Lärcentrum Komvux Utbildning på vuxnas villkor 2011/12. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lärcentrum Komvux Utbildning på vuxnas villkor 2011/12. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet"

Transkript

1 Lärcentrum Komvux Utbildning på vuxnas villkor 2011/12 Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

2 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Komvux - en del av Campus Strängnäs Vårt mål är att alla vuxna som vill utvecklas och satsa på sig själva ska ha chansen! Oavsett om du vill byta yrkesbana/inriktning, höja din kompetens eller komplettera dina betyg för behörighet till vidare studier så kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vi erbjuder kurser på både grundläggande och gymnasial nivå, både teoretiska kurser och yrkesutbildningar. Vi bedriver många kurser i egen regi men vi samarbetar också med andra kommuner och externa utbildningsanordnare för att ha ett så brett kursutbud som möjligt. Samhället och arbetsmarknaden förändras och vi försöker ständigt uppdatera våra utbildningar och vårt utbud för att du ska ha möjlighet att nå dina mål. Våra kunniga studie- och yrkesvägledare hjälper dig gärna att planera dina studier! Lärcentrum och Komvux finns på Campus Strängnäs, i en god studiemiljö med fina lokaler. Våra engagerade lärare är vana att handleda och undervisa vuxna i schemabundna kurser i olika former samt på distans. Tillgången på modern teknik och teknisk utrustning är mycket god. Vi erbjuder en flexibel studiemiljö som sätter dig som studerar i centrum! Oavsett vilken kontakt du kommer att ha med oss hoppas jag att du blir nöjd med vår verksamhet! Välkommen till oss! Simon Husberg skolledare, Lärcentrum Komvux

3 KOMVUX Katalog 2011/2012 / 3 Komvux Vuxenutbildning på dina villkor Vi erbjuder kurser för dig som vill utveckla din kompetens, byta inriktning och/eller skaffa dig behörighet för fortsatta studier. Vissa kurser kan vi också hjälpa dig att kombinera till en hel yrkesutbildning för att du ska få rätt kompetens och en utbildning som motsvarar arbetsmarknadens krav. Grundläggande vuxenutbildning Vi erbjuder kurser inom flera olika kunskapsområden, bl a svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap, som motsvarar grundskolans årskurs 9 nivå. Dessa kurser är till för dig som avbrutit eller saknar en grundskoleutbildning eller saknar/har brister i de kunskaper som motsvarar grundskolans nivå. Kurserna bedrivs som schemabunden undervisning på dagtid. Vi inrättar också orienteringskurser på grundläggande nivå t ex introduktionskurser i data och studieteknik. Behörighetskrav Du är behörig att anmäla dig till grundläggande kurser från och med hösten det år du fyller 20 år. Ansökan och kursutbud Du söker kurser via vår webbansökan som finns på hemsidan, se/larcentrum. Där finner du också ett komplett kursutbud samt schema. Exempel på yrkesutbildningar hos oss bagare butikssäljare byggutbildning ekonomiadministratör elutbildning godshantering, lager och logistik hotell och turism kock och restaurang omvårdnad och social omsorg svetsteknik Fler exempel samt upplägg finns på vår hemsida!

4 4 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Schemabunden kurs eller distans? Vi rekommenderar att du väljer en schemabunden kurs om du inte har god studievana vill ha lärarledda lektioner vill studera tillsammans med andra Vi rekommenderar att du väljer en distanskurs om du har mycket god studievana och disciplin inte har möjlighet att delta på schemalagda tider vill börja vid valfri tidpunkt vill studera i annan takt När det gäller distansstudier bör du också tänka på att kursen kan innehålla moment då du förväntas vara på plats du behöver ha en dator med internetuppkoppling och relevant programvara Gymnasial vuxenutbildning Vi erbjuder både teoretiska och yrkesinriktade kurser som motsvarar den utbildning som gymnasieskolan ger, men arbetsformer och innehåll anpassas för vuxna. Flera kurser bedriver vi i egen regi men vi samarbetar även med andra kommuner och utbildningsanordnare för att kunna erbjuda dig ett brett kursutbud. Det innebär att vissa kurser kan vara förlagda till en annan ort. Oavsett om du läser på plats i Strängnäs eller hos annan anordnare/kommun så söker du som är folkbokförd i Strängnäs kommun kurserna hos oss. Flexibilitet i studierna! Vårt mål är att erbjuda flexibla studieformer så att våra utbildningar passar just dig. De gymnasiala kurserna erbjuder vi både som schemabundna dagkurser och som distansutbildning. I vissa fall erbjuder vi också kurser på halvdistans (distansutbildning med regelbundna fasta träffar) samt kvällskurser. Det är i de flesta fall möjligt att kombinera studier på grundläggande och gymnasial nivå. Ska du läsa på heltid och/eller är mycket studieovan så rekommenderar vi att du väljer schemabundna dagkurser i så stor utsträckning som möjligt. Att läsa på distans kräver stort ansvar och disciplin hos dig som studerar. Tänk även på att distansstudier kan innehålla moment då du förväntas vara på plats, t ex vid seminarier, redovisningar, laborationer eller prov. Kursupplägg och rutiner kan variera något beroende på om du läser hos oss eller hos någon annan utbildningsanordnare/kommun. Behörighetskrav Du är behörig att söka kurser inom gymnasial vuxenutbildning från och med hösten det år du fyller 20 år. Du kan söka tidigare om du har ett slutbetyg från gymnasieskolan. Du ska också vara folkbokförd i Strängnäs kommun. Är du folkbokförd i annan kommun men ändå vill läsa kurser hos oss i Strängnäs, lämnar du in ansökan till din hemkommun för godkännande. Ansökan och kursutbud I vår kurskatalog på hemsidan hittar du vårt kompletta kursutbud. Där finner du också information om respektive kurs som t ex innehåll och förkunskapskrav. Kurserna som vi på Komvux anordnar i egen regi startar om det finns tillräckligt antal sökande. Schemabundna dagkurser startar i januari och augusti.

