Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande"

Transkript

1 VECKOBLAD v Till elever Veckans ordspråk: Så länge det finns liv, finns det hopp. Cicero På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar känna stolthet över sin skola och förskola. Ledorden kunskap, glädje, trygghet och självständig tänkande ska genomsyra verksamheten. Vi förutsätter öppen kommunikation och goda relationer i möten med elever, personal och föräldrar. Hej! I måndags var sex elever i år 7-9 på arbetsmiljöutbildning. De hade en väldigt lärorik dag. Deras nyvunna kunskaper kommer vi säkert ha nytta av på något vis i vårt arbetsmiljöarbete på skolan. I samband med avslutningen vill vi passa på att tacka Camilla Ivarsson för sina fina insatser för barnen i Klagshamns rektorsområde. Vår kurator avslutar sin anställning efter fyra fina år hos oss. Camilla har varit starkt bidragande till skolornas likabehandlingsplan. Vi önskar alla henne lycka till i sitt nya uppdrag. Julavslutningen närmar sig med stormsteg och med den kommer frågan om var vi ska hålla till. F-1 kommer vara i Tygelsjö kyrka. År 2-9 kommer hålla till på Strandskolan. På Strandskolan kommer inga föräldrar kunna närvara på avslutningen på grund av utrymmesskäl. I år 2-9 kommer avslutningarna hållas i matsalen där grötätande och underhållning kommer varvas om vart annat. Jullovet och fritidsverksamheten; 19, 22,23 december är fritidshemmen på Strandskolan och Klagshamnsskolan öppna som vanligt. Resterande dagar dvs dec och 2, 5 januari är all fritidshemsverksamhet på Klagshamnsskolan. Fritidshemmen är stängda den 7 januari 2015 och skolan börjar igen torsdagen den 8 januari. Eleverna går enligt schema på torsdagen. Ses i korridorerna Pär Rektor på Klagshamns skolområde Allmän information 1. Föräldraföreningsmöte onsdag 3 dec Föräldraföreningen Internationellt samarbete med Sierra Leone Skolan har ett fortsatt samarbete med Sierra Leone, trots att läget blivit annorlunda pga Ebolaepidemin, och att skolan i Sierra Leone är tillfälligt nerlagd. Strandskolan har drivit ett projekt som heter Panta Flaskor. Det har varit till stor del barnen själva som har haft hand om det. Barn i åk 2-9 har deltagit. De fick in 3200 kronor via panten och ytterligare 800 kr av sponsorer. Det blev totalt 4000 kr som skickades ner till Sierra Leone. Det kommer att hanteras som mikrolån av rektorn på skolan där nere. Lärare Anne Hector kommer fortsätta hålla kontakten (även om hon är tjänstledig under våren).

2 Matrådet har köpt in en tavla som gjordes av fotograf Lasse som var med ner till Sierra Leone under VT Tavlan ska sättas upp nu under jullovet. Det diskuterades om en loppis till våren, till förmån för barnen i Sierra Leone. Är man intresserad av loppis till våren, kan man höra av sig till Nya elever till Strandskolan Efter jul kommer det in nya elever, både de som har gått här tidigare och nya som har sökt in. Det blir totalt 12 nya elever. Utvecklingssamtal IUP ordning Skolan har fått feedback att det varit positivt, att eleven själv håller i samtalet. Fokus i de yngre årskurserna blir på matte och svenska. IUP-Planen skrivs mellan jan-mars och den gäller åk 1-5. IUP skrivs en gång per år. Skriftliga omdömen sker också en gång om året. Eleverna i årskurs 6-9 har ingen IUP utan de gör en egen reflektion kring de terminsbetyg de har fått vid ett uppföljningssamtal terminen efter, och hur eleven kan utveckla/förbättra sig. Läxhjälp Som det är nu finns ett tillfälle för åk 7, och två i de högre årskurserna, men inget för de yngre barnen. Nästa läsår kommer det att kunna lösas för fler årskurser, men denna termin har det inte gått pga planeringstekniska skäl Ljudnivå på Klagshamnsskolan Vissa elever tycker att det är högt ljud i matsalen. Det finns sk trafikljusöra det har skolan haft tidigare. De fungerar bättre om man har örat tillfälligt, och inte permanent. Har man det permanent riskerar man att bli hemmablind. Det gjordes ljudmätningar på Klagshamnsskolan för 3-4 års sedan. Då vidtog man åtgärder för detta bl.a. genom att det sattes upp ljudabsorberande plattor i rummet på andra våningen i stora byggnaden på Klagshamnsskolan. Byggprojekt - Det är ett pågående dräneringsarbete inne på skolgården. - Det kommer att utföras ett avloppsarbete på Klagshamnsskolan, skolan kommer ut med info när det blir aktuellt. - ytterligare förändringar på Klagshamnsskolan; den gamla parkeringen ska införlivas med skolgården och parkeringen utanför matsalen kommer att ändras. Det blir en bättre lösning vi lämning och hämtning. Trafikgruppen - infart Gessievägen (söder ifrån) dämpning i form av väggupp är planerat - Gågatan vid Hermods Plats Det sitter en skylt nu, som gör att bilarna kör sakta Mötesplatsen Det ska dra igång ett nytt projekt efter jul, med ett prova på projekt som startar vecka 3 I det här projektet har man valt att satsa på idrott - målgruppen för Mötesplatsen är år, medan Strandskolan vill gärna ha med barn från 10 års ålder. Det här är ett samarbete med Strandsskolan och Gottorpsskolan. Varje idrott ska man ha möjlighet att testa fyra ggr Det kommer att vara på onsdagar kl 16-17, och det som kommer att testas är lite udda sporter (inte de vanliga som innebandy, fotboll och handboll som redan finns här ute). Mötesplatsen har haft skrivprojekt under hösten. Det har varit ett samarbete med flera skolor. De som har varit med i det projektet har de träffasts vid nio tillfällen, och fått träffa en författare.

