIKSBETONG BETONGELEMENT ENTREPRENAD MARK & MUR STÖDMURAR NATURLIG KVALITET VA-sySTEM FABRIKSBETONG 02 03 VÄLKOMMEN TILL STARKA! Som självständigt familjeföretag med cirka 250 medarbetare tillverkar och levererar

Läs mer

Varför välja Åkerisäcken?

Varför välja Åkerisäcken? Åkerisäcken Åkerisäckens affärsidé bygger på att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som kund och även för oss transportörer/återvinnare, och att det ska ske på ett så miljömässigt korrekt sätt

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

Växthuseffekten ger extremt väder i Göteborg Dina val gör skillnad

Växthuseffekten ger extremt väder i Göteborg Dina val gör skillnad Växthuseffekten ger extremt väder i Göteborg Dina val gör skillnad Extremt väder i Göteborg Vädret i Göteborg kommer att bli annorlunda eftersom jordens klimat ändras. Att klimatet ändras beror till stor

Läs mer

BiMe trucks och andra satsningar på biogas Roland Nilsson

BiMe trucks och andra satsningar på biogas Roland Nilsson E.ON Gas Sverige AB BiMe trucks och andra satsningar på biogas Roland Nilsson Lite siffror om E.ON Gas Runt 100 anställda i bolaget. 25 000 kunder. 1.3 miljarder kronor i omsättning. Fordonsgasaffären

Läs mer

Logistik som du vill ha den

Logistik som du vill ha den Logistik som du vill ha den Kundanpassade lösningar regionalt, nationellt och internationellt AkkaFrakt Bas: Malmö Antal delägare: 260 Antal enheter: 650 Centralen Bas: Trollhättan (Trestadsområdet) Antal

Läs mer

Miljöredovisning 1997

Miljöredovisning 1997 Copyright AB BEG. BILDELAR, Eftersom vi värnar om en renare värld i allt vi gör är pappret i broschyren miljömärkt med Svanen. Ensbovägen, Box 159, 581 02 Linköping, Telefon 013-31 50 80, Telefax 013-14

Läs mer

Sandra Hägerstrand berättar om tvättandet på Skärsvik

Sandra Hägerstrand berättar om tvättandet på Skärsvik Sandra Hägerstrand berättar om tvättandet på Skärsvik För oss lite äldre Västerhaningebor är namnet Sandra Hägerstrand väl känt. Hon var gift med kyrkvaktmästaren Viktor och bodde på Klockargatan med döttrarna

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan?

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? 1 Välkommen till Nya Silon i Vadstena, vår del av klosterstaden

Läs mer

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet

STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet STÖRST I SVERIGE H-Fönstret i Lysekil är Sveriges största tillverkare av aluminiumfönster med träbeklädd insida. Det underhållsfria fönstersystemet av aluminium har vunnit stort förtroende hos arkitekter,

Läs mer

Teknisk Fastighetsförvaltning VT15 Pass 2: Kommentarer till bild 36-51

Teknisk Fastighetsförvaltning VT15 Pass 2: Kommentarer till bild 36-51 BILD 36 Sättningsspricka i en grundplatta/grundmur. Sättningssprickor kan bero på ex: - felaktigt utförande vid upprättandet, till exempel att materialet i undergrunden är för dåligt packat, eller att

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745

Bokslutskommuniké 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745 Bokslutskommuniké 2014 Abelco AB (publ) 556775-2745 MaskinExpo mässan 2014 Stoxa (Stockholm) Bokslutskommuniké 2014 Bovallstrand 2014-02-27 Styrelsen och verkställande direktören för bolaget avger härmed

Läs mer

elnät 1-2012 Elektroskandia levererar på hög nivå till Vattenfall

elnät 1-2012 Elektroskandia levererar på hög nivå till Vattenfall elnät 1-2012 Elektroskandia levererar på hög nivå till Vattenfall Vattenfall Service valde Elektroskandia för leverans till stort transmissionsprojekt I hårdast tänkbara konkurrens tog Elektroskandia hem

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Det finns självklart en proffsdröm

Det finns självklart en proffsdröm Nummer 4, November Från Halmstads Energi och Miljö AB Det finns självklart en proffsdröm - Robert Bladh, HK Drott Värmeljus blir till proteser i Thailand Vintertider på våra ÅVC:er Nr. 4 Nov. 2014 Med

Läs mer

en liten bok om en stor vision

en liten bok om en stor vision en liten bok om en stor vision En man kom på besök till ett stenbrott. Där såg han först en man som frenetiskt svärande och uppenbarligen mycket missnöjt hackade i stenen. Besökaren gick fram och frågade

Läs mer

LUFTVÄRMEPUMPAR SOM SPAR MER LÄNGRE!

LUFTVÄRMEPUMPAR SOM SPAR MER LÄNGRE! ung i fokus sid 4 LUFTVÄRMEPUMPAR SOM SPAR MER LÄNGRE! Installerade med 6 års helgaranti testad av SP FINSPÅNG HUR MYCKET KAN DU SPARA? NÄR VI SETT DITT HUS FÅR DU VETA! RING OSS IDAG FÖR EN KOSTNADSFRI

Läs mer

Industriell livskraft. i Fyrbodal

Industriell livskraft. i Fyrbodal Industriell livskraft i Fyrbodal IUC Väst en partner för industriell utveckling Industriföretagen i Sverige utgör en stor del av landets tillväxt och sysselsätter idag över en halv miljon svenskar. Branschen

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2017 Delårsrapport kvartal ett 2017 Jan - mars 2017 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 6 291 (1 062) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

MINST LIKA MYCKET SOM FRAMTIDEN HAR SOM

MINST LIKA MYCKET SOM FRAMTIDEN HAR SOM PLATS 04 TILLVÄXTPROCENT 81,10 % Framtiden är fortfarande här Sveriges elfte bästa arbetsplats. Det är bra. Men det duger inte för Framtiden i framtiden. Kanske är det därför tillväxten fortsätter. VD

Läs mer

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Juli December 2012 Arenastaden med Friends Arena i Solna är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. De tre bolag som utvecklar stadsdelen Arenabolaget

Läs mer

Välkommen till nya Containerterminalen

Välkommen till nya Containerterminalen Välkommen till nya Containerterminalen Men kom helst inte oanmäld. Nu har vi öppnat den nya containerterminalen i Pampushamnen. Samtidigt tar vi landets modernaste terminalsystem i drift. I den här broschyren

Läs mer

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Filmer och diktamen Till detta häfte finns en internetsida. Där hittar du filmer om vokalerna. Du kan också träna diktamen. vokalprogrammet.weebly.com Titta

Läs mer

Välkommen till oss i monter U:550!

Välkommen till oss i monter U:550! Nummer 1 2012 Tidningen du just nu läser är så aktuell som den kan bli. Vi producerade tidningen på plats på mässan under onsdagen. Den skickades till tryckeriet för tryck samma dag och började delas

Läs mer

ISO 9001/14001 OHSAS 18001 KVALITETS, MILJÖ & ARBETSMILJÖ CERTIFIERAD 1450 ISO/IEC 17021

ISO 9001/14001 OHSAS 18001 KVALITETS, MILJÖ & ARBETSMILJÖ CERTIFIERAD 1450 ISO/IEC 17021 ISO 9001/14001 OHSAS 18001 KVALITETS, MILJÖ & ARBETSMILJÖ CERTIFIERAD 1450 ISO/IEC 17021 Västkustens Mark & Asfalt AB Västkustens Mark & Asfalt AB är ett företag i mark- och anläggningsbranschen som grundades

Läs mer

Huseby - undersökning av en gränsbygd

Huseby - undersökning av en gränsbygd Bilaga 9 2 3 Huseby - undersökning av en gränsbygd Huseby bruk Skatelövs socken Alvesta kommun Pedagogiska enheten - Avdelningen för Kulturarv Smålands museum - Sveriges glasmuseum Omslagsbild: Årskurs

Läs mer

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna.

Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. En del av Noblessa ska vara den ledande, tryggaste, mest effektiva köksleverantören i Skandinavien och leverera mest värde för pengarna. 2 3 VÅR VISION Noblessa ska vara den ledande köksleverantören. Vi

Läs mer

(Johanna och Erik pratar mycket bred skånska.) Johanna. Erik. Men måste vi verkligen? Johanna. Erik. Klart jag gör. Johanna

(Johanna och Erik pratar mycket bred skånska.) Johanna. Erik. Men måste vi verkligen? Johanna. Erik. Klart jag gör. Johanna ( och pratar mycket bred skånska.) Jag är en främling i detta land, men detta land är ingen främling i mig! Men måste vi verkligen? Vet du vem som sa så? Klart jag gör. Vet du vem som kände sig som en

Läs mer

Tornbyområdet Ny elledning

Tornbyområdet Ny elledning Rapport 2005:29 Arkeologisk utredning etapp 1 och 2 Tornbyområdet Ny elledning Skäggetorp 1:1 Linköpings stad och kommun Östergötlands län Ö S T E R G Ö T L A N D S L Ä N S M U S E U M K U L T U R M I

Läs mer

Tilläggsisolera vindsbjälklaget

Tilläggsisolera vindsbjälklaget STIG RENSTRÖM Foto & Layout AB 2008 Bygg 1 så här: Rekv.nr 3037 januari 2008 Tilläggsisolera vindsbjälklaget med Vindsull med skivor underifrån PAROC AB Byggisolering Sverige 541 86 Skövde Telefon 0500-46

Läs mer

Skarphagen. Inför nyplanerad anslutning av bussgata Kv Skarphagen 1:1 och 1:2 Norrköping stad och kommun Östergötland.

Skarphagen. Inför nyplanerad anslutning av bussgata Kv Skarphagen 1:1 och 1:2 Norrköping stad och kommun Östergötland. uv öst rapport 2008:20 arkeologisk utredning, etapp 2 Skarphagen Inför nyplanerad anslutning av bussgata Kv Skarphagen 1:1 och 1:2 Norrköping stad och kommun Östergötland Dnr 421-4199-2007 Johan Stenvall

Läs mer

Manual - kärlskåp. Tack för att du har valt en produkt från San Sac

Manual - kärlskåp. Tack för att du har valt en produkt från San Sac Manual - kärlskåp Tack för att du har valt en produkt från San Sac Manualen är framtagen för att underlätta installation och underhåll av kärlskåpet för bästa produktupplevelse lång tid framöver. Vid frågor,

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Ledningsdragning vid Kummelby på Lustigkulle Inom fastigheten Tingstad 9:5

Ledningsdragning vid Kummelby på Lustigkulle Inom fastigheten Tingstad 9:5 Rapport 2007:103 Arkeologisk förundersökning/antikvarisk kontroll Ledningsdragning vid Kummelby på Lustigkulle Inom fastigheten Tingstad 9:5 RAÄ 47 och 48 Tingstads socken Norrköpings kommun Östergötlands

Läs mer

Lekplats vid Slestadskolan

Lekplats vid Slestadskolan UV ÖST RAPPORT 2006:50 ARKEOLOGISK UTREDNING, ETAPP 2 Lekplats vid Slestadskolan Lambohov 2:20 Slaka socken Linköpings kommun Östergötland Dnr 422-2588-2002 Karin Sundberg UV ÖST RAPPORT 2006:50 ARKEOLOGISK

Läs mer

Hållbar upphandling med sociala hänsyn

Hållbar upphandling med sociala hänsyn Hållbar upphandling med sociala hänsyn Charlotta Karlsson-Andersson, förvaltningschef, Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Göran Lunander, Futurum Fastigheter och Annelie Sundqvist, Örebrobostäder

Läs mer

Vagnhall vid Finspångs Golfklubb

Vagnhall vid Finspångs Golfklubb Rapport 2008:55 Arkeologisk förundersökning Vagnhall vid Finspångs Golfklubb RAÄ 30 Viberga 4:4 Risinge socken Finspångs kommun Östergötlands län Viktoria Björkhager Mats Magnusson Ö S T E R G Ö T L A

Läs mer

blir modernt spannmålslager

blir modernt spannmålslager blir modernt spannmålslager Det finns många dåliga och outnyttjade gårdar. Genom att bygga kan de bli till effektiva och i stället för att enbart vara en belastning ge en ny intäkt till rantbruket. - Forts

Läs mer

Pressmeddelande för fri disposition

Pressmeddelande för fri disposition Pressmeddelande för fri disposition Nytt starkt år för Svenska Foder 2009 blev ett bra år för Svenska Foder. Bolaget, som under 2009 fyllde 20 år, redovisar en årsomsättning på 2,9 miljarder kronor och

Läs mer

LYCKAT ÅR FÖR ROBUST FLISTUGG

LYCKAT ÅR FÖR ROBUST FLISTUGG LYCKAT ÅR FÖR ROBUST FLISTUGG För lite drygt ett år sedan tog Marchus Jansson från Skinnskatteberg Sveriges första lastbilsmonterade fliskvarn som även klarar stubbar, i bruk. Den robusta, amerikanska

Läs mer

Papper ska bli papper och metall ska förbli metall.

Papper ska bli papper och metall ska förbli metall. ÅTERVINNING SOM FUNKAR Papper ska bli papper och metall ska förbli metall. LEIF PERSSON SNICKARE ÅTERVINNING SOM FUNKAR 1 Det där med återvinning, är det så viktigt egentligen? DET ÄR LÖNSAMT att återvinna.

Läs mer

På vägarna sedan 1929 Familjeföretaget inne på fjärde generationen

På vägarna sedan 1929 Familjeföretaget inne på fjärde generationen E t t m o d e r n t t r a n s p o r t - o c h l o g i s t i k f ö r e ta g OLSSONS åkeri Under alla år har Volvo varit, och är alltjämt, den största uppdragsgivaren. Vår huvudsysselsättning är fjärrtrafik

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Välkommen till NCC Recycling För en enklare sortering och återvinning

Välkommen till NCC Recycling För en enklare sortering och återvinning VÅR ÅTERVINNINGSGUIDE Välkommen till NCC Recycling För en enklare sortering och återvinning Kul att du har valt NCC Recycling Vi hoppas att du ska trivas med oss och våra tjänster. Vår ambition är att

Läs mer

M 2008:16. Munken 6, Åhus. Förundersökning och schaktningsövervakning, 2000-2002. Helén Lilja. Regionmuseet Kristianstad. Landsantikvarien i Skåne

M 2008:16. Munken 6, Åhus. Förundersökning och schaktningsövervakning, 2000-2002. Helén Lilja. Regionmuseet Kristianstad. Landsantikvarien i Skåne M 2008:16 Munken 6, Åhus Förundersökning och schaktningsövervakning, 2000-2002 Helén Lilja Regionmuseet Kristianstad Landsantikvarien i Skåne Rapport 2008:16 Munken 6, Åhus - förundersökning och schaktningsövervakning

Läs mer

Filmer från Elektrikerförbundet på hur man kan skadas i arbetet. Postad av Ronnie Lidström - 17 nov :05

Filmer från Elektrikerförbundet på hur man kan skadas i arbetet. Postad av Ronnie Lidström - 17 nov :05 Filmer från Elektrikerförbundet på hur man kan skadas i arbetet. Postad av Ronnie Lidström - 17 nov 2011 23:05 >> Läs mer här Postad av Johannes Berglin - 18 nov 2011 00:34 Man blev riktigt fängslad av

Läs mer

Absol. det mångsidiga saneringsmedlet

Absol. det mångsidiga saneringsmedlet Absol det mångsidiga saneringsmedlet Absol absolut rätt när du hanterar och sanerar miljöfarliga vätskor Absol suger upp, sanerar och neutraliserar snabbt och effektivt miljöfarliga vätskor. Produkten

Läs mer

AFFÄRSPRESENTATION B E M A N N I N G A B

AFFÄRSPRESENTATION B E M A N N I N G A B AFFÄRSPRESENTATION B E M A N N I N G A B Du som kund kan vara säker på att vi förstår, kan ditt verksamhetsområde och löser ditt behov. Bemanning gör din verksamhet flexibel och du får en extra resurs

Läs mer

Vår handbok för entreprenörer.

Vår handbok för entreprenörer. Vår handbok för entreprenörer. Mer än tak över huvudet. Jönköpings största bostadsföretag...4 1.1 Vårt varumärke... Du är VätterHems representant... 8 5 Precis som rubriken säger vill vi i VätterHem erbjuda

Läs mer

Sönderdelning - Vägtransport. Skogsteknologi 2010 Magnus Matisons- 3

Sönderdelning - Vägtransport. Skogsteknologi 2010 Magnus Matisons- 3 Sönderdelning - Vägtransport Skogsteknologi 2010 Magnus Matisons- 3 Översikt Skogsbränslesystem Lösgrotshantering Låga lastvikter Kallt system Möjlighet att sönderdela hos kund Lagringsutrymme hos kund

Läs mer

BENDERS MARK förbandsstenar. Det naturliga valet. Mer om Benders www.benders.se

BENDERS MARK förbandsstenar. Det naturliga valet. Mer om Benders www.benders.se BENDERS MARK förbandsstenar Det naturliga valet Mer om Benders www.benders.se Tungt belastade ytor Idag kan vi konkurrera med asfalt i pris. MarksteN är dessutom mer hållbar i längden. Beläggningar av

Läs mer

Ungt företag med stark marknadsposition

Ungt företag med stark marknadsposition Ungt företag med stark marknadsposition Westmetall AB är en lokal lagerhållare av halvfabrikat inom aluminium, stål, rostfritt och koppar. Till bygg- och verkstadsindustrin levereras standardprodukter

Läs mer

med andras glasögon vinjett

med andras glasögon vinjett med andras glasögon vinjett Bergmaterialindustrin behöver ibland, liksom alla andra branscher, anlita kompetens som inte alltid finns i de egna leden. I en perfekt värld blir resultatet ett gott samarbete

Läs mer

Kan du din betong? Betong har funnits i flera tusen år. Det är vår tids mest använda byggmaterial och dess mångsidighet är oöverträffad.

Kan du din betong? Betong har funnits i flera tusen år. Det är vår tids mest använda byggmaterial och dess mångsidighet är oöverträffad. Kan du din betong? Betong har funnits i flera tusen år. Det är vår tids mest använda byggmaterial och dess mångsidighet är oöverträffad. I Sverige produceras årligen cirka fem miljoner kubik meter betong.

Läs mer

Löjstigen, Johannelund

Löjstigen, Johannelund Rapport 2006:53 Arkeologisk utredning etapp 1 och 2 Löjstigen, Johannelund Linköpings stad och kommun Östergötlands län Erika Räf Ö S T E R G Ö T L A N D S L Ä N S M U S E U M K U L T U R M I L J Ö A V

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

Landström Arkitekter har ritat flerbostadshuset på Brännö.

Landström Arkitekter har ritat flerbostadshuset på Brännö. Landström Arkitekter har ritat flerbostadshuset på Brännö. 12 www.byggfakta.se BYGGDE SITT EGET FLERBOSTADSHUS Byggemenskaper blir allt vanligare i Sverige. En av pionjärerna inom projektformen är Anna-Karin

Läs mer

NYHETSBREV Maj 2013. Molok för hushållsavfall

NYHETSBREV Maj 2013. Molok för hushållsavfall NYHETSBREV Maj 2013 Molok för hushållsavfall Efter informationen förra månaden gällande placering av moloken och nedtagningen av tallen inkom reaktioner om just tallens bortgång från boende. Då har vi

Läs mer

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2 De gröna demonerna Jorden i fara, del 2 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-35-4 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

FIBERDRAGNING MELLAN NYBBLE OCH JORSTORP

FIBERDRAGNING MELLAN NYBBLE OCH JORSTORP RAPPORT 2017:21 ARKEOLOGISK UNDERSÖKNING I FORM AV SCHAKTNINGSÖVERVAKNING FIBERDRAGNING MELLAN NYBBLE OCH JORSTORP RAÄ ASKEBY 174:1, 185:1-4, 206:1 OCH 222:1 RAÄ BANKEKIND 164:1, 165:1, 293:1 OCH 341:1

Läs mer

Projekt - när det fungerar som bäst!

Projekt - när det fungerar som bäst! PROJEKT HUS Projekt - när det fungerar som bäst! Denna broschyr beskriver hur Ballingslöv tillsammans med oss som återförsäljare vill göra livet enklare för dig som är arkitekt, entreprenör eller fastighetsägare.

Läs mer

Schakt i Snöveltorp Djurtorp

Schakt i Snöveltorp Djurtorp Schakt i Snöveltorp Djurtorp 1 RIKSANTIKVARIEÄMBETET ARKEOLOGISKA UPPDRAGSVERKSAMHETEN (UV) UV ÖST RAPPORT 2009:49 ARKEOLOGISK UTREDNING, ETAPP 2 Schakt i Snöveltorp Djurtorp Schaktning inför breddning

Läs mer