BARN I ANDERNA Årgång 21 Nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BARN I ANDERNA Årgång 21 Nr 1 2008"

Transkript

1 BARN I ANDERNA Årgång 21 Nr

2 Guds frid alla Barn i Andernas, Tus Amigos vänner! Föreningen Barn i Anderna höll årsmöte för verksamhetsåret För verksamhetsberättelsen lämnar Anita Jansson följande rapport om Tus Amigos arbete i Salta i Argentina: Låt oss inte tröttna på att göra det goda! Till alla mina vänner som gör det möjligt att få fram ett leende hos många. i livets svåra situationer. Tack, tack så mycket, Gud välsigne dig! Idag har vi 15 barntimmar, där 500 barn får ett glas mjölk och en smörgås en gång i veckan, vi delar också ut undervisningsmaterial. Vi underhåller 4 nödbespisningar dit 320 personer kommer, till största delen barn. Menyn är soppa eller gryta (lite mindre vatten i grytan). Vi hjälper till i kvinnofängelset i Salta, med garn, tråd, tyg, billiga skor, hygienartiklar. Vi har även börjat hjälpa på fängelset i staden Metan. I bespisningarna ger vi även hjälp med: skolmaterial, kläder, mediciner, byggmaterial m.m. allt efter behov och de resurser som vi har tillgång till. I början av detta år har vi börjat att arbeta i staden Tucuman, 30 svenska mil söder om Salta, det är en större stad än Salta. Vi stöder 2 barntimmar med mjölk och bröd m.m. och en skola där barnens föräldrar är ströarbetare och skördar citroner. Vi bygger ett rum för barntimmarna och ger hjälp till barn med problem, samt stöder ett projekt där ensamma kvinnor ska sy kläder för hjälp till självhjälp (en mindre fabrik). Vi fortsätter att stödja skolan Mariano Boedo med skolmaterial och social verksamhet. Hjälp ges även till tio familjer med många barn, de får en matkasse varje månad eller varannan vecka. Christian, 21 år, har tack och lov fått sitt yrkeskörkort, som Tus Amigos betalade utbildningen till. (Det är inte lika dyrt som i Sverige)

3 Vi hjälper följande studenter: Jonatan: sjuksköterska; Juan, Andrea och Alcira: språklärare; Daniel: ingenjör, vi har hjälpt honom att köpa en dator och hans fru att läsa ekonomi; Analia: frisör, Devora: barnpedagog; Patricia: dietist; Jose, Pete, Melissa, Juan José, Johanna, Eliana får hjälp att ta studenten, Pablo och Marcos får hjälp att plugga till dataoperatörer, Samuel Echazu till dataingenjör, Joel och Jessica får gå på Ungdom Med Uppgifts skola i Argentina. Vi har även hjälpt Alejandro, Melina och Maria på en månads intensiv bibelskola, Natalie får hjälp att studera till sjukgymnast och Ubaldo till historielärare. Tus Amigos stöder även en skola på 120 elever Wichi-indianer 46 svenska mil mot norr i provinsen Salta, där är behovet stort, med skolmaterial, kläder, skor och mat. Tus Amigos evangeliseringsavdelning Vem styr ditt roder? stödjer följande initiativ: Kör och kör-skolan en ny sång som leds av Ariel Muñoz, Den kristna fm-radion en väns röst, som leds av Roberto Tolaba, Tidningen Influens, vars redaktör är Dalmiro Cruz, En ungdomskonferens ( pic-nic ) var tredje månad, för att uppmuntra ungdomar och tonåringar i våra församlingar och andra, samt evangelisera andra som aldrig hört om Jesus, Bibelläger för tonåringar. Vi har köpt en symaskin till Veronica, hon tillverkar handväskor mm. Vi har hjälpt Anahi med en godisvagn, så att hon kan sälja och tjäna lite pengar, vi har även hjälpt en arbetslös murare med en cementblandare; han har 10 barn. Vi stödjer även barnhemsmissionen och deras läxhjälp. Vi vill öppna en gemensam klädgarderob där kläder lagas och byts. Kära vänner, jag tackar Gud för var och en av er, som delar med er av det bröd som ni har. Gud ska välsigna och belöna er; låt oss inte tröttna på att göra det goda. Det finns så mycket att göra, priserna stiger varje dag och de sparade offermedel, som jag hade med från Sverige håller på att ta slut. Men jag vet att detta verk är Herrens, och han välsignar bröden och fiskarna som vi har. Hjärtligt tack för allt som ni gör! Låt oss avancera, för med och för Jesus ska vi övervinna. Tack!!!!!!!!!!!!!!!!