5 KOMVUX Katalog 2011/2012 / 5 Schematider finns på vår hemsida. Till distanskurser har vi löpande antagning och din studietakt kan anpassas i hög grad. Du söker alla kurser via vår webbansökan som finns på hemsidan, Studieplanering och vägledning Individuell studieplan Din individuella studieplan ska innehålla dina mål med studierna samt en planering över vilka kurser du ska läsa. Du gör din studieplan i samband med din ansökan. Mer information samt exempel på studieplaner finns på vår hemsida. Studietakt Vuxenstudier kan du bedriva i olika takt för att passa dina behov. Heltidsstudier betyder att du läser minst 20 poäng per vecka. En termin som innehåller 22 veckors heltidsstudier motsvarar då minst 440 poäng. Du kan välja att bedriva dina studier i en långsammare takt, t ex 50% eller 75%, vilket kan passa dig som arbetar eller har annan sysselsättning samtidigt som du studerar. Studerar du 50% betyder det då att du läser minst 10 poäng per vecka. Studietakt & poäng Exempel på hur din studietakt och antal poäng påverkar din studietid. Studietakt Antal Poäng Studietid 100% veckor 100% veckor 50% veckor 50% 50 5 veckor 25% veckor Studie- och yrkesvägledare Du är varmt välkommen att vända dig till våra studie- och yrkesvägledare för att få information om olika studiemöjligheter, behörighetskrav och kompletteringar för fortsatta studier. Vägledarna kan också hjälpa dig med din ansökan och individuella studieplan. Boka gärna tid för ett samtal! Kostnader och ekonomi Utbildning på Komvux är kostnadsfri. Du bekostar dock läromedel, resor och studiebesök själv. Du kan låna läromedel för studier på grundläggande nivå mot en depositionsavgift. Se till att skaffa läromedel i god tid innan kursens start. Aktuell läromedelsförteckning hittar du på vår hemsida. Studiefinansiering Som studerande på Komvux kan du söka studiemedel för att finansiera dina studier. Studiemedel består av bidrag och lån. Du kan välja enbart bidrag eller både och. Du ansöker om studiemedel hos CSN som sedan beviljar eller avslår din ansökan. Läs mer på Den mängd studiemedel du kan söka motsvarar studietakten. Tänk på att du måste ha en studietakt på minst 50% för att vara berättigad till studiemedel. Du kan få studiemedel ett begränsat antal veckor, därför är det viktigt att du planerar noggrant så att du kan få studiefinansiering under hela din studietid! Det är också viktigt att du håller din studietakt, är aktiv i dina studier och klarar av de kurser du påbörjat. Annars riskerar du att bli av med ditt studiemedel alternativt bli återbetalningsskyldig!

6 6 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Övrig information Lärcentrum Lärcentrum finns på Campus Strängnäs och är ett centrum för vuxnas lärande i Strängnäs. Förutom komvux så ingår även sfi, särvux samt eftergymnasial utbildning i Lärcentrum. Sfi är svenska för invandrare och särvux är särskola för vuxna. Vi har också eftergymnasial utbildning i form av högskole- och yrkeshögskolekurser samt uppdragsutbildning. Kontakta gärna vår reception om du önskar mer information! Betygsdokument Ett samlat betygsdokument är ett dokument som visar vilka kurser du slutfört och vilka betyg du fått. Kontakta receptionen för att beställa en utskrift. Läser du för att få ett slutbetyg från komvux måste du planera dina studier tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. KomIn vår studieverkstad Förutom ordinarie undervisning erbjuder vi också stöd och hjälp i vår öppna studieverkstad, kallad KomIn. Där finns möjlighet att få extra stöd och handledning av våra lärare. Det finns också gott om studieplatser och datorer samt ett litet bibliotek. Läs- och skrivcentrum Vi erbjuder extra stöd och hjälp för dig som har läs- och/eller skrivsvårigheter, t ex dyslexi, i vårt Läs- och skrivcentrum. Du har möjlighet att få individuellt stöd och vi kan också erbjuda tekniska hjälpmedel. Prövning När du gör en prövning förbereder du dig helt på egen hand för att sedan få dina kunskaper examinerade av en lärare för att få ett betyg. Prövningen omfattar en hel kurs och passar dig som redan har de kunskaper som krävs men saknar ett formellt betyg. Du ansöker om prövning hos oss. En prövning kostar 500 kr per kurs. Validering Med validering får du din kunskap dokumenterad vilket kan vara till hjälp när du börjar studera, så att du startar på rätt nivå och slipper läsa om det du redan kan söker nytt jobb/ska komma in på arbetsmarknaden ska få behörighet och tillgång till fortsatta studier Validering inom omvårdnad Om du har kunskaper som du skaffat dig i arbetslivet, på fritiden eller genom utbildning kan du genomgå en validering. Validering innebär att vi gör en kartläggning, bedömning och värdering av dina kunskaper, färdigheter och kompetens så att du kan få ett intyg/ betyg. Valideringsresultatet kan sedan utgöra underlag för din individuella studieplan inför fortsatta/kompletterande studier. I dagsläget genomför vi validering inom ramen för en orienteringskurs.

7

8 Välkommen till Lärcentrum och Komvux! Kontakta oss gärna för mer information! Reception Tfn Besöks- och telefontider Reception Mån, ons-fre kl Tis kl Lunch kl Lena. Andersson, skolassistent Tfn Annika Skogsmo, skolassistent Tfn Studie- och yrkesvägledare Anna-Stina Haglund Tfn Anita Berg Tfn Besöksadress Lärcentrum Campus Strängnäs E-post: På vår hemsida hittar du aktuell information och webbansökan:

9 Kursutbud Komvux ht 2011 vt 2012 Kurs Anm.kod Höst 2011 Vår 2012 Poäng Anordnare Administration A ADM A S, D D 50 Lärcentrum Administration B ADM B D D 200 NTI Affärsjuridik AFF JUR D S, D 50 Lärcentrum Affärsutveckling AFFUT D D 50 NTI Alternativ medicin ALT D D 50 NTI Arbetsmiljö och säkerhet ARB S, D S, D 50 Lärcentrum Arbetssätt och lärande ARBSÄTT D D 50 NTI Biologi A BI A S, HD S, HD 100 Lärcentrum Biologi B BI B HD S, HD 50 Lärcentrum/NTI Bransch och produktkunskap BRANSCH D D 50 NTI Byggutbildning, betong BETONG S S 1100 Kontakta SYV Byggutbildning, golv GOLV S S 1300 Kontakta SYV Byggutbildning, murare MURARE S S 1350 Kontakta SYV Byggutbildning, plattsättare PLATT S S 1200 Kontakta SYV Byggutbildning, trä TRÄ S S 1450 Kontakta SYV Databashantering DATABAS D S, D 100 Lärcentrum/NTI Datorkommunikation DATAKOM D D 100 NTI Datorkunskap DA S, D S, D 50 Lärcentrum Desktopp DP D D 50 NTI El utbildning, installationstekniker ELINS HD HD 1350 Kontakta SYV El utbildning, industritekniker ELIND HD HD 1350 Kontakta SYV Engelska A EN A S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Engelska B EN B S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Engelska C EN C D D 100 NTI Etik och livsfrågor ETIK S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Export Import EXPORT D D 50 NTI Filosofi A FIL A D D 50 NTI Filosofi B FIL B D D 50 NTI Finansiering och kalkylering FIKA D D 50 NTI Finska steg 1 FI 1 D D 100 NTI Finska steg 2 FI 2 D D 100 NTI Folkhälsokunskap FOLK D D 50 NTI Franska steg 1 FR 1 D D 100 NTI Franska steg 2 FR 2 D D 100 NTI Fysik A FY A S, D D 100 E:a/Lärcentrum/NTI Fysik B FY B D S, D 150 E:a/NTI Företagsekonomi A FE A S, D D 50 Lärcentrum Företagsekonomi B FE B S, D D 150 Lärcentrum Försäljning och service FÖRS D D 50 NTI Geografi A GE A S, HD HD 100 Lärcentrum Geografi B GE B HD HD 50 Lärcentrum/NTI Geriatrik GER S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Grafisk kommunikation A GRAF A D D 100 NTI Grafisk kommunikation B GRAF B D D 100 NTI Grafisk kommunikation C GRAF C D D 100 NTI Handel och specialisering HASP D D 200 NTI Hemsjukvård HEM S, D D 100 Lärcentrum/NTI Historia A HI A S, D S, D 100 Lärcentrum Utbildning på vuxnas villkor 1

10 Historia B HI B D D 100 NTI Historia C HI C D D 100 NTI Hotell och turismutbildning HOTUTB D D 800 Kontakta SYV Hälsopedagogik HÄLSO D D 50 NTI Industriutbildning CNC CNC HD HD ca1000 Kontakta SYV Information och layout A INFLAY A S, D D 50 Lärcentrum Information och layout B INFLAY B D S, D 100 Lärcentrum/NTI Internationell ekonomi INTEK D D 50 NTI Internationella relationer INTREL D D 50 NTI IT samordning ITSAM D D 200 NTI IT stöd ITST D D 50 NTI Italienska steg 1 IT 1 D D 100 NTI Italienska steg 2 IT 2 D D 100 NTI Japanska steg 1 JAP 1 D D 100 NTI Japanska steg 2 JAP 2 D D 100 NTI Kemi A KE A S, D D 100 E:a/NTI Kemi B KE B D S, D 100 E:a/NTI Kommunikation KOM D D 50 NTI Latin A LAT A D D 100 NTI Latin B LAT B D D 100 NTI Lindrande vård LINV S,D S, D 100 Lärcentrum Lokala nätverk A LOKNÄT A D D 100 NTI Lokala nätverk B LOKNÄT B D D 150 NTI Mandarin/Kinesiska steg 1 MAN 1 D D 100 NTI Mandarin/Kinesiska steg 2 MAN 2 D D 100 NTI Marknadsföring MARKFÖR D D 100 NTI Matematik A MA A S, D S, D 100 Lärcentrum Matematik B MA B S, D S, D 50 Lärcentrum Matematik C MA C S, D S, D 100 Lärcentrum Matematik D MA D HD HD 100 Lärcentrum Matematik E MA E HD HD 50 Lärcentrum Medicinsk grundkurs MED S, D S, D 100 Lärcentrum Mediekommunikation A MEDK A D D 100 NTI Mediekommunikation B MEDK B D D 100 NTI Mediekommunikation C MEDK C D D 100 NTI Mediekunskap MEDKUN D D 100 NTI Medieproduktion A MEDPRO A D D 200 NTI Miljöjuridik MILJÖJU D D 50 NTI Miljökunskap MILJÖ S, HD S, HD 100 Lärcentrum Miljöpolitik MILPOL D D 50 NTI Multimedia A MULTI A D D 100 NTI Multimedia B MULTI B D D 50 NTI Människan socialt och kulturellt MÄNK S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Naturkunskap A NK A S, HD S, HD 50 Lärcentrum Naturkunskap B NK B S, HD S, HD 100 Lärcentrum Näthandel A NÄTH A D D 50 NTI Näthandel B NÄTH B D D 50 NTI Näringslära NÄR D D 50 MiRoi Omvårdnad OMV S, D S, D 150 Lärcentrum Operativsystem, Linux OPLIN D D 50 MiRoi Operativsystem, WINDOWS 7 OPWIN7 D D 50 NTI Operativsystem, Unix OPUNIX D D 50 NTI Organisation och ledarskap ORG D D 50 NTI Utbildning på vuxnas villkor 2

11 Pedagogiskt ledarskap PEDLED D D 100 NTI Personaladministration PERSADM D S, D 50 Lärcentrum Persondatorer PERSDAT D D 100 NTI Personlig försäljning PERSFÖR D D 50 NTI Praktisk marknadsföring A PRAMAR A D D 50 NTI Praktisk marknadsföring B PRAMAR B D D 100 NTI Praktisk marknadsföring C PRAMAR C D D 50 MiRoi Programhantering PROGH S, D D 100 Lärcentrum Programmering A PRO A D D 50 NTI Programmering B, C++ PRO B D D 50 NTI Programmering B Java PRO BJA D D 50 NTI Programmering B PHP PRO PHP D D 50 MiRoi Programmering B VB.NET PRO BVB D D 50 NTI Programmering C, C++ PRO C D D 100 NTI Programmering C PHP SQL PRO CVB D D 100 MiRoi Programmering C VB. NET PRO BVB D D 100 NTI Psykiatri PSYK S, D D 200 Lärcentrum Psykosocialt arbete PSYKARB D D 100 NTI Psykologi A PS A S, D S, D 50 Lärcentrum Psykologi B PS B D D 50 NTI Redovisning och beskattning RED D S, D 100 Lärcentrum Rehabilitering och habilitering REHAB D D 100 Lärcentrum/NTI Religonskunskap A RE A S, D S, D 50 Lärcentrum Religonskunskap B RE B D D 50 NTI Rättskunskap RK S, D D 50 Lärcentrum Samhällskunskap A SH A S, D S, D 100 Lärcentrum Samhällskunskap hllk k B SH B D D 100 NTI Samhällskunskap C SH C D D 100 NTI Sjukvård SJUK S, D D 200 Lärcentrum Småföretagande A SMÅF A D D 50 NTI Småföretagande B SMÅF B D D 100 NTI Socialt behandlingsarbete SOCBEH D D 100 NTI Social omsorg SOCOMS S, D S, D 150 Lärcentrum Socialpsykiatri SOPS S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Spanska steg 1 SP 1 D D 100 NTI Spanska steg 2 SP 2 D D 100 NTI Spanska steg 3 SP 3 D D 100 NTI Spanska steg 4 SP 4 D D 100 NTI SPCS datorbaserad redovisning SPCS Startar ej S 50 Lärcentrum Svenska A SV A S, D S, D 100 Lärcentrum Svenska B SV B S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Svenska C SV C D D 50 NTI Svenska som andraspråk A SAS A S S 100 Lärcentrum Svenska som andraspråk B SAS B S S 100 Lärcentrum Textkommunikation A TEXT A D D 100 NTI Textkommunikation B TEXT B D D 100 NTI Tyska steg 1 TY 1 D D 100 NTI Tyska steg 2 TY 2 D D 100 NTI Tyska steg 3 TY 3 D D 100 NTI Tyska steg 4 TY 4 D D 100 NTI Utveckling, livsvillkor och socialisation UTVLS D D 200 NTI Utvecklingsstörning/funktionshinder UTVSTÖ D D 200 Lärcentrum/NTI Validering vård och omsorgsarbete e VAL HD HD 100 Kontakta SYV Utbildning på vuxnas villkor 3

