Paddling i Umeå. Medlemsinformation från Umeå Kanotklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Paddling i Umeå. Medlemsinformation från Umeå Kanotklubb www.umeakanotklubb.se"

Transkript

1 Paddling i Umeå Medlemsinformation från Umeå Kanotklubb

2 Paddling i Umeå och på andra ställen Var med i en växande paddlingsrörelsegemenskap. UKK är en kanotklubb med säte i Umeå. UKK är en av 120 klubbar som är anslutna till Sveriges Kanotförbund som samlar kanotsportens alla grenar. Se mer på International Canoe Federation (ICF), heter det internationella kanotförbundet som vår svenska motsvarighet sorterar under. Mer om ICF hittar du på Lokalgeografiskt finns vi invid Nydala sjön, nord väst om Umeå C och vid Bölesholmarna, uppströms Umeå älv. Klubben har över 30-års erfarenhet av paddling i alla dess varianter. Det började på sjuttiotalet med canadensarpaddling, kajak och kanotslalom. Idag har vi verksamheter inom forspaddling, freestyle, kanotpolo, motions- och havspaddling. Vi har närhet till fantastisk paddling i Vindelävlen och Umeälven samt en riktigt bra kuststräcka med möjlighet till både surfvågor och stillsamma skär. Sedan har vi inte alltför långt till Paltvalsen i Piteåälven eller Högakusten och skärgårdarna i Vasa och Luleå. Motionspaddling Långfärdspaddling Forspaddling Freestyle Kanotpolo Kanotslalom Kanotorientering Kayakcach Havspaddling och lite kajaksurf Aktuell information om våra aktiviteter får du bäst via vår webb - www. umeakanotklubb.se eller genom att anmäla dig till någon av våra epostlistor (Yahoo-groupmail). Anmälan görs på yahoos webbsida eller genom att skicka ett ebrev till respektive anmälningsadress. Du kan även skicka epost med frågor till någon av våra kontaktpersoner.

3 Medlemsfrågor Klubben har en medlemsguru som kan svara på alla frågor som handlar om medlemsavgifter, kodlås, anmälan till kurser och träningar. Han heter Magnus Macneil och nås på eller så hittar du honom på en ljugarbänk nära ett paddelvatten. Hav och slätvatten Epost: Webb: / Slätvatten Kontakt: Magnus Kristensson och Magnus Macneil. Slätvattenslistan: eller; paddling_umea-subscribe@ yahoogroups.com. Fors Epost: fors@umeakanotklubb.se Webb: /Fors Forslistan: eller; fors-subscribe@yahoogroups.com. Kanotpolo Epost: polo@umeakanotklubb.se Webb: /Polo Pololistan: eller; UKKpolo-subscribe@yahoogroups.com Magnus K och Magnus M på en bänk i väntan på paddling. Kayacaching Kontakt: Johanna Öhman Epost: johannaohman@yahoo.se Webb: /slätvatten/kayakach Kanotorientering Kontakt: Kurt Ahlmark Epost: kurt.ahlmark@yahoo.se Klubbförråd Nedan finner du kontaktpersonerna för respektive förråd. Mer information finns under rubriken klubbkanoter och förvaring. Nydala klubbförråd Kontakt: Katrin Sandström och Eva Lindberg Epost: nydala@umeakanotklubb.se. Nydala privatförråd Kontakt: Börje Eriksson, epost: sekreterare@umeakanotklubb.se Bölesholmarna klubbförråd Vakant (kontakta ordförande)

4 Havs- och slätvattenpaddling Motions och långfärdspaddling är en aktivitet som samlar många av klubbens medlemmar. Vi ordnar klubbturer, räddningskvällar och eskimåsvängskurser, motionspaddling, teknikträning, navigation och prova på paddling för nybörjare med mera. Klubben har ett antal klubbkanoter som går att låna genom att lösa ett årsabonnemang. Se vidare under klubbkanoter och förvaring. Planerade aktiviteter presenteras under rubriken slätvatten på klubbens webbsida. Magnus Kristensson och Magnus Macneil är kontaktpersoner för hav/slätvatten. Du når dom på epost: Utöver de organiserade aktiviteterna anordnas spontana aktiviteter när vädret är oemotståndligt eller när paddlingssuget blir för stort. Håll dig uppdaterad på slätvattenlistan ( group/paddling_umea/ ). Kanotorientering En av paddelsäsongens tidiga aktiviteter är en kanotorientering i ett av Umeå:s bästa paddelområden. Syftet med dagen är att ge en möjlighet att träffa paddelkamrater för en paddling med inslag av navigationsträning. Dagen inleds med en samling för genomgång av regler och säkerhet. Orienteringen genomföres som poängplockning inom begränsad tid på 3 eller 4 timmar.