4 Matbespisning. Ola Eklöf, som varit ordförande i Barn i Anderna alltsedan arbetet startade 1986 som en stiftelse, och som 1994 ombildades till en förening, avsade sig uppdraget som föreningens ordförande vid årsmötet. Här följer hans årsberättelse för Föreningen barn i Anderna, kompletterad med lite historik: Styrelsen under det gångna året har bestått av Maria Wernström, Maud Thornell, Gerd Renhorn, Andreas Karlsson, Anita och Ola Eklöf, den sistnämnde ordförande. Styrelsen har varit samlad den 17 januari, den 18 april, den 22 augusti och den 21 november. Vi är medvetna om att Argentina ligger långt borta. Vi ser det angeläget att förmedla aktuell information till dem som är engagerade i arbetet. Jag tror att intresset för uppdraget blir särskilt stort, när vi anordnar informationsträffar med medverkande från Argentina. Vi försöker bjuda in

5 till åtminstone en träff om året. Den här gången, söndagen den 23 september, ledde Maria Wernström den välbesökta träffen. Anders Jansson visade bilder från Argentina och en dansgrupp, ledd av Emma Hagström dansade för oss till latinamerikanska rytmer. Kollekten var god. Vi har samtalat om en föryngring av styrelsen, och vi är tacksamma för att Andreas kommit med och tagit ansvar. Be för oss i denna fråga. Här skulle jag kunna sluta min del av årsberättelsen. Men jag har valt att komplettera med något av vad som hänt under alla dessa år. Du har kanske inte tänkt på att organisationen Barn i Anderna passerat tjugoårsåldern.med råge. Det kom en flicka på 10 år och frågade mig, berättar Anita Jansson från Argentina, om jag hade 10 centaves (det är knappt 25 öre). - Vad ska du köpa för 10 centaves, frågade jag. - Ett litet stearinljus, svarade hon, för hemma hos oss sitter vi i mörkret. - Klockan är ju redan 22. Jag försäkrar er, att man i himlen såg med vilken glädje hon gav sig iväg. Familjen hade inte haft pengar att betala elsäkningen med. Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset stråla fram. Så skriver profeten Jesaja i kap. 9. Stiftelsen Barn i Anderna grundades den 22 november 1986 av Marianne Jansson och Anita och Ola Eklöf. Då hade Marianne vistats en längre tid i Argentina som missionär. Hon hade sett mycket nöd och lidande. Nu ville hon skicka kläder och pengar till Argentina. Stiftelsens ändamål formulerades som att insamla och förmedla hjälp i form av kontanta medel, kläder o. dyl. till evangelisation och barnhjälpsarbete som bedrivs främst i Argentina.

6 Med en sådan målsättning låg det nära till att samla kläder och skicka iväg dem till Salta. Så skedde också. Med hjälp av en inköpt klädpress packades plaggen i Lambohov. Särskilda arbetsdagar avdelades. Till en början gick det bra. Kläder fraktades till ett förråd i Vårgårda, därifrån till Argentina. Men efter en tid skulle fraktkostnaderna stiga så mycket, att det ansågs bättre att skicka pengar, som kunde omsättas till varor efter behov på plats i Argentina. Det behövdes inte bara till kläder, utan också till mat, skolmateriel osv. När man arbetar på detta sätt, är det mycket angeläget att i mottagarlandet ha goda och betrodda medarbetare, som kan förvalta gåvorna. I Argentina har vi i detta avseende varit mycket gynnade. Tus Amigos, Dina vänner heter en mission, som leds av Anita Jansson med hjälp av sin man Göran, och från familj och en grupp medarbetare. I beskrivningen av Tus Amigos syfte kan man läsa, att föreningen har som syfte att hjälpa materiellt personer med mycket små tillgångar i all den utsträckning som institutionens medel tillåter. Låt oss lyssna till vad Anita berättar i några av många möten med människor som behöver hjälp: Fernando, äldsta barnet av fem syskon, hade ingen ekonomisk möjlighet att skaffa sig glasögon, än mindre böcker. Han har nu fått glasögon med hög styrka och en läsebok för tredje klass, och är mycket rörd och tacksam. I lördags, 17 juli, var jag i Metan. Matsalen fyllde 16 år och jag lämnade gymnastikskor, skolrockar och skolmaterial till 35 barn, och i tisdags gav jag samma saker till 50 gatubarn i Villa Esperanza. Barn i Anderna har aldrig varit en stor organisation. Men givare, både i och utanför föreningen, har givit en ganska jämn summa genom åren. I stort kan man väl säga, att gåvorna uppgått till ungefär kr per månad, det gör cirka 2,4 miljoner under verksamhetstiden.