3 Julavslutning Den är fredagen den 19/12. Separat info kommer att skickas ut. Det blir avslutning i kyrkan för Klagshamnsskolans elever. För eleverna på Strandskolan blir det avslutning i matsalen med gröt och elevuppträdande. Inga föräldrar får plats, tyvärr. Folkhälsorapport Barn och Unga i Skåne, fokus Klagshamn åk 6 och åk 9 Presentation av Mattias Grahn, som arbetar inom folkhälsoenheten på Region Skåne. De gör undersökningar med jämna mellanrum. Undersökningen är från VT De gjordes anonymt och deltagandet var frivilligt. Det var ca 82% av eleverna som svarade. 18 pojkar och 18 flickor i åk 6, 32 pojkar och 16 flickor i åk 9. Nästa undersökning är planerad att göras under våren Enkäten var på 25 sidor, och det behandlade ämnen (i urval) såsom; Dig själv och din familj 90% har två förvärvsarbetande föräldrar, 80% bor tillsammans med både mamma och pappa Hälsa hur de mår rent allmänt, pojkarna mår generellt bättre än flickorna. Pojkarna mår bättre i Klagshamn än i resten av Malmö. Föräldrarnas sysselsättningsgrad spelar in för hur bra barnen mår. Olycksfall Fritidsvanor 75% av pojkarna i nian sitter minst 3 timmar vid datorn/tv per dag, mot 38% av flickorna. matvanor alkohol, tobak, narkotika inga elever i åk6 hade testat att röka, 2 pojkar i åk nio snusar dagligen. 60% av pojkarna i åk hade rökt vattenpipa, och av flickorna var det var fjärde. Debutåldern för alkohol är 14 år sker oftast våren i åk 8. En pojke och en flicka hade använt hasch och marijuana den senaste månaden, lägre än Malmö i snitt sex (ej elever i åk 6) skolan 94% av både pojkar och flickor i åk 6 trivs bra på skolan. Varannan flicka i åk 9 känner sig stressad men bara var 10:e pojke i åk 6 trygghet och utsatthet 8 elever har blivit hotade, 5 elever har blivit rånade och 5 elever har blivit bestulna, totalt för både åk 6 och 9 i Klagshamn. Vid tangenterna Anna Englund

4 2. Lucia och skolavslutning Luciatåg, F-3 är i idrottshallen och år 2 håller i tåget För föräldrar i år2: 8:30 För elever år f-3: 9.30 Skolstart/slut som vanligt. År 4 och 9 håller i luciatåget, År 4-6, År 7-9, 9,45-10,30 Luciaträning År 4 på ordinarie musiklektion 9a, 9b på ordinarie musiklektion samt 9/12 kl. 7,55-8,30 i musiksalen. Genrep sker 8,00-9,30 torsdagen den 11/12 Skolavslutning Skolbussen går följande tider: Bussarna hämtar 9,15 med start i Tygelsjö. Bussarna hämtas på Strandskolan År F-1 Barnen börjar ; Gröt serveras från bussar går från Klagshamnsskolan kl. 11,30. Vid behov kommer en buss tillbaka på dubbelvarv. Mellan skolavslutning i Kyrkan (140 elever), Två bussar från kyrkan kl Skoltid: År 2-4 Skoltid: i matsalen 10:45 Tillbaka till klassrummen År 5-9 Eleverna börjar sammanfattning av terminen i respektive klassrum, grötavslutning med uppträdande till (225 elever). Skoltid:

5 Klagshamns rektorsområdes fritidshem Inför julen; Vad bra att så många lämnat in lappar för lovet. Som det ser ut nu kommer Strandskolans fritidshem hålla öppet tom 23 dec. Resten av jullovet kommer all fritidsverksamhet att vara på Klagshamnsskolan. Meddela fritidshemspersonalen om det blir ändringar. Observera att alla fritidshem är stängda för planering den 7 januari. Om någon behöver tillsyn hör av er till Britta J-son Holmgren på tel senast 4 dec. Strandskolan år Kurators tider v.50; Vecka 50. är jag på Strandskolan på måndag kl , tisdag kl och onsdag dag kl Vill du ha en samtalstid kontakta mig på min mobil , du kan ringa eller sms:a och lämna ett meddelande. Jag vill också meddela alla er fina elever att jag kommer sluta på Strandskolan och jobbar min sista dag här onsdagen den 17:e december. Titta gärna in och säg hej då. Ha det gött!/ Camilla 4. Elever i cafét, Vi börjar med elever i 6a. Arbetstiden är från till I arbetsuppiften ingår försäljning och tillagning samt sätta upp stolar och torka bord i matsalen. Detta fråntar inte eleverna som är matvärdar sitt ansvar. 5. MAAPPS, nu kan ni gå in på MAAPPS genom utb(tre första bokstäver i för- och Lösenord samma som inloggning på datorn. 6. SYV info, Välkommen Vi välkomnar SYV-kandidat Sandra Halvarsson, som kommer att vara med SYV Julija v och v 2-6. Alla nior om gymnasievalet Den 15 januari öppnar webben för ansökan till gymnasiet och har öppet fram till den 15 februari. Ett brev med användarnamn, lösenord och instruktioner kommer att skickas hem till er folkbokföringsadress. Tänk på att behålla användarnamnet och lösenordet tills ni börjat på gymnasiet. Öppet hus på de olika gymnasieskolorna kommer att finnas igen under januari och februari. Ta en titt i gymnasiekatalogen när de olika skolorna har öppet hus eller titta på respektive skolas hemsida för information. Den nya gymnasiekatalogen kan ni hämta hos mig om ni inte har den. Välkomna in till mig för att boka vägledningssamtal eller så kan ni kontakta mig via mail eller tel Denna vecka är jag på skolan måndag , tisdag 8-12, onsdag 8-12 /Julija, SYV

6 7. Mötesplats Klagshamn,

Trädgårdsstadsskolan. Information A till Ö. Läsåret 2012/2013

Trädgårdsstadsskolan. Information A till Ö. Läsåret 2012/2013 Trädgårdsstadsskolan Information A till Ö Läsåret 2012/2013 Innehållsförteckning Introduktion...3 Allergier och specialkost...4 Arbetsmaterial...4 Besök till skolan...4 Betyg...4 Bilparkering...5 Borttappade

Läs mer

Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar och erfarenheter

Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar och erfarenheter RAPPORT FRÅN LÄRARNAS RIKSFÖRBUND Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar och erfarenheter Studiero vägen till kunskap En undersökning om lärarnas egna uppfattningar

Läs mer

Vi är inte bra på barn som Oscar hur kan vi bli det? Lena Pettersson

Vi är inte bra på barn som Oscar hur kan vi bli det? Lena Pettersson En berättelse om en skola som stod frågande inför en enskild elev och hur de idag arbetar i skolan så att både den enskilde eleven och hans kamraters behov av en bra undervisning tillgodoses. Vi är inte

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Sofielunds förskola och skola Sollentuna kommun

Sofielunds förskola och skola Sollentuna kommun Sofielunds förskola och skola Sollentuna kommun Britt-Marie Hansson Lähdet, Tyresö kommun Anne Hedlund, Danderyds kommun Heléne Portnoff, Tyresö kommun Vecka 45-46, 2010 Helena Boussard, Nacka kommun Berit