12 Virtuella miljöer VIRT D D 100 NTI Vård och omsorgsarbete VÅRD S, D S, D 200 Lärcentrum Webbdesign WEBB S, D S, D 100 Lärcentrum/NTI Yrkessvenska, orienteringskurs för inv YRKSV S S 100 Kontakta SYV Grundläggande kurser Anm.kod Biologi BI TERMINSTIDER Data för nybörjare INDA HÖSTTERMIN Engelska, nybörjare EN 1 VÅRTERMIN Engelska, fortsättning EN 2 Fysik FY Hem och konsumentkunskap HKK Kemi KE Matematik MA Religonskunskap RE Samhällskunskap SH Svenska SV Svenska som andra språk SAS Alla grundläggande ämnen läses enligt schema på Lärcentrum Förkortningar som används i kolumnerna med kursutbudet. (E:a) = Schemabunden kurs läses i Eskilstuna (S) = Schemabunden kurs (D) = Distanskurs (HD) = Distanskurs med vissa obligatoriska lektioner/laborationer förlagda till Lärcentrum Utbildning på vuxnas villkor 4

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2012 Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Komvux - en del av Campus Strängnäs Vårt

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2013 Kommunal Vuxenutbildning Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Vuxenutbildningen

Läs mer

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898 Kurskatalog 2008 www.liberhermods.se Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898 Välkommen till Liber Hermods! hos oss når du dina mål Sedan starten 1898 har Liber Hermods

Läs mer

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid 898 1 n a d e s ande r ä l t l e b i flex s d o m r Liber He Välkommen till Liber Hermods! hos oss når du dina mål Från och med

Läs mer

studera hos oss! LÄRCENTRUM Vuxenutbildningen i Svenljunga

studera hos oss! LÄRCENTRUM Vuxenutbildningen i Svenljunga studera hos oss! LÄRCENTRUM Vuxenutbildningen i Svenljunga välkommen till Lärcentrum, vuxenutbildning utbildningsutbud läsåret 2011/2012 innehåll 3 vem får studera 4 grundläggande vuxenutbildning (gruv)

Läs mer

Kurser på Hermods. Kursutbud

Kurser på Hermods. Kursutbud Kurser på Hermods Hermods erbjuder individuellt lärande med flexibilitet i tid, tempo och rum. Du kan välja enstaka kurser eller kombinera flera till ett kurspaket. Kombinera dina studier med arbete, föräldraledighet

Läs mer

www.hermods.se Hermods utbildar sedan 1898

www.hermods.se Hermods utbildar sedan 1898 www.hermods.se Hermods utbildar sedan 1898 Katalog Vuxenutbildning 2009 Välkommen till Hermods! hos oss når du dina mål Sedan starten 1898 har Hermods hjälpt fler än fyra miljoner svenskar att nå sina

Läs mer

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898

www.liberhermods.se Kurskatalog 2008 Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898 Kurskatalog 2008 www.liberhermods.se Liber Hermods för en lysande framtid Liber Hermods flexibelt lärande sedan 1898 Välkommen till Liber Hermods! hos oss når du dina mål Sedan starten år 1898 har Liber

Läs mer

Välkommen till distansstudier med Infokomp!

Välkommen till distansstudier med Infokomp! Välkommen till distansstudier med Infokomp! Först av allt: Lycka till med dina studier och vi hoppas kunna hjälpa dig på bästa sätt! InfoKomp erbjuder en mängd kurser som du kan studera på distans. Våra

Läs mer

KURSUTBUD MED SCHEMA 14-01-13 14-05-30

KURSUTBUD MED SCHEMA 14-01-13 14-05-30 VUXENUTBILDNINGEN GÄVLE KURSUTBUD MED SCHEMA Komvux 14-01-13 14-05-30 För heltidsstudier VT-14 krävs minst 400 gymnasiepoäng Omfattningen av studierna mäts i poäng = gymnasiepoäng eller studiepoäng. Varje

Läs mer

Vuxenutbildningen. Kursinformation. för. Våren 2010 (period 1 och 2)

Vuxenutbildningen. Kursinformation. för. Våren 2010 (period 1 och 2) Vuxenutbildningen Kursinformation för Våren 2010 (period 1 och 2) Information om ansökan till våren 2010 Vuxenutbildningen kommer att ha fem kursstarter 2010. Året är indelat i sex studieperioder, period

Läs mer

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING VT-12 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan.

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING VT-12 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING VT-12 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. Ansökan skall vara inlämnad senast 15 november 2011 Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress: Postnr: Ort: Folkbokföringsadress

Läs mer

KURSKATALOG Våren 2012

KURSKATALOG Våren 2012 KURSKATALOG Våren 2012 1 VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå. I annat fall måste

Läs mer

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder Lär dig något nytt! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli behörig till eftergymnasial utbildning eller lära dig något nytt bara för din egen skull? I så fall är du

Läs mer

Kurser på gymnasienivå

Kurser på gymnasienivå Vuxenutbildningen er på gymnasienivå Våren 2011 start: 10 januari Sista ansökningsdatum: 10 november 2010 tider 10/1-18/3 ()... period 1 10/1-27/5 ()... period 1-2 10/1-23/12 (40 veckor)... period 1-2

Läs mer

Kurser som kan höja meritvärdet för dig som har utländska gymnasiebetyg

Kurser som kan höja meritvärdet för dig som har utländska gymnasiebetyg 1 (4) Ur Högskoleverkets författningssamling 2012:6, bilaga 2 Här ser du vilka kurser från komvux som kan höja meritvärdet. Tänk på att den kurs som du måste ha för att bli behörig till en utbildning alltid

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Sommaren och hösten 2011 PERIODER 2011 Period 3: 30 juni 29 juli (sista ansökan 19 maj 2011) Period 4 5: 8 augusti 23 december (sista ansökan 30 maj 2011) Period

Läs mer

KURSKATALOG Hösten 2011- Våren 2012

KURSKATALOG Hösten 2011- Våren 2012 KURSKATALOG Hösten 2011- Våren 2012 WWW.SYDNARKEVUX.SE 1 VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg

Läs mer

Många olika utbildare Ett fåtal kurser Kunde sällan avsluta

Många olika utbildare Ett fåtal kurser Kunde sällan avsluta Förr Många olika utbildare Ett fåtal kurser Kunde sällan avsluta Nu Egna anställda lärare Behåller samma lärare Lokalt och distans Kan alltid avsluta Nationell samordning Utbildningsledare Studie & yrkesvägledare

Läs mer

Vuxenutbildningen i Umeå 2008

Vuxenutbildningen i Umeå 2008 Vuxenutbildningen i Umeå 2008 Var så god Välj vilken kurs du vill läsa, var du vill läsa och hur du vill läsa! Vuxenutbildningen i Umeå erbjuder flera olika alternativ för att du ska kunna välja studier

Läs mer

Kursutbud. f ö r K o m v u x. v å r e n 2 0 1 6 160111-160527

Kursutbud. f ö r K o m v u x. v å r e n 2 0 1 6 160111-160527 NÄRINGSLIV OCH ARBETSMARKNAD GÄVLE VUXENUTBILDNINGEN Q Kursutbud med schema f ö r K o m v u x v å r e n 2 0 1 6 160111-160527 För heltidsstudier VT-16 krävs minst 400 gymnasiepoäng Omfattningen av studierna

Läs mer

Lidingö Vuxenutbildning. www.lidingo.se/vuxenutbildning

Lidingö Vuxenutbildning. www.lidingo.se/vuxenutbildning Lidingö Vuxenutbildning www.lidingo.se/vuxenutbildning Kursprogram hösten 2011 Gymnasial Vuxenutbildning Dag Gymnasiekurs Kurskod Dag Tid Övrigt Poäng Arbetssätt o lär. (studieteknik) AR LÄ H11 on 10.00-12.10

Läs mer

Läsåret 2018/2019. Högsby UtbildningsCenter Ringvägen 5, Högsby

Läsåret 2018/2019. Högsby UtbildningsCenter Ringvägen 5, Högsby Läsåret 2018/2019 Högsby UtbildningsCenter huc@hogsby.se Innehållsförteckning Valbara kurser på gymnasial nivå - KGY Svenska / Svenska som andraspråk 1 Engelska 1 Religion 1 Historia 1 Psykologi 1 Filosofi

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9

ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9 ALLMÄN INFORMATION SID 1 GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING SID 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING SID 4-8 MOTSVARANDELISTA NYA/GAMLA KURSER SID 9 UTBILDNING INOM VÅRD OCH OMSORG SID 10-13 1 ALLMÄN INFORMATION Elsa

Läs mer

KURSKATALOG Våren 2013

KURSKATALOG Våren 2013 KURSKATALOG Våren 2013 WWW. SYDNARKEVUX.SE VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå.

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Våren 2015 PERIODER VÅREN 2015 Period 1: 12 januari 20 mars 2015 (sista ansökningsdag 12 november 2014) Period 1 2: 12 januari 29 maj 2015 (sista ansökningsdag

Läs mer

KURSKATALOG Hösten 2014

KURSKATALOG Hösten 2014 KURSKATALOG Hösten 2014 WWW. SYDNARKEVUX.SE VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå.

Läs mer

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vårdutbildningar som ger dig möjligheter Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Falun@svok.se Västra

Läs mer

Att studera på komvux i Tranemo. Vad kostar det att läsa på komvux i Tranemo? Ansökan

Att studera på komvux i Tranemo. Vad kostar det att läsa på komvux i Tranemo? Ansökan Att studera på komvux i Tranemo Komvuxutbildningen är öppen för dig som har avslutad gymnasieutbildning eller fyller minst 20 år under hösten det år du börjar läsa. På Tranemo gymnasieskola och komvux

Läs mer

*nybörjargrupper. *innehåll. Sfi för nybörjargrupper 3. Grundvux 4. Gymnasievux 6. Gör din egen studieplan 9. Yrkesutbildningar 10

*nybörjargrupper. *innehåll. Sfi för nybörjargrupper 3. Grundvux 4. Gymnasievux 6. Gör din egen studieplan 9. Yrkesutbildningar 10 Schema VT 2013 *nybörjargrupper SFI läsåret 2012/2013 (Dag+Kväll) *innehåll Huddinge kommun erbjuder SFI-studier på dag och kvällstid. Kravet är att du är folkbokförd i kommunen. Skolan är belägen i Flemingsberg,

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Våren och sommaren 2013 PERIODER 2013 Period 1: 14 januari 22 mars 2013 (sista ansökan 22 nov 2012) Period 1 2: 14 januari 31 mars 2013 (sista ansökan 22 nov

Läs mer

KURSKATALOG Våren 2015

KURSKATALOG Våren 2015 KURSKATALOG Våren 2015 WWW. SYDNARKEVUX.SE VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå.

Läs mer

Vuxenutbildningen i Svedala

Vuxenutbildningen i Svedala Vuxenutbildningen i Svedala 2015/16 Komvux Gymnasiekompetens för vuxna Grundvux Grundskolekompetens för vuxna Sfi Svenska för invandrare Nils Fredriksson Utbildning NFU Välkommen till vuxenutbildningen

Läs mer

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN!

Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Lär dig något nytt! VÅREN 2016 VÄLKOMMEN! Här finns möjlighet att studera på flera olika nivåer och inom vitt skilda områden! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

KURSUTBUD för vuxenutbildning

KURSUTBUD för vuxenutbildning KURSUTBUD för vuxenutbildning ALLMÄNT OM FUTURA UTBILDNING Hos oss på Futura Utbildning hittar du vuxenutbildning, Svenska för invandrare, gymnasiekurser och gymnasieprogram. Vuxenutbildngen på Futura

Läs mer

KURSKATALOG Hösten 2015

KURSKATALOG Hösten 2015 KURSKATALOG Hösten 2015 WWW. SYDNARKEVUX.SE Vision 2020 Allévux har individen och individens behov av lärande i fokus. Vår värdegrund vilar på respekten för allas lika värde, respekten för de mänskliga

Läs mer

Kurskod X X X X X X X X X X X. Block 1 X X X X. obligatoriska. kurs) Block 2. Geriatrik X X X X X X X. Rehabilitering och. habilitering Psykiatri

Kurskod X X X X X X X X X X X. Block 1 X X X X. obligatoriska. kurs) Block 2. Geriatrik X X X X X X X. Rehabilitering och. habilitering Psykiatri Omvårdnadsutbildning Hösten 2009 1 SÅ HÄR ARBETAR VI OMVÅRDNADSUTBILDNING HÖSTTERMINEN 2009 INTRODUKTION TILL REGULJÄRA OCH FLEIBLA STUDIER INOM OMVÅRDNAD OCH OMSORG Du kan läsa omvårdnadd på två sätt

Läs mer

Vi har plats för dig!

Vi har plats för dig! Vuxenutbildningen i Lerum och Partille kursprogram våren 2011 Vi har plats för dig! Gymnasiala kurser våren och hösten 2011 Planerad start Kurs Poäng våren -11 hösten -11 DATORANVÄNDNING Datorkunskap 50

Läs mer

HÖSTEN 2016. Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX. www.skelleftea.se/vux

HÖSTEN 2016. Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX. www.skelleftea.se/vux HÖSTEN 2016 Kurskatalog VUXENUTBILDNINGEN, VUX www.skelleftea.se/vux 1 VUXENUTBILDNING I SKELLEFTEÅ KOMMUNS EGEN REGI Vuxenutbildningen i Skellefteå - För dig som vill läsa in behörighet och som söker

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Hösten & vintern 2013 PERIODER 2013 Period 3: 3 juni 9 augusti 2013 (sista ansökan 16 maj 2013) Period 4: 12 augusti 18 oktober 2013 (sista ansökan 20 maj 2013)

Läs mer

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING Vårterminen 2010 Ansökan skall vara inlämnad senast 16 november, 2009 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan.

ANSÖKAN KOMMUNAL VUXENUTBILDNING Vårterminen 2010 Ansökan skall vara inlämnad senast 16 november, 2009 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. ANSÖKAN KOMMUNAL VUENUTBILDNING Vårterminen 2010 Ansökan skall vara inlämnad senast 16 november, 2009 Jag är redan studerande vid Aleholmsskolan. PERSONUPPGIFTER Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress

Läs mer

VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux

VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux Besöksadress S:t Larsgatan 46 Postadress Klostergatan 49, 581 81 Linköping E-postadress: komvux@linkoping.se Elsa Brändströms skola/birgittavux Faxnr 20

Läs mer

VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux

VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux VÄLKOMMEN till Elsa Brändströms skola/birgittavux 2014-11-26 Besöksadress S:t Larsgatan 46 Postadress Klostergatan 49, 581 81 Linköping E-postadress: komvux@linkoping.se Elsa Brändströms skola/birgittavux

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015

På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015 På väg mot nya mål Kurskatalog Vuxenutbildning Mjölby Höstterminen 2015 Vuxenutbildningen Välkommen till Mjölby vuxenutbildning! En plats där du hittar nya vägar Nystart eller bara ett steg vidare? Med

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 9 januari 28 november 15 december (21 december NTI) 13 februari 7 januari 26 januari 20 mars 11 februari 2 mars

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 24 april 18 mars 6 april 29 maj 22 april 11 maj 3 juli 22 april 11 maj 21 augusti 29 april 3 augusti 25 september

Läs mer

Vuxenutbildning. i Flen, Katrineholm och Vingåker

Vuxenutbildning. i Flen, Katrineholm och Vingåker Vuxenutbildning i Flen, Katrineholm och Vingåker Vuxenstudier i Flen, Katrineholm och Vingåker Kommunal vuxenutbildning kallas: Grundläggande vuxenutbildning, som omfattar utbildningar på grundskolenivå.

Läs mer

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 VUXENUTBILDNING KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

GY2011 Blir klar GY2000 Ämne Kurs Kurskod Poäng Kurs Kurskod Poäng Administration Administration ADMADM00S 100 Ingår f n ej i kursutbudet -- Klar Klar

GY2011 Blir klar GY2000 Ämne Kurs Kurskod Poäng Kurs Kurskod Poäng Administration Administration ADMADM00S 100 Ingår f n ej i kursutbudet -- Klar Klar NYA KURSER GAMLA KURSER GY2011 Blir klar GY0 Ämne Kurs Kurskod Poäng Kurs Kurskod Poäng Administration Administration ADMADM00S Ingår f n ej i kursutbudet -- specialisering Administration 1 Administration

Läs mer

Kurser och kursupplägg Hösten 2015

Kurser och kursupplägg Hösten 2015 Kurser och kursupplägg Hösten 2015 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Terminstid: Vårterminen 2016 160118-160603 Höstterminen 2016 160815-161216 prel OBS! För alla kurser gäller att de anordnas om de får tillräckligt antal sökande. Om den kurs

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs - ej VT17 Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 12 200 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs Engelska 4 200 Dagkurs

Läs mer

KURSUTBUD VÅREN 2017 PERIOD 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING 2017/03/ /05/ /05/ /08/04

KURSUTBUD VÅREN 2017 PERIOD 2-3 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING 2017/03/ /05/ /05/ /08/04 KURSUTBUD VÅREN 2017 GYMNASIAL VUXENUTBILDNING PERIOD 2 3 P2 2017/03/20 2017/05/26 P3 2017/05/29 2017/08/04 Du ansöker till kurser på: Sista ansökningsdag P2: 01 Mars Sista ansökningsdag P3: 02 Maj P3

Läs mer

Kursutbud. f ö r K o m v u x. h ö s t e n

Kursutbud. f ö r K o m v u x. h ö s t e n NÄRINGSLIV OCH ARBETSMARKNAD GÄVLE VUXENUTBILDNINGEN Q Kursutbud med schema f ö r K o m v u x h ö s t e n 2 0 1 6 160815-161216 För heltidsstudier krävs minst 360 gymnasiepoäng Omfattningen av studierna

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING 2015-05-07 Välkommen till Birgittaskolans vuxenutbildning GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Närkurs eller distanskurs Biologi Biologi, två terminer 75/termin Närkurs Data Data, orienteringskurs

Läs mer

Vuxenutbildning Skövde

Vuxenutbildning Skövde Vuxenutbildning Skövde Kurser och ansökningskoder Våren 2018 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser

Läs mer

Vuxenutbildning Skövde

Vuxenutbildning Skövde Vuxenutbildning Skövde Kurser och ansökningskoder Hösten 2017 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser

Läs mer

Vuxenutbildning Skövde

Vuxenutbildning Skövde Vuxenutbildning Skövde Kurser och ansökningskoder Hösten 2016 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser

Läs mer

KOMVUX BORGHOLM KURSKATALOG 2016/2017

KOMVUX BORGHOLM KURSKATALOG 2016/2017 KOMVUX BORGHOLM KURSKATALOG 2016/2017 Det livslånga lärandet Vi är den lilla ambitiösa skolan som välkomnar dig som fyllt 20 år. Här får Du möjlighet att utveckla din potential och nå dina drömmars mål.

Läs mer

Vuxenutbildning Mariestad. Kursutbud hösten 2015

Vuxenutbildning Mariestad. Kursutbud hösten 2015 Vuxenutbildning Mariestad Kursutbud hösten 2015 Välkommen till Vuxenutbildning i Mariestad! Passar någon av punkterna in på dig? Du har bestämt dig för att fullfölja dina avbrutna studier Du vill komplettera

Läs mer

Period 4 Hösten 2012 20 augusti 21 december Period 5

Period 4 Hösten 2012 20 augusti 21 december Period 5 Schema HT 2012 Schema för *grundvux Sök senast 6 augusti Period 4 Hösten 2012 20 augusti 21 december Period 5 15 oktober 21 december Kursnamn Kursbeteckning Poäng Schematid Data grund 2PPV DAGH12 50 måndag

Läs mer

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål!

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål! Vuxenutbildningen På väg mot nya mål! Kurskatalog Vuxenutbildningen i Mjölby Höstterminen 2014 Välkommen till Norrgårdens Utbildningscentrum och Mjölby vuxenutbildning! En plats där Du hittar nya vägar

Läs mer

Kurser och ansökningskoder Våren 2016

Kurser och ansökningskoder Våren 2016 Kurser och ansökningskoder Våren 2016 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser kan starta vid olika

Läs mer

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Höstterminen 2015 Innehåll Masugnen Lindesberg... 3 Om studier på Masugnen... 4 Ansökan... 5 Grundläggande vuxenutbildning... 6 Gymnasial vuxenutbildning...

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 12 200 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs Engelska 4 200 Dagkurs Fysik

Läs mer

Omvårdnadsutbildning HÖSTEN 2011 MEDLEARN 1. Solna stad i samarbete med Medlearn. Du väljer själv studietakt. Förkunskapskrav.

Omvårdnadsutbildning HÖSTEN 2011 MEDLEARN 1. Solna stad i samarbete med Medlearn. Du väljer själv studietakt. Förkunskapskrav. HÖSTEN 2011 MEDLEARN 1 Omvårdnadsutbildning Du väljer själv studietakt Du väljer om du vill läsa heltid eller deltid. Heltid innebär 20-30 poäng/vecka. Hela yrkesutbildningen omfattar 1350 poäng. Förkunskapskrav

Läs mer

Vuxenutbildningen Sunne 2015

Vuxenutbildningen Sunne 2015 Vuxenutbildningen Sunne 2015 www.larcenter.sunne.se Innehåll Vuxenutbildningen i Sunne 3 Allmän information. 4 Viktigt om betyg.. 5 Viktigt om studieekonomi 6 Svenska för invandrare SFI.. 7 Grundläggande

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser Vuxenutbildning på grundskolenivå Biologi Engelska Fysik Geografi Hem- och konsumentkunskap Historia Kemi Matematik Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Svenska som andraspråk 1 300 poäng Gymnasial

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer

MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN FRÅN 2010

MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN FRÅN 2010 1 MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN FRÅN 2010 Meritpoäng extra poäng du kan skaffa i gymnasieskolan Du kan få max 2,5 meritpoäng att lägga till ditt jämförelsetal genom att få lägst betyget godkänt

Läs mer

Vuxenutbildning Skövde

Vuxenutbildning Skövde Vuxenutbildning Skövde Kurser och ansökningskoder Våren 2017 Du söker kurser genom att på ansökningsblanketten ange kurskod, antal poäng, kursnamn samt starttid för kursen du söker. Observera att kurser

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

Välkommen att studera!

Välkommen att studera! www.boras.se/vux Den kommunala vuxenutbildningen i Borås 2010/2011 Välkommen att studera! Sidan 1 Innehållsförteckning Välkommen till Vuxenutbildningen...3 Vägledning. Från ansökan till betyg...4 Från

Läs mer

Hösten Vuxenstudier Haninge PERIODER HÖSTEN 2015 KURSER & UTBILDNINGAR

Hösten Vuxenstudier Haninge PERIODER HÖSTEN 2015 KURSER & UTBILDNINGAR KURSER & UTBILDNINGAR Vuxenstudier Haninge Hösten 2015 PERIODER HÖSTEN 2015 Period 4: 10 augusti 16 oktober (sista ansökningsdag 3 juni 2015) Period 4 5: 10 augusti 18 december (sista ansökningsdag 3 juni

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning Kursutbud och schematider Skolan har gemensamma provtider vissa onsdagar klockan 13.00 16.00. Det innebär att skriftliga prov för en del kurser/lärare endast görs under denna

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING GRUNDLÄGGANDE VUXENUTBILDNING Kurs CSN poäng Dagkurs eller distanskurs Biologi 150 Dagkurs Data, orienteringskurs 50 Dagkurs Engelska 12 200 Dagkurs Engelska 3 200 Dagkurs Engelska 4 200 Dagkurs Fysik

Läs mer

OMRÅDESBEHÖRIGHETER OCH MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN Gäller dig som går ut gymnasiet 2010 2013 (mer info på www.hsv.se)

OMRÅDESBEHÖRIGHETER OCH MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN Gäller dig som går ut gymnasiet 2010 2013 (mer info på www.hsv.se) OMRÅDESBEHÖRIGHETER OCH MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN Gäller dig som går ut gymnasiet 2010 2013 (mer info på www.hsv.se) Meritpoäng extra poäng du kan skaffa i gymnasieskolan Du kan få max 2,5

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Högskoleverkets föreskrifter (HSVFS 2009:1) om grundläggande behörighet och urval;

Föreskrifter om ändring i Högskoleverkets föreskrifter (HSVFS 2009:1) om grundläggande behörighet och urval; Förslag Föreskrifter om ändring i Högskoleverkets föreskrifter (HSVFS 2009:1) om grundläggande behörighet och urval; beslutade den Högskoleverket föreskriver med stöd av 7 kap. 5 andra stycket, 7 kap.

Läs mer

OMRÅDESBEHÖRIGHETER OCH MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN Gäller dig som går ut gymnasiet 2010 2013 (mer info på www.hsv.se)

OMRÅDESBEHÖRIGHETER OCH MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN Gäller dig som går ut gymnasiet 2010 2013 (mer info på www.hsv.se) OMRÅDESBEHÖRIGHETER OCH MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN Gäller dig som går ut gymnasiet 2010 2013 (mer info på www.hsv.se) Meritpoäng extra poäng du kan skaffa i gymnasieskolan Du kan få max 2,5

Läs mer

Kurser och kursupplägg Hösten 2016

Kurser och kursupplägg Hösten 2016 Kurser och kursupplägg Hösten 2016 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

Meritpoäng för sökande till högskolan från 2010. Högskoleverkets beslut om områdesbehörigheter Taget 071211

Meritpoäng för sökande till högskolan från 2010. Högskoleverkets beslut om områdesbehörigheter Taget 071211 Meritpoäng för sökande till högskolan från 2010 Meritpoäng extra poäng du kan skaffa i gymnasieskolan Du kan få max 2,5 meritpoäng att lägga till ditt jämförelsetal genom att få lägst betyget godkänt i

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN. BROMÖLLA-SÖLVESBORG

VUXENUTBILDNINGEN.  BROMÖLLA-SÖLVESBORG VUXENUTBILDNINGEN www.sbkf.se BROMÖLLA-SÖLVESBORG Hösten 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen! Hösten 2017 Studietid Grundläggande, Gymnasie samt Särskild utbildning för vuxna: 2017-08-07 2018-01-12 Sista

Läs mer

KURSPROGRAM 2016/2017

KURSPROGRAM 2016/2017 KURSPROGRAM 2016/2017 I denna katalog vill vi visa dig vårt utbildningsutbud och inspirera dig till fortsatta studier. Vi har ett brett utbud av olika kurser och utbildningar upp till gymnasial nivå. Genom

Läs mer

Kurskatalog. Våren 2016. www.centrumvux.se

Kurskatalog. Våren 2016. www.centrumvux.se Kurskatalog Våren 2016 www.centrumvux.se Period 1: 11 januari 18 mars sista ansökningsdag 2 december 2015 Period 1-2: 11 januari 27 maj sista ansökningsdag 2 december 2015 Period 2: 21 mars 27 maj sista

Läs mer

Kurser och kursupplägg Våren 2016

Kurser och kursupplägg Våren 2016 Kurser och kursupplägg Våren 2016 Observera att kurser kan starta vid olika datum samt att vi inte kan garantera att alla kurser fungerar schematekniskt med varandra. Vid för lågt deltagande kan kurser

Läs mer

Individuellt Val. Linköpings kommunala gymnasieskolor Läsåret 2011/2012

Individuellt Val. Linköpings kommunala gymnasieskolor Läsåret 2011/2012 Individuellt Val Linköpings kommunala gymnasieskolor Läsåret 2011/2012 Schemapositioner: Måndag 08.10 10.10 Nästa lektion startar tidigast kl. 10.40 Fredag 13.40-16.30 Lektionen före slutar senast kl.

Läs mer

vuxenutbildning för dig

vuxenutbildning för dig CAS vuxenutbildning för dig Studie- och yrkesvägledarna hjälper dig att hitta rätt Nytt yrke? Högskolebehörighet? Gymnasiekompetens? Jobbkompetens? I samtal med vägledare får du hjälp med att strukturera

Läs mer

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier Kontakta oss! Adress och telefonnummer: Skolexpedition Tel: 0500 49 77 00 Fax: 0500 49 77 05 E-post: vuxenutbildning@skovde.se Studievägledare Joakim Wetterskoog Tel: 0500 497706 E-post: studievagledning@skovde.se

Läs mer

MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN FRÅN HÖGSKOLEVERKETS BESLUT OM OMRÅDESBEHÖRIGHETER Taget

MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN FRÅN HÖGSKOLEVERKETS BESLUT OM OMRÅDESBEHÖRIGHETER Taget 1 MERITPOÄNG FÖR SÖKANDE TILL HÖGSKOLAN FRÅN 2010 Meritpoäng extra poäng du kan skaffa i gymnasieskolan Du kan få max 2,5 meritpoäng att lägga till ditt jämförelsetal genom att få lägst betyget godkänt

Läs mer

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål!

Vuxenutbildningen. På väg mot nya mål! Vuxenutbildningen På väg mot nya mål! Kurskatalog Vuxenutbildningen i Mjölby Vårterminen 2014 Välkommen till Norrgårdens Utbildningscentrum och Mjölby vuxenutbildning! En plats där Du hittar nya vägar

Läs mer

Vuxenutbildningen Sunne Läsåret 2013 2014

Vuxenutbildningen Sunne Läsåret 2013 2014 Vuxenutbildningen Sunne Läsåret 2013 2014 www.larcenter.sunne.se 1 Innehåll Vuxenutbildningen i Sunne 3 Allmän information. 4 Läsårstider 4 Viktigt om betyg.. 5 Viktigt om studieekonomi 6 Svenska för invandrare

Läs mer

KURSKATALOG.

KURSKATALOG. KURSKATALOG www.allevux.se Vision 2020 Allévux har individen och individens behov av lärande i fokus. Vår värdegrund vilar på respekten för allas lika värde, respekten för de mänskliga rättigheterna och

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Ullvigymnasiet Timplan för: SP00 Timplan: 0910 Samhällsvetenskapsprogrammet Kärnämneskurser 45 EN1201 Engelska A (100 p) KÄ T K 85 ESV1201 Estetisk verksamhet ( p) KÄ T K 16 32 16 16 IDH1201 Idrott och

Läs mer