7 Någon har dessutom tillverkat och sålt tavlor med pressade blommor, någon har erbjudit ett förråd schampo, och dessutom har hantverk, tillverkade av indianer, sålts. Symöten har också anordnats. Under en tid samarbetade vi med secondhand-affären Dorkas i Linköping. Av en secondhand-affär i Åtvidaberg fick vi vid ett tillfälle en större summa pengar att användas för att hjälpa barn i Argentina att gå i skolan. Vill man se arbetet som utförs i vårt argentinska broderland rekommenderas att åka dit. För ett antal år sedan var vi några svenskar där. Det är nog ingen överdrift att säga, att intrycken satte sig djupt i våra hjärtan. Vi har också nyligen bidragit till en stipendiats resa. Och nu lägger vi åter undan för att någon eller några ska få resa till Salta för att hjälpa till i arbetet och inspirera andra i vårt land att engagera sig. Anita och Göran gjorde en gång i tiden en lista över målsättningar inför året Se och begrunda. 1. Inviga kyrkan i Iruya. 2. Utvidga Tus Amigos arbete till det dubbla. 3. Sända Marcus Dias på bibelskola med hela hans familj. 4. Arbeta för enhet inom Kristi kropp. 5. Utnyttja alla de resurser vi har till förfogande på ett sånt sätt att vår Herre gläds. 6. Att nästa år göra om barnfestivalen, så att det kommer dubbelt så många barn. 7. Att komma till Sverige i september, och då träffa er kära, trogna vänner. Och så till slut: vi minns vår broder och medarbetare Håkan och hans iver för Barn i Andernas arbete. Gud känner hans hjärta. Vi välsignar minnet av honom.

8 Ola Eklöf lämnade som sagt ordförandeposten i föreningen Barn i Anderna i samband med årsmötet, men han kvarstår som styrelsemedlem. Vi tackar Gud för den gedigna, trogna och välsignade insats han gjort i Barn i Andernas uppdrag att förmedla hjälp till fattiga och utsatta medmänniskor i nordvästra Argentina. Tack Ola! Till ny ordförande valdes Gerd Renhorn. Övriga styrelsemedlemmar kvarstår i styrelsen. Och vi ber Gud välsigna det fortsatta arbetet trots att Ola lämnat ordförandeposten. KASSARAPPORT FÖR FÖRENINGEN BARN I ANDERNA, VERKSAMHETESÅRET Inkomster Gåvor ,- Fadderbidrag 1.650,- Räntor 226,89 Ing saldo fr , ,75 Utgifter Utsända gåvor ,- Administration 5.597,- Utg saldo till , ,75 Linköping Maud Thornell, Kassör Stipendiefonden Av inkomna gåvomedel avsätts 3% till en stipendiefond, se ovan i Olas verksamhetsberättelse. I fonden finns f n ,-.

9 Göran Jansson skriver i sin senaste måndagshälsning: FRID! SYSKON OCH VÄNNER. I morgon 18 febr reser Anita till Sverige och skall vara hos sin syster Maria när hon genomgår en hjärtoperation. Jag vill meddela alla vänner och förebedjare som följt oss i bilsökandet, att jag nu har köpt och betalt en bra bil för mitt arbete i Anderna. Det är en Ford Ranger D/C Disel. På detta sätt vill jag framföra mitt varma tack för förbön och uppmuntran. Gud välsigne er rikligen! Tidskriften Barn i Anderna kommer fortsättningsvis att läggas ut på vår hemsida. Du har också möjlighet att få den via din e-post. Mejla då din e- post-adress till Andreas Karlsson (se tidskriftens baksida) så får du den och övrig aktuell information elektroniskt. Om du inte meddelar något annat, kommer tidskriften som vanligt i din brevlåda.

