PROGRAM 24 november 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROGRAM 24 november 2017"

Transkript

1 PROGRAM 24 november 2017

2 Välkommen till filmstaden Norrköping Foto: Schillings fotosida Norrköping är en stad där filmen utvecklar närings- och kulturlivet. Här finns en rad produktionsbolag och filmarbetare inom film och TV, en filmfestival, utomhusbio, kvalitetsfilmbiograf och mediepedagogisk verksamhet. Med sin närhet till Stockholm och mycket goda kommunikationer är det enkelt att förlägga en inspelning här. Norrköping har fantastiska inspelningsplatser: Kolmårdens skogar, stadsmiljöer med arkitektur från olika epoker, en stor hamn, vidsträckt landsbygd och vacker skärgård. Norrköpings kommun bidrar till produktion och utveckling av svensk film och TV genom Norrköpings filmfond. Både lokala och nationella film- och TV-producenter kan söka mjuka stöd för att spela in TV-drama, långfilm, kortfilm och dokumentärfilm i Norrköping.

3 Praktisk info Plats: Biograf CNEMA Kungsgatan Norrköping Busshållsplats: Kvarngatan ca 1 min gångavstånd Spårvagnshållplats: Väster Tull ca 5 min gångavstånd Från Norrköping centralstation: ca 15 min gångavstånd Parkeringshus: Q-Park Bredgatan 30 ca 3 min gångavstånd Wifi: C Öppet nätverk Anmälan:

4 Välkomsthälsning Lars Stjernkvist är kommunstyrelsens ordförande och därmed en stolt företrädare för kulturstaden Norrköping. Norrköping har idag framgångsrik forskning inom visualisering, vilket starkt bidragit till att vi i idag är en filmstad. Sedan några år tillbaka försöker vi stimulera utvecklingen med en lokal filmfond. För egen del ser jag just nu fram emot Crazy Pictures första Norrköpingsbaserade långfilm. - Lars Stjernkvist

5 Affärsstrategier - så utvecklar du ditt produktionsbolag! Hur blir man ett framgångsrikt produktionsbolag i film- och TV-branschen? Hur ska man tänka när man utvecklar sitt företag? Vilka strategier fungerar? Och vilka fungerar inte? Lars Beckung, VD på produktionsbolaget Nexiko, berättar om hur man arbetar för att hitta rätt affärsmöjligheter. Nexiko grundades 2013 av programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samt Lars Beckung och Micke Svensson. Produktionsbolaget drivs både av lust och affärsmässighet, och producerar idag både TV-serier, långfilm och TV-underhållning.

6 Work in Progress: Fängelset - Välkommen till ofriheten Fängelset i Norrköping har inhyst interner som spionen Stig Bergling, bankrånaren Clark Olofsson och mästerrymmaren Ioan Ursut men nu är fängelset på väg att förvandlas till något annat. Dokumentären Fängelset Välkommen till ofriheten vill berätta anstaltens moderna historia. Det ska bli en 45 minuter lång och 10 st tio-minuters- program. Allt ska visas i SVT. Projektet är en samproduktion mellan Bjerner Media i Norrköping och Mediabruket i Stockholm. Andreas Bjerner är regissör, content producer, filmfotograf och redigerare. Han har gjort ett flertal dokumentärer, bland annat för SVT, och även arbetat med nyheter för Aktuellt, Rapport och Östnytt på SVT, TV4 Öst och TV3 Nyheter. Han är även verksam inom reklamfilm.

7 Svenska Filminstitutet om dagens och morgondagens filmstöd Vad krävs för att söka ekonomiska stöd från Filminstitutet? Vad finns det för olika stödformer? Vilka kriterier går filmkonsulenterna efter när ansökningarna beviljas eller avslås? Vad ska man tänka på när man skriver sin ansökan? Och hur kommer stödformerna att förändras i framtiden? De här frågorna och många andra besvarar Kristina Colliander, chef för Filminstitutets produktionsstödsenhet, tillsammans med dokumentärfilmskonsulent Klara Grunning. Efter att Kristina Colliander utbildat sig till kulturvetare med medieinriktning vid Linköpings universitet arbetade hon på SVT i många år, bland annat som producent och som programchef för Barn och Unga, där hon också har bedrivit ett framgångsrikt mångfaldsarbete. Klara Grunning har varit filmkonsulent på det Danska Filminstitutet i 5 år, innan hon började sitt uppdrag som dokumentärfilmskonsulent på det Svenska Filminstitutet, där hon varit i 2 år nu. Hon delar sin tid mellan Stockholm och Malmö.

8 Work in Progress: Lost In the Sky Lost In The Sky är en experimentell sci-fi-kortfilm som utspelar sig i en främmande galax. Filmen handlar om en astronaut som är på väg att sugas in i ett kosmiskt svart hål, samtidigt som en liten robot i en annan farkost gör ett tappert försök att rädda henne. Simon Öster och Kevin Gullberg jobbar på produktionsbolaget Kojan Film i Norrköping. Simon Öster är regissör och Kevin Gullberg producent för filmen, som enligt planerna ska få premiär i Norrköping under nästa år.

9 Smygtitt: Den blomstertid nu kommer Den blomstertid nu kommer är en dramathriller som utspelar sig när Sverige hamnar under attack. Filmen handlar om en kille, Alex, som tvingas tillbaka till sin barndomsby när en rad märkliga händelser drabbar Sverige. Där tvingas han till kära och mindre kära återseenden samtidigt som han och de som står honom nära kämpar för att överleva. Olle Tholén är producent på filmkollektivet Crazy Pictures. Den blomstertid nu kommer är gängets första långfilm och filmen kommer ha premiär på biografer i Sverige under våren 2018.

10 Panelsamtal: TV-bransch i förändring - plats för nya aktörer? TV-marknaden växer och efterfrågan på content ökar men kommer den här utvecklingen att hålla i sig? Hur ser TV-marknaden ut om fem år? Vad krävs för att ta sig in på marknaden idag? Hur ska mindre produktionsbolag agera för att få en chans att sälja in sina projekt? Mikael Newihl är Nordisk Dramachef för MTG Sverige. Han är exekutiv producent för bland annat Hassel och Black Widows. I hans roll ingår att i nära samarbete med streamingtjänsten Viaplay stärka samarbetet med producenter. Christian Wikander har tidigare varit programchef för SVT Drama. Han är exekutiv producent för bland annat Bron, Midnattssol och Äkta Människor. Idag arbetar han med samproduktioner för det Londonbaserade produktionsbolaget Pinewood Television som nyligen bytt namn till StoryFirst PST. Inger Scharis är manusförfattare och arbetar inom TV. Hon kommer att vara moderator för detta panelsamtal.

11 Work in Progress: Hockey och höga klackar Hockey och höga klackar handlar om Mikke. Mikke är drastisk, egensinnig, kul och faktiskt lite macho. Hennes passion i livet är hockey och kvinnokläder. Nu står hon inför en stor förändring i livet: Hon kommer att rätta sitt kön från man till kvinna. Lina Steén är en Norrköpingsfilmare som framförallt jobbar med dokumentärfilm, musikfilm och undervisar om film i skolor. Johan Palmgren är en svensk fotograf, regissör och producent. Under 2007 vann han, tillsammans med Åsa Blanck, en Guldbagge för deras dokumentär Vikarien (2006). Under de senaste åren har han regisserat flera framgångsrika filmer och för närvarande arbetar han med flera nya projekt, däribland Spårviddshinder (premiär 2017) och Hockey och höga klackar (premiär 2018). Lina och Johan har jobbat tillsammans även tidigare och då skapade de filmen Sextemplet om teatern Arbis i Norrköping.

12 Inspelningsplats Norrköping: Goliat Producent Frida Bargo berättar om inspelningen av Peter Grönlunds nya långfilm Goliat i Norrköping. Hur arbetar man för att involvera staden i filminspelningen vad gäller filmarbetare, skådespelare, statister och inte minst kommunen och företag i andra branscher? Frida berättar ärligt om erfarenheterna av Norrköping som inspelningsplats. Frida Bargo har jobbat i filmbranschen sedan 2004 och är sedan 2011 baserad på B-Reel Films i Stockholm. Hon arbetar helst i nära och långsiktiga relationer med sina regissörer och har tidigare producerat bland annat Pernilla Augusts Den allvarsamma leken tillsammans med Patrik Andersson, samt Peter Grönlunds film Tjuvheder tillsammans med Mattias Nohrborg. Hennes senaste film Euphoria av Lisa Langseth hade nyligen världspremiär på Toronto Filmfestival och är B-Reel Films första internationella produktion med Alicia Vikander, Eva Green och Charlotte Rampling i huvudrollerna.

13 Work in Progress: BlackaBarn Blackabarn är ett TV-projekt som riktar sig till unga och utspelar sig i Skärblacka. Serien handlar om Robin, Björna och Zion, som alla tre går i högstadiet. Trots att de är mycket olika hittar de varandra och utvecklar en både komplicerad och fantastisk vänskap där de blir varandras allt. Anna Nygren är manusförfattare, dramatiker, konstnär och litteraturvetare. Hon är uppvuxen utanför Skärblacka och har tidigare varit med i Eastwoods utvecklingsprogram. Dev Karnal Fridén är manusförfattare, journalist och filmare. Just nu jobbar han med en dokumentär om sin pappa. Dev och Anna möttes på en workshop där båda var intresserad av att skriva om/för ungdomar. Projektet Blackabarn är en utveckling av övningen de gjorde på den workshopen.

14 Premiss: Norrköping -om stadens potential för nya berättelser Utnyttjar vi Norrköpings potential till fullo? Eller är vi hemmablinda? Finns det historier som vi inte ser, helt enkelt för att de ligger oss för nära? Manusförfattaren Jesper Harrie återvänder till födelsestaden Norrköping för att inspirera och öppna våra perspektiv! Jesper Harrie är framgångsrik manusförfattare för film och TV. Han har jobbat professionellt i branschen sedan 1995, och idag är han knuten till produktionsbolaget FLX. Som huvudförfattare har Jesper skapat succéer som dramakomedin Bonusfamiljen och komedin Torpederna. Båda TV-serierna vann TV-priset Kristallen 2017 i varsin kategori: Årets TV-drama och Årets Humorprogram 2017.

15 Speedpitch Har du ett dokumentärfilmsprojekt? Är du sugen på stöd från Svenska Filminstitutet? Nu finns chansen att pitcha för Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulent Klara Grunning i Norrköping under Filmnäringsdagen. Det blir en enskild pitch, alltså inte inför publik, utan enskilt med Klara i ett angränsande rum. Varje pitch är 10 minuter. Ansök redan idag med din projektbeskrivning: Deadline för ansökan: 15 november Norrköpings Filmfond väljer fem projekt bland ansökningarna. Klara finns också i minglet om någon vill göra en lunchpitch.

16 Schema Kaffe i CNEMAs foajé...09:30-10:00 Välkomsthälsning...10:00-10:15 Affärsstrategier -så utvecklar du ditt produktionsbolag!...10:15-10:45 Work In Progress: Fängelset...10:45-11:00 Paus...11:00-11:15 Svenska Filminstitutet om dagens och morgondagens stöd...11:15-11:50 Work in Progress: Lost In the Sky...11:50-12:00 Smygtitt: Den blomstertid nu kommer...12:00-12:10 Lunch i CNEMAs foajé...12:10-13:00 Panelsamtal: TV-bransch i förändring - plats för nya aktörer?...13:00-13:45 Work in progress: Hockey och höga klackar...13:45-14:00 Kaffe och kaka i CNEMAs foajé...14:00-14:30 Inspelningsplats Norrköping: Goliat...14:30-15:15 Work in progress: Blackabarn...15:15-15:30 Premiss: Norrköping...15:30-15:45 Branschmingel i CNEMAs foajé...15:45-17:00 Vi reserverar oss för eventuella feltryck eller ändringar i programmet Passa även på att besöka Norrköping Filmfestival som pågår 22/11-28/11. Läs mer om festivalen: flimmer.nu/filmfestival

FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS

FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS SMÅ BYAR, HILLBILLYLAND: ETT OEXPLOATERAT LANDSKAP Vi har allt; stora städer, små byar, hillbillyland: ett oexploaterat landskap! Boel Zetterman FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS EN TEMADAG OM ÖSTERGÖTLANDS

Läs mer

Holger och Thyra Lauritzens Stiftelse för främjande av filmhistorisk verksamhet

Holger och Thyra Lauritzens Stiftelse för främjande av filmhistorisk verksamhet Stiftelser och stipendier för filmare verksamma i Stockholm: Holger och Thyra Lauritzens Stiftelse för främjande av filmhistorisk verksamhet Stiftelsen har till ändamål att genom utdelande av anslag främja

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

Ansökan om stöd från Unlimited stories för filmatisering av tv-serie om Mons Kallentofts karaktär Malin Fors

Ansökan om stöd från Unlimited stories för filmatisering av tv-serie om Mons Kallentofts karaktär Malin Fors BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Andreas Capilla 2017-05-31 Dnr: RUN 2017-199 Regionutvecklingsnämnden Ansökan om stöd från Unlimited stories för filmatisering av tv-serie om Mons Kallentofts karaktär

Läs mer

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Sida 1 av 5 122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Beslut Efter ytterligare inlägg av Filip Hallbäck och Tomas Wennström beslutar kommunfullmäktige att avsluta överläggningen

Läs mer

Ansökan om projektbidrag för filmen "Uppfinnaren", Eyra Media AB

Ansökan om projektbidrag för filmen Uppfinnaren, Eyra Media AB [9191 LJUSNARSBERGS ' ' KOMMUN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 11 (27) Sammanträdesdatu m ALLMÄNNA UTSKOTTET 2017-05-03 Au 97 Dnr KS 0047/2017 Ansökan om projektbidrag för filmen "Uppfinnaren", Eyra Media AB Ärendebeskrivning

Läs mer

VÄLKOMMEN. Wift och Teaterförbundet bjuder in till mingel och samtal under Stockholm International Film Festival!

VÄLKOMMEN. Wift och Teaterförbundet bjuder in till mingel och samtal under Stockholm International Film Festival! 10 ÅR - VÄLKOMMEN Wift och Teaterförbundet bjuder in till mingel och samtal under Stockholm International Film Festival! Mingel med bubbel startar kl 17.30. WIFT firar 10 år i Sverige och korar årets hedersmedlem

Läs mer

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Avdelningen för främjande länskulturfunktioner 2018-05-24 KN 2018/395 Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Ärendebeskrivning I ärendet behandlas svar på remiss på rapporten Fler filminspelningar

Läs mer

Projektstöd och samverkan - STHLM Debut 2017

Projektstöd och samverkan - STHLM Debut 2017 Film Stockholm Handläggare: Joakim Blendulf Anne-Marie Söhrman Fermelin Projektstöd och samverkan - STHLM Debut 2017 Ärendebeskrivning I detta tjänsteutlåtande föreslår kulturförvaltningen, i enlighet

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Filmen om Lars Noréns SJU TRE på Tidaholmsfängelset och om vad som hände. REPETITIONER. En film om brott och straff

Filmen om Lars Noréns SJU TRE på Tidaholmsfängelset och om vad som hände. REPETITIONER. En film om brott och straff Filmen om Lars Noréns SJU TRE på Tidaholmsfängelset och om vad som hände. REPETITIONER En film om brott och straff En film av Michal Leszczylowski och Gunnar Källström OM FÖRESTÄLLNINGEN SJU TRE Våren

Läs mer

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film?

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? ROBERT LILLHONGAS FILMSKOLA Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? Som filmregissör håller jag ofta föredrag om hur det är att göra film. Men bäst blir det om deltagarna

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

INFORMATIONSBLADET Ebersteinska gymnasiet Nr 31 On 28/4 Lå 09/10

INFORMATIONSBLADET Ebersteinska gymnasiet Nr 31 On 28/4 Lå 09/10 1 Håll dig alltid uppdaterad - Infobladet utkommer varje studievecka INFORMATIONSBLADET Ebersteinska gymnasiet Nr 31 On 28/4 Lå 09/10 Du som ska pröva i engelska! Ni som anmält er till prövning i period

Läs mer

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR)

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) administreras av Film i Väst (FiV) och betalas ut av Västra Götalandsregionen. 1.

Läs mer

BENJAM I N BALTI MO RE

BENJAM I N BALTI MO RE BENJAM I N BALTI MO RE En samproduktion med Les films du balibari, Adomeit Film & Film i Väst / Regissör Frida Kempff / Producent David Herdies / Samproducenter Estelle Robin You & Katja Adomeit / Fotograf

Läs mer

Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science Parks finansieringsform riktad till innovativa aktörer tredje omgången 2015

Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science Parks finansieringsform riktad till innovativa aktörer tredje omgången 2015 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-11-04 Diarienummer 1574/15 Fri konst och kultur Åsa Bernlo Telefon: 031-368 34 83 E-post: asa.bernlo@kultur.goteborg.se Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science

Läs mer

Nätverket Möte med Media* har här samlat material som kanske ge inspiration under ett skolprojekt.

Nätverket Möte med Media* har här samlat material som kanske ge inspiration under ett skolprojekt. SKAPANDE SKOLA Arbeta med film- och medier i skolan Skapande Skola ger möjligheter att arbeta mer med kultur i skolan. Film och rörliga bilder tycker många elever och pedagoger är extra spännnade och utvecklande

Läs mer

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/YG 2011-10-06 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 2012-2014 Film i Väst AB är regionens redskap för att behålla och utveckla en profilerad

Läs mer

SVENSK FILM DOG MED BERGMAN

SVENSK FILM DOG MED BERGMAN MARCUS STRÖM Stockholm, Sverige 2016-07-17 PUBLICERAT PÅ WWW. MACKANSFILM.WORDPRESS.COM 1 Det är ironiskt på ett sätt hur idiotiskt dum den svenska film industrin har blivit och arrogant. Och tyvärr verkar

Läs mer

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

Regelverk för Guldbaggen

Regelverk för Guldbaggen Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon: 08-665 11 00 Fax: 08-661 18 20 www.sfi.se Regelverk för Guldbaggen Syfte Guldbaggens syfte är att uppmärksamma

Läs mer

Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Rapport Trollhättans och Göteborgs Stad avseende Film i Västs verksamhet 2016

Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Rapport Trollhättans och Göteborgs Stad avseende Film i Västs verksamhet 2016 Diarienummer: xx-åååå-xxxxx Rapport Trollhättans och Göteborgs Stad avseende Film i Västs verksamhet 2016 2 Inledning Ägardirektiv Av bolagets ägardirektiv framgår att: Film i Väst ska samproducera film

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15 Avdelning Åsa Bernlo/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 34 83 E-post: asa.bernlo@kultur.goteborg.se Tjänsteutlåtande angående förslag till fördelning

Läs mer

Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra mig.

Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra mig. Remissyttrande över Ds 2015:31 Framtidens filmpolitik Regeringskansliet Kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM 2015-06-10 Då jag i likhet med flertalet filmare står utanför Filmavtalet så vill jag yttra

Läs mer

Film i Västs bedriver ett stort och omfattande program som syftar till att bevara och utveckla Västra Götalands produktions- och leverantörsbolag.

Film i Västs bedriver ett stort och omfattande program som syftar till att bevara och utveckla Västra Götalands produktions- och leverantörsbolag. Sida 1(7) Delårsrapport mars 2015 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Inga större avvikelser finns att rapportera. Verksamheten har genomförts enligt plan och de resultat som har genererats ligger i paritet

Läs mer

ftgc 5/E"iLZi'}< ;ifni '%J%UN

ftgc 5/EiLZi'}< ;ifni '%J%UN ftgc FÖRETAGARCENTRUM -.~il'j.{.7_,z1?cs?c}17/'2;-/1 5/E"iLZi'}< ;ifni '%J%UN Kommunstyrelsensförvaltning 2017-01-24 Utlåtande om Salas medlemskap i Filmregionen Stockholm Mälardalen 2016 Nu har Sala varit

Läs mer

Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar

Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar Kulturstipendier 2009 med juryns motiveringar Solna stads kulturstipendium Som ett led i stadens vilja att stödja kulturarbetare utlyser Solna stad vartannat år ett kulturstipendium, som kan sökas av den

Läs mer

Film i Väst. Strategisk Plan och Genomförandeplan Box 134 SE Trollhättan Sweden +46 (0) filmivast.

Film i Väst. Strategisk Plan och Genomförandeplan Box 134 SE Trollhättan Sweden +46 (0) filmivast. Film i Väst Strategisk Plan 2019 2021 och Genomförandeplan 2019 Box 134 SE 461 23 Trollhättan Sweden +46 (0) 520 49 00 00 filmivast.se Innehåll Strategisk Plan 2019 2021 med Verksamhetsplan 2019... 3 Allmänt...

Läs mer

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst Datum: 2017-02-24 Diarienummer: xx-åååå-xxxxx Utvecklingsplan Film i Väst 2 Inledning Detta dokument är ett utdrag ur Film i Västs strategiska utvecklingsplan som sträcker sig mellan 2017 2021. Film i

Läs mer

En tredagarskurs för produktionsledare med dokumenterad erfarenhet av minst en långfilms- eller tv-dramaproduktion

En tredagarskurs för produktionsledare med dokumenterad erfarenhet av minst en långfilms- eller tv-dramaproduktion Trappan ger Med Anna Knochenhauer POSTPROCESSEN En tredagarskurs för produktionsledare med dokumenterad erfarenhet av minst en långfilms- eller tv-dramaproduktion Kursbeskrivning Syftet med kursen är att

Läs mer

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014.

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Hanna Maria Heidrich Palladium Film Den flerfaldigt prisbelönta regissören Hanna Maria Heidrich leker gärna med okonventionella bildspråk.

Läs mer

Swedish Media Festival

Swedish Media Festival Swedish Media Festival Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid intern och extern kommunikation.

Läs mer

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk.

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk. Penguin Films J. Pingo Lindström www.penguinfilms.com info@penguinfilms.com FALUN 2015-07-31 REMISSVAR FRAMTIDENS FILMPOLITIK, DS 2015:31 BAKGRUND Mitt namn är Jesper Pingo Lindström och jag är filmproducent,

Läs mer

Remissvar avseende Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50)

Remissvar avseende Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) Diarienummer Ku2018/01387/MF ku.remissvar@regeringskansliet.se Remissvar avseende Ett oberoende public service för alla nya möjligheter och ökat ansvar (SOU 2018:50) Film i Väst AB är en av remissinstanserna

Läs mer

Stockholms internationella filmfestival remissvar på promemorian Framtidens

Stockholms internationella filmfestival remissvar på promemorian Framtidens Stockholms internationella filmfestival remissvar på promemorian Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) Stockholms internationella filmfestival har över 130 000 festivalbesökare årligen, vi är det första

Läs mer

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening

Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal med teaterförening VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-02-13 DNR KN 2013.004 ANDERS DAHLGREN SID 1/2 ENHETSCHEF KULTUR 08-587 853 65 ANDERS.DAHLGREN@VALLENTUNA.SE KULTURNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Samarbetsavtal

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER Utgåva 5 2018-03-05 ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Projektfinansiering av film och tv-projekt Film- och Tv-branschen står mitt i en större förändring, där

Läs mer

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet - KUN 2012-11-20, p 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-05 KUN 2012/431 Handläggare: Hans Ullström Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet STHLM DEBUT 1

Läs mer

Bestämmelser för produktionsstöd från och med

Bestämmelser för produktionsstöd från och med Bestämmelser för produktionsstöd från och med 2017-01-01 Särskilda bestämmelser för Utvecklingsstöd Produktionsstöd Publikrelaterat stöd Producentstöd 1 Utvecklingsstöd Utvecklingsstödet ska omfatta projektstöd

Läs mer

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS»Ett tyst barn«är en film om ett barn som inte gråter eller skriker när det slår sig, och om de fruktansvärda konsekvenser det får. Barnets unga föräldrar spelas av Sverrir

Läs mer

Stöd till Film i Väst 2018

Stöd till Film i Väst 2018 Kultur Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-05 Diarienummer 0498/18 Myriam Mazzoni/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 34 91 E-post: myriam.mazzoni@kultur.goteborg.se Martina Eriksdotter/Kultur/GBGStad Telefon:

Läs mer

Förutom kursledaren får du också träffa flera gästföreläsare, alla med spetskompetens inom sitt eget område.

Förutom kursledaren får du också träffa flera gästföreläsare, alla med spetskompetens inom sitt eget område. Trappan ger Med Alexander Jönsson PLATSCHEFSUTBILDNING - en åttadagarskurs för platschefsassistenter, produktionsassistenter, inspelningsassistenter och runners med erfarenhet från minst två långfilmer

Läs mer

_?^^_?l!^a^^j!llx_ Ku2013/452/MFI Ku2012/1428/MFI

_?^^_?l!^a^^j!llx_ Ku2013/452/MFI Ku2012/1428/MFI LXi % S F i - k. CM Å - % %:b -3 ANKOM Ä 2013-03- 0 1 Regeringsbeslut _?^^_?l!^a^^j!llx_ 2013-02-28 Ku2013/452/MFI Ku2012/1428/MFI Kulturdepartementet Sveriges Biografägareförbund Box 23021 104 35 Stockholm

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån, U3a

Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån, U3a PROTOKOLL Nummer 18 7.8.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån, U3a Beslutande Föredragande Justerat Minister Tony Asumaa Kulturchef

Läs mer

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset Protokoll Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 2/2018 Datum och tid: 2018-11-08, 13.00 15.00 Plats: Styrelserummet, Filmhuset Närvarande: Valentina Chamorro Westergårdh (Wift), suppleant

Läs mer

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691

professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 professionell verksamhet som skådespelare johan svensson 750626-4691 1. Översikt: Utbildning, fortbildning & yrkesträning sid 2 2. Översikt: Yrkeserfarenhet teater sid 3 3. Översikt: Yrkeserfarenhet film,

Läs mer

Program för stadens arbete med evenemang och film

Program för stadens arbete med evenemang och film PM 2015:172 RI (Dnr 171-1020/2015) Program för stadens arbete med evenemang och film Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Stadsledningskontoret får i uppdrag att ta

Läs mer

LATHUND FÖR FILMARBETARE

LATHUND FÖR FILMARBETARE LATHUND FÖR FILMARBETARE INLEDNING I den här lathunden hittar du information om vilka regler som gäller för dig som arbetar med film-, tv- och videoinspelning, enligt de kollektivavtal som finns. Ett nytt

Läs mer

Business Region Skåne

Business Region Skåne Business Region Skåne SKRIVELSE RS AU Datum 190401 Version 1.0 Dnr BRS190014 1 (5) Framställan rekvirering finansiellt stöd 2019 Regionstyrelsen beslutade 2018-05-31 om att bevilja finansiellt stöd till

Läs mer

MIRAN KAMALA

MIRAN KAMALA MIRAN KAMALA miran@cinemir.com www.cinemir.com 0046 707 304 100 "Jag vill inte bli känd utan godkänd" Min vision är att arbeta och utveckla mig vidare inom film och Tv-branschen, både som regissör och

Läs mer

TARMO SAKARI HIETALA / CREDS FILM TV AND THEATER / ACTOR / STUNTPERFORMER / STUNTCOORDINATOR / FIGHT CHOREOGRAPHER

TARMO SAKARI HIETALA / CREDS FILM TV AND THEATER / ACTOR / STUNTPERFORMER / STUNTCOORDINATOR / FIGHT CHOREOGRAPHER TARMO SAKARI HIETALA / CREDS FILM TV AND THEATER / ACTOR / STUNTPERFORMER / STUNTCOORDINATOR / FIGHT CHOREOGRAPHER Tarmo Sakari Hietala Age: 49 Y/0 Hair: Brown with greay tones Eyes: Blue Lenght: 178 /

Läs mer

Bild- och videoteknik. Adi & Mak Omanovic Föreläsning 1 - Förproduktion

Bild- och videoteknik. Adi & Mak Omanovic Föreläsning 1 - Förproduktion Bild- och videoteknik Adi & Mak Omanovic Föreläsning 1 - Förproduktion Förproduktion Idé Synopsis Treatment Manus Storyboard Budget Casting Team Teknik Idé Jag har en grym filmidé! Filmidé Story, scen,

Läs mer

Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science Parks finansieringsform riktad till innovativa aktörer - del 1-2015

Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science Parks finansieringsform riktad till innovativa aktörer - del 1-2015 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-03-11 Diarienummer 0298/15 Avdelningen Fri konst och kultur Åsa Bernlo Telefon: 031-368 34 83 E-post: asa.bernlo@kultur.goteborg.se Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen

Läs mer

Action mitt i Göteborg med Johan Falk

Action mitt i Göteborg med Johan Falk http://www.filmivast.se/sv/film-i-vast/under-inspelning/action-mitt-i-goteborg-med-johan-falk/ Action mitt i Göteborg med Johan Falk "Tystnad, tagning...". Dags för inspelning av sex nya Johan Falk-filmer.

Läs mer

Regelverk för Guldbaggen

Regelverk för Guldbaggen Regelverk för Guldbaggen Syfte Guldbaggens syfte är att uppmärksamma och främja den svenska filmen genom att premiera individuella insatser i filmer som premiärvisats under det senaste året. Arbetsgång

Läs mer

Allt räknas OM RABATTER OCH ERBJUDANDEN TILL FILMPRODUKTION I EUROPA

Allt räknas OM RABATTER OCH ERBJUDANDEN TILL FILMPRODUKTION I EUROPA Allt räknas OM RABATTER OCH ERBJUDANDEN TILL FILMPRODUKTION I EUROPA Rapporten har producerats av QNB Analys & Kommunikation AB ANSVARIG SKRIBENT: Tobias Nielsén, QNB RESEARCH & TEXT: Tobias Nielsén och

Läs mer

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Animation med äldre Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Stanislaw Przybylski, projektledare Projektägare: Folkhälsosektionen, Landstinget i Jönköpings län Paula Bergman, Eva Timén Innehållsförteckning

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

EBERSTEINSKA GYMNASIET NR 16 ON 15/3 LÅ 16/17

EBERSTEINSKA GYMNASIET NR 16 ON 15/3 LÅ 16/17 Alla ni som åker till Romme den 21/3 Bussen kommer 5.45 från A-husets parkering. Bussen avgår kl.06.00. Under resan upp kommer ni att få liftkort och matkupong (för de som beställt). Vid ankomst till Romme

Läs mer

Frågor & Svar. Svar på frågor som kan tänkas dyka upp under din visning.

Frågor & Svar. Svar på frågor som kan tänkas dyka upp under din visning. Frågor & Svar Svar på frågor som kan tänkas dyka upp under din visning. INNEHÅLL Varför sprider Plan en film om flickors rätt till utbildning? Är det Plan som står bakom Girl Rising? Hur jobbar Plan med

Läs mer

KULTURSKOLA EN PLATS FÖR FILM NORRKÖPING 6-7 NOVEMBER 2014

KULTURSKOLA EN PLATS FÖR FILM NORRKÖPING 6-7 NOVEMBER 2014 KULTURSKOLA EN PLATS FÖR FILM KONFERENS OM FILM- OCH MEDIEPEDAGOGIK I KULTURSKOLAN NORRKÖPING 6-7 NOVEMBER 2014 VÄLKOMMEN TILL TVÅ SPÄNNANDE DAGAR MED INSPIRATION OCH DISKUSSION OM FILMSKAPANDE I KULTURSKOLAN!

Läs mer

Remissvar avseende promemorian Framtidens filmpolitik KN-2015-2304 (Ds 2015:31)

Remissvar avseende promemorian Framtidens filmpolitik KN-2015-2304 (Ds 2015:31) 1 (7) Datum 2015-07-08 Vår referens Elisabeth Lundgren Kulturdirektör Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Ann Körling Filmutvecklare ann.korling@malmo.se Remissvar avseende promemorian Framtidens filmpolitik

Läs mer

Regelverk för Guldbaggen

Regelverk för Guldbaggen Regelverk för Guldbaggen Syfte Guldbaggens syfte är att uppmärksamma och främja den svenska filmen genom att premiera individuella insatser i filmer som premiärvisats under det senaste året. Arbetsgång

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

Milla Löjdström 073 512 50 86

Milla Löjdström 073 512 50 86 Milla Löjdström 073 512 50 86 Milla Löjdström skådespelare tel: 073-5125086 milla.lojdstrom@hotmail.com showreel: www.milla-lojdstrom.com/ showreel Född: 1986/10/22 Stockholm Hår: Ljusbrun Ögon: Gröna

Läs mer

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film

Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film Fucking Åmål Skål för Åmål. Expressen Fredag förfestade med skådisarna i höstens film TROLLHÄTTAN Finns det saker du skulle vilja göra men som du inte vågar? Se Fucking Åmål. Efteråt känns ingenting omöjligt.

Läs mer

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 2/2017 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 2/2017 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset Protokoll Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 2/2017 Datum och tid: 2017-11-09, 13.00 15.00 Plats: Styrelserummet, Filmhuset Närvarande: Ordinarie: Charlotta Denward (Film- och tv-producenterna),

Läs mer

Stockholms stads filmstrategi

Stockholms stads filmstrategi Dnr 171-1711/2015 Stockholms stads filmstrategi September 2016 stockholm.se September 2016 Dnr:171-1711/2015 Utgivare: Stadsledningskontoret 3 (10) Inledning Svensk film bidrar starkt till bilden av Sverige

Läs mer

Moderna Klassiker. Svenska, Film- & TV-produktion, Medieproduktion, Fotografisk Bild, Medier Samhälle & Kommunikation

Moderna Klassiker. Svenska, Film- & TV-produktion, Medieproduktion, Fotografisk Bild, Medier Samhälle & Kommunikation Moderna Klassiker Svenska, Film- & TV-produktion, Medieproduktion, Fotografisk Bild, Medier Samhälle & Kommunikation Bokgrupper Den allvarsamma leken Evelina Julia Agnes Lisa Ida Doktor Glas Per Hanna

Läs mer

Titel Yrkesroll Produktion Arbetsgivare År. Sea Fever SAD Långfilm Bright Moving Pictures Sweden AB Skuggan Av Ett Spöke

Titel Yrkesroll Produktion Arbetsgivare År. Sea Fever SAD Långfilm Bright Moving Pictures Sweden AB Skuggan Av Ett Spöke Rebecka Cutic FAD/INSPELNINGSLEDARE Mail: rebecka.cutic@gmail.com Telefon: +4670-723 34 49 PROFIL OCH MÅL Rebecka har alltid varit intresserad av konst i alla dess former och sattes i estetiska skolor

Läs mer

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN av dokumentet FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN VERSION: 1 BESLUTSINSTANS: REGIONFULLMÄKTIGE 2(9) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av

Läs mer

2. Verksamhetens övergripande uppdrag

2. Verksamhetens övergripande uppdrag Sida 1(7) Detaljbudget 2013 Film i Väst AB 1. Sammanfattning och slutsats Vår Strategiska Plan och Verksamhetsplan 2013 kommer efter fastställelse av bolagets styrelse att sändas in som komplettering.

Läs mer

OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011

OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 OPEN SET Ett evenemang under Göteborg International Film Festival 2012 Mystiken och magin som omger filmkonsten väcker alltid

Läs mer

Mål 1 Film i Väst har stärkt Västra Götalands position som en ledande europeisk film- och TV-region.

Mål 1 Film i Väst har stärkt Västra Götalands position som en ledande europeisk film- och TV-region. Sida 1(5) Delårsrapport mars 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Det första kvartalet 2016 har varit mycket framgångsrikt för Film i Väst. De konstnärliga och publika resultaten är avsevärt bättre än

Läs mer

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com

INFO. HEMSIDA: www.vapenochdramatik.com curriculum vitae CLARA MARIA BODÉN INFO Född 1983.06.07 i Umeå, uppvuxen i Östersund, boende i Oslo. Filmare (klipp,foto, producent) grundare av och ägare i filmbolaget Vapen och Dramatik AS (org nr 996713202

Läs mer

Christoffer von Platen, regissör och producent. Född i Stockholm

Christoffer von Platen, regissör och producent. Född i Stockholm Curriculum vitae. Christoffer von Platen, regissör och producent. 50-tal. 60-tal. 70-tal. Född i Stockholm Uppväxt och skolgång i Göteborg Studentexamen, humanistisk linje. Militärtjänstgöring i flottan.

Läs mer

26 Fortsatt medlemskap i Filmregion Stockholm Mälardalen under 2017 INLEDNING

26 Fortsatt medlemskap i Filmregion Stockholm Mälardalen under 2017 INLEDNING SA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (253 LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2017-01-31 Dnr 2017/135»å 26 Fortsatt medlemskap i Filmregion Stockholm Mälardalen under 2017 INLEDNING Sala kommun har varit medlem

Läs mer

DEMOKRATI & MÄNNISKOVÄRDEDAGAR JANUARI 2017

DEMOKRATI & MÄNNISKOVÄRDEDAGAR JANUARI 2017 Foto: Ann Olofsson DEMOKRATI & MÄNNISKOVÄRDEDAGAR 25-29 JANUARI 2017 norrkoping.se/mangfald norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun PROGRAM Ett demokratiskt samhälle har en värdegrund som kan delas

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga

Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga Kultur i skolan 2012/2013 Kulturutbud för barn och unga är ett regionalt centrum för utveckling och samordning med särskild inriktning på arrangörer inom scenkonsten. Riksteatern Halland arbete utgår från

Läs mer

MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv

MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv med James Velasquez Filmens manus är ett viktigt arbetsredskap för alla, oavsett yrkesfunktion. Kulturakademin Trappan erbjuder nu en kurs

Läs mer

DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION

DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION 28 29 NOVEMBER 2017 I HELSINGFORS Vi välkomnar dig till två dagar fyllda

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 1/2017 Datum och tid: , Biblioteksrummet, Filmhuset

Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 1/2017 Datum och tid: , Biblioteksrummet, Filmhuset Protokoll Ämne: Rådet för utveckling och produktion - Rådsmöte 1/2017 Datum och tid: 2017-05-11, 9.30 11.30 Plats: Biblioteksrummet, Filmhuset Närvarande: Charlotta Denward (Film- och tv-producenterna),

Läs mer

Svenska Filminstitutets bidrag till den nationella strategin för regional konkurrenskraft, entreprenörskap och sysselsättning 2007-2013

Svenska Filminstitutets bidrag till den nationella strategin för regional konkurrenskraft, entreprenörskap och sysselsättning 2007-2013 Svenska Filminstitutet Box 27126,102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset, Borgvägen 1-5 Telefon 08-665 11 Fax 08-66118 20 www.sfi.se Svenska Filminstitutet Svenska Filminstitutets bidrag till den nationella

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Alexandra vill ha utrymme att tänka

Alexandra vill ha utrymme att tänka Alexandra vill ha utrymme att tänka 06:00 09-11-24 Från ung lovande skådespelerska till nytt regissörshopp. Alexandra Dahlström, 25, har inga planer på att sätta begränsningar på sitt konstnärskap. Nu

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

Bestämmelser för produktionsstöd

Bestämmelser för produktionsstöd Bestämmelser för produktionsstöd Särskilda bestämmelser för Utvecklingsstöd Produktionsstöd Publikrelaterat stöd Producentstöd Stöd till utveckling av dramaserier Företagsstöd till oberoende producenter

Läs mer

Vi ser positivt på att man gör en koppling till film som näring och att de kommersiella aktörerna har en avgörande roll i en ny filmpolitik.

Vi ser positivt på att man gör en koppling till film som näring och att de kommersiella aktörerna har en avgörande roll i en ny filmpolitik. Stockholm 2015-07-30 Kulturdepartementet Remissvar Framtidens filmpolitik Generellt Kulturdepartementets promemoria om en ny statlig filmpolitik visar på att man från statens sida har en vilja och ambition

Läs mer

Focus Germany 2011 Samma dag som årets filmfestival i Göteborg inleddes hölls ett seminarium om samproduktion av dokumentärfilm med fokus på

Focus Germany 2011 Samma dag som årets filmfestival i Göteborg inleddes hölls ett seminarium om samproduktion av dokumentärfilm med fokus på Focus Germany 2011 Samma dag som årets filmfestival i Göteborg inleddes hölls ett seminarium om samproduktion av dokumentärfilm med fokus på Tyskland. Seminariet arrangerades av North Sea Screen Partners,

Läs mer

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland.

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Sida 1(8) Detaljbudget 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Film Väst investerar ekonomiskt i filmproduktion (samproduktion

Läs mer

Samhällsanalys Västra Götalandsregionen Film i Väst. Utvärdering genomförd av samhällsanalys

Samhällsanalys Västra Götalandsregionen Film i Väst. Utvärdering genomförd av samhällsanalys Samhällsanalys Västra Götalandsregionen 2017-09-15 Film i Väst Utvärdering genomförd av samhällsanalys Innehåll Sammanfattning... 4 Film i Väst... 8 Utvärderingens inriktning... 8 Film i Väst... 9 Finansiering

Läs mer

STOCKHOLM RUNAWAY PRODUCTIONS

STOCKHOLM RUNAWAY PRODUCTIONS STOCKHOLM RUNAWAY PRODUCTIONS Fallstudier av ekonomin för fem filmproduktioner med Stockholmsanknytning och en diskussion om ekonomiska betydelsen av en filmfond i Stockholm November 2014 Analys genomförd

Läs mer

Johanna Bernhardson 2015 0739-877992 johanna@subjektobjekt.se www.subjektobjekt.se Mina filmer:

Johanna Bernhardson 2015 0739-877992 johanna@subjektobjekt.se www.subjektobjekt.se Mina filmer: CV Johanna Bernhardson Kontakt Johanna Bernhardson 2015 0739-877992 johanna@subjektobjekt.se www.subjektobjekt.se Mina filmer: Final Frame 2014 med stöd av FiV och SFI. 1 min, subjektobjekt. Premiär på

Läs mer