vinglig inledning. Rekord i antalet blixtar över Sverige blev det också. Den 27 juli sattes ett rekord på stycken.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "vinglig inledning. Rekord i antalet blixtar över Sverige blev det också. Den 27 juli sattes ett rekord på 43 546 stycken."

Transkript

1 Värmdö båtsällskaps nyhetsblad,hösten 2014 Midsommarhelgen var kylig. Stockholm hade den kallaste midsommarafton sedan 1987 enligt SMHI. Dygnets högsta temperatur var på midsommaraftonen vid Observatoriekullen i Stockholm +14. I början av juli kom värmeböljan som varade hela juli och augusti. Det blev en rekordsommar trots en vinglig inledning. Rekord i antalet blixtar över Sverige blev det också. Den 27 juli sattes ett rekord på stycken. Text: Kenneth Jacobson Foto: Kenneth Jacobson / Lars Käck REDAKTÖR KENNETH JACOBSON V BS -nytt

2 MIDSOMMAR 2014 Pim tillsammans med sin hund Nelson försöker hålla värmen i den kylslagna midsommarhelgen. Kontrasten mot helgen 2013 var stor både vad gäller antalet båtar, väder och befolkningen på ön. Färre båtar, sämre väder och fåren var utbytta mot kor. Väderprognoserna var kanske inte de bästa inför midsommarhelgen, men trots det lite kylslagna vädret anlände ett flertal båtar redan på torsdagen. Under midsommardagen fylldes hamnen till slut med förhoppningsfulla VBS-are. Klubbholmsvärd Lars Käck satte upp helgens program på anslagstavlan och lagom till lunch stod midsommarstången på plats. Traditionsenligt firande med dans och lekar följde under eftermiddagen trots det kylslagna vädret. Till och med kossorna på Norrgårdsön tyckte att det var lite väl svalt.

3 En vädermässigt passande verksamhet på midsommardagen var att ta reda på ett stort vindfälle på berget ovanför bryggan. Bosse Larsson gick loss med en motorsåg som han aldrig gjort annat. Lasse Käck ledde övriga hjälpinsatser föredömligt för att undanröja eventuella olycksrisker. Foto: B. Oates Anders Käck med söner assisterar Christina Lindström med midsommarstången.

4 Midsommarstången stöttas upp av Anders som redan till lunch har klätt upp sig med midsommarskjorta, keps och boats. Stiligt! Barnen har letat sig ut från båtarna och spelar lite foboll före lunch. VBS-are fyllde dansbanan för att inmundiga årets midsommarlunch. Som synes blev vädret så sakta lite bättre och klädseln lite lättare förutom Lasse som behöll toppluvan och Anders som drog på sig en rejäl tröja ovanpå midsommarskjortan.

5 VBS KM i segling 2014 VBS-pokalen Text: Klas Beskow Foto: Lars Käck / K. Jacobson På midsommardagen, lördagen den 21 juni genomfördes KM, (klubbmästerskap) i segling på Norrgårdsön. Banan vi seglade gick från Norrgårdsön söder ut på Möja Västerfjärd, där vi rundade den gröna pricken väster Söder Möja. I den rådande vinden VNV-NV hade vi undanvind till den första rundningen. Efter rundningen blev det en sträckbog för babords halsar upp till St Kalholmen som rundades ost och nord. De flesta väntade sig nog en kryssbog västerut förbi Träskö-Storö, men därav blev intet. Vinden vred upp ett par grader på nord och därmed blev det en ny sträckbog, nu för styrbords halsar. Sista rundningen var rödpricken väster om Björkholmen / Kåpholmen där vi kunde falla av, sätta spinnacker / genacker och ta sikte på Lårsundet och målgången. Vi var fem båtar som seglade och hade en fin dag på sjön! Klas Beskow Skepparmöte på flaggberget

6 Ovan: ONE OFF med skeppare Klas Beskow förbereder sig för inför tävlingen. Nedan: Tomas Morling, skeppare på SVEA GT och bestättning inför starten.

7 Lars Käck, vår klubbholmsvärd deltog i seglingarna ombord på Maria och Jan Snyggs båt Arcona 36 som fotograf och gast. Vår ordförande hade den näst snabbaste seglade tiden efter Klas Beskow (seglingsansvarig i VBS), tyvärr förstörde båtens LYS-tal dagens tävling för besättningen men en ny chans kommer RESULTAT VBS KM I SEGLING 2014 SEGLAD TID x LYS = KORRIGERAD TID - PLACERING 1 Klas Beskow ONE OFF 117,75 x 1,243 = 146, Jan Snygg ARCONA ,18 x 1,23 = 156, Tomas Morlind SVEA GT 128,88 x 1,20 = 154, Anders Lund OE ,38 x 1,125 = 146, Robert Blomqvist CONTRAST ,61 x 1,16 = 156,14 4

8 VBS klubbholmsvärd Lars Käck höll i prisutdelningen där lyckliga pristagare fick mottaga en egen mindre pokal. Klas Beskow på ONE OFF knep förstaplatsen och vandringspokalen. Besättningen på ONE OFF tog hand om prisutdelningen, då Klas själv redan var på väg ut på nya äventyr.

9 Nauticat-Larssons skeppsvovvar Nikita och Lacky i en stilstudie på flaggberget. Bilden är tagen av Lasse Käck. Efter avslutade tävlingar och prisutdelning på seglarberget var det dags för allmän grillning. Traditionsenligt är gubbarna överrepresenterade vid grillarna, (som synes). Man kan ju ställa sig frågan varför detta plötsliga intresse för matlagning. Ingen har dock hitills lyckas hitta svaret.

10 Helgen avslutades med barnens Barkbåtsregatta. I denna tävling ingår det att konstruera och bygga en barkbåt med material från skogen. Därefter seglas det i lämplig vik i anslutning till flaggberget. I barkbåtsregattan segrade Leo Håvik. På bilden ovan syns både båtar och alla pristagare. På bilderna nedan syns storfiskarna bröderna Käck med fångsten. Viktor och Simon bygger sandslott på stranden. Att bada var inte att tänka på trots att solen tittade fram då och då.

11 BOLVIK/GRILLS HAMNAR Här följer en rapport från Petter Knöös, vår hamnkapten i Bolvik och Grills. BOLVIK 3 arbetsdagar har genomförts med god uppslutning. På två av dessa har det dykts och kätting inspekterats och bytts ut. I övrigt reparationer, oljning av bryggor och allmänt underhåll. Parkeringen delades upp och märktes ut med platser. Resultatet blev betydligt mindre trängsel så denna åtgärd blir permanent. En nyckelaktivator har placerats på Torsby varv. Alla medlemmar måste aktivera sin nyckel till våren för att den ska gälla till aktuell anläggning. Mer information om detta kommer senare. Tester med webkamera planeras under vintern och om det faller väl ut ska det finnas på plats till säsongstarten Brygga 1 behöver byta all kätting till bryggförankring. Brygga 2 renoveras del för del. Hamnen är fullbelagd och det är 20 personer i kö. GRILLS En arbetsdag har genomförts med god uppslutning. Vi genomförde mindre reparationer och underhåll.tyvärr hann vi inte montera nytt nyckelsystem i Grills under våren. Det kommer istället att ske i vinter eller tidig vår. Mer information om detta kommer. Två båtar har sjunkit i hamnen under säsongen. Det visar på vikten av att gå igenom genomföringar och dylikt, främst på äldre båtar planeras inga större åtgärder i Grills förutom dykning för inspektion av kätting, vilket kan innebära extra arbete. Hamnen är fullbelagd och det är 5 personer i kö. För båda hamnar gäller att alla båtar ska vara borta från hamnen senast 1/ Senast 31/ meddela hamnkapten om platsen ska sägas upp eller hyras ut i andra hand. 1-2 arbetsdagar är obligatoriska varje år. Medlem som inte deltar faktureras 1000 kr för utebliven arbetsplikt.

12 TORSBY VARV Under sommaren renoverades flytbryggan på Torsby varv. Bryggan förlängdes, fick nytt trädäck, ny landgång och nya kättingar. Även bojstenar byttes ut och antalet bojar utökades. Allt signerat Nils -Ivar Ek. Kommande projekt för varvet är total renovering av varvplanens el. Den behöver bytas ut och ersättas av modernare komponenter. Detta sker efter sjösättningarna och även en viss del av planen kommer att dräneras. Torsby varv Första upptagningen genomfördes i hårt väder, 10 m/s. Svåra förhållanden krävde stor skicklighet från båtförare och varvsfunktionärer. Allt gick bra, men tog givetvis längre tid än vanligt. Först på tur var Bryan Oates, han visade hur man kontrollerar sin båt i hård vind och kom exakt rätt in till slipvagnen. Stort tack för en mycket bra arbetsinsats av Niklas Hultqvist och Byan Oates. Tack även till alla båtägare för ett lugnt och professionellt samarbete. Natten till lördagen kom det en front med regn och västlig vind på ca 18 m/s vilket gjorde att det blev mycket hög sjögång. Tyvärr så var inte många båtar förtöjda för storm. Dåliga tampar och inga ryckdämpare medförde att tampar gick av och båtar slog mot varandra. Efter rådigt ingripande av Ulf Martinsson, som kallade på hjälp vid 10-tiden, kunde vi hänga ut fler fendrar och sätta nya tampar. Det räckte inte fullt ut men hjälpte en hel del. Det är stor skaderisk på båtar och brygga med korta tampar utan ryckdämpare. FÖRTÖJ OCH FENDRA AV FÖR STORM! Med vänlig hälsning Nils-Ivar Ek Värmdö båtsällskap har fått sin första K-märkta båt. M/Y MARINA byggd 1934 på Trosa varv. Skådespelaren Edvin Adolphson ägde båten mellan åren Båten moderniserades 1957 efter Edvins skisser på Schöld & Jansson varv på Lidingö. Nuvarande ägare, Kenneth Jacobson, är inne på sitt 22 år som ägare och är därmed den som ägt båten längst. M/Y Marina är registrerad i MYS, Motor Yacht Society.

BS -nytt SJÖSÄTTNING I TORSBY 2009

BS -nytt SJÖSÄTTNING I TORSBY 2009 Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten SJÖSÄTTNING I TORSBY 2009 Foto: Skutbilder Eva Nikkar-Larsson. / Sjösättning: Gunnar Etzell I riktigt Aprilväder gick skutornas sjösättning av stapeln lördagen den

Läs mer

BS -nytt. Boat Show i Nynäshamn den 22-24 juli. Lite ljusglimtar fanns dock, som t.ex midsommarhelgen på vår klubbholme, Norrgårdsön.

BS -nytt. Boat Show i Nynäshamn den 22-24 juli. Lite ljusglimtar fanns dock, som t.ex midsommarhelgen på vår klubbholme, Norrgårdsön. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2012 Sommaren 2012 går inte till historien som en av de bättre. Säsongens första veteranbåtsträff i Wasahamnen, första helgen i juni, blev en blöt historia med oavbrutet

Läs mer

Arbetsdag på Torsby varv

Arbetsdag på Torsby varv VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2010 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Arbetsdag på Torsby varv Den 17 maj var det stor arbetsdag på Torsby varv. Uppslutningen var mycket god vilket var en förutsättning

Läs mer

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos

Årsmötet drog som vanligt fullt hus hos VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2013 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Den gångna vintern var den kallaste på 100 år. Den var även ovanligt nederbördsrik och både truck- och mastskjul fick snöskador.

Läs mer

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2011

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2011 VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2011 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Sommaren bjöd på en normal svensk sommar och midsommarfirandet på Norrgårdsön klarade sig undan med en lätt sommarskur. Även

Läs mer

Utgå från storm och stora snömängder när båthus, båtställningar och pressar monteras.

Utgå från storm och stora snömängder när båthus, båtställningar och pressar monteras. VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2010 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Vintern 2009/10 var osedvanligt kall och snörik. Ett antal båtställningar/hus säckade ihop under snömassorna. Även truckhuset

Läs mer

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2012

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2012 VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2012 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Vintern 2011/12 passerade utan några större avtryck i form av snö eller stormar. Kommunens VA anläggningsarbeten i Torsbyområdet

Läs mer

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, Årskrönika Årskrönika 2018 BOLVIKGRIND VAKTSTUGA SPOLPLATTA ISFRI HAMN

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, Årskrönika Årskrönika 2018 BOLVIKGRIND VAKTSTUGA SPOLPLATTA ISFRI HAMN VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, Årskrönika 2018 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Årskrönika 2018 BOLVIKGRIND VAKTSTUGA SPOLPLATTA ISFRI HAMN Värmdö Båtsällskaps årsmöte 2018 VBS årsmöte 2018 hölls i

Läs mer

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2014

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2014 VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, våren 2014 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Vintern blev tämligen snöfattig, kanske inte så konstigt eftersom det snöade två årsproduktioner vintern 2012/13. Snön tog

Läs mer

BS -nytt. God Jul och Gott Nytt År!

BS -nytt. God Jul och Gott Nytt År! Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2016 Våren 2016 blev allmänt varm och nederbördsfattig. Sjösättningsdagarna avlöpte utan problem i ett härligt vårväder. Lagom till VBS 50-års fest den 14 maj kom

Läs mer

VBS-sjösättning för nybörjare. En enkel guide för dig som är ny i klubben.

VBS-sjösättning för nybörjare. En enkel guide för dig som är ny i klubben. VBS-sjösättning för nybörjare. En enkel guide för dig som är ny i klubben. Innan sjösättningsdagen skall båten vara avtäckt och klar för sjösättning. Vaggan, stöttorna och pallningsvirket ska vara märkta

Läs mer

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, Årskrönika Årskrönika 2017 ÅRSMÖTE SJÖSÄTTNING MIDSOMMAR ANLÄGGNINGAR SUBLIFT

REDAKTÖR KENNETH JACOBSON. Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, Årskrönika Årskrönika 2017 ÅRSMÖTE SJÖSÄTTNING MIDSOMMAR ANLÄGGNINGAR SUBLIFT VBS -nytt Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, Årskrönika 2017 REDAKTÖR KENNETH JACOBSON Årskrönika 2017 ÅRSMÖTE SJÖSÄTTNING MIDSOMMAR ANLÄGGNINGAR SUBLIFT Värmdö BåtsällSkaps årsmöte 2017, Viks skolmatsal.

Läs mer

Ha en tamp fäst på knap i fören och en i aktern på båten. De behövs när man ska hitta rätt läge på slipvagnen.

Ha en tamp fäst på knap i fören och en i aktern på båten. De behövs när man ska hitta rätt läge på slipvagnen. VBS-upptagning för nybörjare. En enkel guide för dig som är ny i klubben. Upptagningen är något mer avancerad än sjösättningen, men fortfarande ganska lätt och riskfri. Det som i huvudsak skiljer från

Läs mer

BS -nytt. God Jul och Gott Nytt År!

BS -nytt. God Jul och Gott Nytt År! Värmdö båtsällskaps nyhetsblad, hösten 2016 Våren 2016 blev allmänt varm och nederbördsfattig. Sjösättningsdagarna avlöpte utan problem i ett härligt vårväder. Lagom till VBS 50-års fest den 14 maj kom

Läs mer

Sammanställning bryggor 2014

Sammanställning bryggor 2014 Föreningens bryggor Sammanställning bryggor 2014 Totalt 12 stycken båtbryggor + sjösättningsrampen 2014: 178 inbetalda bryggplatser. Renoveringsbehovet varierar (prel bedömning): K-bryggan behöver renoveras.

Läs mer

Protokoll fört vid Värmdö Båtsällskaps Årsmöte 2012-03-17

Protokoll fört vid Värmdö Båtsällskaps Årsmöte 2012-03-17 Värmdö Båtsällskap, V BS Box 56, 139 22 Värmdö Protokoll fört vid Värmdö Båtsällskaps Årsmöte 2012-03-17 1. Jan Snygg förklarade mötet öppnat och röstlängd (närvarolista) upprättades omfattande 48 medlemmar,

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

TORSBY BÅTÄGAREFÖRENING Box 147, 139 23 VÄRMDÖ

TORSBY BÅTÄGAREFÖRENING Box 147, 139 23 VÄRMDÖ TORSBY BÅTÄGAREFÖRENING ALLMÄNNA BESTÄMMELSER OCH SÄKERHETSFÖRESKRIFTER FÖR TORSBY BÅTÄGAREFÖRENING. Detta dokument är ett komplement och förtydligande av stadgarna. 1 MEDLEMSINTRÄDE 1:1 Skriftlig anmälan

Läs mer

1.1 VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS.

1.1 VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS. VARVS-, HAMN- OCH KLUBBHOLMSORDNING för Värmdö Båtsällskap (VBS) 1 Allmänt VBS vill främja ett aktivt båtliv och därför finns bestämmelserna i 1.4, 1.4.1 och 1.7 som handlar om icke utnyttjande av båtplats

Läs mer

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015 Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 5 6 september 2015 Tävling: Stockholms 606-regatta Klubbmästerskap Stockholms 606-klubb Rikscuptävling fyra 2015 i 606 Distriktsmästerskap i 606 Datum: 5-6 september

Läs mer

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr Nr 2 2009 Information, funderingar och planer hösten 2009 Hösten får väl anses ha kommit och passerat, för de flesta innebär väl det avrustning och landtagning av båten. Vi kan minnas den sommar som gick,

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

1.1 VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS.

1.1 VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS. VARVS-, HAMN- OCH KLUBBHOLMSORDNING för Värmdö Båtsällskap (VBS) 1 Allmänt VBS vill främja ett aktivt båtliv och därför finns bestämmelserna i 1.4, 1.4.1 och 1.7 som handlar om icke utnyttjande av båtplats

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

Ordningsregler vid Österby Båtklubb

Ordningsregler vid Österby Båtklubb Sid. 1(5) Som medlem i Österby Båtklubb är du skyldig att följa nedanstående ordningsregler! Allmänt För att uppnå en hög säkerhet på varvet och i hamnen och skapa trivsel i klubben har styrelsen beslutat

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

1.2 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med klassreglerna i respektive klass.

1.2 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med klassreglerna i respektive klass. Inbjudan Kappsegling: Kvarnvikenregattan, DM Stockholm E-jolle och OK-jolle, Liros Cup Ost E-jolle, OneDesignCenter Cup OK-jolle KM KBS, E-jolle (Övriga klasser: Optimist grön, Optimist blå och Zoom 8,

Läs mer

FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för. Viksjö Båtklubb. Box Järfälla. Tel. Klubbhuset Plusgirokonto nr.

FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för. Viksjö Båtklubb. Box Järfälla. Tel. Klubbhuset Plusgirokonto nr. FÖRESKRIFTER FÖR HAMN OCH VARV för Viksjö Båtklubb Box 74 177 22 Järfälla Tel. Klubbhuset 580 365 99 Plusgirokonto nr. 23 52 92-0 Allmänna bestämmelser: Hamnen och varvet är avsedda för i klubben registrerade

Läs mer

MEDLEMSBLAD FÖR ÖSTHAMMARS SEGELSÄLLSKAP NR 1/2018 * ÅRGÅNG 51. Välkommen på. medlemsmöte och arbetsdag lördag 12 maj

MEDLEMSBLAD FÖR ÖSTHAMMARS SEGELSÄLLSKAP NR 1/2018 * ÅRGÅNG 51. Välkommen på. medlemsmöte och arbetsdag lördag 12 maj MEDLEMSBLAD FÖR ÖSTHAMMARS SEGELSÄLLSKAP NR 1/2018 * ÅRGÅNG 51 Välkommen på medlemsmöte och arbetsdag lördag 12 maj ÖSS-Karet Östhammars Segelsällskap Box 69, 742 21 Östhammar Telefon: 0173-102 50 E-post:

Läs mer

Ängsviks Båtsällskap. Medlemsinformation. Aktuella arbetsuppgifter under städdagen framgår av bifogad inbjudan och på hemsidan.

Ängsviks Båtsällskap. Medlemsinformation. Aktuella arbetsuppgifter under städdagen framgår av bifogad inbjudan och på hemsidan. Ängsviks Båtsällskap Medlemsinformation Detta är utskick nr 2, år 2015 och det innehåller: Årets vaktlistor för hamnen Kallelse till städdagen Byte av koder samt inloggning på hemsidan Justerad hamnordning

Läs mer

Nyhetsbrev OXSS Oktober

Nyhetsbrev OXSS Oktober Nyhetsbrev OXSS Oktober Nu är det inte så många fler än våra jolleseglare som är ute på sjön. De flesta av oss har nog redan tagit upp båten, efter en sommar med fantastiskt väder och varmt i havet. Hallsektionen

Läs mer

INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012

INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012 INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012 Seglings Program: Onsdag 8/8 17:00-19:00 Registrering Torsdag 9/8 08:00 Registrering 09:00 Skepparmöte 10:00 *Start segling 1, från Måsholmen till

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Västanviks Samfällighetsförening

Västanviks Samfällighetsförening 2016 Äldre nyheter 2018-08-23 2016 Arbete med poolen 2016 Arbete med poolen Västanviks Samfällighetsförening 2016 - Arbeten med poolen I enlighet med verksamhetsplanen för 2015-2016 har arbetet startat

Läs mer

ÅF Off Shore Race 2017 Omega 42 ORIOLE II

ÅF Off Shore Race 2017 Omega 42 ORIOLE II ÅF Off Shore Race 2017 Omega 42 ORIOLE II Jag har seglat ett antal Gotland Runt men nu var det första gången med egen båt. Så det var extra spännande, men också en massa jobb som jag tidigare sluppit.

Läs mer

Dessa punkter tar upp sådant som kan skada personer, båtar, byggnader, bryggor eller annan utrustning.

Dessa punkter tar upp sådant som kan skada personer, båtar, byggnader, bryggor eller annan utrustning. Sid 1 (5) A1 A2 A. SÄKERHETSREGLER Dessa punkter tar upp sådant som kan skada personer, båtar, byggnader, bryggor eller annan utrustning. Den medlem som inte följer dessa regler, kan bli av med båtplatsen.

Läs mer

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb. Eskader till Hjälmaren i Kristihimmelfärds helgen 2018. Då har vi då klarat av resan till Hjälmaren och tillbaka. Det blev en mycket trevlig tur som vi varmt kan rekommendera till alla i Kallhälls båtklubb.

Läs mer

Välkommen till Oaxens Båtklubb! (utg 20120319)

Välkommen till Oaxens Båtklubb! (utg 20120319) Välkommen till Oaxens Båtklubb! (utg 20120319) Hej! Hjärtligt välkommen till OBK. Syftet med det här brevet är att ge dej som ny i klubben en snabb information om OBK, vad du behöver veta och vad klubben

Läs mer

Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan

Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan Resebrev från La Palma, Madeira o Porto Santo samt med besök av Inger o Jan Vi lämnade Teneriffa den 20 mars för motor och gick hela sydvästra sidan upp, det var ingen vind o mycket vågor. När vi skulle

Läs mer

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år.

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år. Orust Runt I år så möttes återigen en liten tapper skara på 7 båtar upp för att få segla den anrika seglingen Orust Runt, en härlig dag i början på juni. LYS-talen sträckte från 1,02 till 1,29 så man kan

Läs mer

Uddevalla Motorbåtsklubb

Uddevalla Motorbåtsklubb Här hittar du oss Klubblokalen ligger på Föreningsgatan 7 451 52 Uddevalla Telefon: 0727 22 23 23 E-Post: umk@uamotorbatsklubb.com MIDSOMMAR PÅ HOLMEN AktiviteterSkapad av Annika 2011-06-30 21:15:05 Midsommar

Läs mer

Båtklubben Wega s Årsmöte 2014

Båtklubben Wega s Årsmöte 2014 Båtklubben Wega s Årsmöte 2014 Signalistgatan 6, Västerås Onsdagen den 19 februari kl. 18:30 Klubben bjuder på kaffe och fralla! OBS! Vi vill gärna ha din mail adress för att kunna skicka dig nyheter i

Läs mer

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark

Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark Lokes resa genom Europa Sommaren 2013 Sverige och Danmark Nu är det äntligen dags. Förra sommarens resa gick mer eller mindre förlorad på grund av diverse anledningar men nu är vi alla laddade för avfärd.

Läs mer

Hamnordning. Sandvikens Båtsällskap Hemsida: www.sandvikensbatsallskap.se Bankgiro: 5709-7701. e-post: info@sandvikensbatsallskap.se 618 21 KOLMÅRDEN

Hamnordning. Sandvikens Båtsällskap Hemsida: www.sandvikensbatsallskap.se Bankgiro: 5709-7701. e-post: info@sandvikensbatsallskap.se 618 21 KOLMÅRDEN 1(5) Hamnordning För att säkerställa ordningen och den allmänna trevnaden vid Sandvikens Båtsällskaps (SBS) anläggning har följande ordningsföreskrift fastställts av SBSs styrelse den 13 september 2011.

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 3 4 september 2016

Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 3 4 september 2016 Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 3 4 september 2016 Tävling: Stockholms 606-regatta Klubbmästerskap Stockholms 606-klubb Rikscuptävling fyra i FSE Robline 606 Cup 2016 Distriktsmästerskap i 606 Datum:

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Premiär inomhuskörning ons 5 okt 17.00 Nu är det äntligen dags för inomhuskörningen. Den kör vi varje onsdagkväll i Gamla skolan Lövsta. Dit tar man sig genom att köra förbi banan i Lövsta, fortsätt ner

Läs mer

Östhammars GP mot cancer 2017

Östhammars GP mot cancer 2017 Östhammars GP mot cancer 2017 Inbjudan Östhammars GP mot cancer lördagen den 7 oktober 2017 Östhammars Segelsällskap inbjuder härmed till Östhammars GP mot cancer årets kanske viktigaste tävling? Där överskottet

Läs mer

VARVS-, HAMN- OCH KLUBBHOLMSORDNING

VARVS-, HAMN- OCH KLUBBHOLMSORDNING VARVS-, HAMN- OCH KLUBBHOLMSORDNING för Värmdö Båtsällskap (VBS) 1.Allmänt VBS vill främja ett aktivt båtliv 1.1. VBS anläggningar är avsedda för båtar tillhörande medlemmar i VBS. 1.2. Ansökan om båtplats

Läs mer

STOCKHOLMS 606 REGATTA 2-3 september 2017

STOCKHOLMS 606 REGATTA 2-3 september 2017 STOCKHOLMS 606 REGATTA 2-3 september 2017 REGATTAN ARRANGERAS AV STOCKHOLM 606 KLUBB I SAMARBETE MED SVENSKA 606 FÖRBUNDET och TORSVIKS BÅTKLUBB SPONSORER: Inbjudan till Stockholms 606-regatta, 2-3 september

Läs mer

Hamnordningen gäller för de båtägare som har fritidsbåt i Haga Båtklubbs (HBK) hamn i Hagaparken. Efterlevnad av hamnordningen är obligatorisk.

Hamnordningen gäller för de båtägare som har fritidsbåt i Haga Båtklubbs (HBK) hamn i Hagaparken. Efterlevnad av hamnordningen är obligatorisk. Hamnordning för Haga Båtklubb SOLNA 2014 Hamnordningen gäller för de båtägare som har fritidsbåt i Haga Båtklubbs (HBK) hamn i Hagaparken. Efterlevnad av hamnordningen är obligatorisk. 1 Användning av

Läs mer

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK)

Sida 1 av 6. Hamnregler för Hille Båtklubb(HBK) Sida 1 av 6 Enligt Hille Båtklubbs stadgar åligger det styrelsen att utarbeta regler för hamnen. Följande regelverk fastställdes av årsmötet den 23 november 2013 Innehåll Definitioner... sid 2 Upplåtelse

Läs mer

Första sommaren med min nya jakt, A22 S349 Refuge.

Första sommaren med min nya jakt, A22 S349 Refuge. Första sommaren med min nya jakt, A22 S349 Refuge. Förberedelser inför Skärgårdskryssarpokalen 2013 Hösten 2012 blev jag ny ägare till A22:an S349 Refuge efter att jag insett att man måste ha en 22:a för

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160

ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160 Bilaga 1 sid 1 Edesö samfällighet ÅRSREDOVISNING 2011 EDESÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Org.nr. 716417-2160 FÖRVALTNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för sförening avger härmed förvaltningsberättelse för

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Välkommen till Sandöarna!

Välkommen till Sandöarna! Välkommen till Sandöarna! Sandöarna förvaltas av Svinninge Marina Klubb. Bryggorna är avsedda för klubbens medlemmar som för klubbens vimpel. Icke medlemmar kan, i mån av plats, disponera hamnen mot erläggande

Läs mer

Seglingsföreskrifter Onsdagssegling 2018

Seglingsföreskrifter Onsdagssegling 2018 Seglingsföreskrifter Onsdagssegling 2018 Onsdagsseglingarna är en serie omfattande tio delseglingar, sex på våren och fyra på hösten. Syftet med seglingarna är att ge deltagarna träning under tävlingsform.

Läs mer

LOGGBOK FÖR MAXI 999, MÅNSTRÅLEN

LOGGBOK FÖR MAXI 999, MÅNSTRÅLEN LOGGBOK FÖR MAXI 999, MÅNSTRÅLEN 2009 Seglingsåret 2009 Vår MAXI 999, Månstrålen, med segelnummer 44 sjösattes första gången 1985. Vi som äger den sedan 1990 är Lotta och Inge Petersson. Hemmahamn är Hjuvik,

Läs mer

HAMN- OCH VARVSREGLER FÖRENINGEN DJURÖ BÅTSÄLLSKAP

HAMN- OCH VARVSREGLER FÖRENINGEN DJURÖ BÅTSÄLLSKAP HAMN- OCH VARVSREGLER FÖRENINGEN DJURÖ BÅTSÄLLSKAP Reviderade 1993-02-14, 1995-04-09, 1996-06-10, 1998-03-08, 2000-02-07 2003-10-04 2007-11-10 1 HAMNCHEF Hamnchef är ansvarig för drift av hamn- och varvsområde.

Läs mer

Limhamns Segelsällskap Året 2017

Limhamns Segelsällskap Året 2017 L S S Tjugohundra sjutton! Då var det 45:e LSS året snart över och jul & nyårshelgerna står runt knuten. Året har varit fullt av aktiviter och engagemang. Började direkt med Tretton aftons fest och har

Läs mer

Att styra efter kompassen

Att styra efter kompassen Att styra efter kompassen Om du tittar på båtens kompass kan du se ett styrstreck. Ser du styrstrecket på er kompass? Svänger du med båten så snurrar skivan med de olika gradtalen, siffrorna, på kompassen.

Läs mer

MÖJASKÄRGÅRDEN onsdag till lördag 7-10 augusti 2013

MÖJASKÄRGÅRDEN onsdag till lördag 7-10 augusti 2013 MÖJASKÄRGÅRDEN onsdag till lördag 7-10 augusti 2013 Väderprognosen var verkligen illavarslande, med prognos om 50 mm regn en dag, 8-11 m/s en annan dag och allmänt blåsigt. Verkligheten blev en annan med

Läs mer

S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R

S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R roderbladet S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R 2 2 0 1 6 Foto och text Ronny Svensson om inget annat anges Sida 1 Ordföranden har ordet Hej alla SBS medlemmar nu har både Isen och Mörkret lagt sig

Läs mer

Opalåret 2013 en återblick

Opalåret 2013 en återblick Opalåret 2013 en återblick Hultas OPAL-golfare utgörs av klubbens seniorer som spelar golf varje måndag förmiddag under säsongen. Den 23: säsongen inleddes måndagen den 8:e april. Som vanligt, denna tidiga

Läs mer

Stockholm, vårt mål.

Stockholm, vårt mål. 2013-07-13 Stockholm, vårt mål. Vi har varit för första gången med egen båt i vår huvudstad, en fin upplevelse att komma via södertörn och Dalarö in genom det vackra Stäket och Skurusundet ända in till

Läs mer

Resebrev 1 2015. från Prima Donna

Resebrev 1 2015. från Prima Donna Resebrev 1 2015 från Prima Donna Marmaris den 28 maj Hej på Er Alla En ny segelsäsong i Medelhavet ligger framför oss. Vi kom hit den 21 april. Denna gång med flyg från Stockholm. Vi landade i Dalaman

Läs mer

Carlskrona Båteskader Stumholmen, Karlskrona. Välkommen till Carlskrona Båteskader år 2018

Carlskrona Båteskader Stumholmen, Karlskrona. Välkommen till Carlskrona Båteskader år 2018 Carlskrona Båteskader 2018-05-01 Stumholmen, Karlskrona Till CBE medlemmar Samtliga båtklubbar i Blekinge och alla övriga seglingsintresserade Välkommen till Carlskrona Båteskader år 2018 Kort om eskadern

Läs mer

Delsegling 2/3 i SBS KM Skärgårdsbana SRS-klasser

Delsegling 2/3 i SBS KM Skärgårdsbana SRS-klasser 250:- Delsegling 2/3 i SBS KM Skärgårdsbana SRS-klasser Förhandsanmälan senast 8 Aug, www.sodertaljebs.se Startavgift och efteranmälan kl 9:30 10:30 på Fifång, Sörviken. Första start kl. 12.00 Vid målgång

Läs mer

Jubileumsregattan Omega 42 den maj 2018

Jubileumsregattan Omega 42 den maj 2018 Jubileumsregattan Omega 42 den 26 27 maj 2018 Text: Göran Haglund Foton: Ulf Aronsson, Per Henricsson, Bengt Hunyadi, Göran Haglund I år blev vi Omega 42-seglare specialinbjudna till kappseglingen Peter

Läs mer

KALLELSE. STABERGS BÅTKLUBBS ÅRSMÖTE Lördagen den 20:e februari 2016 kl 11.00

KALLELSE. STABERGS BÅTKLUBBS ÅRSMÖTE Lördagen den 20:e februari 2016 kl 11.00 Kallelse 2016 www.stabergsbatklubb.se KALLELSE STABERGS BÅTKLUBBS ÅRSMÖTE Lördagen den 20:e februari 2016 kl 11.00 Plats: Kniva Bystuga Kniva 111 Falun Vi kommer att behandla frågor föreskrivna i stadgarna.

Läs mer

Hamnordning för Resarö Båtklubb

Hamnordning för Resarö Båtklubb Hamnordning för Resarö Båtklubb 1. Allmänt Resarö Båtklubb, bildad 1972 och med hemort på Resarö, är en allmännyttig ideell förening som har till ändamål att lokalt främja båtsporten. Det innebär bl.a.

Läs mer

FAQ. Här får du svar på några av de vanligaste frågorna om MBK. Båtplats sommartid?

FAQ. Här får du svar på några av de vanligaste frågorna om MBK. Båtplats sommartid? FAQ Här får du svar på några av de vanligaste frågorna om MBK Båtplats sommartid Jag väntar besök av en båtkompis från Örebro en vecka i juli. Kan hon då få ligga i MBK Och i så fall, vad kostar det Ja,

Läs mer

Dufour 45 Performence

Dufour 45 Performence 3-2009 157 Dufour 45 Performence Detta är en relativt ny yacht från det franska varvet Dufour vid Atlantkusten. Den har en rymlig och ljus interiör med många praktiska detaljer. I grundpriset ingår t ex

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Position: Sydost om La Palma (Sörens val, men för er som vill se koordinater kolla marin traffic)

Position: Sydost om La Palma (Sörens val, men för er som vill se koordinater kolla marin traffic) Logg från Älva Datum: 4/2-17 Elevloggare: Linnea och Josefin Personalloggare: Linda Position: Sydost om La Palma (Sörens val, men för er som vill se koordinater kolla marin traffic) Segelsättning: Bredfocken!!!!

Läs mer

OTTSJÖ fjällflygläger 2003 av Lennart Jonsson

OTTSJÖ fjällflygläger 2003 av Lennart Jonsson OTTSJÖ fjällflygläger 2003 av Lennart Jonsson 5/3 Onsdag. Startar resan genom att plocka upp ASK 21:an på Vängsö Klockan 13:00. 18:30 kommer jag till vandrarhemmet vid Iggesund där jag övernattar. 6/3

Läs mer

VÄLKOMNA SKEPPARTRÄFF. Information om Tjörn Runt by COWI 2017

VÄLKOMNA SKEPPARTRÄFF. Information om Tjörn Runt by COWI 2017 1 VÄLKOMNA SKEPPARTRÄFF Information om Tjörn Runt by COWI 2017 2 Kvällens agenda Välkomna! Ola StensbyOla Info om nyheter, banor och säkerhet 2017 Ola Stensbya Stensby Väder, vindar och strömmar Frida

Läs mer

SEGLINGSNÄMNDENS REDOGÖRELSE FÖR SÄSONGEN 2013. Följande ordinarie medlemmar har medverkat i seglingsnämnden:

SEGLINGSNÄMNDENS REDOGÖRELSE FÖR SÄSONGEN 2013. Följande ordinarie medlemmar har medverkat i seglingsnämnden: SSJ SEGLINGSNÄMNDENS REDOGÖRELSE FÖR SÄSONGEN 2013. Följande ordinarie medlemmar har medverkat i seglingsnämnden: Klaus Mönkkönen Svante Lindvall Sverre Sandås Guy Kronholm Ralf Wenman ordf. sekr. Lördagen

Läs mer

Seglingsföreskrifter

Seglingsföreskrifter Seglingsföreskrifter Tävling: Vendelsö Runt För Kölbåtar, LYS/SRS, Sportbåtar och Flerskrovsbåtar Datum: 2013-08-31 Arrangör: Segelsällskapet Vendels (SSVE), Frillesås. Medarrangör: Bua Båtsällskap (BBS),

Läs mer

CSS Onsdagseglingar 2018

CSS Onsdagseglingar 2018 CSS Onsdagseglingar 2018 CSS Onsdagseglingar Resultat efter 7 seglingar (2 borträknade) SRS A Fleet Sailed: 7, Discards: 2, To count: 5, Rating system: LYS, Entries: 10, Scoring system: Appendix A Plac.

Läs mer

Årsmöte 2013. Nr 1 2013. Betalas till klubbens PG-konto senast 15 mars, gäller som anmälan. Se inbetalningskort på sista sidan.

Årsmöte 2013. Nr 1 2013. Betalas till klubbens PG-konto senast 15 mars, gäller som anmälan. Se inbetalningskort på sista sidan. Nr 1 2013 Årsmöte 2013 Tid: Fredagen den 22 mars kl. 19:00 Plats: Kumla Herrgård på Tyresö. Kumla allé 47 135 53 Tyresö http://www.kumlaherrgard.se/kontakt.html I år är det åter Stockholms tur att arrangera

Läs mer

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Mistluren. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

Läs mer

Stegeborgs båtklubb. Verksamhetsberättelse. År 2018

Stegeborgs båtklubb. Verksamhetsberättelse. År 2018 Verksamhetsberättelse År 2018 Stegeborg i vinterskrud 1 Verksamhetsberättelse Styrelsen för avger här redovisning för verksamhetsåret 2018-01-01 2018-12-31. Allmänt har till ändamål enligt stadgar antagna

Läs mer

Välkomna till EBF Årsmöte 2018

Välkomna till EBF Årsmöte 2018 Välkomna till EBF Årsmöte 2018 Dagordning 1. Årsmötets öppnande. 2. Årsmötets stadgeenliga utlysande. 3. Val av två justeringsmän tillika rösträknare. 4. Val av ordförande för mötet. 5. Val av sekreterare

Läs mer

Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen.

Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen. Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen. Söndagen den 20 juli 2014 tog vi, 111112-1621 Ingvar Sturkman och undertecknad, oss tid för ett sedan länge bokat besök på ovan nämnda varv. 1C3132-411

Läs mer

Best Kust Feskarna 03

Best Kust Feskarna 03 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Fröya 7:e resan 2003 Best Kust Feskarna 03 Uppresan till Fröya, Sördyröy Fisket inomskärs Fisket på storhavet med Frigg Robban, Lasse och Niklas första resa

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Stockholms scoutskeppslags styrelse vill härmed avge följande berättelse över verksamheten under år 2018: Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009

SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009 SEGLINGSFÖRESKRIFTER för Stockholm Cup 2009 Kappsegling: Stockholm cup 2009 Datum: Arrangör: Klasser: 1. Regler 1.1 Kappseglingarna genomförs enligt reglerna så som de definieras i Kappseglingsreglerna

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

Österhaninge Båtklubb. Ny hamnkapten. Viktig info om mastkranen

Österhaninge Båtklubb. Ny hamnkapten. Viktig info om mastkranen Österhaninge Båtklubb LOGGEN Nr 1 2013 Ny hamnkapten Viktig info om mastkranen 1 2 Innehåll 5 Ledare 6 Säsongsplanering 9 Hamnkapten har ordet 12 Börje Pahlén 15 Viktig info 16 Några urklipp från ÖBK:s

Läs mer

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet.

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet. Augustiutskick 2015 I skrivande stund har värmen äntligen kommit till oss på västkusten. Juli som normalt är den stora båtmånaden både frös och blåste bort. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande

Läs mer

Inbjudan Kalmar Doublehanded

Inbjudan Kalmar Doublehanded Inbjudan Kalmar Doublehanded Datum: 2013-09-07 Arrangör: Segelsällskapet Vikingarna Kalmar 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna

Läs mer

SM för Neptunkryssare 2017

SM för Neptunkryssare 2017 SM för Neptunkryssare 2017 Nepparbryggan vid SM i Nynäshamn Foto: Kjell Gustafson Årets Svenska Mästerskap för Neptunkryssare det 73:e raka mästerskapet sedan det allra första år 1945 arrangerades den

Läs mer

Veteran-SM 2018 på Öland

Veteran-SM 2018 på Öland Veteran-SM 2018 på Öland Årets veteran-sm gick av stapeln 10 12 augusti på Öland, närmare bestämt på Högby IP i den lilla orten Löttorp på nordvästra Öland. IFK-Lundensare från när och fjärran hade sammanstrålat

Läs mer

Leif. Vår och snart sommar. Nr 2 2010

Leif. Vår och snart sommar. Nr 2 2010 Nr 2 2010 Vår och snart sommar Efter en riktig vinter för de flesta har det blivit en ganska traditionell vår utan att det är speciellt varmt men inte heller speciellt regnigt och blåsigt, åtminstone här

Läs mer

Hamnkapten har ordet. Oxelösunds Motorbåtsklubbs Nyhetsbrev nr 1, 2019

Hamnkapten har ordet. Oxelösunds Motorbåtsklubbs Nyhetsbrev nr 1, 2019 Oxelösunds Motorbåtsklubbs Nyhetsbrev nr 1, 2019 Hamnkapten har ordet Bryggrenoveringen Jaha, då var sjösättningsperioden igång och båtar börjar komma i sjön inför stundande säsong, och kan för de flesta,

Läs mer

Seglingsföreskrifter

Seglingsföreskrifter Seglingsföreskrifter 2019-06-12 Tävling: Fyrtorn-2-handed. Datum: 14 15 juni 2019 Klasser: En SRS klass. Arrangör: Lommabuktens Seglarklubb (LBS) 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med

Läs mer

Banans längd anpassas efter hur mycket eller lite det blåser. Ledande båt håller reda på tiden.

Banans längd anpassas efter hur mycket eller lite det blåser. Ledande båt håller reda på tiden. Regler Regler Tisdagsseglingar 2017 Sammanfattning Start sker vid Hässelby Holme. Startlinjen är en enslinje med två vita märken på berget på Hässelby Holme. Se sjökortet nedan. Start för SRS 0,823 är

Läs mer