10 B Föreningspost För information kontakta någon i styrelsen: BARN I ANDERNA c/o Renhorn, Odalgatan Linköping Gerd Renhorn (Ordf.) renhorn@telia.com Anita Eklöf Ola Eklöf Marianne Jansson Andreas Karlsson aka@teknikvision.se Maud Thornell Maria Wernström Plusgiro: Hemsida:

BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005

BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005 BARN I ANDERNA Årgång 18 Nr 1 2005 Ur årsberättelsen till föreningen Barn i Anderna för verksamhetsåret 2004 Det har nu gått några år sedan situationen i Argentina hade världens ögon riktade mot sig på

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007

BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007 BARN I ANDERNA Årgång 20 Nr 1 2007 GUD VÄLSIGNE ER ALLA BARN I ANDERNAS VÄNNER! Våren har kommit hit till Sverige med stormsteg men i Argentina är hösten på väg. Anita och Göran Jansson är nu tillbaka

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 22 Nr 1 2009

BARN I ANDERNA Årgång 22 Nr 1 2009 BARN I ANDERNA Årgång 22 Nr 1 2009 Föreningen Barn i Andernas års- och informationsmöte Lördagen den 14 februari hade föreningen Barn i Anderna sitt års- och informationsmöte. Vi hade förmånen att ha besök

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 17 Nr 2 2004

BARN I ANDERNA Årgång 17 Nr 2 2004 BARN I ANDERNA Årgång 17 Nr 2 2004 Kära alla Barn i Andernas trogna vänner, förebedjare och understödjare! Under våren och sommaren har det kommit brev och hälsningar från Anita och Göran Jansson i Salta.

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006

BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006 BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006 Anita och Göran Jansson skriver i sin jul- och nyårshälsning: Och man skall ge honom namnet Immanuel Det betyder: Gud med oss. Matt 1:23. Till alla vänner som genom era

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 24 Nr

BARN I ANDERNA Årgång 24 Nr BARN I ANDERNA Årgång 24 Nr 1 2011 I detta nummer: Föreningen Barn i Andernas årsmöte Kassarapport Styrelsen Reserapport från Salta av Sara Rogö För att se tidigare nummer, eller en elektronisk version

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 21 Nr 2 2008

BARN I ANDERNA Årgång 21 Nr 2 2008 BARN I ANDERNA Årgång 21 Nr 2 2008 Kära Barn i Andernas vänner! Sedan föregående nummer av vår tidskrift i våras har det kommit en flera e- brev från Göran och Anita i Salta. Så här skriver de: Härlig

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 17 Nr

BARN I ANDERNA Årgång 17 Nr BARN I ANDERNA Årgång 17 Nr 1 2004 TACK En god fortsättning på år 2004 med rik välsignelse från Gud, vår barmhärtige Far, och ett stort tack för 2003 till alla Barn i Andernas trogna vänner, förebedjare

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 26 Nr 1 2014

BARN I ANDERNA Årgång 26 Nr 1 2014 BARN I ANDERNA Årgång 26 Nr 1 2014 Hälsningar från Anita och Göran Jansson i Salta 23 jan 2014 Våra goa vänner i Sverige! Just nu sitter det en 6-barnsmor utanför vårt hus, hon säger att hennes före detta

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 24 Nr 2 2011

BARN I ANDERNA Årgång 24 Nr 2 2011 BARN I ANDERNA Årgång 24 Nr 2 2011 I detta nummer: Måndagshälsningar från Anita och Göran Fortsatt uppdrag i Argentina För att se tidigare nummer, eller en elektronisk version av detta nummer, surfa in

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

församling växa Efter en längre tids bön i församlingen börjar det hända under, Gud börjar svara på bön, tack o lov, vi ger Gud all ära.

församling växa Efter en längre tids bön i församlingen börjar det hända under, Gud börjar svara på bön, tack o lov, vi ger Gud all ära. DECEMBER 2001 Göran o Mai-Brith Holm Kära vänner, Gåvogivare, förebedjare, Tack för eran kärlek och villighet att stödja oss i arbetet för Guds rikes utbredande, tack vare er kan vi fortsätta arbetet i

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 22 Nr

BARN I ANDERNA Årgång 22 Nr BARN I ANDERNA Årgång 22 Nr 2 2009 Mina goda vänner, syskon och förebedjare! Vi vill av hela hjärtat utrycka vår tacksamhet till er alla som varit med oss på ett eller annat sätt under det gångna året.

