Projektanvisning. Webbsideprojekt. Författare: Johan Leitet Version: 2 Datum:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektanvisning. Webbsideprojekt. Författare: Johan Leitet Version: 2 Datum: 2012-10-09"

Transkript

1 Projektanvisning Webbsideprojekt Författare: Johan Leitet Version: 2 Datum:

2 Inledning Du har nu under ett antal laborationer i webbteknik fått relativt styrda uppgifter där du ensam fått lösa problem. Du kommer nu att gå steget längre och ensam eller i grupp om två till tre personer ta dig an en större uppgift. Du kommer själv att i stor grad få styra över innehållet i laborationen men några mindre krav kommer att ställas. Mål Efter genomförd laboration kommer du att kunna planera och genomföra ett mindre webbprojekt ensam eller i grupp. Du kommer att få tillämpa vissa av de kunskaper som du tidigare enbart tillägnat dig i teori. Du kommer även att få träna på att presentera din lösning inför en mindre grupp människor alternativt genomföra en distansredovisning. Genomförande Innan du sätter i gång med ditt arbete är det viktigt att du noggrant läser igenom hela denna handledning så att du är väl införstådd i uppgiften och ser till att få med alla krav i laborationen redan i projektbeskrivningen. Under projektets gång ska ett antal dokument redovisas. Dessa dokument ska skickas in innan en viss deadline, om inte deadlinen uppfylls så kommer du att få skicka in ytterligare dokument med fylligare innehåll som komplettering. Information om deadlines hittar du på kursens webbplats. 2 (7)

3 Presentation av uppgiften Ni kommer själva att få utforma er uppgift. Det enda som regleras i detta dokument är några detaljer. Ni ska skapa en webbplats för ett speciellt syfte. Vad detta syfte är väljer ni själva men några exempel skulle kunna vara: Hemsida åt idrottsföreningen X Felrapporteringssystem för ett företags nätverk. Inklusive administrationsgränssnitt. Fotoalbum för evenemangsföretaget Y. Intranätshemsidor för företaget Z. Sida som visar upp nyheter i CSS3 och HTML5 Ni har stor förmåga att själva styra vad projektet ska behandla. Några krav ställs dock på projektet. Krav: Projektet bör innehålla minst 5-6 olika sidor. Detta kan dock diskuteras beroende på hur avancerad varje sida är. På webbsajten ska det någonstans finnas ett formulär. Bilder som enbart är till för sidans layout (alltså inte bidrar till innehållet) ska inte synas då stilmallar avaktiveras. (Tips! Använd background-image: url(bild.png); ) Då stilmallar är avaktiverade ska sidan ändå presenteras på ett enkelt och bra sätt. Menyer ska vara lätta att hitta med mera. Ni ska på varje sida se till att det finns en stilmall som tar hand om utskrifter så att allt som inte har med innehållet att göra skalas bort vid utskrift. Se även till att text med mera är formaterad på ett sådant sätt att den är enkel att läsa på papper. Tabeller ska enbart användas för att presentera tabelldata, inte för att styra layouten! Ni ska lägga tonvikt vid att göra en snygg hemsida. Vi förväntar oss inga underverk men ni ska kunna försvara er layout och stå för den. Tänk på att Less is more Koden ska vara snyggt skriven, välindenterad och kommenterad där det behövs. Sidan ska ha en responsiv layout. Sidans layout ska alltså anpassa sig efter bredden på webbläsaren. ALLA sidor ska följa och valideras enligt HTML5. Sidan ska uppfylla kraven för WCAG 2.0 AA. 3 (7)

4 Observera Många av de saker som ni skulle vilja göra går långt utanför ramarna för denna kurs, så som att t.ex. behandla data som skickas från ett formulär, läsa data från databaser med mera. I de fall ni skulle behöva denna funktionalitet får ni utelämna den eller fejka den. Steg 1 Projektbeskrivning med tidsplan Det första ni ska göra är att skapa en kort projektbeskrivning. (1-2 A4 sidor) tillsammans med en tidsplan. I denna projektbeskrivning ska ni ge en kort introduktion till projektet, vad projektet handlar om i stort samt ge en tidsplan som ger en uppfattning om hur arbetet ska struktureras. Efter genomläst projektdokumentation ska läsaren veta varför ni valt att göra detta projekt, vad projektet behandlar, vilka tekniker som kommer att användas och vilket syfte produkten, webbplatsen, kommer att tillgodose. Följande ska finnas med i projektbeskrivningen: Ett kort, beskrivande namn på ert projekt. Exempelvis: Administrationssystemet NICE Vad är det för produkt, webbplats, ni ska skapa. Hur ska webbplatsen skapas? Vilka tekniker kommer att användas? Eventuella begränsningar av projektet. Eventuellt redan existerande prototyp som projektet grundar sig på. Beskriv även eventuella förstudier som gjorts utanför ramarna för denna kurs. Namn, personnummer och användarnamn på de studenter som ingår i projektgruppen. Någon form av tidsplanering. När ska ni göra vad? Följande krav ställs på projektbeskrivningen: Projektbeskrivning ska lämnas in INNAN den deadline som är angiven på kursens webbplats. Språkbruket i projektbeskrivningen ska vara bra. Låt gärna en tredje person läsa igenom projektbeskrivningen innan ni skickar in den. Projektbeskrivningen ska skrivas på svenska eller engelska. Tidsplanen: För att arbetet ska flyta smidigt och för att ni ska slippa att hamna i tidsnöd dagarna innan projektet ska vara slutfört ska ni skapa en tidsplan. 4 (7)

5 Eftersom ni enbart har tre veckor på er att utföra projektet är det lämpligt att tidsschemat har upplösningen 1 dag. Det vill säga, att ni specificerar vad som ska göras varje dag snarare än varje vecka. Lördagar och söndagar behöver inte visas i schemat om ni kommer att ha dessa lediga. Exempel på detaljer som kan skrivas i tidsschemat: Planeringsarbete Skiss Sidans struktur Formulärskapande Stilmall Detaljjusteringar Tillgänglighetsanalys Förberedelse inför presentation Presentation Tidsplanen bifogas i projektbeskrivningen. Skapa gärna tidsschemat i som ett kalkylblad i Google Drive ( När tisschemat skickas in ska detta vara i pdf-format. Tidsschemat ska vara i form av ett GANTT-schema. Instruktioner om hur du skapar ett GANTT-schema hittar du i föreläsningsmaterialet som är publicerat på kurshemsidan eller på Internet. Wikipedia beskriver till exempel GANTT-schema: Inlämning Se kurshemsidan för information om inlämning och deadline. Observera Det viktigaste i detta projekt är att projektgruppen slutför och levererar det som skrivs i projektbeskrivningen. Ta med andra ord inte på er för mycket utan begränsa arbetet till en rimlig nivå. Om ni redan nu känner att ni inte kommer att kunna genomföra så mycket som ni skulle vilja så skriver ni in de delar som inte hinns med, under begränsningar. En bedömning kommer att göras av kursansvarig och det kan vara som så att ni måste göra lite mer eller mindre av det ni tagit på er i projektbeskrivningen. Kursansvarig kommer i så fall att kontakta er angående detta. 5 (7)

6 Steg 2 Implementation I detta steg skapar ni er hemsida enligt de instruktioner som gavs tidigare i detta dokument. Detta steg kan påbörjas utan att ni fått godkännande för STEG 1. Observera att några mindre tillägg eller begränsningar kan komma att behöva göras beroende på kursansvarigs åsikter om er projektbeskrivning. Se noggrant till att följa det tidsschema ni skapat i förra uppgiften. Om ni följer schemat bör ni följaktligen bli klara i tid. Tips När ni nu börjar implementera er kod är det bra om ni börjar med det stora för att sedan gå till det lilla. Tänk med andra ord inte allt för mycket på detaljerna i början utan spara dessa till sist. Det är inte hela världen om en liten detalj inte hinner fixas till redovisningen, men mycket värre om sidans struktur inte är klar. Steg 3 Redovisning Observera att projektet enbart bedöms med U eller G och räknas in i kursens laborationsmoment. Er uppgift ska redovisas inför klassen på ett av redovisningstillfällena i sista kursveckan. Se kursens webbplats och schemat för exakt tidsangivelse. Ni ska förbereda en presentation på 5-10 minuter och ni ska vid detta tillfälle vara beredda att svara på frågor angående era lösningar. Ni ska se denna redovisning som er chans att sälja in produkten. En dålig presentation kommer antagligen få en bra produkt att verkar halvdålig, medan en bra presentation kan sälja en sämre produkt. Se därför till att lägga ner lite tid på att förbereda presentationen, den är alltid mycket viktig. Campus Vid redovisningstillfället kommer ni att ha tillgång till en dator med Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox installerat. Upplösningen på projektorn är 1440x900 (16:10). Det är inte säkert att ni kommer att få tillgång till era personliga filer på p: så se till att göra de filer ni behöver tillgängliga via webbservern (p:\www). Detta gäller även eventuella presentationer. 6 (7)

7 Distansstudenter: Som distansstudent har gruppen två val. Ni kan redovisa på plats i Kalmar tillsammans med campusstudenterna eller genom Adobe Connect tillsammans med er laborationsgrupp. Ni kommer med andra ord att få möjlighet att dela ut en skärmbild men samtliga studenter i gruppen kommer att kunna prata och synas via webbkamera/headset, på samma sätt som föreläsningarna i kursen genomförts. Klassrummet kommer att vara öppet under sista projektveckan så att ni kan gå in där och testa webbkamera/headset och skärmdelningen samt genomföra en testredovisning om ni önskar. Observera! För att du som distansstudent ska ha möjlighet att redovisa på distans krävs det att du har tillgång till webbkamera och headset. Har du inte det får du ta dig till Kalmar för att redovisa tillsammans med campusstudenterna. 7 (7)

Webbteknik för ingenjörer

Webbteknik för ingenjörer Institutionen för 2015-01-22 Tillämpad fysik och elektronik Karin Fahlquist Webbteknik för ingenjörer HTML5 & CSS laboration Målsättning Att skapa en webbplats utifrån en Lo-fi prototyp och implementera

Läs mer

Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem. Webbprogrammerare. #wplnu #udmlnu. http://webbprogrammerare.se http://udm-devops.

Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem. Webbprogrammerare. #wplnu #udmlnu. http://webbprogrammerare.se http://udm-devops. Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem Webbprogrammerare Linnéuniversitetet, institutionen för datavetenskap #wplnu #udmlnu http://webbprogrammerare.se http://udm-devops.se Information om inspelningar

Läs mer

Copy Cat Laboration 4

Copy Cat Laboration 4 Laborationsanvisning Copy Cat Laboration 4 Författare: Johan Leitet Version: 1 Datum: 2011-09-19 Inledning Vi kommer på denna laboration fortsätta med CSS och nu finslipa vår sida. Du kommer även att få

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem

Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem Målsättning Att bygg upp en komplett webbplats i ett publiceringssystem. Platsen ska vara snygg,

Läs mer

Presentera dig själv Laboration 1

Presentera dig själv Laboration 1 Laborationsanvisning Presentera dig själv Laboration 1 Författare: Johan Leitet Version: 2 Datum: 2011-08-01 Inledning Denna inledande laboration syftar i mångt och mycket till att du ska känna dig bekväm

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

Webbutveckling Laboration 1: HTML5 och CSS3.

Webbutveckling Laboration 1: HTML5 och CSS3. Institutionen för 2015-11-30 Tillämpad fysik och elektronik Karin Fahlquist Webbutveckling Laboration 1: HTML5 och CSS3. Målsättning Att skapa en webbplats genom att först skapa en Lo-fi prototyp och sedan

Läs mer

Del 1 och 2 HTML/CSS. Webbutveckling Laboration 1 Nicklas Bostedt 850906-8550

Del 1 och 2 HTML/CSS. Webbutveckling Laboration 1 Nicklas Bostedt 850906-8550 Del 1 och 2 HTML/CSS Vi har fått i uppgift att göra en hemsida av eget val! Jag har bestämt mig för att skapa en hemsida åt en påhittad restaurang här i Umeå som inriktar sig på exklusiv nyttig mat och

Läs mer

Inlämningsuppgift 2. DA156A - Introduktion till webbutveckling Teknik och samhälle, Malmö högskola Oktober 2012

Inlämningsuppgift 2. DA156A - Introduktion till webbutveckling Teknik och samhälle, Malmö högskola Oktober 2012 Oktober 2012 Uppgiften går ut på att redovisa dina kunskaper kring JavaScript, liksom din förmåga att skapa en CSS-baserad layout. Detta gör du genom att lämna in ett resultat som följer specifikationerna

Läs mer

Övning (X)HTML 2. Sidan 1 av 7 2010-11-11

Övning (X)HTML 2. Sidan 1 av 7 2010-11-11 Sidan 1 av 7 2010-11-11 Övning (X)HTML 2 Innan du börjar med laborationen ska du se till så att du har öppnat din editor (till exempel Notepad++). I denna editor ska du skriva (X)HTML-kod som du sedan

Läs mer

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll FrontPage Express I programpaketet Internet Explorer 4.0 och 5.0 ingår också FrontPage Express som installeras vid en fullständig installation. Det är ett program som man kan använda för att skapa egna

Läs mer

I den här labben ska vi använda oss av en trevlig nyhet i HTML5: Local Storage, för att implementera en sorts lokal gästbok.

I den här labben ska vi använda oss av en trevlig nyhet i HTML5: Local Storage, för att implementera en sorts lokal gästbok. Lokal Gästbok I den här labben ska vi använda oss av en trevlig nyhet i HTML5: Local Storage, för att implementera en sorts lokal gästbok. Gästboken ska fungera som så att man har ett fält där man kan

Läs mer

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi KURSNAMN Examensarbete i företagsekonomi KURSKOD FEG300 ANMÄLNINGSKOD 11119 och 11118 KURSVECKOR 36-03 KURSPLAN alt. Se Blackboard

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Karlstads universitetsbibliotek

Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek 2015 Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor

Läs mer

Elektronisk publicering TNMK30

Elektronisk publicering TNMK30 Elektronisk publicering TNMK30 Förra gången Usability & interaktionsdesign Projektintroduktion Bildbehandling. Byte av handledare Istället för Martin Johansson Annsofi Pettersson, annpe655@student.liu.se

Läs mer

På lärplattformen Blackboard hittar du kursmaterial. Logga in i Blackboard via Studentportalen, sök fram din kurs och skriv in/enrolla dig i kursen.

På lärplattformen Blackboard hittar du kursmaterial. Logga in i Blackboard via Studentportalen, sök fram din kurs och skriv in/enrolla dig i kursen. Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi KURSNAMN Examensarbete i företagsekonomi KURSKOD FEG300 ANMÄLNINGSKOD 21126 och 21124 KURSVECKOR 04-23 KURSPLAN alt. Se Blackboard

Läs mer

Programutveckling med Java 7.5 p, ht 2007 (D0019N) STUDIEHANDLEDNING - ALLMÄN INFORMATION

Programutveckling med Java 7.5 p, ht 2007 (D0019N) STUDIEHANDLEDNING - ALLMÄN INFORMATION Programutveckling med Java 7.5 p, ht 2007 (D0019N) STUDIEHANDLEDNING - ALLMÄN INFORMATION Hej, jag heter Ingela Johansson och hälsar dig välkommen till kursen Programutveckling med Java. Den är på 7.5

Läs mer

GIT L0002B INTRODUKTION TILL PROGRAMMERING OCH C# Information inför kursstart

GIT L0002B INTRODUKTION TILL PROGRAMMERING OCH C# Information inför kursstart GIT L0002B INTRODUKTION TILL PROGRAMMERING OCH C# Information inför kursstart Innehåll Registrering 2 Kursplan 2 Schema 2 Föreläsningar 2 Laborationer 2 Examination 2 Litteratur 3 Alernativ litteratur

Läs mer

Xhtml och CSS.Tillämpad fysik och elektronik Per Kvarnbrink (redigering Ulf Holmgren 2011)

Xhtml och CSS.Tillämpad fysik och elektronik Per Kvarnbrink (redigering Ulf Holmgren 2011) Laboration 1: Xhtml och CSS.Tillämpad fysik och elektronik Per Kvarnbrink (redigering Ulf Holmgren 2011) Målsättning Att prova på grundläggande html samt att separera innehåll och utseende. Slutresultatet

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Webbprogrammering, grundkurs 725G54

Webbprogrammering, grundkurs 725G54 Webbprogrammering, grundkurs 725G54 Lab 4, 5 ERD PHP + MySQL Återblick Idag Sessions PHP och MySQL för samband Lab 6 725G54: Genomgång projektuppgift Avstämning av kursmål Om sessions På IDA måste ni göra

Läs mer

On-line produktion TDDC61

On-line produktion TDDC61 On-line produktion TDDC61 Förra veckan Kursupplägg HTML FTP Validering Laboration 1. Deadlines Laborationer: 12/10, kl 08 Lämna in efterhand ni blir färdiga Vi rättar inom 4 arbetsdagar Portfolio, tillfälle

Läs mer

GIT L0006B. C# och Windowsbaserad applikationsutveckling. Information inför kursstart

GIT L0006B. C# och Windowsbaserad applikationsutveckling. Information inför kursstart GIT L0006B C# och Windowsbaserad applikationsutveckling Information inför kursstart Innehåll Registrering 2 Kursplan 2 Schema 2 Föreläsningar 2 Laborationer 2 Examination 2 Litteratur 3 Referenslitteratur

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER. Kursguide: TY1114 Modern tyska i tal och skrift, 7,5 hp

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER. Kursguide: TY1114 Modern tyska i tal och skrift, 7,5 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Kursguide: TY1114 Modern tyska i tal och skrift, 7,5 hp Att studera via nätet När man läser en nätkurs i ämnet tyska vid GU innebär det att det inte förekommer

Läs mer

Kurskompendium Distansutbildning 5p Ht-00

Kurskompendium Distansutbildning 5p Ht-00 Kurskompendium Distansutbildning 5p Ht-00 Välkommen! Välkommen till kursen Distansutbildning 5p. Under hösten kommer vi att träffas vid ett tillfälle och detta tillfälle är obligatoriskt. Tidpunkt: Fredag

Läs mer

Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016

Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016 Sidan 1 av 6 Påbörjad: 2015-11-12 Reviderad: 2016-01-16 Sektionen för lärande och miljö Vanliga frågor och svar om Förskollärarutbildningen med inslag av validering utannonsering till höstterminen 2016

Läs mer

Skriva och skapa med datorn

Skriva och skapa med datorn 2012-12-06 19:11 Sida 1 (av 6) Skriva och skapa med datorn En dator kan man använda i många olika syften. Kanske spelar du mest dataspel och umgås med vänner i communities och på Facebook? Kanske använder

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

Google apps for education Classroom - Pedagoger. Lathund 2015 fritt omarbetad av Martin Andersson efter grund av Niklas Nord från Arvika kommun

Google apps for education Classroom - Pedagoger. Lathund 2015 fritt omarbetad av Martin Andersson efter grund av Niklas Nord från Arvika kommun Google apps for education Classroom - Pedagoger Lathund 2015 fritt omarbetad av Martin Andersson efter grund av Niklas Nord från Arvika kommun Google Classroom i Österåker Sida 2 Google Classroom länk

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Laboration 2. Webbproduktion En stiligare webbsida HT2015

Laboration 2. Webbproduktion En stiligare webbsida HT2015 Laboration 2 Webbproduktion Inledning Vi har hittills koncentrerat oss på att strukturera upp vår information på ett så semantiskt sätt som möjligt. Nu är det dags att ge ögat något vackert att vila på.

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24 Sida 2/11 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Laboration 2 1DV416 Windowsadministraion I

Laboration 2 1DV416 Windowsadministraion I Linnéuniversitetet Laboration 2 1DV416 Windowsadministraion I 28 november 2013 1 Introduktion Företaget planerar för en stor expansion inom en snar framtid. Du har fått i uppgift att förbereda nätverket

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Projektarbete och projektmodell

Projektarbete och projektmodell PROJEKTET Innehåll Projektarbete och projektmodell... 2 Initiering... 2 Planering... 2 Genomförande... 2 Uppföljning... 2 Projektplan... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Mål... 3 Avgränsningar... 3 Strategier...

Läs mer

Lektion 1. Bli nyfiken

Lektion 1. Bli nyfiken Lektion 1. Bli nyfiken tillsammans med din samarbetskompis göra ett arbete om ett av våra landskapsdjur. För att få en bild av arbetet är det viktigt att ni läser igenom Tidsplanen först: Tidsplanen Lektion

Läs mer

Evaluation Summary - CDT104 Grundläggande Webbdesign HT07 Dan Levin

Evaluation Summary - CDT104 Grundläggande Webbdesign HT07 Dan Levin Evaluation Summary CDT Grundläggande Webbdesign HT7 Dan Levin Antal kursutvärderingar: Q. Anser du dig ha tillräckligt med förkunskaper för att klara kursen? (=JA =NEJ) 9 Skriv kommentarer här... Q. a

Läs mer

Webbprogrammering 725G54

Webbprogrammering 725G54 Webbprogrammering 725G54 Hej! Jakob Bandelin, gästadjunkt jakob.bandelin@liu.se Interaktionsdesign, webbdesign, apputveckling Agenda Kursmål och -upplägg HTML Teckenkodning Validering Lab 1. Kursmål exemplifiera

Läs mer

Vägledningen för webbutveckling webbriktlinjer.se. Björn Hagström bjorn.hagstrom@enterprise.ministry.se @bjornhagstrom

Vägledningen för webbutveckling webbriktlinjer.se. Björn Hagström bjorn.hagstrom@enterprise.ministry.se @bjornhagstrom Vägledningen för webbutveckling webbriktlinjer.se Björn Hagström bjorn.hagstrom@enterprise.ministry.se @bjornhagstrom Om mig 50% på Edelegationen. Ansvarar för psi och vägledningen för webbutveckling 50%

Läs mer

Struktur och innehåll Laboration 2

Struktur och innehåll Laboration 2 Laborationsanvisning Struktur och innehåll Laboration 2 Författare: Johan Leitet Version: 2 Datum: 2011-08-08 Inledning Till skillnad från laboration 1 som mest handlade om att komma igång med arbetsmiljön

Läs mer

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord.

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på  Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. LISAM Logga in Du loggar in på http://lisam.liu.se Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. Din personliga sida (Min Sida) skapas första gången du loggar in så det kan ta en liten stund innan den

Läs mer

Laboration 2: Xhtml och CSS.

Laboration 2: Xhtml och CSS. Laboration 2: Xhtml och CSS. Målsättning Att prova på grundläggande html samt att separera innehåll och utseende. Slutresultatet kommer att bli en webbplats med layout, bakgrundsbilder, minst en meny och

Läs mer

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord som genereras

Läs mer

Projektet. TNMK30 - Elektronisk publicering

Projektet. TNMK30 - Elektronisk publicering Projektet TNMK30 - Elektronisk publicering Gruppindelning projekt Valfria grupper ~4 per grupp TNM088 - Digitala media-grupperna är ok Projektgrupper 4 personer Jämna par Lika arbete för små grupper Anmäl

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Välkommen till Folkhälsovetenskap med inriktning mot samhällsplanering 180 högskolepoäng Distans helfart

Välkommen till Folkhälsovetenskap med inriktning mot samhällsplanering 180 högskolepoäng Distans helfart OBS! Detta brev gäller under förutsättning att du är antagen och har tackat ja till din plats på studera.nu, alternativt är antagen i 2:a urvalet. Karlskrona 2010-06-15 Välkommen till Folkhälsovetenskap

Läs mer

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna Att studera på distans vid Högskolan Dalarna ÄR FRIHET DIN GREJ? Frihet Tycker du om frihet? Vill du själv bestämma när och var du ska studera? I så fall kan distansstudier vara det bästa sättet för dig

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1 Innehåll Introduktion... 2 Före installation... 2 Beroenden... 2 Syftet med programmet... 2 Installation av IIS... 2 Windows Server 2008... 2 Windows Server 2012... 6 Installation av webbapplikationen

Läs mer

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Sida 1 av 10 Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Innehållsförteckning Allmän information 1 Inloggning och startsidan 3 Användarinformation 4 Registrera resultat 5 Tidigare

Läs mer

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Att vara programrådsrepresentant Grattis till att ha blivit utsedd till programrådsrepresentant. På LTU inom Teknisk fakultet har vi en lång tradition

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Webbprogrammering TDDD52

Webbprogrammering TDDD52 Webbprogrammering TDDD52 ERD MySQL+PHP. Förra gången Idag Javascript jquery Progressive enhancement XML & AJAX Lab 4 och 5 Sammanfattning av kursen. Om databastabeller varje tabell ska beskriva en typ

Läs mer

Projekt Foreläsning VI

Projekt Foreläsning VI Webbprogrammering - 725G54 Projekt Foreläsning VI Agenda Sessions update Labb 5 Genomgång projektuppgift Kursinnehåll avstämning Kursmål avstämning Sessions På IDA måste ni göra session_save_path('dir)

Läs mer

Dokumentation och presentation av ert arbete

Dokumentation och presentation av ert arbete Dokumentation och presentation av ert arbete Reglerteknik Linköpings universitet Dagens föreläsning Första timmen Kursens mål Projektmodellen LIPS och dess användning i kursen Olika former av redovisning

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Människa dator- interaktion Therese Andersson, Fredrik Forsmo och Joakim Johansson WP11D. Inledning

Människa dator- interaktion Therese Andersson, Fredrik Forsmo och Joakim Johansson WP11D. Inledning Inledning Uppdragsgivaren efterfrågar ett program som ska fungera som underlag för undervisning av distansstudenter. I programmet ska man kunna genomföra föreläsningar, och elever och lärare ska kunna

Läs mer

Aktiviteter. Lärarhandledning till www.varsamt.org

Aktiviteter. Lärarhandledning till www.varsamt.org Aktiviteter Lärarhandledning till www.varsamt.org 1 Inledning I denna handledning ger vi förslag på aktiviteter som är kopplade till webbplatsen varsamt.org. Förslagen är framtagna med syftet att vara

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Anslagstavlan 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Anslagstavlan 4 Sponsorlogga 4 Klickbar logga 5 Youtube film 7 Facebook gilla knapp 9 2 2 Skriv ej ut manualen! För att

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics

Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Dnr: Sid: 1 / 11 Universitetsförvaltningen Informationsavdelningen Manual vanliga rapporter i Google Analytics Version 1.2, uppdaterad 2012-05-30 Manual för vanliga rapporter i Google Analytics Innehåll

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

En stiligare portal Laboration 3

En stiligare portal Laboration 3 Laborationsanvisning En stiligare portal Laboration 3 Författare: Johan Leitet Version: 1 Datum: 2011-09-09 Inledning Vi har hittills koncentrerat oss på att strukturera upp vår information på ett så semantiskt

Läs mer

Kom igång med utbildningen bättrevardag.nu!

Kom igång med utbildningen bättrevardag.nu! Kom igång med utbildningen bättrevardag.nu! Det här dokumentet riktar sig till dig som ansvarar för att personalen får utbildning på ett företag eller själv utbildar om arbetsmiljö för vuxna eller ungdomar

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Mobil ärende version 2.4

INFORMATION FRÅN VITEC. Mobil ärende version 2.4 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Mobil ärende version 2.4 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Välkomna! Webbprogrammerare. Linnéuniversitetet, institutionen för datavetenskap. 120hp Campus/ distans. #wplnu. http://webbprogrammerare.

Välkomna! Webbprogrammerare. Linnéuniversitetet, institutionen för datavetenskap. 120hp Campus/ distans. #wplnu. http://webbprogrammerare. Välkomna! Webbprogrammerare Linnéuniversitetet, institutionen för datavetenskap 120hp Campus/ distans #wplnu http://webbprogrammerare.se Programansvarig Johan Leitet Programansvarig johan.leitet@lnu.se

Läs mer

För att skriva CSS-kod använder man sig av olika kommandon. Ett exempel på hur man kan skriva kod för att ändra textfärg kan vara:

För att skriva CSS-kod använder man sig av olika kommandon. Ett exempel på hur man kan skriva kod för att ändra textfärg kan vara: Hemsida CSS Introduktion till Cascading Style Sheets (CSS) Detta är en mycket kort genomgång av CSS med exempel på hur sådan kod ska läsas och hur den kan användas på IdrottOnline-sidor. Är man ute efter

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyheter och nyhetslista 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyheter 4 Nyhetslista 4 Dela nyhetslistor med andra organisationer eller arbetsrum 6 Skapa en nyhetslista till

Läs mer

Acrobat version Du behöver ha Acrobat Pro installerat på din dator för att signera planer i Atlas. Däri finns funktion för certifiering/signering.

Acrobat version Du behöver ha Acrobat Pro installerat på din dator för att signera planer i Atlas. Däri finns funktion för certifiering/signering. Instruktioner för signering av kursplaner som Granskare 1. Reviderad kursplan signeras av Granskare 1. Nya kursplaner och utbildningsplaner signeras av Granskare 7. Reviderad utbildningsplan signeras av

Läs mer

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information Zimplit CMS Manual Introduktion Detta dokument ger en överblick av Zimplit CMS (Content Management System) användargränssnitt och dess funktioner. (För mer information och hjälp-forum, se zimplit.org.)

Läs mer

Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016

Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016 Kursutvärdering av Tekniker för webbdesign samt Tekniker för webbdesign, distans, 7,5hp (31KTW1, 31ETW1, 31FTW1), höstterminen 2016 Yoshiko Nordeborg & Maria Idebrant 28 augusti 2017 1 Inledning Kursen

Läs mer

Laborationsanvisning. HTML5 Laboration 6. Författare: Johan Leitet Version: 1 Datum: 2011-10-03

Laborationsanvisning. HTML5 Laboration 6. Författare: Johan Leitet Version: 1 Datum: 2011-10-03 Laborationsanvisning HTML5 Laboration 6 Författare: Johan Leitet Version: 1 Datum: 2011-10-03 Inledning I denna avslutande laboration ska du testa att märka upp en sida med de nya taggarna i HTML5. Mikroformat

Läs mer

KURS-PM Produktionsutveckling

KURS-PM Produktionsutveckling KURSPM Produktionsutveckling Lärande i arbete 1 (YTLF18) 50 Yhp Version 1.1 Uppdaterad 20180905 Kursens syfte: Kursen syftar till att den studerande ska få kunskap om yrkesrollen, modern produktion och

Läs mer

Sidan kommer inte läggas upp någonstans utan du redovisar den för mig på något handledningstillfälle.

Sidan kommer inte läggas upp någonstans utan du redovisar den för mig på något handledningstillfälle. Lab1 - CV-sidan Du ska bygga en variant av en CV-sida i HTML och CSS. Sidan ska åtminstone innehålla en bild på dig, en klassisk tabell med utbildningar/erfarenheter, ditt favoritcitat, en eller flera

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

L04.1 Marodören. Inledning. Mål. Genomförande. Uppgift 1 Hello World. Moment I

L04.1 Marodören. Inledning. Mål. Genomförande. Uppgift 1 Hello World. Moment I L04.1 Marodören Inledning Genom att öva sig på de grundläggande koncepten i JavaScript öppnas vägen allteftersom till de mer avancerade funktionerna. Man måste lära sig krypa innan man kan gå, även i JavaScript!

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

DAGENS ANNONSER & PLATSANNONSER. Priser & format för annonsering & platsannonsering i Dagens Apotek & på dagensapotek.se

DAGENS ANNONSER & PLATSANNONSER. Priser & format för annonsering & platsannonsering i Dagens Apotek & på dagensapotek.se DAGENS 2015 ANNONSER & PLATSANNONSER Priser & format för annonsering & platsannonsering i Dagens Apotek & på dagensapotek.se ANNONSER & PLATSANNONSER Nå beslutsfattare inom den växande apoteksmarknaden.

Läs mer

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE

MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE MITTUNIVERSITETET WWW.MIUN.SE VARFÖR ÄR VI HÄR? Vi skall berätta om våra erfarenheter om hur besökaren beter sig hos oss på www.miun.se och vad vi har försökt förbättra på vår webbplats för att hjälpa

Läs mer

TDP003 Projekt: Egna datormiljön

TDP003 Projekt: Egna datormiljön . TDP003 Projekt: Egna datormiljön Egen utvecklingsmiljö Kursmaterial till kursen TDP003 Höstterminen 2017 Version 2.2 2017-06-30 2017-06-30 Egen utvecklingsmiljö INNEHÅLL Innehåll 1 Revisionshistorik

Läs mer

Installera din WordPress med 9 enkla steg

Installera din WordPress med 9 enkla steg Installera din WordPress med 9 enkla steg Den här artikeln förutsätter att du har satt upp en webbserver eller har köpt ett webbhotell där du kan placera din nya WordPress hemsida. Om du inte har det,

Läs mer

Kvantmekanik II, 7,5 hp (FK5012)

Kvantmekanik II, 7,5 hp (FK5012) 2013-10-01 Kvantmekanik II, 7,5 hp (FK5012) Innehåll: Fördjupad kunskap om grundläggande begrepp och metoder inom icke-relativistisk kvantmekanik: osäkerhetsprincipen; Dirac-notation; rörelsemängdsmoment,

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

ATT GÖRA WEBBSIDOR. Frivillig labb

ATT GÖRA WEBBSIDOR. Frivillig labb Numerisk analys och datalogi KTH 100 44 Stockholm Kerstin Frenckner, tel 790 7143, e-post kfrenck@nada.kth.se 2D1339 Programkonstruktion Hösten 2001 Datorintroduktion Frivillig labb ATT GÖRA WEBBSIDOR

Läs mer

Responsiv webbplats. Tips på hur innehållet ska ses över för en bra användarupplevelse på alla skärmstorlekar 2014-02-17 1

Responsiv webbplats. Tips på hur innehållet ska ses över för en bra användarupplevelse på alla skärmstorlekar 2014-02-17 1 Responsiv webbplats Tips på hur innehållet ska ses över för en bra användarupplevelse på alla skärmstorlekar 1 Vad är responsivt? Det betyder att webbplatsen känner av vilken skärmstorlek användaren surfar

Läs mer

GPT The bitter end. Förra veckan: Rekursiva funktioner som läggs in externa filer har stor räckvidd

GPT The bitter end. Förra veckan: Rekursiva funktioner som läggs in externa filer har stor räckvidd GPT The bitter end Förra veckan: Rekursiva funktioner som läggs in externa filer har stor räckvidd Förra gången: Du är fel och du skall bort! Denna gång: Repetition Tentorna Kursvärdering Sammanfattande

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer LUVIT Composer LUVIT Composer är ett verktyg för att enkelt skapa snyggt innehåll direkt i LUVITs kurser. Verktyget innehåller designade mallar som du

Läs mer