Läs mer

Unga 16-19 år UNGDOMSENKÄTEN LUPP HJTF29

Unga 16-19 år UNGDOMSENKÄTEN LUPP HJTF29 X Unga 16-19 år UNGDOMSENKÄTEN LUPP 2 0 1 5 HJTF29 Ungdomsenkäten Lupp Unga 16-19 år Till dig som ska fylla i enkäten Den här enkätundersökningen genomförs för att din NN ska få bättre kunskap om hur unga

Läs mer

FÖR EN TRYGGARE SKOLA. att föra dialog och påverka lokalt för en skola utan kränkningar

FÖR EN TRYGGARE SKOLA. att föra dialog och påverka lokalt för en skola utan kränkningar FÖR EN TRYGGARE SKOLA att föra dialog och påverka lokalt för en skola utan kränkningar 1 2 CHECK- LISTOR OCH GODA EXEMPEL Checklistor samt röster från Rädda Barnens medlemsrörelse. 3 4 CHECKLISTA VÄRDEGRUND

Läs mer

5. Att bilda familj och leva med barn i Sverige

5. Att bilda familj och leva med barn i Sverige 5. Att bilda familj och leva med barn i Sverige Innehåll Olika sätt att leva ihop Vårdnad av barn Föräldrarollen Ekonomiskt stöd till familjer Socialtjänstlagen Barnomsorg Grundskola Gymnasium Skolan och

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

150303 Minnesanteckningar Skolråd Haga/Lyckebyskolan

150303 Minnesanteckningar Skolråd Haga/Lyckebyskolan 150303 Minnesanteckningar Skolråd Haga/Lyckebyskolan Närvarande: Föräldrar: Nina Randone (Fa), Alexandra Gyris (Fb), Maria Tibbling (Fe), Anna Wremborn (1d), Linda Säterbring (1d), Håkan Stenmark (4b),

Läs mer

PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03...

PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03... PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03... 6 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-05-14... 8 PROTOKOLL

Läs mer

Läsåret 2012/13. Odenslundsskolan F-5 samt fritidshem. Innehållsförteckning. September 2013. Kerstin Schöblom

Läsåret 2012/13. Odenslundsskolan F-5 samt fritidshem. Innehållsförteckning. September 2013. Kerstin Schöblom Läsåret 2012/13 Odenslundsskolan F-5 samt fritidshem Kerstin Schöblom September 2013 Innehållsförteckning Skollag (2010:800) 4 kap. Kvalitet och inflytande Kapitlets innehåll 1 I detta kapitel finns bestämmelser

Läs mer

LOKAL UPPFÖLJNING AV UNGDOMSPOLITIKEN

LOKAL UPPFÖLJNING AV UNGDOMSPOLITIKEN RESULTAT AV LUPP UNDERSÖKNINGEN I BURLÖV 2014 LUPP 2014 Burlövs Kommun LOKAL UPPFÖLJNING AV UNGDOMSPOLITIKEN Titel: Författare: Uppdragsgivare: Lokal uppföljning av ungdomspolitiken Cecilia Helander, Enkätfabriken

Läs mer

Borås Stad Dalsjöskolan

Borås Stad Dalsjöskolan Borås Stad Dalsjöskolan Skolan skall klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen har, vilka krav skolan ställer och vilka rättigheter och skyldigheter som elever och deras vårdnadshavare har

Läs mer

EN GOD OCH TRYGG MILJÖ.

EN GOD OCH TRYGG MILJÖ. Lärarutbildningen Examensarbete Hösten 2004 EN GOD OCH TRYGG MILJÖ. En undersökning om elevers och pedagogers uppfattningar. Handledare: Birgitta Rudenius Författare: Magdalena Johansson Ann-Katrin Lundbeck

Läs mer

Så fungerar det att söka asyl

Så fungerar det att söka asyl Så fungerar det att söka asyl Denna broschyr tillhör: Till dig som söker asyl utan förälder, föräldrar eller annan vårdnadshavare SÅ HÄR FUNGERAR DET AT T SÖKA ASYL 1 Innehållsförteckning Hej Barn Vad

Läs mer

Vill du leka med mig? En studie om små barns kontaktförsök på Öppna förskolan. Anna Nilsson

Vill du leka med mig? En studie om små barns kontaktförsök på Öppna förskolan. Anna Nilsson Institutionen för pedagogik och didaktik Vill du leka med mig? En studie om små barns kontaktförsök på Öppna förskolan. Anna Nilsson Examinationsuppgift Kvalitetsutveckling genom aktionsforskning 7,5 hp.

Läs mer

Skolbibliotek, det var en bra fråga!

Skolbibliotek, det var en bra fråga! Skolbibliotek, det var en bra fråga! Rapport från intervjuer med nio skolledare och chefer inom ESFprojektet Skolbibliotekarielyftet Nov 2012 Pia Holgersson, Velopia lärande utvärderare, Skolbibliotekarielyftet

Läs mer

Kvalitetsredovisning för Finnstaskolan gällande läsåret 12/13.

Kvalitetsredovisning för Finnstaskolan gällande läsåret 12/13. Kvalitetsredovisning för Finnstaskolan gällande läsåret 12/13. Redovisningen utgår ifrån övergripande mål och riktlinjer i LGR-11. Kap. 2.1. Normer och värden. Mycket gruppstärkande övningar i början på

Läs mer

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21%

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21% Förskolor Sallerup 1 vilken förskola går ditt barn på? Jonasbo 20 14 Munkebo 62 44 Nunnebo 21 15 Toftabo 30 21 Obesvarad 9 6 Ack. svar 142 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Jonasbo 20 15 Blåklockan

Läs mer

Vad är en identitet? Adventsgudstjänst i Sikforsgården Folketshus rapport Fagerbodan ett nytt företag i byn Rallysprint m.m.

Vad är en identitet? Adventsgudstjänst i Sikforsgården Folketshus rapport Fagerbodan ett nytt företag i byn Rallysprint m.m. Årgång 14 Nr 9 December 2011 Vad är en identitet? Adventsgudstjänst i Sikforsgården Folketshus rapport Fagerbodan ett nytt företag i byn Rallysprint m.m. Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

*XQLOODcEHUJ HQLQGLYLGDQSDVVDGXQGHUYLVQLQJVIRUP. /LQN SLQJVXQLYHUVLWHW *UXQGVNROOlUDUSURJUDPPHW .HUVWLQ1LOVVRQ

*XQLOODcEHUJ HQLQGLYLGDQSDVVDGXQGHUYLVQLQJVIRUP. /LQN SLQJVXQLYHUVLWHW *UXQGVNROOlUDUSURJUDPPHW .HUVWLQ1LOVVRQ /LQN SLQJVXQLYHUVLWHW *UXQGVNROOlUDUSURJUDPPHW *XQLOODcEHUJ µ(jhwduehwhµ HQLQGLYLGDQSDVVDGXQGHUYLVQLQJVIRUP ([DPHQVDUEHWHSRlQJ +DQGOHGDUH.HUVWLQ1LOVVRQ /,8,89*(;6(,QVWLWXWLRQHQI U 8WELOGQLQJVYHWHQVNDS

Läs mer

Likabehandlingsplan för. Mellanvångsskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Läsåret 14-15

Likabehandlingsplan för. Mellanvångsskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Läsåret 14-15 Likabehandlingsplan för Mellanvångsskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsåret 14-15 Fastställd 2014-08-11 Gäller till 2015-08-12 1 Att ha en vän är som att vakna och känna solen skina (Aristoteles)

Läs mer

Kvalitetsrapport 2013/2014 och lokal arbetsplan 2014/2015 för IT- Gymnasiet Södertörn

Kvalitetsrapport 2013/2014 och lokal arbetsplan 2014/2015 för IT- Gymnasiet Södertörn Kvalitetsrapport 2013/2014 och lokal arbetsplan 2014/2015 för IT- Gymnasiet Södertörn 1 Om IT-Gymnasiet IT-Gymnasiet startade 1998 som en av Sveriges första fristående gymnasieskolor. Skolan startades

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Erici förskola Läsåret 2013/2014. Ansvarig förskolechef: Martina Nebrelius

Kvalitetsredovisning. Erici förskola Läsåret 2013/2014. Ansvarig förskolechef: Martina Nebrelius Kvalitetsredovisning Erici förskola Läsåret 2013/2014 Ansvarig förskolechef: Martina Nebrelius Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

STöDMATERIAL. Vi lämnar till skolan det käraste vi har. Om samarbete med föräldrar en relation som utmanar

STöDMATERIAL. Vi lämnar till skolan det käraste vi har. Om samarbete med föräldrar en relation som utmanar STöDMATERIAL Vi lämnar till skolan det käraste vi har Om samarbete med föräldrar en relation som utmanar Vi lämnar till skolan det käraste vi har Om samarbete med föräldrar en relation som utmanar 1 beställningsadress:

Läs mer