Läs mer

Evangeliets ljus visar den himmelska vägen hem

Evangeliets ljus visar den himmelska vägen hem A lla vet vi att det är besvärligt att vandra i mörker utan ljus. I svår terräng är det extra besvärligt. Ett vitt snötäcke underlättar dock vandringen. Men snötäcket är i så fall ett hjälpmedel som har

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 27 Nr 1 2015

BARN I ANDERNA Årgång 27 Nr 1 2015 BARN I ANDERNA Årgång 27 Nr 1 2015 Hälsningar från Anita och Göran Jansson i Salta sedan decembernumret av Barn i Andernatidningen: Hälsning 19 december 2014 Till alla kära syskon i Sverige Den här julen

Läs mer

Lärjungaskap / Följ mig

Lärjungaskap / Följ mig Lärjungaskap / Följ mig Dela in gruppen i par och bind för ögonen på en av de två i paret. Låt den andra personen leda den med förbundna ögon runt i huset och utomhus, genom trädgården, till exempel, och

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder

4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder 4:e söndagen i advent 2014 Herrens moder Tänk om man kunde ha en sådan stark tro som Maria! Hon har fått besök av ängeln Gabriel, som sagt henne att hon ska bli gravid och föda ett barn, och inte vilket

Läs mer

Bön för vår kyrka och vår värld

Bön för vår kyrka och vår värld Bön för vår kyrka och vår värld Bönen Vår viktigaste uppgift som kristna är att söka Gud, att låta hans kärleks eld tändas och brinna i våra hjärtan. Bön är att befinna sig i den älskande Gudens ansiktes

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

B. När en kyrka byggs

B. När en kyrka byggs B. När en kyrka byggs Innan arbetet med en ny kyrka påbörjas eller när grundstenen muras kan man fira andakt på byggplatsen. Detta material kan också användas vid andakter när andra församlingslokaler

Läs mer

År 2010. Allt vad han gör lyckas väl (psalm 1:3)

År 2010. Allt vad han gör lyckas väl (psalm 1:3) År 2010 Allt vad han gör lyckas väl (psalm 1:3) Temat för 2010 års kalender är hämtat från Psalm 1. Det är speciellt en mening som jag vill lyfta fram: Allt vad han gör lyckas väl (Ps 1:3). Att lyckas

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året. Januari

Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året. Januari 15 Januari Vid årsskiftet 1 januari Vår Herre och vår Gud, vi gläder oss i Dig. Vi behöver Din hjälp för att orädda möta året som ligger framför. Jag står på tröskeln mellan det gamla och det nya året.

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MAJ 2015 Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. Joh. 14:27 Tappa inte modet

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Vi har under de senaste två söndagarna talat om längtan efter liv i den kristna tron. Längtan efter Guds Helige Ande och att fortsätta bygga

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår

JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår JEHOVAH RAPHA HERREN MIN LÄKARE Jesus, slagen 39 gånger 39 Bibelord om helande genom hans sår (Alla Bibelord ifrån Svenska Folkbibeln) Om du hör Herrens, din Guds, röst och noga lyssnar till hans bud och

Läs mer

VOLONTÄRINSATSER FÖR MISSION OCH BISTÅNDSPROJEKT. Instruktioner för volontären, församlingen och missionären.

VOLONTÄRINSATSER FÖR MISSION OCH BISTÅNDSPROJEKT. Instruktioner för volontären, församlingen och missionären. VOLONTÄRINSATSER FÖR MISSION OCH BISTÅNDSPROJEKT Instruktioner för volontären, församlingen och missionären. Innehåll Inledningsord - Att sända ut volontärer Instruktioner för volontären Instruktioner

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 8 Vägledning vecka 8 Guds kärlek till oss Förlåtande nåd Vägledning: Hur mycket Gud måste glädja sig Den här veckankommer vi att vandra runt i Guds kärlek till oss. Vi vill smaka - och till fullo njuta av

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

NI SKA ÄLSKA VARANDRA

NI SKA ÄLSKA VARANDRA FEMTE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (28 APRIL 2013) NI SKA ÄLSKA VARANDRA Tidsram: 20-25 minuter. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra Joh 13:31 33a, 34 35 När Judas hade gått ut från salen där Jesus

Läs mer

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen Vi är Melleruds Kristna Center Fånga visionen Framtidsbilden Vi ser en ung generation. där många följer Jesus...som är hängiven Jesus som är till välsignelse för alla släkter i regionen 1 Mos 12:2-3 Det