5 Du kan paddla enskilt eller parvis. Efter avslutad passling bjuder klubben på en gemensam fikastund. Kurt Ahlmark är innovatören och initiativtagaren till arrangemanget. Kayacaching Kayacaching går ut på att ta geocachar med kajak. Kayacaching är med andra ord en variant av populära Geocaching, som innebär skattletning med hjälp av GPS. Någon lägger ut en skatt, anmäler skattens koordinater på geocaching.com, och så letar andra upp skatten och registrerar att de varit där. Mer om geocaching står att läsa på geocaching.se och geocaching.com. Umeåregionen finns det en specialregel. Alla som deltar måste placera ut en egen geocache. Mer information om tävlingsregler och resultat finns på webbsidan, Anmälan om deltagande Anmäl deltagande till tävlingsledare Johanna Öhman, Meddela därefter med jämna mellanrum vilka cachar du tagit och lagt ut så att poängställningen kan hållas uppdaterad. Poängen med att ta geocachar är att man får hjälp att hitta vackra platser cacharna placeras helt enkelt ut på riktiga smultronställen. UKK Kayacache går ut på att med kajak ta så många cachar som möjligt under en säsong. Varje tagen geocache ger en poäng. Deltagande i UKK kajakorientering ger 2 bonuspoäng. Tävlingen varar tills isen lägger sig på havet. Alla kanottyper är godkända (dvs kajaker, kanadensare och allt icke motordrivet där emellan). För att få fler kajakvänliga cachar i

6 Kanotpolo Kanotpolo är en lagsport som spelas med kajaker, en vattenpoloboll och två mål. Aktiviteten genomförs på en spelplan med mål som är placerade 2 meter över vattenytan på respektive kortsida. Två lag om vardera fem spelare passar bollen inom laget med hjälp av paddeln och händerna, i syfte att få bollen i motståndarnas mål. Kanoterna liknar slalomkajaker men är ca 3 meter långa och mer rundade i spetsarna. Den relativt korta längden är för att snabbt ska kunna vända eller ändra riktning på den begränsade spelplanen. De har runda mjuka Möjligheten att kämpa och tackla bollförande spelare skapar en fartfylld upplevelse för både utövare och publik Kanotpolon knyter nya paddlingskontakter Vi gör nu en satsning på kanotpolo med målsättningen att få ett fungerande lagspel. Under vintern spelar vi polo och tekniktränar innomhus i Storsjöhallen i Holmsund. Tisdagsträningar klockan 20:00 till 22:00. Samåkning hanteras via pololistan. Man bör vara på plats 20 minuter före träning för att hämta utrustningen. Under sommaren genomförs poloträningarna vid Bölesholmarna eller i Nydalasjön. För att uppdatera dig om kanotpoloverksamheten kan du anmäla dig till epostlistan via: eller epost till UKKpolo-subscribe@yahoogroups.com. Kontaktuppgifter Epost: polo@umeakanotklubb.se Webb: /Polo spetsar för att hindra skador. Umeå kanotklubb har med hjälp av Idrottsförbundets kunnat köpa in nyare kanotpoloutrustning.

7 Forspaddling Forspaddlar gör vi längst med Umeåälven och Vindelälven. Platsen avgörs av väder och vattenstånd. För att få veta mer om forspaddlingsaktiviteter, gå med på maillistan för forspaddlare i Västerbotten. Forslistan anmäler man sig till på: fors-subscribe@yahoogroups.com, och hemsidan finns på addressen: Portarna hänger 15 cm över vattnet och passeras i nummerordning. Gröna portar ska passeras nedström och röda uppströms. En tävlingsbana består av 18 till 25 portar. Under vintern arrangeras flera slalomtävlingar i simbassäng. I Västerbotten är det Åmsele kanotklubb som är aktivast inom kanotslalom. För mer information se Freestyle och kajakcross Freestyle och kajakcross är de yngsta grenarna inom forspaddlingen. Freestyle är en bedömningsport som går ut på att utföra trick på surfvågor i forsen. Kajakerna är korta och inte sällan flyger de högt upp i luften med hjälp av forsens och paddlarens krafter. Kajakcross är en fysiskt tuff gren där flera paddlare kör en svår fors samtidigt. Först i mål vinner! Umeå kanotklubb har idag tävlande på nationell nivå i freestyle. När det gäller träningsverksamheten så hittar du den under rubriken Forspaddling på webbsidan. Störtlopp I störtlopp gäller det att på kortast möjliga tid manövrera en kanot nedför en längre forssträcka. Sprintbanorna är m långa medan den klassiska ska ta under 30 minuter att paddla. Forssträckan innehåller partier av minst svårighetsgrad III. Portar förekommer endast för att visa nedfart vid farliga passager. Klubben har idag ingen aktiv störtloppsverksamhet. Kontaktuppgifter Epost: fors@umeakanotklubb.se Webb: /Fors Kanotslalom Kanotslalom går ut på att felfritt och på tid paddla en forssträcka genom ett antal portar. Det är paddling som kombinerar teknik och hög nivå på mjölksyran!

8 Klubbkanoter och förvaring Kanotförråd finns på tre ställen. För slätvattenkanoter har vi ett klubbförråd och ett privatförråd på Nydala och för forskanoter finns det förråd vid Bölesholmarna där vi även har en träningsbana för kanotslalom och kanotpolo. Klubben har ett antal kanoter som är till medlemmarnas förfogande. I sortimentet finns forskajaker, slätvattenkajaker, kanadensare och havskajaker. Förrådshyra och inköp av nya kajaker finansierars via en årsavgift, en så kallad kanotlåneavgift. Ett årsabonnemang för kanotlån ger dig som är medlem rätt att låna utrustning (kanoter, paddlar, flytvästar) från förråden i 24 timmar. Kanotlåneavgiften är 300 kr för vuxna och 150 kr för ungdom. Alla inbetalningar görs till klubbens plusgirokonto Märk betalningen med namn och vad betalningen avser. Meddela er också till ekonomi@umeakanotklubb.se. Det tar några bankdagar för att stämma av inbetalningen på klubbens konto, så räkna med minst en veckas behandlingstid. Med andra ord är det inte så klokt att bli akut paddlingsugen en fredag och hoppas på att få en kod till helgen. Abonnemanget är personligt vilket innebär att varje person i en familj bör lösa ett eget. För att undvika onödig administration har vi ingen bokningstjänst. Det är först till kajak som gäller! Risken att bli utan är mycket liten. Du måste alltid skriva upp vilken utrustning du lånar. Om du lånar en kanot mer än en dygn betalar du hyra för den överskjutande tiden. Hyran för extradygn är 100:- per kanot och maximal hyrestid är tre dygn. Kontaktpersoner för förråden vid Nydala sjön Vi har två ansvariga för klubbförrådet vid Nydalasjön. Kontakta dem när det gäller frågor om lån eller utrustning. E-post: nydala@umeakanotklubb.se Katrin Sandström, Eva Lindberg, Klubbförrådet vid bölesholmarna har vanligt lås. För att få nyckel betalar du in en depositionsavgift på 80kr till klubbens plusgirokonto. Därefter rekvirera du en nyckel från förrådsansvarig. Kontaktpersoner för förråden vid Bölesholmarna E-post: boles@umeakanotklubb.se Kartan till vänster visar klubbförrådet vid Nydalasjön och förrådet vid Bölesholmarna visas till höger

9 Övriga regler för kanotlån Abonnemanget är personligt och kod/nyckel får inte lämnas till någon annan. Du får låna utrustning till en paddlingssugen kompis, dock max 2ggr/kompis. Låntagare har ansvar för att utrustningen den kommer tillbaka i det skick den befann sig i när den lånades eller hyrdes. Trasigt utrustning ska rapporteras till förrådsansvarig. Skadad utrustning ska ersättas så länge skadan inte orsakats av slitage. Förlorad utrustning ska ersättas vid all verk- samhet utom kurser/ träning som or- ganiseras av UKK. När klubben har planerade aktiviteter är utrustning i första hand bokad för dessa och ska finnas tillgänglig i förrådet. Pla- nerade aktiviteter finns i kalen- dern på webbsidan. Klubbkanoterna är tänkt att användas till träning och rekreation. Låneutrustning från Nydalaförrådet kan användas i alla vatten utom i forsande vatten. Utrustning från Bölesholmarna får användas i forsande vatten under förutsättning att användaren har goda grundkunskaper i forspaddling. Klubbkanoterna får inte användas i tävlingsverksamhet som inte anordnas av UKK. Följande hyresavgifter gäller: kr/år för första kajaken - 75 kr/st för varje efterföljande kajak Exempelvis är hyran för 3 kajaker 300 kr ( ). För nyckel till Bölesholmsförråden och privatförrådet på Nydala kontakta ordförande eller förrådsansvarig för privatförrådet. Alla inbetalningar görs till klubbens plusgirokonto Märk betalningen med namn och vad betalningen avser. Meddela betalning och kontaktuppgifter till kassören med ett ebrev till ekonomi@umeakanotklubb.se Kontaktperson för privatförrådet i Nydala: Börje Eriksson. E-post: sekreterare@umeakanotklubb.se Kanotförvaringsavgift Klubben har förråd för privata slätvattenskajaker vid Nydalasjön och för privata forskajaker vid Bölesholmarna Observera att klubben inte har någon försäkring för kanoter förvarade i förråden. Du bör ha en egen kanotförsäkring. Klubben hyr förråden av Umeå kommun varmed vi tar ut en hyresavgift som täcker kostnaderna.

10 Medlemskap i Umeåkanotklubb Alla inbetalningar görs till klubbens plusgirokonto Märk betalningen med namn och vad betalningen avser. Meddela betalning och kontaktuppgifter till kassören med ett ebrev till ekonomi@umeakanotklubb. se. Följande uppgifter ska vara med i skickad epost: - namn på huvudmedlem - e-postadress - postadress - telefonnummer - personnummer (ÅR-MÅNAD-DAG-XXX), behövs för medlemsregistreringen till kanotförbundet. Vid familjeavgift ska följande också finnas med: - namn på ev. familjemedlem - e-postadress till familjemedlem Kassören kopplar ibland bort bokföringen och rör sig bland andra paddlare Årsavgifter Medlemsavgift 200 kr för vuxna (över 18 år) 300 kr för familj (samma adress) 100 kr för ungdom (t.o.m. 18 år) Kanotförvaringsavgift 150 kr/år för första kajaken 75 kr/st för fler kajaker Kanotlåneavgift 300 kr för vuxna 150 kr för ungdom (t.o.m. 18 år) Avgiften gäller per person vid familjemedlemskap. Dätill, 100 kr/kanot/dygn utöver första dygnet. maximalt 3 dygn. Kanotpoloträningskort Säsongskort: 250 kr/termin Engångskostnad: 50 kr Övriga tränings- och kursavgifter Tränings- och kursavgifter betalas in på samma sätt som för avgifterna ovan. I de fall att medlemsavgiften ingår i kursavgiften, ska betalning kompletteras med kontatkuppgifter. Klubbstyrelsen Ordförande: Vakant ordforande@umeakanotklubb.se Kassör: Kennet Johansson ekonomi@umeakanotklubb.se Medlemsansvarig: Magnus Mac Neil medlem@umeakanotklubb.se Informationsansvarig: Per Stenberg information@umeakanotklubb.se Sekreterare: Börje Eriksson sekreterare@umeakanotklubb.se Suppleanter: Anton Olofsson och Samuel Vikström Mer webbinformation Umeå kanotklubb Svenska Kanotförbundet Västerbottens kanotförbund Internationella kanotförbundet ICF www. canoeicf.com.

Dagordning för årsmöte

Dagordning för årsmöte Dagordning för årsmöte Den 14:e April 2013 Kl 18.00 Plats: Folkets hus, lokal Embla 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 2. Årsmöteskallelse 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande

Läs mer

Umeå kanotklubb Ekonomisk rapport för verksamhetsåret 2008

Umeå kanotklubb Ekonomisk rapport för verksamhetsåret 2008 Umeå kanotklubb Ekonomisk rapport för verksamhetsåret 28 Kanotklubbens ekonomiska utveckling har varit mycket omtumlande under året 28. Styrelsens vånda under våren över mindre intäkter än tidigare år

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2017 Umeå kanotklubb kallar till årsmöte den 13 mars 2017. Klubbens alla medlemmar är kallade. Anmälan görs till ordforande@umeakanotklubb.se senast den

Läs mer

PADDELMÄRKEN Kanotslalom

PADDELMÄRKEN Kanotslalom PADDELMÄRKEN Kanotslalom Namn: Forsskalan Klass I Strömmande vatten utan vågor Klass II Strömmande vatten med små vågor. Inga valsar eller fall. Klass III Klass IV Klass V Klass VI Större vågor, enstaka

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Avgifter 2010. Medlems- och förbundsavgifter 2010. Kontaktpersoner

Avgifter 2010. Medlems- och förbundsavgifter 2010. Kontaktpersoner Medlems- och förbundsavgifter 2010 Avgifter 2010 Det är dags att betala medlems- och förbundsavgifter för 2010. Som vanligt ber vi att meddela debitörn så tidigt som möjligt per E-post vilken medlemskategori

Läs mer

Rutiner för medlemskap

Rutiner för medlemskap Rutiner för medlemskap Giltighetstid Medlemskap löper per kalenderår. Samma avgift oavsett när på året man blir medlem. Registrerar du dig under december så gäller medlemsskapet även nästa år. Medlemsavgifter

Läs mer

Inbjudan till Femmans multisportrace 2016

Inbjudan till Femmans multisportrace 2016 Inbjudan till Femmans multisportrace 2016 Anta utmaningen och testa dina gränser! Välkommen till den 11:e upplagan av Femmans multisportrace lördagen den 15 oktober i Delsjöområdet. Tävlingen kommer att

Läs mer

Kanotslalombanor. för barn & ungdomar. Slätvatten & lätt fors klass I-II

Kanotslalombanor. för barn & ungdomar. Slätvatten & lätt fors klass I-II Kanotslalombanor för barn & ungdomar Slätvatten & lätt fors klass I-II Kanotslalom går ut på att paddla snabbt och precis i forsande vatten. I Dalarna finns idag två kanotslalombanor i fors klass II-III

Läs mer

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6)

Cykelklubben Uni. LVG och MTB. Informationshäfte. Uppdaterad (6) Cykelklubben Uni LVG och MTB Informationshäfte 1 (6) Organisation Klubbens organisation och ingående personer finns beskriven på hemsidan. I huvuddrag är klubben organiserad enligt följande: Klubbstyrelse

Läs mer

Orientering på webben www.lok.se

Orientering på webben www.lok.se Orientering på webben www.lok.se Vad ungdomar bör kunna och veta I detta dokument beskrivs dels sådant som underlättar anmälan och tävlande, dels sådant som underlättar informationsspridande och dels var

Läs mer

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 Friluftsliv åt alla Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB Projektledare Soizick Lidström info@falukanotklubb.se 073-22 22 654

Läs mer

Informerar om... www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdomsskytteförbund

Informerar om... www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdomsskytteförbund www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdomsskytteförbund har en egen hemsida på Internet. Du som har tillgång till Internet, besök gärna den. Många UME-Skyttar finns där. Umeå Skytteförening:

Läs mer

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening LUFTGEVÄRSSKYTTE LUFTGEVÄRSFINAL SM LUFTGEVÄR SKYTTEPROGRAM ÅRSAVGIFT

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening LUFTGEVÄRSSKYTTE LUFTGEVÄRSFINAL SM LUFTGEVÄR SKYTTEPROGRAM ÅRSAVGIFT www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdomsskytteförbund har en egen hemsida på Internet. Du som har tillgång till Internet, besök gärna den. Många UME-Skyttar finns där. Umeå Skytteförening:

Läs mer

! " ## GPS & Geocaching, med Garmin ETrex Legend. Geocaching från några timmar till ngn dag

!  ## GPS & Geocaching, med Garmin ETrex Legend. Geocaching från några timmar till ngn dag ! " ## GPS & Geocaching, med Garmin ETrex Legend ÅK 4-9 (gymnasiet -> ) Genomgång av GPS (4h) Geocaching från några timmar till ngn dag . /* Denna övning syftar till att lära sig mer vad en GPS klarar

Läs mer

Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige

Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige Inbjudan till Kanotskolorna i Västra Sverige Sommaren 2010 Motionspaddling / Ungdomstävlingar Motionspaddling i träningsform växer med stormsteg, och erbjuds av de flesta av distriktets kanotklubbar. Det

Läs mer

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30.

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30. ÅRSMÖTE STOCKHOLMS KAJAKKLUBB 2013-02- 20 TID: Klockan 18.30 21:30 PLATS: Klubbhuset NÄRVARANDE: 42 medlemmar 1 Mötets öppnande Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades

Läs mer

Föreställ dig... 5 sekunders nedräkning. Du passerar fotocellen. Du har startat.

Föreställ dig... 5 sekunders nedräkning. Du passerar fotocellen. Du har startat. slalom Kanot- Föreställ dig......att du sitter vid starten på en internationell slalomtävling i hjärtat av Alperna. 40 kubikmeter vatten dundrar förbi varje sekund. Du sitter i en liten kolfiberkajak på

Läs mer

Paddelbladet. Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 35

Paddelbladet. Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr Årgång 35 Paddelbladet Medlemstidning för Järfälla Kanot & Roddklubb Nr 1 2018 Årgång 35 Bryggiläggning! Söndag 22 april kl. 10:00 GLAD PÅSK Årsmötesprotokoll! Nya simhallen med bättre träningstider och stor satsning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE!

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! Nr 68 Okt 2005 Tel: 0554-408 20, Hemsida: www.kilsslk.com VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! OCH TILL EN NY VINTERSÄSONG 05/06 ORDFÖRANDE HAR ORDET En ny säsong står för dörren och en ny ordförande tar plats

Läs mer

Rutiner för medlemskap

Rutiner för medlemskap Rutiner för medlemskap Giltighetstid Medlemskap löper per kalenderår. Samma avgift oavsett när på året man blir medlem. Registrerar du dig under oktober-december gäller medlemskapet även nästa år. Medlemsavgifter

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Klubbens ekonomiska medel finns framför allt på ett plusgirokonto en mindre summa pengar finns också i en kontantkassa. Sedan i februari

Läs mer

4. Godkänna dagordningen samt övriga frågor Dagordningen godkändes med till läggspunkter under övriga frågor.

4. Godkänna dagordningen samt övriga frågor Dagordningen godkändes med till läggspunkter under övriga frågor. Nordmalings Brukshundklubb 2015-10-13 Klubbstugan Olofsfors Styrelsemöte Organisationsnummer: 894003-7511 Närvarande: Meddelad frånvaro: Jenny Lund, ordförande Elisabet Nilsson, Bitte sekreterare Jouni

Läs mer

LUFT LAND HAV VÅR & SOMMAR

LUFT LAND HAV VÅR & SOMMAR LUFT LAND HAV VÅR & SOMMAR NYHETER DRÖMBYGGET DRÖMBYGGET sätter fart på deltagarnas kreativitet. Med glasspinnar och lim får grupperna bygga vad dom vill. TRÄNINGSPASSET TRÄNINGS PASSET riktar sig till

Läs mer

GEOCACHING. Modern skattjakt med GPS och koordinater som hobby och i undervisningen

GEOCACHING. Modern skattjakt med GPS och koordinater som hobby och i undervisningen GEOCACHING Modern skattjakt med GPS och koordinater som hobby och i undervisningen Runt om i hela världen finns gömda burkar. GEOCACHING är den lärorika, motionsgivande och utmanande hobbyn som kombinerar

Läs mer

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdoms skytteförbund har en egen hemsida på Internet. Du som har tillgång till Internet, besök gärna den. Många UME-Skyttar finns där. Umeå Skytteförening:

Läs mer

SM Kanotpolo 3-4 juli i Sundsvall

SM Kanotpolo 3-4 juli i Sundsvall SM Kanotpolo 3-4 juli i Sundsvall Kanotpolo - Actionmatcher med stor dramatik! Tacklingar är tillåtet! Två lag, två mål, en boll, allt spelas i vattnet, dessutom med både kajak och paddel samt mycket fysik!

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

Discgolf. Regler för Vardagsspel

Discgolf. Regler för Vardagsspel Discgolf Regler för Vardagsspel Målet med sporten Discgolf spelas som vanlig boll golf men med flygande discar istället för med boll och klubba. Ett kast räknas för varje gång man kastar discen eller ett

Läs mer

PM Linköping Kanotmaraton 2015

PM Linköping Kanotmaraton 2015 PM Linköping Kanotmaraton 201 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN Start och mål Tider Transporter Inregistrering Klasser Anmälningsavgifter Master Anmälan Bansträckning Depåer Mat Dusch och omklädningsrum Säkerhet

Läs mer

Sundsvalls Fallskärmsklubb

Sundsvalls Fallskärmsklubb Sundsvalls Fallskärmsklubb Målsmans intyg gällande fallskärmshoppare mellan 15 och 18 år Härmed intygas att min son/dotter har mitt samtycke att genomgå kurs i fallskärmshoppning, samt att utföra fallskärmshopp

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdoms skytteförbund har en egen hemsida på Internet. Du som har tillgång till Internet, besök gärna den. Många UME-Skyttar finns där. Umeå Skytteförening:

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA

1(5) Hej medlem. Västanfors Båtklubb 0223 130 00 Udden Org. nr: 87 90 00-4116 Båthamnsvägen Bankgiro: 5680-5864 737 30 FAGERSTA Hej medlem 1(5) Fakturan för avgifterna för 2014 med sista betalningsdag den 31/1 2014 är utskickade. Fakturan för vinterförvaringen kommer i februari. Som du ser så höjdes avgifterna på senaste årsmötet

Läs mer

Copyright: Falu Kanotklubb

Copyright: Falu Kanotklubb Inledning En eskimåsväng är lätt att lära sig och väldigt nyttig. Kan man den så öppnas nya världar i forspaddling, havspaddling, kanotpolo mm. När du vet att du alltid kommer upp om du går runt, blir

Läs mer

Program för länsstämmohelg 2008

Program för länsstämmohelg 2008 Program för länsstämmohelg 2008 Tid: Fredag-söndag 11-13 april 2008 Plats: Kalix folkhögskola Fredag 18.00-22.00 Välkommen! Introduktion med fika. Hur många VD-löner får man om man bygger ut en utterbäck?

Läs mer

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 14 15 april 2012.

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 14 15 april 2012. MALMÖ Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2011 2012 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 14 15 april 2012 Florett

Läs mer

Vuxensimning Hösten 2014

Vuxensimning Hösten 2014 Vuxensimning Hösten 2014 Ansvarig Christina Hörbäck E-post ica@varbergssim.se Telefon kansli 0340-673507 Hemsida www.varbergssim.se Vuxencrawl Nybörjare & Avslut Alt 1: v 38-41 16/9 & avslut 9/10 2 ggr/vecka

Läs mer

Behandling av personuppgifter inom Skene SoIS verksamhet

Behandling av personuppgifter inom Skene SoIS verksamhet Behandling av personuppgifter inom Skene SoIS verksamhet Skene SoIS har följande personuppgiftsbehandlingar: Medlemsregister Klubben har ett digitalt medlemsregister i textformat (.txt) som lagras i digital

Läs mer

Vi hoppas på en dag med många skratt, svett, kämpaglöd och framförallt mersmak!

Vi hoppas på en dag med många skratt, svett, kämpaglöd och framförallt mersmak! PM Välkommen till 2012 års upplaga av Utmaningen 2012. Utmaningen är den 4:e deltävlingen i Svenska Multisportcupens långa klass. Utmaningen är en tuff tävling för dig som vill prova på multisport för

Läs mer

Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018

Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018 Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018 Segla med SS Delfinen Vejbystrand under veckorna 27, 28, 29, 30 och 31 SS Delfinen har sedan många år tillbaka en uppskattad seglarskola på sommaren. Vår seglarskola

Läs mer

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening

Informerar om... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening www.ac-skytte.com Västerbottens Skytteförbund och Ungdoms skytteförbund har en egen hemsida på Internet. Du som har tillgång till Internet, besök gärna den. Många UME-Skyttar finns där. Umeå Skytteförening:

Läs mer

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! -NYTT Nyköpings Modellklubb DEC 2007 ÅRGÅNG 35 INNEHÅLLET: KLUBBINFO KALLELSE ÅRSMÖTE EFTERLYSNING MEDLEMSAVGIFT BÅT KVÄLL SMFF FRIENDSHIP RACE MSEC 07/08 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Hej! NMK-NYTT ÄR MEDLEMSTIDNING

Läs mer

AVTAL KSSS ANDELSSEGLING

AVTAL KSSS ANDELSSEGLING Kungliga Svenska Segel Sällskapet Sid 1 AVTAL KSSS ANDELSSEGLING Mellan Kungliga Svenska Segelsällskapet (organisationsnummer 802002 9495), kallat KSSS med adress Box 118, 133 22 SALTSJÖBADEN, och, (namn,

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013.

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013. MALMÖ Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2012 2013 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013 Florett

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

Om ni har första match måste ni hämta sekretariatsväskan (se nedan) för att komma in i hallen och få med material som behövs i sekretariatet.

Om ni har första match måste ni hämta sekretariatsväskan (se nedan) för att komma in i hallen och få med material som behövs i sekretariatet. RUTINER SEKRETARIAT Ta reda på om ni har första matchen i hallen för att veta om ni måste plocka ut sekretariatsväskan. Detta görs enklast genom att gå in på Uppsala HK:s hemsida och kolla i matchkalendern

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Version 2018-08-15 INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2018! Den trevliga tävlingen på rullskidor

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Informerar om... Visste du att Vi kommer att arrangera JSM och SM 10m Januari GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening

Informerar om... Visste du att Vi kommer att arrangera JSM och SM 10m Januari GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Önskar Styrelsen för Umeå Skytteförening vasterbotten.skyttesport.se Västerbottens Skyttesportförbund har en hemsida på internet. Du som har tillgång till internet, besök gärna den. Där finns: Tävlingsprogram, Tävlingsinbjudningar, Tävlingsresultat,

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

instruktionsmanual till föräldrar

instruktionsmanual till föräldrar instruktionsmanual till föräldrar Välkommen till Pluttra! Pluttra är ett digitalt verktyg för dokumentation, kommunikation och information för förskolan. Genom en helhetslösning där skolan genom utbildning,

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Rinkbandy Korpen Östergötland

Tävlingsbestämmelser Rinkbandy Korpen Östergötland Uppdaterad 2017-10-23 Tävlingsbestämmelser Rinkbandy Korpen Östergötland Speltid 2 * 20 minuter Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan varje match. Fullständigt personnummer,

Läs mer

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-förening Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning 2. Föreningsregister på webben 3. Logga

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 4 Datum: -05-03 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Paul Fältman Ordförande Kurt Bengtsson Vice ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson Ledamot

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

Kragenäsprogram, 2015

Kragenäsprogram, 2015 Vi arbetar ständigt med att förnya vårt program och kommer inom en snar framtid att lägga upp 2016 års programdokument med nya spännande aktiviteter. KRAGENÄS FASTA PROGRAM Finns på plats och klart att

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

Camilla Jönsson Tina Sundberg It-pedagog. Geocaching http://www.avmkr.se/it-i-skolan/geocaching/

Camilla Jönsson Tina Sundberg It-pedagog. Geocaching http://www.avmkr.se/it-i-skolan/geocaching/ Camilla Jönsson Tina Sundberg It-pedagog Geocaching http://www.avmkr.se/it-i-skolan/geocaching/ Vad är geocaching? Bakgrund Myndigheterna i USA stängde av störningssignal Nu kunde exakt position visas

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Riktlinjer för ungdomsverksamhet inom Västerås Friidrottsklubb

Riktlinjer för ungdomsverksamhet inom Västerås Friidrottsklubb 2007-02-05 1 Inledning Riktlinjer för ungdomsverksamhet inom Västerås Friidrottsklubb 1.1 Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva ungdomsverksamheten inom VFK samt tydliggöra erbjudanden och förväntningar.

Läs mer

Bollglad hund! Rasen heter nova scotia duck tolling retriever, men kallas för tollare.

Bollglad hund! Rasen heter nova scotia duck tolling retriever, men kallas för tollare. Flyball Sportens historia Den här fartiga hundsporten startade i Kalifornien i USA under slutet av 70-talet. Sporten fick stor publik direkt, då mannen bakom sporten, Herbert Wagner, visade några hundar

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2017! Den trevliga tävlingen på rullskidor i Uppsala och

Läs mer

Foto: Lars Svensson Helsingborg

Foto: Lars Svensson Helsingborg Foto: Lars Svensson Helsingborg POSTMÄSTERSKAP I BANGOLF 2008 Postens IF Helsingborg, BGK Kärnan och Postens Idrottsförbund inbjuder till postmästerskap i Bangolf i Helsingborg 14-15 juni 2008. Plats:

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Manual för Bilsport Online Version 2.0

Manual för Bilsport Online Version 2.0 Manual för Bilsport Online Version 2.0 1 Efter att man loggat in på Bilsport Online via www.sbf.se presenteras man med följande sida. Mina uppgifter, Mina tävlingar, Mina meriter och Mina licenser motsvarar

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Program hösten 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass

Skövde Fågelklubb. Program hösten 2015. www.skovdefagelklubb.se. Foto: K-O Hvass Skövde Fågelklubb Program hösten 2015 www.skovdefagelklubb.se Skövde Fågelklubb Adressen är Norra Bergvägen 21, Skövde, detta är också vår klubblokal. Man blir medlem i klubben genom att sätta i 150 kr

Läs mer

Verksamhetsplan Örnsbergs Kanotsällskap

Verksamhetsplan Örnsbergs Kanotsällskap Örnsbergs anotsällskap Box 9240 102 73 tockholm Org nr: 80 20 07-1406 www.oks.nu Verksamhetsplan 2018-2020 Örnsbergs anotsällskap Verksamhetsplan 2018-2020 rev. A id 1 Innehållsförteckning Verksamhetsberättelse

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Könsfördelning. Åldersfördelning

Könsfördelning. Åldersfördelning Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen fortsätter att öka. Vid verksamhetsårets utgång 2016-07-31 hade föreningen runt 350 medlemmar. Föreningens medlemmar är till övervägande del män men andelen kvinnor

Läs mer

Vuxensimning Våren 2015

Vuxensimning Våren 2015 Vuxensimning Våren 2015 Ansvarig Christina Hörbäck E-post ica@varbergssim.se Telefon kansli 0340-673507 Hemsida www.varbergssim.se Vuxencrawl Nybörjare Vt 2015 Start & Avslut Alt 1: v 3-6 Start 13/1 &

Läs mer

Information från SKK medlemsavdelning. Till dig som är KKO (klubbkontakt)

Information från SKK medlemsavdelning. Till dig som är KKO (klubbkontakt) Information från SKK medlemsavdelning Till dig som är KKO (klubbkontakt) KKO klubbkontakt Kontaktperson för SKK kansli /medlemsavdelningen Vad är viktigt att du tänker på som klubbens KKO? Hur kontaktar

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Välkommen till Mac & Mulle! Informationskanaler och kontaktvägar

Välkommen till Mac & Mulle! Informationskanaler och kontaktvägar Välkommen till Mac & Mulle! När ni får det här brevet innebär det att ni blivit erbjuden och tackat ja till en plats på vår förskola Mac & Mulle. I brevet finns lite praktisk information om vad som kommer

Läs mer

Speedcats. Kontaktuppgifter Addwater: Växel: Mobiltelefon:

Speedcats. Kontaktuppgifter Addwater: Växel: Mobiltelefon: Kontaktuppgifter Addwater: Växel:08-715 11 75 Mobiltelefon:072-450 48 29 david@addwater.se info@addwater.se Speedcats Ett oslagbart koncept för dig som gillar fart, samarbete och tävling. En person gasar

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

för mer info. se www.skanesdjurpark.se

för mer info. se www.skanesdjurpark.se 1 Lär dig paddla kajak och ha kul i kanotskola! Åk. 3 - uppåt Tid: Mån 14 juni - tors 17 juni, kl.l10.00-15.00. Söndag 13 juni k.l15.00 har vi föräldraträff med information om kanotskolan. Kostnad: 500kr

Läs mer

På jakt med geocaching

På jakt med geocaching På jakt med geocaching Text: Lena Lithén & Kamilla Aspgren-Kvarnström (Publicerad i Förskoletidningen, 2014) På förskolan Uppfinnaren i Gävle geocachar barnen tillsammans med trollet Trulle. Detta efter

Läs mer

PM Linköping Kanotmaraton 2018

PM Linköping Kanotmaraton 2018 PM Linköping Kanotmaraton 2018 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN 2 Start och mål 3 Tider 4 Transporter 4 Inregistrering 4 Klasser 5 Tävlingsklasser 5 Rekreationsklasser 5 Priser 5 Startgrupper 5 Anmälningsavgifter

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Kalmarsund BK:s hemsida

Kalmarsund BK:s hemsida Kalmarsund BK:s hemsida Sida 1 av 6 Du börjar med att gå till hemsidan för Svensk Bridge. Den ser ut så här: Klicka på rutan Logga in uppe till höger. Då kommer denna sida upp: Här du skriver in ditt Medlemsnummer

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 11 13 AUGUSTI 2017 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda dig till UVK-RULLEN 2019! Kom och upplev en härlig tävlingsdag på rullskidor

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Kanoter Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Erik Sandström Version: 1. 2.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Kanoter Carl Bondes Väg 90

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN

RÖBÄCKS SK VERKSAMHETSPLAN LÄGERVERKSAMHET Under säsongen 2016/2017 planeras ett snöläger på försäsong (i början av december 2016) in likt tidigare säsonger. Barmarkslägret kommer att ordnas om intresse finns. TÄVLINGSVERKSAMHET

Läs mer

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3

Frillesås FF. Medlemskap 9. - Medlemskap 9.1. - Medlems- sektions avgifter 9.2. - Anmälan om medlemskap 9.3 Medlemskap 9 - Medlemskap 9.1 - Medlems- sektions avgifter 9.2 - Anmälan om medlemskap 9.3 Indexsida oktober 2010 Medlemskap Frågan om upptagning och uteslutning av medlemmar regleras i föreningens stadgar.

Läs mer

KALLE ANKA CUP Matchskola

KALLE ANKA CUP Matchskola KALLE ANKA CUP Matchskola Kalle Anka Cup matchskola är uppdelad i fem avsnitt Sida Så ser tennisbanan ut 2 Så räknar du 4 Så spelar du singel 5 Så spelar du dubbel 7 Första matchen 8 Sida 1 av 10 Så ser

Läs mer