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Avskiljning av missionär

Avskiljning av missionär Avskiljning av missionär Anvisningar I Kyrkokonferensens samlade gemenskap av församlingar avskiljs kvinnor och män till särskilda tjänster. Det kan gälla redan ordinerade medarbetare som diakoner och

Läs mer

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta Om lilla mig många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta "Märkligt att man kan sakna någon så ofantligt mycket. Någon som egentligen aldrig tidigare existerat. En gång var det bara du

Läs mer

nr 1/17 Gränsöverskridare hög och vi får be om Guds kraft genom Den Helige Anden.

nr 1/17 Gränsöverskridare hög och vi får be om Guds kraft genom Den Helige Anden. nr 1/17 Gränsöverskridare Mission handlar om att överskrida gränser. Det var Jesus som var den förste gränsöverskridaren när Fadern sände honom från den himmelska världen in i denna värld. Efter tre aktiva

Läs mer

2013/2014. www.bibelskolagoteborg.se

2013/2014. www.bibelskolagoteborg.se 2013/2014 www.bibelskolagoteborg.se Välkommen till Bibelskola Göteborg! Bibelskola Göteborg vill vara en bibelskola där du får växa i ditt personliga liv som kristen, där du får hjälp att leva och växa

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 26 Nr 1 2013

BARN I ANDERNA Årgång 26 Nr 1 2013 BARN I ANDERNA Årgång 26 Nr 1 2013 Kära Barn i Anderna-vänner! Göran och Anita fortsätter hängivet sitt uppdrag för Herren och sina behövande syskon i Argentina. Här berättar de om det som de är engagerade

Läs mer

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg och i nattlivet! www.bussmissionen.se Bakom Cafébussens arbete finns Bussmissionen, som är en kristen ideell förening som startade 2003, med representanter

Läs mer

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 1 Tunadalskyrkan 14 05 25 Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 Livet består av många ingredienser. Det är olika sidor men hänger ändå ihop med att vara människa. Vi möter sådant som skapar

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN NR. 1 årgång 2015 L 21 Planerade tidpunkter för infobladet, 2015: Nr 1 Jan/Feb/Mar Nr 2 Apr/Maj/Jun Nr 3 Jul/Aug/Sep Nr 4 Okt/Nov/Dec utgivning feb/mars utgivning

Läs mer

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad.

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. Predikotext: Joh 1:1-14 Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. PS 127:2 Jesu födelse omges av mycket

Läs mer

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA MIDDAGSBÖN GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer

Katolska Kyrkan i Örebro S:t Eskils Församling

Katolska Kyrkan i Örebro S:t Eskils Församling Katolska Kyrkan i Örebro S:t Eskils Församling Församlingsbladet Advent och Julen 2011 Ett barn blir oss fött Ett barn blir oss fött, så ljuder Julens glada budskap över hela världen. Ett stort under har

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

B. Välsignelse inför skolstarten

B. Välsignelse inför skolstarten B. Välsignelse inför skolstarten De barn som skall börja skolan kan välsignas på våren strax före skolstarten på hösten. Välsignelsehandlingen leds av en präst en annan församlingsanställd. Välsignelsen

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

Din första kärlek. Värnamo 2006-01-08. Kort inledning och bakgrund

Din första kärlek. Värnamo 2006-01-08. Kort inledning och bakgrund Din första kärlek Kort inledning och bakgrund Värnamo 2006-01-08 I början av Uppenbarelseboken, kap 2-3, hittar vi sju brev från Jesus Kristus, förmedlade genom Johannes till sju församlingar i Mindre

Läs mer

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Barn kan be! Men de måste ibland få veta att deras böner är lika viktiga som vuxna krusidullböner. När vi ber med barn, brukar vi sätta upp enkla böneregler.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

Kasta ut nätet på högra sidan

Kasta ut nätet på högra sidan Kasta ut nätet på högra sidan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Ps 89:12-14; Joh 21:1-14; AC 10061:1,2. Se sista sidan!) Tidigt på morgonen stod Jesus på stranden, men lärjungarna visste inte

Läs mer

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf En av de saker som jag inte tycker om att göra, det är att gå på kalas. Vilket säkert gör mig till en väldigt udda figur för dig om jag inte redan var det.

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

VÄLSIGNELSE AV ETT HEM

VÄLSIGNELSE AV ETT HEM VÄLSIGNELSE AV ETT HEM Fetstil läser liturg, normal av alla, kursiv är instruktioner SAMLING Samlingen sker i hallen eller annan lämplig plats. Rökelse kan tändas och välsignat vatten bäras tillsammans

Läs mer

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att ställa er en fråga idag som du kan fundera en liten stund på med den som sitter bredvid dig. Och frågan är; vad innebär det att vara ödmjuk?

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Bibelsamlingar på. Barnläger

Bibelsamlingar på. Barnläger Bibelsamlingar på Barnläger Tema: Gud vill använda oss och vi behöver varandra! Av Sofia Svensson och Ingela Forslund EFS och Salt Västerbotten, 2008 Rev: 2015 för Salt riks Det här bibelstudiematerialet

Läs mer

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars Nyhetsbrev # 1. 2013 Stockholm Sverige 20 Mars Kära medlemmar, månadsgivare och samarbetspartners! Nytt år, nya utmaningar och möjligheter! Vi är glada att ni vill fortsätta att stödja och följa oss i

Läs mer

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste.

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. 805 2 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (jfr Ps 66:4) Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. Inledning Redan sedan en vecka tillbaka har 'Tiden

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

C. En kyrkas invigningsdag

C. En kyrkas invigningsdag C. En kyrkas invigningsdag I anslutning till den dag av året när en kyrka har invigts kan man hålla andakt enligt detta formulär eller infoga delar av detta andaktsmaterial i högmässan. Andakten kan ledas

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka. Guds rike är nära

Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka. Guds rike är nära Predikan 6 dec 2009 Värnamo Allianskyrka Guds rike är nära Jag kunde inte låta bli att låta tankarna fara iväg en aning när jag satt här i kyrkan för ett par veckor sedan och lyssnade till Anders Bengtsson

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

Skapad för att glädja Gud

Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud Predikan Smyrnakyrkan 2015-02- 01 Skapad för att glädja Gud För två veckor sen så inledde vi vår temaserie Ett meningsfullt liv med att Peter

Läs mer

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. E. Vid en grav När man t.ex. vid ett släktmöte samlas vid en grav kan man hålla en fri andakt använda detta material i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem.

Läs mer

Att leva i två världar

Att leva i två världar Att leva i två världar 15 Han sade till dem: "Och ni? Vem säger ni att jag är? 16 Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son." 20 Sedan befallde han lärjungarna att inte berätta för någon

Läs mer

24 söndagen 'under året' - år B

24 söndagen 'under året' - år B 1261 24 söndagen 'under året' - år B Ingångsantifon (jfr Syr 36:18) Herre, skänk din frid åt dem som hoppas på dig, bekräfta profeternas ord. Hör vår bön, ty vi är dina tjänare, ditt eget folk. Inledning

Läs mer

8 söndagen under året år A

8 söndagen under året år A 933 8 söndagen under året år A Ingängsantifon (jfr Ps 18:19-20) Herren är mitt stöd, han har fört mig ut på en rymlig plats, han har räddat mig, ty han har behag till mig. Inledning I början av denna heliga

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Kap III. Vårt lidande blir Jesu lidande. Vid Jesu kors stod hans mor (Joh 19:25) Också genom din egen själ skall det gå ett svärd (Luk 2:35)

Kap III. Vårt lidande blir Jesu lidande. Vid Jesu kors stod hans mor (Joh 19:25) Också genom din egen själ skall det gå ett svärd (Luk 2:35) Kap III Lidandet blir frälsande Jesus gick in i vår smärta för att genom sin närvaro minska dess plåga. Men han vill göra något mer. Han vill göra det som tycks vara meningslöst och nedbrytande till något

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år A

Sjunde Påsksöndagen - år A 685 Sjunde Påsksöndagen - år A Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

6 Kom du Helige. 1 Välkommen till denna plats

6 Kom du Helige. 1 Välkommen till denna plats 1 1 Välkommen till denna plats Välkommen till denna plats Välkommen in i mitt öppna hjärta Du har sagt i ditt ord att du tronar på vår lovsång Så vi ärar dig, och vi prisar dig Och vi offrar denna kärlekssång

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop!

13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop! 1033 13 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (Ps 47:2) Klappa i händerna, alla folk, höj jubel till Gud med fröjderop! Inledning Idag skall vi få höra Jesu varning till oss, en varning som kräver

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer